אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מסלול בחיים ✔ביבי נתניהו או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ביבי נתניהו או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות משהו חדש? פחד מדברים חדשים, קבלת החלטות
איך לבחור בין ביבי נתניהו לבני גנץ ללא פתרון מוחלט?

כאשר בוחנים את סוגיית בחירת מנהיג, אליעד מסביר שבחירת ראש ממשלה אינה תמיד צריכה להיות מבוססת על ידיעה מראש של פתרון מוחלט או דרך פעולה טובה יותר. הדוגמה המרכזית שהוא נותן היא של מדינת ישראל בהנהגת בנימין נתניהו, כאשר בני גנץ מגיע ואומר לנתניהו שהניהול שלו אינו טוב, ושהוא עצמו יכול לעשות זאת טוב יותר.

אליעד מבהיר נקודה זו באמצעות דוגמה מפורטת: אם נתניהו שואל את גנץ, "מה אתה תעשה שונה? יש לך פתרון יותר טוב ממני?" הרי שהשאלה הזו עשויה להיראות לגיטימית, אך למעשה היא מבוססת על הנחה מוטעית. אליעד מסביר שאין צורך להוכיח שיש פתרון טוב יותר מראש כדי להחליף מנהיג. גם אם בני גנץ אינו יכול להציג מראש פתרון ספציפי וברור למצב הביטחוני או הכלכלי, עדיין ייתכן היגיון בהחלפת נתניהו פשוט בגלל שהמצב הנוכחי לא משביע רצון, וכנראה יימשך כך אם לא ייעשה שינוי.

מי צריך להוכיח - נתניהו או גנץ?

לפי אליעד, השאלה המרכזית היא נטל ההוכחה - על מי הוא מוטל? אם מישהו טועש שבני גנץ בוודאות ינהל את המדינה טוב יותר מביבי, ברור שנטל ההוכחה עליו. הוא חייב להסביר כיצד בדיוק גנץ ינהל אחרת, למשל בתחום הביטחוני מול חמאס: אם גנץ יירה יותר טילים לעבר עזה, עליו להסביר איך הוא יתמודד עם ההשלכות של פעולה זו. מצד שני, אם נתניהו טוען בוודאות שאין מישהו שיכול לנהל את המדינה טוב יותר ממנו, גם הוא חייב להוכיח שאין אף אדם בעולם שהיה מצליח לבצע החלטות טובות יותר ממנו, אילו היה במקומו.

לכן אליעד מדגיש כי מי שטוען טענה מוחלטת ("בוודאות גנץ יהיה טוב יותר" או "בוודאות נתניהו הטוב ביותר") חייב להוכיח את טענתו. אך אם בני גנץ או תומכיו פשוט אומרים שהמצב הנוכחי לא טוב, ושווה לנסות משהו אחר, אז נטל ההוכחה אינו עליהם, כי הם לא טוענים שגנץ בהכרח יהיה טוב יותר. הם רק מציעים לנסות כיוון אחר כי הכיוון הנוכחי לא מספק.

למה הגיוני להחליף מנהיג גם ללא ודאות בשיפור?

אליעד נותן דוגמה מחיי היומיום: אם אדם נוסע ברכב ונקלע לבוץ, והוא לוחץ על הגז קדימה אבל הרכב לא זז, ההיגיון הבריא אומר לו לנסות משהו אחר - לנסוע ברוורס או לסובב את ההגה לכיוון אחר. האם הוא בטוח שהשינוי הזה יצליח? לא. אבל ההיגיון אומר שבגלל שהמצב הנוכחי ודאי לא מביא תוצאות, שווה לנסות משהו חדש, גם אם אין ודאות שהתוצאה תהיה טובה יותר.

כך גם בפוליטיקה: גם אם אין ודאות מוחלטת שבני גנץ ינהל טוב יותר את המדינה מנתניהו, עדיין יש היגיון בניסיון להחליפו, כיוון שאנו יודעים בוודאות שהמצב עם נתניהו יישאר דומה, ואם איננו מרוצים מהמצב הנוכחי - צריך לנסות משהו אחר.

מדוע אי אפשר להיות בטוחים שההחלטות של נתניהו הן אידיאליות?

