אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה חייב להרגיש רע? ✔לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
למה אי אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש גם רע?

אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על הנושא של בחירת התחושות בחיים, מדוע כל אדם חייב להרגיש רע לפעמים, ומדוע לא ניתן לחיות חיים שבהם מרגישים רק טוב. על פי ההסבר, החיים בנויים בצורה כזו שתחושת הטוב והרע חייבות להתקיים יחד. תחושת הטוב לא יכולה להתקיים בפני עצמה, משום שהיא מאבדת ממשמעותה ללא תחושת הרע. אליעד ממחיש זאת בדוגמה פשוטה - אם לא יהיה רע, לא תוכל לחוות את הטוב ולהפך. החיים אינם יכולים להתקיים ללא תחושת החסר והבעיה שצריך לפתור.

מדוע המוח תמיד יוצר בעיות חדשות?

אליעד כהן מדגיש את העובדה שהמוח האנושי תמיד מחפש בעיות חדשות לפתור, משום שהתודעה עצמה אינה יכולה להתקיים ללא בעיות. הוא מסביר זאת דרך דוגמה: אם תיקחו אדם ותספקו לו את כל צרכיו בתוך חדר סגור, ללא שום בעיה להתמודד איתה, הוא יתחיל "להתחרפן" ולהמציא לעצמו הפרעות נפשיות, משום שהתודעה מחויבת להימצאות בעיה כדי לשמור על משמעות וקיום.

המוח חייב בעיה, ולכן גם לאחר שבן אדם משיג את מטרותיו, ומרגיש טוב, מהר מאוד הטוב הופך לשעמום, והשעמום הופך לבעיה חדשה. כך נוצרת שרשרת בלתי נגמרת של בעיות. לכן כל פתרון בעיה הוא זמני בלבד, ולאחריו תמיד תגיע בעיה חדשה, משום שכך בנויה המציאות.

כיצד האדם יכול לבחור את הבעיות שלו?

אליעד כהן מציע פתרון מעניין למציאות זו. הוא ממליץ לאנשים לבחור באופן יזום את הבעיות שמהן הם רוצים לסבול. במקום להמתין שהמציאות או התת - מודע יבחרו עבורך בעיה שלא תרצה להתמודד איתה, כדאי לבחור מראש בעיה רצויה ומבוקרת. למשל, אם טוב לך, תיצור לעצמך אתגר כמו לשמור תמיד על הבית נקי. חשוב שיהיה לך רע ממשהו שאתה בחרת מראש, כדי שהבעיה שתופיע באופן אקראי מהמציאות לא תהיה גרועה בהרבה.

האם אפשר לפתור בעיה אחת על ידי יצירת בעיה אחרת?

אליעד מסביר שכן, לעיתים הדרך לפתור בעיה קיימת היא ליצור בעיה חדשה, שתסיח את דעתך מהבעיה הראשונה. לדוגמה, אדם שחולה במחלה קשה ולא רוצה להתרכז במחלה, יכול לבחור בעיה אחרת, כמו התמודדות עם פחדים, ביישנות, או ניקיון הבית. ברגע שהוא ישקיע אנרגיה ומחשבות בבעיה החדשה, הבעיה הקודמת תיחלש או תיעלם. לפי אליעד, במקרים רבים בעיה נפשית כמו פרנויה נעלמת ברגע שהאדם מתחיל להתמקד בבעיה חדשה ופרקטית יותר.

כיצד נוצרת הפרעה נפשית בעקבות חוסר משמעות?

אליעד כהן מסביר שברוב המקרים הפרעות נפשיות נוצרות כאשר לאדם חסרה משמעות. כאשר המוח והתודעה מרגישים שחסרה להם בעיה להתמודד איתה, הם מייצרים הפרעה נפשית שתעניק תחושת משמעות. לפיכך, טיפול בהפרעה נפשית יכול להיות פשוט יותר ממה שחושבים: נותנים לאדם בעיה חדשה ונורמטיבית להתמודד איתה, כמו לדאוג לסידור החדר, להיראות טוב או להצליח בעבודה. ההתמקדות בבעיה החדשה והברורה יוצרת משמעות חדשה וברורה, וכך פעמים רבות ההפרעה הנפשית הקודמת נעלמת או מתפוגגת.

מדוע חייבים תחושת פחד או חוסר כדי ליהנות ממשהו?

אליעד מסביר עוד, שכדי ליהנות ממשהו בחיים, חייבת להיות תחושת פחד, טראומה או זיכרון של חוסר. לדוגמה, כדי ליהנות מכסף, חייב להיות פחד מאובדן כסף או זיכרון של חוסר בכסף בעבר. אדם שלא מרגיש פחד לאבד את כספו ולא סבל מחוסר כסף בעבר, לא יוכל באמת ליהנות מהכסף שיש לו כעת. רק תחושת החסר יוצרת את האפשרות להנאה אמיתית, ולכן אנשים שרוצים ליהנות חייבים ליצור או לשמר תחושת חוסר כלשהי.

איך לבחור את התחושה הרעה שתהיה לך?

