אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אושר ✔אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
מהם שלושת סוגי השיטות להיות מאושר? האם חייבים להרגיש טוב?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה העמוקה של למה כל כך הרבה אנשים מנסים להרגיש טוב כל הזמן, והאם זה באמת הכרחי. אליעד מציין שבעולם שלנו יש המון עצות שמנסות לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר, אך המטרה המרכזית של כל העצות הללו היא פשוטה - לעזור לנו להרגיש טוב. השאלה המרכזית שהוא מעלה היא האם באמת חייבים להרגיש טוב כל הזמן? ומה אם לא?

האם כל העצות בעולם עוסקות בלהרגיש טוב?

אליעד מציין שיש שתי קטגוריות עיקריות של עצות:
  • העצות שנוגעות להשגת מטרות: איך להשיג כסף, זוגיות, בריאות, הצלחה בעבודה ועוד.
  • העצות שנוגעות איך להרגיש טוב גם בלי להשיג את המטרות שלנו: איך להסכים עם המציאות, איך להסתפק במועט, איך להיות שמח גם כשלא כל הרצונות שלנו מתממשים.
אך בין אם מדובר בעצות להשגת מטרות ובין אם מדובר בעצות לקבלה עצמית, כל העצות נועדו, בסופו של דבר, לעזור לנו להרגיש טוב. אליעד מציין שמה שמניח את יסוד כל העצות האלה הוא הנחה אחת: אנחנו חייבים להרגיש טוב. אבל מה אם לא? מי אמר שאנחנו חייבים להרגיש טוב בכל רגע?

ההנחה שמאחורי כל העצות: אנחנו חייבים להרגיש טוב

כאשר אדם מרגיש רע, לדוגמה אם הוא רוצה כסף ואין לו, או רוצה זוגיות ואין לו, הוא עלול לחפש פתרונות כדי להרגיש טוב יותר. הוא יכול לנסות להשיג את מה שהוא רוצה או להפסיק לרצות את מה שהוא לא יכול להשיג. אליעד מציין שלפעמים הפתרון הוא להפסיק להילחם ברגשות הרעים ולשאול את עצמך: "מה רע בזה להרגיש רע?" מי קבע שאסור להרגיש רע, ומי קבע שחייבים להיות תמיד שמחים?

שאלה: למה חייבים להרגיש טוב?

אליעד שואל את השאלה הפילוסופית: "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?" באופן טבעי אנחנו נוטים להימנע מהרגשות השליליים כמו פחד, דיכאון, וחרדה, אבל האם באמת יש צורך להימנע מהם כל הזמן? הוא מציע אפשרות שלישית: אולי לא צריך לשנות את המציאות, לא צריך לשנות את הרצון שלנו, ולא צריך להרגיש טוב כל הזמן.

שתי גישות עיקריות להתמודדות עם רגשות רעים

שתי הגישות העיקריות בהן אנו נתקלים כאשר אנחנו מרגישים רע הן:

1. שינוי המציאות: להשיג את מה שאנחנו רוצים (כמו כסף, בריאות, זוגיות) כדי להרגיש טוב.

2. שינוי הרצון: להפסיק לרצות את מה שלא ניתן להשיג, לקבל את המציאות כמו שהיא, ולהיות שמח בחלקך.

האם לא חייבים להרגיש טוב?

הנקודה החשובה כאן היא השאלה האם באמת יש חובה להרגיש טוב. אליעד מציין שאם אדם רוצה משהו ואין לו אותו, אין חובה להרגיש רע מזה. אם אדם מרגיש רע, הוא יכול להרגיש את הרע ולא להילחם בו. לא חייבים תמיד להימנע להרגיש רע, ואולי אפשר להשלים עם זה.

הדוגמאות: כסף, בריאות, זוגיות וחרדות

נראה כיצד אליעד מציג את הגישה הזו דרך דוגמאות שונות:
  • כסף: אדם שמרגיש רע כי אין לו כסף, יכול להמשיך לרצות כסף, אך גם להרגיש את הרע שבחסרונו מבלי להילחם בזה.
  • בריאות: אדם חולה שירצה להיות בריא יכול להמשיך לרצות בריאות, להרגיש את כאבו, ולהשאיר את הרגש הזה מבלי לנסות להימנע ממנו כל הזמן.
  • זוגיות: אדם שרוצה זוגיות ואין לו, יכול להרגיש את הכאב שבחוסר זוגיות, מבלי להילחם בזה או לשנות את רצונו.
  • חרדות: אדם חרד, כמו לדוגמה פחד ממחלות או מהמוות, יכול להרגיש את הפחד מבלי לנסות להימנע ממנו כל הזמן.
האם כל העצות נכונות?

אליעד מציין ששיטות שונות יכולות להועיל בכל זמן נתון. לפעמים זה נכון לשאוף להשיג מטרות, לפעמים זה נכון להפסיק לרצות את המטרות האלה, ולפעמים זה נכון להבין שלא חייבים להרגיש טוב כל הזמן. כל אחת מהגישות נכונה בתנאים שונים, ותלויה במצבו ובנכונותו של האדם לקבל את הרע.

לסיכום

הגישה שמציע אליעד היא גישה שיכולה לשלב שלוש אפשרויות בו זמנית:

1. לשנות את המציאות כך שתתאים לרצונות.

2. לשנות את הרצונות כך שיתאימו למציאות.

3. להבין שאפשר להישאר עם פער בין הרצון למציאות ולהרגיש רע מבלי לראות בזה כישלון.

אין סתירה אמיתית בין הגישות. כל אדם יכול לבחור להשתמש בכל אחת מהן, בהתאם למצבו האישי ולמה שמתאים לו ברגע נתון.
מבוא והתבוננות ראשונה

שאלה: למה יש כל כך הרבה עצות בעולם, ולמה כולן עוסקות באיך להרגיש טוב?

תשובה: אם מתבוננים במציאות, מגלים שהיא מלאה בעצות שונות. חלק מהעצות מנסות ללמד איך להשיג מטרות, כדי שמה שאדם רוצה יתאים למה שקורה בפועל. לדוגמה, עצות להרוויח כסף, עצות למצוא זוגיות, עצות להצליח בקריירה, עצות להתחבר לעולם הרוחני - כולן באות לענות על השאלה: "איך להשיג את מה שאני רוצה?". לעומת זאת, יש עצות אחרות שמנסות ללמד איך לא לרצות בכלל את אותן מטרות, או איך להשלים עם מצב קיים, כדי שבסופו של דבר האדם ירגיש טוב גם בלי שהמציאות תשתנה. זו יכולה להיות עצה שמלמדת להסתפק במה שיש, להיות שמח בחלקך, לקבל את החולי בלי לסבול ממנו, ועוד. אבל בכל המקרים, בתוך הסבך הגדול של העצות, רואים שכולן מסכימות על דבר אחד בסיסי: צריך לעזור לאדם להרגיש טוב ולא רע. הן רק נחלקות לשתי דרכים עיקריות: או להשיג את הדבר שרוצים או להפסיק לרצות אותו.

