אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה?
וכאן אסביר לגבי טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? ועוד.

אז ברמת העיקרון, אנשים מאמינים שטראומה זה דבר רע. ומי שסובל מפוסט טראומה זה דבר רע. ולמה אנשים מאמינים בזה? כי טראומה נוצרת בעקבות דבר רע שקורה לאדם במציאות או אפילו בדמיון. לדוגמה, בן אדם שבטעות מכניס את היד לאש והוא חוטף כאב של כוויה, אז נוצרת לו טראומה מלהכניס את היד לאש. או בן אדם שפרצו לו לבית, אז יש לו טראומה מגנבים. או בן אדם שעשה תאונה, שאז יש לו טראומה מתאונות דרכים. או אפילו בן אדם שראה מישהו אחר שקרה לו משהו רע, והאדם דמיין שזה קורה לו בעצמו, שאז יש לאדם עצמו טראומה מכך שיקרה לו מה שהוא ראה שקורה למישהו אחר באירוע טראומטי כזה או אחר. במילים אחרות, טראומה נוצרת בעקבות כך שקרה לך משהו רע, וזיכרון טראומטי מאירוע טראומטי הוא זיכרון רע. ולכן טראומה נחשבת לדבר רע.

אבל זאת לא כל האמת. כי יש טראומה טובה ויש טראומה רעה. ואני אסביר. הטראומה היא מנגנון הגנה שיש לאדם שלא יקרו לו דברים רעים. וזה טוב שיש לאדם טראומה מהכאב של להכניס את היד לאש. כי רק ככה האדם נזהר שלא להכניס את היד לאש. וזה טוב שיש לאדם טראומה מתאונות דרכים, כי ככה האדם נוסע בזהירות וכולי.

אלא מה, מתי הטראומה היא רעה? הטראומה היא רעה, כאשר היא לא משקפת את האמת וכאשר היא יותר מידי דמיונית בצורה שקרית. לדוגמה, בן אדם שמפחד לגעת ברכב, כי זה מזכיר לו תאונת דרכים. או מישהו שמפחד ללכת לספארי, כי פעם כלב נשך אותו ברחוב. או מישהו שמפחד מרעש של זיקוקים, כי זה מזכיר לו את המלחמה וכיו"ב.

כי הטראומה עובדת באמצעות המנגנון של הדמיון. שהמוח מתרחק ממשהו שדומה למשהו אחר שלילי שקרה בעבר. וזה טוב שיש לאדם דמיון שמרחיק אותו מדברים שדומים לדברים רעים שקרו לו בעבר. אבל אם הדמיון הזה מוגזם מידי ואם הדמיון מדמה דבר לדבר בצורה לא נכונה, ואם הדמיון לא מבין את ההבדל שיש בין הזיכרון הטראומטי לבין המציאות הנוכחית, הרי שאז הטראומה הופכת להיות שלילית וכזו שמצריכה טיפול.

ולא, טראומה היא לא שלילית אם היא מגבילה אותך יותר מידי. כי זה שהטראומה מגבילה או לא מגבילה אותך, זה לא בהכרח רע. כי יתכן שהטראומה נכונה. וזה טוב לדוגמה שיש לאדם פחד גבהים שהוא בעצם סוג של זיכרון טראומטי שהאדם זוכר מה קרה למישהו שנפל ממקום גבוה. וזה שהטראומה מפריעה לאדם לחיות, זה מצוין, כל זמן שהיא משקפת את האמת. אבל אם הטראומה מוגזמת, בכך שהיא לא מדויקת. כי האדם מתחיל לפחד יותר ממה שהגיוני לפחד, הרי שאז הטראומה מצריכה טיפול.

אז איך לדעת אם הטראומה מוגזמת או לא? ואיך לדעת אם הזיכרון הטראומטי מוגזם או לא? ואיך לדעת אם הדמיון מדויק או לא? זה עניין אחר בפני עצמו וכל מקרה לגופו. ואיך לטפל בטראומה, זה כמובן עוד עניין שלם בפני עצמו.

אבל כן אני יכול לומר בצורה שהיא בטוח נכונה במאה אחוז, שאם האדם באופן כללי ילמד לדייק את המחשבה שלו ואם האדם ילמד להיצמד לאמת, הרי שאז הדמיון של האדם יהיה דמיון יותר מדויק. ואז ממילא יישארו רק הטראומות הטובות ולא יהיו יותר טראומות מוגזמות או טראומות רעות.

