אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה לא להדחיק טראומה? ✔למה לטפל בטראומה? טראומה זוגית, טראומה מהאקסים, טראומה מהילדות, טראומה מההורים, איך טראומה משפיעה עליך? למה חשוב לטפל בטראומה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
למה לטפל בטראומה? טראומה זוגית, טראומה מהאקסים, טראומה מהילדות, טראומה מההורים, איך טראומה משפיעה עליך? למה חשוב לטפל בטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך טראומה משפיעה על החיים שלך? למה לטפל בפוסט טראומה? הדחקת טראומה, טראומת בגידה
למה כדאי לטפל בטראומה מהעבר גם אם אתה בזוגיות טובה?

הרבה אנשים חושבים שכאשר הם נכנסים לזוגיות חדשה וטובה, הם יכולים פשוט לשכוח את הטראומות מהמערכות היחסים הקודמות שלהם. אך אליעד כהן מסביר שלמעשה, הטראומות מהעבר לא נעלמות לבד, וכאשר לא מטפלים בהן הן משפיעות באופן שלילי על מערכת היחסים החדשה. הוא מדגיש שהשאלה האם כדאי לטפל בטראומה מהזוגיות הקודמת היא חשובה מאוד, והתשובה היא חד - משמעית - חייבים לטפל בטראומה.

איך טראומה של בגידה בזוגיות קודמת משפיעה על הזוגיות החדשה?

אחת הדוגמאות הברורות היא של אישה שבעלה בגד בה בעבר, מה שיצר אצלה טראומה ופחד עמוק מבגידה. גם אם היא נמצאת היום בזוגיות חדשה עם אדם נאמן לחלוטין, הטראומה הישנה תמשיך להשפיע עליה. היא עלולה להפוך להיות חשדנית יותר, קנאית יותר, רכושנית, תלותית ואפילו אובססיבית כלפי בן הזוג החדש שלה. כתוצאה מכך, הזוגיות הופכת למתוחה ולא נעימה, והחשדנות שלה עלולה לגרום לכך שבסופו של דבר בן הזוג באמת יחפש תשומת לב במקום אחר. בכך, הפחד שלה מבגידה חוזרת דווקא יוצר את התנאים שיגבירו את הסיכון לבגידה נוספת.

כיצד טראומה כלכלית מזוגיות קודמת יכולה להרוס את הזוגיות החדשה?

דוגמה נוספת היא של אדם שחווה ניצול כלכלי מצד בת זוגו הקודמת. הטראומה הזאת גורמת לו להיכנס לזוגיות חדשה מתוך עמדה של חשדנות מוגזמת. הוא מתחיל לחשוד שבת הזוג החדשה גם מנסה לנצל אותו כלכלית, למרות שהיא יכולה להיות אדם הכי טוב ונאמן. החשדנות הזאת יוצרת מתח, חוסר אמון, התנהלות חסכנית יתר על המידה, וכל זה פוגע במערכת היחסים החדשה ומונע את ההצלחה שלה.

איך טראומה של השפלה בזוגיות קודמת משפיעה על התקשורת בזוגיות חדשה?

אישה שהייתה בזוגיות בה בן הזוג נהג לקלל או להשפיל אותה, עלולה להיות רגישה בצורה קיצונית להערות של בן הזוג החדש, גם אם הוא כלל לא מתכוון להשפיל אותה. כל הערה תמימה יכולה להיתפס בעיניה כהשפלה ופגיעה, מה שיוצר קונפליקטים וחיכוכים מיותרים. הטראומה הישנה גורמת לה לפרש כל משפט דרך הפחדים והרגישויות מהעבר, מה שגורם לפגיעה בזוגיות.

למה טראומה מהילדות חייבת טיפול ואיך היא משפיעה על החיים הבוגרים?

אליעד כהן מביא גם דוגמה של אדם שהושפל בילדותו ולא טיפל בטראומה הזאת. אותו אדם יכול להפוך בבגרותו להיות רגיש יתר על המידה לכל ביקורת או הערה קטנה. הרגישות הזאת יכולה לגרום לו להתנהגות אגרסיבית ואלימה, מתוך ניסיון להתגונן מפני השפלה חוזרת, וכך הוא פוגע במערכות היחסים שלו ובסביבה שלו.

איך טראומה משפיעה על תפיסת המציאות?

ההשפעה של טראומה היא כה עמוקה, עד שהיא גורמת לאדם לראות את המציאות בצורה מעוותת, דרך משקפיים של פחד, חשדנות וחוסר אמון. למשל, אישה שחוותה חוויה מינית לא טובה בפעם הראשונה, עלולה לפרש כל מפגש מיני לאחר מכן כמשהו שלילי או אפילו כניצול. כך, הטראומה הראשונה יוצרת שרשרת של טראומות נוספות, והיא עלולה להגיע למצב שהיא בכלל לא תרצה להתקרב לגברים, מתוך פחד וחוסר אמון מוחלט.

איך לדעת אם יש לך טראומה שדורשת טיפול?

אחת הדרכים הפשוטות לבדוק האם יש לך טראומה, היא לשים לב עד כמה האירוע הטראומטי עדיין חי בזיכרונך. ככל שאתה נזכר יותר באירוע שקרה לך - בין אם זו בגידה, אלימות, השפלה או ניצול - ככל שהזיכרון חוזר ועולה בראשך, כך יש סיכוי גבוה יותר שהטראומה עדיין קיימת, מנהלת אותך, ומשפיעה עליך עד היום.

למה חשוב לטפל בטראומה במקום להדחיק אותה?

