אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להפסיק או להמשיך ✔דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
איך לדעת אם משהו מתאים לי?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית כיצד אנחנו יכולים לדעת אם משהו או מישהו מתאים לנו. הוא מסביר את הדילמות השונות בהן אנשים מוצאים את עצמם, במיוחד במערכות יחסים, בעבודה ובתחומים אחרים כמו לימודים או מקום מגורים. השאלה שמעסיקה רבים היא איך לדעת אם הדבר או האדם שאנו מתלבטים לגביהם מתאים לנו.

מקור הדילמה - חוסר ודאות

הדילמה נובעת בעיקר מחוסר ודאות. אם אדם היה יודע באופן מוחלט אם הדבר שהוא מתלבט לגביו יעשה לו טוב או רע, לא היה צורך בדילמה. לדוגמה, אם אדם היה בטוח שהזוגיות בה הוא נמצא תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק.

למשל, אם אדם שואל את עצמו אם מערכת יחסים מסוימת תביא לו אושר או סבל, ההתלבטות נובעת מהמקום של חוסר הוודאות בנוגע לתוצאה של מערכת היחסים הזו. הרבה פעמים, ההתלבטות גם נובעת מבעיה של חוסר ידיעה אם הדבר הספציפי יתממש או ימלא את הצרכים והרצונות שלנו. לדוגמה, אם מישהי רוצה להתחתן ולהקים משפחה, אך היא לא בטוחה אם הגבר שהיא איתו אכן מתאים לכך, זו דילמה שנובעת מהחוסר בהירות.

הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית

לא תמיד הספק נובע מהדבר עצמו, אלא לפעמים הבעיה היא שאנחנו לא יודעים מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. בתוך כל אדם יש מספר דמויות פנימיות עם רצונות שונים, ולכן כאשר אדם מתלבט לגבי משהו, יתכן שחלק ממנו נהנה מהמקום או מהקשר הזה, בעוד חלק אחר מתנגד לכך. הבעיה טמונה בכך שהאדם לא ברור עם עצמו לגבי מהות הרצונות הפנימיים שלו. לפעמים אנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים באמת, והדילמה נובעת מזה שאנחנו לא ברורים לגבי זהותנו האישית.

הדרך לפתרון - להבין את עצמנו

הפתרון לדילמה הוא להפסיק להתמקד בשאלה אם הדבר הספציפי מתאים לנו, ולבצע חקירה פנימית על עצמנו. השאלה היא קודם כל להבין מה אנחנו רוצים בחיים באופן כללי, ולא בהקשר למשהו חיצוני כמו עבודה או מערכת יחסים. הדרך לעשות זאת היא לשאול את עצמנו שאלות כמו: "מה אני רוצה מעצמי ללא קשר לזוגיות?", "מה אני רוצה מבחינת עבודה ולימודים?", "מהם הרצונות שלי, ללא קשר למקום העבודה?" אם אדם לא יודע מה הרצונות האישיים שלו באופן עצמאי, מדובר בבעיה, כי זה מעיד שאין לו זהות ברורה מחוץ לדברים שסובבים אותו.

הצעדים המעשיים להחלטה

1. לזהות את הרצונות האישיים: חשוב להכין רשימה של הדברים שאנחנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, לעבודה או לכל גורם אחר שגורם לנו להתלבט.

2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאנחנו יכולים להשיג בלי קשר למערכת הזוגית או העבודה, כדאי להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם חיצוני.

3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו מתמודדים עם התלבטות, כדאי להתחיל לפתור קודם את הדברים הברורים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים, כדאי להתחיל מהם ואז להתמקד בחלקים הלא ברורים. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאיים ולא להתמקד בספק עד שלא פותרים את החלקים הברורים.

כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק?

כשהאדם פועל להשגת מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין את עצמו טוב יותר ואת הרצונות שלו. ככל שנדע יותר מי אנחנו, השאלה אם משהו מתאים לנו הופכת לפשוטה יותר. כאשר יש לאדם בהירות לגבי מה שהוא רוצה, הוא יכול לבדוק אם הדבר המדובר תואם את רצונותיו.

לסיכום

הדרך הטובה ביותר לדעת אם משהו מתאים לנו היא קודם כל להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. כשאדם מזהה את מטרותיו האישיות ומשיג אותן, הוא נמצא במקום ברור יותר בחייו. במקום להתמקד בלהבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים.
איך לדעת אם משהו מתאים לי?

