אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ערך עצמי גבוה ✔להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה - פרומו ✔ איך להצליח יותר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
איך להצליח יותר בעבודה ולהתגבר על לחץ ופחד מכישלון?

אליעד כהן מסביר שהדרך להצליח יותר בעבודה מתחילה בשחרור מהלחץ. הוא מדגיש כי יש שני סוגי לחץ: לחץ מוצדק ולחץ לא מוצדק. לחץ מוצדק הוא כמו פחד מפני אריה אמיתי, שאז יש הצדקה אמיתית להיות לחוצים. אבל במקרה של עבודה, אם הלחץ לא מוצדק, כדאי מאוד להשתחרר ממנו.

הצעד הראשון הוא לבדוק מה גורם ללחץ. אם הסיבה היא פחד מכישלון, לדוגמה פחד לאכזב את הסובבים, פחד להיראות רע, או חוסר הצלחה בעבודה קודמת, יש להבין לעומק מה משמעות הפחד הזה. אליעד מסביר כי בעצם אין כאן פחד אמיתי מכישלון, אלא פחד להרגיש רע עם עצמך. כי אם היית בטוחה שאת הכי טובה ומוצלחת בעולם, לא היה אכפת לך מכישלונות, מכיוון שהערך העצמי שלך לא היה נפגע מכך.

מה הקשר בין דימוי עצמי ללחץ בעבודה?

אליעד כהן מדגיש כי השורש העמוק של הלחץ בעבודה קשור לדימוי עצמי נמוך ולכך שהאדם לא אוהב את עצמו ללא תנאים. הוא מציע להסתכל על ילדים קטנים כדוגמה. ילד קטן לא מפחד להיכשל ולא חושש ממה יגידו או יחשבו עליו, כי הוא לא מתנה את האהבה העצמית שלו בהצלחות או בכישלונות. ילד פשוט עושה מה שהוא רוצה ולא סובל מפחד או חרדה מהדימוי שלו בעיני אחרים.

כשהסביבה מתחילה להחמיא לילד על הצלחותיו, כמו גננת שמוחאת כפיים כשהוא מצליח, הילד מתחיל להבין שיש משמעות להצלחה וכישלון, וכך מתחילים הסבל והפחד להיכשל. אליעד מסביר שהמבוגרים חושבים שהם עושים לילד טוב, אבל בפועל הם יוצרים אצלו תפיסה שרק הצלחה מזכה אותו באהבה ואישור.

איך להגיע לאהבה עצמית ללא תנאים?

כדי להגיע לאהבה עצמית ללא תנאים, אליעד מסביר שהדרך היא על ידי ביטול הסיבות שבגללן האדם לא אוהב את עצמו. במקום לחשוב שאת חכמה או מוצלחת ולהיאחז בסיבות חיוביות שאפשר לאבד אותן, יש לבדוק דווקא את הדברים השליליים שהאדם חושב על עצמו. כאשר מטפלים בסיבות השליליות, האדם מגיע למצב שבו אין לו סיבות לא לאהוב את עצמו, ואז האהבה העצמית מתרחשת מאליה.

אליעד מדגים זאת בכך שאם מישהו אומר לך שאת "רחפנית" וזה מפריע לך, את צריכה לבדוק למה זה מפריע. ילד קטן לא נעלב כשאומרים עליו שהוא רחפן, כי הוא לא שופט את עצמו לרעה. הבעיה מתחילה כשהאדם מתחיל לשפוט את עצמו ואומר: "אני לא בסדר כי אני רחפן." כאשר האדם מפסיק לשפוט את עצמו ומקבל את עצמו כמו שהוא, כבר אין בעיה של אהבה עצמית נמוכה.

האם הצלחה חיצונית מבטיחה אושר פנימי?

אליעד כהן מסביר כי גם אם תצליחי בכל התחומים בעולם, תמיד תרגישי כישלון אם לא תאהבי את עצמך ללא תנאי. אין סוף להצלחות, ותמיד יהיה מישהו מוצלח יותר ממך. הוא נותן דוגמה של אנשים רבים על כסף רב, אך עדיין מרגישים כישלון כי יכלו להשיג יותר. לכן האושר והתחושה הטובה אינם קשורים להצלחה החיצונית, אלא להרגשה הפנימית שלך עם עצמך.

הוא ממליץ להבין כי הצלחה אמיתית זה רק להיות שלם עם עצמך ללא תלות בתוצאות חיצוניות. אם טוב לך ואת אוהבת את עצמך כמו שאת, אז מבחינה הסתברותית, תצליחי גם יותר בעולם החיצוני, כי לא תפחדי מכישלון ולא תהיי לחוצה.

איך משתחררים מההפרדה בין טוב לרע כדי להגיע לשקט נפשי?

אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית לסבל האנושי ולחוסר אהבה עצמית היא ההפרדה בין טוב ורע. כאשר האדם חושב שזה טוב להצליח ורע להיכשל, הוא מתחיל לסבול. אם האדם היה רואה את הכל כרע או הכל כטוב, הוא היה בשקט נפשי מוחלט. האדם סובל כי יש דברים שהוא רוצה ודברים שהוא לא רוצה...
אליעד: נתחיל מהגדרת המטרה, היעד הכללי להצליח יותר בעבודה, והבנו שהדרך להצליח בעבודה זה על ידי שחרור מהלחץ. עכשיו השאלה היא למה את לחוצה? והבנו שיש שתי אפשרויות לגבי הלחץ, האם הוא מוצדק או לא מוצדק.

אם את רואה אריה, הלחץ מוצדק. אם הלחץ שלך בעבודה מוצדק, אז זה טוב שאת לחוצה, ואז אני לא רוצה לשכנע אותך לא להיות לחוצה, אבל אם הלחץ שלך בעבודה לא מוצדק, אז רצוי מאוד שלא תהיי לחוצה. ולכן מה שעליך לעשות עכשיו זה לשאול את עצמך מדוע אני לחוצה? את חייבת למצוא, מה גורם לך להיות לחוצה, ואחרי שתמצאי מה גורם לך להיות לחוצה, תשאלי האם זה מוצדק להיות לחוצה בגלל הגורם שמצאת. אז בואי נשאל עכשיו.

שאלה: יש כאן פחד מכישלון, וכן פחד לאכזב את הסובבים שלי.

אליעד: זה אותו דבר, כי אם תכשלי תאכזבי אותם.

שאלה: יש גם פחד לראות רע.

אליעד: זה כלול, למה? כי להיכשל זה אומר לאכזב את הסובבים ולראות רע. אם לא תכשלי האם את יכולה לאכזב את הסובבים ולראות רע? לא. את מפחדת להיכשל כדי שלא תאכזבי את הסובבים אותך ולא תרגישי רע. אז האם את סגורה שזה פחד להיכשל?

