אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קשה להירדם ✔להירדם בקלות, למה קשה להירדם? בעיות שינה, נדודי שינה, למה אני לא מצליח להירדם? לא מצליח לישון, שינה וחלומות, מדיטציית ויפאסנה, להירדם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
להירדם בקלות, למה קשה להירדם? בעיות שינה, נדודי שינה, למה אני לא מצליח להירדם? לא מצליח לישון, שינה וחלומות, מדיטציית ויפאסנה, להירדם משעמום, שעמום ושינה, הפרעות שינה, קושי לישון, איך להצליח להירדם? איך להצליח לישון? אינסומניה
למה קשה להירדם ואיך אפשר להירדם בקלות?

כאשר אדם לא מצליח להירדם, הדבר תלוי בשני גורמים עיקריים: פיזיים ונפשיים. גורמים פיזיים כוללים כאב, רעב, טמפרטורה לא נוחה או רעש חיצוני. אם אין את הגורמים הפיזיים שמפריעים לשינה ועדיין לא מצליחים להירדם, הגורם עשוי להיות נפשי.

איך המצב הנפשי משפיע על היכולת להירדם?

שינה היא מצב שבו התודעה של האדם פחות מעורבת במציאות. במהלך השינה, במיוחד בחלום, האדם מזדהה עם עולם הדמיון ולא עם המציאות הפיזית. כשאדם מתקשה להירדם, זה לרוב בגלל שהוא מעורב רגשית יותר מדי במה שקורה סביבו. ככל שדברים יותר אכפת לאדם, יהיה לו קשה יותר להירדם.

מדוע שעמום מסייע להירדמות?

כשאדם משועמם לחלוטין, הוא מאבד עניין במציאות ויכול להירדם באופן טבעי. דוגמה לכך היא תרגולי מדיטציה כמו ויפאסנה, בהם אדם שוהה בשקט מוחלט ולא עוסק בשום פעילות. במקרים כאלה, האדם נרדם כיוון שאין כל גירוי שימשוך את תשומת ליבו.

איך לזהות את הגורם האישי לקושי בשינה?

אם אדם לא מצליח להירדם, עליו לשאול את עצמו שתי שאלות:

1. האם אני לא עייף פיזית?

2. האם אני מוטרד ממשהו נפשית?

אם התשובה היא שהקושי נובע מבעיה פיזית, הפתרון הוא פשוט: יצירת סביבה מתאימה לשינה, כמו טמפרטורה נוחה, הפחתת רעש ותזונה מסודרת. אם הקושי הוא נפשי, האדם צריך להבין שהוא עסוק מדי במה שקורה סביבו.

מה הפתרון לקושי נפשי בהירדמות?

כדי להצליח להירדם, האדם צריך להיכנס למצב נפשי שבו הוא מרגיש ש"הכל לא משנה". כאשר אדם מצליח להרפות ולהתנתק מהדאגות, הוא יוכל להירדם בקלות. הפתרון הוא להתחבר למקום פנימי שבו כל הדברים שמעסיקים את האדם לא חשובים עבורו ברגע זה. לדוגמה, תרגול מחשבה של "לא משנה לי מה קורה עכשיו, לא אכפת לי מכלום".

איך להגיע למצב של "לא משנה"?

כדי להגיע למצב הזה, האדם צריך לתרגל את המחשבה של "לא אכפת לי מכלום". הוא צריך לשחרר את הצורך לשלוט במצב ולזכור שמה שמעסיק אותו כרגע לא קשור לשינה שלו. כל מחשבה מטרידה צריכה לחלוף מבלי להיצמד אליה.

איך שינה קשורה לעוצמת הרגשות ביום?

הקשר בין שינה לעוצמת הרגשות הוא כזה: אדם שמרגיש מעורב רגשית בכל מה שקורה סביבו, יתקשה להירדם בקלות. אנשים כאלה ישנים פחות טוב, והם רגישים גם לרעשים קטנים במהלך השינה. לעומת זאת, אנשים שפחות מעורבים רגשית במתרחש מסביבם ישנים טוב יותר, אך הם גם חווים פחות עוצמות רגשיות במהלך היום.

סיכום: איך להצליח להירדם?

- יש לוודא שאין בעיות פיזיות שמפריעות לשינה, כמו רעב או כאב.

- אם הקושי הוא נפשי, צריך לזהות אם מחשבות מטרידות מפריעות לשינה.

- תרגול של "לא משנה לי מה קורה עכשיו" יכול לעזור להגיע למצב שבו האדם מרפה מהמחשבות ומאפשר לעצמו להירדם בקלות.

- ככל שהחיים מלאים יותר בהתרחשויות רגשיות, כך קשה יותר להירדם, ולהפך.
למה קשה להירדם ואיך אפשר להירדם בקלות?

