אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד קהל ✔איך לדבר לפני קהל? איך להיות רגוע? מה חושבים עליך? איך להרגיש בנוח? איך לדבר לפני אנשים? חרדת קהל, פחד מאנשים, חרדה חברתית, איך להיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:56איך לדבר לפני קהל? איך להיות רגוע? מה חושבים עליך? איך להרגיש בנוח? איך לדבר לפני אנשים? חרדת קהל, פחד מאנשים, חרדה חברתית, איך להיות עם ביטחון עצמי? איך להרגיש משוחרר?
איך להפסיק לדאוג ממה שאחרים חושבים עליך?

אחת השאלות הנפוצות ביותר בהקשר של התמודדות עם חרדת קהל, חרדה חברתית, וחוסר ביטחון עצמי, היא איך ניתן להגיע למצב שבו לא יהיה אכפת לך מה אחרים חושבים עליך, במיוחד כשאתה מדבר מול קהל או מתמודד עם מצבים חברתיים מלחיצים. בשיחה עם אליעד כהן, עולה פתרון ייחודי ופרקטי למצב הזה.

האם תמיד צריך לא להיות אכפת לך מה חושבים עליך?

הנקודה הראשונה שאליעד כהן מברר היא אם האדם רוצה לא להיות אכפת לו מה אחרים חושבים עליו תמיד, או רק במצבים מסוימים. אדם שמבקש לא להיות מושפע מהסביבה, צריך לברר תחילה לעצמו מה בדיוק הוא רוצה - האם תמיד להתעלם מדעות של אחרים, או רק לפעמים, כשהוא בוחר בכך?

השואל מציין שהכוונה שלו היא שיוכל לבחור מתי להתחשב ומתי לא. כלומר, הוא רוצה שהיכולת הזו תהיה זמינה עבורו, בדיוק כמו כלי עבודה שהוא יכול להוציא ולהשתמש בו לפי הצורך.

מהן שתי המחשבות שצריך להכיר?

אליעד מציג שתי מחשבות מרכזיות שחייבים להבין ולהתחבר אליהן באופן רגשי:
  • המחשבה ש"אכפת לי מה חושבים עלי".
  • המחשבה ש"לא אכפת לי מה חושבים עלי".
לדברי אליעד כהן, כדי שתוכל לשלוט במה שאתה מרגיש או חושב לגבי דעתם של אחרים, עליך להיות מסוגל להתחבר רגשית לשתי המחשבות האלה. חשוב להבין שזה לא אומר שאתה חייב לחשוב ששתי המחשבות נכונות באותה מידה. למשל, אתה יכול להאמין ב - 60% שמאוד חשוב להתחשב בדעתם של אחרים, ורק ב - 40% שזה לא חשוב - ועדיין להשתמש במחשבה ש"לא אכפת לי" כשצריך.

המטרה המרכזית היא שהמחשבה "לא אכפת לי מה חושבים עלי" תהיה נגישה עבורך, ממש כמו כלי עבודה זמין. ברגע שהיא תהיה הגיונית וברורה עבורך, אתה תוכל להשתמש בה בכל רגע שתרצה.

כיצד אפשר להתחבר למחשבה ש"לא אכפת לי מה חושבים עלי"?

לפי אליעד כהן, כדי להצליח להתחבר למחשבה הזו, צריך לעבור תהליך של לימוד והבנה מעמיקה, בדיוק כמו שלומדים שפה חדשה. כאשר אדם רוצה לדבר בשפה חדשה, הוא צריך ללמוד את המילים, להבין את המשמעות שלהן, ולתרגל אותן עד שהן הופכות טבעיות לו. אותו תהליך בדיוק תקף לגבי המחשבה הזו.

כדי להצליח להתחבר למחשבה "לא אכפת לי מה חושבים עלי", אתה צריך:
  • לבדוק למה אכפת לך ממה שחושבים עליך מלכתחילה.
  • להבין את הסיבות הרגשיות וההגיוניות מאחורי זה.
  • לחקור את הנושא עד שתוכל להגיע למצב שבו המחשבה הזו נראית לך טבעית והגיונית.
איך אפשר לחקור את הסיבות שאכפת לך?

כדי לחקור את הסיבות שאכפת לך מדעות אחרים, אליעד כהן ממליץ לשאול שאלות מדויקות כמו:
  • "למה אכפת לי מה חושבים עלי?"
  • "האם הדאגה הזאת באמת משפיעה על התוצאות בחיים שלי?"
  • "האם אני באמת חייב לקבל אישור או אהבה מאחרים?"
לדוגמה, כאשר אדם עומד מול קהל וחושש מהתגובה שלהם, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא חושש. אם הסיבה היא כי הוא רוצה להרשים או לא לקבל ביקורת, הוא צריך לבדוק האם החששות האלה נכונים ומוצדקים. לאחר החקירה הזו, אפשר להגיע למספר אפשרויות:
  • אולי החששות שלו אינם מציאותיים והוא מגזים בתגובה שלו.
  • אולי החששות אמיתיים, אבל לא באמת חשובים לו עד כדי כך שהוא חייב להרגיש רע בגללם.
  • או אולי הוא יגלה שאכן הוא באמת חושש ומאמין שאין לו דרך אחרת.
אם יגלה שהחששות לא מבוססים, או שאינם חשובים לו מספיק, הוא יוכל בקלות רבה יותר להפעיל את המחשבה של "לא אכפת לי".

איך אפשר להפוך את המחשבה לנגישה בזמן אמת?

כאשר המחשבה הזו תופסת מקום ברור ומובן בתודעה שלך, היא תהפוך לזמינה עבורך בכל סיטואציה. בדיוק כמו שאם אתה יודע שפה נוספת, אתה יכול לבחור מתי להשתמש בה ומתי לא. ככל שהמחשבה של "לא אכפת לי" תהיה יותר ברורה והגיונית לך, תוכל לבחור בקלות רבה יותר להשתמש בה כשאתה זקוק לה.

כלומר, המטרה אינה להפסיק לחלוטין להתחשב בדעתם של אחרים, אלא לפתח יכולת מודעת לבחור מתי להשתמש במחשבה הזאת ומתי לא.

איך לשלוט במחשבות וברגשות כדי לשפר ביטחון עצמי?

