אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סבל רגשי ✔כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
מה יותר חמור: פגיעה נפשית או פגיעה פיזית?

כאשר אנו בוחנים את השאלה מה יותר חמור, פגיעה נפשית או פגיעה פיזית, עולה דיון פנימי בין אנשים, ובעיקר כאשר מדובר בפגיעות שמתרחשות במצבים שונים של חיים. לעיתים, כשישנה פגיעה פיזית, אנשים רואים אותה ככזו שתוכל להיות קלה יחסית בהשוואה לפגיעות נפשיות, שהן נוטות להימשך לאורך זמן ולהשאיר חותם עמוק. השאלה היא האם באמת ניתן לקבוע כי נזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי, או אם ההשפעות של כל אחד מהם שונות ומעורבות.

מהו נזק פיזי ומהו נזק נפשי?

נזק פיזי הוא כל פגיעה שמתרחשת בגוף האדם - לדוגמה, שברים, קטיעות, עיוורון, נכות קבועה או מחלות. כל אלו משפיעים ישירות על היכולת של האדם לתפקד פיזית בחיים היומיומיים. מנגד, נזק נפשי מתייחס למצבים כמו דיכאון, חרדה, טראומות נפשיות, תחושת חוסר ערך, מחשבות אובדניות, ותחושת אומללות מתמשכת. שני סוגי הפגיעות הללו יכולים להיות חמורים מאוד, אך השאלה היא איזו מהן עשויה להטיל יותר סבל על חייו של האדם בטווח הארוך.

הוכחה לכך שנזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי

על מנת להוכיח כי נזק נפשי עשוי להיות חמור יותר, יש לשאול את עצמנו: למה אדם לא רוצה להימנע מנזק נפשי? התשובה בדרך כלל היא כי נזק כזה גורם לו להרגיש רע. כששואלים אותו למה הוא לא רוצה נזק פיזי, גם התשובה היא כי זה יגרום לו להרגיש רע. משמעות הדבר היא שהאדם מונע את הנזק הפיזי מתוך חשש מההשלכות הנפשיות של הפגיעה, ולא בגלל הנזק הפיזי עצמו. אם נשאל את האדם איזו אופציה הוא יעדיף - להיות נכה פיזית אך מאושר לחלוטין, או בריא לחלוטין אך מדוכא ומסובך נפשית, התשובה כמעט תמיד תהיה לבחור בנכות פיזית עם אושר נפשי.

הקשר בין נזק פיזי לנזק נפשי

אנשים מפחדים מנזק פיזי לא רק בגלל הנזק הפיזי עצמו, אלא מההשלכות הנפשיות של אותו נזק. אדם שנעשה עיוור או נכה פיזית, בדרך כלל יתחיל להרגיש רגשות של אומללות, חוסר ערך וחרדה. אך אם ניתן לו ערבויות לאושר ולתחושת ערך, הפחד מהנכות פוחת. כלומר, הבעיה האמיתית איננה הנכות הפיזית אלא הקשר שלה לנזק נפשי שיכול להיווצר בעקבותיה.

מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות?

אדם עשוי להרגיש כי יש לו שליטה על מצבו הנפשי - כלומר, הוא יכול לבחור איך להגיב לפגיעות נפשיות. בניגוד לפגיעות פיזיות, שהן לרוב ללא שליטה, התפיסה הרווחת היא שלפגיעות נפשיות יש לאדם יותר שליטה עליהן. אדם יכול לבחור את הדרך בה הוא מפרש את מצבו, ולבצע שינוי גישה שיכול לעזור לו להתמודד עם טראומות או רגשות קשים.

התמודדות עם פגיעות פיזיות לעומת פגיעות נפשיות

ישנה גישה שמציעה גם כי כאב פיזי יכול להימנע או לפחות להקל על ידי שליטה נפשית. אדם שסובל מפציעה פיזית חמורה עשוי למצוא דרכים לנטרל את הכאב הפיזי ולהמשיך לתפקד בחייו, בעוד שמי שסובל מנזק נפשי עלול לחוות תחושת אובדן מוחלט של רצון לחיות, גם אם גופו בריא לחלוטין.

