אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יכולות על... ✔מיסטיקנים / גיבורי על / המרדף אחר האושר - הקשר שבין יכולות על טבעיות לבין אושר ✔אם נתבונן נראה, כי בעולמנו קיימות דמויות רבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨מיסטיקנים / גיבורי על / המרדף אחר האושר - הקשר שבין יכולות על טבעיות לבין אושר
אם נתבונן נראה, כי בעולמנו קיימות דמויות רבות של גיבורי על שונים עם כוחות מיוחדים. כגון סופרמן וחבריו. ואם נתבונן עוד נראה, כי בתוך בני האדם טבועה הערצה כלשהי לדמויות האלו של גיבורי העל. ולמרות שגיבורי העל האלו הם לא קיימים במציאות, הרי שבני אדם אוהבים את הדמויות האלו. ולא רק שבני אדם אוהבים את הדמויות האלו, אלא שילדים קטנים חולמים שהם גיבורי על, ומדמיינים שיש להם יכולות על וכיו"ב.

וכפי שכבר ביארתי, האדם מעריץ את מה שהוא היה רוצה להיות כמותו. וסופרמן וחבריו שאר גיבורי העל, הם מייצגים עבור האדם, את היכולות שאין לאדם, ואת היכולות שהאדם היה רוצה שיהיה לו. כי האדם מטבעו הוא מוגבל. ומה שזבוב קטן יכול לעשות, האדם הגדול והחכם לא יכול לעשות. ולא רק שהאדם לא יכול לעשות את חלק מהדברים שזבוב קטן יכול לעשות, אלא שעם כל ההתפתחות הטכנולוגית, עדיין יש דברים שזבוב קטן יכול לעשות, ושכל הטכנולוגיה לא יכולה לעשות.

ולכל כוח בעולם יש את היכולות שלו. וכל ישות שיש בעולם, יש בה משהו שמייחד אותו, וכוח כלשהו שיש בה, שאין אותו בשאר כל הישויות האחרות. ולכן בעצם, בשום דבר שיש בעולם אין בו שלמות. משום שכל דבר שיש בעולם, תמיד יהיה בו חיסרון של כל שאר הדברים האחרים. ואין שום דבר בעולם שיש לו את כל היכולות ואת כל התכונות שיש בעולם, מלבד המציאות עצמה שמכילה את הכל.

והאדם מטבעו שואף להרגיש טוב. והאדם מטבעו, שואף אל השלמות. וכל הדברים בעולם, שואפים מטבעם אל השלמות. כי אפילו האש ששורפת את שדה הקוצים. אילו היא הייתה יכולה, היא הייתה שורפת גם את כל שאר הדברים בשלמות. וכל כוח בעולם, מנסה להתגבר על כל שאר הכוחות שיש בעולם בשלמות. כך שכל הדברים שיש בעולם, כולם שואפים אל השלמות.

והאדם שואף אל השלמות. והאדם לעולם לא מגיע אל השלמות. משום שכל דבר שיש בעולם, יש בו חיסרון כנ"ל. וכל מצב שבו יהיה האדם, הוא תמיד ירגיש תחושה של חסר. ואף על פי כן, האדם משתוקק תמיד להיות כמה שיותר מושלם וטוב שכך.

וחלק ממהותה של השלמות, היא היכולת הבלתי מוגבלת של האדם. כי כאשר האדם מוגבל ביכולות שלו, אז הוא לא חווה שלמות. וגיבורי העל בעלי הכוחות המיוחדים והיכולות המיוחדות, הם מייצגים עבור האדם, ישויות שנראות כאנושיות מצד אחד, אבל שהם לא מוגבלים כמו האדם. והאדם משתוקק להגיע למצב כזה שבו הוא ירגיש שכוחו לא מוגבל. כמו אותם גיבורי העל.