שאלה: מה רע בכך שכולן רוצות לעזור לאדם להרגיש טוב?

תשובה: לכאורה אין בכך רע, אך מתגלה כאן תרמית נסתרת. כל העצות, בלי יוצא מן הכלל, מניחות שמטרת החיים או מה שחייב לקרות הוא שהאדם ירגיש טוב. הן מניחות שחייבים ליצור התאמה בין הרצון למציאות, והנחת היסוד הזו אינה נשאלת מספיק. העצות אומרות לאדם: או תשיג את מה שאתה רוצה כדי להרגיש טוב, או תלמד לא לרצות את זה, כדי שתסבול פחות. אבל השאלה היסודית יותר, זו שלא תמיד נשאלת, היא: "מי אמר בכלל שחייבים להרגיש טוב? ומי אמר שאסור להרגיש רע?"

שתי קטגוריות עיקריות של עצות

שאלה: איך בדיוק מחולקות כל העצות בשוק העצום הזה של הדרכות וסדנאות?

תשובה: ניתן להבחין בשתי קטגוריות עיקריות של עצות:
  • עצות ללמד אדם להשיג את מה שהוא רוצה: איך לעשות כסף, איך למצוא זוגיות, איך להיות בריא, איך להיות מצליח בעבודה, איך לפתח כישורים כדי לממש רצונות שונים.
  • עצות ללמד אדם להרגיש טוב גם בלי להשיג את מה שהוא רוצה: איך להפסיק לרצות כסף, איך לוותר על הצורך בזוגיות, איך להיות שמח גם כשחולים, איך להסתפק במועט, איך לקבל באהבה את מה שקורה.
שתי הגישות האלו מופיעות בכל מקום ומנסות לעזור לאדם ליצור התאמה בין הרצון שלו למציאות, כי ההתאמה הזו נתפסת כדרך מרכזית להרגיש טוב: או שמשנים את המציאות כך שתתאים לרצונות, או שמשנים את הרצונות כך שיתאימו למציאות.

השאלה המרכזית: מי אמר שחייבים להרגיש טוב?

שאלה: למה עולה השאלה הזאת "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?" הרי כולנו מחפשים להרגיש טוב באופן טבעי?

תשובה: באופן טבעי, כשמשהו לא מסתדר לאדם, נוצר מצב של רע. לדוגמה, אדם רוצה כסף ואין לו מספיק, או אדם חולה ורוצה בריאות, או אדם רוצה זוגיות והוא לבד. במצב כזה, האדם מרגיש רע ורוצה להרגיש טוב. משם נוצרת פעולה כלשהי: או שהוא ישיג את רצונו (יותר כסף, זוגיות, בריאות), או שינסה לשנות את הרצון שלו כך שלא יזדקק לכך (להסתפק במועט, לוותר על הזוגיות, לקבל את החולי). אך מתחת לכל זה נשאלת השאלה: "מי אמר שרע הוא באמת רע?". מי קבע שחייבים להימנע מהרגשת רע? מי תכנן שאסור לסבול ושתמיד צריך לוודא שאין פער בין הרצון למציאות?

שאלה: למה זה כל כך חשוב לשאול "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?"?

תשובה: מפני ששאלה זו מציבה לאדם אפשרות שלישית, שחורגת מעבר לשתי הקטגוריות שתוארו. היא מצביעה על כך שאולי האדם לא צריך לשנות את המציאות ולא את הרצון שלו. אולי אפשר להישאר עם רצון שלא מתממש, ואולי אין שום בעיה בלהרגיש רע. האדם יכול לשאול את עצמו: "מה רע לי בלהרגיש רע? למה אני מניח שאסור לי להיות חרד, לדוגמה, או עצבני, או מדוכא?". אם נבין שאפשר גם להרגיש רע ושזה לא באמת נורא, אולי נגלה שלא חייבים תמיד מרדף אחרי הטוב.

דוגמאות קונקרטיות: כסף, בריאות, זוגיות וחרדות

שאלה: איך מיישמים את הגישה השלישית הזו בעולם המעשי?

תשובה: ניקח כמה דוגמאות נפוצות:
  • כסף: בדרך כלל, אם אדם רוצה כסף ואין לו, הוא יחפש עצות איך להרוויח עוד או עצות איך להיות שמח גם בלי כסף. אולם מי אמר שחייבים לפתור את זה בכלל? אפשר להמשיך לרצות כסף ובו זמנית להישאר ללא כסף ולהרגיש רע מזה, ולא להיות מוטרדים מכך שהמצב יוצר רע.
  • בריאות: אם אדם חולה ורוצה להיות בריא, לרוב הוא יחפש עצות רפואיות או עצות רוחניות לקבלה עצמית. אבל אפשר גם להמשיך לרצות בריאות, להישאר חולה, להרגיש רע או סבל, ועדיין לא להפוך את זה לחובה לשנות את ההרגשה.
  • זוגיות: אדם רוצה זוגיות ואין לו. שתי העצות המקובלות יהיו או למצוא איך להשיג זוגיות או להפסיק לרצות זוגיות. אבל שוב, קיים גם הרעיון שאפשר להמשיך לרצות קשר, לא להשיג אותו, להרגיש שהחיסרון כואב, אך לא לקבוע שהכאב הזה מוכרח להיעלם.
  • חרדה: אדם חרד, למשל ממחלות או מהמוות. רוב העצות ילכו לכיוון: "או שתבטיח לעצמך שלא יקרה לך כלום (על ידי שמירה אובססיבית על בריאות וכדומה), או שתלמד לקבל את הסיכון ולא לפחד ממנו." אך קיים גם צד נוסף: אפשר להמשיך לפחד, להמשיך להיבהל, להישאר עם החרדה, ולא להפוך אותה לדבר שחייבים לסלק בכל מחיר.
בכל הדוגמאות האלו, מי שמברר לעומק מגלה שהעולם רווי עצות איך להתאים את המציאות לרצון או את הרצון למציאות, אך רק לעתים רחוקות עולה הרעיון ש"לא חייבים לחסל את תחושת הרע".

למה אנשים לא מאמצים מיד את "לא חייבים להרגיש טוב"?