סיכום

לסיכום, ניתן לקבוע כי הנזק הנפשי לעיתים חמור יותר מהנזק הפיזי, משום שהוא האחראי העיקרי לסבל של האדם. אנשים לא רוצים לסבול מנזק פיזי משום שהם חוששים מההשלכות הנפשיות של הפגיעה. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי על הנפש יש לאדם שליטה מלאה, בעוד שהגוף לא תמיד נמצא בשליטתו המוחלטת. על פי גישה זו, התעללות פיזית נחשבת חמורה יותר כי היא כופה על האדם מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שהפגיעה הנפשית ניתנת לשליטה במידה רבה על ידי שינוי החשיבה והתודעה.
פגיעה נפשית או פגיעה פיזית - מה יותר חמור?

השאלה מה יותר חמור - פגיעה פיזית או נפשית - היא שאלה שעולה פעמים רבות, במיוחד כאשר אדם נפגע בדרך מסוימת ומנסה להבין את עומק הפגיעה שהוא חווה. לעיתים, כאשר אדם חווה פגיעה פיזית, הוא או סביבתו יטענו שהפגיעה הנפשית היא למעשה הגרועה יותר, משום שהיא מותירה חותם עמוק יותר ולטווח הארוך. השאלה היא האם באמת ניתן לטעון שפגיעה נפשית חמורה יותר מפגיעה פיזית? ואם כן, איך ניתן להוכיח זאת?

מהו נזק פיזי ומהו נזק נפשי?

נזק פיזי הוא כל פגיעה בגוף של האדם - שבר ביד, רגל קטועה, עיוורון, נכויות שונות, מחלות קשות וכדומה. לעומת זאת, נזק נפשי כולל בתוכו מצבים כמו דיכאון, חרדות, טראומות נפשיות, תחושת חוסר ערך, מחשבות אובדניות, אומללות מתמשכת ועוד. שתי הצורות של הפגיעות הללו יכולות להיות חמורות מאוד, אך השאלה היא איזו מהן יש לה השפעה גדולה יותר על חיי האדם?

הוכחה לכך שנזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי

אם שואלים אדם מדוע הוא לא רוצה שיהיה לו נזק נפשי, התשובה תהיה שזה יגרום לו להרגיש רע. ואם נשאל מדוע הוא לא רוצה נזק פיזי, גם כאן התשובה תהיה שזה יגרום לו להרגיש רע. כלומר, כל נזק שאדם מנסה להימנע ממנו, הסיבה העמוקה לכך היא לא הנזק עצמו, אלא התחושות הנפשיות שהוא יגרום.

אם נציע לאדם שתי אופציות - להיות נכה פיזית אך מאושר לחלוטין, או להיות בריא לחלוטין אך מדוכא וסובל נפשית, רוב האנשים יעדיפו להיות נכים אך מאושרים. זה מעיד על כך שהמטרה העיקרית של האדם היא לא לשמור על הגוף שלו, אלא להיות מאושר. ולכן, אם הנזק הפיזי אינו גורם לנזק נפשי, הרי שהוא פחות משמעותי.

הקשר בין נזק פיזי לנזק נפשי

אנשים חוששים מנזק פיזי, אך לא בגלל הנזק עצמו, אלא בשל ההשלכות הנפשיות שהוא עשוי להביא עימו. אדם שנעשה עיוור או נכה, לרוב יסבול רגשית מהמצב, אך אם מובטח לו שהוא יישאר מאושר לגמרי - הפחד מהנכות קטן משמעותית. כלומר, הבעיה האמיתית היא לא הנכות הפיזית אלא ההשלכות הנפשיות שלה.

מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות?

קיימת תפיסה שלפיה לאדם יש שליטה חלקית על מצבו הפיזי, אך שליטה מלאה על מצבו הנפשי. כלומר, אם מישהו תוקף אותך פיזית - אין לך שליטה על כך, אך אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית, יש לך בחירה חופשית כיצד להגיב לכך. אדם יכול לבחור כיצד לפרש את המציאות שלו, ולכן ניתן ללמוד להתמודד עם פגיעות נפשיות באמצעות שינוי הגישה והחשיבה.

התמודדות עם פגיעות פיזיות לעומת פגיעות נפשיות

ישנן גישות שמדברות על כך שגם כאב פיזי ניתן לנטרל על ידי תרגול מנטלי מסוים, מה שמוכיח כי שליטה נפשית מסייעת גם בהתמודדות עם סבל פיזי. אדם שעובר פגיעה פיזית חמורה יוכל במקרים מסוימים להתגבר עליה ולהמשיך לחיות חיים מאושרים, בעוד שאדם הסובל מנזק נפשי עמוק עלול לאבד את הרצון לחיות לחלוטין, גם אם הוא בריא לחלוטין מבחינה גופנית.

