אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מריבות בין אנשים ✔גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות, בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:15גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות, בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית, להבין אחד את השני, הבנה בזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות
איך נוצרות מריבות בגלל חוסר בדיקה של הבנה הדדית?

מריבות בין אנשים מתפתחות פעמים רבות משום שהם מדלגים על שלב בסיסי וחיוני בתקשורת ביניהם - בדיקת ההבנה ההדדית. כאשר שני אנשים מתווכחים ולא מגיעים להסכמה, לרוב הם רק מביעים את העמדות שלהם בלי לוודא האם הצד השני הבין אותם כראוי או האם הם עצמם הבינו את האחר. לדוגמה, אמא מבקשת מהילד שלה לעשות משהו והוא עונה לה תשובה שנראית לה כלל לא קשורה. במקום לעצור רגע ולשאול את עצמה האם הילד באמת הבין את השאלה, או האם היא הבינה נכון את תשובתו, היא מיד מגיבה בתוקפנות ושואלת "מה הקשר?" הילד מצדו מתגונן ומסביר שהתשובה שלו כן קשורה, וכך נוצר ויכוח מיותר שאין לו פתרון ברור, רק מפני שאיש לא עצר לוודא מה הצד השני הבין.

למה חשוב לוודא שהצד השני הבין אותך נכון?

חשוב לוודא שהצד השני אכן הבין אותך נכון, כי לעיתים קרובות קורה שהאדם ששאל את השאלה ניסח אותה בצורה לא מדויקת, ולכן האדם השני השיב בהתאם למה ששמע, ולא למה שהשואל התכוון. לפני שמגיבים בתוקפנות או בשלילה לתשובה שנראית לא הגיונית, חשוב לשאול את הצד השני: "מה הבנת ששאלתי?" כך מתברר לעיתים שהצד השני שמע או פירש את השאלה בצורה שונה לחלוטין ממה שהתכוונת, או שאתה בכלל לא שאלת את השאלה הנכונה.

איך להתמודד עם תגובה שנראית לא קשורה בכלל?

כאשר אתה מקבל תגובה שנראית לא קשורה או מוזרה, התגובה הנכונה היא לעצור רגע ולשאול את עצמך: "האם ייתכן שלא הבנתי את התשובה של הצד השני, או אולי הוא לא הבין אותי?" במקום לעבור ישר למתקפה או להניח שהצד השני טועה, מומלץ לשאול אותו איך הוא פירש את שאלתך. לעיתים קרובות מתגלה שמה שנראה לך בתחילה כתשובה לא קשורה הוא למעשה תשובה הגיונית לשאלה אחרת, שונה ממה שהתכוונת אליה.

איך לוודא שאנחנו עצמנו הבנו את הצד השני?

לא רק שחשוב לבדוק האם הצד השני הבין אותנו, אלא גם עלינו לוודא שאנו הבנו נכון את הצד השני. דרך טובה לעשות זאת היא לחזור על דברי הצד השני ולשאול אותו אם כך התכוון: "אני הבנתי שענית לי כך וכך, האם לזה התכוונת?" הרבה פעמים הצד השני יאמר: "לא, התכוונתי למשהו אחר לגמרי, " וכך מתברר שהבעיה הייתה בחוסר הבנתך את תשובתו.

מדוע אנשים נוטים לדלג על שלב בדיקת ההבנה ההדדית?

אנשים רבים מדלגים על שלב הבדיקה של ההבנה ההדדית מתוך הרגל או כי הם לא מורגלים לסגנון תקשורת נכון. במקום לבדוק האם הם הבינו או הובנו כראוי, הם עוברים ישר לוויכוח או לתקיפה הדדית, ולכן הם מפספסים את המקור האמיתי של אי - ההסכמה, שהוא בדרך כלל אי - הבנה בסיסית.

כיצד לשנות הרגלים של מריבות קבועות בזוגיות?

כשבני זוג רגילים לריב לעיתים קרובות, הדרך הטובה ביותר לשינוי היא לתרגל באופן קבוע את שלב ההבנה ההדדית. עוד לפני שנותנים תשובה או מתחילים להתווכח, על בני הזוג לומר אחד לשני: "קודם כל בא נראה שהבנתי אותך ושאתה הבנת אותי." כל צד יכול לבקש מהשני לחזור על דבריו כדי לוודא שההבנה נכונה. הרגל זה מפחית משמעותית את כמות המריבות שנובעות מאי - הבנות.

איך ליישם את שיטת הבירור כשמישהו מאשים את השני במשהו חמור?

כאשר יש האשמה חמורה, למשל "אשתי בגדה בי", התגובה הנכונה לפני תגובה אימפולסיבית היא לבדוק מה בדיוק נאמר ומה בדיוק נשמע. יש לשאול את הצד השני איך הוא הבין את הטענה: האם האישה שמעה בדיוק מה האיש אמר, האם האיש אמר בדיוק מה שהתכוון לומר, ואולי בכלל נוצרה אי - הבנה שיצרה את הקונפליקט. ללא בירור זה, נוצרים סכסוכים גדולים על דברים שלא נאמרו או לא הובנו נכון.

איך זה נכון גם לגבי האדם מול המציאות?

לא רק בתקשורת בין אנשים חשוב לוודא הבנה, אלא גם במערכת היחסים של האדם עם המציאות עצמה. אדם נוטה להניח הנחות יסוד לא בדוקות לגבי המציאות ולרוץ לפתור בעיות שלא בהכרח קיימות. לדוגמה, הוא עשוי לחשוב ש"משהו עלול לקרות" או שהוא "לא רוצה שיקרה דבר מסוים, " לפני שהוא בכלל בירר לעומק אם הדבר הזה אכן אפשרי או לא, והאם הוא באמת לא רוצה אותו. בדיקת הנחות יסוד אלו לפני נקיטת פעולה יכולה לחסוך הרבה בעיות וקונפליקטים מיותרים.

איך בירור הנחות יסוד עוזר לפתור את הבעיה מהשורש?

כאשר אדם ממהר לפתור בעיה בלי לבדוק האם הנחות היסוד שלו נכונות (האם יש בעיה באמת, האם זה אכן מפריע לו, וכו'), הוא עשוי לטפל בטעות בבעיה שאינה קיימת באמת, או להתעלם מהבעיה האמיתית. באופן דומה בתקשורת בין אנשים - מי שלא מוודא מה בדיוק נשאל, מה בדיוק נאמר, ומה בדיוק הובן, מתעלם מהבסיס האמיתי של הקונפליקט, ויוצר עוד ועוד סכסוכים.