אליעד מדגיש שאיש אינו יכול להיות בטוח לחלוטין שנתניהו מקבל את ההחלטות הטובות ביותר האפשריות, מכיוון שלכל החלטה קיימות אפשרויות נוספות. גם אם הוא מניח שההחלטות של נתניהו הן הכי טובות שהוא יכול לקבל מנקודת המבט שלו, עדיין ייתכן שאדם אחר שהיה במקומו עם אותה אינפורמציה בדיוק היה בוחר החלטה שונה. למשל, יכול להיות שנתניהו מחליט לירות טיל אחד ופוליטיקאי אחר היה יורה שניים. אין לנו דרך לדעת בוודאות מהי ההחלטה האידיאלית, ולכן עצם ההנחה שהחלטותיו של נתניהו הן תמיד האופטימליות - דורשת הוכחה שאף אדם אחר לא היה מקבל החלטה טובה יותר במקומו.

האם הגיוני להחליף מנכ"ל או מנהל בלי להכיר את העסק?

אליעד נותן דוגמה מהעולם העסקי: נניח שיש חברה שמנוהלת בצורה מסוימת, והניהול שלה לא מביא לתוצאות מספקות. עכשיו מגיע מועמד חדש שאומר שהוא יכול לנהל את העסק בצורה טובה יותר. גם אם הוא לא מכיר את העסק לעומק ואינו יודע מראש מה הוא בדיוק יעשה אחרת, עדיין הגיוני לתת לו הזדמנות, פשוט כי המנהל הנוכחי ודאי לא מצליח להביא לתוצאות הרצויות. במציאות האמיתית כך מתנהלים דברים: לא תמיד יודעים מראש מה בדיוק יעשו אחרת, אבל יודעים שהדרך הנוכחית אינה מצליחה - אז מנסים לשנות.

איך להתמודד עם הפחד לנסות דברים חדשים?

ברמה האישית, אנשים חוששים לשנות דברים בחיים שלהם בדיוק מאותן סיבות: הם חוששים לנסות דרך חדשה כי אינם בטוחים שהיא תעבוד. אבל אליעד מסביר שזהו חשש לא הגיוני, כי גם אם אין ודאות שהדרך החדשה תצליח, אם ברור שהדרך הנוכחית לא מביאה לתוצאות הרצויות, כדאי לפחות לנסות לשנות משהו. הוא מביא דוגמה נוספת מאגדות רבי נחמן מברסלב על הבן מלך שחיפש את בת המלך ולא מצא, ובסוף החליט לפנות לדרך צדדית ודווקא שם הוא מצא אותה. לפעמים פתרונות נמצאים במקומות שלא חשבנו עליהם מראש.

אליעד מסכם שצריך להפסיק לפחד משינוי רק בגלל שלא יודעים מראש בדיוק למה הוא יהיה יותר טוב. אם ברור שהמצב הנוכחי אינו אידיאלי, זה מספיק כדי להצדיק ניסיון לשנות כיוון.
זהו ניתוח רחב של טענה פילוסופית ופוליטית העוסקת בשאלת החלפת הנהגה, תוך שימוש בדוגמאות מהמציאות הפוליטית בישראל, בפרט ראש הממשלה בנימין נתניהו והיריב הפוליטי שלו, בני גנץ. הטענה המרכזית היא האם יש היגיון להחליף מנהיג, גם אם אין וודאות שהמנהיג החדש יפעל טוב יותר.

הטענה הראשונית - האם צריך להוכיח שניתן להחליף מנהיג?

כאשר מישהו מבקר את ניהול המדינה של ראש הממשלה ואומר שהוא לא מנהל אותה היטב, ייתכן שהתגובה תהיה "מה אתה היית עושה אחרת?". כלומר, אם אין למבקר פתרון טוב יותר, מדוע להחליף את המנהיג הנוכחי? השאלה היא אם זו טענה נכונה או לא.

המשל העסקי - האם צריך לדעת מראש איך לשפר?

בהשוואה לעולם העסקים, אם מנהל עסק לא מבצע את עבודתו כראוי, ייתכן שיחליפו אותו גם אם המנהל החדש עדיין לא מציע פתרון מוחלט לכל הבעיות. לא תמיד צריך לדעת מראש איך לשפר, לפעמים עצם הניסיון של משהו חדש עשוי להוביל לשיפור.

המצב הביטחוני כדוגמה - חמאס, ישראל ופתרונות אפשריים

בהקשר של המצב הביטחוני, נטען שאין "פתרון קסם" לבעיה עם חמאס. אם בני גנץ לא מציע פתרון מהותי שונה מזה של נתניהו, האם עדיין יש טעם להחליף את נתניהו? מצד שני, נתניהו הבטיח בעבר לפעול בנחרצות נגד חמאס אך בפועל נקט במדיניות שונה, ואף העביר להם כספים. לכן, גם אם גנץ לא מציע פתרון קונקרטי ברור, השאלה היא האם בכל זאת יש היגיון בהחלפת נתניהו.

