אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתמודד עם בגידה ✔טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
למה אנשים רוצים דווקא את מה שאסור להם?

אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים רוצים לעשות דברים לא בגלל תועלת ממשית, אלא דווקא בגלל התחושה שאסור להם. לדוגמה, יכול להיות אדם שנוסע באור אדום ברמזור, לא כי הוא חושב שזה בטוח או טוב, אלא כי הוא מרגיש צורך להוכיח לעצמו שלא יגבילו אותו. אם יבדקו איתו מה היה קורה אילו היה מותר לנסוע באדום, הוא כנראה יגיד שלא היה נוסע כך, כי אין בכך שום תועלת. אבל המחשבה שאוסרים עליו לעשות את זה מעוררת בו דחף דווקא לפעול נגד האיסור.

מדוע אנשים עושים את ההפך ממה שאומרים להם?

כאשר אדם מרגיש שאסור לו לעשות משהו, מתעורר אצלו דחף פנימי להתנגד לאיסור הזה. הוא רוצה להוכיח לעצמו שהוא לא מוגבל ושלא יגידו לו מה לעשות. לדוגמה, אדם שרוצה לבגוד בבת זוגו, לעיתים כלל לא באמת רוצה לבגוד, אלא רק רוצה להוכיח לעצמו שלא מגבילים אותו. אם בת הזוג היתה אומרת לו שזה בסדר לבגוד, ייתכן שלא היה לו עניין בכך. מה שמניע אותו הוא לא המעשה עצמו, אלא המחשבה שיש דבר שאסור לעשות, ולכן הוא צריך להוכיח לעצמו שמותר.

איך אפשר לטפל בתחושת האיסור הפנימית?

אליעד כהן מפרט את שיטת הטיפול באנשים שהדחף שלהם נובע מתחושת האיסור. הוא מציע טיפול בשני רבדים מרכזיים:
  • הראשון הוא להסביר לאדם שאין באמת איסורים מוחלטים. לדוגמה, אם מישהו חושב שאסור לו לפגוע בבריאותו, הוא צריך להרגיש שבעצם מותר לו לפגוע בעצמו. ההכרה הפנימית הזו, שמותר לו, מפחיתה את הדחף לעשות דווקא דברים שפוגעים בו, כי אין יותר צורך להוכיח לעצמו את החופש שלו נגד האיסור.
  • השני הוא להסביר לאדם שזה בסדר להרגיש מוגבל, כלומר, שמותר לו להרגיש גם שאסור לו. אם האדם יהיה מסוגל לקבל את התחושה שמותר לו להרגיש מוגבל, אז הוא לא יצטרך להתנגד לתחושת המגבלה ולהוכיח לעצמו את ההפך. זהו למעשה תהליך של פירוק הנחות היסוד: מחד, "אסור לי להרגיש מוגבל", ומאידך "אני חייב להוכיח שמותר לי". כשאדם מפסיק להרגיש שחייב להוכיח את ההפך, הוא כבר לא צריך לפעול נגד האיסור.
מה קורה כאשר אדם מנסה להוכיח לעצמו משהו?

אליעד מביא דוגמה של אדם שמזיק לעצמו בכוונה, רק כדי להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו. אם אותו אדם באמת לא היה חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות שלו, אז הוא לא היה מרגיש דחף להזיק לעצמו. הסיבה שאותו אדם בכלל מגביל את הפגיעה שלו היא כי עמוק בפנים הוא כן חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות. אם הוא היה באמת חופשי מהמחשבה הזו, הוא לא היה מרגיש צורך להזיק לעצמו כדי להוכיח לעצמו שמותר לו.

כיצד הקצנה בהתנהגות מגלה דחפים פנימיים?

אליעד מסביר שהרבה פעמים כשאדם מקצין בהתנהגות מסוימת, זה כי עמוק בפנים הוא חושב את ההפך. אדם שכל הזמן מחייך ומראה שטוב לו, ייתכן שמסתיר עצבות עמוקה. אדם שכל הזמן מדגיש עד כמה הוא מאושר, כנראה מסתיר בתוכו עצב או חוסר. אדם שמפגין בטחון עצמי מוגזם, כנראה מרגיש חסר ביטחון באופן עמוק. ההקצנה מתרחשת כי האדם מנסה לכסות על תחושה פנימית הפוכה. לדוגמה, מי שאוכל הרבה כי הוא חושב ששומן זה מכוער, אוכל יותר דווקא כדי להוכיח לעצמו ששומן הוא לא מכוער, למרות שהוא עצמו חושב שכן.

מהי החשיבות של קבלת תחושות שליליות?

נקודה נוספת שאליעד מבהיר היא שלא חייבים לברוח מרגשות שליליים. אנשים לרוב חשים שעליהם לברוח מהכאב, מעצב, מכעס, מחרדה או מדיכאון. אבל מי החליט שתחושות אלו הן רעות בהכרח? אפשר גם...
עכשיו יכול להיות בן אדם שהוא נגיד רוצה לעשות משהו מסוים אוקי וכשחוקרים למה הוא רוצה לעשות את המשהו מה שמתברר שהוא רוצה לעשות את המשהו כי...?

ש: כי משהו.

אליעד: לא זה סיבה למה בא לו לעשות את המשהו הוא רוצה לעשות את המשהו כי הוא חושב שאסור לו לעשות אותו.

ש: שאסור לו?

אליעד: כן עוד פעם יש אנשים שהם רוצים לעשות, עוד פעם יש בן אדם ככה הוא רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות משהו" הוא אומר "כי אז אני אהיה יותר עשיר כי אז יאהבו אותי כי אז משהו", בסדר אבל לפעמים יכול להיות מצב שבן אדם רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות את זה" חוקרים וחוקרים והוא רוצה לעשות את זה כי הוא אומר "בגלל שאסור לי לעשות את זה לכן אני רוצה לעשות את זה".

ש: ולמה הוא עושה את זה יוצא איזושהי תועלת בסופו של דבר.

אליעד: לא ברור כי הוא נגיד מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו יש לו כאילו התניה במוח אם אסור לך תעשה.

ש: אתה שואל למה זה קורה?

אליעד: עוד לא שאלתי רק תיארתי את המצב.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו עוד פעם יש מצב יכול להיות מצב של בן אדם שהוא רוצה לעשות משהו והסיבה שהוא רוצה לעשות את זה היא בגלל כשחוקרים "למה אתה רוצה לעשות את זה מה זה נותן לך" אז הוא אומר "תקשיב זה לא נותן לי כלום חוץ מדבר אחד שאני יודע שאני יכול לעשות את זה" כי אומרים לו אסור לעשות משהו ואז הוא רוצה לעשות את זה כי אמרו לו שאסור, אוקי עכשיו השאלה היא זה איך להתמודד עם מצב כזה כאילו איך אפשר לצאת מזה.

ש: למה צריך להגיע?

