אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קיבעון ✔יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא, חשיבה מחוץ לקופסא, חשיבה יצירתית, פחד מכישלון, פיתוח יצירתיות, לפתח יצירתיות, קיבעון מחשבתי, מעוף מחשבתי,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא, חשיבה מחוץ לקופסא, חשיבה יצירתית, פחד מכישלון, פיתוח יצירתיות, לפתח יצירתיות, קיבעון מחשבתי, מעוף מחשבתי, יצירתיות בעסקים, יזמות עסקית
מה הקשר בין יצירתיות למגבלות?

יצירתיות היא היכולת להמציא, לשנות או ליצור משהו שלא היה קיים לפני כן, או להביא למצב חדש מתוך מצב מוגבל. על פי אליעד כהן, יצירתיות אמיתית נובעת מתוך מגבלות. מדוע זה כך? מפני שכאשר אין שום מגבלה, למעשה כל האפשרויות פתוחות, ולכן הפעולה שנעשית איננה בגדר יצירה, כי היא לא מחדשת דבר. לדוגמה, אם לאדם יש את כל המשאבים, כל האפשרויות וכל היכולות בעולם, אז מה הוא בעצם יצר? במצב כזה, יצירתיות למעשה לא מתבטאת. היצירתיות, אם כן, נוצרת דווקא מתוך מצב שבו האדם מוגבל וצריך למצוא פתרונות חדשים כדי להתגבר על המגבלה.

למה הרס בניין אינו נחשב יצירתי?

אליעד מסביר שהרס של בניין הוא פעולה שלכאורה גם היא "יצירה", כי נוצר מצב חדש שלא היה קודם. אך מדוע אנשים לא מתייחסים להרס כיצירה? מפני שיצירה, לפי ההסבר של אליעד, היא הגדלת היכולת או שיפור המצב לעומת הקיים. הרס, לעומת זאת, נתפס כהקטנת היכולת או הורדת המצב לעומת הקיים. לדוגמה, אם מישהו הורס בניין, לא יגידו לו שהוא "יצירתי" אלא שהוא יצר הרס. אך אם אותו אדם הורס בניין ישן כדי לפנות מקום לבניית בניין חדש, כן יגידו שהוא יצר משהו חדש. לכן, יצירתיות קשורה ישירות להגדלת יכולת או השגת מטרה חדשה מתוך המצב המוגבל הקיים.

האם מגבלה יוצרת יצירתיות או קיבעון מחשבתי?

האם מצבי מגבלה באמת גורמים לאנשים להיות יותר יצירתיים, או שהם גורמים דווקא לקיבעון מחשבתי? התשובה היא, שזה תלוי. לפעמים מגבלה יכולה לעורר פרץ של יצירתיות כי לאדם יש מוטיבציה גבוהה לצאת מתוך המגבלה ולשנות את המציאות שהוא נמצא בה. לדוגמה, כשלאדם רע מאוד במצבו הנוכחי, זה יכול להגביר את הדחף שלו לחשוב על פתרונות חדשים ויצירתיים. מצד שני, לעיתים מגבלות דווקא מגבילות את היצירתיות - במיוחד כשאדם ניסה מספר פעמים לפרוץ את הגבולות, לא הצליח, וכתוצאה מכך פיתח פחד מכישלון. במצב כזה, האדם יימנע מלנסות שוב ויהפוך למקובע מחשבתית.

אליעד מדגים זאת על ידי כך שאם אדם מוגבל ומצליח לפרוץ את הגבולות, הוא מפתח יצירתיות, אך אם הוא מרגיש שהניסיונות שלו נכשלים שוב ושוב, אז הוא עלול דווקא לפחד מכישלון ולהפסיק לנסות.

האם חופש מוחלט גורם לחוסר יצירתיות?

כשלאדם אין מגבלות בכלל, לכאורה יש לו חופש מלא ליצור מה שהוא רוצה. אולם במציאות זה עלול להוביל דווקא לשיתוק או לקושי ביצירת רעיונות חדשים. אליעד מביא דוגמה של אנשים שתקועים בעסקים או בחיים בכלל, מפני שיש להם כל כך הרבה אפשרויות עד שהם פשוט לא מסוגלים להחליט במה לבחור. לדוגמה, אדם שרוצה לפתוח עסק אבל מוצף באין סוף אפשרויות עסקיות, יתקשה להחליט מה לעשות ויהיה משותק מבחינת הפעולה שלו. במקרה כזה, דווקא הצבת מגבלות יכולה לעזור לו להיות יצירתי כי היא מאפשרת לו להתמקד, לצמצם את האפשרויות ולהתחיל ליצור מתוך הגבולות שהוצבו לו.

יצירתיות בעסקים - למה חשוב לפעמים להגביל את עצמך?

