אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מערכות יחסים אלימות ✔מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
למה ההורים כועסים שהילדים מתנהגים כמו ילדים?

אחת המריבות הנפוצות ביותר בין הורים לילדים היא הטענה של ההורים כלפי ילדיהם על כך שהם מתנהגים בצורה ילדותית ולא בוגרת. ההורים מתוסכלים ומביעים כעס כאשר הילד מתנהג כילד ולא כפי שההורים מצפים מאדם בוגר. הורים רבים שואלים את עצמם: "למה הילד שלי מתנהג בצורה לא בוגרת?" או "למה הוא מתנהג בצורה ילדותית?". מבחינת ההורים, ישנה ציפייה שהילד יתנהג בבגרות מסוימת, וכאשר זה לא קורה, הם מביעים אכזבה ותסכול.

מנגד, התלונה הנפוצה ביותר מצד הילדים היא שההורים מתייחסים אליהם כמו אל ילדים קטנים ולא כמו אל אנשים בוגרים. ילדים מתוסכלים מכך שההורים מנהלים אותם, מחליטים עבורם, אומרים להם מה לעשות, מגבילים את חופש הפעולה שלהם ולא מאפשרים להם להתנהל בעצמאות מלאה. הטענה של הילד היא: "אני לא ילד, אני בן אדם בוגר, תפסיקו להתייחס אליי כאל ילד קטן."

מהי הסתירה בהתנהגות ההורים?

אליעד כהן מסביר שהבעיה נובעת ממסרים סותרים שההורים מעבירים לילדיהם. ההורה מתייחס אל הילד כמו לילד כאשר זה מתאים לו, וכמו לבוגר כאשר זה נוח עבורו. לדוגמה, ההורה עשוי לפנק את הילד, להעניק לו זכויות מיוחדות, לדאוג לו ולתמוך בו ללא תנאים רק משום שהוא ילד. ההורה עושה דברים רבים למען הילד שלא היה עושה עבור אדם בוגר, כמו לדאוג לו יתר על המידה, לספק לו כסף, להקל עליו מטלות שונות ועוד.

אבל כאשר ההורה דורש מהילד להתנהג בבגרות, הוא פתאום כועס על כך שהילד מתנהג כמו ילד. הסתירה הזו יוצרת בלבול אצל הילד. ההורה לא יכול מצד אחד להעניק לילד זכויות מיוחדות כילד, ומצד שני להתלונן כשהילד אינו נוטל על עצמו אחריות של מבוגר.

הפתרון המוצע כאן הוא חד משמעי: אם ההורה רוצה שהילד יתנהג בצורה בוגרת, עליו להתייחס לילד כמעט אך ורק כאל אדם בוגר, הן בזכויות והן בחובות. אם אתה כהורה ממשיך להתייחס לילד שלך כאל ילד קטן, אל תתפלא כאשר הילד ידרוש זכויות ופריבילגיות של ילד ויסרב להתנהג בבגרות.

מהי הסתירה בהתנהגות הילדים כלפי ההורים?

גם הילדים מעבירים מסרים סותרים להורים. הילד רוצה שההורים יראו בו אדם בוגר, יכבדו אותו, יתנו לו עצמאות ולא ינהלו אותו. אבל הילד עצמו ממשיך ליהנות מזכויות ויתרונות שמקבלים ילדים בלבד - הוא דורש פינוקים, עזרה כלכלית, תמיכה מוגברת והקלה במשימות שונות. הוא רוצה את ההטבות של ילד קטן אבל לא מוכן לקבל את היחס בהתאם.

אליעד מדגיש שאם אתה כילד רוצה שיתייחסו אליך כבוגר, עליך לוותר על הפריבילגיות של ילד ולהתנהל כמו אדם עצמאי ובוגר באמת. אי אפשר לקבל חופש ועצמאות של מבוגר כשנוח לך, ובמקביל לדרוש פינוקים ועזרה של ילד.

איך המסרים הסותרים משפיעים על מערכות יחסים אחרות?

