אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות ✔ מהי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:50לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
מהי משמעות המושג "לאהוב את המציאות"?

כדי להבין מהי "אהבה למציאות", חשוב קודם כל לפרק את המושג לשני מרכיבים מרכזיים: "לאהוב" ו"המציאות".
  • מה זה לאהוב?

    לאהוב משהו פירושו לרצות אותו, להעדיף אותו על פני אפשרויות אחרות. לדוגמה, כאשר אדם קם בבוקר ואומרים לו "תלבש מכנסיים בצבע ירוק", אם הוא אומר "לא אוהב", משמעות הדבר היא שהוא לא רוצה את זה. לעומת זאת, אם מציעים לו משהו אחר והוא אומר "אוהב", המשמעות היא שהוא מעדיף את הדבר הזה, הוא רוצה אותו.
  • מה זאת המציאות?

    המציאות מוגדרת ככל מה שנמצא, מה שמצוי כרגע. כלומר, כל מה שאנחנו תופסים שקיים ונוכח כאן ועכשיו הוא חלק מהמציאות. למשל, שולחן אינו המציאות כולה אלא רק חלק מהמציאות, כי המציאות כוללת את כל מה שנמצא.
מתוך כך, "לאהוב את המציאות" משמעותו לרצות, להעדיף, ולהיות שלם עם כל מה שקורה ברגע זה, ללא התנגדות או הסתייגות ממה שקיים.

האם חייבים לאהוב את המציאות?

אליעד כהן מסביר שאין שום הכרח או חובה לאהוב את המציאות. זה לא "צריך", אלא שאלה של מטרה. אם אדם מחפש דרך להרגיש טוב או להרגיש חופשי, אז לאהוב את המציאות יכול להיות כלי מועיל להשגת המטרות האלו. למעשה, אם רוצים להרגיש טוב באמת - חייבים לאהוב את המציאות. אך אם המטרה רק להפסיק לסבול או לא להרגיש רע, מספיק לא לשנוא ולא להתנגד למה שיש.

מה ההבדל בין לקבל את המציאות לבין לאהוב אותה?

אליעד כהן מציין שלושה מצבים ביחס למציאות:
  • התנגדות למציאות:

    מצב שבו אדם אינו רוצה את מה שקורה, מתנגד לכך, ולכן סובל.
  • קבלת המציאות:

    מצב נייטרלי שבו אין התנגדות, אך גם אין העדפה. האדם אינו אוהב ואינו שונא, אלא פשוט מכיר במה שקורה. במצב כזה האדם לא סובל, אך גם אינו מאושר.
  • אהבת המציאות:

    מצב שבו האדם לא רק מקבל את מה שקורה אלא גם רוצה את זה, מעדיף את זה ומרגיש טוב בעקבות כך.
למה לאהוב את המציאות גורם להרגשה טובה?

על פי ההסבר של אליעד, להרגיש טוב מחייב מצב שבו האדם מעוניין, רוצה, ואוהב את מה שקורה. אם האדם שונא את מה שקורה, הוא בהכרח ירגיש רע. אם הוא נייטרלי כלפי מה שקורה, לא ירגיש רע אך גם לא ירגיש טוב. כדי להרגיש טוב באמת, האדם חייב לאהוב את מה שיש, לא רק לקבל אותו.

האם אפשר להרגיש טוב בלי לאהוב את המציאות?

ניתן להימנע מהרגשה רעה גם בלי לאהוב את המציאות, וזאת באמצעות נייטרליות - לא לאהוב ולא לשנוא. במצב כזה האדם לא ירגיש רע אבל גם לא ירגיש טוב. כלומר, המצב הנייטרלי טוב למי שרוצה רק להפסיק לסבול. אך מי שרוצה להרגיש אושר ושמחה, חייב לפתח את הרצון וההעדפה למה שקורה, כלומר, חייב לאהוב את המציאות.

לדוגמה, אם אדם אומר "מספיק לי שאני לא ארגיש רע", אליעד אומר לו שהוא יכול להסתפק בכך שלא ישנא ולא יאהב את המציאות. אך אם אותו אדם אומר "אני רוצה להרגיש טוב", אליעד מדגיש כי במצב זה, האדם חייב לאהוב את מה שיש כדי להגיע לתחושת הטוב הרצויה.

האם לומר שחייבים לאהוב את המציאות זה סותר את רעיון החופש?

אליעד מבהיר שהמושג "צריך לאהוב את המציאות" אינו אמירה מוחלטת או חובה, אלא יותר המלצה שתלויה במטרה של האדם. להגיד לאדם "אתה חייב לאהוב את המציאות" זו מגבלה על החופש שלו, כי אז הוא לא חופשי לבחור לשנוא או להתנגד למה שקורה. המטרה באמירה כזו היא לא להגביל אלא להבהיר את הקשר בין אהבת המציאות לבין הרגשה טובה ואושר.

לכן, האדם יכול לבחור מה הוא רוצה בהתאם למטרה שלו:
  • אם הוא רק לא רוצה לסבול - מספיק שלא יתנגד למציאות.
  • אם הוא רוצה להיות מאושר ולהרגיש טוב - עליו לאהוב את מה שיש.
לסיכום, מהם השלבים להשגת הרגשה טובה ואושר?
  • ראשית, להבין מה המטרה: האם לא לסבול או להרגיש טוב ואושר?
  • אם המטרה היא רק לא לסבול, אין צורך באהבת המציאות - מספיק מצב נייטרלי.
  • אם המטרה היא להרגיש טוב ואושר - חייבים לפתח אהבה ורצון למה שקורה, כלומר, לאהוב את המציאות כפי שהיא.
אליעד כהן מדגיש שאין חובה או הכרח, אלא רק הסבר לוגי של הקשר בין אהבה למציאות לבין הרגשה טובה וחופש פנימי.
מהי אהבה למציאות ומהי משמעותה?

אהבה למציאות משמעותה לקבל את המציאות כפי שהיא, או במילים אחרות, לרצות את מה שיש. כדי להבין זאת, יש לפרק את המונח "לאהוב את המציאות" למרכיביו:

- לאהוב - משמעותו לרצות משהו, להעדיף אותו על פני אפשרויות אחרות.

- מציאות - הכוונה לכל מה שקיים ונמצא, כלומר, מה שמצוי ברגע זה.

לאהוב את המציאות, אם כך, משמעו לרצות את מה שקורה ולהיות שלם עם מה שקיים.