כאשר אדם מתקשה להירדם, הדבר תלוי בשני גורמים עיקריים: פיזיים ונפשיים. אם כל התנאים הפיזיים לשינה תקינה מתקיימים (כלומר, אין כאב, אין רעב או צמא, הטמפרטורה נוחה ואין הפרעה חיצונית), ועדיין לא מצליחים להירדם - הסיבה לכך היא נפשית.

איך המצב הנפשי משפיע על היכולת להירדם?

שינה היא מצב שבו התודעה של האדם פחות מושפעת מהמציאות. בזמן החלום, האדם מזדהה עם עולם הדמיון שלו, ולא עם המציאות הפיזית. מי שמתקשה להירדם לרוב חווה מצב נפשי שבו הוא יותר מדי מעורב רגשית במה שמתרחש בעולם. ככל שיותר אכפת לאדם מדברים שקורים סביבו - בין אם הם טובים או רעים - כך יהיה לו קשה יותר להירדם.

מדוע שעמום מסייע להירדמות?

ככל שדברים מעניינים פחות את האדם, כך יהיה לו קל יותר להירדם. כאשר אדם משועמם לחלוטין, מוחו מאבד עניין במציאות והוא נרדם מעצמו. דוגמה לכך היא תרגולי מדיטציה כגון ויפאסנה, בהם אדם נמצא בשקט מוחלט ואינו עושה דבר, דבר המוביל במקרים רבים להירדמות.

איך לזהות את הגורם האישי לקושי בשינה?

אדם המתקשה להירדם צריך לשאול את עצמו שתי שאלות:

1. האם אני לא עייף מספיק פיזית?

2. האם אני מוטרד ממשהו נפשית?

אם הקושי להירדם נובע מסיבה פיזית - הפתרון הוא פשוט: התאמת סביבת השינה, הסדרת תזונה, טמפרטורה נוחה, והפחתת רעשים חיצוניים. אבל אם הקושי הוא נפשי, זה אומר שהאדם עסוק מדי במה שמתרחש סביבו.

מה הפתרון לקושי נפשי בהירדמות?

כדי להצליח להירדם, יש צורך להיכנס למצב נפשי של "לא משנה". ככל שדברים פחות משנים לאדם, כך יהיה לו קל יותר להירדם. אדם שמודאג מאוד ממה שיקרה מחר, ממה שהיה היום, או מכל נושא שהוא - יתקשה להרפות ולהירדם. לכן, מי שרוצה להירדם בקלות, צריך לנסות להגיע למצב שבו שום דבר לא משנה לו ברגע הזה.

איך להגיע למצב של "לא משנה"?

- תרגול של מחשבה כמו: "לא משנה לי מה קורה עכשיו, לא אכפת לי מכלום".

- להרפות מהצורך בשליטה ולהבין שכל מה שמעסיק אותך לא באמת קריטי לשינה שלך.

- להתנתק רגשית מכל מחשבה או דאגה שעולה בראש, פשוט לתת להן לחלוף.

איך שינה קשורה לעוצמת הרגשות ביום?

ככל שאדם יותר מעורב רגשית במה שקורה סביבו - כך יהיה לו קשה יותר להירדם, אך מצד שני, החיים שלו יהיו מלאים יותר ברגשות. אנשים שמאוד רגישים לסביבה מתעוררים בקלות לכל רעש קטן, כי הם עדיין קשורים רגשית למה שקורה סביבם. לעומתם, אנשים עם רגישות נמוכה יותר ישנים טוב יותר, אך גם חווים פחות עוצמות רגשיות בחיי היומיום שלהם.

סיכום: איך להצליח להירדם?

- לבדוק האם יש בעיה פיזית שמעכבת את ההירדמות (כאב, רעב, רעש וכו').

- לזהות אם הקושי להירדם נובע ממחשבות מטרידות או מעורבות רגשית גבוהה.

- לתרגל מצב של "לא משנה", להרפות מכל המחשבות ולתת לעצמך להירדם.

