אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ocd טיפול ✔טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
למה אנשים רוצים דווקא את מה שאסור להם?

אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים רוצים לעשות דברים לא בגלל תועלת ממשית, אלא דווקא בגלל התחושה שאסור להם. לדוגמה, יכול להיות אדם שנוסע באור אדום ברמזור, לא כי הוא חושב שזה בטוח או טוב, אלא כי הוא מרגיש צורך להוכיח לעצמו שלא יגבילו אותו. אם יבדקו איתו מה היה קורה אילו היה מותר לנסוע באדום, הוא כנראה יגיד שלא היה נוסע כך, כי אין בכך שום תועלת. אבל המחשבה שאוסרים עליו לעשות את זה מעוררת בו דחף דווקא לפעול נגד האיסור.

מדוע אנשים עושים את ההפך ממה שאומרים להם?

כאשר אדם מרגיש שאסור לו לעשות משהו, מתעורר אצלו דחף פנימי להתנגד לאיסור הזה. הוא רוצה להוכיח לעצמו שהוא לא מוגבל ושלא יגידו לו מה לעשות. לדוגמה, אדם שרוצה לבגוד בבת זוגו, לעיתים כלל לא באמת רוצה לבגוד, אלא רק רוצה להוכיח לעצמו שלא מגבילים אותו. אם בת הזוג היתה אומרת לו שזה בסדר לבגוד, ייתכן שלא היה לו עניין בכך. מה שמניע אותו הוא לא המעשה עצמו, אלא המחשבה שיש דבר שאסור לעשות, ולכן הוא צריך להוכיח לעצמו שמותר.

איך אפשר לטפל בתחושת האיסור הפנימית?

אליעד כהן מפרט את שיטת הטיפול באנשים שהדחף שלהם נובע מתחושת האיסור. הוא מציע טיפול בשני רבדים מרכזיים:
  • הראשון הוא להסביר לאדם שאין באמת איסורים מוחלטים. לדוגמה, אם מישהו חושב שאסור לו לפגוע בבריאותו, הוא צריך להרגיש שבעצם מותר לו לפגוע בעצמו. ההכרה הפנימית הזו, שמותר לו, מפחיתה את הדחף לעשות דווקא דברים שפוגעים בו, כי אין יותר צורך להוכיח לעצמו את החופש שלו נגד האיסור.
  • השני הוא להסביר לאדם שזה בסדר להרגיש מוגבל, כלומר, שמותר לו להרגיש גם שאסור לו. אם האדם יהיה מסוגל לקבל את התחושה שמותר לו להרגיש מוגבל, אז הוא לא יצטרך להתנגד לתחושת המגבלה ולהוכיח לעצמו את ההפך. זהו למעשה תהליך של פירוק הנחות היסוד: מחד, "אסור לי להרגיש מוגבל", ומאידך "אני חייב להוכיח שמותר לי". כשאדם מפסיק להרגיש שחייב להוכיח את ההפך, הוא כבר לא צריך לפעול נגד האיסור.
מה קורה כאשר אדם מנסה להוכיח לעצמו משהו?

אליעד מביא דוגמה של אדם שמזיק לעצמו בכוונה, רק כדי להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו. אם אותו אדם באמת לא היה חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות שלו, אז הוא לא היה מרגיש דחף להזיק לעצמו. הסיבה שאותו אדם בכלל מגביל את הפגיעה שלו היא כי עמוק בפנים הוא כן חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות. אם הוא היה באמת חופשי מהמחשבה הזו, הוא לא היה מרגיש צורך להזיק לעצמו כדי להוכיח לעצמו שמותר לו.

כיצד הקצנה בהתנהגות מגלה דחפים פנימיים?

אליעד מסביר שהרבה פעמים כשאדם מקצין בהתנהגות מסוימת, זה כי עמוק בפנים הוא חושב את ההפך. אדם שכל הזמן מחייך ומראה שטוב לו, ייתכן שמסתיר עצבות עמוקה. אדם שכל הזמן מדגיש עד כמה הוא מאושר, כנראה מסתיר בתוכו עצב או חוסר. אדם שמפגין בטחון עצמי מוגזם, כנראה מרגיש חסר ביטחון באופן עמוק. ההקצנה מתרחשת כי האדם מנסה לכסות על תחושה פנימית הפוכה. לדוגמה, מי שאוכל הרבה כי הוא חושב ששומן זה מכוער, אוכל יותר דווקא כדי להוכיח לעצמו ששומן הוא לא מכוער, למרות שהוא עצמו חושב שכן.

מהי החשיבות של קבלת תחושות שליליות?

נקודה נוספת שאליעד מבהיר היא שלא חייבים לברוח מרגשות שליליים. אנשים לרוב חשים שעליהם לברוח מהכאב, מעצב, מכעס, מחרדה או מדיכאון. אבל מי החליט שתחושות אלו הן רעות בהכרח? אפשר גם...
עכשיו יכול להיות בן אדם שהוא נגיד רוצה לעשות משהו מסוים אוקי וכשחוקרים למה הוא רוצה לעשות את המשהו מה שמתברר שהוא רוצה לעשות את המשהו כי...?

ש: כי משהו.

אליעד: לא זה סיבה למה בא לו לעשות את המשהו הוא רוצה לעשות את המשהו כי הוא חושב שאסור לו לעשות אותו.

ש: שאסור לו?

אליעד: כן עוד פעם יש אנשים שהם רוצים לעשות, עוד פעם יש בן אדם ככה הוא רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות משהו" הוא אומר "כי אז אני אהיה יותר עשיר כי אז יאהבו אותי כי אז משהו", בסדר אבל לפעמים יכול להיות מצב שבן אדם רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות את זה" חוקרים וחוקרים והוא רוצה לעשות את זה כי הוא אומר "בגלל שאסור לי לעשות את זה לכן אני רוצה לעשות את זה".

