אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחיקת זיכרון, מחיקת מחשבה, מחיקת רגש, איך למחוק זיכרון? איך למחוק מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח משהו שקרה? איך לא לזכור את מה שקרה? איך לשכוח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מחיקת זיכרון, מחיקת מחשבה, מחיקת רגש, איך למחוק זיכרון? איך למחוק מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח משהו שקרה? איך לא לזכור את מה שקרה? איך לשכוח אירוע טראומטי? איך לשכוח טראומה? איך להוציא מישהו מהראש?
האם אפשר למחוק לגמרי מישהו מהראש?

אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ומעמיקה כיצד אפשר להגיע למצב שבו שוכחים לחלוטין מישהו או משהו שקרה לנו, עד לרמה של לא לזכור אפילו את השם של האדם או את פרטי האירוע. הנושא רלוונטי לא רק לזוגיות ולאקסים, אלא גם למצבים קשים וטראומטיים כמו התעללות מינית בילדות, סכסוכים משפחתיים, מריבות עם שכנים או אירועים משמעותיים אחרים. על פי אליעד, האפשרות לשכוח לחלוטין קיימת בהחלט, והעיקרון המרכזי לכך הוא הבנת הקשר שבין

משמעות הזיכרון

לבין היכולת שלנו לזכור אותו.

למה המוח זוכר דווקא את הדברים השליליים והטראומטיים?

המוח שלנו מתוכנת לזכור דברים שיש להם משמעות עבורנו, וזאת על מנת להגן עלינו ולשפר את הסיכויים שלנו לשרוד. כאשר אירוע מסוים או אדם כלשהו קשורים אלינו בתחושה של כאב, פחד, כעס, פגיעה, בגידה, טראומה או כל תחושה חזקה אחרת, המוח מתייג את האירוע כמשהו בעל חשיבות קריטית. לפיכך, הזיכרון הופך לחזק, עמיד ומטריד במיוחד. כל עוד לאירוע או לאדם יש חשיבות ומשמעות עבורנו, אנחנו נמשיך לזכור אותם, גם אם הזיכרון מכאיב ופוגע באיכות החיים שלנו.

איך אפשר למחוק זיכרון של אדם או אירוע טראומטי?

אליעד מציג שיטה פשוטה אך עמוקה להתמודדות עם זיכרונות לא רצויים. התהליך כולל חקירה פנימית ומפורטת של הזיכרון והמשמעות שלו, באמצעות כתיבה או התבוננות עצמית. השלבים שאליעד ממליץ לבצע הם:
  1. לקחת דף נייר ולרשום עליו את שמו של האדם או תיאור האירוע שאתם רוצים לשכוח. למשל: "האח שלי", "האקס שלי", "השכן שלי", או "האדם שפגע בי".
  2. לשאול את עצמכם מה אתם מרגישים כשאתם חושבים על אותו אדם או אירוע: כעס, פחד, געגוע, כאב וכדומה.
  3. לנסות להבין למה אתם מרגישים כך: מה בדיוק קרה? האם הוא באמת בגד או פגע בכם כפי שאתם זוכרים?
  4. לשאול את עצמכם בכנות ובפתיחות: "אם הוא באמת עשה את זה - אז מה? מה המשמעות שאני מעניק לכך?". הכוונה היא לנסות לפרק את החשיבות שאתם נותנים לזיכרון או לאדם הזה.
ככל שתעמיקו יותר בחקירה הזאת, תוכלו לגלות שהחשיבות שנתתם לזיכרון היא סובייקטיבית לחלוטין. לפעמים תגלו שמה שחשבתם כחשוב ומשמעותי, הוא לא כזה גדול כפי שנדמה לכם. עם הפחתת המשמעות, המוח יפסיק לתייג את הזיכרון כמשהו חיוני, ובהדרגה הוא יפסיק להופיע בתודעה שלכם באופן קבוע או בכלל.

למה חשוב לנטרל את המשמעות הרגשית של הזיכרון?

הסיבה המרכזית שבגללה זיכרונות שליליים נשארים איתנו היא שאנחנו מעניקים להם משמעות רגשית גבוהה. כל עוד קיימת משמעות כזאת, המוח ימשיך להזין את הזיכרון, והוא ימשיך להופיע במחשבות שלנו ולהפריע לנו. לפי אליעד כהן, אם האדם יצליח להגיע למצב שבו אותו זיכרון או אדם הופכים לחסרי משמעות לחלוטין, הזיכרון ייחלש משמעותית ואף עלול להימחק לגמרי.

המשמעות יכולה להיות חיובית או שלילית: געגוע לזמנים יפים עם האקס או כאב בגלל אירוע טראומטי. המפתח למחיקת הזיכרון הוא ניטרול מוחלט של כל המטען הרגשי והחשיבות שאנו מעניקים לו.

איך זה עובד בדוגמה של פרידה מבן זוג (אקסים)?

