אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משפחה ✔האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 2
למה קשה להיות חיובי בזוגיות כשהצד השני פוגע?

אליעד כהן מסביר שהקושי בזוגיות נובע מכך שהציפייה הבסיסית בזוגיות היא שהצד השני יעשה לך טוב. בשונה ממפגש עם קיר, שאין לאדם ציפייה ממנו, בזוגיות קל להרגיש פגוע כשהצד השני לא מתנהג כרצוי. הדוגמה של הקיר ממחישה היטב: אם קיר לא זז או נופל עליך, אתה מבין שזו בעיה שלך, ואין לך ציפייה מהקיר להתחשב בך. אבל בזוגיות, הרעיון המקורי הוא למצוא מישהו שיעשה לך טוב ויאהב אותך, לכן כשבן הזוג פוגע או מאכזב, התגובה הטבעית היא לכעוס ולהאשים אותו.

איך אפשר להיות טוב בזוגיות למרות שהצד השני לא בסדר?

אליעד כהן מציע פתרון ברור: להיפרד מבן הזוג "בראש" בלבד, תוך שממשיכים לקיים איתו קשר בפועל. המשמעות היא להשתחרר מהתלות הרגשית בבן הזוג, ולמצוא דרך להרגיש טוב גם בלעדיו. למשל, אם בן זוג זר יכנה אותך "מפגרת", זה לא ישפיע עלייך במיוחד, אך אם בן זוגך יעשה זאת, תיפגעי מידית, מכיוון שאת מצפה ממנו לאהוב ולכבד אותך. לכן המפתח הוא לצמצם את הציפייה שבן הזוג חייב לך משהו, ולהתחיל לראות עצמך כאינדיבידואל.

מה זה אומר להשתחרר מהתלות הרגשית בבן הזוג?

אליעד מסביר שהשחרור מתלות רגשית בבן הזוג הוא למצוא דרך להרגיש טוב, לא רק בלעדיו, אלא גם להרגיש את הטוב שאת מקבלת ממנו - בעצמך. הוא מדגיש שזה לא פשוט, אך הכיוון הוא לשאול: "מה הטוב שיכול לצאת לי מבן הזוג?" ואז להשיג אותו עצמאית, ללא תלות בו. לדוגמה, אם בן הזוג גורם לך להרגיש יפה או אהובה, עלייך ללמוד כיצד להרגיש זאת גם לבד, בלי שתחכי שהוא יאשר לך את זה.

מה הבעיה בוויתור מוחלט על הרצון לקבל אהבה?

אליעד מדגיש שרוב האנשים, כשהם שומעים על שחרור מתלות רגשית, עושים טעות נפוצה: הם מדחיקים את הרצון לקבל אהבה ומפסיקים לצפות לכך בכלל. זו טעות, מכיוון שזה לא פתרון אמיתי. במקרה כזה, האדם אמנם ייפרד בפועל מבן הזוג, אך הוא לא באמת פותר את הצורך באהבה. בפעם הבאה שהוא יהיה בזוגיות, שוב יתעורר הרצון להרגיש אהוב ומחוזר, והוא שוב יחווה את אותם הקשיים. לכן הפתרון הוא לא להדחיק את הרצון אלא ללמוד להשיג את הטוב הזה לבד.

איך ניתן להשיג לבד את הטוב שמצפים מבן הזוג?

הדרך להשיג לבד את מה שמצפים לקבל מבן הזוג היא על ידי עבודה פנימית. אליעד נותן דוגמה פרקטית: נניח שבן הזוג קבע להיפגש איתך בשעה שש אך הגיע בשש וחצי. מצד אחד, זה מחמיא שהוא הגיע בכלל, מצד שני, את מתוסכלת שהוא איחר. כאן יש לך שתי אפשרויות: לסבול ולכעוס עליו כי לא הגיע בזמן, או להרגיש את הטוב בעצמך ולא להיות תלויה בהתנהגותו. אליעד מציע להעריך את זה שהגיע, ובמקביל לא לסבול מהאיחור, כי אם רע לך, זו האחריות שלך לטפל בזה לבד ולא שלו.

מהו המנגנון שיוצר רגשות שליליים בזוגיות?

אליעד כהן מסביר שרוב הבעיות בזוגיות נובעות מפירושים מוטעים שהאדם נותן למציאות. לדוגמה, אם מישהו מפחד שלא אוהבים אותו מספיק, הוא יפרש כל פעולה של בן הזוג כהוכחה לכך שהאחר לא אוהב אותו. הוא נותן דוגמה של אדם עם פוסט טראומה מהצבא ששומע רעש ומיד מפרש אותו כפיצוץ, או מחבל שרואה שוטר ומיד חושב שבודקים אותו. באותה צורה, אדם שלא בטוח בעצמו וחושב שאינו מספיק טוב יראה...
איך יודעים מתי צריך להיפרד? איך יודעים מתי צריך להתגרש? איך לדעת אם להיפרד או לא? איך לדעת אם להתגרש או לא? איך לשכנע לא להיפרד? איך לשכנע לא להתגרש? בעד גירושין, האם אני צריכה להיפרד? האם אני צריכה להתגרש? האם הגיע הזמן להיפרד? האם הגיע הזמן להתגרש? האם זה נכון להיפרד? האם זה נכון להתגרש? האם כדאי להיפרד? האם כדאי להתגרש? האם כדאי לי להיפרד? האם כדאי לי להתגרש? האם להילחם על אישה? האם להילחם על גבר? האם להילחם עליה? האם להילחם עליו? האם להיפרד או לא? האם להיפרד אחרי בגידה? האם להיפרד בגלל בגידה? האם להיפרד זה נכון? האם להיפרד ממנה? האם להיפרד ממנו? האם להישאר או להיפרד? האם להישאר או להתגרש? האם להתגרש או לא? האם להתגרש אחרי בגידה? האם להתגרש בגלל בגידה? האם להתגרש זה נכון? האם להתגרש ממנה? האם להתגרש ממנו? האם לפרק את הנישואים? האם צריך להיפרד? האם צריך להתגרש? האם שווה להילחם על בחורה? האם שווה להילחם על גבר? האם שווה להיפרד? האם שווה להתגרש? להילחם על הנישואים, להיפרד או לא להיפרד זו השאלה, להיפרד או להישאר, להיפרד או לסבול, להיפרד כן או לא, להישאר או להיפרד, להישאר או להתגרש, להתגרש או לא להתגרש זו השאלה, להתגרש או להישאר, להתגרש או לסבול, להתגרש כן או לא, מתי הזמן להיפרד? מתי הזמן להתגרש? מתי יודעים שזה נגמר? מתי להיפרד? מתי להתגרש? מתי מומלץ להיפרד? מתי מומלץ להתגרש? מתי מחליטים להיפרד? מתי מחליטים להתגרש? מתי עדיף להיפרד? מתי עדיף להתגרש? מתי צריך להיפרד? מתי צריך להתגרש? נגד גירושין, סיבות להיפרד, סיבות להתגרש, סימנים שצריך להיפרד, סימנים שצריך להתגרש
אז מה את שואלת מה שאלת?

ש: אני שואלת איך אני יכולה בקשר זוגי בעצם להפוך את התגובות שלי שהן יהיו תגובות חיוביות ולא שליליות כשבעצם בן הזוג.

אליעד: בהמשך לשיחתנו של לתת את המאה אחוז שלך בזוגיות בלי קשר למה השני עשה עושה ויעשה.

ש: כן.