בסופו של דבר, המסר של אליעד כהן הוא שבשביל לשלוט ברגשות ובמחשבות שלך, אתה צריך לחקור ולהבין לעומק את המנגנון הפנימי שלך - למה אתה מגיב בצורה מסוימת, ומתי זה באמת הכרחי או לא. ברגע שתהיה מודע לסיבות, תוכל לבחור באופן חופשי ומודע במה להאמין וכיצד להתנהג.

הדרך להגיע לזה היא דרך חקירה עצמית מתמשכת, שאילת שאלות אמיתיות, ובירור עמוק של הסיבות לדאגות והחששות שלך.
איך ניתן להגיע למצב שבו לא יהיה אכפת מה אחרים חושבים?

השואל מבקש לדעת איך אפשר להתנהג ללא דאגה ממה שאחרים חושבים עליו, כלומר, כיצד ניתן להגיע למצב שבו הוא יכול, לפי בחירתו, להתעלם מדעותיהם של אחרים ולהתנהג בדיוק כפי שהוא רוצה.

אליעד מתחיל לברר איתו האם הוא מתכוון לכך שתמיד לא יהיה לו אכפת או שרק במקרים מסוימים הוא ירצה לשלוט בכך. השואל מסביר שהוא רוצה את האפשרות לשלוט בזה - כלומר, להיות במצב שבו הוא יכול לבחור מתי זה ישפיע עליו ומתי לא.

אליעד ממשיך ושואל את השואל כיצד לדעתו אפשר להגיע למצב כזה. השואל עונה שככל שאדם יהיה יותר עצמאי ולא יהיה זקוק לסביבה, כך יהיה לו פחות אכפת מה אנשים חושבים עליו. אם לא יהיה לו שום אינטרס לקבל משהו מהסביבה, אז הוא לא יצטרך להתחשב בדעותיהם של אחרים.

אליעד מקשה עליו ושואל אם זו באמת התשובה הטובה ביותר. לאחר מכן, הוא מציג גישה שונה:
  • ישנן שתי מחשבות מרכזיות שצריך להתייחס אליהן:
    • המחשבה של "אכפת לי מה חושבים עלי".
    • המחשבה של "לא אכפת לי מה חושבים עלי".
  • המפתח לשליטה בכך הוא להתחבר רגשית לשתי המחשבות. כלומר, אדם צריך להיות מסוגל להזדהות עם שתי האפשרויות כך שבכל רגע נתון, כאשר הוא ירצה בכך, הוא יוכל להפעיל את המחשבה הרצויה.
כיצד אפשר להתחבר למחשבה של "לא אכפת לי מה חושבים עלי"?

אליעד מסביר שזו שאלה בפני עצמה. ראשית, יש צורך לבדוק האם השואל באמת מבין את שתי האפשרויות - האם הוא מסוגל להתחבר רגשית למחשבה של "לא אכפת לי מה חושבים עלי"? אם לא, עליו לעבוד על כך.

השואל מנסה לדייק את כוונתו ואומר שהוא רוצה ללמוד להשתמש במחשבה של "לא אכפת לי" כאשר הוא רוצה בכך, בדומה לאדם שמחזיק כלי עבודה (מברג ופטיש) ויודע להשתמש בהם לפי הצורך.
  • אליעד מדגיש שצריך לוודא שהמחשבה הזו תהיה נגישה - כלומר, שתהיה הגיונית וברורה עבור האדם, כך שהוא יוכל להשתמש בה כשירצה.
  • הוא מסביר שלא מחייב ששתי המחשבות יהיו שוות בעיניו, אלא רק שהוא יוכל לגשת אל המחשבה הרצויה לפי הצורך.
  • גם אם אדם מאמין ש - 60% נכון לדאוג ממה שאחרים חושבים עליו ו - 40% נכון שלא יהיה לו אכפת, הוא עדיין יכול להשתמש במחשבה של "לא אכפת לי" כשירצה.
השואל שואל האם יש צורך שהמחשבות יהיו שוות, כלומר, שתהיה לו הזדהות שווה עם שתיהן. אליעד משיב שאם השואל ירצה להשתמש במחשבה של "לא אכפת לי" יותר פעמים, אז הוא צריך לעבוד על זה ולהגדיל את החלק הזה בתודעה שלו. אך המחויב הוא שזה יהיה נגיש - כל עוד הוא מסוגל להתחבר לרעיון ולהפעיל אותו, הוא יוכל להשתמש בו מתי שירצה.

איך מגיעים למצב שבו אפשר לחשוב "לא אכפת לי מה חושבים עלי"?

כדי ללמוד שפה חדשה, אדם צריך ללמוד מילים, להבין את המשמעות שלהן, ולהיות מסוגל להשתמש בהן. כך גם כאן - כדי שאדם יוכל לחשוב "לא אכפת לי מה חושבים עלי" ולהפעיל את המחשבה הזו בזמן אמת, עליו ללמוד, להבין, ולחקור אותה לעומק.
  • השואל צריך לבדוק למה בכלל אכפת לו מה חושבים עליו.
  • לחקור אם יש אפשרות שלא יהיה אכפת לו.
  • להבין אם הוא באמת רוצה להשתחרר מכך, או רק מחלק מהמצבים.
  • לבחון אם החששות שלו מבוססים על אמת, או על הנחות שגויות.
אליעד מסביר שעל השואל לשבת ולחקור את עצמו - לשאול "למה אכפת לי?" ולנסות להבין מה המקור הרגשי לכך. לאחר מכן, אם יוכל לראות שהחששות שלו אינם מחויבים במציאות, הוא יוכל להתחיל לתרגל את המחשבה של "לא אכפת לי מה חושבים עלי".

סיכום

כדי שאדם יוכל לשלוט בכך שלא יהיה לו אכפת ממה שאחרים חושבים עליו, עליו להכיר ולהתחבר לשתי המחשבות: "אכפת לי מה חושבים עלי" ו - "לא אכפת לי מה חושבים עלי". ברגע שהוא יהיה מסוגל לגשת אל המחשבה של "לא אכפת לי" בכל רגע נתון, הוא יוכל לבחור להשתמש בה כשירצה. הדרך להשיג זאת היא על ידי חקירה עצמית, זיהוי הסיבות לכך שאכפת לו, והבנה אם זה באמת הכרחי או לא.
מה הנושא?

ש: אני שואל איך אתה יכול להתנהג ממקום של לא אכפת לי מה חושבים עלי ואיך אני נראה.

אליעד: מה להתנהג?

ש: כאילו כל הזמן להתנהג איך שאתה רוצה בלי שישב לך בראש מה חושבים.

