אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיות מאושרים ✔אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
29:58אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
מהן הסיבות לחוויית החיסרון ולמה היא קיימת כל הזמן?

החוויות של חיסרון, כמו חיסרון בכסף, זוגיות או בריאות, לא מתייחסות רק למצב נקודתי שבו חסר לנו משהו מסוים, אלא קיימת חוויית חיסרון בסיסית יותר, שהיא חלק בלתי נפרד מהמציאות. הרעיון המרכזי הוא שלעיתים קרובות אנו מזהים את חוויות החיסרון האלה כדבר חיצוני או נקודתי, אך למעשה כל תחושת "ההעדר" נובעת מההפרדה בין דברים, שהיא חלק מהחוויה האנושית הבסיסית.

ההסבר המרכזי כאן הוא שלכל דבר יש תופעה נלווית של חיסרון: אם אני מזהה שולחן, זה בגלל שאני מבחין בו מתוך ההבדל בין שולחן לדברים אחרים. ברגע שאני מזהה את השולחן, אני גם מודע למה שאין - אין פה מכונית, אין פה עץ, ואין פה משהו אחר. ההגדרה הזו יוצרת תחושת "חיסרון" מתוך ההבנה שמשהו חסר, כי כל דבר מוגדר מתוך השוני שבינו לבין דברים אחרים.

מהי חוויית חיסרון בסיסית וכיצד היא קשורה לנפרדות?

החוויות הרגילות של חיסרון, כמו חוסר בכסף או אהבה, הן למעשה ביטוי של מצב בסיסי יותר - חוויית נפרדות. כל הגדרה או הבחנה בין דברים מביאה עם עצמה את חוויית החיסרון. לדוגמה, כאשר אני אומר "יש שולחן", אני גם מבין בו זמנית "אין פה דברים אחרים". זה לא רק משחק מילים, אלא חוויה מוחשית. למעשה, עצם ההגדרה של כל דבר מחייבת את הנפרדות, וכך כל הגדרה מלווה בחוויית חיסרון.

האם החיסרון תמיד מופיע במודעות שלנו?

החיסרון הבסיסי, הנובע מהנפרדות, לא תמיד מורגש בצורה חזקה. לפעמים יש "בעיות גדולות" יותר, כמו חוסר בכסף, שמסתירות את תחושת החיסרון הבסיסי. לדוגמה, כאשר אנו מתמודדים עם חוסר בכסף, אנחנו לא בהכרח חושבים על החיסרון הבסיסי של הידיעה, אלא עסוקים בבעיות המיידיות. אך ברגע שהבעיות הללו נעלמות, נוכל להתחיל לחוות את החיסרון העמוק יותר, של עצם ההגדרה והנפרדות.

מה הקשר בין הידיעה לחיסרון?

הידיעה על דבר מסוים, כמו "זה שולחן", תמיד כוללת שלילה של מה שאינו הדבר. כשאתה יודע משהו, אתה מיד מודע לכך שיש משהו אחר שאינו אותו דבר. כלומר, כל ידיעה באה עם תחושת חיסרון, משום שהיא מבוססת על הבחנה בין מה שיש לבין מה שאין. עצם ההגדרה היא חיסרון. כשאני אומר "אני יודע שיש שולחן", אני גם מבין בו זמנית שאין פה דברים אחרים, וההבנה הזו מביאה את תחושת החיסרון.

האם כל חוויית חיסרון נובעת מהנפרדות?

עצם הנפרדות בין הדברים היא "הצרה" הגדולה ביותר. כלומר, לא מדובר על בעיות חיצוניות כמו חוסר בכסף או בעיות זוגיות, אלא על עצם העובדה שאתה חווה את העולם כנפרד. ברגע שאתה תופס את הדברים כנפרדים, אתה חווה חיסרון. התפיסה הזו לא תמיד נראית כבעיה, אך היא הבסיס לכל תחושת חיסרון.

האם יש יתרון בכל חוויית חיסרון?

אחת התובנות המרכזיות היא שכשיש חיסרון, יש גם יתרון. כל חוויית חיסרון, כמו "אני לא רוצה שולחן", היא גם חוויית "אני רוצה משהו אחר". כל הגדרה, אפילו אם היא מלווה בתחושת חיסרון, מכילה גם יתרון: אתה יודע שהשולחן כאן, כלומר, יש משהו. כך, למעשה, כל חוויית חיסרון מכילה גם תחושת יתרון, שכן תמיד יש לנו משהו שמוגדר.

מה הפתרון לחוויית החיסרון המתמדת?

השלב הראשון הוא הכרה בכך שתמיד יש חיסרון, אך במקביל יש גם יתרון. אם אתה מבין את זה לעומק, אתה גם מבין שכל חוויית חיסרון היא תוצאה של המודעות שלך לנפרדות. אם תוכל להתחבר לתודעה של "אין שכל", שהיא חוויה של אחדות, תחוו את העולם בצורה שונה לחלוטין, ללא תחושת החיסרון המתמיד.

מהי הדרך להתבונן ולהבין את הבעיה?

הדרך להתמודד עם תחושת החיסרון היא בהבנה עמוקה של איך כל ידיעה והגדרה מחייבות חיסרון. אם תתבונן בכך בצורה מודעת, תוכל לזהות את החיסרון שבידיעה, ולהתחיל להבין את הדרך להימנע ממנו. חשוב להבין שכל עוד אנו משתמשים בשכל המוגדר, תמיד ניתקל בתחושת חיסרון. רק כשנחזור לתודעה של אחדות, נוכל להשתחרר מההפרדה ומהחיסרון.
למה בכלל לשאול על חוויית חיסרון?

שאלה: ממה נובעות חוויות החיסרון שלי? האם יש סיבה עמוקה לכך שאני מרגיש שחסרים לי דברים, כמו כסף או חוויות אחרות, והאם זו תופעה נקודתית או שהיא מתקיימת בי באופן קבוע?

תשובה: קודם כל, חשוב להבין שכאשר מדברים על חוויית חיסרון, לא מדובר רק באותן תחושות נקודתיות של "חסר לי כסף" או "חסר לי משהו מסוים". ישנה אפשרות לדבר על חוויית חיסרון עמוקה יותר, חוויה בסיסית שתמיד מתקיימת בך ואינה נעלמת. כשמישהו שואל "ממה נובעות חוויות החיסרון שלי?" הוא עשוי להתכוון לחוויות חיסרון מסוימות, כמו חיסרון בכסף, עבודה, זוגיות, ועוד. אבל הטענה היא שיש חיסרון יסודי יותר: עצם זה שאתה יודע או מרגיש משהו מובחן ומוגדר, פירושו שאתה בחיסרון תמידי שאינו תלוי מצב חיצוני.

מהי חוויית חיסרון רציפה וכיצד היא קשורה להפרדה?

שאלה: מה זאת אומרת חוויית חיסרון שמתקיימת 24 שעות ביממה?

תשובה: ההסבר הוא שמרגע שאתה חווה את עצמך כנפרד ממשהו אחר, אתה כבר מרגיש שחסר לך משהו. לדוגמה, אם אתה מסתכל על שולחן ואומר "זה שולחן", אתה מבחין בינו לבין דברים אחרים שאינם שולחן. כדי להבחין שמשהו הוא שולחן, עליך להרגיש שהוא אינו דבר אחר, שהוא חסר את מאפייני הדברים האחרים. עצם העובדה שאתה תופס מציאות מובחנת, שכל דבר מוגדר כדבר שאינו דבר אחר, מזכירה לך שקיים חיסרון של "היעדר מה שלא פה". זה לא רק משחק מילים, אלא תחושה מוחשית - עצם הידיעה מפרידה בין דבר לדבר, והפרדה מביאה לחוויית חסר.

שאלה: אז אתה מתכוון להגיד שכל הגדרה של דבר מלווה בחיסרון?

תשובה: בדיוק כך. כשאתה חווה שולחן, אתה יודע בו זמנית שאין פה משהו אחר, למשל אין פה מכונית במקום השולחן, אין פה עצים במקום השולחן, וכן הלאה. ההגדרה "זה שולחן" גוררת תחושה של "יש פה שולחן, אך חסר פה משהו אחר". לכן, עצם ההפרדה מבטאת חוויית חיסרון שמשתנה רק לפי הנושא שאתה מתמקד בו.

האם יש הבדל בין חוויית חיסרון נקודתית לבין חוויית חיסרון בסיסית?

