אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מציאות ✔לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:50לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
מהי משמעות המושג "לאהוב את המציאות"?

כדי להבין מהי "אהבה למציאות", חשוב קודם כל לפרק את המושג לשני מרכיבים מרכזיים: "לאהוב" ו"המציאות".
  • מה זה לאהוב?

    לאהוב משהו פירושו לרצות אותו, להעדיף אותו על פני אפשרויות אחרות. לדוגמה, כאשר אדם קם בבוקר ואומרים לו "תלבש מכנסיים בצבע ירוק", אם הוא אומר "לא אוהב", משמעות הדבר היא שהוא לא רוצה את זה. לעומת זאת, אם מציעים לו משהו אחר והוא אומר "אוהב", המשמעות היא שהוא מעדיף את הדבר הזה, הוא רוצה אותו.
  • מה זאת המציאות?

    המציאות מוגדרת ככל מה שנמצא, מה שמצוי כרגע. כלומר, כל מה שאנחנו תופסים שקיים ונוכח כאן ועכשיו הוא חלק מהמציאות. למשל, שולחן אינו המציאות כולה אלא רק חלק מהמציאות, כי המציאות כוללת את כל מה שנמצא.
מתוך כך, "לאהוב את המציאות" משמעותו לרצות, להעדיף, ולהיות שלם עם כל מה שקורה ברגע זה, ללא התנגדות או הסתייגות ממה שקיים.

האם חייבים לאהוב את המציאות?

אליעד כהן מסביר שאין שום הכרח או חובה לאהוב את המציאות. זה לא "צריך", אלא שאלה של מטרה. אם אדם מחפש דרך להרגיש טוב או להרגיש חופשי, אז לאהוב את המציאות יכול להיות כלי מועיל להשגת המטרות האלו. למעשה, אם רוצים להרגיש טוב באמת - חייבים לאהוב את המציאות. אך אם המטרה רק להפסיק לסבול או לא להרגיש רע, מספיק לא לשנוא ולא להתנגד למה שיש.

מה ההבדל בין לקבל את המציאות לבין לאהוב אותה?

אליעד כהן מציין שלושה מצבים ביחס למציאות:
  • התנגדות למציאות:

    מצב שבו אדם אינו רוצה את מה שקורה, מתנגד לכך, ולכן סובל.
  • קבלת המציאות:

    מצב נייטרלי שבו אין התנגדות, אך גם אין העדפה. האדם אינו אוהב ואינו שונא, אלא פשוט מכיר במה שקורה. במצב כזה האדם לא סובל, אך גם אינו מאושר.
  • אהבת המציאות:

    מצב שבו האדם לא רק מקבל את מה שקורה אלא גם רוצה את זה, מעדיף את זה ומרגיש טוב בעקבות כך.
למה לאהוב את המציאות גורם להרגשה טובה?

על פי ההסבר של אליעד, להרגיש טוב מחייב מצב שבו האדם מעוניין, רוצה, ואוהב את מה שקורה. אם האדם שונא את מה שקורה, הוא בהכרח ירגיש רע. אם הוא נייטרלי כלפי מה שקורה, לא ירגיש רע אך גם לא ירגיש טוב. כדי להרגיש טוב באמת, האדם חייב לאהוב את מה שיש, לא רק לקבל אותו.

האם אפשר להרגיש טוב בלי לאהוב את המציאות?

ניתן להימנע מהרגשה רעה גם בלי לאהוב את המציאות, וזאת באמצעות נייטרליות - לא לאהוב ולא לשנוא. במצב כזה האדם לא ירגיש רע אבל גם לא ירגיש טוב. כלומר, המצב הנייטרלי טוב למי שרוצה רק להפסיק לסבול. אך מי שרוצה להרגיש אושר ושמחה, חייב לפתח את הרצון וההעדפה למה שקורה, כלומר, חייב לאהוב את המציאות.

לדוגמה, אם אדם אומר "מספיק לי שאני לא ארגיש רע", אליעד אומר לו שהוא יכול להסתפק בכך שלא ישנא ולא יאהב את המציאות. אך אם אותו אדם אומר "אני רוצה להרגיש טוב", אליעד מדגיש כי במצב זה, האדם חייב לאהוב את מה שיש כדי להגיע לתחושת הטוב הרצויה.

האם לומר שחייבים לאהוב את המציאות זה סותר את רעיון החופש?

אליעד מבהיר שהמושג "צריך לאהוב את המציאות" אינו אמירה מוחלטת או חובה, אלא יותר המלצה שתלויה במטרה של האדם. להגיד לאדם "אתה חייב לאהוב את המציאות" זו מגבלה על החופש שלו, כי אז הוא לא חופשי לבחור לשנוא או להתנגד למה שקורה. המטרה באמירה כזו היא לא להגביל אלא להבהיר את הקשר בין אהבת המציאות לבין הרגשה טובה ואושר.

לכן, האדם יכול לבחור מה הוא רוצה בהתאם למטרה שלו:
  • אם הוא רק לא רוצה לסבול - מספיק שלא יתנגד למציאות.
  • אם הוא רוצה להיות מאושר ולהרגיש טוב - עליו לאהוב את מה שיש.
לסיכום, מהם השלבים להשגת הרגשה טובה ואושר?
  • ראשית, להבין מה המטרה: האם לא לסבול או להרגיש טוב ואושר?
  • אם המטרה היא רק לא לסבול, אין צורך באהבת המציאות - מספיק מצב נייטרלי.
  • אם המטרה היא להרגיש טוב ואושר - חייבים לפתח אהבה ורצון למה שקורה, כלומר, לאהוב את המציאות כפי שהיא.
אליעד כהן מדגיש שאין חובה או הכרח, אלא רק הסבר לוגי של הקשר בין אהבה למציאות לבין הרגשה טובה וחופש פנימי.
מהי אהבה למציאות ומהי משמעותה?

אהבה למציאות משמעותה לקבל את המציאות כפי שהיא, או במילים אחרות, לרצות את מה שיש. כדי להבין זאת, יש לפרק את המונח "לאהוב את המציאות" למרכיביו:

- לאהוב - משמעותו לרצות משהו, להעדיף אותו על פני אפשרויות אחרות.

- מציאות - הכוונה לכל מה שקיים ונמצא, כלומר, מה שמצוי ברגע זה.

לאהוב את המציאות, אם כך, משמעו לרצות את מה שקורה ולהיות שלם עם מה שקיים.

האם צריך לאהוב את המציאות?

