אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבה ✔הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:56הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד מהמוות, מחשבות אובדניות
מדוע אנשים עושים פעולות התאבדות למרות שהם מפחדים למות?

אליעד כהן מסביר שיש אנשים שחווים תופעה יוצאת דופן: הם מבצעים פעולות שנראות כמו ניסיונות התאבדות או "ניסויים" עם המוות, אף על פי שהם בפועל מאוד מפחדים למות. ההרצאה מתארת באופן מפורט מקרה של אישה נורמטיבית, ללא היסטוריה של דיכאון או רצון ברור להתאבד, שהתחילה לפתח התנהגויות מוזרות סביב נושא המוות לאחר שנחשפה לחדשות על אישה שהתאבדה בעזרת צעיף.

מהו התיאור המלא של המקרה שהוצג?

אותה אישה, ברגע ששמעה בחדשות על מישהי שהתאבדה עם צעיף, חשה דחף בלתי נשלט לבדוק האם הדבר אפשרי בפועל. מכיוון שלא היה לה צעיף זמין, היא לקחה כבל של מטען טלפון סלולרי וקשרה אותו סביב הצוואר כדי לבדוק אם אפשר להיחנק ממנו. בהזדמנות אחרת, לאחר ששמעה שיש סיכון להתחשמל משקע חשמלי, עלתה בה המחשבה לבדוק אם אכן ניתן להתחשמל אם היא תכניס את היד לשקע או לחוט חשוף. היא סיפרה שגם בתחנת דלק, לאחר ששמעה על אישה שהציתה את מכוניתה וכיבתה אותה מיד, היא הרגישה דחף לעשות ניסוי דומה בעצמה.

האם האישה באמת רוצה למות?

התשובה הברורה לפי אליעד היא שהאישה אינה באמת רוצה למות. להיפך, היא עושה הכל כדי להרחיק כל סכנה מוחשית מהסביבה שלה. לדוגמה:
  • היא מקפידה לכסות את כל השקעים בבית בחיפוי מיוחד.
  • אין לה בבית סכינים חדים, והיא משתמשת רק בסכינים מפלסטיק.
  • כל דבר שעלול להוות סכנה ממשית מוסר מהסביבה שלה באופן מיידי.
  • היא מעולם לא באמת ניסתה להתאבד במובן של סכנה אמיתית, אלא רק "ניסויים" שנראים מפחידים אך אינם יכולים באמת לפגוע בה.
מה גורם לה לבצע את ההתנהגויות המוזרות האלו?

הסיבה להתנהגות הזו היא החרדה העמוקה שלה מהמוות, שהתעצמה דווקא מתוך הרצון החזק שלה לחיות. כאשר נולד לה הילד הראשון, התפתח אצלה פחד מוגבר מהמוות, מאחר שעכשיו היה לה מה להפסיד. הפחד הפך כל כך קיצוני, שהיא החלה לסבול מאוד מהמצב הזה. כדי להקל על עצמה ולנסות להוכיח שאינה מפחדת כל כך מהמוות, היא התחילה לעשות פעולות שנראות כמו התגרות במוות, אך תמיד באופן שמאפשר לה להישאר בשליטה ובטוחה.

מדוע היא מנסה "להוכיח לעצמה" שאינה מפחדת מהמוות?

החרדה הקיצונית שלה מהמוות מובילה אותה לניסיון לאזן או "לקזז" את עוצמת הפחד, דרך "התגרות מבוקרת" במוות. באופן פסיכולוגי, ככל שהיא יותר מפחדת למות, היא מרגישה דחף חזק יותר להראות לעצמה שהיא לא מפחדת - אך רק במצבים בהם ברור לה שלא תגיע לסכנה אמיתית. אליעד מדגיש שהחרדה שלה אינה דומה לחרדת מוות רגילה, אלא מוגברת פי מאה מהנורמה, ולכן חייה הפכו למסובכים וקשים באופן משמעותי.

מהי הדוגמה ההומוריסטית שאליעד נתן כדי להמחיש את האבסורד?

אליעד סיפר בדיחה כדי להדגים את האבסורד שבעניין: אדם שעומד על גג בניין ומאיים להתאבד. במקום לשכנע אותו לרדת, חברו אומר לו "תעלה יותר גבוה, כי מכאן אתה רק תיפצע ולא תצליח למות באמת". דוגמה זו ממחישה כיצד לפעמים אנשים מגיבים באופן הפוך מהציפייה בנושא מוות והתאבדות, ומשמשת להמחשת ההתנהגות של "בדיקת גבולות" שנובעת מהפחד.

מהן הדרכים לפתרון התופעה?

אליעד כהן מסביר שישנן שתי דרכים מרכזיות לפתור את הבעיה:
  • הדרך הראשונה היא לטפל בחרדת המוות עצמה, להבין למה האדם כל כך מפחד למות, ולהקטין בהדרגה את הפחד הספציפי הזה.
  • הדרך השנייה היא טיפול כללי יותר בחרדות בחיים. כאשר החרדות הכלליות פוחתות, גם חרדת המוות פוחתת, מכיוון שהפחדים קשורים זה בזה באופן טבעי.
מדוע הפחתת החרדה תסייע למנוע את הצורך בהתגרות במוות?

ברגע שהחרדה תרד לרמה נורמלית והגיונית יותר, הצורך של האדם להוכיח לעצמו שאינו מפחד מהמוות ייעלם מאליו. האדם לא ירגיש צורך לעשות פעולות מסוכנות למחצה כדי לאזן את פחדיו, וההתנהלות שלו סביב מוות וסכנות תהיה מאוזנת ונורמטיבית.

מהו הלקח הסופי שאליעד מעביר בנושא?

הלקח המרכזי הוא שהשורש לכל ההתנהגות הזו הוא החרדה עצמה. אין מדובר ברצון אמיתי למות אלא דווקא ברצון עמוק לחיות, שיצר תגובת - נגד של התגרות במוות. כדי להחזיר את האדם למצב בריא ונורמלי, יש לטפל בשורש החרדה ולהביא את הפחדים לרמה שבה הם מאפשרים תפקוד נורמטיבי, בלי שיתוק ופחד מוגזם שגורמים להתנהגויות אובססיביות או כפייתיות.
מהו התיאור המלא של המקרה?

יש מישהי, בחורה נורמטיבית לגמרי, שבשלב מסוים היא ראתה בחדשות שאיזו אישה התאבדה עם צעיף. בעקבות זה, נכנסה לה מחשבה טורדנית ושאלה האם באמת אפשר להתאבד באמצעות צעיף, ואז היא הרגישה צורך לבדוק את זה בפועל. היא לא מצאה צעיף בבית, אז היא לקחה כבל של מטען לסלולרי, קשרה אותו סביב הצוואר וניסתה לראות אם אפשר להיחנק ממנו. זה סוג של "ניסוי" שהיא עושה כדי לבדוק אפשרות של התאבדות.

בהמשך, היא שמעה שיש אפשרות להתחשמל משקע חשמל. אם היא רואה חוט חשמל בולט, היא חושבת אולי לדחוף אליו את היד, לבדוק אם היא תתחשמל או לא. היתה גם דוגמה של מישהי בתחנת דלק, שהציתה את הרכב בעזרת הדלק, ואז כיבתה מיד את האש באמצעות מים, ואצל הבחורה הזאת התעורר הרצון לבדוק דברים דומים.

