אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אופטימיות ✔תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:02תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
מדוע כשמנסים לעודד מישהו לפעמים זה רק מחמיר את מצבו?

פעמים רבות אנשים מנסים לעודד חבר שנמצא במצב קשה על ידי אמירות כמו "יהיה בסדר", "אל תדאג", "תחשוב חיובי", אך לפי אליעד כהן, דווקא הניסיון לעודד בדרך זו יכול להחמיר את המצב ולגרום לאותו אדם להיות בדיכאון או בחרדה גדולים יותר. מדוע זה קורה?

מה באמת גורם לאדם להרגיש רע?

אליעד מסביר שהסיבה העמוקה לתחושה רעה של אדם היא תמיד חוסר התאמה בין הרצון שלו לבין המציאות שהוא חווה. לדוגמה, אדם שנפרד מזוגתו מרגיש רע כי הוא רוצה זוגיות, אך המציאות היא שהוא לבד. אדם שמפחד למות חושש שהמציאות תהיה שונה מרצונו לחיות. אם מישהו איבד את הסלולרי שלו, הוא חש חרדה מכך שהוא רוצה את הסלולרי אך המציאות שונה מרצונו - הסלולרי אבד.

מדוע הניסיון לעודד יכול להוביל לחרדה ודיכאון גדולים יותר?

הסיבה לכך היא שהמשפטים שנועדו לעודד כמו "יהיה בסדר", או "אתה תצליח", מחזקים למעשה את התפיסה של האדם שהמציאות חייבת להיות כפי שהוא רוצה. מצד אחד, המשפט "יהיה בסדר" אמור להפחית את הדאגה, אך מצד שני, המשפט הזה גם מחייב שהמציאות תסתדר בדיוק כפי שהאדם רוצה. מכיוון שאותו אדם איננו בטוח שאכן כך יהיה, מיד עולה בו הספק והחרדה: "ואם לא יהיה בסדר?"

אליעד נותן דוגמה של אדם שמפחד למות. אם אומרים לו "אל תדאג, אתה לא תמות", לכאורה מרגיעים אותו, אך בפועל מגדילים את החרדה, כי הוא חושב לעצמו "ואם אני כן אמות?" הוא נתון ללחץ מוגבר, שכן עכשיו הוא מחויב להאמין שהמציאות חייבת להיות שהוא לא ימות, ומכאן הלחץ גדל.

מה קורה כשאומרים למישהו "יהיה בסדר" כשהוא בדיכאון או חרדה?

כשמישהו נמצא בדיכאון או חרדה ואומרים לו משפטים כמו "אל תדאג, תסתדר", או "אתה תמצא עבודה", או "תמצא בת זוג חדשה", נוצר באופן מיידי ספק אצלו. האדם מתחיל לחשוש שהמציאות אולי לא תתאים למה שהוא רוצה. ברגע שאדם מאמין במשפטים האלה, הוא הופך למודאג עוד יותר מהאפשרות שהמציאות לא תהיה כפי שאמרו לו.

דוגמה נוספת לכך היא כשאדם אומר לעצמו: "עד היום הצלחתי בכל דבר, לכן אצליח גם בזה". לכאורה המשפט הזה אמור לעודד אותו, אך בפועל הוא מעלה ספק חדש - "אולי דווקא עכשיו נגמרו לי נקודות הזכות? אולי דווקא עכשיו אכשל?"

כיצד נכון להגיב למי שנמצא במצב שלילי?

לפי אליעד, הגישה הנכונה יותר היא לא לגרום לאדם להאמין שהמציאות חייבת להיות כפי רצונו. במקום זאת, ישנן שתי דרכים אפשריות להתמודד עם תחושת הרע:
  • לשנות את הרצון של האדם כך שהוא יתאים למציאות הקיימת, ואז לא ירגיש רע.
  • לשנות את המציאות כך שתתאים לרצונו של האדם.
לדוגמה, במקום להגיד לאדם שאיבד את הטלפון "אתה תמצא את הטלפון", עדיף לומר לו: "איבדת את הטלפון, אז איבדת, מה כבר קרה?" במקרה הזה האדם לא חש חובה למצוא את הטלפון, ולכן פחות סובל מחרדה.

כיצד להשתמש בעידוד כדי לגרום דווקא לחרדה?

אליעד מסביר באופן פרדוקסלי שאם רוצים דווקא לגרום לאדם להילחץ יותר, אפשר להשתמש בעידוד לכאורה: לומר לו "אל תדאג, אתה בטוח תצליח" - ואז האדם מתחיל להילחץ: "ומה אם לא אצליח?" או לומר לו "למרות שנכשלת כל כך הרבה פעמים עד עכשיו, אתה תצליח הפעם" - לכאורה מעודדים, אבל למעשה מעלים ספק גדול יותר בתוכו.

כיצד נכון להתמודד עם מחשבות שליליות וחרדה פנימית?