לא בהכרח. אין הכרח לאהוב את המציאות. עם זאת, השאלה הנשאלת היא: האם אהבת המציאות מועילה? אם המטרה היא להרגיש חופשי או להרגיש טוב, יש היגיון באמירה שאהבת המציאות עשויה לעזור בכך. חופש אמיתי נובע מהיכולת לקבל כל מצב מבלי להרגיש שהוא מגביל או מכריח.

מה ההבדל בין אהבת המציאות לבין קבלת המציאות?

קבלת המציאות פירושה להפסיק להתנגד למה שקורה, אבל זה לא בהכרח אומר לאהוב אותו. יש שלושה מצבים עיקריים:

1. התנגדות למציאות - גורמת לתחושת סבל.

2. קבלת המציאות - מצב שבו אין אהבה ולא שנאה, פשוט הכרה במציאות.

3. אהבת המציאות - מצב שבו האדם לא רק מקבל את המציאות אלא גם רוצה אותה.

איך אהבת המציאות קשורה להרגשה טובה?

כדי להרגיש טוב, צריך לאהוב את המציאות. אם אדם שונא את המציאות, בהכרח ירגיש רע ממנה. אם הוא נייטרלי - הוא לא ירגיש רע, אך גם לא ירגיש טוב. לכן, כדי להרגיש טוב, יש צורך לאהוב את מה שיש.

האם אפשר להרגיש טוב גם בלי לאהוב את המציאות?

יש אפשרות לא להרגיש רע מבלי לאהוב את המציאות, וזאת על ידי נייטרליות - לאהוב ולא לשנוא. כלומר, אם המטרה היא רק להפסיק להרגיש רע, אפשר פשוט לא לשפוט את המציאות ולאהוב ולא לשנוא. אבל אם המטרה היא להרגיש טוב ממש, יש צורך לפתח אהבה כלפי המציאות.

מה ניתן להסיק מכך?

- אם המטרה היא רק להפסיק לסבול - מספיק להימנע מהתנגדות למציאות.

- אם המטרה היא להיות מאושר - יש צורך ללמוד לאהוב את המציאות כמות שהיא.
ש: אני רוצה לשמוע שאתה אומר, קודם כל מה זה לאהוב מציאות כאילו יותר לפרט כאילו.

אליעד: אוקי מה זה לאהוב מציאות, הנושא זה מה זה לאהוב את המציאות?

ש: כן מה זאת אומרת איך אתה מתי.

אליעד: אוקי לאהוב את המציאות זה שלוש מילים "לאהוב את המציאות" נכון?

ש: לא אתה אומר ככה אבל זה לא.

אליעד: לא רגע שניה אז חכה, אנחנו מנתחים "לאהוב את המציאות" עכשיו השאלה היא מה זה לאהוב ומה זה המציאות עכשיו אם נבין מה זה לאהוב ונבין מה זה המציאות נבין מה זה לאהוב את המציאות.

ש: נכון.

אליעד: עכשיו מה זה לאהוב אתה מכיר את המילה הזאת?

ש: מילה מכיר אבל קודם כל אם היא מעורבת במציאות.

אליעד: נגיד בבוקר, לא אבל בא נגיד מה זה לאהוב נגיד בבוקר נגיד אומרים לך "תלבש מכנסיים בצבע ירוק" מה אתה אומר "לא אוהב" אומרים לך תלבש זה אתה אומר "אוהב", אז לאהוב פירושו מה זה לאהוב.

ש: במשמעות הזאת?

אליעד: במשמעות הזאת בדיוק כשהוא אוהב, כשאתה רוצה את הדבר אתה אומר "את זה אני רוצה, זה אני לא רוצה". עכשיו מה זה מציאות, מה זה מציאות מה פירוש המילה מה שנמצא, מציאות פירושה "מה שנמצא" לאהוב את המציאות זה לאהוב את מה שנמצא את מה שמצוי, לא את מה שנמצא.

ש: כאילו מאשר אנחנו יודעים שנמצא.

אליעד: מה שאתה חושב שנמצא לאהוב את המציאות הכוונה "זה המציאות זה מה שנמצא", עכשיו כשאתה אומר שולחן זה חלק של המציאות זאת לא המציאות זה חלק ממה שנמצא אז לאהוב את המציאות זה לאהוב את הנמצא.

ש: ועוד שאלה למה צריך לאהוב מציאות?

אליעד: לא צריך מי אמר שצריך.

ש: לא היה ממך כאילו עצה.

אליעד: אני לא חושב שצריך אני חושב שלא צריך לאהוב את המציאות.

ש: לא אבל כתבת לא ככה.

אליעד: אז אני חוזר בי, תבין משהו כל מה שכתבתי גם כתבתי הפוך, כל מה שכתבתי לא משנה מה כתבתי אתה תחפש אתה תמצא שגם כתבתי הפוך.

ש: לא שאלה לא נכונה כי השאלה שלי אולי לא נכונה, בשביל להיות כאילו חופשי למה צריך לאהוב מציאות.

אליעד: זאת שאלה אחרת עכשיו יפה, עכשיו בן אדם אומר, עכשיו אני לא יודע איפה כתבתי הכי טוב שאם אומרים לי כתבת להגיד לי איפה כתבתי ואז נראה באיזה הקשר זה נאמר. עכשיו אם בן אדם רוצה להיות חופשי הוא צריך לאהוב את המציאות נגיד, מה ההיגיון מה זה חופשי שהוא מרגיש שלא מגבילים אותו, שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה הוא לא מרגיש שמכריחים אותו הוא מרגיש שיש לו חופש.

ש: חופשי אפשר להגיד גם ככה אם אני רוצה להרגיש טוב אני צריך לאהוב מציאות?

אליעד: זה אותו דבר.

ש: אותו דבר?

אליעד: אם אתה רוצה להרגיש טוב אם אתה רוצה להצליח, אם אתה רוצה זה אותו דבר זה מילים שונות להגיד את אותו דבר.

ש: אבל אני לא מוצא את זה ככה בגלל זה אני שואל שאתה תגיד אולי לא הבנתי.

אליעד: מה אתה חושב שלא נכון?

ש: כי אני חושב שלא צריך לאהוב מציאות צריך לקבל אותה כמו שהיא, לא שזה יגרום לו.

אליעד: בסדר גם נכון אתה צודק.

ש: בשביל להרגיש טוב וחופשי.

אליעד: אבל השאלה מה זה לקבל, מה זה לקבל תקשיב.

ש: לא את זה לא אמרתי במילים.

אליעד: אז מה?

ש: אה אמרתי כן?