אליעד: בכלל?

ש: לא כשאתה רוצה.

אליעד: אוקי אז מה הוא שאל אתה רוצה שתהיה לך אפשרות במצבים מסוימים שלא יהיה אכפת לך מה חושבים.

ש: בכל הזמן אבל הוא רוצה לא רק במצבים מסוימים.

אליעד: במצבים מסוימים.

ש: לא תיקנתי למתי שאני רוצה.

אליעד: מה אתה חושב שהתשובה טוב מה התשובה מה אתה אומר, אתה הבנת מה הוא שאל?

ש: אני חושב שכן איך הוא יכול להגיע למצב שבמצבים מסוימים הוא לא מתחשב בכלל מה שקורה סביבו אלא הוא עצמו.

אליעד: שהוא יוכל לא להתחשב, כן מה התשובה ולכן התשובה היא ש...?

ש: שאם ככל שהוא יהיה יותר עצמאי והוא לא זקוק לאנשים אחרים הוא לא צריך את הסביבה.

אליעד: זאת התשובה אין תשובה יותר טובה?

ש: כרגע זאת התשובה למה הוא צריך את הסביבה למה הוא צריך להתחשב בסביבה כי הוא צריך אותה יש לו אינטרס אז אם לא יהיה לו שום אינטרס לקבל משהו מהסביבה ואז הוא יוכל לעשות את מה שהוא.

אליעד: זאת התשובה שלך?

ש: כן.

אליעד: הלאה בוא אני אתן לך תשובה אחרת תקשיב מה שאתה צריך לעשות זה כזה דבר, יש שתי מחשבות יש מחשבה שאומרת "אכפת לי מה חושבים" ויש מחשבה שאומרת "לא אכפת לי מה חושבים" אתה צריך לוודא קודם כל לוודא ברמה הלוגית שאתה מסוגל להתחבר למחשבה שאומרת "אכפת לי מה חושבים" ושאתה מסוגל להתחבר למחשבה שאומרת "לא אכפת לי מה חושבים".

ש: מה זה להתחבר?

אליעד: להזדהות איתה רגשית, עכשיו אם אתה מזדהה עם שתיהן רגשית אז בזמן אמת כל מה שנשאר לך זה רק להפעיל את ההזדהות אבל אם אתה לא מזדהה עם המחשבה שאומרת לא אכפת לי מה חושבים אז אין לך אפשרות להפעיל אותה כשאתה רוצה. עכשיו אתה יכול לשאול איך אתה יכול להביא את עצמך למצב שאתה מזדהה עם המחשבה שאומרת לא אכפת לי מה חושבים, זאת שאלה אחרת אבל אתה הבנת את התשובה לפני כן?

ש: השאלה מה אני רוצה אני רוצה לא להזדהות עם המחשבה "לא אכפת לי מה חושבים".

אליעד: אתה שאלת שאלה מה אתה שאלת?

ש: אני שאלתי איך אני יכול תמיד לא תמיד כשאני רוצה להתנהג.

אליעד: זה כמו לשאול איך אני יכול כשאני רוצה להשתמש במברג, דהיינו, לפעמים אני רוצה להשתמש בפטיש ולפעמים במברג "איך אני יכול כשאני רוצה להשתמש במברג", תשובה תקנה מברג ופטיש תשמור אותם אצלך בכיס תמיד ואז כשתרצה תשתמש במברג כשתרצה תשתמש בפטיש. יש שתי מחשבות יש מחשבה שאומרת "אכפת לי מה חושבים" ויש מחשבה שאומרת "לא אכפת לי מה חושבים" אתה צריך ששתיהן יהיו לך בכיס ושתוכל גם להוציא את שתיהן.

דהיינו, שהמחשבה שאומרת "אכפת לי מה חושבים" והמחשבה שאומרת "לא אכפת לי מה חושבים" ששתיהן יהיו לך הגיוניות שכמו שאתה מסוגל להוציא את הפלאפון ולהתקשר אתה יכול להוציא את המחשבה שאומרת "לא אכפת לי מה חושבים" ולהשתמש בה, צריך שהיא תהיה נגישה עבורך שהיא תהיה הגיונית עבורך שתהיה מסוגל להתחבר אליה רגשית.

ש: שהן יהיו שוות מבחינתי?

אליעד: שהיא תהיה נגישה ברגע שהיא הופכת להיות נגישה עכשיו אם אתה נמצא באיזה סיטואציה ואתה רוצה להשתמש בה תשתמש בה.

ש: למה השתמשת במילה נגישה ולא.

אליעד: נגישה.

ש: נגישה.

אליעד: ולא ב...?

ש: בשוות לא בשוות.

אליעד: כי לא מחויב שהן יהיו שוות אם נגיד הן לא שוות נגיד שהוא חושב שאכפת לו מה חושבים עליו והוא חושב שזה 60% נכון והוא אומר "לא אכפת לי מה חושבים עלי" 40% נכון עדיין הוא יכול להשתמש ב - "לא אכפת לי מה חושבים עלי" ולהאמין לזה ב - 40% גם מספיק טוב.

ש: לא אבל הוא מפריע לו הדלתא.

אליעד: הוא לא אמר את זה אבל.

ש: אני כבר אומר בשבילו.

אליעד: אז אני אומר לך שהוא לא אמר את זה אם הוא יגיד את זה התשובה תהיה אז אתה צריך שהן יהיו שוות, אם הוא יגיד "אני רוצה לחשוב את זה ביותר מקרים" צריך שזה יהיה יותר, המחויב שזה יהיה נגיש זה המחויב.

ש: לא אני לא חושב שאני טועה בזה.

אליעד: אתה צודק נכון הלאה.

ש: רגע שנייה אני חושב שמה שהוא רוצה לשאול.

אליעד: מה אכפת לי הוא צריך לדעת לשאול אבל.

ש: אוקי.

אליעד: הלאה אתה הבנת מה אמרתי אתה צריך את המחשבה שאומרת "לא אכפת לי מה חושבים" להבין אותה ולהתחבר אליה ואז תשתמש בה כשבא לך. אם מישהו היה שואל אותך מישהו שואל אותך שאלה חכמה אומר לך "איך אני יכול לפעמים במצבים מסוימים כשאני רוצה לדבר בצרפתית" מה היית עונה לו?

ש: תלמד צרפתית.

