אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קבלת החלטות ✔דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
איך לדעת אם משהו מתאים לי?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית כיצד אנחנו יכולים לדעת אם משהו או מישהו מתאים לנו. הוא מסביר את הדילמות השונות בהן אנשים מוצאים את עצמם, במיוחד במערכות יחסים, בעבודה ובתחומים אחרים כמו לימודים או מקום מגורים. השאלה שמעסיקה רבים היא איך לדעת אם הדבר או האדם שאנו מתלבטים לגביהם מתאים לנו.

מקור הדילמה - חוסר ודאות

הדילמה נובעת בעיקר מחוסר ודאות. אם אדם היה יודע באופן מוחלט אם הדבר שהוא מתלבט לגביו יעשה לו טוב או רע, לא היה צורך בדילמה. לדוגמה, אם אדם היה בטוח שהזוגיות בה הוא נמצא תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק.

למשל, אם אדם שואל את עצמו אם מערכת יחסים מסוימת תביא לו אושר או סבל, ההתלבטות נובעת מהמקום של חוסר הוודאות בנוגע לתוצאה של מערכת היחסים הזו. הרבה פעמים, ההתלבטות גם נובעת מבעיה של חוסר ידיעה אם הדבר הספציפי יתממש או ימלא את הצרכים והרצונות שלנו. לדוגמה, אם מישהי רוצה להתחתן ולהקים משפחה, אך היא לא בטוחה אם הגבר שהיא איתו אכן מתאים לכך, זו דילמה שנובעת מהחוסר בהירות.

הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית

לא תמיד הספק נובע מהדבר עצמו, אלא לפעמים הבעיה היא שאנחנו לא יודעים מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. בתוך כל אדם יש מספר דמויות פנימיות עם רצונות שונים, ולכן כאשר אדם מתלבט לגבי משהו, יתכן שחלק ממנו נהנה מהמקום או מהקשר הזה, בעוד חלק אחר מתנגד לכך. הבעיה טמונה בכך שהאדם לא ברור עם עצמו לגבי מהות הרצונות הפנימיים שלו. לפעמים אנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים באמת, והדילמה נובעת מזה שאנחנו לא ברורים לגבי זהותנו האישית.

הדרך לפתרון - להבין את עצמנו

הפתרון לדילמה הוא להפסיק להתמקד בשאלה אם הדבר הספציפי מתאים לנו, ולבצע חקירה פנימית על עצמנו. השאלה היא קודם כל להבין מה אנחנו רוצים בחיים באופן כללי, ולא בהקשר למשהו חיצוני כמו עבודה או מערכת יחסים. הדרך לעשות זאת היא לשאול את עצמנו שאלות כמו: "מה אני רוצה מעצמי ללא קשר לזוגיות?", "מה אני רוצה מבחינת עבודה ולימודים?", "מהם הרצונות שלי, ללא קשר למקום העבודה?" אם אדם לא יודע מה הרצונות האישיים שלו באופן עצמאי, מדובר בבעיה, כי זה מעיד שאין לו זהות ברורה מחוץ לדברים שסובבים אותו.

הצעדים המעשיים להחלטה

1. לזהות את הרצונות האישיים: חשוב להכין רשימה של הדברים שאנחנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, לעבודה או לכל גורם אחר שגורם לנו להתלבט.

2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאנחנו יכולים להשיג בלי קשר למערכת הזוגית או העבודה, כדאי להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם חיצוני.

3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו מתמודדים עם התלבטות, כדאי להתחיל לפתור קודם את הדברים הברורים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים, כדאי להתחיל מהם ואז להתמקד בחלקים הלא ברורים. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאיים ולא להתמקד בספק עד שלא פותרים את החלקים הברורים.

כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק?

כשהאדם פועל להשגת מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין את עצמו טוב יותר ואת הרצונות שלו. ככל שנדע יותר מי אנחנו, השאלה אם משהו מתאים לנו הופכת לפשוטה יותר. כאשר יש לאדם בהירות לגבי מה שהוא רוצה, הוא יכול לבדוק אם הדבר המדובר תואם את רצונותיו.

לסיכום

הדרך הטובה ביותר לדעת אם משהו מתאים לנו היא קודם כל להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. כשאדם מזהה את מטרותיו האישיות ומשיג אותן, הוא נמצא במקום ברור יותר בחייו. במקום להתמקד בלהבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים.
איך לדעת אם משהו מתאים לי?

השאלה כיצד ניתן לדעת אם משהו מתאים לנו או לא, היא שאלה שמעסיקה אנשים רבים בחיים. בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, מקום מגורים או תחום לימודים, אנשים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר שאנו מתלבטים לגביו הוא הדבר הנכון עבורנו?

מקור הדילמה - חוסר ודאות

הדילמה נוצרת בגלל חוסר ודאות. אם אדם היה בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע באופן חד משמעי, הוא לא היה מהסס. למשל, אם אדם יודע במאה אחוז שהזוגיות בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא התלבטות. אך כאשר יש ספק - הדילמה נולדת.

