אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה אני רוצה? ✔טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
למה אנשים רוצים דווקא את מה שאסור להם?

אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים רוצים לעשות דברים לא בגלל תועלת ממשית, אלא דווקא בגלל התחושה שאסור להם. לדוגמה, יכול להיות אדם שנוסע באור אדום ברמזור, לא כי הוא חושב שזה בטוח או טוב, אלא כי הוא מרגיש צורך להוכיח לעצמו שלא יגבילו אותו. אם יבדקו איתו מה היה קורה אילו היה מותר לנסוע באדום, הוא כנראה יגיד שלא היה נוסע כך, כי אין בכך שום תועלת. אבל המחשבה שאוסרים עליו לעשות את זה מעוררת בו דחף דווקא לפעול נגד האיסור.

מדוע אנשים עושים את ההפך ממה שאומרים להם?

כאשר אדם מרגיש שאסור לו לעשות משהו, מתעורר אצלו דחף פנימי להתנגד לאיסור הזה. הוא רוצה להוכיח לעצמו שהוא לא מוגבל ושלא יגידו לו מה לעשות. לדוגמה, אדם שרוצה לבגוד בבת זוגו, לעיתים כלל לא באמת רוצה לבגוד, אלא רק רוצה להוכיח לעצמו שלא מגבילים אותו. אם בת הזוג היתה אומרת לו שזה בסדר לבגוד, ייתכן שלא היה לו עניין בכך. מה שמניע אותו הוא לא המעשה עצמו, אלא המחשבה שיש דבר שאסור לעשות, ולכן הוא צריך להוכיח לעצמו שמותר.

איך אפשר לטפל בתחושת האיסור הפנימית?

אליעד כהן מפרט את שיטת הטיפול באנשים שהדחף שלהם נובע מתחושת האיסור. הוא מציע טיפול בשני רבדים מרכזיים:
  • הראשון הוא להסביר לאדם שאין באמת איסורים מוחלטים. לדוגמה, אם מישהו חושב שאסור לו לפגוע בבריאותו, הוא צריך להרגיש שבעצם מותר לו לפגוע בעצמו. ההכרה הפנימית הזו, שמותר לו, מפחיתה את הדחף לעשות דווקא דברים שפוגעים בו, כי אין יותר צורך להוכיח לעצמו את החופש שלו נגד האיסור.
  • השני הוא להסביר לאדם שזה בסדר להרגיש מוגבל, כלומר, שמותר לו להרגיש גם שאסור לו. אם האדם יהיה מסוגל לקבל את התחושה שמותר לו להרגיש מוגבל, אז הוא לא יצטרך להתנגד לתחושת המגבלה ולהוכיח לעצמו את ההפך. זהו למעשה תהליך של פירוק הנחות היסוד: מחד, "אסור לי להרגיש מוגבל", ומאידך "אני חייב להוכיח שמותר לי". כשאדם מפסיק להרגיש שחייב להוכיח את ההפך, הוא כבר לא צריך לפעול נגד האיסור.
מה קורה כאשר אדם מנסה להוכיח לעצמו משהו?

אליעד מביא דוגמה של אדם שמזיק לעצמו בכוונה, רק כדי להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו. אם אותו אדם באמת לא היה חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות שלו, אז הוא לא היה מרגיש דחף להזיק לעצמו. הסיבה שאותו אדם בכלל מגביל את הפגיעה שלו היא כי עמוק בפנים הוא כן חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות. אם הוא היה באמת חופשי מהמחשבה הזו, הוא לא היה מרגיש צורך להזיק לעצמו כדי להוכיח לעצמו שמותר לו.

כיצד הקצנה בהתנהגות מגלה דחפים פנימיים?

אליעד מסביר שהרבה פעמים כשאדם מקצין בהתנהגות מסוימת, זה כי עמוק בפנים הוא חושב את ההפך. אדם שכל הזמן מחייך ומראה שטוב לו, ייתכן שמסתיר עצבות עמוקה. אדם שכל הזמן מדגיש עד כמה הוא מאושר, כנראה מסתיר בתוכו עצב או חוסר. אדם שמפגין ביטחון עצמי מוגזם, כנראה מרגיש חסר ביטחון באופן עמוק. ההקצנה מתרחשת כי האדם מנסה לכסות על תחושה פנימית הפוכה. לדוגמה, מי שאוכל הרבה כי הוא חושב ששומן זה מכוער, אוכל יותר דווקא כדי להוכיח לעצמו ששומן הוא לא מכוער, למרות שהוא עצמו חושב שכן.

מהי החשיבות של קבלת תחושות שליליות?

נקודה נוספת שאליעד מבהיר היא שלא חייבים לברוח מרגשות שליליים. אנשים לרוב חשים שעליהם לברוח מהכאב, מעצב, מכעס, מחרדה או מדיכאון. אבל מי החליט שתחושות אלו הן רעות בהכרח? אפשר גם...
עכשיו יכול להיות בן אדם שהוא נגיד רוצה לעשות משהו מסוים אוקי וכשחוקרים למה הוא רוצה לעשות את המשהו מה שמתברר שהוא רוצה לעשות את המשהו כי...?

ש: כי משהו.

אליעד: לא זה סיבה למה בא לו לעשות את המשהו הוא רוצה לעשות את המשהו כי הוא חושב שאסור לו לעשות אותו.

ש: שאסור לו?

אליעד: כן עוד פעם יש אנשים שהם רוצים לעשות, עוד פעם יש בן אדם ככה הוא רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות משהו" הוא אומר "כי אז אני אהיה יותר עשיר כי אז יאהבו אותי כי אז משהו", בסדר אבל לפעמים יכול להיות מצב שבן אדם רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות את זה" חוקרים וחוקרים והוא רוצה לעשות את זה כי הוא אומר "בגלל שאסור לי לעשות את זה לכן אני רוצה לעשות את זה".

ש: ולמה הוא עושה את זה יוצא איזושהי תועלת בסופו של דבר.

אליעד: לא ברור כי הוא נגיד מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו יש לו כאילו התניה במוח אם אסור לך תעשה.

ש: אתה שואל למה זה קורה?

אליעד: עוד לא שאלתי רק תיארתי את המצב.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו עוד פעם יש מצב יכול להיות מצב של בן אדם שהוא רוצה לעשות משהו והסיבה שהוא רוצה לעשות את זה היא בגלל כשחוקרים "למה אתה רוצה לעשות את זה מה זה נותן לך" אז הוא אומר "תקשיב זה לא נותן לי כלום חוץ מדבר אחד שאני יודע שאני יכול לעשות את זה" כי אומרים לו אסור לעשות משהו ואז הוא רוצה לעשות את זה כי אמרו לו שאסור, אוקי עכשיו השאלה היא זה איך להתמודד עם מצב כזה כאילו איך אפשר לצאת מזה.

ש: למה צריך להגיע?