נטל ההוכחה - על מי הוא מוטל?

אם מישהו טוען שבני גנץ בוודאות ינהל את המדינה טוב יותר מנתניהו, עליו להוכיח זאת. אך באותה מידה, אם מישהו טוען שנתניהו מנהל את המדינה בצורה אידיאלית ושלא ניתן לשפר את המצב, גם עליו להוכיח זאת. כל עוד אין הוכחה חד - משמעית שהמצב הנוכחי הוא האידיאלי, יש מקום לבחון אפשרויות אחרות.

השיקול להחליף מנהיג - לא רק בגלל פתרון טוב יותר

במקרים רבים, אנשים מחליפים דברים בחייהם גם בלי לדעת מראש איך השינוי ישפר את המצב. אם אדם תקוע עם רכב בבוץ והוא לא מצליח להתקדם קדימה, הוא ינסה לנסוע ברוורס, גם אם אין לו ודאות שזה יעבוד. כך גם בבחירת מנהיגים - אם המצב הקיים אינו משביע רצון, יש היגיון בניסיון לשנות אותו, גם אם לא ברור מראש שהמנהיג החדש יהיה בהכרח טוב יותר.

השפעה על חיי היום - יום - האם לנסות דברים חדשים?

התובנה הזאת לא רלוונטית רק לפוליטיקה, אלא גם לחיים האישיים של כל אחד. פעמים רבות אנשים ממשיכים ללכת באותו מסלול בחיים גם כאשר הם אינם מרוצים מהתוצאות, רק כי הם חוששים ששינוי עלול להחמיר את המצב. אך לעיתים, יש צורך לנסות דברים חדשים, גם אם אין ודאות שהם יובילו לשיפור.

השורה התחתונה - מתי נכון לשנות כיוון?

