אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מתי להתעקש? ✔2 תנאים לזוגיות מוצלחת, 2 תנאים לזוגיות טובה, 2 תנאים להצליח בזוגיות, מהי זוגיות טובה? מהי זוגיות אידיאלית? להתפשר בזוגיות, להתעקש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 תנאים לזוגיות מוצלחת, 2 תנאים לזוגיות טובה, 2 תנאים להצליח בזוגיות, מהי זוגיות טובה? מהי זוגיות אידיאלית? להתפשר בזוגיות, להתעקש בזוגיות, לוותר בזוגיות, מריבות בזוגיות, טיפול זוגי
מהם התנאים להצלחה בזוגיות טובה?

ההרצאה עוסקת בזוגיות, ומתמקדת בשאלה האם אדם חייב להיות שלם עם עצמו לפני שהוא נכנס לזוגיות מוצלחת. אחת השאלות המרכזיות היא האם יש צורך בזוגיות עם עצמך לפני שנכנסים לזוגיות עם אחר. השאלה הזו נוגעת לשאלה יותר רחבה - מה באמת נדרש כדי להצליח בזוגיות טובה.

תחילה, נדונה טענה נפוצה - אם אתה לא אוהב את עצמך, איך יאהבו אותך אחרים? אליעד מציין שזו לא בהכרח אמת מוחלטת. הסיבה לכך היא שבזוגיות לא חייבים להיות "שלמים" עם עצמך לפני שמתחילים זוגיות עם מישהו אחר. זה לא בהכרח תנאי להצלחה בזוגיות טובה, ולמעשה ייתכן שדווקא הכניסה לזוגיות היא זו שעוזרת לאדם להתמודד עם חסרונותיו.

מהו רעיון הזוגיות ומה הקשר שלה עם עצמך?

בהנחה שמטרת הזוגיות היא למצוא מערכת יחסים מספקת, ההגדרה של זוגיות טובה לפי אליעד היא מערכת יחסים שבה אתה מרוצה ונמצא בשלום עם בן הזוג שלך. כשיש ביניכם קשר שמספק את רצונותיך, זו זוגיות טובה. השאלה שנשאלת כעת היא האם באמת עליך להיות שלם עם עצמך לפני שתוכל להיכנס לזוגיות טובה. יש אנשים שטוענים שהזוגיות היא הדרך לפתור חסרונות פנימיים, כלומר, היא באה להשלימך, אך אליעד טוען כי לא חייבים להיות שלמים עם עצמך לפני הזוגיות. למעשה, זהו דיאלוג פורה שדורש יכולת לפתור בעיות ולקבל את השותף כפי שהוא.

מהן התשובות האפשריות לדברים שמפריעים בזוגיות?

שאלה נוספת שנדונה היא כיצד להתמודד עם דברים שמפריעים בזוגיות. לדוגמה, אם בן הזוג זורק כפכפים או מסדר את הבית בצורה אחרת ממה שאתה רוצה, השאלה היא כיצד להתמודד עם זה. האם אתה אמור להסתפק במצב או לבקש לשנות אותו? אליעד מציע שלוש אפשרויות: לקבל את המצב, לנסות לשנות אותו, או לסבול ממנו. כמובן, כל אדם יכול לבחור את הדרך שמתאימה לו בהתאם למצב.

האם...
עכשיו אנחנו מדברים על זוגיות עכשיו השאלה היא כזאת הייתה אחת ששאלתי אותה אמרתי לה תגידי לי את בזוגיות אומרת לי לא קודם אני אהיה בזוגיות עם עצמי אחר כך אני אהיה בזוגיות עם מישהו אחר, עכשיו השאלה היא האם מה שהיא אמרה זה נכון או לא היא אמרה קודם אני אהיה בזוגיות עם עצמי אחר כך אני אהיה בזוגיות עם מישהו אחר זה כמו שאומרים אם אתה לא יודע לאהוב את עצמך איך יאהבו אותך או איך תאהב אחרים, אפשר לשאול את המשפט הזה אם לא תאהב את עצמך איך יאהבו אותך נכון או איך אתה תאהב אחרים עכשיו השאלה היא כזאת האם באמת בן אדם לא יכול להיות בזוגיות עד שהוא לא לומד להיות בזוגיות עם עצמו.

ש: מה זה זוגיות עם עצמו?

אליעד: מה זה זוגיות שטוב לך עם מישהו אחר נכון מה זה זוגיות עם עצמך שטוב לך עם עצמך הבנת?

ש: מה זה טוב לך עם עצמך שאתה מספק את הרצונות שלך מה זה טוב לך עם עצמך?

אליעד: שאתה מרוצה שאתה קם בבוקר וטוב לך לבד.

ש: אף פעם אתה לא מגיע לזה.

אליעד: אוקי אז אף פעם אתה לא יכול להיות בזוגיות מוצלחת לפי הטענה הזאת. עכשיו השאלה היא מה האמת האם באמת אתה צריך להיות בשלמות פנימית לפני הזוגיות או לא.

ש: כדי להשיג איזו מטרה?

אליעד: שתהיה לך זוגיות טובה בהנחה שהמטרה שתהיה לך זוגיות טובה האם אתה קודם כל צריך שיהיה לך טוב עם עצמך כן או לא.

ש: מה זה זוגיות טובה?

אליעד: רק תשימו לב שאני רציתי, זוגיות טובה זה אומר מערכת יחסים עם בן אדם אחר ושטוב לך ושזה מספק אותך ממלא לך את רצונותיך.

ש: לא חושב שזה קשור אחד לשני.

אליעד: אתה חושב שזה לא קשור הוא חושב שצריך היא חושבת שהיא צריכה.

ש: אני חושב שכל הקטע של זוגיות זה לפתור את החסרונות שלך לא חייב להיות אז לא חייב להיות שלם מבפנים כל הקטע בזוגיות זה להשלים.

אליעד: תסביר מה אמרת?

ש: הקטע בזוגיות הוא להשלים את החסר בפנים.

אליעד: אוקי אז?

ש: אז הוא לא חייב להיות שלם עם עצמך.

אליעד: אבל היא אומרת שאם אתה לא תהיה שלם עם עצמך אבל מה את יכולה לקבל ובלי להיות בזוגיות טובה עם עצמך את לא יכולה להצליח בזוגיות בחוץ?

ש: אני גם יכולה.

אליעד: אז למה אמרת קודם כל.

ש: לא אמרתי שאני לא יכולה רק קודם כל הייתי רוצה זוגיות טובה עם עצמי.

אליעד: ואחר כך?

ש: אחר כך אולי לא בטוח שאני רוצה.

אליעד: מעניין מה שהיא אומרת.

ש: יש בעייתיות בשאלה הזאת.