לסיכום: בכללי אפשרי ללמוד כאן על טיפול בטראומה באופן כללי. אבל צריכים לדעת, שטראומה היא לא בהכרח רעה, כל זמן שהיא משקפת מנגנון הגנה מדויק באופן מדויק בעוצמה מדויקת וכולי. אבל אם הדמיון מוגזם, הזיכרון מוגזם, הדמיון לא מדויק, הפחד מוגזם וכיו"ב, שזה עוד עניין שצריכים בפני עצמו לדעת להבדיל האם ועד כמה הטראומה רעה או טובה, אז במקרה כזה בהחלט כדאי ואפשרי לטפל בטראומה.
הגיוני שקרים הגיוני לפחד תאונה הגזמה כאבים המוח דיוק זיכרון מוגזם מאה אחוז טראומה היא מנגנון הגנה אופי קיצוני איך אפשרי לטפל איך אפשרי לטפל בטראומה איך להתמודד איך להתמודד עם אירוע איך להתמודד עם אירוע טראומטי איך להתמודד עם טראומה איך לטפל איך לטפל בטראומה איך נוצר זיכרון איך נוצר זיכרון טראומטי איך נוצרת טראומה אירוע טראומטי אישיות קיצונית אפשרי דמיון דמיון לא מדויק דמיון מוגזם דמיונות האם אפשרי לטפל בטראומה האם טראומה היא טובה או רעה האם יש לי טראומה הגזמה הגנה הקצנה התמודדות התמודדות עם טראומה התמודדות עם טראומות זיכרון זיכרון טראומטי זיכרון מוגזם זיכרונות חרדה מרעש חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טובה או רעה טיפול טיפולים טראומה טראומה היא טובה או רעה טראומה היא מנגנון הגנה טראומה טובה טראומה מגנבים טראומה מוגזמת טראומה מתאונות דרכים טראומה רעה טראומות להגזים להוציא מפרופורציה להקצין להתמודד להתמודד עם אירוע להתמודד עם אירוע טראומטי להתמודד עם טראומה להתמודד עם טראומות לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות ללכת למה טראומה היא מנגנון הגנה למה יש לי טראומה מטופל מטופלים מטפל מנגנון מנגנון הגנה סוגים סוגים של טראומה סוגים של טראומות פחד פחד ללכת לספארי פחד מגנבים פחד מוגזם פחד מרעש פחד מרעש של זיקוקים פחד מרעשים פחדים פחדים מוגזמים קיצוניות רעה או טובה רעש תאונות דרכים
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין
... טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין מהי אמונה טובה או רעה? ההרצאה עוסקת בשאלה המרכזית אם אמונה בהכרח נחשבת לדבר רע או טוב, תוך כדי בחינת השפעתה ... על האדם. הוא מציין כי בספר עליות, האמונה נחשבת לדבר רע, אבל הוא לא בהכרח מקבל את ההגדרה הזו. אליעד מסביר כי כדי להבין אם האמונה היא טובה או רעה, יש צורך לבדוק את האמונה עצמה ואת ההשפעה שלה על האדם. הוא מציין את האפשרות שהאמונה ... הוא רק מה שאנחנו מאמינים בו, ולכן כל דבר עשוי להיות אמונה שמבוססת על תפיסת מציאות אישית, ולא על ידע מוחלט. האם אמונה עיוורת היא טובה או רעה? אליעד עובר לשאלה נוספת: האם אמונה עיוורת היא טובה או רעה? האמונה העיוורת, כמשמעותה, היא האמונה במשהו ללא שום ספק או חשש. לדוגמה, אדם מאמין בהכרח שהשמש תזרח מחר, ובכך הוא מצהיר אמונה עיוורת. השאלה שואל אם אמונה כזו היא טובה או רעה, תלויה בהשפעתה על האדם. אם האמונה העיוורת מביאה לתוצאה חיובית, אז היא נחשבת לאמונה ... הסיבה שהאמונה היא תמיד גמישה ותלויה בהגדרה של האדם, כי כל מה שאנחנו יודעים הוא רק אמונה שמבוססת על החיסרון הזה. לסיכום, מה זה אמונה טובה או רעה? בסיום ההרצאה, אליעד מסכם כי האמונה לא בהכרח טובה או רעה בפני עצמה. כל דבר בעולם