ומצד האמת, יש ישות אחת בעולם שכוחה בלתי מוגבל. והיא המציאות עצמה. כי המציאות עצמה, מכילה בתוכה את כל הכוחות שיש בעולם. והמציאות עצמה, היא יש לה שלמות. משום שהיא כוללת בתוכה את הכל. ומי שרוצה להגיע אל השלמות, עליו לנסות לחוות את המציאות, כפי מה שהמציאות חווה את עצמה. דהיינו, להסתכל על הדברים כפי מה שהם ע"פ האמת האובייקטיבית, וכפי שכבר ביארתי עניין זה במקומות אחרים.

והתשוקה האמיתית של האדם אל השלמות, היא יכולה להיות מושגת רק כאשר האדם יחווה את המציאות כפי מה שהיא חווה את עצמה. וכאשר האדם מעריץ את הדמויות השונות של גיבורי העל, הדבר הזה הוא ביטוי לרצון הפנימי שטבוע באדם, להיות בעל כוח אין סופי, כמו שהמציאות עצמה כוחה אינו מוגבל. ומה שהאדם באמת רוצה זה, להרגיש אחדות עם המציאות.

וכאשר האדם מעריץ את גיבורי העל, הרי שבאמת ההערצה של האדם לגיבורי העל, היא ביטוי לרצון הפנימי של האדם, להרגיש אחדות עם המציאות, שהיא כוחה אינו מוגבל, והיא יש לה את כל הכוח שיש בעולם ואת השלמות האמיתית כנ"ל.

ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי ההערצה והתשוקה של האדם להיות כמו גיבורי העל, באה לידי ביטוי לא רק בכך שהאדם מעריץ בתוך ליבו את הדמויות של גיבורי העל, אלא בכך שהאדם מעריץ את כל הישויות השונות שהן חזקות ממנו. כי גם להעריץ אדם עשיר, או אדם מפורסם וכיו"ב, זה הכל ביטוי לכך שהאדם מעריץ מישהו שיש לו יותר כוחות מאשר יש לאדם עצמו.

וכל ישות שאותה מעריץ האדם, זה תמיד ביטוי לכך שהאדם היה רוצה להתקרב לאותה הישות, ושיהיו לו את התכונות ואת היכולות הטובות שיש לאותה הישות. כי האדם רוצה להרגיש שלמות עצמית. והאדם מרגיש תחושה של חסר, גם משום שהוא לא כל יכול, ושהיכולות שלו הן מוגבלות. והאדם מעריץ כל דמות שהוא היה רוצה שיהיו גם לו את התכונות שמייחדות אותה.

כאשר הכל מוביל לכך שהאדם היה רוצה להרגיש את המציאות, כפי מה שהיא מרגישה את עצמה. כי המציאות היא הכוח החזק ביותר וכולי כנ"ל.

ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי קיימות בעולמנו עוד דמויות שונות שחלק מבני אדם מעריצים אותן. כגון כל מיני מיסטיקנים וכיו"ב, שכל אחד מספר על עצמו סיפורים שיש לו יכולות מיוחדות וכוחות מיוחדים. ויש כאלו שאומרים שיש להם יכולות לשנות את המציאות בצורות שונות, ויש כאלו שאומרים שיש להם יכולות של ראיית העתיד וראיית נסתרות וכיו"ב.

וכאן במאמר לא נכנס לברר את העניין של האם באמת יש להם או אין להם את הכוחות האלו. אלא כאן במאמר נניח לצורך המאמר שאכן יש להם את הכוחות האלו. כי ברמה התיאורטית, בהחלט יכול להיות שלמישהו כלשהו יהיו לו יכולות כלשהן על טבעיות. ואין הכוונה לומר שאכן יש להם את היכולות האלו, אלא כאן במאמר נאמין לכל אחד שמספר שיש לו יכולות כלשהן.

וכפי שאמרנו, אם נתבונן נראה, כי בני אדם מעריצים את אותם המיסטיקנים וחבריהם, שאומרים שיש להם כוחות מיוחדים ויכולות על טבעיות. וגם אלו שהם סקפטיים מטבעם ואלו שאומרים שכל המיסטיקנים הם שרלטנים נוכלים וטיפשים, גם הם יודו על כך, שאילו לאותו המיסטיקן אכן היו את היכולות שהוא אומר שיש לו, הרי שהיה ראוי להעריץ אותו.