אליעד: טוב כי לפעמים הבן אדם כבר מתחיל לעשות דברים שהוא לא היה רוצה לעשות אותם, שימו לב אם אומרים לו "תקשיב אם היו אומרים לך שמותר לעשות את זה שזה בסדר לעשות את זה היית רוצה לעשות את זה?" הוא אומר "לא הייתי רוצה" זאת אומרת שהוא רוצה לעשות את זה רק כי אמרו לו אסור וזה מציק לו המחשבה שאסור לו לעשות, עוד פעם זה כמו מים גנובים ימתקו זאת אומרת הוא רוצה לעשות את הדבר כי אמרו לו שאסור אני אומר לו "תקשיב ואם לא היה אסור לעשות את זה היית רוצה לעשות?" הוא אומר "לא לא הייתי אין לי בזה זה לא נותן לי כלום" זאת אומרת שהוא בעצם מבין שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו בשביל לעשות אותו אלא הוא רוצה לעשות אותו כדי להוכיח לעצמו "שלא יגידו לי מה לעשות אני אעשה מה שאני רוצה".

רגע זה הבנו זאת אומרת הבן אדם עכשיו נמצא בקונפליקט למה כי הוא הרגיש שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו מצד אחד יכול להיות שהוא בכלל לא רוצה לעשות אותו אפילו הוא רוצה לא לעשות אותו אבל המחשבה שאומרת לו "תקשיב אסור לך לעשות את זה" המחשבה הזאת מחרפנת אותו והוא אומר "אני חייב לעשות את זה" נגיד לדוגמה אנשים נגיד שעושים דברים מסוכנים אומרים לו "כאילו אם היה מותר היית עושה את זה" הוא אומר לא אבל בגלל שאסור הסיבה לעשות, כאילו זה מביא לו נזק גורם לו נזק נגיד אבל המחשבה שאסור לו היא משגעת עושה לו מאוד רע ובגלל זה הוא רוצה לעשות את זה. אז איך אפשר להתמודד עם כזה מצב איך אפשר לצאת ממצב כזה חוץ מאשר לך תעשה את זה?

ש: צריך לגרום לו להרגיש שמותר לו לעשות הכל.

אליעד: אבל אסור לך לעשות את זה מה זאת אומרת?

ש: צריך להפוך לו את ההתניה בראש.

אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד מישהו נגיד רוצה לרצוח מישהו אומרים לו "למה אתה רוצה לרצוח מישהו מה האינטרס שלך לרצוח אותו?" הוא אומר "תקשיב האמת היא שאני לא רוצה לרצוח אף אחד אין לי עניין בלרצוח אף אחד ואני בכלל לא רוצה לרצוח אנשים מהרבה סיבות, אז למה אתה שוקל לרצוח מישהו?" אז הוא אומר "תראה הסיבה היחידה היא כי אני יודע שיש טאבו שאסור לרצוח לכן אני רוצה לרצוח כדי להוכיח לעצמי שאני לא מקשיב לחוקי החברה", נגיד בא ניקח משהו אחר בן אדם נוסע באדום "למה אתה נוסע באדום מה הדחף שלך לנסוע באדום?" אז הוא אומר "תראה האמת היא שאני מבחינתי מעדיף לא לנסוע באדום אני מבין שזה מסוכן לי לנסוע באדום אבל אני נוסע באדום כי המוח אומר לי אסור לך לנסוע באדום" ואז הוא אומר "מה הם יגידו לי איך לנסוע לא מקבל את זה לכן אני נוסע באדום".

אז זאת אומרת הוא אומר "תראה אם היה מותר לנסוע באדום לא הייתי נוסע באדום כי זה מסוכן" אם נגיד היו אומרים "תקשיב אל תיסע באדום כי זה מסוכן אבל מותר לך אם אתה רוצה" הוא אומר "טוב אז ההיגיון שלי אומר יש אדום למה שאני אסע זה מסוכן לי ובגלל שאמרו לי אסור לי לנסוע באדום ואם תיסע תחטוף דוח זה וזה" אז הוא אומר "אין עכשיו אני חייב לנסוע באדום כי אני לא מוכן להרגיש רע מהמחשבה שאומרת לי שאסור לנסוע באדום".

ש: אבל יש אפשרות בדרך כאילו הפשוטה נראית לי של להגיד לו "אין בעיה אתה משנה את כללי המשחק" הוא אומר "אני משנה לגביך את כללי המשחק".

אליעד: הכל בסדר איך אנחנו מוציאים אותו מהקונפליקט הזה?

ש: על ידי הפחדה נניח פשיטה.

אליעד: אבל איך זה פתר לו את הבעיה אבל זה לא פתר לו את הבעיה, מה אמרת לו אם תיסע באדום נהרוג אותך מה הפתרון.

ש: נניח סתם אני זורק איזשהו פתרון שם אותך בכלא.

אליעד: הוא יודע את זה כבר מראש הוא יודע את זה בשביל זה יש לו בעיה הוא יודע את זה זאת בדיוק הבעיה שהוא יודע את זה והוא עדיין משתגע עם עצמו זאת בדיוק הבעיה.

ש: זה לא מתריע.

אליעד: הפוך לא זה עוד יותר גרוע כשאתה אומר לו אם זה נשים אותך בכלא הוא אומר "מה עכשיו אתה מאיים עלי עם כלא עכשיו אני אוכיח לעצמי שאני לא מפחד מהכלא", הפוך הרי הוא המניע שלו לעשות את זה זה כי אמרת לו שאסור אז אם אתה אומר לו עוד יותר שאסור הוא עוד יותר רוצה לעשות את זה. מה אתה רוצה להגיד איך ניגשים לזה?

ש: אפשר לגשת מכל מיני כיוונים להגיד את העיקר לפתור לו את העניין הזה שהוא לא יכול לקבל אסור, זאת אומרת הוא רוצה בפנים להיות אלוהים הוא מרגיש כל דבר שאומרים לו לא הוא מצמצם אותו אנחנו נסביר לו נגיד שאלוהים זה להיות בכלל מצומצם כאילו לקבל את זה.

אליעד: רגע שנייה קודם כל התשובה שלך בכיוון אבל איך ניגשים לזה מלכתחילה אז בואו תסתכלו כשבן אדם יש לו קונפליקט כל קונפליקט מורכב משני דברים סותרים נכון אם אין לנו שני דברים סותרים אין קונפליקט, זאת אומרת יש פה שני דברים סותרים מצד אחד הוא מרגיש רע הוא מרגיש שדברים אסורים לו שאסור לו לעשות והוא לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לו יש פה שני דברים מנוגדים הוא גם מניח שהם אסורים לו לעשות את הדברים האלה והוא גם אומר "אני לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לי".

ולכן מה זה אומר לנו ולכן הפתרון האידיאלי למצב הזה יהיה לא בהכרח שזה קל להביא את זה אבל מה הפתרון האידיאלי יהיה לטפל בשני הדברים דבר ראשון לגרום לו להרגיש בנוח שדברים אסורים לו דבר שני לגרום לו להבין שדברים לא באמת אסורים לו, זה ככה מנתחים את זה עוד פעם הוא מניח שדברים אסורים לו והוא מניח שהוא לא רוצה את זה שדברים אסורים לו ולכן אנחנו צריכים לפרק בעולם אידיאלי את שתי הנחות היסוד "קודם כל מי אמר שאסור לך בא נראה לך שאתה מבחינתך זה בסדר גמור לעשות את זה".