שאלה: קודם חשבתי שחוויית חיסרון מתייחסת לכך שאין לי מספיק כסף או זוגיות. איפה נכנסת פה ההבחנה בין החיסרון שאני מכיר לבין החיסרון הבסיסי?

תשובה: יש שתי רמות הבנה בעניין:

1. הרמה היומיומית: "למה רע לי בחיים?" או "למה אני מרגיש שחסרים לי דברים?". כאן אפשר לטעון שהסיבה לרע היא העובדה שאתה מבדיל בין מה שיש לך למה שאין לך. אם היית פחות עוסק בהבדלים, יכול להיות שלא היית מרגיש כל כך רע.

2. הרמה העמוקה יותר: עצם ההפרדה עצמה - עצם זה שאתה מזהה או מגדיר דבר אחד מול דבר אחר - היא כבר חוויית חיסרון. זה לא רק ברמה התיאורטית, אלא שאלה אם אתה באמת חווה את החיסרון שנובע מעצם הידיעה וההגדרה. ברגע שאתה יודע משהו אחד, אתה מיד מודע לכך שהוא לא הדבר השני, ומכאן נובעת החוויה של "חסר כאן משהו".

מדוע לפעמים אינני מרגיש את החיסרון ברמה העמוקה?

שאלה: אני לא תמיד חווה את החיסרון הזה כה מפריע. למה זה לא עולה בי כל הזמן?

תשובה: לפעמים יש לאדם "בעיות גדולות" יותר, או לפחות הן נחוות אצלו כגדולות יותר, ואז הוא מתמקד בהן. כאשר בעיות נקודתיות אלו נעלמות, והאדם לפתע שקט מהן, דווקא אז יתחיל להופיע החיסרון העמוק. לדוגמה, אם אין לך מספיק כסף, ההתעסקות המתמדת בכסף מסתירה את החיסרון היסודי שלך מעצם הידיעה וההפרדה. אם באמת היית פותר את כל הבעיות היומיומיות, היית יכול פתאום להטריד את עצמך בשאלה "איך זה שאני מודע לכך שקיים שולחן, ובאותה נשימה אני מודע לכך שחסרים פה כל שאר הדברים שאינם שולחן?".

האם תמיד יש גם יתרון בכל ידיעה?

שאלה: דיברת על כך שתמיד יש חיסרון, אבל האם אין גם יתרון בכל ידיעה?

תשובה: כן. אם תמיד יש חיסרון, פירושו שגם תמיד יש יתרון. בכל פעם שאתה אומר "יש פה כוס", מעבר לזה שאתה מרגיש שחסר פה דבר אחר, אתה גם מרגיש שיש לך משהו מוגדר שאתה יודע או רואה. עצם הידיעה מייצרת תחושה של "יש". לכן, אם תמיד יש חיסרון בכל הגדרה, גם תמיד יש יתרון בכל הגדרה. אי אפשר להגדיר משהו בלי שיהיה בו גם חיסרון וגם יתרון.

מדוע לדעת פירושו להרגיש חיסרון?

שאלה: למה עצם הידיעה פירושה בהכרח חיסרון?

תשובה: מפני שכל ידיעה על דבר מסוים כוללת שלילה של דבר אחר, ומכאן תחושת "חסר". לדעת משמעו לחוות את הגבולות של הדבר, ולחוות את הגבולות של הדבר פירושו שמה שאינו בגבולות האלה איננו קיים בתוך הידיעה הנוכחית. אם אתה אומר "זה רגש מוגדר", "זה רצון מוגדר", או "זאת חוויה מוגדרת" - המשמעות היא שאתה מייחד הגדרה לדבר הזה, ובכך מודה שהוא לא דברים אחרים, כך שחסרים בו שאר הדברים שאינם הוא.

הנפרדות כצרה או כתופעה

שאלה: אם לומר שחוויית הנפרדות היא "צרה", האם זה אומר שזו בעיה שדורשת תיקון, או שזה מצב קיומי שאין ממנו מוצא?

תשובה: הטענה היא שהנפרדות עצמה היא כל ה"צרה". כלומר, לא מדובר על צרות בתוך הנפרדות (כמו בעיות נפוצות של "אין לי מספיק כסף" או "אני רוצה לשפר זוגיות"), אלא על עצם העובדה שאתה בכלל תופס עולם נפרד. ברגע שאתה חווה קיום נפרד של דברים, אתה נמצא במצב בסיסי של חסר. יש הרואים בכך בעיה שאין לה פתרון בתוך המערכת של השכל המוגדר, אלא רק ב"אי - שכל" - מצב שכלל לא עוסק בהגדרות.

האם בעיית החיסרון היא בהכרח אמיתית או מדומה?

שאלה: אם אני מרגיש שהחיסרון הוא מחויב (תמיד קיים), אז אולי אין לי ברירה אלא לסבול?

תשובה: כאן מתעוררת שאלה עמוקה: אם אתה באמת חושב שהחיסרון הזה מחויב, אז לא היית מתלונן עליו, כי לא היית מצליח לדמיין מצב ללא חיסרון. אדם לא מתלונן על משהו אם אין לו אפשרות לחשוב על היפוכו. כדי שתרצה לבטל חיסרון, אתה צריך לחשוב שיש אפשרות לחיות ללא אותו חיסרון. אם אינך מצליח לתפוס בדמיון או בתודעה מצב ללא חיסרון - לא תהיה לך התנגדות לעצם קיומו.

מה הקשר בין היכולת לדמיין את ההפך לבין חוויית הבעיה?

שאלה: אז כדי לחוות בעיה, אני צריך גם לדמיין את ההפך שלה?

תשובה: נכון. לא יכולה להיות בעיה ללא ידיעת הפתרון, או לפחות האפשרות לדמיין פתרון. אם אתה אומר "אני לא רוצה שולחן", זה מעיד שאתה מסוגל לדמיין "אין פה שולחן". אם אתה אומר "אני לא רוצה שתמיד יהיה חיסרון", זה מעיד שאתה מסוגל לדמיין מצב של "אין שום חיסרון" - שהוא מצב הנובע מהתודעה שמבטלת את הנפרדות (או במילים אחרות, "אין שכל"). כאשר אדם באמת חושב שאין שום אפשרות אחרת, הוא אינו מתלונן עוד על המצב. תלונה על משהו משמעה שאתה מודע שיש אפשרות אחרת שהיית מעדיף.

מה ההבדל בין בעיה רגילה לבעיה של חיסרון תמידי?

שאלה: מה ההבדל, לדוגמה, בין "חסר לי כסף" לבין "תמיד יש חיסרון"?

תשובה: כאשר אתה אומר "חסר לי כסף" ואתה מדמיין שיש אפשרות "אני משיג כסף" - הדמיון כשלעצמו לא פותר לך את הבעיה בפועל, הוא רק מצביע שיש לך אפשרות לחשוב על פתרון. אבל זה עדיין לא הופך אותך לעשיר באותו רגע. ואילו כשאתה חווה את הבעיה הבסיסית של "תמיד יש חיסרון" - עצם היכולת לדמיין מצב של "אין חיסרון" (מצב של אחדות מוחלטת או "אין שכל") משנה את כל נקודת המבט באותו רגע, כי ההבנה הזו הופכת את עצם השאלה על קיום החיסרון לדבר שנראה פתאום לא הכרחי.

בניסוח אחר: אם אתה מסוגל להכיר בכך שקיים "אין שכל" שבו לא חווים שום נפרדות, ואתה באמת מתחבר לרעיון הזה, אתה כבר לא בטוח יותר שיש בעיה בהגדרת המציאות. זה שונה מבעיה רגילה שבה עצם הדמיון לפתרון לא מיד מעלים את הבעיה.

אז מה עושים בפועל?

שאלה: מה עלי לעשות כדי להתמודד עם העובדה שתמיד יש חיסרון?

תשובה: ראשית, ישנה אפשרות להתבונן לעומק בבעיה ולהבין אותה. לא תמיד נדרשת עשייה חיצונית כלשהי, אלא יותר מודעות גבוהה. התבונן היטב על השורש של אותה תחושה "תמיד יש חיסרון" - שאל את עצמך: "האם אני באמת בטוח שאין שום דרך להשתחרר מהחוויה הזו? האם אני מסוגל לדמיין מצב של אחדות?" עצם ההתבוננות הזו יכולה לפתוח פתח לחוויה שבה אינך מפריד בין הדברים, או לפחות להבין שהיכולת לדמיין או לתפוס מצב אחר קיימת בך.

