אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לשכנע אנשים להשתכנע ✔איך לשכנע אנשים? שימוש במילה אולי, שימוש במילה אפשרי, איך לגרום לאנשים להשתכנע? טיפים לשכנוע, איך אנשים משתכנעים? טריקים לשכנוע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:21איך לשכנע אנשים? שימוש במילה אולי, שימוש במילה אפשרי, איך לגרום לאנשים להשתכנע? טיפים לשכנוע, איך אנשים משתכנעים? טריקים לשכנוע אנשים, כושר שכנוע, טיפים לשכנוע, שיטות שכנוע
מהי מילת המפתח בשכנוע וכיצד היא עובדת?

אליעד כהן מסביר כי אחת ממילות המפתח החשובות ביותר בשכנוע אנשים היא המילה "אולי". השימוש במילה זו מאפשר להכניס רעיונות חדשים בצורה עדינה יותר, ללא התנגשות חזיתית. כאשר מישהו מציע רעיון או דרישה בצורה החלטית, השימוש ב"אולי" יכול להפחית התנגדות ולגרום לאדם השני להיות פתוח יותר. למשל, אם מישהו טוען בתוקף "צריך לעשות כך וכך", במקום לענות באופן ישיר "אתה טועה" או "לא נכון", ניתן לומר: "אולי לא חייבים לעשות את זה?". המילה "אולי" נשמעת פחות מחייבת, ולכן הצד השני אינו מרגיש מותקף או שמבטלים את דעתו באופן מוחלט.

למה עדיף להשתמש במילה "אולי" ולא במילים אחרות?

לדברי אליעד, המילה "אולי" עדיפה על מילים אחרות כמו "אמת" או "אפשרי". המילה "אמת" מציגה את הדברים באופן מוחלט ומעוררת התנגדות מיידית. המילה "אפשרי", אף שהיא טובה, פחות מקובלת בשפה היומיומית ועלולה להישמע רשמית מדי. "אולי", לעומת זאת, היא מילה מוכרת ופשוטה, אשר מצליחה להישמע פחות מאיימת ומפחיתה את תחושת הכפייה או ההתנגדות.

כיצד אפשר להשתמש במילה "אולי" כדי להחליש את הטענה הנגדית?

אם מישהו אומר משפט החלטי כמו "זה בוודאות נכון", ניתן להחליש את עמדתו על ידי הכנסת ספק: "אולי זה באמת נכון". באופן זה, אף שלא ביטלנו את עמדתו לחלוטין, כבר הצגנו אותה כבלתי ודאית והתחלנו לערער את הביטחון שלו. כך ניתן בהמשך להביא הצעות ורעיונות אלטרנטיביים בקלות רבה יותר, משום שהבסיס הוודאי נחלש והפך למסופק.

מהי הטכניקה של שילוב המילה "אולי" בשכנוע דו - כיווני?

אליעד מסביר כי הטכניקה של "אולי" עובדת לשני כיוונים במקביל:
  • מצד אחד, מציגים את הרעיון שלנו בצורה של "אולי", למשל "אולי לא חייבים לעשות את זה כך", מה שמוריד את ההתנגדות הראשונית של הצד השני.
  • מצד שני, כאשר מתייחסים לטענה הנגדית, גם כן משתמשים במילה "אולי", כדי להחליש את ההחלטיות שלה. לדוגמה, אם הצד השני אומר "חייבים לעשות זאת", אפשר לענות: "אולי באמת חייבים לעשות זאת, אבל אולי גם לא". באופן זה מכניסים את הצד השני לסיטואציה של ספק ומאפשרים מעבר הדרגתי לרעיון שלנו.
שימוש כפול זה במילה "אולי" גם מחליש טענות נגדיות וגם פותח דלת לרעיונות חדשים בלי התנגדות מיידית.

מתי עדיף להיות החלטי ולא להשתמש ב"אולי"?

אליעד מציין שישנם מקרים שבהם השימוש במילה "אולי" אינו מתאים, ודווקא נדרשת החלטיות ברורה ומידית. כדוגמה הוא מביא מצב שבו יש ג'וק בבית. במצב זה אין טעם לומר לג'וק "אולי תצא מכאן?" כי אז הוא עלול לברוח או לקפוץ עליך. במקרה זה, עדיף לפעול מידית בהחלטיות ובלי ספקות.

כיצד דוגמת הג'וק מדגימה צורך בהחלטיות מיידית?