המסר העיקרי של אליעד הוא שכל אדם צריך באופן מודע לבחור את הרע שלו, להחליט באופן אקטיבי כיצד הוא רוצה לסבול. זו גישה שמאפשרת לשלוט במידה רבה בחוויית החיים ולמנוע מצבים של איבוד שליטה מוחלט, בהם בעיה שהאדם לא בחר בה משתלטת על חייו.

לסיכום, אליעד כהן מדגיש שחייב להיות רע, ולכן עדיף לבחור את הרע באופן מודע ומתוכנן. גישה זו יכולה להקל על ההתמודדות עם החיים ואף למנוע הפרעות נפשיות משמעותיות.
הצלחה בעבודה רוצה להרגיש רע טיפול בהפרעות אישיות טראומה עבודה מציאות לבחור איך להרגיש רע טיפול בהפרעת אישיות יצירת בעיות הרגשה של משמעות מוחלטות איך אתה רוצה להרגיש רע איך בא לך לסבול איך לבחור איך לבחור להרגיש איך לבחור להרגיש רע איך לבחור ממה להרגיש רע איך להרגיש איך להרגיש טוב בלי רע איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת הפרעה נפשית איפה יש טוב בלי רע בא לך לסבול בחירה בעיה בעיה נפשית בעיות בעיות נפשיות האם יש טוב בלי רע האם תמיד יש חיסרון הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות חולה נפש חולי נפש חייב להרגיש חייב להרגיש רע חיסרון חסרונות טוב בלי רע טוב ללא רע טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח יש טוב בלי רע כיצד נוצרות לבחור לבחור איך להרגיש רע לבחור את הרע לבחור להרגיש לבחור להרגיש רע לבחור ממה להרגיש רע להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב בלי רע להרגיש רע לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח למה אתה רוצה להרגיש למה חייב להרגיש רע למה יש טוב בלי רע למה תמיד יהיה גם רע למה תמיד יש חיסרון לסבול מה אתה רוצה להרגיש מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נפש נפשית סבל פסיכיאטר פסיכיאטריה רוצה להרגיש רוצה להרגיש רע רע להרגיש טוב רצון תמיד יהיה גם רע תמיד יש חיסרון תמיד תהיה בעיה
שלמות - מה לעשות כדי להשיג שלמות?
שלמות - מה לעשות כדי להשיג שלמות?
...מתחת ל - 100% נחשב לחוסר שלמות שווה ערך בעיניו, בין אם מדובר ב - 99%, 50% או אפילו 2%. האדם חייב להחליט בבירור: או שהוא באמת רוצה את השלמות ומוכן ללכת עד הסוף עבורה, או שהוא מוותר לחלוטין על רעיון השלמות ואז יוכל להיות מרוצה ממה שיש לו, מבלי להרגיש צורך מתמיד לשפר ולשנות. איך לפעול באופן מעשי כדי להגיע לשלמות בכל תחום בחיים? אליעד כהן מדגיש את החשיבות של שאלת השיפור העצמי המתמיד. האדם צריך לשאול את עצמו ללא הרף: איך אני יכול להיות טוב יותר? גם בדברים...
לרצות את המציאות בשלמות - איך לשלוט ברצון העצמי?
לרצות את המציאות בשלמות - איך לשלוט ברצון העצמי?
...למצב בו האדם רוצה באמת את המציאות, עליו קודם כל לרצות את העובדה שהוא מתנגד למציאות. אליעד ממליץ לאדם לחקור ולהבין לעומק מדוע הוא מתנגד למציאות. עליו לשאול את עצמו: למה אני לא רוצה את המציאות? האם זה מחויב שלא ארצה אותה? לדוגמה, אם מישהו נפגע פיזית ומרגיש רע, האדם יבדוק האם הוא חייב להרגיש רע מכך, או האם זו רק אפשרות אחת מני רבות. ההבנה שאין הכרח לסבול, אלא זו רק אופציה, עוזרת לאדם להבין שהרצון שלו אינו מחויב אלא תלוי בפרשנות ובמודעות שלו. על ידי...
סבל, למה האדם סובל תמיד מכך שהוא לא רוצה להרגיש רע
סבל, למה האדם סובל תמיד מכך שהוא לא רוצה להרגיש רע
