אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לחשוב חיובי ✔תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:02תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
מדוע כשמנסים לעודד מישהו לפעמים זה רק מחמיר את מצבו?

פעמים רבות אנשים מנסים לעודד חבר שנמצא במצב קשה על ידי אמירות כמו "יהיה בסדר", "אל תדאג", "תחשוב חיובי", אך לפי אליעד כהן, דווקא הניסיון לעודד בדרך זו יכול להחמיר את המצב ולגרום לאותו אדם להיות בדיכאון או בחרדה גדולים יותר. מדוע זה קורה?

מה באמת גורם לאדם להרגיש רע?

אליעד מסביר שהסיבה העמוקה לתחושה רעה של אדם היא תמיד חוסר התאמה בין הרצון שלו לבין המציאות שהוא חווה. לדוגמה, אדם שנפרד מזוגתו מרגיש רע כי הוא רוצה זוגיות, אך המציאות היא שהוא לבד. אדם שמפחד למות חושש שהמציאות תהיה שונה מרצונו לחיות. אם מישהו איבד את הסלולרי שלו, הוא חש חרדה מכך שהוא רוצה את הסלולרי אך המציאות שונה מרצונו - הסלולרי אבד.

מדוע הניסיון לעודד יכול להוביל לחרדה ודיכאון גדולים יותר?

הסיבה לכך היא שהמשפטים שנועדו לעודד כמו "יהיה בסדר", או "אתה תצליח", מחזקים למעשה את התפיסה של האדם שהמציאות חייבת להיות כפי שהוא רוצה. מצד אחד, המשפט "יהיה בסדר" אמור להפחית את הדאגה, אך מצד שני, המשפט הזה גם מחייב שהמציאות תסתדר בדיוק כפי שהאדם רוצה. מכיוון שאותו אדם איננו בטוח שאכן כך יהיה, מיד עולה בו הספק והחרדה: "ואם לא יהיה בסדר?"

אליעד נותן דוגמה של אדם שמפחד למות. אם אומרים לו "אל תדאג, אתה לא תמות", לכאורה מרגיעים אותו, אך בפועל מגדילים את החרדה, כי הוא חושב לעצמו "ואם אני כן אמות?" הוא נתון ללחץ מוגבר, שכן עכשיו הוא מחויב להאמין שהמציאות חייבת להיות שהוא לא ימות, ומכאן הלחץ גדל.

מה קורה כשאומרים למישהו "יהיה בסדר" כשהוא בדיכאון או חרדה?

כשמישהו נמצא בדיכאון או חרדה ואומרים לו משפטים כמו "אל תדאג, תסתדר", או "אתה תמצא עבודה", או "תמצא בת זוג חדשה", נוצר באופן מיידי ספק אצלו. האדם מתחיל לחשוש שהמציאות אולי לא תתאים למה שהוא רוצה. ברגע שאדם מאמין במשפטים האלה, הוא הופך למודאג עוד יותר מהאפשרות שהמציאות לא תהיה כפי שאמרו לו.

דוגמה נוספת לכך היא כשאדם אומר לעצמו: "עד היום הצלחתי בכל דבר, לכן אצליח גם בזה". לכאורה המשפט הזה אמור לעודד אותו, אך בפועל הוא מעלה ספק חדש - "אולי דווקא עכשיו נגמרו לי נקודות הזכות? אולי דווקא עכשיו אכשל?"

כיצד נכון להגיב למי שנמצא במצב שלילי?

לפי אליעד, הגישה הנכונה יותר היא לא לגרום לאדם להאמין שהמציאות חייבת להיות כפי רצונו. במקום זאת, ישנן שתי דרכים אפשריות להתמודד עם תחושת הרע:
  • לשנות את הרצון של האדם כך שהוא יתאים למציאות הקיימת, ואז לא ירגיש רע.
  • לשנות את המציאות כך שתתאים לרצונו של האדם.
לדוגמה, במקום להגיד לאדם שאיבד את הטלפון "אתה תמצא את הטלפון", עדיף לומר לו: "איבדת את הטלפון, אז איבדת, מה כבר קרה?" במקרה הזה האדם לא חש חובה למצוא את הטלפון, ולכן פחות סובל מחרדה.

כיצד להשתמש בעידוד כדי לגרום דווקא לחרדה?

אליעד מסביר באופן פרדוקסלי שאם רוצים דווקא לגרום לאדם להילחץ יותר, אפשר להשתמש בעידוד לכאורה: לומר לו "אל תדאג, אתה בטוח תצליח" - ואז האדם מתחיל להילחץ: "ומה אם לא אצליח?" או לומר לו "למרות שנכשלת כל כך הרבה פעמים עד עכשיו, אתה תצליח הפעם" - לכאורה מעודדים, אבל למעשה מעלים ספק גדול יותר בתוכו.