אליעד מסביר כי טראומה מודחקת לא באמת נעלמת. להפך, היא נשארת פעילה באופן תת - מודע, ומנהלת את התנהגות האדם, גורמת לו לפעול מתוך פחדים ואמונות שגויות, וכך מחבלת בהצלחה שלו בזוגיות, בעבודה ובחיים בכלל. אם אדם לא יטפל בטראומה שלו, הוא עלול להמשיך להיתקע במעגל של חוסר הצלחה, כעסים, פחדים, וחוסר סיפוק מתמשך.

איך כדאי להתמודד עם טראומה מהעבר?

ההתמודדות עם טראומה יכולה להיות באמצעות טיפול מקצועי, עבודה עצמית, שינוי תפיסות ואפילו שיחות עמוקות עם עצמך. מה שחשוב הוא להכיר בקיומה של הטראומה, להבין איך היא משפיעה עליך, ולטפל בה באופן יזום, אחרת היא עלולה להמשיך לפגוע בך ולגרום לך נזק גדול עוד יותר בעתיד.

אליעד מדגיש כי הטיפול בטראומה הוא הכרחי לאיכות חיים טובה, וכי אנשים רבים יוצרים לעצמם טראומות חדשות רק בגלל שלא טיפלו בטראומות הישנות שלהם. לכן הוא ממליץ לא להדחיק טראומות, אלא להתמודד איתן באומץ, לשחרר אותן, וליצור חיים חדשים וטובים יותר.
האם ולמה כדאי לטפל בטראומה מהאקס גם אם אתה בזוגיות חדשה?

השאלה שעולה היא האם כדאי לטפל בטראומה מהזוגיות הקודמת, גם אם אתה נמצא כיום בזוגיות טובה. כלומר, נניח שאדם חווה טראומה מסוימת ממערכת יחסים קודמת, האם הוא צריך להתמודד איתה ולטפל בה, או שמא עדיף פשוט להתקדם הלאה ולשכוח מזה?

איך טראומה מהעבר משפיעה על ההווה והעתיד?

כאשר אדם חווה טראומה בזוגיות קודמת, היא עלולה להשפיע עליו גם במערכת יחסים חדשה. למשל, אם אישה נבגדה על ידי בן זוגה הקודם, אחד החששות המרכזיים שלה בזוגיות החדשה יהיה החשש מבגידה נוספת. הפחד הזה עלול להפוך אותה ליותר חשדנית, יותר קנאית, יותר רכושנית, ואפילו יותר אובססיבית כלפי בן הזוג החדש - גם אם הוא נאמן לחלוטין.

מה שקורה במקרים כאלה הוא שהפחד מהעבר משפיע על ההתנהגות בהווה, וככל שהאדם מתנהל מתוך חשדנות ופחד, כך הוא בעצם עלול לייצר את אותה המציאות שהוא מנסה להימנע ממנה. לדוגמה, אישה שנבגדה בעבר ונהיית קנאית מדי בזוגיות החדשה עלולה ללחוץ על בן הזוג שלה יותר מדי, להציק לו וליצור אווירה לא נעימה, מה שעלול בסופו של דבר להוביל לכך שהוא יחפש מפלט במקום אחר.

דוגמאות נוספות להשפעות של טראומה
  • אדם שהיה בזוגיות שבה ניצלו אותו כלכלית עלול לחשוש שמא בת הזוג החדשה תעשה לו את אותו הדבר. לכן, הוא עלול להיות חשדן, חסכן יתר על המידה, ולשדר לבת הזוג החדשה חוסר אמון, מה שיכול לפגוע בקשר ולהוביל לכישלון מערכת היחסים.
  • אישה שהייתה במערכת יחסים שבה בן הזוג הקודם קילל והשפיל אותה, עלולה להיות רגישה במיוחד לכל ביקורת או אפילו להערות תמימות. כל משפט שיוצא מפי בן הזוג החדש יישמע לה כהשפלה, גם אם הוא לא התכוון לכך כלל. היא תגיב מתוך הפחד מהעבר, מה שיכול ליצור קונפליקטים מיותרים.
  • אדם שהושפל בילדותו ולא טיפל בטראומה עלול להפוך לרגיש מאוד להערות של אחרים, ואף להתנהג באגרסיביות מתוך מנגנון הגנה, מה שיכול לפגוע בו ובסובבים אותו.
איך לדעת אם יש לך טראומה?

אחת הדרכים לדעת אם טראומה עדיין משפיעה עליך היא לבדוק עד כמה אתה זוכר את החוויה הכואבת. ככל שאתה יותר זוכר את האירוע הטראומטי - את הבגידה, את האלימות, את ההשפלה - כך יש סיכוי גבוה יותר שהטראומה עדיין מנהלת אותך. אם אתה מוצא את עצמך נזכר באירועים מהעבר שוב ושוב, אם הם משפיעים על הדרך שבה אתה מפרש את המציאות כיום, כנראה שיש כאן טראומה לא פתורה.

למה חשוב לטפל בטראומה?

טראומה לא מטופלת עלולה לגרום לאדם לראות את העולם דרך משקפיים מעוותים, דרך פחדים והשלכות מהעבר. למשל, אישה שחוותה חוויה מינית לא טובה בפעם הראשונה שלה עלולה לפתח חשדנות כלפי גברים, מה שעלול להשפיע על ההתנסויות הבאות שלה עד כדי יצירת חוסר עניין מוחלט בתחום הזה. אדם שמפחד שיצחקו עליו עלול להגיב ברגישות יתר לכל הערה ולהגדיל בכך את הסיכוי שיצחקו עליו באמת.