השאלה כיצד ניתן לדעת אם משהו מתאים לנו או לא, היא שאלה שמעסיקה אנשים רבים בחיים. בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, מקום מגורים או תחום לימודים, אנשים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר שאנו מתלבטים לגביו הוא הדבר הנכון עבורנו?

מקור הדילמה - חוסר ודאות

הדילמה נוצרת בגלל חוסר ודאות. אם אדם היה בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע באופן חד משמעי, הוא לא היה מהסס. למשל, אם אדם יודע במאה אחוז שהזוגיות בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא התלבטות. אך כאשר יש ספק - הדילמה נולדת.

לפעמים ההתלבטות נובעת מחוסר ידיעה אם הדבר הספציפי הזה ימלא את הצרכים והרצונות שלנו. לדוגמה, אישה שרוצה להתחתן ולהקים משפחה אך אינה יודעת אם הגבר שלצידה מתאים לכך. לעיתים השאלה היא האם התחום שבו אנו לומדים יאפשר לנו עבודה טובה בעתיד, או האם מקום העבודה הנוכחי ייתן לנו את מה שאנו מחפשים.

הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית

לעיתים, הספק אינו נובע מחוסר ידיעה לגבי הדבר עצמו, אלא מחוסר ידיעה עצמית. כלומר, הבעיה היא לא שאיננו בטוחים אם בן הזוג מתאים לנו, אלא שאיננו בטוחים בעצמנו - מי אנחנו ומה אנו רוצים.

בתוך כל אדם ישנן מספר דמויות פנימיות, כל אחת עם רצונות שונים. ייתכן שחלק מאיתנו נהנה מהזוגיות, חלק אחר מתנגד לה, וחלק נוסף מתלבט. הבלבול נובע מכך שאין לנו בהירות לגבי מהותנו ורצונותינו האמיתיים.

הדרך לפתרון - להבין את עצמנו

כדי לצאת מההתלבטות, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לברר מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. חשוב לא להתמקד מיד בשאלה האם הדבר הספציפי מתאים לנו, אלא להתחיל מלברר את הרצונות והמטרות האישיות שלנו באופן כללי.

איך עושים זאת? הדרך הטובה ביותר היא לשאול את עצמנו: "מה אני רוצה מעצמי באופן שאינו קשור לזוגיות?", "מה המטרות שלי בחיים שלא קשורות ללימודים?", "מה הרצונות שלי בלי קשר למקום העבודה?". כאשר אין לאדם מושג מה הרצונות שלו באופן עצמאי, זו בעיה, כי זה אומר שאין לו זהות נפרדת, והוא מגדיר את עצמו דרך הדברים שסביבו.

הצעדים המעשיים להחלטה

1. לזהות את הרצונות האישיים: להכין רשימה של הדברים שאנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, למקום העבודה או לכל גורם אחר שאנו מתלבטים לגביו.

2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאפשר להשיג בלי קשר לזוגיות, יש להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם החיצוני.

3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו מתמודדים עם התלבטות, יש לבדוק קודם כל את הדברים הבטוחים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים - קודם כל יש לפתור אותם, ורק אז לגשת למה שלא ברור. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאי, ולפתור אותו לפני שניגשים אל הספק.

כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק?

כאשר אדם פועל להשיג מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין טוב יותר את עצמו ואת רצונותיו. עם הזמן, כאשר אנו יודעים מי אנחנו, השאלה אם משהו מתאים לנו הופכת לפשוטה יותר. אנו יכולים לבחון אם הדבר המדובר מתאים לרצונות שכבר הבנו שהם שלנו.

