אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה כל המוסיף גורע ✔להתחנחן, להסביר את עצמך יותר מידי, כל המוסיף גורע, להצטדק יותר מידי, לנמק יותר מידי, להתפרס יותר מידי, האם לבקש סליחה? כמה לבקש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
להתחנחן, להסביר את עצמך יותר מידי, כל המוסיף גורע, להצטדק יותר מידי, לנמק יותר מידי, להתפרס יותר מידי, האם לבקש סליחה? כמה לבקש סליחה? כמה להסביר את עצמך? כמה להתנצל? התרפסות יתר, הצטדקות יתר, התנצלות יתר, למצוא חן יותר מידי
למה הצטדקות יתר גורמת לכם להיראות אשמים?

הרבה אנשים מרגישים צורך להסביר את עצמם בצורה מוגזמת, לנמק כל פעולה או החלטה, ולהתנצל הרבה מעבר למה שנדרש. אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית לכך היא הצורך הבסיסי של האדם להיתפס כ"בסדר" בעיני אחרים. ככל שהאדם חושש יותר שלא יקבלו אותו או שלא יבינו אותו, כך הוא ירגיש צורך להצטדק יותר, לנמק יותר ולהסביר את עצמו בצורה מוגזמת.

אך באופן פרדוקסלי, דווקא הצורך הזה להצטדק יותר מדי גורם לתוצאה ההפוכה מזו שהאדם רצה להשיג. ככל שאדם מסביר את עצמו יותר, כך הוא נראה פחות אמין בעיני מי ששומע אותו. אליעד מסביר את הסיבה לכך: באופן טבעי, אנשים חושדים במי שמסביר את עצמו יותר מדי. התפיסה האנושית היא שאדם שבטוח בעצמו ובמעשיו לא מרגיש צורך מיוחד להסביר אותם באריכות. לעומת זאת, אדם שחושש או שמרגיש אשם הוא זה שבדרך כלל יכביר במילים ובהסברים.

למה דווקא אדם שמנמק יותר מדי נראה חשוד?

הסיבה המרכזית היא שהסברים מפורטים ומוגזמים יוצרים אצל המאזין תחושה שהאדם המדבר מסתיר משהו. ככל שההסבר ארוך ומפורט יותר, המאזין מתחיל לחשוב: "למה הוא צריך להסביר את עצמו כל כך הרבה? האם הוא משקר? האם הוא עשה משהו רע?". אליעד מדגים את הנקודה הזו בצורה מוחשית דרך כמה דוגמאות מחיי היומיום.

לדוגמה, אדם שמאחר לעבודה ואומר בפשטות: "היה לי משהו חשוב, ולכן איחרתי" - בדרך כלל יתקבל בהבנה טבעית, ללא שאלות מיוחדות. אבל אם אותו אדם יתחיל להסביר יותר מדי, כגון: "תקשיב, אני ממש מצטער, היה לי מקרה דחוף, זה לא בשליטתי, לא יקרה שוב..." - דווקא אז הוא יעורר אצל המאזין חשד. המחשבה האוטומטית שתעלה תהיה: "אם הוא מסביר כל כך הרבה, אולי הוא מנסה להסתיר משהו?"

עוד דוגמה שאליעד מביא היא של גבר שחוזר הביתה ואשתו שואלת אותו באופן שגרתי: "מה שלומך?". אם הוא עונה לה בצורה קצרה ועניינית, התגובה תעבור ללא חשדנות. לעומת זאת, אם הוא יתחיל לפרט בפרטי פרטים את סדר היום שלו, איפה היה, מה עשה, עם מי דיבר, אשתו עלולה לחשוב פתאום: "רגע, למה הוא מספר את כל זה? אולי קרה משהו שהוא מנסה להסתיר?"

איך התנצלות מוגזמת יכולה לפגוע בכם?