כשאדם מרגיש חרדה או פחד מכך שמשהו רע יקרה, אליעד מציע לא לנסות לעודד את עצמו על ידי משפטים כמו "יהיה בסדר", אלא להפך - לנסות לקבל את האפשרות הגרועה מכל. אם אתה פוחד שיקרה משהו רע, כדאי לך לשאול את עצמך - האם באמת קיימת בעיה? מדוע אני חושב שיש כאן בעיה? על ידי שאלת השאלות האלה אפשר להקל על התחושה השלילית בלי להעלות ספקות וחרדות חדשים.

בסיכומו של דבר, אליעד מבהיר כי הניסיון להכריח את המציאות להתאים לרצון, בין אם על ידי עידוד עצמי ובין אם על ידי עידוד מאחרים, רק מחמיר את החרדה והדיכאון, ולכן מומלץ לבחון האם בכלל קיימת בעיה אמיתית ולא להניח מראש שהמציאות חייבת להיות כפי הרצון.
איך יתכן שדווקא כשאתה מנסה לעודד מישהו אתה גורם לו לדיכאון? איך יכול להיות שדווקא כשאתה מנסה לעשות לו טוב אתה גורם לדיכאון להתעצם?

נאמר שאדם נפרד מבת זוגו, הוא בדיכאון מכך וכאשר אתה מנסה לעודדו, למעשה אתה מכניס אותו לדיכאון גדול עוד יותר?

התשובה פשוטה. כאשר לאדם רע, תחושתו נגרמת משום שהמציאות נגד רצונו. אם אדם אחר מנסה לעזור לו ובין אם אדם מנסה לעודד את עצמו, ואז הסיבוך גדול עוד יותר. כמו שנאמר "תתעודד, המצב יכול להיות יותר גרוע", ואז הוא מתעודד והמצב אכן הופך יותר גרוע. מה הכוונה?

כאשר אומרים למישהו "יהיה בסדר", בעצם חייו נהרסים, כי למעשה אומרים לו אתה אמור להקשיב טוב כי יהיה בסדר, ואם לא יהיה בסדר?

מבחינת האמת כאשר מישהו אומר אני מפחד שאני הולך למות, מצד האמת צריך להגיד "או קי, אז תמות". מצד שני אם תגיד לו "אל תדאג, אתה לא תמות", אז הוא אומר לעצמו "ואם אני כן אמות?

נאמר שמישהו איבד את הסלולרי, אם תגיד לו "אתה תמצא את הסלולרי, לכאורה אתה מעודד אותו אבל למעשה אתה מכניס אותו לחרדה כי אתה אומר שהוא חייב למצוא את מה שאיבד. ואם לא ימצא את הטלפון? אפשר להגיד, "תקשיב אם איבדת את הטלפון, איבדת את הטלפון, מה זה משנה, אז מה?"

העניין הוא שהרבה פעמים אדם מול עצמו אומר לעצמו יהיה בסדר, יהיה טוב, אאמין בעצמי... כך הוא מסבך את עצמו עוד יותר. ברגע שאתה מאמין בעצמך מיד נוצר הספק, ואם לא אצליח, ואם אכשל, ואם זה לא יעבוד, ואם נגמרו נקודות הזכות.

גם אחד שאומר לעצמו "אני הצלחתי בחיים בכל דבר עד היום, כנראה שגם בזה אצליח, למה זה לא עובד לו? כי יתכן שיגיד "אולי סיימתי את נקודות הזכות, אולי דווקא עכשיו אכשל".

לכן כשמישהו אומר לך "אל תדאג, יהיה טוב", בהיבט מסוים הוא עוזר לך אבל בהיבט אחר הוא עושה לך רע.

נחדד את הדברים. אדם מפחד וחש רע כשהוא חושש שהמציאות לא תהיה לפי רצונו. יש שתי דרכים לפעול כדי שלא יהיה רע - או לשנות את הרצון או לשנות את המציאות. כשמישהו אומר לך "יהיה בסדר", למעשה הוא אומר לך "אל תדאג, המציאות תהיה כרצונך". כיון שאינך בטוח שהמציאות תהיה כרצונך, תחושתך הופכת רעה עוד יותר. כשמישהו אומר "אל תדאג, אתה תסתדר, אתה תמצא עבודה, תמצא מה לאכול, אל תדאג, יהיה בסדר" למעשה הוא גם מלחיץ אותך כי אם המציאות לא תהיה כזו, מה יקרה, רע מאוד.

אם מישהו אומר לך "אל תדאג, גם אם תמות ברעב, לא קרה כלום", הוא אומר מלחיץ אותך, זה מה שיקרה?

קיימים שני מחויבים. או להחליש לך את הרצון או לגרום לך להאמין שהמציאות תהיה כרצונך.

כשמישהו אומר לך, אל תדאג, יהיה טוב, יהיה בסדר, תחשוב חיובי, תסתדר, למעשה הוא מחליש אצלך את הספק, אבל מחזק בך את הרצון שהמציאות חייבת להיות כרצונך, אבל במקרה זה יהיה לך יותר רע כי אינך בטוח שהמציאות תהיה כרצונך. לכן כשאומרים לך יהיה בסדר, אל תדאג, הרבה פעמים הוא מלחיץ אותך בכך שגורם לך להרהר "ואם לא יהיה בסדר?"

