אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משפחה ✔מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
למה ההורים כועסים שהילדים מתנהגים כמו ילדים?

אחת המריבות הנפוצות ביותר בין הורים לילדים היא הטענה של ההורים כלפי ילדיהם על כך שהם מתנהגים בצורה ילדותית ולא בוגרת. ההורים מתוסכלים ומביעים כעס כאשר הילד מתנהג כילד ולא כפי שההורים מצפים מאדם בוגר. הורים רבים שואלים את עצמם: "למה הילד שלי מתנהג בצורה לא בוגרת?" או "למה הוא מתנהג בצורה ילדותית?". מבחינת ההורים, ישנה ציפייה שהילד יתנהג בבגרות מסוימת, וכאשר זה לא קורה, הם מביעים אכזבה ותסכול.

מנגד, התלונה הנפוצה ביותר מצד הילדים היא שההורים מתייחסים אליהם כמו אל ילדים קטנים ולא כמו אל אנשים בוגרים. ילדים מתוסכלים מכך שההורים מנהלים אותם, מחליטים עבורם, אומרים להם מה לעשות, מגבילים את חופש הפעולה שלהם ולא מאפשרים להם להתנהל בעצמאות מלאה. הטענה של הילד היא: "אני לא ילד, אני בן אדם בוגר, תפסיקו להתייחס אליי כאל ילד קטן."

מהי הסתירה בהתנהגות ההורים?

אליעד כהן מסביר שהבעיה נובעת ממסרים סותרים שההורים מעבירים לילדיהם. ההורה מתייחס אל הילד כמו לילד כאשר זה מתאים לו, וכמו לבוגר כאשר זה נוח עבורו. לדוגמה, ההורה עשוי לפנק את הילד, להעניק לו זכויות מיוחדות, לדאוג לו ולתמוך בו ללא תנאים רק משום שהוא ילד. ההורה עושה דברים רבים למען הילד שלא היה עושה עבור אדם בוגר, כמו לדאוג לו יתר על המידה, לספק לו כסף, להקל עליו מטלות שונות ועוד.

אבל כאשר ההורה דורש מהילד להתנהג בבגרות, הוא פתאום כועס על כך שהילד מתנהג כמו ילד. הסתירה הזו יוצרת בלבול אצל הילד. ההורה לא יכול מצד אחד להעניק לילד זכויות מיוחדות כילד, ומצד שני להתלונן כשהילד אינו נוטל על עצמו אחריות של מבוגר.

הפתרון המוצע כאן הוא חד משמעי: אם ההורה רוצה שהילד יתנהג בצורה בוגרת, עליו להתייחס לילד כמעט אך ורק כאל אדם בוגר, הן בזכויות והן בחובות. אם אתה כהורה ממשיך להתייחס לילד שלך כאל ילד קטן, אל תתפלא כאשר הילד ידרוש זכויות ופריבילגיות של ילד ויסרב להתנהג בבגרות.

מהי הסתירה בהתנהגות הילדים כלפי ההורים?

גם הילדים מעבירים מסרים סותרים להורים. הילד רוצה שההורים יראו בו אדם בוגר, יכבדו אותו, יתנו לו עצמאות ולא ינהלו אותו. אבל הילד עצמו ממשיך ליהנות מזכויות ויתרונות שמקבלים ילדים בלבד - הוא דורש פינוקים, עזרה כלכלית, תמיכה מוגברת והקלה במשימות שונות. הוא רוצה את ההטבות של ילד קטן אבל לא מוכן לקבל את היחס בהתאם.

אליעד מדגיש שאם אתה כילד רוצה שיתייחסו אליך כבוגר, עליך לוותר על הפריבילגיות של ילד ולהתנהל כמו אדם עצמאי ובוגר באמת. אי אפשר לקבל חופש ועצמאות של מבוגר כשנוח לך, ובמקביל לדרוש פינוקים ועזרה של ילד.

איך המסרים הסותרים משפיעים על מערכות יחסים אחרות?

אליעד כהן מרחיב את הרעיון ומסביר שהבעיה של המסרים הסותרים איננה ייחודית רק ליחסי הורים וילדים, אלא היא נפוצה כמעט בכל מערכת יחסים בין אנשים. כאשר אדם מציג את עצמו בדרך מסוימת, הוא מקבל מהסביבה יחס שתואם את ההתנהגות שלו. למשל, אדם שמתייחס לעצמו כחלש וכחסר אונים לא יכול להתלונן שמתייחסים אליו בזלזול או כחלש. אותו דבר אדם שמשחק תפקיד של ספונסר כלכלי ומתלונן שאחרים רואים בו כספונסר.

אליעד מסביר שאם מישהו מתייחס אליכם בדרך שלא מוצאת חן בעיניכם, חשוב שתבדקו את עצמכם איפה אתם משדרים שמגיע לכם היחס הזה. בכל מערכת יחסים, בין אם זה בבית, בעבודה, בזוגיות או במשפחה, היחס שאתם מקבלים הוא לעיתים קרובות תוצאה של מה שאתם משדרים לסביבה. אם אדם מתייחס לעצמו כאל חסר ערך או מתנהג בצורה ילדותית, הסביבה מגיבה בהתאם.

איך ניתן לשנות את הדינמיקה של יחסים בעייתיים?

אליעד כהן מדגיש שכדי לשנות את מערכת היחסים, בין אם בין הורה לילד או בכל מערכת אחרת, צריך לשנות את המסרים שאתם משדרים. אם ההורה רוצה שילדו יתנהג כמו אדם בוגר, עליו להתחיל להתייחס אליו כאל אדם בוגר כמעט בכל מצב. אם ילד רוצה שהוריו יכבדו אותו ויראו בו בוגר, עליו להתנהל באופן בוגר ואחראי, בלי ליהנות מהטבות של ילד קטן.