תלוי במידת האמונה של האדם בו. אם אדם מאמין שמשהו טוב לו, הוא יחווה את הדבר כטוב. אם הוא מאמין שמשהו רע לו, הוא יחווה את זה כרע. האמונה היא לא בהכרח רעה או טובה, אלא היא תלויה במה שהאדם מאמין בו ובמה שהוא רוצה לראות כמציאות. כל דבר בעולם ניתן ... עיוורת האם כל אמונה רעה? האמונה המוחלטת האם כל מחשבה היא אמונה? החיסרון והאמונה מהי אמונה טובה? האמונה ותחושת טוב ורע מהי אמונה טובה או רעה? במהלך ההרצאה, אליעד מתמקד בשאלה האם אמונה בהכרח נחשבת לדבר רע או טוב. כדי להתמודד עם ... המובילות לתשובה. הוא מתחיל על ידי הצגת שאלה רטורית האם כל אמונה בהכרח רע, ומפנה את תשומת הלב לאפשרות שהאמונה יכולה להיות מוגדרת כרעה או טובה על פי ההגדרה האישית של כל אדם. הוא מציין כי על פי ספר עליות, האמונה נחשבת לרעה, אך הוא ... שום דבר בעולם שניתן לדעת בוודאות מלאה, וכל ידיעה שמופיעה לנו היא בעצם סוג של אמונה, אשר יכולה להשתנות עם הזמן. האם אמונה עיוורת טובה או רעה? בהמשך, אליעד שואל האם אמונה עיוורת היא טובה או רעה. אמונה עיוורת, לפי מה שמובא בהרצאה, היא האמונה שהאדם מאמין בה ללא ספקות, בלי לשאול שאלות. לדוגמה, אם אדם מאמין שהשמש תזרח מחר בלי כל ספק, זו אמונה עיוורת. אך האם זוהי אמונה טובה או רעה? אם התוצאה שלה היא חיובית עבור האדם, אז היא אמונה טובה, אך אם התוצאה תהיה שלילית, היא ... הוא מציין שמה שנראה לנו נכון הוא רק מה שאנו חושבים שהוא נכון, ולכן כל מחשבה היא בעצם אמונה עם חיסרון כלשהו. לסיכום, מה זה אמונה טובה או רעה? כפי שנראה, אליעד מציע שמה שעושה את האמונה לטובה או רעה תלוי במה שהאדם מאמין בו. אם אדם מאמין שמשהו טוב לו, זה טוב. אם הוא מאמין שמשהו רע לו, זה רע. האמונה היא לא בהכרח טובה או רעה בפני עצמה, אלא תלויה בהשפעה שלה על האדם ובמה שהוא מאמין בנוגע למציאות. אמונה עיוורת ...
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
... את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף האם צריך להעריך ולאהוב את המציאות כפי שהיא? אליעד ... שננסה להעריך משהו רק כי הוא קיים. במקום להעריך, האדם צריך לשאול את עצמו את השאלה האמיתית: האם המציאות היא טובה או רעה? אם מתברר שהמציאות היא רעה, אין שום סיבה לאהוב או להעריך אותה. המטרה היא להיות כנים ולברר את ... המוחלטת לבין האושר האמיתי? אליעד כהן מסביר שכדי להגיע לאושר אמיתי, על האדם לדעת באופן מוחלט אם המציאות טובה או רעה, ולא להסתפק באמונה או השערה. הוא משווה זאת לידיעה מוחלטת כמו הידיעה של האדם שהוא עצמו קיים. ... שהוא קיים יותר מאשר הוא יודע שאדם אחר מדבר איתו. הוא צריך להגיע לרמת ודאות כזו לגבי השאלה אם המציאות טובה או רעה. ידיעה מוחלטת זו, בין אם היא תביא למסקנה שהמציאות טובה או רעה, היא המפתח לשחרור מסבל. מה משמעות התרגיל של בדיקת הטוב והרע במציאות? כדי לחקור לעומק את השאלה האם המציאות טובה או רעה, אליעד מציע תרגיל: לרשום עשרה דברים שנראים טובים ועשרה דברים שנראים רעים. לאחר מכן, יש לנתח ... אם הוא מוכן לקחת את הסיכון הזה ולחפש את האמת באופן מוחלט, או להישאר עם הספק, שמייצר סבל מתמשך אך פחות קיצוני. למה חשוב להגיע להחלטה סופית לגבי המציאות? כדי לחיות ללא סבל, האדם