בהקשר העסקי, לעיתים דווקא הצבת גבולות ומיקוד במטרה מסוימת מעודדת יצירתיות. אליעד מביא כדוגמה אנשים שלא מצליחים לייצר משהו חדש או לקבל החלטות יצירתיות מפני שהם מוצפים ביותר מדי אפשרויות. כאשר מישהו אחר מציב להם גבולות או מיקוד מסוים, קל להם יותר להיות יצירתיים כי הם יודעים מה המטרה, ואז יכולים לחשוב בקלות יותר על אפשרויות יצירתיות במסגרת הגבולות הנתונים.

הדוגמה שהוא נותן היא גם לגבי אנשים שמנסים לכתוב ספר או להרצות...
כן.

ש: ראיתי וידאו מסוים לא משנה, הוא דיבר שם על משהו שזיהיתי שזה נכון שיצירתיות.

אליעד: שזיהית שזה נכון?

ש: זיהיתי שיש בזה משהו יש בזה הרבה.

אליעד: באמת?

ש: לא משנה.

אליעד: סתם אתה מתכוון להגיד זיהיתי שבעיניי זה היה לי נכון, צריך לזכור את זה.

ש: נכון, שבעצם יצירתיות פורצת כשיש מגבלות.

אליעד: יצירתיות פורצת כשיש מגבלות.

ש: נכון כשאתה מוגבל.

אליעד: האם זאת האמת או לא האמת, מה האמת שזה נכון ולא נכון. סתם תמשיך את הדיבור תכף נסביר לך את השכל שבדבר.

ש: וזהו כשאתה מוגבל בכלים שלך אז אתה יצירתי לגבי מה אתה יכול לעשות איתם בגלל שאתה מוגבל, אם היה לך את כל הכלים בעולם אז לא.

אליעד: את זה הוא לא אמר זה אתה מוסיף נכון?

ש: לא זוכר.

אליעד: הוא לא אמר את זה, למה לא יכול להיות שהוא אמר את זה?

ש: למה?

אליעד: כי לא הגיוני שמישהו יגיד "אם היה לך את כל הכלים בעולם" כי אנשים לא חושבים בצורה כוללת, זה כבר הקצנה של הרעיון תראה אנשים, מרצים נגיד הם חושבים בצורה יותר מצומצמת "אתה יודע יצירתיות קוראת כשאתה מוגבל" הם לא מדברים על הקצוות זה לא "מה יקרה אם לא תהיה מוגבל בכלל" או "מה יקרה אם תהיה רק יצירתי" נגיד, אף אחד לא חושב על המקרי קיצון האלה כי אם הוא היה חושב על המקרי קיצון הוא היה פה היום או שהוא היה מדבר על מה שאני מדבר, לא תהיה אפשרות אחרת.

ש: אני לא יודע כמה קיצוני הוא דיבר אבל הוא כן דיבר על העניין הזה.

אליעד: בסדר אבל לא אתה אמרת "אם לא היית מוגבל" מה זה לא היית מוגבל, מי יגיד "לא היית מוגבל" כאילו מי חושב על האופציה בכלל שלא תהיה מוגבל?

ש: זה יחסי הוא דיבר באופן יחסי.

אליעד: לא משנה באתי בסך הכל להגיד שלא הגיוני שהוא אמר "אם בן אדם לא היה מוגבל בכלל" נגיד, אנשים לא משתמשים בטרמינולוגיה הזאת הרעיונות האלה של בן אדם שלא מוגבל בכלל לא מופיעים בשיח. אוקי אז מה הוא אמר בכל זאת, מה אתה חושב שהוא אמר, מה נאמר, מה הרעיון אומר?

ש: עזוב מה הוא אמר אני ראיתי את זה הרבה פעמים לגבי, הרבה תחומים גם בהיסטוריה הם פרצו מתוך המגבלות המציאו משהו חדש מתוך המגבלות.

אליעד: ומה השאלה, מה אתה רוצה להבין מזה?

ש: מה השכל של זה בעצם.

אליעד: טוב תקשיב ההגדרה של יצירתיות היא ליצור, עכשיו מה זה יצירה? יצירה זה בעצם לקחת דבר שלא קיים וליצור אותו, עכשיו ההגדרה של "לא קיים" היא מוגבל. קודם כל ההגדרה של יצירתיות זה בעצם לקחת דבר מוגבל ולשנות אותו אני אומר את זה מצד ההגדרה זה לא צריך כאילו להיות גאון גדול כי אם אתה לא מוגבל אז מה יצרת, כאילו אם אני יכול לעשות הכל אז מה יצרתי בעצם כאילו יכולתי כבר קודם לעשות את זה. היצירה היא בעצם הגדלת היכולת, יצירה פירושה הגדלת היכולת. אוקי?

ש: כן.