שאלה: יש גם העניין שלא הסתדר לי בעבודה בקודמת.

אליעד: אז מה אכפת לך שלא הסתדר לך בעבודה הקודמת? זה קודמת, את אולי מפחדת שכמו שהקודם לא הסתדר גם זה לא הסתדר, כן, אז זה שוב פחד להיכשל. אז בסוף בסוף בסוף את מפחדת להיכשל.

עכשיו מה זה להיכשל? שלא תעמדי ביעדים, שיפטרו אותך, ואז מה בעלך יחשוב, מה החברים יחשבו וכו'. ובגלל שאת לחוצה זה משפיע על הריכוז ועל האפקטיביות וכו'.

אז השאלה המתבקשת עכשיו היא למה את מפחדה להיכשל? אמרת שאת מפחדת לאכזב וגם אמרת אני מפחדת להראות רע. עכשיו אני אנסה לקדם אותך לשכל שאני מדבר על באתר. את לא מפחדת להיכשל, את מפחדת להרגיש רע עם עצמך. את מפחדת להסתכל במראה ולהגיד אני לא מספיק טובה. האם זה נכון? תנסי לחשוב על זה רגע אחד. אני רוצה לקחת אותך לשורש של העניין.

שאלה: כן, אני מפחדת להרגיש רע עם עצמי.

אליעד: אם היית בטוחה שאת הכי מושלמת בעולם, האם היית מפחדת להיכשל? לא, היית אומרת אפילו שנכשלתי זה סתם, כי אני יודעת שאני מוצלחת. אז לא היה אכפת לך שנכשלת. את טובה בכל מקרה. זה סימן שהסיפור הזה, זה עניין של דימוי עצמי. אז מה זה אומר, היכן קבור הכלב?

שאלה: בדימוי העצמי שלי.

שאלה: בדימוי העצמי שלך מול עצמך. מה זה אומר לנו פרקטית? שאם את תצליחי להביא את עצמך למצב, שבו את אומרת לעצמך, אני אוהבת את עצמי איך שאני בכל מקרה. למשל כשהיית ילדה בת שלוש, אהבת את עצמך בכל מקרה, נכון? לא פחדת לאכזב אף אחד, לא פחדת מה יגידו, ומה יחשבו, עשית מה שבא לך בראש, נכון? אז אם תצליחי לחזור לתודעה הזאת, שבה את מסוגלת להסתכל במראה כמו שאת, ולהגיד אני אוהבת את זה.

אני אגלה לך סוד, שאפילו אם תצליחי בחיים את עדיין כישלון, למה? כי תמיד יש יותר גדול ממך, יותר טוב ממך. את כישלון ביחס למשהו יותר ממך. ואם תהיי יותר טובה תהיי כישלון ביחס למשהו אחר שיותר ממך, אין לזה סוף. אין לזה סוף. או שאת מחליטה שאת אוהבת את עצמך תמיד, או שאת תמיד תחשבי שאת כישלון. אין דרך מילוט מזה.

כמו אלו שרבים על הגז, כמה המדינה תקבל, ונאמר שהוא הצליח לקבל 10% שזה עשרה מיליארד דולר, אבל הוא מרגיש כישלון למה? כי הוא יחשוב למה הוא קיבל רק עשרה מיליארד דולר ולא עשרים מיליארד דולר? כל אחד מרגיש כישלון, הוא חושב אולי הייתי עושה אחרת ומרוויח יותר. אין סוף לטופ ולכן תמיד תרגיש כישלון.

עכשיו או שאת כאדם בגישה שלך בחיים, אומרת לעצמך, אני אוהבת את עצמי כמו שאני כבן אדם, עם היתרונות והחסרונות, או שאת תמיד תסבלי ממה שיגידו עליך ותפחדי להיכשל. זה הקו הכללי. לכן אם בתוכך יהיה שקט נפשי, אז לא תפחדי אם תכשלי או לא ואז ממילא תצליחי יותר.

את לא מפחדת להיכשל, את מפחדת שיקרה משהו שיזכיר לך את מה שאת לא מרוצה מעצמך. את מפחדת שיגיע מצב שבו את או אנשים אחרים יזכרו את החסרונות שלך ואז יראו החסרונות שלך שאת לא אוהבת בעצמך. אבל אם היית אומרת לעצמך, אני יודעת שאני לא מושלמת, כי אין מושלם, אנחנו ישות מצומצמת שתמיד יש משהו שאנחנו לא. אם אתה מבינה שאלו חוקי המשחק, ותמיד יש עליך מגבלה כל שהיא, ואת שלמה עם זה באמת כי את מקבלת את זה, אז את לא תפחדי להיכשל, כי את יודעת שתמיד את כישלון ביחס למה שיותר, ואת תמיד הצלחה ביחס למה שפחות.

שאלה: האם אני תמיד כישלון?

אליעד: ביחס למה שיותר ממך. אז או שתמיד טוב לך או שאת תמיד סובלת. זה הסיפור כולו. מה הבנת?

שאלה: הבנתי שאני למעשה מפחדת מכל הדברים שהדחקתי.

אליעד: יש משהו שאת טובה בו? למשל אמרת שהזוגיות שלך טובה. אז את למעשה לא מפחדת ללכת ברחוב ושיגידו עליך שהזוגיות שלך לא טובה, כי את יודעת שהיא טובה, ואפילו אם יגידו, לא יהיה אכפת לך כי את יודעת שהיא טובה. אבל את כן מפחדת שיגידו לך משהו שאת לא רוצה לחשוב על עצמך. את מפחדת שיגידו לך שלא עשית מספיק, את תמיד כישלון, כל מיני חארטות כאלה. למעשה את מפחדת רק מהמחשבות שלך שאת לא מסוגלת להכיל על עצמך. תסבירי?

שאלה: קשה לי לקבל שאני נלחצת, וקשה לי לקבל שיגידו לי שאני נלחצת, ולכן אני לחוצה ואז עוד יותר מפחדת.

אליעד: ומה השכל שלך מבין, מה הפיתרון בעצם?

שאלה: שיהיה לי דימוי עצמי יותר טוב. ואני צריכה לאהוב את עצמי כמו שאני.

אליעד: כמו ילד קטן שעד שלא מכניסים לו לראש פחדים, את יכולה לראות זאת בגני הילדים, ילד קטן עושה מה שהוא רוצה, הוא לא מפחד להיכשל, מה זה להיכשל? למשל ניסיתי ולא הצלחתי, הוא לא חושב שזה כישלון. הילד מנסה, ואם הוא מצליח טוב ואם לא גם טוב, יש אחד שמצליח ואחד שלא מצליח. אין לו עדיין את התפיסה שהוא נכשל, ולמה נכשל.