- להבין שככל שהחיים מלאים יותר בהתרחשויות רגשיות, כך קשה יותר להירדם - ולהפך.
האם יש בעיה אדם צריך להתנתק איך להצליח להבין נפשיים תחושת רגישות לישון תודעה איך לזהות איך להצליח איך להצליח להירדם איך להצליח לישון אינסומניה אני לא מצליח אני לא מצליח להירדם בעיה בעיות בעיות שינה בעיית שינה בקלות הפרעה הפרעות הפרעות שינה הפרעת שינה הצלחה ויפאסאנה ויפאסנה חוסר שינה חלום חלומות לא מצליח להירדם לא מצליח לישון להירדם להירדם בקלות להירדם משעמום להצליח להצליח להירדם להצליח לישון לישון למה אני למה אני לא למה אני לא מצליח למה אני לא מצליח להירדם למה קשה למה קשה להירדם מדיטציה מדיטציות מדיטציית ויפאסנה משעמום נדודי שינה קושי קושי להירדם קושי לישון קשה להירדם קשיי הירדמות קשיי הרדמות קשיים שינה שינה וחלומות שינה חלומות שעמום שעמום ושינה
מחשבות רעות לפני השינה, למה מחשבות רעות באות לפני השינה? חלומות רעים, למה אני מפחד ללכת לישון? למה קשה לי ללכת לישון? למה אני לא רוצה ללכת לישון? למה אני לא נרדם בקלות? להירדם בקלות, למה רע לי לפני השינה? למה אני לא מצליח ללכת לישון?
מחשבות רעות לפני השינה, למה מחשבות רעות באות לפני השינה? חלומות רעים, למה אני מפחד ללכת לישון? למה קשה לי ללכת לישון? למה אני לא רוצה ללכת לישון? למה אני לא נרדם בקלות? להירדם בקלות, למה רע לי לפני השינה? למה אני לא מצליח ללכת לישון?
... לפני השינה? למה אני לא מצליח ללכת לישון? למה מופיעות מחשבות רעות דווקא לפני השינה? אליעד כהן מסביר למה מחשבות רעות צצות בעיקר לפני השינה ולמה לאנשים קשה להירדם כשהם לא עייפים במיוחד. המחשבות ... ההמלצה של אליעד כהן היא לבצע תהליך של מודעות עצמית, להבין מה בדיוק מציק, להתמודד עם זה באופן ישיר, ובכך לאפשר לעצמך להירדם בקלות ובצורה רגועה. למה קשה להירדם בלילה? איך להפסיק להדחיק ...
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
שינה ועייפות, שינה רגועה או שינה גרועה, איך לא להתעורר עייף? בעיות שינה, איך לישון טוב? למה אני לא מצליח להירדם? איך להירדם בקלות? למה אני קם עייף? למה אני קמה עייפה? בעיות להירדם בלילה, קושי להירדם, הפרעות שינה, נדודי שינה
... שיש לו הרבה מוטיבציה, אנרגיה חיובית ואדרנלין בקטע טוב, גם הוא יתקשה להירדם . בשני המצבים - בין אם מדובר במחשבות שליליות או חיוביות - הסיבה לכך היא זהה: בשני המקרים האדם עסוק וטרוד במה שקורה בעולם הזה, בין אם לטוב ובין אם לרע, וכך הוא ... להירדם, איך להירדם כשלא מצליחים? איך להירדם כשמתרגשים? למה אני מתקשה להירדם? פתרונות להירדם, שיטות להירדם, אני רוצה להירדם, איך לישון שינה עמוקה? חוסר שקט נפשי, למה אני לא נרדם? למה אני לא נרדמת? למה אני מתעורר מכל רעש? למה אני מתעורר ...
הרדמה רפואית, שינה וחלומות, תודעה בשעת שינה, תודעה בשעת הרדמה, הרדמה כללית, מצבי תודעה, מצבי חלימה
הרדמה רפואית, שינה וחלומות, תודעה בשעת שינה, תודעה בשעת הרדמה, הרדמה כללית, מצבי תודעה, מצבי חלימה
... רפואית, שינה וחלומות, תודעה בשעת שינה, תודעה בשעת הרדמה, הרדמה כללית, מצבי תודעה, מצבי חלימה מה ההבדל בין הרדמה כללית לשינה רגילה? בשיחה עולה ההבדל בין הרדמה כללית לשינה טבעית. בזמן הרדמה כללית, האדם מאבד את תחושת הזמן ואינו חש בכאב. זאת בניגוד לשינה רגילה שבה האדם, על אף שאינו מודע לחלוטין, ... חיצוניים חזקים שיכולים להעירו. לדוגמה, אם אדם יחתך במהלך שינה רגילה, הוא יתעורר מהכאב, בעוד שבהרדמה כללית ... התודעה. למה אנחנו לא זוכרים מה קרה בזמן הרדמה כללית או בשינה עמוקה? במצבי