שאלה: אם זה כל כך פשוט להגיד "אולי לא חייבים להרגיש טוב", למה כולם לא מאמצים את הגישה הזאת?

תשובה: יש לכך כמה סיבות:
  • שכל גדול מדי: עבור רוב האנשים, התפיסה ש"גם אם רע, אין חובה לתקן את זה" היא מאוד רחוקה ומעוררת התנגדות או חוסר הבנה. אדם שסובל מתקשה לעכל עצה בסגנון "אז תמשיך לסבול, מה רע בזה?".
  • גיוון אמיתי: זה לא שהעצות של "איך להשיג מטרות" או "איך לוותר על רצונות" הן שגויות. יש להן תפקיד חשוב בחיים. לאדם כדאי לפתח מיומנויות להשיג מטרות, וכדאי גם לרכוש כלים להסתפק במה שיש. חוץ מזה, כדאי שתהיה גם האפשרות השלישית שבה האדם לא נלחם ברע ומתיר לעצמו פשוט להיות במצב שבו יש פער בין הרצון למציאות.
למעשה, כל הדרכים נכונות. כדאי שאדם ילמד להשיג כסף, כדאי גם שילמד להיות שמח בחלקו, וכדאי גם שיהיה לו היכולת הנוספת שלא יפריע לו בכלל אם הוא רוצה כסף ואין לו כסף. זו גישה משולשת: גם יכולת לפעול ולהשיג, גם יכולת לשנות רצון, וגם יכולת להגיד לעצמו "זה בסדר שיש פער בין מה שאני רוצה לבין מה שקורה בפועל".

איך חיים עם שלוש האפשרויות במקביל?

שאלה: האם זה לא סותר זה את זה? איך אפשר גם לרצות שינוי, גם לוותר על רצון וגם לא להרגיש מחויב לשנות שום דבר?

תשובה: אין סתירה אמיתית בין האפשרויות. האדם יכול לומר: "אני רוצה לרדת במשקל, " ובמקביל להיות שלם עם אפשרות שהוא לא ירזה לעולם, ועדיין לא להיבהל אם עוברת עליו תחושת רע מפני שלא הצליח. הוא יכול להמשיך לרצות את השינוי, אבל לא לראות ברע איזה כישלון מוחלט שאסור להרגיש אותו. לחיות ככה, זה אומר לפעול בעולם, לשחק את משחק החיים, אבל בלי לקחת את עניין ה'טוב ורע' כמשהו מקודש וחיוני שחייב תמיד לטפל בו.

דוגמה להמחשת השכל השלישי

שאלה: אפשר דוגמה קיצונית יותר?

תשובה: דמיינו שולחן שנשרף באש. השולחן, כמובן, לא מגלה שום התנגדות ולא מנסה לכבות את עצמו. הוא פשוט נשרף, בלי לנסות למנוע זאת. האדם, בשכלו, רגיל לחשוב שחייבים למנוע סבל, שכאב הוא דבר בלתי נסבל, ורע הוא משהו שמוכרחים להתרחק ממנו. אך אם מתבוננים היטב, רואים שגם שריפה יכולה לקרות בלי שזאת תהיה חובה לשנות מיד את המצב. האדם יכול לנסות למנוע שריפות, הוא יכול להחליט לוותר על הרהיטים, או שהוא יכול לחיות עם התרחשות השריפה ולא להפוך את זה לאסון קיומי. זו רק המחשה שמציגה שלעתים לא מוכרחים להיכנס לפעולה מתמדת למניעת הרע.

למה כן להשתמש גם בעצות האחרות?

שאלה: אם אפשר פשוט "לא להיבהל מהרע", למה בכלל צריך עצות איך לשנות את המציאות או את הרצון?

תשובה: ראשית, לא תמיד אדם מסוגל להבין או לקבל שהרע לא מחייב שינוי. לעתים קשה מדי לקפוץ ישירות למסקנה ש"אני לא חייב להרגיש טוב". אדם רוצה כסף, רוצה זוגיות, רוצה בריאות - ויגיד לעצמו: "מה פתאום שלא אטפל בזה?". לכן, מי שחושב ששינוי המציאות הוא הפתרון, הולך לחפש שיטות להרוויח כסף או עצות למצוא זוגיות או טכניקות ריפוי. מי שחושב שצריך לשנות את הרצון, הולך לחפש דרכים רוחניות, קבלה עצמית, תפיסת הסתפקות, וכן הלאה. אבל בכל זאת קיים שכל גדול יותר, שכל שלא כל אחד מוכן לו, שמשחרר מהחובה להיות תמיד בצד ה'טוב'. בנוסף, בעולם יש המון גוונים ואנשים שונים, ולעתים האדם רוצה שתהיה לו היכולת גם לפעול ולשנות, גם לקבל את מה שיש, וגם לדעת שאפילו אם לא השיג את מה שרצה - לא חייבים להילחם או לברוח מהרע.

סיכום הרעיונות והזמנה להתבוננות

שאלה: אז מה כדאי לעשות עם כל המידע הזה בפועל?

תשובה: הרעיון הוא לשים לב שיש שלוש אפשרויות:
  • לשנות את המציאות כך שתתאים לרצון (להשיג מטרות).
  • לשנות את הרצון כך שיתאים למציאות (לוותר על הרצון).
  • להישאר במצב שבו המציאות לא תואמת את הרצון והאדם מרגיש רע, אבל הוא לא הופך את זה לחובה לתיקון. הוא מבין שאפשר שגם יהיה רע ואין זו תקלה נוראית.
כל אדם יכול לבחור באיזו גישה להשתמש בכל רגע. אפשר להשתמש בטכניקות של שינוי המציאות, אפשר להשתמש בשיטה של שינוי הרצון, ואפשר להשתמש בשכל הגדול שאומר: "מי אמר שאני חייב להימנע מרע? אולי גם זה בסדר?".

שאלה: מה קורה אם אני עדיין רוצה להרגיש טוב אבל איני מצליח להשיג או לשחרר את הרצון?

תשובה: אפשר פשוט להמשיך לרצות, להמשיך לא להצליח ולהמשיך להיות בתחושה של חוסר מימוש, אך במקביל לא להפוך את זה למצב שחייב פיתרון דחוף. אפשר שיהיה לאדם סבל, והוא לא יראה בזה גזירת גורל איומה. הוא יכול לומר: "נכון, אני סובל, אבל מי החליט שחייבים מיד להפסיק את זה? זה בסדר מבחינתי להישאר ככה עד שאחליט אחרת."

