אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לסמוך ✔לסמוך רק על עצמך, דבר בשם עצמך, איך לבחור יועץ? 2 סוגים של יועצים, סוגים של מנטורים, עצות של אחרים, ציטוטים של אנשים, עצות בשם אחרים, חכמת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
לסמוך רק על עצמך, דבר בשם עצמך, איך לבחור יועץ? 2 סוגים של יועצים, סוגים של מנטורים, עצות של אחרים, ציטוטים של אנשים, עצות בשם אחרים, חכמת הקבלה, שיטת NLP, טוני רובינס, חכמת חזל, שרלטנים רוחניים, תקשור, חכמת המקובלים
מהי הדרך האמיתית לתת עצות? האם יש טעם לצטט אחרים?

בהרצאה, אליעד כהן מציין את ההבדלים בין אנשים שמחלקים עצות בשם עצמם לבין אלו שמסתמכים על סמכויות חיצוניות כדי להצדיק את דבריהם. אנשים שמדברים בשמם האישי מציגים את דעתם כפי שהיא, בלי להסתתר מאחורי סמכויות חיצוניות, בעוד שאחרים מצטטים דמויות פופולריות כמו טוני רובינס, חכמינו, או מקובלים, ומציגים את דעתם כמשהו שמבוסס על הסמכות של אותם אנשים.

מה הכוונה של רבי נחמן על דיבור בשם אחרים?

רבי נחמן אמר כי במקרים קיצוניים, כשאדם חושש שמישהו לא יקבל את דעתו, הוא יכול להשתמש בשם אדם אחר שהוא מכובד על ידי השומע. הוא ציין כי לעיתים זהו מצב שבו אדם שמאמין שדבריו נכונים לא מקבל את ההכרה שמגיע לו, ואז הוא משייך את הדברים לגורם אחר כדי שהשומע יאמין לו. עם זאת, רבי נחמן לא הציע דרך זו כדרך עיקרית אלא רק במקרים קיצוניים, כשהאדם לא מצליח להעביר את המסר בעצמו.

מה ההבדל בין דיבור בשם עצמך לדיבור בשם אחרים?

כשאדם מדבר בשם עצמו, הוא מביע את עמדתו האישית ומשוכנע בנכונות הדברים שהוא אומר, אפילו אם כולם מסביבו טוענים אחרת. הוא יהיה מוכן גם להמליץ לשומע לחקור ולבדוק בעצמו אם הדברים נכונים. לעומת זאת, כשאדם מצטט מישהו אחר, יש בכך סימן לחוסר ביטחון אישי במרבית המקרים. הנושא של ציטוטים ושיטות מבוססות על סמכות חיצונית, כגון קבלה, תורה, או גורו מפורסם, נובע לעיתים ממקום של חוסר ביטחון עצמי.

מהי הדרך בה יועצים ומנטורים צריכים לגשת למתן עצות?

אליעד כהן מציין כי אנשים בעלי ביטחון עצמי לא יסתתרו מאחורי סמכויות חיצוניות, הם יעמדו מאחורי דבריהם ויעודדו את השומע לבדוק את הדברים בעצמו. הם לא ידרשו אמון עיוור, אלא ידריכו את השומע לחשוב ולהתייעץ עם השכל האישי. אדם שמסתתר מאחורי סמכויות חיצוניות יכול להעיד על חוסר ביטחון במה שהוא אומר.

מה הבעייתיות בהסתמכות על סמכויות חיצוניות?

ההרצאה מדגישה את הבעייתיות בהסתמכות על סמכויות חיצוניות, כגון ציטוטי חכמים או טוענים למגע עם דמויות עליונות, כמו חוצנים, אלוהים או מקובלים. זאת משום שמי שמסתתר מאחורי סמכות כזו כנראה לא בטוח במידה מספקת במה שהוא אומר. לדוגמה, אם אדם מתעקש לומר "החכמים אמרו כך" או "האלוהים אמר לי", זה עשוי להיות סימן לכך שהוא לא בטוח בעצמו. בהשוואה לכך, אדם שמדבר בשמו, ומוכן גם לא להסתמך על אישור חיצוני, מראה על סמכות פנימית וביטחון במה שהוא אומר.

איך לדעת אם העצה נכונה או לא?

ההרצאה מספקת קריטריון חשוב: אם אדם מדבר בשם עצמו ומאמין באמת בדבריו, הוא לא יסתיר את המידע, אלא ימליץ לשומע לבדוק את הדברים בעצמו. אם השומע יבדוק וישווה את הדברים לשכלו שלו, הוא יוכל להיווכח אם העצה נכונה או לא. בסופו של דבר, כל אדם יכול להפעיל את השכל האישי שלו ולא להסתמך על סמכות חיצונית כמו דמויות מקודשות, רבנים או גורואים.

מה השורה התחתונה לגבי עזרה והדרכה?

ההמלצה בסיום ההרצאה היא לא להאמין לכל אדם באופן עיוור, לא לסמוך על סמכויות חיצוניות, ולא לקבל את העצות כאמת מוחלטת. חשוב להפעיל את השכל האישי ולבצע בדיקה עצמאית כדי לוודא אם העצה באמת נכונה. כשל אדם מדבר בשם עצמו, יש סיכוי גבוה יותר שהוא משוכנע במה שהוא אומר ולכן חשוב להקשיב לעצה אך גם לבדוק אותה.
מדוע יש אנשים שנותנים עצות בשמם ואחרים בשם אנשים או שיטות אחרות?

יש אנשים שמחלקים עצות ואומרים בגלוי "אני מציע לך כך וכך". הם מדברים בשמם ומציגים את דעתם כפי שהיא. לעומתם, יש כאלה שממליצים על פעולות "לפי שיטת ה - NLP", "לפי הקבלה", "לפי חוצנים", "לפי אלוהים", "לפי הגורו הזה" או "לפי טוני רובינס". כלומר, הם מבססים את העצות שלהם על גורם חיצוני, במקום להציג את הדברים בשמם האישי.