אם בטוחים שהמצב הנוכחי הוא הטוב ביותר, אין סיבה לשנות. אך אם לא בטוחים בכך, ואם יודעים שהמצב לא עומד להשתנות עם אותו מנהיג, אז יש היגיון לנסות הנהגה אחרת, גם אם לא ברור מראש מה בדיוק ישתנה.
מנהיגים של שקר, מי מתאים להיות ראש ממשלה? איך לבחור ראש ממשלה? למי להצביע בבחירות? באיזו מפלגה לבחור? הליכוד או כחול לבן, החלטות פוליטיות, אין לך פתרון יותר טוב, מה יש לך להציע?
ודאות איך להתמודד עם פחדים פתרון קסם טוב יותר צדיקים פחד לנסות דברים חדשים בוודאות תובנות מדינת ישראל אין פיתרון הסבר איך לבחור איך לבחור מנהיג איך לבחור מנהל איך לבחור מנכל בחירה בחירת מנהל ביבי ביבי נתניהו ביבי נתניהו או בני גנץ בני גנץ בני גנץ או ביבי נתניהו בנימין נתניהו הוכחה הוכחות החלטות החלטיות לא לפחד לא לפחד לנסות משהו חדש לבחור לבחור מנהיג לבחור מנהל לבחור מנכל להביא הוכחות להוכיח להחליט למה לא לפחד לנסות משהו חדש לנהל לנסות לפחד לקבל החלטה לקבל החלטות מנהיג מנהיגות מנהל מנכל מפחד לנסות מפחד מדברים נטל ההוכחה נטל ההוכחה בבחירת מנהיג נטל ההוכחה בבחירת מנהל ניהול נתניהו סמנכל על מי מוטל נטל ההוכחה פחד פחד לנסות פחד מדברים פחד מדברים חדשים פחדים קבלת החלטה קבלת החלטות שיקולים שיקולים בבחירת מנהיג
יעוד בחיים, הגשמה עצמית, מימוש עצמי, איך לדעת מה היעוד שלי בחיים? איך להגשים את עצמי? איך לדעת מה המטרה שלי בחיים? למה אני חי? מציאת ייעוד בחיים, איך למצוא ייעוד בחיים? איך מוצאים ייעוד בחיים? איך אמצא את הייעוד שלי?
יעוד בחיים, הגשמה עצמית, מימוש עצמי, איך לדעת מה היעוד שלי בחיים? איך להגשים את עצמי? איך לדעת מה המטרה שלי בחיים? למה אני חי? מציאת ייעוד בחיים, איך למצוא ייעוד בחיים? איך מוצאים ייעוד בחיים? איך אמצא את הייעוד שלי?
... אין לי כיוון בחיים, איך למצוא את עצמי? להיות האני האמיתי, איך למצוא את הייעוד שלי? מסע חיפוש עצמי, לא מוצא את עצמי בחיים, איך למצוא את הקול שלך? אין לי שום כיוון בחיים, מה חשוב לי בחיים? מציאת מסלול בחיים , מציאת כיוון תעסוקתי, איך למצוא את החלום שלך? מימוש עצמי, איך לממש את עצמי? מהי תכלית החיים? מהי מטרת החיים? חוסר הגשמה עצמית, ...
מחירי הדירות, המחאה החברתית, איך להוריד את מחירי הנדלן? צדק חברתי, הורדת מחירי הנדלן, שיעור בכלכלה, היצע וביקוש, יוקר המחייה, פוליטיקה, משבר פוליטי, שיקולים פוליטיים, לחצים פוליטיים
מחירי הדירות, המחאה החברתית, איך להוריד את מחירי הנדלן? צדק חברתי, הורדת מחירי הנדלן, שיעור בכלכלה, היצע וביקוש, יוקר המחייה, פוליטיקה, משבר פוליטי, שיקולים פוליטיים, לחצים פוליטיים
... המחאה החברתית, איך להוריד את מחירי הנדלן? צדק חברתי, הורדת מחירי הנדלן, שיעור בכלכלה, היצע וביקוש, יוקר המחייה, פוליטיקה, משבר פוליטי, שיקולים פוליטיים, לחצים פוליטיים איך באמת אפשר להוריד את מחירי הדירות? השאלה המרכזית שעולה בדיון של אליעד כהן היא כיצד ... מחירי הדיור היא כי אין לה אינטרס אמיתי להוריד את המחירים. הורדת מחירי הדיור משמעותה הפסד כספי למדינה. הוא מסביר לדוגמה: אם המדינה תחליט להוזיל את מחירי הקרקעות, זה אומר שיהיה לה פחות כסף. אם יהיה לה פחות כסף, היא תצטרך לצמצם בתקציבים אחרים, כגון ... אם הציבור באמת יהיה נחוש ואיים על השלטון בכך שאם לנו אין דירות גם לכם לא יהיו דירות, הלחץ יהיה מספיק חזק כדי שהמדינה תוותר על כל השיקולים הפוליטיים האחרים, והמחירים יתחילו לרדת. האם משחקי הריבית יכולים לפתור את בעיית מחירי הדיור? אליעד מציין בצורה ... מיליון מה זה אומר שמישהו בעל הדירה, עכשיו מה יוצר את המחיר בסופו של דבר למרות שדברים פה לא מדויקים יש עוד פנימיות אבל בסופו של דבר מי יחליט מה יהיה המחיר היצע והביקוש אם יהיו יותר דירות למכירה מאשר קונים המחירים במאה אחוז ירדו מחויב זה מחויב, מחויב שהם ...