אליעד מסביר שגם בהתנצלויות צריך לדעת לשמור על מינון נכון. אם אדם פגע במישהו ומתנצל בצורה קצרה וכנה, הדבר יתקבל בדרך כלל בצורה טובה. אך כאשר האדם מתנצל יתר על המידה - "אני ממש ממש מצטער, לא התכוונתי, אני לא יודע איך עשיתי את זה, זה כל כך נורא מצדי..." - הוא עשוי לעורר במוח של הצד השני מחשבות חשדניות כמו: "אולי הוא באמת התכוון לפגוע בי? למה הוא כל כך לחוץ? אולי הוא מסתיר משהו?"

כלומר, התנצלות יתר עלולה להפוך ממצב של כוונה טובה ורצון לפייס, למצב שבו הצד השני מתחיל לחשוד במניעים של המתנצל ולהרגיש חוסר אמון כלפיו.

מהו הכלל המרכזי שאליעד מדגיש?

הכלל המרכזי שאליעד כהן מבהיר הוא "כל המוסיף גורע". הרעיון הזה אומר שדווקא כאשר אדם רוצה להוכיח את צדקתו יותר מדי, הוא עלול להשיג את ההיפך המוחלט ולגרום לאחרים לחשוב עליו בדיוק את הדבר שהוא לא רצה שישתלו במוחם. לכן, כדי למנוע את החשד הזה, הפתרון הנכון הוא להיות כמה שיותר ענייני, קצר וברור. במקום להכביר במילים ובהסברים, מומלץ לתת לדברים פשוט לדבר בעד עצמם.

מתי הסבר מפורט דווקא הכרחי?

חשוב להבין שיש גם מצבים הפוכים שבהם דווקא הסבר מפורט הוא נכון ומתבקש. אך כאן אליעד מדגיש שהכוונה היא לאנשים שמסבירים יותר מדי מתוך חוסר ביטחון עצמי, מתוך פחד שלא יקבלו אותם או מתוך תחושת אשמה פנימית מוגזמת. דווקא ההסברים וההתנצלויות שנובעים מחוסר ביטחון, הם אלו שמפעילים את המנגנון החשדני במוחו של הצד השני.

איך לאזן נכון את הצורך להסביר ולהתנצל?

כדי למצוא את האיזון הנכון בין הסבר להתנצלות, אליעד מציע לשאול את עצמכם: האם ההסבר שלי משרת מטרה אמיתית, או שהוא רק נובע מהפחד להיראות "לא בסדר"? אם ההסבר או ההתנצלות שלכם באים ממקום ענייני, מדויק ופשוט, הם יתקבלו בדרך כלל בצורה טובה. אך אם הם באים מתוך פחד וחשש, הם יגרמו לאחרים להרים גבה ולהתחיל לחשוד.

לסיכום - מה לקחת מההרצאה של אליעד כהן?

בסופו של דבר, המסר העיקרי שאליעד מדגיש הוא שלפעמים פחות זה יותר. ככל שההסברים וההתנצלויות שלכם יהיו ענייניים, קצרים וברורים, כך תצליחו להעביר מסר של ביטחון, אמינות וכנות. לעומת זאת, הצטדקות יתר, התנצלות מוגזמת והסברים מפורטים מדי ייצרו את התוצאה ההפוכה ויגרמו לצד השני לחשוב בדיוק את המחשבה שאתם רוצים להימנע ממנה - שכנראה יש לכם משהו להסתיר.
כיצד הצטדקות יתר עלולה לפעול לרעתכם?

לפעמים, בני אדם רוצים להיתפס כבסדר בעיני אחרים, ולכן הם מרגישים צורך להצדיק את עצמם, לנמק, להסביר, ואפילו להתנצל יתר על המידה. אך באופן מפתיע, דווקא הצורך הזה להצטדק עלול לגרום להם להיראות לא בסדר.

מדוע הצטדקות יתר מחשידה?

הסיבה לכך טמונה בתפיסה האנושית הבסיסית: אנשים נוטים להאמין שדווקא אלו שטועים או חשים אשמה הם אלו שמרגישים צורך להסביר את עצמם. לעומת זאת, אדם שבטוח בצדקתו לא מרגיש צורך להכביר במילים.