חייב להגיע למוחלטות אחת ולתמיד לגבי השאלה האם המציאות היא טובה או רעה. חוסר הוודאות וההשערות בנוגע למציאות יוצרות אי שקט פנימי מתמשך. אליעד מציין שהחלטה מוחלטת ... נפתח בהנחה שאין הכרח להעריך את המציאות אם היא נתפסת כגרועה. במקום זאת, יש לבדוק מהי האמת - האם המציאות טובה או רעה - ולנהוג בהתאם. הצורך בהבנת המציאות בצורה מוחלטת כדי להגיע לאושר אמיתי, יש לחקור את המציאות ... פחות יסבול כי אין לו נקודת אחיזה לתסכול. כדי להגיע לאושר אמיתי, יש להגיע למוחלטות בנוגע לשאלה האם המציאות טובה או רעה. הסיכון שבחיפוש האמת החיפוש אחר האמת כרוך בסיכון: אם אדם יגלה באופן מוחלט שהמציאות רעה, הוא ... את האמת למרות הסיכון שבכך? הצורך בהחלטה סופית על מנת להגיע לאושר, האדם חייב להחליט אחת ולתמיד האם המציאות טובה או רעה. לא ניתן להסתפק בחוסר ודאות או בחיים מתוך השערות. המסקנה היא שהגעה למוחלטות - בין אם בכך שהכל ... אומרת בן אדם קודם כל צריך להיות אמיתי, מה זאת אומרת להיות אמיתי לשאול את עצמו מה האמת האם המציאות הזאת טובה או רעה קודם כל לברר טוב או רע. ש: אוקי אם היא טובה הוא מבסוט אם היא רעה מה הוא אמור לעשות? אליעד: אם ... אם זה טוב או רק ויש פה סיכון. בא נדבר באופן כללי על כל המציאות, בן אדם צריך לאמת האם המציאות הזאת היא טובה או רעה, קחי את המציאות כמציאות האם המציאות הזאת כמציאות האם היא טובה או רעה. ש: אז רגע ואז אני לא אסבול ואם אני מאמתת. אליעד: לא אז קודם כל לאמת פירושו בלי שיכול מה יקרה ...
החיים טובים או רעים, מה האמת, איך לברר האם החיים טובים או רעים, האם המציאות טובה או רעה
החיים טובים או רעים, מה האמת, איך לברר האם החיים טובים או רעים, האם המציאות טובה או רעה
... טובים או רעים, מה האמת, איך לברר האם החיים טובים או רעים, האם המציאות טובה או רעה האם החיים טובים או רעים, ומה הדרך לברר את האמת? כדי להבין באמת האם ... שחשוב לא לקחת את ההסברים החלקיים האלה, אלא להמשיך ולחקור עד שנגיע לוודאות מוחלטת האם המציאות עצמה טובה או רעה . האם אליעד כהן רוצה לדכא את המאזינים, ומה הקשר לאמת? אליעד כהן מסביר ...
אמונה - האם היא טובה או רעה?
... - האם היא טובה או רעה? וכאן יתבאר העניין של האמונה, האם היא טובה או רעה? וראשית נגדיר, כי האמונה היא הפך השכל. כי במקום שיש שכל, אין בו שום צורך באמונה. כי מה שהאדם מבין ...
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה? מהם מנגנוני הגנה והדחקה וכיצד הם משפיעים על חיינו? מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה הם תהליכים נפשיים שהאדם משתמש בהם כדי להימנע להרגיש כאב, פחד, או אי נעימות. לדוגמה, כאשר אדם חווה אירוע לא נעים או טראומה, הוא נוטה להדחיק את הזיכרון או את המחשבה על האירוע הזה, כלומר, לשים אותם בצד, בפינה, ולא לחשוב עליהם. לכאורה, מנגנון זה מסייע לאדם להימנע מכאב נפשי או מפגיעה חוזרת, אך השאלה החשובה היא האם באמת מדובר בהגנה אפקטיבית או שמא יש לכך מחיר. כיצד מנגנוני הגנה פוגעים באיכות החיים? אליעד כהן מסביר שמנגנוני הגנה והדחקה אומנם שומרים על האדם מפני פגיעה חוזרת, אך בו זמנית הם מונעים ממנו לחוות דברים חיוביים רבים. למשל, ... אך כך גם מאבד את