אליעד כהן מרחיב את הרעיון ומסביר שהבעיה של המסרים הסותרים איננה ייחודית רק ליחסי הורים וילדים, אלא היא נפוצה כמעט בכל מערכת יחסים בין אנשים. כאשר אדם מציג את עצמו בדרך מסוימת, הוא מקבל מהסביבה יחס שתואם את ההתנהגות שלו. למשל, אדם שמתייחס לעצמו כחלש וכחסר אונים לא יכול להתלונן שמתייחסים אליו בזלזול או כחלש. אותו דבר אדם שמשחק תפקיד של ספונסר כלכלי ומתלונן שאחרים רואים בו כספונסר.

אליעד מסביר שאם מישהו מתייחס אליכם בדרך שלא מוצאת חן בעיניכם, חשוב שתבדקו את עצמכם איפה אתם משדרים שמגיע לכם היחס הזה. בכל מערכת יחסים, בין אם זה בבית, בעבודה, בזוגיות או במשפחה, היחס שאתם מקבלים הוא לעיתים קרובות תוצאה של מה שאתם משדרים לסביבה. אם אדם מתייחס לעצמו כאל חסר ערך או מתנהג בצורה ילדותית, הסביבה מגיבה בהתאם.

איך ניתן לשנות את הדינמיקה של יחסים בעייתיים?

אליעד כהן מדגיש שכדי לשנות את מערכת היחסים, בין אם בין הורה לילד או בכל מערכת אחרת, צריך לשנות את המסרים שאתם משדרים. אם ההורה רוצה שילדו יתנהג כמו אדם בוגר, עליו להתחיל להתייחס אליו כאל אדם בוגר כמעט בכל מצב. אם ילד רוצה שהוריו יכבדו אותו ויראו בו בוגר, עליו להתנהל באופן בוגר ואחראי, בלי ליהנות מהטבות של ילד קטן.

הוא מציע לכל אדם שנתקל ביחס שלא נעים לו לבדוק איך הוא עצמו מציג את עצמו, איזה דמות הוא מגלם מול אחרים ואיזה מסרים הוא משדר. כל מערכת יחסים אפשר לשנות אם משנים את הדרך שבה מציגים את עצמנו, מתוך הבנה שהיחס של הסביבה הוא תגובה ישירה למה שאנחנו מקרינים החוצה.

סיכום והמלצות מעשיות לשיפור יחסים במשפחה ובמערכות יחסים בכלל

לסיכום, אליעד כהן מדגיש ששינוי מערכות יחסים מתחיל מבפנים. להורה שרוצה שהילד יתנהג בבגרות מומלץ להתייחס לילד כאל מבוגר בכל התחומים. לילד שרוצה לקבל יחס בוגר מומלץ להתנהג בצורה בוגרת באמת, לקבל על עצמו אחריות ולא לדרוש הטבות של ילד.

העיקרון הכללי הוא: היחס שאתה מקבל הוא תוצאה של היחס שאתה מעניק לעצמך ולדרך שבה אתה מציג את עצמך לסביבה. לשיפור מערכות יחסים בין הורים לילדים או בכל תחום אחר, מומלץ לבחון מחדש את ההתנהלות העצמית, לבדוק איפה אתם מעבירים מסרים סותרים, ולתקן אותם כדי לקבל יחס שתואם את הציפיות שלכם.
המריבה הנפוצה ביותר בין הורים לילדים

שלום חברים, הפעם נדבר על אחת המריבות הנפוצות ביותר בין הורים לילדים. וזה רלוונטי גם להורים וגם לילדים - בין אם אתה הורה שרב עם הילד שלך או ילד שרב עם ההורים שלך, הנושא הזה נוגע לשני הצדדים.

אז מהי המריבה הנפוצה ביותר בין הורים לילדים?

המריבה היא כזו: הורים כועסים ומתוסכלים מכך שהילד שלהם מתנהג כמו ילד ולא בצורה בוגרת. מנגד, ילדים כועסים ומתוסכלים על כך שההורים מתייחסים אליהם כמו לילדים ולא כמו לאנשים בוגרים.