אם בן אדם בתוך תוכו ירגיש שמותר לו לעשות הכל עכשיו אתה לא חייב לעשות הכל קודם כל מותר לך דבר שני גם מותר לך שיהיה אסור לך "הכל מותר לך" פירושו גם מותר לך שיהיה אסור לך זאת אומרת גם אם זה אסור לך זה בסדר, בוא ניתן דוגמה נגיד בן אדם מכניס את היד לאש "למה אתה מכניס את היד לאש" נגיד הוא פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כי אני יודע שאני צריך לשמור על הבריאות שלי וזה משגע אותי המחשבה שאני צריך לשמור על הבריאות שלי לכן אני פוגע בבריאות שלי כדי להוכיח לעצמי שאני לא צריך לשמור על הבריאות" עכשיו אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף מה היה קורה קודם כל האם הוא היה מתאבד זה הסוף לא.

עוד פעם אם בן אדם נגיד פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור על הבריאות שלי" אוקי עכשיו אם בן אדם יגיד "אני עכשיו כל מה שאומרים לי אסור אני עושה הפוך" מה הדבר הכי גרוע שהוא יעשה יתאבד נגיד לא יש משהו יותר גרוע כי מה אסור לך בקצה אסור לך לא להאמין לשכל שלך הדבר שלא משנה מה אסור לך הכי אסור בעולם לא להאמין לשכל אם אתה תגיד "אני עכשיו מה הכי אסור לי לא להאמין לשכל מה אני הכי חייב להאמין לשכל אני לא מאמין יותר לשכל" נגמר המשחק ואז גם לא היה לו את הבעיה מלכתחילה.

זאת אומרת הבן נגיד שפוצע את עצמו כי הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו הוא לא באמת הולך עם זה עד הסוף כי אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף לא הייתה לו בעיה, אוקי בוא ניתן דוגמה אחרת עכשיו אם בן אדם נגיד הוא רוצה לבגוד באשתו "למה אתה בוגד באשתך? כי אסור לי, זאת אומרת אם אשתך הייתה אומרת לך "תעשה מה שאתה רוצה עם מי שאתה רוצה היית בוגד בה? לא, אז למה אתה בוגד בה? כי היא אמרה שאסור והמחשבה שאסור משגעת אותי אני חייב להוכיח לעצמי שמותר שאני יכול לעשות את מה שאסור" אוקי זאת אומרת שהוא חושב שאסור, עכשיו אם היה הולך קודם כל עם זה עד הסוף אז הוא היה מטיל ספק בתפיסה שאומרת שיש הבדל בין יש לאין או מה שזה לא יהיה אוקי זה אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף.

עכשיו פרקטית מה אנחנו נעשה אנחנו גם נסביר לו שזה בסדר שהוא יבגוד וגם נסביר לו שזה בסדר להרגיש שאסור, עכשיו מה זאת אומרת להסביר לו שזה בסדר שיבגוד שימו לב הוא חושב שאסור לו לבגוד אם הוא לא היה חושב, אם עכשיו מישהו יגיד לך "אסור לך לגעת בתקרה" נגיד "אז הוא אמר שאסור לי לגעת בתקרה אני יודע שמותר לי לגעת בתקרה ולכן אין לי דחף לגעת בתקרה כי אני לא באמת חושב שאסור", זאת אומרת בוא ניתן דוגמה את ההוא נגיד שבוגד אוקי נגיד ההוא שבוגד באשתו "למה אתה בוגד? כי אסור לי לבגוד אני רוצה להוכיח לעצמי שמותר" עכשיו שימו לב למשהו מעניין הוא עצמו אם נשאל אותו "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד באשתך?" מה הוא יגיד "כי אשתי אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אבגוד בה" אבל מה האמת כשנשאל אותו "ומה אתה חושב את עצמך חושב שאסור או מותר אתה עצמך חושב שאסור כי אם אתה עצמך היית חושב שמותר לא היה לך דחף, כאילו זה בסדר אני חושב שמותר היא חושבת שאסור לא מפריע לי שהיא חושבת שאסור אם אני חושב שמותר".

זאת אומרת יש בתוכך מקום שאתה עצמך חושב שזה אסור לך "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד?" ואז הוא יביא איזה רשימה של טענות כשהוא עצמו יבין שהוא מצד עצמו חושב שזה מותר וזה בסדר אז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שלא אסור לו, הבן אדם פוגע לעצמו בבריאות "למה אתה פוגע לעצמך בבריאות? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור לעצמי על הבריאות, מה אתה חושב שאתה חייב לשמור לעצמך על הבריאות מה אתה חושב?" הוא יגיד "כן אני חושב שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות" זאת דרך אגב הסיבה שהוא לא פוגע לעצמו בבריאות עוד יותר, אם הוא היה חושב שהוא לא היה צריך לשמור לעצמו על הבריאות הוא היה יכול לפגוע לעצמו בבריאות עוד יותר.

אוקי עכשיו זאת אומרת "ולמה אתה חושב שאתה צריך לשמור לעצמך על הבריאות? כי..." נגיד ואז הוא יביא סיבות "כי אני רוצה לחיות כי פה כי שם" זאת אומרת שאם הוא פחות ירצה לחיות, שימו לב לרעיון אם הוא פחות ירצה לחיות אז הוא פחות יחשוב שהוא צריך לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא יחשוב שמותר לו לא לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שמותר לו לא לשמור על הבריאות הוא יגיד "אני רוצה לשמור לעצמי על הבריאות זה לא שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות".

זה כמו שפעם דיברנו על בן אדם נגיד שאוכל הרבה אוכל "למה אתה אוכל הרבה אוכל?" כי הוא חושב ששמן זה מכוער ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא אומר לעצמו "אני אוכל עוד יותר כדי לשכנע את עצמי ששמן זה לא מכוער" אבל אם הוא היה חושב ששמן זה לא מכוער אז הוא לא צריך להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא לא צריך לאכול עוד יותר כדי להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער.

נגיד בן אדם שיש לו כל מיני התנסויות נגיד יש לו התנסויות מיניות כאלה ואחרות אוקי לדוגמה ושואלים אותו "למה אתה רוצה את זה" אז הוא אומר "כי זה אסור, אוקי עכשיו מה אתה חושב אתה עצמך חושב שזה אסור או מותר מה אתה חושב?" עכשיו ואם הוא עצמו היה חושב שזה מותר אז הוא לא היה מרגיש שזה אסור ואז הוא לא צריך להוכיח לעצמו שזה מותר לו אבל בגלל שהוא עצמו חושב שזה אסור אז הוא רע לו מזה שהוא עצמו חושב שזה אסור ואז הוא צריך לשכנע את עצמו שזה לא אסור לו ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי כי אם הוא היה חושב שזה לא אסור אז אובייקטיבית אין לו עניין בזה אז הוא לא היה עושה את זה.