אליעד: "אבל איך אני יכול עדיין איך אני יכול להשתמש איך אני יכול לדבר בצרפתית מה זה תלמד צרפתית מה ומה זה יעזור לי".

ש: מה זה איך אתה יכול להשתמש מתי אתה צריך להשתמש?

אליעד: במקרים מסוימים במצבים מסוימים.

ש: אז תדבר צרפתית מה הבעיה?

אליעד: "אבל אני לא רוצה לדבר רק צרפתית אני בישראל חי" אז מה תהיה התשובה תלמד צרפתית תראה שאתה יודע צרפתית ברמה שמספקת אותך למקרים שאתה רוצה להשתמש בה ואז כשתרצה תשתמש בה, נכון זה הגיוני זה אותו דבר תלמד לחשוב שלא אכפת לך מה חושבים עליך ואז כשתרצה תחשוב את זה.

ש: בעצם לחוות את זה לדעת לחוות את זה.

אליעד: אתה צריך כמו שמישהו לומד צרפתית והוא אומר "וואלה אני יודע צרפתית" אתה צריך את המחשבה שאומרת "לא אכפת לי מה חושבים עלי" ללמוד אותה להבין אותה לדון בה לחקור אותה עד שתגיד "וואלה לא אכפת לי מה חושבים עלי" כאילו אתה כבר יודע את המחשבה הזאת להזדהות איתה ועכשיו אתה יכול לבחור "אני רוצה שיהיה אכפת לי או אני רוצה שלא יהיה אכפת לי" ואז בזמן אמת אתה מחליט אתה רוצה שיהיה אכפת לך או רוצה שלא יהיה אכפת לך מה שבא לך.

ש: אז בעצם זה מאותו מקום הרצון הוא מוגדר להגיע לאיזשהו רצון לא מוגדר.

אליעד: לא יודע זה נושא אחר עכשיו, מה שאני אמרתי אתה הבנת?

ש: הבנתי כן.

אליעד: מה הבנת?

ש: הבנתי שאם אתה רוצה שלא יהיה אכפת לך מה חושבים עליך או איך אתה נראה אתה צריך גם את המחשבה של "כן אכפת לי מה חושבים" וגם "לא אכפת לי מה חושבים" לדעת לחשוב את שתיהן ולהשתמש בהן מתי שאתה צריך.

אליעד: נכון עכשיו השאלה היא זה איך יודעים לחשוב את שתיהן, יפה אז לחשוב שאכפת לך מה חושבים עליך זה אתה כבר יודע לחשוב?

ש: מלידה.

אליעד: לא יודע יש כאלה שלא אכפת להם מה חושבים עליהם משוגעים בבית משוגעים, אוקי אז אנחנו רוצים שעכשיו שתוכל להיות כמו משוגע בבית משוגעים לפעמים שלא אכפת לו מה חושבים עליו נכון?

ש: נכון.

אליעד: אז מה שעושים לוקחים את המחשבה שאומרת "אכפת לי מה חושבים" ושואלים "למה אכפת לי מה חושבים עלי?".

ש: אוקי ואיך עושים את זה?

אליעד: אז הנה עכשיו שואלים למה אכפת לך מה חושבים עליך כי?

ש: למה אכפת לי?

אליעד: "כי אני רוצה שיאהבו אותי" בסדר?

ש: לא יודע לא הגעתי לזה.

אליעד: אוקי אז למה אכפת לך מה חושבים עליך כי?

ש: למה אכפת לי?

אליעד: למה אכפת לך מה חושבים עליך כן, אכפת לך מה חושבים עליך?

ש: כדי לא להשפיע על התוצאות.

אליעד: אוקי עכשיו בא נבדוק מה האמת האם זה עלול להשפיע על התוצאות מה שחושבים עליך האם זאת האמת שזה עלול להשפיע על התוצאות?

ש: איזה תוצאות?

אליעד: כלשהן הלאה עכשיו אז זאת אומרת בשביל שלא יהיה אכפת לך מה חושבים עליך בעצם יש לנו שתי אפשרויות, מה שתי האפשרויות אפשרות אחת אומרת שתגיד שלא אכפת לך מהתוצאות ואפשרות שנייה שתבין שזה לא משפיע על התוצאות. אתה אמרת "אכפת לי מה חושבים עלי למה כי זה משפיע על איזה תוצאות כלשהן" אז או שנגיע למסקנה של "וואלה זה לא משפיע על התוצאות" או שנגיע למסקנה "לא אכפת לי שזה משפיע על התוצאות" או שנגיע למסקנה שאין אפשרות שלא יהיה אכפת לך מה חושבים עליך. אתה הבנת מה אמרתי?

ש: האפשרות השנייה היא כאילו יותר עמוקה מהראשונה?

אליעד: לא.

ש: או שזה פשוט אותו דבר רק אפשרות אחרת.

אליעד: אתה שואל את עצמך "למה אכפת לי מה חושבים עלי" עד כאן זה נכון?

ש: כן.

אליעד: יפה תשובה אחת אומרת אז מה אמרת "אכפת לי מה חושבים עלי כי זה משפיע לי על החיים מה שחושבים עלי" בסדר?

ש: כן.

אליעד: יפה עכשיו אז אנחנו רוצים שלא יהיה אכפת לך מה חושבים עליך זה גם נכון? אז מה האפשרויות שלנו אפשרות אחת שנחקור ונגלה שמה שחושבים עליך או לא חושבים עליך זה לא משפיע על החיים שלך אם היית מבין את זה אז לא היה אכפת לך מה חושבים עליך, אפשרות שנייה שתגיד "וואלה נכון שזה משפיע על החיים שלי אבל לא אכפת לי שזה משפיע על החיים שלי ולכן לא אכפת לי מה חושבים עלי" אבל אם אתה בטוח שזה משפיע על החיים שלך ואתה בטוח שאתה לא מוכן שזה ישפיע על החיים שלך אז בעצם זה כמו להגיד "אני בטוח שאכפת לי מה חושבים עלי" ואז אין פתרון לשאלה הראשונה ששאלת. אתה הבנת?

ש: פחות או יותר.

אליעד: למה פחות או יותר אתה רוצה לתת דוגמה תן דוגמה.

ש: לתת דוגמה?

אליעד: כן.

ש: סתם לדבר מול קהל נגיד.

אליעד: לדבר מול קהל.

ש: לדבר מול קהל ועכשיו אתה לא מצליח להתרכז במה שאתה צריך להגיד כי אתה חושב מה חושבים על איך שאתה נראה ואיך שאתה מתנהג.