בדוגמה ההומוריסטית של הג'וק, אליעד מסביר שכאשר מתמודדים עם איום מיידי (כמו ג'וק), אסור להתמהמה או להתלבט עם "אולי", שכן הפעולה חייבת להיות מהירה וחד - משמעית. במקרים כאלה, התגובה ההחלטית היא הכרחית כדי להימנע מתוצאות שליליות כמו פחד או נפילה בשל הבהלה.

איך תשומת לב למילה "אולי" מסייעת לזהות מניפולציות?

אליעד מדגיש כי מודעות לשימוש במילה "אולי" יכולה לעזור לאנשים לזהות מתי משתמשים נגדם במניפולציות ומתי הם בעצמם עושים זאת. לדוגמה, מישהו יכול להציג תחילה הצעה כ"אולי תנסה את זה?", ואז להפוך את הרעיון למחייב יותר בהמשך ("אתה חייב לעשות זאת"). ההבנה כיצד הדינמיקה הזאת עובדת יכולה לסייע לאדם לשמור על עצמו מפני שכנוע לא מודע.

למה חשוב לזהות את המניפולציות הפנימיות שאנחנו עושים לעצמנו?

אליעד מציין שגם אנחנו לעיתים משכנעים את עצמנו בדברים שאינם נכונים או אינם טובים לנו, באמצעות תהליך פנימי שמתחיל ב"אולי". למשל, אדם יכול להגיד לעצמו: "אולי אצליח במשימה מסוימת", ולאט לאט הופך את ה"אולי" הזה ל"חייב". הבנת התהליך הפנימי עוזרת לזהות מתי אנו נוטים "להפיל את עצמנו בפח" של רעיונות והחלטות לא רצויים.

סיכום הטכניקה: איך לשכנע באמצעות "אולי"?

לסיכום, אליעד מסביר:
  • המילה "אולי" היא כלי עוצמתי לשכנוע, כי היא יוצרת ספק ומקטינה התנגדויות.
  • אפשר להשתמש ב"אולי" כדי להציג רעיונות חדשים בלי ליצור התנגדות ישירה, ולהחליש טענות נגדיות.
  • במקרים הדורשים החלטיות מיידית, יש להימנע מהשימוש ב"אולי" ולהיות חד - משמעיים.
  • מודעות לשימוש ב"אולי" מאפשרת זיהוי מניפולציות שמופעלות עלינו וגם על עצמנו, ומאפשרת התנהלות מודעת יותר.
מהי מילת המפתח שיכולה לשכנע אנשים?

שאלה: מהי אותה מילה בשפה העברית שיכולה לעזור לשכנע מישהו במשהו, לגרום לו להסכים יותר בקלות עם הרעיון שמציגים לו?

תשובה: אליעד מסביר שמילת המפתח היא "אולי". הוא אומר שזו מילה שמכניסה תחושה של אפשרות, ולא של קביעה מוחלטת. במקום להציב בפני האדם אמירה נחרצת כמו "זה ככה" או "חייבים ככה", אומרים לו "אולי זה ככה", "אולי כדאי ככה". ברגע שאומרים "אולי", זה נשמע פחות תוקפני ופחות מחייב, ולכן האדם השני פחות נלחץ, יותר פתוח להקשיב, והוא פחות מרגיש שמטילים ספק מוחלט בגישה שלו.

למה דווקא "אולי" ולא "אמת" או "אפשרי"?

שאלה: האם לא כדאי להשתמש במילים כמו "אמת", "אפשרי" או "לדעתי"?

תשובה: לפי ההסבר, "אולי" נתפסת כמילת קסם שנשמע קליל יותר, ולא נשמעת מלומדת או מחייבת מדי. "אמת" עלולה להיתפס כהצהרה מוחלטת שנלחמת מול אמירה אחרת. "אפשרי" גם היא מילה טובה, אבל היא פחות נפוצה בשיח יומיומי. הרבה אנשים יגיבו ביותר נינוחות למשפט שמתחיל במשהו כמו "אולי זה לא חייב להיות כך", במקום "אפשרי שזה לא חייב להיות כך".

איך בדיוק משתמשים ב"אולי" כדי לשכנע?

שאלה: נניח מישהו טוען "צריך לעשות ככה וככה" ואנו לא מסכימים ורוצים לשכנע אותו אחרת. מה עושים?