אליעד: טוב כי לפעמים הבן אדם כבר מתחיל לעשות דברים שהוא לא היה רוצה לעשות אותם, שימו לב אם אומרים לו "תקשיב אם היו אומרים לך שמותר לעשות את זה שזה בסדר לעשות את זה היית רוצה לעשות את זה?" הוא אומר "לא הייתי רוצה" זאת אומרת שהוא רוצה לעשות את זה רק כי אמרו לו אסור וזה מציק לו המחשבה שאסור לו לעשות, עוד פעם זה כמו מים גנובים ימתקו זאת אומרת הוא רוצה לעשות את הדבר כי אמרו לו שאסור אני אומר לו "תקשיב ואם לא היה אסור לעשות את זה היית רוצה לעשות?" הוא אומר "לא לא הייתי אין לי בזה זה לא נותן לי כלום" זאת אומרת שהוא בעצם מבין שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו בשביל לעשות אותו אלא הוא רוצה לעשות אותו כדי להוכיח לעצמו "שלא יגידו לי מה לעשות אני אעשה מה שאני רוצה".

רגע זה הבנו זאת אומרת הבן אדם עכשיו נמצא בקונפליקט למה כי הוא הרגיש שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו מצד אחד יכול להיות שהוא בכלל לא רוצה לעשות אותו אפילו הוא רוצה לא לעשות אותו אבל המחשבה שאומרת לו "תקשיב אסור לך לעשות את זה" המחשבה הזאת מחרפנת אותו והוא אומר "אני חייב לעשות את זה" נגיד לדוגמא אנשים נגיד שעושים דברים מסוכנים אומרים לו "כאילו אם היה מותר היית עושה את זה" הוא אומר לא אבל בגלל שאסור הסיבה לעשות, כאילו זה מביא לו נזק גורם לו נזק נגיד אבל המחשבה שאסור לו היא משגעת עושה לו מאוד רע ובגלל זה הוא רוצה לעשות את זה. אז איך אפשר להתמודד עם כזה מצב איך אפשר לצאת ממצב כזה חוץ מאשר לך תעשה את זה?

ש: צריך לגרום לו להרגיש שמותר לו לעשות הכל.

אליעד: אבל אסור לך לעשות את זה מה זאת אומרת?

ש: צריך להפוך לו את ההתניה בראש.

אליעד: בוא ניתן דוגמא נגיד מישהו נגיד רוצה לרצוח מישהו אומרים לו "למה אתה רוצה לרצוח מישהו מה האינטרס שלך לרצוח אותו?" הוא אומר "תקשיב האמת היא שאני לא רוצה לרצוח אף אחד אין לי עניין בלרצוח אף אחד ואני בכלל לא רוצה לרצוח אנשים מהרבה סיבות, אז למה אתה שוקל לרצוח מישהו?" אז הוא אומר "תראה הסיבה היחידה היא כי אני יודע שיש טאבו שאסור לרצוח לכן אני רוצה לרצוח כדי להוכיח לעצמי שאני לא מקשיב לחוקי החברה", נגיד בא ניקח משהו אחר בן אדם נוסע באדום "למה אתה נוסע באדום מה הדחף שלך לנסוע באדום?" אז הוא אומר "תראה האמת היא שאני מבחינתי מעדיף לא לנסוע באדום אני מבין שזה מסוכן לי לנסוע באדום אבל אני נוסע באדום כי המוח אומר לי אסור לך לנסוע באדום" ואז הוא אומר "מה הם יגידו לי איך לנסוע לא מקבל את זה לכן אני נוסע באדום".

אז זאת אומרת הוא אומר "תראה אם היה מותר לנסוע באדום לא הייתי נוסע באדום כי זה מסוכן" אם נגיד היו אומרים "תקשיב אל תיסע באדום כי זה מסוכן אבל מותר לך אם אתה רוצה" הוא אומר "טוב אז ההיגיון שלי אומר יש אדום למה שאני אסע זה מסוכן לי ובגלל שאמרו לי אסור לי לנסוע באדום ואם תיסע תחטוף דוח זה וזה" אז הוא אומר "אין עכשיו אני חייב לנסוע באדום כי אני לא מוכן להרגיש רע מהמחשבה שאומרת לי שאסור לנסוע באדום".

ש: אבל יש אפשרות בדרך כאילו הפשוטה נראית לי של להגיד לו "אין בעיה אתה משנה את כללי המשחק" הוא אומר "אני משנה לגביך את כללי המשחק".

אליעד: הכל בסדר איך אנחנו מוציאים אותו מהקונפליקט הזה?

ש: על ידי הפחדה נניח פשיטה.

אליעד: אבל איך זה פתר לו את הבעיה אבל זה לא פתר לו את הבעיה, מה אמרת לו אם תיסע באדום נהרוג אותך מה הפתרון.

ש: נניח סתם אני זורק איזשהו פתרון שם אותך בכלא.

אליעד: הוא יודע את זה כבר מראש הוא יודע את זה בשביל זה יש לו בעיה הוא יודע את זה זאת בדיוק הבעיה שהוא יודע את זה והוא עדיין משתגע עם עצמו זאת בדיוק הבעיה.

ש: זה לא מתריע.

אליעד: הפוך לא זה עוד יותר גרוע כשאתה אומר לו אם זה נשים אותך בכלא הוא אומר "מה עכשיו אתה מאיים עלי עם כלא עכשיו אני אוכיח לעצמי שאני לא מפחד מהכלא", הפוך הרי הוא המניע שלו לעשות את זה זה כי אמרת לו שאסור אז אם אתה אומר לו עוד יותר שאסור הוא עוד יותר רוצה לעשות את זה. מה אתה רוצה להגיד איך ניגשים לזה?

ש: אפשר לגשת מכל מיני כיוונים להגיד את העיקר לפתור לו את העניין הזה שהוא לא יכול לקבל אסור, זאת אומרת הוא רוצה בפנים להיות אלוהים הוא מרגיש כל דבר שאומרים לו לא הוא מצמצם אותו אנחנו נסביר לו נגיד שאלוהים זה להיות בכלל מצומצם כאילו לקבל את זה.

אליעד: רגע שנייה קודם כל התשובה שלך בכיוון אבל איך ניגשים לזה מלכתחילה אז בואו תסתכלו כשבן אדם יש לו קונפליקט כל קונפליקט מורכב משני דברים סותרים נכון אם אין לנו שני דברים סותרים אין קונפליקט, זאת אומרת יש פה שני דברים סותרים מצד אחד הוא מרגיש רע הוא מרגיש שדברים אסורים לו שאסור לו לעשות והוא לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לו יש פה שני דברים מנוגדים הוא גם מניח שהם אסורים לו לעשות את הדברים האלה והוא גם אומר "אני לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לי".

ולכן מה זה אומר לנו ולכן הפתרון האידיאלי למצב הזה יהיה לא בהכרח שזה קל להביא את זה אבל מה הפתרון האידיאלי יהיה לטפל בשני הדברים דבר ראשון לגרום לו להרגיש בנוח שדברים אסורים לו דבר שני לגרום לו להבין שדברים לא באמת אסורים לו, זה ככה מנתחים את זה עוד פעם הוא מניח שדברים אסורים לו והוא מניח שהוא לא רוצה את זה שדברים אסורים לו ולכן אנחנו צריכים לפרק בעולם אידיאלי את שתי הנחות היסוד "קודם כל מי אמר שאסור לך בא נראה לך שאתה מבחינתך זה בסדר גמור לעשות את זה".

