אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עודף אהבה ✔מצבי רוח קיצוניים, רגשות לא הגיוניים, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, כעס לא הגיוני, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, פחד מכל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מצבי רוח קיצוניים, רגשות לא הגיוניים, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, כעס לא הגיוני, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, פחד מכל דבר, לחץ לא הגיוני, לחץ מכל דבר, מצב רוח משוגע, מחלת הרדיפה, סכיזופרניה, עודף אהבה עצמית
מה גורם לאדם לחשוב שמישהו רוצה לפגוע בו?

תחושת רדיפה או פחד שמישהו רוצה לפגוע באדם יכולה להיווצר כתוצאה מהקצנה של תחושות מבלי שהן בהכרח נכונות. לדוגמה, אם אדם מתחיל לחשוב ש"מישהו רוצה לפגוע בי" בצורה מופרזת ולא הגיונית, המוח מתחיל לשאול את עצמו את השאלה ההפוכה, "האם מישהו רוצה לעשות לי טוב?". כאשר אדם מאמין באופן מופרז שמישהו עושה לו טוב או מציל אותו, המוח מתחיל להטיל ספק בכך, וההפך מתחיל להתגבר - הוא עלול להרגיש שמישהו מנסה לפגוע בו, בעוד שבעצם כלום לא השתנה.

איך מתהפכת אהבה קיצונית לשנאה קיצונית?

כאשר אדם מאמין בצורה קיצונית שצד אחר אוהב אותו או עוזר לו יותר ממה שזה באמת, אותו אדם עלול להתחיל להרגיש תלות רגשית גבוהה. ברגע שהציפיות הללו לא מתממשות בצורה האמיתית, מתחיל ספק להיכנס לתמונה, והתחושה של "ההפך הוא הנכון" עשויה להתפשט, מה שמוביל לשנאה קיצונית או מחשבות רדיפה. דוגמה לכך נראית במערכות יחסים זוגיות שבהן אדם אוהב את בן הזוג בצורה מופרזת, עד שהוא מתחיל לחשוב שהוא עלול להיות נבגד או פגוע על ידי אותו אדם.

כיצד שקר חיובי הופך לשקר שלילי?

הקצנה חיובית, שבה אדם משבח את עצמו או את האחרים בצורה מוגזמת, עשויה להוביל למצב שבו השקר הזה הופך לשקר שלילי. לדוגמה, אדם שמעריך את עצמו או את מישהו אחר בצורה לא פרופורציונלית, עשוי להרגיש כשנשמעת מילה רעה עליו או על אותו אדם, שהוא נופל לעמקי השקרים. מנגנון זה גם יכול להיווצר כאשר אדם שוקל את עצמו או את האחרים באופן מוגזם - יש כאן הגנה על הפגיעות והחולשות האישיות.

כיצד שקר לטובה מוביל לפרנויה?

כאשר אדם משבח או מעריך משהו או מישהו בצורה לא הגיונית, המוח מתחיל לבדוק את ההפך של הדברים. לדוגמה, אם מישהו מעריץ אדם מסוים בצורה מופרזת, אותו אדם עלול להתחיל לחשוב שההפך הוא הנכון. דפוס מחשבה זה יכול להוביל לחשיבה של "שקר לרעה", כמו גם לפתח תחושות של פרנויה או פחד מיותר.

למה חשוב להיצמד לאמת ולהימנע מקיצוניות?

החיים בלי הקצנה מאפשרים לאדם לראות את המציאות בצורה מאוזנת יותר. כאשר אדם לא מגזים בטוב או ברע, הוא יכול להימנע ממצבים של "סיבוב רגשי" שבו מחשבות חיוביות עלולות להתפוך לניגודיות. לדוגמה, אם אדם מעריך את עצמו באופן אובייקטיבי ולא מוגזם, הוא לא יהיה במצב של חורבן רגשי כשלשמוע מילה רעה. כך נמנעים מקיצוניות רגשית ומפרנויות מיותרות.

