אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לא לרצות להיות מאושר? ✔אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
מהם שלושת סוגי השיטות להיות מאושר? האם חייבים להרגיש טוב?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה העמוקה של למה כל כך הרבה אנשים מנסים להרגיש טוב כל הזמן, והאם זה באמת הכרחי. אליעד מציין שבעולם שלנו יש המון עצות שמנסות לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר, אך המטרה המרכזית של כל העצות הללו היא פשוטה - לעזור לנו להרגיש טוב. השאלה המרכזית שהוא מעלה היא האם באמת חייבים להרגיש טוב כל הזמן? ומה אם לא?

האם כל העצות בעולם עוסקות בלהרגיש טוב?

אליעד מציין שיש שתי קטגוריות עיקריות של עצות:
  • העצות שנוגעות להשגת מטרות: איך להשיג כסף, זוגיות, בריאות, הצלחה בעבודה ועוד.
  • העצות שנוגעות איך להרגיש טוב גם בלי להשיג את המטרות שלנו: איך להסכים עם המציאות, איך להסתפק במועט, איך להיות שמח גם כשלא כל הרצונות שלנו מתממשים.
אך בין אם מדובר בעצות להשגת מטרות ובין אם מדובר בעצות לקבלה עצמית, כל העצות נועדו, בסופו של דבר, לעזור לנו להרגיש טוב. אליעד מציין שמה שמניח את יסוד כל העצות האלה הוא הנחה אחת: אנחנו חייבים להרגיש טוב. אבל מה אם לא? מי אמר שאנחנו חייבים להרגיש טוב בכל רגע?

ההנחה שמאחורי כל העצות: אנחנו חייבים להרגיש טוב

כאשר אדם מרגיש רע, לדוגמה אם הוא רוצה כסף ואין לו, או רוצה זוגיות ואין לו, הוא עלול לחפש פתרונות כדי להרגיש טוב יותר. הוא יכול לנסות להשיג את מה שהוא רוצה או להפסיק לרצות את מה שהוא לא יכול להשיג. אליעד מציין שלפעמים הפתרון הוא להפסיק להילחם ברגשות הרעים ולשאול את עצמך: "מה רע בזה להרגיש רע?" מי קבע שאסור להרגיש רע, ומי קבע שחייבים להיות תמיד שמחים?

שאלה: למה חייבים להרגיש טוב?

אליעד שואל את השאלה הפילוסופית: "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?" באופן טבעי אנחנו נוטים להימנע מהרגשות השליליים כמו פחד, דיכאון, וחרדה, אבל האם באמת יש צורך להימנע מהם כל הזמן? הוא מציע אפשרות שלישית: אולי לא צריך לשנות את המציאות, לא צריך לשנות את הרצון שלנו, ולא צריך להרגיש טוב כל הזמן.

שתי גישות עיקריות להתמודדות עם רגשות רעים

שתי הגישות העיקריות בהן אנו נתקלים כאשר אנחנו מרגישים רע הן:

1. שינוי המציאות: להשיג את מה שאנחנו רוצים (כמו כסף, בריאות, זוגיות) כדי להרגיש טוב.

2. שינוי הרצון: להפסיק לרצות את מה שלא ניתן להשיג, לקבל את המציאות כמו שהיא, ולהיות שמח בחלקך.

האם לא חייבים להרגיש טוב?

הנקודה החשובה כאן היא השאלה האם באמת יש חובה להרגיש טוב. אליעד מציין שאם אדם רוצה משהו ואין לו אותו, אין חובה להרגיש רע מזה. אם אדם מרגיש רע, הוא יכול להרגיש את הרע ולא להילחם בו. לא חייבים תמיד להימנע להרגיש רע, ואולי אפשר להשלים עם זה.

הדוגמאות: כסף, בריאות, זוגיות וחרדות

נראה כיצד אליעד מציג את הגישה הזו דרך דוגמאות שונות:
  • כסף: אדם שמרגיש רע כי אין לו כסף, יכול להמשיך לרצות כסף, אך גם להרגיש את הרע שבחסרונו מבלי להילחם בזה.
  • בריאות: אדם חולה שירצה להיות בריא יכול להמשיך לרצות בריאות, להרגיש את כאבו, ולהשאיר את הרגש הזה מבלי לנסות להימנע ממנו כל הזמן.
  • זוגיות: אדם שרוצה זוגיות ואין לו, יכול להרגיש את הכאב שבחוסר זוגיות, מבלי להילחם בזה או לשנות את רצונו.
  • חרדות: אדם חרד, כמו לדוגמה פחד ממחלות או מהמוות, יכול להרגיש את הפחד מבלי לנסות להימנע ממנו כל הזמן.
האם כל העצות נכונות?

אליעד מציין ששיטות שונות יכולות להועיל בכל זמן נתון. לפעמים זה נכון לשאוף להשיג מטרות, לפעמים זה נכון להפסיק לרצות את המטרות האלה, ולפעמים זה נכון להבין שלא חייבים להרגיש טוב כל הזמן. כל אחת מהגישות נכונה בתנאים שונים, ותלויה במצבו ובנכונותו של האדם לקבל את הרע.

לסיכום

הגישה שמציע אליעד היא גישה שיכולה לשלב שלוש אפשרויות בו זמנית:

1. לשנות את המציאות כך שתתאים לרצונות.

2. לשנות את הרצונות כך שיתאימו למציאות.

3. להבין שאפשר להישאר עם פער בין הרצון למציאות ולהרגיש רע מבלי לראות בזה כישלון.

אין סתירה אמיתית בין הגישות. כל אדם יכול לבחור להשתמש בכל אחת מהן, בהתאם למצבו האישי ולמה שמתאים לו ברגע נתון.
מבוא והתבוננות ראשונה

שאלה: למה יש כל כך הרבה עצות בעולם, ולמה כולן עוסקות באיך להרגיש טוב?

תשובה: אם מתבוננים במציאות, מגלים שהיא מלאה בעצות שונות. חלק מהעצות מנסות ללמד איך להשיג מטרות, כדי שמה שאדם רוצה יתאים למה שקורה בפועל. לדוגמה, עצות להרוויח כסף, עצות למצוא זוגיות, עצות להצליח בקריירה, עצות להתחבר לעולם הרוחני - כולן באות לענות על השאלה: "איך להשיג את מה שאני רוצה?". לעומת זאת, יש עצות אחרות שמנסות ללמד איך לא לרצות בכלל את אותן מטרות, או איך להשלים עם מצב קיים, כדי שבסופו של דבר האדם ירגיש טוב גם בלי שהמציאות תשתנה. זו יכולה להיות עצה שמלמדת להסתפק במה שיש, להיות שמח בחלקך, לקבל את החולי בלי לסבול ממנו, ועוד. אבל בכל המקרים, בתוך הסבך הגדול של העצות, רואים שכולן מסכימות על דבר אחד בסיסי: צריך לעזור לאדם להרגיש טוב ולא רע. הן רק נחלקות לשתי דרכים עיקריות: או להשיג את הדבר שרוצים או להפסיק לרצות אותו.

