אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לנצח ✔חרבות ברזל - הקמת ועדת חקירה בזמן מלחמה או אחרי המלחמה? מתי לחקור מה הוביל לאירועי ה 7 באוקטובר? מתי צריכה לקום ועדת החקירה של אסון ה 7 באוקטובר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨חרבות ברזל - הקמת ועדת חקירה בזמן מלחמה או אחרי המלחמה? מתי לחקור מה הוביל לאירועי ה 7 באוקטובר? מתי צריכה לקום ועדת החקירה של אסון ה 7 באוקטובר? מתי להקים ועדת חקירה למחדל ה 7 באוקטובר? איך לנצח את החמאס?
אז נשאלת השאלה, מאחר שהגיוני שתהיה ועדת חקירה שתחקור את האירועים שהובילו למלחמת חרבות ברזל, האם הגיוני יותר שוועדת החקירה תחל לפעול כבר עכשיו בזמן המלחמה? או שמא כדאי שקודם כל יחכו לאחרי המלחמה שהמלחמה תסיים ורק אחר כך תהיה ועדת חקירה?

והתשובה לכך היא, שצריכים להבין מהי המטרה שלשמה רוצים להקים ועדת חקירה. אם לדוגמה מטרת ועדת החקירה, היא כדי להבין מי אשם במחדל ולבוא איתו בחשבון / להדיח אותו וכיו"ב, אז הרי שעדיף שועדת החקירה תהיה רק אחרי המלחמה.

ולמה? כי החשיבות של לנצח במלחמה, היא גדולה יותר מהחשיבות של המטרה של ועדת החקירה, שהיא לבוא בחשבון עם מי שאחראים למחדל וכולי. כי הצורך הבסיסי יותר, הוא לשרוד. ובזמן מלחמה, הצורך לנצח, נובע מהצורך לשרוד. והצורך הזה חשוב יותר, מהצורך לעשות צדק ולגרום לאנשים לבוא על עונשם וכולי.

ומאחר שועדת חקירה, תפגע ביכולת שלנו לנצח, כי ועדת החקירה תגזול משאבים כאלו ואחרים מתשומת הלב לגבי הניצחון של המלחמה, לכן כדאי שועדת החקירה תהיה רק אחרי המלחמה.

אבל צריכים לדעת את האמת, והיא שלועדת חקירה יש עוד מטרות. ויש מטרה אחת מאוד חשובה, שבגללה כן צריך כמה שיותר מהר לעשות ועדת חקירה, גם תוך כדי הקרב. ואני לא נכנס לשאלה איך ובאיזו מתכונת צריכים לעשות את ועדת החקירה בתוך הקרב, כי גם זו שאלה, אבל צריכים להבין שצריכים לעשות ועדת חקירה תכף ומיד.

ולמה? כי המטרה העליונה ביותר כרגע, היא לשרוד, דהיינו, לנצח את הקרב וזאת המטרה העליונה ביותר שיש כרגע. וכדי לנצח את הקרב, לשם כך עלינו לעשות ועדת חקירה כאן ועכשיו. כדי לנסות להבין מה עלינו לעשות, על בסיס המחדל שהוביל לאירועי ה 7 באוקטובר.

לדוגמה, נניח שספינה עומדת לשקוע, בגלל מים שנאספים עליה. האם הגיוני להתעסק רק בלהוציא את המים מהספינה, או במקביל גם לנסות להבין מהיכן נכנסו המים לספינה?!

נניח שבבוקר מגלים שפרצו לעסק וגנבו סחורה, האם הגיוני אך ורק להתעסק בלמצוא את הסחורה הגנובה? או שהגיוני גם לנסות להבין איך גנבו את הסחורה, כדי דרך זה למצוא יותר טוב את הסחורה הגנובה?!

נניח מצב היפוטטי, שיש חפרפרת סוכן כפול בצהל, נניח שבוצעה בגידה שבגללה אירעו אירועי ה 7 באוקטובר, האם הגיוני לנסות להילחם בחמאס? בלי שתוך כדי מנסים להבין אולי יש חפרפרת שמעביר מידע לאוייב ושמפריע לנו לנצח את המלחמה?! האם לא כדאי לגלות מי הבוגד / החפרפרת שנמצאת בארגון, גם תוך כדי הלחימה, או שנחכה לאחרי הקרב כדי להבין מי הבוגד?!

ובהקשר שלנו, אירועי ה 7 באוקטובר קרו מסיבות מסוימות כלשהן. יתכן שחלק מהסיבות והגורמים האלו, מקשים עלינו ואולי לא מאפשרים לנו לנצח את החמאס. אפילו אם הדברים האלו, הם רעיונות מסוג של קונספציה שגויה, הנחת יסוד שגויה וכיו"ב.

אז האם הגיוני לרצות לנצח את הקרב? האם יכול להיות שנגיע לתובנה לגבי איך לנצח את הקרב, אם ננסה להבין מה גרם לנו לצאת מלכתחילה לקרב? כמובן שהתשובה היא שכן. שאם נחקור איך הגענו עד הלום לאירועי ה 7 באוקטובר ולמלחמת חרבות ברזל, הרי שכנראה שנוכל להסיק מסקנה אחת או שתיים, שיעזרו לנו לנצח את החמאס וכולי.

ולכן, חובה כאן ועכשיו לחקור את הכשלים שהובילו לאירועי ה 7 באוקטובר, כדי להבין טוב יותר איך לנצח את הקרב.

יחד עם זאת, הדרך שבה אמורה להתבצע החקירה, היא לא בדרך של לנסות להבין מי אשם במה ומה העונש של כל אחד מהנאשמים. אבל כן להבין מבחינת העובדות, מה בפועל קרה ולמה זה קרה. בלי קשר למי אשם בכך והאם ועד כמה הוא אשם בכך ומה עונשו וכולי.