הסתירה בהתנהגות ההורים

הורים רבים מתלוננים: "למה הילד שלי מתנהג בצורה לא בוגרת?" - מבחינתם, התנהגות בוגרת היא דבר מסוים, וכשהילד פועל אחרת, הם כועסים.

לעומת זאת, ילדים מתלוננים: "למה ההורים שלי מתייחסים אליי כמו לילד?" - הם מרגישים שההורים שלהם שולטים בהם, אומרים להם מה לעשות, מחליטים עבורם, ולא נותנים להם להתנהל כאנשים עצמאיים.

האבסורד כאן ברור - ההורים מצפים מהילד להתנהג בבגרות, אך בו זמנית מעניקים לו יחס של ילד קטן. מצד שני, הילדים רוצים שיתייחסו אליהם כמו לבוגרים, אך ממשיכים ליהנות מהזכויות והפריבילגיות של ילד.

כיצד ניתן למנוע את המריבה הזו?

כדי לפתור את הבעיה, צריך להבין שהורים וילדים מעבירים מסרים סותרים זה לזה.

הורה, למשל, מתייחס לילד שלו כאל ילד כאשר זה נוח לו - הוא מעניק לו זכויות יתר, מפנק אותו, דואג לו, מספק לו הגנה ותמיכה ללא תנאים. אך כאשר הוא מצפה שהילד יתנהג בבגרות, הוא כועס כשהילד עדיין מתנהג כמו ילד.

אם אתה כהורה רוצה שהילד שלך יתנהג בבגרות, עליך להתייחס אליו כבוגר בכל התחומים - הן בזכויות והן בחובות. אין אפשרות לדרוש ממנו אחריות של מבוגר ועדיין להעניק לו הטבות של ילד.

הסתירה בהתנהגות הילדים

גם מהכיוון השני, הילד רוצה שיתייחסו אליו כמו למבוגר - שלא יגידו לו מה לעשות, שלא יגבילו אותו, שיכבדו אותו. אך במקביל, הוא מצפה מההורים שימשיכו לדאוג לו, לפנק אותו ולתת לו את כל מה שילדים מקבלים.

אם אתה כילד רוצה שיתייחסו אליך כמבוגר, אתה חייב להתנהג בהתאם. אינך יכול לצפות שההורים יתנו לך את החופש של אדם עצמאי, כאשר אתה ממשיך ליהנות מהזכויות של ילד.

השלכות רחבות יותר

הדינמיקה הזו לא מתקיימת רק בין הורים וילדים - זה קורה בכל מערכת יחסים. אדם שמתייחס לעצמו כחסר אונים, יתפלא למה מתייחסים אליו כאל חלש. אדם שמתנהג כמו ספונסר כלכלי, יתפלא למה אחרים רואים בו כספונסר.

אם מישהו מתייחס אליכם בצורה שלא מוצאת חן בעיניכם, בדקו היכן אתם עצמכם משדרים שמגיע לכם היחס הזה. אם אתם לא מרוצים מהדרך שבה מתייחסים אליכם - בבית, בעבודה, בזוגיות - בדקו איך אתם מציגים את עצמכם מול אחרים.

לסיכום

אם אתה כהורה רוצה שהילד שלך יתנהג בבגרות - התייחס אליו כאל מבוגר.

אם אתה כילד רוצה שיתייחסו אליך כבוגר - התנהג בהתאם, קבל אחריות, ואל תדרוש הטבות של ילד.

למידע נוסף בנושא, חפשו באתר האינטרנט EIP.co.il את המושגים: איך לגרום לאנשים לכבד אותך, למה לא מכבדים אותי, איך לגרום לאנשים לא לזלזל בי, הורים וילדים, איך לגרום לילדים להקשיב לך, בעיות בין הורים וילדים, מערכות יחסים ועוד.