אליעד: לקבל, תראה יש כמה מצבים יש "אני לא רוצה", יש "אני כן רוצה" ויש "אני לא לא רוצה ולא כן רוצה, אין לי דעה", יש "רע לי לא רוצה" ויש "טוב לי אני רוצה" ויש "לא טוב לי ולא רע לי, לא יודע אין לי דעה", עכשיו יש "אני אוהב רוצה" יש "אני לא שונא לא רוצה" ויש "אני לא אוהב ולא שונא, לא טוב ולא רע". עכשיו אתה יכול לבחור מה אתה רוצה אם אתה אומר "אני לא רוצה" רע לך, אם אתה אומר "אני רוצה" טוב לך אם אתה אומר "אני לא רוצה ולא לא רוצה" אז לא טוב ולא רע.

ש: לא אני רוצה להבין מה שקרה שקראתי בספר שלך על זה אני שואל. אני אומר בשביל להרגיש חופשי או טוב למה צריך לאהוב מציאות אתה כתבת ככה.

אליעד: אני אסביר לך תראה ברגע שכתוב "בשביל להשיג X צריך Y, כדי להשיג חופש צריך לאהוב את המציאות", עכשיו צריך לראות מה זה חופש מה זה לאהוב את המציאות ולראות אם זה תלוי או לא תלוי. עכשיו בעיקרון אתה לא צריך לאהוב את המציאות, תראה זה רק בשפה של הבני אדם אני אומר שאתה צריך לאהוב את המציאות אתה לא צריך כלום כי אם אני אומר לך שאתה צריך לאהוב את המציאות אז זה גם לא חופש כי עכשיו אתה לא חופשי אתה לא יכול לשנוא את המציאות, אם אני אומר לך שאתה חייב לאהוב את המציאות אז אתה עוד פעם לא חופשי.

ש: טוב להרגיש טוב לא חופש.

אליעד: אוקי אז אם אתה לא אוהב את המציאות אתה לא מרגיש טוב, אם אתה לא אוהב את המציאות אתה מרגיש טוב ממנה?

ש: לא.

אליעד: אז מסקנה אם אתה רוצה להרגיש טוב אתה צריך לאהוב את המציאות.

ש: לא.

אליעד: אז איך, אז מה כן מה אתה חושב?

ש: זה אישי אני חושב שצריך לאהוב ולא לשנוא לדעתי.

אליעד: אני מבין אם אתה לא אוהב ולא שונא אז מה איך אתה מרגיש לא טוב ולא רע נכון, אבל אם אתה אומר אני רוצה להרגיש טוב אתה צריך לאהוב. אם אתה אומר "מספיק לי שאני לא ארגיש רע" אז אני אומר לך "תקשיב אתה לא צריך לאהוב אתה לא צריך לשנוא, תהיה נייטרלי", אם בן אדם אומר "אני לא רוצה להרגיש רע" אז אל תאהב אל תשנא אתה לא מרגיש רע אבל אם בן אדם אומר "לא אני גם רוצה להרגיש טוב" אז אתה צריך לאהוב את המציאות. תלוי מה אתה רוצה אם לא רוצה להרגיש.

ש: הבנתי.

אליעד: מה הבנת?

ש: הבנתי שאם אני רוצה להרגיש טוב אני כאילו חייב לאהוב את המציאות ככה.

אליעד: ואם אתה רק לא רוצה להרגיש רע?

ש: אם אני לא רוצה להרגיש רע.

אליעד: וגם לא טוב ולא רע אתה אומר "מבחינתי אם אני לא" אז אתה לא צריך לאהוב.

ש: כן זה כמו שלא לאהוב ולא לשנוא.

אליעד: בדיוק פשוט?

ש: הבנתי.