לסיכום

הדרך הטובה ביותר לדעת אם משהו מתאים לנו היא קודם כל להבין מי אנחנו ומה אנו רוצים. כאשר אדם מזהה את מטרותיו האישיות ומשיג אותן, הוא נמצא במקום ברור יותר בחייו. במקום לנסות להבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו.
דילמות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם הקשר הזה טוב לי? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם להיפרד? האם לעזוב? האם להפסיק? האם להמשיך? האם להתחיל? האם לשנות? האם זה עושה לי טוב? לא מסוגל לקבל החלטה, לא מצליח להחליט, איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה לבחור? איך לפתור בעיה מורכבת? איך לדעת מה נכון לי?
מהות הרצונות חוסר וודאות מה אני רוצה קבלת החלטות ביטחון עצמי חלקי להפסיק לקבל החלטה איך אפשר לדעת האם הוא מתאים לי להמשיך האם להפסיק או להמשיך איך לדעת איך לדעת מה אני איך לדעת מה אני רוצה איך לדעת מה טוב לי איך לדעת מה יעשה לי טוב איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור דילמות איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטות בטוח נכון בעיה בעיות דילמות דילמות בחיים האם להפסיק האם להפסיק או להמשיך האם לעזוב האם לעזוב או להישאר החלטה החלטות החלטיות חיים טוב לי יחסים כיצד לקבל החלטות לדעת מה אני לדעת מה אני רוצה להחליט להישאר להמשיך להפסיק להפסיק או להמשיך לעזוב לעזוב או להישאר לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור דילמות לקבל החלטה לקבל החלטות מה אני רוצה מה בטוח נכון מה יעשה לי טוב מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים פתירת בעיות פתרון בעיות קבלת החלטה קבלת החלטות רצון
התמכרויות, האם להיות מכור זה טוב או רע? למה לא כדאי לך לרצות להשתנות? למה לא לרצות לעשות שינוי בחיים שלך? למה לא לרצות לאהוב את עצמך? למה להמשיך להיות מכור? למה לא להפסיק לרצות להיות מכור? איך להיגמל מהתמכרות?
התמכרויות, האם להיות מכור זה טוב או רע? למה לא כדאי לך לרצות להשתנות? למה לא לרצות לעשות שינוי בחיים שלך? למה לא לרצות לאהוב את עצמך? למה להמשיך להיות מכור? למה לא להפסיק לרצות להיות מכור? איך להיגמל מהתמכרות?
... פחד או חוסר הבנה, ולכן הוא מביא לקונפליקט פנימי ומונע הצלחה אמיתית. לעומת זאת, אם האדם ישאף להבין את האמת לגבי ההתמכרות שלו, הוא יגלה בעצמו את הדרך הנכונה - להפסיק או להמשיך . רק הבנת האמת יכולה להביא לשינוי אמיתי, כי ... לפעמים ההתמכרות מועילה יותר ממה שנדמה לנו, והניסיון להפסיק אותה הוא שגיאה שתוביל לנזק גדול יותר בעתיד. לכן הוא ממליץ לבדוק בכנות, בלי שקרים, האם באמת טוב לך להפסיק או להמשיך את ההתמכרות. לפעמים תגיע למסקנה שההתמכרות ...
לשנות את הרצון, להטיל ספק ברצון, מניפולציה עצמית, שכנוע עצמי, הפסקת עישון, רוצה להפסיק לעשן, לא מצליח להפסיק לעשן, איך להפסיק לעשן? בחירה חופשית, לקבל את עצמך, מחויב מצד עצמו
לשנות את הרצון, להטיל ספק ברצון, מניפולציה עצמית, שכנוע עצמי, הפסקת עישון, רוצה להפסיק לעשן, לא מצליח להפסיק לעשן, איך להפסיק לעשן? בחירה חופשית, לקבל את עצמך, מחויב מצד עצמו