לפעמים ההתלבטות נובעת מחוסר ידיעה אם הדבר הספציפי הזה ימלא את הצרכים והרצונות שלנו. לדוגמה, אישה שרוצה להתחתן ולהקים משפחה אך אינה יודעת אם הגבר שלצידה מתאים לכך. לעיתים השאלה היא האם התחום שבו אנו לומדים יאפשר לנו עבודה טובה בעתיד, או האם מקום העבודה הנוכחי ייתן לנו את מה שאנו מחפשים.

הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית

לעיתים, הספק אינו נובע מחוסר ידיעה לגבי הדבר עצמו, אלא מחוסר ידיעה עצמית. כלומר, הבעיה היא לא שאיננו בטוחים אם בן הזוג מתאים לנו, אלא שאיננו בטוחים בעצמנו - מי אנחנו ומה אנו רוצים.

בתוך כל אדם ישנן מספר דמויות פנימיות, כל אחת עם רצונות שונים. ייתכן שחלק מאיתנו נהנה מהזוגיות, חלק אחר מתנגד לה, וחלק נוסף מתלבט. הבלבול נובע מכך שאין לנו בהירות לגבי מהותנו ורצונותינו האמיתיים.

הדרך לפתרון - להבין את עצמנו

כדי לצאת מההתלבטות, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לברר מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. חשוב לא להתמקד מיד בשאלה האם הדבר הספציפי מתאים לנו, אלא להתחיל מלברר את הרצונות והמטרות האישיות שלנו באופן כללי.

איך עושים זאת? הדרך הטובה ביותר היא לשאול את עצמנו: "מה אני רוצה מעצמי באופן שאינו קשור לזוגיות?", "מה המטרות שלי בחיים שלא קשורות ללימודים?", "מה הרצונות שלי בלי קשר למקום העבודה?". כאשר אין לאדם מושג מה הרצונות שלו באופן עצמאי, זו בעיה, כי זה אומר שאין לו זהות נפרדת, והוא מגדיר את עצמו דרך הדברים שסביבו.

הצעדים המעשיים להחלטה

1. לזהות את הרצונות האישיים: להכין רשימה של הדברים שאנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, למקום העבודה או לכל גורם אחר שאנו מתלבטים לגביו.

2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאפשר להשיג בלי קשר לזוגיות, יש להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם החיצוני.

3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו מתמודדים עם התלבטות, יש לבדוק קודם כל את הדברים הבטוחים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים - קודם כל יש לפתור אותם, ורק אז לגשת למה שלא ברור. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאי, ולפתור אותו לפני שניגשים אל הספק.

כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק?

כאשר אדם פועל להשיג מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין טוב יותר את עצמו ואת רצונותיו. עם הזמן, כאשר אנו יודעים מי אנחנו, השאלה אם משהו מתאים לנו הופכת לפשוטה יותר. אנו יכולים לבחון אם הדבר המדובר מתאים לרצונות שכבר הבנו שהם שלנו.