בהצלחה!
מריבות בין אחים, מריבות במשפחה, מריבות בזוגיות, מריבות במקום העבודה, מריבות במערכות יחסים, למה ההורים מתערבים בחיי ילדיהם? מעורבות הורים בחיי ילדיהם, תפקיד ההורים, שיח עם הורים, יתרונות וחסרונות של מעורבות הורים, קושי בגידול ילדים, יחסי הורים ילדים בוגרים, ההורים מעורבים, מערכות יחסים בעבודה, ריבים עם ההורים, ריבים עם הילדים, מריבות עם ההורים, מריבות עם הילדים, בעיות עם ההורים, בעיות עם הילדים, גישור משפחתי, טיפול משפחתי, מרדנות בגיל ההתבגרות, התמודדות הורים עם גיל ההתבגרות, ריבים בין הורים לילדים, יחסים בין הורים לילדים נשואים, למה אומרים לי מה לעשות? הורים כפייתיים, הדרכת הורים, איך לא לריב עם ההורים? איך לא לריב עם הילדים? למה מישהו מתנהג בצורה ילדותית? למה מישהו מתנהג בצורה לא בוגרת? האם ההורים צריכים להתערב במריבות ילדיהם? אופי של אישה מוכה, אופי של גבר מוכה, רוצה ממני רק סקס, רוצה ממני רק כסף, מערכות יחסים אלימות, מערכות יחסים בגיל ההתבגרות, מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים בין הורים לילדים, מערכות יחסים בין אחים, מערכות יחסים בין אנשים, בן אדם לא בוגר, יחסי הורים ומתבגרים, יחסי הורים וילדים מתבגרים, התנהגות ילדותית אצל מבוגרים, אישה לא בוגרת, בחורה לא בוגרת, ילד לא בוגר, בעלי מתייחס אליי בחוסר כבוד, בעלי מדבר אליי לא יפה, התנהגות בוגרת, למה לא מכבדים אותי? איך לגרום למישהו לכבד אותך? איך לגרום לאנשים לכבד אותך? איך לגרום לאנשים להתייחס אליך בכבוד? לכבד את עצמך, להתייחס לעצמך בכבוד, מסרים סותרים בין הורים לילדים, מסרים סותרים במערכות יחסים, מסרים מנוגדים במערכות יחסים, התנהגות ילדותית אצל ילדים, למה אני לא בוגר? יתרונות וחסרונות מעורבות ההורים בחיי ילדיהם
מישהו מתנהג בצורה לא בוגרת לטפל בהתנהגות טורדנית טורדנות איך לשכנע מישהו חברים רצון לסקס להתייחס בעיות עם הילדים בלי תנאים כעס בין הורים לילדים בין בני זוג במשפחה בני זוג הדרכה להורים הדרכת הורים הורה הורות הורים הורים וילדים התנהגות התנהגות ילדותית התנהגות ילדים התנהגות לא בוגרת זוג זוגי זוגיות חינוך ילדים יחסי הורים וילדים יחסים יחסים בין אישיים יחסים בין בני זוג יחסים זוגיים ילד ילדה ילדים יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ להורים כבוד לחנך ילדים למה מישהו לא מכבד אותך למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת מישהו לא מכבד מישהו לא מכבד אותך מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת מישהו מתנהג בצורה מסוימת מערכות מערכות יחסים מערכות יחסים בין אישיים מערכות יחסים במשפחה מערכת יחסים משפחה תקשורת בין אישית
תסמונת האישה המוכה נפשית, האם אתה גבר מוכה? האם את אישה מוכה? אלימות במשפחה, למה מגיע לך להיות אישה מוכה? אופי של אישה מוכה, סימפטום האישה המוכה, אפקט האישה המוכה, מעגל האישה המוכה, מאפייני האישה המוכה, קורבנות אלימות