האפשרות להתחמם וליהנות מהאש. למה מנגנוני הגנה קיצוניים יכולים להיות הרסניים? כאשר אדם משתמש במנגנון הגנה באופן קיצוני, הוא עלול לפגוע בעצמו ואף באחרים סביבו. לדוגמה, אדם שנדחה על ידי בחורה, במקום פשוט להימנע מהתאהבות חדשה, מקצין את ההגנה שלו ואומר לעצמו ששום דבר לא מעניין אותו יותר, ומנתק את עצמו מאנשים לגמרי. הוא עושה זאת כדי להימנע מראש ... לו לחיות תחת פחד מתמיד של שמא יקרה משהו. מהו הפתרון למנגנוני הגנה והדחקה שפוגעים באיכות החיים? הפתרון שאליעד כהן מציע מתחלק לכמה שלבים. ראשית, יש להבין שמי שמפחד מאוד ... או להצליח. איך ליישם את זה בחיי היום - יום? הדרך שאליעד מציע לטיפול בהדחקה ובמנגנוני הגנה היא לפתח אהבה וקבלה עצמית ללא תנאי. ככל שאדם יותר אוהב ומקבל את עצמו כפי שהוא, כך הוא פחות זקוק להגנות. ... הזה מפחית את הפחד, ובכך משחרר את הילד לנסות דברים חדשים ללא פחד מוגזם מתוצאות שליליות. לסיכום, למה לא כדאי להדחיק ואיך לטפל בהדחקה? אליעד מדגיש שמנגנוני הגנה והדחקה לכאורה מגנים מפני פגיעה רגשית, אך בפועל הם מגבילים את יכולת האדם ליהנות ולהתקדם בחייו. כדי לטפל בכך, על האדם לפתח קבלה ואהבה עצמית ללא תנאי, להכיר את הרצונות האמיתיים שלו, ולהסכים לנסות ולהיפגע, מתוך הבנה שאין זה מפחית מערכו. איך לטפל במנגנוני הגנה? למה אני מפחד להיפגע? איך להתגבר על פחד מכישלון? איך לאהוב בלי לפחד להיפגע? למה מנגנון הדחקה מזיק? מהי תגובת היפוך? מה הקשר בין אהבה עצמית להצלחה? יש דבר שנקרא מנגנוני הדחקה מנגנוני הגנה מכירים את הסיפור הזה, מה זה אומר לך מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה מה זה אומר לך? ש: זה אומר לי שאם יש משהו נגיד תקרית שקרתה לי שלא נעים לי לא בא לי. אליעד: ... בפינה. אליעד: נכון לא חושבת על זה, עכשיו השאלה היא האם מנגנוני ההגנה באמת מגנים על הבן אדם כן או לא מה האמת? ש: במידה מסוימת כן. אליעד: באיזה מידה לא ובאיזה מידה כן? ש: זה במידה אם נגיד יש ילד חווה טראומה. אליעד: כן והוא מדחיק את זה אז הכל בסדר אין בעיה. ש: עכשיו אבל ההדחקה. אליעד: נגיד שהוא מצליח להדחיק את ...
דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה
דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה
... מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה מהי דיסוציאציה ... את רגשותיו כנתפסים כאילו הם לא שלו, כלומר, הוא מרגיש מנותק מהם או לא מחובר אליהם. תחושת ניתוק כזו יכולה להתרחש בשל מנגנוני הגנה שמטרתם להימנע ממגע עם רגשות קשים או מפחידים. התופעה עשויה להיגרם ממספר סיבות, כולל טראומות נפשיות, מנגנוני הדחקה ותחושות ... שבהן אדם מתמודד עם רגשות שמטלטלים אותו, כמו כעס, דיכאון, תחושת חוסר ערך או רצון לפגוע. אחד הגורמים הנפוצים הוא מנגנוני ההגנה וההדחקה, שבהם האדם מבקש להימנע ... אדם מרגיש כעס עצום, הוא עשוי לדחות את הרגש הזה ולחשוב זה לא אני שמרגיש כעס, דבר שמוביל לדיסוציאציה רגשית. כיצד מנגנוני הגנה גורמים לדיסוציאציה? מנגנוני הגנה נכנסים לפעולה כאשר אדם מרגיש ... הזה, יש דיסוציאציה בין הרגש לבין ההכרה בו. מדובר בתהליך הגנתי שמונע מהאדם להתמודד עם הרגש המפחיד או הבלתי נעים. מה הקשר בין טראומה