היא כל הזמן מטרידה את עצמה בשאלות על מוות והתאבדות, אבל במקביל היא מאוד לא רוצה למות. בבית שלה, למשל, היא מקפידה לכסות את כל השקעים בחיפוי מיוחד כדי שלא תוכל לדחוף לשם יד בטעות. אם שקע חשמלי רופף טיפה, היא מתקנת או מסדרת אותו מיד, כדי שלא יהיה מצב של סכנה אמיתית. מצד שני, היא עדיין עושה את הניסויים הקטנים האלה, כמו לקשור את הכבל סביב הצוואר.

מדוע זה נראה כמו מתח בין רצון למות לרצון לחיות?

יש אנשים שאומרים לה שהיא כנראה בכל זאת רוצה להתאבד, כי היא מנסה שיטות התאבדות. אבל במקביל, אפשר לראות שהיא מאוד מפחדת למות: היא מכסה שקעים, אין לה בבית סכינים חדות, היא מקפידה שלא יהיו דברים שעלולים לגרום לפציעה או למוות. לכן מצד אחד היא כאילו בודקת את עניין המוות, אבל מצד שני היא כלל לא באמת רוצה למות.

האם יש הוכחה שהיא לא באמת מנסה להתאבד?

שואלים: אולי היא כן רוצה להתאבד, אבל מפחדת ועוצרת את עצמה?

התשובה היא שיש כמה הוכחות לכך שהיא לא באמת רוצה למות:
  • היא לא באמת הגיעה אף פעם למצב של סכנה מוחשית. בכל הניסויים שלה, היא עושה דברים שהם לכאורה "ניסויים" שאינם באמת קרובים למוות.
  • היא מכסה את השקעים החשמליים בקפדנות, ואין שום מצב שתשאיר אותם לא מכוסים.
  • דברים שהם בוודאות מסוכנים (למשל סכין חדה) היא לא מוכנה להחזיק. היא מסלקת כל אפשרות של סכנה רצינית מהסביבה.
  • אין לה באמת סיבה משמעותית לרצות למות, החיים שלה נחשבים טובים, והיא לא מבטאת מצוקה של דיכאון קיצוני או רצון אמיתי לסיים את חייה.
מה ההסבר לדחף "למתוח את הגבול" סביב המוות?

השיחה מסבירה שמרוב שהיא לא רוצה למות, הפחד שלה מהמוות הפך קיצוני במיוחד. במקום לפחד בצורה רגילה בעוצמה מסוימת, היא חוששת מהמוות בעוצמה גבוהה מאוד, פי כמה מכל אדם ממוצע. אותה חרדה גורמת לה לסבל כה גדול, עד שהיא מבצעת פעולות שנראות כמו התאבדות, אבל המטרה האמיתית שלה היא "להוכיח לעצמה" שהיא לא באמת מפחדת למות.

ברגע שהיא משחקת עם הרעיון של "למה שלא אנסה לבדוק אם באמת אמות?", היא כביכול מנסה להראות לעצמה שהיא לא מפחדת כל כך מהמוות. אלא שהיא עושה את זה רק במקרים שברור לה שאין סיכוי משמעותי למוות, כמו שימוש בכבל מטען שאינו יכול באמת לגרום לחניקה מסוכנת במהירות.

מתי זה התחיל ולמה?

מוסבר שבמקרה שלה, זה התחיל ממש כאשר נולד לה הילד הראשון. ברגע שנולד לה ילד, נוצרה אצלה סיבה הרבה יותר חזקה לחיות. המרכיב הזה גרם לה לפחד יותר מהמוות, כי עכשיו היא מרגישה שיש לה מה להפסיד. הפחד התחזק מאוד, ומרוב שהוא התחזק, נהיה לה קשה לתפקד בצורה רגילה. היא נעשתה חרדתית כל כך עד כדי כיסוי שקעים, הימנעות מחפצים חדים בבית וכדומה. ואז, כדי לפצות על אותה חרדה חזקה, היא עושה ניסויים או פעולות שבאות ממקום של "אני כן מוכנה להתקרב לעניין המוות", אבל לא באמת בצורה מסוכנת מדי.

דוגמה של סיפור מצחיק - עצוב על התאבדות

באמצע השיחה הובאה בדיחה: איש אחד עמד על גג בניין ואמר שהוא רוצה להתאבד. מי שדיבר איתו אמר לו "תעלה יותר למעלה, כי מפה אתה רק תיפצע ולא תצליח באמת להתאבד". זו דוגמה שמתארת מצב אבסורדי, שבו מישהו שהיה אמור לעצור אדם מלהתאבד, דווקא מעודד אותו לעלות יותר גבוה. הסיפור הזה נאמר כחלק מהתייחסות הפוכה ומצחיקה לנושא המוות, ומשמש המחשה לעניין של "בדיקת הגבולות".

איך פותרים את הבעיה?

כדי לטפל במצב כזה, עלו בשיחה כמה שאלות ותשובות:
  • שואלים: מה עושים כדי להיפטר מהצורך "להתגרות" במוות?

    תשובה: צריך להבין את ההיגיון שמאחורי החרדה וההתנהגות. ברגע שמבינים שהיא נובעת מפחד גדול מדי מהמוות, אפשר לעבוד על הקטנת הפחד הזה.
  • שואלים: האם הטיפול היחיד הוא "להיצמד לאמת"?

    תשובה: כן, אבל צריך לפרט שזה אומר להפחית את החרדות באופן כללי. אם מפחיתים את החרדות בכלל החיים, יורד בהדרגה גם הפחד מהמוות.
  • שואלים: איך מורידים את הפחד מהמוות?

    תשובה: שתי גישות עיקריות:
    1. לטפל באופן ישיר בחרדת המוות על ידי שיחות, הבנה של "למה את לא רוצה למות כל כך" והקטנת העוצמה של הפחד.
    2. לטפל בחרדות באופן כללי, כי כשהמצב הנפשי יהיה רגוע יותר, גם הפחד מהמוות ירד.
  • נוסף על כך, צריך לנסות להביא את האדם למצב שבו הרצון לחיות או חוסר הרצון למות נשארים בגדר הנורמה, בלי להחריף אותם לרמה של שיתוק או לניסויים מסוכנים.
מדוע הירידה בפחד מהמוות מפחיתה את הצורך "להתגרות" בו?

כי עצם החרדה הקיצונית היא זו שדוחפת את האדם לבצע את הניסויים האלה. כשהחרדה תרד לרמה הגיונית, לא יהיה מניע חזק "להוכיח לעצמי שאני לא מפחדת" על ידי התנהגות מסוכנת למחצה. האדם יוכל לשמור על הנוהג הנורמלי של זהירות מבוקרת, בלי לעבור לקיצוניות של חיפוי שקעים בכל הבית ובלי מחשבות טורדניות.

מהו הלקח הסופי?