... למה האדם סובל תמיד מכך שהוא לא רוצה להרגיש רע מדוע האדם סובל מכך שהוא לא רוצה להרגיש רע? האדם סובל תמיד מכיוון שהוא אינו רוצה להרגיש רע. לכאורה מדובר ברעיון פשוט מאוד, אך דווקא ... למצב הנוכחי שלו, במיוחד כאשר מדובר ברגש או בתחושה לא נעימים. אם אדם היה רוצה להרגיש רע, הוא לא היה סובל מכך. הסבל לא נובע מהרוע עצמו, ... וכאב נוסף מעבר לכאב הראשוני. האם יש מצב שבו האדם לא יסבול, למרות שהוא מרגיש רע? אליעד מסביר, שכדי להבין לעומק את מקור הסבל, יש להתבונן בהבדל בין להרגיש רע לבין לא לרצות להרגיש רע. להרגיש רע הוא מצב נתון, מצב של חוויה. לעומת זאת, לא לרצות להרגיש רע זו תגובה למצב הנתון. אם אדם היה מצליח לקבל באופן מלא את ... תוצאה של תגובה ולא של המצב עצמו. לדוגמה, אם לאדם כואב הראש והוא אינו רוצה להרגיש את כאב הראש, הוא יסבול פעמיים: פעם אחת מהכאב עצמו, ... סובל כלל. הכאב היה נשאר אך הסבל היה נעלם. האם האדם יכול באמת לרצות להרגיש רע? נשאלת השאלה, האם יכול להיות שאדם ירצה להרגיש רע ולא יסבול? אליעד מבהיר שבפועל אין באמת אדם שרוצה להרגיש רע במובן של העדפה ממשית לרע. אדם לא יכול לרצות באופן מודע ומוחלט להרגיש רע, משום שהטבע האנושי הוא כזה שתמיד מעדיף את הטוב ואת ... אין שום מאבק פנימי ושום התנגדות. האם קיימים אנשים שבאמת הגיעו למצב של חוסר סבל? אליעד כהן מתאר מצב אידיאלי שבו אדם מגיע להכרה ... מלאה ושלמה של המציאות, הוא משתחרר מהסבל באופן סופי ומוחלט. איך להפסיק לסבול? מדוע האדם סובל תמיד? האם אפשר להפסיק לסבול? למה אני מתנגד למציאות? מהו מקור הסבל? האם אפשר לרצות להרגיש רע?
לרצות את הרע, ליהנות מהסבל, לאהוב את הרע, לשנוא את הרע, רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, למה אדם סובל
לרצות את הרע, ליהנות מהסבל, לאהוב את הרע, לשנוא את הרע, רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, למה אדם סובל
... את הרע, ליהנות מהסבל, לאהוב את הרע, לשנוא את הרע, רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, למה אדם סובל איך אפשר לרצות את הרע? אליעד מתחיל את ההסבר בשאלה נפוצה: איך אפשר לרצות את הרע כשקורה לך דבר רע? הוא טוען שברוב המקרים, התשובה הראשונית של האדם היא ... את זה שאין חובה לרצות את הרע. לדעתו, הסבל בחיים לא נובע מחוסר היכולת לרצות את הרע, אלא דווקא מהיכולת לסבול אותו מעט. כלומר, אם אדם היה סובל באופן מוחלט מהרע, הוא היה מתנתק ממנו לגמרי, ולכן כבר לא היה סובל כלל. אליעד מסביר זאת באמצעות דוגמה מוחשית: אם אדם היה באמת שונא דבר ... הרע, הוא היה שורף אותו לחלוטין מתודעתו ולא יכול היה עוד לסבול ממנו. עצם העובדה שהאדם סובל נובעת מכך שיש בו מידה מסוימת של סבלנות וסובלנות לרע. למה מי שיש לו הכל לפעמים סובל יותר? אליעד מציג דוגמה נוספת שממחישה מדוע אנשים שסובלים בצורה מתונה ממשיכים לסבול. הוא מביא כדוגמה אדם מבוגר שמתכונן לזקנתו בכך שחסך כסף לטיפולים רפואיים ותרופות. דווקא אותו אדם יסבול יותר, כי הכסף שברשותו יאפשר לו להאריך את סבלו בעזרת טיפולים ... מהכאב והחולי מאשר אדם ללא כסף, שימות במהירות יחסית ויפסיק לסבול. כך, דווקא היכולת שלו להתמודד מעט עם הרע, היא זו שמאריכה ומגבירה את סבלו. האם אפשר לאהוב את הרע בצורה מוחלטת? אליעד מתייחס לאפשרות ההפוכה - לאהוב את הרע באופן מוחלט. ... סבל, אך גם מאפשר קיום. האם חייבים לאהוב את הרע כדי לא לסבול? אליעד מציין שאין הכרח לאהוב את הרע כדי להשתחרר מהסבל. הוא מסביר שאין אידיאל של לרצות את הרע. אנשים רוצים לאהוב את הרע כי הם חושבים שאם יאהבו אותו, הם לא יסבלו ממנו. אבל למעשה, האפשרות להפסיק לסבול לא מחייבת אהבה של הרע. מספיק לשנות את היחס אליו - לא חובה לאהוב אותו באופן מוחלט, ולא חובה לשנוא אותו לחלוטין. מדוע האדם לא מצליח לרצות את הרע? אליעד שואל מדוע האדם ... נקודות חיוביות או לפחות נייטרליות בתוך הרע, הוא יפסיק לסבול ממנו. לא בהכרח מתוך אהבת הרע, אלא מתוך הבנה עמוקה יותר של המציאות, שבה כל דבר מכיל בתוכו גם את ההיפך שלו - טוב בתוך רע, ורע בתוך טוב. איך להפסיק לסבול מהרע גם בלי לאהוב אותו? אליעד מציע פתרון פרקטי: במקום לנסות להכריח את עצמך לאהוב את הרע, אפשר לנסות להבין את שורש הסבל - שהוא תמיד סוג של חוסר הבנה. על ידי הבנת המציאות טוב יותר, האדם יוכל לקבל כל מצב גם בלי לאהוב אותו, ולהיות במצב שהוא מעבר לטוב ולרע. לאהוב או לשנוא הן שתי דרכים שאפשר לבחור בהן, אך אינן הכרחיות. ישנה דרך נוספת של הבנה עמוקה של המצב, שמאפשרת לאדם להיות חופשי לחלוטין גם ללא הצורך באהבה מוחלטת או בשנאה מוחלטת. מה הפתרון לסבל בחיים? אליעד ... ירגיש צורך לברוח מהסבל. איך אפשר לאהוב את הרע? איך להפסיק לסבול? למה אנשים רוצים להרגיש רע? האם אפשר ליהנות מהסבל? איך להיפטר מרגשות שליליים? האם הסבל הוא הכרחי בחיים? ...