הקשר בין חוויות חיוביות להפרעות נפשיות

כאשר אדם מתחיל להחמיא לעצמו או לאחרים בצורה מוגזמת, הוא עלול להרגיש תסכול או דיכאון כאשר המשוב של המציאות לא תואם את מה שהוא דמיין. כאשר יש חשיבה חיובית מופרזת, המוח מתחיל לבקש אישור לכך, ובסופו של דבר ההפך יקרה - תחושות רע יגברו ויהפכו לכאב רגשי עמוק יותר.

כיצד להימנע מהקצנה?

ההמלצה היא להימנע מהקצנה לא רק במערכת יחסים זוגית אלא גם ביחס עצמי ובתחום העבודה. יש להימנע מהתלהבות מוגזמת מהצלחות או שקר טהור על עצמו. במקום זאת, יש להישאר בקו האמצע ולזכור כי ייתכן שהמציאות אינה כה קיצונית כפי שנראה. בנוסף, יש להימנע מלהסתמך על "מנטורים" שממליצים לאדם להאמין שהוא הכי טוב מבלי לבדוק את האמיתות של הדברים.

סכנות בהערכה מופרזת

ההערכה המופרזת שגורמת לאדם להרגיש שהוא הרבה יותר טוב ממה שהוא באמת יכולה להוביל לתחושת פרנויה כאשר אדם מתחיל לחוות כישלון. הדימוי העצמי המוגזם, כאשר הוא לא מתואם למציאות, עלול להביא לאדם לתחושת "כישלון" כשתנאי החיים לא עומדים בציפיות הגבוהות.

מה הקשר בין רגשנות לאישיות?

הקשרים הרגשיים בין אדם לאדם יכולים להיווצר בצורה מוגזמת או מבוססת על פחדים. כאשר אדם מרגיש תלות רגשית גבוהה, מחשבות חיוביות או שליליות כלפי אותו אדם יכולים להקצין בצורה דרסטית ולהוביל לסיבוב רגשי, שנאה או מחשבות רדיפה.
מה עלול לגרום לאדם לחשוב שמישהו מנסה לפגוע בו?

לעיתים מופיעה אצל אדם תחושה שמישהו ספציפי רוצה להרוס לו את החיים או לפגוע בו. יש מצב שבאמת מתגלה מאוחר שגורמים לו רע, אך כדאי להבין גם את האופן שבו המוח פועל כשמופיעה הקצנה. ברגע שאדם מקצין לצד אחד ואותה הקצנה אינה באמת נכונה, המוח עלול לזוז באותה עוצמה אל הצד ההפוך. לדוגמה, אם מישהו מתחיל לומר "אתה רוצה לפגוע בי" באופן מוקצן ובלתי הגיוני, ההפך של זה הוא "אתה רוצה לעשות לי טוב". כאשר אדם דמיין או שיקר לעצמו שמישהו מסוים עושה לו טוב מעבר למה שקורה באמת, הספק מתעורר ומטיל אפשרות שההפך הוא הנכון: במקום שמישהו רק עושה לו טוב, האדם לפתע משוכנע שרוצים להזיק לו.

איך מתהפכת אהבה קיצונית לשנאה קיצונית?

כשאדם "משקר לטובה" ומאמין שמישהו טוב לו יותר ממה שהמציאות באמת תומכת, האחזקה המוגזמת בדמיון החיובי יוצרת רמה גבוהה של תלות, ציפייה ופנטזיה. בעקבות זאת, מופיע מנגנון של ספק: אולי לא רק שאין כאן טוב כזה גדול, אלא שההפך הגמור הוא הנכון. התהליך הזה מוביל למצב שבו אהבה קיצונית הופכת פתאום לשנאה קיצונית.