תסמונת האישה המוכה נפשית, האם אתה גבר מוכה? האם את אישה מוכה? אלימות במשפחה, למה מגיע לך להיות אישה מוכה? אופי של אישה מוכה, סימפטום האישה המוכה, אפקט האישה המוכה, מעגל האישה המוכה, מאפייני האישה המוכה, קורבנות אלימות
... לא מצדיק אלימות מצד הגבר, אך ההסבר הוא שבמקרים רבים יש דינמיקה הדדית מורכבת יותר מאשר רק הוא פתאום החליט סתם להרביץ. השאלה הגדולה - איך לצאת מזה? כדי שאישה לא תהפוך לאישה מוכה, וכדי שגבר או אישה לא יישארו במערכות יחסים אלימות, הטקסט מציע את העקרון של להפסיק להכות את עצמך. יש לזה שני מישורים: מישור פנימי: להפסיק להחזיק במחשבות של ...
זוגיות מלכותית, אופי של אישה מוכה, זוגיות של מלך ומלכה, למה מישהו מזלזל בך? למה מישהו משפיל אותך? אלימות כלפי נשים מוכות, למה לא מכבדים אותך? איך לגרום למישהו לכבד אותך? האביר על הסוס הלבן, שעבוד נשים, התאמה זוגית
זוגיות מלכותית, אופי של אישה מוכה, זוגיות של מלך ומלכה, למה מישהו מזלזל בך? למה מישהו משפיל אותך? אלימות כלפי נשים מוכות, למה לא מכבדים אותך? איך לגרום למישהו לכבד אותך? האביר על הסוס הלבן, שעבוד נשים, התאמה זוגית
... לחזק ועוצמתי, אבל בפועל מנצל את הכוח שלו לרעה, משפיל את האזרחים והופך אותם לשפחות פוליטיות. גם כאן, האזרחים נהנים בתחילת הדרך מהאשליה שיש להם מנהיג חזק, אך משלמים על כך מחיר כבד בהמשך. איך להימנע ממערכות יחסים אלימות ופוגעניות? אליעד מסכם ואומר שהמפתח להימנע ממערכות יחסים מנצלות או אלימות הוא לקחת אחריות אישית מלאה על הבחירות שלך. אם אתם מוצאים את עצמכם במצב שבו מישהו מתייחס אליכם ...
אהבה / זוגיות - איך לגרום למישהו לאהוב אותך / להתאהב בך / לרצות אותך? התאהבות / מערכות יחסים / למצוא זוגיות / למצוא אהבה
... זוגיות - איך לגרום למישהו לאהוב אותך להתאהב בך לרצות אותך? התאהבות מערכות יחסים למצוא זוגיות למצוא אהבה ובו יתבאר, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לגרום למישהו להתאהב בך? איך ...
אהבה - איך לגרום למישהו לאהוב אותך / להתאהב בך / לרצות אותך? זוגיות מוצלחת / מערכות יחסים / למצוא אהבה
... - איך לגרום למישהו לאהוב אותך להתאהב בך לרצות אותך? זוגיות מוצלחת מערכות יחסים למצוא אהבה ובו יתבאר העניין של אהבה ושל התאהבות במערכות יחסים שונות. ויתבאר, כיצד נוצרת אהבה? וכיצד באפשרותו של האדם, לגרום לאדם אחר, לאהוב אותו ולהתאהב ... שלו רע, מהאהבה שנותנים לו. והדבר הזה גורם לכך, שהוא ידחה את זה שמנסה לגרום לו להרגיש טוב. וניתן דוגמה, מתחום חינוך ילדים. לדוגמה, כאשר מעניקים לילד המון מתנות, לכאורה, מצד אחד גורמים לו להרגיש שאוהבים אותו ואכ הוא אמור להרגיש טוב. אך מהצד השני, לפעמים מרוב המתנות שנותנים לילד, הוא מרגיש בתוכו תחושה של ריקנות, דווקא בגלל כל המתנות האלו. והדבר הזה גורם לילד בצורה בלתי מודעת, לרצות להרחיק ממנו, את זה שמעניק לו מתנות. דוגמה נוספת: כאשר מפרגנים ומחמיאים למישהו על ...