לסיכום

הדרך הטובה ביותר לדעת אם משהו מתאים לנו היא קודם כל להבין מי אנחנו ומה אנו רוצים. כאשר אדם מזהה את מטרותיו האישיות ומשיג אותן, הוא נמצא במקום ברור יותר בחייו. במקום לנסות להבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו.
דילמות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם הקשר הזה טוב לי? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם להיפרד? האם לעזוב? האם להפסיק? האם להמשיך? האם להתחיל? האם לשנות? האם זה עושה לי טוב? לא מסוגל לקבל החלטה, לא מצליח להחליט, איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה לבחור? איך לפתור בעיה מורכבת? איך לדעת מה נכון לי?
לפתור בעיות להשיג להמשיך הלאה טוב לי לבחור לפתור תלות זוגיות הגברת הביטחון העצמי מצליח להחליט החזרת ביטחון עצמי איך לדעת איך לדעת מה אני איך לדעת מה אני רוצה איך לדעת מה טוב לי איך לדעת מה יעשה לי טוב איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור דילמות איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטות בטוח נכון בעיה בעיות דילמות דילמות בחיים האם להפסיק האם להפסיק או להמשיך האם לעזוב האם לעזוב או להישאר החלטה החלטות החלטיות חיים טוב לי יחסים כיצד לקבל החלטות לדעת מה אני לדעת מה אני רוצה להחליט להישאר להמשיך להפסיק להפסיק או להמשיך לעזוב לעזוב או להישאר לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור דילמות לקבל החלטה לקבל החלטות מה אני רוצה מה בטוח נכון מה יעשה לי טוב מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים פתירת בעיות פתרון בעיות קבלת החלטה קבלת החלטות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה , תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון למה קשה לקבל החלטות כשיש אי ודאות? קבלת החלטות בתנאי אי ודאות היא תהליך מורכב שמעורר קושי גדול אצל אנשים רבים, גם כאשר לכאורה האפשרויות נראות ... מה שמוביל למצוקה גדולה. מדוע אנשים חווים קונפליקט בהחלטות בין שתי אפשרויות דומות? כשאדם מתלבט בין שתי אפשרויות דומות מאוד, הוא לכאורה לא אמור להיות ... לא מצליח לבחור ומת מרעב וצמא. כלומר, דווקא השוויון המוחלט בין האפשרויות מוביל לחוסר יכולת להחליט ולקושי אמיתי בבחירה. אך מדוע המצב הזה גורם סבל, אם באמת האפשרויות נראות דומות? לפי אליעד כהן, הסיבה ... זה נובעת מרמת הוודאות שהאדם מצפה להגיע אליה לפני קבלת החלטה. האדם למעשה מצפה לתחושה של מוחלטות, כלומר, להרגיש בטוח במאה אחוזים שהחלטתו היא הטובה ביותר. וכאן טמונה המלכודת: כאשר שתי אפשרויות נראות דומות לחלוטין, לא ניתן להגיע לרמת ... קל לו מאוד לבחור, כי מיד היה מזהה הבדל ברור שיקל על ההחלטה. אך כשהדפים נראים זהים, האדם מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת קיים הבדל שהוא לא מבחין בו. בגלל הספק הזה, דווקא הזהות לכאורה בין האפשרויות הופכת את ההחלטה לקשה עוד יותר. האדם מתחיל לחשוב שאולי הוא מפספס משהו חשוב, ולכן לא מצליח להגיע לוודאות מלאה. כך ... משמעותי, כיוון שהאדם דורש מעצמו ביטחון של 80% לפחות בהחלטה, אך לא מצליח להגיע לכך. אליעד מסביר כי אילו האדם היה מסכים לקבל החלטה מתוך וודאות נמוכה יותר, למשל ברמה של 51% בלבד, או באופן יחסי, הרי שההחלטה הייתה פשוטה. הקושי נוצר רק כשיש רצון לתחושה של שלמות והחלטה חד - משמעית וברורה באופן מוחלט. לכן, כאשר האפשרויות דומות מאוד, דווקא אז הקושי הוא הגדול ביותר. בנוסף לכך, אליעד מחדד שהבעיה אינה ... אלא בכך שהאדם מנסה להגיע לתחושה של וודאות מוחלטת שלא קיימת בסיטואציה זו. למעשה, אם האדם באמת היה מתחבר לתפיסה של המוחלט באופן מלא, היה רואה שאין הבדל משמעותי בין האפשרויות, ולכן לא הייתה מתעוררת כלל השאלה. אבל מכיוון שבפועל הוא מחפש החלטה שירגיש איתה שלם באופן עמוק ומוחלט, הוא מוצא את עצמו במצב של ספק אינסופי. מה המשמעות של תחושת כאב בהקשר של קבלת החלטות? בהמשך, עולה שאלה נוספת - האם גם כאשר האדם מרגיש כאב, מדובר בקונפליקט פנימי? אליעד משיב לכך ... המציאות כפי שהיא כרגע. מה הגורם המרכזי לקונפליקט בעת קבלת החלטה דומה? אליעד כהן מדגיש כי הגורם המרכזי לקונפליקט אינו עצם קבלת ההחלטה אלא רמת הוודאות שהאדם מציב כתנאי לקבלת החלטה. אילו האדם היה מסתפק ברמה נמוכה יותר של וודאות, היה לו קל מאוד
