אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להלקות את עצמך ✔איך לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? ביירון קייטי, כיצד לאהוב את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לא לשנוא? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? ביירון קייטי, כיצד לאהוב את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לא לשנוא? איך נוצרת אהבה? מהי אהבה? למה לאהוב? למה לא לשנוא?
איך לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך?

בהרצאה זו, אליעד עוסק בשאלות הנוגעות לאהבה עצמית ולתפיסת המציאות באופן שונה, תוך הדגמת טכניקות לשינוי התפיסה. הוא פותח בשאלה איך לצאת מדיכאון ואיך לאהוב את מה שיש, ומסביר כיצד שתי השאלות הללו למעשה חופפות אחת לשנייה.

ההסבר מתחיל בכך שכשאדם שואל איך לצאת מדיכאון, אליעד מציע את התשובה הפשוטה - על ידי אהבה למה שיש. כלומר, במקום לברוח או להימנע מהדיכאון, על האדם לאהוב את מצבו הנוכחי, כולל את הדיכאון, כי אם הוא אוהב את מה שיש, הוא כבר לא נמצא במצב של דיכאון. אליעד מדגיש כי אהבה כלפי כל מצב כוללת את כל חלקיו, גם אם מדובר במצב לא נעים כמו דיכאון.

לאחר מכן, אליעד מבצע הבחנה בין שלושה מצבים אפשריים ביחס לכל דבר או מצב: לאהוב אותו, לשנוא אותו, או לא לאהוב ולא לשנוא אותו. הוא שואל את המאזין מה ברצונו לבחור, האם לאהוב את מה שיש, לא לאהוב ולא לשנוא את מה שיש, או לשנוא אותו. מהמצב של אדישות, אליעד עובר להסבר כיצד האדם יכול להגיע לאהבה או אדישות כלפי מצבו הנוכחי.

אליעד מציין שלפני שמישהו יכול לאהוב משהו, עליו לשאול את עצמו למה זה טוב. לדוגמה, אם אדם רוצה לשנות את יחסו למחשבה או לסיטואציה שמציקה לו, עליו לשאול את עצמו: "מה טוב בזה?". אם ימצא את הדברים הטובים במצב, הוא יוכל לאהוב אותו. במקביל, אם אדם לא רוצה לשנוא משהו, עליו לשאול את עצמו "למה זה רע?" ולערער על מה שהוא חושב כרע. אם לא ימצא סיבות לכך, הוא יוכל לא להיות אדיש למצב.

העקרון המרכזי בהסבר הוא ששני המהלכים האלה - לאהוב משהו או לא לשנוא אותו - מבוססים על אותה טכניקה: בחינת הדברים מנקודת מבט שונה. אם אדם רוצה לאהוב את מה שיש, עליו למצוא סיבות לכך שזה טוב. אם הוא לא רוצה לשנוא את מה שיש, עליו לבדוק אם זה באמת רע, ואם לא, הוא יגיע למצב של אדישות.

ככל שנכנסים לדקויות יותר בהסברים, אליעד משתמש בדימויים שונים כדי להמחיש את התהליך. לדוגמה, כאשר אדם בבית משפט מואשם במשהו, עליו להוכיח מדוע הוא לא חייב (למצוא את הסיבות למה זה רע, כלומר, להטיל ספק בטענה). במקביל, אם אדם רוצה להוציא משהו מהמציאות או מאדם אחר, הוא צריך לשאול את עצמו למה הוא רוצה את הדבר הזה, כדי להבין אם יש סיבה חיובית או שלילית לכך.

אליעד גם מדגיש שהמפתח לאהבה הוא לא תמיד מציאת הטוב בלבד, אלא בשמירה על רוב טוב...
שואל: איך יוצאים מדיכאון ואיך אוהבים את מה שיש?

אליעד: שאלת 2 שאלות הפוכות. אם אתה אוהב את מה שיש אז אתה אוהב גם את הדיכאון, למה לך לצאת ממנו? "לאהוב את מה שיש" זה כולל את הדיכאון מבחינתך? אם אתה רוצה לאהוב את מה שיש אז תאהב גם את הדיכאון, אבל, אם אתה רוצה לצאת מדיכאון, אז תאהב את מה שיש. כלומר, איך יוצאים מדיכאון? ע"י זה שאוהבים את מה שיש. לכן עליך לשאול: " איך אוהבים את מה שיש? ". כי אם תאהב את מה שיש, ממילא, לא תהיה בדיכאון.