אליעד: למה כי מה האמת? האמת היא שאם לדוגמה נגיד מישהו נגיד לוקח בניין והורס אותו הוא גם יצר, הוא יצר הרס אבל לו לא יגידו "אתה יצרת" כי הוא בעצם הקטין את היכולת לא הגדיל את היכולת. לעומת זאת אם נגיד רוצים לבנות בניין, מישהו הורס את הבניין הקודם בשביל שיכלו לבנות בניין אז נגיד יגידו "הוא יצר שטח פנוי לבניין" את אותה פעולה בדיוק. זאת אומרת מגדירים לאיפה רוצים להגיע וככל שאתה מתקרב יותר להגדלת היכולת שלך ביחס למטרה שאתה רוצה להגיע ככה אתה בעצם יותר יצירתי, יצירתיות היא בעצם היכולת להשיג יותר מטרות. אוקי?

עכשיו מה האמת, האם כשאתה מוגבל, אז קודם כל בעיקרון אתה יכול להיות יצירתי רק כשאתה מוגבל, זאת אומרת מצד ההגדרה יצירתיות יכולה להתבטא רק ביחס לגבול. אוקי אלא אם כן אתה רוצה את הגבול, שים לב אלא אם כן אתה רוצה את הגבול ואז להחריב את הגבול זה גם סוג של יצירה אבל זה כאילו סוג של יצירה לרעה. עכשיו מה האמת האם בבן אדם שהוא מוגבל זה גורם לו לפרץ של יצירתיות או לפרץ של קיבעון מחשבתי?

ש: לא חייב.

אליעד: לדוגמה אז מה האמת? אז האמת היא שלפעמים ככה ולפעמים ככה, אם אתה מוגבל ואתה מאוד רוצה לצאת מהגבול זה מגדיל את הסיכוי שלך ליצור, אם אתה מוגבל ואתה לא מאוד רוצה לצאת מהגבול אז זה שאתה מוגבל זה מקטין דווקא את הסיכוי שלך לצאת מהגבול ולפעמים יותר מזה בגלל שאתה מוגבל ונגיד ניסית המון פעמים לצאת מהגבול ולא הצלחת אז אתה מפחד מכישלון ואז בגלל שאתה מפחד מכישלון אז ממילא נגיד אתה לא תיצור לדוגמה, זאת אומרת שבגלל הגבול בעצם לא יצרת נניח. הבנת את זה?

ש: כן, אני מנסה להבין יותר טוב נראה לי שכמה שפחות מוגבל ככה פחות יצירתי גם.

אליעד: כמה שאתה פחות מוגבל ככה אתה פחות יצירתי, מה האמת שזה נכון ולא נכון מהיבט מסוים ככל שאתה פחות מוגבל ככה יש לך יותר יכולת ליצור כי יש לך יותר כלים יותר משאבים אתה יכול יותר ליצור, מצד שני בגלל שאתה פחות מוגבל יש לך פחות דחף ליצור כי אתה פחות מוגבל.

ש: נכון.

אליעד: כמו נגיד חברות ועסקים כשהרבה פעמים כשהוא מתחיל ליצור את העסק הוא מאוד מוגבל ולכן הוא צריך להיות מאוד יצירתי כדי להצליח אבל אחר כך אחרי שהוא כבר כאילו מצליח אז הוא לא צריך להצליח כי הוא כבר לא מוגבל, אז הוא לא מוגבל אז הוא לא צריך להצליח עכשיו הוא לא יצירתי ואז הוא מתחיל להפסיד נגיד.

ש: כמו ההיסטוריה שלי.

אליעד: בדיוק כמו ההיסטוריה שלו. טוב הבנו את זה?

ש: רגע אבל מה זה אומר?

אליעד: מה זה אומר מה?

ש: למה זה ככה?

אליעד: למה זה ככה מה?

ש: היחס הזה בין יצירתיות למוגבלות נגיד בדוגמה שנתת עכשיו.

אליעד: הבנתי, מה זה יצירתיות? יצירתיות נובעת מרצון לשנות את המציאות. עכשיו אם היה מאוד רע לך זה מגדיל את הסיכוי שתרצה לשנות את המציאות אבל אם כבר שינית את המציאות הרבה עוד פעם אתה מפסיק לרצות לשנות את המציאות ואז אתה מפסיק להיות יצירתי. איפה יש נגיד יותר יצירתיות בתרבות המערבית או בתרבות היהודית? לכאורה אפשר להגיד בתרבות היהודית, למה בתרבות היהודית כי יש הרבה ספרים שנכתבים ונכתבים ספרים וספרים נכון ולעומת זאת אני לא אם ביחס לכמות אוכלוסייה אם כמות המחקרים המדעיים שנעשית היא גדולה בהיקפה כמו כמות הספרים הדתיים שנכתבים.

