אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טראומה רגשית ✔שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
איך טראומה מהעבר משפיעה על החיים שלנו בהווה?

טראומה היא אירוע שהתרחש בעבר, שבן אדם פירש אותו כדבר רע, ובעקבות זאת התפתחה אצלו התניה שמשפיעה על חייו גם שנים רבות לאחר מכן. אליעד כהן מסביר שאנשים שחווים טראומה, בין אם מדובר בזיכרון ילדות כואב או אירוע קשה כמו השואה, מושפעים מאוד מן העבר שלהם. הטראומה גורמת לאדם להתנהג או להרגיש באופן מסוים גם בהווה, ומונעת ממנו התקדמות או שינוי חיובי. לדוגמה, אדם שעבר טראומה של דחייה בילדותו, עלול להתקשות לתת אמון או להתחבר לאנשים אחרים גם בבגרותו.

ההשפעה של הטראומה מתבטאת באופן מעשי: בכל פעם שאדם נתקל באירוע שמזכיר את הטראומה, גם אם מדובר ברמז קל בלבד, מיד הוא מרגיש רע וחווה את הכאב מחדש. אליעד נותן דוגמה של אדם ששומע דלת נטרקת ומיד נזכר ביריות שחווה בעבר, דבר שגורם לו מצוקה נפשית. הטראומה ממשיכה לנהל את חייו של האדם גם שנים ארוכות לאחר שהאירוע התרחש.

מדוע חשוב לטפל בטראומה ומה ההשפעה על איכות החיים?

לפי אליעד, יש כמה סיבות מרכזיות מדוע חשוב לטפל בטראומה. ראשית, הזיכרון הרע מהאירוע גורם סבל מתמשך לאדם. שנית, הטראומה מונעת מהאדם לתפקד כראוי בתחומים שונים בחייו - בעבודה, במערכות יחסים, בחברה ובחיים האישיים. לדוגמה, אדם שחווה דחייה או בגידה בעבר יתקשה לפתח יחסים חדשים כי הוא מפחד לחוות שוב את אותו כאב. הטראומה משפיעה על ההחלטות והפעולות של האדם ומקשה עליו להתקדם קדימה.

איך מתבצע הטיפול בטראומה בעזרת דמיון מודרך?

אליעד מסביר ששיטת הטיפול המרכזית בטראומה היא דמיון מודרך. בשיטה זו האדם חוזר, בצורה מודעת, לאירוע הטראומטי מהעבר וחווה אותו מחדש בעזרת דמיונו. המטרה אינה להדחיק את האירוע אלא להפך - להיכנס לתוכו, לחוות אותו מחדש, ולנסות לחוות אותו בצורה שונה ממה שנחווה במקור.

לדוגמה, אישה שאהבה מישהו בעבר והוא נפטר, וכתוצאה מכך הפסיקה להרגיש שמחה או עצב בצורה מלאה, תצטרך לשוב בדמיונה לאותה סיטואציה כואבת. היא צריכה לאפשר לעצמה להרגיש את הכאב עד הסוף, ללא בריחה, ומתוך החוויה המחודשת הזו היא תוכל להתחבר מחדש לרגשותיה. כך היא תוכל שוב לשמוח באמת.

אליעד מציין שיש שני כיוונים להתמודדות עם טראומה:
  • להטיל ספק במשמעות השלילית של האירוע ("מי אמר שזה רע? מה זה משנה?") וכך להחליש את תחושת הכאב.
  • להיכנס לתוך הכאב, לחוות אותו באופן מלא ואז לראות את האירוע מזווית אחרת, וכך לשנות את האופן שבו הטראומה משפיעה על האדם בהווה.
הוא מדגיש כי השיטה המתאימה תלויה בסוג הטראומה ובמטרת הטיפול - אם רוצים להשתחרר מהכאב או להתחבר מחדש לרגשות.

האם אפשר למחוק זיכרון טראומטי לחלוטין?