... הוא ימשיך לסבול ולהרגיש חוסר שביעות רצון. איך להיות שלם עם ההחלטה להפסיק או להמשיך לעשן? השלמות הפנימית נוצרת כשמבינים לעומק את הרצון. אם האדם מבין ומקבל באופן מוחלט את ההחלטה שלו להפסיק לעשן או להמשיך לעשן, הוא יהיה שלם ולא יסבול. אליעד מדגיש שהמטרה ...
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב?
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב?
... בהמשך, נדונה שאלה נוספת בנוגע להפסדים בעסקים - אם אדם השקיע הרבה כסף במניה או בעסק והפסיד, האם עליו להפסיק או להמשיך להשקיע? גם כאן, ההמלצה היא להחליט על בסיס התחזיות לעתיד ולאו דווקא על פי ההיסטוריה. לסיום, אליעד מציין שזוגיות, כמו כל קשר, צריכה להיבחן בהיבט של מה טוב יותר ...
התמדה ותוצאות, האם להתמיד למרות שלא רואים תוצאות? האם להתמיד למרות שרואים תוצאות שליליות? מתי להמשיך להתמיד? מתי לא להתמיד? איך להתמיד בדיאטה? מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, מוטיבציה שקרית, חוסר חשק להתמיד
התמדה ותוצאות, האם להתמיד למרות שלא רואים תוצאות? האם להתמיד למרות שרואים תוצאות שליליות? מתי להמשיך להתמיד? מתי לא להתמיד? איך להתמיד בדיאטה? מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, מוטיבציה שקרית, חוסר חשק להתמיד
... הצורך לבחון את הדרך שנבחרה. אם תוצאות חיוביות אינן נראות מיידית, זה לא בהכרח אומר שהאדם בדרך הלא נכונה. אליעד כהן מציע שצריך להבחין אם הדרך נבדקה שוב ושוב ואם יש סיבה להאמין בהמשך. במקרה של שלב התלבטות בין להפסיק או להמשיך, על האדם לבדוק אם הדרך לא רק נראית נכונה, אלא אם היא אכן מובילה אותו למטרה הרצויה. ...
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות כשיש ספקות? הקושי בקבלת החלטות נובע מכך שכל החלטה היא למעשה בחירה בין שתי אפשרויות או ... כאשר אדם ניצב בפני דילמה, הוא שוקל יתרונות וחסרונות, אך בכל החלטה יש ספק ואי - וודאות. לפי אליעד כהן, ... אמיתית לדעת באופן מוחלט מה עדיף. למשל, מה עדיף: לחיות יום אחד או שמונים שנה? באופן מוחלט, אין תשובה לשאלה כזו. אפשר למצוא אינספור ... האם ניתן באמת להגיע להחלטה מושלמת? לפי אליעד, אין אפשרות להגיע להחלטה מושלמת. תמיד תישאר התחושה של אולי ... גם אז לא היית יכול לקבל החלטה מושלמת, מכיוון שבעולם שיש בו נפרדות אין אמת מוחלטת. תמיד יישארו ספקות. מדוע תמיד יש ספקות בהחלטות? הספקות נובעים מכך שכל אפשרות שיש ... לא תגיע לתחושת שלמות בהחלטה, כי אתה לא באמת מבין שזה אחד. ... ובלי חרדה מהתוצאות. איך לקבל החלטה אם הכל שווה? אליעד מסביר שאם אתה ... מבין שהכל שווה, השאלה איך לקבל החלטה? אינה רלוונטית, כי לא יהיה לך ספק. אם אתה עדיין שואל איך להחליט, סימן שעדיין אינך חווה באמת שהכל ... אתה לא מחפש אמת מוחלטת, כי אתה מבין שאין אמת כזו בבחירה בין שני דברים שווים. האם כדאי לקבל החלטה לפי אינטואיציה? אליעד מסביר שכן, שהאינטואיציה היא דרך לקבל החלטה כאשר אתה מבין שאין הבדל מוחלט בין האפשרויות. ברגע שאתה משחרר את הצורך בהחלטה מוחלטת, ההחלטה האינטואיטיבית הופכת להיות קלה ... ההבנה שאין משמעות מוחלטת לבחירה. למה אנשים עדיין מרגישים לחץ כשמקבלים החלטות? אליעד טוען שאנשים מרגישים לחץ ... הוא מאמין שיש הבדל מוחלט בין רווח להפסד. אם היה מבין שהכל שווה ...