שאלה: מה רע בכך שכולן רוצות לעזור לאדם להרגיש טוב?

תשובה: לכאורה אין בכך רע, אך מתגלה כאן תרמית נסתרת. כל העצות, בלי יוצא מן הכלל, מניחות שמטרת החיים או מה שחייב לקרות הוא שהאדם ירגיש טוב. הן מניחות שחייבים ליצור התאמה בין הרצון למציאות, והנחת היסוד הזו אינה נשאלת מספיק. העצות אומרות לאדם: או תשיג את מה שאתה רוצה כדי להרגיש טוב, או תלמד לא לרצות את זה, כדי שתסבול פחות. אבל השאלה היסודית יותר, זו שלא תמיד נשאלת, היא: "מי אמר בכלל שחייבים להרגיש טוב? ומי אמר שאסור להרגיש רע?"

שתי קטגוריות עיקריות של עצות

שאלה: איך בדיוק מחולקות כל העצות בשוק העצום הזה של הדרכות וסדנאות?

תשובה: ניתן להבחין בשתי קטגוריות עיקריות של עצות:
  • עצות ללמד אדם להשיג את מה שהוא רוצה: איך לעשות כסף, איך למצוא זוגיות, איך להיות בריא, איך להיות מצליח בעבודה, איך לפתח כישורים כדי לממש רצונות שונים.
  • עצות ללמד אדם להרגיש טוב גם בלי להשיג את מה שהוא רוצה: איך להפסיק לרצות כסף, איך לוותר על הצורך בזוגיות, איך להיות שמח גם כשחולים, איך להסתפק במועט, איך לקבל באהבה את מה שקורה.
שתי הגישות האלו מופיעות בכל מקום ומנסות לעזור לאדם ליצור התאמה בין הרצון שלו למציאות, כי ההתאמה הזו נתפסת כדרך מרכזית להרגיש טוב: או שמשנים את המציאות כך שתתאים לרצונות, או שמשנים את הרצונות כך שיתאימו למציאות.

השאלה המרכזית: מי אמר שחייבים להרגיש טוב?

שאלה: למה עולה השאלה הזאת "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?" הרי כולנו מחפשים להרגיש טוב באופן טבעי?

תשובה: באופן טבעי, כשמשהו לא מסתדר לאדם, נוצר מצב של רע. לדוגמה, אדם רוצה כסף ואין לו מספיק, או אדם חולה ורוצה בריאות, או אדם רוצה זוגיות והוא לבד. במצב כזה, האדם מרגיש רע ורוצה להרגיש טוב. משם נוצרת פעולה כלשהי: או שהוא ישיג את רצונו (יותר כסף, זוגיות, בריאות), או שינסה לשנות את הרצון שלו כך שלא יזדקק לכך (להסתפק במועט, לוותר על הזוגיות, לקבל את החולי). אך מתחת לכל זה נשאלת השאלה: "מי אמר שרע הוא באמת רע?". מי קבע שחייבים להימנע מהרגשת רע? מי תכנן שאסור לסבול ושתמיד צריך לוודא שאין פער בין הרצון למציאות?

שאלה: למה זה כל כך חשוב לשאול "מי אמר שחייבים להרגיש טוב?"?

תשובה: מפני ששאלה זו מציבה לאדם אפשרות שלישית, שחורגת מעבר לשתי הקטגוריות שתוארו. היא מצביעה על כך שאולי האדם לא צריך לשנות את המציאות ולא את הרצון שלו. אולי אפשר להישאר עם רצון שלא מתממש, ואולי אין שום בעיה בלהרגיש רע. האדם יכול לשאול את עצמו: "מה רע לי בלהרגיש רע? למה אני מניח שאסור לי להיות חרד, לדוגמה, או עצבני, או מדוכא?". אם נבין שאפשר גם להרגיש רע ושזה לא באמת נורא, אולי נגלה שלא חייבים תמיד מרדף אחרי הטוב.

דוגמאות קונקרטיות: כסף, בריאות, זוגיות וחרדות

שאלה: איך מיישמים את הגישה השלישית הזו בעולם המעשי?

תשובה: ניקח כמה דוגמאות נפוצות:
  • כסף: בדרך כלל, אם אדם רוצה כסף ואין לו, הוא יחפש עצות איך להרוויח עוד או עצות איך להיות שמח גם בלי כסף. אולם מי אמר שחייבים לפתור את זה בכלל? אפשר להמשיך לרצות כסף ובו זמנית להישאר ללא כסף ולהרגיש רע מזה, ולא להיות מוטרדים מכך שהמצב יוצר רע.
  • בריאות: אם אדם חולה ורוצה להיות בריא, לרוב הוא יחפש עצות רפואיות או עצות רוחניות לקבלה עצמית. אבל אפשר גם להמשיך לרצות בריאות, להישאר חולה, להרגיש רע או סבל, ועדיין לא להפוך את זה לחובה לשנות את ההרגשה.
  • זוגיות: אדם רוצה זוגיות ואין לו. שתי העצות המקובלות יהיו או למצוא איך להשיג זוגיות או להפסיק לרצות זוגיות. אבל שוב, קיים גם הרעיון שאפשר להמשיך לרצות קשר, לא להשיג אותו, להרגיש שהחיסרון כואב, אך לא לקבוע שהכאב הזה מוכרח להיעלם.
  • חרדה: אדם חרד, למשל ממחלות או מהמוות. רוב העצות ילכו לכיוון: "או שתבטיח לעצמך שלא יקרה לך כלום (על ידי שמירה אובססיבית על בריאות וכדומה), או שתלמד לקבל את הסיכון ולא לפחד ממנו." אך קיים גם צד נוסף: אפשר להמשיך לפחד, להמשיך להיבהל, להישאר עם החרדה, ולא להפוך אותה לדבר שחייבים לסלק בכל מחיר.
בכל הדוגמאות האלו, מי שמברר לעומק מגלה שהעולם רווי עצות איך להתאים את המציאות לרצון או את הרצון למציאות, אך רק לעתים רחוקות עולה הרעיון ש"לא חייבים לחסל את תחושת הרע".

למה אנשים לא מאמצים מיד את "לא חייבים להרגיש טוב"?

שאלה: אם זה כל כך פשוט להגיד "אולי לא חייבים להרגיש טוב", למה כולם לא מאמצים את הגישה הזאת?