תשובה: הסבר מלא:
  • ראשית, לא אומרים לו מיד "לא נכון, אתה טועה" או "אין מצב שאתה צודק". אמירה כזאת יוצרת התנגשות חזיתית עם הדובר ופוגעת לו באגו.
  • במקום זאת, משתמשים ב"אולי". לדוגמה, אפשר לשאול: "תגיד לי, אולי לא צריך את זה?" במקום "לא צריך את זה!". השימוש במילה "אולי" נשמע כמו שאלה במקום אמירה מוחלטת.
  • כתוצאה מכך, הצד השני לא מתגונן אוטומטית. הוא לא מרגיש שמבטלים אותו או מבטלים את דעתו, אלא פשוט מנסים לראות אפשרות אחרת.
  • בדומה לכך, אפשר לבקש דברים מאדם אחר בדרך נעימה יותר: במקום "תביא לי עכשיו", אפשר לומר "אולי תוכל להביא לי עכשיו?".
איך "אולי" עוזר להחליש את הטענה הנגדית?

שאלה: ומה אם הצד השני טוען "זה נכון בוודאות"?

תשובה: ניתן לקחת את מה שהוא אומר ולהכניס לו ספק על ידי המילה "אולי". אם מישהו אומר "אני בטוח שככה וככה", אפשר להשיב לו "אולי זה באמת נכון", אבל באותה נשימה כבר הטלנו ספק. אמירת "אולי זה נכון" מראה ששמים סימן שאלה על הקביעה המוחלטת. זה מחליש במעט את הביטחון המוחלט שלו, כי במקום לקבל את דבריו כוודאות גמורה, משאירים את זה על תקן אפשרות.

מה הטכניקה של "לדחוף" רעיון עם "אולי" ובמקביל להחליש את הטענה הנגדית עם "אולי"?

שאלה: איך עובדת השיטה שבה גם דוחפים את הרעיון שלנו כ"אולי", וגם מחלישים את הרעיון הנגדי בעזרת "אולי"?

תשובה:
  • כשאנחנו מציגים את הרעיון שלנו כאולי, אנחנו מביאים אותו בעדינות. לדוגמה: "אולי לא צריך לעשות את זה בכלל", במקום לצעוק "לא צריך לעשות את זה!".
  • כשאנחנו חוזרים על הטענה הנגדית, אנחנו ממירים אותה מ"חייבים לעשות" ל"אולי חייבים לעשות". כך למעשה אנחנו מחלישים את הטענה של הצד השני.
  • אחרי שהכנסנו את הטענה הנגדית למסגרת של "אולי", אפשר לפתוח את הדיון גם בכיוון ההפוך: "אולי לא חייבים". וכך מתחילים לסובב את השיחה כך שהצד השני בעצמו כבר פחות בטוח בדבריו.
  • האדם השני לא נלחץ מרעיון עדין של "אולי", ובצורה כזאת המחשבה מתחילה לשוטט בין האפשרויות.
מתי לא להשתמש ב"אולי" וצריך להיות החלטי?

שאלה: האם תמיד "אולי" הוא הכלי הנכון, או שיש מקרים שבהם צריך פשוט לתת "מכה" ולסיים עניין?

תשובה: לפעמים כדאי לפעול במכה ישירה בלי "אולי". לדוגמה, אם יש "ג'וק" שמסתובב ואתה חייב לחסל אותו במהירות, אי אפשר להגיד "אולי תעוף מפה?". במצבים מסוימים נדרשת החלטיות כדי שהדברים לא יימשכו או יסכנו אותך.

איך דוגמת הג'וק מדגימה את זה?

שאלה: מה קרה עם הדוגמה של הג'וק?

תשובה: הוסבר בצורה הומוריסטית שאם מתחילים לבוא לג'וק עם "אולי", הג'וק עלול בינתיים לברוח או לקפוץ עליך, ואתה תיפול מרוב בהלה (או לפחות תפחד). לכן יש רגעים שבהם צריך להיות חד - משמעי ולא להשאיר אפשרות לזגזג.

איך לשים לב לכך בחיי היומיום?

שאלה: במה זה עוזר לנו לשים לב למניפולציות ביום יום?

תשובה:
  • ברגע שמודעים לכוח של המילה "אולי", מבינים איך אפשר להפוך עמדה מוחלטת לעמדה חלקית, ולהיפך.
  • אנשים רבים משתמשים באסטרטגיה של "אולי" כדי להכניס את הרעיון שלהם בשקט, ואז פתאום הופכים אותו למוחלט.
  • כך לפעמים הצד השני מרגיש שבתחילה רק העלו לו הצעה, "אולי תנסה את זה?", אבל למחרת כבר דורשים ממנו "אתה חייב!".
  • אם שמים לב לדינמיקה הזאת, אפשר לזהות מתי זה מופנה כלפינו, מתי אנחנו עושים את זה לעצמנו, ומתי זה נעשה על ידי הסביבה כדי לשכנע אותנו במשהו.
מדוע ההבנה הזו עוזרת לנו גם מול עצמנו?