לדיסוציאציה רגשית? דיסוציאציה רגשית קשורה לעיתים קרובות לחוויות טראומטיות. כאשר אדם עובר חוויה טראומטית, הוא עשוי להימנע מהמגע עם רגשותיו כדי להימנע מהכאב שמלווה את הזיכרונות הטראומטיים. בתהליך זה, מתחיל פיצול בין ... של האדם לבין ההתנסויות המודעות שלו, כך שהוא עשוי לא להרגיש כלום, בעוד שבתוך תת - המודע שלו נמצאות רגשותיו האמיתיים. כיצד מטפלים בדיסוציאציה רגשית? הטיפול בדיסוציאציה רגשית מתמקד בזיהוי הרגשות שהאדם נמנע מלהכיר בהם. הטיפול כולל התמקדות בסיבות שמובילות את האדם להימנע מהמגע עם הרגשות, ולמה הוא רואה בהם איום. במהלך הטיפול, האדם לומד לא להימנע מהרגשות ... נפרד מהחוויה האנושית. ברגע שהאדם מפסיק לפחד מהרגשות האלו, הוא מסוגל להחלים מהניתוק הרגשי ולהרגיש מחובר שוב לרגשותיו. האם אפשר לטפל בהפרעות דיסוציאציה? הפרעות דיסוציאציה, כמו פיצול אישיות, נשמעות פעמים רבות כקשות לטיפול, אך כל הפרעה נפשית יש לה היגיון פנימי. ברגע שמזהים את ההיגיון שמנחה את ההתנהגות המנותקת ומטפלים בו בצורה נכונה, ניתן להתגבר גם על הפרעות דיסוציאציה. טיפול מקצועי יכול לעזור לאדם להתמודד עם רגשותיו ולהחזיר את תחושת החיבור לעצמו. מהם מנגנוני הגנה? מהי דיסוציאציה? איך מטפלים בהפרעות דיסוציאציה? מהם תסמיני דיסוציאציה? הקשר בין טראומה לדיסוציאציה האם אפשר לטפל בהפרעות ניתוק רגשיות? מהי ... שלו. לא פעם עולה תחושה של לא מרגיש את עצמי או לא מחובר לרגשות שלי. קיימות לכך סיבות רבות ומגוונות, ביניהן מנגנוני הדחקה והגנה, חוויות טראומטיות ואמונות שגויות על הרגשות ... שמע קולות במחשבותיו, אך בעצם אלו מחשבותיו - שלו, והוא מעדיף שלא להודות שהמחשבה היא שלו, בשל תוכן שלילי או מפחיד. כיצד מנגנוני הגנה מעודדים ניתוק רגשי? מנגנוני הגנה והדחקה נכנסים לפעולה כאשר האדם חושש להתמודד עם רגש מסוים. כך נוצר פיצול: הרגש קיים, אבל האדם מספר לעצמו שזה לא באמת רגש שלו. לדוגמה, מי שדמיין לרצוח מישהו אבל לא רוצה לחשוב ... שווה) וזה כל כך מטלטל אותו עד שהוא מסרב להכיר בזה. הוא מעדיף להאמין שרק מישהו אחר מרגיש שהוא לא שווה, ולא הוא עצמו. לאורך זמן, מנגנון ההדחקה הזה גורם לתחושת ניתוק ...
האם האמת היא טובה או רעה? האם להיצמד לאמת עושה טוב או רע? האם האמת טובה? האם האמת רעה? איך זה מרגיש להיצמד לאמת במאה אחוז? להיצמד לאמת בשלמות איך זה מרגיש, תחושת שלמות, למה כדאי לשקר לעצמך? להיצמד לאמת ולהרגיש טוב, להרגיש שלמות
האם האמת היא טובה או רעה? האם להיצמד לאמת עושה טוב או רע? האם האמת טובה? האם האמת רעה? איך זה מרגיש להיצמד לאמת במאה אחוז? להיצמד לאמת בשלמות איך זה מרגיש, תחושת שלמות, למה כדאי לשקר לעצמך? להיצמד לאמת ולהרגיש טוב, להרגיש שלמות
... האמת היא טובה או רעה? האם להיצמד לאמת עושה טוב או רע? האם האמת טובה? האם האמת רעה? איך זה מרגיש להיצמד לאמת במאה אחוז? להיצמד לאמת בשלמות איך זה מרגיש, תחושת שלמות, למה כדאי לשקר לעצמך? ... טוב או רע? אליעד כהן מסביר לעומק את השאלה האם האמת היא טובה או רעה, ומה קורה כשאדם בוחר להיצמד לאמת באופן מלא. בשיחה זו, הוא מפרט את המשמעות של להיצמד לאמת חלקית לעומת להיצמד לאמת מוחלטת, ומתייחס להשלכות שיש לכך על תחושת האושר וההנאה ...