הבנו זה צד אחד צד שני מי אמר שאסור לך להרגיש שאסור לך כשבן אדם אומר "אני רוצה לעשות משהו שאסור לי כי אסור לי" מה הוא בעצם אומר "אסור לי להרגיש שאסור לי אסור לי להרגיש מוגבל, מגביל אותי להרגיש מוגבל" זאת אומרת שרע לו להרגיש שרע לו, עכשיו מה האיסור הכי חמור אל תרגיש שאסור לך אל תרגיש צמצום זה האיסור הכי חמור זאת אומרת לכן צריך לעבוד איתו גם "ונניח שהכל אסור לך מה הבעיה בזה מי אמר שזה רע שאסור לך" שזה בעצם להגיד לו "מותר לך להרגיש שאסור לך". הבנו איך מנתחים את זה עוד פעם בן אדם יש לו שתי הנחות יסוד אחד "אסור לי להרגיש שאסור לי" שתיים "אני חושב שמשהו אסור לי" אז גם לנטרל את ה - "למה את חושב שזה אסור לך" וגם לנטרל את זה שאתה חושב שאסור לך שאסור לך.

אז קודם כל "זה לא אסור לך זה מותר לך אתה רק לא רוצה זה לא שאתה אסור לך אתה לא חייב אתה לא מעוניין מותר לך להכניס את היד לאש ולהישרף אתה לא רוצה להכניס את היד לאש ולהישרף" כי אם בן אדם יגיד לעצמו "אסור לי להכניס את היד לאש ולהישרף יכול להיות שהוא יכניס את היד לאש רק בשביל להוכיח לעצמו שמותר לו, עכשיו רוב האנשים לא עושים את זה כי הם חושבים שמאוד אסור להם להכניס את היד לאש אבל בעיקרון בן אדם לפעמים עושה משהו הסבל שלו מהמחשבה שהוא חייב הורגת אותו, זה כמו שדיברנו בהקשר של המוטיבציה נכון אם אתה רוצה לתת למישהו מוטיבציה אתה צריך להוריד לו את המוטיבציה ואז תהיה לו יותר מוטיבציה.

נגיד בן אדם שאתה רוצה לגרום לו ללכת לעבוד אם אתה תספר לו כמה הוא חייב ללכת לעבוד הרבה פעמים יהיה לו עוד יותר חרדה והוא לא ילך לעבוד הרבה פעמים בן אדם לא ילך לעבוד כי המחשבה שאומרת שהוא חייב לעבוד מאמללת אותו והמחשבה מזעזעת אותו המחשבה שאומרת "אני חייב ללכת לעבוד" מזעזעת אותו המחשבה הזאת הוא מתנגד לזה והוא לא מוכן לעבוד בשום אופן הוא מוכן לשבת בבית ולסבול והכל רק הוא לא מוכנס להיכנע למחשבה שאומרת לו אתה חייב לעבוד, זאת אומרת שמרוב שהוא חושב שהוא חייב ללכת לעבוד מרוב זה הוא לא ילך לעבוד ולכן שמה לדוגמה מה תהיה השיטה לעשות הפוך על הפוך "מה אתה חושב אתה חושב שחייבים ללכת לעבוד" הוא יגיד "לא חייבים ללכת לעבוד, אוקי אז אל תעבוד, לא אבל חייבים ללכת לעבוד אז איך אני אסתדר בלי כסף".