לכן כשמישהו אומר "רע לי" התשובה היא "בסדר, אז תסבול", הרבה יותר להגיד "אל תדאג, אתה תצא מזה". ה"תצא מזה" עוד יותר מלחיץ כי מיד נשאלת השאלה "ואם לא אצא מזה"?

איפה המקומות שאתה עצמך אומר לעצמך "יהיה בסדר"? ואז אתה הופך עוד יותר לחוץ. ככל שאתה מאמין בעצמך אתה הופך לחוץ עוד יותר. אם אתה מפחד שיקרה לך משהו, נסה לזרום עם האפשרות.

בפועל, כשמישהו בא ואמר "רע לי", אפשר להגיד לו, "אל תדאג, יהיה בסדר", אבל תזכור שכשאתה אומר למישהו "יהיה בסדר", אתה גורם לו גם רע כי אתה גורם לו לחשוב שהוא חייב להצליח. מישהו שטוען שיש לו בעיה, הטוב ביותר הוא לשאול אותו "אתה בטוח שיש לך בעיה?" זה הכי טוב. לשאול "איך אתה יודע שיש בעיה?"

לפעמים אתה רוצה להלחיץ מישהו תגיד "אל תדאג, אתה תצליח", ואז הוא מתחיל לפחד "ואם לא אצליח", תגיד לו "למרות שנכשלת עד היום, אתה תצליח" כאילו לעודד אותו אבל למעשה להכניס לו ספק. או "אל תדאג, החיים שלך לא יהרסו, נוציא אותך מזה" מיד מתעורר הספק "ואם לא תוציא אותי מזה, הם יהרסו"?
אל תדאג יהיה טוב פנימית הכוונה רגש פנימיות השאלה שאלות הרצון של האדם יכול להיות יותר גרוע שאלת שאלות תחושת רע אופטימי אופטימיות חיוביות חשוב חיובי חשיבה חשיבה אופטימית חשיבה חיובית חשיבה נכונה חשיבה שלילית יהיה בסדר יהיה טוב לחשוב לחשוב חיובי לחשוב שלילי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות מחשבות חיוביות מחשבות שליליות שלילי שליליות שלילית תחשוב חיוב תחשוב חיובי תחשוב חיובי יהיה חיובי תחשוב טוב תחשוב טוב יהיה טוב
מצליחנות אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים?
מצליחנות אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים?
... אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא ... איך להצליח בחיים? מה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות ואיך זה משפיע על ... אליעד כהן דיבר על נושא של מצליחנות, אופטימיות ופסימיות. הוא ציין את ... כישלון. הנושא המרכזי היה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות, ואליעד שאל את ... את האדם המצליח - האם הוא יותר אופטימי או פסימי? תשובתו הייתה כי לא האופטימיות ולא הפסימיות הם מה שמאפיין ... אלא הריאליזם. אליעד הסביר כי אופטימיות ופסימיות עשויות להיות ... תמיד מביאות להצלחה. מהן התכונות של אופטימיות ופסימיות? אליעד הסביר את מהות האופטימיות והפסימיות: - אופטימיות: אדם אופטימי תמיד מקווה שהדברים יסתדרו ... הוא יחשוב שהמצב ייכשל. אליעד ציין שהאופטימיות והפסימיות הם גישות שיכולות ... לדוגמה, כאשר המצב רע באמת, אדם אופטימי מדי עשוי להימנע מלקבל החלטות ... כשיש לו סיכוי להצליח. מה הבעיה באופטימיות יתר ופסימיות יתר? אליעד ... יכולים להתחלק לשני סוגים: 1. לוזרים אופטימיים מדי - אנשים שמאמינים שהכל ... כי המצליחנים האמיתיים לא מסתמכים על אופטימיות או פסימיות. במקום זאת, הם ... לבחון את המצב בפועל. למה לא להיות אופטימי או פסימי? אליעד הדגיש כי אופטימיות ופסימיות הן סיסמאות ריקות של לוזרים. אנשים שמבוססים על אופטימיות יכשלו אם המציאות לא תואמת ... והזמין. איך לחשוב ריאלית? מה זה אופטימיות? מה זה פסימיות? איך להצליח ... כמו מצליחן? תחשוב טוב יהיה טוב, אופטימיות יתר, פסימיות יתר, חשיבה ...
הדחקה רגשית, התכחשות, מאניה דיפרסיה, מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, אופטימיות שקרית, חשיבה חיובית, חצי הכוס המלאה, חוסר מצב רוח, דיכאון, עצבות, יאוש, חרדה, תחושות רעות, בלי סיבה
הדחקה רגשית, התכחשות, מאניה דיפרסיה, מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, אופטימיות שקרית, חשיבה חיובית, חצי הכוס המלאה, חוסר מצב רוח, דיכאון, עצבות, יאוש, חרדה, תחושות רעות, בלי סיבה