אליעד: ולמה אתה חושב על זה כי מה אכפת לך מה הם חושבים איך אתה נראה כי?

ש: זה משפיע על איך שתדבר.

אליעד: שמה כי הם חושבים לא הבנתי תסביר אכפת לך מה הם חושבים איך אתה נראה.

ש: כן.

אליעד: כי?

ש: כי אם זה יראה לא טוב בעיניך מה שהם חושבים עליך.

אליעד: בוא נפרט כי יכול להיות אתה חושב שאולי הם חושבים ש...?

ש: שאולי הם חושבים שאתה נראה לא טוב.

אליעד: יפה ואז מה זה משנה אם הם חושבים שאתה נראה לא טוב ואז?

ש: ואז אתה תתחיל לעשות טעויות.

אליעד: למה כי אתה מרוכז במה שהם חושבים עליך ומה אכפת לך שהם חושבים שאתה נראה לא טוב.

ש: זה צריך לבדוק.

אליעד: אז אני שואל אותך אתה תגיד אתה אמרת שזה אכפת לך.

ש: אז זהו אני צריך לשבת לבדוק את זה.

אליעד: אז תשב תבדוק.

ש: בסדר.

אליעד: אז מה שאנחנו נגיע בסוף לאיזה output "שבגלל מה שהם חושבים עלי אני רוצה למצוא חן בעיניהם רוצה שהם יאהבו אותי הם לא אוהבים אותי לא אוהב את עצמי" בסדר ואז אנחנו נשאל האם זה מחויב לך אם כן אתה חייב שיהיה אכפת לך מה חושבים עליך אם לא אז לא, זאת האמת מה אתה רוצה לשקר זאת האמת.

ש: בקיצור אני צריך לשבת.

אליעד: גם בעמידה זה טוב.

ש: גם לעמוד ולבדוק לשכב לבדוק.