כי השאלה מי אשם במה אשם כמה אשם ומה העונש של הנאשם? לא יקדם אותנו בשדה הקרב. אבל ההבנה של מה קרה ואיך קרה, קריטית לניצחון בקרב.

כמו כן יש להוסיף, כי אם ועדת החקירה תהיה רק אחרי המלחמה, אז זה גם מגדיל את הסיכוי לכך שהמלחמה תמשך כמה שיותר. מאחר שהמועמדים לחקירה בועדת החקירה, אחראים בין השאר גם על משך המלחמה. ומאחר שהם מעדיפים שלא לעמוד לחקירה, שמא הם יצאו אשמים, מכך נובע שהם ירצו להאריך את המלחמה כמה שיותר. כך שגם מהסיבה הזאת, כדאי להתחיל לחקור כבר עכשיו ולא לחכות לאחרי המלחמה.

ועוד באותו עניין, נניח שאתה נוסע לטייל ברכב הסעות כלשהו עם הנהג החברמן... ולפתע אתה מוצא את עצמך בתוך תהום / על פי תהום / אחרי / תוך כדי תאונה. מה הכי חשוב כרגע? האם הכי חשוב זה להאשים את הנהג? האם חשוב להגיד לנהג שהוא אשם? או שהכי חשוב כרגע זה להילחץ מהסכנה באופן מיידי?

כמובן שהכי חשוב זה להיחלץ מהסכנה, כמה שיותר מהר בלי להאשים אף אחד. אבל האם הגיוני בהכרח שהנהג שבמשמרת שלו הביא אותנו לתהום? האם בהכרח שהוא זה שאמור לחלץ אותנו מהתהום? אולי הוא שיכור? אולי הוא מסומם? אולי יש לו נטיות אובדניות? אולי הוא מחבל? ואולי בכלל הוא מת או נפצע בתאונה?

שהרי בכל המקרים האלו, לא נרצה שהוא זה שיחלץ אותנו, אלא ננסה שמישהו אחר יחליף אותו כדי לחלץ אותנו. לא מתוך אשמה שאנחנו מאשימים אותו. כי הוא לא אשם בכלום כי לא היה כלום כי אין כלום. ובכלל יכול להיות שמישהו סימם אותו ושמישהו בכלל שם לו משהו במשקה. הכל יכול להיות. אבל עדיין לא נרצה שהנהג השיכור ינסה לחלץ אותנו.

אז מתי עלינו לבדוק איך הגענו לתהום? רק אחרי שניחלץ ממנו? או שמא תוך כדי שאנחנו מנסים להיחלץ מהתהום, ננסה במקביל להבין מבחינת עובדות, איך הגענו עד הלום? כדי לנסות להסיק מכך לגבי דרך החילוץ.

והנמשל מובן...
מעדיף היגיון אוייב לגלות האם להילחם איך להתאבד משבר בגידה מחדל השביעי לאוקטובר להאשים ועדת חקירה בזמן מלחמה בגידה טיפול זוגי אחרי המלחמה איך לחקור איך לנצח איך לנצח את החמאס אסון אסון ה 7 באוקטובר אסונות בזמן מלחמה ה 7 באוקטובר החמאס הקמת ועדת חקירה בזמן מלחמה השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר ועדת חקירה ועדת חקירה בזמן מלחמה חמאס חקירה חקירות חרבות ברזל לחקור לנצח מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר מלחמה מלחמות מתי להקים ועדת חקירה למחדל ה 7 באוקטובר מתי לחקור מה הוביל לאירועי ה 7 באוקטובר
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
יעוץ לבחירת מסלול לימודים שכנוע הטמעת מסרים מפחדת להיכנס להריון אמונה או כפירה פחד להסתכל פנימה שלמות עם עצמי פחד להרגיש רע לנצח הפחד מהמוות קשה מהמוות עצמו למה לא כדאי לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להעלות ביטחון עצמי עם אנשים? אהבה ללא אינטרסים לעבוד בעבודה שאוהבים להיות מאושר בלי סקס אושר ללא גבולות האם אפשר למחוק לגמרי את הזיכרון מהאקסית? רגוע מול האקס נוסחה לקבל החלטה פחד וקבלת החלטות פחד להתמודד איתה להתמודד עם בוס קשה סודות המוטיבציה סוד ההצלחה שיחת היכרות עם לקוחות לגרום למישהו לרצות להיות איתך לטפל בחזרתיות בדיבור אצל ילדים לגרום לילדה לא להתאבד סבל של מורה רוחני גשמיות מחלות נפש אצל קשישים לחיות עם הפרעת קשב וריכוז האקס לא רוצה יש לו מישהי אחרת עמידה במטרות חיבור השרירים לגוף אלוהים מעל חוקי הלוגיקה הסיכוי שאין אלוהים שימוש בסמים להגיע להארה רוחנית הארה מושלמת להיות אלוהים עצמו מה מיוחד בספר להיות אלוהים? ההפרש בין ההכנסות לבין ההוצאות כסף קונה חרדה למה הוא משמעות החיים שלי? מטרת החיים היא ימות המשיח התמכרות לזוגיות שלילית זיכרון חיובי לזיכרון שלילי לאדם יש בחירה חופשית התמכרות ללא בחירה חופשית בורא עולם למה העולם רע? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ספרים על אימון אישי, אימון אישי רוחני, מאמן אישי בסקייפ בתחום לנצח - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7188 שניות - עכשיו 02_09_2026 השעה 10:38:28 - wesi1