שאלה: אז המודעות של "אני מבין שיש לי בעיה" היא בעצם הכיוון לתשובה?

תשובה: כן, משום שככל שאתה מבין לעומק "למה אני בטוח שיש חיסרון" או "למה אני בטוח שההפרדה היא מחויבת", כך אתה חווה את הדבר מבפנים. ההבנה העמוקה יכולה להפוך לחוויה שבה הגבולות מיטשטשים, או לחלופין, אתה מגיע לקבלה מלאה של עצם קיום החיסרון והיתרון בו - זמנית, בלי להיאבק בהם.

האם אפשר להגיע לחוויה של אחדות מוחלטת?

שאלה: מה זה בדיוק אומר להיות במצב של אחדות ולא להגדיר דבר?

תשובה: זהו מצב שנקרא לפעמים "אין שכל" - בו אין כל הגדרה נפרדת. החוויה הזו מתוארת כמצב שלא באמת אפשר לשים עליו את האצבע בצורה חד - משמעית, כי בהגדרה אין בו הפרדה. בזמן שאתה במצב של "אין שכל" אתה לא מתעסק במה חסר או מה מוגדר, משום שאין שם עניין של הגדרות כלל.

יחד עם זאת, כל עוד אתה כאן עם שכל מוגדר, אתה תמיד חוזר לתחושת "יש כאן משהו" ו"אין כאן משהו אחר". לכן, כשאתה אומר "אולי יש דרך לצאת מהחיסרון", עצם השאלה מעידה שאתה מסוגל לדמיין מצב אחר, וזו כבר ההוכחה שאתה לא בטוח שהחיסרון מחויב.

איך להעמיק את ההתבוננות?

שאלה: מה כדאי לי לעשות כדי להבין את הנושא לעומק ולא רק בצורה תיאורטית?

תשובה: תנסה להתבונן בחוויית הידיעה שלך בכל רגע ורגע. למשל, כשאתה מביט סביבך ורואה כוס, רואה שולחן, רואה כיסא, שאל את עצמך: "איך אני יודע שזה כוס? איך אני יודע שזה לא כיסא? מה המשמעות של הידיעה הזו עבורי?" ותשים לב שבאותה פעולה של הגדרה, אתה מגלה שיש צד שחסר - כלומר, אם זה כוס, אז זה לא מחשב, ואם זה שולחן, אז זה לא מזון, וכן הלאה.

ההתבוננות הזו בתהליך הידיעה עצמו יכולה להביא אותך לראות שאין פה רק מילים, אלא ממש תנועה נפשית של הפרדה, וכך להרגיש את אותה חוויית חיסרון וגם את חוויית היתרון שקיימת בכל ידיעה.

מה המסר הסופי?

שאלה: איך לסכם את כל מה שנאמר?

תשובה: חוויית החיסרון איננה רק תחושה של רצון למשהו שאין לי כאן ועכשיו (כסף, אהבה, בריאות וכו'), אלא חוויה בסיסית יותר: עצם זה שאני יודע משהו - בהכרח אני מגדיר אותו כנפרד ממשהו אחר, ומכאן אני חווה חיסרון. מצד שני, בכל הגדרה יש גם יתרון: אני חווה שיש כאן דבר כלשהו שאני מזהה, וזה מוסיף לי תחושה של "יש".

לכן, אין מצב שבו אתה לא נהנה בכלל, כי בכל הגדרה יש יתרון, ואין מצב שאתה לא חסר בכלל, כי בכל הגדרה יש חיסרון. ככל שאתה מבין את העניין לעומק, כך יש לך אפשרות לראות שיש גם רובד אחר, המכונה "אין שכל" או "אחדות", שבו הנפרדות נעלמת. ההבנה האם ועד כמה אפשר לחוות את זה בפועל תלויה בהתבוננות שלך ובמידת הרצון שלך להגיע להכרה הזו.
שאלה: ממה נובעות חוויות החיסרון שלי?

אליעד: כשאתה אומר חוויות חיסרון, זה אומר שלא הבנת על מה מדובר. איך אני יודע שלא הבנת? אני מדבר על חוויית חיסרון שרציפה 24 שעות ביממה. זה לא חוויות חיסרון, אלא זה חוויה אחת רציפה 24 שעות ביממה, לנצח נצחים, עבר הווה ויהיה, תמיד מחויב שתהיה בחיסרון.

אני מדבר על חוויית החיסרון הזאת, שנובעת מהפרדה. אתה מתכוון לאמר שחוויות החיסרון שאתה קורא להם חוויות חיסרון, למשל חסר לי כסף, אתה מבין שהחוויה הזאת נובעת מהפרדה, אבל אני לא כיוונתי לזה.

אני מתכוון שעצם ההפרדה היא חוויית החיסרון.

למשל אתה יודע שיש פה שולחן? אתה יכול לדמיין שולחן? כן. זה אומר שאתה בחוויית חיסרון. למה? כדי להרגיש שזה שולחן, אתה צריך להרגיש שאין פה דברים אחרים. זה לא משחקי מילים.

כדי לחוות שיש פה מיץ, אתה צריך לחוות שאין פה דברים אחרים. זאת אומרת שאתה כדי שתחווה משהו אתה צריך לחוות שאין משהו.

אתה יודע שיש פה שולחן או חווה שיש פה שולחן?

שאלה: חווה שיש פה שולחן.

אליעד: זה מה שבאתי להגיד, אי אפשר להגיד אני יודע בלי שאתה חווה את זה. אם אתה יודע אז אתה חווה את זה. לחוות ולדעת זה אותו הדבר.

אם אתה חווה משהו מוגדר, זה אומר שחוויית חיסרון. ואתה 24 שעות ביממה חווה חוויית חיסרון, לצורך קיום המציאות.

כשאתה מסתכל על הקיר, ואומר זה לא אני, זה אומר שבחוויה שלך אתה חסר משהו.

האם הבנת את זה? יש שתי הבנות.

יש הבנה שאתה שואל למה רע לי בחיים? אז אתה אומר שזה בגלל שאתה מבדיל בין דבר להיפוכו. אבל אני לא מדבר על חיסרון כזה, אני מדבר על החיסרון הבסיסי, שעצם זה שאתה יודע משהו, זה עצמו חיסרון. אבל זה לא ברמה התאורטית, אלא השאלה היא, אם אתה באמת חווה את זה? האם אתה מצליח לחוות את החיסרון שבידיעה?

שאלה: זה לא תמיד מתפרש אצלי בחוויה.

אליעד: אתה יודע למה? כי יש לך בעיות יותר גדולות. ברגע שיגמרו לך הבעיות הגדולות אתה תהיה מודע לבעיות הקטנות. אם יגמרו לך הבעיות, אתה תתחיל להיות מוטרד מזה שיש כאן שולחן.

אם תשב עם עצמך, ותדמיין שאין לך יותר בעיות, אתה תחווה חיסרון מעצם זה שאתה לא שלם.

אני רוצה להגיד שגם הפוך זה אותו הדבר.

אם תמיד יש חיסרון, זה אומר שגם תמיד יש יתרון. אם כל חוויה היא חיסרון, אז גם כל חוויה היא יתרון.

כרגע, אם חסר לך 100 שקל, אתה אומר חסר לי, אם מביאים לך 100 שקל, אתה אומר יש לי. אבל האמת היא שבכל דבר יש יתרון וחיסרון. גם אם יש לך 100 שקל אז חסר לך משהו אחר, אבל גם אם אין לך, אז גם זה שאתה יודע, אין לי, יש בזה יתרון. כל דבר שאתה יודע אותו, יש בו יתרון.

אם אתה מבין שבכל דבר שאתה יודע יש חיסרון, כדי לדעת שיש פה שולחן, אתה צריך לדעת שחסר פה משהו, או שחסרים פה דברים חוץ מהשולחן. ואז זה אומר, שאם אתה יודע משהו בעצם יש לך גם יתרון. כלומר, שאין מצב בעולם שאתה לא נהנה ממנו.

למשל אדם יגיד, ממה יש לי ליהנות? אם אתה יודע שיש פה שולחן, אז יש משהו שטוב לך. היתרון הוא, שאתה יודע שיש.

מה שאני רוצה להגיד, שמי שמודע שתמיד יש חיסרון, הוא גם מודע גם שתמיד יש יתרון.