זאת אומרת שהוא...
להאמין לשכל הפנימיות רצון לסקס אופי קיצוני מה האמת ביטחון אובססיה טורדנית אוהב חופש רצון משתגע מטופלים obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אני רוצה את זה אסור אסור להרגיש אסור בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות דברים אסורים דחף דחף לבגוד דחף לעשות דחף לעשות דברים אסורים דחפים הגנה הכחשה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התמודדות עם בגידה התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבגידה טיפול בהתנהגות טורדנית טיפולים לא מבין את עצמי לא רוצה לעבוד לבגוד להבין את עצמי להבין את עצמך להיפטר מהתנהגות טורדנית להרגיש להתגבר על בגידה להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם בגידה להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למה אני רוצה למה אני רוצה את זה לעבוד לעשות דברים מה אני רוצה מהי התנהגות טורדנית מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מנגנון מנגנון הכחשה מנגנוני הגנה משבר בגידה משיכה משיכה לדברים אסורים סובל מהפרעה טורדנית פוגע בעצמי רגישות רוצה רוצה לבגוד רוצה לעבוד רצון רצון לבגוד
למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? למה קשה לי לדעת מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד להיפגע, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, מנגנוני הגנה, מה אני באמת רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה, פחד לדעת מה אני רוצה
למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? למה קשה לי לדעת מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד להיפגע, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, מנגנוני הגנה, מה אני באמת רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה, פחד לדעת מה אני רוצה
... אני לא יודע מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? למה קשה לי לדעת מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד להיפגע, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, מנגנוני הגנה, מה אני באמת רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה, פחד לדעת מה אני רוצה למה אני לא יודע מה אני רוצה? הרבה אנשים שואלים את עצמם שוב ושוב, מה אני באמת רוצה?. אנשים רבים מרגישים שהם לא יודעים מה הם רוצים מעצמם, מהחיים או מהעולם בכלל. הם מתקשים להחליט מה ... אותם מה הם רוצים, הם פשוט אומרים אין לי מושג. אך למה זה קורה? מדוע כל כך קשה לאנשים לדעת מה הם באמת רוצים? למה קשה להחליט מה אני רוצה? אחת הסיבות המרכזיות לכך שבן אדם מתקשה לדעת מה הוא רוצה, היא הפחד. אליעד כהן מסביר שכאשר לאדם ברור מה הוא רוצה, הוא למעשה מגדיל את הסיכוי להתאכזב ולהיפגע. ... מוגדר יותר, כך גדלה האפשרות לחוות תחושת כישלון ואכזבה כאשר הרצון שלו לא מתממש בדיוק כפי שקיווה. למה הפחד מכישלון מונע ממני לדעת מה אני רוצה? הפחד מכישלון הוא למעשה מנגנון הגנה פסיכולוגי. אנשים רבים נמנעים מלברר עם עצמם לעומק מה הם באמת רוצים, כי הם חוששים מהתוצאה השלילית האפשרית. זה סוג של הגנה עצמית מפני כאב רגשי עתידי. הם אומרים לעצמם בתת - מודע: אם אני לא אדע מה אני רוצה, אז לא אוכל להיפגע כאשר לא אשיג את זה. אך ישנה בעיה רצינית עם הגישה הזו. בדרך כלל, אנשים שטוענים שהם לא יודעים מה הם רוצים עדיין מרגישים רע. מדוע? כי אם ... כלומר, הוא יודע במידה מסוימת מה הוא רוצה, אך לא מוכן להודות בזה בפני עצמו, מתוך פחד להתאכזב או להיפגע. איך לטפל בפחד לדעת מה אני רוצה? אליעד מסביר שהדרך לטפל בפחד הזה היא לשנות את ההסתכלות על החיים ולראות אותם כמו משחק. ברגע שהאדם מתחיל להבין שהחיים הם סוג של משחק, הוא פחות פוחד לרצות ... וכמשחק שבו אין באמת מה להפסיד, כך יהיה לו קל יותר לדעת מה הוא רוצה בלי לפחד כל כך מהתוצאה. כיצד לראות את החיים כמשחק עוזר לי לדעת מה אני רוצה? כאשר האדם מאמץ את התפיסה שהחיים הם משחק, הוא מצליח להשתחרר מהפחד להיפגע. הוא לא מפחד להגדיר במדויק מה הוא רוצה, כי הוא כבר לא תופס את הרצונות שלו כאירועים ... כהן מדגיש שהשינוי הזה בתפיסת המציאות הוא המפתח לשיפור המצב הנפשי של אנשים שחשים בלבול ולא יודעים מה הם רוצים. למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד מכישלון ופחד להיפגע מנגנוני הגנה פסיכולוגיים איך לראות את החיים כמשחק? איך לדעת מה אני באמת רוצה? ...
מה אני באמת רוצה? למה אני לא יודע מה אני רוצה? האם אני רוצה לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? האם אני באמת רוצה לדעת מה אני רוצה? פחד לדעת מה אני רוצה, מה הרצון האמיתי שלי? אין לי מושג מה אני רוצה, אין לי מטרות בחיים
מה אני באמת רוצה? למה אני לא יודע מה אני רוצה? האם אני רוצה לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? האם אני באמת רוצה לדעת מה אני רוצה? פחד לדעת מה אני רוצה, מה הרצון האמיתי שלי? אין לי מושג מה אני רוצה, אין לי מטרות בחיים
... אני באמת רוצה? למה אני לא יודע מה אני רוצה? האם אני רוצה לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? האם אני באמת רוצה לדעת מה אני רוצה? פחד לדעת מה אני רוצה, מה הרצון האמיתי שלי? אין לי מושג מה אני רוצה, אין לי מטרות בחיים למה אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי? אליעד כהן מסביר שבהרבה מקרים אנשים מסתובבים בעולם ללא שום מושג מה הם רוצים, ואין להם מטרות ברורות בחיים. האדם מרגיש אבוד, תוהה מה הוא באמת רוצה להשיג, ומתלונן על כך שאינו יודע מה המטרה שלו בחיים. אליעד מציע לשאול שאלה בסיסית: האם אני באמת רוצה לדעת מה אני רוצה מעצמי?. לדבריו, עצם השאלה הזו מאפשרת לאדם לברר אם הוא בכלל מעוניין לדעת את התשובה או שהוא מעדיף להמשיך לחיות ללא ידיעה ברורה ... ברור לך לחלוטין מה אתה באמת רוצה, ישנה אפשרות שלא תוכל להשיג זאת, וזה עלול לגרום לתחושות קשות כמו אכזבה, דיכאון ותחושת כישלון. האם עדיף לדעת מה אני רוצה או להישאר באי - ודאות? אליעד מציג את שני צידי המטבע בצורה ברורה. מצד אחד, מי שאינו יודע מה הוא רוצה, לא יכול להשיג את מטרותיו, ... אני באמת רוצה בחיים? כדי להבין מה האדם באמת רוצה, אליעד מציע שיטה פשוטה אך עמוקה: לשאול את עצמך שוב ושוב את השאלות הבאות: מה אני באמת רוצה? למה אני רוצה את מה שאני רוצה? השיטה היא להמשיך לשאול את השאלות הללו בצורה רציפה, תוך שאתה הולך ומעמיק לתוך הרצונות הפנימיים והבסיסיים ביותר ... אז הוא יוכל להגיע לידיעה מלאה של רצונותיו ולחיות חיים עם מטרה ברורה ואמיתית. איך לדעת מה אני באמת רוצה? למה אין לי מטרות בחיים? האם כדאי לדעת מה אני רוצה? איך להתגבר על פחד מאכזבה? למה אני לא יודע מה הרצון שלי? האם אני באמת רוצה להכיר את עצמי? ...