זוגיות / מערכות יחסים - האם בן / בת הזוג שלך, מתאים לך? האם הקשר הזוגי שלך טוב?
זוגיות מערכות יחסים - האם בן בת הזוג שלך, מתאים לך? האם הקשר הזוגי שלך טוב? ובו יתבאר, העניין של מערכת יחסים זוגית ושל התאמה זוגית. ולפעמים שואל האדם את עצמו, האם מערכת היחסים הזוגית שלי מתאימה לי? האם אני נמצא עם בן בת הזוג הנכונים לי? האם כדאי לי לפתח מערכת יחסים עם בן בת הזוג הזו? או שאולי בכלל כדאי להיפרד? וכיוב. והשאלה הנשאלת היא, כיצד באפשרותו של האדם, לקבל החלטה נכונה יותר, לגבי התאמה זוגית? ונחדד את השאלה עוד יותר. לפעמים חושב האדם לעצמו, אילו הייתי יכול לדעת על האדם שמולי את כל מה שאני רוצה, והייתי יודע מי הוא באמת, הרי שהיה לי קל יותר להחליט, האם הוא מתאים ... מבטיח לך, שההחלטה שלך נכונה. משום, שלפעמים האדם לא מכיר את עצמו מספיק טוב. וכאשר אנחנו אומרים שהאדם לא מכיר את עצמו, הכוונה היא, על שני בני הזוג. שני הצדדים, לא ממש מכירים את עצמם מספיק טוב, וכפועל יוצא גם לא ממש יודעים, איזה סוג של קשר זוגי טוב יותר עבורם. וגם אם יש התאמה כלפי חוץ, בין שני בני זוג, זה לא מחייב שבאמת הקשר הזוגי הזה, הוא אכן הטוב ביותר עבורם. כך, שגם אם האמת ידועה, עדיין צריך להבין, איך לקבל החלטה נבונה יותר. כמו כן, צריך גם לקחת בחשבון, שגם אם שני בני הזוג מתאימים כרגע, הרי שזו אינה ערובה, לכך שהם אכן יתאימו גם בהמשך הדרך. כי בני אדם משתנים ומתפתחים כל הזמן. ולא תמיד שני בני אדם שמתאימים כרגע, מתאימים גם בהמשך דרכם בחיים. כך ... בת הזוג שלך, מתאים לך גם לעתיד הרחוק. ולו רק, משום שלא ניתן לחזות את העתיד, וביד האדם הבחירה החופשית, להשתנות ולשנות, את עצמו ואת הקשר הזוגי שבו הוא נמצא. אך יחד עם זאת, כן ניתן לקבל החלטה שקולה יותר, בדרך הבאה. באפשרותו של האדם לדעת טוב יותר מראש, האם ועד כמה האדם שמולו מתאים לו לקשר זוגי, על ידי הגדרה והבנה טובה יותר של 2 דברים. וכמובן שצורת המחשבה הבאה, נכונה לכל תחום. אך כרגע נסביר אותה, על עניין הזוגיות. והדבר הראשון שאותו צריך האדם להגדיר עבור עצמו מראש, הוא, מהי המטרה הסופית, שאליה הוא רוצה להגיע? והמשמעות היא, כי לחשוב שהמטרה הסופית, היא להיות בקשר זוגי, בלי להגדיר שום דבר מעבר לכך, היא טובה, אך לא מספיק טובה. וכמו כן, לומר גם שהמטרה היא להיות בקשר זוגי טוב ונחמד, גם זו הגדרה טובה, אך לא מספיק טובה, במידה ורוצים לנסות לחסוך טעויות. אז מה כן צריך להגדיר? תשובה: ראשית כל, על האדם להתבונן היטב על עצמו, ולנסות להבין עם עצמו, מדוע בכלל הוא רוצה להיות בזוגיות . חשוב מאוד לאדם, שיהיה ברור לו כמה שיותר, למה באמת הוא רוצה להיות בזוגיות. כי על ידי זה, יוכל האדם להבין טוב יותר, איזה סוג של זוגיות, באמת מתאים לו. ואחרי שהאדם מבין כמה שיותר טוב, למה בכלל הוא מחפש זוגיות, עכשיו על האדם לנסות להבין עם עצמו כמה שיותר טוב, את צורת הקשר הזוגי, שהוא חושב שתהיה הכי טובה עבורו. ועל האדם לנסות לשבת עם עצמו, ולעשות לעצמו סוג של