ברגע שילד מצליח וכולם מוחאים לו כפיים, אז הם עושים אותו אומלל, למה? זה כאילו הם אומרים לו, אתה יודע למה אנחנו מוחאים לך כפיים? כי הצלחת. אבל אם לא תצליח לא נמחא לך כף. הגננת חושבת שהיא עשתה אותו מאושר, אבל היא לא קולטת שהיא עשתה אותו אומלל, למעשה הוא היה מאושר עוד לפני כן, אבל המבוגר לא מקובל עליו שהילד סתם יהיה שמח, אני צריך לעשות אותו מאושר במירכאות, ואז הוא מתחיל לשבח אותו ולפרגן לו, הוא מכניס לו בראש את התבנית שאומרת, שרק אם תצליח אז אתה מוצלח. או שאומרים לו, תראו איך הוא הצליח, מה זה אומר? האם האחרים לא הצליחו? כל אחד עושה את מה שהוא יכול, אין בזה הצלחה או לא הצלחה.

מה שאני רוצה להגיד, שתנסי להתחבר למקום שבו אין לך את השיפוטיות על עצמך. המקום שבו שני הדברים שווים אצלך.

זה למעשה התכלית הסופית, שאפילו שמקודם אמרת לי שאת רוצה להצליח, למעשה את לא רוצה להצליח, את רוצה להרגיש מוצלחת, את רוצה להרגיש שאת מצליחה. אין דבר כזה להצליח, כל דבר יכול להיות כישלון או הצלחה. את רוצה שאני אביא אותך למצב שתהיה מרוצה ממנו. את לא באמת רוצה את ההצלחה בחוץ, לא אכפת לך מה קורה בחוץ, אכפת לך שאת תהיי מרוצה ממה שקורה שם בחוץ. אכפת לך שאת תחשבי שאת מוצלחת. את רוצה בסופו של תהליך להרגיש טוב עם מה שקורה לך. הצלחת, הצלחת, לא הצלחת, לא הצלחת, את לא רוצה כל הזמן לחשוב על ההצלחה.

שאלה: כן, אני באמת רוצה להרגיש טוב, לא אכפת לי מההצלחה.

אליעד: שזה נקרא איש מצליח. תמיד יש הצלחות וכישלונות. כמו האדם שהרוויח עשרה מיליארד דולר והוא רוצה עשרים מיליארד, הרי זה שיגעון, מה אכפת לך הרי בשניהם אתה לא משתמש. השאלה היא, האם אתה מרגיש מוצלח או שלא? ילד קטן מרגיש שהוא מוצלח, הלוואי והיית מרגישה כמו ילד קטן.

עכשיו הדרך להגיע לזה, היא על ידי זה שאת רוצה להגיע לזה. כי אם את מגדירה לעצמך יעדים חיצוניים, כמו אני רוצה לשנות או לעשות, אז את עוד יותר מפחדת להיכשל. אני לא אומר שאת תציבי יעדים חיצוניים, אבל אני אומר שהיעד המרכזי שלך הוא, אני רוצה להביא את עצמי למצב שבו תמיד אני יאהב את עצמי. וכשיהיה לך את היעד הזה מבחינה הסתברותית את תצליחי יותר. תסבירי?

שאלה: המטרה היא לא להצליח ברמה החיצונית, זאת כבר תוצאה.

אליעד: זה ממילא יקרה או לא יקרה. אם את מוכשרת זה יקרה ואם לא אז לא, אנחנו יכולים לעשות אלף שיחות, אבל אם את מסוגלת תעשי זאת, למעשה עליך לא למנוע את זה.

קודם כל תהיה לך את ההצלחה הגדולה שאת אוהבת את עצמך, זה שיא ההצלחה, אם טוב לך מה את צריכה מעבר. ואם טוב לך אז מבחינה הסתברותית תצליחי יותר.

שאלה: נגיד שמכאן יגיעו הרבה תוצאות טובות.

אליעד: עכשיו איך את יכולה לאהוב את עצמך יותר? איך אפשר לשפר את האהבה העצמית?

שאלה: לא יודעת.

אליעד: מה היה התהליך שעשינו לגבי הלחץ? מה שאלנו שאלה ראשונה? למה אני לחוצה והאם זה מוצדק. עכשיו נעשה את התהליך לגבי האהבה העצמית.

שאלה: אז אני צריכה לשאול למה אני לא אוהבת את עצמי מספיק? או במילים אחרות, במה תלויה האהבה העצמית שלי לעצמי, כפי מה שאני רוצה לאהוב את עצמי?

אליעד: למעשה יש גם כאן שתי אפשרויות, האם זה מוצדק שאת לא אוהבת את עצמך או שזה לא מוצדק? אז בואי נבדוק. מה גורם לך לא לאהוב את עצמך? עכשיו תשבי ותכתבי אלו דברים את לא אוהבת בעצמך. עדיף לרשום את הרעים, לבדוק אותם אחד אחד ולטפל בהם, ואז כאשר לא יישארו רעים לא תצטרכי להתאמץ לאהוב את עצמך, כי לא תהיה סיבה למה לא לאהוב את עצמך.

שאלה: אני קראתי באתר שלך שהאדם אוהב את עצמו, לא בגלל סיבות, אלא למעשה אין לו סיבה למה לא לאהוב את עצמו. זה נראה לי הגיוני, למשל אם אתה אוהב את עצמך בגלל סיבות, וסיבה אחת נופלת אז אתה תפסיק לאהוב את עצמך.

אליעד: במקום להגיד אני חכמה, אני מוצלחת שזה בולשיט, בואי נבדוק למה את לא אוהבת את עצמך, ולבדוק האם זה מוצדק שאני לא יאהב את עצמי בגלל השטות הזאת.

המטרה שלנו היא שבסוף את תאהבי את עצמך. מה לעשות? תרשמי את הדברים שאת לא אוהבת בעצמך. אם תרשמי על עצמך דברים חיוביים, אז אם תאהבי את עצמך זה יהיה עם תנאים, ואז תמשיכי לסבול.

בואי נדבר ספציפי לעבודה, מה הם הדברים שהכי מפריעים לך ומפחידים אותך בקשר לעבודה? מה הדבר שהכי פוגע בך? בדרך כלל אנשים מפחדים להתעמת עם מה שהם מפחדים ממנו, אבל אז הם לא יוכלו לחסל את הדבר הזה. אם אנו רוצים לחסל את הפחד עלינו להגדיר אותו.

שאלה: שיגידו עלי שאני מרחפת

אליעד: את לא שלמה עם זה שאת רחפנית במירכאות. אם את מסתכלת במראה ורואה עצמך כרחפנית זה גורם לך לזעזוע? כן. לדוגמא, ילד קטן גם מרחף, אבל לא אכפת לו שהוא מרחף, אפילו יותר כיף לו כשהוא מרחף.