סיכום

נזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי, משום שהוא הגורם האמיתי לסבל של האדם. אנשים לא רוצים להיפגע פיזית משום שהם חוששים מההשפעות הנפשיות של הפגיעה, ולכן ניתן לקבוע שהנזק הנפשי הוא העיקרי. עם זאת, חשוב לזכור שעל הנפש יש לנו שליטה מלאה, ואילו על הגוף אין לנו שליטה מוחלטת. המשמעות היא שכאשר מדובר בהתעללות, פגיעה פיזית נחשבת חמורה יותר משום שהיא כופה על הקורבן מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שפגיעה נפשית היא אמנם קשה אך ניתנת לשליטה על ידי שינוי החשיבה והתודעה.
מה יותר גרוע? מה יותר חמור? נפשי או פיזי, נכות רגשית, נכות גופנית, פגיעה גופנית, פגיעה רגשית, מחלה גופנית, מגבלה נפשית, עזרה רגשית, עזרה פיזית, עזרה גופנית, עזרה נפשית, אלימות רגשית, אלימות פיזית, אלימות גופנית, אלימות נפשית, פגיעה פיזית, פגיעה נפשית, מחלה רגשית, בריאות רגשית, כאב רגשי, כאב גופני, בריאות גופנית, נזק רגשי, נזק פיזי, נזק גופני, נזק נפשי, חולשה רגשית, חולשה פיזית, חולשה גופנית, חולשה נפשית, צער רגשי, צער פיזי, צער גופני, צער נפשי, סבל רגשי, סבל פיזי, סבל גופני, סבל נפשי, טראומה רגשית, טראומה פיזית, טראומה גופנית, טראומה נפשית, לקות רגשית, לקות פיזית, מצוקה רגשית, מצוקה פיזית, מצוקה גופנית, מצוקה נפשית, סחיטה רגשית, סחיטה פיזית, סחיטה גופנית, סחיטה נפשית, קריסה רגשית, קריסה פיזית, קריסה גופנית, קריסה נפשית, תלות רגשית, תלות פיזית, תלות גופנית, תלות נפשית, הטרדה נפשית, התעללות גופנית, התעללות פיזית, אלימות מילולית, התעללות מילולית, הזנחה רגשית, בחירה חופשית חלקית, בחירה חופשית רגשית, בחירה חופשית פיזית, ייסורים בגוף, ייסורים מחוץ לגוף, 2 סוגים של סבל, 2 סוגים של כאב, 2 סוגים של צרות, מגבלה רגשית, מגבלה גופנית, מגבלה פיזית, התעללות נפשית, פיזי או נפשי, מה חמור יותר? מה גרוע יותר?
נכות נפשית או נכות פיזית לשכוח אהבה נכזבת להבין חייו של האדם להפסיק לאהוב אותה תחושות נזק נפשי אלימות פיזית כאב נפשי או כאב פיזי להפסיק לחשוב עליו סבל נפשי או סבל גופני בעיה בעיה גופנית בעיה נפשית בעיה נפשית או בעיה פיזית בעיה פיזית בעיה רגשית בעיה רגשית או בעיה גופנית בעיות בעיות נפשיות בעיות פיזיות בעיות רגשיות בריא בריאות בריאות נפשית בריאות נפשית או בריאות פיזית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הרגשה חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח כאב כאב נפשי כאב נפשי או כאב פיזי כאב פיזי כאבים לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לקות גופנית לקות גופנית או לקות נפשית לקות נפשית מחלה מחלה נפשית מחלה נפשית או מחלה פיזית מחלה פיזית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נכות נכות נפשית נכות נפשית או נכות פיזית נכות פיזית נפש נפשית סבל סבל גופני סבל נפשי סבל נפשי או סבל גופני סבל פיזי סבל רגשי סבל רגשי או סבל פיזי פסיכיאטר פסיכיאטריה רגש רגשות תחושה תחושות
איך לנתח תהליכים? איך לפתח את החשיבה? איך להבין את המציאות? איך להבין את עצמך? איך למצוא את השכל שיש בכל דבר? איך למצוא את מחויב המציאות? איך לראות את אלוהים? סוד המציאות
איך לנתח תהליכים? איך לפתח את החשיבה? איך להבין את המציאות? איך להבין את עצמך? איך למצוא את השכל שיש בכל דבר? איך למצוא את מחויב המציאות? איך לראות את אלוהים? סוד המציאות