דמיון מודרך. דהיינו, לנסות לדמיין את עצמו בתוך מערכת יחסים זוגית טובה. כזו שהוא חושב, שהיא אכן מתאימה למה שהוא מחפש. ונבהיר, כי כאשר אנחנו אומרים לדמיין, אין הכוונה לדמיין באופן כללי. אלא הכוונה היא לומר, כי על האדם לנסות לדמיין בצורה כמה שיותר מפורטת, עד כמה שהוא יכול, בעיקר את חיי השגרה בתוך המערכת היחסים הזוגית הזאת. עד לרמה של הפרטים הקטנים ביותר של השגרה הזוגית. ובעיקר, לדמיין את מה שהוא מרגיש בתוך חיי השגרה הזוגית. לדוגמה: אם האדם מחפש קשר זוגי, למטרת הקמת משפחה. עליו לנסות לדמיין את עצמו, בתוך קשר
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
... באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה מדוע משפחות הכבאים דורשות להכיר ביקיריהן כחללים? בהרצאה של ... סוגיה הקשורה לטרגדיה של הכבאים שנספו באסון הכרמל. המדינה החליטה שלא להכיר בכבאים אלה כחללים באופן רשמי, ומשפחותיהם נאבקות שיכירו בהם כגיבורים שנפלו. הסיבה שהמשפחות מתעקשות על ההכרה הזו, לטענתו של אליעד, קשורה לצורך להעניק משמעות למוות של יקיריהן. המשמעות הזו יכולה להתבטא בצורות שונות, למשל בכך שהמשפחה תקבל פיצוי או תזכה להכרה ציבורית מיוחדת. אלא ... עלול להיות ניסיון נואש להשיג משמעות מלאכותית. מה הבעיה עם אסטרטגיית ההכרה בכוח? אליעד כהן מסביר שהאסטרטגיה של משפחות הכבאים - לאיים להשבית את שירותי הכבאות אם לא ... הוא יוותר על הכל. למשל, אדם עלול להגיד לעצמו שאם לא ישיג מטרה מסוימת הוא יפסיק לאכול או לא ישן. באופן דומה, המשפחות מאיימות לדפוק את כל המערכת, כלומר, להשבית את ... הדברים ולהתעקש עליהם, ומצד שני לעשות זאת בצורה שלא גורמת לפגיעה עצמית או לסביבה. אסון הכרמל כבאים הכרה בחללי מערכות ישראל אובססיה לפגיעה עצמית למה אנחנו פוגעים ...
פגיעה ברגשות של האקסים, להיות בקשר עם אקסים, פגיעה ברגשות הזולת, לפגוע ברגשות של אחרים, האקסית המיתולוגית, זוגיות, לאהוב רק את עצמך, מערכות יחסים
פגיעה ברגשות של האקסים, להיות בקשר עם אקסים, פגיעה ברגשות הזולת, לפגוע ברגשות של אחרים, האקסית המיתולוגית, זוגיות, לאהוב רק את עצמך, מערכות יחסים
... פגיעה ברגשות הזולת, לפגוע ברגשות של אחרים, האקסית המיתולוגית, זוגיות, לאהוב רק את עצמך, מערכות יחסים האם להמשיך בקשר עם אקסים כשזה פוגע בהם? אליעד כהן מסביר בהרצאה מפורטת את השאלה המורכבת האם להמשיך ... משותף. המצב המתואר הוא מצב שבו האקסית מצפה שהקשר יתפתח בחזרה לזוגיות, ואילו האדם עצמו אינו מעוניין בכך באופן מלא. מצד אחד, הוא נהנה מהמפגשים, ומצד שני, מודע לכך שהמפגשים האלה ... אליעד מציין באופן ברור שקשרים רגשיים, במיוחד כאלה של אהבה וזוגיות, יוצרים מצב מורכב מאוד. האדם, לדוגמה, נשאר בקשר עם האקסית כי הוא אוהב אותה ומעוניין לשמור על קשר מסוים. עם ... עם האקסית כי הדיבור עצמו משמר אשליה מסוימת על האפשרות לחזור לזוגיות איתה. ככל שהוא בקשר, הדמיון על חזרה לזוגיות הופך למוחשי