דוגמה מהחיים: איחור לעבודה

נניח שמישהו מאחר לעבודה. אם הוא אומר בפשטות: "אני מאחר היום, היה לי משהו חשוב לעשות", הסביבה תקבל זאת כדבר טבעי. אבל אם הוא מתחיל להסביר בהרחבה: "תקשיב, אני יודע שאני מאחר, אבל זה קרה כי הייתי צריך לטפל במשהו דחוף, זה לא בשליטתי, אני ממש מצטער, זה לא יקרה שוב..." - זה עלול לעורר חשד. המאזין עלול לחשוב: "למה הוא מסביר כל כך הרבה? אולי הוא משקר? אולי הוא מנסה להסתיר משהו?"

מדוע יותר מדי מידע עלול לעורר חשד?

ניקח דוגמה נוספת - גבר שחוזר הביתה, ואשתו שואלת אותו כלאחר יד: "מה שלומך?". אם הוא משיב בפשטות, התגובה תעבור ללא חשדנות. אבל אם הוא מתחיל לספר בפרטי פרטים היכן היה, עם מי דיבר, ומה עשה, דווקא הפירוט הזה עלול לגרום לאשתו לחשוד שמשהו לא כשורה: "למה הוא מספר לי את כל זה פתאום? מה הוא מסתיר?"

כיצד התנצלות יתר עלולה להזיק?

גם בהתנצלויות, יש חשיבות למינון. כאשר אדם מתנצל מתוך כוונה כנה וללא הגזמה, זה מתקבל בטבעיות. אך כאשר הוא מגזים בהתנצלות - "אני ממש מצטער, לא הייתי צריך לעשות את זה, אני לא יודע איך עשיתי את זה, אני כל כך מתנצל..." - המוח של האדם השני עלול להתחיל לחשוב: "רגע, אולי הוא פגע בי בכוונה? אולי הוא מסתיר משהו?"

המסקנה - כל המוסיף גורע

כאשר אדם מתאמץ יתר על המידה להצדיק את עצמו, לנמק, להסביר או להתנצל, הוא עלול להשיג את ההפך ממה שהוא רוצה. במקום להרגיע את האדם השני, הוא עלול לעורר חשד וחוסר אמון. לכן, במקרים רבים, הדרך הנכונה ביותר היא פשוט להיות ענייניים ולתת לדברים לדבר בעד עצמם.