אליעד: תבדוק מה שמשנה זה שתמצא את התשובות.
להעלות את הביטחון העצמי הנחה חברות לאהוב את עצמי ללא תנאים הקצנה להשתמש במחשב שליטה לימוד הישגים אתה יכול להאמין איך להיות רגוע איך לדבר איך לדבר לפני אנשים איך לדבר לפני קהל איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך איך להיות עם ביטחון עצמי איך להיות רגוע איך להרגיש איך להרגיש בנוח איך להרגיש משוחרר בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הרגשת ביטחון עצמי חברויות חברות חברים חברתי חוסר ביטחון עצמי חופש חושבים עלי חושבים עליך חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חסר ביטחון עצמי חרדה חרדה חברתית חרדה מאנשים חרדות חרדות חברתיות חרדת קהל לבנות ביטחון עצמי לדבר לדבר לפני אנשים לדבר לפני קהל להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להיות עם ביטחון עצמי להיות רגוע להירגע להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעצים את הביטחון העצמי להרגיע להרגיש להרגיש ביטחון עצמי להרגיש בנוח להרגיש משוחרר להשיג ביטחון עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי לפני קהל לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך מפחד מאנשים פחד פחד במה פחד חברתי פחד מאנשים פחד קהל פחדים פחדים חברתיים פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי רגוע רוגע רוצה ביטחון עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור הביטחון העצמי תחושת ביטחון עצמי
פחד קהל, חרדת קהל, פחד במה, דימוי חברתי, השפעת הסביבה, פחד מכישלון, פחד להיכשל, התמודדות עם פחדים, הפרעות חרדה, אהבה עצמית, חרדה חברתית קשה
פחד קהל, חרדת קהל, פחד במה, דימוי חברתי, השפעת הסביבה, פחד מכישלון, פחד להיכשל, התמודדות עם פחדים, הפרעות חרדה, אהבה עצמית, חרדה חברתית קשה
פחד קהל, חרדת קהל, פחד במה, דימוי חברתי, השפעת הסביבה, פחד מכישלון, פחד להיכשל, התמודדות עם פחדים, הפרעות חרדה, אהבה עצמית, חרדה חברתית קשה ממה באמת נובע פחד קהל וכיצד להתמודד איתו? פחד קהל או חרדת במה הוא נושא נפוץ שיכול לשתק אנשים רבים. אליעד כהן מסביר כי בבסיסו, פחד קהל נובע מהחשש של האדם מכך שאחרים יחשבו עליו שהוא לא מספיק טוב, טיפש, או כישלון. הסיבה לכך ... לא יחשוב שיש השלכות קשות לכישלון, הוא לא יפחד. מצד שני, הוא גם לא יהיה מאוד מאושר מהצלחה, כי המשמעות של ההצלחה נגזרת מהפחד ומההשלכות של הכישלון. לכן, פחד קהל נובע ישירות מעוצמת הרצון להרשים ולהצליח חברתית. איך אפשר להפחית פחד קהל בצורה מעשית? אליעד מציע כמה דרכים להפחתת הפחד, תוך הסבר מפורט של כל שיטה: קבלה עצמית ללא תנאים: אליעד מסביר שאדם שלא אכפת לו באמת מה חושבים עליו, שאוהב ומקבל את עצמו ללא תנאים, לא יחוש פחד קהל. אדם כזה מבין שגם אם יכשל או יצחקו עליו, זה לא משנה לו, ולכן אין לו סיבה לפחד. הורדת ... ולהצליח. זו הבחירה שלו, והוא צריך לקבל את זה שהפחד הוא חלק בלתי נפרד מהרצון. איך דימוי חברתי משפיע על הפחד? אליעד מסביר לעומק שהשורש העמוק ביותר של פחד קהל הוא דימוי חברתי מוגזם. אדם שמתחשב יותר מדי במה שחושבים עליו, ומייחס חשיבות רבה מדי לדימוי החברתי, יחווה פחד גדול יותר להיכשל בפומבי. כדי להפחית את הפחד קהל, יש להפחית באופן מודע את החשיבות שמייחסים לדעות של אנשים אחרים. הוא נותן משימה מעשית ... ממה אחרים יחשבו עליו, ואז להחליט באופן מודע לוותר על לפחות חצי מהם. זה יפחית בצורה משמעותית את עוצמת הלחץ והפחד מהשפלה חברתית. האם אפשר להיפטר לגמרי מפחד קהל? אליעד טוען שאין פתרון מושלם. תמיד יש בחירה: אם רוצים להיות חופשיים מפחד קהל באופן מוחלט, צריך לוותר על הרצון להרשים ולהצליח חברתית. מצד שני, אם רוצים לשמור על הרצון הזה, צריך לקבל שהפחד יהיה שם תמיד, במידה כזו או אחרת. הכל עניין של איזון ופרופורציה, וההחלטה מה עדיף היא של האדם עצמו. בסיכום, פחד קהל נובע מהזדהות האדם עם ביקורת חברתית, ומתחזק מעוצמת הרצון להצליח. הדרך להפחית אותו היא ללמוד לקבל את עצמך ללא תנאים, להפחית את הרצון החברתי להצליח או להפחית את החשיבות שמייחסים לדעותיהם של אחרים. איך להתמודד עם פחד קהל? מה לעשות כשיש לי בלקאאוט? חרדה חברתית קשה כיצד להפחית דימוי חברתי? איך לקבל את עצמי ...
פחד לעמוד בפני קהל, פחד להציג את עצמי, פחד להעביר פרזנטציה, פחד לדבר בקבוצה, לעמוד מול קבוצה, דיבור בפני קהל, טיפול בפחד במה, טיפול בחרדת קהל, איך להתמודד עם פחד קהל? איך לדבר בפני קהל?
פחד לעמוד בפני קהל, פחד להציג את עצמי, פחד להעביר פרזנטציה, פחד לדבר בקבוצה, לעמוד מול קבוצה, דיבור בפני קהל, טיפול בפחד במה, טיפול בחרדת קהל, איך להתמודד עם פחד קהל? איך לדבר בפני קהל?
... לעמוד מול קבוצה, דיבור בפני קהל, טיפול בפחד במה, טיפול בחרדת קהל, איך להתמודד עם פחד קהל? איך לדבר בפני קהל? למה אנשים פוחדים לדבר מול קהל? הסיבה לפחד לדבר בפני קהל היא שבן אדם מפחד ... רע. אליעד כהן מסביר שפחד קהל לא נובע רק מהרצון להרשים או למצוא חן בעיני אחרים, אלא מהחשש הכללי שיקרה משהו שלילי בעת הדיבור. זה ... אגיד משהו לא נכון. האם פחד קהל קשור לכמות האנשים? אליעד מסביר שפחד קהל אינו תלוי בהכרח בכמות האנשים, אלא שבדרך כלל הפחד מתגבר ככל שיש יותר אנשים. עם זאת, גם אדם שחווה ... לא בטוח בו לגמרי. האם פחד קהל נובע מחוסר ביטחון עצמי? לדברי אליעד כהן, פחד קהל קשור לביטחון עצמי, אך לא רק לו. ישנם מצבים שבהם האדם בטוח מאוד בעצמו ובידע שלו ועדיין מפחד לדבר ... המחשבות השליליות יוצרות פחד קהל? אליעד מסביר שכאשר אדם מדבר מול קהל, הוא לא רק אומר את מה שהוא אומר, אלא בראשו עולות מחשבות על ... הפחד יגדל בהתאם. מדוע פחד קהל אינו רק פחד להציג תוכן אלא גם פחד להציג את עצמי? אליעד מציין שהפחד הוא לא רק מהתוכן המועבר, אלא ... משמעותי. לכן הטיפול בפחד קהל הוא בראש ובראשונה טיפול עצמי, עבודה פנימית שמטרתה להפסיק לבקר את עצמך בצורה שלילית. בנוסף, יש ... הדרך להיות רגוע ובטוח בדיבור מול קהל, לפי אליעד, היא להיות כנה ואותנטי לגמרי. כלומר, להציג את עצמך בדיוק כמו שאתה, ללא ניסיון להרשים ... שהוא לא. איך להתמודד עם פחד במה? טיפול בחרדת קהל איך לדבר בביטחון בפני אנשים? התגברות על פחד קהל למה יש לי פחד קהל? חרדה חברתית ודיבור מול אנשים כיצד לשפר ביטחון עצמי בדיבור? ...