זאת אומרת אתה יכול להגיד הנה נגיד יש פה מאה אנשים שמתוכם 90% כותבים ספרים לעומת זאת באוכלוסייה חילונית יש לך אלף אנשים שמתוכם מאה כותבים ספרים אז אומנם פה יש יותר ספרים מחקריים מפה, מחקרים מדעיים מספרים דתיים אבל פה לכאורה דתיים יותר כותבים ספרים ומחדשים ומתפלפלים. אבל מה האמת שזה לא כל כך נכון...
לשאול אתה מפחד אני לא יודע קשה להחליט חשיבה מדעית מקוריות רצון מקרים קיצוניים להפסיק לרצות אנשים מצליחנים אישה איך לחשוב מחוץ לקופסא חרדה מכישלון חרדת כישלון חשיבה חשיבה יצירתית חשיבה מחוץ לקופסא חשיבה מחוץ לקופסה יזמות יזמות עסקית יצירתי יצירתיות יצירתיות בעסקים כישלון כישלונות להיכשל לחשוב לחשוב מחוץ לקופסא לחשוב מחוץ לקופסה לפתח לפתח יצירתיות מחוץ לקופסא מחשבות מעוף מחשבתי עסק עסקים פחד פחד להיכשל פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח פיתוח יצירתיות קיבעון קיבעון מחשבתי
קיבעון מחשבתי / לחשוב מחוץ לקופסא - מהו קיבעון מחשבתי? איך לחשוב מחוץ לקופסא?
קיבעון מחשבתי לחשוב מחוץ לקופסא - מהו קיבעון מחשבתי? איך לחשוב מחוץ לקופסא? קיבעון מחשבתי. איך לחשוב מחוץ לקופסא? הדבר היחיד שעוצר את האדם הוא הקיבעון המחשבתי שלו. מי שיתבונן יראה, כי המציאות מצד עצמה מכילה פוטנציאל אין סופי. הסיבה היחידה שבגללה הפוטנציאל הזה אינו ממומש היא רק הקיבעון המחשבתי של האדם. קיבעון מחשבתי נוצר בעקבות הנחות יסוד שגויות. כאשר האדם מניח הנחת יסוד שגויה כלשהי בטעות, הרי שהנחת היסוד הזאת מגבילה ומקבעת אותו לתבנית חשיבה ... התפשרות לדוגמה באה בגלל קיבעון מחשבתי. כאשר אין לאדם שום קיבעון מחשבתי, הרי שבמקום להתפשר על חוסר שלמות, במקום זה יש לו חשיבה יצירתית שמאפשרת לו למצוא את השלמות בכל מצב. גם התעקשות ומאבק באים בגלל קיבעון מחשבתי. כאשר אין לאדם קיבעון מחשבתי, הרי שהוא נמנע מכל מאבק ומוצא פתרון חלופי ויצירתי בכל מצב. משיג את אותה התוצאה בדיוק בצורה שונה. הדרך הטובה ביותר לצאת מקיבעון מחשבתי היא על ידי זה שהאדם מפסיק להניח הנחות. להפסיק להניח הנחות = לאמת את כל הנחות היסוד של האדם. לא לקבל שום דבר כמובן מאליו, לא ... שלך, עד שתגיע לאמת שאין בה שום קיבעון מחשבתי מכל סוג שהוא. ...
קיבעון מחשבתי / חופש מחשבתי / יצירתיות / לחשוב מחוץ לקופסא - איך לצאת מקיבעון מחשבתי? איך להיות יצירתי?
קיבעון מחשבתי חופש מחשבתי יצירתיות לחשוב מחוץ לקופסא - איך לצאת מקיבעון מחשבתי? איך להיות יצירתי? ובו יתבאר, איך מפרקים קיבעון מחשבתי? ואיך מגיעים לחופש מחשבתי וליצירתיות? איך לחשוב מחוץ לקופסא? מי שיתבונן יראה, כי קיבעון מחשבתי, חוסם את האדם להבין את הפוטנציאל הטוב שגלום במציאות. קיבעון מחשבתי, לא מאפשר לאדם לראות דברים בצורה אובייקטיבית. קיבעון מחשבתי, חוסם את יכולת היצירתיות של האדם. קיבעון מחשבתי, משאיר את האדם מאחור ובעבר ולא מאפשר לו להתקדם קדימה אל העתיד. קיבעון מחשבתי, הוא כמו מקלות בגלגלים של העגלה. קיבעון מחשבתי, הוא בית הכלא של המחשבה. והשאלה הנשאלת היא, איך יוצאים מקיבעון מחשבתי? תשובה: ניתן לצאת מקבעון מחשבתי, על ידי זה שעושים התחלה חדשה לגבי המחשבות. התחלה חדשה לגבי מחשבות, פירושה להתחיל לחשוב מחדש ומהבסיס על הנושא. לוקחים ... חדשה בכל פעם מחדש ולבדוק את הכל מחדש באותה רמת ערנות של הפעם הראשונה, כך הסיכוי שהוא יצליח לצאת מהקיבעון המחשבתי גדול יותר. הדרך לחקור את הנושא