אליעד: זה הכל, שאלות על הנושא הזה, אין לך שום שאלה?
רע לסבול לסבול איך להיות מאושרים אושר ושמחה לרצות כוונה תחושה של טוב תחושת סבל רע וטוב לשאול טוב ורע אהבה אושר איך להיות איך להיות מאושר איך להיות מאושרים המציאות טוב להרגיש רע יכולת הכלה כיצד להיות מאושר לאהוב לאהוב את המציאות לאהוב את מה שיש להיות מאושר להיות מאושרים להכיל להכיל את המציאות להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב להרגיש רע להרגיש רע לסבול לקבל את המציאות מציאות סבל רע לסבול
מציאות - מהי המציאות? ההגדרה של מציאות - מהי מציאות? מציאות מחויבת / מציאות אפשרית / מציאות מוחלטת
מציאות - מהי המציאות? ההגדרה של מציאות - מהי מציאות? מציאות מחויבת מציאות אפשרית מציאות מוחלטת מציאות פירושה, מה שמצוי קיים. ובספר הזה, לפעמים המושג מציאות, פירושו הוא, המציאות הנפרדת שלנו, של מה שמצוי וישנו, כנפרד ממה שאיננו (מציאות אפשרית). ולפעמים פירושו הוא, המציאות שקיומה הוא מחויב, דהיינו, מהות המציאות, דהיינו, מה שמצוי תמיד (מציאות מחויבת מציאות מוחלטת). ובכל פעם, הפירוש הוא לפי ההקשר המתאים. ...
חלום או מציאות, אולי הכל חלום? המטריקס, לדעת שאתה חולם, אולי אתה חולם? לחיות בתוך חלום, מציאות או חלום, איך להתעורר מהחלום? איך לשלוט במציאות? מציאות או אשליה, מציאות מדומה
חלום או מציאות, אולי הכל חלום? המטריקס, לדעת שאתה חולם, אולי אתה חולם? לחיות בתוך חלום, מציאות או חלום, איך להתעורר מהחלום? איך לשלוט במציאות? מציאות או אשליה, מציאות מדומה
... או מציאות , אולי הכל חלום? המטריקס, לדעת שאתה חולם, אולי אתה חולם? לחיות בתוך חלום, מציאות או חלום, איך להתעורר מהחלום? איך לשלוט במציאות? מציאות או אשליה, מציאות מדומה האם אנחנו חיים במציאות או שאולי הכל רק חלום? אליעד כהן מציג רעיון עמוק ומפורט שעוסק בשאלה האם אנחנו חיים במציאות או אולי הכל חלום, ואיך אפשר לדעת שאנחנו חולמים, ואם אפשר לשלוט במציאות כמו בחלום. הוא מדגיש שהשאלה החשובה באמת היא לא אם המציאות היא חלום או לא, אלא מדוע האדם רוצה לדעת את זה ומה התועלת בכך. לדעת שאליעד מדבר על חלום, הוא מתייחס לכך שכל מה שאדם חווה במציאות או בחלום תלוי ברמת ההזדהות שלו עם מה שהוא ... את עצמך חולם את החלום? אליעד אומר שאדם לא יכול באמת לראות את עצמו חולם את החלום מתוך החלום, כי החלום מרגיש אמיתי כל עוד האדם חולם. הוא מסביר שזה דומה לכך שבמציאות, אנחנו לא תמיד רואים את עצמנו חולמים, כי אנחנו מזדהים עם החוויה באותו רגע. לדעת שאתה חולם לא אומר שאתה רואה את עצמך מבחוץ, אלא שאתה מודע במידה מסוימת לכך שזו לא המציאות האמיתית. למה לדעת שאתה בחלום עוזר לך ... מחלום דומה לרצון לא לחוות סבל. אנשים מפחדים מהמוות כי הם חושבים שהסבל יימשך אחרי המוות. אבל בפועל, אם האדם יודע שכל זה רק חלום, הפחד יכול להיעלם. ההבנה שהמציאות היא זמנית או לא אמיתית יכולה להפחית את הפחדים, כי האדם יודע שהחוויה לא תמשיך לנצח. למה אנשים רוצים להמשיך לחלום אם טוב להם? אם טוב לאדם בחלום, הוא לא ירצה להתעורר או לדעת שזה חלום, כי אז תחושת המציאות וההנאה תיפגע. לדעת שאתה בחלום יכול לגרום לאובדן משמעות, כי אז הכל נתפס כפחות ממשי ופחות מרגש. לכן, לדעת שאתה בחלום מועיל בעיקר כשסובלים. איך אפשר לשלוט במציאות כמו בחלום? אליעד מסביר ששליטה במציאות היא כמו לשלוט בחלום. אם האדם מסוגל להגיד לעצמו שמשהו קיים או לא קיים, הוא יכול לשנות את החוויה שלו. בדיוק כמו שבחלום אדם יכול לדמיין פיל וזה ייראה לו אמיתי לגמרי, כך אפשר לשלוט על המציאות בעזרת המחשבה, אם מצליחים לפתח מודעות ושליטה בחשיבה. איך להגיע למצב של שליטה במציאות? אליעד מציע שיטה מעשית: עליך להיצמד לאמת ... יוכל לשלוט ברמת ההזדהות שלו עם רצונות, רגשות ומחשבות. השליטה הזאת היא מהות החופש האמיתי, כי אז האדם יכול להחליט אם הוא רוצה להרגיש כאב או הנאה. האם החלום והמציאות הם אותו דבר? אליעד מבהיר שאין באמת הבדל בין חלום לבין מציאות, כיוון שבשניהם הכל מושפע מהמחשבות ומהרצונות של האדם. המציאות והחלום קיימים באותה מידה רק כאשר יש הזדהות מוחלטת של האדם עם מה שהוא חווה. במילים אחרות, זה לא משנה אם המציאות היא אמיתית או מדומה, כל עוד האדם מזדהה איתה היא אמיתית עבורו. איך להפסיק את הסבל מהזדהות עם המציאות? אליעד מסביר שהדרך להפסיק לסבול היא לא על ... מחלום אחד לחלום אחר, אלא להפסיק לחלום לגמרי. כלומר, הדרך היא להגיע למצב שבו האדם מפסיק להזדהות לחלוטין עם כל חוויה או מחשבה, ואז הוא מתעורר מהחלום לא אל מציאות אחרת, אלא אל המוחלט, שבו אין הבדל בין שום דבר לשום דבר אחר. מציאות או חלום? איך לשלוט במציאות? האם אנחנו חיים בחלום? לדעת שאתה חולם? איך להפסיק להזדהות עם רצונות? שליטה בחלומות ובמציאות האם הכל אשליה? מה זה אומר לדעת שאתה ... חולם את החלום, והאם זה משנה אם אתה יודע שאתה בחלום. אליעד מציע, שבמצב כזה, אדם לא באמת יכול לראות את עצמו חולם את החלום. זה לא באמת משנה אם אנחנו בחלום או במציאות, כי אם אנחנו מודעים לכך שזה לא אמיתי, זה ... להיות חוויה חופשית שבה אין לנו פחדים, מכיוון שאנחנו מבינים שהכל יחלוף בסופו של דבר. בנוסף, אליעד מציע כי עצם הידיעה שאתה בחלום לא משנה את היכולת שלך לשלוט במציאות הפנימית שלך. אם אתה יודע שאתה בחלום, אתה יכול להתנהג באופן חופשי יותר כי אין לך פחד מהתוצאה. מה זה משנה אם אנחנו חיים במציאות או בחלום? האם יש הבדל בין מציאות לחלום? אליעד מציין כי אולי כל מה שאנחנו ...