איך להתמודד עם טראומה?

יש דרכים שונות להתמודד עם טראומה, כולל טיפול מקצועי, עבודה עצמית ושינוי תפיסות חשיבה. מה שחשוב להבין הוא שהטראומה לא נעלמת מעצמה - אם לא מטפלים בה, היא עלולה להמשיך ללוות אותך ולפגוע באיכות החיים שלך.

למידע נוסף בנושא, חפשו באתר האינטרנט EIP.co.il מידע על זיהוי טראומות, דרכי טיפול בטראומה, איך למנוע יצירת טראומה חדשה ועוד. שיהיה בהצלחה!
האם יש לי טראומה? האם אני סובל מטראומה? טראומת אונס, טראומת זוגיות, טראומה בגלל בגידה, טראומה בגלל השפלה, טראומה בגלל פגיעה, טראומה בגלל נידוי חברתי, טראומה מבית הספר, טראומה ממקום העבודה, טראומה ממערכת יחסים, מערכת יחסים טראומטית, זיכרון טראומטי, טראומה מינית, טראומה קשה
דוגמא אמונות טראומה בגלל פגיעה אני סובל מטראומה האם אני סובל מ איכות למה לטפל בטראומה אונס טראומה קשה הווה טראומה בזוגיות איך טראומה משפיעה איך טראומה משפיעה על החיים שלך איך טראומה משפיעה עליך אקס אקסים אקסית בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות האקס האקסית הדחקה הדחקת טראומה הורה הורות הורים החיים התמודדות עם בגידה זוגי זוגיות חיים חשוב לטפל בטראומה טיפול טיפול בבגידה טיפולים טראומה טראומה זוגית טראומה מהאקס טראומה מהאקסים טראומה מהאקסית טראומה מההורים טראומה מהילדות טראומה משפיעה טראומה משפיעה על החיים שלך טראומה משפיעה עליך טראומות טראומת טראומת בגידה ילד ילדה ילדים לא להדחיק לא להדחיק טראומה להדחיק להדחיק טראומה להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להתגבר על בגידה להתמודד עם בגידה לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל בפוסט טראומה למה חשוב למה חשוב לטפל בטראומה למה לא להדחיק למה לא להדחיק טראומה למה לטפל בטראומה למה לטפל בפוסט טראומה מטופל מטופלים מטפל משבר בגידה משפיעה עליך פוסט טראומה
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען ... זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה איך לטפל בטראומה ולשחרר מטענים רגשיים שליליים? כאשר אדם מתמודד עם זיכרונות רעים או טראומה, הוא נושא בתוכו מטען רגשי ... להבין שגם ברגש שלילי יש תועלת, ולא חייבים תמיד למחוק או להדחיק אותו. מה לעשות אם אתה בטוח ... או שאולי אני מעצים אותו לרעה? לסיכום, איך אפשר להתמודד עם טראומה וזיכרונות רעים? אליעד כהן ... את הכוח שיש לכל אחד לשנות את הרגשות והזיכרונות שלו. איך לטפל בטראומה? איך להעלים ...
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
... פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס מהם שיטות טיפול בפחדים ובפוסט - טראומה? ההרצאה עוסקת בטיפול בפחדים ובפוסט - טראומה, עם דגש על פחד מטיסה. אליעד מסביר את הדרך בה אנו יכולים להתמודד עם פחדים, במיוחד פחדים כמו פחד מטיסות, בעזרת שיטות טיפוליות שונות. המטרה העיקרית היא להבין את הפחד, לזהות את מקורו ולמצוא את הדרך המתאימה ביותר לטפל בו. מהו פחד וכיצד הוא נוצר? אליעד מתחיל בהסבר מהו פחד, ואיך הוא נוצר במוח. הוא מסביר שלפני שניגשים לטיפול, יש להבין את מנגנון הפחד. הפחד נגרם ממחשבות שנבנות בראשנו, שלפעמים מבוססות על מצבים לא אמיתיים. לדוגמה, אדם שמפחד מטיסה עשוי לחשוב שהמטוס יפול, ובכך הוא מייצר סיפור פנימי שמגביר את הפחד. אליעד מציין שגם אם ישנו טיפול שמפחית את הפחד באופן זמני, לפעמים הפחד יעלה מחדש אם האדם יפנה לאותם סיטואציות רגשיות מבעבר. איך אפשר לטפל בפחדים בצורה יעילה? הטיפול בפחדים מתחיל בהבנה מהו הפחד, מהיכן הוא נובע, ואיך הוא משפיע על האדם. אליעד מציין כי אחד הכלים הפופולריים לטיפול בפחד הוא דמיון מודרך. בטיפול זה, המטופל מתבקש לדמיין סיטואציה בה הוא חווה את הפחד אך בצורה חיובית - למשל לדמיין את עצמו טס במטוס בצורה רגועה ולא לחוצה. זהו תהליך של שינוי אסוציאציות למצב המפחיד, על ידי הצגת תרחישים חדשים שמייצרים תחושות חיוביות. עם זאת, אליעד מציין כי טיפול זה לא תמיד מספיק, ולעיתים יש צורך בשיטות נוספות. מדוע טיפול רגיל לפחדים לפעמים לא מצליח? לא תמיד טיפול שטחי יספיק. אליעד מסביר שבחלק מהמקרים, הפחדים קשורים לטראומות עבר, כמו חוויות טראומטיות מילדות. לדוגמה, אם אדם מפחד לטוס, הפחד יכול להיות קשור לזיכרון מוקדם שבו הוא חווה סיטואציה של פחד בילדות, כמו להישאר סגור בחדר. במקרים כאלה, חשוב להתרכז לא רק בפחד הנוכחי אלא גם בזיכרונות או חוויות ישנות שעשויות להיות קשורות לפחד הזה. מהם הצעדים בטיפול עמוק וממוקד? כדי לטפל בצורה יסודית, אליעד מציין כי יש לפתח טיפול שנוגע לשורש הפחד. ה