... רגשית, התכחשות, מאניה דיפרסיה, מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, אופטימיות שקרית, חשיבה חיובית, חצי הכוס המלאה, חוסר מצב רוח, דיכאון, עצבות, יאוש, חרדה, תחושות רעות, בלי סיבה למה אנשים חווים מצבי רוח משתנים ללא סיבה ברורה? הסיבה המרכזית לכך ... בין שמחה לדיכאון, היא תהליך של הדחקה רגשית והתכחשות לרגשות השליליים שנמצאים בתת - המודע. אליעד כהן מסביר שכאשר אדם חי כל הזמן בתחושה של אופטימיות שקרית וחושב תמיד בצורה חיובית (לראות את חצי הכוס המלאה), הוא למעשה בונה סביבו מציאות שקרית ומתעלם מהבעיות האמיתיות הקיימות בחייו. כאשר אדם חי בצורה כזו, הוא לא מטפל ... כגישה נכונה ובריאה לחיים, אך אליעד כהן מבהיר כי לא תמיד היא מועילה. כאשר חשיבה חיובית מתעלמת לחלוטין מהמציאות השלילית, היא הופכת לאופטימיות שקרית, שמובילה למצב של התכחשות. אנשים כאלה אומרים לעצמם הכל בסדר, גם כשהם יודעים בתת - המודע שהמציאות היא אחרת. מצב זה יכול להחזיק מעמד לזמן מסוים, אך בשלב מסוים ... שאני במשקל עודף, ובוחר להמשיך לאכול. הוא לא יופתע מהמשקל הגבוה, ולכן גם לא יחווה משבר נפשי ברגע שיצטרך להתמודד עם האמת. למה דווקא אנשים אופטימיים קיצוניים סובלים יותר? אופטימיים קיצוניים, אלה שרואים תמיד רק את הטוב, נוטים להתעלם מבעיותיהם באופן עקבי. הם חוזרים על מנטרות כמו תמיד יהיה בסדר או הכל לטובה, ובכך צוברים ומגדילים את הפער בין המציאות ... זאת, אדם מאוזן, שיודע לקבל את הרע לצד הטוב ולא מתעלם מהבעיות, לא חווה זעזועים חזקים באותה עוצמה. אליעד מציין במפורש שהבעיה היא לא בעצם האופטימיות, אלא בהתכחשות ובשקר שהאדם יוצר סביבו. כאשר האופטימיות היא בחירה מודעת, עם הבנה של הסיכונים, היא לא הופכת לבעיה. הבעיה נוצרת רק כשהאופטימיות מגיעה מתוך התכחשות מוחלטת למציאות השלילית. מה המשמעות של ההצהרה אני לא מפחד? ההצהרה אני לא מפחד לעיתים קרובות מסתירה פחד עמוק עוד יותר. אנשים שמצהירים שאין להם פחדים ... זאת, אדם שמכחיש את הפחד שלו ומדחיק אותו, עשוי לחוות מצבי רוח משתנים, מאניה - דיפרסיה, דיכאון פתאומי, וחרדה ללא סיבה ברורה. האם להיות אופטימי זה רע? אליעד לא טוען שאופטימיות היא דבר שלילי בהכרח. הוא מבהיר כי השאלה היא לא האם אופטימיות היא טובה או רעה, אלא האם האופטימיות מגיעה מתוך מודעות או מתוך הכחשה והדחקה. אדם שבוחר לראות את חצי הכוס המלאה, אך מודע לכך שיש גם חצי כוס ריקה, לא יחווה משברים נפשיים חזקים, כיוון שהוא אינו מתכחש למציאות. לעומת זאת, מי שמכריח את עצמו להיות תמיד אופטימי ומתכחש לחלוטין לחצי הכוס הריקה, מסתכן בנפילה קשה כשהאמת תתגלה לו בסופו של דבר. למה יש לי מצבי רוח משתנים? הדחקה רגשית והכחשה מאניה דיפרסיה ללא סיבה למה אני מרגיש חרדה בלי סיבה? אופטימיות שקרית וחשיבה חיובית איך להתמודד עם דיכאון ועצבות? האם אופטימיות יכולה להזיק? ...
חרדה מוכללת, חרדה כללית, פחד לא ידוע, פחד מהלא נודע, פחד ללא סיבה, חרדה ללא סיבה, חרדה בלי סיבה, מפחד בלי סיבה, אופטימיות יתר, אין ארוחות חינם, מאניה דיפרסיה, התמכרות למתוק, לכל דבר יש מחיר
חרדה מוכללת, חרדה כללית, פחד לא ידוע, פחד מהלא נודע, פחד ללא סיבה, חרדה ללא סיבה, חרדה בלי סיבה, מפחד בלי סיבה, אופטימיות יתר, אין ארוחות חינם, מאניה דיפרסיה, התמכרות למתוק, לכל דבר יש מחיר