עדות אופי, איך לשכנע שופט? מה להעיד בעדות אופי? סנגוריה, מערכת המשפט, מהי מטרת הענישה? לפי מה נקבעת חומרת העונש, נסיבות מקלות, ייעוץ משפטי, יעוץ לעורכי דין, איך לדון לכף זכות? מטרות הענישה, שיקול הדעת השיפוטי בענישה
עדות אופי, איך לשכנע שופט? מה להעיד בעדות אופי? סנגוריה, מערכת המשפט, מהי מטרת הענישה? לפי מה נקבעת חומרת העונש, נסיבות מקלות, ייעוץ משפטי, יעוץ לעורכי דין, איך לדון לכף זכות? מטרות הענישה, שיקול הדעת השיפוטי בענישה
... לעורכי דין, איך לדון לכף זכות? מטרות הענישה, שיקול הדעת השיפוטי בענישה מהי מטרת הענישה לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שלענישה במערכת המשפט יש שתי מטרות עיקריות: הראשונה, ... יותר מכך שהעבריין נענש, הרגשה זו אינה נחשבת לשיקול משמעותי בענישה. המטרה המרכזית של הענישה היא ליצור הרתעה ולמנוע עבירות נוספות בעתיד, הן על ידי העבריין עצמו והן על ידי ... רע או מפחד להיכנס לכלא אינה משפיעה לטובה על שיקוליו של השופט. המטרה היא לא שהנאשם יחוש פחד או חרטה, אלא שהנאשם לא יבצע שוב פשע בעתיד. כלומר, החרדה עצמה אינה מהווה סיבה להקלה ...
למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
... מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי? למה הכל ... עליו בתחום הזה תהיה כואבת ומעוררת חוסר ביטחון. שיקולים בבחירת בן זוג והשפעת הדימוי העצמי על הבחירות שלנו כשאנחנו בוחרים בן זוג, יש לנו נטייה לבחור אנשים ... באופן ישיר על הדרך בה אנו מפרשים את העולם סביבנו. שיקולים בבחירת בן זוג מה אני חושב על עצמי? התמודדות עם דחייה וקבלה עצמית הבנת עצמנו מול הסביבה ההשפעה של ... בסך הכל משקפים לאדם את מה שקיים, והאתגר האמיתי הוא להחליט כיצד להתמודד עם זה: להמשיך לבקר ולכעוס על עצמך, או לנסות לשפר או ללמוד לקבל את עצמך. חיזוק ... וקבלה עצמית השפעת הפרשנות האישית על מערכות יחסים שיקולים בבחירת בת זוג, למה אני אוהב אותה? למה אני רוצה אותו? למה היא לא רוצה אותי? למה היא לא אוהבת אותי? ...
התאבדויות, למה אנשים לא מתאבדים? איך למנוע התאבדות? למה אנשים רוצים לחיות? למה אנשים רוצים להתאבד? שיקולים של מי שרוצה להתאבד, למה לא הגיוני להתאבד? סיבות למה אנשים מתאבדים, מניעת התאבדות, טיפול ברצון להתאבדות
התאבדויות, למה אנשים לא מתאבדים? איך למנוע התאבדות? למה אנשים רוצים לחיות? למה אנשים רוצים להתאבד? שיקולים של מי שרוצה להתאבד, למה לא הגיוני להתאבד? סיבות למה אנשים מתאבדים, מניעת התאבדות, טיפול ברצון להתאבדות
... איך למנוע התאבדות? למה אנשים רוצים לחיות? למה אנשים רוצים להתאבד? שיקולים של מי שרוצה להתאבד, למה לא הגיוני להתאבד? סיבות למה אנשים מתאבדים, מניעת התאבדות, טיפול ברצון להתאבדות ... שאין לו דרך אחרת להתמודד עם הכאב, ולכן חושב על התאבדות. מה הם שיקוליו של מי שרוצה להתאבד? האנשים ששוקלים התאבדות, עושים זאת מתוך תחושת יאוש. הם מרגישים שהמצב שבו הם נמצאים ...
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
... לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב? ממי כדאי לקבל ייעוץ בכל תחום? כאשר אדם זקוק לייעוץ בנושא מסוים, השאלה המרכזית היא האם לפנות למומחה או ... אדם יכול להיות מבריק וגאון בתחום אחד ולהיות חסר הבנה מוחלט בתחום אחר. מדוע גם המומחים עצמם טועים ומטעים? טעות נוספת שאליעד מציין היא שהמומחים עצמם עלולים לחשוב בטעות שמומחיות בתחום אחד מקנה ... ושוב, שזה פשוט לא נכון, ולפעמים אפילו עלול להיות מסוכן. איך לבחור נכון את היועץ שלך? הדרך הנכונה לבחור יועץ טוב, לפי אליעד, היא קודם כל לוודא באופן יסודי שהיועץ אכן מתמחה בדיוק בתחום שבו אתה מבקש ... מצביעה על הצלחה אוטומטית בכל תחום אחר. טעויות בבחירת יועץ איך לבחור יועץ טוב? ייעוץ רפואי - למה לפנות למומחים הטעויות הנפוצות בקבלת עצות מתי לא לפנות למומחה איך לבחור יועץ טוב ומומחה בתחום? אם אתה רוצה לקבל ייעוץ על נושא מסוים, השאלה הראשונה שצריכה לעלות היא האם כדאי לפנות למומחה בתחום הזה או לא. ... שלפעמים כדאי להפעיל את השכל שלך ולבדוק את המידע לפני שמקבלים החלטה. טעויות בבחירת יועץ איך לבחור יועץ טוב? ייעוץ רפואי - למה לפנות למומחים הטעויות הנפוצות בקבלת עצות מתי לא לפנות למומחה ...
