אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משפחה ✔האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:23האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 3
האם ניתן להצדיק אלימות בזוגיות?

אליעד כהן מציג גישה מפורטת המתייחסת לתופעת האלימות בזוגיות, עם דגש על ההיבטים הפסיכולוגיים והמעשיים של התמודדות עם התנהגות שלילית, כולל אלימות פיזית ומילולית. לפי אליעד, אין הצדקה לאלימות בשום מצב, אך חשוב להבין שברוב המקרים, אלימות לא מתרחשת ללא סיבה כלל. לדבריו, אנשים נוטים להתעלם מכך שההתנהגות שלהם משפיעה על המתרחש, גם אם זה באופן עקיף.

האם יש דבר כזה "אלימות סתם" בזוגיות?

אליעד טוען שברוב המקרים, אלימות אינה מתרחשת סתם, אלא יש סיבות כלשהן שהובילו אליה. הוא נותן דוגמה לכך שגם אדם שנפגע ברחוב לא נפגע ללא סיבה, אלא בעקבות אינטראקציה כלשהי, גם אם היא מינורית או לא פרופורציונלית. למרות זאת, הוא מדגיש כי אין בכך כדי להצדיק את הפגיעה. דוגמה קיצונית שהוא מביא היא מצב שבו אדם מצמץ לשנייה בכביש והדבר גורם לתאונה קשה, למרות שהתגובה נראית לא מידתית, המציאות פועלת כך, ולעיתים מחיר הטעות הקטנה הוא גבוה.

מדוע חשוב לקחת אחריות אישית על מצב של אלימות בזוגיות?

אליעד מסביר כי מי שרוצה להצליח ולהתפתח בחייו חייב לקחת אחריות מלאה על מצבו. זאת אומרת, גם אם בן הזוג הוא אלים, האדם צריך לשאול את עצמו מה חלקו במצב, כיצד התנהגותו משפיעה על בן הזוג, ומה ניתן לעשות אחרת כדי להפחית או למנוע את האלימות. הוא מביא לכך משל ברור: אם חייל יוצא לקרב ללא שכפ"ץ ונפצע, לא ניתן לומר שהוא אשם בפציעה, אך כן ניתן לומר שהוא יכול היה למנוע או להפחית את חומרת הפגיעה אם היה נערך נכון. כך גם בזוגיות, חשוב שהאדם יבחן מה הוא יכול לעשות כדי לשפר את מצבו.

איך להתמודד באופן מעשי עם אלימות במשפחה?

ברמה המעשית, אליעד מפרט באופן ברור את הצעדים שיש לנקוט במקרה של אלימות בזוגיות:
  • להתרחק מהאדם האלים באופן פיזי - לעזוב את הבית, להוציא צו הרחקה או לנקוט צעדים חוקיים אחרים.
  • לבחון כיצד ניתן לשנות את הדינמיקה הזוגית כדי שלא להגיע למצבי אלימות נוספים בעתיד.
  • לקחת אחריות על החלק האישי בסיטואציה, כדי לנסות למנוע הישנות של מקרי אלימות, לא מתוך אשמה אלא מתוך רצון לשלוט במצב.
מדוע אנשים מתקשים לקבל אחריות אישית במצבי אלימות?

אליעד כהן טוען שרוב האנשים אינם אוהבים לשמוע שהם אחראים, אפילו חלקית, לסבל שלהם. לדבריו, אנשים נוטים להאשים את הצד השני או גורמים חיצוניים, וכך נמנעים מלקחת אחריות מלאה על החיים שלהם. הוא מסביר שגישה זו נכונה בכל תחומי החיים, לא רק בזוגיות אלא גם בתחומים כמו תאונות דרכים, הפסדים כלכליים ומקרים אחרים שבהם אנשים נפגעים לכאורה "סתם". לדעתו, מי שמצליח בחיים הוא זה שמבין שהוא יכול להשפיע על מצבו ומוכן לקחת אחריות מלאה על כל מה שקורה לו.

איך להתייחס לבן זוג אלים - האם להיפרד או להילחם על הקשר?

אליעד מדגיש כי המטרה אינה בהכרח להישאר או להיפרד באופן אוטומטי, אלא להבין שהאדם חייב לעשות את המקסימום האפשרי כדי למנוע מצבים של אלימות, בין אם נשארים יחד או נפרדים. הוא ממליץ שאם האלימות מתמשכת, יש לנקוט בצעדים מיידיים וברורים כדי להגן על הביטחון האישי, כגון עזיבת הבית או נקיטת צעדים משפטיים, לצד הבנה מעמיקה יותר של הדינמיקה האישית והרגשית בין בני הזוג.

הוא מבהיר בצורה חד - משמעית שההחלטה להישאר או להיפרד אינה רק עניין של "מגיע לי" או "לא מגיע לי", אלא עניין של אחריות אישית, התבוננות פנימית ומציאת הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב, בין אם על ידי שינוי עצמי, שינוי דפוסי תקשורת או נקיטת צעדים משפטיים ופרקטיים.

כיצד התמודדות נכונה עם אלימות משפיעה על הצלחה ואיכות חיים?

אליעד מסכם כי אדם שמרגיש לא טוב במערכת יחסים אלימה חייב לבדוק מה הוא עצמו יכול לעשות כדי לשפר את המצב, הן במישור המעשי (כמו התרחקות מהגורם האלים) והן במישור הרגשי והאישי (למשל, שינוי תגובות והתנהגות כדי להפחית מצבים בעייתיים). הוא טוען כי גישה זו מובילה להצלחה ואיכות חיים טובה יותר בכל התחומים, כיוון שהיא מחזירה לאדם את תחושת השליטה על חייו.
התמודדות עם אלימות בזוגיות ולקיחת אחריות

השיחה עוסקת בשאלה כיצד להתמודד עם התנהגות שלילית בתוך זוגיות, כאשר ההתנהגות אינה עניינית ואף עשויה להיחשב כאלימות. בתחילה, עולה השאלה האם יש מצבי קיצון ברורים, שבהם כל הדעות יראו את ההתנהגות כשלילית. אך התשובה היא שאין מצבי קיצון מוחלטים, שכן כל אדם מגדיר אותם באופן שונה. לדוגמה, עבור אחת, העלבה מילולית היא בלתי נסבלת, בעוד שאחרת רואה בכך עניין שולי לעומת אלימות פיזית.

אליעד מסביר כי כאשר מדובר באלימות פיזית, חשוב להבין שלא מדובר באירוע מקרי לחלוטין. הוא טוען כי לרוב, אנשים אינם נוהגים באלימות "סתם כך", אלא ישנה סיבה כלשהי שהובילה לכך. אין בכך הצדקה לאלימות, אך יש בכך הבנה של המציאות. לדוגמה, גם אדם שנדקר ברחוב לרוב היה מעורב באירוע שקדמו לו אינטראקציות כלשהן. ייתכן כי הן לא היו מוצדקות, אך הן התרחשו.

לקיחת אחריות אישית

אחת הנקודות המרכזיות בשיחה היא האחריות האישית. אליעד מסביר כי המוצלח בחיים הוא זה שלוקח אחריות במאה אחוז על חייו. כלומר, גם אם אדם נפגע מאלימות, עליו לבדוק כיצד יכל למנוע זאת, בין אם זה בהתנהגותו, בתקשורת שלו, או בצעדים מניעתיים כמו התרחקות מהאדם האלים. זה אינו אומר שהאלימות מוצדקת, אלא שעל האדם להכיר בכך שגם לו יש תפקיד במצב.

הוא נותן דוגמה מהמציאות שבה אדם יכול ללבוש שכפ"ץ כדי למנוע פגיעה. אם חייל יוצא לקרב ללא שכפ"ץ ונפגע, לא ניתן לומר שהוא אשם בפציעתו, אך כן ניתן לומר שהוא יכול היה להיערך טוב יותר. באופן דומה, אם אדם נמצא בזוגיות אלימה, הוא יכול לקחת אחריות ולבדוק כיצד ניתן לשפר את מצבו.