באותה רמת ריכוז כמו בפעם האשונה, היא על ידי שבוחנים את הנושא מכיוונים נוספים שלא נחקרו בהתחלה. נסה למצוא נקודות מבט ... נבדקו בפעמים הקודמות. נסה לראות אילו נקודות מבט על הבסיס של הנושא עוד לא נבדקו. הדרך הטובה ביותר לפרק קיבעון מחשבתי, היא על ידי ששואלים עליו שאלות. הקיבעון המחשבתי מפחד משאלות. פשוט אל תפחד לשאול על כל הנחת יסוד אולי ההפך הוא הנכון. קח הנחת יסוד ופרק אותה עצמה להנחות יסוד קטנות יותר. על כל הנחת יסוד תשאל, אולי ההפך הוא הנכון?! כך תפרק את הקיבעון המחשבתי ותצליח לראות את התמונה המלאה. ...
קיבעון מחשבתי / חשיבה מקובעת / יצירתיות / חשיבה יצירתית - איך לחשוב מחוץ לקופסה ולצאת מחשיבה מקובעת?
קיבעון מחשבתי חשיבה מקובעת יצירתיות חשיבה יצירתית - איך לחשוב מחוץ לקופסה ולצאת מחשיבה מקובעת? ובו יתבאר, העניין של קיבעון מחשבתי ושל חשיבה מקובעת. ויתבאר, איך לפתח חשיבה יצירתית? ואיך לחשוב מחוץ לקופסא? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי קיבעון מחשבתי, הוא מצב, שבו האדם חושב בצורה כלשהי, שמגבילה אותו לראות את הדברים, תמיד באותה הצורה. בלי להיות מסוגל לראות את הדברים, גם בצורה שונה. והדבר הזה נקרא קיבעון מחשבתי, שבו, המחשבה של האדם מקובעת למקומה ולא מתפתחת. ולפעמים, האדם יכול לצאת מבעיה כלשהי, אם הוא יחשוב בצורה חדשה וללא קיבעון מחשבתי. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי קיבעון מחשבתי, יש בו גם צד חיובי. משום, שהקיבעון המחשבתי, מאפשר לאדם להרגיש סוג מסוים של יציבות מחשבתית, ולא להצטרך לשנות את דעתו כל הזמן. ומצד שני, הקיבעון המחשבתי, לפעמים הוא מגביל את האדם, לראות את האפשרויות הנוספות שלו לחיות טוב יותר, בצורה יותר נוחה וכולי. כאשר ... חדשות. והשאלה היא, בהנחה שהאדם כן רוצה לצאת ממצב של קיבעון מחשבתי, כיצד באפשרותו לצאת מהקיבעון המחשבתי? ולכאורה, התשובה היא, שעל האדם פשוט לנסות לחשוב בצורה חדשה ושונה מצורת המחשבה שיש לו כרגע. אך השאלה היא, ... לחשוב בצורה שונה ומה בדיוק לעשות? והתשובה היא, כי כדי לצאת מקיבעון מחשבתי, על האדם לבדוק את הנחות היסוד, שעליהן נשענת צורת המחשבה הקיימת שלו. ונסביר: צורת המחשבה של האדם, היא ... הן אלו שאחראיות לצורת המחשבה הקיימת שלו. ומי שרוצה לצאת מקיבעון מחשבתי, עליו לנסות להבין טוב יותר, את הנחות היסוד, שעליהן הוא מבסס את צורת המחשבה שלו. ובמקום לנסות לחשוב בצורה ... מנסה להבין, למה הוא חושב דווקא בצורה הקיימת. כדי לצאת מקיבעון מחשבתי, לא צריך לנסות לחשוב בצורה חדשה. אבל, כן צריך לנסות להבין טוב יותר, את צורת המחשבה הקיימת. באפשרותו של ... שלו, כדי לגלות בסופו של דבר, צורת מחשבה חדשה, ולצאת מהקיבעון המחשבתי. לדוגמה: נניח שיש לאדם בעיה כלשהי, והאדם מרגיש שהוא רוצה לנסות לחשוב בצורה חדשה על מצבו, כדי לראות אולי יש איזה פתרון שעליו הוא עדיין לא חשב. במקרה כזה, כדי לצאת מקיבעון מחשבתי, האדם לא צריך להתמקד, בלנסות למצוא פתרון לבעיה, אלא כן לנסות להתמקד ולהבין טוב יותר, את מה שיוצר את הבעיה ... צורת המחשבה שלו ואת השורש שלה. ועל ידי זה, לשחרר את עצמו מהקיבעון המחשבתי ולחשוב בצורה חדשה. כדי להגיע לפריצת דרך מחשבתית, לשם כך לא צריך לחפש משהו לא ידוע. כן צריך לנסות להתבונן ... ידי זה בסופו של דבר, האדם יגיע לפריצת דרך מחשבתית ויצא מהקיבעון המחשבתי. ונסכם: קיבעון מחשבתי, הוא כאשר המחשבה של האדם, קשורה להנחות יסוד כלשהן. ולכן, אפשר לצאת מכל קיבעון מחשבתי בצורה קלה, על ידי זה שמתבוננים טוב יותר, בהנחות היסוד שעליהן נשענת צורת המחשבה הקיימת. ...