למידע נוסף
איך לא לגרום למישהו לחשוד בך? להצדיק את עצמך יותר מידי, נימוק יתר, להחשיד את עצמך, רוצה לצאת בסדר, לתרץ תירוצים, לנמק נימוקים, להסביר הסברים, שתילת מחשבה הפוכה בטעות
להוריד ביטחון עצמי המוחלט לפתח ביטחון הבנה לגרום לאחרים שאלות להתבוננות הסביבה לשפר ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי לשכנע מישהו לפגוע איך להסביר את עצמי איך להסביר את עצמך האם לבקש סליחה הסבר הסברים הצטדקות יתר התנצלות התנצלות יתר התרפסות יתר כל המוסיף גורע כמה לבקש סליחה כמה להסביר את עצמך כמה להתנצל לבקש לבקש סליחה להסביר להסביר את עצמי להסביר את עצמך להסביר את עצמך יותר מידי להצטדק יותר מידי להתחנחן להתנצל להתפרס יותר מידי למצוא למצוא חן למצוא חן יותר מידי לנמק לנמק יותר מידי סליחה
סמכות הורית והצבת גבולות לילדים, הגבלת מהירות, להציב גבולות לילדים, כל המוסיף גורע, יחסי הורים וילדים, לקבוע גבולות ברורים, לחנך ילדים, בעיות התנהגות אצל ילדים, גבולות בחינוך ילדים
סמכות הורית והצבת גבולות לילדים, הגבלת מהירות, להציב גבולות לילדים, כל המוסיף גורע, יחסי הורים וילדים, לקבוע גבולות ברורים, לחנך ילדים, בעיות התנהגות אצל ילדים, גבולות בחינוך ילדים
... הורית והצבת גבולות לילדים, הגבלת מהירות, להציב גבולות לילדים, כל המוסיף גורע, יחסי הורים וילדים, לקבוע גבולות ברורים, לחנך ילדים, בעיות התנהגות אצל ילדים, גבולות בחינוך ילדים למה חשוב ... נפוצות בהצבת גבולות? אחת הטעויות שאליעד הציג היא התופעה של כל המוסיף גורע. ההורה חושב שככל שיוסיף גבולות ודרישות, כך יהיה קל יותר להשיג את מטרתו. אך בפועל, הוספת גבולות רבים מדי יוצרת ... הגבולות עלולים להתערער ולהפוך לפחות אפקטיביים. מה המשמעות של כל המוסיף גורע בהצבת גבולות? במהלך השיחה, עלה הרעיון של כל המוסיף גורע - כלומר, לא להוסיף דרישות או חוקים נוספים כאשר הגבולות המקוריים לא מתקבלים. זה יוצר תחושה של בלבול וחוסר ...
חשיבות הדיוק בניסוח של שאלה, כל המוסיף גורע, אל תוסיף ולא תגרע, שובר שורות, האמת היא אחת, אין הרבה אמת, יותר מידי אמת, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לדייק את השאלה? למה לא להוסיף מילים מיותרות בניסוח שאלה?
חשיבות הדיוק בניסוח של שאלה, כל המוסיף גורע, אל תוסיף ולא תגרע, שובר שורות, האמת היא אחת, אין הרבה אמת, יותר מידי אמת, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לדייק את השאלה? למה לא להוסיף מילים מיותרות בניסוח שאלה?
... הדיוק בניסוח של שאלה, כל המוסיף גורע, אל תוסיף ולא תגרע, שובר שורות, האמת היא אחת, אין הרבה אמת, יותר מידי אמת, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לדייק את השאלה? למה לא להוסיף מילים מיותרות בניסוח שאלה? מדוע חשוב ... מסביר שהוספת מילים אלו מבלבלת את האדם, מאחר שהמוח מתמקד בפרטים לא רלוונטיים ומאבד את המיקוד בשאלה המדויקת. מדוע כל המוסיף גורע בניסוח השאלה? אליעד משתמש בדוגמה של קניות במכולת: כאשר אומרים לאדם לקנות עשרה מוצרים ספציפיים והוא מוסיף בעצמו עוד שלושה מוצרים, הוא אמנם מבזבז מעט יותר כסף, אך לא בהכרח פוגע ... מילים מיותרות מהשאלות שלנו, וכך לחשוף את השאלות המדויקות והאמיתיות שאנחנו רוצים לשאול. איך לדייק בניסוח שאלות? מדוע כל המוסיף גורע? למה צריך לדייק בשאלות? מה המשמעות של האמת היא אחת? כיצד לנסח שאלות בצורה נכונה? למה לא להוסיף מילים מיותרות בשאלה? ...