פתרונות מעשיים

בפן המעשי, אליעד מציין כי אם אישה חווה אלימות מצד בן זוגה, עליה לפעול באופן ברור:
  • להתרחק מהאדם האלים - לעזוב את הבית, להזמין צו הרחקה או לנקוט צעדים חוקיים.
  • לבחון כיצד ניתן לשנות את הדינמיקה במערכת היחסים כך שלא תגיע למצבי אלימות.
  • לקחת אחריות על חלקה באינטראקציה - לא מתוך האשמה עצמית, אלא מתוך שאיפה לשלוט במצב ולמנוע הישנות של מקרים דומים.
השלכות חברתיות והבנה רחבה

ישנה התייחסות לכך שרוב האנשים לא יאהבו את הגישה הזו, כיוון שהיא דורשת מהם להודות בכך שהם אחראים למצבם, דבר שאנשים רבים מתקשים לקבל. הדבר נכון לא רק בזוגיות אלא בכל תחומי החיים - החל מהתמודדות עם הפסדים כלכליים ועד תאונות דרכים. רבים מעדיפים להטיל את האשמה על גורמים חיצוניים במקום לבחון מה הם עצמם יכלו לעשות אחרת.

סיכום

הגישה שמוצגת כאן מדגישה את כוחו של האדם לשנות את מצבו, גם כאשר הוא נראה כקורבן. המסקנה היא שאדם שמרגיש לא טוב בסיטואציה כלשהי - בין אם מדובר באלימות פיזית, מילולית או אחרת - צריך לבדוק מה הוא יכול לעשות כדי לשנות את המצב, הן ברמה המעשית (למשל, לעזוב את הקשר), והן ברמה הרגשית והאישית (למשל, לשנות את התגובות וההתנהלות שלו כדי להפחית מצבים בעייתיים).
איך להתמודד עם אישה אלימה? איך להתמודד עם אישה אלימה מילולית? איך להתמודד עם אישה מתעללת? איך להתמודד עם אלימות במשפחה? איך להתמודד עם גבר אלים? איך להתמודד עם גבר מתעלל? איך לטפל באישה מוכה? איך לטפל בגבר מוכה? אלימות נפשית בזוגיות, בעל אלים מילולית, התמודדות עם אישה אלימה, התמודדות עם גבר אלים. איך יודעים מתי צריך להיפרד? איך יודעים מתי צריך להתגרש? איך לדעת אם להיפרד או לא? איך לדעת אם להתגרש או לא? איך לשכנע לא להיפרד? איך לשכנע לא להתגרש? בעד גירושין, האם אני צריכה להיפרד? האם אני צריכה להתגרש? האם הגיע הזמן להיפרד? האם הגיע הזמן להתגרש? האם זה נכון להיפרד? האם זה נכון להתגרש? האם כדאי להיפרד? האם כדאי להתגרש? האם כדאי לי להיפרד? האם כדאי לי להתגרש? האם להילחם על אישה? האם להילחם על גבר? האם להילחם עליה? האם להילחם עליו? האם להיפרד או לא? האם להיפרד אחרי בגידה? האם להיפרד בגלל בגידה? האם להיפרד זה נכון? האם להיפרד ממנה? האם להיפרד ממנו? האם להישאר או להיפרד? האם להישאר או להתגרש? האם להתגרש או לא? האם להתגרש אחרי בגידה? האם להתגרש בגלל בגידה? האם להתגרש זה נכון? האם להתגרש ממנה? האם להתגרש ממנו? האם לפרק את הנישואים? האם צריך להיפרד? האם צריך להתגרש? האם שווה להילחם על בחורה? האם שווה להילחם על גבר? האם שווה להיפרד? האם שווה להתגרש? להילחם על הנישואים, להיפרד או לא להיפרד זו השאלה, להיפרד או להישאר, להיפרד או לסבול, להיפרד כן או לא, להישאר או להיפרד, להישאר או להתגרש, להתגרש או לא להתגרש זו השאלה, להתגרש או להישאר, להתגרש או לסבול, להתגרש כן או לא, מתי הזמן להיפרד? מתי הזמן להתגרש? מתי יודעים שזה נגמר? מתי להיפרד? מתי להתגרש? מתי מומלץ להיפרד? מתי מומלץ להתגרש? מתי מחליטים להיפרד? מתי מחליטים להתגרש? מתי עדיף להיפרד? מתי עדיף להתגרש? מתי צריך להיפרד? מתי צריך להתגרש? נגד גירושין, סיבות להיפרד, סיבות להתגרש, סימנים שצריך להיפרד, סימנים שצריך להתגרש
אז מה את שואלת מה את אומרת?

ש: אני שואלת לעניין הזוגיות מה קורה אם באמת התנהגות שהיא לא עניינית שהיא לכל הדעות היא התנהגות שלילית.

אליעד: קודם כל מה זה משנה מה כל הדעות תגידי אני חושבת שלי זה לא.

ש: אני חושבת שיש מצבי קיצון ששם.

אליעד: מי מחליט את יודעת שמצבי קיצון אל תנסי שמישהו יגלה אמפתיה למצב שלך יש כאלה שמה שאצלך מצבי קיצון אצלם זה נורמלי ומה שאצל מישהו אחד זה נורמלי זה מצבי קיצון. מסכימה איתי לזה?

ש: אוקי לגמרי.

אליעד: יש מישהי שתגיד תודה שהוא הרביץ לך ולא סקל אותך בכיכר נכון יש הרבה נשים בעולם השלישי שיגידו הלוואי שהוא היה מרביץ לי למה הוא היה צריך להוציא אותי לתלייה נכון או להרוג אותי בסקילה ויש מישהי שתגיד אני לא מוכנה שהוא יקרא לי ככה בשום אופן בעולם ומישהי תגיד הלוואי שהוא יקרא לי ככה רק לא ירביץ לי נכון אז אין פה זה לא עניין של אמפתיה זה כאילו תגידי דברים שעבורך הם מצבי קיצון נגיד אז מה השאלה.

ש: השאלה היא איך אני מתמודדת יש כאן שני היבטים אחד זה ההיבט הרגשי ואחד זה ההיבט הענייני.

אליעד: אז ההיבט הרגשתי הבנת אותו נניח?

ש: ההיבט הרגשי הבנתי שאני צריכה לעשות איזושהי.

אליעד: בא נדבר על המקרה נניח שיש גבר שבא הביתה ומתחיל להרביץ לך בסדר אז ככה אז רוב הסיכויים שהוא לא בא הביתה ומתחיל להרביץ לך סתם זה נכון שאף אחד לא רוצה שיגידו לו לא מרביצים לך סתם הרי מי רוצה שירביצו לו אף אחד אז מי רוצה שיגידו לו לא מרביצים לך סתם גם אף אחד נכון, מי יאהב את המשפט הזה אתה יודע לא מרביצים לך סתם מה לא מרביצים לי סתם מה אתה רוצה שירביצו לי אתה שונא אותי מה אתה בעדו אין קשר יש האם אני בעדו יש אם אני חושב שהוא בסדר ויש האם זה סתם ויש אם זה רק סתם וזה בכלל סתם וזה לגמרי סתם ויש אם יכולת למנוע את זה רוב האנשים בעולם, אני תכף אתן את המקרה של הכן סתם בסדר רוב האנשים בעולם לא יבואו וירביצו לך סתם גם ברחוב כשמישהו דוקר אותך הוא לא דוקר אותך סתם משהו קרה לפני כן פגעת בו השפלת אותו.

את יכולה להגיד מה אז הוא צריך לדקור אותי לא אמרתי שהוא צריך לדקור אותך אבל זה לא היה סתם נכון את יכולה להגיד זה לא מידתי.

ש: קצת בעייתי להגיד משפט כזה.

אליעד: מה את רוצה שנעשה זאת המציאות תראי בן אדם לשנייה אחת מצמץ בכביש לא נכון עשה תאונת דרכים אז הוא אומר מה על זה שמצמצתי מגיע לי תאונת דרכים כן זה מה יש מה לעשות זאת המציאות על זה שטיפה לא שמתי לב החלקתי שברתי את הראש כן זה מה יש מה לעשות זה לא מידתי תתלונן למציאות תשלח פתק לאלוהים המציאות לא מידתית על טעויות קטנות לפעמים אתה משלם הרבה, זאת אמת או לא אמת עכשיו ירית במישהו טיפה ימינה טיפה שמאלה ומישהו מת מזה מה לעשות זה מה יש. עכשיו רוב האנשים לא אוהבים לחטוף מכות ולכן רוב האנשים לא יאהבו שמישהו יגיד לו חטפת מכות בגללך או זה לא סתם אבל האמת היא שקודם כל רוב האנשים לא יבואו למישהו וירביצו לו סתם, ירביצו לו זאת מטאפורה אפשר לקחת מזה כל דבר אחר יקלל אותך לא משנה מה זה לא סתם.