תשובה: יש לכך כמה סיבות:
  • שכל גדול מדי: עבור רוב האנשים, התפיסה ש"גם אם רע, אין חובה לתקן את זה" היא מאוד רחוקה ומעוררת התנגדות או חוסר הבנה. אדם שסובל מתקשה לעכל עצה בסגנון "אז תמשיך לסבול, מה רע בזה?".
  • גיוון אמיתי: זה לא שהעצות של "איך להשיג מטרות" או "איך לוותר על רצונות" הן שגויות. יש להן תפקיד חשוב בחיים. לאדם כדאי לפתח מיומנויות להשיג מטרות, וכדאי גם לרכוש כלים להסתפק במה שיש. חוץ מזה, כדאי שתהיה גם האפשרות השלישית שבה האדם לא נלחם ברע ומתיר לעצמו פשוט להיות במצב שבו יש פער בין הרצון למציאות.
למעשה, כל הדרכים נכונות. כדאי שאדם ילמד להשיג כסף, כדאי גם שילמד להיות שמח בחלקו, וכדאי גם שיהיה לו היכולת הנוספת שלא יפריע לו בכלל אם הוא רוצה כסף ואין לו כסף. זו גישה משולשת: גם יכולת לפעול ולהשיג, גם יכולת לשנות רצון, וגם יכולת להגיד לעצמו "זה בסדר שיש פער בין מה שאני רוצה לבין מה שקורה בפועל".

איך חיים עם שלוש האפשרויות במקביל?

שאלה: האם זה לא סותר זה את זה? איך אפשר גם לרצות שינוי, גם לוותר על רצון וגם לא להרגיש מחויב לשנות שום דבר?

תשובה: אין סתירה אמיתית בין האפשרויות. האדם יכול לומר: "אני רוצה לרדת במשקל, " ובמקביל להיות שלם עם אפשרות שהוא לא ירזה לעולם, ועדיין לא להיבהל אם עוברת עליו תחושת רע מפני שלא הצליח. הוא יכול להמשיך לרצות את השינוי, אבל לא לראות ברע איזה כישלון מוחלט שאסור להרגיש אותו. לחיות ככה, זה אומר לפעול בעולם, לשחק את משחק החיים, אבל בלי לקחת את עניין ה'טוב ורע' כמשהו מקודש וחיוני שחייב תמיד לטפל בו.

דוגמה להמחשת השכל השלישי

שאלה: אפשר דוגמה קיצונית יותר?

תשובה: דמיינו שולחן שנשרף באש. השולחן, כמובן, לא מגלה שום התנגדות ולא מנסה לכבות את עצמו. הוא פשוט נשרף, בלי לנסות למנוע זאת. האדם, בשכלו, רגיל לחשוב שחייבים למנוע סבל, שכאב הוא דבר בלתי נסבל, ורע הוא משהו שמוכרחים להתרחק ממנו. אך אם מתבוננים היטב, רואים שגם שריפה יכולה לקרות בלי שזאת תהיה חובה לשנות מיד את המצב. האדם יכול לנסות למנוע שריפות, הוא יכול להחליט לוותר על הרהיטים, או שהוא יכול לחיות עם התרחשות השריפה ולא להפוך את זה לאסון קיומי. זו רק המחשה שמציגה שלעתים לא מוכרחים להיכנס לפעולה מתמדת למניעת הרע.

למה כן להשתמש גם בעצות האחרות?

שאלה: אם אפשר פשוט "לא להיבהל מהרע", למה בכלל צריך עצות איך לשנות את המציאות או את הרצון?

תשובה: ראשית, לא תמיד אדם מסוגל להבין או לקבל שהרע לא מחייב שינוי. לעתים קשה מדי לקפוץ ישירות למסקנה ש"אני לא חייב להרגיש טוב". אדם רוצה כסף, רוצה זוגיות, רוצה בריאות - ויגיד לעצמו: "מה פתאום שלא אטפל בזה?". לכן, מי שחושב ששינוי המציאות הוא הפתרון, הולך לחפש שיטות להרוויח כסף או עצות למצוא זוגיות או טכניקות ריפוי. מי שחושב שצריך לשנות את הרצון, הולך לחפש דרכים רוחניות, קבלה עצמית, תפיסת הסתפקות, וכן הלאה. אבל בכל זאת קיים שכל גדול יותר, שכל שלא כל אחד מוכן לו, שמשחרר מהחובה להיות תמיד בצד ה'טוב'. בנוסף, בעולם יש המון גוונים ואנשים שונים, ולעתים האדם רוצה שתהיה לו היכולת גם לפעול ולשנות, גם לקבל את מה שיש, וגם לדעת שאפילו אם לא השיג את מה שרצה - לא חייבים להילחם או לברוח מהרע.

סיכום הרעיונות והזמנה להתבוננות

שאלה: אז מה כדאי לעשות עם כל המידע הזה בפועל?

תשובה: הרעיון הוא לשים לב שיש שלוש אפשרויות:
  • לשנות את המציאות כך שתתאים לרצון (להשיג מטרות).
  • לשנות את הרצון כך שיתאים למציאות (לוותר על הרצון).
  • להישאר במצב שבו המציאות לא תואמת את הרצון והאדם מרגיש רע, אבל הוא לא הופך את זה לחובה לתיקון. הוא מבין שאפשר שגם יהיה רע ואין זו תקלה נוראית.
כל אדם יכול לבחור באיזו גישה להשתמש בכל רגע. אפשר להשתמש בטכניקות של שינוי המציאות, אפשר להשתמש בשיטה של שינוי הרצון, ואפשר להשתמש בשכל הגדול שאומר: "מי אמר שאני חייב להימנע מרע? אולי גם זה בסדר?".

שאלה: מה קורה אם אני עדיין רוצה להרגיש טוב אבל איני מצליח להשיג או לשחרר את הרצון?

תשובה: אפשר פשוט להמשיך לרצות, להמשיך לא להצליח ולהמשיך להיות בתחושה של חוסר מימוש, אך במקביל לא להפוך את זה למצב שחייב פיתרון דחוף. אפשר שיהיה לאדם סבל, והוא לא יראה בזה גזירת גורל איומה. הוא יכול לומר: "נכון, אני סובל, אבל מי החליט שחייבים מיד להפסיק את זה? זה בסדר מבחינתי להישאר ככה עד שאחליט אחרת."

שאלה: למה יש כל כך הרבה עצות וסרטונים שמשלבים את כל השיטות יחד?

תשובה: כי כל השיטות טובות בזמנן. לפעמים אדם דווקא כן ירצה לשנות את המציאות (לרפא מחלה, למצוא זוגיות, להרוויח כסף), ולפעמים הוא יעדיף לשנות את הרצון (להסתפק במה שיש לו, להירגע ולראות שטוב לו בכל מצב), ולפעמים הוא יתקרב לרעיון שאין שום חובה אמיתית להרגיש טוב ולא צריך לתקן שום דבר ברגע זה. בכל אחד מהמצבים יש שכל כלשהו שיכול לסייע. במידה מסוימת, כל האפשרויות האלה משמשות כערוצי פעולה שיכולים להיטיב עם האדם בהתאם לנסיבות ולמוכנות הפנימית שלו.