... בהירה יותר ויתפוס את ההשתלשלות שלה מהבסיס ועד לפרטים הקטנים. איך להבין את המציאות? איך לפתח חשיבה ביקורתית? איך להתמודד עם סבל רגשי? איך לנהל מחשבות ולשלוט בתודעה? איך לזהות אמונות מגבילות? איך להגיע לאמת מוחלטת? איך ניתן לנתח תהליכים ולפתח את החשיבה? ... נובעים כל הדברים. זו הדרך לראות את אלוהים ולהבין את סוד המציאות. איך להבין את המציאות? איך לפתח חשיבה ביקורתית? איך להתמודד עם סבל רגשי? איך לנהל מחשבות ולשלוט בתודעה? איך לזהות אמונות מגבילות? איך להגיע לאמת מוחלטת? אליעד: אני רוצה להביא אותך למצב, שכאשר אתה ...
2 סוגים של חוסר ידיעה, 2 סוגים של לא יודע, איך להתחבר ללא יודע? איך להרגיש טוב בלי רע? לא יודע למה אני רוצה משהו, לא יודע למה אני חושב שמשהו קורה, לא יודע וכן יודע בו זמנית, איך לא לדעת כלום? לדעת ולא לדעת בו זמנית
2 סוגים של חוסר ידיעה, 2 סוגים של לא יודע, איך להתחבר ללא יודע? איך להרגיש טוב בלי רע? לא יודע למה אני רוצה משהו, לא יודע למה אני חושב שמשהו קורה, לא יודע וכן יודע בו זמנית, איך לא לדעת כלום? לדעת ולא לדעת בו זמנית
... ואיך הם משפיעים על החיים שלך? יש שני סוגים של לא יודע, וההבנה של ההבדל ביניהם היא קריטית לשיפור איכות החיים ולהפחתת הסבל הרגשי והמחשבתי. אליעד כהן מסביר לעומק את שני הסוגים, תוך מתן דוגמאות מפורטות שמטרתן להמחיש כיצד אפשר להתחבר למצב ... ספק חוזרת ונשנית תוביל אותך לתחושת לא יודע אמיתית ומשחררת. ההתמדה בשיטה הזו יכולה להביא את האדם למצב של שחרור מוחלט מסבל רגשי, בלי לאבד את יכולתו לפעול וליהנות מהחיים. איך להשתחרר ממחשבות מגבילות כיצד להתגבר על סבל רגשי הבנת מנגנוני הרצון והתודעה שחרור מהיצמדות לידיעות כוזבות הטלת ספק כמנגנון לשיפור איכות החיים שני סוגים של ... והוא מסוגל להמשיך לתפקד ולרצות דברים, אך מבלי שהרצונות שלו יובילו לסבל. איך להשתחרר ממחשבות מגבילות כיצד להתגבר על סבל רגשי הבנת מנגנוני הרצון והתודעה שחרור מהיצמדות לידיעות כוזבות הטלת ספק כמנגנון לשיפור איכות החיים ...
שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
... התמודדות עם שכנים בעייתיים פתרונות מעשיים לבידוד רעשים שינוי תפיסה ביחס לבעיות יומיומיות כיצד להפחית סבל רגשי במצבי חוסר אונים שכן מרעיש בכוונה שכנים עושים רעש בלילה סכסוכי שכנים למה עלולה ... התמודדות עם שכנים בעייתיים פתרונות מעשיים לבידוד רעשים שינוי תפיסה ביחס לבעיות יומיומיות כיצד להפחית סבל רגשי במצבי חוסר אונים שכנים כמראה, פירושים שליליים, אסוציאציות רגשיות, שכן מרעיש ...
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית
... הוא אומר במפורש שאם אותה אישה הייתה מקבלת את עצמה במאה אחוז, היא לא הייתה כועסת על עצמה בגלל הצורך שלה לבכות, ולכן, ככל הנראה, הייתה גם חווה פחות כאב וצער. המסקנה שאליעד חוזר ומדגיש לאורך ההרצאה היא שהשורש של כל סבל רגשי , ובמיוחד סבל שנוצר בעקבות פרידה זוגית, הוא ...
שחרור רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר?
שחרור רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר?