אקדמיה או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד מקצועי? מי יותר מקצועי? איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה
אקדמיה או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד מקצועי? מי יותר מקצועי? איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה
... או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד מקצועי? מי יותר מקצועי? איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה האם עדיף ללמוד אקדמיה או לרכוש ניסיון מעשי? הרבה פעמים עולה השאלה, מה ... רכש ניסיון מסוים בדרך, אך התוצאה הסופית היתה כישלון שאינו מבטיח הבנה טובה יותר ממי שלמד את התהליכים התיאורטיים בלי ליישם אותם ישירות. נהג שלא למד נהיגה ועשה תאונות אינו בהכרח האדם שממנו כדאי לקבל עצות, לעומת מישהו שלמד נהיגה בצורה יסודית ואף אם טרם נהג בפועל. נכון שגם למידה תיאורטית ללא יישום מעשי עלולה להותיר ... תואר והרחבת אופקים ניהול רשתות גדולות ועסקים מורכבים עצות להקמת פיצריה והרווחת 100,000 שקלים בחודש כיצד לשלב לימוד תאורטי עם תרגול מעשי משאבי אנוש, שיקולים בבחירת עובדים, שיקולים בגיוס עובדים, להתקבל לעבודה בלי ניסיון, עבודה בלי תואר אקדמי, עבודה בלי לימודים אקדמיים, קריירה בלי תואר, קריירה בלי לימודים, קריירה בלי תעודה, בחירת קריירה, פיתוח קריירה, איך לפתח קריירה? איך לבחור מקצוע? בחירת תחום לימוד, תעסוקה ...
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות איך אינטרסים משפיעים על החלטות? כאשר אדם מקבל החלטה שנוגעת לאחרים, תהליך קבלת ההחלטה מצריך מספר שלבים שמטרתם לבחור את האפשרות שתשיג את המטרות האישיות של מקבל ההחלטה. בין אם מדובר בהפקידה בבנק שמחליטה אם לאשר הלוואה, בילד שלכם שמחליט אם להביא לכם כוס מים או בראש ממשלה שמקבל החלטות במדינה, התהליך הבסיסי דומה עבור כולם. מהם שלבי קבלת ההחלטות? שלב ראשון: בחינת האפשרויות בשלב הראשון, מקבל ההחלטה שואל את עצמו מהן האפשרויות שלי? הוא בודק את כל הדרכים האפשריות להיענות לבקשה או לקבלת החלטה. לדוגמה, פקידה בבנק יכולה לבחור האם לאשר את ההלוואה, לדחות אותה, לבקש אישור ממנהל או להציע תנאים שונים. גם הילד יכול ... ממאמץ פיזי או לשמור על מערכת יחסים טובה עם ההורה. שלב שלישי: ניתוח השפעת כל אפשרות בשלב זה, מקבל ההחלטה בודק איך כל אחת מהאפשרויות משפיעה על סדרי העדיפויות שלו. הוא שוקל את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ומנסה להבין איזו אפשרות הכי משרתת את המטרות והאינטרסים שלו. שלב רביעי: קבלת ההחלטה לאחר שקלול היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, מקבל ההחלטה בוחר את האפשרות שנותנת את התוצאה הרצויה ביותר עבורו. כלומר, אף אם אפשרות מסוימת מיטיבה עם טובתכם האישית, ייתכן שמקבל ההחלטה לא יבחר בה אם היא אינה משרתת את מטרותיו. האם טובתכם האישית תמיד בראש סדר העדיפויות? הנטייה היא לחשוב שכשמקבלים החלטה שנוגעת לנו, טובתנו האישית היא בראש סדר העדיפויות של מקבל ההחלטה. אך למעשה, טובתנו האישית היא רק אחד מהשיקולים המובילים בתהליך. לדוגמה, פקידה בבנק לא תמיד תחשוב על טובתכם האישית, אלא על האינטרסים שלה עצמם, טובת המנהל שלה, המערכת הבנקאית או יציבות מקום עבודתה. גם ראש ממשלה, כשמקבל החלטה הנוגעת לציבור, עשוי להעדיף את טובתו האישית או הפוליטית לפני טובת הציבור. מהם ניגודי אינטרסים בתהליך קבלת החלטות? כאשר טובת מקבל ההחלטה נוגדת את טובתכם האישית, מדובר במצב של ניגוד אינטרסים. לדוגמה, פקידה בבנק שמקבלת בונוסים על סירוב הלוואות עשויה לסרב ...