כשמישהו מתקשה לשכוח את האקס או את האקסית שלו, זה קורה מפני שהוא מעניק משמעות רגשית גדולה לזיכרונות שלו. אולי היה לו טוב והוא מתגעגע לתקופה הזו, או להפך - היה רע מאוד, והוא נפגע ונשאר עם טראומה. בשני המקרים, הרגשות האלו הם מה שמקבע את הזיכרון. כדי לשכוח לחלוטין את אותו אדם, צריך לבדוק ולפרק את המשמעות הרגשית של הזיכרונות: להבין באמת מדוע אנחנו מתגעגעים או כועסים, והאם המשמעות הזאת באמת מוצדקת או נחוצה לנו כיום.

כאשר האדם מגיע למסקנה שהמשמעות שהוא נתן לזיכרון כבר לא רלוונטית או לא משמעותית עבורו, המוח מפסיק לייחס לה חשיבות. כתוצאה מכך הזיכרון נחלש, האדם מפסיק לחשוב על אותו בן זוג לשעבר, ובהדרגה שוכח אותו לחלוטין עד שהוא יכול להגיע למצב שאפילו לא יזהה אותו אם יראה אותו ברחוב.

האם באמת אפשר להגיע למצב שלא זוכרים כלום?

אליעד כהן טוען בנחרצות שהתשובה לכך היא

כן

. לטענתו, אפשר לשכוח לחלוטין כל דבר - גם זיכרונות קשים כמו התעללות או טראומה קשה. הכל תלוי בהצלחה של האדם לפרק את המשמעות הרגשית של אותו זיכרון או אירוע. כאשר אדם באמת ובכנות מצליח להגיע למצב של חוסר אכפתיות מוחלט כלפי אותו זיכרון או אדם, הזיכרון הזה יכול להיעלם לחלוטין מהמוח. המוח שלנו פשוט לא מבזבז משאבים על דברים שאין להם שום חשיבות או משמעות עבורנו.

אליעד מבהיר כי התהליך הזה אינו תמיד קל או מהיר, ובמיוחד לא כאשר מדובר בטראומות חמורות, אך העיקרון המרכזי תמיד עובד באותה הדרך: פחות משמעות - פחות זיכרון.
איך אפשר למחוק מישהו מהראש?

אחת השאלות המרכזיות היא האם ניתן להגיע למצב שבו לא זוכרים מישהו כלל, כולל הפרטים הכי בסיסיים, כמו השם שלו. זה יכול לקרות לא רק במקרה של פרידה מבן או בת זוג (אקסים), אלא גם בסיטואציות אחרות: למשל אדם שרוצה לשכוח שכן שהיתה לו איתו מריבה, אדם שעבר טראומה כמו אונס כשהיה ילד ורוצה לשכוח את מי שעשה לו את זה, או אדם שמסוכסך עם בני משפחה ורוצה לשכוח אותם לגמרי. הרעיון הוא להגיע למצב שבו אדם לא מעוניין לזכור שום דבר על מישהו מסוים, גם לא את שמו.

האם אפשר לשכוח אירוע לגמרי?

לפי הרעיון המוצג, כן. אפשר לשכוח כמעט כל דבר אם באמת מאבדים ממנו כל משמעות. המוח שלנו זוכר בעיקר את מה שמשמעותי עבורו, ולכן אם לאותו אדם או לאותו אירוע לא תהיה שום משמעות עבורנו, הזיכרון שלו ילך וידעך עד שייתכן שלא נזכור את הפרטים שלו כלל.

למה המשמעות כל כך חשובה?

המוח זוכר דברים כדי לשרוד, והוא שומר בעיקר את מה שנראה לו חשוב או בעל השפעה. אם יש מישהו שעשה לנו רע או שגרם לנו לתחושה חזקה (כמו פחד, כעס, בגידה, טראומה וכדומה), המוח "נעול" על כך בגלל המשמעות הרגשית או הנפשית שיש לאותו אדם או לאותו אירוע. כשיש לנו התייחסות חזקה לנושא, המוח משאיר את זה בזיכרון.

איך לחקור את המשמעות כדי למחוק את הזיכרון?

מוצע לקחת דף נייר ולרשום את שם האדם שרוצים לשכוח, לדוגמה "אח שלי" או "השכן שלי" או "האקס שלי", ולשאול:
  • מה אני מרגיש כשאני חושב עליו? כעס? פחד? געגוע?
  • למה אני מרגיש ככה? האם הוא בגד בי או פגע בי איכשהו?
  • האם באמת הוא עשה את מה שאני חושב שהוא עשה? מה בדיוק קרה?
  • אם כן, אז מה? מה המשמעות שאני מעניק לאירוע?
על ידי חקירה יסודית של הסיבות שבגללן האירוע או האדם חשובים לנו, ניתן לפרק את המשמעות שמקבעת את הזיכרון. לעתים מגלים שאין סיבה חזקה להמשיך לתת לזה חשיבות, או שהזווית שלנו על הדברים צריכה להשתנות. ככל שהמשמעות של אותו אדם או אירוע תקטן, המוח פחות יתעסק בזה, ובסופו של דבר ייתכן שהזיכרון ייעלם כמעט לגמרי.