חיסרון הכוונה, שאתה תמיד חווה שחסר, שזה אומר שאתה תמיד חווה שיש.

תמיד יש חיסרון, זה בתנאי שאתה תמיד משתמש בשכל המוגדר. אם תשתמש בשכל הלא מוגדר, אז לא תמיד יש חיסרון.

שאלה: אם אני רואה כוס.

אליעד: בחוויה עצמה יש חיסרון.

שאלה: אם אני רואה כוס, אני גם חווה מה שלא כוס.

אליעד: כשאתה אומר יש את זה, זה אומר שאין את השאר. כשאתה אומר, יש פה כוס, זה אומר שאין פה משהו אחר.

כול זמן שאתה יודע משהו, זה נקרא חיסרון. לדעת = לחוות. אם אתה יודע משהו מוגדר, אתה חייב לחוות שחסר משהו. כל הגדרה היא חיסרון. רצון מוגדר, רגש מוגדר, חוויה מוגדרת - הכל חיסרון.

שאלה: אם אתה לא מגדיר, אז אתה האחדות. ברגע שהגדרת נכנסת לצרות של הנפרדות.

אליעד: לא צרות, אלא לצרה של הנפרדות. הניפרדות כולה זה צרה. זה לא שבתוך הניפרדות יש צרות, אלא זה שאתה חווה ניפרדות זה אומר שמשהו חסר.

אם אדם אומר שיש לו בעיות בחיים בגלל שהוא מפריד, אז הוא לא מבין. ההפרדה עצמה היא הבעיה.

כדי להבין זאת אתה צריך להיות במודעות גבוהה ביותר, זה למעשה הבסיס של החיסרון. מתחתיו זה, אין חיסרון.

שאלה: איך פותרים את הבעיה?

אליעד: השאלה היא, איך יכול להיות שיש כאן בעיה, אם אנחנו בטוחים שהיא קיימת? הרעיון אומר שכדי שתהיה בעיה אתה צריך לרצות לשנות אותה. ואם אתה בטוח שיש בעיה, אז איך יכול להיות שאתה לא רוצה אותה. זאת אומרת, שכדי להגיד שאני לא רוצה את הבעיה, אתה צריך לחשוב שלא תהיה בעיה.

אם זו בעיה מחויבת, איך יכול להיות שזה לא מסתדר לך?

שאלה: הבעיה לא מחויבת.

אליעד: איך זה שהיא לא מחויבת? הרי תמיד יש חיסרון.

שאלה: מבחינה שכלית אני לא יכול להיות בטוח בבעיה.

אליעד: אז מה השאלה בעצם?

שאלה: כרגע אני חושב שהיא מחויבת.

אליעד: להגיד שהבעיה מחויבת, זה אומר שלא הבנת. למה אתה בטוח שהיא מחויבת?

אם היית בטוח שהבעיה מחויבת, אז לא הייתה בעיה, כי אז לא היית יכול לחשוב על זה שאין בעיה, ואז לא הייתה בעיה.

כדי להגיד שמשהו הוא בעיה, אתה צריך שהתודעה שלך תוכל לחשוב שהוא לא קיים, כדי לרצות את ההפך שלו. אבל אם היית באמת חושב שהבעייה הזאת מחויבת, אז לא היית יכול לחשוב על משהו אחר, ולא היית יכול להגיד שאתה לא רוצה את זה.

אני מנסה להראות לך שאתה לא בטוח שתמיד יש חיסרון.

שאלה: אני לא בטוח שהבעיה מחויבת.

אליעד: אז מה השאלה?

כדי להגיד על משהו שהוא בעיה, אתה צריך להיות מסוגל לדמיין את ההפך.

אתה רואה את כל הבעיות שיש וחווה שהם קיימות בגלל שאתה רואה את ההפך.

אבל אם האדם מסוגל לתפוס גם את ההפך של הבעיה, אז לא הייתה בעיה.

יש בעיה של ניפרדות, אתה אומר שכדי לחוות את הבעיה, אתה צריך לדעת גם על ההפך. אבל אם היית יודע גם על ההפך, אז למעשה אין בעיה. אתה יכול להיות בהפך של האין שכל, ואז אין כבר בעיה.

אני אסביר שוב, שני דברים נאמרו, האחד, שכדי לדעת משהו אתה צריך לחוות חיסרון. כדי לדעת שיש פה כוס, אני צריך לדעת שפה אין משהו.

דבר נוסף שאמרנו, שכדי שתהיה לך בעיה על משהו, למשל מפריע לי שיש פה שולחן, זאת אומרת שאתה יכול לחוות שאין פה שולחן. כי כדי להגיד שאני לא רוצה משהו, אתה צריך לחשוב שאתה רוצה את ההפך.

שאלה: לא יכולה להיות לך בעיה, אם אתה לא יודע מה הפיתרון שלה.

אליעד: להגיד, אני לא רוצה פה משהו, זה כמו להגיד, אני רוצה פה משהו אחר. אז אם לא היית יכול לדמיין פה משהו אחר, אז לא היית יכול להגיד שאתה לא רוצה משהו.

להגיד אני לא רוצה את זה, זה בעצם להגיד אני רוצה משהו אחר, ואם התודעה שלך הייתה חושבת שמחויב שיהיה פה המשהו הזה, והיא לא הייתה יכולה לדמיין משהו אחר, לא היית יכול להגיד שאתה לא רוצה את המשהו האחר.

שאלה: לא יכולה להיות לך שאלה, אם אין לך שאלה.

אליעד: לא יכולה להיות לך בעיה, אלא אם כן אתה מודע לזה שאין בעיה.

זה עניין של מודעות, אם אתה מודע מה קורה לך בראש, אני לא רוצה את זה, בגלל שאני חושב שאפשר אחרת, אני מודע לדבר ולמה שאחרת שלו, ואם אתה מודע לאחרת, אז אתה יכול להתחבר לאחרת ואין בעיה.

שוב, תמיד יש חיסרון, לדוגמה, אדם אומר שהוא לא רוצה שולחן. מבינים שהוא רוצה משהו אחר. עכשיו אדם אומר שהוא לא רוצה שתמיד יהיה חיסרון, האדם מבין שתמיד יש חיסרון והוא לא רוצה את זה. כשהוא אומר שהוא לא רוצה את זה, זה רק בגלל שהוא באותו רגע מחובר לאין שכל.

אם היית רק בשכל, ולא הייתה לך האפשרות של האין שכל, לא היית מוטרד מכך שתמיד יש חיסרון.

שוב, יש בעיה בתוך השכל, האדם אומר שהוא לא רוצה שולחן, זה אומר שהשכל שלך יכול לחשוב על משהו אחר.

אבל אם אדם אומר, שהוא לא רוצה להיות במצב שתמיד יש בו חיסרון, זה אומר שהוא יכול לדמיין מצב שלא תמיד יש בו חיסרון. כי אם הוא לא היה יכול להתחבר לאין שכל, הוא לא היה יכול להיות מוטרד מכך שתמיד יש חיסרון.

ואם הוא מוטרד מכך שתמיד יש חיסרון? כי הוא מדמיין את האין שכל, ואם הוא מדמיין את האין שכל, אז אין כבר שאלה מדוע יש חיסרון.

וזה שונה מבעיה רגילה.

כי בבעיה רגילה, למשל אתה לא רוצה עט כחול, אלא רוצה עט אדום. אבל אין לך עט אדום, אתה רק מדמיין עט אדום.

אבל באין שכל, אם אתה מבין מה אמרת, זה עושה היפוך לשאלה עצמה.

לדוגמה, אני רעב ורע לי, אתה יכול לדמיין את עצמך שבע. אבל זה שאני אומר לעצמי שאני שבע זה לא אומר שאני לא רעב. (בחיצוני זה לא אותו הדבר)

אבל בפנימי, ברמה הכי תחתונה, אין לך מילוט, ההפך שלה זה הפיתרון המוחלט של כל הבעיות.

למשל אם יש לך בעיה, אני רעב, אתה הופך את זה לאני שבע. אבל זה שאני חושב שאני שבע, זה לא אומר שאני שבע.

אבל אם אתה אומר שרע לך מזה שתמיד יש חיסרון, ואתה מבין מה אמרת, אז כדי שיהיה לך רע מזה שתמיד יש חיסרון, אתה מתבונן, למה רע לי מזה שתמיד יש חיסרון? כי אני בעצם יכול לדמיין שלא תמיד יש חיסרון, כי אם הייתי בטוח שתמיד יש חיסרון, אז לא היה לי רע מזה שתמיד יש חיסרון.