... ללא סיבה, חרדה בלי סיבה, מפחד בלי סיבה, אופטימיות יתר, אין ארוחות חינם, מאניה דיפרסיה, התמכרות למתוק, לכל דבר יש מחיר מהי חרדה מוכללת ולמה אנשים סובלים ממנה? חרדה מוכללת היא מצב שבו אדם מפחד ממשהו לא ברור, ללא ... שהטוב לא יכול להימשך לנצח. מהו הקשר בין אופטימיות יתר למאניה דיפרסיה? אליעד כהן מקשר בין מצב של אופטימיות יתר לבין מאניה דיפרסיה (הפרעה דו - קוטבית). הוא מסביר שאדם אשר חווה הצלחה קיצונית ומתחיל להאמין שהוא מושלם, גאון או אפילו אלוהים, מגיע למצב של אופטימיות מוגזמת. ככל שהאופטימיות יותר קיצונית ולא ריאלית, כך ההתרסקות והדיפרסיה שיגיעו אחר כך יהיו קשות יותר. הדיפרסיה נוצרת כי האדם מגלה שהאופטימיות שלו הייתה שקרית, ואז הוא מרגיש תחושה קשה של חוסר ערך ודיכאון. אליעד משתמש במטאפורה של מים - מים, כמו אדם שנמצא בים, צמא מאוד, שותה מים מלוחים, וצמא אף יותר. כך גם ... איך להתמודד עם שנאה עצמית? מה הקשר בין אופטימיות יתר למאניה דיפרסיה? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? ממה נובעת מאניה דיפרסיה? ממה נובעים שינויים קיצוניים במצב הרוח? ממה נובעת התמכרות לסוכר? ממה נובעת התמכרות למתוק? ... את החסרונות שלך? מהי שמחת יתר? מהי אופטימיות יתר? מהי חיוביות יתר? מהו ביטחון עצמי מופרז? מה המחיר של אמונה באלוהים? אין מתנות חינם ...
אופטימיות / פסימיות - מה טוב / רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר?
אופטימיות פסימיות - מה טוב רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר? כאשר יש לאדם ספק לגבי מה שיקרה בעתיד, במצב כזה, אופטימיות היא, כאשר הוא מקווה לטוב ומאמין שיהיה טוב. ופסימיות היא, כאשר הוא מעדיף לחשוב שלא יהיה טוב. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לשתי צורות החשיבה האלו, יש יתרונות וחסרונות. האופטימיות, מאפשרת לאדם להרגיש טוב יותר בהווה, אך היא לפעמים מסתירה ממנו את הסיכונים שיש לו בדרך. לעומת זאת, הפסימיות גורמת לאדם להרגיש פחות טוב בהווה, אך היא ... של המצב. והשאלה היא, מה טוב יותר, אופטימיות או פסימיות? תשובה: המצב האידיאלי הוא, לראות את המציאות כפי מה שהיא באמת. על האדם לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי, אלא להיות מציאותי. כאשר האדם לא רואה את האמת ולא מבין מה בדיוק יקרה, על ידי זה יש לו את ההתלבטות, האם לקוות לטוב או לא. והדבר הטוב ... ואז ממילא הוא לא צריך להיות, לא אופטימי ולא פסימי, מאחר שהוא מציאותי. כמו כן יש להוסיף, כי העניין הנל נכון גם לגבי כל שאר התחומים שיש בחיים. בכל פעם שיש לאדם ספק באיזה עניין, הדבר הטוב ביותר ... ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי אופטימיות ופסימיות שייכות, רק כאשר האדם לא מספיק מרוצה מהמצב שלו ברגע הזה. כאשר יש לאדם ספקות וחששות לגבי העתיד, הדבר הזה גורם לו לכך שהוא לא יוכל להיות בשקט נפשי ברגע הזה. ואז הוא מנסה להיות אופטימי, כדי לחשוב שהכל יהיה טוב, וכדי להירגע ברגע הזה של ההווה. אך, כאשר יש לאדם הסתכלות נכונה על החיים, וכאשר האדם יודע לקחת את הכל בפרופורציה הנכונה, וכאשר ... על ידי זה הוא לא צריך להיות, לא אופטימי ולא פסימי, אלא הוא יכול לראות את הדברים כפי מה שהם. כי כל זמן שיש לאדם חששות מהעתיד, הרי שיש לאדם אינטרס כלשהו, האם להיות אופטימי או פסימי. אך כאשר האדם חי בשלום עם המציאות, ויודע למצוא את הטוב שיש בכל דבר, על ידי זה הוא לא חושש מכך שבעתיד יקרה משהו נגד רצונו, וממילא הוא לא מנסה להיות אופטימי, כדי להרגיש יותר טוב, והוא גם לא צריך להיות פסימי, כדי להבין שאולי הוא לא יצליח. אלא, הוא פשוט מציאותי, ומסתכל על הדברים כפי מה שהם, ומקבל אותם כפי מה ...
אופטימיות / חשיבה אופטימית / חשיבה חיובית / שמחה / תקווה - מהי מהותן?