ש: ולמה הוא עושה את זה יוצא איזושהי תועלת בסופו של דבר.

אליעד: לא ברור כי הוא נגיד מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו יש לו כאילו התניה במוח אם אסור לך תעשה.

ש: אתה שואל למה זה קורה?

אליעד: עוד לא שאלתי רק תיארתי את המצב.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו עוד פעם יש מצב יכול להיות מצב של בן אדם שהוא רוצה לעשות משהו והסיבה שהוא רוצה לעשות את זה היא בגלל כשחוקרים "למה אתה רוצה לעשות את זה מה זה נותן לך" אז הוא אומר "תקשיב זה לא נותן לי כלום חוץ מדבר אחד שאני יודע שאני יכול לעשות את זה" כי אומרים לו אסור לעשות משהו ואז הוא רוצה לעשות את זה כי אמרו לו שאסור, אוקי עכשיו השאלה היא זה איך להתמודד עם מצב כזה כאילו איך אפשר לצאת מזה.

ש: למה צריך להגיע?

אליעד: טוב כי לפעמים הבן אדם כבר מתחיל לעשות דברים שהוא לא היה רוצה לעשות אותם, שימו לב אם אומרים לו "תקשיב אם היו אומרים לך שמותר לעשות את זה שזה בסדר לעשות את זה היית רוצה לעשות את זה?" הוא אומר "לא הייתי רוצה" זאת אומרת שהוא רוצה לעשות את זה רק כי אמרו לו אסור וזה מציק לו המחשבה שאסור לו לעשות, עוד פעם זה כמו מים גנובים ימתקו זאת אומרת הוא רוצה לעשות את הדבר כי אמרו לו שאסור אני אומר לו "תקשיב ואם לא היה אסור לעשות את זה היית רוצה לעשות?" הוא אומר "לא לא הייתי אין לי בזה זה לא נותן לי כלום" זאת אומרת שהוא בעצם מבין שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו בשביל לעשות אותו אלא הוא רוצה לעשות אותו כדי להוכיח לעצמו "שלא יגידו לי מה לעשות אני אעשה מה שאני רוצה".

רגע זה הבנו זאת אומרת הבן אדם עכשיו נמצא בקונפליקט למה כי הוא הרגיש שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו מצד אחד יכול להיות שהוא בכלל לא רוצה לעשות אותו אפילו הוא רוצה לא לעשות אותו אבל המחשבה שאומרת לו "תקשיב אסור לך לעשות את זה" המחשבה הזאת מחרפנת אותו והוא אומר "אני חייב לעשות את זה" נגיד לדוגמא אנשים נגיד שעושים דברים מסוכנים אומרים לו "כאילו אם היה מותר היית עושה את זה" הוא אומר לא אבל בגלל שאסור הסיבה לעשות, כאילו זה מביא לו נזק גורם לו נזק נגיד אבל המחשבה שאסור לו היא משגעת עושה לו מאוד רע ובגלל זה הוא רוצה לעשות את זה. אז איך אפשר להתמודד עם כזה מצב איך אפשר לצאת ממצב כזה חוץ מאשר לך תעשה את זה?

ש: צריך לגרום לו להרגיש שמותר לו לעשות הכל.

אליעד: אבל אסור לך לעשות את זה מה זאת אומרת?

ש: צריך להפוך לו את ההתניה בראש.

אליעד: בוא ניתן דוגמא נגיד מישהו נגיד רוצה לרצוח מישהו אומרים לו "למה אתה רוצה לרצוח מישהו מה האינטרס שלך לרצוח אותו?" הוא אומר "תקשיב האמת היא שאני לא רוצה לרצוח אף אחד אין לי עניין בלרצוח אף אחד ואני בכלל לא רוצה לרצוח אנשים מהרבה סיבות, אז למה אתה שוקל לרצוח מישהו?" אז הוא אומר "תראה הסיבה היחידה היא כי אני יודע שיש טאבו שאסור לרצוח לכן אני רוצה לרצוח כדי להוכיח לעצמי שאני לא מקשיב לחוקי החברה", נגיד בא ניקח משהו אחר בן אדם נוסע באדום "למה אתה נוסע באדום מה הדחף שלך לנסוע באדום?" אז הוא אומר "תראה האמת היא שאני מבחינתי מעדיף לא לנסוע באדום אני מבין שזה מסוכן לי לנסוע באדום אבל אני נוסע באדום כי המוח אומר לי אסור לך לנסוע באדום" ואז הוא אומר "מה הם יגידו לי איך לנסוע לא מקבל את זה לכן אני נוסע באדום".

אז זאת אומרת הוא אומר "תראה אם היה מותר לנסוע באדום לא הייתי נוסע באדום כי זה מסוכן" אם נגיד היו אומרים "תקשיב אל תיסע באדום כי זה מסוכן אבל מותר לך אם אתה רוצה" הוא אומר "טוב אז ההיגיון שלי אומר יש אדום למה שאני אסע זה מסוכן לי ובגלל שאמרו לי אסור לי לנסוע באדום ואם תיסע תחטוף דוח זה וזה" אז הוא אומר "אין עכשיו אני חייב לנסוע באדום כי אני לא מוכן להרגיש רע מהמחשבה שאומרת לי שאסור לנסוע באדום".

ש: אבל יש אפשרות בדרך כאילו הפשוטה נראית לי של להגיד לו "אין בעיה אתה משנה את כללי המשחק" הוא אומר "אני משנה לגביך את כללי המשחק".