הזמנה להמשך העמקה

שאלה: היכן אפשר למצוא עוד מידע על כל הרעיונות שהוזכרו כאן?

תשובה: ניתן לשאול שאלות נוספות ולהעמיק במחשבה כמו: "איך לא לרצות להרגיש טוב?", "איך להיפטר מהרצון להרגיש טוב?", "למה אני רוצה להרגיש טוב?", "איך נוצר הרצון להרגיש טוב?", "איך לא לפחד להרגיש רע?" ו"איך לא להרגיש רע להרגיש רע?" - יש המון חומר בנושא.
פחד להרגיש כישלונות להתרחק למצוא קשר זוגי מה הוא רוצה תיעדוף איך לשחק את משחק החיים שאלה פילוסופית איך לקבל את המציאות כמו שהיא איך לשאול את עצמי ויתור 3 סוגים של שיטות להיות מאושר 3 שיטות להרגיש טוב אושר איך לא לסבול איך לא לרצות להיות מאושר איך לא לרצות להרגיש טוב איך להיות מאושר איך להפסיק איך להפסיק לרצות להיות מאושר איך להפסיק לרצות להרגיש טוב האם צריך להרגיש טוב לא לסבול לא לרצות להיות מאושר לא לרצות להרגיש לא לרצות להרגיש טוב לא צריך להיות מאושר לא צריך להרגיש טוב להיות מאושר להיות מאושרים להפסיק להפסיק לרצות להפסיק לרצות להיות מאושר להפסיק לרצות להרגיש להפסיק לרצות להרגיש טוב להרגיש להרגיש טוב למה לא לרצות להרגיש טוב למה לא צריך להיות מאושר למה לא צריך להרגיש טוב למה לרצות להרגיש טוב לסבול לרצות להיות מאושר לרצות להרגיש לרצות להרגיש טוב סבל סוגים צריך להיות מאושר צריך להרגיש צריך להרגיש טוב רצון שיטות שיטות להיות מאושר שיטות להרגיש שיטות להרגיש טוב
לא יכול או לא רוצה - למה האדם משקר את עצמו וסובל מכך? איך *לשקר* בלי לסבול?
... יכול או לא רוצה - למה האדם משקר את עצמו וסובל מכך? איך לשקר בלי לסבול? והעניין הוא, כי להיות איש אמת, זה יותר פשוט מפשוט. כי לשקר, זה קשה, ולהיות איש אמת, זה הדבר הקל ביותר ... שהוא רוצה להרגיש טוב. ובנוסף, הוא מבין גם, שהשקר של התת מודע שלו, גורם לו להרגיש רע. ומאחר שהאדם משקר בתת מודע ומרגיש רע, אז הוא בטוח, שלא יכול להיות שהוא רוצה לסבול, כי איזה אדם ירצה לסבול?! ולכן נדמה לאדם, שאם הוא משקר וסובל, אז כנראה שזה אומר, שלהיות איש אמת זה קשה ביותר. ולא כך הוא הדבר. ... שום בחירה חופשית כלל לשקר, ולכן אין לו צורך בשום מאמץ להיות איש אמת. והאדם משקר את עצמו שיש חוסר שלמות, בלי להיות מודע לכך וסובל מכך, רק משום שהוא רוצה לשקר ולסבול. והוא דבר פלא. שהאדם בטוח ולא מאמין שיש אפשרות שהוא רוצה את הסבל שלו, והאדם בטוח שהוא רוצה לא לסבול, ואעפכ האדם סובל, רק בגלל שהוא כן רוצה לסבול. והאדם סובל, רק בגלל שהוא רוצה לסבול. והאדם סובל, בדיוק כפי כמה שהוא רוצה לסבול. וההוכחה היא, שכאשר האדם באמת לא רוצה איזה דבר, אז הוא עושה את כל מה שהוא יכול לעשות, כדי להסיר מעצמו ... היה מוצא פתרון לבעיית הסבל שלו, או עד אשר הוא היה מגלה שאין פתרון, והיה מפסיק לחפש פתרון, אלא היה משלים עם הסבל, שגם אז ממילא הסבל היה נפסק. והאדם לא באמת רוצה להפסיק את הסבל שלו. כי העובדה היא, שזה לא הדבר היחיד החשוב בחיים של האדם, אלא יש עוד דברים שחשובים לו. וכאשר האדם מצליח להתרכז בעוד כל מיני דברים, הרי שלא באמת כל הרצון שלו ממוקד, באיך להפסיק את הסבל שלו. ובפועל, האדם סובל, בדיוק כפי כמה שהוא רוצה לסבול. ויש לזכור, כי הכל הוא מצד הנפרדות, כי מצד האחדות הכל מושלם ממש, ואין שום שאלה כלל. והסיבה שככ קשה לאדם להפסיק לשקר, היא רק משום שהוא משקר את עצמו, לגבי המשמעות של להפסיק לשקר. כי מאמץ, פירושו הצורך לשנות. ואם קשה לאדם להפסיק לשקר את עצמו בתת מודע, הרי שזה משום שהוא חושב שהוא צריך לשנות משהו. ובאמת לא צריך לשנות שום דבר כלל. ומי שרוצה לשקר את עצמו ולסבול, זה בסדר גמור ואפילו מלכתחילה!, שהאדם ישקר ויסבול. ולהפסיק לשקר ולחיות טוב באמת, המשמעות היא, להבין את האמת על המציאות. דהיינו, כאשר האדם יוצר שקר ונפרדות של סבל, ... של טוב, על ידי זה שהוא יוצר זמן ומקום שבתוכם יש המון טוב. כי חוויית השלמות, מתפרשת על פני יותר זמן ומקום, כאשר יש שקר, שיוצר את הזמן ואת המקום. והרעיון הוא, שלהפסיק לשקר, זה הכי קל בעולם, כי לא צריך לשנות שום דבר כלל. ורק דבר אחד צריך לעשות, והוא לזכור את האמת, שהיא ... שלמות. והקיום העצמי של האדם, הוא מספיק חיסרון, כדי להזכיר לאדם שזהו לא מקומו הטבעי. כדי שהאדם יתבונן, וייזכר באמת, שבאמת הכל אחד, ושהוא זה שמשקר את עצמו, כדי לסבול. ולכן, האדם סובל, רק כי הוא גם רוצה לסבול . ומי שבאמת לא ירצה לסבול כלל, לא יסבול כלל. והסיבה שנדמה לאדם, שלהיות איש אמת זה קשה, גם זה עצמו רק בגלל השקר. כי להיות איש אמת, ... בכל דבר. ושום מקום, נמצא בכל מקום, ולא צריך לשנות שום דבר, כדי להיות באחדות, שלא משנה שום דבר. ובסיכומו של דבר, האדם סובל, רק בגלל ובדיוק כפי כמה שהוא רוצה לסבול. ולהיות איש אמת, פירושו להיזכר במה שאתה כבר יודע, שהוא את האמת שהכל מושלם ממש, ושרק בשקר ובדמיון יש ...