שאלה: למה יש כל כך הרבה עצות וסרטונים שמשלבים את כל השיטות יחד?

תשובה: כי כל השיטות טובות בזמנן. לפעמים אדם דווקא כן ירצה לשנות את המציאות (לרפא מחלה, למצוא זוגיות, להרוויח כסף), ולפעמים הוא יעדיף לשנות את הרצון (להסתפק במה שיש לו, להירגע ולראות שטוב לו בכל מצב), ולפעמים הוא יתקרב לרעיון שאין שום חובה אמיתית להרגיש טוב ולא צריך לתקן שום דבר ברגע זה. בכל אחד מהמצבים יש שכל כלשהו שיכול לסייע. במידה מסוימת, כל האפשרויות האלה משמשות כערוצי פעולה שיכולים להיטיב עם האדם בהתאם לנסיבות ולמוכנות הפנימית שלו.

הזמנה להמשך העמקה

שאלה: היכן אפשר למצוא עוד מידע על כל הרעיונות שהוזכרו כאן?

תשובה: ניתן לשאול שאלות נוספות ולהעמיק במחשבה כמו: "איך לא לרצות להרגיש טוב?", "איך להיפטר מהרצון להרגיש טוב?", "למה אני רוצה להרגיש טוב?", "איך נוצר הרצון להרגיש טוב?", "איך לא לפחד להרגיש רע?" ו"איך לא להרגיש רע להרגיש רע?" - יש המון חומר בנושא.
לוותר על הרצון שינוי הרגלים חופש פנימי פחד לרצות כסף גיוון חיים איך להיפטר מהרצון להרגיש טוב לענות משחק החיים הגזמה 3 סוגים של שיטות להיות מאושר 3 שיטות להרגיש טוב אושר איך לא לסבול איך לא לרצות איך לא לרצות להיות מאושר איך לא לרצות להרגיש טוב איך להיות מאושר איך להפסיק איך להפסיק לרצות איך להפסיק לרצות להיות מאושר איך להפסיק לרצות להרגיש טוב האם צריך להרגיש טוב לא לסבול לא לרצות לא לרצות להיות מאושר לא לרצות להרגיש לא לרצות להרגיש טוב לא צריך להיות לא צריך להיות מאושר לא צריך להרגיש טוב להיות מאושר להיות מאושרים להפסיק להפסיק לרצות להפסיק לרצות להיות מאושר להפסיק לרצות להרגיש להפסיק לרצות להרגיש טוב להרגיש להרגיש טוב למה לא לרצות להרגיש טוב למה לא צריך למה לא צריך להיות מאושר למה לא צריך להרגיש טוב למה לרצות להרגיש טוב לסבול לרצות לרצות להיות לרצות להיות מאושר לרצות להרגיש לרצות להרגיש טוב סבל סוגים צריך להיות צריך להיות מאושר צריך להרגיש צריך להרגיש טוב רצון שיטות שיטות להיות מאושר שיטות להרגיש שיטות להרגיש טוב
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 3
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר , סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 3 ואם האדם באמת בלב שלם, מקבל חיסרון כלשהו במוחלטות, המשמעות של זה היא, שהאדם בלב שלם, מקבל את ... רוצה את המציאות. ולרצות חיסרון בשלמות, פירושו, שהאדם מסתכל לחיסרון ישר בעיניים, והאדם מישיר מבט לתוך החיסרון, והאדם מקבל את החיסרון ומאושר מהחיסרון, כפי מה שהוא, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. ואם האדם מצליח באמת, להיות מאושר מחיסרון כלשהו, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. הרי שממילא, המצב התודעתי הזה, מוביל לכך, שהאדם יהיה מאושר מכל החסרונות האפשריים, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. כי אם יש סיבה, למה האדם מאושר מחיסרון אחד יותר מאשר מחיסרון אחר, הרי שזה אושר עם תנאים, שהוא לא אושר מוחלט. ואם האושר הוא מוחלט, בלי שום תנאים כלל, אז ממילא, הוא כלפי כל הדברים כולם. וזה בעצם אומר, שאם האדם באמת, לא רוצה, ולא מחפש אושר מוחלט, אם זה באמת, בלב שלם ובאופן מוחלט, הרי שזה אומר, שהאדם באופן מוחלט, מקבל ומאושר באופן מוחלט, לפחות טיפה אחת של רע. כי אם האדם לא מצליח להיות מאושר באופן מוחלט, אפילו לא מטיפה אחת של רע, הרי שממילא זה אומר, שהאדם באופן יחסי, כן מחפש אושר מוחלט, לפי כמה שהוא לא מאושר מהרע. ואם האדם הגיע למצב של אושר מוחלט, או אם האדם הגיע למצב שבו, הוא באופן מוחלט, לא מחפש אושר מוחלט, שזה בדיוק אותו הדבר ממש, הרי שזה אומר, שבשלמות, האדם מקבל באופן מוחלט, אפילו טיפה אחת של רע. ואז ממילא זה אומר, שהאדם מאושר בלי תנאים ובאופן מוחלט, גם מכל הרע כולו. כי האושר שהוא בלי תנאים כלפי דבר אחד, הוא מתרחב ומתפשט והוא מקיף וממלא את האדם, גם כלפי כל שאר הדברים שיש בעולם. ואז ממילא, לא שייך שהאדם יחפש אושר יחסי. והאדם מחפש אושר יחסי, רק משום שהוא מחפש את האושר המוחלט, שהוא לא רוצה להרגיש שום רע, ואז הוא מחפש כמה שיותר טוב. ונמצא אם כן, כי החיפוש אחרי אושר מוחלט, הוא זה שמניע את החיפוש אחרי אושר יחסי. והרצון של האדם להרגיש רק טוב, הוא זה שדוחף את האדם לחפש כל הזמן כמה שיותר
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 1
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 1 ובו יתבאר, העניין של האושר ושל איך להיות מאושר? ויתבאר, מהו אושר מוחלט ומהו אושר יחסי? ויתבאר, מהו ההבדל שבין שני סוגי האושר האלו? ויתבאר, כיצד החיפוש אחרי אושר מוחלט, גם מחזק וגם מחליש, את האושר היחסי? ויתבאר, כיצד המרדף אחרי אושר יחסי, מחליש וגם מחזק את האושר המוחלט? ויתבאר גם, למה קשה להיות מאושר? ולמה קשה למצוא אושר? ולמה דווקא הרצון להיות מאושר , למה הוא יכול להחליש את האושר? ולמה לפעמים, דווקא הרצון להיות מאושר, דווקא הוא יוצר דיכאון ועצבות? ולמה לפעמים, דווקא הדיכאון ועצבות וחוסר הרצון להיות מאושר, למה דווקא הם יוצרים אושר? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, שיש שני סוגים של אושר. יש אושר יחסי ויש אושר מוחלט. ואושר יחסי פירושו, אושר, שהאדם מ