אליעד: הכל בסדר איך אנחנו מוציאים אותו מהקונפליקט הזה?

ש: על ידי הפחדה נניח פשיטה.

אליעד: אבל איך זה פתר לו את הבעיה אבל זה לא פתר לו את הבעיה, מה אמרת לו אם תיסע באדום נהרוג אותך מה הפתרון.

ש: נניח סתם אני זורק איזשהו פתרון שם אותך בכלא.

אליעד: הוא יודע את זה כבר מראש הוא יודע את זה בשביל זה יש לו בעיה הוא יודע את זה זאת בדיוק הבעיה שהוא יודע את זה והוא עדיין משתגע עם עצמו זאת בדיוק הבעיה.

ש: זה לא מתריע.

אליעד: הפוך לא זה עוד יותר גרוע כשאתה אומר לו אם זה נשים אותך בכלא הוא אומר "מה עכשיו אתה מאיים עלי עם כלא עכשיו אני אוכיח לעצמי שאני לא מפחד מהכלא", הפוך הרי הוא המניע שלו לעשות את זה זה כי אמרת לו שאסור אז אם אתה אומר לו עוד יותר שאסור הוא עוד יותר רוצה לעשות את זה. מה אתה רוצה להגיד איך ניגשים לזה?

ש: אפשר לגשת מכל מיני כיוונים להגיד את העיקר לפתור לו את העניין הזה שהוא לא יכול לקבל אסור, זאת אומרת הוא רוצה בפנים להיות אלוהים הוא מרגיש כל דבר שאומרים לו לא הוא מצמצם אותו אנחנו נסביר לו נגיד שאלוהים זה להיות בכלל מצומצם כאילו לקבל את זה.

אליעד: רגע שנייה קודם כל התשובה שלך בכיוון אבל איך ניגשים לזה מלכתחילה אז בואו תסתכלו כשבן אדם יש לו קונפליקט כל קונפליקט מורכב משני דברים סותרים נכון אם אין לנו שני דברים סותרים אין קונפליקט, זאת אומרת יש פה שני דברים סותרים מצד אחד הוא מרגיש רע הוא מרגיש שדברים אסורים לו שאסור לו לעשות והוא לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לו יש פה שני דברים מנוגדים הוא גם מניח שהם אסורים לו לעשות את הדברים האלה והוא גם אומר "אני לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לי".

ולכן מה זה אומר לנו ולכן הפתרון האידיאלי למצב הזה יהיה לא בהכרח שזה קל להביא את זה אבל מה הפתרון האידיאלי יהיה לטפל בשני הדברים דבר ראשון לגרום לו להרגיש בנוח שדברים אסורים לו דבר שני לגרום לו להבין שדברים לא באמת אסורים לו, זה ככה מנתחים את זה עוד פעם הוא מניח שדברים אסורים לו והוא מניח שהוא לא רוצה את זה שדברים אסורים לו ולכן אנחנו צריכים לפרק בעולם אידיאלי את שתי הנחות היסוד "קודם כל מי אמר שאסור לך בא נראה לך שאתה מבחינתך זה בסדר גמור לעשות את זה".

אם בן אדם בתוך תוכו ירגיש שמותר לו לעשות הכל עכשיו אתה לא חייב לעשות הכל קודם כל מותר לך דבר שני גם מותר לך שיהיה אסור לך "הכל מותר לך" פירושו גם מותר לך שיהיה אסור לך זאת אומרת גם אם זה אסור לך זה בסדר, בוא ניתן דוגמא נגיד בן אדם מכניס את היד לאש "למה אתה מכניס את היד לאש" נגיד הוא פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כי אני יודע שאני צריך לשמור על הבריאות שלי וזה משגע אותי המחשבה שאני צריך לשמור על הבריאות שלי לכן אני פוגע בבריאות שלי כדי להוכיח לעצמי שאני לא צריך לשמור על הבריאות" עכשיו אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף מה היה קורה קודם כל האם הוא היה מתאבד זה הסוף לא.

עוד פעם אם בן אדם נגיד פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור על הבריאות שלי" אוקי עכשיו אם בן אדם יגיד "אני עכשיו כל מה שאומרים לי אסור אני עושה הפוך" מה הדבר הכי גרוע שהוא יעשה יתאבד נגיד לא יש משהו יותר גרוע כי מה אסור לך בקצה אסור לך לא להאמין לשכל שלך הדבר שלא משנה מה אסור לך הכי אסור בעולם לא להאמין לשכל אם אתה תגיד "אני עכשיו מה הכי אסור לי לא להאמין לשכל מה אני הכי חייב להאמין לשכל אני לא מאמין יותר לשכל" נגמר המשחק ואז גם לא היה לו את הבעיה מלכתחילה.

זאת אומרת הבן נגיד שפוצע את עצמו כי הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו הוא לא באמת הולך עם זה עד הסוף כי אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף לא הייתה לו בעיה, אוקי בוא ניתן דוגמא אחרת עכשיו אם בן אדם נגיד הוא רוצה לבגוד באשתו "למה אתה בוגד באשתך? כי אסור לי, זאת אומרת אם אשתך הייתה אומרת לך "תעשה מה שאתה רוצה עם מי שאתה רוצה היית בוגד בה? לא, אז למה אתה בוגד בה? כי היא אמרה שאסור והמחשבה שאסור משגעת אותי אני חייב להוכיח לעצמי שמותר שאני יכול לעשות את מה שאסור" אוקי זאת אומרת שהוא חושב שאסור, עכשיו אם היה הולך קודם כל עם זה עד הסוף אז הוא היה מטיל ספק בתפיסה שאומרת שיש הבדל בין יש לאין או מה שזה לא יהיה אוקי זה אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף.