הנאה / סבל - איך להשיג הנאה בחיים? איך לא להסתפק רק ב - לא לסבול? איך גם ליהנות?
... סבל - איך להשיג הנאה בחיים? איך לא להסתפק רק ב - לא לסבול? איך גם ליהנות? ובו יתבאר דבר שיעודד את האדם לצאת מהייאוש, שבו רוב בני האדם בעולם נמצאים, והוא הייאוש, מלהשיג הנאה בחיים. כי מי שיתבונן היטב יראה, כי רוב בני האדם בעולם, עיקר השאיפה שלהם, היא לא לסבול. כי מי שלא מבין את משמעות החיים, החיים שלו הם מלאי סבל. והסבל, הוא לא בהכרח מחלות פיזיות וכיוב. אלא ... כל מה שהאדם עושה, המחשבות רודפות אחריו. ועיקר הסבל של האדם בחיים, הוא דווקא פנימי, בגלל מחשבות שמציקות לו וכיוב. וכל אדם מטבעו, מנסה להיות מאושר. כי טבע האדם, הוא לחפש את הטוב וליהנות ממנו. וכל ילד קטן, מטבעו מחפש כל הזמן איך ליהנות ואיך להשיג עוד ריגוש ... לסבל של האדם. והאדם כל הזמן מנסה להרגיש כמה שיותר טוב, וטוב שכך. אלא, שיש איזה מצב של ייאוש, שבו האדם מתייאש מכך שיום אחד הוא יהיה מאושר באמת. ואז האדם עוסק, באיך לסבול כמה שפחות. ובמקום שהאדם ינסה ליהנות בשלמות, האדם מוכן להסתפק בכך שהוא לא ירגיש רע. והעניין הוא, שבמציאות שלנו יש טוב. ובמציאות שלנו, לא חייבים לסבול, ולא חייבים רק לא לסבול, אלא אפשר גם ליהנות ממש. כי יש בעולם שלנו טוב אמיתי, שנמצא בכל דבר. ועל האדם לא להתייאש מהרצון שלו להיות מאושר באמת בשלמות, ולא להסתפק, בכך שהוא לא סובל או סובל מעט. כי בני האדם בעולם נמצאים בייאוש. בייאוש, מהאפשרות שיום אחד הם יהיו מאושרים באמת בשלמות. מהאפשרות שיבוא יום, שבו כל רגע יהיה רגע חדש של טוב חדש. יום שבו תהיה רק הנאה. יום שבו הכל יהיה טוב ... רע כמה שפחות. וכל בני האדם נמצאים כל הזמן בדיכאון מתמיד ברמה כלשהי. והדיכאון בא לידי ביטוי בכך, שלא משנה מה שיש לאדם, הוא לעולם לא מאושר בשלמות. וכאשר האדם מקבל שכל, והאדם קולט את הבעיה שבה כלל האנושות נמצאת, שהיא בעיית חוסר הסיפוק המתמיד, אז האדם ... לעולם לא ישיג תחושה של שלמות. כי גם אם יתנו לאדם את כל העולם ומלואו, וגם אם המציאות תהיה בדיוק כפי מה שהאדם רוצה, גם אז האדם לא יהיה מאושר בשלמות. וזאת בעיה רצינית. כי כאשר האדם מבין את זה, אז ממילא השאלה המתבקשת היא, מהי תכלית החיים? כי מאחר שאף פעם אי ... את זה במקום אחר. ומי שרוצה להשיג מציאות כזו, עליו להבין, שהשינוי, צריך להיות פנימי. כי מבחינה חיצונית, בכל מקרה האדם לעולם לא יהיה מאושר. וכדי שהאדם יהיה מאושר תמיד באופן רציף, עד לרמה כזו שבה כבר לא תהיה משמעות לאושר עבור האדם, לשם כך על האדם לשנות משהו בתוכו בצורת החשיבה שלו. ומצד האמת, יש כאן עוד משהו פנימי. והוא, כי שינוי צורת ... מתוך האדם ולא על ידי מאמץ כלשהו. וכל זמן שהאדם מתאמץ לחשוב חיובי, וכל זמן שהאדם צריך להתאמץ אפילו ברמת המחשבה שלו כדי להיות שמח ומאושר, הרי שהאדם עוד לא מאושר. והאושר, או שהוא בא מעצמו לאדם, או שהאדם עדיין לא מאושר. כי מי שצריך להתאמץ כדי להיות מאושר, הרי שהוא והאושר זה עדיין שני דברים רחוקים. והשינוי הפנימי, לא צריך להיות בצורת החשיבה, אלא בצורת ההבנה של האדם את המציאות. כי צורת ... ביטוי, בכך שהאדם מבין את הסיבה האמיתית של כל האירועים שיש בעולם. וכאשר האדם מבין את סיבת כל הסיבות של המציאות, על ידי זה האדם מגיע לאושר אמיתי ולהנאה אמיתית. והמסר המרכזי הוא, שבחיים אפשר גם ליהנות. ולא צריך להסתפק במצב של לא לסבול, אלא אפשר גם ליהנות. ויש גם דרך ליהנות. והדרך ליהנות היא על ידי הבנה. והבנה מגיעה, על ידי זה שהאדם מחפש ...
טוב ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול
טוב ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול
... ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול מה גורם לנו להרגיש טוב או רע במציאות? אליעד כהן מסביר כי תחושות של טוב ורע, אושר או סבל, נוצרות בהתאם לאופן שבו אנחנו מפרשים את המציאות. כשאנחנו חווים שהמציאות מתאימה לרצון שלנו, אנחנו מרגישים טוב ומאושרים, וכשהמציאות מנוגדת לרצוננו, אנחנו סובלים ומרגישים רע. הוא מדגיש נקודה חשובה - אין דבר כזה מציאות שהיא רק טובה או רק רעה, תמיד קיימים ... בו זמנית. מה שקובע את התחושה שלנו הוא האופן שבו אנחנו מתבוננים על המציאות: האם אנחנו מתמקדים ביתרונות או בחסרונות. האם מה שקורה במציאות משפיע ישירות על האושר שלנו? אליעד מסביר שכאשר אדם סובל או מרגיש רע, הוא בדרך כלל נוטה להאשים את המציאות. הוא אומר: אם רע לי, זה כנראה כי המציאות אינה כפי שהייתי ... לגמרי, כי התחושות שלנו לא תלויות ישירות במה שקורה, אלא באופן שבו אנחנו מפרשים את מה שקורה. לדוגמה, שני אנשים יכולים לחוות בדיוק את אותה סיטואציה, ואחד יהיה מאושר והשני יסבול. הסיבה לכך היא שכל אחד מהם תופס אחרת את המציאות ומפרש אותה בצורה שונה. למה אנשים מגיבים אחרת לאותה מציאות בדיוק? כאן אליעד נותן