יש אנשים שמרגישים שהכוח של מה שהם אומרים אינו מספיק חזק בכוחות עצמם, ולכן הם משייכים את הדברים לדמות אחרת, אדם מפורסם, גורו ידוע או תורה כלשהי. לפעמים הם עושים זאת כי אינם בטוחים בצדקת הדברים שלהם, או מפני שהם סבורים שמי שמקשיב להם יותר יאמין לשיטה מפורסמת מאשר לעצה האישית שלהם.

מה אמר רבי נחמן על דיבור בשם מישהו אחר?

מסופר שרבי נחמן הזכיר מקרה קיצוני: אם אדם רוצה שיקשיבו לו אך חושש שלא יקבלו את דבריו, הוא יכול לדבר בשם מישהו אחר שהצד השני מכבד. כך, במקום לומר "זו האמת שלי", הוא מציג אותה בשם גורם אחר, כי המאזינים עלולים להאמין דווקא לסמכות הזו.

עם זאת, ההרצאה מדגישה שהמקרה הזה קיצוני ואינו הכלל. רבי נחמן עצמו ציין שלפעמים אנשים טיפשים (המכונים "אספסוף" או "עבדים מטומטמים") לא יקבלו את דעתך, אז אם אין ברירה אחרת, אומרים להם "הגורו הזה אמר", "משה רבנו אמר", "יהושע הפרוע אמר", או כל דמות שהם מעריכים. אבל באופן כללי, יש הבדל בין מי שמדבר בשם עצמו כי הוא משוכנע באמת, לבין מי שתמיד חייב להיתלות באילן אחר.

כיצד נראית גישתו של אדם הבטוח בדבריו?

אדם שבאמת בטוח בעצמו ובאמיתות הדברים שלו, ידבר בשמו. הוא יצהיר שזו האמת לדעתו, גם אם "כל העולם" יתנגד, ואפילו אם "אלוהים בכבודו ובעצמו" יאמר אחרת. במצב כזה, אפשר שהדובר טועה או צודק, אבל לפחות הוא עומד מאחורי דבריו ללא תלות בסמכות חיצונית.

כשאדם מדבר כך, הוא גם יאמר למאזין "אל תקשיב לי כי אני אמרתי, אלא תבדוק בעצמך בשכל שלך". דובר שבטוח שהדברים נכונים יעודד אותך לחקור, לבדוק ולהיווכח, במקום לדרוש אמון עיוור או להסתמך על ציטוטים של אחרים.

מדוע יש נוכלים או לא בטוחים שמסתתרים מאחורי סמכויות חיצוניות?

לטענת ההרצאה, רוב האנשים שאינם בטוחים באמת של מה שהם אומרים, נוטים לצטט "כך חכמינו אמרו", "כך מקובלים אמרו", "כך אלוהים אמר לי", "כך הרמב"ם אמר", "כך החוצנים אמרו". לפעמים הם טוענים שיש להם קשר ישיר עם דמויות עליונות (אלוהים, נפטרים, חוצנים) או עם גורו כלשהו, וכך הם מגנים על דבריהם.

אדם שבטוח באמיתות המסר לא צריך להתחבא מאחורי שמות גדולים. הוא ידבר בשמו ויאמר בבירור: "אני סבור שזה נכון במאה אחוז, ואם אתה חושב אחרת, לך ותבדוק בעצמך". אנשים המשוכנעים בטענותיהם לא מנסים להסתיר מאחורי ציטוטים או למנוע בדיקה חיצונית.

מה נאמר בסיום ההרצאה, כולל הטקסט הבלתי ברור?

נאמר שכדאי לא "להאמין" לאף אחד בעיניים עצומות, לא לאלוהים, לא לרבנים, לא לפרופסורים או לדוקטורים, אלא להפעיל את השכל האישי ולבדוק כל דבר לגופו. זה יכול לכלול בדיקה של תפיסות כמו "אלוהים אמר", "הקוקוריקו אמר", "טוני רובינס אמר", או כל מקור אחר.

לקראת הסוף נאמר משפט לא ברור, שנשמע כמו רצף מילים: "זאת אירועה הוא ואני גושר אמון לקנות. זה אירוע תמיד לא החזרה הזה כמו ייריון, פתאום, בדיוק, דיוק, תמיד איך לטפ בה, רק ליצור של רמודית או כמו אירוע להסתפנק או הפיכול בודק רק לכיס". אין הסבר מפורט למה הכוונה, אך הוא מוזכר בחטף כשאריות דיבור שנראה שאינן ממשיך לרעיון קונקרטי, אלא יוצרות בלבול נוסף.