עכשיו פרקטית מה אנחנו נעשה אנחנו גם נסביר לו שזה בסדר שהוא יבגוד וגם נסביר לו שזה בסדר להרגיש שאסור, עכשיו מה זאת אומרת להסביר לו שזה בסדר שיבגוד שימו לב הוא חושב שאסור לו לבגוד אם הוא לא היה חושב, אם עכשיו מישהו יגיד לך "אסור לך לגעת בתקרה" נגיד "אז הוא אמר שאסור לי לגעת בתקרה אני יודע שמותר לי לגעת בתקרה ולכן אין לי דחף לגעת בתקרה כי אני לא באמת חושב שאסור", זאת אומרת בוא ניתן דוגמא את ההוא נגיד שבוגד אוקי נגיד ההוא שבוגד באשתו "למה אתה בוגד? כי אסור לי לבגוד אני רוצה להוכיח לעצמי שמותר" עכשיו שימו לב למשהו מעניין הוא עצמו אם נשאל אותו "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד באשתך?" מה הוא יגיד "כי אשתי אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אבגוד בה" אבל מה האמת כשנשאל אותו "ומה אתה חושב את עצמך חושב שאסור או מותר אתה עצמך חושב שאסור כי אם אתה עצמך היית חושב שמותר לא היה לך דחף, כאילו זה בסדר אני חושב שמותר היא חושבת שאסור לא מפריע לי שהיא חושבת שאסור אם אני חושב שמותר".

זאת אומרת יש בתוכך מקום שאתה עצמך חושב שזה אסור לך "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד?" ואז הוא יביא איזה רשימה של טענות כשהוא עצמו יבין שהוא מצד עצמו חושב שזה מותר וזה בסדר אז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שלא אסור לו, הבן אדם פוגע לעצמו בבריאות "למה אתה פוגע לעצמך בבריאות? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור לעצמי על הבריאות, מה אתה חושב שאתה חייב לשמור לעצמך על הבריאות מה אתה חושב?" הוא יגיד "כן אני חושב שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות" זאת דרך אגב הסיבה שהוא לא פוגע לעצמו בבריאות עוד יותר, אם הוא היה חושב שהוא לא היה צריך לשמור לעצמו על הבריאות הוא היה יכול לפגוע לעצמו בבריאות עוד יותר.

אוקי עכשיו זאת אומרת "ולמה אתה חושב שאתה צריך לשמור לעצמך על הבריאות? כי..." נגיד ואז הוא יביא סיבות "כי אני רוצה לחיות כי פה כי שם" זאת אומרת שאם הוא פחות ירצה לחיות, שימו לב לרעיון אם הוא פחות ירצה לחיות אז הוא פחות יחשוב שהוא צריך לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא יחשוב שמותר לו לא לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שמותר לו לא לשמור על הבריאות הוא יגיד "אני רוצה לשמור לעצמי על הבריאות זה לא שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות".

זה כמו שפעם דיברנו על בן אדם נגיד שאוכל הרבה אוכל "למה אתה אוכל הרבה אוכל?" כי הוא חושב ששמן זה מכוער ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא אומר לעצמו "אני אוכל עוד יותר כדי לשכנע את עצמי ששמן זה לא מכוער" אבל אם הוא היה חושב ששמן זה לא מכוער אז הוא לא צריך להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא לא צריך לאכול עוד יותר כדי להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער.

נגיד בן אדם שיש לו כל מיני התנסויות נגיד יש לו התנסויות מיניות כאלה ואחרות אוקי לדוגמא ושואלים אותו "למה אתה רוצה את זה" אז הוא אומר "כי זה אסור, אוקי עכשיו מה אתה חושב אתה עצמך חושב שזה אסור או מותר מה אתה חושב?" עכשיו ואם הוא עצמו היה חושב שזה מותר אז הוא לא היה מרגיש שזה אסור ואז הוא לא צריך להוכיח לעצמו שזה מותר לו אבל בגלל שהוא עצמו חושב שזה אסור אז הוא רע לו מזה שהוא עצמו חושב שזה אסור ואז הוא צריך לשכנע את עצמו שזה לא אסור לו ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי כי אם הוא היה חושב שזה לא אסור אז אובייקטיבית אין לו עניין בזה אז הוא לא היה עושה את זה.

הבנו זה צד אחד צד שני מי אמר שאסור לך להרגיש שאסור לך כשבן אדם אומר "אני רוצה לעשות משהו שאסור לי כי אסור לי" מה הוא בעצם אומר "אסור לי להרגיש שאסור לי אסור לי להרגיש מוגבל, מגביל אותי להרגיש מוגבל" זאת אומרת שרע לו להרגיש שרע לו, עכשיו מה האיסור הכי חמור אל תרגיש שאסור לך אל תרגיש צמצום זה האיסור הכי חמור זאת אומרת לכן צריך לעבוד איתו גם "ונניח שהכל אסור לך מה הבעיה בזה מי אמר שזה רע שאסור לך" שזה בעצם להגיד לו "מותר לך להרגיש שאסור לך". הבנו איך מנתחים את זה עוד פעם בן אדם יש לו שתי הנחות יסוד אחד "אסור לי להרגיש שאסור לי" שתיים "אני חושב שמשהו אסור לי" אז גם לנטרל את ה - "למה את חושב שזה אסור לך" וגם לנטרל את זה שאתה חושב שאסור לך שאסור לך.