דוגמאות לכך מופיעות במערכות יחסים זוגיות: אם אחד מבני הזוג אוהב את השני בצורה חולנית ומקצינה - עם פנטזיות על כך שהצד השני מושלם או "מציל חיים" - מגיע שלב שבו המוח נבהל מהשקר, מטיל ספק, ועלול להתהפך לשנאה קשה ולא פרופורציונלית. אדם שחשב שבן או בת זוגו הם "היחידים שיכולים לעשות אותו מאושר", עלול פתאום להשתכנע שהם בוגדים או רוצים להרוס אותו. לפעמים אדם שונא את עצמו על שהוא אוהב מישהו יותר מדי, ואז הוא עובר לשנוא את אותו אדם, דווקא בגלל שהוא אוהב אותו.

אותה תופעה יכולה להופיע גם ביחסי הורים וילדים: ילד החי באמונה מוגזמת שהוריו "יצילו אותו מכל מצב" עלול לחוות התפרצות של שנאה או תחושת רדיפה כשהמציאות אינה תואמת יותר את סיפור ההצלה המושלם שדמיין.

מדוע חשיבה חיובית מוגזמת מובילה לפרנויה?

כאשר אדם מתלהב ומשבח מישהו או משהו בצורה לא הגיונית, המוח מתחיל לשאול את עצמו: "האם זה באמת כך?". ברגע שהמוח בודק את ההיפך, הוא עלול להקצין גם לצד השלילי. למשל, כשאדם משבח דמות ציבורית באופן מופרז (כמו "ביביסטים" שמעריצים את ראש הממשלה ומייחסים לו הצלחות על כל דבר), באותה מידה הם עלולים להתהפך ולהאשים אותו בהכל. אם אדם נותן קרדיט למישהו מעבר למה שמגיע לו, הוא עלול גם להאשים אותו בדברים שמעבר למה שבאמת קורה.

כיצד שקר לטובה מוביל לשקר לרעה?

כל הקצנה לצד החיובי שמלווה בהנאה משקר, עלולה להפוך בהמשך להקצנה מצד שלילי. אם מישהו מהלל אותך על כישורים שאין לך באמת, הסכנה היא שברגע שתיפול מילה רעה אחת, תיפתח דלת להתפרצות שלילית חזקה ולא הגיונית. אדם ההולך אחרי "מנטור מטומטם" שאומר לו "תאמין בעצמך בלי גבולות, אתה הכי מוצלח בעולם" - מסתכן בכך שברגע קטן של כישלון, הוא ירגיש שהוא "שווה הרבה פחות מהאמת".

מנגנון ההקצנה פועל פעמים רבות כהגנה מפני תלות רגשית: אדם שמרגיש שהוא תלוי במישהו אחר לטובה, חושש מהכוח שיש לאדם הזה על חייו, ואז מתגונן באמצעות העברת אותה עוצמה לרעיון ההפוך. מכאן עלולה להתפתח מחלת רדיפה (פרנויה), הפרעות נפשיות, הפרעה ביפולרית או מצבי רוח קיצוניים כמו מאניה דיפרסיה.

מדוע חשוב להיצמד לאמת ולא להיסחף לקיצוניות?

למעשה, כל מצב שבו אדם כועס, ממורמר או בדיכאון בצורה לא פרופורציונלית יכול לנבוע מכך שברגעים אחרים הוא הקצין לצד השני והאמין בשקר חיובי מוגזם. אם מישהו "רץ על עצמו" יותר מדי כשמקבלים ממנו מחמאה, הוא צפוי להתרסק רגשית כשישמע ביקורת קטנה. על כן יש להיזהר מהנאה בדבר שקר, משום שהמחיר עלול להיות כאב גדול.