האם צריך לאהוב את המציאות?

לא בהכרח. אין הכרח לאהוב את המציאות. עם זאת, השאלה הנשאלת היא: האם אהבת המציאות מועילה? אם המטרה היא להרגיש חופשי או להרגיש טוב, יש היגיון באמירה שאהבת המציאות עשויה לעזור בכך. חופש אמיתי נובע מהיכולת לקבל כל מצב מבלי להרגיש שהוא מגביל או מכריח.

מה ההבדל בין אהבת המציאות לבין קבלת המציאות?

קבלת המציאות פירושה להפסיק להתנגד למה שקורה, אבל זה לא בהכרח אומר לאהוב אותו. יש שלושה מצבים עיקריים:

1. התנגדות למציאות - גורמת לתחושת סבל.

2. קבלת המציאות - מצב שבו אין אהבה ולא שנאה, פשוט הכרה במציאות.

3. אהבת המציאות - מצב שבו האדם לא רק מקבל את המציאות אלא גם רוצה אותה.

איך אהבת המציאות קשורה להרגשה טובה?

כדי להרגיש טוב, צריך לאהוב את המציאות. אם אדם שונא את המציאות, בהכרח ירגיש רע ממנה. אם הוא נייטרלי - הוא לא ירגיש רע, אך גם לא ירגיש טוב. לכן, כדי להרגיש טוב, יש צורך לאהוב את מה שיש.

האם אפשר להרגיש טוב גם בלי לאהוב את המציאות?

יש אפשרות לא להרגיש רע מבלי לאהוב את המציאות, וזאת על ידי נייטרליות - לאהוב ולא לשנוא. כלומר, אם המטרה היא רק להפסיק להרגיש רע, אפשר פשוט לא לשפוט את המציאות ולאהוב ולא לשנוא. אבל אם המטרה היא להרגיש טוב ממש, יש צורך לפתח אהבה כלפי המציאות.

מה ניתן להסיק מכך?

- אם המטרה היא רק להפסיק לסבול - מספיק להימנע מהתנגדות למציאות.

- אם המטרה היא להיות מאושר - יש צורך ללמוד לאהוב את המציאות כמות שהיא.
ש: אני רוצה לשמוע שאתה אומר, קודם כל מה זה לאהוב מציאות כאילו יותר לפרט כאילו.

אליעד: אוקי מה זה לאהוב מציאות, הנושא זה מה זה לאהוב את המציאות?

ש: כן מה זאת אומרת איך אתה מתי.

אליעד: אוקי לאהוב את המציאות זה שלוש מילים "לאהוב את המציאות" נכון?

ש: לא אתה אומר ככה אבל זה לא.

אליעד: לא רגע שניה אז חכה, אנחנו מנתחים "לאהוב את המציאות" עכשיו השאלה היא מה זה לאהוב ומה זה המציאות עכשיו אם נבין מה זה לאהוב ונבין מה זה המציאות נבין מה זה לאהוב את המציאות.

ש: נכון.

אליעד: עכשיו מה זה לאהוב אתה מכיר את המילה הזאת?

ש: מילה מכיר אבל קודם כל אם היא מעורבת במציאות.

אליעד: נגיד בבוקר, לא אבל בא נגיד מה זה לאהוב נגיד בבוקר נגיד אומרים לך "תלבש מכנסיים בצבע ירוק" מה אתה אומר "לא אוהב" אומרים לך תלבש זה אתה אומר "אוהב", אז לאהוב פירושו מה זה לאהוב.

ש: במשמעות הזאת?

אליעד: במשמעות הזאת בדיוק כשהוא אוהב, כשאתה רוצה את הדבר אתה אומר "את זה אני רוצה, זה אני לא רוצה". עכשיו מה זה מציאות, מה זה מציאות מה פירוש המילה מה שנמצא, מציאות פירושה "מה שנמצא" לאהוב את המציאות זה לאהוב את מה שנמצא את מה שמצוי, לא את מה שנמצא.

ש: כאילו מאשר אנחנו יודעים שנמצא.

אליעד: מה שאתה חושב שנמצא לאהוב את המציאות הכוונה "זה המציאות זה מה שנמצא", עכשיו כשאתה אומר שולחן זה חלק של המציאות זאת לא המציאות זה חלק ממה שנמצא אז לאהוב את המציאות זה לאהוב את הנמצא.

ש: ועוד שאלה למה צריך לאהוב מציאות?

אליעד: לא צריך מי אמר שצריך.

ש: לא היה ממך כאילו עצה.

אליעד: אני לא חושב שצריך אני חושב שלא צריך לאהוב את המציאות.

ש: לא אבל כתבת לא ככה.

אליעד: אז אני חוזר בי, תבין משהו כל מה שכתבתי גם כתבתי הפוך, כל מה שכתבתי לא משנה מה כתבתי אתה תחפש אתה תמצא שגם כתבתי הפוך.

ש: לא שאלה לא נכונה כי השאלה שלי אולי לא נכונה, בשביל להיות כאילו חופשי למה צריך לאהוב מציאות.

אליעד: זאת שאלה אחרת עכשיו יפה, עכשיו בן אדם אומר, עכשיו אני לא יודע איפה כתבתי הכי טוב שאם אומרים לי כתבת להגיד לי איפה כתבתי ואז נראה באיזה הקשר זה נאמר. עכשיו אם בן אדם רוצה להיות חופשי הוא צריך לאהוב את המציאות נגיד, מה ההיגיון מה זה חופשי שהוא מרגיש שלא מגבילים אותו, שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה הוא לא מרגיש שמכריחים אותו הוא מרגיש שיש לו חופש.

ש: חופשי אפשר להגיד גם ככה אם אני רוצה להרגיש טוב אני צריך לאהוב מציאות?

אליעד: זה אותו דבר.

ש: אותו דבר?

אליעד: אם אתה רוצה להרגיש טוב אם אתה רוצה להצליח, אם אתה רוצה זה אותו דבר זה מילים שונות להגיד את אותו דבר.

ש: אבל אני לא מוצא את זה ככה בגלל זה אני שואל שאתה תגיד אולי לא הבנתי.

אליעד: מה אתה חושב שלא נכון?

ש: כי אני חושב שלא צריך לאהוב מציאות צריך לקבל אותה כמו שהיא, לא שזה יגרום לו.

אליעד: בסדר גם נכון אתה צודק.

ש: בשביל להרגיש טוב וחופשי.

אליעד: אבל השאלה מה זה לקבל, מה זה לקבל תקשיב.

