אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 1 ✔כפי שכבר ביארתי, ישנן רמות אושר שונות. ויש גם אושר אמיתי ובשלמות. וכל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 1
כפי שכבר ביארתי, ישנן רמות אושר שונות. ויש גם אושר אמיתי ובשלמות. וכל זמן שהאדם יכול להיות יותר מאושר ממה שהוא, הרי שהוא עדיין לא מאושר באמת. כי מי שהוא מאושר באמת, הוא מי שהוא מאושר בשלמות, דהיינו, מי שהוא מאושר באושר אין סופי שאי אפשר להיות עוד יותר מאושר מהאושר הזה.

וכאשר האדם מגיע לאושר הזה, אז הרצון שלו להיות מאושר, נעלם. וכל זמן שהאדם לא הגיע לאושר כזה, הרי שהוא נקרא אושר רק באופן יחסי לאלו שפחות מאושרים ממנו. והשאלה הנשאלת היא, כיצד יכול האדם לדעת האם ועד כמה הוא קרוב אל האושר האמיתי? ובנוסף, כאשר האדם מסתכל על מישהו אחר, כגון על איזה מנהיג רוחני וכיו"ב, כיצד יכול האדם לדעת האם ועד כמה האדם הזה מאושר?

ולכאורה הדרך לדעת עד כמה אדם קרוב אל האושר היא די פשוטה. כי אושר הוא מצב של שמחה / שלוות נפש / רוגע וכיו"ב. וא"כ ככל שהאדם קרוב יותר לתחושה של שמחה, כך כנראה שהוא קרוב יותר אל אושר בשלמות. ומאחר שהאדם מבין שאושר בשלמות הוא כאשר האדם שמח בשלמות, א"כ ככל שהאדם יותר שמח, כך הוא קרוב יותר אל אושר אמיתי.

ואם האדם רואה איזה בודהה יושב ועושה מדיטציה ונראה מאוד רגוע, ואם האדם רואה איזה מנהיג רוחני שנראה מאוד שמח, ואם האדם רואה איזה מורה דרך רוחני שהוא אדם מאוד סבלני שלא כועס כלל וכיו"ב, לכאורה ניתן לומר שהאדם רואה מולו אדם מאושר בשלמות, או על כל פנים קרוב מאוד אל האושר. כי מאחר שהאושר הוא שמחה / רוגע / שלוות נפש, ממילא מי שהוא נראה יותר שמח, ומי שהוא יותר רגוע, ושנראה שיש לו יותר שלוות נפש, כנראה שהוא קרוב יותר אל האושר בשלמות.

והמחשבה הזאת היא כמובן טעות. משום שהאושר הוא עניין אחר לגמרי והוא תלוי בדבר אחר לגמרי. ומי שחושב שלהיות מאושר פירושו להיות רגוע ובשלוות נפש, הוא יכול לגשת לאבן הקרובה ולהפוך אותה למורה הרוחנית שלו. כי גם האבן היא מאוד רגועה. והיא כ"כ מאושרת, עד שאפילו אם תדרוך עליה, היא לא תתלונן. והיא נמצאת בהרמוניה כ"כ גדולה עם המציאות, עד שאפילו אם תכתוש אותה במכתש, היא לא תתלונן.

ולא זו אף זו, שהאבן היא הרבה יותר מוארת רוחנית מאשר כל מנהיג רוחני אחר. כי האבן היא כ"כ מוארת רוחנית, עד שהיא נולדה כזו ונוצרה כזו. כי גם לדוגמה בודהה, הוא לא נולד רגוע כמו בודהה. והוא היה צריך לעבוד על עצמו כדי להגיע לזה. אבל האבן, היא מוארת מלידה. כי כל הזמן היא רגועה. ובנוסף, היא שייכת גם למשפחה של בודהות. כי גם ההורים שלה היה מוארים מלידה וכולי.

ומי שחושב שלהיות מאושר פירושו שהאדם כלפי חוץ מתנהג כאילו שאין לו רצון עצמי, ושכאילו הכל טוב עבורו, מבחינתו הוא גם יכול למצוא איזה אדם מת, ולחשוב שהוא מואר רוחנית. כי גם אדם מת לא אכפת לו משום דבר. ואדם מת חי ללא כל פחד. והוא כ"כ מואר רוחנית, עד שאפילו אם תרביץ לו, ואפילו אם תהיה שריפה בבית, הוא לא יתנגד לה. וא"כ אולי אדם מת הוא מואר רוחנית יותר מבודהה?