אז קודם כל "זה לא אסור לך זה מותר לך אתה רק לא רוצה זה לא שאתה אסור לך אתה לא חייב אתה לא מעוניין מותר לך להכניס את היד לאש ולהישרף אתה לא רוצה להכניס את היד לאש ולהישרף" כי אם בן אדם יגיד לעצמו "אסור לי להכניס את היד לאש ולהישרף יכול להיות שהוא יכניס את היד לאש רק בשביל להוכיח לעצמו שמותר לו, עכשיו רוב האנשים לא עושים את זה כי הם חושבים שמאוד אסור להם להכניס את היד לאש אבל בעיקרון בן אדם לפעמים עושה משהו הסבל שלו מהמחשבה שהוא חייב הורגת אותו, זה כמו שדיברנו בהקשר של המוטיבציה נכון אם אתה רוצה לתת למישהו מוטיבציה אתה צריך להוריד לו את המוטיבציה ואז תהיה לו יותר מוטיבציה.

נגיד בן אדם שאתה רוצה לגרום לו ללכת לעבוד אם אתה תספר לו כמה הוא חייב ללכת לעבוד הרבה פעמים יהיה לו עוד יותר חרדה והוא לא ילך לעבוד הרבה פעמים בן אדם לא ילך לעבוד כי המחשבה שאומרת שהוא חייב לעבוד מאמללת אותו והמחשבה מזעזעת אותו המחשבה שאומרת "אני חייב ללכת לעבוד" מזעזעת אותו המחשבה הזאת הוא מתנגד לזה והוא לא מוכן לעבוד בשום אופן הוא מוכן לשבת בבית ולסבול והכל רק הוא לא מוכנס להיכנע למחשבה שאומרת לו אתה חייב לעבוד, זאת אומרת שמרוב שהוא חושב שהוא חייב ללכת לעבוד מרוב זה הוא לא ילך לעבוד ולכן שמה לדוגמא מה תהיה השיטה לעשות הפוך על הפוך "מה אתה חושב אתה חושב שחייבים ללכת לעבוד" הוא יגיד "לא חייבים ללכת לעבוד, אוקי אז אל תעבוד, לא אבל חייבים ללכת לעבוד אז איך אני אסתדר בלי כסף".