שאלה: למה חשוב לזהות שאנו עושים זאת לעצמנו?

תשובה: לפעמים אנחנו גורמים לעצמנו להאמין במשהו באופן הדרגתי. היום אנחנו אומרים לעצמנו "אולי אני יכול להצליח בדבר מסוים", אחר כך אנחנו מציגים זאת כתרחיש מחייב או הפוך לגמרי, לפי האינטרס הרגעי שלנו. אם מבינים איך המוח משתמש במילים כמו "אולי" או "נראה לי" או "יכול להיות ש...", אפשר לזהות דפוסי שכנוע פנימיים ולשאול את עצמנו האם זה באמת מה שרצינו להאמין בו או האם "פיתו" אותנו בדרך.

מה כדאי לזכור לגבי הטכניקה הזו?

שאלה: איך לסכם את העניין בקצרה?

תשובה:
  • המילה "אולי" היא כלי רב עוצמה בתחום השכנוע.
  • כאשר רוצים להכניס רעיון חדש לאדם, אפשר להציגו כ"אולי" כדי לא ליצור חיכוך ישיר מול הרעיון הנוכחי שלו.
  • במקביל, כדי להחליש רעיון נוכחי, אפשר לתרגם אותו מ"הוא נכון בוודאות" ל"אולי הוא נכון".
  • ישנם מצבים שמצריכים דווקא ביטחון והחלטיות ולא "אולי" כדי שלא ייווצר מצב ארוך או מסוכן.
  • הכי חשוב לשים לב שאנו לא מפילים את עצמנו למלכודות שאנחנו בונים לעצמנו או לאחרים באמצעות המילים "אולי", "אפשרי", "נראה לי" וכדומה.
מה עכשיו, עכשיו עוד אחד קצר, על דרך לגרום לאנשים להסכים עם מה שאת אומרת. מה הדרך? נגיד יש מישהו שלא חושב משהו ואת רוצה לשכנע אותו שזה נכון. מילת המפתח בלשכנע אנשים שמה שאת אומרת זה נכון, איך קוראים לה? מה מילת המפתח?

ש: מניפולציה?

אליעד: לא, יש כזאת מילת קסם שאם את מכניסה את המילה הזאת, כאילו יש יותר סיכוי לאנשים להשתכנע שמה שאת אומרת זה נכון. יש מילה מסויימת, מילה בשפה העברית.

ש: אמת?

אליעד: לא מה קשור אמת, למה את שאלת אותו?

ש: לא, הוא אמר אמת.

אליעד: אז מה אם הוא אמר מה את חושבת. אני מסביר עוד פעם, יש בשפה העברית מילה שאם את רוצה לשכנע מישהו ברעיון מסוים, אתה רוצה לשכנע אותו? תוסיף את המילה הזאת.

ש: לדעתי? להגיד ככה זה.

אליעד: לא אבל הוא לא משכנע, הוא אומר לך צריך ככה וככה ואת רוצה להגיד לו שלא צריך. מה מילת המפתח? מילה שמתחילה באות א'.

ש: אני אמרתי אפשרי או ש...

אליעד: או ש... סתם אמרת בסוף "או ש...", מה המילה יש בזה אלף ויוד. מה איזו מילה זאת? איזו עוד מילה? זה דומה למילה "איך". סתם, המילה "אולי". "אולי", אני מסביר עוד פעם.

ש: אז זה "האפשרי".

אליעד: נכון אבל את לא תגידי למישהו "אפשרי", אומרים "אולי".

ש: בסדר אז אני הדגשתי את האפשרות, בסדר. למה לא להגיד "אפשרי"?

אליעד: אנשים פחות מכירים את המילה "אפשרי".

ש: "אפשרי שאתה טועה".

אליעד: לא, לא "אפשרי שאתה טועה" זה קיצוני.

ש: בסדר אז לא את זה.

אליעד: אני מסביר משהו פשוט, אם אתה רוצה לגרום למישהו להשתכנע במשהו אתה מציג את הרעיון שלך כאפשרי ולא כמחויב, כאולי. נגיד מישהו מבקש ממך "תעשה ככה וככה" ואתה לא רוצה. אם תגיד לו "לא רוצה, לא צריך את זה", " לא נכון, כן צריך את זה, מי אתה שתגיד לי שלא צריך, אני אמרתי שצריך, אתה אומר שלא צריך?", "תגיד לי, אולי לא צריך את זה", "אמרת אולי, מה אני אתלונן עליך", "אמרתי אולי בסך הכל, אולי רק שאלתי אולי, שאלתי שאלה. תגיד לי, אולי לא צריך את זה, רק שאלתי את השאלה". עם "האולי" אתה משתחל פנימה.