חשוב לא להיגרר להקצנות. אם אדם באמת טוב במשהו - שיכיר בכך, אבל שלא יספר לעצמו סיפורים שהוא טוב או מושלם מעבר למה שהוא באמת. אותו הדבר לגבי מערכות יחסים ואמונות חיוביות: ראוי לראות את המציאות בפרופורציה, במקום להאדיר או להנמיך הכל בקיצוניות. כך נמנעים ממצבים של "סיבוב" רגשי פתאומי, מפרנויות מיותרות ומשברים נפשיים.
איך נוצרת הפרעה נפשית? הפרעה בי פולארית, חושב שרוצים לפגוע בי, הפרעה דו קוטבית, אופטימיות יתר, איך אהבה הופכת לשנאה? התמכרות בזוגיות, למה הוא שונא אותי? למה הוא כועס עלי? איך טוב שקרי הופך לרע שקרי? חשיבה חיובית שקרית, אהבה עצמית שקרית, חוסר ביטחון עצמי קיצוני, למה אני שונא אנשים? מרגיש רדוף
ההפך עודף אהבה עצמית הצד השני פחדים לא רציונליים לבנות ביטחון עצמי תחושה של כישלון איך נוצרת הפרעה נפשית חולנית דיכאון תלותיות העלאת הביטחון העצמי אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אופי קיצוני אישיות קיצונית דיפרסיה הגזמה הגיוני היגיון הקצנה הרגשה הרגשת חוויה חוויות חווית חרדה חרדה לא הגיונית חרדה לא רציונאלית חרדה לא רציונלית חרדות חרדות לא הגיוניות חרדות לא רציונאליות חרדות לא רציונליות חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טיפש כעס כעס לא הגיוני לא הגיוני לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להגזים להוציא מפרופורציה להקצין לחץ לחץ לא הגיוני לחץ מכל דבר מאניה מאניה דיפרסיה מחלת מחלת הרדיפה מצב רוח מצב רוח משוגע מצבי רוח מצבי רוח משתנים מצבי רוח משתנים בקיצוניות מצבי רוח קיצוניים משוגע משוגעים סכיזופרן סכיזופרניה עודף עודף אהבה עודף אהבה עצמית פחד פחד ל פחד לא הגיוני פחד לא רציונאלי פחד לא רציונלי פחד מ פחד מכל דבר פחדים פחדים לא הגיוניים פחדים לא רציונאליים פחדים לא רציונליים קיצוני קיצוניות רגש רגשות רגשות לא הגיוניים רדיפה שיגעון שינויים תחושה תחושות תחושת
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות
אמונות מגבילות, אמונות חוסמות, אמונה מגבילה, איך נוצרת אמונה מגבילה? למה יש אמונות מגבילות? אמונות מקדמות, אמונה חוסמת, אמונה מעצימה, אמונות מעצימות, שינוי אמונות, שינוי אמונה, לשנות אמונה, אמונות בתת מודע, NLP ואמונות
... טובות, מה טוב באמונות מגבילות? איך לטפל באמונות מגבילות? שינוי אמונות מגבילות, איך לשנות אמונות מגבילות? מה זה אמונה מגבילה? איך להתמודד עם אמונה מגבילה? עודף ביטחון עצמי, ביטחון עצמי שקרי, עודף אמונה עצמית, עודף אהבה עצמית, אהבה עצמית שקרית, חוסר ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, אני לא ראוי לאהבה, אני לא ראוי להערכה, לעולם לא אצליח, אני לא ראוי להצליח, לא מגיע לי להצליח, לא ...
מוטיבציה, חוסר מוטיבציה, מחמאות, עודף פירגון, חוסר פירגון, פירגון מזוייף, פירגון אמיתי, ניתוח רגשי, ניתוח רגשות, להצליח בקרב איגרוף, התמדה, איבוד ריכוז, הפרעת קשב וריכוז