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 2
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 2 כי לחפש אושר מוחלט, פירושו, להפסיק לחפש אושר יחסי. כי אושר מוחלט פירושו, רק להיות מאושר, ולהיות במצב של רק אושר, שאין בו שום דיכאון ועצבות כלל. ומאחר ששום דבר בעולם אינו מושלם, ממילא זה אומר, שמי שחושב למצוא אושר מוחלט, כלפי דבר כלשהו, הוא לעולם לא ימצא אושר מוחלט שכזה. כי כל דבר בעולם, יש בו גם חסרונות כלשהם. ולכן, לעולם, האושר לא יהיה מוחלט, ביחס לדבר מוגדר כלשהו. ומי שרוצה להרגיש אושר מוחלט, דהיינו, לחוות אושר בשלמות ובלב שלם כלפי דבר כלשהו, עליו להבין שזה אפשרי. אבל, רק אם הוא יצליח לשנות את צורת החשיבה שלו, ולהביא אותו למצב כזה, שבו, הוא לא יראה שום חיסרון בשום דבר בעולם. שאז ורק אז, האדם יכול לחוות אושר מוחלט ומלא בלב שלם. שהאדם מלא באושר, ומחובר בהרמוניה מלאה עם כל המציאות כולו, בלי שום תנאים ובלי שום סיבה. ולמצוא אושר מוחלט, זה אפשרי, על ידי שינוי צורת החשיבה של האדם. וכאשר האדם מחפש אושר יחסי, הרי שבכך הוא בעצם מרחיק את עצמו מלמצוא אושר מוחלט. שכדי למצוא אותו, לשם כך צריך להפסיק לחפש דבר מוגדר כלשהו, שאפשר להיות מאושר ממנו בגלל היתרונות היחסיים שלו. אלא, צריך להתחיל לנסות להיות מאושר מכל דבר, כולל החסרונות שלו. ומנקודת המבט הזו שביארתי לעיל, אושר יחסי ואושר מוחלט, הם סוגי אושר מנוגדים אחת לשנייה. כי הרצון של האדם להשיג אושר מוחלט, מרחיק את האדם מלמצוא
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
... של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר האם אפשר להשיג אושר מוחלט? הרבה אנשים מתמודדים עם תחושת חוסר סיפוק בחיים, והם מרגישים שהם אף פעם לא מאושרים במאה אחוז. אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ועמוקה כיצד עובד המנגנון הפנימי של הרצון לאושר, למה אנשים לא מצליחים להיות מרוצים באופן מוחלט, וכיצד בכל זאת אפשר להשיג את אותו אושר מוחלט ובלתי תלוי. למה אנשים לא מצליחים להיות מרוצים במאה אחוז? ראשית, אליעד מבהיר שהמשפט ... מגיעים למסקנה שאולי אין פתרון, כלומר, שאין אפשרות להגיע לאושר מוחלט. אבל אליעד מסביר שזו לא נחמה שלמה, כי האדם לא יכול להיות בטוח לגמרי שאין פתרון. תמיד ... ואין לגביו ספק. לכן, גם אם אדם משתכנע שאין פתרון שכלי לאושר המוחלט, זה לא מספק אותו לגמרי, כי עדיין יש מקום בתודעה שאומר ואולי בכל זאת יש פתרון מחוץ לשכל שאני לא מכיר. מה הקשר בין אושר יחסי לאושר מוחלט? אליעד מבדיל בין שני סוגים של אושר: אושר יחסי ואושר מוחלט. אושר יחסי הוא המצב המוכר לכולם - מצב שבו אדם מרגיש טוב אך גם חווה חיסרון. לעומתו, אושר מוחלט הוא מצב שבו לא חסר דבר כלל. לפי אליעד, הדרך להשיג אושר מוחלט היא באמצעות הטלת ספק מוחלטת ברצונות ובתפיסות של האדם, כולל הטלת ספק בעצם ההבדל בין ... חיסרון לבין לא להרגיש חיסרון? - הוא יכול להגיע למצב של אושר מוחלט. כשהאדם שואל את עצמו באמת ובתמים האם יש הבדל בין אושר מוחלט לאושר יחסי, הוא עלול לגלות שהוא לא יכול להיות בטוח שיש הבדל, ולכן הוא לא יכול יותר לרצות דווקא אושר מוחלט. וכאשר הוא כבר לא רוצה דווקא את האושר המוחלט, ממילא הוא מוצא את עצמו במצב של אושר מוחלט. למה אנשים לא משיגים את האושר המוחלט? אליעד מבהיר שאנשים אומרים שהם רוצים אושר מוחלט, אך אינם מוכנים להשקיע את המאמץ הנדרש לשם כך. הוא מדגים את זה בצורה דרמטית באמצעות ... עצום בין מאמץ מוחלט לבין מאמץ יחסי. אנשים אומרים אני רוצה אושר מוחלט, אבל בפועל לא משקיעים מאמץ מוחלט להשיג אותו, אלא רק מאמץ יחסי. אם אדם באמת היה רוצה אושר מוחלט, הוא היה משקיע כל מאמץ אפשרי, כולל הטלת ספק מוחלטת בכל רצון ובכל מחשבה שיש לו. ...