דוגמה מפורטת: אדם יכול ביום אחד ליהנות מאירוע מסוים, וביום אחר לסבול מאותו אירוע בדיוק. מדוע? משום שהפרשנות שלו לאותו אירוע השתנתה. למשל, פעם אחת אדם יכול לשמוח שהוא לבד בבית, כי הוא מפרש את זה כחופש, ופעם אחרת ... שקובעת את הרגשתנו, ולא האירועים עצמם. מדוע לעולם לא ניתן למצוא מציאות מושלמת? אליעד מדגיש שבעולם הזה תמיד קיימים יתרונות וחסרונות, ולכן תמיד ניתן למצוא סיבה לסבול או לשמוח. הוא מסביר שכל פעם שאנחנו חושבים שהמציאות טובה, זה משום שאנחנו מסתכלים על היתרונות שלה, ובמקביל מתעלמים מהחסרונות. מצד שני, כשאנחנו ... מתמקדים בחסרונות ומתעלמים מהיתרונות. לדבריו, האמת היא שבמציאות תמיד יש גם יתרון וגם חיסרון בו - זמנית. אין מצב שבו יש רק יתרונות או רק חסרונות. מי אחראי לאושר ולסבל - המציאות או אתה? אליעד שואל את השאלה, האם התחושה שלנו תלויה בנו או במציאות? מצד אחד, אפשר לומר שהמציאות אחראית, כי משהו קרה שלא רצינו ... הצדדים - טוב ורע - וכל אחד בוחר באיזו נקודת מבט להסתכל. הוא מדגים זאת באומרו שאם אתה חושב שיש לך שליטה ואתה בוחר את הפרשנות שלך, אז אתה האחראי על הסבל או האושר שלך. מצד שני, אם אתה חושב שהמציאות אחראית לכך, אז אין לך בכלל בחירה, וזה מוביל לתחושת חוסר אונים. למה בכלל יש רצון שגורם לנו לסבול או להיות מאושרים? כדי להבין באמת מי אחראי לאושר ולסבל, אליעד טוען שצריך לחזור לשורש השאלה - למה בכלל יש לנו רצון כלשהו מלכתחילה. הוא מציין שכדי לענות על השאלה מי אשם?, חייבים להבין למה בכלל ... יותר לקבל אותה ולרצות אותה בדיוק כפי שהיא. באופן זה האדם משתחרר מהאשמה וגם משתחרר מהסבל, כיוון שהוא מבין שכל מה שקורה - הוא עצמו רצה אותו באופן עמוק יותר. איך להפסיק לסבול? מי אחראי לאושר שלך? מה גורם לנו להיות מאושרים? האם טוב ורע תלויים במציאות? איך לקבל את המציאות כפי שהיא? מי באמת אשם בסבל שלך? מהי משמעות האושר והסבל? איך הם קשורים למציאות? ההרצאה עוסקת בשאלות גדולות על אושר, סבל, והאחריות האישית בהקשרם. אליעד כהן פותח בשאלות עקרוניות, כמו אם אכן אנחנו יכולים לשלוט במציאות שלנו, האם מה שקורה לנו הוא אשם בהרגשות ... תלוי איך אנחנו מתייחסים אליו. בשיחה זו, הוא מדגיש כי כל תחושותינו הן תלותיות במידת הבחירה שלנו, ולכן יש לנו כוח רב על איך שנחווה את העולם. מה באמת משפיע על אושרנו? בהמשך, אליעד עובר לשאלה מדוע אנחנו לא תמיד רוצים את המציאות כפי שהיא, וכיצד זה קשור לתחושת האשמה שלנו. הוא טוען שאם אנחנו מאשימים את ... מאשימים את העולם או את הסביבה שלנו, מה שמוביל אותנו לתחושת חוסר שליטה. הוא מציין כי אם נתחיל לקחת אחריות על כל מה שקורה לנו, נוכל להרגיש יותר חופשיים ומאושרים, משום שלא נהיה תלויים יותר במה שקורה במציאות. האם אנחנו באמת יכולים לשנות את האופן שבו אנחנו תופסים את המציאות? בהמשך, אליעד מדגיש כי הבחירה שלנו היא מה שבאמת משנה. הוא שואל אם אנחנו באמת יכולים לשנות את איך שאנחנו רואים את המציאות, ואם כך, מה זה אומר לגבי מי אחראי לאושר שלנו. אם כל החלטה תלויה בנו, אז אנחנו האחראים הבלעדיים לאושר שלנו. ...
לצאת מהמטריקס, להרגיש טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, איך נוצרות מחשבות? איך לשלוט במחשבות? איך לשלוט ברגשות? לשלוט במציאות, להיות רק מאושר, לא לסבול בכלל
לצאת מהמטריקס, להרגיש טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, איך נוצרות מחשבות? איך לשלוט במחשבות? איך לשלוט ברגשות? לשלוט במציאות, להיות רק מאושר, לא לסבול בכלל
... נוצרות מחשבות? איך לשלוט במחשבות? איך לשלוט ברגשות? לשלוט במציאות, להיות רק מאושר, לא לסבול בכלל איך אפשר להרגיש טוב בלי רע, ... ההתחלה, לאותה מציאות מוגבלת שבה הוא נמצא עכשיו. האם שליטה במציאות באמת תביא לאושר מוחלט? אליעד מסביר שגם אם האדם יקבל שליטה מלאה במציאות, לא בטוח שהוא יהיה מאושר . למה? כי אם תהיה לאדם שליטה מלאה, אז לא ... - תחושת שלמות מוחלטת ללא תלות בחיסרון ויתרון. איך לשלוט במחשבות? האם אפשר להיות מאושר תמיד? לצאת מהמטריקס למה אנשים לא ...
לא לפחד כלל, לא לסבול כלל, להפסיק לסבול, להפסיק לפחד, סוגים של פחד, סוגים של סבל, איך לנתח שאלה? להגדיר את השאלה, להפסיק לרצות, לרצות את הכל, להכיל את הסבל
לא לפחד כלל, לא לסבול כלל, להפסיק לסבול, להפסיק לפחד, סוגים של פחד, סוגים של סבל, איך לנתח שאלה? להגדיר את השאלה, להפסיק לרצות, לרצות את הכל, להכיל את הסבל