אליעד: נכון התשובה היא כזאת קודם כל זה לא קל עכשיו בא נסביר למה בזוגיות זה מאוד קשה למה בזוגיות קשה לתת את המאה אחוז שלך בשונה ממקרים אחרים בחיים באופן יחסי, למה כשבן אדם נמצא מול קיר הוא מבין שהקיר לא חייב לו שום דבר אם אתה רוצה שלא יהיה פה קיר צריך להתאמץ לשבור את הקיר הקיר לא עובד אצלך הקיר לא חייב לך שום דבר הקיר לא רכוש שלך אתה רוצה להוריד את הקיר תשבור את הקיר ואם אתה לא מצליח בעיה שלך זה מה יש ואם נפצעת תוך כדי בעיה שלך ואם הקיר נפל לך על הראש זאת בעיה שלך ואם אתה נותן לקיר מכות והוא לא נופל בעיה שלך הקיר לא חייב לך כלום לא טוב לך זה מה יש תדפוק את הראש בקיר עד שהקיר ישבר, בזוגיות כל הקונספט של זוגיות מלכתחילה זה למצוא מישהו שיעשה לך טוב כל הרעיון של זוגיות מההתחלה זה למצוא מישהו שתאהבי אותו ושהוא גם יאהב אותך בחזרה ולכן בזוגיות מאוד קל ליפול למלכודת של הוא לא טוב אלי למה שאני אהיה טובה אליו.

למה כי כל המהות שאת בזוגיות מלכתחילה זה בשביל שהוא יאהב אותך גם לא רק בשביל שתאהבי אותו נגיד ילד הרבה יותר קל לאהוב אותו לא משנה מה כי הוא הילד שאני אוהבת אותו לא משנה מה אבל בן זוג למה אני איתו כי אני רוצה שהוא יאהב אותי אם הוא לא אוהב אותי למה שאני אהיה איתו, אוקי ולכן בזוגיות מאוד קל ליפול לטריטוריה של להאשים אותו והוא אשם שרע לי והוא לא אוהב אותי ואני מתאמצת והוא לא מתאמץ כי מה האמת כי באמת חלק מהמטרה שאתה נמצא בזוגיות זה כדי לקבל אהבה זאת באמת האמת זאת אמת אבל בואי תנסי להבין זאת גם התשובה לשאלה איך להיות בסדר בזוגיות עם הבן זוג שלך למרות שהוא לא בסדר התשובה מאוד פשוטה מה שאת צריכה לעשות זה להיפרד ממנו בראש ולהמשיך להיות איתו בזוגיות בפועל מה הכוונה הכוונה היא כזאת את נמצאת בזוגיות כדי שמישהו יעשה לך טוב שזה הגיוני ולגיטימי אבל את יכולה להאשים אותו רק כשאת חושבת שהוא אמור לעשות לך טוב.

הרי אם את הולכת ברחוב ומישהו אומר לך מפגרת את אומרת מה אכפת לי אבל אם הבן זוג שלך יגיד לך מפגרת מה הוא אמר לי שאני מפגרת הרי הוא אמור להיות הבן זוג שלי הוא אמור לאהוב אותי איך הוא מעז להגיד לי שאני מפגרת אם כל כך אהבתי אותו קודם בסדר אבל בן אדם זר אין לך שום ציפייה אליו אין לך שום ציפייה עכשיו הדרך שלך להיות, יש הרבה דרכים אני נותן כיוון אחת הדרכים שלך להיות בסדר בזוגיות למרות שהבן אדם השני לא בסדר בעינייך כמובן כי בסיפור שלו גם את הכי לא בסדר בעולם ומה בכלל ואיך זה יכול להיות למרות שאת בטוחה שהוא יודע שאת בסדר והוא בתוך תוכו יודע שאת בסדר והוא רק לא מעריך אותך והוא אומר איזה זכות יש לי שאני איתה הוא בסיפור שלו כשהוא גם ישב פה הוא סיפר סיפור הפוך איך בכלל אני יכול להיות איתה ואיך אני בכלל יכול לאהוב אותה תראה מה היא עשתה לי כל אחד בטוח שהוא בסדר והשני לא בסדר.

אבל הפתרון הוא מאוד פשוט את צריכה למצוא את הדרך לשאול את עצמך מה אני מצפה שהוא יתן לי ולמצוא דרך להשתחרר מהתלות הרגשית שלך בו כל זמן שיש לך תלות רגשית בו כל זמן שאת חושבת שאת לא נראית טוב ואת רוצה שהוא יגיד לך שאת נראית טוב כל זמן שאת מפחדת להיות לבד ואת רוצה שהוא יאהב אותך כדי שלא תהיי לבד, כל זמן שיש לך בראש איזה סיפור כלשהו שיש משהו שאת צריכה להשיג דרכו את באמת לא יכולה לאהוב אותו כי הוא אשם בזה שרע לך ולכן הדרך לאהוב אותו זה לראות את עצמך כאינדיבידואל למצוא דרך איך אני יכולה להרגיש טוב בלעדיו בכל ההיבטים האפשריים בעולם עכשיו לא רק להרגיש טוב בלעדיו אלא אני אחדד להרגיש את הטוב שאיתו בלעדיו, זאת אומרת לשאול נניח שהוא יהיה הבן זוג הכי מושלם בעולם מה הדברים הטובים שיצא לי את זה את זה איך אני משיגה בלעדיו את זה את הדברים לא איך להרגיש טוב בלעדיו לשאול מה הטוב שיכול לצאת לי איתו ואת זה להשיג בלעדיו.

עכשיו איך עושים את זה זאת שאלה לא אמרתי שזה פשוט אבל זה הכיוון ככל שתדעי להרגיש יותר טוב בלעדיו יש לך עכשיו הלך רוח כמה שאת רוצה הוא לא חייב לך שום דבר את יכולה בכל שנייה להחליט שאת רוצה התחלה חדשה מדברת איתו מחדש מה זה משנה מה היה לפני רגע הוא לא חייב לך שום דבר הכל בסדר אבל אם את בפרספקטיבה שהוא חייב לך שזה שאת בדיכאון זה בגללו והוא אשם בזה שאת מרגישה בודדה וזה שאת שונאת את עצמך זה בגללו וזה בגללו אז אנחנו באמת בבעיה. את הבנת?

ש: כן וגם אם אני מנטרלת לגמרי את הרצון שלי שהוא יעשה משהו עבורי אז אני באמת לא צריכה אותו.

אליעד: מה אמרתי נכון זאת אמת עכשיו קודם כל אם תגיעי לזה זה יהיה הישג לכשעצמו כשתגיעי לזה תעזבי אותו בסדר רוב האנשים נשארים בזוגיות או אחת מהסיבות שאנשים נשארים בזוגיות זה כדי שיהיה להם את מי להאשים בזה שרע להם מלכתחילה.

ש: זה כל ה - fun.

אליעד: לא זה לא רק fun זה כי בן אדם אומר אוקי אם אני אהיה בלי זוגיות בכלל הקונספט של זוגיות זה שיש מישהו שצריך לעשות לך טוב הרי אחרת למה שאני ארצה לעשות לך טוב כאילו רע לך תרגיש טוב לבד מה אתה רוצה ממנה או ממנה מה את רוצה ממנו כאילו שתהיי אחראית לעצמך עכשיו הרעיון זה להיות גם וגם.

ש: אבל יש כאן דבר שהוא סותר זה סותר.

אליעד: אמרתי בהתחלה שזה סותר.

ש: כי הזוגיות זה באמת איזושהי אינדיבידואליות אחד עושה לשני טוב ואם אני נותנת את כל הטוב לעצמי אז אני לא צריכה אף אחד מהם.