זאת אומרת שהוא...
טוב לי לבד להשתחרר בטוח בעצמי פירוש פיתוח הביטחון העצמי לטפל בהתאבדות לפתח את הביטחון העצמי טיפולים פייסבוק בן זוג רגשיות obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אני רוצה את זה אסור אסור להרגיש אסור בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות דברים אסורים דחף דחף לבגוד דחף לעשות דחף לעשות דברים אסורים דחפים הגנה הכחשה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הרגשה התמודדות עם בגידה התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חוויה חוויות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבגידה טיפול בהתנהגות טורדנית טיפולים לא מבין לא מבין את עצמי לא רוצה לא רוצה לעבוד להבין את להבין את עצמי להבין את עצמך להיפטר מהתנהגות טורדנית להרגיש להתגבר על בגידה להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם בגידה להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למה אני למה אני רוצה למה אני רוצה את זה לעבוד לעשות דברים מה אני רוצה מהי התנהגות טורדנית מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מנגנון מנגנון הכחשה מנגנוני הגנה משבר בגידה משיכה משיכה לדברים אסורים סובל מהפרעה טורדנית פוגע בעצמי רגישות רגש רגשות רוצה רוצה לבגוד רוצה לעבוד רצון רצון לבגוד תחושה תחושות
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)? כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה ... ופסיכיאטרים. אליעד מסביר שהסיבה שהיא לא מצליחה להיפטר מהמחשבות היא דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ולנסות לגרש אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף ... ואינה מסוגלת להודות שגם בה קיימות רגשות שליליים כלפי המשפחה או הילדה, אפילו במידה מינימלית. כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD? הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו ... הללו מאבדות מכוחן ונחלשות. כאשר האדם מודה לעצמו באמת על הרגשות שלו, אפילו אם הם שליליים או מטרידים, יש פחות מתח ומאבק פנימי, וכך גם המחשבות הטורדניות נחלשות ומתמעטות. מהו הקשר בין שקרים למחשבות כפייתיות? אליעד מציע פתרון נוסף שמבוסס על העיקרון של אמת מוחלטת. לדבריו, אם האדם משוכנע שהמחשבות הטורדניות שלו הן שקריות לחלוטין, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא מאפשר לשקרים כאלו לעלות במוחו. הסיבה לכך היא שהאדם ... באופן מוחלט להפסיק לשקר בכלל, בכל תחום שהוא. כאשר האדם מתחייב לומר לעצמו את האמת בכל התחומים בחייו, אז באופן אוטומטי המחשבות השקריות והטורדניות יאבדו מכוחן ולא יופיעו יותר. איך עוזרים לאדם שלא מסוגל להכיר בשקר שלו? במקרה שהאדם טוען שהוא כבר מחויב לחלוטין לאמת ועדיין יש לו מחשבות כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו ... להיות אמיתי עם עצמו ולהכיר בכנות באמיתות הרגש והתחושות שלו, מבלי להילחם או להדחיק אותן. האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור ל - OCD? לדברי אליעד, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול להיות יעיל רק אם הוא תואם את הגישה שמוצגת כאן. כלומר, אם המטפל ... לעצמו, אז הטיפול יוכל להועיל. אולם אם הטיפול יתמקד רק בהדחקת המחשבות או בתרופות בלבד, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת לאורך זמן. התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות טיפול ב - OCD אמת מוחלטת מול אמת יחסית כיצד להפסיק מאבק פנימי? השפעת השקר על הנפש הבנת הבעיה - מחשבות כפייתיות (OCD) המשתתף מבקש עצה כיצד לעזור לאישה שסובלת ממחשבות כפייתיות
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום מפורט של הרצאתו של אליעד כהן בנושא טיפול במחשבות טורדניות ו - OCD, אליעד מציג ומנתח דוגמה אמיתית של אישה הסובלת ממחשבות טורדניות שמטרידות אותה ומציקות לה, במיוחד ... המטפל לשאול את המטופל עם מחשבה מטרידה? אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע ... מרגיש באופן רגשי ופיזי, כדי להבין מה עומד מאחורי המחשבה ומה תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת תמיד מטרה ... לה, כדי לחשוף את התפקיד של המחשבה ולנתק את האדם מהאמונה שהוא חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? אליעד ... להוביל את המטופל לתהליך של הבנה, מדוע הוא חושב את המחשבה ואיזו תועלת נסתרת הוא מפיק ממנה. כיצד לטפל במחשבה טורדנית שמקורה בטראומה או באירוע מהעבר? ... הקונפליקט שיצר את המחשבה. ברגע שמצליחים להבין את הקונפליקט הזה, ניתן לפרק את המבנה הפנימי שיוצר את המחשבה הטורדנית. האם יכול להיות שהמטופל לא באמת רוצה לוותר על המחשבה הטורדנית? אליעד מציין נקודה חשובה נוספת: ... שהפחד האמיתי של המטופלת הוא שהיא תבצע את מה שהיא חושבת, אך למעשה, המחשבה אינה מחייבת פעולה. אנשים עם מחשבות טורדניות לרוב בטוחים שהמחשבה תוביל ... למעשה. המטרה היא ליצור הבנה עמוקה שאפשר לחשוב משהו ללא צורך לממש אותו. מהי החשיבות של להטיל ספק במחשבה הטורדנית? אליעד מדגיש את החשיבות הגדולה של להטיל ספק במחשבה. הוא מסביר שכדי להיפטר ממחשבה טורדנית חייבים להטיל בה ספק באופן אמיתי ... זה מחייב סבלנות, העמקה והכוונה מדויקת מצד המטפל, תוך מתן מקום לרגשות ולפחדים של המטופל. איך לטפל במחשבה טורדנית? האם מחשבות טורדניות מובילות לפעולה? האם מחשבה רעה משרתת מטרה חיובית? כיצד להיפטר ממחשבות כפייתיות? איך להתמודד עם פחד לפגוע במישהו ...
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
... טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי מה ... רצויים טיפול CBT משולב למיגור בעיות רגשיות איך לבחור מטפל מתאים? טיפול ב - OCD ובהפרעות כפייתיות טיפול תת הכרתי וכיצד הוא פועל עצות מרבי ... רצויים טיפול CBT משולב למיגור בעיות רגשיות איך לבחור מטפל מתאים טיפול ב - OCD ובהפרעות כפייתיות טיפול תת הכרתי וכיצד הוא פועל טיפול ...