אם בן אדם בתוך תוכו ירגיש שמותר לו לעשות הכל עכשיו אתה לא חייב לעשות הכל קודם כל מותר לך דבר שני גם מותר לך שיהיה אסור לך "הכל מותר לך" פירושו גם מותר לך שיהיה אסור לך זאת אומרת גם אם זה אסור לך זה בסדר, בוא ניתן דוגמא נגיד בן אדם מכניס את היד לאש "למה אתה מכניס את היד לאש" נגיד הוא פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כי אני יודע שאני צריך לשמור על הבריאות שלי וזה משגע אותי המחשבה שאני צריך לשמור על הבריאות שלי לכן אני פוגע בבריאות שלי כדי להוכיח לעצמי שאני לא צריך לשמור על הבריאות" עכשיו אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף מה היה קורה קודם כל האם הוא היה מתאבד זה הסוף לא.

עוד פעם אם בן אדם נגיד פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור על הבריאות שלי" אוקי עכשיו אם בן אדם יגיד "אני עכשיו כל מה שאומרים לי אסור אני עושה הפוך" מה הדבר הכי גרוע שהוא יעשה יתאבד נגיד לא יש משהו יותר גרוע כי מה אסור לך בקצה אסור לך לא להאמין לשכל שלך הדבר שלא משנה מה אסור לך הכי אסור בעולם לא להאמין לשכל אם אתה תגיד "אני עכשיו מה הכי אסור לי לא להאמין לשכל מה אני הכי חייב להאמין לשכל אני לא מאמין יותר לשכל" נגמר המשחק ואז גם לא היה לו את הבעיה מלכתחילה.

זאת אומרת הבן נגיד שפוצע את עצמו כי הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו הוא לא באמת הולך עם זה עד הסוף כי אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף לא הייתה לו בעיה, אוקי בוא ניתן דוגמא אחרת עכשיו אם בן אדם נגיד הוא רוצה לבגוד באשתו "למה אתה בוגד באשתך? כי אסור לי, זאת אומרת אם אשתך הייתה אומרת לך "תעשה מה שאתה רוצה עם מי שאתה רוצה היית בוגד בה? לא, אז למה אתה בוגד בה? כי היא אמרה שאסור והמחשבה שאסור משגעת אותי אני חייב להוכיח לעצמי שמותר שאני יכול לעשות את מה שאסור" אוקי זאת אומרת שהוא חושב שאסור, עכשיו אם היה הולך קודם כל עם זה עד הסוף אז הוא היה מטיל ספק בתפיסה שאומרת שיש הבדל בין יש לאין או מה שזה לא יהיה אוקי זה אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף.

עכשיו פרקטית מה אנחנו נעשה אנחנו גם נסביר לו שזה בסדר שהוא יבגוד וגם נסביר לו שזה בסדר להרגיש שאסור, עכשיו מה זאת אומרת להסביר לו שזה בסדר שיבגוד שימו לב הוא חושב שאסור לו לבגוד אם הוא לא היה חושב, אם עכשיו מישהו יגיד לך "אסור לך לגעת בתקרה" נגיד "אז הוא אמר שאסור לי לגעת בתקרה אני יודע שמותר לי לגעת בתקרה ולכן אין לי דחף לגעת בתקרה כי אני לא באמת חושב שאסור", זאת אומרת בוא ניתן דוגמא את ההוא נגיד שבוגד אוקי נגיד ההוא שבוגד באשתו "למה אתה בוגד? כי אסור לי לבגוד אני רוצה להוכיח לעצמי שמותר" עכשיו שימו לב למשהו מעניין הוא עצמו אם נשאל אותו "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד באשתך?" מה הוא יגיד "כי אשתי אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אבגוד בה" אבל מה האמת כשנשאל אותו "ומה אתה חושב את עצמך חושב שאסור או מותר אתה עצמך חושב שאסור כי אם אתה עצמך היית חושב שמותר לא היה לך דחף, כאילו זה בסדר אני חושב שמותר היא חושבת שאסור לא מפריע לי שהיא חושבת שאסור אם אני חושב שמותר".

זאת אומרת יש בתוכך מקום שאתה עצמך חושב שזה אסור לך "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד?" ואז הוא יביא איזה רשימה של טענות כשהוא עצמו יבין שהוא מצד עצמו חושב שזה מותר וזה בסדר אז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שלא אסור לו, הבן אדם פוגע לעצמו בבריאות "למה אתה פוגע לעצמך בבריאות? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור לעצמי על הבריאות, מה אתה חושב שאתה חייב לשמור לעצמך על הבריאות מה אתה חושב?" הוא יגיד "כן אני חושב שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות" זאת דרך אגב הסיבה שהוא לא פוגע לעצמו בבריאות עוד יותר, אם הוא היה חושב שהוא לא היה צריך לשמור לעצמו על הבריאות הוא היה יכול לפגוע לעצמו בבריאות עוד יותר.

אוקי עכשיו זאת אומרת "ולמה אתה חושב שאתה צריך לשמור לעצמך על הבריאות? כי..." נגיד ואז הוא יביא סיבות "כי אני רוצה לחיות כי פה כי שם" זאת אומרת שאם הוא פחות ירצה לחיות, שימו לב לרעיון אם הוא פחות ירצה לחיות אז הוא פחות יחשוב שהוא צריך לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא יחשוב שמותר לו לא לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שמותר לו לא לשמור על הבריאות הוא יגיד "אני רוצה לשמור לעצמי על הבריאות זה לא שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות".

זה כמו שפעם דיברנו על בן אדם נגיד שאוכל הרבה אוכל "למה אתה אוכל הרבה אוכל?" כי הוא חושב ששמן זה מכוער ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא אומר לעצמו "אני אוכל עוד יותר כדי לשכנע את עצמי ששמן זה לא מכוער" אבל אם הוא היה חושב ששמן זה לא מכוער אז הוא לא צריך להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא לא צריך לאכול עוד יותר כדי להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער.

נגיד בן אדם שיש לו כל מיני התנסויות נגיד יש לו התנסויות מיניות כאלה ואחרות אוקי לדוגמא ושואלים אותו "למה אתה רוצה את זה" אז הוא אומר "כי זה אסור, אוקי עכשיו מה אתה חושב אתה עצמך חושב שזה אסור או מותר מה אתה חושב?" עכשיו ואם הוא עצמו היה חושב שזה מותר אז הוא לא היה מרגיש שזה אסור ואז הוא לא צריך להוכיח לעצמו שזה מותר לו אבל בגלל שהוא עצמו חושב שזה אסור אז הוא רע לו מזה שהוא עצמו חושב שזה אסור ואז הוא צריך לשכנע את עצמו שזה לא אסור לו ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי כי אם הוא היה חושב שזה לא אסור אז אובייקטיבית אין לו עניין בזה אז הוא לא היה עושה את זה.

הבנו זה צד אחד צד שני מי אמר שאסור לך להרגיש שאסור לך כשבן אדם אומר "אני רוצה לעשות משהו שאסור לי כי אסור לי" מה הוא בעצם אומר "אסור לי להרגיש שאסור לי אסור לי להרגיש מוגבל, מגביל אותי להרגיש מוגבל" זאת אומרת שרע לו להרגיש שרע לו, עכשיו מה האיסור הכי חמור אל תרגיש שאסור לך אל תרגיש צמצום זה האיסור הכי חמור זאת אומרת לכן צריך לעבוד איתו גם "ונניח שהכל אסור לך מה הבעיה בזה מי אמר שזה רע שאסור לך" שזה בעצם להגיד לו "מותר לך להרגיש שאסור לך". הבנו איך מנתחים את זה עוד פעם בן אדם יש לו שתי הנחות יסוד אחד "אסור לי להרגיש שאסור לי" שתיים "אני חושב שמשהו אסור לי" אז גם לנטרל את ה - "למה את חושב שזה אסור לך" וגם לנטרל את זה שאתה חושב שאסור לך שאסור לך.