מוטיבציה, חוסר מוטיבציה, מחמאות, עודף פירגון, חוסר פירגון, פירגון מזוייף, פירגון אמיתי, ניתוח רגשי, ניתוח רגשות, להצליח בקרב איגרוף, התמדה, איבוד ריכוז, הפרעת קשב וריכוז
... חוסר מוטיבציה, מחמאות, עודף פירגון, חוסר פירגון, פירגון מזוייף, פירגון אמיתי, ניתוח רגשי, ניתוח רגשות, להצליח בקרב איגרוף, ... בפירגון מזויף, אלא דווקא בפירגון אמיתי שגרם לו להרגיש סיפוק מוקדם, מה שפגע במוטיבציה שלו. האם לחץ מציפיות משפיע על המוטיבציה והריכוז? קיימת אפשרות נוספת שאליעד דן בה, והיא לחץ מציפיות. יש אנשים שכאשר מחמיאים להם, הם מתחילים לחוש ציפייה חדשה ומוגברת כלפיהם. זה יוצר אצלם לחץ נוסף ומונע מהם לתפקד בצורה טובה כפי שתפקדו קודם לכן. עם זאת, אליעד מסביר שזה לא מה שקרה במקרה של המתאגרף, כי הוא לא חשף תחושה של לחץ או פגיעה בעקבות המחמאה, אלא להפך - הוא המשיך לרצות להצליח, אך פשוט איבד את היכולת להתרכז ולהתאמץ ...
כסף ואושר, מתבייש לבקש עודף, מתבייש לקבל עודף, כסף קטן, כסף גדול, לבקש צדקה, הרצון לכסף, תשוקה לכסף, משיכה לכסף, חשיבות הכסף, האם כסף חשוב? עושר ואושר, לרצות כסף, לבזבז כסף
כסף ואושר, מתבייש לבקש עודף, מתבייש לקבל עודף, כסף קטן, כסף גדול, לבקש צדקה, הרצון לכסף, תשוקה לכסף, משיכה לכסף, חשיבות הכסף, האם כסף חשוב? עושר ואושר, לרצות כסף, לבזבז כסף
... ואושר, מתבייש לבקש עודף , מתבייש לקבל עודף , כסף קטן, כסף גדול, לבקש צדקה, הרצון לכסף, תשוקה לכסף, משיכה לכסף, חשיבות הכסף, האם כסף חשוב? עושר ואושר, לרצות כסף, לבזבז כסף למה קשה לנו לבקש כסף קטן או לקבל עודף? אנשים רבים חווים מבוכה או קושי כשהם מבקשים עודף או כסף קטן, אך אליעד כהן מסביר שהעניין מורכב הרבה יותר מהתנהגות פשוטה או מנומסת. כאשר אדם קונה מוצר ומשלם סכום מסוים, לפעמים הוא מתבייש לבקש עודף קטן מאוד, כמו עשר אגורות. אבל אם יש לאדם הרבה כסף, מדוע הוא מתבייש לבקש סכום כה קטן? ההסבר שאליעד נותן לכך הוא שהקושי הזה נובע מתחושת החיסרון ... שלא היית מרגיש אי - נעימות לבקש עשרה שקלים עודף. ככל שהכסף קטן יותר, תחושת החיסרון שהבקשה יוצרת גדולה יותר. האם יש משמעות אמיתית לכסף קטן כמו עשר אגורות? אליעד כהן מבהיר כי ישנם אנשים שחושבים ... לאסוף כסף קטן מהרצפה? העניין לא נגמר רק בלקיחת עודף בקופה. אליעד מדגים זאת במצב שבו אדם הולך ברחוב ורואה על הרצפה עשרה אגורות. אם אתה במצב נוח, אולי תוותר ולא תרים את המטבע, כי אתה מרגיש שזה לא ... עבורך להרים כסף כל כך קטן. אבל אם החזירו לך עודף ואתה רואה את העשרה אגורות מונחות על השולחן לידך, לא תיקח אותן? ברור שכן. אז מה ההבדל בין להרים את המטבע מהרצפה לבין לאסוף אותו מהשולחן כחלק מהעודף? התשובה, לפי אליעד, היא שאתה לא רוצה להודות שאתה נמצא במצב של חיסרון. אתה מוכן לקבל את המטבע אם הוא חלק מהכסף שמגיע לך, אבל להרים אותו מהקרקע ... מתחושת החיסרון. לפעמים האדם מוותר על קבלת עודף או כסף שמגיע לו, לא כי הוא לא חשוב לו, אלא כי הוא מנסה להימנע מההרגשה הלא נעימה שמגיעה עם ההודאה הפנימית בכך שחסר לו משהו. זהו מנגנון הגנה נפשי ... שלך עם תחושת החיסרון ועם עצמך. למה קשה לי לבקש עודף? האם כסף קטן חשוב? איך כסף משפיע על האושר שלי? למה אנחנו מתביישים לבקש צדקה? מה הקשר בין כסף להרגשת חיסרון? למה קשה לי להרים כסף קטן מהרצפה? ...