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות בתנאי אי וודאות? אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד אנשים מתמודדים עם קבלת החלטות במצבים של אי וודאות, ולמה הם מתקשים לפעול באופן מקסימלי בהתאם לרווח האפשרי, ומדגים זאת בדוגמה של השקעה בשוק ההון. האם רובוט היה פועל אחרת מאדם בקבלת החלטות? אליעד מציג שאלה מהותית: אם לאדם יש אסטרטגיה או שיטה להשקעה שהיא רווחית ב - 97% מהמקרים, מדוע הוא עדיין לא משקיע את כל כספו לפי שיטה זו? התשובה ... אלא נובע מחוסר הבנה עמוקה של מנגנון קבלת ההחלטות עצמו. מה באמת עוצר אנשים מלמקסם את ההשקעה שלהם? אליעד מסביר לעומק את ההבדל בין לקחת סיכון לבין פחד מסיכון. אנשים לא משקיעים את הסכומים הגבוהים ... מול רווח אפשרי. אם לאדם היה ביטחון מוחלט שההשקעה תצליח גם בעתיד, הוא היה משקיע הכל. הבעיה היא שיש ספק: אולי הנתונים הסטטיסטיים שהצליחו בעבר לא ישחזרו את עצמם בעתיד, ואולי הוא בדיוק ייפול על אותם ... יבין באופן מלא את שני הצדדים, הוא יוכל לקבל החלטה אמיצה ומלאה יותר. האם באמת יש הבדל בין הרובוט לבין האדם בקבלת החלטות? אליעד מדגיש כי רובוט, ללא פחד מרגשות, לא בהכרח יקבל החלטה שונה מאדם אם שניהם פועלים לפי אותם נתונים. אם לרובוט יש בדיוק את אותם הנתונים שיש לאדם, הוא גם כן יכול להחליט שלא להשקיע סכום גדול, לא בגלל פחד, אלא כי הנתונים מראים שהסיכון לא שווה את התועלת במצב ספציפי. הפער בין האדם לבין הרובוט נובע לעיתים מחוסר הבנה של המערכת ... ולא מרגש בלבד. איך להרגיש שלמים עם ההחלטה שמתקבלת? הנקודה המרכזית של אליעד היא שהאדם צריך להרגיש שלם עם ההחלטה שהוא מקבל. אם אדם מרגיש שהוא היה יכול לפעול אחרת, והוא לא שלם עם ההחלטה שלו, עליו להבין מדוע הוא אינו שלם. או שהוא יבין שהוא צריך לפעול אחרת ואז יפעל אחרת, או שהוא יבין שההחלטה שהוא קיבל היא הטובה ביותר האפשרית. בשני המקרים האדם ירגיש שלם יותר עם עצמו. אליעד מסכם כי כל החלטה צריכה להיבחן באופן שכלי ורציונלי. כאשר האדם מבין בדיוק את הסיבות שמאחורי הפחד שלו או מאחורי הספק שלו, הוא יכול לקבל החלטות טובות יותר ומדויקות יותר עבורו. איך לקבל החלטות בתנאי אי וודאות? כיצד להתמודד עם פחד מהפסדים? למה קשה לקחת סיכונים בהשקעות? מה ההבדל בין החלטה אנושית להחלטת רובוט? איך להתגבר על ספק בקבלת החלטות? מדוע אנשים חוששים להפסיד כסף בבורסה? ...
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות למה להיצמד להחלטות נכונות יכול להיות טעות? אחת הטעויות הנפוצות ביותר של מנהלים טובים היא דווקא העובדה שהם מקבלים החלטות טובות ונצמדים אליהן באופן מוחלט. למרות שזה נשמע מוזר, אליעד כהן מסביר שזה יכול להיות בעייתי. מנהל טוב הוא אדם שיודע לקבל החלטות נכונות וגם לבצע אותן בפועל, לעומת מנהל לא טוב שאולי בכלל לא יקבל החלטות נכונות או לא יבצע אותן לאחר שקיבל אותן. אך גם מנהל טוב יכול ליפול בטעות, כאשר הוא נצמד להחלטה שקיבל בעבר, גם אם בזמן שקיבל אותה היא הייתה ההחלטה הטובה ביותר. לדוגמה, אדם שעומד בפני דילמה עסקית וחושב עמוקות עד שמגיע להחלטה הכי טובה שאפשר. נניח שהוא באמת הגיע להחלטה הטובה ביותר, ועכשיו הוא פועל על טייס אוטומטי ומבצע את ההחלטה הזו. כאן בדיוק מתחילה הטעות: ההחלטה שקיבלת לפני רגע, אתמול, או לפני שנה, אפילו אם היא הייתה ההחלטה הכי טובה באותו זמן, לא בהכרח תהיה ההחלטה הטובה ביותר גם עכשיו. המציאות משתנה כל הזמן, ולכן יש סיכוי סביר שההחלטה הנכונה שהייתה נכונה בעבר כבר לא תואמת את התנאים הנוכחיים. מה המשמעות של לקבל החלטות לפי הרגע הזה? ההמלצה של אליעד כהן