אז קודם כל "זה לא אסור לך זה מותר לך אתה רק לא רוצה זה לא שאתה אסור לך אתה לא חייב אתה לא מעוניין מותר לך להכניס את היד לאש ולהישרף אתה לא רוצה להכניס את היד לאש ולהישרף" כי אם בן אדם יגיד לעצמו "אסור לי להכניס את היד לאש ולהישרף יכול להיות שהוא יכניס את היד לאש רק בשביל להוכיח לעצמו שמותר לו, עכשיו רוב האנשים לא עושים את זה כי הם חושבים שמאוד אסור להם להכניס את היד לאש אבל בעיקרון בן אדם לפעמים עושה משהו הסבל שלו מהמחשבה שהוא חייב הורגת אותו, זה כמו שדיברנו בהקשר של המוטיבציה נכון אם אתה רוצה לתת למישהו מוטיבציה אתה צריך להוריד לו את המוטיבציה ואז תהיה לו יותר מוטיבציה.

נגיד בן אדם שאתה רוצה לגרום לו ללכת לעבוד אם אתה תספר לו כמה הוא חייב ללכת לעבוד הרבה פעמים יהיה לו עוד יותר חרדה והוא לא ילך לעבוד הרבה פעמים בן אדם לא ילך לעבוד כי המחשבה שאומרת שהוא חייב לעבוד מאמללת אותו והמחשבה מזעזעת אותו המחשבה שאומרת "אני חייב ללכת לעבוד" מזעזעת אותו המחשבה הזאת הוא מתנגד לזה והוא לא מוכן לעבוד בשום אופן הוא מוכן לשבת בבית ולסבול והכל רק הוא לא מוכנס להיכנע למחשבה שאומרת לו אתה חייב לעבוד, זאת אומרת שמרוב שהוא חושב שהוא חייב ללכת לעבוד מרוב זה הוא לא ילך לעבוד ולכן שמה לדוגמא מה תהיה השיטה לעשות הפוך על הפוך "מה אתה חושב אתה חושב שחייבים ללכת לעבוד" הוא יגיד "לא חייבים ללכת לעבוד, אוקי אז אל תעבוד, לא אבל חייבים ללכת לעבוד אז איך אני אסתדר בלי כסף".