הוא מציע לכל אדם שנתקל ביחס שלא נעים לו לבדוק איך הוא עצמו מציג את עצמו, איזה דמות הוא מגלם מול אחרים ואיזה מסרים הוא משדר. כל מערכת יחסים אפשר לשנות אם משנים את הדרך שבה מציגים את עצמנו, מתוך הבנה שהיחס של הסביבה הוא תגובה ישירה למה שאנחנו מקרינים החוצה.

סיכום והמלצות מעשיות לשיפור יחסים במשפחה ובמערכות יחסים בכלל

לסיכום, אליעד כהן מדגיש ששינוי מערכות יחסים מתחיל מבפנים. להורה שרוצה שהילד יתנהג בבגרות מומלץ להתייחס לילד כאל מבוגר בכל התחומים. לילד שרוצה לקבל יחס בוגר מומלץ להתנהג בצורה בוגרת באמת, לקבל על עצמו אחריות ולא לדרוש הטבות של ילד.

העיקרון הכללי הוא: היחס שאתה מקבל הוא תוצאה של היחס שאתה מעניק לעצמך ולדרך שבה אתה מציג את עצמך לסביבה. לשיפור מערכות יחסים בין הורים לילדים או בכל תחום אחר, מומלץ לבחון מחדש את ההתנהלות העצמית, לבדוק איפה אתם מעבירים מסרים סותרים, ולתקן אותם כדי לקבל יחס שתואם את הציפיות שלכם.
המריבה הנפוצה ביותר בין הורים לילדים

שלום חברים, הפעם נדבר על אחת המריבות הנפוצות ביותר בין הורים לילדים. וזה רלוונטי גם להורים וגם לילדים - בין אם אתה הורה שרב עם הילד שלך או ילד שרב עם ההורים שלך, הנושא הזה נוגע לשני הצדדים.

אז מהי המריבה הנפוצה ביותר בין הורים לילדים?

המריבה היא כזו: הורים כועסים ומתוסכלים מכך שהילד שלהם מתנהג כמו ילד ולא בצורה בוגרת. מנגד, ילדים כועסים ומתוסכלים על כך שההורים מתייחסים אליהם כמו לילדים ולא כמו לאנשים בוגרים.

הסתירה בהתנהגות ההורים

הורים רבים מתלוננים: "למה הילד שלי מתנהג בצורה לא בוגרת?" - מבחינתם, התנהגות בוגרת היא דבר מסוים, וכשהילד פועל אחרת, הם כועסים.

לעומת זאת, ילדים מתלוננים: "למה ההורים שלי מתייחסים אליי כמו לילד?" - הם מרגישים שההורים שלהם שולטים בהם, אומרים להם מה לעשות, מחליטים עבורם, ולא נותנים להם להתנהל כאנשים עצמאים.

האבסורד כאן ברור - ההורים מצפים מהילד להתנהג בבגרות, אך בו זמנית מעניקים לו יחס של ילד קטן. מצד שני, הילדים רוצים שיתייחסו אליהם כמו לבוגרים, אך ממשיכים ליהנות מהזכויות והפריבילגיות של ילד.

כיצד ניתן למנוע את המריבה הזו?

כדי לפתור את הבעיה, צריך להבין שהורים וילדים מעבירים מסרים סותרים זה לזה.

הורה, למשל, מתייחס לילד שלו כאל ילד כאשר זה נוח לו - הוא מעניק לו זכויות יתר, מפנק אותו, דואג לו, מספק לו הגנה ותמיכה ללא תנאים. אך כאשר הוא מצפה שהילד יתנהג בבגרות, הוא כועס כשהילד עדיין מתנהג כמו ילד.

אם אתה כהורה רוצה שהילד שלך יתנהג בבגרות, עליך להתייחס אליו כבוגר בכל התחומים - הן בזכויות והן בחובות. אין אפשרות לדרוש ממנו אחריות של מבוגר ועדיין להעניק לו הטבות של ילד.

הסתירה בהתנהגות הילדים

גם מהכיוון השני, הילד רוצה שיתייחסו אליו כמו למבוגר - שלא יגידו לו מה לעשות, שלא יגבילו אותו, שיכבדו אותו. אך במקביל, הוא מצפה מההורים שימשיכו לדאוג לו, לפנק אותו ולתת לו את כל מה שילדים מקבלים.

אם אתה כילד רוצה שיתייחסו אליך כמבוגר, אתה חייב להתנהג בהתאם. אינך יכול לצפות שההורים יתנו לך את החופש של אדם עצמאי, כאשר אתה ממשיך ליהנות מהזכויות של ילד.

השלכות רחבות יותר

הדינמיקה הזו לא מתקיימת רק בין הורים וילדים - זה קורה בכל מערכת יחסים. אדם שמתייחס לעצמו כחסר אונים, יתפלא למה מתייחסים אליו כאל חלש. אדם שמתנהג כמו ספונסר כלכלי, יתפלא למה אחרים רואים בו כספונסר.

אם מישהו מתייחס אליכם בצורה שלא מוצאת חן בעיניכם, בדקו היכן אתם עצמכם משדרים שמגיע לכם היחס הזה. אם אתם לא מרוצים מהדרך שבה מתייחסים אליכם - בבית, בעבודה, בזוגיות - בדקו איך אתם מציגים את עצמכם מול אחרים.

לסיכום

אם אתה כהורה רוצה שהילד שלך יתנהג בבגרות - התייחס אליו כאל מבוגר.

אם אתה כילד רוצה שיתייחסו אליך כבוגר - התנהג בהתאם, קבל אחריות, ואל תדרוש הטבות של ילד.

למידע נוסף בנושא, חפשו באתר האינטרנט EIP.co.il את המושגים: איך לגרום לאנשים לכבד אותך, למה לא מכבדים אותי, איך לגרום לאנשים לא לזלזל בי, הורים וילדים, איך לגרום לילדים להקשיב לך, בעיות בין הורים וילדים, מערכות יחסים ועוד.