היא להסתכל על ההחלטות שלנו בצורה דינמית. לדוגמה, אדם מחליט לקנות מניה מסוימת לאחר מחקר מעמיק ומגיע למסקנה שהמניה הזאת היא המניה הכי ... שהוא ציפה. אך הבעיה היא שלמחרת יכולה להופיע מניה אחרת שתהיה אפילו עוד יותר רווחית. האדם עלול להפסיד הזדמנות טובה יותר רק משום שהוא נצמד להחלטה הטובה שקיבל אתמול. הנקודה היא שלא משנה כמה ההחלטה הייתה נכונה לזמן שבו התקבלה, תמיד חייבים לבדוק מחדש: האם ההחלטה שקיבלתי בעבר עדיין נכונה ברגע הזה? אם ישנה אופציה חדשה טובה יותר, כדאי מאוד לשנות את ההחלטה, ולא להיצמד בצורה אוטומטית להחלטה הישנה רק כי פעם היא הייתה הכי נכונה. למה רבי נחמן אמר אל תהיו זקנים? ... וכמובן שיש כאן הומור ואלגוריה. כשהוא אמר שהוא לא אוהב אנשים זקנים, הכוונה שלו הייתה לאנשים שחיים לפי העבר. אדם זקן במובן הזה הוא אדם שמקבל החלטה היום רק משום שאתמול הוא ה
קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות מדוע קשה להחליט בין שתי אפשרויות? אנשים רבים מוצאים עצמם מתלבטים בין שתי אפשרויות או ... שלהם. בין אם מדובר בהחלטה פשוטה כמו מה ללבוש, ובין אם מדובר בהחלטות מורכבות כמו בחירת מקום עבודה או התלבטות מוסרית כמו האם לספר או ... מהו תהליך נכון של קבלת החלטות? על מנת לקבל החלטה טובה ומדויקת ככל האפשר, אליעד כהן מציג תהליך פשוט וברור בן ארבעה ... כיצד השיטה עוזרת בהחלטות קטנות כמו איזו חולצה ללבוש? אליעד כהן מביא דוגמה נוספת שבה אדם ... איך השיטה מתאימה להחלטות גדולות יותר כמו בחירת עבודה? במקרה של התלבטות לגבי מקום עבודה, ... לזהות מטרות גם בהחלטות יומיומיות כמו מתי לקום בבוקר? גם בדברים קטנים כמו השעה שבה קמים ... לעבודה, וכך קל יותר להחליט באיזו שעה לקום. מה היתרון העיקרי של שיטת אולי לא לעשות כלום? היתרון ... מהלחץ שמלווה את קבלת ההחלטה. גישה זו מסייעת לא רק בקבלת החלטות, אלא גם בשמירת שלווה נפשית ובהרגשה של שלמות עם ההחלטה שנלקחה, כיוון שההחלטה נעשתה באופן מודע וברור יותר לגבי מה שחשוב באמת לאדם. איך לקבל החלטות ולהישאר שלם עם הבחירה איך לזהות מטרות אישיות בתהליך קבלת החלטות דילמות בחיי היומיום ודרכי פתרון השפעת הרגלי חשיבה על קבלת החלטות איך לדעת מה אני רוצה באמת? איך להשוות בין אפשרויות? מדוע אדם ... אחרת. הרצון הוא לקבל החלטה נכונה שתביא סיפוק ותאפשר לאדם לחוש שלם עם בחירתו. כיצד מזהים את ... כאשר חושבים על קבלת החלטה, קיימים כמה שלבים עיקריים: 1. לזהות את כל האפשרויות העומדות ... המעשיות בתהליך קבלת החלטות היא לשאול את עצמך: אולי לא אעשה כלום? כלומר, במקום להתלבט בין ... כיצד הדבר עובד בהחלטות גדולות כמו בחירת מקום עבודה? כשאדם מתלבט היכן לעבוד, הוא עשוי ... ואז גם כן ניתן לקבל החלטה רגועה יותר. איך לקבל החלטות ולהישאר שלם עם הבחירה איך לזהות מטרות אישיות בתהליך קבלת החלטות דילמות בחיי היומיום ודרכי פתרון השפעת הרגלי חשיבה על
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות איך לקבל החלטות בצורה שלמה? בשיחה על קבלת החלטות, אליעד כהן עוסק בתהליך קבלת ההחלטות, כיצד להתמודד עם החלטות כאשר כל האפשרויות טובות או רעות באותה מידה, ואיך להגיע למצב של שלמות עם ההחלטה. מהם המרכיבים שמאפשרים לנו לקבל החלטות שלמות? כאשר אדם נמצא בפני שתי אפשרויות שכולן נראות טובות, כיצד הוא יכול להרגיש שלם עם ההחלטה? אליעד מדבר על תהליך שבו נבחנות האפשרויות השונות ומבין ... מצריכות וויתור על משהו, אין סיבה שלא להרגיש שלם עם הבחירה. הוא מציין שמרבית האנשים מתקשים להרגיש שלמים עם החלטות, במיוחד כאשר יש וויתור על יתרון או חיסרון כלשהו. מהו תהליך קבלת החלטות כאשר שתי האפשרויות נראות דומות? אם שני האפשרויות שנראה לך ... אם יש משהו שיותר חשוב לך - כמו טעם או בריאות - אז הבחירה הופכת לאתגר. איך להתמודד עם קונפליקטים פנימיים בהחלטות? כאשר יש יתרון וחיסרון לכל אפשרות, אדם נמצא במצב של ... להשקיע זמן בהשגת מטרות ארוכות טווח או להימנע ולהתמודד עם