כי כל הסקפטים שאומרים שהמיסטיקנים הם נוכלים, הביקורת שלהם היא על כך שיש כאן נוכלות. וכל הסקפטים (כגון גיימס רנדי וחבריו) מציעים לכל אותם המיסטיקנים, לבוא ולבדוק אותם בכלים מדעיים, כדי לאמת או לשלול את היכולות המיוחדות שלהם.

והביקורת של הסקפטים, היא רק על מידת האמינות של הסיפור, ועל ההערצה העיוורת שבני אדם מעריצים אנשים נוכלים והזויים. אך כולם מסכימים, שאילו אכן היו לאדם את היכולות שהוא טוען שיש לו, הרי שזה היה דבר מיוחד וכולי.

ואם נתבונן היטב על העניין, נראה שיש כאן טעות מחשבתית מאוד בסיסית. והטעות היא, שהאדם בטעות מעריץ מישהו שנדמה לו שיש לו כוחות מיוחדים כלשהם. כי כל אחד בעולם, מעריץ מישהו כלשהו. והאדם מעריץ את אלו שהוא חושב שיש בהם משהו מיוחד. והאדם מעריץ את אלו שהוא היה רוצה שגם לו יהיו יכולות ותכונות כמו שיש להם. וכל אחד בעולם, מעריץ דבר כלשהו.

ויש את בני האדם שנוהים בהמוניהם אחרי המיסטיקנים השונים. וגם אלו שלא נוהים אחרי המיסטיקנים, הרי שעדיין גם הם נוהים אחרי כל מיני אידיאלים שונים, שנדמה להם שהם יביאו אותם אל האושר. כי כולם רוצים להיות מאושרים. וכאשר האדם מעריץ איזו דמות מפורסמת ועשירה, הרי שבעצם הוא דומה לאותו האדם שמעריץ את המיסטיקנים.

ונסביר: רוב בני האדם יסכימו, שלהעריץ מישהו נוכל ושרלטן, שאומר שיש לו יכולות על אנושיות, ושהוא רק משקר אותך, ורוצה את הכסף שלך וכיו"ב, והוא משלה אותך שהוא יביא אותך אל האושר וכיו"ב, כאשר הוא בסך הכל מנצל אותך, רוב בני האדם יסכימו שאכן זאת טעות ללכת אחרי אדם שרלטן שכזה.

אבל, אם נתבונן היטב נראה, שכולם הולכים אחרי שרלטן שכזה. וזאת משום שכולם מפנטזים בתוכם על איזה אושר מזויף כלשהו. וכל בני האדם בעולם, כולם שואפים להגיע למצב שבו הם יהיו מאושרים. וכל אחד יש לו בדמיון שלו, איזה ציור של כיצד נראה האושר ותחושת גן העדן המיוחל, שאליה הוא רוצה להגיע. ולכל אחד ואחד בעולם, יש בראש שלו איזו ציור כלשהו של המציאות, שאליה הוא רוצה להגיע.

ואם נתבונן היטב בעניין, נראה שכולם מובלים אחרי שרלטנים מתחזים. משום, שמהותו של המיסטיקן השרלטן, או של כל שרלטן ונוכל אחר, היא שהוא מציג מצג שווא לפני האדם. והוא טוען שיש לו יכולות כלשהן, שאין לו אותן. והוא גורם לאדם לרצות להתקרב אליו, כדי שהוא יוכל להעניק לו מהיכולות שלו.

והאדם כמו פתי שמאמין לכל דבר, הוא נמשך כמו דבורה אל הצוף, ונדמה לאדם שהנה יש כאן איזה מישהו שיכול להוביל אותו אל האושר. והאדם הולך ומשעבד את מחשבתו, ואת רצונו, ואת כספו, ואת משאביו השונים, לאותה הדמות שאותה הוא מעריץ ושהוא חושב שהיא תקרב אותו אל האושר.