ש: לא את זה לא אמרתי במילים.

אליעד: אז מה?

ש: אה אמרתי כן?

אליעד: לקבל, תראה יש כמה מצבים יש "אני לא רוצה", יש "אני כן רוצה" ויש "אני לא לא רוצה ולא כן רוצה, אין לי דעה", יש "רע לי לא רוצה" ויש "טוב לי אני רוצה" ויש "לא טוב לי ולא רע לי, לא יודע אין לי דעה", עכשיו יש "אני אוהב רוצה" יש "אני לא שונא לא רוצה" ויש "אני לא אוהב ולא שונא, לא טוב ולא רע". עכשיו אתה יכול לבחור מה אתה רוצה אם אתה אומר "אני לא רוצה" רע לך, אם אתה אומר "אני רוצה" טוב לך אם אתה אומר "אני לא רוצה ולא לא רוצה" אז לא טוב ולא רע.

ש: לא אני רוצה להבין מה שקרה שקראתי בספר שלך על זה אני שואל. אני אומר בשביל להרגיש חופשי או טוב למה צריך לאהוב מציאות אתה כתבת ככה.

אליעד: אני אסביר לך תראה ברגע שכתוב "בשביל להשיג X צריך Y, כדי להשיג חופש צריך לאהוב את המציאות", עכשיו צריך לראות מה זה חופש מה זה לאהוב את המציאות ולראות אם זה תלוי או לא תלוי. עכשיו בעיקרון אתה לא צריך לאהוב את המציאות, תראה זה רק בשפה של הבני אדם אני אומר שאתה צריך לאהוב את המציאות אתה לא צריך כלום כי אם אני אומר לך שאתה צריך לאהוב את המציאות אז זה גם לא חופש כי עכשיו אתה לא חופשי אתה לא יכול לשנוא את המציאות, אם אני אומר לך שאתה חייב לאהוב את המציאות אז אתה עוד פעם לא חופשי.

ש: טוב להרגיש טוב לא חופש.

אליעד: אוקי אז אם אתה לא אוהב את המציאות אתה לא מרגיש טוב, אם אתה לא אוהב את המציאות אתה מרגיש טוב ממנה?

ש: לא.

אליעד: אז מסקנה אם אתה רוצה להרגיש טוב אתה צריך לאהוב את המציאות.

ש: לא.

אליעד: אז איך, אז מה כן מה אתה חושב?

ש: זה אישי אני חושב שצריך לאהוב ולא לשנוא לדעתי.

אליעד: אני מבין אם אתה לא אוהב ולא שונא אז מה איך אתה מרגיש לא טוב ולא רע נכון, אבל אם אתה אומר אני רוצה להרגיש טוב אתה צריך לאהוב. אם אתה אומר "מספיק לי שאני לא ארגיש רע" אז אני אומר לך "תקשיב אתה לא צריך לאהוב אתה לא צריך לשנוא, תהיה נייטרלי", אם בן אדם אומר "אני לא רוצה להרגיש רע" אז אל תאהב אל תשנא אתה לא מרגיש רע אבל אם בן אדם אומר "לא אני גם רוצה להרגיש טוב" אז אתה צריך לאהוב את המציאות. תלוי מה אתה רוצה אם לא רוצה להרגיש.

ש: הבנתי.

אליעד: מה הבנת?

ש: הבנתי שאם אני רוצה להרגיש טוב אני כאילו חייב לאהוב את המציאות ככה.

אליעד: ואם אתה רק לא רוצה להרגיש רע?

ש: אם אני לא רוצה להרגיש רע.

אליעד: וגם לא טוב ולא רע אתה אומר "מבחינתי אם אני לא" אז אתה לא צריך לאהוב.

ש: כן זה כמו שלא לאהוב ולא לשנוא.

אליעד: בדיוק פשוט?

ש: הבנתי.