איך זה קשור לאקסים ולמערכות יחסים קודמות?

גם בזיכרון של בני זוג לשעבר יש משמעות רגשית. לעתים מדובר בגעגוע לזמנים טובים שהיו, או בטראומה ממשהו רע שקרה. כל עוד לאדם יש סיבות רגשיות חזקות (חיוביות או שליליות) לזכור את האקס, המוח ימשיך להעלות את הזיכרון. לכן, אם רוצים לשכוח באופן מלא, כולל להגיע למצב שלא מזהים או לא זוכרים את האדם, צריך לנטרל את כל המטען הרגשי והמשמעות שקיימת שם.

מה עוד כדאי לדעת?

ככל שיש פחות משמעות, כך הזיכרון פחות נוכח. המוח לא משקיע משאבים בדברים שנראים לו חסרי חשיבות. אם אדם מצליח באמת להגיע למצב שכלל לא אכפת לו מהאירוע או מהאדם, הוא עשוי להפסיק לחשוב עליו לגמרי עד כדי כך שלא יזכור אותו. כמובן שתהליך החקירה וההתמודדות עשוי להיות מורכב ושונה מאדם לאדם, במיוחד במקרים של פגיעה חמורה או טראומה. עם זאת, העיקרון הכללי נשאר זהה: ברגע שמשחררים את המשמעות, משחררים גם את הזיכרון.
איך לא לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על משהו? איך לא לחשוב על האקס? איך לא לחשוב על נשים? איך לשכוח ממנו? איך לשכוח משהו? איך לשכוח מהאקס? איך לשכוח ממנה? איך לשכוח מהקראש? איך לשכוח את האקסית? איך לשכוח מישהי? איך לשכוח אותו? מחשבה טורדנית, איך למחוק מחשבה? איך למחוק רגש?
איך לשכוח בחורות לשכוח אישה חקירות שם האדם להפסיק לחשוב על מישהי צריך לבדוק חיובית או שלילית הכוונה טרדות נפש התמודדות עם זיכרון איך לא לזכור את מה שקרה איך להוציא איך להוציא מישהו מהראש איך למחוק איך למחוק זיכרון איך למחוק זיכרונות איך למחוק מישהו מהראש איך לשכוח איך לשכוח אירוע טראומטי איך לשכוח טראומה איך לשכוח מישהו איך לשכוח משהו איך לשכוח משהו שקרה איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אירוע אירוע טראומטי אירועים דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הרגשה הרגשת התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם פרידה זיכרון זיכרונות חוויה חוויות חווית טראומה טראומות יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא לזכור את מה שקרה לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם פרידה לזכור לזכור את מה שקרה למחוק למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק זיכרון למחוק זיכרון טראומטי למחוק זיכרון מהמוח למחוק זיכרון מהראש למחוק זיכרונות למחוק זיכרונות טראומטיים למחוק זיכרונות מהמוח למחוק זיכרונות מהראש למחוק זיכרונות רעים למחוק טראומה למחוק טראומות למחוק מהראש למחוק מחשבה למחוק מחשבות למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח אירוע טראומטי לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח טראומה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב לשכוח משהו לשכוח משהו שקרה מהראש מחיקת מחיקת הרגשות מחיקת זיכרון מחיקת זיכרון טראומטי מחיקת זיכרון מהמוח מחיקת זיכרון מהראש מחיקת זיכרונות מחיקת זיכרונות טראומטיים מחיקת זיכרונות מהמוח מחיקת זיכרונות מהראש מחיקת זיכרונות רעים מחיקת טראומה מחיקת טראומות מחיקת מחשבה מחיקת מחשבות מחיקת רגש מחשבה מחשבות מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה רגש רגשות שברון לב שכחה תחושה תחושות תחושת
איזו תועלת יוצאת מחקירה עצמית שלא מובילה לשום דבר? איך לא להתייאש גם כשלא מוצאים תשובות לשאלות? איך לא לדעת שום דבר? מהי התועלת שבחקירה ללא תשובות? מוטיבציה להתמדה גם כשלא מוצאים תשובות, איך למחוק רצון?
איזו תועלת יוצאת מחקירה עצמית שלא מובילה לשום דבר? איך לא להתייאש גם כשלא מוצאים תשובות לשאלות? איך לא לדעת שום דבר? מהי התועלת שבחקירה ללא תשובות? מוטיבציה להתמדה גם כשלא מוצאים תשובות, איך למחוק רצון?