והמטרה של הדוגמאות האלו, היא להבהיר לאדם, שאושר ומאושר זה משהו אחר ממה שנדמה לאדם. כי יש כאלו שנדמה להם שלהיות מאושר פירושו שהאדם יגיע למצב כזה שהוא תמיד יהיה מרוצה מכל מה שקורה לו (בהמשך נחדד את העניין לעומקו). ויש כאלו שחושבים, שאם אדם כועס, הרי שזה מעיד על כך שהוא לא מאושר. ונדמה לבני אדם, שאם אדם הגיע למצב שבו הוא לא כועס כמו אבן, אז הוא מאושר. וזאת כמובן שטות גדולה.

כי המציאות שלנו היא השלמות. והמציאות מכילה בתוכה את סך כל הדברים. והשלמות של האדם, היא כאשר הוא מסוגל להכיל בתוכו את סך כל הרגשות. ואדם מאושר באמת ובשלמות, הוא זה שהוא כ"כ אוהב את המציאות, עד שהוא מסוגל גם לכעוס וכיו"ב ואף על פי כן להיות מאושר.

כי האושר הוא בא לידי ביטוי בדבר אחד ויחיד פנימי שנמצא בתוך האדם. והוא שהאדם מפסיק לרצות להיות מאושר, שאז ורק אז הוא מאושר בשלמות. וכל האנשים בעולם כאשר הם כועסים, בתוך תוכם הם מרגישים תחושה של חסר מכך שהם כועסים, והם באותו הרגע חווים תחושה של חוסר שלמות, ושל רצון להיות מאושר ולא לכעוס.

וכאשר קורה לאדם דבר נגד רצונו והוא מרגיש רע, גם אז האדם מרגיש חוסר אושר וחוסר שלמות. כי האדם לא באמת מקבל בשלמות שאין שלמות אחריה את זה שהוא מרגיש רע. משום שהאדם לא מבין מה הדבר הטוב שיש בכך שהוא מרגיש רע. ולכן האדם לא מסוגל להכיל את תחושת הרע.

וחוסר אושר פירושו, חוסר יכולת לחוות את כל הרגשות. כי יש כאלו כגון לדוגמה בודהה וחבריו או בעלי החשיבה החיובית שמעודדים את האדם לראות תמיד רק את חצי הכוס המלאה, שהם אנשים לא מאושרים, ואנשים שהאושר רחוק מהם כרחוק מזרח ממערב. והם לא יודעים איך להכיל בתוכם את כל הרגשות שיש בעולם.

ולכן הם כל הזמן מנסים להביא את האדם למצב שבו הוא לא יסבול ולא יראה את חצי הכוס הריקה. על ידי כל מיני שיטות שמנסות לגרום לאדם לרמות את עצמו, כגון חשיבה חיובית וכיו"ב. או לדוגמה שיטת הבודהיזם שאומרת שעל האדם פשוט לא להיקשר רגשית לשום דבר וכך הוא לא יפגע.

וכל העצות האלו הן של אנשים לא מאושרים, אנשים שלא יודעים מה הטוב שיש גם ברע הגדול ביותר בעולם. ומשום כך הם כל הזמן בורחים מהחיים שלהם. כי הם מפחדים להרגיש רע ותחושה של כעס וכיו"ב. וכמובן שהאושר רחוק מהם. וכמובן שהם כל הזמן חיים בפחד מאוד גדול, שאולי יום אחד יקרה איזה משהו שיגרום להם לראות את חצי הכוס הריקה, ויהפוך אותם ללא מאושרים.

והחכם האמיתי, במקום לייעץ לאדם לחשוב בחשיבה חיובית, הוא מייעץ לאדם לחשוב בחשיבה אמיתית. ובמקום לייעץ לאדם להיות אופטימי, הוא מייעץ לאדם לחפש את האמת. ובמקום לייעץ לאדם להיות בעל ביטחון עצמי שקרי ולהאמין בעצמו באמונה שקרית ולשכנע את עצמו שהוא יכול לעשות את מה שהוא לא יכול לעשות, במקום זה החכם מייעץ לאדם לחפש רק את האמת.