אליעד: מה הבעייתיות בעיניך?

ש: שהדבק לזוגיות קשור לחסרונות כמו שהוא אמר מצד אחד ומצד שני מה זה זוגיות טובה צריך להגדיר את זה.

אליעד: רגע אתה יכול לשאול מה זה להרגיש טוב צריך להגדיר את זה זה כמו להגדיר מה זה זוגיות טובה, לא אז בהנחה שאתה יודע מה זה להרגיש טוב אז אותו משקל על זוגיות טובה מה זה זוגיות טובה שכייף לך ביחד עם בת זוג מה זה זוגיות טובה מה אתה מסבך.

ש: זה שיהיה לך כייף ביחד עם בת זוג וזה שיהיה לך פחות כייף לבד.

אליעד: נכון השאלה אם זאת האמת.

ש: זה חלק מהאמת אבל אז גם אתה תהיה בחרדה מזה שהיא תעזוב אז יהיה לך רע בכלל מהזוגיות.

אליעד: לא מהזוגיות טוב לך מהפחד מחוסר הזוגיות רע לך לא בגלל הזוגיות רע לך אבל מהזוגיות עצמה טוב לך, השאלה כזאת האם אתה מצפה האם בזוגיות אתה אמור לצפות מהבן זוג שימלא לך את הרצונות שלך כן או לא.

ש: כן.

אליעד: באמת אם נגיד הבת זוג שלך לוקחת כפכפים וזורקת עליך זה מפריע לך אתה מעיר לה על זה למה כי זה רע או כי אתה לא רוצה את זה והיא אמורה למלא את רצונך.

ש: נכון.

אליעד: יפה עכשיו אני שואל שאלה בהנחה שהבת זוג זורקת עליך כפכפים וזה רע לך וזה נגד רצונך האם הבת זוג אמורה למלא את רצונך?

ש: כן.

אליעד: אוקי אתה אומר שכן.

ש: בשביל מה אני צריך אותה.

אליעד: אוקי למה אני מכיר טענה אחרת, עכשיו אני אתן לך דוגמה אחרת אם נגיד הבת זוג שלך נגיד אוהבת לסדר את הבית בצורה מסוימת וזה לא מה שאתה רוצה היא חייבת לעשות את מה שאתה רוצה?

ש: לא מזיז לי.

אליעד: למה?

ש: כי סידור הבית לא מעניין אותי.

אליעד: אוקי בהנחה שיש משהו שמציק לך, השאלה פשוטה בהנחה שיש דברים בזוגיות שאתה לא רוצה אותם האם אתה אמור לגלגל את האחריות על השני כן או לא, אתה בתוך זוגיות ויש איזה משהו שלא מוצא חן בעיניך יש לך שתי פתרונות אחד לקבל את זה שתיים לנסות לשנות את זה שלוש לסבול מזה בהנחה שאתה לא רוצה לסבול מזה או לשנות את זה או לקבל את זה נכון, עכשיו מה אתה צריך לסבול לא בא לך אתה יכול או להגיד לבן זוג להשתנות או לשנות את רצונך נכון מה אמור להיות.

ש: מה אמור להיות?

אליעד: כן מה אמור להיות.

ש: מה זה מה אמור להיות מה יותר קל?

אליעד: לא מה אחראי לזוגיות טובה איזו שיטה בן אדם אמור ליישם כדי להגיע לזוגיות טובה שאם קורה משהו שהוא לא רוצה הוא אמור לרצות את זה או אמור לבקש שישנו את זה בשבילו.

ש: זוגיות טובה זה גם לדעת גם לקבל חסרונות.

אליעד: אז אם היא זורקת עליך נעליים זה זוגיות טובה שאתה כל כך תאהב אותה עד כדי כך שאתה אומר אין לי בעיה תזרקי זה עושה לה טוב נכון למה היא זורקת עליך נעליים נגיד כי זה עושה לה טוב.

ש: אבל זה תלוי גם בעוצמה של.

אליעד: אוקי בהנחה שמאוד רע לך ממשהו מסוים יש לך אופציה לסבול אופציה לקבל את זה אופציה לשנות את זה מה אתה אמור לבחור?

ש: לשנות.

אליעד: אתה אומר להגיד לבן זוג להשתנות עבורך.

ש: כן.

אליעד: אוקי זאת השיטה זה מה שאתה חושב?

ש: זה כמו להגיד למציאות להשתנות כן.

אליעד: אוקי בסדר אתה טוען שאם ממש רע לך, אתה אומר כזה דבר אם לא ממש רע לך תקבל את זה אם ממש רע לך תשנה את זה אוקי.

ש: לסבול בזוגיות בעיה.

אליעד: נכון זה דרך אגב אתה חושב שזה מתכון לזוגיות טובה או רעה?

ש: טובה.

אליעד: אוקי השאלה מה ההגדרה של זוגיות טובה נגיד זוגיות טובה זאת זוגיות שאתה לא רוצה זוגיות אחרת נגיד.

ש: מה אמרת?

אליעד: זוגיות טובה ההגדרה של זוגיות טובה זה מערכת יחסים שמספקת אותך ושאתה לא רוצה דבר נוסף נגיד.

ש: תמיד אתה רוצה דבר נוסף.

אליעד: אז אין דבר כזה זוגיות טובה.

ש: זה משהו אחר זאת שאלה אחרת.

אליעד: אוקי השאלה מה ההגדרה של זוגיות טובה, טוב הוא טוען כזה דבר הוא אומר כזה דבר אם משהו נגד רצונך תבדוק אם זה קצת נגד רצונך תקבל את זה אם זה הרבה נגד רצונך תנסה לשנות את זה ומה קורה אם מה שעושה לך ממש רע גם לבת זוג שלך זה עושה ממש רע עכשיו וגם היא הייתה באותו מפגש וגם אם אמרו לה את יודעת מה הנוסחה אם זה קצת רע תוותרי אם זה הרבה רע תלחמי ובדיוק יש משהו שלך עושה מלא רע ככה ולה עושה מלא רע הפוך מה עושים עם מקרה כזה מתגרשים.

ש: לפעמים כן ולפעמים מתפשרים.

אליעד: אז למה להתפשר זה כבר נוגד את הנוסחה הנוסחה אמרה שאם זה ממש רע אז משנים לא מקבלים.

ש: אתה יכול להביא משהו יותר ספציפי מאשר.