... איך לא להתייאש גם כשלא מוצאים תשובות לשאלות? איך לא לדעת שום דבר? מהי התועלת שבחקירה ללא תשובות? מוטיבציה להתמדה גם כשלא מוצאים תשובות, איך למחוק רצון? מהי התועלת בחקירה עצמית גם כשאין תשובות? לעיתים קרובות אדם מוצא את עצמו חוקר שאלות מהותיות ללא קבלת תשובה, ומתעוררת אצלו תחושת ייאוש ותסכול. ...
איך לא לשכוח משהו? האם יש בחירה חופשית? חופש הרצון, רצון חופשי, לזכור שאין בחירה חופשית, להרגיש שאין בחירה חופשית
איך לא לשכוח משהו? האם יש בחירה חופשית? חופש הרצון, רצון חופשי, לזכור שאין בחירה חופשית, להרגיש שאין בחירה חופשית
... לא לשכוח משהו? האם יש בחירה חופשית? חופש הרצון, רצון חופשי, לזכור שאין בחירה חופשית, להרגיש שאין בחירה חופשית איך אפשר לא לשכוח רעיון חשוב או אמת פנימית? אליעד כהן מסביר שכדי לא לשכוח משהו, יש להבין אותו באופן מוחלט עד כדי כך שהוא הופך להיות חלק ... אולם אם אותו אדם יפסיק לדבר עברית למשך שנים רבות, קיים סיכוי מסוים שהידע שלו בשפה יתערער, הוא ישכח מילים מסוימות ויצטרך לרענן אותה. לפי אליעד, כאשר מדובר בידיעת האמת או בהבנת המציאות, ברגע שהאדם מבין את הרעיון באופן עמוק ויסודי, הוא אינו יכול לשכוח אותו לעולם. זאת משום שההבנה העמוקה מתמזגת עם ההיגיון הבסיסי שלו, ... לצורך בתרגול הוא העמקה של ההבנה עד שהיא מגיעה לשלמות. כל עוד ההבנה לא שלמה, האדם יחווה תחושת שכחה ויצטרך להשקיע מאמץ כדי לזכור את הרעיון. ההבנה המלאה משחררת את האדם לחלוטין מן הצורך הזה. איך לא לשכוח דברים? האם יש בחירה חופשית? מה זה רצון חופשי? למה אני שוכח דברים חשובים? איך להפוך הבנה לחלק ממני? איך להפסיק לתרגל משהו שאני כבר ...
טראומה - מהי טראומה? מהי פוסט טראומה? איך נוצרת טראומה? מהן השיטות לטיפול בטראומה? מהי הדרך הכי טובה לטיפול בטראומה? איך מטפלים בטראומה? שיטות לטיפול בטראומה? מהי שיטה לטיפול בטראומה? חרבות ברזל, טיפול ב PTSD, טיפול בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה
טראומה - מהי טראומה? מהי פוסט טראומה? איך נוצרת טראומה? מהן השיטות לטיפול בטראומה? מהי הדרך הכי טובה לטיפול בטראומה? איך מטפלים בטראומה? שיטות לטיפול בטראומה? מהי שיטה לטיפול בטראומה? חרבות ברזל, טיפול ב PTSD, טיפול בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה אז טראומה היא מצב שבו בעבר קרה לבן אדם דבר רע, ושהזיכרון הרע משתקף לאדם דרך דברים אחרים שקורים לו בזמן אחר: עבר הווה עתיד. לדוגמה, בן אדם שבגדו בו בעבר והוא הרגיש מכך רע וכתוצאה מכך בכל פעם בהווה שקורה משהו שמזכיר לו את הבגידה, ... את הבגידה, או בכל פעם שהוא נזכר באירוע אחר בעבר, שמזכיר לו את הבגידה, הרי שהוא מרגיש רע. או לדוגמה חייל שחווה קרב קשה, שכל דבר שמזכיר לו את הקרב, מעורר אצלו את הטראומה. או לדוגמה אישה שחוותה אונס, שאז היא עשויה לחוות טראומה לדוגמה במערכת יחסים זוגית רגילה ואוהבת וכיוב. אז מהי התבנית המחשבתית של הטראומה? והתבנית היא, שקרה לאדם משהו אירוע מסויים. וכל אירוע מורכב מהמון פרטים ופרטי פרטים. וכאשר האדם נתקל באירוע אחר, והאירוע האחר כמו כל דבר אחר, מורכב מהמון פרטים וכיוב, הרי שבעצם יש קווי דמיון בין האירוע הטראומטי לבין האירוע האחר שאינו טראומטי לכשעצמו. ואז בעצם האדם נזכר באירוע ה
טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה?
טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה? וכאן אסביר לגבי טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? ועוד. אז ברמת העיקרון, אנשים מאמינים שטראומה זה דבר רע. ומי שסובל מפוסט טראומה זה דבר רע. ולמה אנשים מאמינים בזה? כי טראומה נוצרת בעקבות דבר רע שקורה לאדם במציאות או ... בן אדם שבטעות מכניס את היד לאש והוא חוטף כאב של כוויה, אז נוצרת לו טראומה מלהכניס את היד לאש. או בן אדם שפרצו לו לבית, ...