בררנות בזוגיות, בררנות זוגית, למה אני בררנית? פחד להיפגע ובררנות, בררנות כמנגנון הגנה, פחד מזוגיות ובררנות, בררנות בגלל פחד מזוגיות, בררנות יתר, בררנות וחרדת נטישה, למה את בררנית? למה אתה בררן? בררנות בבחירת בני זוג
בררנות בזוגיות, בררנות זוגית, למה אני בררנית? פחד להיפגע ובררנות, בררנות כמנגנון הגנה, פחד מזוגיות ובררנות, בררנות בגלל פחד מזוגיות, בררנות יתר, בררנות וחרדת נטישה, למה את בררנית? למה אתה בררן? בררנות בבחירת בני זוג
... בזוגיות, בררנות זוגית, למה אני בררנית? פחד להיפגע ובררנות, בררנות כמנגנון הגנה, פחד מזוגיות ובררנות, בררנות בגלל פחד מזוגיות, בררנות יתר, בררנות וחרדת נטישה, למה את בררנית? למה אתה בררן? בררנות בבחירת בני זוג מהי בררנות בזוגיות ולמה היא קיימת? בררנות ... בררנות רבה בבחירת בני זוג אינה שאלה פשוטה. לעיתים יש סיבות ברורות, אך לא תמיד אנחנו מודעים לגורמים שמובילים אותנו לכך. אחד מהם הוא הבררנות כמנגנון הגנה. האם הבררנות היא מנגנון הגנה? כשהאדם חושש להיפגע, בררנות יכולה להוות מנגנון הגנה. במקום להתמודד ישירות עם הפחד מהתאהבות ופגיעות, אדם עלול לשתול דרישות גבוהות מהזוגיות, שלא בהכרח משקפות את מה שהוא באמת רוצה. לדוגמה, אדם שמפחד להיפגע, במקום להודות בכך, ... הייתי מוצא זוגיות? - אם הייתי מוצא זוגיות, האם הייתי מאושר בה? ואם כן, למה אני נמנע ממנה? - מה בדיוק מפחיד אותי בזוגיות? הפחתת הבררנות על ידי טיפול בפחדים הבנת הפחדים האמיתיים שמובילים לבררנות מאפשרת לאדם להתמודד עימם בצורה ישירה, להפחית את הבררנות וליצור סיכוי גבוה יותר למצוא קשר משמעותי ואוהב. ברגע שנבין את הסיבה האמיתית שמונעת מאיתנו להיכנס לזוגיות, נוכל לטפל בה ולהגביר את הסיכוי להיות בזוגיות. בררנות בזוגיות פחד מזוגיות פחד מהאהבה פחד להתאהב פחד להיפגע איך לא להיות בררן? האם יש התאמה זוגית? שלום חברים, הפעם נדבר על בררנות ... שהם מאוד מאוד בררנים? למה אתה כל כך בררן? למה את כל כך בררנית? יש לזה הרבה מאוד סיבות, אבל יש גם סיבה נוספת שלא תמיד שמים אליה לב. בררנות כמנגנון הגנה אחת הסיבות לכך שאנשים מאוד מאוד בררנים היא לא בהכרח בגלל שחשוב להם שהבן או בת הזוג יהיו משהו מסוים. לא תמיד מדובר בדרישות אובייקטיביות. לפעמים הבררנות היא סוג של מנגנון הגנה . מה הכוונה מנגנון הגנה? נניח שיש אדם שמפחד להתאהב ולהיפגע. זה לגיטימי, וזה בסדר גמור. אבל במקום להודות בכך בגלוי ולומר לעצמו: אני מפחד להתאהב ולהיפגע, הוא הופך להיות בררן. הוא מספר לעצמו ולסביבה ... אני בררן? אם הייתי מוצא זוגיות, האם הייתי מאושר בה? אם כן - אז למה אני נמנע ממנה? מה בדיוק מפחיד אותי בזוגיות? כשמבינים את הפחד, אפשר להתחיל לטפל בו. כשנבין את הסיבה האמיתית שבגללה אנחנו נמנעים מזוגיות, יהיה לנו קל יותר להתמודד איתה, להפחית את הבררנות, ולהגדיל את הסיכוי למצוא קשר משמעותי ואוהב. תחשבו על זה! למידע נוסף, אפשר להיכנס לאתר האינטרנט EIP.co.il ולחפש שם מידע על בררנות, פחד מזוגיות, פחד מהאהבה, פחד להתאהב, פחד להיפגע וכל נושא נוסף שמעניין אתכם. בהצלחה! מנגנון הגנה ובררנות זוגית, להתפשר בזוגיות, למה אני יותר מידי בררנית? למה אני מאוד בררנית? איך לא להיות בררן? איך להיות פחות בררן? איך להפסיק להיות בררן? קושי למצוא אהבה, קושי למצוא ...