למשל עכשיו ישימו אותך ליד הקיר וירו בך מילים, מה הדבר שהכי יהרוג אותך? מה הדבר שהכי יפגע לך באגו?

שאלה: את כישלון.

אליעד: אם סתם יגידו לך, את כישלון, זה לא ילחיץ אותך. מה מיצג עבורך כישלון? למה את מפחדת להיכשל? למה זה מלחיץ אותך? את מבינה מה אני שואל?

זה נכון שמגיל א' לימדו אותך להצליח וכישלון זה ההפך ממה שלמדו אותך, למשל כל החמורים אמרו שצריך ללכת שמאלה, אז אם לא תלכי שמאלה האם זה כישלון? השאלה היא מה האמת? האם אלוהים עושה דברים מוצלחים? תראי מה הוא יצר. יש הרבה אנשים שחושבים שזה כישלון מאוד רציני. אז מה, אכפת לו? הוא ממשיך לעשות את זה עוד פעם.

אני מדבר ברצינות, המציאות עושה את מה שהיא רוצה, וכל יום אנשים מקטרים שרע להם, שזה כאילו כישלון, אבל המציאות ממשיכה לעשות את מה שהיא רוצה ולא אכפת לה מאף אחד. מה את מבינה? תראי זה משנה את כל התפיסה. זה כמו או הכל או לא כלום. אני יודע שמהגן לימדו אותך שצריך להצליח וכשתמותי יהיה רשום על המצבה כאן נקברה האישה המוצלחת. אבל את כאינדיבידואל מה אכפת לך מהדימויים האלה. לך יש חיים, את עושה את מה שאת יכולה וזהו. מה זה נקרא בכלל כישלון? כישלון זה אם את חושבת שאת כישלון, אז זה כישלון. זה כישלון אמיתי. אדם שהוא חושב שהוא לא מוצלח ורוצה תמיד להצליח, הוא כישלון, כי הוא נכשל להיות שמח.

למשל חתול קם בבוקר, מחפש אוכל, הצליח, הצליח, לא הצליח מחפש מקום אחר, הוא לא בקטע של כישלון. אתה עושה את העניינים שלך לפי הנסיבות, אם אתה לא מרוכז, אז אתה לא מרוכז, אין לך מה לעשות בנידון, תמיד יהיה משהו שיוציא אותך מהריכוז. את עושה את מה שאת יכולה וזהו. ואם מישהו חושב שזה כישלון זאת בעיה שלו.

למעשה היום הכוח שלך נתון בידי זרים, זה אומר שהם יחליטו לך אם את טובה או לא, הם יחליטו לך אם את כישלון או לא, הם יחליטו לך איך את תרגישי. אבל זה לא הגיוני, מה פתאום שהוא יחליט לי מה אני ארגיש? אבל למעשה לא מחליטים לך איך להרגיש, זה את שמחליטה להקשיב להם, ולדפוק את עצמך. שזוהי אומללות. זה כמו אדם שאומר אני מוכן להתנדב להיכנס לכלא.

אם את נמצאת בעבודה והראש שלך הולך למקום אחר, האם את חושבת שאת כישלון? לא, אני רחפנית וזה הטבע שלי, ככה אני. להגיד שאת כישלון? זה כמו להגיד למישהו נמוך שהוא כישלון בגלל שהוא נמוך. זה הטבע שלו, יש אדם שהוא נמוך ויש אדם שהמחשבות שלו בורחות שמאלה, מה הוא יכול לעשות. ואפילו שאולי את יכולה לשלוט בזה, ולא שלטת על זה, אז מה קרה? מי החליט שזה כישלון וזה לא כישלון?

זה נכון שאנשים מוגבלים אומרים, את כישלון, אבל האם הם יותר מוצלחים? כאילו שכול כך טוב להם שרק נשאר להם להסביר לך שאת כישלון. תראי לי אחד מכל אלה שאומרים לך שאת כישלון שהוא לא חושב עצמו לכישלון במשהו.

שאלה: אף אחד לא אמר לי שאני כישלון.

אליעד: תראי לי אחד בעולם שאומר על מישהו אחר שהוא כישלון, והוא עצמו לא כישלון בשום דבר. אין דבר כזה, כל אחד הוא כישלון ביחס למישהו אחר. הכישלון זה מי שחושב שהוא כישלון, למה? כי הוא נכשל בלהינות מהחיים. למשל אדם זכה בלוטו, אבל הוא כל היום לחוץ, איך להשקיע את הכסף ואולי הוא משקיע את הכסף לא נכון, אז הוא כישלון, כי הוא נכשל בליהנות מהחיים, הוא חי פה, בסוף הוא מת, והוא לא מצליח ליהנות.

האם את מסכימה איתי שאדם חי פה שבעים שנה וכל הזמן חושב, אם אני יעשה את זה אני אצליח, והוא לא קולט שבסוף הוא מת. מה תצליח? איפה תצליח? בסוף אתה מת, מה אתה רוצה להשיג? ולפי זה, מה זה נקרא הצלחה?

שאלה: לאהוב את עצמי בלי תנאי.

אליעד: למה זה הצלחה?

שאלה: וגם שכאני נכשלת וגם כשאני מצליחה טוב לי.

אליעד: זה כמו משחק.

אבל אני רוצה להוסיף לך, למשל כשאת רואה טלוויזיה או קוראת עיתונים, את צריכה להבין שיש שם שקר, שעושה לך שטיפת מוח רצינית. מה זה אומר, כל הרעיון של התקשורת והעיתונים זה ללמד אותך, שהצלחה זה אם אתה משיג משהו מסוים, זה כל הרעיון של העולם. הם שוטפים לך את המוח 24 שעות ביממה, גם אני רואה טלוויזיה, אבל זוכר שזוהי הצלחה חיצונית, אבל ההצלחה הפנימית זה להבין שאתה לא צריך שום דבר. אני לא אומר לך אל תראי, אני אומר לך רק תזכרי שאם מוחאים לך כפיים זה לא נקרא להצליח, הוא סתם עשה משהו. למשל הציפור עפה באוויר האם זה אומר שהיא מוצלחת? זה הטבע שלה.

הצלחה אי אפשר למדוד, זה בתוך האדם, רק את יכולה לדעת אם את מרוצה או לא. תביני כל העולם עובד הפוך ממה שהסברתי לך.

עכשיו השאלה איך אפשר ליישם את זה? הרי כל העולם בנוי על טוב ורע, אז איך אני מגיעה למצב שבו אני לא מפרידה. איך אני מסתדרת עם העולם? כשאני עובדת אני כן צריכה להצליח, אז איך אני אצליח בעבודה בצורה חיצונית? מה הבנת?

שאלה: עכשיו כשאני יעבוד, זה יבוא ממקום אחר.