כאשר אדם חרד מאוד מהמוות, לפעמים הוא עלול לשאוף "להתגבר על הפחד" באופן מעוות, ולעשות ניסויים מסוכנים. אבל בשורש הדבר עומדת בעצם חרדה עמוקה מהמוות. לכן הפתרון הוא לטפל בשורש, להפחית את הפחד הגדול מדי, לעזור לאדם להתמודד עם חרדות באופן כללי, ולחזק את התחושה הפנימית שהוא לא צריך להוכיח דבר לאף אחד, לא לעצמו ולא לאחרים, לגבי אומץ מול המוות.
עכשיו השאלה היא כזאת יש מישהי נגיד לצורך העניין, מישהי מישהו לצורך העניין זאת מישהי שהתופעה המתוארת היא כדלקמן נניח היא ראתה בטלוויזיה משהו בחדשות "מישהי התאבדה, התאבדה עם צעיף", אוקי היא עכשיו נכנסה למחשבה טורדנית היא צריכה לבדוק אם אפשר להתאבד עם צעיף או לא היא הולכת נגיד עכשיו לא היה לה צעיף אז נגיד היה לה בבית כבל של טלפון סלולרי, היא לקחה את הכבל קשרה סביב הצוואר לראות אם אפשר להיחנק מזה או לא, לבדוק לעשות ניסויים.

עכשיו נגיד אומרים לה "שקעים של חשמל אפשר להתחשמל" לפעמים היא רואה איזה חוט בולט היא מרגישה צורך לדחוף את היד לבדוק אם יש חשמל או אין חשמל. הייתה מישהי בתחנת דלק שהציתה את הרכב שם עם הדלק היא עשתה גם איזה ניסוי משהו דומה אבל שפכה מיד מים לכבות את האש משהו כזה.

עכשיו זה מה שמטריד אותה, זאת בחורה נורמטיבית לגמרי הכל נורמטיבי לגמרי אבל יש לה את הדבר הזה של המוות של התאבדויות של כל מיני דברים כאלה כל הזמן היא כאילו מותחת את הגבולות. עכשיו השאלה היא מה פשר העניין?

ש: היא מותחת את באיזה מובן שהיא מנסה?

אליעד: אמרתי לך לדוגמה היא לקחה את החוט של המטען של הסלולרי קשרה לעצמה סביב הצוואר לבדוק אם אפשר למות מזה או לא, מה ההיגיון בזה.

ש: היא מתה מזה?

אליעד: לא מתה מזה אחרת לא הייתי פוגש אותה.

ש: בסדר אז מה עם החיים.

אליעד: היא שרדה כדי לספר, היה אחד שאמר לחברו שהוא רוצה להתאבד אז הוא אמר לו "תעלה יותר למעלה כי מפה אתה רק תיפצע" אוקי, הבנתם את זה בכלל?

ש: כן אבל לא מה ההקשר.

אליעד: לא זה כאילו בהפוך על הפוך על התאבדויות שכאילו אחד עמד בראש הבניין אמר לו "תקשיב אני הולך להתאבד" עכשיו הוא ציפה שהוא יגיד לו "אל תתאבד" אבל הוא אמר לו "לא תעלה למעלה עוד יותר כי מפה אתה רק תיפצע אתה לא תצליח להתאבד". אוקי עכשיו בקיצור השאלה היא מה השכל שבדבר איך מנתחים את התהליך הזה, היא עכשיו באה אליך ורוצה להיפטר מזה מה אתה אומר לה?

ש: להיצמד לאמת.

אליעד: אז מה הפתרון הקלאסי להיצמד לאמת טוב בסדר אבל מה זה אומר, אוקי באיזה מובן להיצמד לאמת? אז מה שרוב האנשים אמרו לה עד כה שהיא כנראה רוצה להתאבד, שיש בזה היגיון הרי היא מנסה דברים של התאבדות אבל מצד שני מה שקורה שהיא מאוד גם לא רוצה להתאבד, במה זה בא לידי ביטוי לדוגמה בבית שלה כל השקעים מכוסים כאילו עם איזה משהו שלא יהיה אפשר להכניס את היד פנימה.

ש: היא כיסתה אותם בכוונה?

אליעד: כן בכוונה, אם נגיד השקע רופף אסור שיהיה רופף צריך בדיוק שיהיה ישר שלא חס וחלילה שהיא לא תמות ומצד שני היא עושה פעולות של ניסיונות התאבדות. מה ההיגיון בזה?

ש: מה ההיגיון או איך נפטרים, ההיגיון נלך להיגיון.

אליעד: כן איך נפטרים, לא קודם כל איך נפטרים צריך להבין את ההיגיון אם לא נבין את ההיגיון מה זה איך נפטרים.

ש: אז כן.

אליעד: למה אתה יכול להגיד איך נפטרים לפני, רגע אתה יכול להגיד איך נפטרים מזה לפני מה ההיגיון של זה?

ש: לא.

אליעד: אוקי מה ההיגיון של זה?

ש1: ההיגיון של זה שאולי מרוב זה שהיא מכסה את השקעים והיא מפחדת ורוצה לשמור על החיים זה עושה לה כל כך רע שאז היא מנסה ללכת להפך ולהתגבר על הפחד הזה והדבר ואז היא מתחילה.

ש: יפה זה יפה.

אליעד: מה יפה בושה וחרפה, מה בושה וחרפה? שאתה לא ידעת את זה קודם.

ש: אז מה.

אליעד: מה אתה אומר יפה יפה למה אתה לא ידעת את זה.

ש: בסדר לא ידעתי ואז כשאני אומר שזה יפה זה גם משהו, זה יפה או לא.

אליעד: בסדר אוקי עכשיו מה ההוכחה קודם כל זאת התשובה, עכשיו מה ההוכחה שהיא לא באמת רוצה להתאבד מה ההוכחה, מה ההוכחה שהיא לא באמת רוצה להתאבד אולי זה מתוך זה שהיא רוצה להתאבד רוב האנשים.

ש: היא מכבה את זה כל פעם.

אליעד: לא אבל אולי היא מנסה להתאבד והיא רק מפחדת להתאבד מה ההוכחה?

ש: היא סוגרת את הכל והיא לא רוצה.

אליעד: קודם כל כי היא נגיד לדוגמה אם דבר הוא בטוח מסוכן היא לא תנסה אותו, לדוגמה נגיד בבית שלה נגיד אין סכיני חיתוך או רק סכינים מפלסטיק נגיד שלא חס וחלילה שיהיה מוות נגיד או משהו כזה. זאת אומרת אם בן אדם היה רוצה להתאבד אז קודם כל כנראה היא הייתה כבר מנסה כמה פעמים להתאבד בפועל אבל היא לא באמת ניסתה אף פעם להתאבד פיזית, היא אף פעם לא הייתה קרובה למוות פיזית וגם כן בנוסף לזה דברים שבטוח מסוכנים היא לא מנסה לכן זה לא הגיוני שהיא רוצה להתאבד גם אין לה סיבה שהיא בכלל תרצה להתאבד כי החיים שלה טובים יחסית.

עכשיו אז מה שהתופעה היא, מה התופעה אז מה אתה פירשת לנו שמרוב שהיא לא רוצה למות לכן היא שונאת את זה שהיא לא רוצה למות ואז היא מנסה להוכיח לעצמה שלא אכפת לה למות ואז היא כאילו מנסה להתגרות במוות במקומות שהיא יודעת שהיא לא תמות כדי לנסות לשכנע את עצמה שהיא לא באמת מפחדת למות, במילים אחרות היא רוצה פחות לפחד למות.