קיבעון מחשבתי - מה *טוב* בקיבעון מחשבתי? איך להגיע לקיבעון מחשבתי?
קיבעון מחשבתי - מה טוב בקיבעון מחשבתי? איך להגיע לקיבעון מחשבתי? כפי שכבר ביארתי, בכל דבר בעולם, יש משהו טוב. וגם בקיבעון מחשבתי, יש משהו טוב. והשלמות, היא האיזון והחיבור של כל הדברים. והשאלה היא, מה טוב בקיבעון מחשבתי ובמצב של לא לחשוב מחוץ לקופסא? ומי שיתבונן בעניין יראה, כי הקיבעון המחשבתי, מאפשר לאדם להתקדם בחיים. ואם לא היה לאדם קיבעון מחשבתי, הרי שהוא לא היה יכול להתקדם לשום מקום. מדוע? משום שהקיבעון המחשבתי חוסך לאדם מאמץ מיותר, ומאפשר לו לעבוד בצורה אוטומטית, בלי להתאמץ יותר מידי. ונסביר: כל דבר ... בכל פעם מחדש, הרי שהוא סוג של קיבעון מחשבתי. ואם נתבונן נראה, כי כל אדם פועל בדברים מסוימים, בצורה אינסטינקטיבית. לדוגמה, האדם צמא, והאדם ... הולך לשתות. והדבר הזה, הוא קיבעון מחשבתי. שבו האדם מניח, שאם הוא צמא, אז הוא צריך לשתות. ואיך האדם הגיע לקיבעון המחשבתי הטוב הזה? על ידי ההרגל החיובי. כאשר האדם צמא, הוא צריך לשתות. וכאשר האדם מבין בשכלו ולומד שכאשר ... פעם, על ידי זה נוצר אצל האדם קיבעון מחשבתי. שבכל פעם שהוא צמא, הוא יודע מיד, מה עליו לעשות. ואם לא היה לאדם קיבעון מחשבתי חיובי, הרי שהאדם היה צריך כל הזמן לחשוב על כל השיקולים האפשריים, והוא לא היה יכול להתרגל לעשות ... היה יכול להתקדם לשום מקום. כך שלקיבעון המחשבתי, יש יתרון גדול. כי הוא מאפשר לאדם לעשות דברים בצורה אוטומטית, ולהשקיע את המשאבים שלו בדברים ... על ידי זה האדם לא מתקדם. כי הקיבעון המחשבתי יכול גם, להפריע לאדם להתקדם. והשלמות, היא השילוב של הקיבעון המחשבתי עם חוסר הקיבעון המחשבתי. דהיינו, שבדברים שאינם מהותיים, על האדם להיות מקובע מחשבתית, ולעשות את הדברים מתוך הרגל. אבל ... עוד נראה, כי בכל העולם כולו, יש קיבעון מחשבתי אחד, שהוא מושלם. קיבעון מחשבתי, שאם יש אותו לאדם, אז הוא כבר פטור מלהמשיך לחפש דברים חדשים. קיבעון מחשבתי, שמאפשר לאדם לסמוך עליו, וההתקדמות של האדם תבוא מעצמה, ללא מאמץ כלשהו של האדם. והקיבעון המחשבתי הזה, הוא נקודת שלמות האמת. כי האמת, היא מקובעת. והאמת, לעולם לא משתנה. וכל הדברים משתנים, מלבד ...
נורמות קבוצתיות, נורמות בקבוצה, חשיבה יצירתית, לחשוב מחוץ לקופסא, קיבעון מחשבתי, לשנות הרגלי חשיבה, סטיגמות חברתיות, סטנדרטים חברתיים, נורמות חברתיות, התנהגות נורמטיבית
נורמות קבוצתיות, נורמות בקבוצה, חשיבה יצירתית, לחשוב מחוץ לקופסא, קיבעון מחשבתי, לשנות הרגלי חשיבה, סטיגמות חברתיות, סטנדרטים חברתיים, נורמות חברתיות, התנהגות נורמטיבית
... קבוצתיות, נורמות בקבוצה, חשיבה יצירתית, לחשוב מחוץ לקופסא, קיבעון מחשבתי, לשנות הרגלי חשיבה, סטיגמות חברתיות, סטנדרטים חברתיים, נורמות חברתיות, התנהגות ... הדרך שוב. זה מצב בו מישהו כבר מתנסה ולא רוצה לחזור על אותם פתרונות שוב ושוב, למרות שייתכן שהם לא יעבדו. מהו חוסר הגמישות במחשבה והקיבעון של הדעות? הדגש המרכזי הוא על החשיבה המוגבלת שמציבה את האדם בתוך תבנית מסוימת. יש אנשים ... פתרון שאנחנו לא מכירים? או מה היה קורה אם היינו חושבים אחרת?. שאלות אלו לא רק מקדמות את החשיבה, אלא גם