עכשיו גם אם הוא הרביץ לך סתם זה שהוא הרביץ לך חזק זה לא סתם כי יכול להיות שאחר כך עשית משהו ואז אתה לביית את האש גם זה יכול להיות עכשיו כמובן שאין בזה שום קשר לנסות להגיד שהמחבל בסדר וכמובן שאני לא מנסה להגיד שאתה תרביץ לאנשים אחרים סתם ואני כמובן לא מתכוון להגיד לך שאתה תהיה ערס שמישהו אומר לך משהו תדקור אותו אבל אתה כשאתה לוקח אחריות על עצמך הפסולת תהיה שלך זה משפט של רבי נחמן אתה אחראי לכל אתה אשם בכל דבר מה שאפשר להאשים אותך תעשה טובה לעצמך תאשים את עצמך, כן זה נקרא "פסול לך הפסולת יהיה שלך ומשם נתעשר משה" כל מקום שתראה פסולת תאשים את עצמך. עכשיו מי לא יאהב את המשפט הזה רוב האנשים וטוב שכך בשביל זה יש לנו חוטב עצים ושואב מים כי אם כולם היו מבינים את זה כולם היו נהיים אלוהים ולא היה מי שיחטוב עצים וישאב מים אבל בכל מקרה המצליחן אומר אני כל מה שאני יכול להיות אחראי אני אהיה אשם בסדר.

עכשיו מה זה אומר פרקטית זה אומר שככה אם נגיד מרביצים לך אני לא אומר לך תישארי במרביצים לך אבל קודם כל תעשי את המאה אחוז שלך כדי שלא ירביצו לך ואם מרביצים לך תעשי את המאה אחוז שלך כדי שלא ירביצו לך יותר חזק, אוקי זה אחד עכשיו בא נניח שהאמת היא שמרביצים לך סתם מה זאת אומרת סתם הוא בא הביתה מישהו עיצבן אותו בטלפון הולך להרביץ לך נגיד נניח משהו עצבן אותו מרביצים לך עכשיו אז קודם כל גם זה לא בהכרח סתם, מה זאת אומרת לא בהכרח סתם כי איכשהו משהו עצבנת אותו במשהו אחר אחרת הוא לא היה מרביץ לך סתם נכון ויש גם משהו שאם היית עושה אותו אולי גם לא היו מרביצים לך למרות שעצבנו אותו בטלפון נכון גם יכול להיות הרי הוא לא הרביץ לעצמו למה הוא לא הרביץ לעצמי למה הוא הרביץ לך כי הוא לא אוהב אותך זאת אומרת אם הוא היה אוהב אותך הוא לא היה מרביץ לך למרות שעצבנו אותו בטלפון עכשיו זה אחד אחד זה נושא של לקיחת אחריות.

עכשיו שתיים ברמה הפרקטית אם מרביצים לך מבחינתי תעזבי את הבית תעזבי את הבית תזמיני נגדו צו הרחקה תזמיני מתנקשים לא אכפת לי זה לא באמת משנה ברמה הפרקטית אני לא אומר לך אם מרביצים לך תתני שירביצו לך זה לא הרעיון הרעיון הוא גם אם עשית נגדו צו הרחקה גם אם עזבת את הבית עכשיו את עדיין תקחי אחריות על המאה אחוז שלך כדי לפתור את זה, את הבנת יש אחד האם את אשמה על זה שהרביצו לך יש האם את אחראית האם את לא אחראית מה את יכולה לעשות כדי למנוע את זה זה כיוון אחד כיוון שני זה מול עצמך ברמה הפרקטית את יכולה לעזוב את הבית ללכת למקום אחר את יכולה לגרש אותו מהבית להיסגר בחדר לסגור אותו בחדר לא יודע מה כל מה שאפשר לעשות פרקטית כדי שלא ירביצו לך זה לא סותר את זה שלמרות זאת אם תשאלי אם להתגרש או לא אני אענה לך תקשיבי.

אז עוד פעם אז אם את בן אדם סתום שרוצה שיאהבו אותו וילטפו אותו אני אגיד לך את צודקת נכון זה לא מתאים בזה זה נגמר אבל אם את דואגת לעצמך ואת אוהבת את עצמך באמת האמיתית את צריכה לעשות את המאה אחוז שלך כדי לפתור את זה זאת האמת את המאה אחוז שלך כדי לפתור את זה שזה אומר צריך לבדוק איך ההתנהגות שלך משפיעה על זה שהוא מרביץ לך וזה לא משנה אם זה מידתי או לא איך ההתנהגות שלך יכולה להשפיע על זה שהוא יכעס פחות שהוא יהיה יותר רגוע או מה שזה לא יהיה כי בן אדם צריך לקחת אחריות על חלקו ורוב האנשים בעולם ישנאו את מה שאמרתי עכשיו כי זה אומר שהם אשמים שרע להם כי הם אחראים על זה שרע להם ואף אחד לא רוצה לחשוב את זה ולכן רוב האנשים בעולם לא יאהבו.

ש: כל ארגוני הנשים.

אליעד: עכשיו למרות שמה האמת שאני לא הצדקתי את המכה אני לא מצדיק את זה שדוקר אותך מחבל אבל אני אומר שים שכפ"ץ יש אתה אחראי לזה שהמחבל דקר אותך כי אמרו לך לשים פה מגן למה לא שמת מגן צוואר אז אני אומר לך למה לא שמת מגן צוואר אתה אומר לי מה אז אתה מצדיק אותו שהוא דקר אותי בצוואר לא מצדיק אותו שהוא דקר אותך בצוואר אבל אתה היית צריך לשים מגן צוואר למה לא שמת מגן צוואר, זה שני דברים שונים יש האם הוא בסדר יש את זה שאנחנו נהרוג אותו יש את זה שאתה לא יכול להרוג אותו אתה חייב לעשות איתו הסכם שלום בא נראה איך לעשות את זה זה אחד ויש את זה שזה שדקרו אותך זה גם בגללך יכולת למנוע את זה היית שם מגן צוואר לא היו דוקרים אותך זאת באמת האמת מה לעשות ורוב האנשים לא רוצים לחשוב שהם אשמים בזה שרע להם ולכן רוב האנשים ישנאו את התשובה הזאת ולכן רוב אנשים גם לא יקבלו את התשובה הזאת בפרקטיקה. את קיבלת תשובה?

ש: כן.

אליעד: מה הבנת את התשובה?

ש: אני הבנתי שאני צריכה לקחת אחריות במאה אחוז על כל מה שאני עושה.

אליעד: את צריכה או יכולה?

ש: אני יכולה.

אליעד: אולי את צריכה?

ש: אני יכולה וצריכה.

אליעד: לא את יכולה זאת עובדה צריכה זה פירוש אם את רוצה משהו זה אז את צריכה אם את רוצה להרגיש טוב עם עצמך אז את צריכה לקחת אחריות במאה אחוז, עוד פעם את יכולה לקחת אחריות במאה אחוז את לא צריכה במידה ואת רוצה להרגיש טוב עם עצמך ואת רוצה להתפתח ואת רוצה להצליח או שאת רוצה להצליח בזוגיות או עם עצמך אז את צריכה לקחת אחריות במאה אחוז. ואם מרביצים לך מה לעשות?

ש: אני צריכה לשאול את עצמי למה לחטאי א'.

אליעד: באיזה מובן חטאות נעורים מה זה אומר למה זה הגיע לחטאי?

ש: לא לבדוק את המאה אחוז מה עשיתי שם כדי.

אליעד: מה עשיתי או אני עדיין עושה זה לא מה עשיתי בדרך כלל זה עדיין עושה.

ש: אוקי למה הגיע למצב הזה אם יכולתי למנוע את זה.