ההשלכות בהווה. מהו התהליך בו ניתן להגיע לשלמות עם החלטה? כדי להיות שלם עם ההחלטה, חשוב להבין שלכל החלטה יש יתרון וגם חיסרון, ואין פתרון מושלם. אם אתה מבין שכל בחירה כוללת ויתור, תוכל לקבל את ההחלטה מתוך מקום של הבנה ומודעות. כמו כן, יש להבין שההרגשה של ... בחירה מתוך שלמות מגיעה כאשר אדם מבין שהייתה לו אפשרות לבחור ומקבל את הבחירה של עצמו. איך להתמודד עם חיסרון בהחלטות? אליעד מסביר שכשאתה בוחר, תמיד יהיה חיסרון. ההבנה שנראה כי אין פתרון מושלם יכולה להפוך את ההחלטה לקלה יותר. כל בחירה, אומר אליעד, דורשת וויתור, וזה חלק מהתהליך. כשאתה לומד להכיר בחיסרון כמשהו בלתי נמנע, אתה יכול להרגיש שלם יותר עם החלטותיך. מהו המשמעות האמיתית של בחירה? בסוף ההרצאה, אליעד מציין ... אותה בשלמות. הבחירה טמונה בהבנה שאין דרך מושלמת, ושאם אתה מבין את המגבלות של כל בחירה, תוכל להרגיש שלם עם כל החלטה שתעשה. קבלת החלטות איך להיות שלם עם החלטה? תהליך קבלת החלטות וויתור על יתרון וחיסרון הרגשות של קונפליקט פנימי בהחלטות תהליך
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
... בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1 איך נכון לקבל החלטות כשיש כמה בעיות בו זמנית? כאשר מתמודדים עם מצב שבו יש כמה בעיות או משימות שדורשות פתרון בו - זמנית, חשוב להבין שאין שיטה אחת מוחלטת ונכונה לכולם. אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על קבלת החלטות במצבי לחץ שיש כמה גישות אפשריות, והוא מציג את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן בצורה מפורטת. מה הבעיה בשיטה של לטפל ... המשאבים לבצע הערכה מסודרת של כל המשימות הקיימות לפני שמחליטים איזו משימה היא הקריטית ביותר. כיצד להתמודד כשאין זמן לבדוק את כל המשימות? אליעד מציג מצב נוסף שבו קיימות יותר משימות ממה ... יהיה גבוה יותר. מה החשיבות של מהירות ויכולת חשיבה בקבלת החלטות? אליעד מדגיש שני גורמים חשובים מאוד לקבלת החלטות נכונות במצבי לחץ: מהירות חשיבה ויכולת חשיבה. הוא אומר שהמוח מסוגל לבצע חשיבה תוך כדי פעולה, וככל שהחשיבה שלך מהירה ומפותחת יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות ואיכותיות יותר בזמן קצר. הוא מדגים זאת עם משחק שחמט: שחקן מקצועי יכול לנצח שחקן חובבן גם אם יינתנו לו רק ... אמת התהליכים הללו יקרו מהר יותר וטוב יותר. איך מתרגלים קבלת החלטות לפני מצב הלחץ? הדרך לפתח חשיבה מהירה וטובה היא לנצל זמנים רגועים כדי לבצע סימולציות או תרגולים על בעיות אפשריות. ... לו לבדוק ולנתח בעיות היפותטיות כדי לפתח את היכולת לקבל החלטות נכונות בזמן אמת. כך המוח מתרגל את החשיבה הנכונה באופן שיאפשר קבלת החלטות טובות ויעילות יותר גם במצבי לחץ ממשיים. אליעד אומר שחשוב לתרגל באופן קבוע את היכולת להחליט מהר וביעילות, כי במציאות לרוב אין מספיק זמן לבדוק הכל לעומק, ואדם שנמצא במצב לחץ חייב שיהיו לו כלים מוכנים מראש במחשבה. ... דרך לפתור בעיות? אליעד מסביר גם שלפעמים אין פתרון מוחלט. לדוגמה, אם אדם תקוע במדבר בלי מים, אין לו באמת מה לעשות ברמה הפרקטית. עם זאת, ברמה התודעתית הוא יכול להתמודד על ידי זה שיבין ... לבעיה וכך יפחת המתח הנפשי. ברגע שמבינים שאין פתרון מוחלט, לפחות נעלמת תחושת הלחץ למצוא פתרון. הוא מסביר שלפעמים הידע וההבנה שאין פתרון הוא כבר סוג של פתרון בפני עצמו, כי הוא מוריד את ... בהתחשב בזמן, במשאבים וביכולות שלך באותו רגע נתון. איך לקבל החלטות נכונות? קבלת החלטות במצבי לחץ ניהול זמן אפקטיבי איך להתמודד עם לחץ בעבודה? שיטות לפתור בעיות במהירות פיתוח יכולות חשיבה מה לעשות כשאין פתרון מוחלט?
קבלת החלטות - איך לקבל החלטות בצורה נכונה? מהי קבלת החלטות נכונה?
