אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה צריך להרגיש... ✔אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
מהם שלושת סוגי השיטות להיות מאושר? האם חייבים להרגיש טוב?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה העמוקה של למה כל כך הרבה אנשים מנסים להרגיש טוב כל הזמן, והאם זה באמת הכרחי. אליעד מציין שבעולם שלנו יש המון עצות שמנסות לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר, אך המטרה המרכזית של כל העצות הללו היא פשוטה - לעזור לנו להרגיש טוב. השאלה המרכזית שהוא מעלה היא האם באמת חייבים להרגיש טוב כל הזמן? ומה אם לא?

האם כל העצות בעולם עוסקות בלהרגיש טוב?

אליעד מציין שיש שתי קטגוריות עיקריות של עצות:
  • העצות שנוגעות להשגת מטרות: איך להשיג כסף, זוגיות, בריאות, הצלחה בעבודה ועוד.
  • העצות שנוגעות איך להרגיש טוב גם בלי להשיג את המטרות שלנו: איך להסכים עם המציאות, איך להסתפק במועט, איך להיות שמח גם כשלא כל הרצונות שלנו מתממשים.
אך בין אם מדובר בעצות להשגת מטרות ובין אם מדובר בעצות לקבלה עצמית, כל העצות נועדו, בסופו של דבר, לעזור לנו להרגיש טוב. אליעד מציין שמה שמניח את יסוד כל העצות האלה הוא הנחה אחת: אנחנו חייבים להרגיש טוב. אבל מה אם לא? מי אמר שאנחנו חייבים להרגיש טוב בכל רגע?

ההנחה שמאחורי כל העצות: אנחנו חייבים להרגיש טוב

כאשר אדם מרגיש רע, לדוגמה אם הוא רוצה כסף ואין לו, או רוצה זוגיות ואין לו, הוא עלול לחפש פתרונות כדי להרגיש טוב יותר. הוא יכול לנסות להשיג את מה שהוא רוצה או להפסיק לרצות את מה שהוא לא יכול להשיג. אליעד מציין שלפעמים הפתרון הוא להפסיק להילחם ברגשות הרעים ולשאול את עצמך: "מה רע בזה להרגיש רע?" מי קבע שאסור להרגיש רע, ומי קבע שחייבים להיות תמיד שמחים?

שאלה: למה חייבים להרגיש טוב?

אליעד שואל את השאלה הפילוסופית: "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?" באופן טבעי אנחנו נוטים להימנע מהרגשות השליליים כמו פחד, דיכאון, וחרדה, אבל האם באמת יש צורך להימנע מהם כל הזמן? הוא מציע אפשרות שלישית: אולי לא צריך לשנות את המציאות, לא צריך לשנות את הרצון שלנו, ולא צריך להרגיש טוב כל הזמן.

שתי גישות עיקריות להתמודדות עם רגשות רעים

שתי הגישות העיקריות בהן אנו נתקלים כאשר אנחנו מרגישים רע הן:

1. שינוי המציאות: להשיג את מה שאנחנו רוצים (כמו כסף, בריאות, זוגיות) כדי להרגיש טוב.

2. שינוי הרצון: להפסיק לרצות את מה שלא ניתן להשיג, לקבל את המציאות כמו שהיא, ולהיות שמח בחלקך.

האם לא חייבים להרגיש טוב?

הנקודה החשובה כאן היא השאלה האם באמת יש חובה להרגיש טוב. אליעד מציין שאם אדם רוצה משהו ואין לו אותו, אין חובה להרגיש רע מזה. אם אדם מרגיש רע, הוא יכול להרגיש את הרע ולא להילחם בו. לא חייבים תמיד להימנע להרגיש רע, ואולי אפשר להשלים עם זה.

הדוגמאות: כסף, בריאות, זוגיות וחרדות

נראה כיצד אליעד מציג את הגישה הזו דרך דוגמאות שונות:
  • כסף: אדם שמרגיש רע כי אין לו כסף, יכול להמשיך לרצות כסף, אך גם להרגיש את הרע שבחסרונו מבלי להילחם בזה.
  • בריאות: אדם חולה שירצה להיות בריא יכול להמשיך לרצות בריאות, להרגיש את כאבו, ולהשאיר את הרגש הזה מבלי לנסות להימנע ממנו כל הזמן.
  • זוגיות: אדם שרוצה זוגיות ואין לו, יכול להרגיש את הכאב שבחוסר זוגיות, מבלי להילחם בזה או לשנות את רצונו.
  • חרדות: אדם חרד, כמו לדוגמה פחד ממחלות או מהמוות, יכול להרגיש את הפחד מבלי לנסות להימנע ממנו כל הזמן.
האם כל העצות נכונות?