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
... לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית איך טראומה מהעבר משפיעה על החיים שלנו בהווה? טראומה היא אירוע שהתרחש בעבר, שבן אדם פירש אותו כדבר רע, ובעקבות זאת התפתחה אצלו התניה שמשפיעה על חייו גם שנים רבות לאחר מכן. אליעד כהן מסביר שאנשים שחווים טראומה, בין אם מדובר בזיכרון ילדות כואב או אירוע קשה כמו השואה, מושפעים מאוד מן העבר שלהם. הטראומה גורמת לאדם להתנהג או להרגיש באופן מסוים גם בהווה, ומונעת ממנו התקדמות או שינוי חיובי. לדוגמה, אדם שעבר טראומה של דחייה בילדותו, עלול להתקשות לתת אמון או להתחבר לאנשים אחרים גם בבגרותו. ההשפעה של הטראומה מתבטאת באופן מעשי: בכל פעם שאדם נתקל באירוע שמזכיר את הטראומה, גם אם מדובר ברמז קל בלבד, ... רע וחווה את הכאב מחדש. אליעד נותן דוגמה של אדם ששומע דלת נטרקת ומיד נזכר ביריות שחווה בעבר, דבר שגורם לו מצוקה נפשית. הטראומה ממשיכה לנהל את חייו של האדם גם שנים ארוכות לאחר שהאירוע התרחש. מדוע חשוב לטפל בטראומה ומה ההשפעה על איכות החיים? לפי אליעד, יש כמה סיבות מרכזיות מדוע חשוב לטפל בטראומה. ראשית, הזיכרון הרע מהאירוע גורם סבל מתמשך לאדם. שנית, הטראומה מונעת מהאדם לתפקד כראוי בתחומים שונים בחייו - בעבודה, במערכות יחסים, בחברה ובחיים האישיים. לדוגמה, אדם שחווה דחייה או בגידה בעבר יתקשה לפתח יחסים חדשים כי הוא מפחד לחוות שוב את אותו כאב. הטראומה משפיעה על ההחלטות והפעולות של האדם ומקשה עליו להתקדם קדימה. איך מתבצע הטיפול בטראומה בעזרת דמיון מודרך? אליעד מסביר ששיטת הטיפול המרכזית בטראומה היא דמיון מודרך. בשיטה זו האדם חוזר, בצורה מודעת, לאירוע הטראומטי מהעבר וחווה אותו מחדש בעזרת דמיונו. המטרה אינה להדחיק את האירוע אלא להפך - להיכנס ... החוויה המחודשת הזו היא תוכל להתחבר מחדש לרגשותיה. כך היא תוכל שוב לשמוח באמת. אליעד מציין שיש שני כיוונים להתמודדות עם טראומה: להטיל ספק במשמעות השלילית ... וכך להחליש את תחושת הכאב. להיכנס לתוך הכאב, לחוות אותו באופן מלא ואז לראות את האירוע מזווית אחרת, וכך לשנות את האופן שבו הטראומה משפיעה על האדם בהווה. הוא מדגיש כי השיטה המתאימה תלויה בסוג הטראומה ובמטרת הטיפול - אם רוצים להשתחרר מהכאב או להתחבר מחדש לרגשות. האם אפשר למחוק זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד מסביר ... על חייו. איך להתמודד עם פחד לא רציונלי מבעלי חיים? אליעד מסביר שפחד מבעלי חיים, כמו פחד מגוקים או מכלבים, לא תמיד קשור לטראומה ישירה, אלא לעיתים קשור ...
לאהוב את המציאות מלכתחילה, לאהוב את המציאות בדיעבד, לאהוב את מה שיש, לקבל את המציאות, לטפל בטראומה, טיפול בטראומה, טיפול בזיכרון רע, לאהוב בלב שלם, אושר בלב שלם, אושר בשלמות
לאהוב את המציאות מלכתחילה, לאהוב את המציאות בדיעבד, לאהוב את מה שיש, לקבל את המציאות, לטפל בטראומה, טיפול בטראומה, טיפול בזיכרון רע, לאהוב בלב שלם, אושר בלב שלם, אושר בשלמות