אם היית בטוח שתמיד יש חיסרון, אז לא היה לך רע מזה. כי לא היית יכול לא לרצות את זה.

כדי להגיד שאני לא רוצה שתמיד יהיה חיסרון, לשם כך אתה צריך להיות מסוגל לחשוב, לא תמיד יש חיסרון.

ולא תמיד יש חיסרון, שורשו באין שכל.

ויש עוד שאלה, אולי בגלל שאני מתלונן שתמיד יש חיסרון, זה לא בגלל שאני חושב שיש מצב שבו אף פעם אין חיסרון, אלא בגלל שאני חושב שתמיד יש יתרון?

אני לא רוצה את התמיד יש חיסרון, לא בגלל האין חיסרון, אלא בגלל היש תמיד יתרון.

התמיד יש יתרון - זה בתוך השכל.

אם אתה מוטרד מכך שתמיד יש גם יתרון וגם חיסרון, ואם אתה לא מוכן לקבל את זה, אז זה מהאין שכל.

להגיד שאתה לא רוצה את החיסרון זה בגלל שאתה לא רוצה את היתרון, אבל להגיד שאני לא רוצה את היתרון והחיסרון, אלא רוצה אחד, זה רק בגלל שאתה מודע לאין שכל.

שאלה: מה שיעורי הבית שלי?

אליעד: כלום.

שאלה: אני חושב שאני מבין את הבעיה.