להתפתח רוחנית, התאמת החוויה להבנה, מה באמת אתה רוצה, רוצה להרגיש רק טוב, רוצה להרגיש גם טוב, רוצה להרגיש רע, ליהנות מהסבל, רוצה לסבול
להתפתח רוחנית, התאמת החוויה להבנה, מה באמת אתה רוצה, רוצה להרגיש רק טוב, רוצה להרגיש גם טוב, רוצה להרגיש רע, ליהנות מהסבל, רוצה לסבול
... התאמת החוויה להבנה, מה באמת אתה רוצה, רוצה להרגיש רק טוב, רוצה להרגיש גם טוב, רוצה להרגיש רע, ליהנות מהסבל, רוצה לסבול האם אנחנו באמת רוצים להרגיש רק טוב? אליעד כהן מסביר לעומק את הרעיון שרוב האנשים מאמינים כי כל רצונם בחיים הוא להרגיש טוב בלבד, אך כאשר מתבוננים ברצון הזה באמת, מגלים שיש בתוכנו גם רצון לחוות רע. הוא טוען כי אנשים לא באמת מחפשים להרגיש טוב תמיד וללא תנאים, אלא רוצים להרגיש טוב תחת תנאים מסוימים בלבד. לדוגמה, אדם אומר אני רוצה תה, וכשמביאים לו מים במקום תה הוא מתעצבן או חש רע. האדם טוען שהוא ביקש תה כדי להרגיש טוב, אך בפועל, אם כל רצונו היה רק להרגיש טוב, הוא היה אמור להרגיש טוב גם כאשר מביאים לו מים במקום תה. העובדה שהוא כועס או מתאכזב מעידה על כך שיש לו תנאי פנימי להרגיש טוב , כלומר, הוא לא רוצה להרגיש טוב בכל מצב אלא רק בתנאי מסוים, שזה בעצם אומר שהוא לא רוצה רק להרגיש טוב. הוא רוצה להרגיש טוב בתנאי מסוים. למה אנחנו מציבים לעצמנו תנאים להרגיש טוב? אליעד מסביר שכאשר אנו אומרים לעצמנו שנרגיש טוב רק אם יקרה דבר מסוים, אנחנו בעצם מצמצמים את האפשרויות שלנו להרגיש טוב. לדוגמה, אדם שאומר אני רוצה להרגיש טוב, אבל רק אם יביאו לי תה ולא מים, ירגיש רע בכל פעם שלא מתקיים התנאי שלו. אם הוא באמת רוצה רק להרגיש טוב, הוא לא אמור להציב תנאים אלא להסכים להרגיש טוב בכל מצב. הסיבה שאנחנו מציבים תנאים להרגיש טוב היא שבפועל יש בנו גם רצון סמוי להרגיש רע. אם לא היה לנו שום רצון להרגיש רע, לא היינו מתעקשים על תנאים מסוימים. התנאים שאנחנו מציבים בעצם משמשים כדרך פנימית לחוות גם סבל ואכזבה, כי עמוק בתוכנו אנחנו רוצים גם להרגיש רע, ולא רק טוב. איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו? כדי להבין באמת מה אנחנו רוצים, אליעד מציע לערוך בדיקה של כל רצון וכל מחשבה שעולה ... רוצה משהו, עליו לשאול את עצמו: האם אני רוצה להרגיש רק טוב או שיש בי גם רצון להרגיש רע? כשבודקים זאת לעומק, מגלים פעמים רבות שהרצון שלנו מותנה ומתוחם בתנאים מסוימים, ובכך הוא חושף את הרצון הסמוי שלנו להרגיש גם רע. מה ... אדם יכול להבין שכל מה שהוא רוצה זה להרגיש טוב, אך עדיין לחיות בחוויה שונה מזו. לכן הוא חייב להתאים את החוויה שלו להבנה. אם אדם מבין באמת שכל מה שהוא רוצה זה להרגיש טוב, הוא צריך לחוות את זה כל הזמן, לא רק בעת התבוננות תיאורטית, אלא גם כשהוא עושה דברים יום - יומיים ופשוטים. אליעד נותן דוגמה של ... אותו הדבר. לעומת זאת, כאשר הוא אומר אני רוצה להרגיש טוב, לעיתים קרובות זו רק הבנה תיאורטית שאינה מתורגמת לחוויה ישירה ויומיומית. על מנת להתקדם, יש לצמצם את הפער בין ההבנה לחוויה - ...
אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
... לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב מהו סבל מוחלט וכיצד אפשר להתמודד איתו? בהרצאה זו, אליעד כהן פתח בשאלה על טוב ורע, תוך התמקדות בהבנת המהות של הסבל. השיחה נגעה בשאלה מה טוב בלהרגיש רע? וניסתה לחקור את ההפכים של טוב ורע, תוך שמירה על גישה פילוסופית עמוקה. עיקר השיחה התמקד בהבנה של הסבל המוחלט ומדוע אנו לא רוצים לסבול, עם דגש על הקשר בין הרצון להימנע מהסבל לבין המחשבות שלנו. מהו הסבל המוחלט ומה הקשר בין רצון להימנע ממנו? האם התמודדות עם סבל יכולה לשנות את תפיסתנו לגבי החיים? האם יש צורך להבין את מקור הסבל כדי להשתחרר ממנו? תחילת השיחה עסקה בכאב עצמו ובשאלה מה טוב בלהרגיש רע. הצגת השאלה מה טוב בזה? הציעה פרספקטיבה שאומרת שלעיתים הכאב, או המוגבלות, הם חלק בלתי נפרד מהמציאות שלנו. השאלה העמיקה יותר לעובדה שאדם לא תמיד נהנה מהמציאות כפי שהיא, ולעיתים הוא רוצה לשנות אותה. הגישה כאן היא לחקור את מקור הסבל ולהבין מה באמת גורם לו, כדי לשחרר את המחשבות שגורמות לכאב. מהי המחשבה שגורמת לנו לסבול? כיצד מחשבה של אני לא רוצה לסבול בעצם יוצרת סבל נוסף? הסיבה המרכזית לסבל טמונה במחשבה אני לא רוצה לסבול. אליעד כהן הציע כי המחשבה הזו משמשת כאויב פנימי, שגורם לסבל מיותר. המחשבה הזו לא רק מביאה את האדם למצב של התנגדות למציאות, אלא היא עצמה אחראית לכאב שהוא חווה. הכוונה לא הייתה לשחרר את המחשבה הזו, אלא לחקור אותה לעומק, להבין את מקורה ולראות מה היא מייצגת. השאלה למה אני לא רוצה לסבול? היא שאלה שמניעה את האדם לחקור את שורש הכאב, ולפעמים התשובה שתתגלם עשויה להוביל לשחרור מהסבל. האם ניתן לשחרר את המחשבה על הסבל או יש צורך להבין אותה? מהו התהליך שבו ניתן להילחם במחשבה שמובילה לסבל? אליעד כהן הציע שתי דרכים להתייחס למחשבה אני לא רוצה לסבול: 1. זלזול מוחלט - אם אתה זולל את המחשבה ומפסיק להתייחס אליה, הסבל ייעלם. 2. כבוד מוחלט - אם אתה מכבד את המחשבה ומבין את השורש שלה, תוכל להבין את ... הוא חלק בלתי נפרד מהמציאות? מהי חקירה פנימית לגבי סבל? מהם המניעים העמוקים ביותר מאחורי סבל? כיצד אפשר להתמודד עם מחשבות שמובילות לסבל? מדוע עולה השאלה מה טוב בלהרגיש רע וכיצד היא קשורה לסבל? השיחה מתחילה מהרצון לבחון היפוכים של טוב ורע, ולהגיע בסופו של דבר לשאלה: מה טוב בלהרגיש רע?. עולה בעיה: יש כאב, אז מה טוב בזה, ומה רע בזה? בהמשך מתברר שהקושי נובע מכך שהאדם מרגיש מגבלה, לא נהנה מהדברים, ולא רוצה את המציאות כפי שהיא. כיצד המחשבה אני לא רוצה לסבול הופכת לאויב העיקרי? יש דוגמה של אדם שמישהו מרביץ לו. אם הוא שואל את המרביץ למה אתה מרביץ לי?, ונתקל בתשובה של לא יודע, ברור שזה לא מתקבל על הדעת. באותה צורה, יש מישהו בתוכך (המחשבה שאומרת אני לא רוצה לסבול) שמכאיב לך. אם לא היתה המחשבה הזאת, לא היה כאב. למעשה, המחשבה אני לא רוצה לסבול היא כמו אויב שמרביץ לך, כי היא יוצרת התנגדות למציאות. כאשר היא מופיעה, נוצר סבל. אם תמחק את המחשבה הזאת, לא תוכל יותר לסבול. למה לא תמיד אפשר פשוט לשחרר את המחשבה? האדם מבקש לשחרר את המחשבה הזאת של אני לא רוצה לסבול. אבל לפי ההסבר, המטרה אינה לבטל אותה ישירות, אלא לחקור אותה לעומק. חשוב להתייחס בכובד ראש לשאלה למה אני לא רוצה לסבול?. יש שתי אפשרויות התייחסות למחשבה אני לא רוצה לסבול: זלזול מוחלט: אם באמת מזלזלים בה עד הסוף, אז לא נוצרת שום התנגדות, והסבל איננו. כבוד מוחלט: אם כבר מכבדים את המחשבה אני לא רוצה לסבול, צריך לחקור אותה לעומק, להבין מי שלח אותה, למה היא שם, מה השורש שלה. בשני המקרים, יש לנקוט גישה קיצונית באחד הכיוונים כדי לראות תוצאות ממשיות. למה דווקא שאלה כמו למה אני לא רוצה לסבול היא אחת השאלות הרציניות ביותר? השואל מתאר תחושת בלבול ולא יודע לתת הסבר מדויק לסיבה שהוא לא רוצה לסבול . מוצע לו לקחת את השאלה הזאת ברצינות עצומה, כי היא שאלת מפתח שיכולה