אליעד: תזכרי, פנימי וחיצוני. אני אתן לך דוגמא, למשל יש כאן שני משקאות, ברמה החיצונית כל משקה הוא אחר, אבל ברמה הפנימית את שניהם אפשר לשתות. כך גם בחיים, ברמה החיצונית של החיים, יש רצונות, מטרות, טוב ורע, יעדים וכו' אבל בתוכך צריך להיות שקט כאילו את נמצאת מחוץ למשחק. בלי שכל, לא אכפת לי משום דבר, הצלחתי או נכשלתי לא מעניין. הבנת?

שאלה: אני מבינה את זה אבל השאלה איך לחוות את זה? אני רוצה להבין איך הגעת לזה.

אליעד: הלוגיקה היא מאוד פשוטה, בהתחלה צריך לתפוס משהו מוגדר, צריך יעד מוגדר, אחר שאלנו את השאלה למה?

שאלה: איך אדע שאני פועלת נכון?

אליעד: כאשר תרגישי טוב, תדעי שפעלת נכון. הדרך היחידה לדעת אם את פועלת נכון, זה אם את מרגישה טוב. אם את מרגישה טוב מה אכפת לך שאת לא עושה טוב, נכון? אז זה סימן שאת עושה טוב. ואם את לא מרגישה טוב, אז זה סימן שאת לא עושה טוב.