אם אנשים רגילים לפחד מהמוות בעוצמה x היא מפחדת בעוצמה 100x, מרוב שהיא מפחדת מהמוות החיים שלה כבר נהיו רעים וקשים כי היא ברמה שהיא לא יכולה להחזיק סכין בבית היא לא יכולה שיהיה לה שקע חשמל רופף בקיר ועוד תופעות כאלה ואחרות ולכן כבר נהיה לה מאוד רע מזה שהיא לא רוצה למות, ולכן היא מנסה לשכנע את עצמה שהיא לא מפחדת למות על ידי זה שהיא כאילו מנסה למות אבל היא לא באמת רוצה למות לכן היא לא באמת מתאבדת או משהו כזה.

עכשיו מה היה עוד בתוספת בסיפור שמה שקרה שהכל התחיל לה מתי כאשר נולד לה הילד הראשון, שאז מה שקרה נולד לה הילד הראשון ואז כאילו נהייתה לה סיבה לחיות ואז כנהייתה לה סיבה לחיות היא מאוד לא רצתה למות ומאז שהיא מאוד לא רצתה למות אז היא התחילה לנסות לעשות כאילו היא רוצה להתאבד, כאילו בדיוק כשנולד לה הילד מרוב שהיא הייתה שמחה שהיא חייה ומרוב שהיא פחדה למות כאילו הפחד של למות גדל פי מאה אז היא מנסה לקזז אותו באמצעות.

ש: או שבכלל היא לא פחדה בכלל למות ורק כשנולד הילד היא התחילה לפחד שהוא ימות, היא פחדה עליו וזה הכניס לה חרדה גם.

אליעד: לא קשור אוקי הלאה, עכשיו השאלה היא אז מה הטיפול בכך אז איך מטפלים בזה מה הדרכים לפתרון מה צריך לעשות?

ש: לבדוק למה היא מפחדת למות.

אליעד: אוקי ומה?

ש: לבדוק לעלות עליו לבדוק את הפחד באמת למה את מפחדת למות.

אליעד: ואז איך זה יפתור את הבעיה?

ש: מה זה אומר, אם ישתחרר לה הפחד למות היא גם תפסיק לעשות.

אליעד: אבל אם ישתחרר לה הפחד למות אז היא.

ש: לא לגמרי.

אליעד: יפה אז בדיוק אז מה שצריך לעשות זה להחליש לה את הפחד מהמוות. עכשיו יש שתי דרכים להחליש לה את הפחד מהמוות דרך אחת זה פשוט "למה את לא רוצה למות" בוא נחליש את זה ודרך שנייה באופן כללי לעזור לה להתמודד עם חרדות כאילו חרדות באופן כללי, כי כשהחרדות באופן כללי יורדות גם החרדה מהמוות יורדת כי זה מחובר אחד לשני אם בן אדם באופן כללי פחות חרד מדברים הוא גם פחות חרד מהמוות.

ולכן יש שתי ווריאציות 1. בוא נטפל בחרדות באופן כללי 2. בוא נטפל בחרדה מהמוות באופן כללי כי מה האמת שהיא גם חרדתית באופן כללי בסדר ולכן צריך לטפל בשני הדברים האלה, כאשר הפחד שלה מהמוות ירד אז הוא יגיע לאיזה עוצמה סבירה ואז ממילא הצורך שלה להוכיח לעצמה שהיא לא מפחדת למות ירד.

ש: זה מה שמניע אותה מלכתחילה.

אליעד: היא יכולה לא לרצות למות אבל שזה יהיה באופן פרופורציונלי לא בצורה קיצונית.

ש: שזה יפריע לה בחיי היומיום.