לשנות לגמרי את תפיסת הסבל. ייתכן שגילוי הסיבה יוביל דווקא לסבל גדול יותר, כי האדם יבין שיש לו סיבה טובה לא לרצות לסבול, ואז יתנגד עוד יותר לסבל. ומצד שני, יכול להיות שיגלה שהסיבה היא סתם, ואז ישתחרר לגמרי מהסבל. הרעיון המרכזי הוא שהאדם לא יודע מראש איזו תשובה תתגלה, אבל עצם החקירה העמוקה יכולה לשנות את יחסו לסבל ולבטל אותו או להגביר אותו, הכל לפי מה שתתגלה. מדוע הסבל יכול לשמש זרז לחקירה ולהפוך לאמצעי להגיע לאמת? נטען שהרצון להרגיש טוב הוא שיוצר את הרע, כי אם לא היה טוב, לא היה רע. וכאשר הסבל מאוד גדול, האדם מגיע למקום שבו שום דבר לא מספק אותו. דווקא במצב הזה, האדם עלול להתעקש ולחקור את השאלה למה אני לא רוצה לסבול? עד הסוף. מי שמסוגל לסבול כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, יכול להגיע למצב שבו הוא אלוהים מבחינת חוויה, משום שהוא חופשי מהתלות ברצון שלא לסבול. לכן, סבל גדול עשוי להיות מנוע רב עוצמה לחקירה פנימית. כיצד ניתן לחקור בצורה מעשית את השאלה למה אני לא רוצה לסבול? ישנה הצעה מעשית: לרשום על דף את כל הדברים שגורמים לך לה
רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש רע, רוצה להיות מאושר, לשאול למה, מאיץ החלקיקים, החלקיק האלוהי, מדענים, חקירה עצמית, מודעות עצמית, אלגוריתם לאושר, הנאה וסבל, לא רוצה לסבול
רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש רע, רוצה להיות מאושר, לשאול למה, מאיץ החלקיקים, החלקיק האלוהי, מדענים, חקירה עצמית, מודעות עצמית, אלגוריתם לאושר, הנאה וסבל, לא רוצה לסבול
רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש רע, רוצה להיות מאושר, ... למה, מאיץ החלקיקים, החלקיק האלוהי, מדענים, חקירה עצמית, מודעות עצמית, אלגוריתם לאושר, הנאה וסבל, לא רוצה לסבול מהי השאלה הבסיסית שעליך לשאול ... שמטרתה להבין את המנגנונים של השכל ושל התחושות. הנושא המרכזי של ההרצאה הוא בירור עצמי עמוק: למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני בכלל רוצה ... רוצים שיהיו אחרת, ולשאול לגביהם: למה אני חושב שזה רע? למה אני מרגיש שזה לא טוב? ולמה אני בכלל מעוניין להרגיש טוב? על ידי כך אפשר לפרק תחושות של סבל או חוסר סיפוק, ולהגיע להבנה עמוקה של ... היא כי שם ארגיש יותר טוב. אז עליו להמשיך ולשאול: למה בכרתים ארגיש יותר טוב מאשר בארץ? ולמה אני בכלל רוצה להרגיש יותר טוב?. באופן זה, כל תשובה ... מתמשך. המטרה הסופית של השיטה הזו היא להבין את עצמנו טוב יותר, להבין מדוע אנחנו סובלים, מה גורם לנו להרגיש טוב, ומדוע בכלל אנחנו רוצים להרגיש טוב. הבנה כזו היא שמביאה לאושר אמיתי ועמוק, מעבר לסיפוקים רגעיים או זמניים. איך להפסיק לסבול? למה אני לא מאושר? מהו החלקיק האלוהי? איך לחקור את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? מהי מודעות עצמית? ...
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
... עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם ... שסובל מבעיה רגשית ומשפיע עליך? כאשר יש אדם קרוב אליך, כגון בן זוג, הורה או קרוב משפחה שסובל מבעיה רגשית או הפרעה נפשית כגון חרדות, כעסים, או מצבי היסטריה, הדבר יכול להשפיע עליך באופן ... מרגיש את זה? מאיפה הרגש הזה בא? למשל, כשאתה צופה בטלוויזיה, בסרט או אפילו סתם יושב בביתך, לפתע עולה בך תחושת חוסר ביטחון, פחד, ספק או שמחה - שאל את עצמך מדוע התחושה הזאת עלתה דווקא עכשיו? התרגול ... שבאה לפתור את שורש הבעיה ולא את הסימפטומים הספציפיים. במקום להתעסק עם אינספור רגשות שליליים כמו דיכאון, חוסר ביטחון, בושה או פחד, יש לשאול שאלה אחת עמוקה ופשוטה: מה אני עושה כאשר המציאות היא לא מה שאני רוצה? הבעיה המרכזית של האדם היא לא הרגש השלילי עצמו אלא חוסר היכולת להכיל מצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו. אם תצליח לפתח מיומנות כללית, ... לעיתים אנשים מפחדים לאבד שליטה כי הם מרגישים תלויים בסביבה החיצונית. אדם שמפחד לאבד שליטה עלול להרגיש חסר אונים או חסר ביטחון כאשר אנשים אחרים מתנהגים באופן שהוא לא רוצה או לא יכול לשלוט בו. אליעד ... תלוי במה שקורה בחוץ. כשלא תצטרך יותר שהמציאות תתנהל לפי רצונך כדי להרגיש מאושר, לא תחוש יותר מאוים ממצב של חוסר שליטה. למה קשה לאנשים לשאול את עצמם שאלות פנימיות עמוקות? לרוב האנשים קשה לשאול ...
שליטה במחשבות, רוצה להיות מאושר, מי שולט במחשבות שלך? להחליט מה לחשוב, מה באמת אתה רוצה? רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, רוצה לסבול, אתה השטן, אתה אלוהים, איך לשלוט במחשבות?
שליטה במחשבות, רוצה להיות מאושר, מי שולט במחשבות שלך? להחליט מה לחשוב, מה באמת אתה רוצה? רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, רוצה לסבול, אתה השטן, אתה אלוהים, איך לשלוט במחשבות?
... במחשבות, רוצה להיות מאושר, מי שולט במחשבות שלך? להחליט מה לחשוב, מה באמת אתה רוצה? רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, רוצה לסבול, אתה השטן, אתה אלוהים, איך לשלוט במחשבות? מהי שליטה במחשבות ואיך היא משפיעה על רגשותינו? במהלך ההרצאה, אליעד מדבר על נושא מאוד מרכזי בחיים של כל ... של כל אדם, והיכולת להבחין בין מחשבה לבין מה שהוא בוחר לחשוב על אותה מחשבה. מה אם אנחנו רוצים להרגיש רע? במהלך השיחה, אליעד מתייחס לשאלה האם אנשים יכולים לבחור להרגיש רע, ומסביר כי לעיתים יש אנשים שבוחרים במודע או לא במודע להרגיש רע. התהליך הזה מתקיים כאשר אדם בוחר במחשבות שמובילות לרגשות שליליים, כמו תחושות של אכזבה או עצב. אליעד מציין שזו דינמיקה שבה אדם עשוי לבחור להרגיש רע, כי הוא מאמין בכך שזה מה שהוא רוצה, למרות שבפועל הוא לא באמת רוצה להרגיש כך. האם יש סיבה לשאול מה אני באמת רוצה? בהמשך, אליעד מעלה את השאלה הפילוסופית הגדולה: מה אני באמת רוצה? הוא טוען שכשאנחנו מבינים מה אנחנו רוצים, ... במחשבות שליליות ולהתחיל לחשוב על מה שיביא לנו סיפוק ואושר. למעשה, אם נבין את מהות הרצון שלנו, נוכל לבחור את המחשבות שיביאו אותנו למקום טוב יותר. מהו הקשר בין המחשבות לרגשות? במהלך ההרצאה, מתבהר גם הקשר העמוק בין מחשבות לרגשות. אליעד טוען כי כל מחשבה יש לה את היכולת לגרום לרגש מסוים. אם נחשוב על משהו שלילי, נרגיש רע, ואם נחשוב על משהו חיובי, נרגיש טוב . עם זאת, אליעד מציין שזו לא תמיד הבחירה המודעת שלנו, ולכן לעיתים יש צורך בהתערבות כדי לשנות את דרך החשיבה ולהשפיע על הרגשות בצורה חיובית. האם ... אלא על ידי בחירה במחשבות חיוביות. כלומר, אם נבין שכל מחשבה היא בסופו של דבר החלטה שלנו, נוכל לבחור מחשבות שיביאו לנו תחושות טובות ויציבות רגשית. שליטה במחשבות איך לשלוט במחשבות שליליות? הקשר בין מחשבות לרגשות איך להיות מאושר? מה באמת אני רוצה? ...
פרדוקס האושר, סודות הסבל, מוכן להרגיע רע, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, להרגיש רק טוב, להרגיש רק רע, לרצות להרגיש רע, לא רוצה להרגיש רע, בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב
פרדוקס האושר, סודות הסבל, מוכן להרגיע רע, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, להרגיש רק טוב, להרגיש רק רע, לרצות להרגיש רע, לא רוצה להרגיש רע, בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב
... האושר, סודות הסבל, מוכן להרגיע רע, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, להרגיש רק טוב, להרגיש רק רע, לרצות להרגיש רע, לא רוצה להרגיש רע, בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב מהו פרדוקס האושר, ואיך הוא משפיע על חיינו? ... שלפיו ככל שאנחנו מנסים יותר לחוות רק טוב ולהימנע מתחושות שליליות ורעות, כך אנחנו מגבירים בפועל את תחושת הסבל שלנו. הוא מסביר שהשאיפה של האדם להרגיש טוב בלבד בלי לקבל את הרע, גורמת באופן אירוני לחוויית סבל מוגברת, וזאת משום שהאדם לא מכיר בכך שהטוב והרע קיימים זה בזכות זה. למה אנחנו לא מוכנים להרגיש רע במאה אחוז? אליעד מעלה את השאלה, מדוע אנשים אינם מוכנים להרגיש רע ב - 100 אחוז? הוא מראה שבפועל, אף אדם לא רוצה באמת ובתמים להימנע לחלוטין מתחושות רעות. גם מי שאומר שהוא מוכן להרגיש קצת רע או לא רוצה להרגיש רע בכלל, למעשה אינו מתכוון לכך עד הסוף. כי אם היה אדם באמת ובתמים מתנגד לרגש השלילי, לא היה מוכן לסבול אפילו מעט ממנו. בפועל, אדם שאומר אני מוכן להרגיש רע קצת, מודה בעקיפין שיש לו מוכנות ואף רצון נסתר לחוות את הרע, אחרת לא היה מוכן בכלל. מדוע מוכן להרגיש רע הוא בעצם רוצה להרגיש רע? אליעד מסביר את הטענה שמוכן להרגיש רע שווה למעשה לרוצה להרגיש רע. ההסבר לכך הוא שכשאדם מוכן לסבול, הוא בעצם כבר בחר בכך ברמה מסוימת. לטענת אליעד, כל פעם שאנחנו אומרים שאנחנו מוכנים לסבול משהו, זו בעצם דרך נסתרת לומר שאנחנו רוצים אותו בדיעבד, גם אם לא רצינו אותו מלכתחילה. זוהי אמירה שמתארת את המורכבות של הרצון האנושי: מצד אחד לא רוצים לסבול, ומצד שני אנחנו מוכנים לקבל את הרע כשהוא כבר קיים. איך אפשר להכיר את עצמך דרך הסבל? ... מביא את הפרדוקס הבא: אם אדם היה מרגיש רק טוב כל הזמן, הוא למעשה היה מאבד את היכולת להבחין בין טוב לרע. במצב כזה, האדם כבר לא היה יודע שהוא מרגיש טוב, כי תחושת הטוב תלויה בהשוואה לתחושת הרע. אליעד מדגים זאת בצורה ברורה: אם אדם מרגיש רע, ואחר כך הוא מרגיש אפילו יותר רע, אז מצב הרע הקודם הופך לטוב ביחס לרע הנוכחי. כלומר, כל תחושה של טוב מבוססת על השוואה למשהו רע יותר. מהו הסוד האמיתי מאחורי הרצון להרגיש רע? אליעד ממשיך וטוען כי סוד ההבנה האמיתי טמון בכך שהאדם לא רק מוכן להרגיש רע, אלא רוצה בכך באופן מוחלט. הוא מסביר שהאדם צריך להגיע להבנה עמוקה שבה הוא ירצה להרגיש רע אך ורק בשביל הרע עצמו, ולא כשלב בדרך למשהו טוב. לדבריו, השלמות הפנימית היא כאשר אדם אומר: אני רוצה להרגיש רע ללא שום תנאי, ואפילו מוכן להרגיש טוב רק כדי להרגיש רע שוב אחר כך. זוהי השלמות שמבטלת את התלות בתחושה של טוב, ומעניקה הבנה עמוקה של המציאות. ... המנגנון הזה הוא שגורם לסבל תמיד להיראות כמשהו חיצוני ולא כאקט של בחירה מודעת, ולכן האדם מרגיש שהוא לכוד בסבל. האם אפשר להשתחרר לגמרי מהרצון להרגיש טוב או רע? אליעד מסכם כי אם אדם יצליח להגיע למצב שבו הוא באמת ובתמים יהיה אדיש לחלוטין ... של שלמות מוחלטת שבה האדם לא תלוי בשום תחושה או חוויה, מצב שאליו שואפים להגיע באמצעות הבנה מוחלטת של המציאות. למה קשה לנו להודות שאנחנו רוצים להרגיש רע? אליעד מסביר את הקושי שלנו להודות בכך שאנחנו רוצים להרגיש רע, כתוצאה מתפיסה חברתית שגורמת לנו להתייחס לרגשות רעים כדבר שלילי ולא רצוי. מכיוון שאנחנו ... שהמציאות העמוקה היא שיש לנו בתוכנו מנגנון שמבקש לחוות את הרע כחלק בלתי נפרד מחיינו. מה זה פרדוקס האושר? איך לקבל את הרע כמו שהוא? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? למה אנחנו מוכנים לסבול? מה הסוד של הרגשות הרעים? האם אנחנו באמת רוצים להרגיש רק טוב? איך להפסיק לפחד מהרגשות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חייב להרגיש רע?, האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה חייב להרגיש רע?, איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, מאמן אישי טלפוני, אימון אישי לחיים בנושאי למה חייב להרגיש רע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:23:17 - wesi1