בהתחלה באת ואמרת שאת רוצה להצליח בעבודה, ואז הבנו שאת לא רוצה להיות לחוצה בעבודה, ולמה את לא רוצה להיות לחוצה, כי את פוחדת שיגידו שאת כישלון, למעשה את מפחדת שאת תרגישי שאת כישלון. ולמה אני מפחדת מכישלון, כי אני אוהבת את עצמי עם תנאים. ומה המסקנה, אני צריכה לאהוב את עצמי ללא תנאים. ואיך לאהוב את עצמך ללא תנאים, על ידי...
איך לחזק האם הוא אוהב לדעת דמיון לא להצליח האשמה עצמית רע וטוב שינה לבדוק התמודדות עם לחץ בעבודה אלוהים אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אין ערך עצמי בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי בעבודה ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעבודה בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי בעבודה דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הצלחה הצלחה ב הצלחה בעבודה הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חוסר ריכוז חוסר ריכוז בעבודה חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להצליח להצליח ב להצליח בעבודה להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי לחץ לחץ בעבודה ליצור ביטחון עצמי לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מהו ביטחון עצמי סובל מדימוי עצמי עבודה ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רוצה ביטחון עצמי ריכוז ריכוז בעבודה שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה למה ערך עצמי חיובי הוא מקור לסבל? הרבה אנשים מאמינים שהערכה עצמית חיובית היא טובה, ושעליהם להעריך ולאהוב את עצמם. אולם אליעד מסביר שתפיסה זו היא השורש לכל הסבל שיש לבן אדם בחיים. הסיבה לכך ... כאשר קורה דבר שאינך רוצה שיקרה. ככל שאדם מעריך את עצמו יותר, הוא חושב שהמציאות צריכה להתאים את עצמה אליו. כשהמציאות אינה תואמת את רצונותיו - הוא סובל יותר. לדוגמה, כשבן אדם נעקץ על ידי יתוש, אם יש לו הערכה עצמית גבוהה, הוא מרגיש שהעקיצה לא ראויה לו (איך הוא מעז לעקוץ אותי?). אדם כזה יחווה תסכול וכעס גדולים. מנגד, אדם עם הערכה עצמית נמוכה לא יתרגש באותה מידה (מה זה משנה, אני גם ככה לא שווה כלום). המשמעות היא שהערכה עצמית גבוהה גורמת ליותר התנגדות למציאות וכתוצאה מכך ליותר סבל. מדוע דווקא מי שחושב שהוא אלוהים סובל יותר? אליעד משתמש בדימוי של סקאלה להערכת ערך עצמי: בקצה אחד אדם שאומר אני כלום, ובקצה השני אני אלוהים. ככל שאדם מאמין שהוא אלוהים ושהמציאות חייבת להתנהל לפי רצונו, הוא בהכרח יסבול ... לא אלוהים, הוא משתחרר מהסבל. מהי הבעיה בערך עצמי נמוך מדי? באופן מפתיע, אליעד מסביר גם את ההיפך: הבעיה נובעת מכך שלאדם יש ערך עצמי נמוך מדי. האדם באמת אלוהים, והמשמעות האמיתית של אלוהים היא שכל מה שקורה במציאות הוא בדיוק רצונו של האדם. אם אדם היה באמת מבין ... גם מי שיוצר את כל המציאות שהוא חווה. כיצד ערך עצמי נמוך יכול להוביל להבנה שאתה אלוהים? אליעד מסביר שאם אדם יכיר בכך שהוא כלום - שהוא בסך הכל חלק מהמציאות ואינו שולט בה, אז באופן ... שאם האדם רוצה שלא יוכלו לפגוע בו, עליו להעריך את עצמו פחות ממה שהוא באמת. אם אתה חושב שאתה שווה הרבה, תוריד את ההערכה העצמית שלך. דווקא מי שמשפיל את עצמו, מי שהופך לכלום, המציאות לא תוכל לפגוע בו כי לא יישאר דבר שיפגעו בו. רבי נחמן אף מסביר בפסוק נוסף (כי ... זאת הדרך היחידה להצלחה אמיתית בחיים. האם הערכה עצמית היא דבר טוב או רע? הפרדוקס שאליעד מציג הוא שהערכה עצמית אמיתית היא בו - זמנית גבוהה מאוד (אתה אלוהים, הכל הוא רצונך) ונמוכה מאוד (אתה כלום). מי שמעריך את עצמו באמצע, ואומר משפטים כמו מגיע לי אהבה, מגיע לי טוב, הולך לסבול מאוד כי המציאות תמיד תפעל נגד רצונו בנקודות מסוימות. גורואים שאומרים לך להעריך את עצמך באופן הזה מובילים אותך למעשה לסבל. לכן, ערך עצמי אמיתי אינו מה שאנשים רגילים מכנים ערך עצמי גבוה, אלא הבנה עמוקה שאתה גם כלום (חלק בלתי נפרד מהמציאות) וגם הכל (אתה הוא זה שיוצר את המציאות). מה המסקנה לגבי הערכה עצמית באופן כללי? המסקנה שאליעד מעביר היא שעל האדם לחקור בעצמו את הנושא ולהגיע להבנה שהערכה עצמית אמיתית פירושה להבין שהוא אלוהים - כלומר, שהכל הוא רצונו. את ההבנה הזו ניתן להשיג רק אם אדם גם מבין שהוא כלום, חלק ממציאות גדולה ... המציאות כבר לא יכולה להיות נגד רצונו. האם ערך עצמי גבוה הוא טוב? למה
חרדה חברתית, מפחד לדבר, מפחד להתבטא, פחד קהל, פחד מאנשים, חוסר ביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, ערך עצמי גבוה, שותק ליד אנשים, לא מדבר ליד אנשים, אהבה עצמית, ערך עצמי
חרדה חברתית, מפחד לדבר, מפחד להתבטא, פחד קהל, פחד מאנשים, חוסר ביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, ערך עצמי גבוה, שותק ליד אנשים, לא מדבר ליד אנשים, אהבה עצמית, ערך עצמי
... להתבטא, פחד קהל, פחד מאנשים, חוסר ביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, ערך עצמי גבוה, שותק ליד אנשים, לא מדבר ליד אנשים, אהבה עצמית, ערך עצמי מה הקשר בין ביטחון עצמי לבין הבעת דעה? במהלך השיחה, ... לו תחושות שליליות כלפי עצמו. אליעד מציין גם את הדימוי של חתול שחי באופן טבעי ומפגין ביטחון עצמי מבלי להתחשב ... לו תחושות שליליות כלפי עצמו. אליעד מציין גם את הדימוי של חתול שחי באופן טבעי ומפגין ביטחון עצמי מבלי להתחשב ...
מה רע במנטרות חיוביות? מה רע במשפטי העצמה אישית? מה רע במשפטים חיוביים? איך לא להאמין בעצמך? איך לא לאהוב את עצמך? חיזוק הביטחון העצמי, איך לא לחזק את הביטחון העצמי? העלאת הערך העצמי, משפטים של אמונה עצמית, ביטחון עצמי מופרז, ערך עצמי גבוה מידי, אהבה עצמית שקרית, fake it till you make it, מצא את ההבדלים, 2 שיטות לאהבה עצמית, 2 שיטות לביטחון עצמי, 2 שיטות לערך עצמי, 2 שיטות לטיפול בפחד, טעויות של מטפלים, לרכוש ביטחון עצמי, איך נוצרת מאניה דיפרסיה?