טראומה בגלל ביטחון עצמי מופרז, איך ביטחון עצמי מופרז יוצר טראומה? איך נוצרת טראומה? איך להשתחרר מפחדים וחרדות? איך להפסיק להרגיש חלש? איך מתמודדים עם אירוע טראומטי? איך להחזיר ביטחון עצמי? למה הפער בין הציפיות למציאות יוצר טראומה? מה רע בעודף ביטחון עצמי? מה רע בביטחון עצמי שקרי? למה לא להאמין בעצמך? מה רע בלהאמין בעצמך? כיצד לשחרר את הטראומה?
טראומה בגלל ביטחון עצמי מופרז, איך ביטחון עצמי מופרז יוצר טראומה? איך נוצרת טראומה? איך להשתחרר מפחדים וחרדות? איך להפסיק להרגיש חלש? איך מתמודדים עם אירוע טראומטי? איך להחזיר ביטחון עצמי? למה הפער בין הציפיות למציאות יוצר טראומה? מה רע בעודף ביטחון עצמי? מה רע בביטחון עצמי שקרי? למה לא להאמין בעצמך? מה רע בלהאמין בעצמך? כיצד לשחרר את הטראומה? ניתוח מקרה, של בן אדם שלפני הרבה שנים, בגיל צעיר, היה מעורב בקטטה שבה הוא נפגע פיזית. כאשר לפני אותה הקטטה הוא הרגיש מאוד חזק והוא לא חשש מכך שהוא ... כלום. בנוסף, הוא חשב שהוא יכול להיות חזק לא פחות מאנשים אחרים. בפועל הוא נפגע פיזית בקטטה. ומאז הוא בטראומה של חוסר ביטחון עצמי. הוא מאוד מפחד להיפגע פיזית מאנשים, הוא חושש להיפגע בכללי, הוא לא סומך על שיקול דעתו, הוא מפחד להיות מופתע לרעה ולא סומך על ... מספיק חזק. במילים אחרות, הוא נהנה מעודף ביטחון עצמי, נכשל, וכרגע הוא סובל מחוסר ביטחון עצמי. איך נוצרת טראומה ואיך היא משפיעה על הביטחון העצמי לאורך זמן? השיחה בין אליעד כהן לבין האדם האנונימי מתמקדת במקרה של טראומה שנגרמה בעקבות קטטה פיזית שהתרחשה כשהאדם היה צעיר. במהלך השיחה, אליעד מנתח לעומק את האירוע ואת ההשפעה המתמשכת שלו על חייו של האדם, וכיצד טראומה נוצרת מבחינה פסיכולוגית. מה היה האירוע שיצר את הטראומה? האדם מספר על אירוע מלפני שנים רבות, בו היה מעורב בקטטה פיזית. לפני האירוע, הוא חש ביטחון עצמי גבוה מאוד והיה משוכנע שהוא בלתי פגיע. הוא חשב שהוא חזק ושגם אם יותקף, לא יקרה לו נזק משמעותי. בפועל, הוא נפגע באופן קשה במהלך אותה קטטה. אליעד מציין נקודה חשובה: האדם נכנס לעימות במטרה לעזור לחבר שלו, אך באירוע עצמו, הוא הופתע לחלוטין מעוצמת המכות שקיבל. בנוסף לכך, החבר שלו, שבשבילו הוא נלחם, לא תמך בו ואף צחק עליו לאחר מכן. אירוע זה הפך לטראומטי במיוחד בשל הפער העצום בין תחושת העליונות והביטחון שהייתה לו לפני האירוע לבין המציאות הקשה שהוא חווה. מדוע הפער בין הציפיות למציאות יוצר טראומה? אליעד מסביר באופן מפורט את המכניזם הפסיכולוגי של הטראומה: ככל שהפער בין מה שציפית לבין מה שקרה בפועל גדול יותר, כך הטראומה שנוצרת חזקה יותר. האדם חשב שהוא בלתי מנוצח, ובמציאות גילה שהוא חלש הרבה יותר ממה שהאמין. הפער העצום הזה שבר את האמון שלו בעצמו ויצר בתוכו ספק עמוק ביכולת שלו להעריך סיכונים נכון. איך הטראומה השפיעה על החיים שלו לאורך השנים? בעקבות האירוע, האדם מספר כי החל לפחד ממצבים של עימות פיזי, אך לא רק. החרדה והפחד מחוסר היכולת להעריך נכון סיכונים התפשטו לתחומים נוספים בחייו, כולל פחד ... מאפשרת לאדם להתמודד כיום בצורה נכונה עם המציאות, ללא פחד מוגזם או תחושת נחיתות מוגזמת. כיצד לשחרר את הטראומה? הפתרון שאליעד מציע כולל שני תהליכים מרכזיים: הכרה בעובדות של האירוע: להבין מה באמת קרה, ללא הכחשה או הקטנת החוויה. להכיר בכך שהייתה טעות בהערכת הסיכון, ושהאדם לא היה חזק כמו שחשב. הבנת הפירושים השגויים שנוצרו בעקבות הטראומה: למשל, הפירוש האוטומטי