אליעד: יפה נתת לעצמך את התשובה, תבין יותר טוב את הבעיה, אז תגיע לתשובה. תנסה להתבונן למה אני בטוח שתמיד יש חיסרון. להבין את זה פירושו לחוות את זה.
חסרונות ויתרונות מעל השכל האנושי להיות מאושרים חיצוני חוויה בסיסית לראות מחויב חיסרון הידיעה הבדל נפשית חיסרון תמידי אושר איך להיות איך להיות מאושר איך להיות מאושרים איך נוצר איך נוצר סבל איך נוצרות איך נוצרים אנושי אנושיות גבולות השכל השכל השכל האנושי השתחררות חופש חיסרון חיסרון תמידי חסרונות כיצד להיות מאושר כיצד נוצרות להיות מאושר להיות מאושרים להשתחרר להשתחרר מהסבל למה יש סבל למה רע לי מהות מהות הסבל מודעות מודעות עצמית מחוץ לשכל האנושי מעבר לשכל האנושי מעל השכל מעל השכל האנושי מעל לשכל האנושי סבל רע לי שכל שכל אנושי שכל על אנושי תמיד יש חיסרון
האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? החיזור אחרי האושר כחיזור אחרי בחורה, מאמץ בדרך אל האושר המוחלט, האם הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ? סוגים של מאמץ בדרך אל השלמות, הארה אקראית, הארה סיבתית
האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? החיזור אחרי האושר כחיזור אחרי בחורה, מאמץ בדרך אל האושר המוחלט, האם הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ? סוגים של מאמץ בדרך אל השלמות, הארה אקראית, הארה סיבתית
... חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? החיזור אחרי האושר כחיזור אחרי בחורה, מאמץ בדרך אל האושר המוחלט, האם הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ? סוגים של מאמץ בדרך אל השלמות, הארה אקראית, הארה סיבתית האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? אליעד כהן דן בשאלה המרכזית: האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים ולהגיע להארה ולשלמות מוחלטת? הוא מתחיל בדימוי חשוב: החיפוש אחרי האושר דומה לחיזור אחרי בחורה. כמו שבחורה יכולה לרצות ... בלוגיקה, גבולות השכל, גבולות ההיגיון, לצאת מהשכל, לצאת מהלוגיקה, לצאת מהמקום, להגיע לאין סוף, האם אפשר להגיע לשלמות? האם אפשר להשיג את השלמות? האם צריך להתאמץ כדי להיות מאושר? האם אפשרי להגיע להארה רוחנית בצורה אקראית? מה צריך לעשות כדי להגיע לשלמות? למה משה רבנו לא נכנס לארץ? מתנת חינם, הגיעו ...
בשביל הילדים, להישאר ביחד בשביל הילדים, איך לא לפחד להתגרש בגלל הילדים? פירוק משפחה, האם לא להתגרש בשביל הילדים? ילדים בתהליך גירושים, האם להישאר בזוגיות רעה בשביל הילדים? גירושים עם ילדים, אנחנו יחד בגלל הילדים, הורים וילדים
בשביל הילדים, להישאר ביחד בשביל הילדים, איך לא לפחד להתגרש בגלל הילדים? פירוק משפחה, האם לא להתגרש בשביל הילדים? ילדים בתהליך גירושים, האם להישאר בזוגיות רעה בשביל הילדים? גירושים עם ילדים, אנחנו יחד בגלל הילדים, הורים וילדים
... כהן מסביר שיש שני סוגים של אנשים: אנשים שחושבים שאי אפשר להיות מאושרים ללא זוגיות - אלו אנשים שמרגישים שחסרה להם זוגיות כדי להרגיש שלמים. הם זקוקים לסביבה תומכת וחושבים שללא זוגיות הם לא יהיו מאושרים. אנשים שחושבים שאפשר להיות מאושרים גם ללא זוגיות - אלו אנשים שמאמינים שהאושר לא תלוי בשום דבר חיצוני, שהם יכולים להיות מאושרים עם או בלי זוגיות. זוגיות היא מבחינתם רק אפשרות נוספת ולא תנאי לאושר. אנשים שחושבים שהם חייבים זוגיות כדי להיות מאושרים, מניחים שגם ילדיהם חייבים שהוריהם יהיו ביחד כדי להיות מאושרים. התפיסה הזו מובילה אותם להאמין שאם יתגרשו, ילדיהם יסבלו, ולכן הם נשארים בזוגיות גם כשהיא רעה. האם ילדים באמת זקוקים לשני ... אליעד כהן טוען שהרעיון שילדים חייבים שני הורים יחד כדי להיות מאושרים הוא שגוי ומבוסס על אמונה מוטעית. המחשבה הזו נובעת מאותה תפיסה שאומרת שבן אדם חייב סביבת תמיכה חיצונית כדי להיות מאושר. למעשה, אם אדם מבין שאושר לא תלוי בגורמים חיצוניים כמו זוגיות או משפחה, הוא גם יבין שהאושר של ילדיו אינו תלוי בהישארות ההורים יחד בכל מחיר. לדברי אליעד, ילד יכול להיות מאושר גם אם הוריו גרושים, בדיוק כמו שהוא יכול להיות מאושר אם הוריו יחד. האושר של הילדים אינו תלוי בכך שההורים יישארו יחד בכוח, אלא באיך שהילדים לומדים לתפוס את המציאות ולהרגיש טוב ללא ... או במשפחה. למעשה, ילדים יכולים ללמוד מהוריהם את היכולת להיות מאושרים באופן עצמאי, ללא תלות במערכת יחסים מסוימת בין ההורים. היכולת להרגיש טוב בלי להיות תלוי באנשים אחרים היא מיומנות חשובה מאוד, ... להישאר בזוגיות למען הילדים? איך לא להאשים את ההורים? איך להיות מאושר בלי תלות בזוגיות? להתגרש או להישאר בשביל הילדים? איך לאהוב את המציאות בלי תנאים? אנשים שנשארים בזוגיות רעה למען הילדים ישנם ... קשר ישיר בין האמונה של אדם שהוא חייב להיות בזוגיות כדי להיות מאושר, לבין המחשבה שהוא חייב להישאר בזוגיות שאינה טובה עבור הילדים. ניתן לחלק אנשים לשני סוגים: האדם שמאמין שאי אפשר להיות מאושר ללא זוגיות - הוא משוכנע שכדי להרגיש שלם הוא זקוק לבן או בת זוג. האדם שמאמין שאפשר להיות מאושר בלי תלות בזוגיות - הוא יודע שהוא יכול להיות שלם ומאושר גם ללא מערכת יחסים זוגית. כאשר אדם מאמין שהוא אינו יכול להיות מאושר ללא זוגיות, הוא ייטה לחשוב שגם ילדיו יתקשו להיות מאושרים אם הוריהם יתגרשו. האמונה שילדים זקוקים לשני הורים ביחד הרעיון שילדים חייבים שני הורים שחיים יחד כדי להיות מאושרים הוא זה שמוביל אנשים להישאר בזוגיות לא טובה. הם מניחים כי אם יתגרשו, ילדיהם יסבלו. אך למה בעצם? האם באמת ילדים אינם יכולים להיות מאושרים עם הורים גרושים? המחשבה שילדים צריכים את שני הוריהם יחד קשורה ישירות לאמונה שאדם זקוק לסביבה תומכת כדי להיות מאושר. אך למעשה, אם אדם לומד להיות מאושר ללא תלות בזוגיות, הוא גם יבין כי האושר של ילדיו אינו תלוי בכך שהוריהם יישארו יחד בכל מחיר. האחריות האישית על האושר אדם שחושב שאינו יכול להיות מאושר ללא הוריו או ללא זוגיות - יתקשה להאמין שילדיו יכולים להיות מאושרים אם הוא יתגרש. אך אם אדם מבין שאושרו אינו תלוי בזוגיות או במשפחה, הוא יוכל לראות שגם ילדיו יכולים להיות מאושרים ללא קשר למצב הזוגי של הוריהם. האושר של אדם אינו תלוי בהורים שלו, בזוגיות שלו או במצב המשפחתי שלו. כאשר מבינים זאת, קל יותר ... שלהם נשארים יחד בכל מחיר, אלא כי הם ילמדו מהם כיצד להיות מאושרים ללא תלות חיצונית. מסקנה אם אדם מבין שהאושר שלו ושל ילדיו אינו תלוי בזוגיות, הוא יוכל לבחור את מערכות היחסים שלו בצורה חופשית ... הילדים איך לא להאשים את ההורים יחסי הורים וילדים איך להיות מאושר בלי תלות בזוגיות תהליך גירושים עם ילדים, האם להיות בזוגיות רעה כדי שהילדים לא יסבלו? להאשים את ההורים, להתגרש או להישאר בשביל ...
דמויות בזוגיות - למה יש אנשים שמרגישים שהם לא יכולים להיות עצמם בזוגיות? האם נכון להשתנות כדי להתאים לזוגיות? מדוע אנשים רבים מתקשים להביע רגשות אהבה כלפי בני זוגם? מה הקושי המרכזי של קשר עם אדם שיש לו ילד? למה אנשים מרגישים חוסר ביטחון בזוגיות? מדוע אנשים מרגישים חרדה מבדידות? איך מתמודדים עם הצורך התמידי להרגיש נאהבים ואהובים? איך אפשר להתחיל להיות מאושרים לבד? איך אפשר למצוא איזון בין הצורך בזוגיות לעצמאות אישית? איך להיות אותנטי בזוגיות?
... של קשר עם אדם שיש לו ילד? למה אנשים מרגישים חוסר ביטחון בזוגיות? מדוע אנשים מרגישים חרדה מבדידות? איך מתמודדים עם הצורך התמידי להרגיש נאהבים ואהובים? איך אפשר להתחיל להיות מאושרים לבד? איך אפשר למצוא איזון בין הצורך ... לאתגר את ההנחה הזו, ולשאול בכנות למה אני צריך שיאהבו אותי?. הוא מדגיש שהאדם צריך להיות מסוגל לאהוב את עצמו ולמצוא משמעות וסיפוק פנימי שלא תלוי באחרים. איך אפשר להתחיל להיות מאושרים לבד? אליעד מציע תרגול מעשי כדי להתמודד ...