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון למה קשה לקבל החלטות כשיש אי ודאות? קבלת החלטות בתנאי אי ודאות היא תהליך מורכב שמעורר קושי גדול אצל אנשים רבים, גם כאשר לכאורה האפשרויות נראות דומות או זהות ... הבדל ברור בין האפשרויות השונות, ולמרות הדמיון ביניהן, האדם חווה קונפליקט ותחושת חוסר וודאות, מה שמוביל למצוקה גדולה. מדוע אנשים חווים קונפליקט בהחלטות בין שתי אפשרויות דומות? כשאדם מתלבט בין שתי אפשרויות דומות מאוד, הוא לכאורה לא אמור להיות בקונפליקט, כי אם ... במרחק שווה מדלי מים ומדלי מזון, ומכיוון ששני הדברים מושכים אותו באותה המידה בדיוק, הוא לא מצליח לבחור ומת מרעב וצמא. כלומר, דווקא השוויון המוחלט בין האפשרויות מוביל לחוסר יכולת להחליט ולקושי אמיתי בבחירה. אך מדוע המצב הזה גורם סבל, אם באמת האפשרויות נראות דומות? לפי אליעד כהן, הסיבה העיקרית לקושי זה נובעת מרמת הוודאות שהאדם מצפה להגיע אליה לפני קבלת החלטה. האדם למעשה מצפה לתחושה של מוחלטות, כלומר, להרגיש בטוח במאה אחוזים שהחלטתו היא הטובה ביותר. וכאן טמונה המלכודת: כאשר שתי אפשרויות נראות דומות לחלוטין, לא ניתן להגיע לרמת הוודאות שהאדם ... ומתבקש לבחור אחד מהם. אילו היה ברור שהדפים שונים, למשל אם אחד מהם היה קרוע או מלוכלך, היה קל לו מאוד לבחור, כי מיד היה מזהה הבדל ברור שיקל על ההחלטה. אך כשהדפים נראים זהים, האדם מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת קיים הבדל שהוא לא מבחין בו. בגלל הספק הזה, דווקא הזהות לכאורה בין האפשרויות הופכת את ההחלטה לקשה עוד יותר. האדם מתחיל לחשוב שאולי הוא מפספס משהו חשוב, ולכן לא מצליח להגיע לוודאות מלאה. כך נוצר קונפליקט פנימי משמעותי, כיוון שהאדם דורש מעצמו ביטחון של 80% לפחות בהחלטה, אך לא מצליח להגיע לכך. אליעד מסביר כי אילו האדם היה מסכים לקבל החלטה מתוך וודאות נמוכה יותר, למשל ברמה של 51% בלבד, או באופן יחסי, הרי שההחלטה הייתה פשוטה. הקושי נוצר רק כשיש רצון לתחושה של שלמות והחלטה חד - משמעית וברורה באופן מוחלט. לכן, כאשר האפשרויות דומות מאוד, דווקא אז הקושי הוא הגדול ביותר. בנוסף לכך, אליעד מחדד שהבעיה אינה בעצם הדמיון בין האפשרויות, אלא בכך שהאדם מנסה להגיע לתחושה של וודאות מוחלטת שלא קיימת בסיטואציה זו. למעשה, אם האדם באמת היה מתחבר לתפיסה של המוחלט באופן מלא, היה רואה שאין הבדל משמעותי בין האפשרויות, ולכן לא הייתה מתעוררת כלל השאלה. אבל מכיוון שבפועל הוא מחפש החלטה שירגיש איתה שלם באופן עמוק ומוחלט, הוא מוצא את עצמו במצב של ספק אינסופי. מה המשמעות של תחושת כאב בהקשר של קבלת החלטות? בהמשך, עולה שאלה נוספת - האם גם כאשר האדם מרגיש כאב, מדובר בקונפליקט פנימי? אליעד משיב לכך בצורה חד משמעית ... המצב הקיים שבו הכאב קיים. כלומר, תחושת כאב היא ביטוי לקונפליקט בסיסי של האדם בין רצונו לבין המציאות כפי שהיא כרגע. מה הגורם המרכזי לקונפליקט בעת קבלת החלטה דומה? אליעד כהן מדגיש כי הגורם המרכזי לקונפליקט אינו עצם קבלת ההחלטה אלא רמת הוודאות שהאדם מציב כתנאי ל
החלטיות, הססנות כרונית, דחיינות, חוסר החלטיות, לא מסוגל להחליט, קושי לקבל החלטות, אי החלטיות, ספקנות, איך לא להסס? איך לקבל החלטה? קבלת החלטה, חוסר וודאות, תנאי אי וודאות