חלום או מציאות, אולי הכל חלום? מה באמת קורה? מציאות מדומה, הבדל בין מציאות לחלום, הבדל בין חלום למציאות, מהי מחשבה? מהי מציאות? אובייקטיביות, סובייקטיביות, איך המוח חושב?
חלום או מציאות, אולי הכל חלום? מה באמת קורה? מציאות מדומה, הבדל בין מציאות לחלום, הבדל בין חלום למציאות, מהי מחשבה? מהי מציאות? אובייקטיביות, סובייקטיביות, איך המוח חושב?
... או מציאות, אולי הכל חלום? מה באמת קורה? מציאות מדומה, הבדל בין מציאות לחלום, הבדל בין חלום למציאות, מהי מחשבה? מהי מציאות? אובייקטיביות, סובייקטיביות, איך המוח חושב? האם אתה באמת יושב, או רק חושב שאתה יושב? אליעד כהן מסביר רעיון מורכב בנוגע לשאלה האם אנחנו באמת חווים את המציאות, או שמא הכל מתרחש רק במחשבה. כדי להמחיש את הנקודה, אליעד מביא דוגמה שבה אדם אומר שהוא יושב. עולה השאלה, האם הפעולה לשבת ... מודע לישיבה, אז האם הוא באמת יושב? מבחינתו האישית, הוא ישן. אליעד מסביר שייתכן והאדם חושב שהוא במקום אחד, בעוד שבמציאות הוא במקום אחר לגמרי. למשל, אדם יכול לחשוב שהוא יושב כאן, בעוד שהוא בעצם חולם או נמצא במציאות אחרת לחלוטין. מה ההבדל בין לחשוב שאני יושב לבין לדעת שאני יושב? אליעד ממשיך להסביר שיש דרגות של עוצמה במחשבה, והוא מדגים ... ובחוויה אישית. אתה יכול לחשוב שאתה יודע שאתה יושב, אך לעולם לא תוכל להיות בטוח באופן מוחלט במה שמתרחש באמת. האם המציאות קיימת אם אתה לא יודע עליה? אליעד מתאר מצב בו קיימת סכנה, למשל אריה שמתקרב לאדם בלי שהוא יודע. הוא טוען שכל עוד האדם לא מודע לכך שהאריה מתקרב, מבחינתו זה כאילו שהאריה אינו קיים. המציאות הזאת הופכת לרלוונטית רק כאשר האדם יודע עליה. הוא מבהיר שאנשים נוטים לומר שאם אריה באמת מתקרב, אז זה כן משנה גם אם האדם אינו יודע. אך אליעד מחדד את הדיון וטוען שבפועל, כל עוד אינך מודע לכך, אין לכך שום משמעות ממשית עבורך. כל המציאות שלך היא תמיד מה שאתה חושב שאתה יודע. מה ההבדל בין זיכרון לבין חוויה חושית בהווה? אליעד מעלה עוד שאלה פילוסופית מעניינת: ... וכאשר אתה רק זוכר את הקיר, המחשבה הזו חלשה יותר. אך בשני המקרים, מדובר במחשבות. אפילו חוויות חושיות שאתה חווה כמציאותיות, הן בסופו של דבר רק מחשבות. אין הבדל אמיתי ואובייקטיבי בין לראות קיר לבין להיזכר בקיר. הוא מדגים זאת דרך חלום: אם ... אמיתי לחלוטין. רק אחרי שתתעורר תוכל להגיד שזה היה רק חלום. באותו הרגע של החלום, אתה לא יכול להבדיל בין החלום למציאות. מכאן שאליעד מעלה את הרעיון שאולי המציאות עצמה דומה לחלום, וגם מה שאתה חווה במציאות אינו שונה ממה שאתה חווה בחלום, הכל תלוי רק במחשבה שלך. מה באמת קורה? האם המציאות אובייקטיבית? אליעד מסכם את התובנה המרכזית של ההרצאה בכך שהכל סובייקטיבי לחלוטין. כל מה שאתה חושב או מאמין שאתה יודע הוא ... שמשהו קורה לבין לדעת שמשהו קורה או לחוות שמשהו קורה. הכל זו מחשבה. אליעד מסיים בטענה כי אם היית יכול להביט על המציאות באמת, בלי הנחות מוקדמות, היית רואה שאין שום הבדל בין חלום לבין מציאות, ושכל החוויות שלך הן רק תוצר של המחשבות שלך. לכן, המסקנה המהותית היא שאין מציאות מחויבת או אובייקטיבית באופן מוחלט, אלא רק חוויה סובייקטיבית. מה ההבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא אובייקטיבית או סובייקטיבית? האם המציאות קיימת ללא ידיעה עליה? איך המוח חושב? האם החושים אמינים יותר מהזיכרון? האם הכל חלום? מהי מחשבה? ...
מציאות / חלום / מציאות מדומה - האם החיים הם מציאות או אולי שמא הם רק חלום?
מציאות חלום מציאות מדומה - האם החיים הם מציאות או אולי שמא הם רק חלום? לפעמים תוהה האדם בדעתו שמא ואולי הוא רק באמצע חלום שנדמה לו כמציאות. והשאלה היא איך מתמודדים עם המחשבה הזאת? והתשובה היא שכאשר יש לאדם שאלה כלשהי, במקום לרוץ לחפש ... האדם לפני שהוא מחפש תשובה, עליו לנסות להבין למה הוא בכלל שואל את השאלה הזאת. ועל האדם לנסות להבין מדוע הוא בכלל מעוניין לדעת האם זה חלום או מציאות. ואם האדם מגיע למסקנה שהשאלה הזאת נובעת מתוך סקרנות בלבד, אך אין לה שום משמעות אמיתית לגביו, הרי ... ברגל, האם אני מרגיש את זה? האם אני רוצה את זה? אם אני מרגיש את הרעב שמציק לי, מה זה עוזר לי או משנה לי אם אני באמצע חלום או אולי בכלל בתוך מציאות מדומה או בתוך איזה מטריקס. מה זה בכלל משנה? ואם זה לא משנה, אז ממילא אפשר להמשיך לחיות כרגיל גם בלי ... האם או בחלום או לא. ולכאורה יכול לחשוב האדם, שאם הוא בתוך חלום או כן יש לזה משמעות. והיא שאם הוא בתוך חלום, אז אולי יש דרך להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית. ולכן חשוב לאדם להבין האם הוא בתוך חלום ואם כן איך אפשר להתעורר ממנו אל המציאות האמיתית. אלא שמי שמתבונן בעניין הזה מבין שגם המחשבה הזאת חסרת משמעות. כי גם אם האדם יתעורר אל מציאות אחרת, הרי שגם בה הוא ימשיך להרגיש בדיוק את מה שהוא מרגיש כאן. זא גם אם יש מציאות אחרת, הרי שגם שם יש טוב ורע וגם שם צריך להתמודד עם המציאות. אז מה זה בכלל משנה אם זה חלום או מציאות? ובנוסף, גם אם יתעורר האדם אל מציאות אחרת, הרי שגם אז הוא ימשיך לשאול את עצמו אולי הוא בתוך חלום. כי אולי זה חלום בתוך חלום וכולי. כך שאין ממש משמעות להתעוררות מחלום. המשמעות היא מה ואיך האדם מרגיש ביחס למציאות. אם טוב לאדם, מה אכפת לו שזה חלום. ואם לא טוב לו, אז זה לא עוזר לדעת שזה חלום. בקיצור, על האדם ...