הרדמה כללית או שינה עמוקה, אנו חווים תחושת חוסר זמן. כאשר מתעוררים ... לא עבר זמן כלל, כאילו הרגע הורדמו ועכשיו הם ערים שוב. בשינה רגילה, לעומת זאת, עשויה להיות תחושה מעורפלת של מעבר זמן, במיוחד אם זוכרים חלומות או התעוררויות רגעיות. אליעד נותן דוגמה של ... אך התודעה לא רשמה זאת בשל חומרי ההרדמה או בגלל עומק השינה. כיצד קשורה תופעת כאב פנטום לתחושת ההרדמה? ... קשרים אלה מושבתים, ולכן אין תחושת כאב. לעומת זאת, בשינה רגילה, המודעות פוחתת, אך אינה מנותקת לחלוטין. אם הכאב יהיה חזק דיו, האדם יתעורר. האם קיים קשר בין שינה, חלומות והרפיית התודעה לכלום? בשיחה הוזכרה גישתו של רבי נחמן, לפיה בזמן שינה האדם חווה מעין כלום, מה שמאפשר לו לקום רגוע ... האדם מתעורר ללא תחושת עומס. האם ניתן להיות מודע בזמן שינה או הרדמה? עלו בשיחה טכניקות כגון מדיטציה ויוגה, שמטרתן לשמור על מודעות מסוימת גם בזמן השינה. אחד המשתתפים ציין שיש הבדל בין מצב של דמיון שבו האדם מדמיין שהוא ישן (אך בפועל נשאר ער לחלוטין) לבין מצב אמיתי שבו הגוף נמצא במצב שינה, והתודעה נשארת ערה חלקית. אליעד הסביר שההבדל בין מצב ער למצב ישן תלוי בשאלת המודעות: אם האדם מודע לכך שהוא ישן, הרי שמצב זה כבר שונה מהשינה הרגילה שבה המודעות חלשה מאוד או חסרה. מהם ההסברים לתחושת הזמן השונה בין הרדמה לשינה? אחד המשתתפים סיפר כי לאחר הרדמה הוא חש שהכל התרחש ברגע אחד, בעוד שלאחר שינה הוא כן חש שעבר זמן. אליעד מסביר כי הסיבה ... שבהרדמה המעבר ממצב ערות להרדמה הוא חד ופתאומי, בניגוד לשינה רגילה שבה המעבר איטי והדרגתי, ולכן מתעוררים עם תחושת מעבר זמן. היכן נמצאת התודעה בזמן הרדמה או שינה עמוקה? המשתתפים תהו איפה נמצאת התודעה בזמן הרדמה מלאה או שינה עמוקה, ואם היא נעלמת, נחלשת או עוברת למצב אחר ...
גלגול נשמות, מה קורה אחרי המוות? נצחיות הנשמה, קיום אחרי המוות, חיים לאחר המוות, חיים אחרי המוות, גלגולי נשמות, חלום או מציאות, שינה וחלומות, פיצול התודעה, לחיות לנצח, חיים ומוות, משמעות החיים
גלגול נשמות, מה קורה אחרי המוות? נצחיות הנשמה, קיום אחרי המוות, חיים לאחר המוות, חיים אחרי המוות, גלגולי נשמות, חלום או מציאות, שינה וחלומות, פיצול התודעה, לחיות לנצח, חיים ומוות, משמעות החיים
... נשמות, מה קורה אחרי המוות? נצחיות הנשמה, קיום אחרי המוות, חיים לאחר המוות, חיים אחרי המוות, גלגולי נשמות, חלום או מציאות, שינה וחלומות, פיצול התודעה, לחיות לנצח, חיים ומוות, משמעות החיים מה המשמעות של ... עוסקת בנושא של גלגול נשמות והקיום אחרי המוות, תוך בירור עמוק ומפורט של מושגים מרכזיים כמו נצחיות הנשמה, חלומות, מציאות, ומודעות. אליעד מסביר את הרעיון של גלגול נשמות, ובוחן לעומק ... הנשמה אינו ברור מאליו ודורש בירור עמוק יותר. האם אחרי המוות אני ממשיך להתקיים? אליעד משתמש בדוגמה של חלומות כדי להסביר את המושג של גלגול נשמות. הוא אומר שכשאתה חולם חלום, אתה נמצא למעשה במצב אחר של מודעות. אם בחלום אתה נמצא בשריפה ומתחיל לברוח, ברגע שאתה מתעורר, הפעולה שהייתה בחלום מפסיקה. כלומר, המודעות שלך בחלום היא חלקית בלבד ולא מוחלטת. כשאתה מתעורר, המודעות עוברת למציאות הנוכחית שבה ... כך הוא מסביר את המצב של מודעות אחרי המוות. כאשר אדם מת, התודעה שלו אינה נעלמת אלא פשוט משתנה, בדיוק כמו שהחלום משתנה או נעלם כאשר מתעוררים ממנו. המודעות אינה מתה, היא פשוט מתגלגלת לצורה אחרת, מציאות אחרת או צורה אחרת של קיום. איך מודעות קשורה לגלגול נשמות ולחלומות? אליעד מציג דוגמה של אדם שחולם בלילה