ארגון זמן, ניהול זמן, רצונות מנוגדים, קונפליקט בין רצונות, עודף עשייה, לא מסוגל לנוח, לא מצליח לנוח, רוצה לנוח יותר, איך להרגיש טוב? איך להיות מרוצה? איך להרגיש בנוח? מחלת העשייה
ארגון זמן, ניהול זמן, רצונות מנוגדים, קונפליקט בין רצונות, עודף עשייה, לא מסוגל לנוח, לא מצליח לנוח, רוצה לנוח יותר, איך להרגיש טוב? איך להיות מרוצה? איך להרגיש בנוח? מחלת העשייה
... זמן, ניהול זמן, רצונות מנוגדים, קונפליקט בין רצונות, עודף עשייה, לא מסוגל לנוח, לא מצליח לנוח, רוצה לנוח יותר, איך להרגיש טוב? איך להיות מרוצה? איך להרגיש בנוח? מחלת העשייה איך להתמודד עם קונפליקט בין רצונות ולנהל ... הכרה במציאות כפי שהיא ולא על התניות שקריות שמטשטשות את הדרך לפתרון. מה גורם לעיתים לתחושת חוסר מצב רוח בבוקר? לפי אליעד כהן, תחושת חוסר מצב רוח אינה נובעת משום דבר, אלא תמיד יש סיבה מדויקת לכך. הוא מסביר שלכל תחושת רגש שלילי יש סיבה, גם אם האדם לא תמיד מודע לה באופן ישיר. על מנת להתמודד עם התחושות ... כן, חשוב להפסיק לראות מנוחה כבעיה ולפני כל דבר לעשות סדר בראש ולהבחין במחשבות שקריות שמובילות ללחץ. איך לאזן בין עשייה למנוחה? ההמלצה של אליעד כהן היא להבין שחשוב לאזן בין עשייה למנוחה, ולתכנן את היום בצורה שמכילה את שניהם באופן שווה. כאשר אדם מרגיש שהוא ... להשלים ולהפנים את העובדה שלא תמיד אפשר להספיק הכל. כאשר מתמקדים בעובדות, המחשבות שמובילות ללחץ (לא אספיק כלום, אין לי מספיק זמן) מתפוגגות, ובמקום זאת האדם יכול לבחור להתמקד במה שניתן להשיג בפועל. מה חשוב להבין לגבי יצירה? בהמשך לדיבור על יצירה, אליעד ... אני לא מספיק לנוח? איך להפסיק להרגיש בזבוז זמן? איך להתמודד עם תחושת עומס? למה לפעמים קמים בלי מצב רוח ואיך להתמודד עם זה? כשאדם מתעורר בבוקר ומוצא את עצמו בלי מצב רוח, זה אף פעם לא קורה סתם כך בלי סיבה. אם האדם יהיה מספיק כן ואמיתי עם עצמו, הוא יוכל להבין בדיוק למה רע לו. כדי להבין את הסיבות האמיתיות לחוסר מצב הרוח, חשוב לא לפחד להיות כנים עם עצמנו ולברר לעומק את הסיבות האמיתיות שנמצאות בתת - המודע. אליעד כהן מסביר שלא קיימת תחושה רעה סתם כך. לכל תחושה או רגש שלילי יש ... שני גם לנוח שמונה שעות. אי אפשר לקיים את שני הרצונות באופן מלא בו - זמנית, ולכן האדם מרגיש רע, לחץ ואי - שקט. למשל, אדם מתכנן יום מלא פרויקטים, אך בו זמנית גם מרגיש צורך לנוח. נוצר קונפליקט פנימי בין הרצון למנוחה לרצון לעשות את המשימות. הקונפליקט הזה גורם ... שלו. איך לפתור את הקונפליקט בין הרצון למנוחה לרצון לעשייה? אליעד מסביר שהסיבה העיקרית לתחושת הלחץ והאכזבה היא השקר הפנימי שבו האדם אומר לעצמו שהוא חייב לעשות משימות מסוימות, כאשר בפועל