אליעד: זה הכל, שאלות על הנושא הזה, אין לך שום שאלה?
למידה התנגדות מוחלט שמחה פנימיות המלצה לרצות את מה שיש לא צריך כלום אהבת המציאות בלי להרגיש למה אני רוצה להרגיש טוב אהבה אושר איך לאהוב את המציאות איך לאהוב את מה שיש איך להיות מאושר איך להיות מאושרים איך להכיל את המציאות איך לקבל את המציאות המציאות טוב להרגיש רע יכולת הכלה כיצד להיות מאושר לאהוב לאהוב את המציאות לאהוב את מה שיש להיות מאושר להיות מאושרים להכיל להכיל את המציאות להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב להרגיש רע להרגיש רע למה טוב להרגיש רע לסבול לקבל לקבל את המציאות מציאות סבל רע לסבול
להיות מאושר / חשיבה חיובית - כמה חשיבה חיובית צריך כדי להיות מאושר באמת?
להיות מאושר חשיבה חיובית - כמה חשיבה חיובית צריך כדי להיות מאושר באמת? חשיבה חיובית. כמה חשיבה חיובית צריך כדי להיות מאושר? תשובה: הכל תלוי בעוצמת החשיבה החיובית. מצד האמת, טיפה אחת והנקודה הקטנה ביותר של חשיבה חיובית באמת אמורה להביא את האדם אל אושר מוחלט. אדם שחווה רגשות של פחד וחרדה תוך כדי שינה. כמה מאמץ צריך לעשות כדי לגרש ממנו את תחושת הפחד? תשובה: צריך להעיר אותו מהשינה. ברגע שהאדם יוצא מהחלום ... צורה = להתעורר לגמרי = הפחד נעלם לגמרי מעצמו = להרגיש טוב. כדי להיות מאושר ולהתגבר על כל התחושות החיוביות, לא צריך המון, צריך רק רגע אחד של ערנות. שינה = חלום = דמיון = שקר. ערנות = מציאות = שכל = אמת. לחלום בהקיץ = האדם חולם ...
להיות מאושר / חיפוש אחר האושר - איך אפשר *להפסיק* לחפש את האושר?
להיות מאושר חיפוש אחר האושר - איך אפשר להפסיק לחפש את האושר? אושר. מהי מהות החיפוש אחרי האושר? ואיך ניתן להפסיק את החיפוש? אושר = הנאה בשלמות מהמציאות = האדם אינו מרגיש חסר של דבר כלשהו = האדם רואה את הטוב שיש בכל דבר כפי מה שהוא = האדם אינו רוצה שום דבר יותר טוב, מאחר שהוא כבר נמצא בטוב ביותר. מהות החיפוש אחר האושר, נובעת מכך שמצד האמת של המציאות, בכל דבר ... מלבד לדעת ולהבין את הטוב הזה שנמצא בכל דבר. הטוב הזה כבר נמצא בכל דבר, על האדם רק להבין את זה בשכל שלו, ואז כאשר האדם מבין בשכל שלו את הטוב שנמצא בכל דבר, ממילא הוא מרגיש טוב תמיד ומאושר . המהות של החיפוש אחרי האושר, נובעת מרצונו של האדם להגיע לנקודה שבה הוא נהנה מהטוב שיש בכל דבר כפי מה שהוא, ללא מאמץ כלשהו, ללא פעולה כלשהי. וממילא ניתן להבין, כי הדרך היחידה להפסיק את החיפוש העצמי אחרי האושר, היא אך ורק על ידי שמוצאים את הטוב שיש ... שלה. זאת הסיבה שבגללה הנשמה בתוך תוכה יודעת על קיומו של הטוב הזה ומשום כך היא תמשיך לחפש אותו עד שהיא תמצא אותו. הטוב שיש בכל דבר, הוא השורש והמהות הפנימית של הנשמה. הסיבה שבגללה האדם מרגיש רע, היא רק משום שהוא רחוק מהזדהות עם מי שהוא באמת. לדוגמה: כאשר האדם חושב בטעות כי הוא זה הגוף שלו, או כאשר האדם משייך לעצמו כל מיני דברים שהם אינם הוא, על ידי זה הוא מתרחק ממי שהוא באמת ומרגיש רע. כאשר האדם לדוגמה מרגיש בעלות על הכסף ... אינו מתבונן במהות האמיתית של המהות של האני שלו, על ידי זה נדמה לו שהוא מה שהוא לא, דהיינו, הוא מתרחק מהזדהות עם הטוב שיש בכל דבר, שהוא באמת שורש נשמתו של האדם כנל, ורק משום כך האדם מרגיש רע. ברמה המעשית: כדי להפסיק לחפש את האושר, צריך למצוא אותו. אושר = כאשר האני של האדם מבין מי הוא באמת = האדם רואה את החיבור האישי שלו לטוב שנמצא בכל דבר = שלמות = הפסקת החיפוש אחרי האושר, משום שהוא כבר נמצא. איך להגיע לזה? 1 - ... 2 - לשאול כל הזמן, מי אני? מה הפירוש של אני? מהי המהות של האני? וכולי. כאשר האדם מתבונן בשני הדברים האלו, בסופו של דבר הוא רואה את החיבור שיש בין האני לבין הטוב שישנו תמיד בכל דבר = אושר.
הצלחה אמיתית / אושר אמיתי - מהי הצלחה אמיתית? איך להצליח להיות מאושר באמת?
... אמיתית אושר אמיתי - מהי הצלחה אמיתית? איך להצליח להיות מאושר באמת? מי שיתבונן בעניין יראה, כי הצלחה אמיתית, היא כאשר ההצלחה של האדם קורת מעצמה. כל זמן שההצלחה של האדם תלויה ... להן יש מטרה. והמטרה שאליה שואף האדם להגיע, היא להרגיש טוב אמיתי וליהנות מהדברים כפי מה שהם. והצלחה אמיתית ללא מאמץ כלל, היא כאשר האדם מגיע אל האושר האמיתי, שהוא אושר שנובע מידיעה ושהוא לא כרוך בשום פעולה של האדם. דהיינו, שהאדם מאושר בכל מצב, בלי שהוא צריך לחשוב בצורה כלשהי או לעשות דבר כלשהו. ושלמות ההצלחה הזאת, נובעת מידיעה, דהיינו, כאשר האדם מבין ...
אושר / להיות מאושר - מה *רע* בלהיות מאושר? למה קשה להיות במצב של אושר?