מה אני רוצה או מה אני באמת רוצה? השאלה מה אני רוצה, השאלה מה אני באמת רוצה, מה הרצון שלי באמת? מה הרצון האמיתי שלי? מה הרצון הפנימי שלי? לשאול מה אני רוצה באמת, לדעת מה אני רוצה באמת, רצון יחסי, רצון מוחלט, מה אני רוצה כרגע?
מה אני רוצה או מה אני באמת רוצה? השאלה מה אני רוצה, השאלה מה אני באמת רוצה, מה הרצון שלי באמת? מה הרצון האמיתי שלי? מה הרצון הפנימי שלי? לשאול מה אני רוצה באמת, לדעת מה אני רוצה באמת, רצון יחסי, רצון מוחלט, מה אני רוצה כרגע?
מה אני רוצה או מה אני באמת רוצה? השאלה מה אני רוצה, השאלה מה אני באמת רוצה, מה הרצון שלי באמת? מה הרצון האמיתי שלי? מה הרצון הפנימי שלי? לשאול מה אני רוצה באמת, לדעת מה אני רוצה באמת, רצון יחסי, רצון מוחלט, מה אני רוצה כרגע? מה ההבדל בין מה אני רוצה למה אני באמת רוצה? שאלות כמו מה אני רוצה? ומה אני באמת רוצה? נראות אולי דומות, אך למעשה, כל אחת מהן לוקחת את האדם למקום שונה לחלוטין. אליעד כהן מסביר לעומק את ההבדל המהותי בין שתי השאלות הללו, ... חוסר משמעות וחוסר כיוון. מה המשמעות של מה אני רוצה? לעומת זאת, השאלה מה אני רוצה? היא פשוטה ומעשית יותר. היא מתמקדת ברצונות הרגעיים והיחסיים של האדם ברגע נתון. כאשר אדם שואל מה בא לי לעשות עכשיו?, הוא אינו מנסה להתחבר למהות עמוקה או ... להשתמש בשאלה מה אני באמת רוצה ומתי בשאלה מה אני רוצה? הנקודה שאליעד כהן מדגיש היא החשיבות להבין באיזו שאלה להשתמש בכל מצב. לעיתים, אנשים מבלבלים בין שתי השאלות הללו, מה שעלול להוביל לתחושת תקיעות וחוסר ... ולעשות משהו, השאלה הנכונה עבורו תהיה מה אני רוצה?. השאלה הזאת תעזור לו להתמקד ברצון היחסי של הרגע הנוכחי ולהוביל אותו לפעולה מיידית. זאת הדרך המומלצת כאשר המטרה היא פשוטה ופרקטית: לעשות משהו, לקדם ... אם הוא מרגיש תקוע דווקא בשאלה המעשית מה אני רוצה?, ייתכן שדווקא ההתבוננות העמוקה יותר (מה אני באמת רוצה?) תאפשר לו להשתחרר מהתקיעות. ההמלצה של אליעד היא להיות מודע לניואנסים בין שתי השאלות האלו: אם אתה ... תקוע בשאלה העמוקה, עבור לשאלה הפרקטית מה אני רוצה עכשיו?, כדי להתחיל לנוע קדימה באופן מיידי. סיכום עיקרי הדברים: אליעד כהן מדגיש את חשיבות ההבחנה בין השאלות מה אני באמת רוצה? ו - מה אני רוצה?. השאלה הראשונה מובילה לתובנות עמוקות ולפעמים גם לתחושת ריקנות או לשחרור מוחלט מרצונות. השאלה השנייה מובילה לפעולה מיידית ולתנועה. על האדם לדעת באיזו ... למטרה שלו: לפעולה מהירה ופרקטית - שאל מה אני רוצה?. להתבוננות פנימית וליציאה מהמשחק - שאל מה אני באמת רוצה?. היכולת להבדיל ולהשתמש נכון בשאלות אלו תסייע לאדם להימנע מתקיעות ולנהל את חייו בצורה מיטבית ומודעת. מה אני באמת רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? מה אני רוצה? מה זה הרצון שלי? למה יש לי רצון? איך נוצר לי רצון? מה ההבדל בין מה אני רוצה לבין מה אני באמת רוצה? שאלה שמעסיקה רבים היא ההבדל בין מה אני רוצה לבין מה אני באמת רוצה. לכאורה, אלו שתי שאלות דומות מאוד, אך למעשה הן מובילות לשני כיוונים שונים לחלוטין. על מנת להבין את הנושא לעומק, נבצע הבחנה ברורה ... מגלים שהם לא באמת רוצים דבר מסוים. השאלה מה אני רוצה? לעומת זאת, השאלה מה אני רוצה? היא הרבה יותר פשוטה ופרקטית. במקום לנסות להבין את הרצון העמוק ביותר, האדם מתמקד במה שהוא רוצה לעשות כאן ועכשיו. למשל: האם אני רוצה לצפות בטלוויזיה? האם ... לעורר מוטיבציה לפעולה, עליו לשאול את עצמו מה אני רוצה? באופן יחסי לרגע זה, ולא להעמיס על עצמו את השאלה מה אני באמת רוצה? שעלולה לשתק אותו. איך להשתמש נכון בשאלות האלו? אם המטרה היא לצאת מהמשחק, כלומר, להרגיש ... לקום ולעשות משהו, אז השאלה הנכונה היא מה אני רוצה?. כי במקום לחשוב על המוחלטות של הרצון, עדיף להתמקד במה שהאדם רוצה כרגע. סיכום: השאלה מה אני באמת רוצה? מובילה את האדם להתבוננות פנימית עמוקה, שיכולה ... לתחושת חוסר רצון או אושר מוחלט. השאלה מה אני רוצה? מתמקדת ברצון הנוכחי של האדם ומובילה אותו לפעולה. כדי לא להיתקע, חשוב לדעת מתי להשתמש בכל אחת מהשאלות. אם אדם שואל את עצמו מה אני רוצה? ומרגיש שהוא תקוע, ייתכן שכדאי לשאול מה אני באמת רוצה?. אם אדם שואל את עצמו מה אני באמת רוצה? ומרגיש שהוא לא מתקדם, עדיף לשאול מה אני רוצה? ולהתמקד ברצון רגעי. מה אני באמת רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? מה אני רוצה? מה זה הרצון שלי? למה יש לי רצון? איך נוצר לי רצון? ...
מה אני באמת רוצה? איך לגלות מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? מה אני רוצה להיות? מה אני רוצה לעשות? מה אני רוצה מעצמי? איך למצוא את עצמי? איך למצוא כיוון בחיים? לא מוצא את עצמי, בחירת קריירה
מה אני באמת רוצה? איך לגלות מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? מה אני רוצה להיות? מה אני רוצה לעשות? מה אני רוצה מעצמי? איך למצוא את עצמי? איך למצוא כיוון בחיים? לא מוצא את עצמי, בחירת קריירה
... אני באמת רוצה? איך לגלות מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? מה אני רוצה להיות? מה אני רוצה לעשות? מה אני רוצה מעצמי? איך למצוא את עצמי? איך למצוא כיוון בחיים? לא מוצא את ... עמוקה לגילוי הרצון האמיתי, הכוללת שאלת למה שוב ושוב לגבי כל רצון שעולה. למשל, אדם שאומר אני רוצה שיאהבו אותי צריך לשאול למה אני רוצה שיאהבו אותי?, וכשהוא עונה כי זה יעשה לי טוב, עליו לשאול למה אני רוצה להרגיש טוב?, וכך הלאה, עד שמגיעים לרצון בסיסי שלא משתנה. ... את הדרך לגלות מה הרצון האמיתי שלנו? אליעד מסכם בהצעה להתחיל לבדוק ולחקור את הרצונות שלנו באופן שיטתי. תחילה יש לשאול מה אני רוצה? לגבי דברים פשוטים ויום - יומיים, כמו איזו חולצה ללבוש או ...