שכל עימות יכול להוביל לאלימות פיזית, או המחשבה אני לא יכול לסמוך על עצמי בכלל. ברגע שהאדם יבין שהפירושים האלה הם לא הגיוניים, ... עם עצמו בעבר, כדי להכיר בעובדות ובפירושים השגויים ולשנות אותם בצורה מודעת. איך למנוע הישנות של הטראומה? אליעד מסביר שחשוב להכיר באמת ולהיות מסוגל להעריך את הכוחות והסיכונים בצורה מציאותית יותר. במקום לחיות בתחושה שקרית של עליונות או נחיתות, האדם צריך ... שהיא, הוא יוכל לסמוך על שיקול דעתו מחדש ולא ייכנס ללופים של חרדה וכישלון. מסקנות חשובות מתוך השיחה: טראומה נוצרת כאשר קיים פער גדול בין הציפיות לבין המציאות שחווים. ה
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
... על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית על ידי הסחת הדעת? כאשר מחשבה טורדנית עולה במוחך, קיימת שאלה ... לברוח מהמחשבה על רעב על ידי המחשבה על משהו אחר, כי הרעב הוא מציאותי וחזק. גם אם חווית פרידה ואתה מרגיש את החסר בעקבותיה, לא תוכל להפסיק לחשוב על האובדן רק על ידי הסחת הדעת, כי החסר אמיתי. במקרים כאלה, כשיש דחף רגשי או פיזי שגורם למחשבה הטורדנית, הסחת ... המחשבה הטורדנית קשורה לרגש מסוים או לדחף פנימי, אי אפשר לברוח ממנה באמצעות מחשבה אחרת בלבד. למשל: - אם אתה רעב, אינך יכול פשוט להפסיק לחשוב על רעב בכך שתתמקד במשהו אחר, כי הרעב עדיין קיים. - אם נפרדת ממישהו ואתה מרגיש חוסר בעקבות הפרידה, המחשבה על ...
שחזור זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג
שחזור זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג
... זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג האם שחזור זיכרונות טראומטיים באמת מרפא טראומה? בשיחה זו אליעד כהן מנתח את הנושא של שחזור זיכרונות טראומטיים וטיפול בטראומה דרך הצפת זיכרונות והיפנוזה, ומעלה שאלות לגבי האפקטיביות של השיטות הללו. אנשים רבים סובלים מבעיות רגשיות שמקורן באירועים מהעבר, והם מאמינים שהצפה או שחזור של הזיכרונות הללו עשויים לשחרר אותם מהכאב. השאלה המרכזית שאליעד בוחן היא האם שחזור זיכרון, כשלעצמו, מסוגל באמת לפתור את הבעיה או שמדובר רק במיתוס, שיכול אפילו לגרום לנזק גדול יותר. האם שחזור זיכרון פותר טראומות או רק מעצים אותן? אליעד מסביר כי זיכרון טראומטי מהעבר אינו הבעיה עצמה, אלא הפירוש שהאדם מעניק לאותו זיכרון. אדם שסובל מטראומה אינו נפגע ישירות מהאירוע שקרה בעבר, אלא מכך שהוא עדיין חושב שמה שקרה היה רע עבורו. כך, גם אם האירוע בכלל לא קרה, אך האדם בטוח שהוא קרה, הטראומה קיימת במלוא העוצמה. לכן, הוא מבהיר שעצם שחזור האירוע לא בהכרח פותר את הבעיה, ואף עלול להעצים את הכאב, כי האדם חווה שוב את אותם רגשות שליליים, בלי שמשהו בפירוש שלו השתנה. לדוגמה, אם מישהו קיבל בעבר סתירה, והפתרון המוצע לטראומה הוא שחזור האירוע, על פני השטח נראה מוזר לנסות לטפל בפגיעה על ידי שחזור של אותה חוויה לא נעימה שוב ושוב. ההיגיון אומר שככל שהשחזור נאמן יותר ... יהיה מדויק יותר, החוויה תהיה מציאותית יותר ותעלה את אותם הרגשות שהיו באירוע המקורי. לכן, על פי ההיגיון שאליעד מציג, שחזור ללא שינוי הפירוש יכול אפילו להחמיר את הבעיה. מדוע לפעמים שחזור זיכרונות עובד בכל זאת? אליעד מסביר מדוע, למרות ההיגיון לעיל, אנשים רבים מדווחים ששחזור הזיכרון בכל זאת עזר להם. הסיבה לכך היא שכאשר אדם חוזר על שחזור ה
איך לשכוח זיכרונות רעים? זיכרונות טראומטיים, פוסט טראומה מאונס, הפרעת דחק פוסט טראומטית, מחיקת זיכרונות, איך הזיכרון עובד? טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה, זיכרון טראומטי, איך המוח זוכר?