בהצלחה!
מריבות בין אחים, מריבות במשפחה, מריבות בזוגיות, מריבות במקום העבודה, מריבות במערכות יחסים, למה ההורים מתערבים בחיי ילדיהם? מעורבות הורים בחיי ילדיהם, תפקיד ההורים, שיח עם הורים, יתרונות וחסרונות של מעורבות הורים, קושי בגידול ילדים, יחסי הורים ילדים בוגרים, ההורים מעורבים, מערכות יחסים בעבודה, ריבים עם ההורים, ריבים עם הילדים, מריבות עם ההורים, מריבות עם הילדים, בעיות עם ההורים, בעיות עם הילדים, גישור משפחתי, טיפול משפחתי, מרדנות בגיל ההתבגרות, התמודדות הורים עם גיל ההתבגרות, ריבים בין הורים לילדים, יחסים בין הורים לילדים נשואים, למה אומרים לי מה לעשות? הורים כפייתיים, הדרכת הורים, איך לא לריב עם ההורים? איך לא לריב עם הילדים? למה מישהו מתנהג בצורה ילדותית? למה מישהו מתנהג בצורה לא בוגרת? האם ההורים צריכים להתערב במריבות ילדיהם? אופי של אישה מוכה, אופי של גבר מוכה, רוצה ממני רק סקס, רוצה ממני רק כסף, מערכות יחסים אלימות, מערכות יחסים בגיל ההתבגרות, מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים בין הורים לילדים, מערכות יחסים בין אחים, מערכות יחסים בין אנשים, בן אדם לא בוגר, יחסי הורים ומתבגרים, יחסי הורים וילדים מתבגרים, התנהגות ילדותית אצל מבוגרים, אישה לא בוגרת, בחורה לא בוגרת, ילד לא בוגר, בעלי מתייחס אליי בחוסר כבוד, בעלי מדבר אליי לא יפה, התנהגות בוגרת, למה לא מכבדים אותי? איך לגרום למישהו לכבד אותך? איך לגרום לאנשים לכבד אותך? איך לגרום לאנשים להתייחס אליך בכבוד? לכבד את עצמך, להתייחס לעצמך בכבוד, מסרים סותרים בין הורים לילדים, מסרים סותרים במערכות יחסים, מסרים מנוגדים במערכות יחסים, התנהגות ילדותית אצל ילדים, למה אני לא בוגר? יתרונות וחסרונות מעורבות ההורים בחיי ילדיהם
יחסים לרצות סקס איך לגרום לאנשים לכבד אותך זוגיות מישהו לא מכבד אותך הדרך של אליעד כהן הפרעה אובססיבית שיפור מערכות יחסים יחסים אלימות מה לעשות יחסי הורים ילדים בין בני זוג במשפחה בני זוג הדרכה להורים הדרכת הורים הורה הורות הורים הורים וילדים התנהגות התנהגות ילדותית התנהגות ילדים התנהגות לא בוגרת זוג זוגיות חינוך ילדים יחסי הורים וילדים יחסים יחסים בין אישיים יחסים בין בני זוג יחסים זוגיים ילד ילדה ילדים יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ להורים כבוד לחנך ילדים למה מישהו לא מכבד אותך למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת מישהו לא מכבד מישהו לא מכבד אותך מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת מישהו מתנהג בצורה מסוימת מערכות מערכות יחסים מערכות יחסים בין אישיים מערכות יחסים במשפחה מערכת יחסים משפחה תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
... ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי , ניתוק קשר מהמשפחה איך להתמודד עם נתק מהמשפחה? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בניכור המשפחתי ובדרך להתמודד עם מצב של נתק מהמשפחה. הוא מציין כי ישנם מקרים שבהם אדם מוצא את עצמו ללא קשרים עם משפחתו, ובין אם מדובר בסכסוכים משפחתיים חמורים או ניתוק מוחלט מכל בני המשפחה. הנושא העיקרי של ההרצאה הוא כיצד להתמודד עם מצב כזה ולמצוא פתרונות פנימיים למרות היעדר התמיכה המשפחתית. הדבר הראשון שאליעד מדגיש הוא שחשוב להבין את האמת הפנימית כאשר מדובר בהיעדר משפחה. אליעד מציין כי כאשר תינוק נולד, הוא לא נולד עם תפיסה של משפחה, אלא רק עם הצורך הפיזי לשרוד - לאכול ולהיות מטופל. המשפחה כפי שאנחנו מבינים אותה נבנית בהדרגה, ובתחילת הדרך אין לתינוק צורך בהבנה חברתית של המילה משפחה. הצורך במשפחה, לפי אליעד, הוא צורך רגשי שנבנה עם הזמן ולא צורך מולד. הסיבה לכך שברוב התרבויות המשפחה נתפסת כחשובה כל כך היא שהחברה מייצרת מיתוס סביב רעיון המשפחה. ברוב המקרים, חברה מגייסת את הערכים החברתיים שמקדשים את רעיון המשפחה, וכך נבנה צורך רגשי במישהו שיתמוך בנו, שיגונן עלינו ויאהב אותנו ללא תנאים. אליעד מציין כי גם אם רעיון המשפחה הוא חיובי מבחינה חברתית, אין זה בהכרח רע אם אדם נאלץ לחיות בלעדיה. בנוסף, הוא מציין שעם הזמן, בני משפחה עלולים להתנכר אחד לשני, וניתוק הקשר לא תמיד נובע מבעיה אישית, אלא לעיתים מדובר בתוצאה של דינמיקות משפחתיות מורכבות. לא תמיד יש פתרון לסכסוכים משפחתיים, ובמקרים מסוימים ההתמודדות עם נתק מהמשפחה עשויה להיות בלתי נמנעת. אליעד לא טוען שצריך להתרחק מהמשפחה, אלא שהאדם צריך להבין שגם אם ה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה למה אנשים מתגעגעים למשפחה, גם כשהיא לא טובה אליהם? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מרגישים געגועים למשפחה שלהם, אפילו כאשר היחסים במשפחה היו קשים ולא נעימים. יש אנשים שמתגעגעים למשפחה שנפטרה, למשל עקב אירועים קשים כמו השואה, אך יש כאלה שמתגעגעים למשפחה שהתנתקה מהם או נידתה אותם. הוא מסביר שהגעגוע הזה אינו תמיד למשפחה הממשית, אלא לתחושה, או לתמונה האידיאלית של משפחה שהייתה יכולה להיות להם. אנשים לא מתגעגעים למה שרע במשפחה, אלא לפנטזיה של אהבה ללא תנאים, תמיכה, ביטחון, ומישהו שתמיד יגן עליהם. התחושה שחסר משהו טוב היא מה שגורם לתחושת הגעגוע. איך אפשר להרגיש טוב בלי משפחה בכלל? אליעד מסביר כי הדרך להרגיש טוב בלי משפחה היא לבדוק מה בדיוק משפחה מעניקה לאדם, ואז ללמוד לספק לעצמך את אותו הדבר באופן עצמאי. הוא מונה את המרכיבים המרכזיים של משפחתיות, הכוללים תחושת שייכות, הגנה, ביטחון, ובעיקר אהבה ללא תנאים. לדבריו, אם אדם מסוגל להעניק לעצמו אהבה ללא תנאים, ולחוות את המציאות כמשפחה אחת גדולה, הוא לא יזדקק רגשית למשפחה ספציפית. הוא ירגיש מוגן ואהוב מעצם הקשר שלו עם המציאות עצמה. מה מיוחד בתחושת המשפחתיות לעומת קשרים אחרים? לדברי אליעד, משפחה מייצגת עבור אנשים קשר שמבוסס על אהבה ללא תנאים וקשר דם, שהוא משהו כביכול נצחי וחסר אינטרסים. אנשים ...
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
... משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים מה גורם לסכסוכים בעסק משפחתי? אחד הנושאים המורכבים ביותר בניהול עסק משפחתי הוא העבודה המשותפת עם בני המשפחה. כאשר עובדים עם בני משפחה בעסק משפחתי, נוצר לעיתים קרובות קונפליקט בין הצורך לשמור על הרמוניה משפחתית לבין דרישות הניהול של העסק. אליעד כהן מסביר שהדבר העיקרי שגורם לבעיות וקונפליקטים במשפחה כאשר עובדים יחד הוא אי הבנת המהות של היחסים ... - מצד אחד יחסים עסקיים, מצד שני יחסים משפחתיים. האם נכון להעסיק בני משפחה בעסק? אליעד כהן מתייחס לשאלה אם נכון להעסיק בני משפחה בעסק, והוא מדגיש שהשאלה הזו היא כמו לשאול אם ... ההעסקה - האם זו מטרה עסקית או מטרה משפחתית? כאשר מדובר במטרה עסקית בלבד, צריך להתנהל על ... בלבד, אך אם המטרה היא גם רגשית או משפחתית, המצב שונה לחלוטין. האם יש קונפליקט בעבודה עם בני משפחה? אליעד מסביר שלפעמים יש צורך שהמנהל ישחק את ... מסוים עם העובדים שלו, כולל בני משפחתו. הדבר יכול ליצור בעיות, כיוון שיש רגעים שבהם עליך לשדר לבן המשפחה שהעסק חשוב יותר ממנו, מה שעלול לפגוע בקשר המשפחתי. לעומת זאת, יש מצבים שבהם המשפחה צריכה להפגין אחדות כלפי חוץ נגד גורם שלישי, ... המשותפת דווקא יכולה לחזק את הקשר המשפחתי. למה עסקים משפחתיים מובילים לקונפליקטים? אליעד מציין כי קונפליקטים משפחתיים מתרחשים כאשר לא מודעים מראש לכך שיש אפשרות ... למצבים שבהם יצטרכו לבחור בין המשפחה לבין העסק. הוא נותן דוגמה שאם אתה יודע מראש ...
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
... בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות איך להתמודד עם בדידות? מה עושים כשאין לך משפחה, חברים או זוגיות? ההרצאה עוסקת בבדידות ובדרכים להתמודד עם חוויית הבדידות, במיוחד כאשר אדם מרגיש שאין לו משפחה, חברים, זוגיות, ילדים או אף אחד אחר שיתמוך בו. אליעד כהן מציין את הבודד הראשי - אלוהים, כמודל ... כל אדם נולד לבד. הוא מציין כי תינוק, כשהוא נולד, לא יודע מה זו משפחה או חברים, אלא רק את הצורך הבסיסי במזון, חום ואי כאב. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות יותר ויותר קשרים - משפחה, חברים, זוגיות - כל אלו נראים כמו הצורך לחוות ביטחון, קבלה ואהבה ללא תנאים. הצורך במשפחה נובע, בין השאר, מהרצון להרגיש שיש לך מישהו שדואג לך, אוהב אותך ויתמוך בך בשעת הצורך. אולם, גם כאשר אנו חושבים על המשפחה, אליעד כהן מזהיר כי לא תמיד המשפחה באמת תוכל לאהוב אותך ללא תנאים או לספק את כל התמיכה שאתה מחפש. לעיתים, התחושה של אני לא לבד היא יותר תחושת ביטחון מאשר מציאות. מה באמת נותנת לנו המשפחה? אליעד מתאר את השאלה: האם חברים יכולים למלא את הצורך הזה במידה דומה למשפחה? התשובה היא לא בהכרח. משפחה היא יחסים שלא נבחרים, ולרוב היא מספקת תחושת ביטחון ושייכות שאין בהכרח אצל חברים. חברים יכולים לבוא וללכת, אך המשפחה