... פשוט מופיע בלי שליטה. אם תגיע למסקנה שאתה לא באמת יוצר את הרצון, תוכל להפסיק להזדהות איתו, וכך להשתחרר מהסבל הרגשי . אליעד מזהיר מתהליך של שקר עצמי, בו אדם רק אומר לעצמו הרצון הוא לא שלי, אך בתוך תוכו עדיין לא בטוח בזה. הוא מסביר שאם אדם משקר לעצמו שזה רצון ... מהם ולהפסיק להזדהות איתם. הוא מציין, שברגע שאנחנו מפסיקים להזדהות עם הרצון, אנחנו בעצם מפסיקים לחוות את הסבל הרגשי שמגיע יחד עם הרצון הזה. הוא מציין גם את האשליה של הבחירה החופשית. אליעד טוען שברוב המקרים אנחנו לא באמת בוחרים את הרצונות שלנו. במקום להיאבק ... להזדהות עם הרצון, להבין שהרצון לא בהכרח שלנו ולראות אותו כמשהו חיצוני. על ידי כך, אנחנו יכולים להשתחרר מהסבל הרגשי שמגיע עם הרצון. אליעד מציע שהשלב הראשון בתהליך הוא לזהות את הרצון, ואז לשאול את עצמנו מי יצר אותו, ולהבין אם הוא באמת שלנו או השפעה חיצונית. ... ולחיות חיים מספקים יותר. שחרור רגשי הזדהות רגשית רצון עצמי בחירה חופשית הבנת הרצון איך להיות מאושר? הפסקת סבל רגשי
עומד לפני שבירה רגשית, מינוף רגשי, געגועים לאקסית המיתולוגית, לחץ נפשי, להפעיל על עצמך לחץ, לאתגר את עצמך, לסגף את עצמך, שבירה נפשית, עומד להישבר, עומס נפשי
עומד לפני שבירה רגשית, מינוף רגשי, געגועים לאקסית המיתולוגית, לחץ נפשי, להפעיל על עצמך לחץ, לאתגר את עצמך, לסגף את עצמך, שבירה נפשית, עומד להישבר, עומס נפשי
... הלא נוחות למקום של צמיחה אישית, ולא להישאר תקוע במעגל רגשי של חיפוש אחרי פתרונות חיצוניים. איך להתמודד עם תחושת שבירה רגשית? מהו מינוף רגשי? איך להתמודד עם געגועים לאקסית? מהו תהליך של התפתחות אישית? איך למנוע סבל רגשי מיותר? מהם הצעדים להתמודדות עם לחץ נפשי? ...
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
... בטוח נכון? אולי זה לא נכון? על ידי הטלת ספק זו, האדם יכול להשתחרר בהדרגה מהיצמדות לפירושים ולחוות את המציאות בצורה נקייה יותר, עם פחות סבל רגשי . האם דמיון יכול באמת להשפיע על המציאות? אליעד מתייחס לרעיון של דמיון מודרך, המציע כי באמצעות הדמיון אפשר לשנות את המציאות. לטענתו, דמיון כשלעצמו אינו יכול לשנות מציאות ...
איך להרגיש פחות רע? איך לא להרגיש רע? מה לעשות כשרע? להטיל ספק, לבדוק הנחות יסוד, התמודדות רגשית, להתמודד עם סבל
איך להרגיש פחות רע? איך לא להרגיש רע? מה לעשות כשרע? להטיל ספק, לבדוק הנחות יסוד, התמודדות רגשית, להתמודד עם סבל
... הוא שכבה נוספת שמפחיתה את הסבל הנפשי. איך להשתמש בטכניקת השכבות להפחתת סבל רגשי? כמו בשכפץ המורכב משכבות, כך גם המחשבה השלילית מורכבת מכמה הנחות קטנות. ככל שאדם מזהה יותר הנחות יסוד שגורמות לו סבל, ומטיל ספק בכל אחת בנפרד, הוא יוצר לעצמו ...
התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
... למה לא כדאי להילחם במחשבות שליליות? לעיתים קרובות אנשים סובלים ממחשבות שליליות שגורמות להם להרגיש רע. מחשבה שלילית היא כל מחשבה שגורמת לאדם אי - נוחות, חרדה או סבל רגשי . למשל, אדם שמתעורר בבוקר ומתחילה להתרוצץ במוחו מחשבה שאולי הוא חולה בסרטן, מתחיל לנסות להילחם במחשבה הזאת בטיעונים כמו אין לי סרטן או למה שיהיה לי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: סבל רגשי, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סבל רגשי, איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, מאמן עסקי מומלץ, מאמן משפחתי בנושא סבל רגשי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 23:36:14 - wesi1