... לפחד כלל, לא לסבול כלל, להפסיק לסבול, להפסיק לפחד, סוגים של פחד, סוגים של סבל, איך לנתח שאלה? להגדיר את השאלה, להפסיק לרצות, לרצות את הכל, להכיל את הסבל איך להפסיק לפחד ולהפסיק לסבול לחלוטין? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא הפסקת ... לא לפחד, הוא חייב קודם כל להבהיר לעצמו באיזו מהאפשרויות מדובר. האם צריך לחוות כל סוג של סבל כדי להפסיק לפחד ממנו? אליעד מסביר שמי שרוצה להפסיק לפחד מכל סוג של סבל, לכאורה אמור לעבור דרך כל הסוגים האפשריים של ... לבין באופן מוחלט (כשאין בכלל אפשרות שהאדם יפחד, כי אין בכלל מושג של פחד). מה המשמעות של להפסיק לרצות משהו כדי להפסיק לסבול? אליעד מסביר לעומק את המושג להפסיק לרצות. הוא מסביר שכל אדם שחווה פחד, בעצם חווה התנגדות למה שקורה או למה שיכול לקרות. לכן, הדרך להפסיק לפחד היא או לקבל את כל מה שיקרה אי פעם בצורה מוחלטת, או לוותר על ... באופן יחסי לבין באופן מוחלט? אליעד מבחין בין שני מצבים: להיפטר מהסבל באופן יחסי: אדם מתמודד עם סוגים של סבל מסוימים ומרגיש פחות התנגדות לגביהם, אך עדיין קיימת אפשרות ... אליעד מסביר כי כדי להגיע למצב מוחלט, האדם חייב להכיר ולהיות מסוגל לקבל כל צורה אפשרית של סבל או להפסיק לחלוטין לחוות מושג של סבל או פחד. הוא מסביר שזו משימה קשה מאוד, ... יכול לקבל את הסבל באופן מוחלט. עצם העובדה שאדם סבל לא מבטיחה שהפחד מהסבל יעלם, אלא רק שהוא חווה סוגים מסוימים של סבל. לבסוף, אליעד מבהיר כי הדרך הטובה ביותר לפתור בעיות ... היא לנסות להבין לעומק ובמדויק מה פירושם של המושגים, וכך ניתן להתקדם צעד אחר צעד לעבר פתרון אמיתי. איך להפסיק לפחד? להכיל את הסבל להפסיק לרצות הגדרת שאלות מדויקת מה ההבדל בין סבל יחסי לסבל מוחלט? האם אפשר ...
הכל כרצונך תמיד, הרצון הראשון, הרצון של אלוהים, מה טוב ברצון? מה רע ברצון? לא להרגיש רע, לא לסבול, להפסיק את הסבל, לרצות להרגיש רע, לרצות את הרע
הכל כרצונך תמיד, הרצון הראשון, הרצון של אלוהים, מה טוב ברצון? מה רע ברצון? לא להרגיש רע, לא לסבול, להפסיק את הסבל, לרצות להרגיש רע, לרצות את הרע
... כרצונך תמיד, הרצון הראשון, הרצון של אלוהים, מה טוב ברצון? מה רע ברצון? לא להרגיש רע, לא לסבול, להפסיק את הסבל, לרצות להרגיש רע, לרצות את הרע מה המשמעות של הכל כרצונך תמיד ואיך זה קשור לרצון האלוהי? אליעד כהן מסביר על משמעות הביטוי הכל כרצונך תמיד ומחבר אותו לתפיסה של רצון ... שבהכרה של אדם ברצונותיו. כאשר אדם מתלונן על מצב רע, אפשר לשאול אותו מדוע הוא לא פועל לשנותו. הרי לכאורה, אם באמת לא היה רוצה את המצב הרע, הוא היה מפסיק אותו או לפחות מנסה להפסיק אותו. אך העובדה שאינו מנסה, או אינו מצליח להפסיק, מעידה שבתוך תוכו הוא דווקא כן רוצה את אותו המצב, משום שיש דברים אחרים הקשורים אליו שנתפסים אצלו כטובים. אליעד נותן דוגמה לכך שאדם מתלונן שהוא נאלץ ... מגלה שכל המציאות כרצונו, הוא עדיין לא היה מוצא בכך סיפוק מוחלט, כי בסופו של דבר הוא ישאל את עצמו: אבל מה נותן לי בכלל הרצון הזה מלכתחילה?. האם העובדה שהכל כרצונך באמת גורמת להפסיק את הרע והסבל? אליעד מתעמק בשאלה אם ההבנה שהכל קורה כרצונך באמת מפסיקה את הסבל. הוא מסביר שלמרות שההכרה בכך שהמציאות מתרחשת על פי הרצון שלך מבטלת את ... שהאדם שואל את עצמו למה הוא בכלל רוצה שהמציאות תהיה כך. האדם מבין שאמנם יש לו רצון שהדברים יהיו כפי שהם, אך מנגד הרצון עצמו אינו נותן לו סיפוק מוחלט. גם כשהאדם מגלה שהוא יכול להפסיק את הסבל במובן של להפסיק את הרצון עצמו, הוא בדרך כלל לא עושה זאת בפועל, משום שאז הוא יאבד גם את הדברים הטובים שהרצון מביא לו. האם ניתן באמת לוותר על כל רצון וכך להפסיק לחלוטין את הסבל? אליעד מסביר בצורה מפורטת שמבחינה תיאורטית אדם יכול להגיע למצב שבו הוא מוותר לחלוטין על כל הרצונות שלו, וכך כביכול הוא יפסיק לחלוטין לסבול. עם זאת, הוא מבהיר כי מצב כזה קשה מאוד להשגה בפועל, כי האדם כמעט תמיד מוצא דברים מסוימים שהוא עדיין רוצה אותם, כמו מחשבות טובות, תחושות נעימות או ... את המצב הזה, משום שתמיד קיימים דברים חיוביים שהוא מפחד לאבד. אליעד מציין כי רק כאשר האדם יהיה מוכן באמת ובשלמות מוחלטת לוותר על הכל - כולל כל דבר שנתפס אצלו כחיובי - הוא יוכל להפסיק לסבול לחלוטין. אך הוא מוסיף כי מדובר במצב שהוא כמעט בלתי אפשרי להשגה, כי עצם הרצון לוותר על הכל גם הוא רצון בפני עצמו, ובכך קיים תמיד רצון שמייצר חיסרון וסבל מסוים. מה המשמעות של המחשבה אני יכול להפסיק את הסבל, אך אני לא עושה זאת? אליעד מתייחס למחשבה שמסוגלת לשמש כסוג של גוקר, כלומר, פרספקטיבה שמאפשרת לאדם לחוות הקלה או שחרור מיידי מהסבל. הוא מסביר כי אם אדם יודע ומרגיש שיש לו יכולת להפסיק את הסבל, אך אינו עושה זאת בפועל, המשמעות היא שבאופן עמוק הוא רוצה את המצב הזה, ולכן הוא אינו יכול להתלונן עליו. זוהי תפיסה שמנטרלת את ההרגשה שהאדם הוא ... הוא טוען שאם אדם לא היה מצפה לקבל שום דבר טוב כלל, גם לא היה יכול להרגיש רע. במילים אחרות, הסבל האנושי תמיד מבוסס על קיומו של רצון כלשהו לקבלת טוב, ולכן הדרך האמיתית והיחידה להפסיק את הסבל לגמרי, היא לוותר לחלוטין על כל ציפייה לקבלת טוב כלשהו, אך מצב זה כמעט בלתי אפשרי להשגה. איך להפסיק את הסבל? הכל כרצונך תמיד? הרצון של אלוהים למה אני רוצה לסבול? איך לוותר על הרצון? מה טוב ברצון? למה אני לא מפסיק את הסבל שלי? ...