איך הכל מתחבר לשאלה הפילוסופית "האם יש הבדל בין יש לאין"?

בסופו של דבר, שאלת ההבנה ההדדית מתקשרת לשאלות פילוסופיות עמוקות יותר, כמו השאלה "האם יש הבדל בין יש לאין?" כאשר אדם בודק היטב את הנחות היסוד שלו, הוא בעצם בודק האם הדברים מתקיימים באמת, או שהם רק פרשנות אישית שלו. הבדיקה הזו חשובה כדי לוודא שאין חוסר התאמה בסיסי בהבנה עוד לפני שמתחילים לחפש פתרונות או לריב.
איך נוצרות מריבות כשלא מוודאים הבנה הדדית?

כאשר שני אנשים מתווכחים ולא מגיעים להסכמה, פעמים רבות הם פשוט מביעים את העמדה של כל אחד, מבלי לעצור ולוודא שני דברים בסיסיים: האם הצד השני הבין אותם כראוי, והאם הם עצמם הבינו את הצד השני. לדוגמה, אמא מבקשת מהילד שלה לעשות משהו, והוא עונה תשובה שנראית לה לא קשורה בכלל. במקום לעצור ולברר "רגע, האם הילד הבין מה שאלתי? האם אני הבנתי את התשובה שלו?", הם מיד תוקפים זה את זה: האמא אומרת "מה הקשר?", הילד משיב "לא נכון, זה כן קשור", וכך נוצר ויכוח שאין לו מוצא ברור.

למה חשוב לוודא שהצד השני הבין אותך?

במצב שבו מקבלים תשובה לא קשורה, יש אינסטינקט לתקוף ולומר "מה פתאום, זה לא נכון". אך במקרים רבים, ייתכן שהצד השני לא הבין את השאלה, או שהשאלה עצמה לא נוסחה כראוי. לכן כדאי לשאול: "אתה הבנת מה שאלתי? מה הבנת ששאלתי?". לעיתים מתברר שהשואל לא הסביר היטב מה הוא רוצה, ולכן השני ענה לו על שאלה אחרת. ברגע שמבהירים את השאלה, אפשר למנוע בלבול רב.

מה עושים כשמישהו מגיב בתשובה שנראית לא קשורה בכלל?

אם נתקלים בתגובה שנראית לא קשורה או לא הגיונית, כדאי לעצור ולשאול את עצמנו: "אולי לא הבנתי אותו נכון, או אולי הוא לא הבין אותי נכון?". במקום לעבור מיד למתקפה או לבטל את התשובה של השני, אפשר לבדוק איך הוא פירש את השאלה. לפעמים נגלה שהוא שמע או פירש שאלה אחרת לגמרי.

איך מוודאים שאנחנו הבנו את מה שהצד השני ענה?

לא רק שצריך לוודא שהוא הבין את השאלה, אלא גם לוודא שאנחנו הבנו את התשובה שהוא נתן. לדוגמה, אפשר לחזור על הדברים שלו ולומר: "אני הבנתי שענית לי ככה וככה, נכון?". אם הוא יאמר: "לא, בכלל לא לזה התכוונתי", יתברר שיש חוסר התאמה בהבנה.

למה אנשים מדלגים על שלבי הבדיקה הללו?

רוב האנשים, מתוך הרגל או דפוס תקשורת, מדלגים על השלב שבו בודקים "האם הבנת אותי" ו"האם הבנתי אותך". התוצאה היא שרצים מיד אל הוויכוח עצמו, מנסים להצדיק או לתקוף, ומפספסים את המקור האמיתי של חוסר ההסכמה - שהוא בדרך כלל אי - הבנה בסיסית בשאלה או בתשובה.

איך ליישם את זה כאשר יש הרגל של מריבות חוזרות?

כאשר שני הצדדים מורגלים בוויכוחים, חשוב שתהיה מוכנות משותפת לפתור את הקונפליקט באמת. עוד לפני שמוסרים תשובה או מתווכחים על תוכן הדברים, יש לשים דגש על "בוא נראה שהבנתי אותך, בא נראה שהבנת אותי". אפשר לבקש מהצד השני: "תחזור בבקשה על מה שאתה חושב שאמרתי, כדי שאוכל לדעת שהסברתי את עצמי נכון".

איך לגשר בין שני אנשים כשאחד מתלונן על השני?

אם אדם אחד מאשים את השני במשהו, למשל "את אשתי בגדה בי", לפני שרצים להגיב על התלונה, כדאי לבדוק אם שני הצדדים הבינו אחד את השני כראוי. מה בדיוק האיש אמר? למה הוא מתכוון? האם האישה שמעה בדיוק את הניסוח ואת הטענה? יתכן שהיא פירשה את המילים בדרך אחרת, ומכאן נוצר סכסוך גדול על בסיס אי - הבנה.

איך זה תקף גם מול המציאות עצמה?

לא רק בין אנשים חשוב לוודא הבנה הדדית, אלא גם כאשר אדם מתמודד עם המציאות. לעיתים אדם בטוח שמשהו "עלול לקרות", או שהוא "לא רוצה שיקרה מצב מסוים". אך לפני שעוברים לפתרון, רצוי לעצור ולשאול: "האם זו באמת המציאות? האם באמת אני רוצה או לא רוצה את הדבר הזה?". לפעמים מגלים שהחשש או הרצון מבוססים על טעות בהנחות היסוד.

למה בדיקת הנחות יסוד עוזרת לפתור את הבעיה מהשורש?

כשאדם רץ לפתור בעיה מבלי לברר את הנחות היסוד של השאלה (למשל, האם באמת קיימת בעיה, או האם באמת מה שהוא חושב שקורה אכן קורה), הוא עלול לעסוק בטיפול שגוי במשהו שלא באמת מפריע. בדומה לכך בוויכוח בין אנשים, אם לא מוודאים מה בדיוק שאלו, מה רצו להגיד, ומה הבינו - מתעלמים מבסיס השאלה, ויוצרים עוד סכסוכים.

איך הכל מתחבר לרעיון של "האם יש הבדל בין יש לאין"?