אליעד: כן. אוקי הבנו את זה?
יכולת מטפל חרדה מפני מוות צריך לנסות הוויה מחשבה כפייתית נטיות אובדניות להוכיח עוצמה של חרדה תשובה טירדה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובדן אובדנות אובדניות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול המוות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעות חרדה הפרעת התנהגות כפייתית הפרעת חרדה התאבדויות התאבדות התגרות במוות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חרדה חרדה מהמוות חרדה ממוות חרדה מפני המוות חרדה מפני מוות חרדות חרדות מוות חרדות מפני המוות חרדות מפני מוות חרדת מוות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול באובדנות טיפול בהתאבדות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בנטיות אובדניות טירדה טרדות טרוד כפייתיות לא רוצה למות לא רוצה לפחד מהמוות להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאבד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למות לפחד מוות מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות אובדניות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות מסוכנות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן נטיות אובדניות ניסיון ניסיונות התאבדות סובל מהפרעה טורדנית פחד פחד מהמוות פחד מוות פחדים פחדים מהמוות רוצה להתאבד רוצה למות רצון רצון להתאבד
מחשבות / מחשבה - הכל כולל הכל על מחשבות / מחשבה - רשימת כל הנושאים
... מחשבה - הכל כולל הכל על מחשבות מחשבה - רשימת כל הנושאים מחשבה מחשבה אובססיבית מחשבה אלוהית מחשבה אפשרית מחשבה דיבור ומעשה מחשבה הורסת מציאות מחשבה חזקה מחשבה חיובית מחשבה חלשה מחשבה טובה מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית אצל ילדים מחשבה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה יוצרת מציאות מחשבה כפייתית מחשבה לא הגיונית מחשבה לא רציונלית מחשבה ללא סיבה מחשבה מהירה מחשבה מוסחת מחשבה מופשטת מחשבה מחויבת מחשבה מטרידה מחשבה ממשית מחשבה מסוכנת מחשבה מעיקה מחשבה מפחידה מחשבה מציקה
מחשבה, סוגים של מחשבה, מהי מחשבה? מחשבה מהירה, מחשבה חזקה, מחשבה חלשה, איך נוצרת מחשבה? איך עובדת מחשבה? אמונה במחשבה, להאמין למחשבות
מחשבה, סוגים של מחשבה, מהי מחשבה? מחשבה מהירה, מחשבה חזקה, מחשבה חלשה, איך נוצרת מחשבה? איך עובדת מחשבה? אמונה במחשבה, להאמין למחשבות
מחשבה, סוגים של מחשבה, מהי מחשבה? מחשבה מהירה, מחשבה חזקה, מחשבה חלשה, איך נוצרת מחשבה? איך עובדת מחשבה? אמונה במחשבה, להאמין למחשבות מהי מחשבה ומה ההבדל בין מחשבה חזקה לחלשה? השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג היא: מהי בעצם מחשבה, ומה הופך מחשבה אחת לחזקה ואחרת לחלשה? מושגים אלו - מחשבה חזקה ומחשבה חלשה - אינם מובנים מאליהם. תחילה, חשוב להבין שאין משמעות להכרזה סתמית על מחשבה כחזקה או חלשה מבלי לבחון לעומק את הגורמים שיצרו אותה. אליעד מדגיש כי לא עצם האמירה על חוזקה או חולשתה של מחשבה הופך אותה לכזו. למה קשה להסביר מהי מחשבה חזקה ומהי מחשבה חלשה? קודם כל, כדי להבין מה הופך מחשבה לחזקה או לחלשה, יש להבין מה זה בכלל אומר להיות בטוח במשהו או לא להיות בטוח בו. אליעד מסביר כי ההבדל בין מחשבה חזקה לחלשה קשור לרמת האמונה של האדם בה. מחשבה שאדם מאמין בה מאוד, נחשבת למחשבה חזקה. לעומת זאת, מחשבה שהאדם מאמין בה פחות, מוגדרת כמחשבה חלשה. אליעד שואל: מה הופך מחשבה אחת להיות חזקה ומחשבה אחרת להיות חלשה?. זו שאלה עמוקה, והיא מקבילה לשאלות אחרות כגון: מה גורם למציאות להיות כפי שהיא? מדוע דברים מתרחשים דווקא באופן מסוים ולא באחר? שאלות אלו אינן קלות ... ושל התודעה האנושית. מה באמת גורם למחשבה להיות חזקה יותר או חלשה יותר? כדי לענות על שאלה זו, אליעד משתמש בדימוי ברור: זרם חשמלי. הוא מסביר שזרם חשמלי נחשב חזק משום שהוא מכיל יותר חומר או עוצמה, ובאופן דומה, מחשבה חזקה היא זו שמקבלת יותר כוח או יותר תשומת לב. מחשבה חזקה היא מחשבה שהאדם חוזר עליה הרבה פעמים, חושב עליה יותר, נותן לה יותר תשומת לב ויותר משמעות. כך למעשה, ה
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית? למה המוח מייצר מחשבות טורדניות לא הגיוניות? לפעמים אדם חושב מחשבה שמטרידה אותו, אך המחשבה עצמה הגיונית, ולכן הוא מבין מדוע ... הגיוניות כלל, או שרובן לא הגיוניות, ובכל זאת הוא לא מצליח להיפטר מהן, למרות שהוא יודע שאין בהן היגיון. במקרה כזה, השאלה המתבקשת היא למה המוח מייצר בכלל מחשבה טורדנית, ואיך זה קורה שהאדם חושב מחשבה שהוא עצמו יודע שהיא אינה הגיונית, ובכל זאת לא מסוגל להפסיק. מה גורם לאדם להמשיך לחשוב מחשבה טורדנית לא הגיונית? קיימות סיבות רבות להופעת מחשבות טורדניות, אך סיבה מרכזית נוספת שאליעד מציג כאן היא שלפעמים, המחשבה הטורדנית עצמה אינה הבעיה ... אלא רק סימפטום לבעיה אחרת עמוקה יותר, שקשורה באופן שבו האדם מתייחס למחשבות שלו. מה זאת אומרת? לדוגמה, אדם מוטרד מהשאלה האם נעלתי את הדלת או לא?. המחשבה הזו מטרידה אותו לאורך היום, ובכל פעם הוא חוזר ושואל את עצמו את אותה שאלה, גם אם הוא כבר וידא בפועל שנעל את הדלת. לכאורה זה נראה לא הגיוני, כי אם הוא בדק ונעל, מדוע המחשבה עדיין טורדת אותו? האם המחשבה הטורדנית באמת נגרמת בגלל הספק עצמו? לעיתים קרובות, לא מדובר באמת בשאלה אם הדלת נעולה או לא נעולה. בפועל, ייתכן מאוד שהאדם מוטרד ממחשבה עמוקה יותר שמסתתרת מאחורי השאלה ... חושב לעצמו: האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי או לא?. כלומר, הוא לא באמת מוטרד מהדלת אלא מחוסר הוודאות שלו לגבי הזיכרון של עצמו. ייתכן גם שהוא מוטרד מהמחשבה שאולי הוא מאבד את השפיות, כי מבחינתו אדם שלא בטוח אם הוא נעל דלת שנעל בפועל, אולי הוא לא נורמלי או משהו לא בסדר איתו. החשש הזה גורם לו להמשיך לחשוב את המחשבה הטורדנית. איך מחשבות על המחשבה הטורדנית מחזקות אותה? כאשר אדם חושב מחשבה טורדנית, הוא כמעט תמיד חושב עליה מחשבות נוספות, כגון האם אני שפוי?, האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי?, אולי יש לי בעיה רצינית?. מחשבות אלו מייצרות אצל האדם חרדה נוספת, ובכך מחזקות את המחשבה הטורדנית הראשונה. ככל שהאדם מנסה להיאבק במחשבה הטורדנית או להבין למה היא לא הגיונית, הוא ממשיך להזין אותה באנרגיה נוספת ומגביר אותה. דוגמה מפורטת למחשבה טורדנית על נעילת דלת לדוגמה, אדם מתמודד בכל בוקר עם המחשבה נעלתי את הדלת או לא?. הוא יודע שהוא סגר אותה, אבל עדיין המחשבה חוזרת שוב ושוב. כאשר הוא מתבונן לעומק, הוא מגלה שהמחשבה האמיתית שמטרידה אותו היא הספק ... לא בטוח אם סגרתי את הדלת למרות שסגרתי אותה, אז אולי יש לי בעיה בזיכרון או בשפיות שלי. הפחד הזה מכך שאינו שפוי או שהזיכרון שלו לקוי הוא הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית. איך תת - המודע משתמש ...