איך ליהנות מהחיים הרגילים? למה אני לא נהנה מהחיים? מה מונע מאנשים להיות מאושרים? איך להפסיק לרדוף אחרי מטרות בלתי אפשריות? איך לחזור להנאות הקטנות? מה הסיבה שבגללה אדם לא נהנה מהחיים הרגילים? איך נוצרות שאיפות גדולות? אני חייב להיות משהו מיוחד כדי ליהנות, לרדוף אחרי דברים גרנדיוזיים, ליהנות גם בלי לכבוש את העולם, מדוע קשה לאנשים ליהנות גם כשיש להם הכל? מה עושים עם הצורך להיות משהו מיוחד? מטרות גרנדיוזיות, למה צריך לבדוק את השורש של הבעיה?
... ליהנות מהחיים הרגילים? למה אני לא נהנה מהחיים? מה מונע מאנשים להיות מאושרים? איך להפסיק לרדוף אחרי מטרות בלתי אפשריות? איך לחזור להנאות הקטנות? מה ... חייב להיות מיוחד או גרנדיוזי כדי ליהנות, אלא מותר לו ליהנות מחיים פשוטים ורגילים, ומותר לו פשוט להיות. איך ליהנות מהחיים הרגילים? למה אני לא נהנה מהחיים? מה מונע מאנשים להיות מאושרים? איך להפסיק לרדוף אחרי מטרות בלתי אפשריות? איך לחזור להנאות הקטנות? ...
זוגיות מאושרת, אם זוגיות עושה אותך מאושר לא תמצא זוגיות מאושרת, למה להיות מאושר גם בלי זוגיות? אושר שתלוי בזוגיות, למה להיות מאושר בלי זוגיות? למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? למה לא להיות תלוי רגשית בזוגיות? להצליח בזוגיות
זוגיות מאושרת, אם זוגיות עושה אותך מאושר לא תמצא זוגיות מאושרת, למה להיות מאושר גם בלי זוגיות? אושר שתלוי בזוגיות, למה להיות מאושר בלי זוגיות? למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? למה לא להיות תלוי רגשית בזוגיות? להצליח בזוגיות
... מאושרת, אם זוגיות עושה אותך מאושר לא תמצא זוגיות מאושרת, למה להיות מאושר גם בלי זוגיות? אושר שתלוי בזוגיות, למה להיות מאושר בלי זוגיות? למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? למה לא להיות תלוי רגשית בזוגיות? להצליח בזוגיות למה ... יתקשה מאוד למצוא זוגיות מאושרת באמת. איך תלות בזוגיות פוגעת במערכת היחסים? כאשר אדם חושב שהדרך היחידה שלו להיות מאושר היא להיות בזוגיות, הוא מפתח תלות רגשית משמעותית. כתוצאה מכך, בתקופות שבהן הוא לבד, הוא חווה ... את הקשר. למה הפחד לאבד זוגיות גורם להרס הזוגיות? הפחד מאובדן הוא תוצאה ישירה של האמונה שבלי זוגיות אי אפשר להיות מאושרים. האדם הופך להיות מתוח, חשדן, קנאי ולחוץ, דבר שיוצר אווירה שלילית בתוך הקשר. במקום שהקשר יהווה ... מה הסוד לזוגיות מאושרת באמת? אליעד כהן מסביר בצורה חד משמעית כי זוגיות מאושרת היא תוצר של שני אנשים שמסוגלים להיות מאושרים בפני עצמם, גם ללא זוגיות. הוא מדגיש שאנשים מאושרים באמת הם כאלה שמרגישים טוב לבד, לא מתוך ... תלוי בשום גורם חיצוני, כולל זוגיות. הרבה אנשים חושבים שהם לא תלויים רגשית בזוגיות, אך בפועל הם אינם יודעים להיות מאושרים באמת לבד. הפתרון הוא פשוט אך דורש מאמץ אמיתי: יש לנסות להשיג את כל התחושות הטובות שזוגיות ... שלו בזוגיות, הסיכוי שלו למצוא זוגיות מאושרת קטן משמעותית. למה הסיכוי נמוך יותר? כאשר אדם מאמין שהוא יוכל להיות מאושר רק בתוך זוגיות, הוא הופך להיות נואש למציאת זוגיות. במצב כזה, כשהוא נמצא ללא זוגיות, הוא חווה ... לפירוק הקשר. למעשה, זוגיות מאושרת היא תוצאה של שני אנשים שטוב להם באמת, קודם כל עם עצמם. אנשים יכולים להיות מאושרים יחד, רק אם כל אחד מהם יודע להיות מאושר לבדו. הפתרון: ללמוד להיות מאושרים לבד כאשר אדם באמת טוב לו עם עצמו - לא מתוך אשליה, לא מתוך ניסיון לשכנע את עצמו, אלא באמת מתוך ...
במי תלוי האושר שלך? מתי תהיה מאושר? האם האושר קיים? האם קיים אושר? לרצות להרגיש טוב, לא לחכות לביאת המשיח, האם יש אושר? האם אפשר להיות מאושר? איך להיות מאושר? איך להרגיש טוב?
במי תלוי האושר שלך? מתי תהיה מאושר? האם האושר קיים? האם קיים אושר? לרצות להרגיש טוב, לא לחכות לביאת המשיח, האם יש אושר? האם אפשר להיות מאושר? איך להיות מאושר? איך להרגיש טוב?
... תלוי האושר שלך? מתי תהיה מאושר? האם האושר קיים? האם קיים אושר? לרצות להרגיש טוב, לא לחכות לביאת המשיח, האם יש אושר? האם אפשר להיות מאושר? איך להיות מאושר? איך להרגיש טוב? מהי הדרך להשיג אושר? בהרצאה זו, אליעד כהן ... להבנה עמוקה יותר של אושר. יש לכך קשר עם איך אנו תופסים את החיים ומדוע אנחנו מחפשים את התחושות האלה של טוב או רע. האם המציאות צריכה להשתנות כדי להיות מאושר? בהמשך השיחה, אליעד מדבר על רעיון שחשוב להבין: האם המציאות צריכה להשתנות כדי שנוכל להיות מאושרים? הוא מעלה את השאלה אם עלינו לשנות את הרצונות שלנו, או שמא המציאות צריכה להשתנות כדי שנוכל להרגיש טוב. התשובה שהוא מציע היא שנוכל לשנות את מה שאנחנו רוצים, כלומר, לא לחכות שדברים ישתנו כדי שנוכל להיות מאושרים . אם נבין שאין צורך בשינוי חיצוני, ושההנאה מגיעה מתוך ... כי הרבה פעמים אנחנו מחפשים את הפתרון בחוץ במקום להבין שהאושר טמון בנו ובתפיסתנו את המציאות. כשהוא שואל את המאזין האם הוא ממתין לביאת המשיח כדי להיות מאושר, הוא מבהיר שהתשובה לא נמצאת באירועים חיצוניים, אלא בהבנה ... מבינים שאין שום דבר חיצוני שיכול לגרום לנו אושר, ושהאושר הוא תוצאה של שינוי פנימי בתפיסה ובמחשבה. כשאנו משחררים את הצורך לשנות את העולם סביבנו כדי להיות מאושרים, אנחנו פותחים את הדרך לאושר פנימי אמיתי. איך להשיג אושר? מהו אושר אמיתי? האם האושר תלוי במציאות חיצונית? מה הקשר בין אושר לבין המשיח? איך לשנות את תפיסתנו כדי להיות מאושרים? מה השלב הראשון בהשגת אושר פנימי? ...
אושר - קושי להיות מאושר - מה לעשות בקלות?
אושר - קושי להיות מאושר - מה לעשות בקלות?
... - קושי להיות מאושר - מה לעשות בקלות? למה קשה להיות מאושר ומה לעשות כדי שזה יהיה קל? אנשים רבים חווים קושי כאשר הם מנסים להיות מאושרים. הם מרגישים שהם מתאמצים, משקיעים מאמצים כבירים, ועדיין אינם מצליחים להגיע לתחושה של אושר אמיתי. לפי אליעד כהן, הסיבה לכך היא פשוטה מאוד: מי שמרגיש שקשה לו להיות מאושר, פשוט לא הבין עדיין מה עליו לעשות כדי להגיע לאושר. הוא ... אליעד מסביר כי האדם חייב לשאול את עצמו שאלות קיומיות וברורות מאוד, כמו: מה באמת אני רוצה?, האם אני באמת רוצה להיות מאושר?, אם אני אכן רוצה אושר, מדוע אני עושה פעולות שלא מביאות לי אושר?. קיימות רק שתי אפשרויות מרכזיות: או שהאדם רוצה להיות מאושר באמת ובשלמות. או שהוא לא רוצה להיות מאושר כלל. אם האדם באמת רוצה להיות מאושר, הוא צריך לבדוק האם הוא עושה את כל מה שביכולתו כדי ... אפילו על הבריאות, הרכוש או החיים עצמם. אם לא, המשמעות היא שיש משהו שהוא מעדיף על פני האושר, ואז הוא לא באמת מחפש להיות מאושר. מה קורה כאשר אדם מפסיק לחפש את האושר? אליעד כהן מציג ... טבעי ומיידי. אדם שהפסיק לחפש את האושר כי התייאש או כי הוא מפחד מהמחיר, עדיין ממשיך לסבול, כי בתוכו הוא עדיין רוצה להיות מאושר, רק לא יודע איך להגיע לכך. מה מונע מהאדם להיות מאושר באמת? אליעד מפרט שרוב האנשים אינם מאושרים כי הם אינם כנים עם עצמם לגבי מה שהם באמת רוצים. הם אומרים לעצמם שהם רוצים להיות מאושרים, אבל בפועל הם מפחדים, חוששים או לא מוכנים לוותר על דברים מסוימים עבור האושר. למשל, אם אדם יקבל הצעה להיות מאושר לחלוטין אך בתנאי שיהיה חולה או יפסיד משהו יקר לליבו, והוא לא מסכים, הרי שבאמת יש לו משהו חשוב יותר מהאושר. אדם שבאמת רוצה להיות מאושר מוכן להקריב הכל, עד טיפת דמו האחרונה, ללא שום תנאי או גבול. כיצד לבדוק האם אתה באמת רוצה להיות מאושר? כדי לבדוק אם האדם באמת רוצה להיות מאושר, אליעד מציע לערוך ניסוי מחשבתי פשוט: האם תסכים לקבל ... לשלם בתמורה לאושר מוחלט? אם התשובה היא כן, אתה לא באמת מחפש את האושר, אלא משהו אחר חשוב לך יותר ממנו. מי שרוצה להיות מאושר חייב להחליט בבירור ובכנות שהוא מוכן לעשות הכל עבור ... ובכנות מה הוא באמת רוצה, יסתיים החיפוש המתיש אחרי האושר, והוא יוכל לחוות את האושר האמיתי באופן טבעי ומיידי. איך