החלטיות, הססנות כרונית, דחיינות, חוסר החלטיות, לא מסוגל להחליט, קושי לקבל החלטות, אי החלטיות, ספקנות, איך לא להסס? איך לקבל החלטה? קבלת החלטה, חוסר וודאות, תנאי אי וודאות
החלטיות, הססנות כרונית, דחיינות, חוסר החלטיות, לא מסוגל להחליט, קושי לקבל החלטות, אי החלטיות, ספקנות, איך לא להסס? איך לקבל החלטה? קבלת החלטה, חוסר וודאות, תנאי אי וודאות מהי החלטיות וכיצד היא משפיעה על קבלת החלטות? ההחלטיות נובעת מהיכולת להוציא פעולה או החלטה מתוך המחשבה או הכוונה, ולהפוך אותה למובחנת ומוחלטת. אליעד כהן מדגיש את ההבדל בין החלטיות להיסוס, ומסביר שכאשר אדם פועל מתוך החלטיות, הוא לוקח דבר אפשרי ומחייב אותו, בעוד שבססנות היא להפוך דבר מחויב לאפשרי. אם יש לך ספקות כל הזמן על כל החלטה, אתה נשאר במצב של היסוס. מהי הססנות ואיך אפשר להתגבר עליה? הססנות היא למעשה כאשר אדם מתמודד עם דילמות ומתקשה לבחור בין אפשרויות רבות, תוך שהוא שואל את עצמו כל הזמן מה אם זה ... של ספק, או חוסר רצון לבחור בכיוון אחד באופן מוחלט, מתוך פחד להפסיד משהו טוב או להיתקל בכישלון. לדוגמה, כשאדם עומד בפני החלטה לבחור בין עבודה חדשה לבין שמירה על המצב הנוכחי, הוא עשוי להסס כי הוא לא יודע אם ההחלטה תהיה טובה יותר עבורו. כדי להתמודד עם הססנות, אליעד כהן מציין שיש צורך לצמצם את הדילמות ולהפוך את האפשרויות למוחלטות. כאשר אדם לוקח את הדברים בצורה מוחלטת , הוא מקבל את ההחלטה בצורה הרבה יותר מהירה ובטוחה. הוא מציין גם שלפעמים ההחלטות שאנחנו מקבלים לא תמיד יהיו אופטימליות, אך הן עדיין עשויות להוביל אותנו לפתרון הרצוי, ולא נוכל להימנע לחלוטין מהסיכון שבכך. מה המשמעות של לא להחליט ולמה זה נחשב להחלטה? לעיתים, כשהאדם לא מקבל החלטות וממתין לזמן הנכון, הוא למעשה בוחר לא לפעול. אליעד כהן מציין כי הססנות היא סוג של החלטה בפני עצמה - לא להחליט זהו אקט שמוביל למקום של חוסר פעולה. הרבה פעמים אנשים נמנעים מל
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות? איך אפשר לקבל החלטות בצורה טובה יותר? במהלך ההרצאה, אליעד מציע טכניקות שונות לקבלת החלטות ומדבר על כיצד ניתן להבין מה באמת חשוב לנו בחיים. המטרה היא לדעת לקבל החלטות שמבוססות על הערכים האישיים שלנו, ולא להימנע מההחלטות בשל פחד או ספק. אליעד מציע את טכניקת ההחלטה מחר. כשאתה מתלבט בין שתי אופציות, שאל את עצמך מה היית עושה אם היית יודע שמחר תמות. השאלה הזו מכריחה אותנו לחשוב על מה חשוב באמת עבורנו ברגע זה, בלי להתחשב ... הרגע האחרון? אליעד מסביר שהשאלה מה הייתי עושה אם הייתי מת מחר? עוזרת לנו להבין מה באמת חשוב. כשיש לנו את המודעות שהחיים מוגבלים, אנחנו מתחילים לקבל החלטות שהן יותר נכונות עבורנו, ולא מונעות רק על ידי פחד או דאגות עתידיות. הוא מביא דוגמה עם אוכל, כאשר אם אדם היה יודע שהוא מת מחר, הוא היה בוחר לאכול את מה שהוא ... לדאוג להשלכות עתידיות. לעומת זאת, אם אנחנו חושבים על העתיד הרחוק, עלול להיות שנחפף את מה שאנחנו רוצים כרגע לטובת משהו שנראה טוב יותר בעתיד. איך ההחלטות שלנו מושפעות ממה שאנחנו רוצים עכשיו לעומת מה שאנחנו רוצים בעתיד? אליעד מבהיר שההחלטות שלנו לא תמיד נובעות מהמהות של מה טוב לי עכשיו, אלא הרבה פעמים אנחנו שוקלים מה טוב לנו בעתיד. זה יכול להוביל אותנו להימנע ממעשים שמיתירים לנו הנאה