ש: הכנסת ספק

אליעד: בדיוק. עכשיו "האולי" זאת מילת מפתח כל פעם שאת רוצה לשכנע מישהו. נגיד את רוצה לבקש ממישהו משהו "תביא לי", "לא רוצה להביא לך", "תגיד לי יש אולי אפשרות שתביא לי", "אולי, אולי".

ש: כבר עידנת את זה גם, לא באת בתלונות.

אליעד: יפה, למה כי אם מישהו אומר משהו ואומר את ההפך הוא נלחץ. "אולי", "רק אולי".

ש: אמרת פעמיים "אולי", אולי זאת אפשרות.

אליעד: "אולי, ואני, ולדעתי, ונראה לי, ויכול להיות ש... והאם אתה חושב שאולי".

ש: אולי זאת אפשרי לשניכם.

אליעד: נכון, ככל שתציג את זה יותר כאפשרי, "תגיד לי יכולה להיות אפשרות שככה וככה. אוקי זה על "האולי".

עכשיו אותו דבר על המילה "אולי" עושים לכיוון ההפוך, אם מישהו אומר לך טענה ואתה רוצה להגיד לו שהוא לא צודק אז במקום להגיד לו "אתה לא צודק" תגיד לו "אתה יודע מה שאתה אומר לי, נראה לי שאולי זה נכון". הוא אמר על משהו שזה נכון אתה הופך את מה שהוא אמר "לאולי", אתה חוזר על מה שהוא אמר אבל במקום להגיד לו שזה לא נכון, אתה אומר לו זה אולי נכון. לקחת משהו שאומרים לך שהוא נכון ולהגיד זה אולי נכון זה גם כן סוג של להתחיל להגיד שזה לא נכון. כשאומרים לך משהו נכון, אומרים "אולי זה נכון" כבר הטלת ספק במערכת.

ש: הכי מעצבן.

אליעד: אותך כרגע, אני אומר משהו פשוט. כשיש טענה רעיון ואתה רוצה להעביר את הבן אדם מהרעיון הזה לרעיון הזה, אם הוא אומר משהו ותגיד לו את ההפך זה הכי קטלני. למה? הוא לא, זה פוגע לו באגו, "בלה בלה בלה". הרעיון אומר ככה, את הרעיון שלך תדחף אותו עם "אולי", את הרעיון הנגדי תחליש אותו עם "אולי".

מה שהוא אומר "תראה, נכון שאולי ככה וככה" כבר היתרון שלך הצגת "באולי", "אבל גם אולי ככה וככה" היתרון שלך דחפת "באולי". זה לא "לא ככה אלא ככה", "תראה נכון שקרה אבל ככה אבל אולי גם ככה וככה". התחלנו "באולי".

אוקי. עכשיו, איפה לא משתמשים במה שאמרתי עכשיו. אוקי אני אחדד את זה יותר. מה שאמרתי עכשיו זאת שיטה אחת מיני רבות אבל לפעמים צריך לעשות חשבון שאם תתחיל "באולי" זה לא יסתיים, לפעמים צריך לתת מכה אחת וזהו, לא "באולי". נגיד ג'וק שאתה נלחם בו, אין לבוא "באולי", צריך מכה וזהו, תתן "אולי" יכול להיות שהוא יברח, יקפוץ עליך. אם הוא יקפוץ עליך ואתה טיפול.

ש: מה שאני אפול הגזמת. תלוי איזה ג'וק. גם מג'וק הכי גדול שאני מכיר.

אליעד: באמת? אף פעם לא נפלת מג'וק? אוקי, תשאל אותה היא תספר לך. אתה לא זוכר שנפלת. אתה לא נופל מהג'וק אתה נופל מהפחד שיפגע בך.

ש: אתה אומר הוא לא עושה כלום הג'וק.

אליעד: כלום הוא לא עשה אז למה להרוג אותו, תשאיר אותו.

ש: אני לא משאיר אותו אני מוציא אותו מהבית. אתה יודע.