אליעד: נכון אז אני אגיד לך מתי זה סותר ומתי זה לא סותר אם את תקומי בבוקר ותגידי לעצמך אוקי מה הדברים שאני רוצה להרגיש אני אמצא דרך להרגיש אותם לבד ותשאלי את עצמך אוקי מה הדברים הטובים שיכול לצאת לי ממנו ותרגישי אותם לבד עם עצמך אז את באמת לא תרצי זוגיות זאת באמת האמת אבל אם את תלמדי גם איך להרגיש את זה גם בכוחות עצמך וגם בכוחות עצמך עכשיו את יכולה לבחור עכשיו אני רוצה לשחק איתו משחק של זוגיות אז אני בוחרת לקבל את זה ממנו וכשאני לא מקבלת את זה ממנו אז אני מביאה את זה לעצמי, זאת אומרת את פוגשת את הבן זוג שלך את נכנסת ל - state of mind של אוקי אני נמצאת איתו כדי שהוא יעשה לי טוב ואז הכל סבבה, בוא ניתן דוגמה נגיד שאת קבעת לפגוש אותו בשעה שש והוא הגיע בשש וחצי עכשיו הוא יכל לא להגיע בכלל והוא יכל להגיע ברבע לשש נכון.

עכשיו זה שהוא הגיע בשש וחצי אז זה מחמיא לך או לא מחמיא זה גם מחמיא לך ברמה מסוימת כי הנה הוא עדיין רוצה לפגוש אותך בשש וחצי מצד שני זה משפיל אותך כי מה שש וחצי קבענו בשש למה שלא תבוא ברבע לשש בחמש וחצי נכון ואז מה שאת צריכה לעשות זה כזה דבר ליהנות מזה שהוא הגיע בשש וחצי כי הוא הגיע ולא לסבול מזה שהוא הגיע בשש וחצי ולא בחמש וחצי כי רע לך תסתדרי לבד מה את רוצה ממנו, את צריכה למצוא בתוכך את המקום שכועס עליו שהוא לא אוהב אותך יותר ולהשיג את זה מתוכך כאילו להיות מסוגלת להגיד אוקי בא נראה מה אני מקבלת ממנו אני אקח ממנו ומה שלא אני אשלים מתוכי עכשיו אם את תגידי לעצמך יודעת מה לא רוצה כלום כל מה שהוא יכול לתת לי אני אמלא מתוכי שרוב האנשים לא יודעים לעשות את זה הם יודעים להדחיק את זה רוב האנשים לא יודעים לעשות את זה אבל נניח שתדעי לעשות את זה ותגידי אין בעיה כל הכי טוב בעולם שהוא יכול לתת לי אני אשיג לבד באמת לא תרצי זוגיות.

כל הטריק של זוגיות טוב זה שאת אומרת אוקי מה שהוא נותן לי אני אהנה ומה שהוא לא נותן לי אני אשיג לבד עכשיו אבל בזוגיות אידיאלית עכשיו את יכולה לבחור מתי לריב איתו ומתי לא לריב איתו את יכולה להגיד אין בעיה עכשיו הוא לא נתן לי את מה שרציתי עכשיו אני יכולה לבחור להשיג את זה לבד או אני יכולה לבחור נגיד שהוא היה בא בשש ולא בשש וחצי אז הייתה תחושה יותר טובה אז את היותר טובה את יכולה או להשלים אותה מעצמך או לריב איתו על זה או לנסות לשנות אותו ועכשיו את יכולה לבחור אבל רוב האנשים לא יודעים איך להרגיש את הטוב הזה לבד וגם במקרה שדיברתי קודם זה מקרה ואת לא מסתדרת בזוגיות בגלל זה כי מה שבדרך כלל קורה זה הוא יגיע בשש וחצי ואז את אומרת מה אני צריכה להגיד לו תודה על זה שהוא בא בשש וחצי אני מחכה פה משש ואז התסכול שלך על זה שהוא לא הגיע חצי שעה קודם את כנראה תוציאי עליו ואז כנראה שגם הערב ימשך מאוד גרוע ואז אנחנו כבר נמצאים באיזה לופ שלילי.

זה מה שיקרה בדרך כלל כי הוא אשם לך שאת מרגישה רע עם עצמך הוא הגיע בשש וחצי ועכשיו את מרגישה מזה מאוד רע כי איך יכול להיות הוא הגיע בשש וחצי איך יתכן כזה דבר ואז את תרגישי רע עם עצמך ואז הוא אשם בזה שרע לך הרי מה פתאום שאת אשמה בזה שרע לך הרי הוא אשם בזה שרע לך ואם גם יש ילדים או איזה משהו את גם תמצאי את הסעיפים שמאשימים אותו כביכול באופן אובייקטיבי, מה זאת אומרת זאת אומרת בן אדם יחפש הוכחות שהשני אשם תראה יש לו ילדים ויש לו מחויבויות והוא אמר לי והוא התחייב לי להביא הוכחות שחייבים לו עכשיו יש לו כאילו תלונה מוצדקת הוא אומר מה זה לא אני מאשים אותו זה החוק מאשים אותו זה לא אני פוסל אותך זה מי פוסל אותך זה לא אני פוסל אותך אתה פוסל אותי על חתיכת בצל בשן, מה ההמשך אף אחד לא יודע מה ההמשך זה לא אני פוסל אותך זה בונה עולם פוסל אותך זה החוקים של הפורמט זה בפרלמנט ליום כיפור בפרלמנט ביום כיפור הוא אומר זה לא אני פוסל אותך על הבצל בשן זה בונה עולם פוסל אותך.