קורונה וכל המוסיף גורע, תקנות הקורונה, למה אנשים לא מקשיבים לחוקי הקורונה? מהי הטעות של חוקי הקורונה? מהו השקר של סגר הקורונה? איך לתת הנחיות? חטא אדם הראשון, מסכות הקורונה, הגבלות הקורונה, מחדלי הקורונה הגל השני, לתת הוראות
קורונה וכל המוסיף גורע, תקנות הקורונה, למה אנשים לא מקשיבים לחוקי הקורונה? מהי הטעות של חוקי הקורונה? מהו השקר של סגר הקורונה? איך לתת הנחיות? חטא אדם הראשון, מסכות הקורונה, הגבלות הקורונה, מחדלי הקורונה הגל השני, לתת הוראות
... וכל המוסיף גורע, תקנות הקורונה, למה אנשים לא מקשיבים לחוקי הקורונה? מהי הטעות של חוקי הקורונה? מהו השקר ... מקשיבים לחוקי הקורונה? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים רבים אינם מקשיבים או מזלזלים בתקנות הקורונה. הסיבה המרכזית אותה הוא מציג היא העיקרון של כל המוסיף גורע. לפי עיקרון זה, כשמוסיפים לתקנות דברים מיותרים, אנשים לא רק שלא מבצעים את התוספות, אלא ... דבר, וכך בסוף היא אכלה והפרה את האיסור. דוגמה זו ממחישה שדווקא ההחמרה המיותרת של התקנה, הובילה לכך שהאיסור המקורי נפגע, ובכך חכמים אמרו כל המוסיף גורע . מה הטעות המרכזית של תקנות הקורונה? אליעד מקשר את העיקרון הזה לתקנות הקורונה ולמסיכות. ... ולהתעלם גם מההנחיות החשובות באמת. כך הוא מזהיר מפני אנדרלמוסיה ואובדן אמון במערכת. למה אנשים לא מקשיבים לתקנות הקורונה? מה המשמעות של כל המוסיף גורע? למה סגר הקורונה לא הגיוני? מה הטעות בהנחיות המסכות בקורונה? איך לתת הוראות בצורה ...
עיזים במשא ומתן, דרישות במשא ומתן, איך להכניס עיזים במשא ומתן, הכנסת עיזים במשא ומתן, אסטרטגיות ניהול משא ומתן למתקדמים, טעויות בניהול משא ומתן, איך להוציא עיזים במשא ומתן? עיזים בהסכם, איך לתמחר מוצר? האם לתמחר גבוה ולתת הנחה? תמחור לצורך הנחה, איך להתפשר במשא ומתן? איך לנסח הסכם? איך לכתוב הסכם? איך להציע הצעה? מה לדרוש במשא ומתן? מה לא לדרוש במשא ומתן? איך לחזור בך במשא ומתן? מה לא לבקש במשא ומתן? איך להציע הצעת מחיר? נספח שינויים, ניסוח הסכם
... תשרוף את המשא ומתן ולא תאפשר לנהל משא ומתן על הוצאת העיזים מהדרישות שלך. כל המוסיף גורע תפשת מרובה לא תפשת צריכים גם לקחת בחשבון, האם זה שאתה מוסיף עיזים, מגדיל את הסיכוי שתיסגר עסקה יותר טובה או פחות טובה בסופו של דבר. כי אם ... יתכן שהוא יבקש ממך להוציא גם דרישות שאתה לא מתייחס אליהן כעיזים. וכמו שנאמר כל המוסיף גורע ותפשת מרובה לא תפשת. דהיינו, יתכן שאם מראש היית מציע משהו שאפשרי להכיל אותו, לא היו באים אליך בדרישות או שהיו באים בדרישות קלות. אבל אם אתה ...
כתיבת הסכם, יעוץ לעורכי דין, איך לכתוב הסכם בצורה נכונה? כתיבת חוזה, איך כותבים הסכם קבלן? מי כותב הסכם? איך לנסח הסכם טוב? איך לנסח חוזה? איך לכתוב חוזה מסחרי? הסכם גירושין, חוזה עבודה, הסכם עובד מעביד, שיטות לכתוב הסכם מסחרי, איך לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי? יעוץ ליטיגציה, יעוץ משפטי, חלק 4
... אל תשתמש בהגדרות כאלו. כי יתכן בטעות שיהיו כמה הגדרות שסותרות את כל שאר ההסכם, ואז יהיה ספק למי להקשיב. ובכללי, אם יתכן שיש משהו שסותר את מה שאתה רוצה לומר, אז תתקן אותו, ואל תסתפק בלומר על אף האמור בכל מקום אחר בהסכם. כל המוסיף גורע - ברמת העיקרון הרבה פעמים, פירוט יתר הורס את משמעות ההסכם. לדוגמה הספק יספק את כל המוצרים בזמן, לרבות ...