יותר. מנגד, השיחות עצמן מגלות לו שוב ושוב שזה לא יעבוד, וכך הוא נע בין תקווה לאכזבה. הוא מסביר ... לא אוהב באמת. הוא מחדד שהמצב הזה מסובך במיוחד במקרים של קשרים זוגיים או קשרים רגשיים עמוקים, מכיוון שהפגיעה נעשית באופן מודע ומתוך אכפתיות ולא מתוך זלזול. הוא מציג את המורכבות ... בלי לפגוע? איך להתמודד עם רגשות אשמה? איך להשתחרר מדמיונות על זוגיות? למה כל החלטה פוגעת במישהו? האם יש פתרון מושלם לזוגיות?
געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי
געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי
... לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי למה אנשים מתגעגעים ... שאתה מעדיף באופן ברור אפשרות אחת על פני השנייה באותו הרגע. למה אנשים ממשיכים קשר בראש למרות שהם לא בזוגיות בפועל? אליעד מבהיר שלפעמים אנשים אמנם לא נמצאים בזוגיות רשמית עם האקסית, אבל ממשיכים להיות איתה בראש. הם מדמיינים את הזוגיות כי זה עדיין מביא להם איזושהי תועלת נפשית. אך ברגע שהאדם יבין באופן חד וברור שזוגיות מדומה זו כבר לא מועילה לו, הוא יפסיק באופן טבעי לדמיין אותה, בדיוק כפי שאדם לא ממשיך לעשות פעולות חסרות ... חכה גם בזה אתה לא כל כך אמיתי מה אמרת, אמרת שאני אומר לא לשאול סיפורים. ש: נכון. אליעד: עכשיו האם אתה מכבד את זה שאני אומר לא לשאול סיפורים אם כן אז אני גם לא רוצה לענות סיפורים אז אתה אומר לא אבל אני רוצה שתיתן לי ... יודע מה זה יודע אני חושב שאני יודע. אליעד: חווה מרגיש. ש: אני חווה שאני כרגע אין מצב שאני יכול להיות בזוגיות. אליעד: אוקי. ש: לא מרגיש שאני יכול לחוות את החווית צמצום הזאת. אליעד: אוקי. ש: אז למה אני לא פשוט שם cut ... אני מבין שאני לא יכול להיות בצד הזה וזהו? אליעד: כי אם רגע מה אמרת אתה מבין שאתה לא יכול להיות איתה בזוגיות נכון? ש: זה כמו עם נגיד עבודה. אליעד: רגע שניה אתה אמרת אתה מבין שאתה לא יכול להיות איתה בזוגיות נכון? ש: כן. אליעד: ואתה איתה בזוגיות? ש: לא אליעד: אז מה הבעיה אתה לא רוצה להיות איתה בזוגיות, אתה לא יכול אז אתה לא איתה בזוגיות מה הבעיה? ש: אבל אני כאילו לא איתה בזוגיות אבל בראש שלי אני כל הזמן בזוגיות איתה וגם. אליעד: אתה יכול להיות איתה בזוגיות בראש שלך או גם זה אתה לא יכול? ש: זה אני יכול עובדה שכן. אליעד: אז הנה עובדה שכן, אתה שאלת האם אני מבין שאני לא יכול להיות איתה בזוגיות אז למה אני איתה אתה איתה אבל לא בזוגיות, אתה איתה במה שאתה חושב שאתה יכול להיות איתה שמביא לך תועלת. ש: כן. אליעד: מה כן? ש: אני איתה במה שאני ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מערכות יחסים אלימות, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מערכות יחסים אלימות, איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן פרטי, מגשר, מאמן אישי לנוער בנושאי מערכות יחסים אלימות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:33:09 - wesi1