אליעד מציין ששיטות שונות יכולות להועיל בכל זמן נתון. לפעמים זה נכון לשאוף להשיג מטרות, לפעמים זה נכון להפסיק לרצות את המטרות האלה, ולפעמים זה נכון להבין שלא חייבים להרגיש טוב כל הזמן. כל אחת מהגישות נכונה בתנאים שונים, ותלויה במצבו ובנכונותו של האדם לקבל את הרע.

לסיכום

הגישה שמציע אליעד היא גישה שיכולה לשלב שלוש אפשרויות בו זמנית:

1. לשנות את המציאות כך שתתאים לרצונות.

2. לשנות את הרצונות כך שיתאימו למציאות.

3. להבין שאפשר להישאר עם פער בין הרצון למציאות ולהרגיש רע מבלי לראות בזה כישלון.

אין סתירה אמיתית בין הגישות. כל אדם יכול לבחור להשתמש בכל אחת מהן, בהתאם למצבו האישי ולמה שמתאים לו ברגע נתון.
מבוא והתבוננות ראשונה

שאלה: למה יש כל כך הרבה עצות בעולם, ולמה כולן עוסקות באיך להרגיש טוב?

תשובה: אם מתבוננים במציאות, מגלים שהיא מלאה בעצות שונות. חלק מהעצות מנסות ללמד איך להשיג מטרות, כדי שמה שאדם רוצה יתאים למה שקורה בפועל. לדוגמה, עצות להרוויח כסף, עצות למצוא זוגיות, עצות להצליח בקריירה, עצות להתחבר לעולם הרוחני - כולן באות לענות על השאלה: "איך להשיג את מה שאני רוצה?". לעומת זאת, יש עצות אחרות שמנסות ללמד איך לא לרצות בכלל את אותן מטרות, או איך להשלים עם מצב קיים, כדי שבסופו של דבר האדם ירגיש טוב גם בלי שהמציאות תשתנה. זו יכולה להיות עצה שמלמדת להסתפק במה שיש, להיות שמח בחלקך, לקבל את החולי בלי לסבול ממנו, ועוד. אבל בכל המקרים, בתוך הסבך הגדול של העצות, רואים שכולן מסכימות על דבר אחד בסיסי: צריך לעזור לאדם להרגיש טוב ולא רע. הן רק נחלקות לשתי דרכים עיקריות: או להשיג את הדבר שרוצים או להפסיק לרצות אותו.

שאלה: מה רע בכך שכולן רוצות לעזור לאדם להרגיש טוב?

תשובה: לכאורה אין בכך רע, אך מתגלה כאן תרמית נסתרת. כל העצות, בלי יוצא מן הכלל, מניחות שמטרת החיים או מה שחייב לקרות הוא שהאדם ירגיש טוב. הן מניחות שחייבים ליצור התאמה בין הרצון למציאות, והנחת היסוד הזו אינה נשאלת מספיק. העצות אומרות לאדם: או תשיג את מה שאתה רוצה כדי להרגיש טוב, או תלמד לא לרצות את זה, כדי שתסבול פחות. אבל השאלה היסודית יותר, זו שלא תמיד נשאלת, היא: "מי אמר בכלל שחייבים להרגיש טוב? ומי אמר שאסור להרגיש רע?"

שתי קטגוריות עיקריות של עצות

שאלה: איך בדיוק מחולקות כל העצות בשוק העצום הזה של הדרכות וסדנאות?

תשובה: ניתן להבחין בשתי קטגוריות עיקריות של עצות:
  • עצות ללמד אדם להשיג את מה שהוא רוצה: איך לעשות כסף, איך למצוא זוגיות, איך להיות בריא, איך להיות מצליח בעבודה, איך לפתח כישורים כדי לממש רצונות שונים.
  • עצות ללמד אדם להרגיש טוב גם בלי להשיג את מה שהוא רוצה: איך להפסיק לרצות כסף, איך לוותר על הצורך בזוגיות, איך להיות שמח גם כשחולים, איך להסתפק במועט, איך לקבל באהבה את מה שקורה.
שתי הגישות האלו מופיעות בכל מקום ומנסות לעזור לאדם ליצור התאמה בין הרצון שלו למציאות, כי ההתאמה הזו נתפסת כדרך מרכזית להרגיש טוב: או שמשנים את המציאות כך שתתאים לרצונות, או שמשנים את הרצונות כך שיתאימו למציאות.