זאת אומרת שהוא...
עם תחושת בלי כסף לטפל ב ocd רוצה ללכת שליטה ברגש להרגיש חסר הסבר להחזיר את הביטחון העצמי שקר התנהגות אני רוצה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אני רוצה את זה אסור אסור להרגיש אסור בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות דברים אסורים דחף דחף לבגוד דחף לעשות דחף לעשות דברים אסורים דחפים הגנה הכחשה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הרגשה התמודדות עם בגידה התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חוויה חוויות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבגידה טיפול בהתנהגות טורדנית טיפולים לא מבין לא מבין את עצמי לא רוצה לא רוצה לעבוד להבין את להבין את עצמי להבין את עצמך להיפטר מהתנהגות טורדנית להרגיש להתגבר על בגידה להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם בגידה להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למה אני למה אני רוצה למה אני רוצה את זה לעבוד לעשות דברים מה אני רוצה מהי התנהגות טורדנית מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מנגנון מנגנון הכחשה מנגנוני הגנה משבר בגידה משיכה משיכה לדברים אסורים סובל מהפרעה טורדנית פוגע בעצמי רגישות רגש רגשות רוצה רוצה לבגוד רוצה לעבוד רצון רצון לבגוד תחושה תחושות
כאב של בגידה, למה בגידה קשה? איך לא להיפגע מבגידה? למה בגידה פוגעת? למה קשה להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה ברמה הרגשית? איך לא להיכנס לדיכאון מבגידה? איך לסלוח על בגידה? איך לא להיות קורבן בגלל בגידה? בגידה בזוגיות
כאב של בגידה, למה בגידה קשה? איך לא להיפגע מבגידה? למה בגידה פוגעת? למה קשה להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה ברמה הרגשית? איך לא להיכנס לדיכאון מבגידה? איך לסלוח על בגידה? איך לא להיות קורבן בגלל בגידה? בגידה בזוגיות
... של בגידה, למה בגידה קשה? איך לא להיפגע מבגידה? למה בגידה פוגעת? למה קשה להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה ברמה הרגשית? איך לא להיכנס לדיכאון מבגידה? איך לסלוח על בגידה? איך לא להיות קורבן בגלל בגידה? בגידה בזוגיות מהם הכאבים הרגשיים הנלווים לבגידה בזוגיות? בגידה בזוגיות היא חוויה קשה ומכאיבה, וכשגלה אחד מבני הזוג על כך שבגדו בו, הוא חווה תחושות חזקות של ... ישנה תחושת אובדן, ותחושה של חוסר יציבות רגשית. למרות זאת, אליעד כהן מסביר כי חשוב להבין שבגידה לא תמיד נובעת מהעדפה מוחלטת של ... רגשיים, נפשיים, ולעיתים חברתיים אשר עומדים מאחורי התנהגות זו. מהי הטעות המחשבתית הנפוצה אחרי בגידה? הטעות המחשבתית הנפוצה ביותר לאחר בגידה היא המחשבה שבגידה מעידה בהכרח על כך שבן הזוג בחר במישהו אחר על פני בן הזוג הקיים. אנשים רבים שבוגדים בהם חושבים הוא העדיף אותי, ובכך הם מפנים את כל כעסם ופגיעתם כלפי בן הזוג הבוגד. אך למעשה, לא תמיד מדובר בהעדפה מוחלטת של אדם אחר, אלא בבריחה או רצון לריגוש חדש. האם בגידה בהכרח מעידה על העדפת אדם אחר? בגידה אינה בהכרח בחירה מוחלטת באדם אחר. למעשה, בדרך כלל כאשר אדם בוגד, הוא לא עוזב את הקשר לחלוטין, אלא מבצע את הבגידה מתוך חיפוש אחר ריגוש חדש, חיזוק תחושת הביטחון העצמי או אפילו בריחה משגרה. לדוגמה, כאשר אדם בוגד, הוא לא בהכרח עוזב את בן הזוג ... קשר חדש. האם באמת מדובר בהעדפה מוחלטת של אדם אחר? תשובה לשאלה זו תעזור להבין את המורכבות של הבגידה. כאשר אדם בוגד בבן הזוג, הוא באמת עשוי לבחור ... או חיפוש אחר תחושת סיפוק שונה, אשר לא בהכרח קשור לערך או לאהבה כלפי בן הזוג. האם אפשר להשוות בגידה לאוכל וקינוח? אליעד כהן משתמש במשל על אוכל וקינוח כדי להסביר את המורכבות של בגידה. ניתן לדמיין מצב שבו אדם אוכל ... בסיום הארוחה בוחר לקחת קינוח. האם זה אומר שהוא לא אוהב את הארוחה העיקרית? לא בהכרח. כך גם בבגידה - אדם יכול להרגיש תחושת אהבה ... שונים דרך קינוח, תוך שמירה על קשר עם בן הזוג הקיים. מה גורם לכאב ולפגיעות רגשיות בעקבות בגידה? הכאב שנגרם בעקבות בגידה נובע ממספר סיבות: 1. מחשבה ...
בגידה בזוגיות, איך להתמודד עם בגידה? טיפול לאחר בגידה, זוגיות אחרי בגידה, דיכאון אחרי בגידה, רגשות אשם אחרי בגידה, איך ממשיכים אחרי בגידה? לסלוח אחרי בגידה, שיקום לאחר בגידה, משבר לאחר בגידה
בגידה בזוגיות, איך להתמודד עם בגידה? טיפול לאחר בגידה, זוגיות אחרי בגידה, דיכאון אחרי בגידה, רגשות אשם אחרי בגידה, איך ממשיכים אחרי בגידה? לסלוח אחרי בגידה, שיקום לאחר בגידה, משבר לאחר בגידה
בגידה בזוגיות, איך להתמודד עם בגידה? טיפול לאחר בגידה, זוגיות אחרי בגידה, דיכאון אחרי בגידה, רגשות אשם אחרי בגידה, איך ממשיכים אחרי בגידה? לסלוח אחרי בגידה, שיקום לאחר בגידה, משבר לאחר בגידה איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? הסיטואציה הראשונה שמתאר אליעד כהן בהקשר של בגידה היא איך להתמודד עם הכאב והטראומה שמלווה אותה. מדובר במצב שבו אדם מגלה שבן או בת הזוג שלו בגדו בו, ומעוניין להישאר בקשר למרות הכאב הרב. במקרה כזה, השאלה המרכזית היא איך להתמודד עם הטראומה וההרגשה הרעה שנובעת מהמחשבה על הבגידה. אליעד מציין כי אחד מהדברים שיכולים להקל על המחשבות הללו הוא להבין שהמחשבה על הבגידה היא זו שמביאה את תחושת הרע. אם הכאב נגרם בעיקר מהמחשבה על הבגידה ולא מהעובדה שהייתה בגידה עצמה, הרי שהדרך להתמודד עם הרגש הזה היא לשאול את עצמך אם המחשבה על הבגידה אכן הכרחית, ואם זה חייב להיות ככה. כלומר, כשבן אדם חווה בגידה, תחושת הרע נובעת מההנחה שזו טרגדיה שלא ניתן להתמודד איתה, אך למעשה כל מחשבה על כך יכולה לעורר רגשות של השפלה, חוסר ערך עצמי וכאב ... הרעות ולבדוק האם באמת הכרחי להרגיש רע בעקבות הבגידה. אם לדוגמה, מדובר במקרה שבו האיש או האישה עדיין מציינים שיש הרבה טוב בקשר למרות הבגידה, ייתכן שיהיה יותר קל להמשיך ולהיות בקשר מבלי להיות מוטרדים מהבגידה עצמה. מה גורם לרגשות רעים בעקבות בגידה? כשהאדם בוגד בו, עולות כמה הנחות יסוד שמקשות על ההתמודדות. ראשית, נדרשת הבנה שהבגידה עצמה לא בהכרח אומרת שהבגידה גורמת להשפלה או לחוסר ערך עצמי. ברוב המקרים, המחשבה שהבגידה משפילה נובעת מהנחה בסיסית שאדם צריך להיות טוב יותר מהאדם השני כדי שהזוגיות תצליח. התוצאה היא תחושת חוסר ערך עצמי, ותחושת חוסר מספקות ... שמבוססת על הציפיות החברתיות?. במילים אחרות, האם הבגידה אכן נובעת מחוסר טובך או שהיא נובעת מהקשרים חברתיים ומהציפיות של שני הצדדים? מהן ההנחות שמובילות לכאב בעקבות בגידה? ההנחה הראשונה שהובאה כאן היא שלתחושת השפלה יש קשר ישיר עם העניין של טוב ורע. כלומר, אם בן הזוג מרגיש מושפל בעקבות הבגידה, זה קשור לאמונה שהוא צריך להיות הטוב ביותר ולספק את כל הצרכים של בת הזוג. כאשר זה לא קורה, זה גורם לו להרגיש פחות טוב. כאן אליעד ...