אליעד: כן אבל לא למה זה הגיע למה זה כרגע ככה וזאת גם לא השאלה למה זה הגיע אלא האם באמת אין שום דבר בעולם שאני יכולה לעשות מתוך אהבה שימנע את זה באמת שום דבר שאני אעשה לא יכול למנוע את זה באמת זאת האמת לא למה זה הגיע לי מה עשיתי מה עשיתי זה לא מקדם מה עשיתי מה שעשיתי לא מעניין, כרגע באמת כל מה שאני אעשה אי פעם עלי אדמות לא יכול לשנות את זה באמת זאת האמת מה רוב האנשים יגידו כן זה לא בגללי זה בגללו כי הוא הוא משוגע הוא עשה הוא אשם ורוב האנשים גם יגידו את זה בכל שאר התחומים ולכן הם כנראה לא יותר מדי יצליחו גם בעוד תחומים כפי כמה שהם יכולים להצליח.

אני אשם מה אני אשם שהבורסה נפלה מה אני אשם שפרצה מלחמה מה אני אשם שהיה משבר מה אני אשם שנכנס בי נהג שיכור מה אני אשם, אתה צודק אתה לא אשם שנכנס בך נהג שיכור ולכן עכשיו תהיה נכה אתה צודק אתה לא אשם אף אחד לא מאשים מישהו יכול להאשים אותך שנכנס בך שיכור אתה לא אשם אתה צודק אתה רוצה אמפתיה נכון אתה צודק אבל מה האמת שאתה גם אשם היית יכול להיות עוד יותר זהיר נכון תגיד לא בא לי אבל יכולת זאת האמת זאת פרספקטיבה אחת, פרספקטיבה שניה מה אמרתי לך ברמה הפרקטית את לא חייבת.

ש: להישאר שם.