הוא יכול להרשות לעצמו לנוח. האדם חי בתחושה שהוא חייב לעשות הכל, אבל ... בזבוז הזמן כאשר האדם מחליט לנוח. אליעד אומר שמחשבה זו היא שקרית. האדם כבר קם בבוקר עם תחושת לחץ מכיוון שהוא חושב על כך שהיום הולך להתבזבז אם ינוח. אליעד מבהיר שתחושה זו איננה נכונה, משום שלמעשה כל פעילות, בין אם עשייה ובין אם מנוחה, היא בעלת ערך בפני ... מחשבות לא נכונות כמו אני לא אספיק כלום, או אין לי מספיק זמן. מחשבות אלו הן הדמיון שיוצר את הלחץ ואת תחושת המחנק. איך לאזן בין עשייה למנוחה? הרעיון המרכזי שמוצג הוא היכולת ליצור איזון בין עשייה לבין מנוחה. במקום להאמין למחשבה השקרית שאי אפשר לנוח לפני ...
השכל של לעשות כושר, איך להתאמן נכון? להתאמץ נכון, איך לנתח דברים? איך להבין דברים? הרמת משקולות, ספורט, חשיבה מופשטת, השגת מטרות, מאמץ יתר, עודף מאמץ, השכל שיש בכל דבר
השכל של לעשות כושר, איך להתאמן נכון? להתאמץ נכון, איך לנתח דברים? איך להבין דברים? הרמת משקולות, ספורט, חשיבה מופשטת, השגת מטרות, מאמץ יתר, עודף מאמץ, השכל שיש בכל דבר
... של לעשות כושר, איך להתאמן נכון? להתאמץ נכון, איך לנתח דברים? איך להבין דברים? הרמת משקולות, ספורט, חשיבה מופשטת, השגת מטרות, מאמץ יתר, עודף מאמץ, השכל שיש בכל דבר מה הקשר בין מאמץ ומנוחה ... נאחז ברעיון אחד בלבד של להטיל ספק - וזה בדיוק כמו אדם שמתאמן בלי הפסקה ומעולם לא נח. אליעד מדגיש את החשיבות של לשלב בין מאמץ למנוחה. מצד אחד להטיל ספק, אבל מצד שני, גם לנוח מהספק, ולא להיתקע באופן קיצוני רק על פעולה אחת. מדוע חשוב להבין את ההבדל בין ...
ביטחון עצמי מופרז, דימוי עצמי גבוה מידי, ערך עצמית גבוה מידי, הערכה עצמית רעה, עודף ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד לדבר עם בחורה, הסרט הסוד, פחד מכישלון
ביטחון עצמי מופרז, דימוי עצמי גבוה מידי, ערך עצמית גבוה מידי, הערכה עצמית רעה, עודף ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד לדבר עם בחורה, הסרט הסוד, פחד מכישלון
... עצמי מופרז, דימוי עצמי גבוה מידי, ערך עצמית גבוה מידי, הערכה עצמית רעה, עודף ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד לדבר עם בחורה, הסרט הסוד, פחד מכישלון איך דימוי עצמי גבוה מדי יכול להרוס הצלחה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מצבי רוח קיצוניים, רגשות לא הגיוניים, מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, כעס לא הגיוני, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, פחד מכל דבר, לחץ לא הגיוני, לחץ מכל דבר, מצב רוח משוגע, מחלת הרדיפה, סכיזופרניה, עודף אהבה עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: עודף אהבה, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עודף אהבה, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קשב וריכוז, טיפול נפשי, אימון אישי לקריירה בנושאי עודף אהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 06:14:42 - wesi1