מחשבות טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית
מחשבות טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית
... טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית מדוע מחשבות טורדניות לא עוזבות אותנו? מחשבות טורדניות, שליליות, מטרידות ולא רצויות הן תופעה שכיחה מאוד. אליעד ... שאנשים רבים נוטים להתמודד עם מחשבות אלו בדרך של הכחשה והתנגדות מוחלטת, אך פעולה זו דווקא גורמת להעצמתן. לדוגמה, כאשר עולה מחשבה שלילית כמו אני רוצה לפגוע בעצמי, או אני רוצה להרוג מישהו, התגובה הראשונית של רבים היא הכחשה מוחלטת, כמו זה לא נכון בכלל. אולם, המוח האנושי לא מסוגל לקבל הכחשה מוחלטת, מכיוון שלכל מחשבה בעולם יש היבט של אמת, ולו קטן ביותר. האם כל מחשבה נכונה במידה מסוימת? לפי אליעד כהן, כל מחשבה, גם המוזרה והשלילית ביותר, מכילה גרעין קטן של אמת. כשאדם אומר על מחשבה מסוימת שהיא לגמרי לא נכונה, המוח נכנס לוויכוח פנימי ומתחיל לתהות האם בכל זאת יש בה היגיון כלשהו. ויכוח זה מזין את המחשבה וגורם לה להופיע שוב ושוב, מה שמחזק את הנוכחות שלה בתודעה ויוצר מעגל מחשבתי שלילי מתמשך. לדוגמה, אם אדם חושב שהוא רוצה להתאבד, תגובה מיידית של אני בכלל לא רוצה להתאבד עשויה דווקא להגביר את הנוכחות של המחשבה. המוח מתקשה לקבל את ההצהרה הזו, כי תמיד קיימת במוחנו האפשרות הקטנה ביותר שגם הצד ההפוך נכון. המוח שואל האם באמת בכלל לא?, וכך מתחזקת המחשבה הטורדנית. איך להתמודד בצורה נכונה עם מחשבה מטרידה? הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות מטרידות, לפי אליעד כהן, היא להכיר במציאות באופן מאוזן. במקום הכחשה מוחלטת, יש להודות בכך שיש במחשבה גרעין מסוים של אמת, אבל הוא חסר משמעות ביחס לרצונות האמיתיים שלנו. לדוגמה, במקום להגיד אני בכלל לא רוצה להתאבד, ניתן ... יש בי צד קטן שמעוניין לברוח מהמציאות, אבל אני רוצה פי מיליון יותר לחיות. גישה זו מאפשרת למוח לקבל את האמת באופן שלא מעצים את המחשבה. למה הכחשה מוחלטת מגבירה מחשבות אובססיביות? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם טוען באופן מוחלט נגד מחשבה כלשהי (בכלל לא נכון), המוח מזהה חוסר כנות פנימית. הוא אינו יכול לקבל הצהרה מוחלטת כל כך, ולכן מתחיל לפקפק ולהעלות את המחשבה שוב ושוב, עד שהאדם משתכנע שייתכן והמחשבה נכונה במידה כלשהי. כך מתחזקת התחושה השלילית והמחשבות הופכות לאובססיביות. איך אפשר ליישם את הגישה הזו בדילמות ... ואין בו קונפליקט פנימי. ללא קונפליקט, המוח לא נדרש לרדוף אחרי מחשבות מטרידות. אליעד כהן מדגיש שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם כל מחשבה מטרידה היא פשוט להודות בכך שיש בה אמת כלשהי, אך לא לתת לה יותר חשיבות ממה שהיא ראויה לה. הוא מציע לא לפחד מהאמת, כיוון ... המחשבות אינן רודפות אחריו, מכיוון שאין להן שום נקודת אחיזה שממנה הן יכולות לפעול נגדו. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? האם כל מחשבה נכונה במידה מסוימת? איך להפסיק פחדים וחרדות? למה מחשבות שליליות רודפות אותנו? איך להתמודד עם OCD ומחשבות כפייתיות? איך ... ומחשבות לא רצויות? אנשים רבים חווים מחשבות שליליות, מטרידות או לא רצוניות. אחת התגובות הנפוצות לכך היא ניסיון להתכחש למחשבה ולדחוק אותה. לדוגמה, אם אדם חושב מחשבה שהוא רוצה לפגוע בעצמו או באחרים, הוא עלול לנסות לשכנע את עצמו שזו מחשבה חסרת היגיון ולדחות אותה לחלוטין. אך בפועל, כאשר מתכחשים למחשבה, היא עלולה לרדוף אחריך בעוצמה רבה יותר. האם כל מחשבה בעולם נכונה במידה מסוימת? למעשה, כל מחשבה בעולם, כולל מחשבות ביזאריות, שליליות או לא רציונליות, יש בהן גרעין של אמת כלשהו. אף מחשבה אינה חסרת היגיון לחלוטין - גם אם היא לא נכונה במאה אחוזים, יש בה אמת מסוימת, אפילו אם היא מזערית. כאשר אדם נתקל במחשבה מטרידה ואומר לעצמו זה לא נכון בכלל!, המוח שלו מתחיל להתווכח איתו - אולי זה כן נכון במשהו?. הדבר גורם להעצמת המחשבה במקום להעלמתה. לכן, הדרך האפקטיבית ביותר להתמודד עם מחשבות כאלו היא לא להתנגד להן באופן מוחלט, אלא להכיר בכך שיש בהן ...
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
... ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות איך לשלוט במחשבות טורדניות ואובססיביות? ... תחושת שליטה או הכנה לסיטואציות מסוימות. השלב הראשון בהתמודדות הוא להכיר בתועלת שהמחשבה מספקת לנו. אם אנו מבינים את התועלת, יש לנו את האפשרות לבחור אם אנו רוצים לשלם את המחיר שמגיע עם המחשבה הזו או לא. האם ניתן לשלוט במחשבות טורדניות? אליעד טוען כי ניתן לשלוט במחשבות טורדניות, אם כי זה דורש עבודה והתמודדות עם רגשות ... לשנות זאת עליו להבין למה הוא עדיין חושב עליהם. בשלב הבא, עליו לשאול את עצמו מה טוב במחשבה הזו ומה המחיר שהוא מוכן לשלם עבור מחשבה זו. אם הוא מוכן לשלם את המחיר, אז יש להמשיך בחשיבה הזו, אם לא, יש לחפש אלטרנטיבות אחרות שיביאו לתחושות דומות מבלי להיכנס ... הטורדניות. מה הקשר בין ריגושים ומחשבות טורדניות? ההסבר שמציג אליעד הוא שכאשר אדם חווה מחשבה טורדנית, הוא לעיתים מרגיש שהמחשבה מספקת לו רגש חיובי, אולי תחושת ביטחון או שליטה, ולפעמים גם פחד. אליעד מציין כי המוח שלנו יודע כיצד להמציא פתרונות לרגשות הללו, ... הן יאבדו מכוחן, וזהו תהליך של שינוי גישה פנימית. אליעד מציע גם להרגיש את המחיר של המחשבה, כלומר, לבדוק אילו רגשות אנחנו מרוויחים או מפסידים מהן. האם יש פתרון למחשבות טורדניות? לסיום, אליעד מציין כי פתרון אמיתי ... הוא לבחור לא להיאחז בהן. לפעמים, אנחנו לא יודעים אם אנחנו באמת רוצים להיפטר מהמחשבה או רק מהתחושות שהיא מייצרת. כדי לשנות הרגלים או מחשבות, יש להבין את מהות הרגש שכרוך במחשבות הללו ולבדוק אם יש דרך אחרת להרגיש ...