וגם אם האדם לא משעבד את כולו, ולא הופך את עצמו להיות עבד מרצון, לאותו הנוכל שמרמה אותו, הרי שכל טיפת מאמץ שהאדם משקיע בכל צורה, לטובת אותו הנוכל, הרי שהאדם סתם מכלה את כוחו בחינם, עבור מישהו שמרמה אותו. וכל דבר טוב שהאדם מפסיד, בגלל שהוא מאמין לאותו הנוכל, הרי שבעצם האדם גורם לעצמו נזק, בגלל שהוא הולך אחרי השרלטן.

אבל מצד האמת, כל בני האדם בעולם, כולם מובלים אחרי שרלטן. שהוא מודל האושר המזויף. כי כנ"ל, כל בני האדם בעולם, לכל אחד ואחד נדמה לו, שאם המציאות תהיה בצורה כלשהי, הרי שהמציאות תהיה טובה יותר. וכל אחד ואחד יש לו בראש איזה מצב שהוא שואף להגיע אליו, ושהוא מאמין שאם הוא יגיע למצב הזה, הרי שהוא יהיה מאושר.

אבל, מי שעיניו בראשו, ומי שהוא חכם שרואה את הנולד, אז אם הוא יתבונן היטב ויסתכל על התכלית ועל הסוף והתוצאה של כל דבר, אז כאשר הוא מסתכל רחוק על התוצאה הסופית של הדרך שבה הוא הולך, אז הוא מגלה שגם שם האושר...
תועלת נקודת אמת רמאי מה זה אין סוף להתמודד עם בעיות נמשך סקפטיות התמודדות עם בעיה יכולות על אהבה האמת האמיתית אושר גיבורי על המרדף המרדף אחרי אושר המרדף אחרי האושר יכולות על יכולות על טבעיות מה זה אושר מטאפיזיקה מיסטיקה מיסטיקנים על טבעי רוחניות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מיסטיקנים / גיבורי על / המרדף אחר האושר - הקשר שבין יכולות על טבעיות לבין אושר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: יכולות על..., איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יכולות על..., איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
בריאה יש מאין רשות התחרות לגרום למישהו לא לסרב פסיכיאטריה תרופתית תכלית בחיים בעלי חיים ממה נובעות חרדות לא הגיוניות? שימוש בכדורים נגד חרדה מה לעשות כדי לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמך? מביעים אהבה אוהב אותה ולא אותי להיות מאושר בזוגיות בלי שום רצון לבגוד עצבות סקס בלי קשר רגשי זוגיות כושלת החלטה בחוסר וודאות החלטה אקראית התמודדות עם אובדן חברה התמודדות עם כאב פיזי מטרות אישיות בזמן משבר הקורונה במה להתמקד כדי להצליח? למה קשה לי למכור ללקוחות? להתמודד עם מניפולציה לגרום לילד לשנוא אותך בעיות של הורים לילדים גאווה רוחנית מחשבות בתת המודע של הלקוח ידיד שלי שומע קולות לקחת כדורים להיגמל מהאקסית להחזיר אקסית זווית קטנה במפרק איך לשמור על עמוד השדרה? התפישה הדתית של אלוהים התחדשות אלוהית הארה קורית לשחזר הארה רוחנית ביקורת על הספר להיות אלוהים להיות אלוהים דרך כל רצון ופעולה מתי כדאי לרכוש דירה להשקעה? משקיע פסיבי בשוק ההון משמעות החיים לילדים למה היא משמעות החיים שלי? הערכה עצמית שלילית תכונות אופי שליליות אין לי בחירה איך לא לסבול כשאין בחירה חופשית? העולם יש מאין התהוות יש מאין עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לזוגיות, רטוריקה, אימון אישי לקשב וריכוז בנושא יכולות על - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.1250 שניות - עכשיו 04_02_2026 השעה 20:58:47 - wesi1