איך לשכוח זיכרונות רעים? זיכרונות טראומטיים, פוסט טראומה מאונס, הפרעת דחק פוסט טראומטית, מחיקת זיכרונות, איך הזיכרון עובד? טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה, זיכרון טראומטי, איך המוח זוכר?
איך לשכוח זיכרונות רעים? זיכרונות טראומטיים, פוסט טראומה מאונס, הפרעת דחק פוסט טראומטית, מחיקת זיכרונות, איך הזיכרון עובד? טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה, זיכרון טראומטי, איך המוח זוכר? איך לשכוח זיכרונות רעים? ההרצאה מתמקדת בשאלה כיצד לשכוח זיכרונות רעים, זיכרונות טראומטיים ופוסט טראומה. אליעד מציג את האפשרויות השונות להתמודדות עם זיכרונות שליליים וכיצד המוח האנושי זוכר אירועים שונים. המרצה מביא דוגמאות של אנשים שחוו טראומות רגשיות, כמו אישה שנאנסה והדבר יוצר אצלה טראומה קשה או גבר שעבר בגידה מצד בת הזוג שלו. מדובר על מצבים שבהם הזיכרון טראומטי ומעורר תחושות רעות, והתמודדות עם זיכרונות כאלה יכולה להיות מאתגרת. המטרה היא להבין כיצד ניתן לשכוח זיכרונות כאלה ולהפחית את הכאב הנפשי שהם גורמים. אליעד מסביר כי כאשר אדם עובר חוויה טראומטית, כמו שדודו נפל או במקרה של אונס, זיכרונות אלה עשויים להתפשט ולהיות מחוברים לתחושות רגשיות רעות. השאלה שהוא מציב היא האם יש דרך להפוך את הזיכרונות הללו לפחות כואבים, או אפילו לשכוח אותם לחלוטין. כיצד פועלת הזיכרון האנושי? הזיכרון האנושי מקטלג את הזיכרונות בהתאם למשמעות שהם מקנים לאדם. כאשר מדובר בזיכרונות שמרגישים ככואבים או מאיימים, המוח שומר עליהם בצורה חזקה יותר. לדוגמה, אם אדם עבר אונס במקום מסוים, כל פעם שהוא יגיע לאותו מקום, הוא עשוי להזכר בתחושות הרעות הקשורות לאירוע. השאלה המרכזית היא אם יש דרך לגרום לאדם לא להיזכר בזיכרון שלילי כאשר הוא נמצא במקום מסוים. האם אפשר למחוק זיכרונות? המרצה עוסק בשאלה האם ניתן
איך לשתול מחשבות? איך לקרוא מחשבות? איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? שתילת מחשבות, לשנות מחשבות, למחוק מחשבות, איך ללמוד לשכנע? איך ללמוד NLP? מחיקת מחשבות, שינוי מחשבות
איך לשתול מחשבות? איך לקרוא מחשבות? איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? שתילת מחשבות, לשנות מחשבות, למחוק מחשבות, איך ללמוד לשכנע? איך ללמוד NLP? מחיקת מחשבות, שינוי מחשבות
... איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? שתילת מחשבות, לשנות מחשבות, למחוק מחשבות, איך ללמוד לשכנע? איך ללמוד NLP? מחיקת מחשבות, שינוי מחשבות איך לשתול מחשבות ולשכנע אנשים בצורה סמויה? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד ניתן לשתול מחשבות, לשנות מחשבות של אחרים, למחוק מחשבות ולהשפיע על אנשים באופן סמוי או גלוי. ההרצאה פותחת בשאלה פשוטה: איך להשפיע על מישהו לעשות ... להבין או לקרוא את מחשבותיו. אותו מנגנון בדיוק מאפשר לך גם לשנות או למחוק מחשבות, מכיוון שאתה יודע איזה רעיונות יוצרים את המחשבה המקורית. איך להעלות נושא מסוים בשיחה בלי ... לקרוא מחשבות? איך להשפיע על אנשים? איך ללמוד NLP? איך לשכנע אנשים? איך למחוק מחשבות? איך לגרום למישהו לשנות דעה? ...
זיכרונות רעים טובים, מה טוב בזיכרונות רעים? למה לא לשכוח זיכרונות רעים? מה טוב בטראומה? למה לא כדאי לשכוח את הטראומה? מה טוב בלזכור זיכרונות טראומטיים? למה לא למחוק זיכרון שלילי? למה לא לשכוח זיכרונות קשים? מה טוב בזיכרון טראומטי?
זיכרונות רעים טובים, מה טוב בזיכרונות רעים? למה לא לשכוח זיכרונות רעים? מה טוב בטראומה? למה לא כדאי לשכוח את הטראומה? מה טוב בלזכור זיכרונות טראומטיים? למה לא למחוק זיכרון שלילי? למה לא לשכוח זיכרונות קשים? מה טוב בזיכרון טראומטי?