בסופו של דבר, כאשר בודקים את הנחות היסוד, מגיעים גם לרמה העמוקה ביותר של שאלות על המציאות: האם הדברים באמת מתקיימים כפי שחושבים, או שמא מדובר בפרשנות? באמצעות שאלה כזו ניתן להבין שכדי לפתור בעיות, נחוץ לפרק אותן עד לשורש ההבנה ההדדית ולוודא שאין חוסר התאמה עוד לפני שמתחילים להיאבק בפתרון.
אוקי השכל הבא אומר כזה דבר ברגע ששני אנשים מתווכחים והם רואים שיש וויכוח ולא מגיעים להסכמה מה שקורה הרבה פעמים, אם אפשר להגיד בדרך כלל הרבה פעמים מה שקורה זה שכל אחד מביע את העמדה שלו בלי לוודא שני דברים 1. הוא לא מוודא שהבן אדם השני הבין אותו 2. הוא לא מוודא שהוא הבין את הבן אדם השני. אתה מסכימה איתי את עכשיו נגיד מתווכחת עם הילד שלך על משהו את אומרת לו "תעשה ככה וככה" הוא אומר לך "לא ככה וככה" ואת אומרת "מה זאת התשובה הזאת מה זה בכלל קשור לשאלה", עכשיו מה קורה כשמגיעים לכזה מצב שאת אומרת "מה זה בכלל קשור איך זה בכלל עונה למה ששאלתי?" אז מה שרוב האנשים עושים זה תוקפים עוד פעם "מה פתאום אבל זה לא ככה וככה" ואז מה שהבן אדם השני עושה "לא נכון זה כן ככה וככה" ואולי בכלל אתם מדברים על שני נושאים שונים.

אבל אם לעומת זאת אינסטינקטיבית אמרת למישהו משהו והוא הגיד תגובה שנראית לך לא קשורה, לא קשורה לא עונה, לא לעניין לא יודע מה את אומרת "רגע או שאני לא הבנתי אותו או שהוא לא הבין אותי" קודם כל בוא נוודא "אתה הבנת מה שאלתי, מה שאלתי?", הרבה פעמים הוא הסביר מה שאלת ותראי שהוא הסביר הסבר אחר בכלל הסביר הסבר אחר או שהוא יחזור על מה שאמרת אבל את אולי לא הסברת את השאלה של עצמך נכון, גם זה יכול להיות לפעמים נגיד את לא הסברת בדיוק מה רצית הוא באמת הבין מה שאלת כי זה מה ששאלת והוא באמת נתן לך תשובה ואת מתפלאת למה זה לא עונה למה ששאלת כי את שאלת את השאלה הלא נכונה שרצית לשאול.

אז קודם כל "רגע מה הבנת אותי בכלל ששאלתי?" ואז הרבה פעמים שומעים מישהו אומר "הבנתי ששאלת ככה וככה" או שמתברר שהוא לא הבין או שהוא לא הבין נכון, או שהוא הבין חלקית או שמתברר שהשואל לא שאל את השאלה נכון ובהנחה שהוא הבין הוא אומר "נכון הבנת, אוקי אז מה ענית לי? ענית לי ככה וככה אוקי בא נראה אם אני הבנתי מה ענית" אולי אתה לא הבנת מה ענו לך. רוב האנשים מרוב ככל הוויכוחים מדלגים על השלב הזה מדלגים על השלב של "בוא נראה אם אתה הבנת אותי, בא נראה אם אני הבנתי אותך" מדלגים על השלב הזה, עכשיו אם יש אנשים שבאופן יחסי הם רגילים לכך שיש ביניהם מריבות שזה כאילו כבר הרגל אז מה שצריך לעשות זה להתרגל, בהנחה ששני הצדדים רוצים לפתור את הקונפליקט מה שצריך לעשות זה להתרגל עוד בכלל לפני שנותנים את התשובה קודם כל "בוא נראה מה הבנתי אותך, בא נראה מה הבנת אותי".

עכשיו ופה יש שני דברים נגיד אתה שואל מישהו שאלה אפשר להגיד לו "אוקי לפני שאתה נותן לי תשובה אני רק רוצה לראות שהסברתי את עצמי נכון, מה הבנת שהסברת לגלגל את האחריות עליך או שהבנת אותי נכון" הוא יגיד "ברור שהבנתי אותך נכון", "אולי אני לא הסברתי את עצמי נכון בא תגיד לי מה הבנת?" או "מה אתה חושב שהתכוונתי?", אבל זה יותר קשה כי זה יאלץ אותו להסביר אבל יש את השלב שכשאתה עונה "רגע בא נראה אם הבנתי מה ענית לי בכלל, וואלה לא הבנתי את זה בכלל זה לא תשובה שאתה ענית לי היא לא נכונה אלא אני לא הבנתי אותך" זה גם כן סוג של דרך להסביר את זה. או נגיד שמישהו נותן לך תשובה שנראית לך לא הגיונית אז אתה אומר לו "אוקי בא נראה מה אני הבנתי, אני הבנתי ששאלתי אותך ככה וככה וענית לי ככה וככה זה נכון?" ואז הוא יגיד לך "לא אני הבנתי ששאלת שאלה אחרת" כאילו אפשר גם כשאומרים לו "מה הבנת את התשובה" תוך כדי זה בעצם לחזור על השאלה ואז הוא אומר "רגע לא אבל אתה שאלת שאלה אחרת" אתה אומר לו "אוקי אני שאלתי ככה ואתה ענית ככה לא הבנתי את הקשר" כאילו "משהו פה לא ברור לי" או "למה בדיוק התכוונת או משהו כזה.

אבל שימו לב עוד פעם חלק גדול מהמריבות בין אנשים הוא שהם לא, מישהו אמר משפט ואת המשפט הזה ניתן לפרש בכמה פירושים שונים ובן אדם מניח שהבן אדם השני מבין את מה שהוא התכוון והוא מניח שהוא פירש את זה איך שאתה הבנת ואתה מניח שככה והוא מניח שככה ואז נוצרות מריבות, ואז הוא עונה על משהו ואתה עונה לו על משהו אחר והוא הגיב ככה ומדברים מתווכחים ומתווכחים ואז נוצרות המון מריבות בכלל שאת הבסיס אתה בכלל הבנת מה הוא אמר אתה בכלל הבנת מה הוא ענה, מה אתה רץ קדימה זה נכון זה לא נכון זה כן נכון. עכשיו אותו דבר בן אדם מול המציאות, איפה זה בן אדם מול המציאות אז לפני בן אדם מול המציאות אז ככה אמרנו אתה מול מישהו, עכשיו בא נניח שאתה צריך לגשר בין שני אנשים לגשר הוא מתלונן עליו והוא מתלונן עליו "למה עשית ככה וככה".