השאלה המרכזית: מי אמר שחייבים להרגיש טוב?

שאלה: למה עולה השאלה הזאת "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?" הרי כולנו מחפשים להרגיש טוב באופן טבעי?

תשובה: באופן טבעי, כשמשהו לא מסתדר לאדם, נוצר מצב של רע. לדוגמה, אדם רוצה כסף ואין לו מספיק, או אדם חולה ורוצה בריאות, או אדם רוצה זוגיות והוא לבד. במצב כזה, האדם מרגיש רע ורוצה להרגיש טוב. משם נוצרת פעולה כלשהי: או שהוא ישיג את רצונו (יותר כסף, זוגיות, בריאות), או שינסה לשנות את הרצון שלו כך שלא יזדקק לכך (להסתפק במועט, לוותר על הזוגיות, לקבל את החולי). אך מתחת לכל זה נשאלת השאלה: "מי אמר שרע הוא באמת רע?". מי קבע שחייבים להימנע מהרגשת רע? מי תכנן שאסור לסבול ושתמיד צריך לוודא שאין פער בין הרצון למציאות?

שאלה: למה זה כל כך חשוב לשאול "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?"?

תשובה: מפני ששאלה זו מציבה לאדם אפשרות שלישית, שחורגת מעבר לשתי הקטגוריות שתוארו. היא מצביעה על כך שאולי האדם לא צריך לשנות את המציאות ולא את הרצון שלו. אולי אפשר להישאר עם רצון שלא מתממש, ואולי אין שום בעיה בלהרגיש רע. האדם יכול לשאול את עצמו: "מה רע לי בלהרגיש רע? למה אני מניח שאסור לי להיות חרד, לדוגמה, או עצבני, או מדוכא?". אם נבין שאפשר גם להרגיש רע ושזה לא באמת נורא, אולי נגלה שלא חייבים תמיד מרדף אחרי הטוב.

דוגמאות קונקרטיות: כסף, בריאות, זוגיות וחרדות

שאלה: איך מיישמים את הגישה השלישית הזו בעולם המעשי?

תשובה: ניקח כמה דוגמאות נפוצות:
  • כסף: בדרך כלל, אם אדם רוצה כסף ואין לו, הוא יחפש עצות איך להרוויח עוד או עצות איך להיות שמח גם בלי כסף. אולם מי אמר שחייבים לפתור את זה בכלל? אפשר להמשיך לרצות כסף ובו זמנית להישאר ללא כסף ולהרגיש רע מזה, ולא להיות מוטרדים מכך שהמצב יוצר רע.
  • בריאות: אם אדם חולה ורוצה להיות בריא, לרוב הוא יחפש עצות רפואיות או עצות רוחניות לקבלה עצמית. אבל אפשר גם להמשיך לרצות בריאות, להישאר חולה, להרגיש רע או סבל, ועדיין לא להפוך את זה לחובה לשנות את ההרגשה.
  • זוגיות: אדם רוצה זוגיות ואין לו. שתי העצות המקובלות יהיו או למצוא איך להשיג זוגיות או להפסיק לרצות זוגיות. אבל שוב, קיים גם הרעיון שאפשר להמשיך לרצות קשר, לא להשיג אותו, להרגיש שהחיסרון כואב, אך לא לקבוע שהכאב הזה מוכרח להיעלם.
  • חרדה: אדם חרד, למשל ממחלות או מהמוות. רוב העצות ילכו לכיוון: "או שתבטיח לעצמך שלא יקרה לך כלום (על ידי שמירה אובססיבית על בריאות וכדומה), או שתלמד לקבל את הסיכון ולא לפחד ממנו." אך קיים גם צד נוסף: אפשר להמשיך לפחד, להמשיך להיבהל, להישאר עם החרדה, ולא להפוך אותה לדבר שחייבים לסלק בכל מחיר.
בכל הדוגמאות האלו, מי שמברר לעומק מגלה שהעולם רווי עצות איך להתאים את המציאות לרצון או את הרצון למציאות, אך רק לעתים רחוקות עולה הרעיון ש"לא חייבים לחסל את תחושת הרע".