מיידית, מתוך מחשבה שהן יזיקו לנו בהמשך. אם אדם נמצא בסיטואציה שבה הוא צריך לבחור בין שני דברים, כמו האם לבוא למפגש או לא, השאלה שיכולה לעזור לו להחליט היא: אם הייתי מת מחר, מה הייתי בוחר לעשות עכשיו? מה הסיבה שאנחנו לא מקבלים החלטות בקלות? הספק שמוביל אותנו לדחיית ההחלטות נובע לעיתים מהפחד מההשלכות של ההחלטה. מה שצריך להנחות אותנו זה להבין מה חשוב לנו עכשיו, ולעיתים אנחנו צריכים לזכור כי בסופו של יום, כל החלטה צריכה להתמקד באיזה טוב זה עושה לנו, או מה אנחנו מאמינים שהוא נכון עבורנו, ולא להתבלבל עם חישובים לגבי מה יהיה בעתיד. כיצד פחדים משפיעים על ההחלטות שלנו? הפחד הוא אחד הגורמים המרכזיים שמעכבים אותנו בקבלת החלטות. לדוגמה, אליעד מדבר על סוגי פחדים שונים: פחדים גשמיים כמו פחד ממחסור בכסף או פחד ממצב גופני, ופחדים רוחניים כמו פחד ממות. הוא מציין שגם כשיש לנו את הספקות ... ההבנה המעמיקה ביותר אליעד מציע היא שברגע שאנחנו לא מפחדים מההשלכות, אנחנו יכולים לפעול בצורה חופשית יותר. כלומר, אם אדם לא פוחד ממוות, הוא יכול להחליט באופן חופשי יותר ולהתמקד בעשייה שמביאה לו את הסיפוק האמיתי, בלי לחשוש מההשלכות של כל החלטה. איך מחשבות על מוות יכולות להשפיע על החיים שלנו? ההבנה שהחיים קצרים יכולה לשמש ככוח שמניע אותנו לקבל החלטות נכונות יותר עבורנו. במילים אחרות, המודעות לכך שאולי מחר אנחנו לא ניהיה כאן, גורמת לנו לראות את הדברים בצורה יותר ברורה ופשוטה. כאשר אנחנו מבינים את משמעות המוות, אנחנו עשויים להפסיק לדחות את ההחלטות החשובות ולחיות את הרגע הזה. איך ניתן להתמודד עם חוסר החלטיות? אם אדם מוצא את עצמו מתלבט זמן רב, הדרך להתמודד עם חוסר החלטיות היא להסתכל על החיים דרך פרספקטיבה של זמן מוגבל. האם אותו אדם היה מת מחר, מה הוא היה רוצה להשאיר מאחור? דוגמה לכך היא אדם שמתלבט האם לקחת הלוואה או לא. אם ...
בחירת מקצוע, בחירת קריירה, החלטה בלב שלם, קבלת החלטות, להיות שלם עם החלטה, יעוד בחיים, מטרה בחיים, יעוץ תעסוקתי, תמיד יש חיסרון, יתרון וחיסרון בכל דבר, תמיד יש יתרון, איך לקבל החלטה?
בחירת מקצוע, בחירת קריירה, החלטה בלב שלם, קבלת החלטות, להיות שלם עם החלטה, יעוד בחיים, מטרה בחיים, יעוץ תעסוקתי, תמיד יש חיסרון, יתרון וחיסרון בכל דבר, תמיד יש יתרון, איך לקבל החלטה?
... מקצוע, בחירת קריירה, החלטה בלב שלם, קבלת החלטות, להיות שלם עם החלטה, יעוד בחיים, מטרה בחיים, יעוץ תעסוקתי, תמיד יש חיסרון, יתרון וחיסרון בכל דבר, תמיד יש יתרון, איך לקבל החלטה? מהם הצעדים שצריך לנקוט כדי לבחור את הקריירה הנכונה? ההרצאה עוסקת בקבלת החלטות קריירה ובחירת מקצוע. אליעד מציע לחשוב על הדרך בה אנחנו מקבלים החלטות וכולל הסברים מעמיקים על הקונפליקטים ... להימנע מפיתוח קריירה יציבה לאורך זמן. מה עלינו לקחת בחשבון בבחירת קריירה? בהמשך לכך, אליעד מציין את הקושי בלקבל החלטות כשיש הרבה יתרונות מצד אחד, אך מצד שני ... חשוב, זה להבין שכאשר בוחרים במקצוע, לא תמיד נוכל להשיג את כל היתרונות המובטחים לנו. האם אפשר להיות שלם עם כל החלטה שנעשית? ההבנה החשובה שצריך לקחת מהמחשבה הזאת היא שלא משנה איזו החלטה נבחר, תמיד יהיו גם יתרונות וגם חסרונות. אליעד מסביר שהמפתח הוא להכיר בכך שזו הדרך לקבל