אוקי אתה הבנת אותו לפני מה אתה חושב על מה שהוא אמר, נגיד מישהו אומר הגבר אומר "אשתי בגדה בי עם מישהו מסוים" ואז האישה מגיבה את התגובה שלה, עכשיו אז לפני מה את אומרת על מה שהוא אמר קודם כל את הבנת מה הוא אמר אולי היא לא הבינה מה הוא אמר ואז היא אומרת משהו מסוים, אתה הבנת מה היא אמרה אולי בכלל היא הבינה אחרת למה היא הבינה ככה, אתה מבין שאם היא הבינה ככה מה זה אומר וכו'. עכשיו אותו דבר גם הבן אדם מול המציאות ברגע שבן אדם יש לו קונפליקט מול המציאות אז הוא צריך לנסות לגשר בינו לבין המציאות, עכשיו בא בן אדם ואומר "אתה יודע המציאות היא כזאת וכזאת אני רוצה ככה וככה" רגע אתה בכלל בטוח שזאת המציאות אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה, לפני שבן אדם רץ בוא תברר את העובדות בכלל מי אמר שמה שאתה חושב שזה ככה זה ככה.

בן אדם אומר "אני חושב שעלול לקרות לי ככה וככה" באמת עלול לקרות לך, "אני אומר אני לא רוצה שיקרה לי ככה וככה" זה באמת אתה לא רוצה את זה, כי בדרך כלל אנשים מדלגים על השלב הזה הם חושבים שמשהו קורה הם חושבים שמה שהם רוצים וישר הם רצים לפתור את זה מאשימים, עושים מתנהלים. אוקי ולכן אני חוזר ואומר עוד פעם הדרך להימנע ממריבות במערכות יחסים היא על ידי שקודם כל לבדוק אם בכלל בן אדם אחד הבין את השני, כשאתה מאשים מישהו במשהו או לפני שאמורה להיות חשובה לך התגובה שלו אמורה להיות חשובה לך האם בכלל הוא הבין מה אמרת לא ברור שהוא בכלל הבין מה אמרת ואני אוסיף יותר מזה וגם לא ברור שאתה בכלל הסברת את מה שרצית לומר, זה לא תמיד שהשני מטומטם אלא לפעמים גם הדובר עצמו שמסביר את עצמו גם הוא לא חכם ומפריע לו משהו אחד והוא אומר שמפריע לו משהו אחר ואז הוא מתפלא למה לא הבינו אותי.

אבל זה לא מה שמפריע לך מפריע לך משהו אחר, למה אתה אומר זה מפריע לך אתה בכלל רוצה משהו אחר מפריע לך למה אתה מתלונן על זה ואתה מתפלא למה לא פותרים לך את הבעיה. בן אדם צריך לוודא שהבינו אותו לוודא שהוא הבין את השני לפני שהוא קופץ לתת תשובות. הבנו אותו דבר גם פה הרבה פעמים כמישהו נותן תשובה מה הבנת מה הייתה השאלה בכלל, על איזו שאלה אתה עונה מה הייתה השאלה שאתה נותן תשובה, "לא אבל יש לי תשובה" מה התשובה על איזו שאלה מה הייתה השאלה זאת בכלל לא הייתה השאלה הייתה שאלה אחרת. גם בן אדם מול עצמו בן אדם מחפש איזה פתרון יש לו איזו בעיה הוא ישר מחפש פתרון, רגע מה אתה מחפש פתרון למה? לבעיה הזאת והזאת, אתה בכלל בטוח שזאת הבעיה אולי יש בעיה אחרת בכלל אתה בטוח שזאת הבעיה אבל בכלל הבעיה הזאת לא קיימת, מה אתה רץ לחפש זה בכלל יש בעיה אחרת. אותו דבר בן אדם מול עצמו מול סביבתו, אנשים בינם לבין עצמם בשורה התחתונה לבדוק את הנחות היסוד של השאלה, חזרנו לאותה נקודה האם בכלל הנחות היסוד נכונות האם יש הבדל בין "יש לאין". הבנו הכל מתחבר להכל אמת?