אופטימיות חשיבה אופטימית חשיבה חיובית שמחה תקווה - מהי מהותן? השורש של החשיבה האופטימית ושל החשיבה החיובית הוא השכל. אופטימיות = האמונה שהכל לטובה ושהכל יתהפך לטובה. מהו ... דבר יש סיבה, הרי שיש גם תכלית טובה לכך שהמציאות כפי שהיא. אלא מה? כאשר האדם אינו יודע עדיין את הסיבה הטובה של המציאות, אז הוא משתמש באופטימיות. אופטימיות = לחפש את מה שטוב. כל דבר נעשה למען תכלית כלשהי. התכלית הסופית היא שהאדם מרגיש טוב. אופטימיות מקרבת את האדם אל התכלית הסופית. ככל שיש לאדם יותר שכל אמיתי, כך הוא יותר אופטימי וחושב יותר בצורה חיובית. מי אינו צריך לחשוב בצורה חיובית ואופטימית? תשובה: מי שהשכל שלו שלם ומבין בשלמות את המציאות. כאשר האדם מבין בשלמות את המציאות, הוא רואה את הטוב שיש בכל דבר ודבר. וממילא הוא אינו נזקק להשתמש בחשיבה חיובית ואופטימית , משום שהוא רואה ומרגיש את השלמות בכל דבר. כאשר האדם מבין את המציאות, הוא חווה שמחה תמידית ואינו נזקק לאופטימיות משום שהוא חי את המציאות שאליו היא רוצה ...
חשיבה חיובית, אמונה עצמית, אופטימיות, ביטחון עצמי, חשיבה שלילית, חוסר אמונה עצמית, פסימיות
... חיובית, אמונה עצמית, אופטימיות, ביטחון עצמי, חשיבה שלילית, חוסר אמונה עצמית, פסימיות ובו יתבאר, כיצד והאם חשיבה חיובית פסיכולוגיה חיובית אופטימיות להאמין בעצמך וכיוב, האם הדברים האלו באמת עוזרים להתמודד עם חרדות, או לא? והתשובה היא, שבאופן יחסי, חשיבה חיובית וכל שאר השיטות כיוב, אכן כן עוזרות לאדם ... מחוסר ביטחון עצמי ומחוסר אמונה עצמית, למרות שהוא מנסה להיות אופטימי ולחשוב בחשיבה חיובית ולהאמין בעצמו וכיוב. כי הספק, הוא תמיד קיים בליבו של האדם, ופסיכולוגיה חיובית חשיבה חיובית וכיוב, לא באמת יכולות לעזור לאדם באופן מוחלט. ולא רק שחשיבה חיובית לא תמיד עוזרת, אלא שלפעמים, חשיבה חיובית אופטימיות אמונה עצמית וכיוב, רק מגדילה לאדם את הפרעות החרדה ואת הפחדים שלו. ולמה? כי לפעמים, חשיבה חיובית, היא סוג של הכחשה עצמית. שהאדם מתכחש לכך שהמצב שלו באמת גרוע מבחינת המציאות, והוא משקר לעצמו וחושב בחשיבה חיובית ואופטימית, שיהיה לו רק טוב וכיוב, למרות שלא כך הוא הדבר. וכאשר האדם מאמין בעצמו בדבר שהוא אינו אמיתי, וכאשר יש לאדם ביטחון עצמי גבוה שקרי, למרות שבאמת הוא לא יכול לעשות ... רק משקר את עצמו וחושב חשיבה חיובית ומאמין בעצמו וחושב בצורה אופטימית ומעמיד פנים שיש לו ביטחון עצמי. והלב שיודע את האמת, הוא מפחד עוד יותר, שמא יקרה דבר רע. כי האדם מבין, שהוא רק משקר את עצמו. ואין הכוונה לומר שעל האדם לחשוב ... או לא להאמין בעצמו עם ביטחון עצמי נמוך, ועל האדם להפסיק להיות אופטימי או פסימי לגבי המצב שלו ולגבי המציאות. ובמקום כל צורות המחשבה האלו, על האדם לנסות להיצמד אל האמת באשר היא כפי מה שהיא, בלי לכער אותה ובלי ליפות אותה בשקר. אלא ...
אופטימיות, פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
אופטימיות, פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית ובו יתבאר העניין של אופטימיות וחשיבה אופטימית (חצי הכוס המלאה חשיבה חיובית וכיוב), מול פסימיות וחשיבה פסימית (חצי הכוס הריקה חשיבה שלילית וכיוב). ואופטימיות פירושה, שהאדם חושב שהדברים יסתדרו לטובה. אך פסימיות לעומתה, פירושה, שהאדם חושב שהדברים יסתדרו ... הוא לרעתו או לטובתו. והאדם האופטימי יאמר, שהדבר הוא לטובה, ושצריך לחשוב בצורה חיובית, ושהכל לטובה, ושצריך להסתכל על חצי הכוס המלאה, ... דבר, האם הוא טוב או רע. אז האופטימי יאמר, שהדבר הוא לטובה ויסתכל על היתרונות של הדבר. והפסימי יאמר, שהדבר הוא לרעה, ויסתכל על החסרונות ... וגם חסרונות, גם בחשיבה אופטימית וחיובית, וגם בחשיבה פסימית ושלילית. ולמה? כי מי שחושב חיובי וחושב בצורה אופטימית, הוא בעצם מצליח לדחות את הרע, לזמן מאוחר יותר. כי גם מי שחושב בצורה אופטימית, גם הוא לא תמיד מצליח להשיג את המטרות שלו. ואם המציאות היא לרעת האדם, החשיבה האופטימית שלו, לא תעזור לו. אלא, שבטווח