אליעד: לגבי כל דבר, יש לנו 3 אופציות להתייחסות אליו - לאהוב אותו, לשנוא אותו, או לא לאהוב ולא לשנוא אותו. מה תרצה? לאהוב את מה שיש? לא לאהוב ולא לשנוא את מה שיש? או לשנוא את מה שיש?

שואל: לאהוב את מה שיש.

אליעד: ומה הסטטוס שלך כרגע? שאתה שונא את מה שיש? או שאתה לא אוהב ולא שונא את מה שיש?

שואל: לא אוהב ולא שונא את מה שיש.

אליעד: אם אתה לא אוהב ולא שונא את מה שיש, זאת אומרת שמבחינתך זה יכול להימשך... מה האמת מבחינתך לגבי המצב כרגע? אתה אדיש (לא אוהב ולא שונא) כלפי מצבך כרגע? אם כן, אז מה הבעיה בעצם?

שואל: הבעיה היא שאני רוצה לאהוב את מצבי כרגע.

אליעד: למה לך לרצות לאהוב את מצבך כרגע? אתה הרי אדיש כלפי מצבך כרגע...

שואל: כי אני מרגיש ריקנות ולכן אני סובל.

אליעד: אם אתה מרגיש ריקנות וסובל זה אומר שאתה לא אוהב את המצב הקיים, כלומר, אתה שונא את המצב הקיים. אם היית באמת אדיש כלפי משהו, אז לא היית מנסה לשנות אותו.

שואל: טוב, אז כנראה שאני באמת שונא את מצבי כרגע...

אליעד: אתה נמצא כרגע במצב שאתה שונא את מה שיש, ואתה יכול לעבור ל - 2 המצבים הנותרים - לאהוב את מה שיש או להיות אדיש לגבי מה שיש (לא לאהוב ולא לשנוא). לגרום לעצמך "לאהוב את מה שיש" ו - "להיות אדיש לגבי מה שיש" הן שתי טכניקות שונות. אם תרצה להגיע למצב של "לאהוב את מה שיש", כלומר, אם תרצה להמיר את השנאה שלך לאהבה, עליך לעבור בתהליך דרך ה - "לא אוהב ולא שונא" (כאילו שזו נמצאת באמצע הסקאלה והאהבה והשנאה בקצות הסקאלה). ואם תרצה להגיע למצב של "להיות אדיש לגבי מה שיש", עליך להמיר את השנאה שלך לאהבה ואז תוכל "לא לאהוב ולא לשנוא" (כאילו שזו נמצאת מחוץ לסקאלה והאהבה והשנאה בקצות הסקאלה).

אם אתה רוצה "לאהוב את מה שיש", עליך לשאול את עצמך: "למה המצב כרגע הוא טוב?" ואם אתה רוצה"לא לאהוב ולא לשנוא" (להיות אדיש לגבי מה שיש), עליך לשאול את עצמך: "למה המצב כרגע הוא רע?" (כלומר, הטלת ספק במה שאתה חושב שהוא רע).