קבלת החלטות - איך לקבל החלטות בצורה נכונה? מהי קבלת החלטות נכונה? כאשר האדם מקבל החלטה, עליו לנסות לראות, שההחלטה שאותה הוא מקבל, תשיג עבורו את התוצאה, שאליה הוא רוצה להגיע. יחד עם זאת, קיים משהו חשוב שאליו צריך לשים לב, בעת קבלת החלטות. והוא, שעל האדם לנסות להסתכל, לא רק על המטרה שאותה הוא רוצה להשיג, אלא גם על מה שיקרה אחרי השגת המטרה. כאשר האדם צריך לקבל החלטה, כדאי לו לנסות להסתכל, לא רק על, האם הוא הולך להשיג את המטרה הקרובה, אלא גם על מה שיקרה, אחרי השגת המטרה. כי באמת, גם אחרי שהאדם משיג את ... העתידיות הרחוקות יותר. וכאשר האדם מתבונן לא רק על, האם הוא ישיג את המטרה הקרובה, אלא גם על, איך השגת המטרה הקרובה, תשפיע על השגת המטרות הרחוקות יותר, הרי שעל ידי זה קבלת ההחלטות שלו נכונה יותר. בנוסף, בתהליך קבלת החלטות, רצוי לאדם להיות מודע, גם לתהליך הכללי שכחלק ממנו הוא רוצה להשיג את המטרה שלו. כי כל השגת מטרה, היא בעצם חלק מתהליך גדול יותר בחיים של האדם. ועל האדם לנסות להשתדל לקבל החלטות נכונות, ביחס למטרה שלו כרגע, מתוך הסתכלות רחבה יותר על החיים שלו באופן כללי. לסיכום: הסתכלות נכונה ורחבה יותר על המטרה, דהיינו, להסתכל על מה שיקרה גם אחרי השגת המטרה, וגם להסתכל על המטרה כעל חלק מהתהליך הכללי יותר, הדבר הזה מאפשר לאדם לקבל החלטות נבונות יותר. ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
... בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2 איך לקבל החלטות נכונות במצבי לחץ? קבלת החלטות במצבי לחץ וניהול עובדים היא אתגר מוכר ונפוץ. כדי לקבל החלטות טובות במצבי לחץ, עליך להבין תחילה מה בדיוק מחויב לך, מהי המטרה המדויקת שאתה ... ומה לא. לדוגמה, עובד אחד אומר: זה בסמכות שלי, למה הוא מתערב לי? ועובד אחר יכול להרגיש שהוא נפגע באופן אישי בגלל אמירה כלשהי ומחליט להפסיק לשתף פעולה. במצבים אלו, הפתרון הוא תמיד להחזיר את העובדים אל המטרה המרכזית ... מאוד, ייתכן שמשתלם לך יותר להשקיע בעובד שכבר נמצא ברמה גבוהה יותר, או באחד שדורש פחות משאבים להשיג את אותו השיפור. כיצד מקבלים החלטות נכונות במצבי אי - וודאות? במצבי אי - וודאות וקבלת החלטות תחת לחץ, הדרך לקבל החלטות נכונות תלויה במידת היכולת שלך לראות בבירור את כל ההיבטים של הסיטואציה: מה עיקר ומה תפל, מה מחויב ומה לא מחויב. במילים אחרות, צריך לבצע ניתוח מעמיק של המצב, לזהות את הסיבות ואת התוצאות האפשריות לכל החלטה. לדוגמה, כאשר יש ויכוח בין עובדים, אתה כמנהל צריך לבדוק לעומק למה הם רבים ומה בדיוק הסיבה לקונפליקט, ורק לאחר מכן להחליט איך לפתור את זה. היכולת לקבל החלטות בצורה מדויקת תלויה באימון יומיומי שבו אתה מנתח סיטואציות שונות ומנסה להבין את הגורמים האמיתיים לבעיות. כשאתה מתאמן על חשיבה זו באופן שגרתי, המוח שלך לומד לקבל החלטות טובות יותר ומהירות יותר בזמן אמת. איך לדעת כמה משאבים להשקיע בפתרון בעיות ... לא כדאי להשקיע באותו עובד ספציפי. מצד שני, אם העלאת רמת המוטיבציה של עובד מסוים תשפיע משמעותית על הביצועים הכוללים של הצוות, בהחלט כדאי להשקיע בו. לסיכום, המפתח לקבלת החלטות נכונות הוא בהבנת התמונה הכללית, בהירות לגבי המטרות העיקריות של הארגון והבנת המוטיבציה האישית של כל עובד. ככל שהניתוח שלך יהיה יסודי וממוקד יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר במצבי לחץ, קונפליקטים ואי - וודאות. איך לפתור בעיות בעבודה? קבלת החלטות תחת לחץ הנעת עובדים בצורה יעילה ניהול קונפליקטים בצוות כיצד לנהל עובדים ...
איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט?
איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט?
... לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לדעת לקבל החלטות? מודל קבלת החלטות, תהליך קבלת החלטות בחיים, איך יודעים לקבל החלטה? איך לבחור החלטה? איך מקבלים החלטה? איך לעשות החלטה? איך להחליט? איך לקבל החלטה נכונה בחיים? לקבל החלטות זו פעולה שכולנו מבצעים באופן יום - יומי, לפעמים בקלות ולפעמים תוך התלבטות קשה ומתמשכת. אליעד כהן מסביר כיצד אפשר להחליט בצורה נכונה ומסודרת באמצעות נוסחה פרקטית וברורה. מהי השיטה לקבלת החלטות שאליעד כהן מציע? כדי לקבל החלטה בצורה נכונה, אליעד כהן מציע תהליך מובנה, ברור ומפורט: לקחת דף ולחלק אותו לשתי עמודות, או ... לדוגמה, ללכת לעבודה ולא ללכת לעבודה. בשורות מתחת לעמודות, כותבים את כל הרצונות והשאיפות שיש לכם, גם אם נדמה שהם לא קשורים להחלטה באופן ישיר. לדוגמה: להרוויח כסף, להרגיש טוב, שיהיו חברים, להעריך את עצמי, איכות חיים, שכנים ... למשל, אם כסף חשוב לכם יותר מתחביבים או חברים, תנו לו משקל גבוה יותר, כך שהוא ישפיע יותר על סיכום הנקודות הסופי. למה השיטה של קבלת החלטות לא תמיד עובדת? אליעד כהן מתייחס לכך שלמרות השיטה המסודרת, יש סיבות שונות למה אנשים יכולים להתקשות להחליט או להרגיש לא שלמים עם ההחלטה שהתקבלה: ייתכן שלא כל הרצונות שלכם נכתבו, ואתם חשים שמשהו נשכח. יכול להיות שקיים ספק האם ... ויכול להיות שיש אפשרויות אחרות טובות יותר שלא נלקחו בחשבון, כמו האפשרות להשכיר בית במקום למכור או להישאר בו. כיצד להבטיח שהחלטה תהיה מלאה ושלמה? אליעד ממליץ באופן אידיאלי להעלות על הדף את כל הרצונות שיש לכם, אפילו רצונות שנראים לא קשורים באופן מיידי להחלטה. לדוגמה, אם אתם מתלבטים איזה רכב לקנות, תרשמו גם רצונות כמו לישון טוב בלילה או שיהיה לי בית ... לרכב, אך ייתכן וקיים קשר עקיף (למשל, רכב זול יותר יאפשר חיסכון בכסף שיכול לשמש לשיפור הבית). דוגמה מעשית לשימוש בנוסחת ההחלטות בקניית רכב אליעד נותן דוגמה מפורטת: רושמים מה חשוב לכם ברכב: חסכוני בדלק, מהיר, טכנולוגי, ... שישנן אפשרויות אחרות שלא הועלו מראש, כמו רכבים נוספים או פתרונות אחרים. הוא מציין שבאופן תאורטי, כל רצון יכול להשפיע על ההחלטה . למשל, רכב מסוים יכול להשפיע על איכות השינה שלכם בגלל מושבים נוחים, או על החברים שלכם כי רכב מסוים יכול להיחשב יוקרתי יותר ולקדם קשרים חברתיים. אך הוא מדגיש, אם באופן ברור אין קשר לרצון מסוים להחלטה הנדונה, אפשר לא לכלול אותו. איך להתמודד עם האפשרות שנשכחה מהטבלה? אליעד כהן מציין אפשרות נוספת: לעיתים לאחר שהחלטתם כבר בין שתי אפשרויות (למשל בין רכב א או ב), פתאום אתם מגלים שיש אפשרויות נוספות (רכב ג או ... של דבר, אליעד מדגיש כי אם משתמשים נכון בשיטה, תוך דגש על שלמות הטבלה, דירוג מדויק, ומודעות מלאה לרצונות ולאפשרויות, ניתן לקבל החלטות טובות יותר, ולצמצם מאוד תחושות חרטה או אי - וודאות בהמשך. איך לקבל החלטות נכונות? מודל קבלת החלטות איך לדרג רצונות בהחלטה? איך להיות שלם עם ההחלטה? מה לעשות כשמתלבטים בהחלטה? ...
קבלת החלטות - מה הכי חשוב בתהליך קבלת החלטות? איך לקבל החלטות בצורה נכונה?
קבלת החלטות - מה הכי חשוב בתהליך קבלת החלטות? איך לקבל החלטות בצורה נכונה? החלטות. קבלת החלטות. מהו הדבר החשוב ביותר כאשר אדם מקבל החלטה? תשובה: הדבר החשוב ביותר כאשר מקבלים החלטה, הוא הגדרת התכלית הסופית והמטרה הסופית. אם המטרה הסופית של האדם אינה ברורה לו, הרי שהוא מתקשה לקבל החלטה טובה. החלטה נצרכת כאשר יש אפשרויות בחירה. על האדם לדעת בצורה ברורה וחדה מהי התכלית הסופית שאליה הוא רוצה להגיע. על ... שהתכלית עצמה תושג. האם אז תהיה תכלית נוספת? ומה אחכ? ומה יהיה אחרי מה שיהיה אחכ? ככל שהאדם חושב לטווח רחוק יותר, כך ההחלטות שלו טובות יותר. על האדם לחשוב כמה שיותר רחוק. על האדם לחשוב אין סוף מהלכים קדימה, עד כמה שהוא יכול. על האדם להסתכל על הסוף של הסוף ועל מה שהוא באמת רוצה להשיג. רק כאשר התכלית הסופית ברורה לחלוטין, רק אז ניתן לקבל החלטה טובה מה לעשות. סיכום: בקבלת החלטות הכי חשוב זה הגדרת היעד הסופי והתוצאה הסופית שרוצים להשיג אותה. יש לבדוק את כל אחת מהאפשרויות ולראות האם היא תשיג את התכלית הסופית. כך ההחלטה הופכת ליעילה וטובה. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: קבלת החלטות, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני מומלץ, מאמן אישי לאורח חיים בריא, קואצ'ר מומלץ בתחום קבלת החלטות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 19:00:24 - wesi1