שיש שריפה, ובחלום הוא בורח. כשהאדם מתעורר, הוא מפסיק לברוח כי המודעות שהייתה לו בחלום כבר איננה שם, אלא עברה למציאות שבה הוא התעורר. אליעד טוען שאותו הדבר מתרחש ... פחות מפותחת מבני אדם. כך, גם אחרי המוות המודעות שלך יכולה להימצא ברמות שונות של מודעות, בדיוק כמו בזמן חלום. מה קורה למודעות שלי כשאני מת? אליעד מסביר שהמודעות שלך כל הזמן עוברת, משתנה ומתגלגלת. המוות לא גורם לה להיעלם לחלוטין, אלא פשוט לעבור למצב אחר, כמו כשאתה מתעורר מחלום. המודעות הזו, בדיוק כמו בחלום, מתפצלת ומתפזרת אל תוך מציאויות שונות. בסופו של דבר, האדם עצמו, התודעה שלו, עשויה להימצא במצב של חלום או מציאות אחרת, ולכן השאלה מה קורה אחרי המוות? היא בעצם השאלה מי אני באמת ... יש חיים אחרי המוות? גלגול נשמות נצחיות הנשמה האם הנשמה נצחית? האם המודעות ממשיכה אחרי המוות? האם החיים הם חלום?
שינה וחלומות, התפתחות רוחנית בשינה, מודעות עצמית בחלום, עבודת השם, חלום ומציאות, ליקוטי מוהרן, הבדל בין חלום למציאות, התקדמות רוחנית, לימוד תורה, התקרבות לבורא
שינה וחלומות, התפתחות רוחנית בשינה, מודעות עצמית בחלום, עבודת השם, חלום ומציאות, ליקוטי מוהרן, הבדל בין חלום למציאות, התקדמות רוחנית, לימוד תורה, התקרבות לבורא
שינה וחלומות, התפתחות רוחנית בשינה, מודעות עצמית בחלום, עבודת השם, חלום ומציאות, ליקוטי מוהרן, הבדל בין חלום למציאות, התקדמות רוחנית, לימוד תורה, התקרבות לבורא איך אפשר להתקדם רוחנית בזמן השינה? אליעד כהן מסביר לעומק האם ואיך ניתן להתקדם מבחינה רוחנית במהלך השינה, על ידי כך שהחלומות יהפכו לזמן של עבודה רוחנית אמיתית. אליעד ... לאופן החשיבה שלו. כדי להתקדם רוחנית תוך כדי שינה, על האדם להתאמן במשך היום בהתבוננות פנימית ... כמו למה אני עושה את מה שאני עושה?, אז בלילה בזמן השינה, באופן טבעי, אותה התבוננות תמשיך להתרחש אצלו גם בחלומות. אליעד מבהיר שחלומות משקפים תמיד את מה שאדם חושב ומרגיש באמת בפנים. לדוגמה, אם אדם רעב מאוד, הוא יחלום על אוכל. לכן, אם המטרה הרוחנית וההתבוננות העצמית של האדם מוטמעת אצלו עמוק, הוא יחלום על כך בלילה באופן טבעי. המחשבות וההתלבטויות הפנימיות של האדם משתקפות גם בחלומותיו. אליעד מדגיש שאם בחלום האדם אינו מצליח לבצע את הבדיקה הפנימית וההתבוננות ... שלו אינה מספיק עמוקה ואמיתית. למה צדיקים חוששים משינה ומהחלומות? אליעד מציג את התפיסה הדתית, לפיה צדיקים חוששים משינה, מכיוון שבזמן שהם ערים הם מצליחים לשלוט במחשבות שלהם ולהימנע מדברים שליליים, אך בזמן השינה הם מאבדים את השליטה הזו. לדוגמה, רב יכול להימנע מלהביט על אישה כשהוא ער, אך בשינה ייתכן שהמחשבות שהוא דחק הצידה יעלו ויצופו בחלומותיו. לכן, צדיקים חוששים שדווקא בשינה יתגלו מחשבותיהם האמיתיות והפנימיות ביותר, שאולי ... מסביר שהסיבה העמוקה יותר מדוע צדיקים חוששים משינה היא, כי בשינה אי אפשר ללמוד תורה, והרי לימוד תורה עבור הצדיק הוא הדרך להתקרב לאלוהים. לכן, כשהצדיק ישן הוא מרגיש שהוא מבזבז את הזמן בכך שהוא לא יכול לעסוק ... במחשבות רוחניות במהלך היום, גם בלילה הוא ימשיך לחלום על אותן מחשבות של תורה ואלוהים. מה ההבדל בין חלום למציאות לפי אליעד כהן? אליעד מדגים כיצד התפיסה שלנו את המציאות דומה לחלומות. כמו שב
סמים והארה רוחנית, בעד שימוש בסמים פסיכדליים, נגד שימוש בסמים משני תודעה, חומרים משני תודעה, סמי הזיה, השפעת סמים על הגוף, שינה וחלומות, טיפול פסיכדלי, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים מעוררי הזיות, החושים, חלק 2