בכל מקרה ואז הבן אדם יש לו הוכחות למה השני לא בסדר הוכחות ואם הוא עוד יותר מניפולטור על עצמו אז הוא גם יגיד מה אתה היית רוצה שיעשו לך ככה וככה ואז הוא ינסה לעשות מניפולציה על השני כדי להשיג אמפתיה כדי שיגידו נכון אתה צודק ואתה צודק הוא לא בסדר אבל השורש של הכל זה הוא אשם שרע לי זה השורש לא משנה צודק לא צודק בסוף רע לי הוא אשם אני מה פתאום הוא אשם אני רואה שם הכל זה הסיפור, עכשיו ומה שאני מסביר שנקלע לכזאת סיטואציה הוא צריך בשביל עצמו למצוא דרך להרגיש טוב לבד אבל ששומעים...
האם שווה להתגרש להתמודד עם בגידה להיות בת זוג להשתחרר מהתלות ילדים האם כדאי להיפרד תיעדוף עדיף להיפרד לשנות אותו ביקורת כועסת עליה אלימות אלימות במשפחה בזוגיות במשפחה גבר גבר מכה גירושים גירושין האם להתגרש הזוגיות זוגי זוגיות זוגיות בכל מחיר זוגיות לא בכל מחיר כדאי להתגרש לא בכל מחיר להילחם להילחם על הזוגיות להילחם על הקשר להילחם על זוגיות להיפרד להיפרד או להישאר להישאר להישאר בזוגיות להישאר ביחד להתגרש מחיר משפחה מתי להתגרש צריך צריך להתגרש
חלק 1
חלק 1
... להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה , גבר מכה, חלק 1 האם צריך להישאר בזוגיות בכל מחיר? אליעד כהן מתייחס בהרצאה לנושא מורכב: האם בן אדם אמור להישאר בזוגיות בכל מחיר, או האם יש מצבים בהם עדיף לעזוב ...
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
... ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה איך להתמודד עם נתק מהמשפחה? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בניכור המשפחתי ובדרך להתמודד עם מצב של נתק מהמשפחה. הוא מציין כי ישנם מקרים שבהם אדם מוצא את עצמו ללא קשרים עם משפחתו, ובין אם מדובר בסכסוכים משפחתיים חמורים או ניתוק מוחלט מכל בני המשפחה. הנושא העיקרי של ההרצאה הוא כיצד להתמודד עם מצב כזה ולמצוא פתרונות פנימיים למרות היעדר התמיכה המשפחתית. הדבר הראשון שאליעד מדגיש הוא שחשוב להבין את האמת הפנימית כאשר מדובר בהיעדר משפחה. אליעד מציין כי כאשר תינוק נולד, הוא לא נולד עם תפיסה של משפחה, אלא רק עם הצורך הפיזי לשרוד - לאכול ולהיות מטופל. המשפחה כפי שאנחנו מבינים אותה נבנית בהדרגה, ובתחילת הדרך אין לתינוק צורך בהבנה חברתית של המילה משפחה. הצורך במשפחה, לפי אליעד, הוא צורך רגשי שנבנה עם הזמן ולא צורך מולד. הסיבה לכך שברוב התרבויות המשפחה נתפסת כחשובה כל כך היא שהחברה מייצרת מיתוס סביב רעיון המשפחה. ברוב המקרים, חברה מגייסת את הערכים החברתיים שמקדשים את רעיון המשפחה, וכך נבנה צורך רגשי במישהו שיתמוך בנו, שיגונן עלינו ויאהב אותנו ללא תנאים. אליעד מציין כי גם אם רעיון המשפחה הוא חיובי מבחינה חברתית, אין זה בהכרח רע אם אדם נאלץ לחיות בלעדיה. בנוסף, הוא מציין שעם הזמן, בני משפחה עלולים להתנכר אחד לשני, וניתוק הקשר לא תמיד נובע מבעיה אישית, אלא לעיתים מדובר בתוצאה של דינמיקות משפחתיות מורכבות. לא תמיד יש פתרון לסכסוכים משפחתיים, ובמקרים מסוימים ההתמודדות עם נתק מהמשפחה עשויה להיות בלתי נמנעת. אליעד לא טוען שצריך להתרחק מהמשפחה, אלא שהאדם צריך להבין שגם אם ה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה , איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה למה אנשים מתגעגעים למשפחה, גם כשהיא לא טובה אליהם? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מרגישים געגועים למשפחה שלהם, אפילו כאשר היחסים במשפחה היו קשים ולא נעימים. יש אנשים שמתגעגעים למשפחה שנפטרה, למשל עקב אירועים קשים כמו השואה, אך יש כאלה שמתגעגעים למשפחה שהתנתקה מהם או נידתה אותם. הוא מסביר שהגעגוע הזה אינו תמיד למשפחה הממשית, אלא לתחושה, או לתמונה האידיאלית של משפחה שהייתה יכולה להיות להם. אנשים לא מתגעגעים למה שרע במשפחה, אלא לפנטזיה של אהבה ללא תנאים, תמיכה, ביטחון, ומישהו שתמיד יגן עליהם. התחושה שחסר משהו טוב היא מה שגורם לתחושת הגעגוע. איך אפשר להרגיש טוב בלי משפחה בכלל? אליעד מסביר כי הדרך להרגיש טוב בלי משפחה היא לבדוק מה בדיוק משפחה מעניקה לאדם, ואז ללמוד לספק לעצמך את אותו הדבר באופן עצמאי. הוא מונה את המרכיבים המרכזיים של משפחתיות, הכוללים תחושת שייכות, הגנה, ביטחון, ובעיקר אהבה ללא תנאים. לדבריו, אם אדם מסוגל להעניק לעצמו אהבה ללא תנאים, ולחוות את המציאות כמשפחה אחת גדולה, הוא לא יזדקק רגשית למשפחה ספציפית. הוא ירגיש מוגן ואהוב מעצם הקשר שלו עם המציאות עצמה. מה מיוחד בתחושת המשפחתיות לעומת קשרים אחרים? לדברי אליעד, משפחה מייצגת עבור אנשים קשר שמבוסס על אהבה ללא תנאים וקשר דם, שהוא משהו כביכול נצחי ...
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
... משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה , לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים מה גורם לסכסוכים בעסק משפחתי? אחד הנושאים המורכבים ביותר בניהול עסק משפחתי הוא העבודה המשותפת עם בני המשפחה. כאשר עובדים עם בני משפחה בעסק משפחתי, נוצר לעיתים קרובות קונפליקט בין הצורך לשמור על הרמוניה משפחתית לבין דרישות הניהול של העסק. אליעד כהן מסביר שהדבר העיקרי שגורם לבעיות וקונפליקטים במשפחה כאשר עובדים יחד הוא אי הבנת המהות של היחסים הכפולים - מצד אחד יחסים עסקיים, מצד שני יחסים משפחתיים. האם נכון להעסיק בני משפחה בעסק? אליעד כהן מתייחס לשאלה אם נכון להעסיק בני משפחה בעסק, והוא מדגיש שהשאלה הזו היא כמו לשאול אם להעסיק את עצמך בעסק של עצמך. לדבריו, זה תלוי תמיד במטרות שלך. כלומר, חשוב להבין מה מטרת ההעסקה - האם זו מטרה עסקית או מטרה משפחתית? כאשר מדובר במטרה עסקית בלבד, צריך להתנהל על פי קריטריונים מקצועיים בלבד, אך אם המטרה היא גם רגשית או משפחתית, המצב שונה לחלוטין. האם יש קונפליקט בעבודה עם בני משפחה? אליעד מסביר שלפעמים יש צורך שהמנהל ישחק את תפקיד השוטר הרע, כלומר, יעמוד בקונפליקט מסוים עם העובדים שלו, כולל בני משפחתו. הדבר יכול ליצור בעיות, כיוון שיש רגעים שבהם עליך לשדר לבן המשפחה שהעסק חשוב יותר ממנו, מה שעלול לפגוע בקשר המשפחתי. לעומת זאת, יש מצבים שבהם המשפחה צריכה להפגין אחדות כלפי חוץ נגד גורם שלישי, ולכן העבודה המשותפת דווקא יכולה לחזק את הקשר המשפחתי. למה עסקים משפחתיים מובילים לקונפליקטים? אליעד מציין כי קונפליקטים משפחתיים מתרחשים כאשר לא מודעים מראש לכך שיש אפשרות להיווצרותם, ולא מתכוננים אליהם בהתאם. הוא ממליץ להיות מודעים מראש למוקדי חיכוך פוטנציאליים, ולהתכונן למצבים שבהם יצטרכו לבחור בין המשפחה לבין העסק. הוא נותן דוגמה שאם אתה יודע מראש שעלול להיות לך חסר מים, אתה יכול להתכונן מראש ולהצטייד בהתאם. באותה צורה, אם מראש מודעים לכך שיכולים להיווצר ...