חשיבה שלילית קיצונית, למה אני חושב שלילי? פסימיות קיצונית, פחד להרגיש טוב, אופטימיות יתר, מנגנון הגנה, פחד להיפגע, פחד להתאכזב, מחשבות שווא שליליות, הפרעות אישיות, למה אני רואה שחורות? למה אני תמיד רואה את הרע? איך לחשוב חיובי?
חשיבה שלילית קיצונית, למה אני חושב שלילי? פסימיות קיצונית, פחד להרגיש טוב, אופטימיות יתר, מנגנון הגנה, פחד להיפגע, פחד להתאכזב, מחשבות שווא שליליות, הפרעות אישיות, למה אני רואה שחורות? למה אני תמיד רואה את הרע? איך לחשוב חיובי?
... שלילית קיצונית, למה אני חושב שלילי? פסימיות קיצונית, פחד להרגיש טוב, אופטימיות יתר, מנגנון הגנה , פחד להיפגע, פחד להתאכזב, מחשבות שווא שליליות, הפרעות אישיות, למה אני רואה שחורות? למה אני תמיד רואה את הרע? איך לחשוב חיובי? למה בן אדם תמיד חושב שלילי ורואה רק את הרע? הרבה אנשים מוצאים את עצמם בתוך מעגל של חשיבה שלילית קיצונית. האדם השלילי רואה כל דבר באור פסימי, כל מה שקורה הוא מפרש כשלילי ומרגיש שכל העולם נגדו. אליעד כהן מסביר למה זה קורה ומה ההיגיון שעומד מאחורי חשיבה כזאת. אחת הסיבות המרכזיות שגורמות לאדם לחשיבה שלילית קיצונית היא מנגנון הגנה נפשי, שמטרתו למנוע מהאדם להרגיש רע יותר בעתיד. כלומר, האדם מראש הופך את הטוב לרע, כדי לא להסתכן בכך שהמצב יידרדר עוד יותר ויהיה רע יותר מכפי שהוא עכשיו. לדוגמה, אליעד ... את הטוב לרע כדי שלא יהיה מצב שהטוב יהפוך לרע גדול יותר בעתיד. החשיבה הזאת עובדת כמנגנון הגנה מפני אכזבות עתידיות. האדם שראה בעברו אדם אחר שנפגע או שהוא עצמו חווה פגיעה ואכזבה, מחליט באופן לא מודע שהוא רוצה להגן על עצמו מפני פגיעה דומה. הדרך שלו לעשות זאת היא ... שלילי. ככל שיותר דברים ייראו לו שליליים, כך הסיכון שיתאהב בדברים וייפגע יורד. איך מנגנון הגנה זה מוביל לפסימיות קיצונית ופחד מהנאה? כשאדם נוקט גישה זו של שליליות, הוא נמנע מכל התאהבות או הנאה אמיתית מהחיים. כי הרי אם הוא יהנה ממשהו, קיימת הסכנה שההנאה תילקח ממנו, ואז האכזבה והכאב יהיו גדולים ... הוא בעצם מגונן על עצמו מפני פגיעה עתידית. כיצד ניתן לפתור את בעיית החשיבה השלילית הקיצונית? אליעד כהן מציין שיש פתרונות רבים למצב כזה, והפתרון העיקרי הוא להיצמד לאמת וללמד את האדם לא לפחד להרגיש רע. כדי להתמודד עם הפחד הזה, יש לעזור לאדם לקבל את האפשרות שגם אם ... משתכנע שאין צורך להגן על עצמו כל הזמן מפני אכזבה או כאב, הוא כבר לא זקוק למנגנון ההגנה של החשיבה השלילית הקיצונית. כלומר, אם האדם יבין שהחוויה של כאב או אכזבה אינה קטסטרופלית כפי שהוא חושב, הוא יוכל להרשות לעצמו להרגיש טוב, ליהנות מהחיים ולהיות פחות שלילי. ככל שהוא יבין ויאמין ביכולתו ... חושב שלילי? איך להפסיק להיות פסימי? פחד להתאכזב מחשבות שווא שליליות איך לחשוב חיובי? מנגנון הגנה מפני אכזבות למה אני תמיד רואה את הרע? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פחד גבהים, איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד גבהים, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי ועסקי, מאמן אישי מומלץ, אימון אישי להרזייה בתחום פחד גבהים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 5.6572 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 01:10:49 - wesi1