למה אנשים לא מאמצים מיד את "לא חייבים להרגיש טוב"?

שאלה: אם זה כל כך פשוט להגיד "אולי לא חייבים להרגיש טוב", למה כולם לא מאמצים את הגישה הזאת?

תשובה: יש לכך כמה סיבות:
  • שכל גדול מדי: עבור רוב האנשים, התפיסה ש"גם אם רע, אין חובה לתקן את זה" היא מאוד רחוקה ומעוררת התנגדות או חוסר הבנה. אדם שסובל מתקשה לעכל עצה בסגנון "אז תמשיך לסבול, מה רע בזה?".
  • גיוון אמיתי: זה לא שהעצות של "איך להשיג מטרות" או "איך לוותר על רצונות" הן שגויות. יש להן תפקיד חשוב בחיים. לאדם כדאי לפתח מיומנויות להשיג מטרות, וכדאי גם לרכוש כלים להסתפק במה שיש. חוץ מזה, כדאי שתהיה גם האפשרות השלישית שבה האדם לא נלחם ברע ומתיר לעצמו פשוט להיות במצב שבו יש פער בין הרצון למציאות.
למעשה, כל הדרכים נכונות. כדאי שאדם ילמד להשיג כסף, כדאי גם שילמד להיות שמח בחלקו, וכדאי גם שיהיה לו היכולת הנוספת שלא יפריע לו בכלל אם הוא רוצה כסף ואין לו כסף. זו גישה משולשת: גם יכולת לפעול ולהשיג, גם יכולת לשנות רצון, וגם יכולת להגיד לעצמו "זה בסדר שיש פער בין מה שאני רוצה לבין מה שקורה בפועל".

איך חיים עם שלוש האפשרויות במקביל?

שאלה: האם זה לא סותר זה את זה? איך אפשר גם לרצות שינוי, גם לוותר על רצון וגם לא להרגיש מחויב לשנות שום דבר?

תשובה: אין סתירה אמיתית בין האפשרויות. האדם יכול לומר: "אני רוצה לרדת במשקל, " ובמקביל להיות שלם עם אפשרות שהוא לא ירזה לעולם, ועדיין לא להיבהל אם עוברת עליו תחושת רע מפני שלא הצליח. הוא יכול להמשיך לרצות את השינוי, אבל לא לראות ברע איזה כישלון מוחלט שאסור להרגיש אותו. לחיות ככה, זה אומר לפעול בעולם, לשחק את משחק החיים, אבל בלי לקחת את עניין ה'טוב ורע' כמשהו מקודש וחיוני שחייב תמיד לטפל בו.

דוגמה להמחשת השכל השלישי

שאלה: אפשר דוגמה קיצונית יותר?

תשובה: דמיינו שולחן שנשרף באש. השולחן, כמובן, לא מגלה שום התנגדות ולא מנסה לכבות את עצמו. הוא פשוט נשרף, בלי לנסות למנוע זאת. האדם, בשכלו, רגיל לחשוב שחייבים למנוע סבל, שכאב הוא דבר בלתי נסבל, ורע הוא משהו שמוכרחים להתרחק ממנו. אך אם מתבוננים היטב, רואים שגם שריפה יכולה לקרות בלי שזאת תהיה חובה לשנות מיד את המצב. האדם יכול לנסות למנוע שריפות, הוא יכול להחליט לוותר על הרהיטים, או שהוא יכול לחיות עם התרחשות השריפה ולא להפוך את זה לאסון קיומי. זו רק המחשה שמציגה שלעתים לא מוכרחים להיכנס לפעולה מתמדת למניעת הרע.

למה כן להשתמש גם בעצות האחרות?

שאלה: אם אפשר פשוט "לא להיבהל מהרע", למה בכלל צריך עצות איך לשנות את המציאות או את הרצון?