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
... שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות איך יודעים אם מישהו מתאים לזוגיות ולמשפחה? כאשר רוצים להכיר בן זוג למטרת נישואים והקמת משפחה, צריך לדעת בדיוק מה מחפשים. אליעד מסביר שברגע שאדם מגיע למסקנה שהוא רוצה להקים משפחה, עליו להגדיר בצורה מדויקת וברורה את התכונות החשובות לו בבן או בת הזוג הפוטנציאליים. חשוב להבין מראש מה באמת הכרחי לקשר רציני, לזוגיות יציבה ולהקמת משפחה, ולהבחין בין תכונות חיוניות לתכונות שאינן מהותיות או חיוניות להקמת משפחה. לדוגמה, אם אדם מחליט שבן זוג מתאים הוא אחד שיודע לעמוד בלוחות זמנים, כי בסיטואציה משפחתית יש חשיבות לזמנים (כמו לאסוף ילד מהגן בשעה מסוימת), אז כבר בשלב הדייטים, אם אותו בן זוג מתחיל לאחר באופן ... ומונע בזבוז זמן מיותר. למה קשה לאנשים למצוא בן זוג שמתאים גם לבילויים וגם למשפחה? הבעיה הגדולה מתחילה כאשר אנשים מוצאים מישהו שמתאים להגדרות של משפחה וילדים, אך הם נעצרים כי הם גם רוצים שבן הזוג יהיה שותף לבילויים ולאורח חיים של כיף והנאה. כך נוצרת הסתירה, שבה אדם רוצה גם בן זוג משפחתי, שמרני וביתי, וגם אחד שיוצא הרבה ומבלה. אליעד מדגיש שהסיבה לבלבול הזה היא שאנשים בעצמם אינם יודעים מה הם באמת רוצים. לדוגמה, יש אנשים שאומרים שהם רוצים בן זוג משפחתי מאוד, אבל כשמוצאים אדם כזה, הם טוענים שהוא ביתי מדי, ומעדיפים מישהו יותר קליל וכיפי. ואם מוצאים מישהו כיפי וקליל מדי, אז טוענים שהוא לא מספיק רציני להקמת משפחה. אנשים תקועים בין הרצון ליהנות מחיי הרווקות ובין הרצון להקים משפחה. אליעד ממליץ לברר בדיוק מה חשוב יותר, האם להקים משפחה או ליהנות מהבילויים, ואז לבחור את בן הזוג בהתאם. אי אפשר להשיג את הכל בו זמנית, והניסיון להשיג זאת הוא ... הכי חשוב ולהתמקד אך ורק בזה. מה התהליך הפרקטי למציאת זוגיות למטרת נישואים ומשפחה? באופן מעשי, אליעד ממליץ לבצע את התהליך הבא: לקחת דף נייר ולדמיין באופן מפורט וברור את החיים העתידיים: ... ניתן להשיג את כל הרצונות במקביל, ולכן חייבים לבחור במה להתמקד. אם המטרה היא משפחה, אז הפוקוס חייב להיות על תכונות המתאימות למשפחה. איך להחליט מה אני רוצה? איך לדעת אם בן זוג מתאים לי? האם אפשר לאהוב לנצח? למה קשה למצוא זוגיות? איך ... אל תגדירי הגדרות ואל תחשבי קדימה אבל אם המטרה שלך זה שאת רוצה להתחתן ולהקים משפחה אז כן תגדירי הגדרות. עכשיו שמה זה אומר פרקטית? זה אומר לדוגמה שבדייט תבדקי שיש לו עבודה מסודרת, תבדקי מה חשוב לי כדי שיהיה לי איתו משפחה וילדים, כאילו תדמייני, עלייך זה רלוונטי? חצי חצי. ש: למה זה לא רלוונטי? כי בשבילי שמישהו יהיה טוב לי למשפחה וילדים אני צריכה לאהוב אותו לנצח והוא צריך לאהוב אותי לנצח. אליעד: אוקי, בסדר לא משנה. ש: אני עוד לא ... כזה או לא כזה? אז גם זה הבדל איך לבדוק, לדוגמה אני נגיד חושבת שכדי שיהיה משפחה וילדים הוא צריך להיות נגיד מסוגל לעמוד בלוחות זמנים, כי קבענו שילד צריך לחזור בשעה 16:00, הוא צריך להיות אז אם הוא מתחיל לאחר לך לדייטים את אומרת תקשיב זה לא בן אדם שיתחתן עם משפחה וילדים. תקשיבו שניה חברים, אם רוצים אפשר לדעת מראש לעשות איזה הערכה האם אני חושבת שהתכונות האלה מבטאות ... לא אבל אני רוצה שהוא יהיה ככה וככה דברים אחרים שהם לא קשורים שהם לא קשורים למשפחה וילדים הם קשורים לחיי הרווקות, את אומרת מה כבר משפחה וילדים? אבל אני רוצה קודם שהוא יהיה בילויים וזה אז אומרים לך רגע אבל מה את מחפשת אמרנו, מה את מחפשת, את ... גם וגם אבל את עצמך, לא את הבן אדם עצמו לא מפוקס. את מבינה היא מצפה למצוא איש משפחה וכשהיא מוצאת אותו היא אומרת לא אבל הוא לא בליין, אבל מה רצית, את רוצה בליין? הנה בליין, אבל הוא לא רוצה להקים משפחה, אבל את רצית, את רוצה בילוי או משפחה תחליטי, לא אני רוצה שהוא גם ירצה בילויים וגם ירצה משפחה, אוקי אז רוב האנשים גם רוצים בילויים וגם רוצים משפחה, לא אבל הוא לא רוצה מספיק
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
... בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי ... לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות איך להתמודד עם בדידות? מה עושים כשאין לך משפחה, חברים או זוגיות? ההרצאה עוסקת בבדידות ובדרכים להתמודד עם חוויית הבדידות, במיוחד כאשר אדם מרגיש שאין לו משפחה, חברים, זוגיות, ילדים או אף אחד אחר ... כהן מציין הוא שלמעשה, כל אדם נולד לבד. הוא מציין כי תינוק, כשהוא נולד, לא יודע מה זו משפחה או חברים, אלא רק את הצורך הבסיסי במזון, חום ואי כאב. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות יותר ויותר קשרים - משפחה, חברים, זוגיות - כל אלו נראים כמו הצורך לחוות ביטחון, קבלה ואהבה ללא תנאים. הצורך במשפחה נובע, בין השאר, מהרצון להרגיש שיש לך מישהו שדואג לך, אוהב אותך ויתמוך בך בשעת הצורך. אולם, גם כאשר אנו חושבים על המשפחה, אליעד כהן מזהיר כי לא תמיד המשפחה באמת תוכל לאהוב אותך ללא תנאים או לספק ... לעיתים, התחושה של אני לא לבד היא יותר תחושת ביטחון מאשר מציאות. מה באמת נותנת לנו המשפחה? אליעד מתאר את השאלה: האם חברים יכולים למלא את הצורך הזה במידה דומה למשפחה? התשובה היא לא בהכרח. משפחה היא יחסים שלא נבחרים, ולרוב היא מספקת תחושת ביטחון ושייכות שאין בהכרח אצל חברים. חברים יכולים לבוא וללכת, אך המשפחה תמיד תהיה שם, גם אם לא תמיד היא תוכל להציע את התמיכה המובטחת. האם אפשר להשתחרר מהצורך במשפחה? כאן אליעד מציע את הדרך להיפטר מהתלות במשפחה. רבים יאמרו תכיר חברים, אך המשפחה מספקת תחושות שלא תמיד יכולות להתממש אצל ... להתמודד עם הבדידות היא לא להימנע מלחפש תחליפים, אלא לשחרר את עצמך מהצורך הזה עצמו. המשפחה, החברים והאהבה - כל אלו הם סוג של ... לאדם יש את האומץ להרגיש רע, הוא יכול להיות חופשי. כל הדברים שמספקים תחושת הגנה - כמו משפחה או חברים - הם בעצם תרופות למחלה: הפחד ... למנוע את הרגש הזה. מה