באופן אנאלוגי, ניתן להסביר זאת כך - אם אתה רוצה להגיד למישהו, שהוא חייב לך כסף, מה עליך לעשות? לשכנע אותו באופן פוזיטיבי למה הוא חייב לך. ואם מישהו אומר לך, שאתה חייב לו כסף, מה עליך לעשות? לשאול אותו: "למה אני חייב לך?". כלומר, אם אתה רוצה להוציא ממישהו כסף, אתה צריך לשכנע אותו באופן פוזיטיבי שהוא חייב לך, ואם מישהו רוצה להוציא ממך כסף, ואתה רוצה להתגונן מפניו, תשאל אותו: "למה אתה אומר שאני חייב לך?", "תוכיח לי שאני חייב לך". לדוגמה - אם עוקצים אותך יתושים, ואתה רוצה ליהנות מזה, תשאל את עצמך: "מה טוב בזה?", "אילו דברים טובים יש בזה?" כי אם לא תמצא מה טוב בזה, אז לא תוכל לאהוב את זה. אבל, אם אתה לא מעוניין בליהנות מזה, ורצונך הוא רק להשתחרר מהסבל שנגרם מזה, עליך לשאול את עצמך שוב ושוב: "למה זה רע?", "אז מה אם זה ככה?", "זה בהכרח רע?". כל פעם שתקבל תשובה לשאלה כזו, תשאל את עצמך שוב "ולמה זה רע?" וחוזר חלילה, עד שבסוף זה לא יהיה לך רע (אבל גם לא טוב). כלומר, אם על כל דבר רע תאמר "אז מה!", אזי, לא תשנא ולא תאהב את הדבר (אי אפשר לאהוב משהו על סמך זה שתגיד כל הזמן "אז מה!" על הרע שבו, כי לא יהיה איכפת לך מהטוב שבדבר, אם אתה שולל כל הזמן את הרע שבו).

בעיקרון

כדי לאהוב משהו, צריך למצוא סיבות למה זה טוב.

כדי לשנוא משהו, צריך למצוא סיבות למה זה רע. (הטלת ספק ברע שבדבר)

כדי לא לאהוב ולא לשנוא משהו, לא צריך למצוא סיבות למה זה טוב, אלא, מספיק שלא יהיו סיבות למה זה רע.

שואל: אני יודע מה טוב בזה, אבל אני עדיין לא אוהב את זה.

אליעד: כי אתה לא מוצא מספיק מה טוב בזה. משמע, אתה יותר יודע מה רע בזה.

אלה 2 מהלכים שונים, כמו בבית משפט - או שאתה רוצה להוכיח שחייבים לך, או שאתה רוצה להוכיח שאתה לא חייב. או שתביא הוכחות, ותוכיח באופן פוזיטיבי שחייבים לך (סיבות ל"למה זה טוב?"), או שלמשל כשאתה בבית המשפט, יאמרו לך - "אתה חייב!" מה תאמר בתגובה? אתה תענה לו (למי שתובע אותך) : "תוכיח לי שאני חייב!" (סיבות ל"למה זה רע?", הטלת ספק ברע שבדבר). כל טענה שהוא יביא לך אתה תאמר לו: " לא נכון! " עד שתצא חפותך. כשאתה בבית משפט, ואומרים לך שאתה חייב, אתה לא צריך להוכיח שאתה לא חייב (מסובך), אתה בעצם צריך להפריך את הטענות שאומרות שאתה כן חייב (סיבות ל"למה זה רע?") - זה יותר פשוט.

דוגמה נוספת - אם יש בחורה שאתה רוצה לרצות אותה, אתה צריך לשאול את עצמך: " מה טוב בה?". ואם יש בחורה אחרת, שאתה רוצה אותה ויש בה גם דברים שאתה לא רוצה, ואתה רוצה פחות לא לרצות אותה, אז כל דבר רע שיש בה - אתה תגיד: "מה זה משנה?", "זה באמת קריטי?" (הטלת ספק). תלוי מה רצונך - להגביר את האהבה, או להנמיך את השנאה.

בסופו של דבר, כדי לאהוב משהו, לא מספיק שתמצא מה טוב בו, אלא, אתה צריך שיהיה רוב ניכר לטוב על פני הרע במשהו הזה. אם תיקח דף ועט, ותרשום מה טוב בדבר אבל אתה עדיין לא מרגיש שאתה אוהב אותו, סימן שהפער הוא לטובת הרע. נגיד אני אשאל אותך: " כמה אתה חושב שהדבר רע באחוזים?" ואתה תענה לי: "98 אחוז", אזי, כדי לאהוב אותו אתה צריך להרגיש שהוא 98 אחוזים טוב - ואז למצוא עוד סיבות למה הוא טוב. כלומר, לפתוח פער לטובת הטוב.