... את המציאות מלכתחילה, לאהוב את המציאות בדיעבד, לאהוב את מה שיש, לקבל את המציאות, לטפל בטראומה, טיפול בטראומה, טיפול בזיכרון רע, לאהוב בלב שלם, אושר בלב שלם, אושר בשלמות איך לאהוב ... חיים בתפיסה כזו, תמיד נשארת אצלם אפשרות לשנות או לא לקבל דברים מסוימים. מהי הדרך להתגבר על טראומה או זיכרון רע באופן מוחלט? אליעד מדגיש שכדי להתגבר באמת על טראומה או על זיכרון רע, האדם חייב להגיע למצב שהוא יהיה מוכן, בלב שלם, שיתרחש לו האירוע הטראומטי פעם נוספת. רק במצב כזה אפשר לומר שהטראומה באמת נפתרה ונעלמה. כל עוד האדם אומר שהוא סלח על מה שקרה אבל עדיין לא רוצה שזה יקרה שוב, אז הטראומה עדיין קיימת אצלו ברמה כזו או אחרת. לכן, הוא מסביר שרוב הטיפולים המקובלים בטראומה, שמלמדים לקבל את המציאות רק בדיעבד, אינם מובילים לפתרון אמיתי. הפתרון האמיתי נמצא רק בכך שהאדם אוהב את האירוע הטראומטי בדיוק כפי שהוא אוהב את האירועים שהוא תופס כחיוביים, ומוכן בלב שלם שהאירוע הטראומטי יקרה לו שוב. מה ההיגיון בלומר לא משנה אחרי שדבר כבר קרה? אליעד מסביר את ההיגיון של ... את המציאות בלב שלם, גם לפני וגם אחרי שהדברים מתרחשים. לדבריו, זאת הדרך היחידה להתגבר באמת על טראומות, כאבים וזיכרונות רעים, ולהגיע לתחושה אמיתית של אושר ושלווה. איך לקבל את המציאות? איך להתגבר על טראומה? מהי אהבה מלכתחילה? איך לטפל בזיכרון רע? מה ההבדל בין בדיעבד למלכתחילה? איך להגיע לאושר שלם? איך לשחרר טראומות מהעבר? ...
דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
... בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה , ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות למה אנשים דוחים דברים למרות שזה פוגע בהם? אנשים סובלים מתופעה של דחיינות, שהיא נטייה לדחות משימות ומטלות ... את הדבר הנדחה יגרום לו יותר סבל מאשר להימנע ממנו. כלומר, האדם דוחה את הפעולה כי בתפיסתו הפנימית המיידית, התהליך של ביצוע הפעולה יהיה עבורו יותר רע מטוב. כדי להבין איך לטפל בדחיינות, אליעד מציג דוגמה מוחשית של אדם שדוחה לסדר את הניירת הביתית שלו. אותו אדם אומר שאין לו כוח לעשות זאת, אך אינו יודע בדיוק למה. בשלב הזה מתחיל תהליך עומק של בירור ... להחזיק או להעביר את הניירת ממקום למקום בלי קושי, סימן שהבעיה לא בניירת עצמה. בודקים האם האדם מפחד מתוכן הניירת. לדוגמה, אם היה מדובר במכתב של זכייה בלוטו, הוא היה מיד מטפל בזה. לכן ברור שהבעיה היא לא כללית, אלא קשורה לאופי הניירת. בוחנים האם האדם מפחד לפנות לאדם אחר שאליו הוא צריך להעביר את הניירת, או מפחד להחליט החלטה הקשורה לניירת. במידה ... אם לאחר בדיקה מדוקדקת מתגלה שהאדם אינו סובל משום שלב ספציפי בפעולה עצמה, המשמעות היא שהבעיה שלו אינה קשורה באופן ישיר לפעולה, אלא למשהו אחר ברמה רגשית עמוקה יותר. כיצד טראומה מהעבר יוצרת דחיינות בהווה? אליעד מסביר באמצעות דוגמה של אדם שעבר בעברו תהליך של פשיטת רגל, שהיה כרוך בהרבה טיפולים בירוקרטיים. אותו אדם פיתח רתיעה עמוקה מכל דבר שמזכיר לו את התקופה ההיא, מכיוון שבתת המודע שלו התהליך נתפס כשלילי וכואב. התוצאה היא שהאדם אינו דוחה את הפעולה עצמה (כמו מיון ניירת) אלא את התחושה של אני שוב צריך לטפל בדברים. כלומר, הבעיה היא לא במשימה עצמה, אלא באסוציאציה הרגשית שלה עם אירוע שלילי מהעבר. כאשר האדם מתחיל לסדר את הניירת, הוא מרגיש שהוא נכנס למצב רגשי דומה למצב בו היה כשהייתה לו טראומה בעברו. מכאן נובעת הדחיינות - הוא בורח מתחושות שליליות שמזכירות לו כאב עבר. איך אפשר לפתור דחיינות שנובעת מטראומה? אליעד מציג שתי דרכים עיקריות להתמודד עם דחיינות שמקורה בטראומה: דרך ראשונה: האדם מבין שהבעיה שלו לא נמצאת באמת בהווה, אלא בעבר. כלומר, עליו להפריד בין העבר להווה ולהכיר בכך שהמצב הנוכחי הוא שונה לגמרי. ברגע שהוא מבין שהבעיה היא זיכרון עבר בלבד, חלק משמעותי מהבעיה כבר נפתר. דרך שנייה: לטפל ישירות בטראומה עצמה. כלומר, לא לברוח מהעבר אלא לחזור אליו ולטפל בו , כך שהאדם יהיה מסוגל להתמודד גם עם הזיכרונות הטראומטיים, ועדיין לא להרגיש רע גם כשהוא נזכר באירועי עבר אלו. הפתרון השני הוא עמוק יותר מכיוון שהוא עוסק בשחרור מוחלט של הטראומה, כך שהאדם לא יחווה פחד או אי נעימות כשהוא נתקל בדברים שמזכירים לו את האירועים שהיו. כיצד לדעת אם משהו מהעבר רלוונטי להווה? אליעד מדגים מצב שבו אדם חווה ניסיון שלילי ... אחר והוא לא שייך לתהליך הפתרון שתואר קודם. מהות הדיון הנוכחי היא המצב שבו ברור לאדם שאין בעיה במציאות עצמה, אלא שהבעיה נובעת אך ורק מזיכרונות העבר. האם חשוב לפתור טראומות מהעבר או שאפשר להתעלם? אליעד מדגיש שכל עוד טראומה מהעבר לא טופלה באופן