תשובה: ראשית, לא תמיד אדם מסוגל להבין או לקבל שהרע לא מחייב שינוי. לעתים קשה מדי לקפוץ ישירות למסקנה ש"אני לא חייב להרגיש טוב". אדם רוצה כסף, רוצה זוגיות, רוצה בריאות - ויגיד לעצמו: "מה פתאום שלא אטפל בזה?". לכן, מי שחושב ששינוי המציאות הוא הפתרון, הולך לחפש שיטות להרוויח כסף או עצות למצוא זוגיות או טכניקות ריפוי. מי שחושב שצריך לשנות את הרצון, הולך לחפש דרכים רוחניות, קבלה עצמית, תפיסת הסתפקות, וכן הלאה. אבל בכל זאת קיים שכל גדול יותר, שכל שלא כל אחד מוכן לו, שמשחרר מהחובה להיות תמיד בצד ה'טוב'. בנוסף, בעולם יש המון גוונים ואנשים שונים, ולעתים האדם רוצה שתהיה לו היכולת גם לפעול ולשנות, גם לקבל את מה שיש, וגם לדעת שאפילו אם לא השיג את מה שרצה - לא חייבים להילחם או לברוח מהרע.

סיכום הרעיונות והזמנה להתבוננות

שאלה: אז מה כדאי לעשות עם כל המידע הזה בפועל?

תשובה: הרעיון הוא לשים לב שיש שלוש אפשרויות:
  • לשנות את המציאות כך שתתאים לרצון (להשיג מטרות).
  • לשנות את הרצון כך שיתאים למציאות (לוותר על הרצון).
  • להישאר במצב שבו המציאות לא תואמת את הרצון והאדם מרגיש רע, אבל הוא לא הופך את זה לחובה לתיקון. הוא מבין שאפשר שגם יהיה רע ואין זו תקלה נוראית.
כל אדם יכול לבחור באיזו גישה להשתמש בכל רגע. אפשר להשתמש בטכניקות של שינוי המציאות, אפשר להשתמש בשיטה של שינוי הרצון, ואפשר להשתמש בשכל הגדול שאומר: "מי אמר שאני חייב להימנע מרע? אולי גם זה בסדר?".

שאלה: מה קורה אם אני עדיין רוצה להרגיש טוב אבל איני מצליח להשיג או לשחרר את הרצון?

תשובה: אפשר פשוט להמשיך לרצות, להמשיך לא להצליח ולהמשיך להיות בתחושה של חוסר מימוש, אך במקביל לא להפוך את זה למצב שחייב פיתרון דחוף. אפשר שיהיה לאדם סבל, והוא לא יראה בזה גזירת גורל איומה. הוא יכול לומר: "נכון, אני סובל, אבל מי החליט שחייבים מיד להפסיק את זה? זה בסדר מבחינתי להישאר ככה עד שאחליט אחרת."

שאלה: למה יש כל כך הרבה עצות וסרטונים שמשלבים את כל השיטות יחד?

תשובה: כי כל השיטות טובות בזמנן. לפעמים אדם דווקא כן ירצה לשנות את המציאות (לרפא מחלה, למצוא זוגיות, להרוויח כסף), ולפעמים הוא יעדיף לשנות את הרצון (להסתפק במה שיש לו, להירגע ולראות שטוב לו בכל מצב), ולפעמים הוא יתקרב לרעיון שאין שום חובה אמיתית להרגיש טוב ולא צריך לתקן שום דבר ברגע זה. בכל אחד מהמצבים יש שכל כלשהו שיכול לסייע. במידה מסוימת, כל האפשרויות האלה משמשות כערוצי פעולה שיכולים להיטיב עם האדם בהתאם לנסיבות ולמוכנות הפנימית שלו.

הזמנה להמשך העמקה

שאלה: היכן אפשר למצוא עוד מידע על כל הרעיונות שהוזכרו כאן?