ניהול משברים, האם הגיוני להחליף מנהל בזמן משבר עסקי? האם הגיוני שביבי ינהל את משבר הקורונה? איך להתמודד עם משברים בחיים? מי אמור לנהל את משבר הקורונה? האם להחליף את המנהל בזמן משבר? שיקולים בהחלפת מנהל, האם לפטר את המנהל?
ניהול משברים, האם הגיוני להחליף מנהל בזמן משבר עסקי? האם הגיוני שביבי ינהל את משבר הקורונה? איך להתמודד עם משברים בחיים? מי אמור לנהל את משבר הקורונה? האם להחליף את המנהל בזמן משבר? שיקולים בהחלפת מנהל, האם לפטר את המנהל?
... האם הגיוני שביבי ינהל את משבר הקורונה? איך להתמודד עם משברים בחיים? מי אמור לנהל את משבר הקורונה? האם להחליף את המנהל בזמן משבר? שיקולים בהחלפת מנהל, האם לפטר את המנהל? האם הגיוני להחליף מנהיג בזמן משבר? קיימת טענה נפוצה שאומרת כי לא נכון להחליף ראש ממשלה או מנהיג בזמן משבר, משום שלמנהל הקיים יש את הניסיון, ההיכרות עם המצב ואת כלל המידע הדרוש להתמודדות. הטענה מתבססת על כך שככל שיש למנהיג יותר ידע והיכרות עם המצב, כך הוא צפוי לקבל החלטות מושכלות וטובות יותר. למשל, במשבר כמו מגפת הקורונה, ראש ממשלה מכהן יכיר טוב יותר את המידע, הנתונים, ... הטענה הזו מתעלמת מנקודה חשובה: היא מניחה שהמנהל הקיים מתפקד בצורה הטובה ביותר, ושהמשבר נוצר מנסיבות שאינן באשמתו. אבל מה קורה כאשר המנהיג עצמו אחראי או שותף לאחריות למשבר? למה בכל זאת כדאי להחליף את המנהיג שיצר את המשבר? אליעד כהן מסביר כי במקרה בו המשבר נגרם או הוחרף בגלל המנהיג עצמו, לא רק שהגיוני להחליף אותו, אלא חובה לעשות זאת במהירות האפשרית. אם ניקח כדוגמה את משבר הקורונה, מנהיג שידע מראש על הסכנה הצפויה אך לא פעל בזמן, לא התארגן מראש, לא דאג למסכות, מכונות הנשמה, בדיקות וכל האמצעים ... אומר שאם המנהל הוא הבעיה עצמה, בלתי אפשרי לצפות שהוא יהיה גם הפתרון. כמה קשה לרכוש את המידע של המנהל הקיים? אליעד מסביר שגם הטיעון שהמנהיג הקיים יודע יותר מאחרים, אינו בהכרח נכון. את כל מה שראש ממשלה יודע על הקורונה, למשל, ניתן ללמוד בזמן קצר ... ללמוד תוך חצי שעה עד שעה את כלל המידע שראש הממשלה מחזיק על המשבר. לכן, עלות החלפתו אינה גבוהה כלל מבחינת איבוד הידע והניסיון. אילו שיקולים נוספים יש בבחירת מנהל בזמן משבר? מעבר לידע, כדי להתמודד עם משבר צריך מנהיג בעל תכונות אישיות מתאימות: נחישות, רצינות, חוסר אינטרסים אישיים, ויכולת לפעול לטובת הכלל. מנהיג שהוביל למשבר או לא מנע אותו מראש כנראה אינו בעל תכונות אלו. סביר להניח שהוא פעל מתוך שיקולים אישיים, חוסר אכפתיות או טיפשות - ובמקרה כזה, לא רק שאפשר להחליף אותו, אלא שחייבים לעשות זאת במהירות ... חובה לעשות חשבון נפש ולהחליף את דפוס החשיבה שהוביל למשבר. האם החלפת מנהל תמיד עדיפה? אליעד מסכם כי יש כמה מקרים בהם כדאי להחליף מנהיג בזמן משבר: אם המשבר נוצר באשמת המנהיג, חובה להחליפו באופן מיידי. אם המידע שהמנהיג מחזיק ניתן ללמידה מהירה, החלפתו אינה בעייתית. אם המנהיג פועל מתוך אינטרסים אישיים ולא לטובת הכלל, חייבים להחליפו. לעומת זאת, אם המנהיג אינו אחראי למשבר ומתפקד היטב, כדאי להשאיר אותו ולהשתמש בניסיון ובידע שיש לו. האם הפחד משינוי מוצדק? לבסוף, ... להשתנות: אם תחליף אותי, יהיה לך גרוע יותר. החשיבה הזו היא מניפולציה שמטרתה לשמר את המצב הקיים, גם אם הוא רע. הוא מעודד את הקוראים לא לפחד משינוי, במיוחד כשהשינוי הוא לטובה. אסור להיכנע להפחדה ולאיומים של המצב