מלא, היא תמשיך להשפיע על האדם, גם אם הוא חושב שהאירוע מאחוריו. הדוגמה הנוספת היא זוג נשוי שקרה ביניהם אירוע שלילי, והאישה עדיין נושאת טראומה רגשית שלא טופלה. ברגע שיקרה אירוע דומה, אפילו קל, היא מיד תיזכר באירוע ההוא, וכל הרגשות השליליים יצופו מחדש. לכן, כדי לפתור דחיינות וטראומות רגשיות, אליעד ממליץ לא להתעלם מהעבר, אלא להתמודד איתו בצורה מודעת, כדי שהזיכרון לא ישלוט בחיי האדם בצורה שלילית ולא יגרום לו לדחות דברים חשובים או לברוח מתחושות או חוויות. איך לטפל בטראומה מהעבר? למה אני דוחה משימות? טיפול בדחיינות מה גורם לאנשים להיות עצלנים? התמודדות עם חרדה מדברים מהעבר איך להפסיק לדחות דברים? איך להתמודד עם טראומות? עכשיו מה אנחנו יודעים על דחיינות בן אדם דוחה דברים מה בן אדם דוחה דברים שהוא חושב שאם הוא יעשה אותם יהיה לו יותר רע מאשר טוב נכון עד כאן זה נכון. ש: שהוא יעשה אותם? ... דבר. אבל מה הסיפור הסיפור הוא כדלקמן כי הבן אדם לפני הרבה שנים היה לו תהליך של פשיטת רגל אוקי ובאותו תהליך של פשיטת רגל הוא היה צריך לעזוב את החיי שגרה שלו ולהתעסק בלטפל בכל מיני דברים הוא כאילו היה מהבוקר עד הערב מטפל בדברים טפל בזה וטפל בזה כל מיני. ש: שקשורים לפשיטת רגל. אליעד: כן
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
... לטיפול בטראומה , איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית איך להפחית את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה טראומה קשה כמו תאונת דרכים, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא מפחד באופן קיצוני מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי. לדוגמה, אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים וניצל ממנה, עלול לפתח תגובה של פחד או חרדה מכל מה שקשור לכבישים או לרכבים, ואפילו לשמע הצליל של רכב מתקרב. אליעד כהן מסביר שאחת המטרות של טיפול בטראומה היא להביא את האדם למצב שבו הוא פחות פוחד מכך שהטראומה תחזור על עצמה. המטרה אינה לגרום לו באמת לרצות או לקבל בשלווה את החוויה של התאונה עצמה, אלא להקטין את רמת החרדה והסבל שלו כשהוא נזכר בה או כשהוא נתקל במשהו שמזכיר ... לאדם להפחית את הפחד מטראומה? הדרך שאליעד כהן מציע כדי להחליש את הפחד מטראומה מתחילה ברעיון פשוט לכאורה, אך יישומו דורש עבודה הדרגתית. לפי השיטה, האדם צריך להגיע לנקודה שבה הוא אומר לעצמו לא אכפת לי שזה יקרה שוב. אליעד מדגיש שזה לא חייב להיות ... כללי. איך מתבצע תהליך הטיפול בטראומה? אליעד כהן מתאר תהליך מובנה והדרגתי שבו מתחילים משיחות לא ישירות על הטראומה, אלא מתחילים דווקא בדברים כלליים יותר בחייו של האדם. לדוגמה, מראים לו תמונה, ושואלים מה הוא חושב עליה. כאשר הוא מביע דעה מסוימת, מנסים לגרום לו לראות שדעות אחרות ... האישיים והקשים יותר. מדוע חשוב להתרגל לחשיבה נגד רצונך? אליעד מסביר שכדי להתמודד עם טראומה, חשוב להבין שכל אירוע טראומטי הוא למעשה דוגמה פרטית למצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו של האדם. כלומר, האדם לא רוצה לחוות תאונת דרכים, אבל זה קורה בכל זאת. לכן, אם ילמדו אותו לקבל ולהכיל מצבים ... והפחד שלו מהאירוע הטראומטי ייחלשו. השיטה כוללת תרגול של האדם עם סיטואציות קטנות וקלות יותר, ומתקדמת לאט לאט אל סיטואציות קשות יותר, בדומה לאדם שרוצה להרים משקל של 100 קג אבל עדיין לא מסוגל. ... יותר עם המשקל הגדול. גם בטיפול בטראומה, תרגול של התמודדות עם מצבים שונים שבהם המציאות אינה תואמת את רצון האדם מחזק את החוסן הנפשי שלו ומאפשר לו להתמודד בצורה טובה יותר עם הזיכרון הטראומטי. האם המטופל צריך לדעת על תהליך הטיפול מראש? אליעד כהן מציין שלפעמים כדאי לשתף את המטופל בשיטה ובתהליך, אך לא תמיד זה הכרחי. לפעמים עדיף לבצע את התהליך בצורה טבעית, מבלי להסביר מראש ל
טיפול בטראומה, טיפול בפחדים בגלל טראומה, טיפול בחרדות אחרי טראומה, שחרור מטראומה, איך לטפל בטראומה? טראומה כתירוץ, טראומה אמיתית, הקש ששבר את גב הגמל, טראומה כסיבת פחדים