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
... מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, ... לפחד לפני הופעה בבית משפט? המשתתפת מסבירה שהיא אינה חוששת לשיר מול קהל, אך פחד קהל ניכר אצלה כאשר היא נדרשת לדבר בפומבי, במיוחד בהופעות מול שופט בבית ... בבית משפט מה לעשות כאשר הפחד לא מוצדק? האם יש צדק במערכת המשפט? כיצד להתמודד עם חרדת קהל? האם צריך להאמין במערכת המשפט? התמודדות עם פחדים וחרדות משפטיות פחד קהל ופחד מהמשפט הקרוב המשתתפת מסבירה כי אין לה בעיה לשיר מול קהל, אך לדבר ... להבליט את האמת שלה, אך במקביל להפנים את חוסר השלמות של העולם. אנחנו מדברים על פחד קהל , אוקי אז אנחנו מדברים עלייך באופן ספציפי שאת רוצה לשיר ואת חושבת. ש: לא ... והם לוקחים עורכי דין ככה. אליעד: אבל זה לא פחד את פשוט מפחדת מהבין משפט. ש: לא פחד קהל זה חוץ מזה אני טיפוס שיש לי הרבה מידע של כל מיני דברים, אני ניסיתי כמה ... עם המנגד עמיתך לא, אתה מבין מה שקורה פה? אליעד: הבנתי. ש: יפה זה איך יקראו לזה פחד קהל פחד אנושי, חוסר ביטחון אין לי מושג מה זה מאיפה זה בא. אליעד: אני אגיד ... פה קיר למה אני מפחדת מזה שהמשוגעים האלה אומרים שאין קיר זאת מהות השאלה, לא קשור לפחד קהל זה נושא אחר. את פשוט חכמה אבל את לא יודעת שאת חכמה ולא מספיק חכמה, אני ...
פחד קהל, פחד במה, חרדת קהל, חרדה חברתית, דיבור מול קהל, חרדת במה, התמודדות עם חרדה חברתית
פחד קהל, פחד במה, חרדת קהל, חרדה חברתית, דיבור מול קהל, חרדת במה, התמודדות עם חרדה חברתית ובו יתבאר, מהו פחד קהל פחד במה? כיצד הוא קשור לחרדה חברתית כללית? וכיצד להתמודד בהצלחה עם פחד של דיבור מול קהל וכיוב? ועוד. ופחד קהל, הוא הפחד שיש לאדם להופיע לפני קהל. כגון לדוגמה אדם שצריך לתת איזה נאום, או אדם שצריך לעשות איזו מצגת בעבודה מול שאר חבריו לעבודה וכיוב. שלפעמים יש לאדם חרדת קהל כל כך גדולה, עד כדי כך, שרק ברגע שהוא חושב על האפשרות שהוא ידבר לפני קהל ... מיד הוא חווה חרדה כללית והתקפי חרדה. עד כדי כך, שיש כאלו שמופיעים אצלם תסמינים של חרדה, רק מהמחשבה שהם צריכים לדבר מול קהל וכיוב. וזה נקרא פחד קהל. וחרדת קהל, היא תת חרדה של חרדה חברתית. כי יש דבר שנקרא חרדה ... וכלפי ההתנהגות שלו. שהאדם מפחד מהתגובה האפשרית של האנשים, כלפיו וכלפי ההתנהגות שלו. וזאת נקראת חרדה חברתית כללית. ואחד מהביטויים שלה, הוא פחד מפני קהל שיש לאדם. וכפי שכבר ביארתי, חרדת קהל, היא דבר מחויב. זא מחויב שיהיה לאדם פחד קהל, כאשר הוא מופיע לפני קהל וכיוב. ולמה? כי כל חרדה נובעת מרצון כלשהו. והחרדה ... איתו ויאהב אותו. כי האדם הולך לדבר בפני קהל, כדי לשכנע אותם באיזה מסר כלשהו. והאדם לא מדבר עם קירות דוממים, אלא עם בני אדם. והאדם לא סובל מחרדת קהל, כאשר הוא מדבר עם הקירות, אלא רק כאשר הוא מדבר עם בני אדם. וזה משום המשמעות ... לו מה יקרה ומה יחשבו עליו. ובלי נקודת המבט הזאת, מחויב שתהיה חרדה חברתית בעוצמה כזו או אחרת. והדרך של האדם להשתחרר מהחרדה החברתית שלו ומהפחד קהל שלו, היא על ידי התבוננות פנימית של האדם אל תוכו. ועל האדם לשאול את עצמו: למה ... ומהו רע? וכולי. והשאלות האלו שהאדם שואל את עצמו, הן מורידות לאדם את המוטיבציה שלו להצליח בהופעה שלו מול קהל. וממילא הן גם מורידות לאדם את הפחד קהל והפחד במה שלו. ולא! אין דרך אחרת שבאמת יכולה להרגיע את האדם באמת. כי כל הדרכים לטיפול בחרדת קהל, הן רק כמו לכבות מדורה של אש, על ידי זה שנושפים עליה רוח. שהרוח, במקרה הטוב ... גם את הפחד שלו להיכשל. ובסיכומו של דבר, הדרך להתמודד עם כל התקפי החרדה באשר הם בכלל, והדרך להתמודד עם חרדה חברתית בפרט, והדרך להתמודד עם פחד קהל באופן ספציפי, היא על ידי זה שהאדם מגיע לשחרור רגשי פנימי. שבו לא אכפת לו כלל ...
אליעד כהן, מי זה אליעד כהן? הסיפור של אליעד כהן, חוכמת חיים, ניסיון חיים, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך? הדרך של אליעד כהן, פחד קהל, התמודדות עם חרדת קהל, מורה רוחני, מודעות עצמית
אליעד כהן, מי זה אליעד כהן? הסיפור של אליעד כהן, חוכמת חיים, ניסיון חיים, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך? הדרך של אליעד כהן, פחד קהל, התמודדות עם חרדת קהל, מורה רוחני, מודעות עצמית
... כהן, חוכמת חיים, ניסיון חיים, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך? הדרך של אליעד כהן, פחד קהל, התמודדות עם חרדת קהל, מורה רוחני, מודעות עצמית מי זה אליעד כהן ואיך הוא מתמודד עם פחד קהל? אליעד כהן משתף את קהל השומעים בסיפורו האישי, ומסביר כיצד הוא הגיע להבנות ולתשובות שעזרו לו להבין את עצמו ואת הדרך בה הוא חי. הוא מדגיש את החשיבות של לשאול שאלות ... ושאלות שנובעות מתוך ניסיון החיים שלו. במהלך ההרצאה, הוא מתאר את הדרך בה התמודד עם פחד קהל. תחילה, הוא מציין כי כל אחד יכול למצוא פתרון לסוגיות שמעסיקות אותו, אך לא בהכרח הפתרונות הם הפתרונות הסטנדרטיים. לדוגמה, כאשר דיבר על פחד קהל, הוא הסביר שזו לא רק בעיה של חוסר ביטחון עצמי, אלא שילוב של פחד, תחושת חשש מהתמודדות עם האנשים שבקהל, וכן הסכנה שבתחושת חוסר נוחות שנגרמת מתוך הציפיות של אחרים. ... של דבר להפחתה או התמודדות טובה יותר עם פחדים אלו. הוא מציע גישה שמיועדת לאלה הסובלים מחרדת קהל, על ידי הצגת שאלות מפתח כגון: למה אני פוחד?, מה יקרה אם אני אכשל?, ו - מה חשוב לי באמת?. השאלות הללו מאפשרות לאדם להבין לא רק את פחדיו, אלא גם את הדרך בה הוא ... הבנה, ולחפש תשובות דרך שיחה פנימית ושאלות שמאתגרות את התפיסות המקובלות. איך להתמודד עם פחד קהל? מהן השאלות שמובילות לתשובות פנימיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להבין את עצמך יותר טוב? מהם דרכי ההתמודדות עם חרדה? ...