כיצד נכון להתמודד עם מחשבות שליליות וחרדה פנימית?

כשאדם מרגיש חרדה או פחד מכך שמשהו רע יקרה, אליעד מציע לא לנסות לעודד את עצמו על ידי משפטים כמו "יהיה בסדר", אלא להפך - לנסות לקבל את האפשרות הגרועה מכל. אם אתה פוחד שיקרה משהו רע, כדאי לך לשאול את עצמך - האם באמת קיימת בעיה? מדוע אני חושב שיש כאן בעיה? על ידי שאלת השאלות האלה אפשר להקל על התחושה השלילית בלי להעלות ספקות וחרדות חדשים.

בסיכומו של דבר, אליעד מבהיר כי הניסיון להכריח את המציאות להתאים לרצון, בין אם על ידי עידוד עצמי ובין אם על ידי עידוד מאחרים, רק מחמיר את החרדה והדיכאון, ולכן מומלץ לבחון האם בכלל קיימת בעיה אמיתית ולא להניח מראש שהמציאות חייבת להיות כפי הרצון.
איך יתכן שדווקא כשאתה מנסה לעודד מישהו אתה גורם לו לדיכאון? איך יכול להיות שדווקא כשאתה מנסה לעשות לו טוב אתה גורם לדיכאון להתעצם?

נאמר שאדם נפרד מבת זוגו, הוא בדיכאון מכך וכאשר אתה מנסה לעודדו, למעשה אתה מכניס אותו לדיכאון גדול עוד יותר?

התשובה פשוטה. כאשר לאדם רע, תחושתו נגרמת משום שהמציאות נגד רצונו. אם אדם אחר מנסה לעזור לו ובין אם אדם מנסה לעודד את עצמו, ואז הסיבוך גדול עוד יותר. כמו שנאמר "תתעודד, המצב יכול להיות יותר גרוע", ואז הוא מתעודד והמצב אכן הופך יותר גרוע. מה הכוונה?

כאשר אומרים למישהו "יהיה בסדר", בעצם חייו נהרסים, כי למעשה אומרים לו אתה אמור להקשיב טוב כי יהיה בסדר, ואם לא יהיה בסדר?

מבחינת האמת כאשר מישהו אומר אני מפחד שאני הולך למות, מצד האמת צריך להגיד "או קי, אז תמות". מצד שני אם תגיד לו "אל תדאג, אתה לא תמות", אז הוא אומר לעצמו "ואם אני כן אמות?

נאמר שמישהו איבד את הסלולרי, אם תגיד לו "אתה תמצא את הסלולרי, לכאורה אתה מעודד אותו אבל למעשה אתה מכניס אותו לחרדה כי אתה אומר שהוא חייב למצוא את מה שאיבד. ואם לא ימצא את הטלפון? אפשר להגיד, "תקשיב אם איבדת את הטלפון, איבדת את הטלפון, מה זה משנה, אז מה?"

העניין הוא שהרבה פעמים אדם מול עצמו אומר לעצמו יהיה בסדר, יהיה טוב, אאמין בעצמי... כך הוא מסבך את עצמו עוד יותר. ברגע שאתה מאמין בעצמך מיד נוצר הספק, ואם לא אצליח, ואם אכשל, ואם זה לא יעבוד, ואם נגמרו נקודות הזכות.

גם אחד שאומר לעצמו "אני הצלחתי בחיים בכל דבר עד היום, כנראה שגם בזה אצליח, למה זה לא עובד לו? כי יתכן שיגיד "אולי סיימתי את נקודות הזכות, אולי דווקא עכשיו אכשל".

לכן כשמישהו אומר לך "אל תדאג, יהיה טוב", בהיבט מסוים הוא עוזר לך אבל בהיבט אחר הוא עושה לך רע.

נחדד את הדברים. אדם מפחד וחש רע כשהוא חושש שהמציאות לא תהיה לפי רצונו. יש שתי דרכים לפעול כדי שלא יהיה רע - או לשנות את הרצון או לשנות את המציאות. כשמישהו אומר לך "יהיה בסדר", למעשה הוא אומר לך "אל תדאג, המציאות תהיה כרצונך". כיון שאינך בטוח שהמציאות תהיה כרצונך, תחושתך הופכת רעה עוד יותר. כשמישהו אומר "אל תדאג, אתה תסתדר, אתה תמצא עבודה, תמצא מה לאכול, אל תדאג, יהיה בסדר" למעשה הוא גם מלחיץ אותך כי אם המציאות לא תהיה כזו, מה יקרה, רע מאוד.

אם מישהו אומר לך "אל תדאג, גם אם תמות ברעב, לא קרה כלום", הוא אומר מלחיץ אותך, זה מה שיקרה?

קיימים שני מחויבים. או להחליש לך את הרצון או לגרום לך להאמין שהמציאות תהיה כרצונך.