השורה התחתונה היא שמומלץ להקשיב לעצמך, לפתח את השכל שלך, לא לפחד לבדוק בעצמך כל טענה ולהיות מוכן לאפשרות שדברים יכולים להיות נכונים או לא נכונים - אך תמיד להפעיל ביקורת עצמית ולא להסתמך באופן עיוור על סמכות חיצונית.
ממי לקבל עצות? לצטט אחרים, אליעד כהן ורבי נחמן מברסלב, משה רבנו, ללכת עם האמת שלך, כל העולם נגדך, האם אתה בטוח בדרך שלך? אחד היה אברהם, נגד כל העולם, מה האמת שלך? לחלק עצות לאחרים, לתת עצות לאחרים, מי ראוי להיות מנהיג? מי ראוי להנהיג?
צודק תרגילים לפיתוח החשיבה להעלות ביטחון עצמי הגברת ביטחון עצמי להיות סלב רמאי מוחלט ברסלב להוריד ביטחון עצמי ממי לקבל עצות הרגשת ביטחון עצמי 2 סוגים של יועצים nlp איך לבחור איך לבחור יועץ בחירה דבר בשם עצמי דבר בשם עצמך הקבלה חזל חכם חכמת המקובלים חכמת הקבלה חכמת חזל טוני רובינס יועץ יועצים יעוץ לבחור לבחור יועץ למה לסמוך רק על עצמך לסמוך לסמוך רק על עצמי לסמוך רק על עצמך מנטור מנטורים מנטורינג מקובלים מתקשרים נלפ סוגים סוגים של יועצים סוגים של מנטורים עצות עצות בשם אחרים עצות של אחרים ציטוטים ציטוטים של אנשים קבלה רוחני רוחניות רוחניים שיטת nlp שרלטנות שרלטנים שרלטנים רוחניים תיקשור תקשור
אינטואיציה / תחושת בטן / להקשיב ללב / להקשיב לרגש / אינסטינקט, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על האינטואיציה? איך לשפר את האינטואיציה? מתי אפשר לסמוך על אינטואיציה? איך לאזן בין אינטואיציה לחשיבה רציונלית, תחושה פנימית, ידיעה אינסטינקטיבית, דחף פנימי
... להקשיב לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על האינטואיציה? איך לשפר את האינטואיציה? מתי אפשר לסמוך על אינטואיציה? איך לאזן בין אינטואיציה לחשיבה רציונלית, תחושה פנימית, ידיעה אינסטינקטיבית, דחף פנימי וכאן אסביר, האם וכמה הגיוני לסמוך על אינטואיציה תחושת בטן להקשיב ללב להקשיב לרגש וכיוב? או שעדיף לא להקשיב לאינטואיציה ובמקום זה להקשיב לשכל, לנתח כל דבר לעומק וכולי? אז נשאל כך, האם הגיוני לסמוך על מישהו שנותן לך עצה כלשהי? תשובה: תלוי מי המישהו, מה התחום שבו אתה מתייעץ איתו? כמה אתה לא רוצה לטעות? וכולי. הכל תלוי בהקשר וכל מקרה לגופו של עניין. אז לגבי אינטואיציה, האם הגיוני לסמוך עליה? תשובה: כל מקרה לגופו. ואני אסביר. ברמת העיקרון אם אתה רוצה לדעת האם באמת אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך, אתה צריך לבדוק עם השכל שלך לעומק, את האינטואיציה שלך, ובהתאם לזה לנסות להבין, האם ועד כמה אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך. בפועל זה אומר, שעליך לקחת החלטות שאתה מקבל בצורה אינטואיטיבית והחלטות שנראות לך הגיוניות לפי תחושת הבטן שלך, לפי האינסטינקט שלך, ועליך לבדוק לעומק עם ... לזה אתה יכול לדעת את האמת, האם ועד כמה אתה יכול לסמוך על תחושת הבטן שלך. לדוגמה: אם אתה מקבל החלטות לפי תחושת בטן ואחר כך כשאתה בודק אותך, מתברר לך שתמיד אתה טועה, הרי שתמיד כדאי לך לא לסמוך על תחושת הבטן שלך. ואם מתברר לך שב 75% מהמקרים אתה מרוצה מהאינטואיציה שלך, אז זה אומר שמבחינתך אתה יכול לסמוך ב 75% על האינטואיציה שלך. זה כל העניין כולו. וכמובן שבאופן כללי, יתכן שיש תחומים שבהם האינטואיציה שלך יותר טובה מאשר בתחומים אחרים. או מצבים רגשיים, שיכולים להשפיע על ... או שיש נושאים יותר קריטיים, שבהם לא כדאי לך לסמוך על האינטואיציה שלך וכולי. כמו כן אוסיף, כי בפועל, האדם תמיד גם סומך על האינטואיציה שלו ברמה מסוימת, גם כאשר הוא חוקר את הדברים לעומק. כי אף פעם בן אדם לא חוקר את הכל עד ... אחר בפני עצמו. במילים אחרות, השאלה היא, לא האם לסמוך על האינטואיציה, אלא כמה לסמוך על האינטואיציה. וכאן התשובה היא, שזה בהתאם לבדיקות שאתה עושה מעת לעת לאינטואיציה שלך. במילים אחרות, תתייחס לאינטואיציה שלך, ככלי עבודה, שאתה בודק אותו לפעמים עם השכל שלך, כדי לדעת האם וכמה אתה יכול לסמוך עליו או לא. האם אתה יכול לסמוך על בקרת השיוט ברכב שלך ועל המערכת לשמירת נתיב ברכב שלך? ואם המהירות יותר גבוה? ואם הכביש עם המון סיבובים? ואם הכביש משובש? ואם יש סביבך המון רכבים? ואם יורד גשם זועף? ... את המערכת ורואה האם ובאיזה מקרים וכמה אתה יכול לסמוך עליה? בדיוק כך לגבי אינטואיציה תחושת בטן להקשיב לרגש וכולי. כל מקרה לגופו. מעת לעת בדוק את תחושות הבטן שלך. ותראה האם וכמה אתה באמת יכול לסמוך עליהן. ומי שרוצה לדעת איך הוא יכול לשפר את האינטואיציה שלו לכך שהוא יוכל תמיד לסמוך עליה מה הוא צריך לעשות? תשובה: הדרך לכך עוברת רק דרך השכל. דהיינו, ככל שהאדם לומד לפתח את השכל ועושה ניתוח סיבתיות וכולי, ככה אוטומטית האינטואיציה שלו משתפרת במאה אחוז, ...
על מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים
על מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים
... מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים האם אפשר באמת לסמוך על מישהו או משהו בחיים? השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה בהרצאה היא על מי או על מה אפשר לסמוך בחיים. לפי אליעד, התשובה לכך מורכבת מאוד ותלויה בגילוי האמת הסופי ובבדיקה עמוקה של כל הנחות היסוד שלנו. האם אפשר לסמוך על החושים ועל השכל שלנו? אליעד מסביר שבעיקרון, יש שתי אפשרויות בסיסיות בנוגע לחושים ולשכל: האפשרות הראשונה היא שהחושים והשכל אכן אומרים לנו את האמת באופן מלא, ובמצב זה ניתן לסמוך עליהם לחלוטין. האפשרות השנייה היא שהחושים והשכל מטעים אותנו או מבלפים אותנו, ואז כמובן אי אפשר לסמוך עליהם באופן מוחלט. כדי לדעת על מי לסמוך, האדם צריך לברר את האמת לעומקה. אם אדם בודק ובוחן את החושים והשכל באופן יסודי, יכול להיות שיגלה שחלק מהדברים אכן נכונים ואמיתיים, ... אדם מגלה שחלק מהדברים שהחושים והשכל אומרים לו הם אמת, הוא יכול לבחור לסמוך על אותם חלקים ספציפיים. מצד שני, אם התברר לו שהחושים או השכל מבלפים אותו, הוא עדיין יכול לבחור לשקר לעצמו ולהמשיך לסמוך עליהם, אבל הוא עושה זאת במודע. מה המשמעות של לסמוך באופן מוחלט על משהו או מישהו? אליעד כהן מסביר שלסמוך זו מילה גדולה, כי כדי לסמוך על משהו באופן מלא ומוחלט, אתה חייב להיות בטוח במאה אחוז שהדבר הזה הוא תמיד אמיתי, אמין ונכון. אך מאחר שבדרך כלל יש ספקות לגבי המציאות ולגבי מה שהחושים והשכל שלנו אומרים, בפועל אי אפשר לסמוך על שום דבר או אדם באופן מוחלט. הוא נותן דוגמה לאנשים שאומרים שהם סומכים על אלוהים. לטענתו, גם אנשים אלו לא באמת סומכים באופן מלא על ... אם היה סומך עליו באופן מלא היה מקבל בשלווה כל מצב כפי שהוא. למה אי אפשר לסמוך אפילו על אלוהים? אליעד מתאר שהסיבה לכך שאי אפשר לסמוך אפילו על אלוהים, היא שאין ודאות מוחלטת שאותו אלוהים ירצה תמיד בטובתנו כפי שאנחנו תופסים אותה. ייתכן שהאל יפעל לטובתנו אך בדרך שנתפסת לנו כרעה, ולכן לא ניתן לסמוך עליו שיפעל תמיד בהתאם לציפיות שלנו. הוא מציין גם שאנשים שמפחדים לסמוך על עצמם לעיתים קרובות פונים לסמוך על אלוהים, מתוך חשש לקחת אחריות על עצמם ועל החלטותיהם. אליעד מסביר שדווקא האנשים האלה מתערערים כאשר נאמר להם שגם על אלוהים לא ניתן באמת לסמוך במובן שהם חשבו. מה המסקנה הסופית לגבי האפשרות לסמוך? המסקנה שאליעד מגיע אליה היא שאין על מי לסמוך באופן מוחלט, לא על אנשים, לא על השכל, לא על החושים ואפילו לא על אלוהים. הוא מדגיש משפט מוכר אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים, אך מפריך גם את המשפט הזה ומסביר שאפילו לא ניתן לסמוך על אותו אבינו שבשמיים במובן המקובל. כל זה מוביל להבנה הפנימית של האדם שאין לו למעשה על מי לסמוך מלבד האמת עצמה, ורק לאחר בירור מלא של האמת ניתן יהיה לדעת מה אמין ומה לא. אליעד מדגיש שכדי להגיע לוודאות כזו האדם חייב להיות פתוח לאפשרות שהוא לא יכול לסמוך על שום דבר, וזהו הצעד הראשון לגילוי האמת המוחלטת. האם אדם יכול לבחור במודע לסמוך על משהו שידוע לו שהוא שקר? כן, אליעד מדגים שהאדם יכול לשקר לעצמו באופן מודע. גם אם הוא יודע שהשכל או החושים שלו לא אמינים, הוא יכול להחליט לסמוך עליהם בכל זאת, אך הוא צריך לדעת שהוא בוחר בשקר באופן מודע. אין איסור לעשות זאת, אך זו בחירה שהאדם עושה תוך מודעות לכך שהוא בוחר בשקר. ...
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? האמון במערכות יחסים הוא נושא רגיש ומורכב, והוא מבוסס על מספר גורמים. אחת השאלות המרכזיות היא איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? כאשר אנו בוחנים את השאלה הזו, יש כמה גורמים שיכולים לשפוך אור על הנושא. האם אפשר לסמוך על מישהו אם הוא לא סומך עליך? תשובה ראשונה לשאלה היא לבדוק האם ... בידך את אמונו. אם הוא לא סומך עליך, יכול להיות שהוא לא רואה אותך כחבר אמיתי, ולכן יהיה קשה להניח שנוכל לסמוך עליו. זה יכול להיות בגלל פחד או חשש שהוא לא מודע לו, או בגלל שהוא ... שבפועל אינם אמיתיים, אלא רק נועדו להפעיל עליך השפעה. למה אני לא סומך על מישהו? הסיבה שבגללה אדם עשוי לא לסמוך על מישהו היא לעיתים קרובות פחד או חוסר ביטחון אישי. פחד כזה יכול ... האדם עצמו. תהליך יצירת האמון הוא לא מיידי וכולל זמן, פעולה מדבר ויכולת להוכיח את עצמך. איך לגרום למישהו לסמוך עליך? כדי לגרום למישהו לסמוך עליך, חשוב להראות לו שאתה באמת רואה בו חבר ושאתה מסור לו. אמון ... של אחרים, המפתח להצלחה הוא יצירת סביבה שבה האדם השני מרגיש שאתה אמין ושאתה אכפת לך ממנו. האם אפשר לסמוך על מישהו? מניפולציות במערכות יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? נתינת אמון