תשובה: ניתן לשאול שאלות נוספות ולהעמיק במחשבה כמו: "איך לא לרצות להרגיש טוב?", "איך להיפטר מהרצון להרגיש טוב?", "למה אני רוצה להרגיש טוב?", "איך נוצר הרצון להרגיש טוב?", "איך לא לפחד להרגיש רע?" ו"איך לא להרגיש רע להרגיש רע?" - יש המון חומר בנושא.
שחרור מהרצון חרדות רוגע שינויים להפוך אותה בעיות אובססיות צורך לא להשיג שלילי כואב 3 סוגים של שיטות להיות מאושר 3 שיטות להרגיש טוב אושר איך לא לסבול איך לא לרצות איך לא לרצות להיות מאושר איך לא לרצות להרגיש טוב איך להיות מאושר איך להפסיק איך להפסיק לרצות איך להפסיק לרצות להיות מאושר איך להפסיק לרצות להרגיש טוב האם צריך להרגיש טוב לא לסבול לא לרצות לא לרצות להיות מאושר לא לרצות להרגיש לא לרצות להרגיש טוב לא צריך להיות לא צריך להיות מאושר לא צריך להרגיש טוב להיות מאושר להיות מאושרים להפסיק להפסיק לרצות להפסיק לרצות להיות מאושר להפסיק לרצות להרגיש להפסיק לרצות להרגיש טוב להרגיש להרגיש טוב למה לא לרצות להרגיש טוב למה לא צריך למה לא צריך להיות מאושר למה לא צריך להרגיש טוב למה לרצות להרגיש טוב לסבול לרצות לרצות להיות לרצות להיות מאושר לרצות להרגיש לרצות להרגיש טוב סבל סוגים צריך להיות צריך להיות מאושר צריך להרגיש צריך להרגיש טוב רצון שיטות שיטות להיות מאושר שיטות להרגיש שיטות להרגיש טוב
הכל צריך להיות טוב - אולי צריך גם רע?
הכל צריך להיות טוב - אולי צריך גם רע?
... לאהוב את הרע? איך מגיעים לשוויון נפש? האם צריך להפסיק לרצות להיות מאושר? האם באמת צריך להרגיש תמיד רק טוב? אליעד כהן עוסק בשאלה שנראית פשוטה אך עמוקה ומורכבת: מי קבע שהכל צריך להיות טוב, ושצריך להרגיש תמיד רק טוב? התשובה המורכבת שאליעד מספק מתחילה בהבהרה הבסיסית שאף אחד לא באמת חייב לחפש את האושר או להרגיש תמיד טוב. לדעתו, המציאות כבר מושלמת כפי שהיא, כי מצד ... יש ללכת עד הסוף ואז ירגיש האדם ממילא טוב כשיבין. ומי אמר שצריך להיות מאושר? אולי בכלל צריך להרגיש גם רע? מי אמר שצריך להגיע למקום שלא צריך יותר לחפש את האושר. ונתחיל מכך שאף אחד לא אמר שצריך לחפש את האושר, המציאות בכלל טובה כפי שהיא. יש את הטוב ויש את הרע, ... וידיעת האחדות בו בזמן שיש גם נפרדות ודברים שונים זה מזה. מצד האמת הפנימית ביותר, לא צריך להרגיש טוב תמיד, ולדוגמה, במשחקים אי אפשר ואין צורך להיות מאושר תמיד. אם תמיד האדם היה מאושר אי אפשר היה לשחק, כי אם הכל טוב, וכל הזמן אתה מאושר, אין משחק, למה שתרצה ... וזה רע, ואף על פי כן זה אחד. ואז תהיה יכולת להתייחס לחיים כמשחק. מה שאני בא לומר, שצריך להרגיש רע, כי אחרת לא תהיה דינאמיקה, לא יהיה כלום. הדגש הוא שצריך לא לרצות להרגיש רק טוב, וזה נראה מסובך, אך האדם צריך להגיע למצב שטוב לו עם המציאות. תפטרו מהרצון ...
הורטון שומע מישהו 3, אמת ללא תועלת או אינטרס, אהבה עצמית ללא תנאי, לבטל את הרע בשורשו, אמת עד הסוף
הורטון שומע מישהו 3, אמת ללא תועלת או אינטרס, אהבה עצמית ללא תנאי, לבטל את הרע בשורשו, אמת עד הסוף
... של עולם הנפרדות. אתה מניח, אם יש שולחן אז כנראה שיש רק שולחן. מי אמר לך, אולי זה נכון והשאר לא נכון? כך עובדים כל השקרים. המחשבה שאומרת לך, שאתה צריך להרגיש טוב , היא רעה, למה? כי אתה מסכים עם זה שאתה צריך להרגיש טוב. כשאתה מסכים שאתה צריך להרגיש טוב, למעשה אתה מסכים שעכשיו אתה מרגיש רע. זאת בדיוק ההטעיה. למעשה כבר טוב, אבל אומרים לך, אתה תרגיש טוב, ואז אתה מסכים שאתה מרגיש רע, למרות שעכשיו טוב לך. אם היו ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 2 - שבעת הקבצנים והילדים שהלכו לאיבוד ביער (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 2 - שבעת הקבצנים והילדים שהלכו לאיבוד ביער (ברסלב)