... חיוביות? מה רע במשפטי העצמה אישית? מה רע במשפטים חיוביים? איך לא להאמין בעצמך? איך לא לאהוב את עצמך? חיזוק הביטחון העצמי, איך לא לחזק את הביטחון העצמי? העלאת הערך העצמי, משפטים של אמונה עצמית, ביטחון עצמי מופרז, ערך עצמי גבוה מידי, אהבה עצמית שקרית, fake it till you make it, מצא את ההבדלים, 2 שיטות לאהבה עצמית, 2 שיטות לביטחון עצמי, 2 שיטות לערך עצמי , 2 שיטות לטיפול בפחד, טעויות של מטפלים, לרכוש ביטחון עצמי, איך נוצרת מאניה דיפרסיה? וכאן אני אסביר מה הבעיה בגישה של חיזוק הביטחון העצמי באמצעות משפטי העצמה שהאדם חוזר עליהם שוב ושוב. ומה הבעיה בגישה של העלאת הערך העצמי באמצעות כל מיני משפטים של אמונה עצמית וכיוב. כי יש גישה שאומרת שמי שרוצה לחזק את הערך העצמי שלו ולהפסיק להיות שלילי, אז הוא צריך לומר לעצמו משפטים חיוביים, למצוא בעצמו דברים טובים וכולי. וככה הוא יחזק את הביטחון העצמי של עצמו ... האהבה העצמית תהפוך להיות שנאה עצמית. והביטחון העצמי המופרז יהפוך להיות חוסר ביטחון עצמי וכולי. ומה הדרך הכן נכונה להתמודד עם בעיות של חוסר ביטחון עצמי וחוסר ערך עצמי וכולי? תשובה: להיצמד לאמת, כל האמת ורק האמת. דהיינו, לראות את כל הצדדים, שיש בך גם יתרונות וגם חסרונות באופן יחסי. ושמצד האמת אתה לא טוב ...
אומנות הפיתוי, להתחיל עם בחורה, סודות הפיתוי, אמנות הפיקאפ, לפתות נשים, להשיג נשים, זוגיות, תורת הפיתוי, להשיג בחורות, להצליח עם נשים, להצליח עם בחורות, להצליח עם בנות, להשיג בחורות
אומנות הפיתוי, להתחיל עם בחורה, סודות הפיתוי, אמנות הפיקאפ, לפתות נשים, להשיג נשים, זוגיות, תורת הפיתוי, להשיג בחורות, להצליח עם נשים, להצליח עם בחורות, להצליח עם בנות, להשיג בחורות
... אז כן, ייתכן שהיא תוכל להימשך לאדם שמשפיל אותה, כי היא תחשוב שזה הערך היחיד שהיא יכולה להשיג. אך אם מדובר בבחורה בעלת ערך עצמי גבוה, היא פשוט תתרחק מהמזולזל בה. הסבר נוסף שנתן אליעד הוא שהתיאוריה הזאת עשויה לעבוד על נשים שאין להן ביטחון עצמי, אולם היא לא בהכרח מתאימה לנשים עם ערך עצמי גבוה או נשים שפויות ומבוססות רגשית. אם אישה מרגישה שגבר מזלזל בה או משפיל אותה, היא לא תמשיך איתו. לעומת זאת, אישה ... יותר. בסיכומו של דבר, אליעד מציע להימנע מהתמקדות בהשפלה ובמניפולציות, אלא לשאוף למערכת יחסים שבה יש כבוד הדדי, פרגון, והערכה אמיתית, כי מערכת שבה יש השפלה היא מערכת לא יציבה ולא בריאה. אומנות הפיתוי הצלחה עם נשים תיאוריה של השפלה הערכת ערך עצמי בזוגיות איך לגרום לבחורה לרצות אותך? זוגיות בריאה עכשיו יש בנושא של אומנות הפיתוי יש תיאוריה שאומרת שאם אתה רוצה את ...
השפלה ואומנות הפיתוי, להשפיל מישהו וליצור משיכה, אומנות הפיתוי לנשים, אומנות הפיתוי לגברים, האם להשפיל מישהי כדי לגרום לה לרצות אותך? האם להשפיל מישהו כדי לגרום לו לרצות אותך? השפלה ופיתוי, יצירת משיכה, איך להיות נחשק?
השפלה ואומנות הפיתוי, להשפיל מישהו וליצור משיכה, אומנות הפיתוי לנשים, אומנות הפיתוי לגברים, האם להשפיל מישהי כדי לגרום לה לרצות אותך? האם להשפיל מישהו כדי לגרום לו לרצות אותך? השפלה ופיתוי, יצירת משיכה, איך להיות נחשק?
... אם תפסיק להשפיל את האדם, כל הערך של הקשר עשוי להתמוטט. איך אפשר ליצור משיכה בלי השפלה? הדרך הנכונה היא לשדר ביטחון עצמי וערך עצמי גבוה. כשאתה מראה לצד השני שהוא ירגיש טוב יותר איתך, אתה למעשה מציע לו יתרון - מערכת יחסים טובה יותר, שיפור חוויותיו האישיות, ולכן גם השפלה חיובית. ... לגרום לו לשנוא אותך ולהתרחק ממך. כדי לבנות מערכת יחסים טובה ובריאה, צריך להשתמש בטכניקות של משיכה חיובית - להראות ביטחון עצמי, ערך עצמי גבוה, וליצור תחושה שהצד השני ירגיש טוב יותר איתך. המפתח הוא מינון נכון ושימוש חכם בטקטיקות של משיכה. איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך לשדר משיכה? איך ... חיבור אמיתי ובריא. כיצד ניתן ליצור משיכה מבלי להשפיל? משיכה נוצרת כאשר אדם מרגיש שלהיות איתך משפר את חייו. אם אתה משדר ביטחון, ערך עצמי גבוה ומציג יתרונות שמערכת יחסים איתך תביא לחייו של הצד השני, אתה בעצם אומר לו: אם תהיי איתי, יהיה לך טוב יותר. זהו סוג של השפלה חיובית שבה אתה מציג יתרון אך לא פוגע בערך העצמי של האחר. איך לשמור על איזון בין משיכה לריחוק? אם תתן יותר מדי ביטחון ותראה זמינות מוחלטת, זה עלול לגרום לצד השני לאבד עניין משום שאין לו אתגר. מצד שני, ... אך היא גם עלולה לגרום לו לדחות אותך. אם אתה רוצה לבנות מערכת יחסים טובה, עליך להשתמש בטכניקות של משיכה חיובית - לשדר ביטחון, ערך עצמי גבוה ולהראות שלצד השני יהיה טוב איתך, מבלי להוריד את ערכו. כמו בכל דבר, המפתח הוא מינון נכון ושימוש חכם בטקטיקות של משיכה. איך לגרום למישהו לאהוב אותך? ...
טיפים איך להתחיל עם בחורה, איך לכבוש בחורה, איך להתחיל עם בנות, איך להתחיל עם בחורות, NLP, טכניקות לשכנוע, איך לשכנע בחורה, הכרויות, דייטים, איך לגרום לבחורה להתאהב בך, זוגיות
טיפים איך להתחיל עם בחורה, איך לכבוש בחורה, איך להתחיל עם בנות, איך להתחיל עם בחורות, NLP, טכניקות לשכנוע, איך לשכנע בחורה, הכרויות, דייטים, איך לגרום לבחורה להתאהב בך, זוגיות
... מראש כדי לא להירתע מלנסות ולהתקרב. להכיר בכך שכאב ואי - נעימות עשויים להיות חלק מהעניין. מצד שני, הוא מציע כאופציה נוספת לנתק את תחושת הערך העצמי שלך מתוצאות החיזור, כך שגם אם תהיה דחייה, לא תהיה תחושה של השפלה או חוסר ערך עצמי . אך הוא מסביר גם שמחשבה כזו (לא אכפת לי אם היא תדחה אותי) עשויה להוריד את המוטיבציה ... גורמים לאנשים להרגיש טוב: מילוי צרכים פיזיים: אוכל, שתייה, מנוחה, דברים יומיומיים. מילוי צרכים רגשיים: הקשבה, אמפתיה, עידוד, לתת תחושת ערך עצמי לאחר (את חזקה, את תסתדרי). לדאוג שבשיחות איתה תימנע לחלוטין מלהגיד דברים שיגרמו לה ... בחסרונך כשלא תהיה שם, ותחפש את נוכחותך באופן יזום יותר. לסיכום, על פי אליעד הדרך לכבוש את ליבה של בחורה היא באמצעות יצירת תחושת ערך עצמי גבוה אצלה במחיצתך, הקשבה, דאגה, אמפתיה, ומענה קבוע לצרכים הפיזיים והרגשיים שלה. ... כאילו אם אנחנו לא ביחד אז. אליעד: אל תדאג יקרה, תתחיל לבנות חוויות טובות זאת התשובה. תתחיל לבנות חוויות טובות, חוויות של הקשבה, של הערכה זה לא מסובך כל כך. ש: ואיך אני, השאלה שלי עכשיו זה איך אני מגלה כל פעם את השלב שאחרי, ...
NLP / שכנוע - רצון לקבל / רצון לתת - איך למכור יותר? איך לשכנע לקוחות? איך לגרום למישהו לבקש עזרה ממך? איך להתמודד עם מישהו שמתבייש לבקש עזרה? איך לחזק את הביטחון העצמי של השומע?