חשדנות במערכות יחסים איך אפשר לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? האמון במערכות יחסים הוא נושא מורכב עם היבטים רבים. אחת הדרכים לבחון אם אפשר לסמוך על מישהו היא לשאול את עצמך האם הוא סומך עליך. אם אדם לא סומך עליך, זה יכול להצביע על כך שהוא לא רואה בך חבר אמיתי, ובמקרים כאלה לא תמיד יהיה לך סיבה לסמוך עליו. איך בודקים אם מישהו סומך עליך? אם מישהו לא סומך עליך, זה ... רואה בך חבר אמיתי. כאשר אדם לא סומך עליך, זה יכול להצביע על כך שהוא חושב שאתם לא חברים, ולכן קשה יהיה לסמוך עליו, כי אם היה רואה בך חבר אמיתי, היה בוטח בך. לפעמים, אנשים ... אם הם חושבים שמשהו מסוים הוא נכון, הם מניחים שגם אחרים חושבים אותו דבר, וזה לא תמיד המצב. האם אפשר לסמוך על מישהו אם הוא לא סומך עליך? אם אדם לא סומך עליך, אין סיבה שאתה ... בגלל שהאדם השני לא הפגין כנות או יושר כלפיך, מה שמוביל אותך לפתח חוסר אמון כלפיו. איך לגרום למישהו לסמוך עליך? כדי לגרום למישהו לסמוך עליך, חשוב להראות לו שאתה באמת רואה בו חבר, שאתה מסור ונאמן. זה ... לא נבנה על סמך מילים בלבד, אלא על פי המעשים והכנות שלך לאורך זמן. אמון במערכות יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו נתינת אמון חשדנות במערכות יחסים מניפולציות במערכות יחסים ...
ספקים ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים
ספקים ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים
... ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים למה לא לסמוך על ספקים ונותני שירות בעיניים עצומות? כאשר מנהלים עסק, אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחתו הוא עבודה עם ספקים ונותני שירות. אך חשוב לזכור, לא כל ספק או נותן שירות פועל ... אתה דואג לו. אז על מי אפשר לסמוך בעסקים? האמת היא שבניהול עסק, הדרך הטובה ביותר היא לסמוך בעיקר על עצמך ולוודא שכל פרט מתנהל כפי שצריך. אמנם ניתן להיעזר באנשים אחרים, אך אין להניח שהם יפעלו באותו האופן שבו היית רוצה שיפעלו. כל אחד מהם פועל מתוך אינטרס אישי, ... עסקיות נפוצות למה לא לסמוך על ספקים ונותני שירות בעיניים עצומות? כאשר אתה מנהל עסק, יש לך ספקים ונותני שירות שאמורים לעזור לך להפעיל אותו בצורה חלקה. עם זאת, חשוב להבין שהם לא עובדים מתוך אינטרס ... היית רוצה. אז על מי אפשר לסמוך בעסקים? האמת היא שבניהול עסקי, הדרך הטובה ביותר לפעול היא לסמוך בעיקר על עצמך ולוודא שכל פרט מתנהל כפי שצריך. אמנם ניתן להיעזר באנשים אחרים, אבל אין להניח שהם דואגים להצלחה שלך כמו שאתה דואג לה. איך להתמודד עם ספקים ונותני שירות ...
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים?
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים?
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים? על מי אפשר לסמוך בחיים? אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית על מי אפשר לסמוך בחיים?. אנשים רבים סומכים על אנשים אחרים או על הנחות שונות בחייהם, ובכך מסתכנים בטעויות ובסבל. אליעד מסביר שכל ... כן יכול לבצע אותה, גם אז הוא מסתכן בנזק. בשני המקרים האדם טעה, כי הוא סמך על דבר שאינו אמיתי. מדוע אי אפשר לסמוך אפילו על השכל של עצמך? אליעד כהן מדגיש נקודה חשובה: אסור לאדם לסמוך על שום דבר, כולל על השכל שלו עצמו. הוא נותן דוגמה לכך שהשכל עלול להטעות: האדם יכול להיות בגן עדן, אבל אם השכל שלו ... היא דווקא גן עדן. המסקנה כאן ברורה - השכל הוא מוגבל ואינו יכול להיות אינדיקציה ודאית לאמת. על מה באמת אפשר לסמוך בחיים? לפי אליעד, הדבר היחיד עליו אפשר לסמוך הוא האמת. אך מיד עולה השאלה כיצד ניתן לסמוך על האמת אם אי אפשר לסמוך על השכל שיזהה את האמת הזו? אליעד מסביר שאם אדם יחפש את האמת באמת ובאופן יסודי, הוא יגיע להבנה ודאית של האמת המוחלטת. כדי לדעת אם אפשר לסמוך על דבר כלשהו, צריך לבדוק אם קיימת אפשרות אחרת לדבר הזה. אם קיימת אפשרות אחרת, הרי שמה שהאדם חושב כאמת הוא רק אפשרי, ולא מחויב. לכן, הדבר אינו מספיק יציב ואי אפשר לסמוך עליו באמת. כל דבר שהאדם מסוגל לחשוב את ההפך שלו - אינו מוחלט. מה ההבדל בין אפשרי המציאות למחויב המציאות? אליעד ... קיים ואולי לא. אם האדם יכול לדמיין או לחשוב על אפשרות אחרת לדבר, הרי שהדבר הוא רק אפשרי המציאות ולא ניתן לסמוך עליו באופן מוחלט. מחויב המציאות - דבר שחייב להיות קיים ולא ניתן לדמיין או לחשוב על מצב שבו הוא אינו קיים. זהו הדבר היחיד שאפשר לסמוך עליו באמת ובצורה מוחלטת. לדוגמה, אם אדם אומר האמת היא X, עליו לשאול את עצמו בכנות האם הוא יכול לחשוב או לדמיין מצב שבו האמת אינה X אלא משהו אחר. אם כן, הרי שזו אמת לא מוחלטת אלא רק אפשרית, ולכן אסור לסמוך עליה באופן מוחלט. אדם שסומך על