המיידי, החשיבה האופטימית עוזרת לאדם, לא להתאכזב כבר עכשיו מהרע שקורה לו, אלא לדחות את הרע הזה לזמן מאוחר יותר, אם הוא יקרה, ... יקרה לו רע בעתיד. והחשיבה האופטימית, דוחה את הרע, כמה שיותר. וזה נראה כיתרון של החשיבה האופטימית והחשיבה החיובית. אבל בחשיבה אופטימית, יש גם חיסרון גדול מאוד. והוא, הגודל של האכזבה ושל הרע, כאשר הוא מגיע, אם הוא מגיע. כי הרע, מוכרח ... האכזבה. וככל שהאדם הוא יותר אופטימי, כך הוא יותר סובל, כאשר המציאות טופחת על פניו, וקורים דברים נגד רצונו. ונכון שהאדם האופטימי שרואה את חצי הכוס המלאה וחושב בחשיבה חיובית, נכון שהוא נהנה יותר לשתות את כוס המים שמלאה עד החצי ... ככ ריקה, שהוא לא יצליח להיות אופטימי ולחשוב חיובי. ונחדד: בחוש ניתן לראות, כי מי שחושב יותר, חשיבה חיובית ויותר חשיבה אופטימית, הוא מצליח יותר בחיים שלו, להשיג את המטרות שלו. כי כאשר קשה לאדם באיזה דבר, אם הוא אופטימי שהוא אולי יצליח להשיג את המטרה שלו, אז הוא מתאמץ יותר, ואז הוא מגדיל את הסיכוי שלו להצליח. ועל פניו נראה, שדווקא להיות אופטימי, זה מגדיל את הסיכוי של האדם להצליח בחיים. וזה דווקא מקטין את כמות הרע שיש לאדם בחיים, ומגדיל את כמות ... הוא הדבר! כי מי שחושב בחשיבה אופטימית, הוא לא באמת מקטין את הרע שיש לו בחיים, גם אם הוא כן מצליח להשיג את המטרות שלו טוב יותר. ולמה? כי ... רע. וכאשר האדם חושב בצורה אופטימית, ומתעלם מחצי הכוס הריקה, ומסתכל רק על חצי הכוס המלאה, אז זה נכון שהוא מגדיל את כמות הטוב שיש לו ... איכותית עוצמתית. כי החשיבה האופטימית מרגילה את האדם, להיות שמח ולהתחבר לרגשות חיוביים, ולא להיות עצוב, ולא להתחבר לרגשות שליליים. וכאשר ... רע לאדם שמח שהוא רגיל להיות אופטימי, אז הוא חווה את הרע, בצורה הרבה יותר חזקה וקשה, מאדם שבכל מקרה רגיל לחשוב בצורה פסימית, ושרגיל לחוות ... זא, החשיבה החיובית והחשיבה האופטימית, מרגילות את האדם, להתכחש לכך שהמציאות יכולה להיות רעה, בדיוק כמו שהיא יכולה להיות טובה. ואז, כאשר ... שהמציאות היא רעה. כי הוא אדם אופטימי, שרגיל לראות רק את הטוב. ויש מצבים, שהמציאות מכריחה את האדם, לראות את הרע. ואז הרע הוא הרבה יותר ... אחרות, הכי טוב, זה לא להיות אופטימי, ולא להיות פסימי, אלא להיות אמיתי. ולא לייפות את המציאות מעבר למה שהיא, ולא לכער את המציאות מעבר למה ... לשנות את המציאות, ובלי להיות אופטימי או להיות פסימי, ובלי להסתכל על חצי הכוס המלאה או על חצי הכוס הריקה, אלא להסתכל גם על חצי הכוס המלאה, ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
... להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי? להיות אופטימי או פסימי - מה באמת כדאי לך להיות? כאשר לאדם יש ספק לגבי מה שיקרה בעתיד, קיימות בפניו שלוש אפשרויות עיקריות: להיות אופטימי, להיות פסימי, או פשוט להודות בחוסר הידיעה. אליעד כהן מסביר לעומק את משמעות האופטימיות, הפסימיות והחשיבות של ההכרה במציאות כפי שהיא באמת. מהי אופטימיות ומהי פסימיות? כאשר אדם נתקל במצב של ספק לגבי העתיד: אדם אופטימי הוא מי שמקווה ומאמין שיקרה לו משהו טוב. אדם פסימי חושב שיקרה לו משהו רע. אדם שלא יודע מה יקרה או שלא מנחש לטובה או לרעה, מוגדר כספקן. האם תמיד כדאי להיות אופטימי? לאופטימיות יש יתרונות משמעותיים, אך גם חסרונות. היתרון הגדול ביותר הוא שאדם אופטימי חווה תחושה טובה יותר ברגע הנוכחי. למשל, אדם שנוסע ברכבת אל תאי הגזים ומדמיין שהוא נוסע לקבל עבודה חדשה, מרגיש טוב באותו הרגע. אך החיסרון הוא שהאופטימיות הזו בדיוק מובילה אותו למותו - האופטימיות מטעה אותו מלראות את הסיכון האמיתי שמולו. לעיתים, דווקא החשיבה שהכל לטובה היא זו ... החיסרון הברור של הפסימיות