ובמקום לייעץ לאדם להסתכל רק על חצי הכוס המלאה, החכם מייעץ לאדם להסתכל רק על האמת. ובמקום לייעץ לאדם להיות שמח בחלקו, החכם האמיתי מייעץ לאדם להסתכל על האמת ולרצות להגיע לשלמות בשלמות. ובמקום לייעץ לאדם לפחד מכך שהוא בעצבות ולשקר את עצמו בשקר של חשיבה חיובית כלשהו, החכם מייעץ לאדם לחפש את האמת.

וכן על זה הדרך, החכם האמיתי שיודע את האמת ומבין מהו הדבר הטוב בכל דבר בעולם, הוא מבין שגם בתוך רגש של רע, יש בו משהו טוב. ולכן החכם האמיתי מייעץ לאדם רק עצה אחת ויחידה. והיא לחפש את האמת. ולחפש את האמת פירושו, שהאדם יתבונן היטב על תפישת המציאות שלו, וינסה לבדוק האם הוא באמת מבין את המציאות בשלמות.

כי האושר אין פירושו לברוח מהמציאות ולשבת על איזה הר ולהסתכל על העולם. כי גם האבן לא מעורבת בענייני העולם. וגם אדם מת לא אכפת לו ממה שקורה סביבו, ולא אכפת לו מה שאומרים עליו ומה שחושבים עליו וכיו"ב. ועל האדם לשאול את עצמו, וכי השלמות היא להגיע למצב שבו האדם דומם כמו אבן וכמו אדם מת?

ואדרבה, המציאות המושלמת שלנו מכילה בתוכה את כל הדברים שיש בעולם והיא משתנה כל הזמן. ומי שמבין את הדברים לעומקם, הוא יודע שכל שינוי שיש במציאות שלנו, הוא ביטוי לכעס של המציאות שלנו. כי ניתן לומר שאם המציאות הייתה שמחה בחלקה ולא כועסת, הרי שהיא לא הייתה משנה את המצב אלא הייתה דוממת.

וטבע המציאות הוא להשתנות כל הזמן. וכל חכמי הרוח למיניהם, נדמה להם שהשלמות היא לברוח מהמציאות ולהגיע למצב שבו המצב הרגשי של האדם מפסיק להשתנות. כי נדמה להם שלהיות מאושר פירושו לחשוב כל הזמן שהכל טוב. וזו כמובן טעות. כי גם המציאות המושלמת שלנו, אילו היא חשבה כל הזמן שהכל טוב, הרי שלא היה קורה שום שינוי בעולם.

ושלמות פירושו להיות כמו המציאות. ולהיות כמו המציאות, פירושו שהאדם מסוגל להכיל בתוכו את סך כל השינויים שקיימים בעולם ולחיות איתם בשלום.