תמיד תהיה שם, גם אם לא תמיד היא תוכל להציע את התמיכה המובטחת. האם אפשר להשתחרר מהצורך במשפחה? כאן אליעד מציע את הדרך להיפטר מהתלות במשפחה. רבים יאמרו תכיר חברים, אך המשפחה מספקת תחושות שלא תמיד יכולות להתממש אצל חברים. על פי אליעד, הדרך האמיתית להתמודד עם הבדידות היא לא להימנע מלחפש תחליפים, אלא לשחרר את עצמך מהצורך הזה עצמו. המשפחה, החברים והאהבה - כל אלו הם סוג של תרופות לפחד הבסיסי ביותר של האדם: הפחד להרגיש רע. הפחד להיות ... רע, הוא יכול להיות חופשי. כל הדברים שמספקים תחושת הגנה - כמו משפחה או חברים - הם בעצם תרופות למחלה: הפחד מהבדידות והסבל. מהי הדרך להשתחרר מהפחד להרגיש רע? השלב הבא ... שקורה בסופו של דבר הוא שהאדם מתרגל לחפש פתרונות חיצוניים - כמו משפחה, חברים, או זוגיות - אך הדרך האמיתית להשתחרר היא לשחרר את הפחד הזה עצמו. כיצד לשחרר את הפחד להרגיש ... מהתחושות השליליות שגורמת הבדידות היא להבין את מהות הדבר: המשפחה, החברים והאהבה הם פתרונות לבעיה של פחד להרגיש רע. הדרך להתמודד עם הבדידות היא לא להימנע ממנה, אלא ... אדם לא פוחד להרגיש רע, הוא לא יזדקק לתכשירים רגשיים כמו אהבה, משפחה או חברים כדי למלא את הריק הזה. סיכום אם אתה לא מפחד להרגיש רע, כל הצורך שלך במשפחה, חברים וזוגיות ייעלם. כשאתה לא פוחד מהרגשות הרעים - תוכל להרגיש טוב גם לבד. כך, אם תוכל להבין את ... איך לא לפחד להרגיש רע? איך להתמודד עם בדידות? מה לעשות כשאין לך משפחה? איך להשתחרר מתלות רגשית? לבד בלי משפחה, איך לא להרגיש רע? הבודד הראשי, מי הוא? שלום חברים, הווידאו הבא מוקדש לכל הבודדים בעולם - אלה שאין להם משפחה , שאין להם ילדים, שאין להם חברים, שנטשו אותם, שעזבו אותם, ובראשם, לבודד הראשי. מי הוא הבודד הראשי? ... לבד? הנושא המרכזי כאן הוא איך לא להרגיש רע להיות לבד - בלי משפחה, בלי חברים, בלי קרובים. יש לכך תשובות רבות, סיפורים שונים וזוויות מגוונות, אך אני אסביר את עיקרי ... כשאדם מגיע לעולם, הוא נולד לבד. כשהוא תינוק, אין לו מושג מהי משפחה, מהי חברות, מהי סביבה. הוא יודע דבר אחד - שהוא רעב, שהוא רוצה לאכול, שהוא לא רוצה שיכאב לו. זהו צורך בסיסי. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות דברים נוספים - חברים, משפחה, אהבה, תמיכה. למה הוא רוצה אותם? יש לכך סיבות רבות, אך אם בודקים לעומק, רואים שהצורך במשפחה, למשל, נובע מהרצון להרגיש ביטחון, להרגיש שיש מישהו שדואג לו, מישהו שיקבל אותו כמו שהוא, מישהו ... שם לצידו ללא תנאים. למרות שהאשליה הזו אינה מוחלטת - שכן לא תמיד משפחה באמת תאהב אותך ללא תנאים ולא תמיד תוכל לעזור - התחושה שיש לך מישהו היא תחושה מרגיעה.
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
... שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות איך יודעים אם מישהו מתאים לזוגיות ולמשפחה? כאשר רוצים להכיר בן זוג למטרת נישואים והקמת משפחה, צריך לדעת בדיוק מה מחפשים. אליעד מסביר שברגע שאדם מגיע למסקנה שהוא רוצה להקים משפחה, עליו להגדיר בצורה מדויקת וברורה את התכונות החשובות לו בבן או בת הזוג הפוטנציאליים. חשוב להבין מראש מה באמת הכרחי לקשר רציני, לזוגיות יציבה ולהקמת משפחה, ולהבחין בין תכונות חיוניות לתכונות שאינן מהותיות או חיוניות להקמת משפחה. לדוגמה, אם אדם מחליט שבן זוג מתאים הוא אחד שיודע לעמוד בלוחות זמנים, כי בסיטואציה משפחתית יש חשיבות לזמנים (כמו לאסוף ילד מהגן בשעה מסוימת), אז כבר בשלב הדייטים, אם אותו בן זוג ... לעצמו מראש קריטריונים ברורים ומוחלטים, ומונע בזבוז זמן מיותר. למה קשה לאנשים למצוא בן זוג שמתאים גם לבילויים וגם למשפחה? הבעיה הגדולה מתחילה כאשר אנשים מוצאים מישהו שמתאים להגדרות של משפחה וילדים, אך הם נעצרים כי הם גם רוצים שבן הזוג יהיה שותף לבילויים ולאורח חיים של כיף והנאה. כך נוצרת הסתירה, שבה אדם רוצה גם בן זוג משפחתי, שמרני וביתי, וגם אחד שיוצא הרבה ומבלה. אליעד מדגיש שהסיבה לבלבול הזה היא שאנשים בעצמם אינם יודעים מה הם באמת רוצים. לדוגמה, יש אנשים שאומרים שהם רוצים בן זוג משפחתי מאוד, אבל כשמוצאים אדם כזה, הם טוענים שהוא ביתי מדי, ומעדיפים מישהו יותר קליל וכיפי. ואם מוצאים מישהו כיפי וקליל מדי, אז טוענים שהוא לא מספיק רציני להקמת משפחה. אנשים תקועים בין הרצון ליהנות מחיי הרווקות ובין הרצון להקים משפחה. אליעד ממליץ לברר בדיוק מה חשוב יותר, האם להקים משפחה או ליהנות מהבילויים, ואז לבחור