אליעד: אבל ולמרות שאת לא נשארת שם פרקטית כאילו פיזית את עדיין יכולה לעשות את המאה אחוז שלך כדי למנוע את זה מראש או משהו כזה. הבנו את הסיפור הבנו?
אהבה תאונה טלפון אלימות חשיבה קיצונית פוסט טראומה לאחר בגידה רוצה להצליח האם להתגרש אוהב אותך תכלית מתי הזמן להתגרש אלימות אלימות במשפחה בזוגיות במשפחה גבר גבר מכה גירושים גירושין האם להתגרש זוגיות זוגיות בכל מחיר זוגיות לא בכל מחיר לא בכל מחיר להילחם להילחם על הזוגיות להילחם על הקשר להילחם על זוגיות להיפרד להיפרד או להישאר להישאר להישאר בזוגיות להישאר ביחד להתגרש מחיר משפחה מתי להתגרש צריך להתגרש
חלק 1
חלק 1
... להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 1 האם צריך להישאר בזוגיות בכל מחיר? אליעד כהן מתייחס בהרצאה לנושא מורכב: האם בן אדם אמור להישאר בזוגיות בכל מחיר, או האם יש ...
חלק 2
חלק 2
... כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 2 למה קשה להיות ...
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
... ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה איך להתמודד עם נתק מהמשפחה? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בניכור המשפחתי ובדרך להתמודד עם מצב של נתק מהמשפחה. הוא מציין כי ישנם מקרים שבהם אדם מוצא את עצמו ללא קשרים עם משפחתו, ובין אם מדובר בסכסוכים משפחתיים חמורים או ניתוק מוחלט מכל בני המשפחה. הנושא העיקרי של ההרצאה הוא כיצד להתמודד עם מצב כזה ולמצוא פתרונות פנימיים למרות היעדר התמיכה המשפחתית. הדבר הראשון שאליעד מדגיש הוא שחשוב להבין את האמת הפנימית כאשר מדובר בהיעדר משפחה. אליעד מציין כי כאשר תינוק נולד, הוא לא נולד עם תפיסה של משפחה, אלא רק עם הצורך הפיזי לשרוד - לאכול ולהיות מטופל. המשפחה כפי שאנחנו מבינים אותה נבנית בהדרגה, ובתחילת הדרך אין לתינוק צורך בהבנה חברתית של המילה משפחה. הצורך במשפחה, לפי אליעד, הוא צורך רגשי שנבנה עם הזמן ולא צורך מולד. הסיבה לכך שברוב התרבויות המשפחה נתפסת כחשובה כל כך היא שהחברה מייצרת מיתוס סביב רעיון המשפחה. ברוב המקרים, חברה מגייסת את הערכים החברתיים שמקדשים את רעיון המשפחה, וכך נבנה צורך רגשי במישהו שיתמוך בנו, שיגונן עלינו ויאהב אותנו ללא תנאים. אליעד מציין כי גם אם רעיון המשפחה הוא חיובי מבחינה חברתית, אין זה בהכרח רע אם אדם נאלץ לחיות בלעדיה. בנוסף, הוא מציין שעם הזמן, בני משפחה עלולים להתנכר אחד לשני, וניתוק הקשר לא תמיד נובע מבעיה אישית, אלא לעיתים מדובר בתוצאה של דינמיקות משפחתיות מורכבות. לא תמיד יש פתרון לסכסוכים משפחתיים, ובמקרים מסוימים ההתמודדות עם נתק מהמשפחה עשויה להיות בלתי נמנעת. אליעד לא טוען שצריך להתרחק מהמשפחה, אלא שהאדם צריך להבין שגם אם ה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה , איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה למה אנשים מתגעגעים למשפחה, גם כשהיא לא טובה אליהם? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מרגישים געגועים למשפחה שלהם, אפילו כאשר היחסים במשפחה היו קשים ולא נעימים. יש אנשים שמתגעגעים למשפחה שנפטרה, למשל עקב אירועים קשים כמו השואה, אך יש כאלה שמתגעגעים למשפחה שהתנתקה מהם או נידתה אותם. הוא מסביר שהגעגוע הזה אינו תמיד למשפחה הממשית, אלא לתחושה, או לתמונה האידיאלית של משפחה שהייתה יכולה להיות להם. אנשים לא מתגעגעים למה שרע במשפחה, אלא לפנטזיה של אהבה ללא תנאים, תמיכה, ביטחון, ומישהו שתמיד יגן עליהם. התחושה שחסר משהו טוב היא מה שגורם לתחושת הגעגוע. איך אפשר להרגיש טוב בלי משפחה בכלל? אליעד מסביר כי הדרך להרגיש טוב בלי משפחה היא לבדוק מה בדיוק משפחה מעניקה לאדם, ואז ללמוד לספק לעצמך את אותו הדבר באופן עצמאי. הוא מונה את המרכיבים המרכזיים של משפחתיות, הכוללים תחושת שייכות, הגנה, ביטחון, ובעיקר אהבה ללא תנאים. לדבריו, אם אדם מסוגל להעניק לעצמו אהבה ללא תנאים, ולחוות את המציאות כמשפחה אחת גדולה, הוא לא יזדקק רגשית למשפחה ספציפית. הוא ירגיש מוגן ואהוב מעצם הקשר שלו עם המציאות עצמה. מה מיוחד בתחושת המשפחתיות לעומת קשרים אחרים? לדברי אליעד, משפחה מייצגת עבור אנשים קשר שמבוסס על אהבה ללא תנאים וקשר דם, שהוא משהו כביכול נצחי וחסר אינטרסים. אנשים חושבים ש
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
... משפחתי , עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים מה גורם לסכסוכים בעסק משפחתי? אחד הנושאים המורכבים ביותר בניהול עסק משפחתי הוא העבודה המשותפת עם בני המשפחה. כאשר עובדים עם בני משפחה בעסק משפחתי, נוצר לעיתים קרובות קונפליקט בין הצורך לשמור על הרמוניה משפחתית לבין דרישות הניהול של העסק. אליעד כהן מסביר שהדבר העיקרי שגורם לבעיות וקונפליקטים במשפחה כאשר עובדים יחד הוא אי הבנת המהות של היחסים הכפולים - מצד אחד יחסים עסקיים, מצד שני יחסים משפחתיים. האם נכון להעסיק בני משפחה בעסק? אליעד כהן מתייחס לשאלה אם נכון להעסיק בני משפחה בעסק, והוא מדגיש שהשאלה הזו היא כמו לשאול אם להעסיק את עצמך בעסק של עצמך. לדבריו, זה תלוי תמיד במטרות שלך. כלומר, חשוב להבין מה מטרת ההעסקה - האם זו מטרה עסקית או מטרה משפחתית? כאשר מדובר במטרה עסקית בלבד, צריך להתנהל על פי קריטריונים מקצועיים בלבד, אך אם המטרה היא גם רגשית או משפחתית, המצב שונה לחלוטין. האם יש קונפליקט בעבודה עם בני משפחה? אליעד מסביר שלפעמים יש צורך שהמנהל ישחק את תפקיד השוטר הרע, כלומר, יעמוד בקונפליקט מסוים עם העובדים שלו, כולל בני משפחתו. הדבר יכול ליצור בעיות, כיוון שיש רגעים שבהם עליך לשדר לבן המשפחה שהעסק חשוב יותר ממנו, מה שעלול לפגוע בקשר המשפחתי. לעומת זאת, יש מצבים שבהם המשפחה צריכה להפגין אחדות כלפי חוץ נגד גורם שלישי, ולכן העבודה המשותפת דווקא יכולה לחזק את הקשר המשפחתי. למה עסקים משפחתיים מובילים לקונפליקטים? אליעד מציין כי קונפליקטים משפחתיים מתרחשים כאשר לא מודעים מראש לכך שיש אפשרות להיווצרותם, ולא מתכוננים אליהם בהתאם. הוא ממליץ להיות מודעים מראש למוקדי חיכוך פוטנציאליים, ולהתכונן למצבים שבהם יצטרכו לבחור בין המשפחה לבין העסק. הוא נותן דוגמה שאם אתה יודע מראש שעלול להיות לך חסר מים, אתה יכול להתכונן מראש ולהצטייד בהתאם. באותה צורה, אם מראש מודעים לכך ...
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
... בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות איך להתמודד עם בדידות? מה עושים כשאין לך משפחה, חברים או זוגיות? ההרצאה עוסקת בבדידות ובדרכים להתמודד עם חוויית הבדידות, במיוחד כאשר אדם מרגיש שאין לו משפחה, חברים, זוגיות, ילדים או אף אחד אחר שיתמוך בו. אליעד כהן מציין את הבודד הראשי - אלוהים, כמודל לבודד שאין לו אף אחד, ובכל זאת הוא ... הוא שלמעשה, כל אדם נולד לבד. הוא מציין כי תינוק, כשהוא נולד, לא יודע מה זו משפחה או חברים, אלא רק את הצורך הבסיסי במזון, חום ואי כאב. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות יותר ויותר קשרים - משפחה, חברים, זוגיות - כל אלו נראים כמו הצורך לחוות ביטחון, קבלה ואהבה ללא תנאים. הצורך במשפחה נובע, בין השאר, מהרצון להרגיש שיש לך מישהו שדואג לך, אוהב אותך ויתמוך בך בשעת הצורך. אולם, גם כאשר אנו חושבים על המשפחה , אליעד כהן מזהיר כי לא תמיד המשפחה באמת תוכל לאהוב אותך ללא תנאים או לספק את כל התמיכה שאתה מחפש. לעיתים, התחושה של אני לא לבד היא יותר תחושת ביטחון מאשר מציאות. מה באמת נותנת לנו המשפחה? אליעד מתאר את השאלה: האם חברים יכולים למלא את הצורך הזה במידה דומה למשפחה? התשובה היא לא בהכרח. משפחה היא יחסים שלא נבחרים, ולרוב היא מספקת תחושת ביטחון ושייכות שאין בהכרח אצל חברים. חברים יכולים לבוא וללכת, אך המשפחה תמיד תהיה שם, גם אם לא תמיד היא תוכל להציע את התמיכה המובטחת. האם אפשר להשתחרר מהצורך במשפחה? כאן אליעד מציע את הדרך להיפטר מהתלות במשפחה. רבים יאמרו תכיר חברים, אך המשפחה מספקת תחושות שלא תמיד יכולות להתממש אצל חברים. על פי אליעד, הדרך האמיתית להתמודד עם הבדידות היא לא להימנע מלחפש תחליפים, אלא לשחרר את עצמך מהצורך הזה עצמו. המשפחה, החברים והאהבה - כל אלו הם סוג של תרופות לפחד הבסיסי ביותר של האדם: הפחד להרגיש רע. הפחד להיות לבד הוא פחד קיומי. אם לאדם יש את האומץ להרגיש רע, הוא יכול להיות חופשי. כל הדברים שמספקים תחושת הגנה - כמו משפחה או חברים - הם בעצם תרופות למחלה: הפחד מהבדידות והסבל. מהי הדרך להשתחרר מהפחד להרגיש רע? השלב הבא בהבנה הוא כיצד להשתחרר מהפחד ... הרגש הזה. מה שקורה בסופו של דבר הוא שהאדם מתרגל לחפש פתרונות חיצוניים - כמו משפחה, חברים, או זוגיות - אך הדרך האמיתית להשתחרר היא לשחרר את הפחד הזה עצמו. כיצד לשחרר את הפחד להרגיש רע? הדבר לא מתרחש על ידי אמירה ... מסביר שהדרך להימנע מהתחושות השליליות שגורמת הבדידות היא להבין את מהות הדבר: המשפחה, החברים והאהבה הם פתרונות לבעיה של פחד להרגיש רע. הדרך להתמודד עם הבדידות היא לא להימנע ממנה, אלא ללמוד להרגיש טוב עם עצמך, גם ... רע. כאשר אדם לא פוחד להרגיש רע, הוא לא יזדקק לתכשירים רגשיים כמו אהבה, משפחה או חברים כדי למלא את הריק הזה. סיכום אם אתה לא מפחד להרגיש רע, כל הצורך שלך במשפחה, חברים וזוגיות ייעלם. כשאתה לא פוחד מהרגשות הרעים - תוכל להרגיש טוב גם לבד. כך, אם תוכל להבין את הפחד הזה ולהתמודד איתו בצורה ... יחסים. איך לא לפחד להרגיש רע? איך להתמודד עם בדידות? מה לעשות כשאין לך משפחה? איך להשתחרר מתלות רגשית? לבד בלי משפחה , איך לא להרגיש רע? הבודד הראשי, מי הוא? שלום חברים, הווידאו הבא מוקדש לכל הבודדים בעולם - אלה שאין להם משפחה, שאין להם ילדים, שאין להם חברים, שנטשו אותם, שעזבו אותם, ובראשם, לבודד הראשי. מי הוא הבודד הראשי? הבודד הראשי הוא, כמובן, אלוהים. ... להרגיש רע מהיותך לבד? הנושא המרכזי כאן הוא איך לא להרגיש רע להיות לבד - בלי משפחה, בלי חברים, בלי קרובים. יש לכך תשובות רבות, סיפורים שונים וזוויות מגוונות, אך אני אסביר את עיקרי הדברים. כשאדם מגיע לעולם, הוא נולד לבד. כשהוא תינוק, אין לו מושג מהי משפחה, מהי חברות, מהי סביבה. הוא יודע דבר אחד - שהוא רעב, שהוא רוצה לאכול, שהוא לא רוצה שיכאב לו. זהו צורך בסיסי. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות דברים נוספים - חברים, משפחה, אהבה, תמיכה. למה הוא רוצה אותם? יש לכך סיבות רבות, אך אם בודקים לעומק, רואים שהצורך במשפחה, למשל, נובע מהרצון להרגיש ביטחון, להרגיש שיש מישהו שדואג לו, מישהו שיקבל אותו כמו שהוא, מישהו שיהיה שם לצידו ללא תנאים. למרות שהאשליה הזו אינה מוחלטת - שכן לא תמיד משפחה באמת תאהב אותך ללא תנאים ולא תמיד תוכל לעזור - התחושה שיש לך מישהו היא תחושה מרגיעה.
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
... שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות איך יודעים אם מישהו מתאים לזוגיות ולמשפחה? כאשר רוצים להכיר בן זוג למטרת נישואים והקמת משפחה, צריך לדעת בדיוק מה מחפשים. אליעד מסביר שברגע שאדם מגיע למסקנה שהוא רוצה להקים משפחה, עליו להגדיר בצורה מדויקת וברורה את התכונות החשובות לו בבן או בת הזוג הפוטנציאליים. חשוב להבין מראש מה באמת הכרחי לקשר רציני, לזוגיות יציבה ולהקמת משפחה, ולהבחין בין תכונות חיוניות לתכונות שאינן מהותיות או חיוניות להקמת משפחה. לדוגמה, אם אדם מחליט שבן זוג מתאים הוא אחד שיודע לעמוד בלוחות זמנים, כי בסיטואציה משפחתית יש חשיבות לזמנים (כמו לאסוף ילד מהגן בשעה מסוימת), אז כבר בשלב הדייטים, אם אותו בן זוג מתחיל לאחר באופן קבוע לפגישות, ברור שלא מתאים לקשר ארוך טווח ולנישואים. כך בעצם האדם ... קשה לאנשים למצוא בן זוג שמתאים גם לבילויים וגם למשפחה? הבעיה הגדולה מתחילה כאשר אנשים מוצאים מישהו שמתאים להגדרות של משפחה וילדים, אך הם נעצרים כי הם גם רוצים שבן הזוג יהיה שותף לבילויים ולאורח חיים של כיף והנאה. כך נוצרת הסתירה, שבה אדם רוצה גם בן זוג משפחתי, שמרני וביתי, וגם אחד שיוצא הרבה ומבלה. אליעד מדגיש שהסיבה לבלבול הזה היא שאנשים בעצמם אינם יודעים מה הם באמת רוצים. לדוגמה, יש אנשים שאומרים שהם רוצים בן זוג משפחתי מאוד, אבל כשמוצאים אדם כזה, הם טוענים שהוא ביתי מדי, ומעדיפים מישהו יותר קליל וכיפי. ואם מוצאים מישהו כיפי וקליל מדי, אז טוענים שהוא לא מספיק רציני להקמת משפחה. אנשים תקועים בין הרצון ליהנות מחיי הרווקות ובין הרצון להקים משפחה. אליעד ממליץ לברר בדיוק מה חשוב יותר, האם להקים משפחה או ליהנות מהבילויים, ואז לבחור את בן הזוג בהתאם. אי אפשר להשיג את הכל בו זמנית, והניסיון להשיג זאת הוא מקור האכזבה. מדוע אנשים מחפשים אהבה לנצח ולא מצליחים למצוא? אליעד ... מה התהליך הפרקטי למציאת זוגיות למטרת נישואים ומשפחה? באופן מעשי, אליעד ממליץ לבצע את התהליך הבא: לקחת דף נייר ולדמיין באופן מפורט וברור את החיים העתידיים: אני נשוי אה, עם ילדים. מי האדם שעומד לצידי? להגדיר במדויק את התכונות ... ולכן חייבים לבחור במה להתמקד. אם המטרה היא משפחה, אז הפוקוס חייב להיות על תכונות המתאימות למשפחה. איך להחליט מה אני רוצה? איך לדעת אם בן זוג מתאים לי? האם אפשר לאהוב לנצח? למה קשה למצוא זוגיות? איך למצוא בן זוג רציני? האם אפשר להשיג הכל בחיים? מה שאני מנסה לומר זה כזה ... אבל אם המטרה שלך זה שאת רוצה להתחתן ולהקים משפחה אז כן תגדירי הגדרות. עכשיו שמה זה אומר פרקטית? זה אומר לדוגמה שבדייט תבדקי שיש לו עבודה מסודרת, תבדקי מה חשוב לי כדי שיהיה לי איתו משפחה וילדים, כאילו תדמייני, עלייך זה רלוונטי? חצי חצי. ש: למה זה לא רלוונטי? כי בשבילי שמישהו יהיה טוב לי למשפחה וילדים אני צריכה לאהוב אותו לנצח והוא צריך לאהוב אותי לנצח. אליעד: אוקי, בסדר לא משנה. ש: אני עוד לא מגיעה לשלב הזה שאני בודקת איזה. אליעד: ראית כי גם היא מחכה ל - לאהוב ... איך לבדוק, לדוגמה אני נגיד חושבת שכדי שיהיה משפחה וילדים הוא צריך להיות נגיד מסוגל לעמוד בלוחות זמנים, כי קבענו שילד צריך לחזור בשעה 16:00, הוא צריך להיות אז אם הוא מתחיל לאחר לך לדייטים את אומרת תקשיב זה לא בן אדם שיתחתן עם משפחה וילדים. תקשיבו שניה חברים, אם רוצים אפשר לדעת מראש לעשות איזה הערכה האם אני חושבת שהתכונות האלה מבטאות שהוא יסתדר בסיטואציה ההיא? כן או לא, אפשר, איפה הבעיה מתחילה? כשאת ... וככה דברים אחרים שהם לא קשורים שהם לא קשורים למשפחה וילדים הם קשורים לחיי הרווקות, את אומרת מה כבר משפחה וילדים? אבל אני רוצה קודם שהוא יהיה בילויים וזה אז אומרים לך רגע אבל מה את מחפשת אמרנו, מה את מחפשת, את מחפשת את זה או את מחפשת את זה?, את אומרת לא אני רוצה גם את זה וגם את ... אדם עצמו לא מפוקס. את מבינה היא מצפה למצוא איש משפחה וכשהיא מוצאת אותו היא אומרת לא אבל הוא לא בליין, אבל מה רצית, את רוצה בליין? הנה בליין, אבל הוא לא רוצה להקים משפחה, אבל את רצית, את רוצה בילוי או משפחה תחליטי, לא אני רוצה שהוא גם ירצה בילויים וגם ירצה משפחה, אוקי אז רוב האנשים גם רוצים בילויים וגם רוצים משפחה, לא אבל הוא לא רוצה מספיק
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
... מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום? האם אפשר להיות מאושר ללא זוגיות, משפחה או חברים? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו תפיסה עמוקה לגבי האפשרות להיות מאושר בלי זוגיות, משפחה, ילדים או חברים, ולמעשה ללא כל תלות חיצונית. הוא פותח בטענה שנראית תחילה מפתיעה ואולי אף מרתיעה: אדם לא יכול להיות באמת מאושר בלי לקבל אהבה מבחוץ. בדיוק כפי שאדם נכה אינו יכול להסתדר בלי כיסא גלגלים או אדם חולה אינו יכול להסתדר בלי תרופות, כך גם אדם רגיל לא יכול להסתדר בלי אהבה חיצונית כמו זוגיות, משפחה, ילדים וחברים. אליעד מסביר שהצורך הזה באהבה מבחוץ דומה למצב שבו אדם נכה, שאין לו רגליים, חייב אמצעי עזר כמו כיסא גלגלים או קביים כדי לנוע. באותו אופן, האדם זקוק לאהבה, זוגיות או משפחה כדי להרגיש טוב. האדם הממוצע, לפי אליעד, הוא נכה רגשית. הכוונה בנכות רגשית היא מוגבלות ביכולת של האדם לאהוב את המציאות ללא תנאי. רוב האנשים אינם מסוגלים לאהוב ... חוסר כסף או אפילו מצב קיצוני של סבל, יכול עדיין לאהוב את המציאות בדיוק כפי שהיא. אהבה זו אינה תלויה בשום דבר, ולכן אינה דורשת שום עזרים חיצוניים כמו זוגיות, משפחה או חברים. אליעד מציין שמרבית האנשים (99.999%) נמצאים בקטגוריה של אהבה מותנית, ולכן הם למעשה מוגבלים או נכים מבחינה רגשית. נכות זו גורמת להם לחפש מערכות יחסים, זוגיות, משפחה וילדים כעזרים רגשיים שיעזרו להם להרגיש טוב. אבל הוא מבהיר שזהו לא מצב הכרחי או בלתי נמנע, אלא מצב שאפשר להשתחרר ממנו. איך אפשר להשתחרר מהצורך באהבה חיצונית? ... לא מרחיב בשלב הזה על הטכניקה המדויקת להשגת מצב זה, אלא מציג את העיקרון: ככל שהאדם יותר לומד לאהוב את המציאות בכל מצב, כך הוא פחות זקוק לעזרים חיצוניים כמו משפחה, זוגיות או חברים כדי להיות מאושר. מצב אידיאלי, לפי אליעד, הוא מצב שבו לאדם יש אפשרות לבחור: הוא יכול לאהוב את המציאות בלי תנאים ואז הוא אינו זקוק לשום דבר כדי להרגיש מאושר, אך הוא גם יכול לבחור לשחק את משחק החיים ולאהוב את המציאות עם תנאים, כאשר הוא מודע לכך שזהו משחק. כלומר, הוא יכול לבחור להיות בקשרים משפחתיים, בזוגיות או בחברות מתוך בחירה חופשית ולא מתוך כפייה פנימית או חוסר. המצב האידיאלי לפי אליעד הוא מצב של בחירה חופשית מלאה - גם להיות מאושר לבד, בלי כלום, וגם ... החרש, שמדגים אדם האומר שאין לו שום חיסרון בחיים, ומבחינתו המציאות מושלמת לחלוטין. סיכום ההרצאה - מה כדאי לזכור? בסיכומו של דבר, לפי אליעד כהן, אנשים זקוקים למשפחה, זוגיות, חברים ואהבה כמו שאדם נכה זקוק לכיסא גלגלים. אבל זו נכות רגשית שהאדם אינו חייב להישאר בה. הוא יכול ללמוד לאהוב את המציאות באופן בלתי תלוי, ואז כל צורך ... לבחור בין אהבה עם תנאים לבין אהבה ללא תנאים. איך להרגיש טוב לבד? מהי אהבה ללא תנאים? איך להתמודד עם בדידות קשה? האם חייבים זוגיות כדי להיות מאושרים? ניכור משפחתי והתמודדות איתו איך להיות מאושר בלי ילדים? איך לאהוב את המציאות בכל מצב? למה אני רוצה זוגיות? למה רע לי בלי זוגיות? רצון לזוגיות, האם חייב זוגיות? האם אפשר ... האם אפשר להרגיש טוב בלי חברים? למה אנשים רוצים חברים? איך להיות מאושר בלי חברים? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך להיות מאושר לבד בלי חברים? למה אני רוצה משפחה? למה רע לי בלי משפחה? רצון למשפחה, האם חייב משפחה? האם אפשר להרגיש טוב בלי משפחה? למה אנשים רוצים משפחה? איך להיות מאושר בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להיות מאושר לבד בלי משפחה? למה אני רוצה ילדים? למה רע לי בלי ילדים? רצון לילדים, האם חייב ילדים? האם אפשר להרגיש טוב בלי ילדים? למה אנשים רוצים ילדים? איך להיות מאושר בלי ילדים? איך ... ילדים? איך להיות מאושר לבד בלי ילדים? התמודדות עם בדידות, אין לי אף אחד בעולם, אני בודד, אני מרגיש לבד, בדידות קשה, בדידות קיצונית, זוגיות כמו כסא גלגלים, משפחה כמו כסא גלגלים, 2 סוגים של אושר ...
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
... בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה מה עושים כאשר ... האדם חש תחושת בדידות קשה, הוא עלול להרגיש שאין לו אף אחד בעולם: לא משפחה, לא חברים, לא זוגיות, ולא שום תמיכה חיצונית. התחושה הקשה הזו מלווה בתחושה שהעולם כולו נגדו, והוא מרגיש שהוא כמו כלב גוסס ברחוב, שאף אחד ... הוא לא באמת צריך אף אחד ולא צריך שום דבר. האדם אומר לעצמו אני צריך משפחה, אני צריך אהבה, אני צריך כסף, אני צריך שיהיו לי חברים. אבל מי החליט שהוא באמת צריך את הדברים האלה? המחשבה שאדם צריך משהו היא זו שיוצרת לו ... למה בכלל אני חושב שזה חסר לי?. לדוגמה, אדם שמרגיש רע כי אין לו אהבה, משפחה או כסף, צריך לבדוק: האם הוא באמת חייב את הדברים האלה? מי קבע שהוא חייב? האדם יכול להבין שהוא לא באמת זקוק לשום דבר חיצוני או פנימי כדי ... דבר - הוא נהיה חופשי. הוא יכול לבחור להשתתף במשחק: להגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה חברים, אני רוצה להצליח. אבל עליו לזכור תמיד שזה רק משחק ולא משהו הכרחי. מתוך הבנה זו האדם יכול להשתחרר מהלחץ ומהסבל שכרוך ... להגיד בא לי זוגיות, אבל לזכור שזה רק משחק ולא צורך הכרחי. אם אין לך משפחה - אתה יכול להגיד בא לי משפחה , אבל לזכור שגם זה רק משחק, לא משהו שאתה חייב כדי להיות מאושר. לסיכום: איך מתמודדים באמת עם בדידות קיצונית? אם האדם מרגיש שכל העולם נגדו ... נגדך? מה עושים כאשר נדמה שהעולם כולו נגדך? שאין לך חברים, אין לך משפחה, אתה מרגיש כמו כלב גוסס ברחובות, בודד, נשכח, ואף אחד אפילו לא מסתכל עליך? איך מתמודדים עם תחושת הלבד והבדידות הקשה? האם אלוהים יכול ... לחיות. מה עושים אם אין לך כלום? אז מה קורה אם אין לך כלום? אין לך משפחה, חברים, כסף, בריאות, אהבה חיצונית או פנימית, אפילו אלוהים לא עוזר לך, וגם עצמך אינך מרגיש שיש לך? מה עושים במצב כזה? האמת היא שאתה לא ... ואין לו את זה - הוא מרגיש אומלל. למשל, מי שחושב שהוא חייב כסף, אהבה, משפחה או תמיכה - והוא לא מקבל את זה, מרגיש כאילו הוא נמצא במצוקה נוראית. אבל האמת היא - אתה לא צריך שום דבר. המשחק של העולם הוא לגרום לך להרגיש ... אחריהם. כל החיים שלנו מבוססים על הצורך בהישגים, בכסף, בזוגיות, במשפחה - אבל האם זה באמת צורך? האם מישהו קבע שאתה חייב את זה? כשאין לך צורך - אתה חופשי אם תבין שאתה באמת לא צריך כלום, תוכל להתחיל ליהנות ... תוכל לראות את זה כמשחק. אתה יכול לבחור לשחק את המשחק ולהגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה זוגיות, אבל תדע שזה רק משחק - ולא הכרח. לסיכום אם נדמה לך שהעולם כולו נגדך, שהחיים חסרי משמעות, שאין לך שום דבר - תזכור: אתה לא ... מה אני באמת צריך?, איך להשתחרר מתחושת מחסור? ועוד. בהצלחה! ניכור משפחתי, איך להתמודד עם הלבד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בדידות אכזרית? אני לא צריך אף אחד, אני לא צריך שום דבר, אני לא צריך כלום, ... ניכור רגשי, איך להרגיש טוב לבד בלי כלום? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך להרגיש טוב לבד בלי אף אחד? איך להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? איך להרגיש טוב לבד בלי ילדים? איך להרגיש טוב ...
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
... במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה האם אפשר ... לו. למרות זאת, הוא מציין שהסביבה הקרובה והמשפחה עדיין יכולים להשפיע ולסייע בצורה עקיפה על מצבו הנפשי של האדם. מה הקשר בין חוויית שמיעת קולות לבין מצב נפשי? אליעד מציע דוגמה של ילד או אדם במשפחה שמתחיל לשמוע קולות שלדבריהם הוא ציפור. הוא מציין כי זה עשוי להיות ביטוי לרצון של האדם להרגיש חופשי ולא מחויב לכלום, וכך חוויית ... אך אם האדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, המשפחה יכולה עדיין להשפיע על מצבו הנפשי בעקיפין על ידי שינוי דפוסי ההתנהגות וההבנה של הסיבה הרגשית שמובילה למחשבות המטרידות. מה ההבדל בין ... נפשית כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, המשפחה יכולה להשפיע על המצב הרגשי של האדם. אליעד מסביר כי בשונה מהשבר ביד, שם הטיפול הרפואי הוא הכרחי, בטיפול נפשי הסביבה הקרובה משפיעה ... לשלילה על מצבו הנפשי של האדם. תגובות של בני משפחה, דפוסים של התנהגות והאמירות שהם עושים יכולים להחמיר או להקל את המצב הנפשי של האדם. דפוסים אלו יכולים להשפיע על רמות הדיכאון, ... אליעד מציין כי אפשר עדיין לעזור לו דרך המשפחה או החברים הקרובים. זהו טיפול מרחוק שבו המשפחה מקבלת הכוונה כיצד לדבר עם האדם ומה לומר, וכיצד לא להגיב באופן שיחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. אליעד מדגיש כי הסביבה הקרובה יכולה ... מרגיש שאינו אהוב או מתנכלים לו, המשפחה לעיתים תנסה להרגיע אותו בכך שתאמר אנחנו אוהבים אותך. עם זאת, אליעד טוען כי גישה כזו עשויה להחמיר את המצב, כי החולה יתחיל לחשוב שהוא ... גם אם המטופל לא מוכן לקבל עזרה ישירה, המשפחה יכולה להנחות אותו בעקיפין ולעזור לו להתמודד עם הבעיה. האם אפשר לרפא סכיזופרניה? על פי התפיסה שהוצגה בהרצאה, קיימת אפשרות להביא את ... לפעמים אפילו בלי התערבות ישירה מצידו. המשפחה והסביבה הקרובה יכולים לשחק תפקיד חשוב בטיפול על ידי הבנת המנגנונים הנפשיים שמאחורי ההתנהגות של האדם. אליעד טוען כי בעזרת הדרכת ... הנפשית. איך נראה הטיפול המרחוק בפועל? המשפחה פונה לקבל הדרכה וניתוח של המנגנונים הנפשיים שמובילים להפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה. אליעד מסביר כיצד יש לפנות לאדם ולמה להגיב או לא ... ניתן להשפיע על מצבו הנפשי, משום שהסביבה המשפחתית והחברתית תורמת רבות למצב הרגשי שלו. מה הדוגמה של מישהו ששומע קולות שהוא ציפור? נניח שילד או בן משפחה פתאום מתחיל לשמוע קולות שאומרים לו שהוא ציפור. אם הוא מבקש עזרה, אפשר לעבוד ישירות מולו ולנתח איתו את הסיבות לכך. לדוגמה, אולי הוא ... מתכחש לכך שיש לו בעיה, ועדיין שומע קולות, המשפחה יכולה להשפיע על המציאות הרגשית שלו באופן עקיף. מדוע ההשוואה בין שבר ביד לבין מצב נפשי? כאשר לאדם יש שבר ביד, ברור שצריך טיפול רפואי ואין דרך לרפא את השבר רק באמצעות המשפחה, מלבד אולי להקל על הלחץ ולדאוג שלא יחמיר. לעומת זאת, במצב נפשי כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, מדובר בתהליך רגשי ותודעתי. המשפחה והחברים משפיעים על העולם הרגשי של האדם ולכן מסוגלים, אם יודעים כיצד להתנהל מולו, לשנות את הלך החשיבה שלו ולסייע בהחלשת ההפרעה או אפילו בפתרון שלה. כיצד המשפחה והסביבה משפיעות על מצבו הרגשי של אדם? הסביבה הקרובה יכולה לתרום לחיזוק או להחלשת הפרשנויות המוטעות של האדם. הרעיונות, המסרים, ההתייחסות והדפוסים המשפחתיים - כולם יכולים להשפיע על עוצמת הפרנויה, על הדיכאון או על שמיעת הקולות. לדוגמה, אפילו אם אין קשר ישיר בין בני המשפחה לתוכן המחשבות המטרידות, עצם ההתנהגות היומיומית, התגובות והאמירות שלהם מסוגלות להחריף או להחליש את המצב הנפשי. כיצד לטפל במישהו ... עדיין ניתן לטפל בו מרחוק דרך הדרכה של אנשי המשפחה או החברים הקרובים. מי שמנחה את המשפחה (כמו אליעד) יכול להסביר מה לומר, כיצד להגיב, אילו מסרים להעביר ומתי. בדרך זו, משנים בהדרגה את ההקשר הרגשי של האדם, ומשפיעים על צורת ... שלא אוהבים אותו או מתנכלים לו. באופן טבעי, המשפחה מנסה להרגיע אותו בטענה שכולם אוהבים אותו. אך לפעמים, הדבר רק מחזק אצלו את הצורך בוודאות מוחלטת שהוא אהוב. ברגע שאדם מנסה להיות בטוח ... אינו מעוניין בטיפול, אפשר להכווין את המשפחה כיצד לפעול, מה לומר ואיך לא להגיב באופן שמחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. האם באמת אפשר לרפא סכיזופרניה או הפרעות נפשיות אחרות? בחלק ... גם בלי התערבות ישירה שלו, באמצעות הדרכה למשפחה ולסביבה הקרובה. המסר הוא שלבני המשפחה יש יכולת רבה להשפיע על מצבו הנפשי של האדם אם הם מתנהלים בדרך המתאימה לשורש הבעיה הרגשית. איך זה נראה בפועל? בפועל, המשפחה פונה לקבל הדרכה ושואבת הסברים על המנגנונים הנפשיים שיוצרים את הבעיה. למשל, אם מישהו בטוח שעוקבים אחריו, צריך להבין מהו הצורך הרגשי ... לגמרי, להיות חופשי לגמרי, וכדומה). כאשר משפחה וחברים יודעים לתת מענה מאוזן לצורך הזה - בלי לחזק את הדפוסים הלא בריאים - מצב הפרנויה, הסכיזופרניה או ההפרעה הנפשית יכול להשתפר ... הבת שלי שומעת קולות, בעלי שומע קולות, בן משפחה סכיזופרן, בת
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה חופשית, לשמור מצוות, מתן תורה, שמירת מצוות, חוזרים בתשובה
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה חופשית, לשמור מצוות, מתן תורה, שמירת מצוות, חוזרים בתשובה איך להתמודד עם משפחה דתית שלא מקבלת את דרכך? הנושא של התמודדות עם משפחה דתית כשאתה חוזר בשאלה, או לא מאמין בדרך שלהם, הוא נושא רגיש וטעון. אליעד מסביר שברוב המקרים משפחות דתיות נמנעות מלדבר על נושאים כמו אמונה וחוסר אמונה כדי ... צריך להתנהל בסיטואציה הזאת: האם להימנע מדיבורים על הנושא, או להתעקש לפתוח את הדברים? האם כדאי לכפות שיחות על אמונה עם בני משפחה? אליעד מסביר שהמטרה בסופו של דבר היא להגיע למצב שבו אפשר לדבר בפתיחות ובכנות עם כל בני המשפחה על הכל, כולל על האמונות השונות. יחד עם זאת, הוא מזהיר ... לא בטוחים באמונה שלהם. זה מוריד התנגדויות ופותח פתח להידברות אמיתית וכנה יותר. בסיכום, אליעד מדגיש שהדרך הכי טובה להתמודד עם משפחה דתית או אנשים בעלי דעה שונה משלך, היא דרך הבנת הצרכים הרגשיים שלהם, הסכמה אסטרטגית עמם בנקודות מפתח, והתמקדות בשאלות שמערערות בעדינות את הביטחון שלהם באמונותיהם. איך להתמודד עם משפחה דתית? איך לשכנע אדם דתי? איך לדבר על חזרה בשאלה? מהי ...
התמודדות עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה
התמודדות עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה
... עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה איך להתמודד עם מחלה של בן משפחה? כאשר בן משפחה חולה, בין אם זה הורה, ילד או קרוב אחר, זה יוצר תחושות חזקות של סבל, חוסר אונים ותחושת אובדן. השאלה המתעוררת היא איך להתמודד עם סבלו של אדם קרוב, וכיצד ניתן ... את החוויה הזאת כצופה וכמטפל. אליעד כהן מציין שמי שמרגיש רע בעקבות סבל של קרוב משפחה לא בהכרח סובל את אותו סבל באופן אובייקטיבי, אלא סבלו הוא סובייקטיבי, תלוי בהשקפת עולמו ובתחושותיו האישיות כלפי האדם הסובל. אם לדוגמה, אדם רואה את אמא שלו ... הבחנות ברורות בין אהבה לבין הצורך להרגיש רע מהסבל של האחר. התמודדות עם מחלה במשפחה הבנת הסבל של קרוב משפחה אהבה ומחויבות סבל סובייקטיבי ואובייקטיבי הפחתת סבל ריגשי איך להתמודד עם סבל של אחרים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 3
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: משפחה, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: משפחה, איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי מומלץ, קאוצינג, מטפל אישי בנושאי משפחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 21:07:25 - wesi1