נגיד לדוגמה שיש לך מחשבה טורדנית שמציקה לך, וזה מכניס אותך לדיכאון, יש 2 אפשרויות - לגרום לעצמך לאהוב אותה, או לגרום לעצמך לא לשנוא אותה (=לא לשנוא ולא לאהוב). איך תאהב אותה? ע"י שתשאל את עצמך: "מה טוב בזה שיש לי את המחשבה הזאת?", "מה הדברים הטובים שיוצאים לי בחיים מכך שיש לי את המחשבה הזאת?". ככל שתמצא יותר דברים טובים, ככה תאהב יותר את המחשבה הטורדנית. אפשרות שניה היא להגיד לעצמך: "אנ'לא מוצא מה טוב במחשבה הזו", ועל כן אתה תסתפק בלא לסבול ממנה, כלומר, להיות אדיש כלפיה. לשם כך עליך לשאול...
אני שונא את עצמי לכעוס על עצמי סבל תשובה לשאלה מסובך שונא את עצמי לא לאהוב אליעד מחשבה הטלת ספק אדישות אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איך לא לשנוא איך לא לשנוא את עצמי איך לא לשנוא את עצמך איך לאהוב איך לאהוב את מה שיש איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך ליצור איך ליצור אהבה איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת אהבה אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי ביירון ביירון קייטי האשמה עצמית הלקאה עצמית כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כיצד נוצרות כיצד נוצרת אהבה כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את מה שיש לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך ליצור ליצור אהבה לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה לא לשנוא למה לאהוב לשנוא לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה שנאה עצמית
הלקאה עצמית / דיכוי עצמי. איך להתגבר על דיכוי עצמי דיכאון ועצבות, בעקבות טעות?
הלקאה עצמית דיכוי עצמי. איך להתגבר על דיכוי עצמי דיכאון ועצבות, בעקבות טעות? עצבות. טעויות. הלקאה עצמית. רגשות אשמה. דיכוי עצמי. לפעמים האדם נופל לעצבות בעקבות טעות שאותה הוא ביצע. טעות יכולה לגרום לאדם להרגיש אשם ולהתחיל בהלקאה עצמית. הסיבה היחידה שבגללה האדם נופל לעצבות בגלל טעויות, היא רק משום שהוא לא מבין את עצמו באמת. היינו האדם אינו מבין את ההיגיון במה שהוא עשה ומשום כך הוא מלקה את עצמו. אם היה האדם מבין את ההיגיון במה שהוא עשה, הרי שהוא לא היה מלקה את עצמו ולא היה כועס על עצמו. כדי להימנע מהלקאה עצמית ומעצבות בעקבות טעויות, על האדם לחקור את השורש של הטעות ולהבין מדוע היא נוצרה. כאשר האדם מבין את הסיבה האמיתית שבגללה הטעות נוצרה, על ידי זה הוא מסוגל להתקדם קדימה אל מציאות טובה יותר. ברמה המעשית: במקום להלקות את עצמך ובמקום ליפול לעצבות ולרגשות אשם בעקבות טעויות שונות, פשוט תחקור את השכל ואת ההיגיון שיצר את האירוע שהתרחש. כאשר תבין את הסיבה האמיתית שבגללה האירוע התרחש, ממילא לא תכעס על מה שהתרחש, אלא רק תמשיך הלאה ...
הערכה עצמית, להתחיל עם בחורה, סקס, תשוקה מינית, משיכה מינית, אוהבת מניאקים, חיזוק הביטחון העצמי, ביישנות, איך לא להתבייש? איך להעריך את עצמך? איך לאהוב את עצמך? דימוי עצמי, מיניות
הערכה עצמית, להתחיל עם בחורה, סקס, תשוקה מינית, משיכה מינית, אוהבת מניאקים, חיזוק הביטחון העצמי, ביישנות, איך לא להתבייש? איך להעריך את עצמך? איך לאהוב את עצמך? דימוי עצמי, מיניות