אליעד: אתה אומר לו, אתה תופס אותו במחושים שלו, אומר לו "זה הדלת, פותח לך את הדלת", למה עם הנייר? תראה לו את הדרך תפנה אותו, אם פתאום הוא יזנק ויעוף. טוב אם אתם צריכים שירות לפינוי ג'וקים יש פה מישהו, בחור.

סתם, עכשיו אני מסביר עוד פעם את הרעיון לפעמים לדחוף את הרעיון שלך עם "אולי" ואת הרעיון הנגדי אתה רוצה להחליש, תחליש "באולי". את הרעיון שלך אתה מציג "כאולי משהו", את הרעיון הנגדי כדי להחליש אותו אתה יכול לחזור עליו כשהוא אולי משהו שאמרו לך. אומרים לך "תראה, אתה חייב ככה וככה", אתה אומר "ואללה נכון, יכול להיות שאני חייב ככה וככה", "אתה יודע, יכולה להיות אפשרות שאני חייב ככה וככה", כבר הפכת את החייב "ליכולה להיות אפשרות שאולי". ואחרי "יכולה להיות שאולי", "אבל יכול להיות שאני גם לא חייב".

ולאט לאט כשמתרועע אצל הבן אדם שהוא כבר לא יודע מי נגד מי, עכשיו אתה פה מוסיף את המילה "אולי", פה מוריד את המילה "אולי". שים לב, פה אתה כבר מתחיל להציג את זה כמחויב, פה אתה אומר את זה כבלתי אפשרי, לאט לאט ככה.

ש: ואם הוא מתעקש לא באולי.

אליעד: עכשיו, ואיך אתה יכול להגיע למצב, עכשיו, מה יתן למי שיבין את זה? שהוא ישים לב איפה עובדים עליו או שאיפה הוא עובד על עצמו. מה בסך הכל אמרתי, שים לב למילים, שים לב פה הוא אמר "אולי, לדעתי, אפשרי, נראה לי, אולי, כדאי ש...". המילים האלה משנות לך את המשמעות במוח. אם מישהו מתחיל להגיד לך משהו והוא מתחיל להגיד לך את זה "באולי", תזהר, המחדל יכול להיות מחר, הוא אומר לך זה כבר חייב.

נגיד מישהו אומר לך "את יודעת, אולי לכי לשם תהני", נשמע לא מאיים, מחר הוא יכול להגיד לך "את חייבת ללכת לשם ליהנות", "אוי ואבוי, אני לא יכולה ללכת לשם". ככה המוח עובד, הוא מתחיל לך "באולי", תגיד לו "אולי ככה וככה", וואלה נראה מעניין אחר כך "לא אתה חייב ככה וככה", מתי חייב? כי התחלת "באולי". אם הוא אומר לך מראש שאתה חייב גם היית מסכים איתו? "אתה חייב ככה וככה", "לא חייב", מה הוא עשה, אמר לך "אולי". אתה בא "באולי", התחיל "באולי" ואז פתאום אומר לך "אתה חייב".

ש: פילס דרך.

אליעד: אני לא מלמד פה שום מניפולציות. הדברים קיימים בכל מקרה, זה דברים שקיימים, קורים, ככה המוח עובד. אני רק אומר לך שים לב תראה שזה קורה כל יום כל היום, בעיקר מי הבן אדם הכי מניפולטור?

ש: אני.

אליעד: קחי אחריות. יפה, הוא לקח אחריות ראשון. את מי הכי אתה מרמה? את עצמך. מתי פעם אחרונה שרימית את עצמך?

ש: עכשיו ברגע הזה.