שקורה בסופו של דבר הוא שהאדם מתרגל לחפש פתרונות חיצוניים - כמו משפחה, חברים, או זוגיות - אך הדרך האמיתית ... כהן מסביר שהדרך להימנע מהתחושות השליליות שגורמת הבדידות היא להבין את מהות הדבר: המשפחה, החברים והאהבה הם פתרונות לבעיה של פחד ... מפחד להרגיש רע. כאשר אדם לא פוחד להרגיש רע, הוא לא יזדקק לתכשירים רגשיים כמו אהבה, משפחה או חברים כדי למלא את הריק הזה. סיכום אם אתה לא מפחד להרגיש רע, כל הצורך שלך במשפחה, חברים וזוגיות ייעלם. כשאתה לא פוחד ... אדם ובמערכות יחסים. איך לא לפחד להרגיש רע? איך להתמודד עם בדידות? מה לעשות כשאין לך משפחה? איך להשתחרר מתלות רגשית? לבד בלי משפחה, איך לא להרגיש רע? הבודד הראשי, מי הוא? שלום חברים, הווידאו הבא מוקדש לכל הבודדים בעולם - אלה שאין להם משפחה , שאין להם ילדים, שאין להם חברים, שנטשו ... איך לא להרגיש רע מהיותך לבד? הנושא המרכזי כאן הוא איך לא להרגיש רע להיות לבד - בלי משפחה , בלי חברים, בלי קרובים. יש לכך תשובות ... אסביר את עיקרי הדברים. כשאדם מגיע לעולם, הוא נולד לבד. כשהוא תינוק, אין לו מושג מהי משפחה, מהי חברות, מהי סביבה. הוא יודע דבר אחד ... לא רוצה שיכאב לו. זהו צורך בסיסי. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות דברים נוספים - חברים, משפחה, אהבה, תמיכה. למה הוא רוצה אותם? יש לכך סיבות רבות, אך אם בודקים לעומק, רואים שהצורך במשפחה, למשל, נובע מהרצון להרגיש ביטחון, ... שהוא, מישהו שיהיה שם לצידו ללא תנאים. למרות שהאשליה הזו אינה מוחלטת - שכן לא תמיד משפחה באמת תאהב אותך ללא תנאים ולא תמיד תוכל ...
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
... מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי , איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה , לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום? האם אפשר להיות מאושר ללא זוגיות, משפחה או חברים? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו תפיסה עמוקה לגבי האפשרות להיות מאושר בלי זוגיות, משפחה, ילדים או חברים, ולמעשה ללא כל תלות חיצונית. הוא פותח בטענה שנראית תחילה מפתיעה ואולי אף מרתיעה: אדם לא יכול להיות באמת מאושר בלי לקבל אהבה מבחוץ. בדיוק כפי ... כיסא גלגלים או אדם חולה אינו יכול להסתדר בלי תרופות, כך גם אדם רגיל לא יכול להסתדר בלי אהבה חיצונית כמו זוגיות, משפחה, ילדים וחברים. אליעד מסביר שהצורך הזה באהבה מבחוץ דומה למצב שבו אדם נכה, שאין לו רגליים, חייב אמצעי עזר כמו כיסא גלגלים או קביים כדי לנוע. באותו אופן, האדם זקוק לאהבה, זוגיות או משפחה כדי להרגיש טוב. האדם הממוצע, לפי אליעד, הוא נכה רגשית. הכוונה בנכות רגשית היא מוגבלות ביכולת של האדם לאהוב את המציאות ללא תנאי. רוב האנשים אינם מסוגלים לאהוב ... עדיין לאהוב את המציאות בדיוק כפי שהיא. אהבה זו אינה תלויה בשום דבר, ולכן אינה דורשת שום עזרים חיצוניים כמו זוגיות, משפחה או חברים. אליעד מציין שמרבית האנשים (99.999%) נמצאים בקטגוריה של אהבה מותנית, ולכן הם למעשה מוגבלים או נכים מבחינה רגשית. נכות זו גורמת להם לחפש מערכות יחסים, זוגיות, משפחה וילדים כעזרים רגשיים שיעזרו להם להרגיש טוב. אבל הוא מבהיר שזהו לא מצב הכרחי או בלתי נמנע, אלא מצב שאפשר להשתחרר ממנו. איך אפשר להשתחרר מהצורך באהבה חיצונית? ... מצב זה, אלא מציג את העיקרון: ככל שהאדם יותר לומד לאהוב את המציאות בכל מצב, כך הוא פחות זקוק לעזרים חיצוניים כמו משפחה, זוגיות או חברים כדי להיות מאושר. מצב אידיאלי, לפי אליעד, הוא מצב שבו לאדם יש אפשרות לבחור: הוא יכול לאהוב את המציאות בלי תנאים ואז הוא אינו זקוק לשום דבר ... לשחק את משחק החיים ולאהוב את המציאות עם תנאים, כאשר הוא מודע לכך שזהו משחק. כלומר, הוא יכול לבחור להיות בקשרים משפחתיים, בזוגיות או בחברות מתוך בחירה חופשית ולא מתוך כפייה פנימית או חוסר. המצב האידיאלי לפי אליעד הוא מצב של בחירה חופשית מלאה - גם להיות מאושר לבד, בלי כלום, ... בחיים, ומבחינתו המציאות מושלמת לחלוטין. סיכום ההרצאה - מה כדאי לזכור? בסיכומו של דבר, לפי אליעד כהן, אנשים זקוקים למשפחה, זוגיות, חברים ואהבה כמו שאדם נכה זקוק לכיסא גלגלים. אבל זו נכות רגשית שהאדם אינו חייב להישאר בה. הוא יכול ללמוד לאהוב את המציאות באופן בלתי תלוי, ואז כל ... איך להרגיש טוב לבד? מהי אהבה ללא תנאים? איך להתמודד עם בדידות קשה? האם חייבים זוגיות כדי להיות מאושרים? ניכור משפחתי והתמודדות איתו איך להיות מאושר בלי ילדים? איך לאהוב את המציאות בכל מצב? למה אני רוצה זוגיות? למה רע לי בלי זוגיות? רצון לזוגיות, האם חייב זוגיות? האם אפשר ... רוצים חברים? איך להיות מאושר בלי חברים? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך להיות מאושר לבד בלי חברים? למה אני רוצה משפחה? למה רע לי בלי משפחה? רצון למשפחה, האם חייב משפחה? האם אפשר להרגיש טוב בלי משפחה? למה אנשים רוצים משפחה? איך להיות מאושר בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להיות מאושר לבד בלי משפחה? למה אני רוצה ילדים? למה רע לי בלי ילדים? רצון לילדים, האם חייב ילדים? האם אפשר להרגיש טוב בלי ילדים? למה אנשים רוצים ילדים? איך להיות מאושר בלי ילדים? איך ... עם בדידות, אין לי אף אחד בעולם, אני בודד, אני מרגיש לבד, בדידות קשה, בדידות קיצונית, זוגיות כמו כסא גלגלים, משפחה כמו כסא גלגלים, 2 סוגים של אושר ...
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
... ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, ... מרגישים בדידות נוראית ואין אף אחד בעולם? כאשר האדם חש תחושת בדידות קשה, הוא עלול להרגיש שאין לו אף אחד בעולם: לא משפחה, לא חברים, לא זוגיות, ולא שום תמיכה חיצונית. התחושה הקשה הזו ... מתוך נקודת הקיצון הזו האדם יכול להבין אמת חשובה: הוא לא באמת צריך אף אחד ולא צריך שום דבר. האדם אומר לעצמו אני צריך משפחה, אני צריך אהבה, אני צריך כסף, אני צריך שיהיו לי חברים. אבל מי ... לשאול איך אני משיג את מה שחסר לי?, עליו לשאול למה בכלל אני חושב שזה חסר לי?. לדוגמה, אדם שמרגיש רע כי אין לו אהבה, משפחה או כסף, צריך לבדוק: האם הוא באמת חייב את הדברים האלה? מי קבע ... מסוימים. אבל כאשר האדם מבין שהוא לא באמת חייב שום דבר - הוא נהיה חופשי. הוא יכול לבחור להשתתף במשחק: להגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה חברים, אני רוצה להצליח. אבל עליו לזכור תמיד שזה רק ... של אחרים. למשל, אם אין לך זוגיות - אתה יכול להגיד בא לי זוגיות, אבל לזכור שזה רק משחק ולא צורך הכרחי. אם אין לך משפחה - אתה יכול להגיד בא לי משפחה, אבל לזכור שגם זה רק משחק, לא משהו שאתה חייב כדי להיות מאושר. ... איך לחיות בלי תלות באף אחד? מה לעשות כשהעולם כולו נגדך? מה עושים כאשר נדמה שהעולם כולו נגדך? שאין לך חברים, אין לך משפחה, אתה מרגיש כמו כלב גוסס ברחובות, בודד, נשכח, ואף אחד אפילו לא ... עצמו, שונא את עצמו, מבולבל, ולא מצליח למצוא סיבה לחיות. מה עושים אם אין לך כלום? אז מה קורה אם אין לך כלום? אין לך משפחה , חברים, כסף, בריאות, אהבה חיצונית או פנימית, אפילו אלוהים לא ... האם באמת צריך משהו? כשאדם חושב שהוא חייב משהו ואין לו את זה - הוא מרגיש אומלל. למשל, מי שחושב שהוא חייב כסף, אהבה, משפחה או תמיכה - והוא לא מקבל את זה, מרגיש כאילו הוא נמצא במצוקה ... לגרום לך להרגיש שאתה צריך דברים, ואז לגרום לך לרדוף אחריהם. כל החיים שלנו מבוססים על הצורך בהישגים, בכסף, בזוגיות, במשפחה - אבל האם זה באמת צורך? האם מישהו קבע שאתה חייב את זה? כשאין לך ... במקום לחפש תמיכה, אהבה וכסף מתוך תחושת מחסור - תוכל לראות את זה כמשחק. אתה יכול לבחור לשחק את המשחק ולהגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה זוגיות, אבל תדע שזה רק משחק - ולא הכרח. לסיכום אם ... ניתן להיכנס לאתר ולחפש: איך להתמודד עם בדידות?, מה אני באמת צריך?, איך להשתחרר מתחושת מחסור? ועוד. בהצלחה! ניכור משפחתי, איך להתמודד עם הלבד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ... לי עם הלבד, ניכור הורי, ניכור חברתי, ניכור הורים, ניכור רגשי, איך להרגיש טוב לבד בלי כלום? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך להרגיש טוב לבד בלי אף אחד? ...
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה חופשית, לשמור מצוות, מתן תורה, שמירת מצוות, חוזרים בתשובה
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, ... איך להתמודד עם משפחה דתית שלא מקבלת את דרכך? הנושא של התמודדות עם משפחה דתית כשאתה חוזר בשאלה, או לא מאמין בדרך שלהם, הוא נושא רגיש ... מסביר שברוב המקרים משפחות דתיות נמנעות מלדבר על נושאים כמו אמונה וחוסר אמונה כדי לא ליצור ... על אמונה עם בני משפחה? אליעד מסביר שהמטרה בסופו של דבר היא להגיע למצב שבו אפשר לדבר ... ובכנות עם כל בני המשפחה על הכל, כולל על האמונות השונות. יחד עם זאת, הוא מזהיר מהטעות ... טובה להתמודד עם משפחה דתית או אנשים בעלי דעה שונה משלך, היא דרך הבנת הצרכים הרגשיים ... איך להתמודד עם משפחה דתית? איך לשכנע אדם דתי? איך לדבר על חזרה בשאלה? מהי הסכמה ...
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
... במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה ... פעמים אדם הסובל ממחלה נפשית מתכחש לכך שיש לו בעיה, ולעיתים אף טוען כי כל מי שמנסה לעזור לו הוא עוקב אחריו או מתנכל לו. למרות זאת, הוא מציין שהסביבה הקרובה והמשפחה עדיין יכולים להשפיע ולסייע בצורה עקיפה על מצבו הנפשי של האדם. מה הקשר בין חוויית שמיעת קולות לבין מצב נפשי? אליעד מציע דוגמה של ילד או אדם במשפחה שמתחיל לשמוע קולות שלדבריהם הוא ... לכלום, וכך חוויית השמיעה של קולות נבנית. אם האדם מבקש עזרה, ניתן לעבוד ישירות מולו ולסייע לו להבין את הסיבות להרגשותיו. אך אם האדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, המשפחה יכולה עדיין להשפיע על מצבו הנפשי ... לטיפול רגשי. במקרה של שבר ביד, אין מה שהסביבה יכולה לעשות פרט לשמירה על בריאות האדם כדי למנוע החמרה. אך כאשר מדובר בהפרעה נפשית כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, המשפחה יכולה להשפיע על המצב הרגשי של ... מצבו הנפשי של האדם. כיצד משפיעה הסביבה על מצבו הרגשי של אדם הסובל מהפרעה נפשית? הסביבה הקרובה יכולה להשפיע לחיוב או לשלילה על מצבו הנפשי של האדם. תגובות של בני משפחה, דפוסים של התנהגות והאמירות שהם ... לשפר את מצבו הנפשי. האם אפשר לעזור למישהו שלא מגיע לטיפול בעצמו? אם האדם לא מוכן להגיע לטיפול ולא מודה בכך שיש לו בעיה, אליעד מציין כי אפשר עדיין לעזור לו דרך המשפחה או החברים הקרובים. זהו טיפול מרחוק שבו המשפחה מקבלת הכוונה כיצד לדבר עם האדם ומה ... של האדם מבלי שהוא יהיה ישירות מעורב בטיפול פורמאלי. למה אנחנו אוהבים אותך עלול להחמיר את הסכיזופרניה? כשהאדם הסובל מסכיזופרניה מרגיש שאינו אהוב או מתנכלים לו, המשפחה לעיתים תנסה להרגיע אותו בכך שתאמר ... - כמו צורך להיות אהוב או חופשי לחלוטין. כדי לפתור את הבעיה, יש להבין את שורש הצורך הזה וללמד את האדם לחשוב באופן מאוזן. גם אם המטופל לא מוכן לקבל עזרה ישירה, המשפחה יכולה להנחות אותו בעקיפין ולעזור לו להתמודד עם הבעיה. האם אפשר לרפא סכיזופרניה? על פי התפיסה שהוצגה בהרצאה, קיימת אפשרות להביא את האדם למצב שפוי ויציב, לפעמים אפילו בלי התערבות ישירה מצידו. המשפחה והסביבה הקרובה יכולים לשחק תפקיד ... שמאחורי ההתנהגות של האדם. אליעד טוען כי בעזרת הדרכת הסביבה הקרובה, אפשר להקל את המצב או אפילו להביא לריפוי של ההפרעה הנפשית. איך נראה הטיפול המרחוק בפועל? המשפחה פונה לקבל הדרכה וניתוח של ... סכיזופרניה. לפעמים אותו אדם מתכחש לכך שיש לו בעיה ואומר שהכל בסדר, או טוען שמי שמנסה לעזור לו עוקב אחריו. למרות זאת, ניתן להשפיע על מצבו הנפשי, משום שהסביבה המשפחתית והחברתית תורמת רבות למצב הרגשי שלו. מה הדוגמה של מישהו ששומע קולות שהוא ציפור? נניח שילד או בן משפחה פתאום מתחיל לשמוע קולות שאומרים לו ... הוא רוצה להרגיש חופשי, מרחף, לא מחויב לשום דבר, ולכן הדמיון שלו מתבטא בקולות שמספרים לו שהוא ציפור. אולם אם אותו אדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, ועדיין שומע קולות, המשפחה יכולה להשפיע על המציאות הרגשית שלו באופן עקיף. מדוע ההשוואה בין שבר ביד לבין מצב נפשי? כאשר לאדם יש שבר ביד, ברור שצריך טיפול רפואי ואין דרך לרפא את השבר רק באמצעות המשפחה, מלבד אולי להקל על הלחץ ולדאוג שלא יחמיר. לעומת זאת, במצב נפשי כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, מדובר בתהליך רגשי ותודעתי. המשפחה