אליעד: לא, טוב בא נסביר ככה יש שתי סיבות למה זוגיות לא מצליחה אחד כי אתה כל הזמן מנסה לשנות את הבן זוג שתיים כי אתה כל הזמן לא מנסה לשנות את הבן זוג אתה מקבל אותו איך שהוא משתי הסיבות האלה הזוגיות לא מצליחה יש שתי סיבות למה בן אדם לא מצליח בזוגיות אחד כי הוא אוהב בלי תנאים וכל מה שעושים לו הוא אוהב ואז זה מפרק את הזוגיות תכף אני אסביר למה שתיים כי הוא לא מוכן לאהוב בלי תנאים ולא משנה מה עושים הוא לא מוכן להגיד אני אוהב בלי תנאים הוא אוהב רק עם תנאים, עוד פעם הזוגיות לא מצליחה או בגלל שאתה אוהב רק עם תנאים ואתה אומר אני לא מוכן לאהוב בלי תנאים או בגלל שאתה אומר לא אני אוהב בלי תנאים לא משנה מה קורה אני אוהב שני המקרים האלה הלך הזוגיות אם אתה רק תאהב בלי תנאים זה אומר רק תקבל הכל רק תנסה לשנות את עצמך אין זוגיות אם אתה תלך לכיוון ההפוך שאומר אני אוהב רק עם תנאים ולא מוכן לאהוב בלי תנאים ואני רוצה שהכל יהיה כרצוני גם הלך על הזוגיות.

ולמה עכשיו אחת התפיסות אומרות כשבאים ליעוץ זוגי נגיד נניח אצל אלה שלא מבינים את הדברים האלה עד הסוף אז אחד הדברים שמלמדים אותך זה נגיד אחד הדברים חלק מלמדים אותך שבזוגיות אתה לא אמור לצפות שהכל יהיה כמו שאתה רוצה אם אתה מצפה שהכל יהיה מה שאתה רוצה הזוגיות לא תצליח נגיד לדוגמה זוגיות זאת לא תוכנית כבקשתך אתה צריך ללמוד להתפשר או דברים כאלה עכשיו זה לא נכון אחד הדברים שהורסים זוגיות זה כי אתה לומד להתפשר ואז זוגיות כבר מאבדת את המשמעות שלה, עכשיו אני אסביר את הדבר עכשיו אם אתה בא נגיד ליעוץ זוגי לדוגמה ואתה אומר רע לי בזוגיות יגידו לך אתה יודע מה אתה צריך לעשות אתה צריך ללמוד להתפשר ואתה צריך ללמוד להתעקש אתה אומר אוקי ואז אתה יוצא מהפגישה אתה אומר רגע מה הוא אמר אני לא הבנתי עכשיו אני בסיטואציה אני להתעקש או צריך להתפשר לא הבנתי מה אמרו לי לכן היועץ.

עכשיו היועץ גם כן לא מבין את זה זה לא רק שההוא ששמע לא הבין מה אמרו לו גם ההוא שאומר לא מבין מה הוא אומר לכן הוא אומר הוא בוחר אחד מהצדדים או שהוא אומר בזוגיות אתה צריך לדעת לעמוד על שלך או שהוא אומר בזוגיות אתה צריך לדעת להתפשר מה האמת ששני הדברים מובילים אותך לאבדון, יש שני דברים שגורמים לכך שלא תהיה קיים אחד זה שאתה מקבל את המציאות בלי תנאים שתיים שאתה לא מקבל אותה בלי תנאים כל אחד מהדברים דופק את המשחק. עכשיו אני אסביר את הדבר עכשיו בא נלך על זה מאוד כיוון לפני כן נלך מהכיוון יש אנשים שאומרים אתה יודע למה אתה לא מצליח בזוגיות כי אתה לא מספיק אוהב את עצמך אתה צריך לאהוב את עצמך ואז תצליח בזוגיות מה האמת שאם אתה תאהב את עצמך אתה גם לא תצליח בזוגיות שני הדברים ידפקו אותך אם לא תאהב את עצמך לא תצליח ואם תאהב את עצמך לא תצליח.

ש: אם תאהב את עצמך יותר מדי.

אליעד: נכון עכשיו אתה מבין את זה עכשיו תקשיבו כל הזוגיות מושתת, מה זה זוגיות קודם כל מה ההגדרה של זוגיות יש זוגיות עם כל המציאות שזה אומר שטוב לך עם כל המציאות שלא קוראים לזה זוגיות ויש זוגיות עם בן זוג או בת זוג ספציפיים שזה אומר שמישהו אחד אתה חושב יותר טוב ממישהו אחר, עכשיו מה גורם לכך שטוב לך עם מישהו שהוא ממלא לך את החסרונות הוא ממלא לך את הרצונות אז טוב לך במחיצתו זאת אומרת זוגיות זה כשיש מישהו שעושה לך יותר טוב מרע ביחס לאחרים את רוצה בן זוג מסוים כי הוא עושה לך יותר טוב מאחרים, עכשיו המטרה של הזוגיות זה בסופו של דבר שימלאו לך את הרצונות איפה פה הבעיה מתחילה אז לכאורה עכשיו איפה פה הבעייתיות אם אתה תרגיש טוב עם עצמך בפני עצמך ואתה תאהב את עצמך ולא יהיו לך חסרונות ואתה תלמד לאהוב בלי תנאים ואתה תלמד לקבל את המציאות איך שהיא ואתה תלמד שאם עושים נגד רצונך אתה מקבל את זה אז אין לך שום קשר לשום צורה שהיא לבן אדם שמולך.

כי יכלו לשים פה כל בן אדם אחר ויכולת גם להיות לבד והיית מרגיש את אותו הדבר למה כי הוא לא נותן לך כלום אתה בכל מקרה מקבל את כל מה שזה אז כאילו מה יש בו שאין במישהו אחר אתה מקבל הכל אתה אוהב בלי תנאים טוב לך עם עצמך אתה אוהב את עצמך אין לך חסרונות אז אין משמעות לזוגיות אז לכאורה כי הזוגיות מושתת על זה שהוא ממלא לה את החסרונות יותר ממישהו אחר אז לכאורה צריך לעשות הפוך להגיד לא אז בא נעשה בזוגיות הפוך נגיד כדי שהזוגיות תהיה טובה אתה בעצם צריך לצפות מהבן זוג שימלא לך את הרצונות לצפות ואז אתה תוכל להיקשר אליו רגשית איפה פה הבעיה שאז לכאורה ככל שאתה יותר דיכאוני, רק תבינו מה המשמעות של זה ככל שאתה יותר דיכאוני ככל שאתה יותר שונא את החיים ככל שיותר רע לך עם עצמך ככה הסיכוי שהזוגיות שלך תצליח גדול יותר למה כי יש לך חיסרון ואז אתה נהיה יותר תלוי רגשית בבן זוג ואתה לא תרצה להיפרד ואתה תהיה מסוגל לקבל אותו כי אתה תלוי בו ואתה אומר הזוגיות תצליח בגלל התלות הרגשית ובגלל שרע לך וכו'.