התמודדות עם בגידה, 3 סוגי מחשבות אחרי בגידה, 3 מערכות יחסים אחרי בגידה, מה קורה בין הבוגד לבין הבוגדת? מה קורה בין הבוגד לבין הנבגד? מה קורה בין הנבגד לבין עצמו? איך להתמודד עם בגידה? איך להרגיש טוב אחרי בגידה? מה לעשות אחרי בגידה?
התמודדות עם בגידה, 3 סוגי מחשבות אחרי בגידה, 3 מערכות יחסים אחרי בגידה, מה קורה בין הבוגד לבין הבוגדת? מה קורה בין הבוגד לבין הנבגד? מה קורה בין הנבגד לבין עצמו? איך להתמודד עם בגידה? איך להרגיש טוב אחרי בגידה? מה לעשות אחרי בגידה?
התמודדות עם בגידה, 3 סוגי מחשבות אחרי בגידה, 3 מערכות יחסים אחרי בגידה , מה קורה בין הבוגד לבין הבוגדת? מה קורה בין הבוגד לבין הנבגד? מה קורה בין הנבגד לבין עצמו? איך להתמודד עם בגידה? איך להרגיש טוב אחרי בגידה? מה לעשות אחרי בגידה? איך להתמודד עם בגידה בצורה נכונה? כאשר אדם מתמודד עם בגידה בזוגיות, אליעד כהן מסביר שישנן שלוש מערכות יחסים אפשריות שעליו לשים לב אליהן. שלוש מערכות היחסים הן: הקשר בין בן הזוג הבוגד לבין האדם שאיתו התרחשה הבגידה. הקשר בין האדם שנבגד לבין הבן זוג שבגד בו. הקשר הפנימי של האדם שנבגד עם עצמו. לכל אחת מהמערכות האלה סוגי מחשבות שונים המשפיעים בצורה שונה על הרגשות וההתמודדות עם הבגידה. מהן המחשבות לגבי מערכת היחסים בין הבוגד לבוגדת? המחשבות הראשונות שעלולות לעלות אצל מי שנבגד הן לגבי הקשר בין בן הזוג לבין האדם שאיתו הוא בגד. המחשבות האלה מתעסקות בשאלות כמו: האם הם עדיין בקשר? מה בדיוק ... האם הקשר ביניהם משמעותי או לא? מחשבות מסוג זה הן מחשבות שעלולות להגביר את הסבל והכאב של הנבגד, אך הן אינן המחשבות המועילות ביותר. מהן המחשבות לגבי הקשר בין הבוגד לנבגד? סוג שני של מחשבות מתייחס למה שקורה בין הבן זוג הבוגד לבין האדם שנבגד. המחשבות האלה מתרכזות בשאלות כגון: האם להמשיך את הקשר או ... במידה מסוימת כדי לקבל החלטות לגבי ההמשך. למה הכי חשוב להתמקד במערכת היחסים עם עצמך לאחר בגידה? אליעד כהן מדגיש כי המחשבות החשובות ביותר הן אלו שמתייחסות למערכת היחסים של האדם עם עצמו. דוגמאות למחשבות אלו הן: למה אני מרגיש כל כך פגוע מכך שבגדו בי? איך אני יכול לאהוב ולהעריך את עצמי ללא קשר לזוגיות? איך אוכל להרגיש טוב עם עצמי למרות הבגידה? מה אני יכול לעשות כדי לשקם את ההערכה העצמית שלי? אליעד כהן טוען שאם האדם שנבגד לא ימצא את הדרך לאהוב ולהעריך את עצמו, הוא לא יצליח להמשיך ...
בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בוגדים בך? מה לעשות אם בעלך מנהל רומן? מה לעשות אם אשתך מנהלת רומן? מה לעשות אם אשתי בוגדת בי? מה לעשות אם לבעלי יש מישהי? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? למה בוגדים?
בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בוגדים בך? מה לעשות אם בעלך מנהל רומן? מה לעשות אם אשתך מנהלת רומן? מה לעשות אם אשתי בוגדת בי? מה לעשות אם לבעלי יש מישהי? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? למה בוגדים?
בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בוגדים בך? מה לעשות אם בעלך מנהל רומן? מה לעשות אם אשתך מנהלת רומן? מה לעשות אם אשתי בוגדת בי? מה לעשות אם לבעלי יש מישהי? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? למה בוגדים? מה לעשות אם בגדו בך? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? במהלך הרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה שמעסיקה רבים - מה לעשות אם בוגדים בך במערכת יחסים. תחילה, הוא מציין כי בגידה יכולה להתרחש במגוון צורות - יכולה להיות תחושת חשש בלבד, או ידיעה מוחלטת שהבן או בת הזוג בוגדים. אליעד מציין את הסקאלה הרחבה של הבגידה, מהחשש הראשוני ועד לידיעה ברורה שאין מקום לספק. כל אחד מהמצבים הללו עשוי להוביל לאי נוחות, בלבול או חוסר וודאות. ואולם, אליעד טוען כי השאלה מה לעשות אם בגדו בי? היא שאלה מיותרת. לפי עמדתו, אם אשתך או בעלך בוגדים בך, יש להבין שהבגידה לא נובעת ממקום של מזלזל או תכנונים. הוא מדגיש, כי אם הבן זוג בוגד, זו לא בהכרח בעיה עם הבגידה עצמה, אלא בעיה מערכתית של הזוגיות. כלומר, הבגידה היא סימפטום לכך שמשהו לא טוב במערכת היחסים. אליעד כהן מסביר שלפני שנכנסים למערכת זוגית, חשוב להבין את המפה הרגשית של השני, וכשאדם לא מצליח להבין שהזוגיות אינה מספקת את הצרכים הרגשיים של בן הזוג, בגידה עשויה לקרות. אם אתה מופתע שבן הזוג בגד בך, זה סימן שאתה לא קורא את המפה הרגשית נכון, כלומר, אתה לא מבין באמת את המצב. לפי אליעד, אם בן הזוג בוגד, זה לא בהכרח אומר שנפלת, אלא שמערכת היחסים לא פועלת כראוי. הוא מוסיף שגם אם המערכת נראית מושלמת בעיניך, יתכן שבן הזוג בוגד מתוך תסביכים פנימיים שלו - תסביכים שלא נחשפו עד כה, אך הם קיימים לאורך זמן. אם לא זיהית את הצרכים האלה במהלך מערכת היחסים, אז אתה למעשה אשם. ההמלצה של אליעד כהן היא מאוד ישירה: אם בגדו בך, אל תעשה כלום מיד. יש לתת מקום לחשוב ולהבין את המצב בצורה ברורה ורגועה. אל תתמודד עם הבגידה מיד - פשוט תתייחס לזה כמו סימן לכך שמשהו לא טוב במערכת היחסים, בדיוק כמו אם בן הזוג היה אומר לא טוב לי איתך. בסופו של דבר, אם אתה לא מרוצה מהמצב, השלב הראשון הוא ... הצרכים של בן הזוג שלך. אליעד מדבר גם על נושא הציפיות בזוגיות - למה שמישהו יאהב אותך אם לא טוב לו איתך? אם אתה מצפה שבן הזוג לא יבגוד בך, עליך להבין קודם איך לשפר את עצמך ולמה אתה לא מקבל את הצרכים הרגשיים של הצד השני. לסיכום, אליעד מציע לקחת אחריות על הזוגיות ולבצע חשבון נפש אמיתי. אם התשובה שלך לשאלה האם אני מוכן להשתפר? היא שלילית, אז הסיבה שהזוגיות לא מצליחה היא כנראה בגללו. לא כדאי לחכות לבגידה או לחשוב שמישהו חייב לך משהו במערכת יחסים, אלא לעבוד על עצמך ולהבין איך תוכל להשתפר כבן זוג. מה לעשות אם בוגדים בך? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? מהם הסימפטומים למערכת יחסים דפוקה? איך לשפר את הזוגיות שלך? איך לקרוא את המפה הרגשית של בן הזוג? אז מה הנושא הנושא הוא כזה בן אדם שנמצא במערכת יחסים עם מישהו אחר כגון זוגיות כגון נישואים נגיד והוא חושב שהבן בת זוג שלו בוגדים בו עכשיו זה יכול להיות שיש לו חשש שאולי בוגדים בו ויכול להיות שיש לו חשש סביר שבוגדים בו יכול להיות שיש לו חשש גבוהה ש