... חומרים משני תודעה, סמי הזיה, השפעת סמים על הגוף, שינה וחלומות , טיפול פסיכדלי, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים מעוררי הזיות, החושים, חלק 2 מה ההבדל בין סמים פסיכדליים לבין סמים משני ... בין ההשפעות של סמים על התודעה, לבין ההשפעות של חלומות ושינה על התודעה. אליעד מציג דוגמה של אדם שלקח סמים וחווה חוויה יוצאת דופן. אותו אדם טען שהוא הצליח להתחבר ולהבין את המסרים ... יוצרים. האם סמים משנים את התפיסה יותר מאשר חלומות? אליעד מתייחס להשוואה בין חלומות לבין סמים. הוא מחדד שההשפעה של חלומות על החושים חזקה יותר במובן מסוים מאשר ההשפעה של סמים. בחלומות, אדם יכול לחוות מציאות שונה לחלוטין ממה שהוא מכיר, כמו להיות במקומות שאינו נמצא בהם במציאות: הוא יכול לחלום שהוא בים למרות שהוא בכלל במיטה, או לחלום שהוא בגונגל בזמן שהוא בכלל בבית. החלום מאפשר לחושים לייצר עולם אלטרנטיבי לחלוטין, ללא קשר למה שהאדם חווה במציאות הפיזית. לעומת זאת, ההשפעה של סמים היא עדיין ... עדיין יהיה מודע לכך שהוא נמצא בחדר. לעומת זאת, בחלום אדם יכול לחוש שהוא נמצא במקום אחר לחלוטין, ללא שום זיקה לחדר שבו הוא ישן. אליעד מדגים את הרעיון הזה ואומר שאם אדם נמצא במופע וייקח סמים, הוא יחווה את המופע בצורה מוזרה או שונה, אך עדיין יחווה את אותו מופע. לעומת זאת, אם אותו אדם יירדם ויחלום שהוא במקום אחר לגמרי, הוא כבר לא יחווה את אותו מופע כלל, אלא יימצא במקום שונה לחלוטין. כלומר, בעוד שסמים ... ובחושים, הם עדיין מוגבלים במציאות הקיימת. החלומות, לעומת זאת, מאפשרים לחוש מציאות אחרת לחלוטין, ללא שום קשר למקום הפיזי. האם הסמים באמת עוזרים להבין את המציאות? ... אליעד מדגיש שהחוויה שהאדם עובר תחת השפעת סמים או חלומות, אינה המציאות האולטימטיבית. היא בסך הכל חוויה אחת מיני רבות אפשריות. החוויה האמיתית וההבנה האמיתית שאליעד מדבר עליה ... באופן טבעי אצל האדם גם ללא סמים. למשל, כשאדם חולם, הוא לא מטיל ספק במציאות החלום, ולרוב הוא מקבל את החלום כמציאות מוחלטת. לכן, היכולת להבין שהמציאות אינה מוחלטת ושהחושים יכולים לתעתע אינה תלויה בהכרח בסמים, אלא בתובנה פנימית ... אליעד מתייחס לתחושה שמרגיש אדם לאחר התעוררות מחלום. האדם יכול להתעורר בבוקר ולהבחין שהחושים שלו במהלך החלום היו שונים מהחושים בעת הערות. ההבדל הזה, לפי אליעד, ממחיש את החשיבות של פיתוח יכולת הטלת ספק במציאות, ללא תלות בהשפעתם של ... פסיכדליים מסייעים בהארה רוחנית? מה ההבדל בין חלומות להשפעת סמים? האם סמים משני תודעה יכולים לגרום לפסיכוזה? איך מתרחש טיפול פסיכדלי? האם חושים משתנים בזמן שינה וחלימה? מה ההשפעה של סמי הזיה על התפיסה החושית? האם אפשר להגיע להארה רוחנית ללא שימוש בסמים? ...
סמים והארה רוחנית, בעד שימוש בסמים פסיכדליים, נגד שימוש בסמים משני תודעה, חומרים משני תודעה, סמי הזיה, השפעת סמים על הגוף, שינה וחלומות, טיפול פסיכדלי, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים מעוררי הזיות, החושים, חלק 1
סמים והארה רוחנית, בעד שימוש בסמים פסיכדליים, נגד שימוש בסמים משני תודעה, חומרים משני תודעה, סמי הזיה, השפעת סמים על הגוף, שינה וחלומות, טיפול פסיכדלי, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים מעוררי הזיות, החושים, חלק 1