... זוגיות. התשובה הראשונה יכולה להיות שהוא רוצה להרגיש אהוב או להרגיש שיש לו ערך. אבל אז עליו לשאול שוב למה הוא צריך להרגיש אהוב או בעל ערך. התהליך הזה של שאלות חוזרות מוביל להבנה עמוקה יותר, שבה האדם מגלה ... להרוויח כסף. ואז עליו לשאול למה הוא צריך כסף, והתשובה תהיה: כדי להרגיש ביטחון. ואז עליו להמשיך לשאול מדוע הוא צריך להרגיש ביטחון, וכך הלאה. ככל שהאדם שואל יותר שאלות ומגיע לשורש עמוק יותר, הוא מגלה שהסיבה ...
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
... בעיקרון תהליך שנבנה אבל אני אסביר לך גם איך בונים אותו, אוקי כדי שמישהו יוכל לפתח איתך זוגיות אינטימית מה שנקרא ברמה הרגשית הוא צריך להרגיש, יש פה מה שקדם למה ביצה או התרנגולת בסדר אבל בעיקרון הוא צריך להרגיש שהוא לא מסתכן בלהיפגע ממך, עצם זה שהוא אמר שהוא רוצה זוגיות זה כבר אומר ...
סוד האושר, סוד הטוב והרע, סוד ההנאה, משחק הטוב והרע, אין יתרון בלי חיסרון, תמיד יש יתרון, תמיד יש חיסרון, איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? טוב ורע על פי הקבלה, איך להיות מאושר?
סוד האושר, סוד הטוב והרע, סוד ההנאה, משחק הטוב והרע, אין יתרון בלי חיסרון, תמיד יש יתרון, תמיד יש חיסרון, איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? טוב ורע על פי הקבלה, איך להיות מאושר?
... שבאמת רצית אותו, אך זה דורש מעבר לדרגת תודעה אחרת. למה כדי לרצות להיות חכם צריך להרגיש טיפש? כדי להמחיש את עיקרון היחסיות, ... ששתה מים ולא צמא עכשיו מרגיש יותר טוב. לכאורה זה אומר, שכדי שתרגיש טוב אתה צריך להרגיש רע. זה תלוי ברמת הרצון של החיסרון. ...
הדרכת מכירות, מה לא מלמדים אנשי מכירות? קורס לאנשי מכירות, בעיות רגשיות של אנשי מכירות, קשיים של אנשי מכירות, טיפים לאנשי מכירות, איך להצליח במכירות? איך למכור יותר? איך ללמוד למכור?
הדרכת מכירות, מה לא מלמדים אנשי מכירות? קורס לאנשי מכירות, בעיות רגשיות של אנשי מכירות, קשיים של אנשי מכירות, טיפים לאנשי מכירות, איך להצליח במכירות? איך למכור יותר? איך ללמוד למכור?
... הוא חושב שאתה חושב, איך לשתול מסרים וכולי. יש עוד פרט חשוב שהכרחי בשביל שהמכירה תצליח והוא המצב הרגשי של המוכר בזמן המכירה. זאת אומרת לא מספיק מלמדים אותך מה להגיד צריך גם להסביר לך מה אתה צריך להרגיש כשאתה אומר את זה, למה? כי אם לדוגמה יש לך איזה תסביך עם עצמך שאתה נגיד מתבייש לבקש כסף או שיש לך תסביך עם עצמך שאתה מתבייש למכור מוצר שאתה חושב שהוא לא מושלם, או ... כי יש לך איזה פחד, כי יש לך איזה אמונה, כי יש לך איזה משהו. ובזה לא מטפלי בקורסים של הדרכת מכירות, אף אחד לא יושב איתך על דברים רגשיים, בוא נבדוק מה אתה מרגיש כשאתה אומר ומאיזה מקום אתה צריך להרגיש ומה אתה צריך לחשוב במוח שלך, אתה צריך לחשוב על החיסרון שלו או על היתרון שלך, אתה צריך לחשוב על החיסרון שלך או על החיסרון שלו, כל הדברים האלה לא מתעסקים איתם. ש: ...
טיפים לפיתוח שיחה, טיפים לניהול שיחה, איך לפתח שיחה זורמת? איך לפתח שיחה נעימה? איך לפתח שיחה טובה? איך ליצור אוירה נעימה? איך לדבר עם אנשים? מיומנויות תקשורת בין אישית