זאת אומרת שבן אדם נגיד שהוא בדיכאון והוא אומר אני לא מצליח בזוגיות כי אני בדיכאון לפעמים הפוך זה הסיכוי היחיד שלך להצליח אם אתה תהיה יותר מדי שמח גם לא תצליח בזוגיות מהכיוון ההפוך, אלא מה שיש בעיה מה הבעיה שאם אתה הולך כלפי כל המציאות אז את כל המציאות אתה עוד יכול להגיד אני אוהב בלי תנאים אבל בן אדם ספציפי לאהוב רק אותו בלי תנאים זה לא אפשרי למה כי תמיד יהיה איזה חיסרון ואם אתה תגיד אין בעיה אני עכשיו רוצה להיות תלוי בבן זוג ושהוא ימלא לי את החסרונות ושהוא ימלא לי את הרצונות ושהוא יגרום לי לאהוב את עצמי ואתה מסיר אחריות מעצמך גם כן מאה אחוז שהזוגיות לא תצליח כי אין שום אפשרות בעולם שמישהו או משהו יגרום לך להיות מרוצה במאה אחוז אין אפשרות כזאת ולכן את תאהבי את עצמך במאה אחוז אין לך סיכוי לזוגיות ואם תשנאי את עצמך במאה אחוז ותגידי אני רוצה שמישהו שיפתור לי את הבעיות גם כן זה לא יצליח.

עכשיו זוגיות בדיוק כמו התמדה בכל דבר אחר זה מינון מסוים שאת המינון אתה מחליט בזמן אמת לפי צורה כזו או אחרת אבל מה שחשוב להבין זה לא איך להחליט מה שחשוב להבין שאתה צריך את שניהם, זאת אומרת גם שממש רע לך לפעמים הזוגיות נבנית מזה כשממש רע לך אתה דווקא מקבל את הבן זוג נגיד מה שדיברנו קודם נגיד שממש רע לך אתה אומר לא אז עכשיו אני אקבל אותה נגיד וזה דרך אגב נגיד גורם לך להיקשר אליה יותר ממישהי אחרת כי אתה אומר אני אוכיח לעצמי שאני אוהב אותה או אני אבטא את אהבה כלפיה בזה שכשממש רע לי אני דווקא אוותר נגיד, זאת אומרת זה שממש רע זה לא מחויב שאתה תתעקש לשנות בדרך כלל כשממש רע אתה מתעקש לשנות אבל אני בא להגיד שבעיקרון כנוסחה הנוסחה לא אומרת מה שאתה אמרת כנוסחה זה לא נכון הנוסחה היא שצריך את שניהם זאת אומרת הנוסחה היא כזאת אם ממש רע לך לפעמים אתה צריך לוותר לפעמים אתה צריך להתעקש לשנות וגם אם לא ממש רע לך לפעמים אתה עדיין צריך להתעקש כי למה שתוותר אתה גם צריך להרגיש שהבן אדם מוכן, חלק ממה שגורם לך להיקשר לבת זוג זה שאתה אומר היא מוכנה להרגיש רע בשביל שלי יהיה קצת יותר טוב זה יגרום לך לאהוב אותה אתה אומר היא מוכנה לסבול בשביל לי יהיה קצת יותר טוב.

זאת אומרת אם אתה תתעקש על דבר אפילו קטן עבורך שעבורה הוא מאוד גדול זה אפילו יכול לגרום לך לאהוב אותה יותר וזה יכול לגרום לה לאהוב אותך יותר אפילו, את הבנת מה אני אמרתי אם נגיד לדוגמה יש משהו קטן סתם קטן שלא מציק לו ולבת זוג זה מאוד מציק אני אומר אם הוא נגיד יריב איתה ויתעקש איתה לכאורה על סתם אז מזה עוד יכולה להתפתח אהבה גדולה למה כי הוא יכול לראות וואלה היא מוכנה לסבול למעני בשביל שיהיה לי טיפה יותר נוח והיא יכולה להגיד מהצד שלה אני מוכנה אפילו לסבול למענו שיהיה לו טיפה יותר נוח, זאת אומרת זה שאפילו אתה רב איתה על דברים קטנים לפעמים זה דווקא בונה את הזוגיות מצד שני זה גם יכול לבנות שנאה היא יכולה להגיד מה הוא מתעקש איתי על דברים קטנים אולי הוא מנצל אותי או אני כל כך לא אוהב אותה שאני מוכן שהיא תסבול בשביל שלי יהיה קצת יותר טוב אפשר להסתכל על זה הפוך או הוא כל כך עושה לי רע שהוא מוכן שאני אסבול בשביל שיהיה לו קצת יותר טוב.

ש: מה אמרת באחרון?

אליעד: יש בזה שני צדדים אחד נגיד שאתה מבקש ממנה משהו נגיד והיא עושה למרות שהיא ממש סובלת מזה נגיד עכשיו מצד אחד זה גורם לה לאהוב אותו יותר למה לאהוב אותו יותר כי היא אומרת אני מוכנה לסבול למענו למען טיפה יותר טוב אני מוכנה לסבול מצד שני זה יכול לגרום לה להרגיש רע מה הוא מוכן שאני אסבול בשביל להרגיש טיפה יותר טוב, עכשיו מהצד שלו הוא יכול להגיד אפילו אם הוא מתווכח איתה על דבר קטן הוא יכול להגיד אוקי וואלה כמה אני אוהב אותה שהיא למען דבר קטן מוכנה לסבול למעני המון הוא יכול להגיד הפוך לא אני בכלל לא אוהב אותה אני מוכן אפילו שהיא תסבול למעני בשביל שאני ארגיש טיפה יותר טוב. עכשיו מי יחליט בסוף מה תחשוב זאת שאלה אחרת אבל אני אומר משהו אחר בסופו של דבר הזוגיות מושתת על שני הצדדים אם אתה תמשוך את זה למקום שכשרע לך בזוגיות אתה צריך לפתור את זה מבפנים לא תעבוד הזוגיות ואם אתה תמשוך את זה למקום שכשרע לך בזוגיות אתה תגיד אני רוצה בהכרח שיפתרו את זה מבחוץ גם לא תעבוד הזוגיות שניהם לא יעבדו.

עכשיו איך תחליט מה זה בזמן אמת אתה מחליט לפי מה שאתה מחליט אתה מחליט לפי מה שאתה מחליט, אתה מחליט לפי מה שאתה חושב לפי עלות מול תועלת מה אני רוצה יותר אני רוצה את זה או רוצה את הזוגיות כל מיני פרמטרים אבל באופן כללי בהנחה שאתה רוצה שהזוגיות תצליח אתה צריך את שני הדברים זאת אומרת אם נגיד אתה בתוך זוגיות ולפעמים אתה לא מוצא עניין בזוגיות לפעמים הזוגיות לא מצליחה בגלל שלא מספיק רע לך לא מספיק רע לך ואז אי אפשר למלא לך את החסרונות לפעמים הזוגיות לא מצליחה כי יותר מדי רע לך ואז אי אפשר לספק את רצונך. מה אתה אומר?