אושר להיות מאושר - מה רע בלהיות מאושר? למה קשה להיות במצב של אושר? להגיע אל האושר זה לא קל. אבל גם להיות מאושר זה לא קל. זא לא רק להגיע אל האושר זה קשה, אלא גם מי שמגיע אל האושר, גם הוא קשה לו להיות מאושר. כי אם האושר הוא ההפך של הסבל, הרי שהאושר הוא סבל, משום שאין בו סבל. ואם הטוב הוא ההפך של הרע, אז עולם שיש בו רק טוב, הרי שיש בו גם רע, בדיוק משום שאין בו רע. ונסביר: מי שיתבונן בעניין יראה, כי האדם בכל חייו מתעסק ... וחוסר משמעות, הוא לא האושר. משום שהוא לא השלמות. כי חוסר משמעות, הוא חסר את המשמעות, וממילא הוא לא שלמות, וממילא הוא לא אושר. ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי האדם לא מאושר, או בגלל שהוא מוטרד ממשהו שקרה בעבר, או בגלל שהוא מוטרד ממה שיקרה בעתיד. ולכאורה, אם האדם ישתחרר מכל בעיות העבר, ומכל טרדות העתיד, הרי שהוא יהיה מאושר. אלא, שאם נשחרר את האדם מכל רגשות חרטה כלשהם, ומכל רגשות אשמה כלשהם, על מה שקרה בעבר, ואם נשחרר את האדם גם מכל החרדות והפחדים שיש לו לגבי העתיד, הרי שגם אז הוא לא יהיה מאושר. משום שאז חייו של האדם יהיו חסרי משמעות. כי כאשר אין לאדם שום חרטות על העבר, וכאשר האדם מתעלם לגמרי מהעבר, וכאשר האדם בנוסף גם לא מוטרד בשום צורה מהעתיד, הרי שאז האדם חי רק ... לא רק שקשה להגיע אל האושר, אלא שקשה גם להיות מאושר. כי להיות מאושר זה לא קל. ואף על פי כן, יש אושר אמיתי, שהוא כולו טוב באמת. והוא כאשר האדם מכיל בתוכו את ההפכים. דהיינו, כאשר האדם גם חי את העבר ואת העתיד, וגם חי את הרגע בו זמנית. ומי שמסוגל להכיל בתוכו מבחינה רגשית את ההפכים, זהו האושר האמיתי, כי אז הוא לא חסר דבר. והדרך להגיע לזה, היא על ידי התבוננות. כי מי שיתבונן מספיק עמוק על המציאות, בסופו של דבר הוא יראה שכל ההפכים מתחברים בפנימיות שלהם. ואז גם הוא יהיה מסוגל רגשית להכיל בתוכו את ההפכים, ועל ידי זה הוא יהיה מאושר באמת. ונוסיף: כי לא קל להיות מאושר. דהיינו, לא כל אחד יכול מבחינה רגשית להכיל בתוכו את ההפכים. והבעיות שיש לאדם בחיים, הן יוצרות עבורו את המשמעות של החיים שלו. ולא כל אחד מסוגל לחיות בעולם שכולו טוב בלי בעיות כלל. ולכן, ישנם מצבים שבהם האדם מבקש עצה ... האדם עצמו לא יכול עדיין להיות מאושר. כי לא כל אחד יכול להיות מאושר כנל. וכאשר האדם מבקש עצה מהחכם האמיתי, החכם האמיתי שיודע את הקושי הנל להיות במצב של אושר, הוא נותן לאדם עצה כזו, שבתוך העצה הזו יש שכל כזה, שיאפשר לאדם בסופו של דבר להיות מסוגל לחוות אושר. וכאשר האדם מקבל את השכל של זה שהוא חכם באמת, על ידי זה בסופו של דבר האדם מגיע למצב רגשי ושכלי, שבו הוא מסוג
הקלדה עיוורת - עד כמה אתה מסוגל להיות מאושר, בעיניים עצומות וללא מאמץ?
... עיוורת - עד כמה אתה מסוגל להיות מאושר, בעיניים עצומות וללא מאמץ? מי שיתבונן בעניין יראה, כי כאשר ... אם הם עושים טעות, תמיד זה בצורה כלשהי הופך להצלחה. ואם נתבונן על התכלית הסופית של כל הדברים, הרי שהמטרה של האדם היא להרגיש טוב ולהיות מאושר. וכדי להיות מאושר, לשם כך יש כאלו שהאושר שלהם כרוך בפעולות כלשהן, ויש כאלו שהאושר שלהם כרוך בצורת מחשבה כלשהי או באמונה כלשהי. וכל זמן שהאושר של האדם תלוי בו בצורה כלשהי, הרי שהוא עדיין לא מכיר את הדרך היטב. כי האושר שלו ותחושת הטוב שלו, עדיין תלויות במאמץ שלו. כי האדם צריך להתאמץ ... לעשות דבר כלשהו כדי להרגיש טוב, אלא שצורת המחשבה הנכונה ככ תמלא את האדם, עד שהאדם לא יוכל לחשוב בצורה לא נכונה, ולא יצטרך להתאמץ להיות מאושר, אלא שהאושר יגיע אליו מעצמו. כי מי שיודע את הדרך, הוא יכול ללכת בה גם בחושך ... שלו, תואמת את סך כל האפשרויות הקיימות במציאות. ועל האדם להתבונן, האם תיאורטית יכול להיות שהוא טועה בצורת המחשבה שלו. כי אם כן, אז האושר שלו עדיין תלוי בסיבות כלשהן. והשלמות היא כאשר האדם מגיע לידיעה שלמה ... רואה את הטוב שיש בכל דבר ללא צורך להתאמץ, אז נחשב לאדם שהוא מכיר את דרכו בצורה כזו, שהוא יכול ללכת בה גם בעיניים עצומות. משום שאז האושר של האדם, הוא נמצא אצלו בצורה אינסטינקטיבית ובצורה מלאה. ...
אושר מושלם - מהו הדבר ה*יחיד* שעליך לעשות כדי להיות מאושר בשלמות?
אושר מושלם - מהו הדבר היחיד שעליך לעשות כדי להיות מאושר בשלמות? כידוע, כל אחד רוצה להיות מאושר. והנה יש רמות שונות של אושר. כי יש מי שהוא מאושר יותר ומי שהוא מאושר פחות. והאושר של האדם הוא לא יציב. כי בכל רגע ורגע רמת האושר של האדם משתנה והיא בעוצמה אחרת. וכל אדם ואדם משקיע את מירב המאמצים שלו בלהיות מאושר. כי מי שיתבונן היטב על מה שהוא עושה במשך כל היום, הוא יראה שהסיבה שבגללה האדם עושה את כל הפעולות שלו בכל דבר ועניין, היא אך ורק כי האדם חושב שהפעולה הזאת תגרום לו להרגיש יותר טוב מאשר אילו הוא לא עשה אותה. וזה בעצם אומר, שהאדם עושה את כל מעשיו כדי להרגיש כמה שיותר טוב. וכפי שאמרנו יש רמות שונות של אושר, והאדם שואף כל הזמן להיות מאושר ולהרגיש טוב כמה שיותר. והשאלה הנשאלת היא, מהו הדבר האחד והיחיד שבו ורק בו תלוי האם ועד כמה האדם יגיע וישיג את האושר שלו? כי יש בעולם כל מיני עצות איך להיות מאושר. וחלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות. אבל