קבלת החלטות, איך לדעת מה אני רוצה יותר? איך לגלות מה אני רוצה? איך להבין את עצמי? איך לדעת מה להחליט? איך לקבל החלטה? איך לדעת מה נכון לי? איך לדעת מה לעשות? רוצה גם וגם, רצונות מנוגדים
קבלת החלטות, איך לדעת מה אני רוצה יותר? איך לגלות מה אני רוצה? איך להבין את עצמי? איך לדעת מה להחליט? איך לקבל החלטה? איך לדעת מה נכון לי? איך לדעת מה לעשות? רוצה גם וגם, רצונות מנוגדים
... החלטות, איך לדעת מה אני רוצה יותר? איך לגלות מה אני רוצה? איך להבין את עצמי? איך לדעת מה להחליט? איך לקבל החלטה? איך לדעת מה נכון לי? איך ... את עצמו לעיתים קרובות מבולבל ולא מסוגל לקבל החלטה. הסיבה לכך היא שהוא שואל את עצמו מה אני רוצה? במקום לשאול את השאלה המדויקת יותר מה אני רוצה יותר? . אליעד כהן מסביר ששינוי קטן בניסוח השאלה יכול להוביל להבנה טובה יותר של מה ... השנייה. כך יוצא שהשאלה המקורית לא מובילה להחלטה ברורה, אלא רק מבלבלת יותר. מדוע השאלה מה אני רוצה יותר פותרת את הבעיה? אליעד כהן מסביר שברגע שהאדם משנה את השאלה למה אני רוצה יותר?, הוא למעשה מכריח את עצמו לדרג את הרצונות שלו ולגלות לאיזו אפשרות הוא מתחבר ... מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות לפי אליעד כהן? הטעות העיקרית היא להתמקד בשאלה הכללית מה אני רוצה?. שאלה זו היא כללית מדי ולא עוזרת לאדם להבחין בין שני רצונות מנוגדים. היא מאפשרת לו להיות תקוע באותו מצב של חוסר החלטה. אליעד מדגיש שהשאלה המדויקת יותר מה אני רוצה יותר? היא זאת שמאפשרת בהירות, דיוק וקבלת החלטות. מה קורה אם האדם עדיין לא יודע מה ... איך תרגול השאלה הזאת יכול לשפר את קבלת ההחלטות? ככל שאדם מתרגל יותר את השימוש בשאלה מה אני רוצה יותר?, כך הוא הופך להיות מיומן יותר בזיהוי ההעדפות האמיתיות שלו ובקבלת החלטות ... וחשובות כאחד. מה לעשות כאשר התשובה היא גם וגם? אם אדם מוצא את עצמו עונה על השאלה מה אני רוצה יותר? בתשובה גם וגם, אליעד כהן מציע להבין שזהו בדיוק מקור הבעיה - התשובה הלא חד - משמעית. במקרה כזה, כדאי לנסות להוסיף שאלה נוספת, למשל מה אני רוצה יותר ברגע זה?, או מה אני מעדיף בטווח הארוך יותר?, וכך להגיע לתשובה יותר ברורה ... המרכזית היא לדעת לשאול את השאלה הנכונה שמובילה להחלטה מדויקת ובהירה יותר. איך לדעת מה אני רוצה? איך להחליט בין אפשרויות מנוגדות? מה אני רוצה יותר? איך להבין מה נכון לי? איך לנסח שאלות נכונות להחלטה? מה לעשות כשלא יודעים ... או שהוא רוצה לנוח והוא לא יודע איך להחליט, עכשיו מה יכול לעשות בן אדם ששואל את עצמו מה אני רוצה אני רוצה את זה או רוצה את זה מה אני רוצה והוא לא יודע מה אפשר לעשות אפשר הרבה דברים לעשות אבל מה עוד אפשר לעשות. ש: לא לעשות כלום. אליעד: לא, בסדר מה עוד אפשר לעשות אפשר לשנות את הניסוח של השאלה במקום לשאול מה אני רוצה האם אני רוצה לנוח או אני רוצה לעבוד מה אפשר לשאול? ש: מה אני לא רוצה. אליעד: לא ... מה המטרה המטרה הזאת או המטרה הזאת לא זה לא פתר לנו שום דבר מה אפשר לשאול במקום לשאול מה אני רוצה או מה אני לא רוצה מה אפשר לשאול מה אני רוצה יותר. ש: זה היה ברור מהדבר הראשון. אליעד: זה היה ברור? ש: כן. אליעד: אני מסכים איתך אתה בחור חכם. ש: לא מה אני רוצה יותר וללכת לזה ואם הוא לא יודע כלום שיבחר במשהו אקראי. אליעד: תתרכז הרבה פעמים בן אדם יש לו ספק בחיים כי הוא שואל את עצמו מה אני רוצה אני רוצה את זה או רוצה את זה ומה האמת שהוא רוצה גם את זה וגם את זה זאת אומרת לשאלה מה אני רוצה התשובה תהיה גם וגם לשאלה מה אני רוצה יותר התשובה תהיה זה, זאת אומרת לפעמים אתה לא מגיע להכרעה כי שאלת מה אני רוצה לא מה אני רוצה יותר אם תשאל מה אני רוצה יותר תגיע לתשובה זה כל הסיפור סיפור פשוט ביותר. ש: יכול להיות שהוא יתן לעצמו ... זה ובזה אני לא רוצה יותר את זה. אליעד: לא משנה עוד פעם יש לפעמים בן אדם שואל את עצמו מה אני רוצה ובגלל שהוא שאל מה אני רוצה הוא לא ידע מה להכריע אפשר לשאול מה אני רוצה יותר. ...
אולי אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם?
אולי אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם?
... אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם? מה המשמעות של השאלה מה אני רוצה? אחת השאלות הקיומיות ביותר שאנשים שואלים את עצמם היא: מה אני רוצה?. בשאלה זו טמונה הנחה שיש משהו ספציפי שאמור לעשות לאדם טוב. כאשר אדם מנסה לברר את רצונותיו, הוא למעשה שואל: מה אני חושב שיעשה לי טוב?. אך אליעד ... במציאות, או ביטוי של מציאות רחבה יותר שמחליטה עבורנו מה אנחנו נעשה או נרצה. אם כך, אולי השאלה מה אני רוצה? אינה באמת השאלה הנכונה, אלא היא רק ביטוי לאשליה שיש לנו רצון עצמאי ונפרד מן המציאות שסביבנו. האם הבחירות שלנו באמת חשובות או שהכל נקבע מראש? ... כי כל דבר שיעשה יהיה בדיוק אותו הדבר מבחינת ההשפעה שלו. מצב זה מביא לתובנה שאולי כל השאלות על מה אני רוצה? אינן באמת רלוונטיות, כי הן מבוססות על הנחה מוטעית שהרצון שלנו הוא בעל משמעות נפרדת ומוגדרת באופן עצמאי. מה ההבדל בין לרצות משהו לבין פשוט ... שקורה, אלא קבלה פשוטה של המציאות כפי שהיא. זוהי הבנה עמוקה יותר של החיים: במקום לשאול כל הזמן מה אני רוצה?, האדם יכול פשוט לחוות את הדברים כפי שהם, ללא התנגדות וללא ניסיון לשלוט במציאות. במצב כזה, אין משמעות מיוחדת לשאלה אם יש לו רצון או אין לו, ... שלנו? מה הקשר בין רצון ותודעה? האם אנחנו רק חלק מהמציאות או יש לנו רצון עצמאי? איך לדעת מה אני רוצה? האם יש לי רצון בכלל? ההרצאה עוסקת בשאלות קיומיות על הרצון האנושי והיכולת להבין מה אנחנו באמת רוצים. פעמים רבות, אנשים שואלים את עצמם: מה אני רוצה?, מנסים להבין את הרצון האמיתי שלהם, ואם הם באמת יודעים מה יגרום להם אושר. התשובה היא לא תמיד ברורה, ולפעמים התהליך עצמו יכול להוביל למבוי סתום של חוסר רצון. מה קורה כשאני לא יודע מה אני רוצה? בהרצאה, נדונה האפשרות של אדם שאינו יודע מה הוא רוצה. הוא עשוי לשאול את עצמו שאלות כמו: מה אני רוצה? ומה יעשה לי טוב?, אך תגובתו היא חיפוש מתמיד אחר תשובה שתשביע את רצונו. אולם, יש גם אפשרות שבן אדם יגיע למסקנה שהוא בעצם לא רוצה כלום. כשאדם ... זה קשור לרצון של אצבע? בהרצאה מוצגת דימוי של אדם שהוא כמו אצבע במציאות. כשאתה שואל את עצמך מה אני רוצה?, האם באמת יש לך רצון עצמאי? אולי אתה לא יותר מאצבע שמבצעת פעולה שנקבעה על ידי המציאות שסובבת אותך. האצבע לא רוצה כלום, היא פשוט מבצעת את מה ...