... שהפחד מדחייה או מהשפלה נובע מדימוי עצמי נמוך. לדבריו, אתה לא באמת מפחד מזה שאחרים לא ירצו אותך, אלא בעיקר מזה שאתה עצמך לא מעריך את עצמך מספיק. כלומר, כשאדם לא אוהב את עצמו , הוא זקוק לאישור חיצוני כדי להרגיש טוב. כך, כאשר אתה נדחה, אתה חווה זאת ... לשפוט את עצמך. האפשרות הטובה יותר לדבריו היא קבלת החסרונות, כיוון שהפסקת השיפוט העצמי משחררת אותך ממעגל של תלות בדימוי העצמי שהחברה מכתיבה. לדוגמה, במקום להלקות את עצמך על בעיית גמגום או חוסר יכולת להציג דברים בצורה מושלמת, תקבל את העובדה שאתה ...
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
... היגיון בלהישאר איתה זה לא שלא היה בזה שום היגיון נכון בסדר אז מה לא לגיטימי אתה צריך להלקות את עצמך על זה. ש: אני מרגיש גם אולי שלפעמים קופצת לי מחשבה שלא הייתי מספיק טוב. אליעד: ומה האמת שאתה לא היית מספיק טוב. ש: נכון. אליעד: אתה חושב שהיא לא הייתה מספיק טובה גם כן נכון ...
אהבה עצמית - איך לאהוב את עצמך? למה שהאדם יאהב את עצמו?
... אוהב את עצמו. גם מי שמתאבד, זה רק בגלל שהוא אוהב את עצמו ובגלל שהוא חושב בטעות שהמוות טוב יותר מאשר החיים. גם מי שמלקה את עצמו, הוא עושה את זה רק בגלל שזה גורם לו להרגיש טוב עם עצמו = אהבה עצמית. כך שהאדם מטבעו ... קטן שאינו מתוסבך מהחיים. האהבה העצמית שאינה תלויה בדבר כבר מוטמעת באדם עצמו. על האדם רק לחזור אליה. ילד קטן = חוסר רגשות אשמה = אהבה עצמית שאינה תלויה בדבר. ואיך חוזרים לנקודת ההתחלה? תשובה: על ידי התבוננות פנימית ... בצורה שכבר ביארתי במקומות אחרים. כאשר האדם מתבונן פנימה על עצמו ויודע על עצמו הכל = מבין את עצמו בשלמות, על ידי זה ההלקאה העצמית נעלמת ובמקומה חוזרת האהבה העצמית שכבר קיימת באדם עצמו מטבע מהותו. כאשר האדם מבין את עצמו = מבין למה הוא רוצה את רצונותיו, למה הוא חושב את מחשבותיו, למה הוא בוחר את בחירותיו, על ידי זה הכעס העצמי נעלם, והאדם פתאום אוהב את עצמו בלי סיבה. אין צורך בסיבה כדי לאהוב את עצמך. לאהוב את ...
קבלה עצמית / קבלת העצמי / אהבה עצמית - מהי קבלה עצמית? איך לקבל את עצמך?
... על האדם לשאול את עצמו שאלות על עצמו. כגון: מדוע אני מתנהג דווקא כך ולא אחרת? מדוע אני רוצה X ולא אחרת? וכולי. ככל שהאדם מבין את עצמו יותר, כך הוא מקבל את עצמו יותר. הבנה עצמית מעלימה האשמה עצמית והלקאה עצמית. הבנה עצמית יוצרת קבלה עצמית. ...
קבלה עצמית / אהבה עצמית / קבלת הזולת / קבלת המציאות / יכולת הכלה - איך להשיג?
... את המציאות כפי שהיא, הרי שהוא לא מבין את המציאות. האדם אינו מבין את הסיבה האמיתית והטובה באמת שבגללה הכל קיים, ומשום זה הוא אינו מסוגל ליהנות מהרגע הזה כפי שהוא. כאשר האדם אינו מבין את עצמו בשלמות, הרי שהוא כל הזמן כועס על עצמו . אם היה האדם מבין את עצמו בצורה מלאה = מבין את הסיבה האמיתית שבגללה הוא כפי מה שהוא, הרי שהוא היה אוהב את עצמו ללא שום תנאי. אם האדם ...
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