חרדה חברתית - חרדה חברתית אצל ילדים, טיפול בחרדה חברתית, פחד קהל, פחד חברתי, הפרעת חרדה חברתית, ביישנות וחוסר ביטחון עצמי
... אצל ילדים, טיפול בחרדה חברתית, פחד קהל, פחד חברתי, הפרעת חרדה חברתית, ביישנות וחוסר ביטחון עצמי ובו יתבאר, מהי הפרעת חרדה חברתית? ואיך לטפל בחרדה ... להתבטא, כביישנות וחוסר ביטחון עצמי פחד קהל פחד במה וכיוב שיש לאדם, מפני הסביבה שבה הוא חי ושאיתה הוא מתקשר. וזה עצמו נובע מחרדה פנימית של ... ממה שיחשבו עליו. וזה מתבטא בביישנות פחד קהל חוסר ביטחון עצמי וכיוב. ויש סוגים שונים של טיפול בחרדה חברתית. והפסיכיאטרים, שלא מבינים כמובן את השורש ...
פחד קהל, חרדה חברתית, דיבור בפני קהל, פחד במה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, חרדת קהל, הערכה עצמית
פחד קהל, חרדה חברתית, דיבור בפני קהל, פחד במה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, חרדת קהל, הערכה עצמית
פחד קהל, חרדה חברתית, דיבור בפני קהל, פחד במה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, חרדת קהל , הערכה עצמית למה פחד קהל וחרדה חברתית ממשיכים גם כשהם לא הגיוניים? אנשים רבים חווים פחד קהל, חרדה חברתית או פחד במה, אפילו כשהם מבינים שאין סיבה הגיונית לפחד. אליעד כהן מסביר שתופעה זו מתרחשת בדיוק מכיוון שהאדם לא מצליח להבין את הסיבה האמיתית לפחד שלו. ככל שאדם פחות מבין את ... להשתחרר מהפחד, משום שבפועל הוא כן מייחס חשיבות רבה למה שיחשבו עליו. מה הפתרון הפרקטי שפותר פחד במה? אליעד מציע גישה יוצאת דופן: לפני שהאדם עולה לבמה, עליו לדמיין את הסיטואציה הגרועה ביותר שתוכל לקרות לו. למשל, אם אדם מפחד שיצחקו עליו, אליעד מציע לדמיין שהקהל ... הפחד הזה מפני השיפוט של הקהל הוא שמפעיל את החרדה החזקה. מה הקשר בין הערכה עצמית לבין הפחד מדיבור מול קהל? הקשר בין הערכה עצמית ופחד קהל הוא קריטי להבנה, כי האדם תולה את הערך שלו באופן מוחלט באיך שהסביבה תופסת אותו. כאשר האדם מאמין שהוא חייב להעריך את עצמו, הוא גם מאמין שהערכה זו תלויה בשיפוט החברתי. ככל שהתלות בהערכה החברתית גדולה יותר, כך האדם יסבול יותר מפחד במה. אליעד מסביר שישנן שתי הנחות בסיסיות שיוצרות את החרדה: ההנחה שהאדם חייב להעריך את עצמו. ההנחה שההערכה העצמית חייבת להיות מושפעת ממה שהקהל חושב עליו. אליעד טוען ... מהתלות שלו בשיפוטיות חיצונית. כך הוא יהפוך להיות עצמאי רגשית. לסיכום: מה הדרך להשתחרר מפחד במה וחרדה חברתית? הדרך היא להבין לעומק למה באמת מפריע לאדם שהקהל יצחק עליו או יחשוב עליו דברים רעים. אליעד ממליץ לבחון לעומק את ההנחות שהאדם מחזיק בהן, ולזהות ... שלו, הפחד יתפוגג בהדרגה. איך להפסיק לפחד מהקהל? האם הערכה עצמית תלויה באחרים? איך להתמודד עם פחד במה? למה אני מפחד ממה שחושבים עליי? מה הסיבה האמיתית לחרדה חברתית? ...
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 3
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 3
... מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 3 מהם הגורמים לפחד להופיע בבית משפט ואיך להתמודד עם חרדת קהל? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בנושא הפחד להופיע בפני שופט בבית משפט, חרדת קהל ולחץ שנובע מהופעות ציבוריות בכלל. הוא מתחיל בשיחה על ההתמודדות עם פחדים וחרדות, במיוחד עבור עורכי דין ומי שמופיע בפני שופטים ובתי משפט. כיצד להתמודד עם פחד מדיבור בפני קהל? אליעד מציין כי הפחד להופיע מול שופט הוא סוג של פחד קהל, שנובע לא רק מהחשש מהשופט עצמו, אלא גם מהחשש מהתוצאה של ההופעה. פחד זה נפוץ לא רק במצבים משפטיים, אלא גם במצבים שונים של הופעה מול קהל, כמו ... עם זאת היא לא להימנע מלתת אמון, אלא להבין את היקף הסיכון שכרוך בכך, ובכך להפחית את תחושת החרדה. פחד להופיע בבית משפט חרדת קהל טיפול בחרדות התמודדות עם פחדים לחץ בבית משפט עורכי דין התמודדות עם פחד קהל
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 2
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 2
... להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 2 מהם האסטרטגיות להתמודד עם פחדים וחרדות בהופעות ... להיווצר בהקשרים כאלה, בעיקר בהקשר של פחד קהל וחרדה מפני שופט. הנושא המרכזי היה כיצד להתמודד עם החרדה והפחד במצבים שבהם אדם נדרש להופיע בבית משפט. אליעד הסביר שהפחד עשוי לנבוע ממספר גורמים, כולל חוויות קודמות של ... בבית משפט לחץ בבית משפט איך להתמודד עם פחד קהל? כיצד להתמודד עם פחד משופט? ...
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
... טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית מה זה טיפול בחשיפה ואיך הוא עובד? טיפול בחשיפה הוא שיטת טיפול נפוצה ... של התבוננות והבנה. אדם הסובל מפחד קהל לא רק צריך לדבר מול אנשים שוב ושוב, אלא גם לבחון את המחשבות שעוברות לו בראש לפני, ... והתבוננות פנימית איך להתמודד עם פחד קהל? כיצד להפחית חרדה חברתית? מהו טיפול בחשיפה? ש: מה זאת השיטה הזאת שנקראת טיפול ... איתו ממה בדיוק הוא חושש. אם הוא בפחד קהל, כדאי לא רק לעלות ולדבר שוב ושוב מול אנשים, אלא גם לשאול: מה חשבתי לפני? ממה פחדתי? ... נגיד נדבר עוד פעם נגיד בן אדם עם פחד קהל בהנחה שנגיד שאומרים לו טוב בוא עכשיו אני אתן לך בדיחה תספר בדיחה לאנשים אוקי אם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לדבר לפני קהל? איך להיות רגוע? מה חושבים עליך? איך להרגיש בנוח? איך לדבר לפני אנשים? חרדת קהל, פחד מאנשים, חרדה חברתית, איך להיות עם ביטחון עצמי? איך להרגיש משוחרר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פחד קהל, האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד קהל, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לירידה במשקל, גישור, מאמן אישי מומלץ בתחום פחד קהל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4370 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:10:18 - wesi1