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת מה ההבדל בין אושר יחסי לאושר מוחלט? כדי להבין איך להיות מאושר, צריך קודם להבין שיש שני סוגים עיקריים של אושר: אושר יחסי ואושר מוחלט. רוב האנשים חווים אושר יחסי בלבד. אושר יחסי הוא מצב שבו האדם חווה תחושת סיפוק או הנאה בעקבות התגשמות רצון מסוים. למשל, כאשר אדם רוצה לשתות קפה והוא שותה קפה, הוא מרגיש אושר. אבל זהו אושר זמני וחולף, מפני שברגע שהרצון מתמלא, מתעורר רצון חדש, והאושר הקודם נעלם. אם לאחר זמן קצר האדם ירצה משהו אחר, האושר שהיה לו מהקפה כבר לא יספיק והוא יתחיל לחפש אושר חדש. לעומת זאת, אושר מוחלט הוא מצב שבו האדם חווה סיפוק מוחלט שאינו תלוי בשום דבר חיצוני. במצב של אושר מוחלט, אין הבדל בין מצבים טובים למצבים רעים. האדם נמצא במצב נפשי שבו כל אירוע שמתרחש נתפס כחוויה טובה באותה מידה, ללא קשר לתוכן הספציפי של האירוע. לדוגמה, אם האדם נמצא במצב של אושר מוחלט, גם אם יקרה לו הדבר הגרוע ביותר מבחינת אנשים אחרים, הוא עדיין ירגיש מאושר. אפילו סבל, חולי או אובדן לא יכולים לפגוע באושרו. באותה מידה, אם הוא יקבל את כל מה שהוא רוצה, לא ייתווסף לו אושר נוסף מעבר לזה שהוא כבר חווה. מה ההבדל בין חשיבה יחסית לחשיבה מוחלטת? כדי להבין את ההבדל בין אושר יחסי למוחלט, יש להבין את ההבדל בין חשיבה יחסית לבין חשיבה מוחלטת. חשיבה יחסית היא המצב שבו האדם מסתכל על העולם דרך נקודת מבט אישית ... את המציאות כפי שהיא באופן מוחלט. איך להשיג אושר בלי תנאים? כדי להשיג אושר ללא תנאים, אדם חייב להשתחרר לגמרי מהתלות בכל גורם חיצוני. המשמעות היא שלא יהיה שום הבדל בתחושה הפנימית שלו בין אם קורה לו משהו חיובי או ... אצלו באותה מידה של שלווה פנימית. הקושי באושר ללא תנאים הוא שהאדם לרוב חושב שהוא יוכל להגיע אליו רק אחרי שישיג דברים מסוימים (כמו כסף, זוגיות או בריאות). אבל החשיבה הזו סותרת את עצם הרעיון של אושר ללא תנאים. כי אם הוא מתנה את ה
למה אני רודף אחרי אושר חיצוני? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למרות שאני מבין שאני רוצה לאהוב את עצמי, למה אני רוצה אושר חיצוני? למרות שעדיף אושר פנימי, למה קשה להשיג אושר פנימי? אושר בלי תנאים, למה כדאי להשיג אושר בלי תנאים?
למה אני רודף אחרי אושר חיצוני? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למרות שאני מבין שאני רוצה לאהוב את עצמי, למה אני רוצה אושר חיצוני? למרות שעדיף אושר פנימי, למה קשה להשיג אושר פנימי? אושר בלי תנאים, למה כדאי להשיג אושר בלי תנאים?
... אני רודף אחרי אושר חיצוני? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למרות שאני מבין שאני רוצה לאהוב את עצמי, למה אני רוצה אושר חיצוני? למרות שעדיף אושר פנימי, למה קשה להשיג אושר פנימי? אושר בלי תנאים, למה כדאי להשיג אושר בלי תנאים? למה אנחנו רודפים אחרי אושר חיצוני למרות שאנו מבינים שעלינו לשאוף לאושר פנימי? במהלך ההרצאה, אליעד כהן דיבר על תופעה נפוצה שבה אנשים רודפים אחרי אושר חיצוני, למרות שהם מבינים שהדרך הטובה ביותר להשיג אושר היא באמצעות פיתוח אושר פנימי, ללא תנאים. למה זה קורה? התשובה טמונה בעובדה שפשוט יותר להשיג אושר חיצוני בהתחלה. לדוגמה, קל יותר לקבל אהבה מבחוץ מאשר ללמוד לאהוב את עצמך. קבלת אהבה מאחרים יכולה להעניק תחושת אושר מיידית, בעוד שלאהוב את עצמך דורש זמן, חקירה פנימית, ועבודה על ... מאחרים) במקום לעבוד על השורש הפנימי של הבעיה. איך להתמודד עם הצורך באושר חיצוני תוך פיתוח אושר פנימי? אליעד כהן מציע גישה שמבוססת על העיקרון של פלסטר לעומת ... פתרונות ארוכי טווח (כמו אהבה עצמית אמיתית). ההבדל בין סוכר לשומן באושר פנימי וחיצוני המרצה משתמש במטפורה של סוכר ושומן כדי להסביר את ההבדל בין אושר חיצוני ואושר פנימי. אושר חיצוני דומה לסוכר - הוא מעניק הגברת אנרגיה מיידית, אך האפקט שלו קצר טווח, ודורש חידוש מתמיד. אושר פנימי, לעומת זאת, דומה לאנרגיה שמסופקת על ידי שומן - הוא יציב ... ומספק תמיכה רגשית יציבה. אליעד כהן מציין שמה שחשוב הוא לפתח את היכולת לאושר פנימי, כדי לא להיות תלוי בתנודות חיצוניות. מה כדאי לעשות בפועל כדי לפתח אושר יציב שאינו תלוי באחרים? לסיכום, אליעד כהן מציע שמי שמבין את היתרונות שבאושר פנימי עדיין לא צריך להימנע לחלוטין מהאושר החיצוני, אך עליו לעבוד במקביל על פיתוח של אושר פנימי יציב. חקירה פנימית ושינוי מחשבתי יכולים לאפשר לאדם לחוות ... מתוך עצמו, ובכך לצמצם את התלות במקורות חיצוניים. כך, במקום לרדוף אחרי אושר חיצוני, האדם יכול לבנות לעצמו יציבות רגשית פנימית. איך לאהוב את ... איך לפתח ביטחון עצמי פנימי? כיצד להתמודד עם חוסר סיפוק רגשי? מתי אושר חיצוני יכול להועיל ומתי הוא מזיק? למה אנחנו ממשיכים לרדוף אחרי אושר חיצוני למרות שאנו מבינים שכדאי לפתח אושר פנימי? ההסבר הוא שבתחילת הדרך פשוט יותר להשיג הרגשה טובה מגורם חיצוני, כמו לקבל אהבה ממישהו אחר, מאשר לנסות לפתח אהבה עצמית ואושר פנימי ללא תנאים. כאשר אדם לא מיומן באהבה עצמית, הוא יעדיף פתרון ...
טוב אמיתי, טוב שקרי, טוב בלתי תלוי, אושר תמידי, אושר פנימי, אושר חיצוני, אושר לא תלוי, אושר זמני, תמיד מאושר, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, אושר נצחי, אושר ללא סיבה, לא לרצות כלום, לחשוב טוב
טוב אמיתי, טוב שקרי, טוב בלתי תלוי, אושר תמידי, אושר פנימי, אושר חיצוני, אושר לא תלוי, אושר זמני, תמיד מאושר, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, אושר נצחי, אושר ללא סיבה, לא לרצות כלום, לחשוב טוב