ש: שהפעם אתה אומר אמת סתם.

אליעד: הוא התכוון לומר שזאת הפעם הראשונה רגע הפעם הראשונה או הפעם?

ש: הפעם.

אליעד: כי אתה עכשיו צריך להחמיא לעצמך כאילו אתה בעצם אומר שהבנת אותי.

ש: כן.

אליעד: עכשיו פה באופן יחסי אתה רואה את הקטע של ההפכים עכשיו בדרך כלל ברוב ככל המקומות האחרים אם יתנו לך יעוץ זה או שיש את הגישה הזאת או שיש את הגישה הזאת או שיש איזו גישה אחרת שאומרת נגיד על הדברים הגדולים תתעקש על הדברים הקטנים אל תתעקש אבל זה לא נכון כי בכל דבר יש יתרון וחיסרון ביחס לאותה זוגיות, רוב האנשים לדוגמה בעולם רוב המטפלים נגיד יגידו לך שזוגיות אם אתה בן אדם דיכאוני אתה לא יכול נגיד זה יהרוס לך את הזוגיות וזה לא נכון הזוגיות הרבה פעמים נבנית על בסיס...
אני אוהב לגרום לבחור לאהוב אותך להרגיש טוב עם עצמי איך לגרום לבת לאהוב אותי הבדלה לגרום לבן להתאהב בך אדם יכול לבחור רוצה שהכל יהיה כרצוני איך לאהוב ללא תנאים לגרום לבחורה לאהוב אותך לגרום לה לרצות אותי אידיאל איך להצליח בזוגיות איך לוותר אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות גישור זוגי גישור לזוגות האם טיפול זוגי האם להתפשר האם להתפשר בזוגיות האם לוותר הצלחה הצלחה בזוגיות ויתור ותרנות זוגיות זוגיות אידיאלית זוגיות טובה זוגיות טיפול זוגיות מוצלחת טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות להצליח להצליח בזוגיות להתעקש להתעקש בזוגיות להתפשר להתפשר בזוגיות לוותר לוותר בזוגיות למה להתפשר למה לוותר מאבק מאמן זוגי מגשר זוגי מוצלח מוצלחת מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מריבות מריבות בזוגיות מתי זוגיות טובה מתי להתעקש מתי להתפשר מתי לוותר עקשנות תנאים תנאים להצליח בזוגיות תנאים לזוגיות תנאים לזוגיות טובה תנאים לזוגיות מוצלחת
רצון לתת ורצון לקבל בזוגיות, התאהבות ורצון לתת, כמה לתת וכמה לקבל? מתי להתעקש ומתי להתפשר? רצון לאהוב, רצון להיות נאהב, נתינה וקבלה בזוגיות, לתת ולקבל במערכות יחסים, אהבת הורים לילדים, נתינה בלי אינטרסים
רצון לתת ורצון לקבל בזוגיות, התאהבות ורצון לתת, כמה לתת וכמה לקבל? מתי להתעקש ומתי להתפשר? רצון לאהוב, רצון להיות נאהב, נתינה וקבלה בזוגיות, לתת ולקבל במערכות יחסים, אהבת הורים לילדים, נתינה בלי אינטרסים
רצון לתת ורצון לקבל בזוגיות, התאהבות ורצון לתת, כמה לתת וכמה לקבל? מתי להתעקש ומתי להתפשר? רצון לאהוב, רצון להיות נאהב, נתינה וקבלה בזוגיות, לתת ולקבל במערכות יחסים, אהבת הורים לילדים, נתינה בלי ... אוהב? האם נתינה חייבת להיות אינטרסנטית? מה ההבדל בין נתינה בזוגיות לנתינה בעבודה? איך לקבל את המציאות כמו שהיא? מתי להתעקש ומתי להתפשר בזוגיות? האם אהבת הורים היא באמת נטולת אינטרסים? מהי אהבה אמיתית? בטל רצונך מפני רצונו, התרחבות האני, ...
התמדה ונחישות - מתי להתעקש להיות נחוש ולהתמיד? ומתי לוותר ולהתפשר?
התמדה ונחישות - מתי להתעקש להיות נחוש ולהתמיד? ומתי לוותר ולהתפשר? נחישות = דבקות במטרה = חוסר מוכנות להתפשר על חוסר מילוי מלא של ... יותר לוותר. על האדם לזכור תמיד שנחישות טובה רק על המהות, אך לא על הצורה החיצונית. הדרך לדעת האם להתעקש בנחישות על משהו או לא, היא על ידי זה שהאדם בודק אל מול עצמו, האם הרצון שחסר לו כרגע, ... באמת חשוב. ככל שהאדם מבין טוב יותר את הרצון הראשון והפנימי ביותר שלו, כך הוא יודע טוב יותר לא להתעקש ולא להיות נחוש על שטויות, וכך טוב לו יותר.
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר?
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר?
עקשנות או וותרנות - להתעקש או לוותר? האם נכון להתעקש או שעדיף לוותר בחיים? בחיים קיימת דילמה נפוצה: האם להיות עקשנים ולא להתפשר על דבר, או דווקא לבחור בגישה ... באופן שנראה לכאורה פרדוקסלי, אך בסופו של דבר מוביל את האדם לתחושה של סיפוק ואושר מלאים. על מה חשוב להתעקש ומתי נכון לוותר? אליעד כהן מסביר באופן מפורט כי האדם צריך להתעקש עד הסוף, בקיצוניות, על הדברים החשובים לו באמת. עקשנות זו צריכה להיות מוחלטת, עד טיפת הדם האחרונה, עד קליעות ... ושמח מהמצב הנוכחי. זוהי דרגה קיצונית של וויתור, שמטרתה היא השגת שלווה ואושר אמיתיים ללא תלות בתוצאה ספציפית. איך להתעקש נכון על הרצונות שלנו? אליעד נותן דוגמה נוספת, בה אדם צמא ורוצה לשתות מיץ מסוים. אם המיץ לא זמין, האדם לא צריך להתעקש דווקא על אותו המיץ, אלא יכול לבחור משקה אחר או אפילו למצוא מזון שיספק את הנוזלים הדרושים לו. העיקר הוא להתעקש על הרצון הפנימי ביותר - הרצון לא להיות צמא, ולא על הצורה החיצונית של הרצון (הסוג הספציפי של המיץ). ... על הרצונות העמוקים והפנימיים ביותר שלו, כמו הרצון להרגיש טוב, ולא על הביטויים החיצוניים של הרצונות האלו. על האדם להתעקש להרגיש טוב, עד