הוא התחושה השלילית והקשה יותר בהווה, כיוון שהפסימי כל הזמן מצפה לרע. מדוע לא אופטימיות ולא פסימיות הן הפתרון המושלם? אליעד כהן מסביר שהפתרון האמיתי הוא לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי - אלא להיות מציאותי. להיות מציאותי פירושו לראות את הדברים בדיוק כפי ... בין טוב לרע מנקודת מבט מוחלטת. ברגע שהאדם מבין לעומק את האחדות של המציאות, הוא לא צריך לבחור אם להיות אופטימי או פסימי. האדם המציאותי אינו חושש מהעתיד, לא בגלל שהוא משקר לעצמו ואומר יהיה טוב, אלא ... הוא יודע שגם רע וטוב הם רק תיוגים חסרי משמעות מוחלטת, מכיוון שבסופו של דבר הכל אחד. מדוע אנשים בוחרים באופטימיות או בפסימיות? הבחירה באופטימיות או בפסימיות מגיעה תמיד מתוך פחד או ספק לגבי העתיד. אנשים נוטים לאופטימיות כי הם חוששים שיקרה להם משהו רע, ואז מנסים לשכנע את עצמם שהכל יהיה טוב כדי להירגע ... איך להיות מציאותי באמת ולחיות בשקט פנימי? האדם שמצליח לראות את המציאות כפי שהיא לא צריך לנסות להיות אופטימי או פסימי, אלא פשוט מסתכל על הדברים ומקבל אותם. ברגע שאדם מבין לעומק את אחדות המציאות ... המאפשרת לאדם שקט נפשי מוחלט. כאשר אדם מבין שהכל אחד, הוא מסוגל לחיות ללא חשש וללא צורך בשקרים של אופטימיות או פסימיות. פשוט קבלת המציאות כפי שהיא, ללא שיפוטיות מיותרת של טוב או רע. סיכום: האם עדיף להיות אופטימי או פסימי? לסיכום דבריו של אליעד כהן, אין צורך להיות אופטימי או פסימי. הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט להכיר באמת כפי שהיא, בלי לנסות לשכנע את עצמך בטוב או ברע. כאשר מבינים לעומק את המציאות - את אחדותה המוחלטת - מבינים שאין משמעות לבחירה בין אופטימיות לפסימיות, ואז אפשר לחיות בשלווה אמיתית. האם כדאי להיות אופטימי או פסימי? מה זו חשיבה אופטימית? למה לא להיות אופטימי? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של להיות מציאותי? האם הכל לטובה? איך להפסיק ...
איך לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב
איך לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב
... לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות , פסימיות, צום תשעה באב מה ההבדל בין חשיבה חיובית לחשיבה ... שהוא מבין וכאלו שהוא עדיין לא. כך נוצר איזון המוביל לחשיבה חיובית ומאוזנת יותר. האם חשיבה חיובית יכולה להפוך להגנה פסיכולוגית? אליעד מסביר שיש אנשים שבוחרים להיות אופטימיים וחיוביים כצורת התמודדות או כמנגנון הגנה מפני הפחד או אי ... מקום לחשיבה מאוזנת יותר, שכוללת גם את ההיבטים החיוביים שבכל מצב. איך לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? מהי אופטימיות אמיתית? למה אנשים חושבים שלילי? ...
פחד מכישלון, איך נכון לומר? תנסה מקסימום תצליח, תנסה מקסימום תיכשל, מסרים חיוביים, מסרים שליליים, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, אופטימיות, פסימיות, חינוך ילדים, העברת מסרים
... איך נכון לומר? תנסה מקסימום תצליח, תנסה מקסימום תיכשל, מסרים חיוביים, מסרים שליליים, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, אופטימיות , פסימיות, חינוך ילדים, העברת מסרים ... ושכאילו המינימום הוא הצלחה, אבל המקסימום הוא הכישלון. ואז באה הטענה המטופשת שאומרת, הרי כולם מסכימים שעדיף לשדר אופטימיות יותר מפסימיות, ועדיף להעביר מסרים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אופטימיות, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אופטימיות, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי, ייעוץ טיפולי, מטפל הוליסטי בתחום אופטימיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 18:23:18 - wesi1