... עושה. להיות מאושר פירושו לקבל גם את עצמך. לא רק את מה שקורה מעצמו תאהב, אלא גם את מה שאתה אישית עושה. חוסר אושר = הלקאה עצמית רגשות אשם תחושה של כישלון חוסר שביעות רצון כעס עצמי ספקות וחוסר וודאות מתמדת לגבי הבחירות של האדם בחיים וכיוב. הסיבה שבגללה האדם לא מספיק מקבל את עצמו, היא רק בגלל שהוא לא מסתכל על עצמו בצורה נכונה ואמיתית. אדם לא מקבל את עצמו, משום שיש לו צפיות מעצמו שלפעמים אינן בכלל בשליטתו. האדם מאשים את עצמו בחינם, על דברים שהוא לא היה יכול לעשות אחרת. האדם מעביר על עצמו ביקורת מיותרת, משום שנדמה לו שהוא היה יכול להיות טוב יותר וכיוב. כאשר האדם מסתכל על עצמו ... מגיע לרמת ידיעה מוחלטת ואמיתית לגבי היכולות האמיתיות שלו, על ידי זה הוא תמיד מי שהוא, ותמיד טוב לו עם עצמו, ללא שום כעס עצמי הלקאה עצמית רגשות אשמה, אלא רק אהבה עצמית אין סופית שאינה תלויה בדבר. ...
נקמה / סליחה - ממה נובע רצון לנקמה? איך לסלוח למי שפגע בך ולוותר על הנקמה?
... נקמנות. מהי מהותה? ממה היא נובעת? איך לגרום לרצון לנקמה להיעלם? נקמה = האדם רוצה לעשות רע למי שנתפס בעיניו כמי שעשה לו רע. נקמה = תחושה של כעס עצמי תסכול עצמי של האדם ממשהו שאירע לו. תחושה שיוצרת רצון לנקמה. בנקמה יש משהו טוב. הנקמה גורמת לאדם להרגיש טוב. הנקמה משקפת ... להיעלם? תשובה: על ידי סליחה ומחילה של האדם לזה שפגע בו. איך האדם יכול לסלוח לזה שפגע בו? תשובה: על ידי אהבה עצמית. הרצון לנקמה נובע אך ורק מחוסר אהבה עצמית של האדם לעצמו. כאשר האדם אוהב את עצמו באמת, הוא אוהב גם את כולם באותה המידה כמו שהוא אוהב את עצמו. הסבר: מדוע בעצם האדם ... פגע באגו של האדם ולכן האדם רוצה לנקום. פגיעה באגו = האירוע גרם לאדם פחות לאהוב את המציאות. האדם נוקם רק בגלל שכבודו נפגע. כבודו נפגע = לא אוהב את עצמו מספיק ובאמת. מי שאוהב את עצמו באמת, לא ניתן לפגוע בכבודו. לאהוב את עצמך באמת = ללא שום תנאי. אהבה אמיתית ללא תנאי ושאינה ...
סליחה / לדון לכף זכות - איך לסלוח וללמד זכות? איך להתגבר על רצון לנקמה?
... סליחה. ויתור. סלחנות. לסלוח = לאפשר לעצמך להרגיש טוב בשביל עצמך. לסלוח = לעצמך לסביבתך למציאות. לסלוח לעצמך = על טעויות שעשית. במקום רגשות אשמה, הלקאה עצמית, כעס עצמי וכולי, במקום כל אלו להרגיש אהבה עצמית וקבלה עצמית = לאהוב את עצמך = לסלוח לעצמך. לסלוח לסביבתך = על מה שפגעו בך. ...
יצרים / יצר הטוב / יצר הרע - מהי מהותם של היצר הטוב ושל היצר הרע?
... = זוגיות טובה = שמחה = אושר = שלמות = טוב אמיתי. לעומתו היצר הרע = חשיבה שלילית = פסימיות = ביקורת שלילית = חוסר הערכה עצמית = כעס עצמי = הלקאה עצמית = רגשות אשם = שנאה = מלחמה = פירוד = מחלוקת = עצבות = דיכאון = תחושה של חסר = טוב שקרי = רע. היצר הטוב של האדם יוצר טוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? ביירון קייטי, כיצד לאהוב את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לא לשנוא? איך נוצרת אהבה? מהי אהבה? למה לאהוב? למה לא לשנוא?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להלקות את עצמך, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להלקות את עצמך, איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, אימון אישי לבני נוער, אימון אישי למציאת זוגיות בנושא להלקות את עצמך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:09:32 - wesi1