וכדי שהאדם יהיה מסוגל ליהנות בשלמות מסך כל הרגשות ולא לפחד מהם כלל, לשם כך על האדם להבין מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות. כי מצד הסיבה הראשונה של כל הסיבות, אין הבדל בין כל סוגי הרגשות. כי כולם ביטויים שונים של אותו הדבר ממש. וכאשר האדם יודע מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות, על ידי זה הוא מסוגל להכיל בתוכו את כל סוגי הרגשות.
מה זה ביטחון עצמי תחושה של השמחה הרגשת כעס ליצור ביטחון עצמי אושר בשלמות להבדיל להכיל בתוכו הבדלה מה זה ביטחון עצמי מופרז תלוי בדברים מה זה אמונה אושר הדרך אל האושר הסוד הסוד שאותו לא יודעים הסוד שאותו לא יודעים מורי הדרך אל האושר הסוד של מהות האושר מה זה אושר מה זה מהות מהות מהות האושר מורי דרך אל האושר סוד סודות
  1. חלק נוכחי 👈1
  2. חלק 2
  3. חלק 3
  4. חלק 4
חלק 2
... ידי זה שהאדם יגלה מהו הדבר הטוב שיש בתחושה של עצב. ועל ידי זה האדם כבר יפסיק לרצות להיות כל הזמן בשמחה. ולהיות כל הזמן בשמחה זה טוב מאוד. אבל זה אפשרי רק אם האדם מבין מה הטוב שיש גם במצב של עצב. שאז ורק אז האדם כל הזמן בשמחה. וכדי שהאדם יתמודד עם כל הפחדים והחרדות שלו, לשם כך על האדם להבין מה הדבר הטוב שיש בכך שהוא ...
חלק 3
...נובע מכך שהרגע הזה מוביל אל רגע אחר טוב יותר. וזה בעצם אומר שהאדם חושב שהרגע הזה הוא לא מספיק טוב. כי השלמות היא שהאדם יבין מה הטוב שיש ברגע הזה שבו הוא מרגיש רע, בלי קשר לרגע הקודם או הרגע הבא. כי כאשר האדם שמח, הוא לא מנחם את עצמו בכך שהכל לטובה. אלא הוא מאושר מעצם מה שהוא מרגיש באותו הרגע. ולהיות שמח באמת, פירושו שגם אם יקרה לאדם איזה דבר נגד רצונו והוא ירגיש רע, הרי שעדיין הוא יבין מה הטוב שיש ברגע הזה שבו הוא מרגיש רע, בלי קשר לכל רגע אחר. ומי יכול להעיד על עצמו שהוא מבין מה הטוב שיש בכל דבר...
חלק 4
...שווא. כי הם עצמם לא מאושרים, כי הם עצמם עדיין מחפשים את האושר. כי את השורש של הרצון שלהם שלא מוכן לקבל בשלמות מוחלטת את הרגשות הרעים, את זה הם לא עקרו. ואדרבה, כל החשיבה החיובית מלמדת את האדם שהרגשות הרעים הם דבר רע. כי אחרת אילו היה האדם מוכן לקבל גם את הרגשות הרעים, ממילא הוא לא היה צריך לחשוב חיובי. כי כפי שאמרנו, החכם האמיתי מלמד את האדם לחשוב את האמת ורק את האמת. לא חשיבה חיובית ולא חשיבה שלילית. לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי. לא להיות עם או בלי אמונה עצמית. ולא להיות עם או בלי ביטחון עצמי...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: כל הזמן בשמחה, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: כל הזמן בשמחה, איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
לקות גופנית או לקות נפשית מדד הדאו גונס והעברת מסרים לתת המודע תחושה של השריר להשיג את הבלתי אפשרי להרגיש מוגבל פחד לקבל סירוב מהאקס האם גברים מפחדים מזוגיות? איך למכור בלי ביטחון עצמי? ביטחון עצמי עם בחורה רוצה שאבא שלי יאהב אותי למה אנשים אוהבים אנשים מוצלחים? מה יעשה אותי מאושר? שלמות ואושר להיות רגוע מול האקס זוגיות משותפת איך מקבלים החלטות בחיים? ההחלטה הכי נכונה לרגע הזה להתמודד עם הפחד למות להתמודד אחרי פרידה אני לא מצליח אני אצליח למכור מצב שאין מכירות לשכנע מישהו לא להתנגד איך לגרום לילד לא להרגיש רע מחינוך נכון? ליצור טראומה לילד משפטים לתת מודע מחשבות גשמיות איך מטפלים במחלת נפש? ocd שכנוע האקס איך לנקום באקס? סקוואט מלא מאמץ עם התנגדות המשקל להוכיח שאלוהים קיים לקבל את השכל של אלוהים הדרך היחידה להארה רוחנית מחפשת הארה הספר להיות אלוהים הופך להיות אלוהים השקעה אקטיבית לעשות כסף מאומנות מהות החיים התכלית של החיים חשיבה חיובית לא עובדת חשיבה חיובית ושלילית שאלת הבחירה מה זה בחירה חופשית? האם העולם כל הזמן? לאן היקום מתפשט? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל הוליסטי, קואצינג, מאמן אישי לימודים בנושאי כל הזמן בשמחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 5.6094 שניות - עכשיו 18_11_2025 השעה 21:31:19 - wesi1