הסוף, אך לא להיצמד לדרך מסוימת להשגת הטוב הזה. אם הדרך המסוימת אינה זמינה או אינה אפשרית, עליו למצוא דרך אחרת, ולהתעקש על ההרגשה עצמה ולא על הדרך אליה. מה המשמעות של לוותר באופן מוחלט? אליעד כהן מבהיר את המשמעות של ... מהרצון הראשוני, הוא משיג תחושת סיפוק ושלמות אמתית. מצב זה נקרא שיא השלמות, שבו האדם כבר לא מרגיש צורך להתעקש או לוותר על כלום, כיוון שהכל כבר רצוי בעיניו. כיצד להגיע לאיזון בין עקשנות לוותרנות? אליעד כהן מסביר שהדרך ... למה אני רוצה את זה?. תהליך זה יחשוף את שורש הרצון ויעזור לאדם להבין על מה באמת חשוב לו להתעקש ועל מה הוא יכול וצריך לוותר. אליעד ממשיך ואומר כי כאשר האדם מבין לעומק את הסיבה לכך שהוא רוצה ... מהמציאות כולה. מה היתרון בהבנת שורש הרצון? היתרון הגדול של גילוי והבנת שורש הרצון הוא שהאדם כבר לא ייאלץ להתעקש או לוותר על דבר בעולם, משום שתמיד תהיה בו ההבנה הפנימית שהכל אחד. ברגע שהכל שווה בעיניו, אין צורך ... נהנה מכל רגע נתון, כי הוא מחובר למהות הפנימית של המציאות - לאחדות. ברמת השלמות הגבוהה ביותר, אין משמעות להתעקשות או לוותרנות. המציאות והאדם הופכים לאחד, וכל דבר שקורה מתקבל ברצון ובשמחה אמיתית. במצב זה, האדם כבר אינו צריך ... וליהנות מכל רגע חדש שנוצר. מהי השורה התחתונה בגישה של אליעד כהן? לסיכום הדברים, אליעד מציין כי האדם חייב להתעקש להרגיש טוב בכל מחיר. המשמעות היא שהרצון של האדם חייב להיות מותאם באופן מוחלט למציאות כפי שהיא ברגע הנוכחי. ... מוחלט ושלם, ולהגיע להנאה האמיתית שבאחדות עם המציאות. עקשנות או וותרנות? איך להרגיש טוב תמיד? איך לדעת על מה להתעקש? מהו שורש הרצון הפנימי? למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להשלים עם המציאות? מהי השתוות הרצון? האם בחיים עדיף להיות עקשן או ותרן? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן עוסק בהן היא האם בחיים נכון להתעקש או שדווקא כדאי לוותר. האם צריך ללכת עם הראש בקיר עד להשגת המטרה, או שמא יש מקום לוותר ולהתגמש מול המציאות? אליעד כהן מסביר שהעניין הזה הוא יותר מורכב מכפי שנראה. לדבריו, בחיים קיימת חשיבות גדולה להתעקש, אבל לא התעקשות סתמית, אלא התעקשות קיצונית, טוטאלית, עד הסוף, עד טיפת הדם האחרונה. מצד שני, הוא מדגיש שבמקביל ... הרצון המקורי שלו עד שהוא מגיע למצב שבו הוא רוצה את ההפך ממה שרצה מלכתחילה. על מה באמת חשוב להתעקש? אליעד כהן נותן דוגמה ברורה לעניין הזה דרך הסיטואציה של אדם צמא שניגש למקרר כדי לשתות מיץ, אך לא מוצא שם מיץ. האם עליו להתעקש ולמצוא דווקא את המיץ הזה? התשובה שלו היא חד משמעית: לא חייבים להתעקש דווקא על הביטוי הספציפי של הרצון, כלומר, לא חייבים דווקא מיץ, כי אפשר לשתות משהו אחר כמו מים, או ... אליעד כהן מרחיב עוד ואומר שהרצון הפנימי ביותר אצל האדם הוא תמיד הרצון להרגיש טוב. על הרצון הזה צריך להתעקש בצורה מוחלטת. אין להתפשר עליו בשום אופן. אבל אל תתעקש להרגיש טוב דווקא בצורה ספציפית אחת. אם הדרך להרגיש טוב לא עבדה לך בדרך אחת, עליך להתעקש להרגיש טוב בדרך אחרת, לא על הצורה אלא על המהות של להרגיש טוב. מה המשמעות של לוותר באופן מוחלט? ההסבר הבא של אליעד כהן חשוב מאוד להבנת הרעיון הזה. הוא מדגיש שהוויתור המוחלט אין פירושו רק להפסיק להתעקש, אלא להגיע למצב שבו האדם רוצה ממש את הדבר ההפוך ממה שרצה בהתחלה. לדוגמה, אדם שחולה מאוד רוצה להיות ... מדוע הוא מעדיף להרגיש טוב ולא רע, הוא יגיע למצב של אחדות פנימית. במצב זה, האדם לא יצטרך יותר להתעקש על שום דבר וגם לא לוותר, משום שבחוויה שלו הכל אחד, וכל דבר שקורה הוא רצוי באותה מידה. הוא ... בהם רעים. הסיבה שבגללה האדם מתקשה לחוות זאת, היא שהוא לא באמת מוותר אלא רק מתפשר. לכן, אליעד קורא להתעקשות עד הסוף, אך רק על הרצון להרגיש טוב באופן פנימי, מבלי להגביל את הצורה שבה הטוב הזה יגיע. כאשר הרצון של האדם מותאם באופן מוחלט למציאות בכל רגע נתון, אז האדם מרגיש תמיד טוב, ולא צריך יותר להתעקש או לוותר על שום דבר. לסיום, אליעד מאחל לכולם יום שבו העקשנות תוביל לוויתור מוחלט, ובכך להנאה מתמדת מהאחדות ... המציאות, מצב שבו האדם... הפעם אני רוצה להשיב על הנושא, ותרנות או עקשנות? האם צריך ללכת עם הראש בקיר ולהתעקש? או לוותר. ובחיים יש צד שצריך להתעקש בקיצוניות, באופן נחרץ, ובו זמנית ממש שמתעקשים צריך לוותר על הדבר, לא להתפשר עליו, אלא לוותר ממש על הרצון, ... ממש לרצות את ההפך של מה שקורה לו, ולא לרצות להחלים. ונבין על מה צריך לוותר, ועל מה צריך להתעקש עד הסוף. ובחיים לא צריך לוותר על שום דבר, אבל צריך לבדוק את הצורך של הרצון! אדם צמא לדוגמה, רוצה ללכת לשתות, ולא צריך להתעקש לשתות דווקא מיץ, אם אתה צמא, אתה יכול לשתות משהו אחר, ולבדוק בכלל ממה נובע הרצון, כי