עוזרות להוציא את האנשים מקיבעון המחשבה ולהגיב בצורה חדשה לכל מצב. האם יש פתרונות מוחלטים? הסיפור שנשמע בשלב מאוחר יותר ... מתאר את הפרדוקס שבו אדם מנסה להמציא פתרון לבעיה אך לא מצליח להכיר בכך שמדובר בבעיה שמחייבת שינוי מחשבתי. הדגש בסיפור הוא על הקיבעון בנוגע למציאות, והתסכול שנוצר כאשר אדם לא מוכן להכיר במציאות כפי שהיא. לסיכום, כיצד ניתן להתמודד עם קיבעון מחשבתי? הקיבעון המחשבתי מתאר את המצב שבו אנו לא מוכנים לחשוב בצורה יצירתית או לשמוע רעיונות חדשים, אלא רק ... אותו מתוך הבנה שייתכן שנחפש פתרון שלא נמצא עדיין, וזהו מאבק פנימי של פיתוח חשיבה יצירתית וחדשנית. נורמות קבוצתיות חשיבה יצירתית קיבעון מחשבתי שינוי הרגלי חשיבה סטיגמות חברתיות התנהגות נורמטיבית מה מטריד אותך? ש: שיש קבוצות ...
התחדשות פנימית, התחדשות נפשית, יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא, חשיבה מחוץ לקופסא, קיבעון מחשבתי, חשיבה יצירתית, פיתוח החשיבה, לפתח חשיבה, חשיבה פורצת גבולות, לפרוץ את החשיבה
התחדשות פנימית, התחדשות נפשית, יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא, חשיבה מחוץ לקופסא, קיבעון מחשבתי, חשיבה יצירתית, פיתוח החשיבה, לפתח חשיבה, חשיבה פורצת גבולות, לפרוץ את החשיבה
... יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא, חשיבה מחוץ לקופסא, קיבעון מחשבתי, חשיבה יצירתית, פיתוח החשיבה, לפתח ... מדגיש שהמפתח המרכזי ליצירתיות, להתחדשות וליציאה מקיבעון מחשבתי הוא הטלת ספק במחויבים האלה. הסיבה לכך היא פשוטה - קיבעון מחשבתי נובע מהאמונה בדברים כמחויבים, כלומר, ... ולהגיע לרעיונות חדשים לגמרי. בדרך זו הוא שובר את הקיבעון הנפשי שהוא נמצא בו. מה הקשר בין כלום להתחדשות ... - גם אם האדם פועל ומתקיים בעולם שיש בו מגבלות וקיבעונות, עצם ההכרה בכך שהוא נמצא בקיבעון, כלומר, משוגע במובן הסמלי של המילה, נותנת לו ... אבל הוא חייב להיות מודע לכך שהוא מושפע מתבניות וקיבעונות. עצם המודעות הזו מאפשרת לו מרחב של התחדשות פנימית. כיצד מודעות עצמית לקיבעון יוצרת יצירתיות? כאשר האדם מזהה ומודה בכך שיש ... האם מה שאני חושב הוא באמת מחויב? איך יוצאים מקיבעון מחשבתי? מה הקשר בין התחדשות פנימית לכלום? איך ...
דרך ללא מוצא - איך לצאת מדרך ללא מוצא? איך להתמודד עם קיבעון מחשבתי?
... ללא מוצא - איך לצאת מדרך ללא מוצא? איך להתמודד עם קיבעון מחשבתי? מי שיתבונן בעניין יראה, כי חייבת להיות דרך לצאת מכל דרך ללא מוצא. משום, שאם יש ...
הרמוניה, הרגלי חשיבה, שינוי בחיים, שינוי צורת החשיבה, שינוי מחשבתי, לשנות את צורת החשיבה, שינוי חשיבה, קיבעון מחשבתי
... הרגלי חשיבה, שינוי בחיים, שינוי צורת החשיבה, שינוי מחשבתי, לשנות את צורת החשיבה, שינוי חשיבה, קיבעון מחשבתי מי שיתבונן יראה, כי בעולם שלנו, יש המון הרגלי חשיבה והמון צורות חשיבה. וכאן נגלה, מהו הרגל החשיבה הגדול ביותר שיש לכל בני האדם בעולם? ונסביר, מהו הייאוש הגדול ... וכאן נסביר, כיצד האדם יכול ליצור התאמה, בין הרצון שלו לבין המציאות? ומי שיעמיק יראה, כי ההרגל המחשבתי והקיבעון המחשבתי העמוק ביותר שיש לאדם, הוא, שהוא מבדיל בין יש לבין אין. כי האדם יודע להבדיל, בין מה שישנו, לבין מה שאיננו. וזהו ההרגל המחשבתי העמוק ביותר שנמצא אצל האדם. ...
התחדשות רוחנית, לעלות מדרגה לדרגה, קיבעון מחשבתי, לפרוץ את גבולות השכל, התחדשות פנימית, כתיבה רוחנית