לא תמיד קל לאדם לקיים את העצות של איך להיות מאושר. והשאלה היא, מהו בעצם הדבר היחיד שמשפיע על אם ועד כמה האדם יהיה מאושר? כי מי שיודע את הסוד הזה של מהו הדבר היחיד שבו ורק בו תלוי האם באמת ועד כמה האדם יהיה מאושר, אז הוא משקיע את כל המאמצים שלו בדבר הזה. והעניין הוא, כי מי שרוצה להיות מאושר בשלמות, עליו לעשות את הדבר הפשוט ביותר, שהוא לרצות להיות מאושר בשלמות. כי כל אדם רוצה להיות מאושר. וכל אחד רוצה להיות מאושר כמה שיותר. אבל לא כולם רוצים להיות מאושרים באותה עוצמה. לדוגמה, כאשר האדם כועס על איזה דבר, הרי שבאותו הרגע האדם יותר רוצה לכעוס מאשר להיות מאושר. כי אילו האדם היה רוצה להיות מאושר יותר מאשר לכעוס, הרי שהאדם לא היה כועס. כי הכעס הופך את האדם לפחות מאושר. ואם נתבונן נראה, כי הדבר הקל ביותר לעשות בעולם בכל תחום, הוא לרצות. כי לרצות זה דבר שלא כרוך בשום פעולה כלשהי. ולרצות כל אחד יכול. ואף אחד ושום דבר בעולם לא יכול למנוע מהאדם לרצות. כי כל דבר אפשר למנוע מהאדם, אך את הרצון של האדם, בזה רק האדם עצמו שולט. כי האדם יכול לרצות כל דבר. ומי שרוצה להיות מאושר בשלמות, עליו פשוט להתחיל לרצות להיות מאושר בשלמות. וככל שהאדם רוצה יותר להיות מאושר בשלמות, כך הוא מושך אליו את האושר בשלמות. ולמרות שלפעמים נדמה לאדם שהרצון שלו להיות מאושר בשלמות מרחיק אותו מאושר בשלמות, הרי שאף על פי כן, ככל שהאדם ירצה יותר
אושר - מהו הדבר *היחיד* שאותו יכול האדם לעשות כדי להיות מאושר? חשיבה חיובית / לחשוב חיובי / הדחקת רגשות
אושר - מהו הדבר היחיד שאותו יכול האדם לעשות כדי להיות מאושר? חשיבה חיובית לחשוב חיובי הדחקת רגשות מי שרוצה להיות מאושר, עליו לדעת את הדרך היחידה להיות מאושר, והיא ידיעת האמת שהכל כבר טוב בשלמות כרגע ובכל רגע ורגע כפי מה שהוא. ומצד האמת האדם לא יכול לעשות שום דבר כדי להיות מאושר באמת, מלבד להבין את האמת שהכל כבר טוב כפי מה שהוא. כי יש בעולם שלנו שקרים שונים, שהאדם מנסה להיעזר בהם כדי להיות מאושר. והשקר המפורסם ביותר, הוא השקר של החשיבה החיובית. והוא שמלמדים את האדם להסתכל על חצי ... באמת מבין את הטוב שיש במציאות, אלא רק מעמיד פנים כאילו הוא מרוצה מהמציאות. ולשקר אין רגליים. והשקר נופל. וגם החשיבה החיובית לא באמת עובדת. כי להיות מאושר באמת, פירושו שהאדם מפסיק לרצות להיות מאושר, על ידי זה שהוא כבר מאושר. ושום חשיבה חיובית בעולם, לא יכולה לגרום לרצון של האדם להיות מאושר, להיעלם לגמרי. כי כל החשיבה החיובית, וכל האמונה של האדם שהכל לטובה וכל כיוב, הכל ביחד לא מסוגל לגרום לאדם להיות ככ מאושר, עד שהרצון להיות מאושר יעלם לגמרי. ויש רק דרך אחת ויחידה להיות מאושר, והיא על ידי הבנה. הבנה ולא שום דבר אחר. ואין כאן קיצורי דרך, ואין כאן טריקים, ואין כאן שום מקום לשקרים ותרמיות. וכל אדם מאושר, בדיוק כפי מידת האמת עד כמה הוא באמת מבין שהכל טוב באמת. כי האושר האמיתי אמור לנבוע לא מתוך מאמץ של האדם, אלא ללא כל מאמץ של האדם. וכל זמן שהאדם צריך להתאמץ לחשוב חיובי וכיוב כדי להיות מאושר, הרי שזה עדיין לא אושר. כי האדם עובד ומתאמץ כדי להיות מאושר. וזאת לא אמת. וממילא האושר לא אמיתי. ומי שרוצה להיות מאושר באמת, עליו לומר את האמת. ואם האמת היא שהוא לא מרוצה מהמציאות, עליו לא לפחד אלא לומר שהוא לא מרוצה מהמציאות. והעיקר שיהיה עם אמת. כי האמת היא הדבר החשוב ביותר, והיא הדרך היחידה להגיע לאושר אמיתי. ועל האדם לא להדחיק את הרגשות שלו, אלא לומר את האמת כלפי מה שהוא מרגיש. ואם האדם לא ... והפעם הראשונה שהוא סובל, היא שהוא צריך לשקר את עצמו ולא יכול להיות אמיתי עם עצמו. כי השקר העצמי לא נותן לאדם שקט נפשי. ועדיף לומר את האמת ולהרגיש רע, אבל להיות שלם עם עצמך, מאשר לנסות לשקר את עצמך, ולהרגיש רע עם עצמך. והפעם השנייה שהשקר מזיק לאדם, היא שלא רק שהאדם לא באמת שלם עם עצמו ועם מה שהוא מרגיש מאחר שהוא משקר את עצמו לגבי התחושות שלו, אלא שבנוסף גם הדבר הזה לא באמת עוזר לאדם להיות מאושר באמת. כי אי אפשר להיות מאושר באמת, על ידי שקר. והאדם לא יכול לשקר את עצמו לגבי מה שהוא מרגיש, ועדיין לרצות להיות מאושר באמת. ואפשר להשיג אושר מזויף, על ידי חשיבה שקרית. אבל מי שרוצה אושר אמיתי, עליו לעשות ניקוי פנימי, שהוא להתחיל להודות על האמת כלפי עצמו, ולהיות מודע היטב ... זה שהאדם מחפש את האמת באמת ולא מפחד ממנה, אז בסוף האדם מקבל שכל, מבין את המציאות באמת, ואז האדם חי בשלום באמת עם המציאות, בלי צורך להתאמץ כדי להיות מאושר. ואז גם הרצון של האדם להיות מאושר, הרצון הזה נעלם. כי אז האדם כבר מ
סקפטיות - איך לא להתייאש להיות מאושר?
סקפטיות - איך לא להתייאש להיות מאושר?