חוש המישוש, חמשת החושים, דמיון, עוצמת המחשבה, דמיון או מציאות, חלום או מציאות, מציאות דמיונית
חוש המישוש, חמשת החושים, דמיון, עוצמת המחשבה, דמיון או מציאות, חלום או מציאות, מציאות דמיונית
... המישוש, חמשת החושים, דמיון, עוצמת המחשבה, דמיון או מציאות, חלום או מציאות, מציאות דמיונית האם חוש המישוש הוא מציאות או דמיון? אליעד כהן מסביר בהרצאה שמה שאנחנו חווים באמצעות החושים, ובפרט דרך חוש המישוש, הוא לא בהכרח המציאות המוחלטת אלא ביטוי של המחשבה והדמיון שלנו. אליעד פותח בדוגמה פשוטה ואומר שאם נדמיין אש שורפת לנו את האצבע, נוכל ממש להרגיש את הכאב, אפילו מבלי שנחווה אש במציאות. הוא מדגיש שהמוח שלנו מסוגל ליצור תחושה חזקה ואמיתית, על אף שהדבר מתרחש רק בדמיון. האם אפשר להרגיש טעם רק בעזרת המחשבה? בהמשך, אליעד משתמש בדוגמה נוספת הקשורה ... המחשבה והדמיון יכולה להשפיע על החוויה החושית שלנו, עד כדי כך שהגבולות בין מציאות לדמיון מטשטשים. הדוגמה הזו מדגישה את הטענה של אליעד שהמציאות היא בעצם מה שאנחנו חושבים שהיא. האם חוש המישוש הוא הוכחה למציאות? אליעד מתעמק בשאלה כיצד אנחנו יכולים לדעת אם השולחן שאנחנו מרגישים מולנו הוא באמת קיים. הוא אומר שאם נעצום עיניים ונניח את היד על השולחן, עדיין תהיה לנו תחושה ... זה כך בהכרח. כל מה שאנחנו תופסים כחושים הוא בעצם פרשנות שהמוח שלנו נותן למציאות שסביבנו. הוא מדגים זאת בכך שאם מישהו מאוד ישכנע אותנו שהוא נוגע בנו מבלי לגעת, נרגיש כאילו באמת נוגעים בנו. הוא מסביר שזה מוכיח שהחוויה החושית היא לא ... החושים עצמם לא מבלבלים אותנו. מה שמבלבל אותנו הוא האמונה שהחושים משקפים מציאות מוחלטת, בשעה שהם בסך הכל מעבירים מידע סובייקטיבי. הוא אומר שהבלבול נוצר כאשר אנחנו מנסים להבדיל בין מה שאנחנו תופסים כמציאות לבין מה שאנחנו חושבים כמציאות. החושים אינם טועים - הטעות היא בדרך שבה אנחנו מפרשים את מה שהחושים מציגים לנו. הוא מדגים זאת בכך שאם אדם רואה מולו שולחן, הוא בטוח לחלוטין שהשולחן קיים, אך ... כשאנחנו מרגישים משהו באמצעות החושים שלנו, אנחנו מאמינים לחלוטין שזו המציאות, אך למעשה כל מה שאנחנו חווים הוא רק ביטוי של המחשבה שלנו. זאת, כיוון שלמוח אין דרך להבדיל באמת בין חוויה דמיונית לחוויה אמיתית אם החוויה מספיק חזקה וברורה. איך אפשר להבחין בין דמיון למציאות? אליעד מסביר שלמרות שהכל תלוי בתודעה שלנו, אפשר לפתח הבחנה בין מה שאנחנו חושבים לבין מה שבאמת קיים. הדרך לעשות זאת היא לשאול את עצמנו בכל רגע האם החוויה הזו ... או שהיא קיימת באופן מוחלט ואובייקטיבי. הוא מדגיש כי ההבדלה בין דמיון למציאות נמצאת בתוך האדם, וככל שהאדם יהיה מודע יותר לאופן שבו המוח שלו מפרש את המציאות, כך הוא יוכל להבחין בצורה טובה יותר מהי מציאות אובייקטיבית ומהי רק אשליה של מחשבה או דמיון. האם אפשר להבדיל בין חלום למציאות? אליעד מבהיר שכפי שאנחנו לא יודעים בוודאות אם חלום הוא מציאות או רק דמיון, כך קשה לדעת בוודאות האם המציאות שאנחנו חווים בהכרה מלאה היא אכן המציאות האמיתית. הוא נותן דוגמה על אדם שמאמין לחלוטין במה שהוא רואה, כמו שולחן או כיסא, ואומר שהאדם לעולם לא יוכל לדעת בוודאות אם המציאות אכן קיימת או שהיא רק יצירה של המוח שלו. הוא מסביר שהבעיה איננה באמיתות השולחן או הכיסא אלא באמונה של האדם שמה שהוא מרגיש הוא אובייקטיבי. אליעד מסכם את הרעיון ... ככל שהאדם יחפור יותר עמוק בנושא הזה, כך הוא יגלה שמה שהוא מחשיב כמציאות מוחלטת הוא במקרים רבים רק דמיון, ולהפך. האם חוש המישוש אמיתי? כיצד להבדיל בין דמיון למציאות? האם מה שאני מרגיש הוא באמת קיים? האם אפשר להרגיש משהו בעזרת הדמיון? כיצד המוח מפרש את החושים? האם חושים יכולים לטעות? מציאות או דמיון? ...
לצפות בתוכניות ריאליטי, צפייה בטלוויזיה, צפייה בתוכניות ריאליטי, צפייה בתוכניות מציאות, לראות את עצמך מבחוץ, מודעות עצמית ותוכניות ריאליטי, מודעות עצמית ותוכניות מציאות, התפתחות אישית ותוכניות ריאליטי, השתקפות עצמית ותוכניות מציאות
לצפות בתוכניות ריאליטי, צפייה בטלוויזיה, צפייה בתוכניות ריאליטי, צפייה בתוכניות מציאות, לראות את עצמך מבחוץ, מודעות עצמית ותוכניות ריאליטי, מודעות עצמית ותוכניות מציאות, התפתחות אישית ותוכניות ריאליטי, השתקפות עצמית ותוכניות מציאות