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד למה אנשים מפחדים מבגידה בזוגיות? אליעד כהן מסביר שהפחד מבגידה בזוגיות נובע משילוב של שני דברים: אדם מפחד ממשהו כאשר הוא חושב שיש אפשרות שיקרה משהו שהוא לא רוצה שיקרה. כדי לפחד שבני הזוג יבגדו בך, צריך להתקיים תנאי כפול: גם לחשוב שייתכן שיבגדו בך וגם לא לרצות שזה יקרה. כלומר, הפחד מבגידה מתקיים רק כאשר האדם מאמין שיש סיכוי אמיתי שזה יקרה, ... שברור לו לחלוטין שהוא לא רוצה בכך. אליעד מציג שתי אפשרויות מרכזיות להתמודדות עם פחד מבגידה בזוגיות: להיות בטוח שאין סיכוי שיבגדו בך. לא להתרגש ולא לדאוג מהאפשרות שכן יבגדו בך. הוא מסביר שאם אדם שואל איך לא לפחד מבגידה?, הוא בעצם שואל איך להגיע למצב שבו לא אכפת לי מבגידה? ולאו דווקא שהוא בטוח שזה לא יקרה. מה הסיבות שאנשים מפחדים מבגידה בזוגיות? אליעד כהן מנתח בפירוט את הסיבות העיקריות לפחד מבגידה: תחושה של בזבוז זמן: אדם מפחד שאם הוא ישקיע מאמץ וזמן בקשר והצד השני יבגוד בו, כל ההשקעה שלו תרד לטמיון. אליעד מדגים זאת באמירה שאם אדם נכנס לקשר במחשבה שזה יהיה לטווח ארוך, אז אם בת הזוג בגדה בו, הוא יחשוב שבזבז את הזמן. הוא מסביר שלמעשה, כל דבר ... שגם דברים זמניים הם בעלי ערך אם נהנים מהם בזמן שהם קורים. מה הקשר בין אהבה אמיתית ובגידות? אליעד מסביר שישנה תפיסה רווחת שאהבה אמיתית פירושה נאמנות מוחלטת ובלעדית. כלומר, אם האדם חושב שההוכחה לאהבה אמיתית היא בכך שהצד השני לא יבגוד בו, הוא נמצא מראש בעמדה פגיעה, כי מספיק אירוע בודד של בגידה על מנת לערער את כל האמונה שלו באהבה. אבל אליעד מציע ... אחרים, כמו למשל תשומת לב או יחס טוב? לדבריו, כאשר אדם קובע שאהבה אמיתית זה רק שלא יבגדו בי, הוא בעצם מצמצם את ההגדרה של אהבה. הוא מסביר שאם ... לבת הזוג שלו את מה שהיא באמת צריכה (תשומת לב, התייחסות, יחס, הערכה וכו), הוא עצמו כבר בוגד בה במובן מסוים, עוד לפני שהיא
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה למה בגידה בזוגיות היא רק סימפטום של בעיה אחרת? כאשר מתמודדים עם בגידה בזוגיות, חשוב להבין שהבגידה עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא סימפטום של בעיה עמוקה יותר. רבים חושבים בטעות שאם בן או בת הזוג בגדו או חושבים לבגוד, זו הבעיה שצריך לפתור. אליעד כהן מסביר באופן חד משמעי שזה לא המקרה. הבגידה תמיד נובעת ממשהו חסר בקשר הזוגי, משהו לא מסופק או לא מסופק מספיק. לדוגמה, אם מישהו מרוצה לגמרי מהזוגיות שלו, אין לו שום צורך לבגוד. בגידה מתרחשת כאשר יש חסר או חוסר שביעות רצון כלשהו במערכת היחסים. אם אישה בוגדת בבעלה, זה לא קורה סתם כך, אלא מפני שיש לה צורך או חסך שהקשר הזוגי אינו ממלא. אולי מדובר בחוסר של תשומת לב, אינטימיות, חיבור רגשי או תקשורת. בין אם זה באשמת בן הזוג או לא, החוסר הוא הגורם האמיתי לבגידה. איך חשדות לבגידה מצביעים על בעיות עמוקות יותר? חשדות לבגידה הם גם סימפטום של בעיות אחרות בתוך מערכת היחסים או בתפיסה העצמית של האדם. אם מישהו חושד שבן או בת הזוג בוגדים, אך במציאות אין שום בגידה, זה בדרך כלל מצביע על בעיה של חוסר ביטחון עצמי. ייתכן שהאדם שחושד אינו מאמין בעצמו מספיק או לא מרגיש מספיק בטוח במערכת היחסים, ולכן הוא משליך את החששות האלה כלפי הצד השני. אם החשדות מתבררים כמוצדקים, עדיין צריך לשאול את השאלה: למה הבגידה התרחשה? למה הקשר לא היה מספיק חזק או מספק כדי למנוע את הבגידה? האם הייתה בעיה של תקשורת, של הבנה רגשית, או אולי בעיה בצרכים האישיים של אחד הצדדים? מדוע לטפל בבגידה עצמה זו טעות? אליעד כהן מדגיש שאין טעם להתמקד בטיפול בבגידה עצמה. בני זוג רבים מוצאים את עצמם עסוקים בריבים, בהאשמות ובשאלות כמו בגדת בי או לא בגדת בי?, אך כל הדיון הזה הוא חסר תועלת. הבגידה, לפי אליעד, היא רק תוצאה או תופעת לוואי של המחלה האמיתית שקיימת בזוגיות. אם הזוג ימשיך להתעסק אך ורק בבגידה, הם למעשה יתעלמו מהבעיה האמיתית שהובילה אליה, ולכן גם לא יפתרו את הבעיה. ההתמקדות חייבת להיות בחיפוש הגורם ...
זוגיות אחרי בגידה, האם להמשיך בזוגיות? האם לקנות או למכור? מסחר במניות, מניה יורדת, מניה עולה, מה יהיה בעתיד? להמשיך אחרי בגידה, להתמודד עם בגידה, לסלוח על בגידה, הפרת אמון, קבלת החלטות
זוגיות אחרי בגידה, האם להמשיך בזוגיות? האם לקנות או למכור? מסחר במניות, מניה יורדת, מניה עולה, מה יהיה בעתיד? להמשיך אחרי בגידה, להתמודד עם בגידה, לסלוח על בגידה, הפרת אמון, קבלת החלטות
... אחרי בגידה, האם להמשיך בזוגיות? האם לקנות או למכור? מסחר במניות, מניה יורדת, מניה עולה, מה יהיה בעתיד? להמשיך אחרי בגידה, להתמודד עם בגידה, לסלוח על בגידה, הפרת אמון, קבלת החלטות איך להחליט אם להמשיך בזוגיות לאחר בגידה? אליעד כהן פותח בשאלה משמעותית: האם אחרי בגידה של בן או בת הזוג כדאי להמשיך בקשר או לסיים אותו? אליעד מחדד שהמחשבה האינטואיטיבית היא שאם מישהו בגד בנו, אנחנו חייבים לעזוב אותו. אבל ההיגיון המפורט שהוא מציג אומר אחרת: ההחלטה לא צריכה להישען רק על העבר, אלא בעיקר על ההערכה שלנו לגבי מה שיתרחש בעתיד. לדוגמה, אליעד מציג מצב שבו אישה בגדה בגבר שלה, והשאלה שהוא מעמיד לבדיקה אינה האם הבגידה עצמה מצדיקה פרידה אוטומטית, אלא האם ישנה הערכה מציאותית שהיא תבגוד שוב בעתיד. אם האדם משוכנע שהאירוע היה חד פעמי ושהמשך הקשר יביא לו יותר אושר ותועלת מאשר נזק וסבל, ייתכן מאוד שהוא יבחר להישאר. אבל אם הוא מניח בסבירות גבוהה שהבגידה תחזור, או שהוא לא יכול להתמודד רגשית עם מה שקרה, אז הגיוני שיבחר לעזוב. מה הקשר בין בגידה של עובד במקום העבודה לבין בגידה בזוגיות? אליעד כהן משווה את המצב ... פחות ערך יפוטר בקלות רבה יותר. כיצד קבלת החלטה בזוגיות דומה לקבלת החלטה בשוק ההון? בהמשך, אליעד כהן מביא דוגמה מעולם המסחר במניות. הוא משווה בין זוגיות לאחר בגידה לבין החזקת מניה שירדה משמעותית. השאלה ... חושב שהיא תמשיך לרדת, הוא ימכור אותה. כך גם בזוגיות - ההחלטה תלויה במה שאנחנו חושבים שיקרה בעתיד, ולא רק באירועים של העבר. האם העתיד הוא השיקול היחיד בהחלטה לגבי בגידה? אליעד מסביר שברור שהעבר משחק תפקיד בהחלטה לגבי העתיד, משום שהעבר מלמד אותנו על ההתנהגות האפשרית של האדם. אבל הוא מדגיש שאין זה מחויב המציאות שמה שקרה בעבר יקרה בהכרח שוב. זאת אומרת, אם מישהו בגד בעבר, זה רומז לנו על האפשרות שיבגוד בעתיד, אבל