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף? אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים ... העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה. המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו לאכול ... דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה. לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: לא ... - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית). כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית? אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא באמת מעוניין למות, אלא להפך - הוא כה מפחד מהמוות עד שהוא ... לי אם אני אמות. ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את ... לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן. לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית? לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה ... של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? מהי מחשבה כפייתית? איך להפסיק אובססיה מסוכנת? מה הקשר בין OCD לסכנה ממשית? מדוע אנשים מתגרים במוות? ... אלא דווקא מהסיבה ההפוכה - הפחד העמוק והאובססיבי שלו ממוות, עד כדי כך שהמחשבה על הסכנה לא מאפשרת לו להתרכז בשום פעולה אחרת, כמו אכילת ארוחת צהריים. מדוע האדם בוחר לגעת ... היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה. המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה ... בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית. כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי? אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ... לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה. מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות? הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות ... אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות. ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה. כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות? אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ... יעילה ונכונה עם מחשבות טורדניות ואובססיות מסוכנות. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? מהי מחשבה כפייתית? איך להפסיק אובססיה מסוכנת? מה הקשר בין OCD לסכנה ממשית? מדוע אנשים מתגרים במוות? ... או לא וזה לופ שלא יוצאים ממנו. זאת אומרת הבן אדם נוגע בחוט חשמל או מסתכן מהמחשבה שלו הוא כל כך מפחד ממה יקרה לו אם הוא ימות שבגלל זה הוא לא יכול להתרכז בדברים אחרים. עכשיו ... לגעת בזה כדי שלא תמות וכי זה מטריד אותך אם תמות או לא התשובה הדרך לברוך מהמחשבה היא לא על ידי זה שאתה מוכיח למוח שאתה לא תמות מזה על ידי זה שאתה משכנע את המוח לא אכפת לי למות מזה. זה הרעיון כי אתה תצליח לקחת את המחשבה שמטרידה אותך תקשיב יש לך סכנה בבית אתה תצליח להיפטר מהמחשבה הזאת או על ידי שתגיד טוב אין לי סכנה בבית כי נגעתי בזה ולא נהרגתי או על ידי שתגיד לא אכפת לי ... אליעד: את הבנת מה דיברנו עכשיו מה הבנת תסבירי? ש: שאנחנו לא פוסלים לו את המחשבה כאילו יש
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
... ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי ... עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות ... מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך ... ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה ... דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ... לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, אז ראוי שהיא תמשיך להופיע, אך אם ברור לאדם שהמחשבה היא שקרית, מדוע היא בכל זאת חוזרת שוב ושוב? התשובה ... שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק עם המחשבה השלילית אלא מקבל אותה כחלק אפשרי וקיים בנפש, אז ... כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את המצב. אך אם הוא חושב שיש דרך להיפטר מהמחשבה, יש לחפש ולהבין מה הפתרון האפשרי מנקודת המבט שלו. בכל ... המחשבות הכפייתיות אליעד שואל האם הפתרון תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה או שיש דרך כללית להתמודד עם מחשבות כפייתיות. המשתתף מסכים שיש פתרון עקרוני שיכול לעזור לכל מחשבה טורדנית, ללא תלות בתוכנה. תיאור המקרה הספציפי המשתתף ... מה שיש לה נמצא גם בי בדיוק אותו דבר. אליעד: זה משנה ספציפית מה המחשבה הכפייתית או שאתה חושב שיש פתרון אחד לכל המחשבות ... זה מה שאמרתי אז בא תבדוק איפה יש בתוכך מחשבות כפייתיות, איזה מחשבה כפייתית יש לה מה הOCD שלה? ש: נגיד היא חושבת מחשבות ... כזה דבר ואז היא כאילו מפרשת את זה כסוג של מחלה נפשית כאילו שזה מחשבה כפייתית שלא עוזבת אותה או נגיד מחשבה שעולה לה שהיא שונאת את המשפחה שלה או שהיא רוצה ... אחרות. אליעד: טוב בואו אני אתן לכם איזו זווית חשיבה איך להיפטר ממחשבה טורדנית, אז השאלה האם המחשבה הזאת היא אמת או לא זאת השאלה. עכשיו אם המחשבה שהיא צריכה להיפטר מהילדה שלה או מהמשפחה זאת אמת אז ... אם זה אמת אז נכון. אליעד: יפה אז אנחנו מניחים שהיא רוצה להיפטר מהמחשבה כי היא חושבת שהמחשבה היא לא אמת, נכון אז למה היא חושבת את זה בכל זאת אז ... אחשוב כזה דבר אני אוהבת אותה זה לא יכול להיות שאני אחשוב ככה את המחשבה הזאת ואז היא אומרת אתה צריך לפתור את זה כאילו צריך ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
... מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום מפורט של ... אותה ומציקות לה, במיוחד מחשבה מטרידה שבה היא חוששת לפגוע בילדה שלה. אליעד משתמש בדוגמה זו כדי להדגים ולפרט את תהליך הטיפול ... העמוק שמטרתו להגיע לשורש המחשבה ולפתור את הבעיה מהיסוד. מהי השאלה הראשונה שעל המטפל לשאול את המטופל עם מחשבה מטרידה? אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע בדיוק כשהמחשבה מופיעה. למשל, האישה בדוגמה חשה פחד, חרדה, תחושה שהיא משתגעת ורצון לקפוץ מהגג. אליעד מסביר שיש ... כדי להבין מה עומד מאחורי המחשבה ומה תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת תמיד מטרה מסוימת, גם אם האדם לא מודע לכך. למשל, בדוגמה שהוצגה, ייתכן שהאישה ... או שהיא מרגישה שהיא רעה, והמחשבה הזאת מגיעה מתוך רצון לא מודע שלה להעניש את עצמה. הוא מדגיש כי המטפל צריך להצליח לזהות את הכוונה החיובית של המחשבה, אפילו אם היא שלילית על פני השטח. איך לחשוף את הכוונה החיובית שמאחורי המחשבה השלילית? אליעד מסביר שצריך לחקור לעומק את המטופל באמצעות שאלות יסודיות כמו: למה בדיוק את מרגישה רע כשאת חושבת את המחשבה הזו? האם המחשבה הזו מוכרת לך מהעבר, או שהיא חדשה? מה באמת מפריע לך - המחשבה עצמה או משהו עמוק יותר שעומד מאחוריה? בדוגמה הספציפית של האישה, מתברר שהפחד המרכזי שלה הוא ... לה, כדי לחשוף את התפקיד של המחשבה ולנתק את האדם מהאמונה שהוא חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? אליעד מדגיש שיש הבדל בין פתרון מוחלט לפתרון יחסי. פתרון מוחלט יהיה שהמחשבה לא תוכל כלל להופיע. לדבריו, זה בלתי אפשרי כי המחשבה מופיעה באופן ספונטני, ואין לנו שליטה מוחלטת על המחשבות שלנו. לעומת זאת, הפתרון היחסי הוא להבין מדוע המחשבה מופיעה ומה התפקיד שלה, כך שהמחשבה עצמה כבר לא תפריע. הפתרון הזה מתבסס על הבנה ולא על שליטה בכוח או התנגדות למחשבה. מדוע להגיד המחשבה הזו לא שלי אינו פתרון יעיל? אליעד מבהיר שלהגיד לאדם שה