... תודעה, חומרים משני תודעה, סמי הזיה, השפעת סמים על הגוף, שינה וחלומות, טיפול פסיכדלי, פסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים מעוררי ... האישית ולא שינוי מוחלט של המציאות החיצונית. מה ההבדל בין חלומות לבין שימוש בסמים פסיכדליים? אליעד כהן משווה בין החוויה של חלום לבין חוויית סמים פסיכדליים. הוא מסביר שכשאדם חולם, המציאות בה הוא נמצא שונה לחלוטין מן המציאות הרגילה. הוא נותן דוגמה לכך שאדם ישן יכול לחלום שהוא נמצא בטיול במקסיקו, למרות שבפועל הוא ישן במיטתו. במקרה של חלום, החוויה הפנימית מנותקת לגמרי מהמציאות הפיזית שמתרחשת מסביבו. ... חיצוניים. האם סמים פסיכדליים מעצימים חושים? מה ההבדל בין חלום לסמים פסיכדליים? האם סמים יכולים לגרום לפסיכוזה? מהי חוויה ...
חלום ומציאות, מה זה חלום? מה קורה בזמן החלום? איך נוצר חלום? מה ההבדל בין חלום לבין מציאות? מה ההבדל בין דמיון לבין מציאות? חלום בהקיץ, חלום דמיוני, חלום ממשי, עוצמה של מחשבה, שינוי המציאות בכח המחשבה, שינה וחלומות, חלום ממשי
חלום ומציאות, מה זה חלום? מה קורה בזמן החלום? איך נוצר חלום? מה ההבדל בין חלום לבין מציאות? מה ההבדל בין דמיון לבין מציאות? חלום בהקיץ, חלום דמיוני, חלום ממשי, עוצמה של מחשבה, שינוי המציאות בכח המחשבה, שינה וחלומות, חלום ממשי
חלום ומציאות, מה זה חלום? מה קורה בזמן החלום? איך נוצר חלום? מה ההבדל בין חלום לבין מציאות? מה ההבדל בין דמיון לבין מציאות? חלום בהקיץ, חלום דמיוני, חלום ממשי, עוצמה של מחשבה, שינוי המציאות בכח המחשבה, שינה וחלומות, חלום ממשי מהו חלום וכיצד הוא נוצר? החלום הוא למעשה מחשבה שהאדם חווה בזמן השינה, כאשר היא נתפסת בעיניו כממשית לחלוטין. כדי להבין את רעיון החלום, ניתן להשתמש בדוגמה פשוטה: דמיין פיל מולך. כשעיניך פתוחות, הדמיון של הפיל חלש יותר משום שהמציאות ... גם את האוזניים ותבודד את עצמך מכל גירוי חיצוני, הפיל יהפוך להיות ממשי אף יותר בעיניך. בדיוק כך עובד החלום. בזמן שינה, המחשבות אינן נתקלות בגירויים חיצוניים, ולכן הן הופכות למציאות בעיני החולם. בחלום, האדם אינו מודע לכך שהוא חולם, ומבחינתו כל מה שקורה שם הוא אמיתי. מה ההבדל בין חלום למציאות? ההבדל בין חלום למציאות אינו בהכרח בקיומם של הדברים, אלא בעוצמת המחשבה. כאשר אדם חולם, הוא חווה מציאות פנימית שבה הוא רואה, שומע ומרגיש דברים כאילו הם מתרחשים באמת, אף על פי שבעולם ... בזמן ערות, אנו משתמשים במחשבה כדי להגדיר את המציאות שלנו, אך השפעתה של המציאות החיצונית חזקה יותר. אם בחלום אתה רואה פיל ונוגע בו, החוויה שלך תהיה זהה לחוויה שהיית עובר אם באמת היית רואה פיל במציאות. במילים אחרות, החלום הוא תוצאה של ריכוז מוחלט במחשבה מסוימת, עד כדי כך שהאדם מאמין שהיא מציאותית לגמרי. מה קורה בזמן החלום? כאשר אדם ישן וחולם, הוא מתמקד כל כך במחשבה מסוימת עד שהוא אינו מודע למה שקורה סביבו. אם למשל נשמיע לו רעש קל בזמן שהוא שקוע בחלום, ייתכן שהוא כלל לא ישים לב לכך. אבל אם הרעש יהיה חזק במיוחד או אם יגרם לו כאב חיצוני, הוא יתעורר. זה מעיד על כך שאפילו בזמן שינה עמוקה, עדיין קיימת רמה מסוימת של מודעות לסביבה. האם ניתן לשנות את המציאות בכוח המחשבה? לפי רבי ... להשפיע על המציאות שלנו. למשל, אם אדם יאמין לחלוטין שיש בידו כסף, בדומה לאופן שבו הוא חווה חפצים בחלום, הוא יוכל לחוות זאת כממשי באותה עוצמה. זה אינו אומר שכסף אמיתי יופיע בידו, אך החוויה שלו כלפי המציאות תשתנה, בדיוק כפי שבחלום ניתן להחזיק חפצים שלמעשה אינם קיימים. מה ההבדל בין
שינה וחלומות, מה קורה בזמן שינה? מה קורה בזמן החלום? האם הנשמה עולה לשמיים בלילה? לאן הולכת הנשמה? מה קורה במוח בזמן השינה? מודעות בזמן השינה, מה קורה כשאנו ישנים? המוח בזמן חלום, המוח החולם, המוח הישן, המוח בזמן שינה