חיפוש עצמי - מהו חיפוש עצמי? מי הלך לאיבוד? מאיפה? איך למצוא את עצמך?
...האדם חסר? את השלמות. האחדות של המציאות היא השלמות. היא כוללת בתוכה את הכל. אין שום דבר נפרד ממנה. כאשר האדם רואה את עצמו כנפרד שונה מדברים אחרים, הרי שהוא אינו נמצא באחדות עם המציאות ולכן הוא מרגיש חסר. החיפוש העצמי נובע מכך שהאדם הלך לאיבוד. התודעה של האדם אינה תופסת את עצמה כאחת עם המציאות. מכאן נוצר הסבל וכולי. חזרה בתשובה לחזור בתשובה = לשוב אל המקום שממנו האדם הגיע = לשוב אל האחדות עם המציאות. איך חוזרים בתשובה? איך שבים אל האחדות עם המציאות...
שאלות - מהי מהותן של שאלות? איך להתמודד עם שאלות? איך למצוא תשובות לשאלות?
...הוא הנכון. גם אם האדם מתאמץ לחשוב על ההפך, הוא עדיין מגיע לאותה הנקודה עצמה. כך שבסופו של דבר נשארת רק הנחת יסוד אחת, שהיא האמת, שעליה אין שום שאלות. לסיכום: מכל השאלות ניתן להיפתר רק על ידי ידיעה מלאה של הדבר שעליו קיימות השאלות. מכל הספקות ניתן להיפתר רק על ידי ידיעת האמת. ברמה המעשית: קח כל שאלה ותאתר את הנחות היסוד שבלעדיהן לא הייתה שאלה. נסה להבין מהו הדבר שבלעדיו לא הייתה שאלה. נסה לאתר את הגורם לכך שהשאלה תהייה קיימת. תקוף את הגורם הזה חזיתית...
גן עדן / לחיות את הרגע הזה - איך למצוא את הטוב שיש ברגע הזה?
...מגיעים לדבר הזה? תשובה: על ידי חיפוש של הטוב שיש ברגע הזה. החיפוש צריך להיות אמיתי. על האדם לשאול את עצמו תמיד ובכל מצב, מה טוב ברגע הזה? מדוע הרגע הזה הוא כפי מה שהוא? לא משנה מה המצב, יש בו טוב כלשהו. חפש אותו. הבטחה: אם האדם ישאל מספיק פעמים, מה טוב ברגע הזה, ובאמת יחפש את הטוב שברגע הזה, בסופו של דבר ימצא האדם בוודאות טוב אין סופי שנמצא בכל רגע. ובתנאי אחד, שהאדם באמת יחפש את הטוב שיש בכל רגע. לחפש את הטוב = לחקור ולהבין מה הופך את הדברים לטובים...
חיפוש עצמי - איך לחפש את עצמך? איך למצוא את עצמך? מה לחפש ואיך למצוא?
...מודע לה. כאשר האדם אינו מודע למגבלות של עצמו, הוא מתאמץ מתעקש וסובל בחינם. למצוא את עצמך = להבין מה בדיוק אחראי לתחושה ולרגש שמשתנה בך בכל רגע. למצוא את עצמך = לדעת על עצמך הכל. להבין את עצמך בשלמות. למצוא את עצמך = לא להשאיר שאלות ספקות נושאים לא ברורים לגבי עצמך. למצוא את עצמך = להגיע לרמת וודאות מוחלטת לגבי כל מה שאתה יודע לגבי עצמך. למצוא את עצמך = להבין את המהות של המחשבות שלך. מאיפה הן מגיעות? מה בדיוק גורם לכך שבכל רגע תחשוב מחשבה ספציפית...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להתחנחן, להסביר את עצמך יותר מידי, כל המוסיף גורע, להצטדק יותר מידי, לנמק יותר מידי, להתפרס יותר מידי, האם לבקש סליחה? כמה לבקש סליחה? כמה להסביר את עצמך? כמה להתנצל? התרפסות יתר, הצטדקות יתר, התנצלות יתר, למצוא חן יותר מידי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: כל המוסיף גורע, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: כל המוסיף גורע, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי בתל אביב, אימון אישי לביטחון עצמי בנושאי כל המוסיף גורע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 14:52:48 - wesi1