הקיים, ויש להחליף במהירות את צורת ... כל אדם. מי מתאים להיות ראש ממשלה? מתי להחליף את המנהל? האם לפטר את העובד? שינוי צורת החשיבה בזמן משבר איך להתמודד עם משברים בחיים? ביבי נתניהו ומשבר הקורונה האם לגייס מנהל חדש לארגון? האם נכון להחליף מנהיג בזמן משבר? יש טענה נפוצה האומרת כי לא הגיוני להחליף ראש ממשלה או מנהיג במהלך משבר, מאחר שהוא מכיר את המצב בצורה הטובה ביותר. אך האם זה באמת נכון? היתרונות בהשארת מנהיג קיים בזמן משבר אחד הטיעונים המרכזיים נגד החלפת מנהיג בזמן משבר הוא הצורך בניסיון וידע מצטבר. ההנחה היא כי ככל שהמנהיג נמצא זמן רב יותר בתפקיד, כך יש לו יותר מידע על המצב, יותר הבנה של האפשרויות השונות, ויכולת לקבל החלטות מושכלות. למשל, אם מדובר במשבר בריאותי כמו מגפת הקורונה, סביר שראש הממשלה המכהן כבר מכיר את כל ... המדיניות העולמית, ודרכי הפעולה האפשריות. לכן, יש היגיון בטענה כי ראש ממשלה המכהן לאורך זמן יהיה בעל יתרון בפתרון הבעיה, לעומת מנהיג חדש שיצטרך ללמוד את המצב מחדש. המחשבה היא שמנהל חדש עלול לעשות טעויות בגלל חוסר ניסיון עם הסיטואציה הספציפית. מדוע בכל זאת כדאי להחליף מנהיג בזמן משבר? הבעיה העיקרית עם הטיעון הזה היא שהוא מניח שה
לחזור לאקסית, מתי כדאי לחזור לאקסית? שיקולים לחזור לאקסית, פחד מכישלון לחזור לאקסית, פחד דחייה מהאקסית, פחד לקבל לא מהאקסית, מתי לחזור לאקסית? האם לחזור לאקסית? מתי לא לחזור לאקסית? למה לחזור לאקסית? בעד ונגד לחזור לאקסית
לחזור לאקסית, מתי כדאי לחזור לאקסית? שיקולים לחזור לאקסית, פחד מכישלון לחזור לאקסית, פחד דחייה מהאקסית, פחד לקבל לא מהאקסית, מתי לחזור לאקסית? האם לחזור לאקסית? מתי לא לחזור לאקסית? למה לחזור לאקסית? בעד ונגד לחזור לאקסית
... לאקסית, מתי כדאי לחזור לאקסית? שיקולים לחזור לאקסית, פחד מכישלון לחזור לאקסית, פחד דחייה מהאקסית, פחד לקבל ... האם לחזור לאקסית? מתי לא לחזור לאקסית? למה לחזור לאקסית? בעד ונגד לחזור לאקסית מתי כדאי לחזור לאקסית? שיקולים לחזור לאקסית השאלה האם כדאי לחזור לאקסית היא שאלה שניתן להעניק לה שני ... בצורה מדוקדקת. מה עושים כשלא יודעים אם האקסית תרצה לחזור? כשיש ספק אם האקסית תרצה לחזור, הדבר נוגע לפחד מדחייה או מכישלון. אם אדם בטוח שיכול להיות לו טוב עם האקסית, אך יש לו ... להיות לו טוב איתה. איך להגדיל את סיכויי ההצלחה בחזרה לאקסית? כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה, חשוב לא רק להחליט לנסות לחזור, אלא לדעת איך לעשות זאת נכון. יש להבין מה יגרום לאקסית ... היחסים כן יתאימו. כיצד הדוגמה של המניה מבהירה את עניין הסיכויים? הדוגמה של המניה מדגישה כי אין תשובה מוחלטת לשאלה אם כדאי לקנות או לא. אם חושבים שהמניה תעלה, קונים אותה, אם ... נובע מפחד מכישלון וחלקו מחוסר ודאות לגבי ההתאמה? אם הספק קשור גם לשאלה האם באמת יהיה טוב עם האקסית, וגם לפחד מכישלון, יש צורך לבחון לעומק את שני ההיבטים: - האם יש סיכוי אמיתי ... לפעול ולהתמודד עם הסיכוי לדחייה מאשר לוותר מראש. מה ניתן לעשות כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה? מעבר לעצם ההחלטה לפנות לאקסית, חשוב לדעת איך לעשות זאת נכון. כדאי להבין מה גורם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ביבי נתניהו או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות משהו חדש? פחד מדברים חדשים, קבלת החלטות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מסלול בחיים, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מסלול בחיים, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל טוב, מאמן אישי לבני נוער, מאמן אישי להרזיה בתחום מסלול בחיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 11:37:45 - wesi1