... רוחנית, לעלות מדרגה לדרגה, קיבעון מחשבתי, לפרוץ את גבולות השכל, התחדשות פנימית, כתיבה רוחנית איך לפרוץ את גבולות השכל ולהגיע להתחדשות רוחנית? רוב האנשים מרגישים ... זמן. כדי לחוות סיפוק מתמשך, אדם צריך לחדש את השכל שלו. אך אם הוא אינו מצליח לפרוץ את גבולות ההבנה שלו, הוא יגיע למצב של חזרה על אותם רעיונות ואותן חוויות. מה החיסרון בקיבעון מחשבתי ובמרדף אחר ריגושים? אליעד מסביר שהחיסרון במרדף אחרי ריגושים בעולם הזה, או בלימוד רוחני כמו לימוד תורה, הוא החזרתיות. כל ... שאנשים דתיים עוזבים את הדת? אליעד מסביר שאנשים שלומדים תורה בתחילת דרכם חווים שמחה בגלל ההתחדשות, ואילו אנשים שהיו דתיים ועוזבים את הדת חווים התחדשות כי הם יוצאים מהקיבעון . אבל לאחר תקופה, גם אותה התחדשות חולפת, כי גם מחוץ לתורה האדם שוב מגיע לגבול המוכר לו. אליעד מדגיש שכדי להשיג התחדשות אמיתית, ... לא להסתפק בתשובות שטחיות, אלא לחפש תמיד את ההבנה היסודית והראשונית יותר של כל דבר, כי רק כך הוא יוכל לחוות התחדשות מתמדת ואמיתית. איך להתחדש מבחינה רוחנית? מה גורם לקיבעון מחשבתי? כיצד פורצים את גבולות השכל? מה המשמעות של לעלות מדרגה לדרגה? איך להגיע להתחדשות פנימית? מדוע אנשים מתעייפים מלימוד ...
ייעוץ לפסיכולוגים, אימון אישי, יעוץ למאמנים אישיים, ייעוץ למטפלים אישיים, טיפול אישי, איך לשכנע, שיווק ומכירות, NLP, להיות מאמן אישי, ללמוד אימון אישי, טיפול פסיכולוגי, ייעוץ פסיכולוגי
ייעוץ לפסיכולוגים, אימון אישי, יעוץ למאמנים אישיים, ייעוץ למטפלים אישיים, טיפול אישי, איך לשכנע, שיווק ומכירות, NLP, להיות מאמן אישי, ללמוד אימון אישי, טיפול פסיכולוגי, ייעוץ פסיכולוגי
... איך לשכנע, שיווק ומכירות, NLP, להיות מאמן אישי, ללמוד אימון אישי, טיפול פסיכולוגי, ייעוץ פסיכולוגי איך נוצר קיבעון מחשבתי וכיצד מטפלים בו? אליעד כהן מסביר כי קיבעון מחשבתי נוצר כשהאדם מזדהה באופן מוחלט עם דימוי או תפיסה שלילית מסוימת, כמו תחושה של כישלון, חוסר הצלחה או חוסר כסף. אדם שמרגיש שהוא לוזר מזדהה רק עם התמונה של הכישלון, מבלי לראות אופציה אחרת. כדי לפרק את הקיבעון, אליעד מציע להתחיל בלחשוף לאותו אדם את האפשרות השנייה - את הדימוי ההפוך שבו הוא כן מצליח, אך בשלב הראשון מבלי לשייך את האפשרות הזאת לעצמו, אלא ... באפשרויות השונות שיש לכל אדם. הוא אינו כופה את הפתרון אלא מציג בפני המטופל את האפשרויות השונות, מערער את הקיבעון המחשבתי, ומאפשר למטופל להגיע להבנה שהוא זה שבוחר את המצב שבו הוא נמצא. התהליך מתמקד בשינוי הזדהות וביצירת חופש בחירה. איך להתמודד עם קיבעון מחשבתי? כיצד לטפל בפיצול אישיות? מהי האסטרטגיה הטובה ביותר להצלחה? איך מתמודדים עם חוסר החלטיות? איך להיפטר מתחושת כישלון? איך לטפל בפחדים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא, חשיבה מחוץ לקופסא, חשיבה יצירתית, פחד מכישלון, פיתוח יצירתיות, לפתח יצירתיות, קיבעון מחשבתי, מעוף מחשבתי, יצירתיות בעסקים, יזמות עסקית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: קיבעון, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קיבעון, איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קואצ'ינג, קואצ'ר אישי, מאמן אישי טלפוני בתחום קיבעון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 06:47:58 - wesi1