אפילו לא חייבים לשתות, אפשר להשיג מאכל שיש בו נוזלים. וצריך להתעקש על הרצונות הפנימיים, הרצון הפנימי ביותר הוא להרגיש טוב, וזה עד טיפת דמך האחרונה, אבל אל תתעקש להרגיש טוב דווקא בדרך מסוימת. אל תתעקש על הצורה של הטוב, תתעקש כן להרגיש טוב, תתעקש על הרצון הפנימי. וגם, להתעקש באופן מוחלט על לוותר באופן מוחלט. מה הכוונה לוותר באופן מוחלט? הכוונה להתעקש באופן מוחלט על משהו שאדם רוצה והוא לא מקבל את מה שרצה, וכיוון שויתר על מה שהתעקש, הוא רוצה את מה שיש לו. אדם צריך להתעקש בחייו באופן מוחלט על כך שיהיה וותרן באופן מוחלט, יכיל בתוכו את סך כל הדברים האפשריים. והטוב לא תלוי בשום דבר חיצוני, אלא בהבנה פנימית. אדם צריך להתעקש לרצות, את כל מה שקורה לו. אתה צריך לרצות ממש את מה שקורה לך. וזה לא עניין לשקר, או ... ולא רע, ההבנה תאפשר לו להכיל בתוכו את זה שהוא מרגיש רע. כשהוא יבין, תהיה השתוות, ואז לא צריך להתעקש על כלום, כי הכל אחד, והאדם מחובר למהות הפנימית של המציאות, כי בשלמות של האחדות האדם נהנה מכל רגע ורגע מחדש, ואין על מה להתעקש ואין על מה לוותר. ושיהיה לכולם המשך יום של עקשנות עד הסוף שמובילה את האדם לויתור עד הסוף, שבו האדם נהנה מהאחדות של המציאות ולא צריך להתעקש או לוותר על שום דבר.
טעויות בטיפול בהתנגדויות מכירה, להתעקש או לשחרר, האם להתעקש עם הלקוח? האם לוותר על הלקוח? האם לוותר על העסקה? מתי לא להתעקש עם הלקוח? מתי לוותר על הלקוח? טעויות בתהליך מכירה, טעויות של אנשי מכירות, להוציא מים מהסלע, להוציא מים מהברז
טעויות בטיפול בהתנגדויות מכירה, להתעקש או לשחרר, האם להתעקש עם הלקוח? האם לוותר על הלקוח? האם לוותר על העסקה? מתי לא להתעקש עם הלקוח? מתי לוותר על הלקוח? טעויות בתהליך מכירה, טעויות של אנשי מכירות, להוציא מים מהסלע, להוציא מים מהברז ...
להתפשר / להתעקש - מה טוב / רע בהתפשרות ועקשנות? ומה הטוב ביותר?
להתפשר / להתעקש - מה טוב / רע בהתפשרות ועקשנות? ומה הטוב ביותר? להתפשר / להתעקש - יכול להיות טוב ויכול להיות לא טוב, הכל לפי ההקשר. יחד עם זאת ברמה העקרונית צריך להבין, האם באמת על האדם להתפשר? אם כן, אז למה לא להתפשר על הכל? למה בכלל להתעקש על משהו? ואם צריך להתעקש, אז למה לא להתעקש על הכל? האם מצד המהות של העניין, ראוי להתעקש או דווקא להתפשר? ולכאורה, מצד אחד הכי טוב זה להתפשר. כי כאשר האדם מתפשר, על ידי זה הוא חוסך ... יכולות חדשות של עצמו. אז מה בעצם עושים? מה נכון יותר? תשובה: הדרך הטובה ביותר להחליט האם להתפשר או להתעקש, היא על ידי היצמדות אל האמת. מצד האמת לא צריך לוותר על שום דבר, אבל גם לא צריך להתעקש על שום דבר. מצד האמת צריך להיצמד אל האמת. דהיינו, מצד אחד לקחת את הכל בפרופורציות הנכונות בכל מקרה, ומהצד השני לבדוק תמיד האם ועד כמה ראוי להתעקש או לא. כאשר האדם לוקח את הדברים בפרופורציות הנכונות, דהיינו, זוכר תמיד את הדברים שבאמת חשובים, ולא מוציא דברים ... ואחרי שהאדם מתייחס אל המציאות כפי מה שבאמת ראוי להתייחס אליה ומרגיש טוב, עכשיו באפשרותו של האדם לבחור האם להתעקש או לוותר, כרצונו. באפשרותו של האדם לבחור להתעקש על שטויות בשביל הכיף. ובאפשרותו של האדם לבחור לוותר על דברים שנראים כחשובים, משום שאין לו חשק להתעקש. אבל, כדי שהבחירה בין ויתור לעקשנות תהיה מתוך כיף ולא מתוך לחץ, לשם כך קודם כל צריך לקחת את ... תתעקש ואל תוותר. תסתכל על הדברים כפי מה שהם באמת. ואחרי שההסתכלות על האמת תרגיע אותך, עכשיו תבחר האם להתעקש או לוותר כרצונך, מתוך ישוב הדעת ורוגע.
הדרכת הורים, למה לא לפנק את הילד? איך לא לגדל ילד פרזיט? איך למנוע קשיי הסתגלות אצל ילדים? איך לחנך את הילד? איך לגרום לילד לקחת אחריות? איך לא לגדל ילד מפונק? איך לא לגרום לילד לשנוא אותך? איך לגרום לילד להיות בריא נפשית?
הדרכת הורים, למה לא לפנק את הילד? איך לא לגדל ילד פרזיט? איך למנוע קשיי הסתגלות אצל ילדים? איך לחנך את הילד? איך לגרום לילד לקחת אחריות? איך לא לגדל ילד מפונק? איך לא לגרום לילד לשנוא אותך? איך לגרום לילד להיות בריא נפשית?
... בחיים. איך להרגיל את הילד לתת? איך להרגיל את הילד לקחת אחריות? איך לחנך את הילד שאין ארוחות חינם? מתי להתעקש עם הילד? האם לוותר לילד? איך לגרום לילד לנקות אחריו? האם לעזור לילד? מדוע חשוב להרגיל את הילד לסדר ... את הילד לקחת אחריות? איך ללמד את הילד שלכל דבר יש מחיר? איך לחנך את הילד שאין ארוחות חינם? מתי להתעקש עם הילד? האם לוותר לילד? האם לריב עם הילד? איך לגרום לילד לנקות אחריו? האם לעזור לילד? למה לא ...
עקשנות / נחישות / התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר?