... - איך לא להתייאש להיות מאושר? מהי סקפטיות ואיך היא משפיעה על האושר של האדם? סקפטיות היא מצב שבו האדם אינו מאמין באמת שיש אפשרות להיות מאושר. הוא ספקן לגבי כל דרך, שיטה או פתרון שמציעים לו. מצב זה מביא אותו לחוסר פעולה, ולתחושה שאין טעם לנסות שוב. אליעד כהן מסביר שבעולם, כל אדם באופן בסיסי רוצה להיות מאושר, אך מרוב ניסיונות שכשלו, הוא כבר מתרגל לחיות עם הסבל. האדם נכנס למצב של קבלה והשלמה עם הסבל שלו, משום שהוא כבר אינו מאמין שניתן להיות מאושר. אליעד מבהיר בצורה חד - משמעית שמי שרוצה להיות מאושר באמת, חייב להפסיק להיות סקפטי לגבי האפשרות הזאת. הוא חייב להמשיך לחפש את האושר בכל מחיר, משום שאין בעולם דבר חשוב יותר מאושר. אם האדם מאושר, לא משנה לו שום דבר אחר. ואם הוא לא מאושר, שום דבר אחר לא יוכל לעזור לו או לנחם אותו. לכן, לפי אליעד, להיות מאושר זה משהו שחייבים לעשות בכל מחיר. מדוע האדם סובל, ומה הקשר בין הסבל לסקפטיות? לפי אליעד כהן, האדם סובל לא מפני שהוא אינו מאושר, אלא בעיקר בגלל הנפרדות הפנימית. מהי אותה נפרדות? מצד אחד האדם מאוד רוצה להיות מאושר, ומצד שני הוא נמצא בחוסר ודאות אם בכלל ניתן להיות מאושר. המתח שנוצר בין הרצון העז להיות מאושר ובין הספק לגבי האפשרות להגיע לכך, הוא הגורם המרכזי לסבל. אם, לדוגמה, האדם היה יודע בוודאות מוחלטת שאין אפשרות להיות מאושר, הוא היה משלים עם המצב וכך, למעשה, היה הופך למאושר. משום שהאושר האמיתי הוא מצב שבו האדם לא חווה רצון להיות מאושר. לכן הסבל אינו בגלל היעדר האושר, אלא בגלל חוסר הידיעה אם האושר אפשרי או לא. אליעד טוען שגם אם המציאות היא כזו שאין שום דרך להגיע לאושר, עצם הידיעה הזו הייתה מאפשרת לאדם להשלים עם המציאות ובכך להיות מאושר. לכן הוא חוזר ומדגיש שלמרות הכישלונות הרבים, ולמרות שנדמה שכבר ניסו הכל ללא הצלחה, אסור להתייאש ולהיות סקפטי. כיצד דווקא סקפטיות מוחלטת עשויה לקרב את האדם אל האושר? למרות שאליעד כהן מדגיש שאסור לאדם להיות סקפטי בדרך לאושר, הוא מסביר שקיים מצב שבו דווקא הסקפטיות הקיצונית מקדמת את האדם. מדובר במצב שבו האדם כבר התייאש לחלוטין מכל שיטות האושר המקובלות: חשיבה חיובית, דמיון מודרך, הסתכלות על חצי הכוס המלאה וכדומה. דווקא הייאוש העמוק הזה גורם לאדם להיפתח לתפיסה חדשה וחריגה ... בין שמחה לעצב, בין מצב של חרדה למצב של שלווה. אם הכל באמת אחד, אז לא קיים מצב אמיתי של חוסר אושר, כי אין משהו טוב יותר או רע יותר להשיג או להימנע ממנו. לדוגמה, כאשר האדם חושב זה טוב או זה רע, הוא סובל כי הוא במאבק תמידי לשפר את מצבו. אבל אם האדם מבין לעומק שהכל זהה בערכו, הוא משוחרר מהמאבק, ולכן הוא מאושר באמת. זו תפיסה מאוד לא שגרתית, שרק אדם שהגיע לייאוש מוחלט מוכן לשקול אותה. מהן שתי הגישות האפשריות להתמודדות עם סבל וחרדה? אליעד ... ואם לא, אז עליו להפסיק להתלונן ולהשלים עם המציאות כפי שהיא. מדוע על האדם ללכת עד הסוף בחיפוש אחר אושר? אליעד מדגיש שאושר הוא הערך העליון, ושווה לאדם לוותר על הכל בשביל
פחד להיות מאושר - איך לא לפחד מהאושר?
פחד להיות מאושר - איך לא לפחד מהאושר?
... להיות מאושר - איך לא לפחד מהאושר? למה האדם מפחד להיות מאושר? אליעד כהן מסביר שהאדם מפחד להיות מאושר ולחפש את האושר, ומציג את הרעיון המרכזי שהאושר האמיתי תלוי בהבנת המציאות לעומק. האדם צריך לעשות סדר בראש ולשאול שאלות בסיסיות ועמוקות על החיים: מי אני, מה אני רוצה, למה אני רוצה את מה שאני רוצה, ומהי משמעות החיים ... טוב ורע, שבלעדיהם האדם אינו יכול להיות מאושר באמת. האדם לרוב אינו מבין למה הוא מגדיר משהו כטוב ומשהו אחר כרע, אלא הוא פשוט מחליט שהוא רוצה דבר אחד ולא רוצה אחר, מבלי להבין לעומק את הסיבה האמיתית לכך. לדוגמה, ... של הרצונות שלו, הוא לא יכול להגיע לאושר אמיתי. איך תפיסת הטוב והרע משפיעה על האושר שלנו? לפי אליעד כהן, מקור הסבל של האדם הוא בתפיסה שלו לגבי טוב ורע. האדם מחליט שמשהו הוא טוב ומשהו אחר הוא רע, ואז סובל כי הוא חושק במה שאין לו ודוחה את מה שיש לו. ... מכפי שחשב, הוא יכול ליהנות ולחוות אושר מלא. במצב כזה, החיפוש אחרי האמת הוא הכרחי, והפחד מיותר כי רק האמת משנה בסופו של דבר. אפשרות שנייה היא להחליט באופן מודע שהאדם אינו מעוניין לחפש את האמת ולהבין את הטוב ... ועל הביקורת שלו כלפי המציאות, ופשוט לקבל את המציאות כפי שהיא. הוא מפסיק לקטר, מפסיק לומר זה טוב או זה רע, ומקבל את החיים בלי לנסות לשנות אותם. איך להימנע מהסבל שנוצר משיפוטיות? אליעד כהן מדגיש שהאדם חייב להפסיק לזגזג ... לעומק אם באמת יש סיבה טובה לכך. איך להיות מאושר באמת? אליעד מסכם שהמפתח לאושר הוא להיות אמיתי עם עצמך. אם האדם רוצה להיות מאושר, עליו לחפש את האושר ואת האמת עד הסוף, בלי לפחד. ואם הוא מחליט שאינו רוצה לחפש את האושר ואת האמת, הוא צריך פשוט להפסיק להתלונן ולהתחיל להרגיש טוב עם מה שיש לו. בשני המקרים, העיקר הוא שהאדם ילך עם האמת שלו עד הסוף, ויפסיק לנוע בין הקצוות בצורה בלתי החלטית. ... לפחד מכלום. רק כך יוכל באמת