טיפול בטראומה, טיפול בפחדים בגלל טראומה, טיפול בחרדות אחרי טראומה, שחרור מטראומה, איך לטפל בטראומה? טראומה כתירוץ, טראומה אמיתית, הקש ששבר את גב הגמל, טראומה כסיבת פחדים
טיפול בטראומה, טיפול בפחדים בגלל טראומה, טיפול בחרדות אחרי טראומה, שחרור מטראומה, איך לטפל בטראומה? טראומה כתירוץ, טראומה אמיתית, הקש ששבר את גב הגמל, טראומה כסיבת פחדים האם טראומה היא באמת הסיבה לכל הפחדים שלך? לעיתים, אנשים שחוו טראומה משמעותית, כמו שוד, תאונה או תקיפה, נוטים להשתמש בטראומה שלהם כתירוץ לפחדים אחרים שמלווים אותם ביום - יום. ... יותר, עלול להסביר לעצמו שזאת הסיבה לפחד שלו מכישלון במבחנים, למרות שהפחד מכישלון הוא פחד נפוץ שקיים גם אצל מי שלא חווה טראומה. במילים אחרות, הטראומה הופכת לסוג של הסבר קל ונוח לפחדים אחרים שאולי לא קשורים אליה באופן ישיר. כיצד להבחין בין טראומה אמיתית לתירוץ? אליעד כהן מסביר שלפעמים הטראומה היא אכן הגורם הישיר לפחד ספציפי. למשל, אדם ששדדו אותו ברחוב מסוים ומאז הוא מפחד ללכת בדיוק ברחוב הזה - זהו פחד שנובע ישירות מהטראומה שחווה. הוא באמת התחיל לפחד מהרחוב המסוים הזה רק לאחר האירוע הטראומטי. לעומת זאת, אם האדם הזה התחיל לפחד מדברים נוספים, כמו להתחיל עם נשים או לפתח פחד ממחלות, שהם פחדים כלליים ונפוצים גם בלי קשר לאירוע שחווה, אזי הטראומה אינה הגורם הישיר. במצב כזה, הטראומה הופכת להיות רק תוספת ולא שורש הבעיה. האם הטראומה היא באמת השורש של הפחד? אליעד מדגיש שחשוב לבדוק כל פחד באופן אובייקטיבי, ולנסות להבין אם הוא באמת נובע מהטראומה או שהוא פחד עצמאי לחלוטין. לדוגמה, אדם שנכשל בעבר במבחן ומאז מפחד ממבחנים, לא בהכרח מפחד בגלל תאונת דרכים שעבר בעבר, למרות שהטראומה מהתאונה אולי השפיעה על הביטחון העצמי שלו. אמנם הטראומה יכולה לתרום לפחד על ידי החלשת הביטחון העצמי, אך היא לא חייבת להיות הגורם הבלעדי או העיקרי לפחד הזה. מה לעשות אם מזהים שהטראומה היא רק תירוץ? אם מבינים שהטראומה משמשת כתירוץ לפחדים אחרים, הטיפול צריך להתמקד בפחד עצמו ולא רק בטראומה. יש לבדוק בצורה עניינית את הפחד הספציפי (למה אני מפחד להיכשל במבחן?), ובמידה ואכן מתברר שיש קשר ישיר לטראומה (כמו חוסר אמון בעצמך שנוצר בעקבות הטראומה), יש
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
... לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות איך לטפל בטראומה לאחר אונס? כאשר אדם עובר חוויה טראומטית כמו אונס, חשוב להבין כיצד יש לגשת אל הטראומה ולסייע לו להתמודד איתה. אליעד כהן מציע שיטה טיפולית שמתמקדת בהבנה מעמיקה של החוויות האישיות של האדם, כיצד הם מפרשים את המקרה, והאם יש מקום לשנות את תפיסת העולם של הנפגע. כאשר אדם מספר על החוויה שעבר, לא תמיד ... הדרך בה הוא מפרש את החוויה. לאחר האונס, האדם עשוי לחוות טראומה נפשית שנובעת מהתחושות השליליות שהוא מרגיש בעקבות המקרה. השאלה שצריך לשאול היא מה נעשה עכשיו? כיצד אפשר לעזור לו לצאת מהמקום הזה של כאב נפשי? עזרה יכולה להתחיל ... הדרך בה אדם רואה את המציאות. אחת הדרכים לעזור לאדם לאחר טראומה כזאת היא על ידי חקירה פנימית, שבה הוא ישאל את עצמו למה זה כל כך רע? לדוגמה, אם הוא אומר הרגשתי מושפל, אפשר להצביע על מקרים אחרים בהם הוא חווה תחושות דומות, כדי ... או מקלל אותו, הוא יוכל להתמודד עם תחושות דומות בעקבות טראומה קשה יותר. יש להבין כי הפתרון לא נמצא בהימנעות מהכאב, אלא בהבנה עמוקה יותר של החיים, של תחושת האכזבה מהמקרים שהם מעבר לשליטתנו. כל דבר שמתרחש בחיים יכול להיחשב ... שונה במידה רבה מאשר כל התנסויות אחרות שלא רצינו להן, ושהטיפול בטראומה נעוץ בהבנתם של המושגים האלה והיכולת להסתגל אליהם. אדם שעובר טראומה צריך ללמוד להסתכל על העולם מתוך פרספקטיבה רחבה יותר, להבין שהחוויה שהוא עובר היא אחת מיני רבות שהעולם מציב בפניו, וכי בסופו של דבר אפשר להתמודד איתן בצורה חיובית יותר. איך לטפל בטראומה מינית? כיצד להתמודד עם פוסט טראומה מאונס? מה עושים אחרי פגיעות מיניות? הבנת תחושות טראומה ודרכי טיפול ההשפעה של פירושים אישיים על הטראומה אתה קודם אמרת נגיד לדוגמא