את בן הזוג בהתאם. אי אפשר להשיג את הכל בו זמנית, והניסיון ... מקום. במקרה כזה, יש צורך לבחור מה באמת הכי חשוב ולהתמקד אך ורק בזה. מה התהליך הפרקטי למציאת זוגיות למטרת נישואים ומשפחה? באופן מעשי, אליעד ממליץ לבצע את התהליך הבא: לקחת דף נייר ולדמיין באופן מפורט וברור את החיים ... להבחין בין העיקר לטפל. אליעד מדגיש שלא ניתן להשיג את כל הרצונות במקביל, ולכן חייבים לבחור במה להתמקד. אם המטרה היא משפחה, אז הפוקוס חייב להיות על תכונות המתאימות למשפחה . איך להחליט מה אני רוצה? איך לדעת אם בן זוג מתאים לי? האם אפשר לאהוב לנצח? למה קשה למצוא ... לך הסברתי שכשאת מכירה מישהו תזרמי, אל תגדירי הגדרות ואל תחשבי קדימה אבל אם המטרה שלך זה שאת רוצה להתחתן ולהקים משפחה אז כן תגדירי הגדרות. עכשיו שמה זה אומר פרקטית? זה אומר לדוגמה שבדייט תבדקי שיש לו עבודה מסודרת, תבדקי מה חשוב לי כדי שיהיה לי איתו משפחה וילדים, כאילו תדמייני, עלייך זה רלוונטי? חצי חצי. ש: למה זה לא רלוונטי? כי בשבילי שמישהו יהיה טוב לי למשפחה וילדים אני צריכה לאהוב אותו לנצח והוא צריך לאהוב אותי לנצח. אליעד: אוקי, בסדר לא משנה. ש: אני ... לדייט, אז זאת אומרת אוקי ואיך אני אדע שהוא כזה או לא כזה? אז גם זה הבדל איך לבדוק, לדוגמה אני נגיד חושבת שכדי שיהיה משפחה וילדים הוא צריך להיות נגיד מסוגל לעמוד בלוחות זמנים, כי קבענו שילד צריך לחזור בשעה 16:00, הוא צריך להיות אז אם הוא מתחיל לאחר לך לדייטים את אומרת תקשיב זה לא בן אדם שיתחתן עם משפחה וילדים. תקשיבו שניה חברים, אם רוצים אפשר לדעת מראש לעשות איזה הערכה האם אני חושבת שהתכונות ... אומרים לך טוב אז למה לא תתקדמי איתו? לא אבל אני רוצה שהוא יהיה ככה וככה דברים אחרים שהם לא קשורים שהם לא קשורים למשפחה וילדים הם קשורים לחיי הרווקות, את אומרת מה כבר משפחה וילדים? אבל אני רוצה קודם שהוא יהיה בילויים וזה אז אומרים לך רגע אבל מה את מחפשת אמרנו, מה את ... שם ואם הם פה הם פה, את אומרת אני רוצה גם וגם אבל את עצמך, לא את הבן אדם עצמו לא מפוקס. את מבינה היא מצפה למצוא איש משפחה וכשהיא מוצאת אותו היא אומרת לא אבל הוא לא בליין, אבל מה רצית, את רוצה בליין? הנה בליין, אבל הוא לא רוצה להקים משפחה, אבל את רצית, את רוצה בילוי או משפחה תחליטי, לא אני רוצה שהוא גם ירצה בילויים וגם ירצה משפחה, אוקי אז רוב האנשים גם רוצים בילויים וגם רוצים משפחה, לא אבל הוא לא רוצה מספיק
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
... מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום? האם אפשר להיות מאושר ללא זוגיות, משפחה או חברים? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו תפיסה עמוקה לגבי האפשרות להיות מאושר בלי זוגיות, משפחה, ילדים או חברים, ולמעשה ללא כל תלות חיצונית. הוא פותח בטענה שנראית תחילה ... בלי כיסא גלגלים או אדם חולה אינו יכול להסתדר בלי תרופות, כך גם אדם רגיל לא יכול להסתדר בלי אהבה חיצונית כמו זוגיות, משפחה, ילדים וחברים. אליעד מסביר שהצורך הזה באהבה מבחוץ דומה למצב שבו אדם נכה, שאין לו רגליים, חייב אמצעי עזר כמו כיסא גלגלים או קביים כדי לנוע. באותו אופן, האדם זקוק לאהבה, זוגיות או משפחה כדי להרגיש טוב. האדם הממוצע, לפי אליעד, הוא נכה רגשית. הכוונה בנכות רגשית ... עדיין לאהוב את המציאות בדיוק כפי שהיא. אהבה זו אינה תלויה בשום דבר, ולכן אינה דורשת שום עזרים חיצוניים כמו זוגיות, משפחה או חברים. אליעד מציין שמרבית האנשים (99.999%) נמצאים בקטגוריה של אהבה מותנית, ולכן הם למעשה מוגבלים או נכים מבחינה רגשית. נכות זו גורמת להם לחפש מערכות יחסים, זוגיות, משפחה וילדים כעזרים רגשיים שיעזרו להם להרגיש טוב. אבל הוא מבהיר שזהו לא מצב הכרחי ... להשגת מצב זה, אלא מציג את העיקרון: ככל שהאדם יותר לומד לאהוב את המציאות בכל מצב, כך הוא פחות זקוק לעזרים חיצוניים כמו משפחה, זוגיות או חברים כדי להיות מאושר. מצב אידיאלי, לפי אליעד, הוא מצב שבו לאדם ... לבחור לשחק את משחק החיים ולאהוב את המציאות עם תנאים, כאשר הוא מודע לכך שזהו משחק. כלומר, הוא יכול לבחור להיות בקשרים משפחתיים, בזוגיות או בחברות מתוך בחירה חופשית ולא מתוך כפייה פנימית או חוסר. המצב ... בחיים, ומבחינתו המציאות מושלמת לחלוטין. סיכום ההרצאה - מה כדאי לזכור? בסיכומו של דבר, לפי אליעד כהן, אנשים זקוקים למשפחה, זוגיות, חברים ואהבה כמו שאדם נכה זקוק לכיסא גלגלים. אבל זו נכות רגשית ... תנאים. איך להרגיש טוב לבד? מהי אהבה ללא תנאים? איך להתמודד עם בדידות קשה? האם חייבים זוגיות כדי להיות מאושרים? ניכור משפחתי והתמודדות איתו איך להיות מאושר בלי ילדים? איך לאהוב את המציאות בכל מצב? ... רוצים חברים? איך להיות מאושר בלי חברים? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך להיות מאושר לבד בלי חברים? למה אני רוצה משפחה? למה רע לי בלי משפחה? רצון למשפחה, האם חייב משפחה? האם אפשר להרגיש טוב בלי משפחה? למה אנשים רוצים משפחה? איך להיות מאושר בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להיות מאושר לבד בלי משפחה? למה אני רוצה ילדים? למה רע לי בלי ילדים? רצון לילדים, האם חייב ילדים? האם ... התמודדות עם בדידות, אין לי אף אחד בעולם, אני בודד, אני מרגיש לבד, בדידות קשה, בדידות קיצונית, זוגיות כמו כסא גלגלים, משפחה כמו כסא גלגלים, 2 סוגים של אושר ...
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
... בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, ... שאין לו אף אחד בעולם: לא משפחה, לא חברים, לא זוגיות, ולא שום ... האדם אומר לעצמו אני צריך משפחה, אני צריך אהבה, אני צריך כסף, ... רע כי אין לו אהבה, משפחה או כסף, צריך לבדוק: האם הוא ... במשחק: להגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה חברים, אני רוצה ... צורך הכרחי. אם אין לך משפחה - אתה יכול להגיד בא לי משפחה, אבל לזכור שגם זה רק משחק, לא ... שאין לך חברים, אין לך משפחה, אתה מרגיש כמו כלב גוסס ... אם אין לך כלום? אין לך משפחה , חברים, כסף, בריאות, אהבה ... שהוא חייב כסף, אהבה, משפחה או תמיכה - והוא לא מקבל את ... בהישגים, בכסף, בזוגיות, במשפחה - אבל האם זה באמת צורך? האם ... את המשחק ולהגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה זוגיות, אבל תדע שזה ... ועוד. בהצלחה! ניכור משפחתי, איך להתמודד עם הלבד? איך ... איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי ...
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
... במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם ... לו. למרות זאת, הוא מציין שהסביבה הקרובה והמשפחה עדיין יכולים להשפיע ולסייע בצורה עקיפה על מצבו הנפשי של האדם. מה הקשר בין חוויית שמיעת קולות לבין מצב נפשי? אליעד מציע דוגמה של ילד או אדם במשפחה שמתחיל לשמוע קולות שלדבריהם הוא ציפור. הוא מציין כי זה עשוי להיות ביטוי לרצון של האדם להרגיש חופשי ... אך אם האדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, המשפחה יכולה עדיין להשפיע על מצבו הנפשי בעקיפין על ידי שינוי דפוסי ההתנהגות וההבנה של הסיבה הרגשית ... בהפרעה נפשית כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, המשפחה יכולה להשפיע על המצב הרגשי של האדם. אליעד מסביר כי בשונה מהשבר ביד, שם הטיפול הרפואי הוא הכרחי, ... לשלילה על מצבו הנפשי של האדם. תגובות של בני משפחה, דפוסים של התנהגות והאמירות שהם עושים יכולים להחמיר או להקל את המצב הנפשי של האדם. דפוסים אלו ... אליעד מציין כי אפשר עדיין לעזור לו דרך המשפחה או החברים הקרובים. זהו טיפול מרחוק שבו המשפחה מקבלת הכוונה כיצד לדבר עם האדם ומה לומר, וכיצד לא להגיב באופן שיחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. ... מסכיזופרניה מרגיש שאינו אהוב או מתנכלים לו, המשפחה לעיתים תנסה להרגיע אותו בכך שתאמר אנחנו אוהבים אותך. עם זאת, אליעד טוען כי גישה כזו עשויה להחמיר ... גם אם המטופל לא מוכן לקבל עזרה ישירה, המשפחה יכולה להנחות אותו בעקיפין ולעזור לו להתמודד עם הבעיה. האם אפשר לרפא סכיזופרניה? על פי התפיסה ... לפעמים אפילו בלי התערבות ישירה מצידו. המשפחה והסביבה הקרובה יכולים לשחק תפקיד חשוב בטיפול על ידי הבנת המנגנונים הנפשיים שמאחורי ההתנהגות של ... הנפשית. איך נראה הטיפול המרחוק בפועל? המשפחה פונה לקבל הדרכה וניתוח של המנגנונים הנפשיים שמובילים להפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה. אליעד מסביר ... ניתן להשפיע על מצבו הנפשי, משום שהסביבה המשפחתית והחברתית תורמת רבות למצב הרגשי שלו. מה הדוגמה של מישהו ששומע קולות שהוא ציפור? נניח שילד או בן משפחה פתאום מתחיל לשמוע קולות שאומרים לו שהוא ציפור. אם הוא מבקש עזרה, אפשר לעבוד ישירות מולו ולנתח איתו ... מתכחש לכך שיש לו בעיה, ועדיין שומע קולות, המשפחה יכולה להשפיע על המציאות הרגשית שלו באופן