עקשנות / נחישות / התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר? עקשנות. מהי מהותה של העקשנות וממה היא נובעת? מה טוב ולא טוב בה? איך לא להצטרך ... ממשיך לנסות שוב להשיג את התכלית = עקשנות. עקשנות כמובן יש לה צד חיובי, הצד של חיפוש השלמות. בלי להתעקש, איך יגיע האדם אל השלמות?! חובה על האדם להתעקש ולהגיע אל השלמות. מצד שני, העקשנות גם גורמת לאדם סבל / כעס / מריבות / עימותים / מלחמות מיותרות ... באה לידי ביטוי ברצון לשנות את המציאות. כי אם הכל כבר מושלם והכל כבר טוב, ממילא אין על מה להתעקש. כך שעקשנות מהותה רצון לשינוי המציאות מחמת שלא טוב כרגע בשלמות. השלמות היא לא להתעקש על שום דבר. גם לא על זה עצמו שלא צריך להתעקש. פשוט לתת לדברים לקרות ולא להתעקש על כלום. לחיות בהרמוניה ובתחושת אחדות עם המציאות וליהנות מהדברים באמת כפי מה שהם. הדרך היחידה להגיע למצב שבו ... תכלית טובה שהאדם אינו חווה אותה ברגע הזה. כאשר האדם חווה שלמות ברגע הזה, על ידי זה אינו צריך להתעקש על שום דבר. איך מגיעים לזה? על ידי התבוננות ושימוש בשכל, ועל ידי זה שלא הופכים את הטפל לעיקר. ... מאבק מיותר על הטפל. על האדם לחשוב פעם אחרי פעם, ולבחון את המצב בעין אמיתית, האם באמת הוא חייב להתעקש על הדבר הזה? אם אינך חייב להתעקש אל תתעקש? אז, על מה כן תתעקש? תשובה: על למצוא את הטוב בכל דבר. אם האדם מוצא את הטוב בכל דבר, כבר אינו צריך להתעקש / להילחם לעולם. למצוא את הטוב פירושו לחקור את המהות של האירועים השונים, עד שהאדם מגיע לידיעה שלמה שהכל ...
טיפול בהתנגדויות מכירה - מתי לא לטפל בהתנגדויות מכירה? האם להתעקש מול הלקוח? מתי לוותר על המכירה? האם להתנגד ללקוח? האם לטפל בהתנגדות המכירה? האם לוותר על המכירה? מתי לשחרר את הלקוח? מתי לוותר על העסקה?
טיפול בהתנגדויות מכירה - מתי לא לטפל בהתנגדויות מכירה? האם להתעקש מול הלקוח? מתי לוותר על המכירה? האם להתנגד ללקוח? האם לטפל בהתנגדות המכירה? האם לוותר על המכירה? מתי לשחרר את הלקוח? מתי לוותר על העסקה? אז כאשר מטפלים בהתנגדויות מכירה, נשאלת השאלה, כמה עלינו להתעקש בתהליך הטיפול בהתנגדות המכירה. כי תאורטית או עקרונית ניתן עד אין סוף להמשיך להתעקש מול הלקוח ולכל התנגדות של הלקוח? אפשרי לנסות לנטרל את ההתנגדות של הלקוח. ואז השאלה היא, כמה בעצם לטפל ... תרחיש הוא חושב שיש יותר סיכוי שהוא יסגור היום עסקה / יגדיל את המכירות. האם בתרחיש שבו הוא ממשיך להתעקש עם הלקוח? או לא. כי יכול להיות תרחיש שבו איש המכירות יחשוב שאם הוא ממשיך להתעקש עם הלקוח הזה, התועלת שתצא מכך תהיה גדולה מכך שהוא יעבור ללקוח הבא. ויכול להיות שזה מיותר לעבור ללקוח ... לא יסגור את העסקה, כי נניח שכל הלקוחות בכל מקרה מביעים התנגדות. שאז במקרה שכזה, כדאי מאוד כן להמשיך להתעקש עם הלקוח, עד אין סוף. במילים אחרות, יש מצבים שכדאי להמשיך לטפל בהתנגדות המכירה של הלקוח, עד אין סוף, ...
כסף ומשחק החיים, מהו המשחק של הכסף? דין פרוטה כדין מאה, למה לרצות כסף? כסף ואושר, מה רע בלהיות עשיר? להתעקש על הכסף, לבקש הנחה מהמוכר, לייחס משמעות לכסף, לא לאבד את משמעות הכסף, איך להתייחס לחיים כמשחק? לתת משמעות לכסף
כסף ומשחק החיים, מהו המשחק של הכסף? דין פרוטה כדין מאה, למה לרצות כסף? כסף ואושר, מה רע בלהיות עשיר? להתעקש על הכסף, לבקש הנחה מהמוכר, לייחס משמעות לכסף, לא לאבד את משמעות הכסף, איך להתייחס לחיים כמשחק? לתת משמעות לכסף
... ומשחק החיים, מהו המשחק של הכסף? דין פרוטה כדין מאה, למה לרצות כסף? כסף ואושר, מה רע בלהיות עשיר? להתעקש על הכסף, לבקש הנחה מהמוכר, לייחס משמעות לכסף, לא לאבד את משמעות הכסף, איך להתייחס לחיים כמשחק? לתת משמעות ... את הסיפוק שבהשגת מטרות, את ההתרגשות של רווח או ההפסד. כל הרגשות האלה מעניקים לחיים צבע, עניין ומשמעות. מדוע להתעקש על כסף גם כשאתה עשיר מאוד? אליעד מסביר שלכן הגיוני שאדם עשיר מאוד, שמבחינתו באמת אין חשיבות ל - ... המשחק עצמו, דין פרוטה כדין מאה: המשמעות של הכסף לא נמצאת בסכום, אלא בעצם העניין והריגוש שיש מאחוריו. הסיבה להתעקש על עשר אגורות זהה לסיבה להתעקש על עשרת אלפים שקלים - כי המשחק הוא אותו משחק. התעקשות על כסף, גם אם היא על סכומים זניחים, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 תנאים לזוגיות מוצלחת, 2 תנאים לזוגיות טובה, 2 תנאים להצליח בזוגיות, מהי זוגיות טובה? מהי זוגיות אידיאלית? להתפשר בזוגיות, להתעקש בזוגיות, לוותר בזוגיות, מריבות בזוגיות, טיפול זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מתי להתעקש?, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מתי להתעקש?, איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למנהלים, מאמן אישי לירידה במשקל, מטפל הוליסטי בתחום מתי להתעקש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.6094 שניות - עכשיו 15_08_2025 השעה 15:17:40 - wesi1