אמת כזו מסתמך בעצם על השכל המוגבל שלו ועל הוכחות לוגיות, שתמיד ניתן להפריכן באמצעות ... מגיע למצב שבו הוא אינו יכול לחשוב על שום אפשרות מנוגדת. אין למה להשוות את האמת הזו, ולכן היא היחידה שאפשר לסמוך עליה. קשה להסביר את האמת המוחלטת במילים, כי אין לה ניגוד ואין לה חלופה. אליעד מסכם ואומר שכדי להגיע לאמת המוחלטת, ... לבין אפשרי המציאות, יגיע בסופו של דבר לנקודה שבה ישנה רק אמת אחת שאין לה הפך, שהיא הדבר היחיד שעליו אפשר לסמוך באמת. לסמוך אמת מוחלטת אפשרי המציאות מחויב המציאות השכל והאמת לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים? הנושא שעליו דיבר אליעד הוא על השאלה על מי אפשר לסמוך בחיים?. בהסברו, הוא מציין שאנשים סומכים על אחרים מסיבות שונות, אך כל הצרות של האדם נובעות פעמים רבות מכך שהוא מניח ... לבצע, גם אז הוא עשוי להיתקל בנזק, כי הוא סמך על משהו שאינו אמיתי. העיקרון המנחה של אליעד הוא שעל מה אפשר לסמוך? על האמת בלבד. הוא טוען שאין אפשרות לסמוך על אף אחד בעולם, אפילו לא על השכל של עצמו, מכיוון שהשכל יכול להטעות את האדם. לדוגמה, השכל של האדם יכול להוביל אותו ... בעוד שבמציאות הוא נמצא בגן עדן, אך הוא סובל רק בגלל שהוא מאמין למה שהשכל שלו אומר לו. הדבר היחיד שאפשר לסמוך עליו, לפי אליעד, הוא האמת. אך השאלה היא איך אפשר לדעת אם משהו הוא אמת או לא, אם האדם לא יכול לסמוך על השכל שלו? איך אדם יוכל לדעת אם משהו הוא אמיתי או לא אם הוא לא יכול לסמוך על עצמו? ההמלצה היא, שכל אדם שיחפש את האמת באמת, יצליח בסופו של דבר להגיע להבנה ולהכרה של האמת. השאלה החשובה היא לשאול את עצמך האם אפשר לסמוך על דבר מה. אם יש לך ספק, סימן שאין לך תשובה מוחלטת, ולכן אינך יכול לסמוך על הדבר הזה. כל עוד אתה יכול לחשוב על הפוך ממה שאתה מאמין, זה אומר שאין לך ודאות אמיתית, והדבר הזה לא מהווה אמת ... אז מה שהוא טוען הוא לא אמת מוחלטת אלא אפשרות אחת בלבד. השכל של האדם, כמו כל דבר אחר, הוא מוגבל, ולכן אין לסמוך עליו כהוכחה לנכונות של משהו. אם אדם טוען שהאמת שלו היא מחויבת, ואין שום אפשרות להפך, אז ניתן לשאול אותו אם יש ... משמעות להפך של הדבר, כי אם הצלחת להוכיח משהו, תמיד אפשר להוכיח את ההפך שלו. הנקודה המרכזית היא שהאדם לא יכול לסמוך על שום דבר במציאות כל עוד הדבר לא מחויב למציאות. כל דבר אחר הוא אפשרות בלבד. בסופו של דבר, על האדם לשאול את עצמו ...
על מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות
על מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות
... מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות האם אפשר לסמוך על מישהו בלי לדעת את האינטרס שלו? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה מהותית על האפשרות לסמוך על אדם מבלי לדעת את האינטרס האמיתי שלו. הוא ... בדמות בשם פיטר בליש מתוך הסדרה משחקי הכס, כדוגמה לאדם שלא ניתן לדעת באמת את מניעיו. פיטר בליש הוא דמות זיקית, שאי אפשר לדעת מה באמת הוא רוצה, ולכן אי אפשר לסמוך עליו. למשל, גם אם הוא אומר שיגן עליך ומציע לך את כל הצבא שלו, עדיין קיימת האפשרות שברגע האמת הוא יפנה נגדך, כי לא ברור מה המניע העמוק שלו. לפי אליעד, חשוב להבין שהיכולת לסמוך על אדם קשורה לידיעה מה באמת מניע אותו, מה האינטרסים שלו, ומה הוא רוצה באמת להשיג. אם לא ברור מה האדם רוצה, יש סכנה תמידית שהוא יפעל נגד האינטרס שלך, אפילו מבלי שתדע או תצפה לכך מראש. האם ניתן לסמוך על אלוהים ומה האינטרס של אלוהים? אליעד ממשיך לשאלה הבאה - האם ניתן לסמוך על אלוהים. הוא מסביר שבאופן עקרוני לאלוהים ... אלוהים האמיתי. אבל אלוהים האמיתי, לפי ההגדרה, הוא בלתי מוגבל לחלוטין, ולכן אינו יכול להיות בעל שיקולים או אינטרסים שמגבילים את בחירותיו. לפיכך, אי אפשר לסמוך על אלוהים שיפעל לטובתך או לרעתך, כי אין לו ... משהו, הוא לא חייב לעמוד בהבטחתו, כי שום דבר לא מחייב אותו לקיים הבטחות. הוא יכול תמיד להחליט אחרת, ופשוט להגיד כך עלה ברצוני. למי אפשר לפנות אם אי אפשר לסמוך על אלוהים? הבעיה שאליעד מציג היא שאם אי אפשר לסמוך על אלוהים, אז לא ברור למי לפנות בשעת צרה, או ... לתפילותיהם. אך לדעת אליעד זו אשליה, מאחר ואלוהים אינו בעל אינטרסים מוגדרים, והוא לא אוהב אותך יותר מאחרים, וגם לא מחויב כלל לעזור או לתמוך בך. האם אפשר לסמוך על עצמך? אליעד מעלה גם שאלה נוספת: האם אפשר בכלל לסמוך על עצמך? הוא מסביר שרוב האנשים מאמינים שהם ... שאינך מבין לעומק את מניעיך. אליעד מציע שכדי להימנע מכך, על האדם לברר היטב מה באמת מניע אותו, מה האינטרסים הפנימיים שלו, וכך הוא יוכל לפעול בצורה נכונה יותר ולסמוך על עצמו בצורה אמתית. לסיכום, על מי באמת אפשר לסמוך? הנקודה המרכזית שאליעד מעביר בהרצאה היא החשיבות העצומה של הבנת האינטרסים. לא ניתן באמת לסמוך על מישהו (כולל אלוהים ואפילו על עצמך) בלי ... נכונה בחיים הוא בירור והבנה מעמיקה של האינטרסים, הרצונות, והמניעים האמיתיים - גם שלך וגם של האחרים. האם אלוהים באמת דואג לך? ככה עלה ברצונו האם אפשר לסמוך על עצמי? מה האינטרס של אלוהים? שכר ועונש ...