טיפים לפיתוח שיחה, טיפים לניהול שיחה, איך לפתח שיחה זורמת? איך לפתח שיחה נעימה? איך לפתח שיחה טובה? איך ליצור אוירה נעימה? איך לדבר עם אנשים? מיומנויות תקשורת בין אישית
... אם הוא נע לכיוון מסוים, אתה מתאים את עצמך אליו, וכך נוצרת תנועה זורמת והרמונית. באופן דומה, בשיחה צריך להרגיש מה האדם השני רוצה, באיזה נושאים הוא רוצה להעמיק, ואילו נושאים פחות מעניינים ... אני לא אתן תשובה ברורה אבל אני אמשיל את זה למשהו אחר, זה כמו נגיד לדוגמה ריקוד שבריקוד הרבה פעמים צריך להרגיש את הבן אדם השני ולהרגיש אוקי עכשיו הוא מזיז אותי לפה אני אזוז לפה, אני מזיז ...
איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? משא ומתן על שכר, ביטחון עצמי בראיון עבודה
איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? משא ומתן על שכר, ביטחון עצמי בראיון עבודה
... העבודה בכל מחיר. אתה מציע את עצמך למקום עבודה כמו שמוכר מציע מוצר, ואתה לא צריך להרגיש במצב של חוסר כל הזמן. כלומר, אם תבין שאתה מוכר מוצר, ושיש לך הרבה לקוחות פוטנציאליים, לא תרגיש ... להגיד את הציפיות שלך בצורה רגועה ומחושבת. כאשר אתה מודע לערך שלך, אתה לא צריך להרגיש רע אם אתה מבקש סכום גבוה יותר. אם המעסיק רוצה אותך באמת, הוא יהיה מוכן לשלם את הסכום הזה, ואם ...
לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה, למה לא רוצים אותי?
לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה, למה לא רוצים אותי?
... גם מי שכן רוצה אותך עושה זאת מסיבות אקראיות, ולכן אינך צריך להרגיש טוב או רע בנוגע לכך. המציאות סיבתית: מנגד, אם המציאות היא סיבתית, המשמעות היא שבהכרח ... גם מי שכן רוצה אותך רוצה אותך בצורה אקראית, ולכן אתה לא צריך להרגיש רע, כי אין בך פגם מיוחד - זה פשוט עניין מקרי בלבד. סיבתי: אבל אם נאמר שהמציאות ...
איך לצאת ממשבר רגשי? איך להרים את עצמך? איך לצאת מדיכאון? איך לצאת מחרדה? איך לצאת מייאוש? איך להתמודד עם פחד מכישלון? איך לצאת ממחשבות שליליות? איך לשנות חשיבה? איך לא לפחד להיכשל? אין לי אנרגיה
איך לצאת ממשבר רגשי? איך להרים את עצמך? איך לצאת מדיכאון? איך לצאת מחרדה? איך לצאת מייאוש? איך להתמודד עם פחד מכישלון? איך לצאת ממחשבות שליליות? איך לשנות חשיבה? איך לא לפחד להיכשל? אין לי אנרגיה
... בן אדם שזה לא רע להיות בדיכאון איך אנחנו משכנעים אותו עם מה שדיברנו קודם מי אמר שזה רע להיות בדיכאון מי אמר שזה רע להיות בחרדה מי אמר שזה רע להרגיש רע מי אמר שאתה צריך להרגיש טוב מי החליט את זה. עכשיו זה נכון שזה לא הגיוני לחשוב ככה וזה נכון שאנשים לא חושבים ככה זה הכל נכון אבל מי אמר שזה לא נכון, עכשיו שימו לב גם פה ... לא יודע כלום לא מבין שום דבר אני רק שאלתי מי אמר שזה רע זה הכל מי אמר שזה רע. המוח ישגע אותך אתה אומר לו מי אמר שזה רע מי החליט שזה רע מי החליט שרע זה רע מי החליט שאני צריך להרגיש טוב מי החליט שזה טוב ולא רע את כל השאלות האלה ואם תעשה את זה לא תדע לא תדע נרגעת עכשיו מה אתה רוצה אתה רוצה לעשות תעשה לא רוצה אל תעשה. הבנו את ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: צריך להרגיש..., איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: צריך להרגיש..., איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לנוער, מנטור, מטפל התנהגותי קוגניטיבי בתחום צריך להרגיש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 14:27:32 - wesi1