... שהוא נותן מעצמו למישהו אחר. דהיינו, האדם מרגיש, שיש לו יותר מאשר לאדם האחר. ושהאדם האחר, צריך את מה שיש לו לתת. והאדם מרגיש סוג של מילוי ושל חיזוק הערך העצמי שלו וחיזוק של הדימוי העצמי שלו. כי הוא מרגיש שיש לו כוח של נתינה. וכאשר האדם מזדהה עם רצון לתת, הוא בעצם ... חזק ובעל כוח וכיוב. כי אנשים שלא אוהבים את עצמם, הם צמאים לאהבה עצמית ולתחושה שאוהבים אותם. והאדם שהוא חסר ביטחון עצמי ושיש לו ביטחון עצמי נמוך ודימוי עצמי נמוך וכיוב, הוא רוצה להרגיש שהוא חזק כדי לחזק את הדימוי העצמי שלו וכיוב. ובאפשרותך לגרום לשומע לעשות את הדבר, על ידי זה שאתה מחבר אצלו בתת המודע שלו, את ביצוע הפעולה, עם התחושה שהוא רוצה להרגיש. זא שאתה משכנע את תת המודע שלו, שאם הוא יעשה את הפעולה הזאת, אז זה בעצם אומר שהוא עם ערך עצמי גבוה ושהוא נאהב ושהוא חזק וכולי. ואז בעצם נוצר אצל השומע, עוד אינטרס לעשות את מה שאתה רוצה ...
הערכה עצמית, להתחיל עם בחורה, סקס, תשוקה מינית, משיכה מינית, אוהבת מניאקים, חיזוק הביטחון העצמי, ביישנות, איך לא להתבייש? איך להעריך את עצמך? איך לאהוב את עצמך? דימוי עצמי, מיניות
הערכה עצמית, להתחיל עם בחורה, סקס, תשוקה מינית, משיכה מינית, אוהבת מניאקים, חיזוק הביטחון העצמי, ביישנות, איך לא להתבייש? איך להעריך את עצמך? איך לאהוב את עצמך? דימוי עצמי, מיניות
הערכה עצמית, להתחיל עם בחורה, סקס, תשוקה מינית, משיכה מינית, אוהבת מניאקים, חיזוק הביטחון העצמי, ביישנות, איך לא להתבייש? איך להעריך את עצמך? איך לאהוב את עצמך? דימוי עצמי, מיניות למה נשים נמשכות לגברים דומיננטיים וחזקים חברתית? ההרצאה עוסקת בשאלה המרכזית מדוע נשים נמשכות לגברים בעלי דומיננטיות חברתית, כוח, סטטוס או אפילו תכונות שמזוהות ... להן להרגיש בעלות ערך. אם גבר חזק רוצה אותן, זה מעצים אצלן את ההרגשה שהן נחשקות, שהן שוות ובעלות ערך עצמי גבוה יותר. הגבר החזק נתפס בעיניהן כסוג של אישור לערך העצמי שלהן, על אף שבפועל הוא לעיתים כלל לא מתעניין בהן עצמן אלא רק במה שהן מספקות לו (לדוגמה, סקס או אגו). מדוע נשים מתאהבות דווקא במי שקשה להשיג? נקודה נוספת שאליעד מציין היא ... נשים בלי להתבייש? הבעיה של ביישנות וחוסר ביטחון עצמי בהקשר של התחלה עם בחורות מקורה בתחושת הנזקקות והערכה העצמית הנמוכה. אליעד מסביר שכאשר גבר מנסה להתחיל עם אישה מתוך עמדה של צורך וחוסר, הוא משדר חוסר ערך וחולשה. כדי לפתור זאת, הגבר צריך לגשת אל האישה ממקום של אני רוצה לבדוק אם את ... שלא תצליח להתבטא בצורה מושלמת, משום שהפחד הזה גורם לך להימנע מלהתחיל בשיחה וליצור קשר. מה הקשר בין הערכה עצמית לבין הפחד מדחייה חברתית? אליעד מסביר שהפחד מדחייה או מהשפלה נובע מדימוי עצמי נמוך. לדבריו, אתה לא באמת מפחד מזה שאחרים לא ירצו אותך, אלא בעיקר מזה שאתה עצמך לא מעריך את עצמך מספיק. כלומר, כשאדם לא אוהב את עצמו, הוא זקוק לאישור חיצוני כדי להרגיש טוב. כך, כאשר אתה נדחה, אתה חווה זאת כאישור לתחושה הפנימית שלך שאתה לא מספיק טוב. הפתרון הוא ללמוד לקבל ... האפשרות הטובה יותר לדבריו היא קבלת החסרונות, כיוון שהפסקת השיפוט העצמי משחררת אותך ממעגל של תלות בדימוי העצמי שהחברה מכתיבה. לדוגמה, במקום להלקות את עצמך על בעיית גמגום או חוסר יכולת להציג דברים בצורה מושלמת, תקבל את העובדה שאתה מגמגם, ולא תחשוש ממה אחרים יחשבו. כך תוכל ... חזקים ודומיננטיים מסיבות פסיכולוגיות ואבולוציוניות. האתגר והקושי בהשגה מגבירים את התשוקה ואת תחושת הערך העצמי. חשוב לגשת מתוך עמדה של סקרנות ולא נזקקות. הפחד מדחייה הוא למעשה פחד עצמי, ויש לקבל את החסרונות שלך. קבלה עצמית ואי - שיפוטיות הם הבסיס לחיזוק הביטחון העצמי ולתקשורת מוצלחת יותר. למה נשים אוהבות מניאקים? איך לא להתבייש להתחיל עם בחורה? איך לשפר דימוי עצמי נמוך? למה אנחנו נמשכים לבלתי מושג? איך להתמודד עם דחייה חברתית? מה הקשר בין משיכה מינית להערכה עצמית?
סודות המשיכה, סודות האהבה, לגרום לבחורות להתחיל איתך, לגרום לבחורים להתחיל איתך, פלירטינג, פלירטוט, לפלרטט, זוגיות, איך ליצור משיכה? איך נוצרת משיכה? איך יוצרים משיכה? איך ליצור אהבה?
סודות המשיכה, סודות האהבה, לגרום לבחורות להתחיל איתך, לגרום לבחורים להתחיל איתך, פלירטינג, פלירטוט, לפלרטט, זוגיות, איך ליצור משיכה? איך נוצרת משיכה? איך יוצרים משיכה? איך ליצור אהבה?
... יפה כי עצם השיחה איתה יוצרת אצלו תחושת ערך עצמי גבוה יותר, אם היא רוצה אותו, הוא מרגיש בעל ערך. מנגד, אדם אחר עשוי להימנע מלדבר עם אותה אישה, למרות ... איתה כי הקשר איתה נותן תחושה של עלייה בערך העצמי, תחושה של חשיבות או הצלחה מסוימת. לדבר עם מישהי אטרקטיבית יכול לגרום לאדם להרגיש שהוא אטרקטיבי בעצמו. ... כולל לשפר את הכישורים החברתיים, להפגין ערך עצמי חיובי וביטחון עצמי מאוזן, ולדעת לקרוא את האחר ולהגיב אליו בהתאם. לכן, מי שמעוניין לשפר את סיכוייו למשוך ... עם בחורה יפה כי זה מעניק להם תחושה של ערך עצמי גבוה יותר. - תחושת כוח ושליטה: יש גברים שירצו לדבר דווקא עם אישה חלשה כי זה גורם להם להרגיש חזקים. - ... על ידי שיפור הכישורים החברתיים, הפגנת ערך עצמי חיובי, והבנת הצרכים של אחרים, ניתן להגדיל משמעותית את הסיכוי שיתחילו איתך ויפלרטטו איתך יותר. איך לפתח ...
לשדר הצלחה, להעריץ אנשים, אנשים מצליחנים, ללמוד מאנשים, למכור את עצמך, למתג את עצמך, להשפיע על אנשים, העברת מסרים סמויה, הרב עובדיה יוסף, לחקות אנשים, חיקוי אנשים
לשדר הצלחה, להעריץ אנשים, אנשים מצליחנים, ללמוד מאנשים, למכור את עצמך, למתג את עצמך, להשפיע על אנשים, העברת מסרים סמויה, הרב עובדיה יוסף, לחקות אנשים, חיקוי אנשים
... לכך שאנשים נמשכים לאנשים מצליחים: כדי ללמוד מהם, לחקות את ההצלחה שלהם ולקצר את הדרך להצלחה בעצמם. כדי להרגיש חשובים - אם אדם מצליח מתעניין בהם, הם חשים בעלי ערך עצמי גבוה יותר. מתוך רצון לקבל עזרה ולהשיג הצלחה בלי מאמץ. כיצד נושא ההערצה קשור לרצון לתחושת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ערך עצמי גבוה, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ערך עצמי גבוה, איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לפרישה, מאמן אישי קריירה, אימון עסקי בנושאי ערך עצמי גבוה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2734 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:38:16 - wesi1