... בתוכניות ריאליטי, צפייה בטלוויזיה, צפייה בתוכניות ריאליטי, צפייה בתוכניות מציאות , לראות את עצמך מבחוץ, מודעות עצמית ותוכניות ריאליטי, מודעות עצמית ותוכניות מציאות, התפתחות אישית ותוכניות ריאליטי, השתקפות עצמית ותוכניות מציאות איך צפייה בתוכניות ריאליטי עוזרת למודעות העצמית? אחד הדברים המעניינים בצפייה בתוכניות ריאליטי הוא שהן מאפשרות לבני אדם להסתכל על עצמם מזווית ... בזה כדי לגדול ולהתפתח כאדם. נזקי צפייה בטלביזיה תועלת בצפייה בטלביזיה איך להיות מודע לעצמך? בעד ונגד תוכניות מציאות התמכרות לתוכניות ריאליטי ההבדל בין מודעות עצמית לאשליית מודעות כיצד לזהות דפוסים אישיים דרך אחרים ההשפעה של תוכניות ריאליטי על ההתבוננות העצמית אחד ... מודעות עצמית לאשליית מודעות נזקי צפייה בטלביזיה, תועלת בצפייה בטלביזיה, איך להיות מודע לעצמך? לצפות בתוכניות מציאות, האח הגדול, לראות תוכניות מציאות, לראות תוכניות ריאליטי, תוכנית ריאליטי, תוכנית מציאות, בעד ונגד תוכניות מציאות , בעד ונגד צפייה בתוכניות ריאליטי, תועלת בצפייה בטלוויזיה, התמכרות לתוכניות ריאליטי, התמכרות לתוכניות מציאות, כל הפוסל במומו פוסל ...
דמיון מודרך, הסוד, איך ליצור מציאות? תודעת עושר, יצירת עושר, איך לעשות כסף? איך להתעשר? מחשבה יוצרת מציאות, איך לעשות דמיון מודרך? מהי יצירת מצירות? חוק המשיכה, תודעה יוצרת מציאות
דמיון מודרך, הסוד, איך ליצור מציאות? תודעת עושר, יצירת עושר, איך לעשות כסף? איך להתעשר? מחשבה יוצרת מציאות, איך לעשות דמיון מודרך? מהי יצירת מצירות? חוק המשיכה, תודעה יוצרת מציאות
... מודרך, הסוד, איך ליצור מציאות? תודעת עושר, יצירת עושר, איך לעשות כסף? איך להתעשר? מחשבה יוצרת מציאות, איך לעשות דמיון מודרך? מהי יצירת מצירות? חוק המשיכה, תודעה יוצרת מציאות מהו דמיון מודרך וכיצד הוא יכול לשנות את המציאות שלנו? דמיון מודרך הוא כלי פסיכולוגי שיכול לשמש לשיפור החיים האישיים והמקצועיים שלנו, תוך שימוש בכוח המחשבה והדמיון כדי ליצור מציאות חדשה. אליעד מסביר בהרצאתו את התהליך המנטלי שבו מחשבות יכולות להפוך למציאות, דרך דמיון מודרך ותודעת עושר. איך מחשבות יכולות ליצור מציאות? אליעד מציין שמחשבות הן מקור הכוח שמניע את המציאות. כשהאדם ממקד את מחשבותיו במטרה מסוימת, ובמיוחד כשמדובר ... אם הוא מדמיין את הדרך והמשמעות של כל צעד בדרך, הדבר יוביל אותו לתוצאה הרצויה. מהו חוק המשיכה וכיצד הוא קשור לדמיון? חוק המשיכה, שמוזכר פעמים רבות בתיאוריה של יצירת מציאות, מתאר את העיקרון שלמשהו שאתה חושב עליו באופן קבוע יש ... בצורה ברורה, לא תוכל להשיג אותה. לעומת זאת, אם אתה ממקד את האנרגיה שלך ומדמיין את מה שאתה רוצה בלי לעסוק בספקות, תוכל להשיג את כל מה שאתה רוצה. דמיון מודרך איך ליצור מציאות? תודעת עושר מהו חוק המשיכה? איך להתעשר? מחשבה יוצרת מציאות
מחשבה יוצרת מציאות / ליצור מציאות - איך להפוך מחשבה למציאות? איך ליצור מציאות?
... יוצרת מציאות ליצור מציאות - איך להפוך מחשבה למציאות? איך ליצור מציאות? כפי שכבר ביארתי, המציאות של האדם היא תוצר ישיר של המחשבה שלו. כל מעשה מתחיל במחשבה וכל רגש שורשו בצורת מחשבה. השלמות היא כאשר המחשבה והמציאות מתאחדות. אך כיצד מגיעים לאחדות הנכספת בין המציאות לבין המחשבה של האדם? תשובה: על האדם לחזק את המחשבה שלו. ככל שהמחשבה של האדם חזקה יותר, כך המציאות של האדם הן ברמת העשייה והן ברמת החוויה של האדם את האירועים השונים, הכל משתנה מעצמו. את עיקר הדגש צריך לשים האדם על הצד של המחשבה. כדי שהמציאות תתאחד עם המחשבה, על המחשבה להיות צלולה וברורה ברמת צלילות כמו של המציאות האמיתית עצמה. על האדם לא להסתפק במחשבות ... על השורש שלה, על התכלית שלה, על הסיבות שלה, על המניעים שלה, על הרצונות שלה וכולי. על המחשבה החיובית להיות צלולה וברורה כדי שגם המציאות תהפוך להיות חיובית. מחשבה צלולה = מחשבה ללא ... מחשבה אמיתית. על האדם להיכנס אל תוך המחשבות של עצמו ולהעמיק בהן. ככל שהמחשבה תהיה עמוקה יותר, כך היא הופכת להיות אמיתית יותר וכך המציאות מתאחדת עם המחשבה. ...
חיים בתוך חלום, מציאות מדומה וירטואלית, חלום או מציאות, לישון או להיות ער, לעבוד תוך כדי שינה, אוהבים לישון, חלומות
חיים בתוך חלום, מציאות מדומה וירטואלית, חלום או מציאות, לישון או להיות ער, לעבוד תוך כדי שינה, אוהבים לישון, חלומות
... בתוך חלום, מציאות מדומה וירטואלית, חלום או מציאות, לישון או להיות ער, לעבוד תוך כדי שינה, אוהבים לישון, חלומות מהי ההבדל בין מציאות לבין חלום? ההרצאה עוסקת בנושאים כמו חיים בתוך חלום, מציאות מדומה וירטואלית, וכיצד ניתן להתייחס למצב של שינה כאילו הוא חלק מהמציאות. אליעד כהן מציע כי כאשר אדם נמצא בשינה, הוא לא בהכרח נמצא במצב של העדר מציאות, אלא במצב של מציאות שהיא שונה במהותה מהמציאות בה הוא נמצא כשער. השינה והחלום הם לא בהכרח מצבים נפרדים אלא למעשה שזורים בתוך חוויות התודעה של האדם. מהו מצב של שינה לפי אליעד כהן? במהלך ההרצאה, אליעד מדבר על ... רבים כמצב של נפילה מתוך המציאות, אך אליעד מציין כי למעשה אדם יכול להיות מודע לחלום מבלי להבין שהוא נמצא בו, וכך גם כשישנים ייתכן שנמצאים במציאות חדשה או מימד אחר. האם חלום הוא פשוט מציאות חלופית? אליעד מציין את הרעיון שחלום הוא לא רק מובן שולי או רגעי אלא יכול להיות עולם שלם שבו קיימת מציאות משלו. הוא משווה את זה למציאות וירטואלית שהופיעה עם ההתפתחות הטכנולוגית - שמה שמבחינים בו במציאות יכול להיות כל דבר, אין