להגיע לאושר ולשלווה בחיים. איך לא לפחד מהאושר? מה הסיבה לפחד להיות מאושר? איך להפסיק לסבול בחיים? מהי תפיסת טוב ורע? איך לחקור את האמת עד הסוף? פחד של האדם להיות מאושר. איך לא לפחד מהאושר? הפעם נדבר על הנושא שהאדם מפחד להיות מאושר, והאדם מפחד לחפש את האושר. ומה זאת אומרת שהאדם פוחד להיות מאושר או לחפש את האושר? ונסביר. כדי להיות מאושר צריך לעשות סדר בראש, והאושר תלוי וכרוך בהבנת המציאות בשאלת שאלות מה זה טוב ומה זה רע? ואין לאדם בכלל מושג למה זה טוב ולמה זה רע? אדם בכלל לא מבין את עצמו ולא יודע למה את זה הוא רוצה, ולמה את זה ... איתו בכלל, אז איך הוא בכלל מצפה להיות מאושר אם הוא לא מבין באיזה מציאות הוא חי ומי נגד מי וכו. על כן על האדם לשאול מי החליט שזה טוב וזה רע. ואולי בכלל באמת אני חי במציאות שהכל רע ומי החליט בכלל שצריך לחפש ... או שהוא יבין שהכל רע, אז אין בעיה להרגיש רע עד הסוף, ואם גיליתי שהמציאות רעה, אז לפחות האדם ידע את האמת, ואז הכל רע ויסבול עד הסוף. ואם הדבר הזה הוא טוב ורק נדמה לי שהוא רע, אז אני רוצה להרגיש טוב!!! אם המציאות ...
אושר - מה לחפש כדי להיות מאושר?
אושר - מה לחפש כדי להיות מאושר?
אושר - מה לחפש כדי להיות מאושר? מה האדם צריך לחפש כדי להיות מאושר באמת? כל בני האדם רוצים דבר אחד יותר מכל - להיות מאושרים. גם אם בפועל אנשים רוצים דברים רבים ושונים, בעומק ליבם, הדבר האמיתי שהם מחפשים הוא אושר. אך אליעד כהן מסביר שאם אדם יתבונן באמת, הוא יגלה דבר מפתיע: לא משנה מה ניתן לאדם בחייו, לעולם הוא לא יהיה מאושר באמת. גם אם אדם יקבל את כל העולם, יהפוך להיות כל - יכול, וישיג כל דבר שירצה, עדיין תמיד הוא ירצה להרגיש עוד יותר טוב, ותמיד יחפש דבר נוסף שיספק לו אושר רב יותר. אדם אף פעם אינו מגיע למנוחה מוחלטת בחיפושיו אחרי האושר. לכן, השאלה שאליעד מעלה היא מה באמת צריך האדם לחפש כדי להגיע לאושר אמיתי ושלם? לפי אליעד כהן, התשובה המהותית לשאלה זו היא דווקא הפוכה ממה שרוב האנשים חושבים: כדי להיות מאושר באמת, האדם צריך לחפש את הדרך להשתחרר מהרצון עצמו להיות מאושר . כלומר, האדם צריך לחפש את הדבר היחיד בעולם שאם יהיה לו אותו, הוא יפסיק לחלוטין לרצות להיות מאושר יותר. האדם צריך למצוא דבר שייתן לו תחושה של שלמות כה גדולה, כך שהוא לא ירצה להרגיש טוב יותר ממה שהוא כבר מרגיש. מדוע רוב הדברים בחיים לא מובילים לאושר אמיתי? אליעד כהן מסביר וממחיש זאת באמצעות דוגמאות רבות. למשל, אדם שרוצה כסף וחושב שכשירוויח הרבה הוא יהיה מאושר. הוא מתאמץ ועובד קשה להשיג כסף, אך כשהוא משיג את מבוקשו, הוא מאושר לזמן קצר בלבד. מהר מאוד הוא שוב מרגיש לא מסופק ורוצה עוד כסף, או משהו אחר שיספק לו אושר רב יותר. התוצאה היא שהוא חוזר למעגל אינסופי של חיפוש אחר אושר נוסף, ולעיתים אפילו מרגיש יותר גרוע מכפי שהרגיש קודם לכן, כי הרצון שלו גדל והלחצים שלו מתגברים. גם אדם שמשתמש בסמים כדוגמה נוספת לחיפוש אושר זמני, לא מצליח להגיע לאושר אמיתי. בתחילה, הוא אכן מרגיש טוב יותר לזמן קצר, אבל לאחר מכן הוא ממשיך לרצות עוד ועוד, ... אינו מגיע למצב שבו הוא יכול להגיד עכשיו טוב לי לגמרי, אינני רוצה עוד. איך לבדוק אם האושר שאתה מחפש הוא אמיתי? אליעד כהן מציע דרך ברורה ופשוטה לבדוק האם האושר שאליו האדם שואף הוא אושר אמיתי ומוחלט, או שמא הוא משקר לעצמו. האדם צריך לשאול את עצמו, אם אשיג את מה שאני רוצה, האם ... יקבל יותר ממה שהוא רוצה, הוא עדיין ירצה זאת וירגיש טוב יותר, סימן שהוא עדיין לא מצא את האושר האמיתי. האושר האמיתי מתאפיין בכך שאם לאדם יש אותו, גם אם יציעו לו עוד יותר, הוא לא יחוש שום שינוי לטובה במצבו הרגשי, משום שהוא כבר הגיע לשיא המוחלט של ההרגשה הטובה. כיצד למצוא את האושר האמיתי? כדי למצוא את האושר האמיתי, אליעד כהן מציע לאדם להתחיל לחקור לעומק את הרצונות שלו ואת תחושת הטוב והרע שלו. עליו לשאול את עצמו שאלות כמו: מדוע דבר מסוים עושה אותי מאושר ואחר לא? מדוע משהו נחשב טוב ומשהו אחר רע? אולי בכלל מה שאני חושב שיעשה אותי מאושר, למעשה יכול להפוך אותי לאומלל? מי קבע שדבר מסוים הוא טוב או רע, ואיך נקבעות התחושות הללו? אליעד מדגיש כי האדם חייב לערוך חקירה כנה ומעמיקה כדי להגיע לאושר אמיתי. עליו להבין שאם הוא ימצא את המקור והסיבה האמיתית לכך שדברים מסוימים גורמים לו להרגיש טוב או רע, בסופו של דבר הוא יגיע לנקודה שבה הוא יחוש אושר שלם ומוחלט, וייפטר לחלוטין מהרצון לחפש
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לפתח אהבה, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לפתח אהבה, איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי, מאמן עסקי מומלץ, אימון אישי לירידה במשקל בנושאי לפתח אהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 4.2739 שניות - עכשיו 05_07_2025 השעה 01:15:00 - wesi1