החלטה בצורה שלמה, להבין את היתרונות והחסרונות בצורה ברורה, ולא להתפתות להתעקש על פתרון אחד מתוך תחושת פחד או רצון להגיע למקום מושלם. הוא מציין שבעצם, כל החלטה שמתקבלת היא לגיטימית, כל עוד יש לנו מודעות ומבנה שמאפשר לנו להתמודד עם כל חיסרון שהיא יכולה להציג. מהי הדרך בה ניתן לדעת אם החלטה היא נכונה? החשיבה המעמיקה על כל אפשרות היא קריטית. שאלות כמו האם נוכל להתמודד עם החסרונות של הבחירה? ומה התוצאה הסופית של כל החלטה? הן חשובות על מנת להבין אם הבחירה אכן ... והחסרונות האפשריים ולראות איך כל אלטרנטיבה מתמודדת עם השיקולים האמיתיים ביותר של האדם. האם יש אפשרות לקבל את ההחלטה המושלמת? אליעד מציין שגם כשהאדם מבצע את ... שיכניס יותר כסף. הוא מדגיש שאין שום בחירה מושלמת, וכל בחירה תביא עמה גם יתרונות וגם חסרונות. בחירת קריירה החלטות בחיים ייעוד בחיים יתרונות חסרונות בבחירה מקצועית הכוונה תעסוקתית האם החלטה היא נכונה? איך להתמודד עם חוסר שלמות בהחלטה? ...
איקס עיגול, איקס מיקס דריקס, תורת המשחקים, אסטרטגיות לקבלת החלטות, שיטות לקבלת החלטות, קבלת החלטות, איך לנצח במשחק? ללכת עד הסוף, איך לקבל החלטה? השכל שיש בכל דבר
איקס עיגול, איקס מיקס דריקס, תורת המשחקים, אסטרטגיות לקבלת החלטות, שיטות לקבלת החלטות, קבלת החלטות, איך לנצח במשחק? ללכת עד הסוף, איך לקבל החלטה? השכל שיש בכל דבר
... תורת המשחקים, אסטרטגיות לקבלת החלטות, שיטות לקבלת החלטות, קבלת החלטות, איך לנצח במשחק? ללכת עד הסוף, איך לקבל החלטה? השכל שיש בכל דבר מה זה משחק איקס עיגול ואיך הוא קשור לתהליכים בעולם? ... שהוא משתלט על המרחב בצורה מוחלטת. אליעד מסביר שגם במקרים אחרים בעולם, כמו למשל במאבק בין האש למים, כל צד שואף ... ובחיים, כאשר אנחנו עושים החלטה, עלינו ללכת איתה עד הסוף ולא להתפשר. דוגמה לכך היא אם אדם בחר לעמוד על ... כל שינוי באמצע או נסיגה מההחלטה יוביל למצב של ספק, ולא יהיה לו סיכוי אמיתי לנצח. הוא מדגיש שהרבה פעמים, ... ההתמודדות עם קשיים או דילמות דורשת גישה נחושה, כלומר, לא לעצור באמצע הדרך. איך שכל משפיע על קבלת החלטות והצלחה? אליעד פונה גם לנושא של השכל והשפעתו על קבלת החלטות. הוא מציין כי כל מהלך במשחק, ובמיוחד בחיים, דורש חיבור בין השכל והמעשה. ... ואם השכל מחובר לתהליך של קבלת החלטות באופן נכון, נוכל לבחור את ההחלטות הנכונות ולהצליח. אליעד מציין שגם אם יש לנו אפשרות לבחור בין הרבה אופציות, ... בקשר שבין מספר האופציות לבין קבלת ההחלטה. הוא מביא את הדוגמה של אדם שמתחיל לחשוב על איך להגיע לאי, ויש לו מספר ... היא לדעת את המטרה שלך ולהישאר עם החלטותיך עד הסוף. אליעד מדבר על המהלך המנצח שמצריך התמדה ונחישות, גם אם זה אומר ... ולחוסר הצלחה. אסטרטגיות לקבלת החלטות תורת המשחקים איך לנצח במשחק? שיטות לקבלת החלטות הקשר בין אופציות לבחירות בחיים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להפסיק או להמשיך, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להפסיק או להמשיך, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן פרטי, מטפל קוגניטיבי התנהגותי, אימון אישי לירידה במשקל בנושא להפסיק או להמשיך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 15:26:22 - wesi1