אין ודאות לכך. הוא נותן דוגמה נוספת על אדם שמרגיש שאינו יכול להיות יותר עם בן או בת זוג שבגדו בו, לא בגלל החשש לבגידה חוזרת, אלא משום שהאגו שלו נפגע והוא ... הוא ימשיך להרגיש חוסר ערך ופגיעה מתמשכת, ולכן הוא עוזב. איך אלטרנטיבות משפיעות על ההחלטה לגבי המשך הזוגיות? אליעד כהן ממשיך ומסביר שההחלטה להישאר בזוגיות לאחר בגידה מושפעת לא רק מהערכת העתיד של אותו קשר, ... שהוא יבחר להישאר. אך אם יש לו אלטרנטיבה טובה יותר, סביר שיבחר לעזוב את הקשר הנוכחי לטובת האפשרות החדשה והטובה יותר. מדוע אין חוקיות ברורה לגבי החלטה על פרידה לאחר בגידה? אליעד מחדד כי ההנחה לפיה על בגידה חייבים להיפרד אינה מחויבת המציאות. הוא ... מהעבר, אנשים יכולים להשתקם ולזכות להצלחה בעתיד, ולכן החלטות לא צריכות להתבסס באופן מוחלט על מעשים שליליים בעבר. מהי השורה התחתונה לגבי החלטה על המשך זוגיות לאחר בגידה? השורה התחתונה, לפי אליעד כהן, היא שאין פתרון אחד נכון לכולם בשאלת הזוגיות לאחר בגידה. כל מקרה צריך להיבחן לגופו על פי ... הזמינות. בדומה לשיקולים במסחר במניות - ההחלטה אם לקנות או למכור בזוגיות תלויה במה שאנחנו מעריכים שיקרה בעתיד, ובמה שאנחנו באמת רוצים בחיים. איך לסלוח על בגידה ולשקם אמון בזוגיות דרכי קבלת החלטות אישיות לאחר משבר השוואות בין יחסים אישיים למסחר במניות התמודדות עם אגו ופגיעה בערך העצמי איך לנתח אפשרויות ואלטרנטיבות בחיים איך לקבל החלטה לגבי המשך זוגיות אחרי בגידה? בתחילת ההרצאה מובא דיון בשאלה האם כדאי או לא כדאי להמשיך בזוגיות אחרי בגידה. מוצגת דוגמה של אישה שבגדה בגבר שלה, וההתלבטות היא אם להישאר איתה או לעזוב. נטען שיש נטייה לחשוב כי אם מישהו בגד בי, אני חייב לסיים את הקשר, אבל ההיגיון המוצג אומר שיש להתמקד בשאלה מה יקרה בעתיד ולא רק במה שקרה בעבר. אם אדם סבור שמי שבגד בו לא ימשיך ל
בגידות / בוגדים / נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות / בוגדים / נבגדים - רשימת כל הנושאים
בגידות בוגדים נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות בוגדים נבגדים - רשימת כל הנושאים בגידה בגידות לבגוד נבגד אולי הוא בוגד? אולי היא בוגדת? אחרי בגידה איך אפשר לסלוח על בגידה? איך לא לפחד מבגידה? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? איך לגלות בגידה? איך לגרום לאישה לא לבגוד? איך לגרום לאישה לבגוד? איך לגרום לגבר לא לבגוד? איך לגרום לגבר לבגוד? איך לגרום לה לבגוד? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לדעת אם הוא בוגד? איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך להסתיר בגידה? איך להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? איך להתמודד עם פחד מבגידה? איך לזהות בגידה? איך ליצור אמון אחרי בגידה? איך למנוע בגידה? איך לסלוח על
הכרויות, פחד להתחיל עם בחורה, רוקדת עם אחרים, התמודדות עם בגידה בזוגיות, איך להתחיל עם בחורה, קנאה זוגית, קשר זוגי, פחד מדחייה, פחד מנטישה, חרדת דחייה, חרדת נטישה, למצוא זוגיות, למצוא אהבה
הכרויות, פחד להתחיל עם בחורה, רוקדת עם אחרים, התמודדות עם בגידה בזוגיות, איך להתחיל עם בחורה, קנאה זוגית, קשר זוגי, פחד מדחייה, פחד מנטישה, חרדת דחייה, חרדת נטישה, למצוא זוגיות, למצוא אהבה
... פחד להתחיל עם בחורה, רוקדת עם אחרים, התמודדות עם בגידה בזוגיות, איך להתחיל עם בחורה, קנאה זוגית, קשר זוגי, פחד מדחייה, פחד מנטישה, חרדת דחייה, חרדת נטישה, למצוא זוגיות, למצוא אהבה למה קיים פחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם ... אחר, זה מפני שזה מצביע על חוסר ביטחון פנימי שלו. האדם מפרש את המצב כבגידה , כי הוא מרגיש שהיא אומרת לו באופן עקיף שהוא לא מספיק טוב. במחשבתו, אם הוא היה מספיק טוב, היא לא הייתה צריכה לרקוד עם מישהו אחר. הבעיה אינה הריקוד עצמו, אלא התחושה שהריקוד ... לו שהוא לא מושלם. אליעד ממליץ על שינוי תפיסתי: לראות זאת לאו דווקא כבגידה, אלא כאפשרות שהבחורה מביעה אמון ואהבה בכך שהיא מרגישה חופשייה לרקוד עם אחרים. איך להתמודד עם בגידה או עם חשד לבגידה בזוגיות? אליעד מציע שתי דרכים להתמודדות עם בגידה או עם חשד לבגידה בזוגיות : דרך ראשונה היא להציב סטנדרטים ברורים: לקבוע שזו בגידה וזה לא מקובל מבחינתו, ואז להיפרד אם התנאים מופרים. דרך שנייה היא להבין שהמציאות מורכבת ואינה מוחלטת, ולכן לא חייבים לראות ריקוד או קשר עם אדם אחר כבגידה מוחלטת. צריך לבדוק האם ההגדרה בגידה היא מחויבת או רק אפשרית. אם היא אפשרית בלבד, ניתן לפרש את האירוע אחרת, לדוגמה כביטוי של אמון וזוגיות יציבה, שבה בת הזוג חופשייה מספיק לרקוד עם מישהו אחר מבלי שזה יאיים על ... והוא יכול לחיות בתחושת שחרור מוחלט. איך להתגבר על פחד מדחייה? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? איך להתחיל עם בחורה? למה אני מקנא לבת הזוג שלי? איך להשתחרר מתלות רגשית בזוגיות? איך למצוא אהבה אמיתית? למה קשה לי להתחיל עם בנות? ...
איך להתמודד עם...? התמודדות עם... - רשימת נושאים להתמודדות בחיים, רשימה של נושאים להתמודדות בחיים - עם מה אתה מתמודד? איך להתמודד עם כל דבר בחיים?
... להתמודד עם אתגרים? איך להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בדידות רגשית? איך להתמודד עם בוס שתלטן? איך להתמודד עם בטחון? איך להתמודד עם ביטחון? איך להתמודד עם ביטחון ... איך להתמודד עם פחד מבגידה? איך להתמודד עם פחד מזוגיות? איך להתמודד עם פחד מכישלון? איך להתמודד עם פחד קהל? איך להתמודד עם פחדים? איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך להתמודד עם פרידה? איך ... אתגר התמודדות עם אתגרים התמודדות עם בגידה התמודדות עם בגידה בזוגיות התמודדות עם בדידות התמודדות עם בדידות חברתית התמודדות עם בדידות רגשית התמודדות עם בושה התמודדות עם בטחון עצמי התמודדות עם ביטחון התמודדות עם ... להיכשל התמודדות עם פחד מבגידה התמודדות עם פחד מוות התמודדות עם פחד מזוגיות התמודדות עם פחד מכישלון התמודדות עם פחדים התמודדות עם פחדים וחרדות התמודדות עם פחדים קיומיים התמודדות עם פטירה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתמודד עם בגידה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתמודד עם בגידה, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי מומלץ, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן אישי בתל אביב בנושאי להתמודד עם בגידה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 17:17:52 - wesi1