זיכרונות רעים טובים, מה טוב בזיכרונות רעים? למה לא לשכוח זיכרונות רעים? מה טוב בטראומה? למה לא כדאי לשכוח את הטראומה? מה טוב בלזכור זיכרונות טראומטיים? למה לא למחוק זיכרון שלילי? למה לא לשכוח זיכרונות קשים? מה טוב בזיכרון טראומטי? מה היתרון בזיכרונות רעים ולמה לא כדאי לשכוח טראומות? אנשים רבים סובלים מזיכרונות רעים, טראומות וחוויות קשות מהעבר. זיכרונות אלו מפריעים להם לחוות הנאה מלאה מהחיים וליהנות מהרגע הנוכחי. למשל, אדם יכול להיות ברגע של שמחה, הצלחה או אהבה, אך הזיכרון הטראומטי שבו הוא נזכר פתאום, כמו התעללות או השפלה שחווה בעבר, גורם לו לא להאמין בטוב שיש לו כרגע או לא להרגיש שהוא ראוי לכך. לכאורה, מדובר בחיסרון ברור, כיוון שהזיכרונות השליליים האלו מונעים ממנו ליהנות מהטוב הקיים. אולם, אליעד כהן מסביר שיש יתרון חשוב ומשמעותי בזיכרונות הרעים הללו. הזיכרונות השליליים שומרים על האדם מלהיסחף ולהגזים בהנאותיו, ובכך מונעים ממנו לחיות באשליה או בשקר עצמי. לדוגמה, אם אדם קיבל מחמאות, אהבה או הצלחה מסוימת, הוא עלול להתפתות לחשוב שהכל מושלם או שהוא בטוח לחלוטין במציאות. אולם, כאשר הזיכרון הרע עולה לו, הוא מושך אותו חזרה למציאות ומזכיר לו שהכל יחסי ושאין דבר מושלם באמת. אליעד מביא דוגמה פשוטה: נניח שאדם איבד בעבר 100 שקלים וכעת מצא 200 שקלים. האדם יכול ליהנות מכך שמצא 200 שקלים, כי בסופו של דבר הוא ברווח של 100 שקלים. העובדה שאיבד בעבר כסף אינה צריכה למנוע ממנו את ההנאה של מציאת הכסף החדש. כלומר, הזיכרון הרע בפני עצמו אינו שולל את האפשרות ליהנות ממה שקיים עכשיו באמת. אך, מה שהזיכרון הרע כן עושה, הוא למנוע הגזמה ושקר עצמי. אם למשל אדם מתפתה לחשוב עכשיו הכל נפלא ומושלם ואין שום סכנה או בעיה, הזיכרון הרע מופיע ואומר לו: היי, זכור שפעם היה רע, זכור שפעם נפגעת. לא הכל מושלם. במובן הזה, הזיכרון הרע הוא כלי חשוב למנוע מאדם לחיות בשקר ולהרגיש טוב באופן מוגזם ומנותק מהמציאות. איך בדיוק הזיכרון הרע עוזר לאדם להישאר מחובר למציאות? אליעד כהן מבהיר כי ההנאה מהטוב הקיים כרגע צריכה להיות מבוססת על המציאות עצמה ולא על דמיונות והגזמות. לדוגמה, אם אישה מרגישה ... יכולה ליהנות מכך. אבל אם היא תתחיל לדמיין שהאהבה היא מוחלטת, טוטאלית, שהיא תמיד תהיה מוגנת ואף פעם לא יקרה לה שום דבר רע, זו כבר הגזמה לא מציאותית. כאן הזיכרון הרע יכול לעזור לה להישאר בפרופורציות ולהזכיר לה שהאהבה וההגנה שיש לה כרגע הן יחסיות ולא מוחלטות. הזיכרון הרע לא פוגע ביכולת ליהנות באופן אמיתי, אלא רק בהנאות המדומיינות והמוגזמות. אם האדם ינסה ליהנות מעבר למה שקיים באמת, הזיכרון הרע יעצור אותו, ובכך ימנע ממנו לשלם מחיר כבד של אכזבה ופגיעה כאשר המציאות תטפח על פניו בעתיד. מה משמעות הדבר במונחים של אושר וסבל? במונחים של אושר אמיתי ויציב, לזיכרון הרע אין שום יכולת לפגוע. אם מה שקורה לאדם עכשיו הוא באמת טוב, הזיכרון הרע לא יוכל לקחת ממנו את זה. ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחיקת זיכרון, מחיקת מחשבה, מחיקת רגש, איך למחוק זיכרון? איך למחוק מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח משהו שקרה? איך לא לזכור את מה שקרה? איך לשכוח אירוע טראומטי? איך לשכוח טראומה? איך להוציא מישהו מהראש?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למחוק זכרונות טראומטיים, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: למחוק זכרונות טראומטיים, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי מומלץ, אימון אישי להצלחה, רטוריקה בנושאי למחוק זכרונות טראומטיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 23:52:52 - wesi1