להיות מאושר? מה הסוד לאושר? למה אני לא מצליח להיות מאושר? איך להבין את עצמי באמת? האם אני באמת רוצה להיות מאושר? להיות מאושר בלי מאמץ מה לעשות כשקשה לי להיות מאושר? אושר - קושי להיות מאושר - מה לעשות בקלות? הפעם אני רוצה לדבר על מה צריך לעשות אדם כאשר הוא מאד רוצה להיות מאושר והוא לא מצליח לא יודע איך. אנשים מתאמצים להיות מאושרים, קשה להם לעשות את זה. והבשורה הטובה היא שלהיות מאושר, לא צריך לעשות כלום. ואם הולכים בדרך הנכונה, אין מאמץ, ... יבוא מהבנת האדם את עצמו. ולהבין את עצמך קודם תשאל את עצמך, מה זה האושר שאני רוצה? מה זה אושר? האם באמת אני רוצה להיות מאושר אם זה לא תלוי בדברים חיצוניים. אולי אתה בוחר שלא לרצות להיות מאושר, אבל באמת לא רוצה לחפש ש יותר אושר ואז ממילא תהיה מאושר, כי הפסקת לחפש. ואדם יכול להגיד אני לא רוצה להיות מאושר בשלמות, כי הוא ניסה וניסה ולא הצליח, אבל הוא לא אמיתי, כי סהכ התייאש מלחפש או למצוא את האושר, הוא לא באמת הפסיק לרצות להיות מאושר. אבל אם באמת הפסקת לחפש את האושר ואתה כנה עם עצמך, אז ... יהיה במקביל לכך שתהיה חולה, ואתה לא מסכים כי מה פתאום שתהיה חולה, וזה מחיר כבד מידי, וזה אומר שאתה לא באמת רוצה להיות מאושר, כי לאושר מבחינתך יש מחיר. והאם אתה משקיע אינסוף אחוז ...
אושר בקושי ובפשיטות - למה אנשים מחפשים את הקושי?
אושר בקושי ובפשיטות - למה אנשים מחפשים את הקושי?
... בתקופות רבות בחייו היא שאלת האושר. אנשים מחפשים פתרונות כדי להיות מאושרים, אך פעמים רבות הם בוחרים פתרונות מורכבים ומסובכים, למרות שישנם פתרונות פשוטים וקלילים הרבה יותר. אליעד מסביר כי הפתרון ... לירח, הוא יצטרך לבצע הרבה שינויים במציאות. אולם, אם הוא רוצה להיות מאושר, הוא לא צריך לשנות דבר במציאות. הכל מתחיל מהבנת העצמי וההפסקת החיפוש אחרי אושר חיצוני. להיות מאושר, פירושו להפסיק לחפש את האושר. במקום לחפש אושר, עליך פשוט להפסיק לרצות להרגיש יותר טוב ולהיות אמיתי עם עצמך. ההבנה הפנימית ... או בשינוי חיצוני. התהליך הוא פנימי בלבד. אושר פנימי איך להיות מאושר? פתרונות פשוטים לאושר האם שינוי פנימי מספיק לאושר? כיצד להבין את האני שלך? האם אושר דורש מאמץ? התחברות פנימית ואושר למה ... מישהו היה מציע לאנשים לשלם סכום עצום של כסף ולטפס לירח כדי להיות מאושרים, היו רבים שמוכנים לעשות זאת. אבל דווקא כשהפתרון הוא להיות אמיתי עם עצמך, בלי מאמץ חיצוני גדול, אנשים נוטים לזלזל ולהניח ... - תכונות הנפש, היכולות השכליות והרגשיות, הכל קיים בך. כדי להיות מאושר אינך צריך לשנות את המציאות החיצונית בשום אופן: לא את המעשים שלך, לא את מה שאתה מרגיש או חושב. למה האושר נחשב לפרויקט הגדול ... עצם הנפרדות גורמת לתחושת חיסרון מתמדת, שהופכת את המשימה להיות מאושר למשימה הכי קשה בעולם. זו נראית משימה בלתי אפשרית שמצריכה מאמץ עצום, ואולי כלל אין לה פתרון, כי איך אפשר להיות קיים ולהרגיש ... למה בכל זאת אנשים סקפטיים ולא מנסים? אנשים רבים חיפשו דרכים להיות מאושרים ושלמו מחירים גבוהים, ועדיין לא הגיעו לשלמות. הם כבר סקפטיים וגם אינם מאמינים שיש פתרון אמיתי ופשוט שמצריך רק כנות ... שאתה לא מבין עדיין, רק אל תשקר, פשוט אמיתי כחוט השערה. ואם להיות מאושר זה כל כך פשוט אז למה אנשים מחפשים פתרונות כל כך קשים. אם מישהו לדוגמה היה הולך ברחוב, ואומר שיש לו את הפתרון האמיתי לאושר, ... ולבנות שם, צריך הרבה מאד שינויים. יחד עם זאת כאשר אתה רוצה להיות מאושר, אתה לא צריך לשנות שום דבר במציאות!! שום דבר שאתה עושה, שום דבר שאתה מרגיש, אתה לא צריך להיות שמח כדי להיות מאושר ואני יחדד, להיות מאושר, זה להפסיק לחפש את האושר. אני מדבר עכשיו על איך בן אדם יכול לגרום לעצמו, שמעצמו הוא לא יחפש להרגיש יותר טוב. לא צריך לשנות ... הבדל. אין הבדל בין אתמול למחר, אין הבדלים בשום דבר. ומי שרוצה להיות מאושר בשלמות, האושר הוא בדבר הפנימי ביותר, הכי פנימי. ונקודה פנימית זו, היא נקודת ההבנה. אם הבנת שהכל אחד, יהיה לך טוב, אם לא ...
אושר בחיים, להיות מאושר בחיים, מהו אושר, אושר זמני, אושר נצחי, הדרך אל האושר, החיפוש אחר האושר, מהות האושר, סוגים של אושר
... בחיים, להיות מאושר בחיים, מהו אושר, אושר זמני, אושר נצחי, הדרך אל האושר, החיפוש אחר האושר, מהות האושר, סוגים של אושר רבות נכתב על נושא האושר, וכאן תכתב עוד נקודת מבט בעניין האושר של האדם בחיים. והנקודה להתבוננות בעניין האושר של האדם בחיים, היא, שמי שרוצה להיות מאושר בחיים, יותר מאשר חשוב שהוא יבדוק, איך להיות מאושר בחיים, עליו לבדוק, מהי מהות האושר בחיים שאותה הוא מחפש. ולא מספיק להבין באופן חלקי, שאתה מחפש אושר באופן כללי. אלא על האדם להיות מסוגל להגדיר בדיוק, מה בדיוק הוא מחפש, איזה סוג מדויק של תחושה הוא מחפש, ובמה בדיוק תלויה התחושה הזאת שאותה הוא מחפש. כי המון אנשים מחפשים את האושר. ובני האדם בעולם, עסוקים בלנסות להיות מאושרים, בדרכים כאלו ואחרות. וכולם עסוקים במרדף אחרי האושר, או אחרי ההנאה, או אחרי השקט הנפשי, או אחרי דבר כלשהו, שכל אחד יגדיר אותו איך שהוא רוצה. אבל כולם נמצאים במרדף כלשהו ... רוצה, תמיד, בוודאות של 100%, שאחכ הוא כבר פחות מרוצה מהדבר שאותו הוא השיג, ואז הוא מתחיל לחפש שוב פעם, משהו חדש. והסיבה שאנשים רודפים אחרי הזנב של עצמם ולא מצליחים להיות מאושרים בשלמות, ולא מצליחים להפסיק לחפש את האושר, היא רק משום, שאף אחד לא באמת מבין, מה בדיוק הוא מחפש. וכולם מחפשים איזה משהו כללי, שלא ממש יודעים מהו. ובני האדם מתעסקים באיך להיות מאושרים. במקום בלנסות להבין, מהו בכלל האושר שאותו הם מחפשים. כי קודם כל צריך להבין, מה בדיוק מחפשים ולהיכן בדיוק רוצים להגיע. ורק אחכ לנסות לראות, האם בכלל אפשר להשיג את המטרה ...
בלעדיות, רכושנות, רוצה שיאהבו רק אותי, רצון להיות היחיד, רוצה להיות האחת שלו, רוצה להיות האחד שלה, לקבל אהבה בבלעדיות, רצון לבלעדיות, רצון להיות הכי טוב יותר מאחרים, מונוגמיה, פוליאמוריה, מערכת יחסים פתוחה, צרות עין, קנאות זוגית
בלעדיות, רכושנות, רוצה שיאהבו רק אותי, רצון להיות היחיד, רוצה להיות האחת שלו, רוצה להיות האחד שלה, לקבל אהבה בבלעדיות, רצון לבלעדיות, רצון להיות הכי טוב יותר מאחרים, מונוגמיה, פוליאמוריה, מערכת יחסים פתוחה, צרות עין, קנאות זוגית
... הבעיה, אם כן, היא לא שמישהו אחר לוקח ממנה משהו, אלא הידיעה שיש מישהו אחר שמקבל גם הוא את מה שהיא מקבלת. הרצון להיות היחיד הוא שמטריד אותה. מה באמת גורם לנו להיות מאושרים? הסיפור הזה מחדד את העובדה שמה שמפריע לאדם כאשר הוא יודע שיש מישהו אחר שזוכה לאותו טיפול ואהבה, זה לא בהכרח חוסר במשהו. כל אחד מהמעורבים ... נמצאים בראש הפירמידה. למה זה קורה? למה אנשים חווים קנאה ורכושנות? איך זה קשור לזוגיות, ואיך אפשר להתמודד עם זה? הסיפור על האיש ואלוהים - מה באמת גורם לנו להיות מאושרים? נתחיל עם סיפור מעניין שממחיש את העניין: היה היה אדם שאלוהים התגלה אליו ואמר לו: אני אתן לך כל מה שאתה רוצה. אין גבול, אין מגבלה - כל מה ... - למה מפריע לך שהם גם מעניקים משהו למישהו אחר? הקשר בין הרצון לבלעדיות לבין אגו ותחושת ערך עצמי כאן נכנס האלמנט האמיתי: הצורך להרגיש מיוחד. אנשים לא רוצים רק להיות מאושרים - הם רוצים להיות בלעדיים באושר שלהם. לדעת שהם במקום הראשון. זה נותן להם תחושת עליונות, מחזק את האגו שלהם. כי אם יש עוד מישהו שמקבל את אותו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיות מאושרים, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיות מאושרים, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני, קואצ'ר אישי, אימון אישי ועסקי בנושא להיות מאושרים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4492 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 10:49:08 - wesi1