... אמיתי, טוב שקרי, טוב בלתי תלוי, אושר תמידי, אושר פנימי, אושר חיצוני, אושר לא תלוי, אושר זמני, תמיד מאושר, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, אושר נצחי, אושר ללא סיבה, לא לרצות כלום, לחשוב טוב מהו טוב אמיתי ומהו טוב שקרי? בהרצאה, נדונה ... האם טוב תמידי אפשרי? אחת השאלות שנדונות בהרצאה היא האם ניתן להשיג אושר תמידי, או האם האושר הוא תמיד תלוי במצבים חיצוניים, כמו השגת מטרות או מילוי רצונות. אליעד טוען כי טוב אמיתי הוא אושר שאינו תלוי במצבים חיצוניים, כלומר, אדם יכול למצוא את טובתו הפנימית גם כשדברים לא ... הטוב שלו נובעת לא רק מהאוכל עצמו אלא ממילוי הרצון של הגוף, ולכן האושר הוא שולי וקשור להשגת מטרות. מהו אושר פנימי ומהו אושר חיצוני? בהקשר של אושר פנימי מול אושר חיצוני, אליעד מציין שהאושר החיצוני תלוי בתנאים משתנים: תוצאה של פעולות או השגת רצונות. האושר הפנימי, לעומת זאת, נובע מתוך האדם עצמו ואינו תלוי בגורמים חיצוניים. כך, אם אדם לא ... אלא במידה רבה בתפיסת העולם הפנימית שלהם. האם אפשר להיות תמיד מאושר? בהמשך, אליעד מעלה את השאלה אם אפשר להיות תמיד מאושר. הוא מציין כי אושר תמידי, שהוא לא תלוי בהשגת רצונות או בצורת חיים מסוימת, הוא מציאות שניתן להשיג רק ... בשקט לא תלוי במצבים חיצוניים. מהו טוב אמיתי? מהו טוב שקרי? האם אושר תמידי אפשרי? מהו אושר פנימי? מהי החשיבה החיובית? מהו הרצון האמיתי? כיצד להגיע לשקט פנימי? ...
אושר בשלמות מהו, להיות מאושר בשלמות, אושר מזוכך, רק מאושר, להרגיש רק טוב, טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, אושר בלי סבל, לחשוב רק טוב, חשיבה חיובית, אושר רגעי, אושר זמני, אושר אמיתי
אושר בשלמות מהו, להיות מאושר בשלמות, אושר מזוכך, רק מאושר, להרגיש רק טוב, טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, אושר בלי סבל, לחשוב רק טוב, חשיבה חיובית, אושר רגעי, אושר זמני, אושר אמיתי
אושר בשלמות מהו, להיות מאושר בשלמות, אושר מזוכך, רק מאושר, להרגיש רק טוב, טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, אושר בלי סבל, לחשוב רק טוב, חשיבה חיובית, אושר רגעי, אושר זמני, אושר אמיתי מה ההבדל בין אושר רגיל לאושר מזוכך ואמיתי? אליעד כהן מסביר את המושגים אושר ואושר מזוכך בצורה מקיפה. הוא דן בשאלה האם ניתן להיות מאושר באופן מוחלט ומסביר את ההבדלים בין אושר רגעי, אושר זמני ואושר אמיתי. לפי ההסבר של אליעד, רוב האנשים חווים אושר רגעי, כזה שמתרחש כאשר הם מתמקדים בדברים הטובים ומתרחקים מהמחשבה על החסרונות או הסבל שבחיים. האושר הרגעי הזה מתבטא בכך שברגע מסוים יש הרגשה טובה מאוד, אבל לאחר זמן קצר האדם נזכר שיש חסרונות, ואז האושר חולף. אושר מזוכך, לעומת זאת, מוגדר על ידי אליעד כהרגשה של טוב מוחלט ללא שום חיסרון. לדבריו, אושר כזה חייב להיות מוחלט, כלומר, מצב שבו האדם לא מודע לחסרונות כלל. כאשר האדם מודע שיש לו גם חסרונות, האושר כבר לא יכול להיות מוחלט ומזוכך. כך שאליעד מסביר שאם יש לך אפילו מעט מודעות ... או חיסרון, לא תוכל להיות באמת מאושר באופן שלם. הוא מדגיש שאושר אמיתי חייב להיות משוחרר לחלוטין ממחשבה שלילית, אפילו ברמת הזיכרון. האם ניתן להרגיש אושר מלא בזמן שיש מודעות לחסרונות? אליעד דן באפשרות שאדם יהיה מאושר באמת גם כשהוא מודע לכך שקיים חיסרון. הוא מסביר שזה בלתי אפשרי אם מדברים על אושר מזוכך, אך כן אפשרי אם מדובר על אושר רגיל, רגעי או זמני. אליעד טוען שאושר מלא חייב לכלול שכחה מוחלטת של החסרונות. כל עוד האדם מודע לכך שיש חיסרון, הוא בעצם לא מאושר באופן מוחלט, כי המודעות הזו יוצרת השוואה בין הטוב לרע, ובכך מפחיתה מהטוהר של ... לבעיות ולחסרונות, ואז הוא חווה אושר מזוכך ומלא. לעומת זאת, ברגע שבו הוא מתחיל לחשוב על הבעיות או החסרונות, אפילו ...
אושר בחיים, להיות מאושר בחיים, מהו אושר, אושר זמני, אושר נצחי, הדרך אל האושר, החיפוש אחר האושר, מהות האושר, סוגים של אושר
אושר בחיים, להיות מאושר בחיים, מהו אושר, אושר זמני, אושר נצחי, הדרך אל האושר, החיפוש אחר האושר, מהות האושר, סוגים של אושר רבות נכתב על נושא האושר, וכאן תכתב עוד נקודת מבט בעניין האושר של האדם בחיים. והנקודה להתבוננות בעניין האושר של האדם בחיים, היא, שמי שרוצה להיות מאושר בחיים, יותר מאשר חשוב שהוא יבדוק, איך להיות מאושר בחיים, עליו לבדוק, מהי מהות האושר בחיים שאותה הוא מחפש. ולא מספיק להבין באופן חלקי, שאתה מחפש אושר באופן כללי. אלא על האדם להיות מסוגל להגדיר בדיוק, מה בדיוק הוא מחפש, איזה סוג מדויק של תחושה הוא מחפש, ובמה בדיוק תלויה התחושה הזאת שאותה הוא מחפש. כי המון אנשים מחפשים את האושר. ובני האדם בעולם, עסוקים בלנסות להיות מאושרים, בדרכים כאלו ואחרות. וכולם עסוקים במרדף אחרי האושר, או אחרי