והחברים משפיעים על העולם הרגשי של האדם ולכן מסוגלים, אם יודעים כיצד להתנהל מולו, לשנות את הלך החשיבה שלו ולסייע בהחלשת ההפרעה או אפילו בפתרון שלה. כיצד המשפחה והסביבה משפיעות על מצבו הרגשי של אדם? הסביבה הקרובה יכולה לתרום לחיזוק או להחלשת הפרשנויות המוטעות של האדם. הרעיונות, המסרים, ההתייחסות והדפוסים המשפחתיים - כולם יכולים להשפיע על עוצמת הפרנויה, על הדיכאון או על שמיעת הקולות. לדוגמה, אפילו אם אין קשר ישיר בין בני המשפחה לתוכן המחשבות המטרידות, עצם ... את המצב הנפשי. כיצד לטפל במישהו שאינו מגיע לטיפול בעצמו? אם האדם עצמו אינו מגיע לטיפול ואינו מודה בקיום בעיה, עדיין ניתן לטפל בו מרחוק דרך הדרכה של אנשי המשפחה או החברים הקרובים. מי שמנחה את המשפחה (כמו אליעד) יכול להסביר מה לומר, ... לטיפול פורמאלי. מדוע הדוגמה של אנחנו אוהבים אותך עלולה להחריף את הסכיזופרניה? יש מצב שבו אדם עם סכיזופרניה מרגיש שלא אוהבים אותו או מתנכלים לו. באופן טבעי, המשפחה מנסה להרגיע אותו בטענה שכולם ... כדי לפתור את הבעיה, מנסים להבין את הרקע הרגשי שמאחורי המחשבות, וללמד את האדם לחשוב באופן הגיוני ומאוזן יותר. גם אם המטופל אינו מעוניין בטיפול, אפשר להכווין את המשפחה כיצד לפעול, מה לומר ואיך לא להגיב ... לטיפול מהותי מלבד תרופות או תפילה. אולם לפי הגישה המוצגת כאן, קיימת אפשרות להביא את האדם למצב שפוי והגיוני, לעיתים גם בלי התערבות ישירה שלו, באמצעות הדרכה למשפחה ולסביבה הקרובה. המסר הוא שלבני המשפחה יש יכולת רבה להשפיע על מצבו הנפשי של האדם אם הם מתנהלים בדרך המתאימה לשורש הבעיה הרגשית. איך זה נראה בפועל? בפועל, המשפחה פונה לקבל הדרכה ושואבת הסברים על ... עזרה בצורה רשמית. מה כדאי לזכור? בסופו של דבר, ההבנה היא שכל מחשבה מטרידה ושגויה נובעת מצורך רגשי חזק (כמו להיות אהוב לגמרי, להיות חופשי לגמרי, וכדומה). כאשר משפחה וחברים יודעים לתת מענה מאוזן לצורך ... סכיזופרניה, בת זוג חולה סכיזופרניה, בת חולה סכיזופרניה, איך לטפל בסכיזופרן? ידידה שלי סכיזופרנית, הבן שלי שומע קולות, הבת שלי שומעת קולות, בעלי שומע קולות, בן משפחה סכיזופרן, בת
אובססיה בזוגיות, למה הוא לא רוצה אותי? למה היא לא רוצה אותי? רכושנות בזוגיות, רוצה חתונה וילדים, פחד ממחויבות, גבר שלא רוצה מחויבות, אישה שלא רוצה מחויבות, פחד מחתונה, חוסר הצלחה בזוגיות, רצון מודחק, להרגיש טוב לבד
אובססיה בזוגיות, למה הוא לא רוצה אותי? למה היא לא רוצה אותי? רכושנות בזוגיות, רוצה חתונה וילדים, פחד ממחויבות, גבר שלא רוצה מחויבות, אישה שלא רוצה מחויבות, פחד מחתונה, חוסר הצלחה בזוגיות, רצון מודחק, להרגיש טוב לבד
... לפעמים תחושת הטוב שהאישה חווה כשהיא לבד אינה אמיתית, אלא נובעת מהדחקה של רצונות שיש לה, כמו למשל משפחה וילדים. כשהיא לבד, היא מדחיקה את הרצונות הללו כי היא חושבת שהם לא ניתנים להגשמה. בגלל ההדחקה הזאת, היא מרגישה טוב לכאורה, ולא מראה את הצורך שלה בזוגיות, מה שהופך אותה ... פתאום הגבר מרגיש שהוא נדרש למלא את הרצונות שלה. כל הלחץ, הכעס והתסכול שהיו לה על כך שלא הייתה לה משפחה וזוגיות עד כה, מופנים כעת כלפיו, והוא זה שצריך לעשות אותה מאושרת. הלחץ הזה גורם לו להרגיש שהוא כבול, וכך הוא מאבד עניין ומתרחק. איך אפשר להרגיש טוב לבד באופן אמיתי? ... שהאישה תלמד להרגיש טוב עם עצמה באמת, מבלי להדחיק את הרצונות שלה. במקום להדחיק את הרצון בזוגיות או במשפחה , עליה להכיר בו ולהשיג את התחושות הטובות שהיא מקווה לקבל מזוגיות בדרכים אחרות. למשל, אם היא רוצה להרגיש נחשקת או אהובה, עליה למצוא דרכים להרגיש כך גם לבד, ללא תלות באדם ... אז מה קרה פה אז התשובה היא כזאת בן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב, עכשיו לצורך העניין היא נגיד רוצה משפחה וילדים נגיד שהיא רוצה משפחה וילדים ועכשיו ככה בן אדם ברגע שיש רצון שהוא חושב שהוא לא יכול להשיג אותו הוא מתחיל להרגיש רע ואז הרבה פעמים הוא מדחיק את הרצון ועכשיו מה שקורה זה כזה דבר היא נגיד רוצה משפחה וילדים ואז היא נמצאת לבד, עכשיו בא נדבר על המצב שהיא לבד כשהיא לבד היא אומרת לעצמה וואלה אני אף פעם לא אשיג משפחה וילדים ואז מה שקורה זה שהיא פשוט מדחיקה את הרצון הזה היא לא חושבת עליו היא לא מתעסקת איתו והסיבה שטוב לה כשהיא לבד זה לא בגלל שהיא לא רוצה משפחה וילדים אלא בגלל שהיא לא חושבת שהיא תשיג וילדים אז היא מדחיקה את הרצון למשפחה וילדים. ואז היא מדחיקה את הרצון למשפחה וילדים ואז רוצים להכיר אותה כי היא בחורה נחמדה היא כאילו לא מבטאת את זה שהיא רוצה משפחה וילדים כי היא לא מזדהה עם הרצון הזה כי היא חושבת שאין אפשרות להשיג אותו ואז מאוד כייף להיות איתה כי היא בן אדם שרק נותן ולא מנסה לקבל נניח ואז היא מכירה את הבחור בהתחלה והיא עדיין לא בטוחה אם הוא מתאים לה או לא אז היא עדיין לא מזדהה עם הרצון שהיא רוצה משפחה וילדים כי היא עדיין ב - state of mind שאומר אני לא יכולה להשיג משפחה וילדים אבל בשנייה שהיא חושבת שהיא אומרת הנה זה אני יכולה לעשות איתו משפחה וילדים אוטומטית הרצון שלה שהיה מודחק קודם שהיא רוצה משפחה וילדים קופץ ועכשיו היא מבטאת את הצורך שלה שהיא רוצה משפחה וילדים עליו ואז הסטרס שלה שהיא רוצה משפחה וילדים מי אמור לתת לה את זה הוא וזה שהיא עצבנית על זה שאין לה משפחה וילדים לאיפה זה הולך אליו וזה שהיא כועסת על זה שהיא מתבגרת ואין לה ילדים ולכולם יש ולה אין וכולם בזוגיות והיא לא וכל הסיפורים האלה איפה כל הסטרס הזה עכשיו הולך לכיוון ... להרגיש לבד אבל גם קודם היא הרגישה טוב לבד. אבל קודם היא הרגישה טוב לבד כי הדחיקה את הרצון שלה למשפחה וילדים כי היא חשבה שזה לא אפשרי היא צריכה להציף אצל עצמה את הרצון שלה למשפחה וילדים או את מה שהדבר האחר שמייצג אצלה זוגיות אהבה נאהבת נחשקת מה שזה לא יהיה צריך להציף את זה ולהחליש את זה, איך בדרכים אחרות לא באמצעות התכחשות לרצון אלא באמצעות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: משפחה, האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: משפחה, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל קוגניטיבי התנהגותי, מאמן לזוגיות, מאמן אישי מומלץ בתחום משפחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5625 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 04:37:44 - wesi1