טיפול ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, מדמיין את עצמי תלוי, רואה את עצמי מת, חבר שלי התאבד, חבר שלי תלה את עצמו, חושב על המוות, איך להתמודד עם התאבדות? מחשבות טורדניות, מפחד להתאבד, מחשבות אובדניות
טיפול ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, מדמיין את עצמי תלוי, רואה את עצמי מת, חבר שלי התאבד, חבר שלי תלה את עצמו, חושב על המוות, איך להתמודד עם התאבדות? מחשבות טורדניות, מפחד להתאבד, מחשבות אובדניות
טיפול ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, מדמיין את עצמי תלוי, רואה את עצמי מת, חבר שלי התאבד, חבר שלי תלה את עצמו, חושב על המוות, איך להתמודד עם התאבדות? מחשבות טורדניות, מפחד להתאבד, מחשבות אובדניות למה אדם מדמיין את עצמו תלוי לאחר שחברו התאבד? כאשר אדם שומע שחברו התאבד בתלייה, הוא עלול להתחיל לדמיין את עצמו תלוי, ... בכלל התמונה הזו עולה בדמיונו ומה עושים עם המחשבה הזו, שהופכת להיות טורדנית ומפחידה. האם המחשבה על תלייה מצביעה על רצון להתאבד? אליעד כהן מציג מספר אפשרויות לגבי מקור המחשבה הטורדנית של האדם המדמיין את עצמו תלוי: אפשרות אחת היא שהאדם בתוך תוכו אכן רוצה להתאבד, ולכן הוא מדמיין זאת. מצב כזה עשוי להגביר את הלחץ שלו עוד יותר, שכן הוא ... באמת מעוניין להתאבד. אפשרות שנייה היא שאין רצון אמיתי להתאבד, אלא שזו מחשבה טורדנית שנוצרה בעקבות טראומה של הידיעה שחברו התאבד בתלייה. אפשרות נוספת שהאדם מנסה להימנע בכל כוחו מתלייה, ולכן המוח שלו מזהיר אותו מפניה שוב ושוב באמצעות דמיון טורדני . כיצד לטפל במחשבה הטורדנית על תלייה? אליעד כהן מציע שיטת טיפול ספציפית, אשר מבוססת על התמודדות ישירה והגיונית עם המחשבה המפחידה. הוא מדגיש שיש לשאול שתי שאלות מרכזיות בכל פעם ... ולהיזהר כדי שלא להגיע למצב הזה. לכן, המחשבה חוזרת שוב ושוב והופכת לטורדנית. הדרך להפסיק את המעגל הזה היא לגרום למוח להפסיק להרגיש מאוים. ברגע שהמוח מבין שאין איום ממשי בתלייה, ושהאדם לא מפחד כל כך מהאפשרות של תלייה, הוא כבר לא ... הרצון למות. מה עושים אם האדם מפחד למות בעקבות התאבדות של חברו? לעתים, המחשבה הטורדנית של תלייה אינה נובעת מרצון להתאבד, אלא דווקא מפחד עמוק מהמוות עצמו. כאשר האדם שמע שחברו התאבד, הוא לפתע התעמת עם רעיון המוות מקרוב, וזה גרם לו לפחד ... המחשבה על תלייה. במצב זה, אם האדם יתמודד ויפחית את פחדו מהמוות, המחשבה הטורדנית תיחלש ואף תיעלם לגמרי. השיטה של אליעד כהן כאן היא שוב לשאול - ומה יקרה אם באמת אמות? כדי לגרום לאדם להכיר בכך שאין צורך להימנע מהפחד הזה בכל מחיר, וכך להקטין את העוצמה של המחשבה הטורדנית. האם הפחד מתמקד דווקא בשיטת ההתאבדות עצמה? אליעד כהן מציין שייתכן שהפחד של האדם קשור ספציפית לתלייה ולא בהכרח למוות עצמו. אדם יכול לפחד דווקא ... מתמקד ספציפית בהפחתת הפחד מהסיטואציה המסוימת. סיכום הדרך לטיפול במחשבות טורדניות על תלייה והתאבדות לסיכום, לפי אליעד כהן, הטיפול במחשבות טורדניות על תלייה והתאבדות נעשה באמצעות הבנת מקור הפחד או הרצון הסמוי, וחקירה הגיונית ומעמיקה של המחשבה הטורדנית עצמה. השאלות מה הסיכוי שזה יקרה? ואם זה יקרה, אז מה? הן כלי מרכזי בהפחתת עוצמת המחשבות והפחד. בנוסף, הפחתת הפחד מהמוות או זיהוי רצון פנימי להתאבד הם שלבים משמעותיים בטיפול אפקטיבי במחשבות טורדניות מסוג זה. איך להפסיק מחשבות טורדניות? פחד מהתאבדות חבר מה לעשות עם מחשבות על מוות? האם דמיון של התאבדות מעיד על רצון אמיתי? טיפול עצמי במחשבות אובדניות אליעד: סיפרו לבן אדם שחבר שלו ...
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
... בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה להתמקד בהבנת ההיגיון הפנימי שמאחורי המחשבות המוזרות של האדם, ... שלו אין משוגע שהוא משוגע גנרי כללי תמיד יש איזה היגיון תמיד יש איזה היבט תמיד יש איזה משהו. זה נכון או לא נכון? ש: כן. אליעד: גם בן אדם שיש לו נגיד OCD למה יש לך דווקא את ה - OCD הזה ולמה זה התחיל דווקא ככה ולמה זה דווקא יש לזה היגיון אתה יכול להגיד שאתה לא יודע את ההיגיון אבל יש לזה היגיון, גם בן אדם אומר אין אני עושה מה שאני עושה זה בלי ... לעוד שיגעון יאללה תביאי עוד שיגעון בן אדם מדמיין, תביאי הפרעה מה שבא לך תמציאי. ש: סתם הפרעה. אליעד: סתם תמציאי עכשיו דמיון פרוע תשתגעי תדמייני. ש: אז OCD . אליעד: לא OCD נביא את ההפרעות הפרנואידיות סכיזופרניות תביאי משהו כזה מטורף. ש: בן אדם שמכוניות מדברות איתו. אליעד: אוקי הדרך הכי מהירה לדעת זה עוד פעם איך זה מרגיש לך. ש: הנהג ...
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 1
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 1
... פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, ... במחשבות רדיפה? מה לעשות עם הפרעות פרנואידיות? טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות איך לעזור למישהו עם OCD? מהי הסיבה למחשבות לא הגיוניות? טיפול רגשי במחלות נפשיות למה אנשים ממציאים הזיות שווא? עכשיו ...
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... לטפל - הכל כולל הכל על טיפול לטפל - רשימת כל הנושאים טיפול לטפל טיפול cbt טיפול nlp טיפול ocd טיפול אחרי בגידה טיפול אישי טיפול ב nlp טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול בpdd טיפול בא מיניות טיפול באו סי די טיפול באובדנות טיפול באובססיה טיפול באובססיה זוגית טיפול באובססיות טיפול באוטיזם טיפול באונס טיפול באיומי התאבדות טיפול ... של לקוח טיפול בהתנגדות טיפול בהתנגדות לקוח טיפול בהתנגדות מכירה טיפול בהתנגדות קניה טיפול בהתנגדות של לקוח טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בהתקף חרדה טיפול בהתקפי חרדה טיפול בזהות מגדרית טיפול בזהות מינית טיפול בזיכרון רע טיפול בחולה נפש טיפול בחולי ... טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפש קשות טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול במחשבה טיפול במחשבה טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות אובדניות טיפול במחשבות טורדניות טיפול במחשבות מציקות טיפול במחשבות רדיפה טיפול במחשבות שווא טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות טיפול במצבי לחץ טיפול ... במחלות נפש קשות טיפול רגשי למבוגרים טיפול רגשי קוגניטיבי טיפול שורשי בבעיות טיפול שכלי טיפול תרופתי טיפול תרופתי ב ocd טיפול תרופתי בדיכאון טיפול תרופתי בחרדה טיפול תרופתי בחרדות טיפול תרופתי נגד חרדה טיפול תת הכרתי לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באדם סכיזופרן לטפל באובדנות לטפל באוסידי לטפל באחרים לטפל באנורקסית לטפל באנשים לטפל באנשים בלי להיות מושפע לטפל באפשרות לטפל באפשרות שהבעיה תחזור לטפל באשפוז לטפל ... לקוח לטפל בהתנגדויות לקוח מראש לטפל בהתנגדויות מכירה לטפל בהתנגדויות של לקוח לטפל בהתנגדות לטפל בהתנגדות מכירה לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בזוג לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל בחוסר מוטיבציה לטפל בחרדה לטפל בחרדה כללית לטפל בחרדות לטפל בחרדת לטפל בחרדת ... לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לטפל במחשבה לטפל במחשבה טורדנית לטפל במחשבות לטפל במחשבות מציקות לטפל במישהו לטפל במישהו שמתנגד לטפל במישהו שמתנגד לטיפול לטפל במשוגע לטפל בנטיות ...
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או ... פחדים או חוסר משמעות עמוק יותר בחייו של האדם. מהן ההתנהגויות הכפייתיות ואיך הם מתחילות? לעיתים, אדם המתמודד עם OCD מתמקד במחשבה טורדנית אחת, לדוגמה, חשש משטיפת ידיים שאינה מספקת את תחושת הניקיון הנדרשת. התמקדות כזו נראית כאילו ... כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? אליעד מציע גישה מעמיקה יותר במקום להתמקד רק בהיבטים החיצוניים של OCD. הוא מציע לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. ... בהבנת הצורך העמוק שמניע את ההתנהגויות הללו. מהו הרווח הנפשי במחשבות טורדניות? לפי אליעד, המחשבות הטורדניות עשויות להוות מנגנון הגנה שמסייע לאדם להימנע מהתמודדות עם פחדים או רגשות כואבים. במקרים מסוימים, OCD מספק תחושת ביטחון זמני. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהשלטון על המחשבה האם סגרתי את הדלת? מעניק לו תחושת ... הבעיה האמיתית שמציקה לו (כמו פחד מהמוות או פחד מנטישה). האם OCD קשור לחוסר משמעות או ריקנות בחיים? אליעד מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול ... עמוקים יותר. מה החשיבות של טיפול בשורש הבעיה? הטיפול ב - OCD לא צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות . הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד ... אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות טורדניות? מחשבות טורדניות אינן רק מקור לסבל, אלא גם עשויות לספק רווח רגשי מסוים, כמו תחושת ביטחון או שליטה. כאשר אדם ...
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית , איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים מה הסיבה האמיתית לפעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסביר שאנשים הסובלים מ - OCD עם חזרתיות, נוטים לחזור על פעולות מסוימות שוב ושוב מתוך צורך בוודאות. כאשר אדם סוגר דלת פעם אחר פעם, שוטף ידיים שוב ושוב, או בודק דברים פעמים ... לעלות את הביטחון ל - 91, ואז ל - 92, וכך הלאה, עד שיגיע ל - 100 אחוז ביטחון. כיצד לטפל ב - OCD של חזרתיות הקשורה לצורך בוודאות? אליעד מציע שתי דרכי טיפול מרכזיות לטיפול ב - OCD של חזרתיות הקשורה לוודאות: הדרך הראשונה היא ללמוד לקבל את חוסר הוודאות. כאן המטרה היא לגרום לאדם להבין שזה לא סוף העולם אם ידיו אינן נקיות ... שיתמקד בצורך הרגשי האמיתי שמאחורי הפעולה. איך להתחיל לטפל בבעיה של פעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסכם ואומר שהצעד הראשון בטיפול הוא תמיד זיהוי ברור של הגורם המדויק להתנהגות החזרתית. יש להבין: מה בדיוק האדם מרוויח מפעולה ... שתוביל לשינוי. איך להפסיק שטיפת ידיים חוזרת ונשנית? איך מטפלים בחזרתיות אצל ילדים? מה גורם להתנהגות כפייתית? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? איך מתמודדים עם טקסים של OCD? מה לעשות עם התמכרות לבדיקת הטלפון? האם אפשר להחלים מ - OCD? איך לטפל בתנועות חזרתיות בילדים? איך לטפל בחזרה על משפטים אצל ילדים? איך לטפל בחזרתיות בדיבור אצל ילדים? איך לטפל בילד שחוזר על אותו משפט? ... בדיקה חוזרת ונשנית של הגז, התמכרות לפלאפון, התמכרות לווצאפ, התמכרות לאינסטגרם, איך לצאת מ ocd? טיפול ב ocd חמור, האם אפשר להחלים מ ocd? האם סגרתי את הדלת? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? התנהגויות חוזרות של שטיפת ידיים, בדיקות חוזרות, למה אני שוטף את הידיים שוב ושוב? בדיקה ... הפעולה, ילד שחוזר שוב ושוב על אותו המשפט, חזרתיות בהתנהגות של ילדים, מחלת האנשים החכמים, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, פעולות טקסיות שוב ושוב, שטיפת ידיים כפייתית, איך להתמודד עם טקסים של OCD? איך להתמודד עם טקסים טורדניים דתיים? איך להתמודד עם טקסים אובססיביים? ocd טקסים, איך להתמודד עם פעולות טקסיות? איך לטפל בפעולות כפייתיות? איך לטפל בפעולות טקסיות באופן חזרתי? ממה נובע ביצוע פעולות טקסיות שוב ושוב? איך לטפל בהתנהגויות חזרתיות? איך לטפל בפעולות חזרתיות? איך ... בדחף בלי נשלט? איך לטפל בבדיקה חוזרת ונשנית? אדם שחוזר שוב ושוב על אותן פעולות, נוירוזה כפייתית, צורך בשטיפת ידיים חוזרת ונשנית, מקלחת חוזרת ונשנית בדיקה חוזרת ונשנית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ocd טיפול, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ocd טיפול, איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, מאמן אישי לילדים נוער והורים, קואצ'ר לזוגיות בתחום ocd טיפול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 03:50:31 - wesi1