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה מהי מחשבה אובססיבית ואיך להתמודד איתה? מחשבה אובססיבית, או מחשבה טורדנית, היא מחשבה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ללא שליטה של האדם, וגורמת לתחושת מצוקה או חרדה. אליעד כהן מדגים זאת באמצעות אדם שמוטרד באופן קבוע ממחשבות הקשורות לפחדים בריאותיים, לדוגמה פחד מפגיעה בגב בשל בעיה רפואית אמיתית. האם כל מחשבה חוזרת היא אובססיבית? אליעד מדגיש שלא כל מחשבה שחוזרת היא בהכרח שלילית או בעייתית. למשל, אדם שחושב שוב ושוב על כך שהוא צריך לאכול ... לעבוד כדי להתקיים - אלו מחשבות אובססיביות במהותן, אך הן אינן מטרידות ואינן בעייתיות, שכן הן מועילות והכרחיות לחיים תקינים. מה הופך מחשבה לאובססיבית ומטרידה? הבעיה מתחילה כאשר המחשבה יוצרת חרדה מוגזמת או מגבילה את התפקוד היום - יומי. אליעד נותן דוגמה של אדם עם בעיה ... ובטוח. פעולות אלו נראות בהתחלה הגיוניות, אך כשהן חוזרות יתר על המידה, הן הופכות לטורדניות ולמטרידות. מהם שני הפתרונות להתמודדות עם מחשבה אובססיבית? אליעד מציין שני פתרונות עיקריים להתמודדות עם מחשבה אובססיבית מטרידה: פתרון ראשון - מניעת סיכון: האדם יכול להימנע לחלוטין מפעולות ... או שמוותרים על הפעולה כדי להימנע לחלוטין מהסיכון, או שמוכנים לשלם מחיר של דאגה, מתח וחרדה כדי להמשיך ולבצע את הפעולה הרצויה. האם המחשבה האובססיבית מועילה? נקודה מעניינת שאליעד מציין היא שלעיתים מחשבה אובססיבית יכולה להיות מועילה. הוא נותן דוגמה של אדם שחושב שוב ושוב על כך שהוא לא רוצה למות או להיפגע. לכאורה זו מחשבה אובססיבית, אך היא מועילה מאוד, משום שהיא גורמת לאדם להיזהר ולהימנע מסיכונים. לכן, אליעד מסביר שהבעיה אינה עצם המחשבה, אלא האם היא מועילה או מזיקה לחיים. מה לעשות אם המחשבה האובססיבית מטרידה ומזיקה? אם המחשבה מטרידה ומזיקה לחיים, אליעד מציע לבדוק את אמיתות המחשבה ועד כמה הסכנה אמיתית ומיידית. לעיתים קרובות, אנשים מגזימים בתפיסת הסכנה. אדם שמפחד ... נמוך מאוד, ייתכן שיוכל להפחית משמעותית את החרדה והאובססיה שלו. איך להתמודד עם הצורך בביטחון מוחלט? בסופו של דבר, ההתמודדות עם מחשבה אובססיבית קשורה בקבלת העובדה שאי אפשר להבטיח ביטחון מוחלט בשום מצב. אם האדם לא יכול ... או לסבול מהאובססיה. לעומת זאת, אדם שמבין את המחיר ומוכן לשלם אותו יכול למצוא דרך לחיות לצד החשש ולצמצם את המצוקה. איך מתמודדים עם מחשבה טורדנית? מה זה מחשבה כפייתית? איך להפחית פחד ממחלה? מה עושים עם פחד להיפגע? מהו המחיר של כל פעולה? האם אפשר להיפטר ממחשבה מציקה? ...
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית איך להתמודד עם מחשבות טורדניות וכפייתיות? מחשבות טורדניות וכפייתיות הן מחשבות שמציקות ומטרידות את האדם, ופעמים רבות הן מלוות בפחד או בחרדה שהמחשבה הזו עשויה להתגשם. אליעד כהן מסביר כיצד אפשר להשתחרר מהמחשבות ... לבצע אותם. לדוגמה, אדם שצופה בכתבה על הורה שפגע בילד שלו, עשוי לפחד שיום אחד גם הוא יעשה זאת. מחשבה זו מטרידה אותו במיוחד בגלל ההכרה שזה אמנם רע, אך עדיין ... שאדם שומע על מישהו שחלה במחלה קשה ומתחיל לחשוש שגם הוא יחלה בה, למרות שאין שום סימן לכך. כיצד מחשבה הופכת לאובססיה כפייתית? אליעד כהן מדגיש שהבעיה מתחילה כשהאדם לא מוכן לקבל את האפשרות שהמחשבה תתרחש, אפילו ברמה התיאורטית בלבד. ככל שהאדם יותר מנסה להילחם במחשבה ולדחות אותה, כך היא חוזרת שוב ושוב ומטרידה אותו עוד יותר. ... את הדלת, כי הוא לא מוכן לקבל אפילו את האפשרות הקטנה שאולי שכח לסגור אותה. איך אפשר להשתחרר מהמחשבה הטורדנית? אליעד מסביר שהפתרון מתחיל מקבלת המחשבה כאפשרות קיימת, ולא בהכרח כדבר שיתרחש במציאות. אם האדם יסכים ... בילדו, יחליט לבגוד, או יחלה במחלה קשה - אך במקביל יכיר בכך שזו רק אפשרות, והסיכוי לכך נמוך - המחשבה תפסיק להציק לו. קבלת המחשבה כמשהו שאפשרי אך לא בהכרח שיקרה, מאפשרת לאדם להשתחרר מהלחץ ומהחרדה שהמחשבה גורמת לו. הנקודה שאליעד מדגיש במיוחד היא, שדווקא ההתנגדות הנחרצת למחשבה גורמת לה להופיע שוב ושוב. הוא משתמש בדוגמה נוספת מתוך מערכון של מונטי פייתון, שבו מישהו מוצא להורג בגלל שהזכיר את שם האלוהים, ודווקא הניסיון להילחם במחשבה גורם לאנשים לחזור עליה שוב ושוב ולהתעסק בה יותר. מה עושים אם האדם חושש שהמחשבה אכן משקפת את רצונו האמיתי? ישנם מצבים בהם האדם מפחד שהמחשבה הרעה משקפת את רצונו האמיתי, והוא חושש שאולי הוא באמת רוצה ... כזה, אז אפשר לטפל בכך ישירות, להבין את המניע ולנטרל אותו. אבל במרבית המקרים, האדם מגלה שהמחשבה היא רק פחד ולא רצון אמיתי. לדוגמה, אדם שחושש שאולי ירצה בעתיד לפגוע בילד שלו, צריך לבדוק האם באמת יש בו רצון כזה, או שזו רק מחשבה תיאורטית שמפחידה אותו. אם הוא מזהה שאין לו באמת רצון לפגוע, ... שיש מקרים בהם המחשבות השליליות מספקות לאדם תחושה של שליטה או חופש מוחלט. לפעמים האדם משתמש במחשבה הטורדנית כהוכחה לכך שהוא חופשי לחלוטין ושאין מגבלה אמיתית על ... אליעד כהן מסכם ואומר שכדי להפסיק את הלופ האינסופי של מחשבות טורדניות, על האדם לקבל את המחשבה באופן מלא כאפשרות קיימת, להכיר בכך שהאפשרות קיימת במציאות, אך היא אינה מחויבת להתגשם בפועל. דווקא ההכרה הזאת תשחרר את האדם מההתעסקות החוזרת והאובססיבית במחשבה הטורדנית. המסקנה של אליעד היא שככל שהאדם מתנגד בתוקף למחשבה כלשהי, כך הוא מחזק אותה וגורם לה להציק לו עוד יותר. לעומת ... אם מפחידה או לא נעימה, מפחיתה מאוד את העוצמה שלה ומאפשרת לה להיעלם בצורה טבעית. איך להשתחרר ממחשבה טורדנית? מה לעשות עם מחשבות כפייתיות? האם מחשבה רעה משקפת את הרצון האמיתי שלי? איך להתמודד עם התנהגות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הפרעת חרדה, התגרות במוות, ניסיונות התאבדות, חרדה מהמוות, מחשבה טורדנית, מחשבות מסוכנות, התנהגות כפייתית, ocd, לא רוצה למות, לא רוצה לפחד מהמוות, מחשבות אובדניות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבה, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבה, איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן מנטלי, מנטור, אימון אישי לפרישה בתחום מחשבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 15:09:23 - wesi1