אליעד: יפה. טוב, הבנו?
תקשורת שיטות לשכנוע שליליות להישמע הצלחה במשימות להשתמש לשאול את עצמי להקשיב להיות החלטי איך עובד כעס איך אנשים משתכנעים איך לגרום איך לגרום לאנשים להשתכנע איך לשכנע איך לשכנע אנשים אפשרי טיפים טיפים לשכנוע טריק טריקים טריקים לשכנוע טריקים לשכנוע אנשים כושר כושר שכנוע כיצד לשכנע אנשים לגרום לגרום לאנשים להשתכנע להשתכנע לשכנע לשכנע אנשים לשכנע אנשים להשתכנע שיטה לשכנוע שיטות שיטות לשכנוע שיטות שכנוע שיטת שכנוע שימוש במילה שימוש במילה אולי שימוש במילה אפשרי שכנוע שכנוע אנשים
איך לגרום למישהו ל... / איך לשכנע מישהו... - הכל כולל הכל על איך לגרום למישהו ל... / איך לשכנע מישהו - רשימת כל הנושאים
... איך לגרום לאנשים להעריך? איך לגרום לאנשים להעריך אותך? איך לגרום לאנשים להצביע? איך לגרום לאנשים להצביע לך? איך לגרום לאנשים להרגיש איך לגרום לאנשים להשתכנע? איך לגרום לאנשים להתאהב בי? איך לגרום לאנשים להתאהב בך? איך לגרום לאנשים להתעניין? איך לגרום לאנשים לעשות? איך לגרום לאנשים לצחוק? איך לגרום ...
מה היה לפני בריאת העולם? האם אפשרי לדבר על כך?
...על לפני הבריאה + הוא מדבר על מהותו של אלוהים. ברגע שהאדם אומר שהעולם נברא, בו ברגע הוא בעצם מגדיר מצב שהוא לפני הבריאה שבו היה רק אלוהים. גם אם האדם לא אומר בצורה מפורשת שאלוהים נמצא בתוך זמן, הרי שהוא אומר את זה בצורה עקיפה ברגע שהוא אומר שאלוהים ברא את העולם, דהיינו, הוא מייחס לאלוהים שינוי כלשהו דהיינו, לפני ואחרי הבריאה. ברגע שהאדם אומר משהו כלשהו על אלוהים, כגון לדוגמה אומר שאלוהים ברא את העולם, הרי שבאותו הרגע הוא כבר הפך את אלוהים למשהו ממשי...
הפכים מתאחדים - איך ההפכים הם אחד - האם ואיך זה אפשרי?
הפכים מתאחדים - איך ההפכים הם אחד - האם ואיך זה אפשרי?
...מקומות, ובמקום אחד בו זמנית. והדרך של האדם לקבל תשובה לשאלה הזו, איך יכול להיות שכל ההפכים אחד. הוא צריך להיות ישר ואמיתי עם עצמו, ושיבין שהשאלה היא סובייקטיבית, כי האדם לא יכול להבין בשכל שלו, ולא מסוגל לחשוב שימינה ושמאלה נמצאים במקום אחד ובשני מקומות יחד. ועל האדם לא להניח הנחה שהשכל שלו מבין הכל, אם הוא לא יכול לקלוט שההפכים אחד, זה שהשכל לא מצליח להבין, זה לא אומר שברמה אובייקטיבית זה יכול להיות ככה. וצריך לשאול האם ההפכים הם באמת אחד, במקום...
אושר בשלמות ללא מאמץ - האם זה אפשרי?
אושר בשלמות ללא מאמץ - האם זה אפשרי?
...על שום דבר משמעותי בחייו. הוא מדגיש שוב ושוב שהמפתח הוא רק ההבנה והכנות העצמית, ושאין צורך במאבקים חיצוניים כלל. הדבר החשוב ביותר הוא להתרכז בפנימיות ובהבנת המניעים האמיתיים, וכל השאר יקרה לבד, מתוך ההבנה עצמה. איך להיות מאושר ללא מאמץ? מהו אושר מושלם? איך להפסיק לסבול? איך להיות אמיתי עם עצמי? האם אפשר להיות מאושר בלי לשנות דבר? אושר בשלמות ללא מאמץ, האם זה אפשרי? נדבר על השאלה שנשאלתי, האם בן אדם יכול להגיע לאושר בשלמות, מבלי להקריב דבר. התשובה...
מחויב שנכלל באפשרי - עבודת אלילים, שנכללת בעבודת אלוהים האמיתי
...האדם רואה איזו צורה של המציאות, הוא בעצם רואה רק היבט מסוים, של הישות שהיא ממש כרגע, אין סופית וכולי. וכאשר אפשרי המציאות נכלל במחויב המציאות, אז התכונות של המחויב, מתרחבות, גם אל כל מה שהוא אפשרי המציאות, ולהפך. כי זו הכל ישות אחת ממש, עד שאי אפשר להבדיל בין הלבושים השונים, כי הכל אחד ממש. וגם בחינת האין, גם היא רק לבוש. ובשורשו, אין הבדל בין היש לבין האין, כי הכל אחד. ועל ידי השכל הזה, אין שום עבודת אלילים כלל, כי הכל זו עבודת אלוהים האמיתי. כי...
טוב אמיתי ונצחי / פוסט טראומה / להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות
...שהוא אינו טוב של אמת. וטוב של אמת, הוא ההבנה של האדם את הטוב, שיש תמיד לנצח נצחים מאז ומעולם. והטוב הזה, הוא השכל של האחדות. שכאשר יש אותו ורק אותו לאדם, אז הוא מתקן אצל האדם את כל תחושות הפוסט טראומה שלו, דהיינו, התחושות הרעות שיש לאדם אחרי שהוא מרגיש רע. כי שום שיטה ודרך בעולם, לא יכולים לשכתב מחדש את ההיסטוריה הרגשית של האדם. והאדם תמיד נשאר עם טראומה רגשית. מלבד השכל של האחדות, שכאשר האדם זוכה אליו, אז הוא חווה את כל המציאות עבר הווה עתיד בצורה...
בירור האמת, בכלי הפגום של השכל - כיצד אפשרי הדבר?
...הוא כולו טוב אמיתי, אלא שיש עליו קליפות ולבושים. ועל ידי זה שהאדם מברר את האמת עם השכל העצמי שלו שנראה לו כפגום, על ידי זה בסופו של התהליך מתגלה אור האמת האמיתי של השכל, והוא עצמו הופך להיות האמת עצמה. ובפשיטות התשובה היא, שבמהות, הכל אמת מוחלטת. ועל ידי בירור האמת קליפה אחרי קליפה, בסוף מתגלה האמת שהיא כבר קיימת. כי אם היא לא הייתה כבר קיימת בשכל של האדם, לא היה השכל יכול להשיג אותה. אבל היא כבר קיימת, והיא רק מתגלה על ידי בירור האמת. ואעפכ על האדם...
סרטים מצוירים ומדע בדיוני - המחויב הוא אפשרי
...שלהם. ועל ידי צפייה של האדם בתכנים כאלו, על ידי זה האדם מקבל שכל חדש, ומעורר אצל עצמו, את השכל של האחדות. והעניין הוא, כי התודעה של האדם חיה בעולם של חוקים קשוחים מאוד, חוקים שלא משתנים לעולם, הלא הם חוקי הפיזיקה חוקי הטבע וכיוב. ויש גם את חוקי הנפרדות הכלליים, שהם החוקים של הזמן והמקום, והחוק שאי אפשר לחבר שני הפכים במקום ובזמן אחד, שהחוקים האלו נשמרים, גם בתוך העולם הבדיוני והדמיוני. וזה משום, מגבלת התפישה של הצופה. שהתודעה עצמה לא יכולה לתפוש...
אחדות הבורא, שני אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף
אחדות הבורא, שני אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף
...של אינסוף. ייתכן שבמציאות על - שכלית כן ייתכנו כמה ישויות אינסופיות או כמה סיבות ראשונות. בהמשך, נטען שיש גישה הרואה את כל הקיים כאינסוף אחד, אך באותו זמן אפשר לומר שיש ריבוי אינסופי שקיים במקביל, משום שאפשרי המציאות ומחויב המציאות הם בעצם היבטים של אותה מהות. כך מתגלה שייתכן שיש הרבה אלוהים (הרבה אינסוף), ובכל זאת הם מתאחדים לישות אחת. עוד רעיון הוא לזהות שני אלוהים בדמות המקום והזמן, כביכול שתי ישויות אינסופיות שתמיד קיימות, ואף מעליהן יכולים להיות...
לעשות / לא לעשות כלום - כיצד אפשרי הדבר?
...כי גם אי עשייה, גם היא עשייה. כי האדם נאחז בצורה כלשהי של המציאות. וגם להישאר במיטה ולישון כל היום, גם זו עשייה של ממש. שהאדם בוחר בבחירה חופשית מלאה, להישאר במקומו. וגם מי שבוחר להישאר במקומו, גם הוא עדיין בוחר, שהמציאות תהיה כך ולא אחרת, בדיוק כמו זה שבוחר, לשנות את המציאות לצורה אחרת. כך שהאדם, לא באמת יכול להתחמק מאי עשייה בכלל. וכמובן שיש לזכור, שגם כאשר האדם ישן, הרי שבפועל הוא בהחלט כן עושה דברים. כי כאשר האדם ישן וחולם איזה חלום, הוא עושה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשכנע אנשים? שימוש במילה אולי, שימוש במילה אפשרי, איך לגרום לאנשים להשתכנע? טיפים לשכנוע, איך אנשים משתכנעים? טריקים לשכנוע אנשים, כושר שכנוע, טיפים לשכנוע, שיטות שכנוע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לשכנע אנשים להשתכנע, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לשכנע אנשים להשתכנע, איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קריירה, אימון אישי לנוער, מאמן מכירות בנושאי לשכנע אנשים להשתכנע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.9395 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 05:42:45 - wesi1