כשמישהו אומר לך, אל תדאג, יהיה טוב, יהיה בסדר, תחשוב חיובי, תסתדר, למעשה הוא מחליש אצלך את הספק, אבל מחזק בך את הרצון שהמציאות חייבת להיות כרצונך, אבל במקרה זה יהיה לך יותר רע כי אינך בטוח שהמציאות תהיה כרצונך. לכן כשאומרים לך יהיה בסדר, אל תדאג, הרבה פעמים הוא מלחיץ אותך בכך שגורם לך להרהר "ואם לא יהיה בסדר?"

לכן כשמישהו אומר "רע לי" התשובה היא "בסדר, אז תסבול", הרבה יותר להגיד "אל תדאג, אתה תצא מזה". ה"תצא מזה" עוד יותר מלחיץ כי מיד נשאלת השאלה "ואם לא אצא מזה"?

איפה המקומות שאתה עצמך אומר לעצמך "יהיה בסדר"? ואז אתה הופך עוד יותר לחוץ. ככל שאתה מאמין בעצמך אתה הופך לחוץ עוד יותר. אם אתה מפחד שיקרה לך משהו, נסה לזרום עם האפשרות.

בפועל, כשמישהו בא ואמר "רע לי", אפשר להגיד לו, "אל תדאג, יהיה בסדר", אבל תזכור שכשאתה אומר למישהו "יהיה בסדר", אתה גורם לו גם רע כי אתה גורם לו לחשוב שהוא חייב להצליח. מישהו שטוען שיש לו בעיה, הטוב ביותר הוא לשאול אותו "אתה בטוח שיש לך בעיה?" זה הכי טוב. לשאול "איך אתה יודע שיש בעיה?"

לפעמים אתה רוצה להלחיץ מישהו תגיד "אל תדאג, אתה תצליח", ואז הוא מתחיל לפחד "ואם לא אצליח", תגיד לו "למרות שנכשלת עד היום, אתה תצליח" כאילו לעודד אותו אבל למעשה להכניס לו ספק. או "אל תדאג, החיים שלך לא יהרסו, נוציא אותך מזה" מיד מתעורר הספק "ואם לא תוציא אותי מזה, הם יהרסו"?
מחשבה חיובית התמודדות עם פחד ניסיון קשיים לשאול את עצמך להתמודד עם פחד איך לזכור נמצא בדיכאון איך לחשוב חיובי חרדה או פחד איך לעודד מישהו אופטימי אופטימיות איך לחשוב חיובי האם יהיה בסדר האם יהיה טוב חיוביות חשיבה חשיבה אופטימית חשיבה חיובית חשיבה נכונה חשיבה שלילית יהיה בסדר יהיה טוב לחשוב חיובי לחשוב שלילי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות שלילי שליליות תחשוב חיובי תחשוב חיובי יהיה חיובי תחשוב טוב תחשוב טוב יהיה טוב
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לחשוב חיובי, איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לחשוב חיובי, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
חושב שאני משוגע עוצמת הפחד איך להיגמל מהתמכרות לפורנו? אחדות אלוהית קשב וריכוז אצל ילדים מחמאה לאהוב בלי לפחד כדורים נגד חרדה אהבה עצמית למתחילים אהבה עצמית ללא תנאים אהבה עצמית משפיעה על האמונה שאוהבים אותך למה שהיא תאהב אותי? מאושר באמצעות תיאום ציפיות עם המציאות האם ניתן להיות מאושר בשלמות? הפקת הנאה מינית מכאב לעשות סקס עם אחרים להיות שלם עם החלטה התמודדות עם קושי להחליט להתמודד עם זיכרונות להתמודד עם ילד מכה הצלחה בחיים תעשה לך טוב מה המטרה שלי? מתעניין במוצר לשכנע אותו שאת צודקת פטירה של ילדה לפתח את השכל של הילד שלך אמת של מורה רוחני אל תאמין למורה רוחני הפרעה נפשית אצל מבוגרים פוסט טראומה מהילדות לכתוב לאקס איך לגלות אמפתיה כלפי האקס? הגדלת טווחי תנועה באימון שריר הישבן האם אלוהים מעל המקום? האם אפשר לראות את אלוהים? מה זה הארה רוחנית? איך לזהות מורה מואר? להפוך להיות אלוהים האמיתי לחזור להיות אלוהים שכנוע כסף כסף מביא אושר מהות החיים מהי משמעות החיים? ליהנות מתחושות להתמודד עם פרסום שלילי תהליך בחירה תחושת בחירה העולם נברא תכלית לבריאה עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, מאמן אישי לחיים, מאמן אישי לילדים נוער והורים בתחום לחשוב חיובי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.8750 שניות - עכשיו 05_03_2026 השעה 02:16:51 - wesi1