בחורה עברה אונס נכון? ש: כן. אליעד: ואז אנחנו נשאל האם באמת זה קרה ואז מה אם זה קרה. ש: כן. אליעד: עכשיו האם באמת זה קרה במובן מה באמת ... זה קרה. בסדר בא נניח נגיד שבן אדם חווה אונס ועכשיו הוא בטראומה כזו או אחרת מזה איך עוזרים לו עם אז מה עם זה קרה איך עוזרים לו, איך עוזרים מה אתה אומר מה זאת אומרת אז מה אם זה קרה כאילו מה זה אז מה אם זה קרה, איך עוזרים מי יש ... האמת קודם כל בעיקרון גם בלי שכל אם בן אדם עברה לו איזה טראומה הוא יגיד אז מה אם זה קרה אז המוח יגיד מה זאת אומרת אז מה אם זה קרה? כן אז מה אם זה קרה אם בן אדם יגיד את זה מתישהו המוח יגיד לו אוקי נכון אז מה אם זה קרה כי גם ... אז איך בעצם איך עוזרים נגיד למישהו לדוגמא שעבר איזה טראומת אונס לצורך העניין שואלים למה זה נראה לך כל כך רע ומה תהיה התשובה התשובה תהיה מה פתאום כי זה אונס סבבה אז זאת תהיה התשובה למי רוצה להתחפר ברע שלו, בהנחה שאדם רוצה ...
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2 למה יש טראומה ואיך היא נוצרת? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, כמו לדוגמה אדם שאכל ביצה עם תולעים, נוצרת אצלו תגובה רגשית חזקה וזיכרון שלילי מאוד משמעותי. הטראומה לא נוצרת רק מהחוויה עצמה, אלא בעיקר מהמשמעות שהאדם נותן לחוויה הזאת ומההשלכות שהוא חושב שעלולות לנבוע ממנה בעתיד. לדוגמה, אדם שאכל ... גורם לאדם להימנע בעקבות טראומה? ישנן כמה סיבות עיקריות להימנעות בעקבות טראומה: חשש מפני חזרה של האירוע הטראומטי - למרות שהאדם יכול לראות שאין תולעים בביצה עכשיו, עדיין קיימת אפשרות בתפיסתו שאולי החוויה תחזור בצורה אחרת. הוא לא באמת חושב שזה ... תהיה זהה. החוויה הטראומטית קשורה למשמעות אחרת עמוקה יותר - לדוגמה, אדם שאכל תולעים יכול היה להיבהל מכך שהוא עלול למות או לחלות. גם אם אין תולעים בביצה שהוא ... העניק לאירוע בעבר. האם הטראומה מתבססת רק על אירועי עבר? הטראומה אכן קשורה לעבר, אך לא רק לעבר. האדם נמנע מהזיכרון לא רק כי הוא לא רוצה להיזכר במה שהיה, אלא גם כי הוא חושש שהמשמעות שהעניק לאירוע ... שהוא נתן לאותו אירוע טראומטי יכולה עדיין להיות רלוונטית ופעילה בחייו. כלומר, הפחד הוא לא רק זיכרון ישן, אלא תזכורת לאפשרות מציאותית שהאדם עדיין חושש ממנה. ... פעם מחדש. איך להשתחרר מטראומה באופן מעשי? כדי להשתחרר מטראומה, יש לעבור על כמה שלבים מרכזיים: לזהות במדויק את המשמעות האמיתית של האירוע הטראומטי - מדוע האדם באמת מפחד ממנו. האם הוא מפחד מהאירוע עצמו, מהתוצאות האפשריות שלו, או מהמשמעות הרגשית שהוא העניק לו. להכיר בכך שהאפשרות ... יוכל להתחיל להתמודד עם הטראומה. לבדוק האם המשמעות שהאדם נותן לאירוע עדיין רלוונטית עבורו - ייתכן שהמשמעות שהעניק בעבר כבר לא תקפה היום, והוא יכול להרפות ממנה. מהי ... העיקרית בהתמודדות עם טראומה? הטעות העיקרית בהתמודדות עם טראומה היא שהאדם חושב שהוא נמנע בגלל הפחד שהאירוע יחזור על עצמו בדיוק כפי שהיה. בפועל, הוא נמנע בגלל המשמעות הרגשית שהוא נתן לאירוע. אם הוא ... לא יצליח להשתחרר באמת מהטראומה. לדוגמה, האדם שאכל תולעים ונמנע מאכילת ביצים לא יוכל לפתור את הבעיה רק על ידי כך שיראה שאין תולעים בביצה הנוכחית. הוא חייב להבין ... יוכל להשתחרר באופן מלא מטראומה. איך מתמודדים עם טראומה? טיפול בטראומה נפשית טריגרים של
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה לטפל בטראומה? טראומה זוגית, טראומה מהאקסים, טראומה מהילדות, טראומה מההורים, איך טראומה משפיעה עליך? למה חשוב לטפל בטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך טראומה משפיעה על החיים שלך? למה לטפל בפוסט טראומה? הדחקת טראומה, טראומת בגידה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה לא להדחיק טראומה?, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה לא להדחיק טראומה?, איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, אימון אישי לקריירה, מאמן קריירה בתחום למה לא להדחיק טראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 19:39:58 - wesi1