שינה וחלומות, מה קורה בזמן שינה? מה קורה בזמן החלום? האם הנשמה עולה לשמיים בלילה? לאן הולכת הנשמה? מה קורה במוח בזמן השינה? מודעות בזמן השינה, מה קורה כשאנו ישנים? המוח בזמן חלום, המוח החולם, המוח הישן, המוח בזמן שינה
שינה וחלומות, מה קורה בזמן שינה? מה קורה בזמן החלום? האם הנשמה עולה לשמיים בלילה? לאן הולכת הנשמה? מה קורה במוח בזמן השינה? מודעות בזמן השינה, מה קורה כשאנו ישנים? המוח בזמן חלום, המוח החולם, המוח הישן, המוח בזמן שינה האם הנשמה באמת עולה לשמיים בזמן השינה? אליעד כהן מסביר באופן ברור שמצב של שינה אינו דומה למצב שבו המחשב כבוי לגמרי, שזהו מצב המזכיר מוות. הוא נותן דוגמה ומפרט כי במחשב קיימים שני סוגים של מצבי כיבוי חלקיים: מצב הייברנט ומצב סליפ (שינה קלה). כאשר המחשב כבוי לגמרי, הוא אינו מגיב כלל, גם אם נכה בו בפטיש, לא תהיה תגובה, וגם כאשר ... נקודה שבה עצר קודם. לעומתו, מצב סליפ מאפשר למחשב להמשיך להיות מודע לסביבה, כך שגם תזוזה קלה של העכבר תעיר אותו. באופן דומה מאוד, אליעד מסביר כי בזמן שינה האדם אינו באמת במצב של מוות, והנשמה אינה עולה לשמיים, אלא התודעה עדיין נמצאת כאן, ברמה נמוכה של מודעות. כאשר האדם ישן, הוא נמצא בעיקר בתוך עולם דמיוני משלו, אבל חלק קטן מהתודעה שלו עדיין נשאר ער לסביבה החיצונית. כיצד האדם יכול להתעורר מרעש, אם הוא ישן? אליעד כהן נותן דוגמאות רבות להבהרת הטענה שאדם אינו במצב של כיבוי מוחלט בזמן השינה. לדוגמה, אם אדם ישן ואנחנו נעבור לידו על קצות האצבעות בשקט, הוא לא יתעורר, אבל אם נעשה רעש חזק, הוא יקום. איך זה קורה? הרי אם האדם באמת לא היה פה, הוא לא היה יכול לשמוע. ההסבר המפורט לכך הוא שבזמן השינה התודעה מתחלקת באופן לא שווה: האדם נמצא בכ - 99% בתוך חלום (העולם הדמיוני שלו), ורק בכ - 1% מודעות לעולם האמיתי שמסביבו. המוח עדיין ער ברמה מסוימת, והוא מנהל פרוססים או תהליכים הממשיכים להאזין לסביבה ולנתח אותה. אליעד מציין כי המוח של האדם מסוגל להבדיל בין רעש מונוטוני, כמו רעש מזגן קבוע, שאינו מפריע לשינה, לבין רעש פתאומי או חזק שיגרום לאדם להתעורר. למשל, אם אדם ישן עם רעש קבוע של מזגן, הוא לא יתעורר מזה, אך אם יהיה שקט מוחלט, ופתאום המזגן יידלק - זה יגרום לו להתעורר. מדוע? מכיוון שהמוח ממשיך לפעול ולבדוק כל הזמן את הסביבה, אפילו בזמן השינה, וזאת ברמה נמוכה יותר של פעילות. מה באמת קורה במוח בזמן חלומות? בזמן החלום, לפי ההסבר של אליעד, האדם שקוע לחלוטין בעולם הדמיוני שלו. במצב הזה, הוא כמעט מנותק מהמציאות. אולם חשוב להבין שהניתוק אינו מלא, אלא חלקי בלבד. המוח ממשיך להיות מודע בצורה מוגבלת לסביבה החיצונית. דברים שקורים מסביב יכולים אפילו להיכנס לתוך החלום, כמו שאם אדם ישן ובמציאות תהיה שריפה, ייתכן והוא יחלום על שריפה ויתעורר. אליעד מסביר ששינה ו
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להירדם בקלות, למה קשה להירדם? בעיות שינה, נדודי שינה, למה אני לא מצליח להירדם? לא מצליח לישון, שינה וחלומות, מדיטציית ויפאסנה, להירדם משעמום, שעמום ושינה, הפרעות שינה, קושי לישון, איך להצליח להירדם? איך להצליח לישון? אינסומניה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: קשה להירדם, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קשה להירדם, איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומלץ, קואצר לזוגיות, מטפל אישי מומלץ בנושא קשה להירדם - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 09:26:35 - wesi1