ש: אמת.
הסבר יש הבדל בין יש לאין להניח הנחות יסוד להגיב בלבול שינויים הסכמה תגובות תקשורת טובה יכולת איך לגשר בין אהבה אהבה בזוגיות אחד את השני אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אישית בזוגיות בעיה בעיה זוגית בעיות בעיות בזוגיות בעיות בתקשורת בעיות זוגיות בתקשורת גישור גישור זוגי גישור לזוגות הבנה הבנה בזוגיות הצלחה הצלחה בזוגיות זוגי זוגיות זוגיות טובה טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לגשר להבין להבין אחד את השני להצליח להצליח בזוגיות מאבק מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מטפל זוגי מריבה מריבה זוגית תקשורת תקשורת בין אישית תקשורת זוגית תקשורת טובה תקשורתיות
איך למצוא עניין בכל דבר? איך לא להשתעמם לעולם? הכל השתקפות שלך, איך להתעניין בדברים? חיים משעממים, חיים מעניינים, חשיבה יצירתית, חשיבה מופשטת, להסתכל מחוץ לקופסא, השתקפות עצמית
איך למצוא עניין בכל דבר? איך לא להשתעמם לעולם? הכל השתקפות שלך, איך להתעניין בדברים? חיים משעממים, חיים מעניינים, חשיבה יצירתית, חשיבה מופשטת, להסתכל מחוץ לקופסא, השתקפות עצמית
... מתמיד, כי תמיד יש עוד משהו לגלות ולהבין. כיצד ניתן ליהנות מדברים יומיומיים כמו רכילות או מריבות? אליעד מדגים כיצד גם דברים טריוויאליים כמו רכילות או מריבות בין אנשים יכולים להפוך למקור הנאה ועניין אינסופי. אם האדם ישאל את עצמו: למה הם רבים?, מה המשמעות העמוקה ...
שקרים אמינים, איך לזהות שקרים? איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? חוק ומשפט, יעוץ לשופטים, איך לשקר אנשים? איך להישמע אמין?
שקרים אמינים, איך לזהות שקרים? איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? חוק ומשפט, יעוץ לשופטים, איך לשקר אנשים? איך להישמע אמין?
... הקורבן במערכות יחסים, ללמוד לשקר, איך לקרוא אנשים? איך לזהות מניפולציות? איך ללמוד שלא יעבדו עליך? גישור משפחתי, מריבות בין בני זוג, מריבות בין אחים, מריבות בין אנשים, אשתי אשמה, בעלי אשם, אשתי הרסה לי את החיים, בעלי הרס לי את החיים, להאשים אחרים, איך להתכונן לעדות? הכנה ...
מערכות יחסים, נתינה, קבלה, לעזור למישהו, כפיות טובה, לתת על מנת לקבל, למנוע מריבות, להגדיר דברים, לדבר בצורה ברורה
מערכות יחסים, נתינה, קבלה, לעזור למישהו, כפיות טובה, לתת על מנת לקבל, למנוע מריבות, להגדיר דברים, לדבר בצורה ברורה
... מהאדם המקבל להרגיש שאתה חייב לו משהו. איך למנוע כפיות טובה? מה עושים כדי שלא ינצלו אותך? איך לתת בלי להרגיש חייבים? כיצד להגדיר דברים במערכת יחסים? למה חשוב לדבר בצורה ברורה? האם לתת משהו בלי לקבל בתמורה? איך להימנע ממריבות בין אנשים?
זוגיות, מטרת הזוגיות, קשר זוגי, זוגיות מתוך אחדות, חיפוש זוגיות, סוגים של זוגיות, זוגיות טובה, אהבה ללא תנאים, מהי זוגיות
זוגיות, מטרת הזוגיות, קשר זוגי, זוגיות מתוך אחדות, חיפוש זוגיות, סוגים של זוגיות, זוגיות טובה, אהבה ללא תנאים, מהי זוגיות
זוגיות, מטרת הזוגיות, קשר זוגי, זוגיות מתוך אחדות, חיפוש זוגיות, סוגים של זוגיות, זוגיות טובה, אהבה ללא תנאים, מהי זוגיות מהי בעצם מטרת הזוגיות? אליעד מסביר שהסיבה העמוקה שבני אדם מחפשים זוגיות היא משום שזוגיות נתפסת בעיניהם כדבר הכי קרוב לחוויה של אחדות ואהבה ללא תנאים. זוגיות טובה היא למעשה ניסיון לשחזר בצורה הקרובה ביותר את החוויה של האחדות עם הכל. בני אדם מרגישים שבזוגיות טובה הם יכולים לחוות שמישהו אוהב אותם ללא תנאים, ושיש להם מקום שבו הם ... שבני אדם יכולים לחוות בצורה מצומצמת ומוגדרת. מדוע אנשים כל כך מחפשים זוגיות? אליעד נותן דוגמה לכך שאנשים שחווים דיכאון או חוסר סיפוק משמעותי בחיים נוטים לפנטז על זוגיות כאמצעי לשחרור מהסבל שלהם. הסיבה לכך היא שהזוגיות נתפסת כמקום שבו יש תחושה שמישהו אוהב אותם באופן מוחלט, ללא תנאים, דבר המהווה מעין מקלט רגשי. הוא מסביר שאנשים רוצים בזוגיות דווקא מפני שזוהי מסגרת מוגדרת שיש בה רגשות חזקים וממוקדים יותר מאשר כל ... עבודה או ידידות, שם יש פחות מחויבות ופחות אינטנסיביות רגשית. מה הקשר בין זוגיות לבין אהבה ללא תנאים? לפי אליעד, זוגיות טובה היא המרחב שבו אפשר לחוות אהבה ללא תנאים כמעט מוחלטת. למשל, בזוגיות טובה אדם יכול להמשיך לאהוב את בן או בת הזוג גם כאשר הם עושים משהו רע או פוגעים בו. זאת הסיבה המרכזית שבגללה אנשים נמשכים לזוגיות ומוכנים להשקיע בה מאמצים רבים. בתוך זוגיות מתאפשר לאדם לחוות את התחושה של אמון מלא, קבלה מוחלטת ואהבה ללא תנאי, תחושה שבדרך כלל קשה מאוד להשיג מחוץ למערכת יחסים זוגית טובה. האם זוגיות היא האהבה האמיתית או רק חיקוי שלה? אליעד מסביר שהזוגיות כפי שאנו מכירים אותה היא למעשה חיקוי של האהבה האמיתית, מכיוון שהאהבה האמיתית והאחדות המוחלטת עם כל הדברים אינה מוגבלת רק לאדם אחד. זוגיות מאפשרת לנו לחוות את התחושה של אהבה ואחדות, אך עדיין באופן חלקי ומוגבל. זוגיות טובה היא ככל הנראה הדבר הקרוב ביותר לחוויה של האהבה האמיתית והאחדות עם כל המציאות, אך עדיין אינה משתווה אליה במלואה. מדוע זוגיות לא תמיד מספקת את האדם? אליעד מדגיש שרוב האנשים אינם חווים סיפוק מלא בזוגיות משום שהם מגלים שהאהבה שהם חווים שם אינה האהבה המוחלטת שאותה הם באמת מחפשים. זוגיות חושפת את הצורך האמיתי של האדם באהבה ללא תנאים, אך אינה תמיד מאפשרת לו לקבל זאת במלואו. האדם נשאר עם התחושה שמשהו חסר, משום שהחוויה בזוגיות תמיד נשארת מוגבלת במידה מסוימת. מה החשיבות של הגדרת ה