ההנאה, או אחרי השקט הנפשי, או אחרי דבר כלשהו, שכל אחד יגדיר אותו איך שהוא רוצה. ... מהדבר שאותו הוא השיג, ואז הוא מתחיל לחפש שוב פעם, משהו חדש. והסיבה שאנשים רודפים אחרי הזנב של עצמם ולא מצליחים להיות מאושרים בשלמות, ולא מצליחים להפסיק לחפש את האושר, היא רק משום, שאף אחד לא באמת מבין, מה בדיוק הוא מחפש. וכולם מחפשים איזה משהו כללי, שלא ממש יודעים מהו. ובני האדם מתעסקים באיך להיות מאושרים . במקום בלנסות להבין, מהו בכלל האושר שאותו הם מחפשים. כי קודם כל צריך להבין, מה בדיוק מחפשים ולהיכן בדיוק רוצים להגיע. ורק אחכ ... האם בכלל אפשר להשיג את המטרה הזאת? ואם כן, אז איך אפשר להשיג אותה? אבל קודם כל, הדבר החשוב ביותר הוא, שבמקום לחפש את האושר, יש לעצור ולהבין, מה בדיוק מנסים למצוא. ורק אחרי שברור מה בדיוק מנסים להשיג, אחכ צריך בכלל לבדוק, האם בכלל אפשר להשיג את האושר הזה. ורק אחכ לנסות להבין, כיצד ניתן להשיג את האושר הזה. דהיינו, שלב 1 - הגדר בדיוק מה אתה מחפש. שלב 2 - בדוק האם ניתן להשיג את מה שאתה מחפש. ... מה שאתה מחפש. כי יכול להיות, שהאדם מנסה להשיג, דבר שאינו אפשרי מצד מהותו. כי יכול להיות, שהאדם מטבעו, לעולם לא יהיה מאושר. ולכן זה מיותר לחפש את האושר. ולכן, קודם צריך להבין מהו בכלל האושר. אחכ לבדוק האם בכלל אפשר להשיג אותו. ורק אחכ לבדוק, כיצד אפשר להשיג אותו, בהנחה שכן אפשר ... לא השאלה הנכונה. כי השאלה הנכונה היא, מהו הדבר, שאם אני אשיג אותו, אז אני אפסיק לגמרי להמשיך לחפש אותו. כי אפשר למצוא אושר בחיים, ואחכ להמשיך לחפש עוד אושר בחיים. ומי שמעוניין למצוא
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי מה באמת מביא אושר אמיתי? אחת השאלות המרכזיות שאליעד עוסק בהן בהרצאה זו היא השאלה מהו אושר אמיתי וכיצד ניתן להגיע אליו. אליעד מתחיל בכך שהוא מסביר שהמטרה שלו איננה לספק תשובה מוחלטת או חד - משמעית לשאלה זו, אלא להציע דרכי התבוננות וחשיבה ... קבלה עצמית ואיך היא קשורה לאושר? אליעד מפרט על מושגים כמו קבלה עצמית, הערכה עצמית ודימוי עצמי. לדבריו, כאשר אדם אומר שהוא רוצה קבלה עצמית, יש להבין תחילה מהי בדיוק קבלה עצמית ... אדם אומר שהוא רוצה להיות מאושר, המשמעות היא שכרגע הוא חווה מצב של חוסר קבלה עצמית, כי אם הוא היה מקבל את עצמו במלואו הוא לא היה מרגיש צורך לשנות או לשפר דבר. הוא מוסיף שכדי להבין ... איך ההתמדה משפיעה על תחושת האושר והערך העצמי? אליעד מדגים באמצעות נושא ההתמדה: אדם שחושב שהוא לא מתמיד מספיק במשהו יכול להרגיש חוסר ערך עצמי או חוסר סיפוק עצמי, אך למעשה ייתכן ... יותר. האם אפשר בכלל להיות מאושר לחלוטין? נקודה מרכזית שאליעד מעלה בהרצאה היא השאלה האם אפשר בכלל להגיע לאושר מושלם ומוחלט - מצב שבו האדם תמיד מרוצה ללא תנאי. כאן הוא מציג את התובנה החשובה שאומרת כי כל דבר בעולם מכיל באופן שווה יתרונות וחסרונות. הוא מדגיש ... ולכן לעולם לא ניתן להיות מאושר באופן מוחלט, כל עוד האדם מתנהל בתוך מערכת חשיבה המבדילה בין טוב ורע. מה הדרך היחידה להשיג אושר מוחלט? לדברי אליעד, הדרך היחידה להגיע לאושר מוחלט היא לשחרר לגמרי את כל המחשבות ואת כל ההבחנות שלנו לגבי העולם. זה אומר להגיע למצב תודעתי שבו האדם אינו יודע דבר בוודאות - לא מה טוב, לא מה רע, ... האדם יכול לחוות מצב של אושר מוחלט משום שאין אצלו תפיסה של חיסרון כלל. אך אליעד מודה שאופן קיום כזה קשה מאוד, וכמעט בלתי אפשרי בחיי היום - יום, מכיוון שהאדם מטבעו תמיד ירצה ... בחיים. לדבריו, הדרך להשגת אושר יחסי ומספק יותר ביומיום היא לנסות לראות את היתרונות של כל מצב נתון, תוך מודעות לכך שלעולם לא יהיה מצב מושלם. מי שמקבל ומבין שהשלמות אינה קיימת ... מוחלט, מה שמאפשר לו להישאר מאושר ורגוע, גם מול אתגרי החיים. איך להיות מאושר? מהי קבלה עצמית? האם אפשר להיות מאושר באופן מוחלט? איך להשיג הערכה עצמית? מהי אהבה עצמית? כיצד למצוא איזון בחיים? האם המציאות משנה? מה זה אושר ואיך באמת אפשר להיות מאושר? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה המרכזית: איך להיות מאושר, מהו אושר אמיתי והאם אפשר להשיג אושר מוחלט ושלם? אליעד מתחיל בהבהרה פשוטה - כל בני האדם שואפים לאושר, וכל פעולה שאנו עושים, בין אם קניית מוצר, לימודים, עבודה או כל דבר אחר, נובעת מהרצון להרגיש מאושרים. האושר מוגדר אצל אליעד כמצב שבו האדם מקבל את מה שקורה במציאות במאה אחוז. אם האדם יקבל את המציאות לחלוטין, לא תהיה לו שום התנגדות למה שקורה והוא יחווה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אושר, איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אושר, איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, אימון אישי לזוגיות, מאמן אישי בטלפון בתחום אושר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 21:45:56 - wesi1