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב? לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? בשיחה זו, אליעד כהן עוסק בשאלת הסמכות והאמון, תוך שהוא מעלה שאלות פילוסופיות ועמוקות על מהות האינטרסים של אנשים, של אלוהים ושל עצמנו. האם הגיוני לסמוך על מישהו כשלא ברור מה האינטרס שלו? הוא פותח בכך שאדם יכול לבוא ולהציע עזרה, אך אם איננו מבינים את מניעיו, לא ניתן לסמוך עליו. לדוגמה, אם מישהו מציע לך משהו בלא הסבר ברור למה הוא עושה זאת, יש מקום לחשש. דוגמתו הראשונה מציגה סיטואציה בה אדם מציע מתנה, כמו בית, ואינו מסביר את ... לך בית מתנה? אם אין הסבר ברור לאינטרס שלו, לא ניתן לסמוך עליו. אותו עקרון חל גם במצבים אחרים, כמו למשל אדם שמוכר רכב במחיר נמוך משמעותית מהשווי האמיתי שלו. אם הוא מציע רכב בשווי מיליון שקל במאה אלף, נשאלת השאלה: מה הוא מרוויח מזה? איך אפשר לסמוך על אדם כזה? אליעד כהן ממשיך ומשתף בשאלה רבת ערך: האם יש מישהו בעולם שסומך עליו בלי לדעת מה האינטרס שלו? התשובה, לדבריו, היא אלוהים. אנשים סומכים על אלוהים ... כי אם לא ניתן לדעת את מטרותיו של אלוהים, אין מקום לסמוך עליו. הוא מציין כי כל ניסיון להסביר את מטרותיו של אלוהים, למשל, שבגלל שהוא טוב, הוא ברא את העולם, לא עונה על השאלה: למה אלוהים ברא את העולם? אם הוא כל - ... צריך כלום? בהמשך, הוא בוחן את השאלה האם אדם יכול לסמוך על עצמו, ומבהיר שלרוב, גם האדם עצמו לא יודע מה האינטרס שלו. לכל אדם יש רצונות, כמו למשל לרצות להרגיש טוב או להיות מאושר, אך מדוע הוא רוצה את זה? מהו האינטרס ... אדם לא מבין את האינטרס האמיתי שלו, כיצד הוא יכול לסמוך על עצמו? לסיום, אליעד כהן מזמין את הצופים לחשוב על השאלות שהועלו בשיחה, ושם את הדגש על כך שחשוב לא לסמוך על אנשים שאנחנו לא יודעים מה האינטרס שלהם - וגם לא על אלוהים, שכן גם אלוהים לא תמיד מובן או ניתן לחיזוי. מה האינטרס של אלוהים? על מי לא לסמוך? איך לסמוך על עצמנו? למה אלוהים ברא את העולם? מה האינטרס של האדם? ...
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
... אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן למה אני סומך יותר מדי על אנשים? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מסוימים סומכים יותר מדי על ... שפוגעים בו, נחשב בעיני עצמו ובעיני הסביבה לפעמים כתמים או פראייר, וממשיך לתת אמון גם כשזה לא הגיוני. מה הקשר בין לסמוך יותר מדי לבין חשיבה בשחור או לבן? לפי אליעד כהן, אחת הסיבות המרכזיות לכך שאדם סומך בצורה מוגזמת היא קיומה של חשיבה קיצונית או חשיבה בשחור או לבן. אדם כזה חושב שיש לו רק שתי אפשרויות מנוגדות וקיצוניות: לסמוך על כולם ללא יוצא מן הכלל. לא לסמוך על אף אחד בכלל. בגלל שהוא חושב שיש לו רק שתי אופציות אלו, הוא יעדיף לסמוך על כולם, מפני שהאלטרנטיבה נראית לו גרועה יותר. מדוע אדם יעדיף לסמוך על כולם מאשר לא לסמוך על אף אחד? אליעד כהן מסביר שלעיתים אדם מדמיין מצב שבו הוא לא סומך על אף אחד וחושב לעצמו שאם הוא יגיע למצב כזה, החיים שלו לא יהיו שווים כלום. במקרה כזה, האדם מעדיף לקחת את הסיכון לסמוך יותר מדי, כי לתפיסתו, הנזק שייגרם לו מאי - אמון מוחלט הוא גדול בהרבה מהנזק שייגרם לו אם יסמוך על אנשים וייפגע ... רבה כדי להתרחק מהדבר שמאיים עליהם פנימית, ולכן הם מגיבים באופן קיצוני כלפי הצד הנגדי. איך ניתן לשנות אופי קיצוני של לסמוך יותר מדי? אליעד מציע שאם אדם מזהה אצלו התנהגות קיצונית, כגון לסמוך יותר מדי על אנשים, הוא צריך לבדוק בתוך עצמו האם קיימת בתוכו חשיבה קיצונית הפוכה שאותה הוא מנסה להימנע מלממש. אם יצליח להבין שהוא לא חייב לבחור בין קיצוניות אחת לשנייה, ויבין שיש דרך אמצעית, הוא יוכל להתחיל לסמוך על אנשים בצורה מאוזנת יותר. במילים אחרות, על האדם לבחון למה הוא פוחד כל כך מהאופציה השנייה - לא לסמוך בכלל, ואז יהיה לו קל יותר למצוא את נקודת האיזון הנכונה. מה הקשר בין לסמוך על אנשים לבין הפרעות נפשיות? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים התנהגות קיצונית, כמו אמון מוגזם, קשורה להפרעות אישיות ... מה מפחיד אותם בקצה השני של הסקאלה, ומתוך כך להצליח לאזן את עצמם. כאשר האדם יכיר בכך שישנן אפשרויות ביניים, הוא יוכל לסמוך על אחרים בצורה בריאה יותר, לא באופן תמים מדי ולא באופן חשדני וקיצוני. למה אני סומך יותר מדי על אנשים? למה אני ...