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
... קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, ... לך טוב, איך לדעת מה אתה רוצה להשיג בחיים וכדומה. זהו נושא שלם בפני עצמו, וניתן להעמיק בו על ידי חיפוש באתר, למשל: איך לדעת מה אני רוצה?, איך לדעת מה המטרה שלי?, איך לדעת מה יעשה לי טוב?. איך לקבל את עצמך במצב של ריקנות? ... הגשמה עצמי, חוסר מימוש עצמי, איך להציב מטרות? איך לא להיות בטלן? איך לנצל את הזמן? מה היעוד שלי? מה התכלית שלי? מה המטרה שלי? מה אני רוצה מעצמי? איך לקבל את עצמי כמו שאני? למה אני לא יודע מה אני רוצה לעשות? איך לדעת מה אני רוצה לעשות? איך לראות את החיים כמשחק? איך ליהנות בחיים? למה אני לא מצליח להחליט? האם החיים ...
הגדרת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון
הגדרת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון
... מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני ... הסיבה השלישית היא חוסר יכולת אובייקטיבית לבצע את מה שהוא יודע שצריך לעשות כדי להגיע למטרתו. מדוע חשוב לדעת מה אני רוצה מעצמי? אליעד מסביר שאחד הגורמים המרכזיים ... בבירור לאן הוא נוסע. איך למצוא את מה שאני באמת רוצה? כדי להצליח, כל אחד צריך לשאול את עצמו באופן חד וברור: מה אני רוצה?. אליעד מדגיש שזו השאלה החשובה ביותר בחיים. ... שלך באופן יותר ברור וממוקד, כך גדל הסיכוי שתוכל לפעול בצורה ממוקדת ומדויקת כדי להשיג אותה. האם מספיק לדעת מה אני רוצה? גם אחרי שאתה יודע בדיוק מה אתה רוצה, עליך ... עקבי כדי להשיג אותה, מגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה שלו. המסר המרכזי של אליעד כהן הוא פשוט: שאל את עצמך, מה אני רוצה? וכאשר יש לך תשובה ברורה, עקבית ומדויקת, ... - הוא יימצא את עצמו מתנהל באופן מבולבל, מקבל החלטות מנוגדות ולבסוף אינו מגיע לאף אחת ממטרותיו. השאלה המרכזית: מה אני רוצה? אדם שחי בלי מטרה ברורה דומה למי שנוסע ללא ... את עצמו במקומות בלתי רצויים מבלי להבין איך הגיע לשם. לכן, השאלה החשובה ביותר שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא: מה אני רוצה? אם אינך יודע לאן אתה רוצה להגיע, אין לך ... עצמך: מה אני באמת רוצה? אם אינך יודע, זה הזמן להתחיל לברר. למידע נוסף חפשו באתר האינטרנט EIP.co.il - איך לדעת מה אני רוצה, למה אני רוצה משהו, רצונות ...
רצונות, לדעת מה אתה רוצה מעצמך, מה אני רוצה? מהו רצון? איך נוצר רצון? מה הרצון הפנימי ביותר? מה באמת אתה רוצה? למה יש רצונות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי, המרדף אחרי הרצון, מודעות עצמית
רצונות, לדעת מה אתה רוצה מעצמך, מה אני רוצה? מהו רצון? איך נוצר רצון? מה הרצון הפנימי ביותר? מה באמת אתה רוצה? למה יש רצונות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי, המרדף אחרי הרצון, מודעות עצמית
... לדעת מה אתה רוצה מעצמך, מה אני רוצה? מהו רצון? איך נוצר רצון? מה הרצון הפנימי ביותר? מה באמת אתה רוצה? למה יש רצונות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי , המרדף אחרי הרצון, מודעות עצמית איך לדעת מה אתה באמת רוצה מעצמך? השאלה המרכזית ... הוא להיות שלם, עליך להתעורר בבוקר ולשאול את עצמך שוב ושוב: מה אני רוצה?, כדי לא לשכוח ולא לאבד פוקוס לאורך היום. אם האדם ישכח את הרצון הראשי שלו, הוא יתחיל ... עם המציאות כפי שהיא, מבלי לנסות לשנות דבר. איך לדעת מה אני רוצה? מהו רצון פנימי? מה זה אומר להיות שלם? האם אפשר לחיות בלי מטרות? איך לדעת מה אני רוצה באמת? האם יש רצון מוחלט? ...
מה לעשות אם אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? מרגיש אבוד, לא יודע מה לעשות עם עצמי, איך לזרום עם החיים? איך לזרום עם מה שקורה? אני לא יודע מה אני רוצה, אין לי רצון עצמי, איך לקחת את החיים בקלות? מרגיש חוסר משמעות בחיים, אין לי מטרה לחיים, אובדן זהות עצמית, לזרוק את השכל, לעבוד את ה בתמימות ופשיטות, לתת למציאות לעשות בך כרצונה, לתת למציאות להתגלות דרכך, להתבטל למציאות, לשתוק, לשמור על זכות השתיקה, שב ואל תעשה עדיף, להתבטל לאין סוף, עשה רצונך כרצונו
... לעשות אם אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? מרגיש אבוד, לא יודע מה לעשות עם עצמי, איך לזרום עם החיים? איך לזרום עם מה שקורה? אני לא יודע מה אני רוצה, אין לי רצון עצמי, איך לקחת את החיים בקלות? מרגיש חוסר משמעות בחיים, אין לי מטרה לחיים, אובדן זהות עצמית, לזרוק את השכל, לעבוד את ה ... שאם אני לא בטוח שהמציאות כרצוני, רע לי, אלא כן לחשוב, שאם אני לא בטוח שהמציאות נגד רצוני, הרי שלא רע לי. במילים אחרות, העצה היא לחשוב, אם אני לא בטוח מה אני רוצה, אז למה רע לי? האם אני בטוח שרע לי? מי אמר שרע לי? האם אני בטוח שאני לא רוצה את מה שקורה? מה אכפת לי מה קורה? מה אכפת לי מה אני רוצה? וכיוב. ובמהות זה נקרא לזרוק את השכל ונקרא גם לעבוד את ה בתמימות ובפשיטות, במובן של לתת למציאות לעשות בך כרצונה, לתת למציאות להתגלות ... מי שאין לו מושג מה הוא רוצה מעצמו, גם אם ברמה הכללית וגם אם ברמה הפרטית, זה לא מחייב את זה שהוא ירגיש רע. ולא מחויב להרגיש מכך רע. כי אם אני לא יודע מה אני רוצה, אז מי אמר שמה שקורה לי זה רע? ומה זה משנה לי מה קורה? וכולי. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה אני רוצה?, האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה אני רוצה?, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, קואצ'ינג אישי, קואצ'ר לזוגיות בנושא מה אני רוצה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5313 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 06:19:18 - wesi1