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
... בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים ... שהתשובה חיובית, הרי מה יכול למנוע מאדם שיש לו כל מה שהוא רוצה להיות מאושר לחלוטין? אך אליעד מבהיר שהתשובה מורכבת יותר: כן, אפשר שיהיו לאדם חיים טובים בלי שהוא ירגיש רע, אך אי אפשר שאותו אדם גם ייהנה מזה באופן מלא. כדי ... משתמש בדוגמאות מפורטות מאוד. למה זכייה בלוטו לא תמיד מביאה רק אושר? כדי להמחיש את המנגנון הפסיכולוגי שיוצר תחושות טובות ורעות, אליעד נותן את הדוגמה של אדם שזוכה בלוטו. לכאורה, זכייה בלוטו אמורה להביא רק אושר, אך בפועל נוצרים שלושה סוגי בעיות מיד לאחר הזכייה: בעיה מהעבר - האדם מתמלא בצער או בתחושת החמצה: למה לא זכיתי קודם? או איזה חבל שלא היו לי הכסף והאפשרויות ... הוא היה שבע מלכתחילה, לא היה נהנה מהאוכל. האם אפשר ליהנות בלי לסבול בכלל? אליעד מדגיש שהנאה אינה אפשרית בלי לסבול או לחוות רע קודם לכן. הטוב יכול להתקיים רק ביחס לרע, ולהפך. אדם שאינו חש חיסרון כלל, לא יחווה הנאה אפילו מדברים שנחשבים טובים באופן מוחלט. למה אין טעם ... מדמיין מצב טוב יותר. אם לא היה לו דימוי כזה בראש, לא היה יכול לסבול כלל. איך בכל זאת אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש רע? מבחינה לוגית, אליעד מדגיש שאי אפשר להרגיש טוב בלי רע, כי הטוב תמיד תלוי בחיסרון שמתמלא. אבל הוא מציין ... או חיסרון קודם. אם האדם רוצה ליהנות, עליו לדעת שהוא ייאלץ גם לסבול. אולם, אם הוא רוצה להפסיק לסבול לגמרי, הוא יצטרך לוותר גם על ההנאה ולהגיע למצב של נייטרליות מוחלטת. האם אפשר ליהנות בלי לסבול? למה אין טוב בלי רע? איך נוצרת תחושה של הנאה? איך להפסיק לקנא באחרים? איך להשתחרר מתחושת החיסרון? האם אפשר להיות מאושר בלי רצונות? איך נוצרת תחושה של סבל? איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? השאלה האם ניתן ליהנות ולהרגיש טוב בלי לחוות רע קשורה ישירות למנגנון הרצון שלנו. כל ... ההנאה תלויה בתחושת החיסרון הקודמת. האם אפשר ליהנות בלי לסבול? ההנאה אינה יכולה להתקיים ללא תחושת חיסרון מקדימה. אם לא חסר לך דבר, אין לך מה למלא, ולכן אין לך חוויית הנאה. אדם שמרגיש אושר משמעותי עושה זאת בגלל שהוא חווה חיסרון כלשהו בעבר או שהוא חושש מלאבד את מה שיש לו. אם לא היה לו חיסרון, הוא לא היה מסוגל להרגיש הנאה. מה הקשר בין רצון ... הוא היה מאבד את ראייתו ורק אחר כך מחזיר אותה - הוא היה חווה אושר גדול. האם אפשר להיות מאושר בלי להרגיש חיסרון? מבחינה לוגית, זה לא אפשרי, כי כדי להרגיש טוב יש צורך במנגנון של חיסרון ומילוי. אך מצד שני, ניתן להגיע למצב שבו האדם משחרר את עצמו ...
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד האם אפשר לחיות בלי להיות מוטרד בכלל? כל אדם חווה בחייו מצבים ... טרדה. האדם צריך לקבל את הרעיון הזה כעובדה בסיסית בחיים, ולהפסיק לנסות למצוא דרך שבה הכל יסתדר בצורה מושלמת. למה אי אפשר ליהנות אם כל הרצונות שלך מתגשמים? אליעד מביא דוגמה חשובה שממחישה ... של חופש פנימי אמיתי, שבו הוא יכול לחיות בשקט נפשי אמיתי ובאושר אמיתי. איך להשיג שקט נפשי אמיתי? איך לא להיות מוטרד משום דבר? איך לא לסבול מהסבל? איך להיות מאושר באמת? למה אי אפשר לקבל הכל? איך ליהנות מרגשות שליליים? איך להתמודד עם הטרדות בחיים? בן אדם מוטרד מכל מיני דברים. ... אמיתי. לא השקט של ריקנות, אלא השקט של קבלה. אתה לא מחפש להפסיק להיות מוטרד, אלא פשוט מבין שזה חלק מהעניין. לסיכום אם אתם מוטרדים - אל תהיו מוטרדים מזה. החיים מלאים ברגשות שונים, ואתם ... נפשי אמיתי, איך להתמודד עם כעס, איך לקבל רגשות שליליים, ואיך להיות מאושר באמת. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר, לא לרצות להרגיש טוב, 3 סוגים של שיטות להיות מאושר, 3 שיטות להרגיש טוב, איך להפסיק לרצות להיות מאושר? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? למה לא צריך להיות מאושר? למה לא צריך להרגיש טוב? איך לא לרצות להיות מאושר? איך לא לסבול?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לא לרצות להיות מאושר?, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לא לרצות להיות מאושר?, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לבני נוער, מאמן אישי בתל אביב, מאמן אישי להפרעות קשב בנושאי איך לא לרצות להיות מאושר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.5000 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:40:45 - wesi1