זוגיות רעה, זוגיות טובה, לצמצם את עצמך, זוגיות מושלמת, זוגיות מתוך אחדות, זוגיות מתוך נפרדות, לבחור בנפרדות, פחד להיפגע
זוגיות רעה, זוגיות טובה, לצמצם את עצמך, זוגיות מושלמת, זוגיות מתוך אחדות, זוגיות מתוך נפרדות, לבחור בנפרדות, פחד להיפגע
זוגיות רעה, זוגיות טובה, לצמצם את עצמך, זוגיות מושלמת, זוגיות מתוך אחדות, זוגיות מתוך נפרדות, לבחור בנפרדות, פחד להיפגע מה הקשר בין צמצום עצמי לפעולה בעולם? ... זה טוב, ובכך הוא למעשה יוצר הפרדה והזדהות עם מצב אחד לעומת אחר. מה ההבדל בין זוגיות לבין צורות אחרות של צמצום? לפי אליעד, כל דבר בעולם כרוך בצמצום, אבל זוגיות היא צורת הצמצום העוצמתית ביותר. זאת משום שבזוגיות האדם אומר באופן ברור שהוא רוצה דבר אחד יותר מדבר אחר. לעומת פעולות פשוטות כמו העברת ערוצים בטלוויזיה או גלישה בפייסבוק, בזוגיות האדם נקשר באופן רגשי ואינטנסיבי לדבר אחד בלבד. אליעד מסביר שבזוגיות רומנטית אמיתית, האדם ממש מתאהב ויוצר קשר רגשי עמוק, ולכן הוא חשוף לפגיעות רבה יותר. מדוע אנשים מפחדים להיפגע בזוגיות? אליעד מסביר שכאשר האדם מתאהב, הוא מתחיל להזדהות רגשית עם האדם השני, ואז ... כלומר, הפחד להיפגע הוא תוצר של ההחלטה להתאהב ולהזדהות. האם ניתן להיות בזוגיות בלי להיפגע? אליעד אומר שכן אפשרי להיות בזוגיות בלי באמת להיפגע, אבל זה אומר שהאדם לא באמת מתאהב עד הסוף. כאשר האדם מתאהב ... עמוקה מעצם האפשרות לפרידה. אם האדם לא חש את החרדה הזו, סימן שהוא לא באמת נמצא בזוגיות במלוא המשמעות הרגשית שלה. מה הקשר בין זוגיות לאחדות אמיתית? אליעד מבחין בין אחדות שקרית לבין אחדות אמיתית. מהזווית של האחדות השקרית, זוגיות היא צמצום מיותר. לעומת זאת, באחדות האמיתית, האדם מבין שהכל באמת אחד, אך למרות ... מודעות מלאה. האדם לוקח את תחושת השלמות של האחדות ומלביש אותה על אדם ספציפי בזוגיות, ובכך יוצר מקום מיוחד בתוך האינסוף. זהו שילוב של אחדות ונפרדות בו - זמנית, ... אמיתית הוא היכולת של האדם להיות בנפרדות בלי לחפש את האחדות, כלומר, להיות בזוגיות ולחוות שלמות בלי לברוח חזרה לאחדות המוחלטת. כאשר האדם מסוגל להיות לגמרי ... זוהי ההתקדמות האמיתית - לחוות את הנפרדות במלואה בלי לנסות לברוח ממנה. מדוע זוגיות היא הדרך הכי עוצמתית לבטא אחדות? אליעד מסכם בכך שזוגיות מאפשרת לאדם לקחת את האחדות האינסופית ולהלביש אותה על נפרדות מסוימת. זו הסיבה שאנשים כל כך מחפשים זוגיות - היא מאפשרת להם לחוות שלמות אינסופית בתוך משהו ספציפי ומוגבל, ולחיות באחדות ... לא בורח מהנפרדות אלא חווה אותה כשיא השלמות. איך להתמודד עם פחד להיפגע? מהי זוגיות מושלמת? האם אפשר לאהוב בלי להיפגע? איך לזהות אחדות אמיתית? למה זוגיות היא צמצום? מה הקשר בין זוגיות לפחד? איך לצמצם את עצמך בלי לסבול? ...
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
... נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה , אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים מה המשמעות של לדבר נכון ואיך זה קשור לאמת? אליעד כהן מדבר על החשיבות של דיבור ... את הסבל, מכיוון שזה מאפשר לך להבין את חוויית הנפרדות מבחוץ. איך הזוגיות ממחישה את רעיון האמת הפנימית? אליעד מציג דוגמה מעולם הזוגיות. הוא אומר שאם אחד מבני הזוג כל הזמן מאשים את השני, זה מעיד על בעיה עמוקה יותר בקשר. בזוגיות אמיתית ויציבה האהבה כל כך חזקה שאין באמת צורך להאשים או להצדיק. אך בתחילת הקשר, אנשים נוטים לומר שהם אוהבים בלב אבל בפועל לא תמיד מראים זאת ... ולא לנסות להצדיק או לטשטש את התחושות האמיתיות. אליעד מדגיש שכאשר הזוגיות באמת טובה, אפשר לעשות הכל בלי צורך בהצדקות או בהאשמות, אבל כדי להגיע לכך צריך בהתחלה לדבר בצורה מדויקת, אמיתית וכנה. מה הקשר בין תת - מודע, מודעות ואמת? ... מודע? האם אפשר לסמוך על החושים? מה ההבדל בין עובדה לפרשנות? איך לשפר זוגיות טובה? האם הכל יחסי או אובייקטיבי? ...
אהבה, זוגיות במשבר, קושי למצוא זוגיות, קשיים בזוגיות, להכיר בן זוג, למצוא אהבה, להתאהב, חיפוש אהבה, זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת
... זוגיות במשבר, קושי למצוא זוגיות, קשיים בזוגיות, להכיר בן זוג, למצוא אהבה, להתאהב, חיפוש אהבה, זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת ובו יתבאר, למה ככ קשה למצוא זוגיות טובה? ויתבאר, למה מצד אחד האדם מרגיש שהוא רוצה זוגיות, ומצד שני הוא לא מוצא זוגיות? ויתבאר, למה האדם לא תמיד מצליח להרגיש פרפרים בבטן? ולמה הפרפרים בבטן, ... למקום אחר, אחרי שאתה מוצא אותם? ויתבארו 2 סיבות שגורמות לכך שהאדם לא ימצא זוגיות? ויתבארו 2 סיבות לכך שהאדם לא מצליח ליצור זוגיות טובה וזוגיות מוצלחת, גם כאשר הוא כבר נמצא בזוגיות? ויתבאר, איך נוצרת זוגיות במשבר? ויותר מכל יתבאר, הדבר שאותו לא יודעים הרבה אנשים בעולם. והוא, למה ... באהבה הקיימת? ועוד נושאים שונים. וראשית כל נתבונן בעניין של הקושי למצוא זוגיות. ומצד אחד האדם אומר שהוא רוצה ואפילו מאוד רוצה למצוא זוגיות, ומצד שני הוא לא ממש מוצא זוגיות טובה שהוא יהיה מרוצה ממנה. וגם אם הוא כבר מוצא זוגיות, זה