הבחנה ברורה האם מה שאנחנו חווים הוא מציאות אמיתית או שמא רק נדמה לנו כי אנחנו חווים אותה. האם אפשר לעבוד תוך כדי שינה? הרבה פעמים, אליעד מתאר את העבודה האינטלקטואלית או הפיזית של האדם גם במצבים שבהם הוא ... שזהו זמן שבו הם מתנתקים מהמציאות הקיומית והיום - יומית שלהם. תהליך השינה מאפשר לאדם לפתח תחושת רוגע ושלווה, וזה לא בהכרח נובע מהמנוחה הפיזית של הגוף אלא מהעובדה שהוא עובר למצב של תודעה אחרת, ... ללא גבולות. האם חלום ומציאות הם תמיד שני דברים שונים? המרצה מדבר על כך שבעצם החלום והמציאות הם שני מרחבים נפרדים שנמצאים במקביל, אך לא בהכרח יכולים להיות מנותקים לחלוטין אחד מהשני. הוא טוען שהשינה היא לא הפסק זמן או היעדרות מהמציאות אלא התנסות במציאות אחרת או מציאות מדומה שמתקיימת במקביל למציאות שאנו חווים כשהם ערים. מהו כוח התודעה בחלום? אליעד מסביר גם את הכוח העצום שיש לתודעה שלנו, שאפילו כאשר אנחנו חווים חלום, התודעה שלנו עדיין מעורבת ביצירת החוויה ... יכולים לשמש כמשקפים של המציאות או לא. אליעד מציין את ההשוואה הזו כדרך להבין את הקיום ואת משמעות החיים. ככל שאנחנו יכולים לקיים שיחות עם עצמנו על תודעה, גם כך יכול להיות מצב שבו אנחנו מבינים ... כמו שינה וחלום. מהי מציאות מדומה? האם חלום הוא מציאות אחרת? מה הקשר בין חלום לשינה? איך העבודה מתבצעת בשינה? מהו כוח התודעה בשינה? ...
האם אלוהים קיים? איפה אלוהים נמצא? מה זה אלוהים? האם יש אלוהים? מה ההגדרה של אלוהים? מי ברא את העולם? הקיום של אלוהים, מציאות הבורא, מציאות השם יתברך, החלל הפנוי, תורת הצמצום, מרחב המקום והזמן, מימד הזמן, המפץ הגדול, היקום
האם אלוהים קיים? איפה אלוהים נמצא? מה זה אלוהים? האם יש אלוהים? מה ההגדרה של אלוהים? מי ברא את העולם? הקיום של אלוהים, מציאות הבורא, מציאות השם יתברך, החלל הפנוי, תורת הצמצום, מרחב המקום והזמן, מימד הזמן, המפץ הגדול, היקום
... זה אלוהים? האם יש אלוהים? מה ההגדרה של אלוהים? מי ברא את העולם? הקיום של אלוהים, מציאות הבורא, מציאות השם יתברך, החלל הפנוי, תורת הצמצום, מרחב המקום והזמן, מימד הזמן, המפץ הגדול, היקום ... כישות מימית, אחרים ככוח אינסופי חסר צורה, ויש המציעים לראות את אלוהים כמייצג של המציאות עצמה. האם אלוהים מוגדר במושגים של מקום וזמן? אליעד מציין כי כל דבר בעולם, בין אם ... שכן אם הוא לא נמצא במקום ולא נמצא בזמן, קשה להבין כיצד ניתן לומר שהוא קיים. האם מציאות היא אלוהים? בהמשך לכך, אליעד מציע גישה המראה כי המציאות עצמה עשויה להתפרש כאלוהים. כאשר אנו מדברים על המציאות, אנו מתייחסים לסך כל מה שקיים. כל דבר בעולם, בין אם מדובר במשהו מוחשי או רעיוני, הוא חלק מהמציאות. המציאות קיימת לא משנה אם אנו רוצים להגדיר אותה או לא, ויש המציעים לראות את המציאות כישות האינסופית המקיפה את כל הדברים הקיימים. האם אלוהים הוא סך כל מה שקיים? אליעד מציין כי לא ניתן לחשוב על אין מציאות. כל דמיון על אין כלום הוא בעצם דמיון שמתרחש בתוך המציאות עצמה. אם נבחן את המציאות כולה, ניתן לראות בה את אותה אלוהות או כוח אינסופי שמקיף את הכל. לכן, אלוהים יכול להתפרש כמציאות עצמה - לא ישות נפרדת, אלא מהות כל הקיום. האם אלוהים קיים בכל מקום ובכל זמן? עוד ... לא שונה מישות אחרת ביקום. אך אם מדובר בישות אינסופית, חסרת גבול, שמקיפה את כל המציאות, אז יש לה קיום שאין צורך להוכיח, שכן המציאות כולה קיימת באופן ברור. האם אלוהים קיים? מהו אלוהים? המציאות כאלוהים האם אלוהים מוגבל בזמן ובמקום? האם אלוהים קיים מחוץ לזמן ומקום? הגדרת קיום ... לבין מישהו ששואל על כוח אינסופי חסר גבולות, שאין לו שום צורה, או מישהו ששואל על המציאות עצמה. הנה כמה שאלות שמעסיקות אנשים: האם אלוהים נתן את התורה או לא? האם יש לאלוהים ... קיים. וכשהשכל לא יכול לדמיין אותו, אנחנו עומדים מול קושי לשייך לו את המילה ישנו. המציאות עצמה כאלוהים אז מה כן יש מחוץ למקום ולזמן? אם נבחן, נראה שהדבר היחיד שנמצא שם הוא המציאות בכללותה, או הכלום לפי צורת ביטוי מסוימת. למה הכוונה? אפשר לומר: המציאות היא סך כל מה שקיים. המציאות היא גם זו שנמצאת מעבר לכל הגדרה של זמן ומקום, כי היא כוללת את הזמן והמקום בתוכה. אי אפשר להכחיש שיש מציאות. גם אם נאמר אין כלום, עדיין יש מציאות של אין כלום. כלומר, קשה לתפוס מצב שבו אין מציאות בכלל. ברגע שיש משהו, גם אם זה כלום, הוא קיים באופן כלשהו במציאות. לכן, יש שרואים במציאות כולה את אותה אלוהות או מקיף שחושבים עליו לפעמים כאלוהים. אז האם אפשר להגיד שהמציאות היא אלוהים? יש תפיסה שאומרת: אלוהים = מחויב המציאות, כלומר, דבר שאי אפשר לדמיין שאינו קיים. ומה אי אפשר לדמיין שאינו קיים? המציאות עצמה. כי כל דמיון של אין מציאות הוא עדיין דמיון המתרחש בתוך מציאות כלשהי. לפי התפיסה הזו, אלוהים הוא ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מציאות, מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מציאות, איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב, אימון אישי לנוער, ספרים על אימון אישי בתחום מציאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 16:19:17 - wesi1