איך לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי
איך לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי
... לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי איך לסמוך על התשובות שהלב שלך נותן לך? אליעד כהן דן בשאלה, איך לסמוך על עצמך ועל התשובות שאתה נותן לעצמך. לעיתים קרובות האדם שואל את עצמו שאלות כמו: האם עלי ... לא. השאלה המרכזית שאליעד מעלה היא כיצד יכול האדם להגדיל את הסיכוי לכך שכאשר המוח שלו ייתן לו תשובה, הוא יוכל באמת לסמוך עליה ולהיות בטוח שהיא נכונה. מהו התנאי לשאלה כנה? אליעד מסביר שכדי לסמוך על התשובות שלך, עליך לשאול שאלות כנות. הכוונה בשאלה כנה היא שאלה שאתה שואל בלי להעדיף תשובה מסוימת מראש. כאשר אתה שואל שאלה ואתה מעדיף לקבל תשובה ספציפית, אתה מראש משוחד, ואז אינך יכול לסמוך על התשובה שהמוח או הלב שלך נותן לך, כי תמיד יהיה ספק: האם זו האמת, או שקיבלת אותה רק כי ... שלך: אני רוצה שתענה לי תשובה מסוימת, אזי הלב שלך עשוי להטות את התשובה לאותו כיוון שאתה רוצה, ובמצב כזה אינך יכול לסמוך על התשובה שאתה מקבל. מה עושים כשלא סומכים על התשובות של עצמך? כאשר אדם לא בטוח בתשובות שהוא ... עליו לבדוק בכנות את האינטרס שלו בשאלה. אם הוא מזהה שיש לו העדפה מראש לתשובה מסוימת, הוא יכול להבין מיד מדוע קשה לו לסמוך על התשובה הזו. זה נכון לכל שאלה - בין אם היא שאלה מעשית (האם להתפטר? האם להיפרד?) או שאלה רגשית (האם הייתי בסדר? האם פעלתי נכון?). כל העדפה מראש היא בעצם סוג של שוחד עצמי, שגורם לכך שהאדם לא יכול לסמוך על התשובה של עצמו, כי היא מוטה. מה הדוגמה של יש ואין מסבירה על חיפוש האמת? אליעד כהן מביא ... ההמלצה המרכזית של אליעד היא, שכאשר אתה מחפש אמת, תחפש אותה בלי אינטרס ובלי להעדיף תשובה ספציפית מראש. רק כך תוכל לסמוך באופן מוחלט על התשובה שהמוח או הלב שלך נותן לך. ככל שהחיפוש שלך יהיה יותר כנה ונטול אינטרסים, כך גדל הסיכוי שתוכל לסמוך על עצמך ולחיות בשלווה פנימית עם ההחלטות והתשובות שלך. איך לסמוך על הלב שלך? איך לקבל החלטות בלי אינטרסים? מה זה שוחד עצמי? האם יש הבדל בין יש לאין? איך לדעת שהחלטה נכונה לך? איך להיות כנה עם עצמך? למה קשה לסמוך על עצמי? ...
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
... ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד? מדוע לא כדאי לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? החיים שלנו מלאים במצבים שבהם אנחנו סומכים על אחרים ... תלוי לעיתים רבות באחרים. אנחנו סומכים על העובדים שלנו, על המנהלים, על בני הזוג, על המשפחה - אבל כיצד אפשר לדעת אם באמת כדאי לסמוך על אדם מסוים? אליעד מציע טיפ חשוב: לא לסמוך על אנשים שמעולם לא מודים בטעויות. זהו עקרון בסיסי שמסייע להבחין בין אנשים ... יש עסקים שבהם הבעלים סומכים על מנהל העסק, או אדם שסומך על אשתו שתתמוך בו, ובאופן כללי אנו מרבים לבטוח באחרים. מהו הטיפ שלא לסמוך על מי שלעולם לא מודה בטעויות? הטיפ המרכזי הוא לא לסמוך על אדם שאף פעם לא מודה בטעויות. הכוונה היא שכאשר אדם עשוי לטעות (כפי שכל ... מהפה את המילים טעיתי, עשיתי טעות, יכולתי לעשות יותר טוב, ואין אצלו מושג של לקיחת אחריות כאשר מתרחשת טעות - מומלץ מאוד לא לסמוך עליו. כיצד בני אדם מתייחסים לטעויות ולצלחות? יש אנשים שמסוגלים להודות ... מרמה מאשר שהוא מושלם. ברגע שאנו מזהים שהוא משקר בנוגע לאחריותו על דברים שליליים ותמיד לוקח קרדיט על דברים חיוביים - לא כדאי לסמוך עליו. איך זה קשור לאמונה באלוהים? יש תפיסה רווחת הרואה באלוהים ישות שתמיד ... עושה רע? למה יש רע בעולם? למה דתיים מצביעים לביבי? למה רק לא ביבי? אלוהים אף פעם לא טועה, ביבי נתניהו אף פעם לא טועה, האם לסמוך על מישהו? הכל לטובה, טעויות של מנהל, אחריות אישית של מנהל, אחריות ניהולית, לקיחת אחריות בזוגיות, הסרת אחריות בזוגיות, להאשים מישהו אחר, להסיר מעצמך אחריות, האם לסמוך על המנהל? האם לסמוך על העובד? אלוהים עושה רק טוב תמיד, בן זוג שמסיר אחריות, בת זוג שמסירה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לסמוך רק על עצמך, דבר בשם עצמך, איך לבחור יועץ? 2 סוגים של יועצים, סוגים של מנטורים, עצות של אחרים, ציטוטים של אנשים, עצות בשם אחרים, חכמת הקבלה, שיטת NLP, טוני רובינס, חכמת חזל, שרלטנים רוחניים, תקשור, חכמת המקובלים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לסמוך, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לסמוך, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בטלפון, אימון אישי לנוער, אימון אישי לאורח חיים בריא בתחום לסמוך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2578 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 20:06:51 - wesi1