בדכ לא נמשך מספיק זמן וכולי. ולכך יכולות להיות שתי סיבות אפשריות. והסיבה האחת והמרכזית לכך שהאדם כן מחפש זוגיות וקשר זוגי, היא בשם האהבה. כי האדם מחפש אהבה, והאדם רוצה לאהוב ולהיות נאהב. והאדם מנסה להשיג את האהבה שאותה הוא מחפש, דרך מערכת יחסים זוגית. וזה בעצם מה שגורם לכך שהאדם כן ירצה להיות בקשר זוגי וכן ירצה להכיר בן בת זוג. אבל יש שני דברים, שני היפוכים שמנוגדים לרצון של האדם למצוא אהבה בתוך זוגיות. והדבר הראשון הוא, שהאדם לא באמת מחפש אהבה. דהיינו, האדם מספיק אוהב את ... אהבה, שתדביק אותו לבן בת זוג אחרים. דהיינו, הסיבה הראשונה לכך שהאדם לא מוצא אהבה בזוגיות, היא משום שלא מספיק רע לאדם, מכך שהוא לבד. כי בזוגיות, בדיוק כמו בכל דבר אחר, יש חסרונות וגם יתרונות. וככל שהאדם מרגיש יותר רע, מכך שהוא לבד, כך הוא יותר מוכן להתפשר על החסרונות שיש ממערכת יחסים זוגית. וכך זה מגדיל את הסיכוי, לכך שהאדם ימצא את עצמו בתוך מערכת יחסים זוגית. וככל שהאדם מרגיש יותר יתרונות בכך שהוא לבד, וככל שיש לאדם פחות חסרונות מכך שהוא לבד, כך זה מקטין את הסיכוי, שהוא ימצא זוגיות, שגם בה יש חסרונות כאלו ואחרים, כפי שבכל מקרה תמיד יש חסרונות כאלו ואחרים בכל דבר בעולם. ונמצא אם כן, כי הסיבה הראשונה לכך שהאדם לא מוצא זוגיות, היא פשוט, משום שהוא לא מספיק מחפש זוגיות. והסיבה לכך שהאדם לא מספיק מחפש זוגיות, היא משום שהוא לא מספיק באמת רוצה
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
... בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה מהי אהבה בריאה ומהי אהבה אובססיבית? אהבה יכולה להיות חוויה של רגש חיובי או שלילי, בהתאם ... באופן זה, גם אם יאבד משהו, הוא יוכל למצוא סיפוק פנימי ואושר בדברים אחרים או בעצמו. מה גורם לאנשים להיות תלויים ואובססיביים בזוגיות? אנשים נעשים תלויים ואובססיביים בזוגיות בעיקר כאשר חסרה להם תחושת ביטחון עצמי פנימי. כאשר אדם לא מסוגל להעניק לעצמו תחושה של ערך, אישור ואהבה, הוא זקוק לזוגיות כדי שיספקו לו תחושות אלו מבחוץ. למשל, אם אדם מרגיש שהוא מוצלח רק כאשר בן זוגו מאשר זאת, הוא יפתח תלות בזוגיות ויחוש פחד מתמיד לאבד אותה. אליעד מסביר שהדרך להתמודד עם התלות הזו היא לפרק את האמונות ... רעים. תפיסות אלו מוטמעות בתודעה ומשפיעות על האופן בו האדם חווה את המציאות. כשהאדם חושב שהוא מוצלח, או שיש לו ערך בזכות הזוגיות, הוא נהיה תלוי לחלוטין באישורים מהסביבה, וכתוצאה מכך נוצר פחד ואובססיה שמא לא יקבל את האישור או האהבה הרצויה. הוא מדגים זאת בכך שתינוק שרק נולד לא מבחין בין טוב לרע, בין הצלחה לכישלון. רק עם הזמן, דרך חינוך חברתי וסביבתי, האדם מתחיל לייחס משמעות לדברים מסוימים ולהעדיף אותם. התהליך הזה מוביל לכך שאדם מבוגר תלוי לחלוטין במערכות יחסים ואישורים חיצוניים. האם ניתן להתגבר על אובססיה בזוגיות וכיצד? אליעד טוען שהדרך היחידה לשחרור מאובססיה בזוגיות היא עבודה עצמית פנימית. האדם צריך לבדוק ולנתח את האמונות והציפיות שמניעות אותו ולהבין מדוע הוא תלוי כל כך בזוגיות. עליו להגיע להבנה שכל תחושת ערך אמיתית חייבת להגיע מבפנים, ולא מהסביבה החיצונית. כאשר האדם מצליח לפתח תחושת ערך פנימי בלתי תלויה, הוא משתחרר מהאובססיה ומהפחד לאבד את הזוגיות. לדוגמה, אם אדם מסוגל לומר לעצמו: גם אם אני לבד או גם אם אאבד את הזוגיות, אני עדיין שלם ושווה, הוא כבר לא יהיה תלוי ולא יהיה אובססיבי כלפי בן הזוג. מצב כזה מאפשר לו ליהנות מהזוגיות בצורה בריאה, ללא פחד וחרדה מתמדת. האם קיימת אהבה בריאה לחלוטין? אליעד מציין כי בעולם הפרקטי שלנו, ... מצב של אהבה מאוזנת, בה התלות והאובססיה קיימות במידה מועטה בלבד, כשהאדם מודע למניעים שלו ושולט בהם. איך משתחררים מאובססיה בזוגיות? מהי אהבה בריאה? אהבה ללא תלות האם אהבה אובססיבית היא אהבה אמיתית? תלות רגשית בזוגיות כיצד לפתח ביטחון עצמי בזוגיות? האם אפשר לאהוב בלי פחד לאבד? ...
זוגיות עם עצמך, קשה למצוא זוגיות, זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת, אהבה עצמית בזוגיות, מהי אהבה זוגית, לא רוצה זוגיות, חסרונות בזוגיות, יתרונות בזוגיות, אהבה חולנית
זוגיות עם עצמך, קשה למצוא זוגיות, זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת, אהבה עצמית בזוגיות, מהי אהבה זוגית, לא רוצה זוגיות, חסרונות בזוגיות, יתרונות בזוגיות, אהבה חולנית
זוגיות עם עצמך, קשה למצוא זוגיות, זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת, אהבה עצמית בזוגיות, מהי אהבה זוגית, לא רוצה זוגיות, חסרונות בזוגיות, יתרונות בזוגיות, אהבה חולנית מהי בכלל זוגיות ומה הקשר לזוגיות שלך עם עצמך? אליעד מסביר כי זוגיות במובן העמוק שלה, היא חיבור בין שניים שהופכים לאחד. זוגיות אינה רק מערכת יחסים בין בני זוג, אלא כל חיבור בין האדם לבין משהו אחר שהוא מתחבר אליו. בהתאם לכך, זוגיות עם עצמך פירושה שאתה מחובר עם עצמך באופן מלא ושלם, בלי קונפליקטים פנימיים. כאשר אדם מחובר לעצמו באמת, הוא מסוגל ליצור חיבור איכותי גם עם אדם אחר, ולהיפך - ככל שהאדם מנותק או לא מסופק מעצמו, כך הוא יחפש יותר ויותר את הסיפוק והשלמות באדם אחר, מה שיגרום לבעיות בזוגיות שלו. למה דווקא זוגיות טובה עם עצמך יכולה לפגוע בזוגיות עם בן הזוג? אליעד מציג את ההיפוך המעניין: לכאורה, זוגיות טובה עם עצמך אמורה לעזור לך בזוגיות עם אחרים, אך בפועל, אם אתה מסופק באופן מוחלט מעצמך, אתה לא תרגיש צורך להתאמץ או להשתנות למען בן זוג. אדם שמרגיש שלם לחלוטין לבד, לא יהיה מוכן לוותר או להתפשר בשביל אף אחד, ולכן דווקא תחושת השלמות הזאת יכולה לפגוע ביצירת זוגיות אמיתית ועמוקה. איך משפיעה אהבה עצמית נמוכה על הזוגיות שלך עם אחרים? מצד שני, אליעד מסביר כי אם אין לך זוגיות טובה עם עצמך ואתה סובל מחוסר באהבה עצמית, ייתכן שתבחר בבני זוג שגורמים לך להרגיש עוד יותר רע עם עצמך. כך, במקום לתקן ... טוב עם עצמו, יחפש חיזוקים חיצוניים, ולכן הוא גם עלול להימשך לבני זוג בעייתיים, שיחמירו את תחושת החיסרון הפנימית שלו. מהי אהבה אמיתית בזוגיות? אליעד מבהיר בצורה נחרצת שאהבה אמיתית בזוגיות היא המוכנות של האדם לסבול או לוותר למען בן הזוג שלו. הוא מדגיש שאם אתה אוהב באמת, אתה תהיה מוכן לסבול ולצמצם את ... נמצא במערכת יחסים בלעדית. זו נקודה קריטית בהגדרת האהבה - כאשר אדם אוהב באמת, הוא מוכן לקחת על עצמו כאב וצמצום חופש, מתוך בחירה. האם זוגיות יכולה להתקיים ללא כאב וצמצום? אליעד מסביר כי אנשים רבים מנסים ליצור זוגיות שבה לא יהיה כאב, קונפליקטים או צמצום עצמי. עם זאת, הוא טוען שזה לא אפשרי. זוגיות במהותה דורשת את ההסכמה לוותר על חלק מהחופש ולהתמודד עם החסרונות והקושי למען מערכת היחסים. הזוגיות היא לא מצב אידיאלי של הנאה מוחלטת, אלא דווקא מצב שבו האדם מוכן לחוות כאב או מגבלה מסוימת מתוך אהבה אמיתית ומחויבות. למה אנשים נרתעים מזוגיות מחייבת ומחפשים חופש מוחלט? הסיבה לכך שאנשים רבים מחפשים חופש מוחלט בזוגיות, לפי אליעד, היא הפחד מהכאב שיגיע עם הקשר המחייב. אנשים מפחדים להיפגע, ולכן הם מעדיפים להימנע מהמחויבות. אך אליעד ...
שקרים בזוגיות טובה, יחסים זוגיים, מה טוב בשקר? למה לשקר כדי להצליח? טיפים לזוגיות, אהבה שקרית, אהבה אמיתית, אהבה מניפולטיבית, שקרים לבנים בזוגיות מוצלחת, שקרים טובים, לשקר טוב, אמת בזוגיות
שקרים בזוגיות טובה, יחסים זוגיים, מה טוב בשקר? למה לשקר כדי להצליח? טיפים לזוגיות, אהבה שקרית, אהבה אמיתית, אהבה מניפולטיבית, שקרים לבנים בזוגיות מוצלחת, שקרים טובים, לשקר טוב, אמת בזוגיות
... בזוגיות טובה, יחסים זוגיים, מה טוב בשקר? למה לשקר כדי להצליח? טיפים לזוגיות, אהבה שקרית, אהבה אמיתית, אהבה מניפולטיבית, שקרים לבנים בזוגיות מוצלחת, שקרים טובים, לשקר טוב, אמת בזוגיות מה טוב בשקר בזוגיות? האם שקרים יכולים לשפר יחסים זוגיים? בהרצאה זו, אליעד כהן מתאר את המורכבות שבזוגיות ומציע נקודת מבט שונה על השקרים שמתרחשים בה. הוא מציין כי ישנם שקרים טובים שיכולים לתרום לשיפור היחסים, ובאופן מעניין גם מציע שלעיתים שקרים יכולים להיות חיוביים ולתרום לזוגיות מוצלחת. הוא מתחיל בשאלה פילוסופית: איך לגרום למישהו להרגיש בנוח עם מניפולציה? אליעד מסביר כי מניפולציה אינה בהכרח דבר רע, ואף לפעמים היא הכרחית כדי להשיג תוצאות רצויות. ... ולקבל אותו כפי שהוא, כולל השקרים הקטנים והלא - מוחלטים. דוגמה לכך הוא שקרים לבנים בזוגיות, אשר יכולים להקל על קיום מערכת יחסים פורה ומספקת. לא כל שקר הוא רע, ולעיתים התעלמות מהאמת או הצגת שקר בדרך חיובית יכולה לשרת את טובת הצדדים המעורבים. הנושא המרכזי ... כי לעיתים אנשים מוכנים לקבל שקרים אם הם מרגישים שהם מועילים להם, במיוחד כאשר מדובר בזוגיות, שבה לא תמיד יש צורך באמיתות מוחלטות. הוא מציין כי שקר יכול לשפר את הדינמיקה הזוגית, במיוחד אם הצדדים השונים לא מקבלים את האמת כמות שהיא, אלא כמשהו גמיש שיכול להשתנות ולהתאים למצב הרוח של כל אחד. ההסבר המעמיק של אליעד כולל את החשיבות של שקר טוב בשמירה על ... יציבה, אפילו אם הם מבוססים על דברים שאינם תמיד נכונים. מהם היתרונות של שקרים לבנים בזוגיות? אליעד מתאר את היתרונות של שקרים לבנים בזוגיות, והסביר כי שקר טוב יכול להחזיק מערכת יחסים חזקה ומספקת. הוא טוען כי לא כל דבר בחיים צריך להיות מבוסס על אמת מוחלטת, וההבנה שאהבה שקרית עשויה להיות פעמים רבות אהבה ... לבנים, הזוגות יכולים להימנע מעימותים מיותרים ולהתמקד במה שחשוב באמת - שמירה על הזוגיות ושמירה על הדינמיקה החיובית. לסיום, אליעד מסכם בכך שמערכות יחסים מבוססות פעמים רבות על שקרים - לא שקרים מזיקים, אלא שקרים שמשרתים את טובת הצדדים המעורבים. השקר, לפי אליעד, הוא הכרחי לעיתים להצלחה רגשית במערכות יחסים, במיוחד כאשר הוא עוזר להימנע ממצבים קשים ולתמוך אחד בשני. שקרים בזוגיות? אהבה שקרית מול אהבה אמיתית? מניפולציה בזוגיות? שקרים לבנים בזוגיות? האם שקר יכול לשפר מערכת יחסים? האם צריך תמיד להגיד את האמת בזוגיות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות, בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית, להבין אחד את השני, הבנה בזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מריבות בין אנשים, איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מריבות בין אנשים, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לילדים, פסיכותרפיה הוליסטית, ייעוץ פילוסופי בנושא מריבות בין אנשים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.5615 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 04:16:18 - wesi1