עקיף. מדוע ההשוואה בין שבר ביד לבין מצב נפשי? כאשר לאדם ... רפואי ואין דרך לרפא את השבר רק באמצעות המשפחה, מלבד אולי להקל על הלחץ ולדאוג שלא יחמיר. לעומת זאת, במצב נפשי כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, מדובר בתהליך רגשי ותודעתי. המשפחה והחברים משפיעים על העולם הרגשי של האדם ולכן מסוגלים, אם יודעים כיצד להתנהל מולו, לשנות את הלך ... בהחלשת ההפרעה או אפילו בפתרון שלה. כיצד המשפחה והסביבה משפיעות על מצבו הרגשי של אדם? הסביבה הקרובה יכולה לתרום לחיזוק או להחלשת הפרשנויות המוטעות ... האדם. הרעיונות, המסרים, ההתייחסות והדפוסים המשפחתיים - כולם יכולים להשפיע על עוצמת הפרנויה, על הדיכאון או על שמיעת הקולות. לדוגמה, אפילו אם אין קשר ישיר בין בני המשפחה לתוכן המחשבות המטרידות, עצם ההתנהגות היומיומית, התגובות והאמירות שלהם מסוגלות להחריף או להחליש את ... עדיין ניתן לטפל בו מרחוק דרך הדרכה של אנשי המשפחה או החברים הקרובים. מי שמנחה את המשפחה (כמו אליעד) יכול להסביר מה לומר, כיצד להגיב, אילו מסרים להעביר ומתי. בדרך זו, משנים בהדרגה את ... שלא אוהבים אותו או מתנכלים לו. באופן טבעי, המשפחה מנסה להרגיע אותו בטענה שכולם אוהבים אותו. אך לפעמים, הדבר רק מחזק אצלו את הצורך בוודאות מוחלטת ... המטופל אינו מעוניין בטיפול, אפשר להכווין את המשפחה כיצד לפעול, מה לומר ואיך לא להגיב באופן שמחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. האם באמת אפשר לרפא ... גם בלי התערבות ישירה שלו, באמצעות הדרכה למשפחה ולסביבה הקרובה. המסר הוא שלבני המשפחה יש יכולת רבה להשפיע על מצבו הנפשי של האדם אם הם מתנהלים בדרך המתאימה לשורש הבעיה הרגשית. איך זה נראה בפועל? בפועל, המשפחה פונה לקבל הדרכה ושואבת הסברים על המנגנונים הנפשיים שיוצרים את הבעיה. למשל, אם מישהו בטוח שעוקבים ... אהוב לגמרי, להיות חופשי לגמרי, וכדומה). כאשר משפחה וחברים יודעים לתת מענה מאוזן לצורך הזה - בלי לחזק את הדפוסים הלא בריאים - מצב הפרנויה, הסכיזופרניה ... הבת שלי שומעת קולות, בעלי שומע קולות, בן משפחה סכיזופרן, בת
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה חופשית, לשמור מצוות, מתן תורה, שמירת מצוות, חוזרים בתשובה
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, ... מצוות, חוזרים בתשובה איך להתמודד עם משפחה דתית שלא מקבלת את דרכך? הנושא של התמודדות עם משפחה דתית כשאתה חוזר בשאלה, או לא ... רגיש וטעון. אליעד מסביר שברוב המקרים משפחות דתיות נמנעות מלדבר על נושאים ... האם כדאי לכפות שיחות על אמונה עם בני משפחה? אליעד מסביר שהמטרה בסופו של ... שבו אפשר לדבר בפתיחות ובכנות עם כל בני המשפחה על הכל, כולל על האמונות השונות. ... אליעד מדגיש שהדרך הכי טובה להתמודד עם משפחה דתית או אנשים בעלי דעה שונה ... הביטחון שלהם באמונותיהם. איך להתמודד עם משפחה דתית? איך לשכנע אדם דתי? איך ...
התמודדות עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה
התמודדות עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה
... עם מחלה של בן משפחה, מחלה של אדם קרוב, אמא שלי חולה בסרטן, אבא שלי חולה סרטן, הילד שלי חולה סרטן, איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך להתמודד עם מחלה? איך להתמודד עם הכאב? מחלה במשפחה איך להתמודד עם מחלה של בן משפחה? כאשר בן משפחה חולה, בין אם זה הורה, ילד או קרוב אחר, זה יוצר תחושות חזקות של סבל, חוסר אונים ותחושת אובדן. השאלה המתעוררת היא איך להתמודד עם סבלו של אדם ... זה שעובר את החוויה הזאת כצופה וכמטפל. אליעד כהן מציין שמי שמרגיש רע בעקבות סבל של קרוב משפחה לא בהכרח סובל את אותו סבל באופן אובייקטיבי, אלא סבלו הוא סובייקטיבי, תלוי בהשקפת עולמו ובתחושותיו האישיות כלפי האדם הסובל. אם לדוגמה, אדם רואה ... ולפנות לעשיית הבחנות ברורות בין אהבה לבין הצורך להרגיש רע מהסבל של האחר. התמודדות עם מחלה במשפחה הבנת הסבל של קרוב משפחה אהבה ומחויבות סבל סובייקטיבי ואובייקטיבי הפחתת סבל ריגשי איך להתמודד עם סבל של אחרים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: משפחה, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: משפחה, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לזוגיות, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, הדרכה בנושא משפחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 03:13:59 - wesi1