אליעד מסביר שהדרך למחיקת זיכרון באופן מוחלט אינה ריאלית, כי אם תמחק זיכרון ספציפי מהעבר, תאבד גם חלקים משמעותיים אחרים מהזיכרון שלך, כמו הזהות העצמית שלך. לכן המטרה אינה למחוק את הזיכרון לחלוטין אלא לשנות את ההקשר הרגשי של האירוע. באמצעות דמיון מודרך האדם יכול לחזור לאירוע ו"לשכתב" את הזיכרון שלו מחדש, בצורה שתאפשר לו להשתחרר מההשפעה השלילית של האירוע על חייו.

איך להתמודד עם פחד לא רציונלי מבעלי חיים?

אליעד מסביר שפחד מבעלי חיים, כמו פחד מג'וקים או מכלבים, לא תמיד קשור לטראומה ישירה, אלא לעיתים קשור לחינוך שקיבל האדם בילדות. אם האדם מבין שהפחד נובע מחינוך, הוא יכול לבצע תהליך דומה לזה של טיפול בטראומה: לחזור בדמיון לאירוע שבו לימדו אותו לפחד, להטיל ספק באמיתות מה שלימדו אותו, ובכך להשתחרר מהפחד...
את שומעת אותי לפי איך שאת שותקת נראה לי שאת סובלת מאיזו טראומה, יכול להיות? אני לא יודע ממשהו, באותה מחשבה איך שהתחלת לדבר הבנתי שאת כנראה לא סובלת מאיזו טראומה חשבתי שאת שותקת בגלל טראומה, לא יכול להיות?

ש: שלשתוק זה בהכרח בגלל טראומה?

אליעד: מה הטראומה גורמת לבן אדם? לשתוק סתם אני צוחק איתך אוקי. עכשיו בכל מקרה הנושא הוא טראומות זה הנושא, עכשיו השאלה היא כזאת למרות שתכלס יש אנשים שהיו שותקים כי יש להם טראומה, למה? שאלו אותם פעם "מה הבנת?" לא ידעו מה לענות הם בטראומה אז הם שותקים זה גם סוג של טראומה, עכשיו הנושא הוא בכל מקרה אבל אצלך זה לא קשור כי את מדברת חופשי.

בכל מקרה הנושא הוא כזה טראומות עכשיו למה להיפטר מטראומות ואיך להיפטר מטראומות, אז למה להיפטר מטראומות למה שבן אדם ירצה להיפטר מטראומה? כי רע לו מזה, נגיד לצורך העניין נגיד יש לו איזו טראומה קרה לו איזה משהו, תמציאי דוגמה לטראומה?

ש: ניצולי שואה.

אליעד: אוקי בן אדם נגיד היה בשואה ויש לו טראומה מזה שהוא ראה ששורפים את המשפחה שלו הוא בטראומה מזה עכשיו הוא רוצה להשתחרר מזה, עכשיו למה שהוא ירצה להשתחרר מזה? אז אפשרות אחת שכל לילה שהוא הולך לישון זה עושה לו רע הזיכרונות האלה, איזה עוד סיבה יש לבן אדם לרצות להשתחרר מטראומה תחשבו בהיגיון לא רק בגלל הזיכרון הרע שיש לו ממה שקרה אלא עוד משהו.

ש: חברתית.

אליעד: שמה?

ש: להסתדר עם האחרים חברתית גם.

אליעד: מה זה קשור לטראומה אבל?

ש: הטראומה מפריעה לו לנהל את העניינים שלו.

אליעד: יפה, אז יש מצבים שהטראומה משפיעה על בן אדם בהווה זה לא רק ברמה של יש לך איזה זיכרון מהעבר ואתה לא יודע מה לעשות איתו כל פעם כשאתה נזכר בו הוא עושה לך רע, כל פעם כשאתה שומע את הדלת נטרקת אתה נזכר ביריות ואז אתה רע לך אלא ברמה של בן אדם מנוהל על ידי טראומה. נגיד בן אדם שבילדות דחו אותו ועכשיו הוא בטראומה של דחייה ואז הוא לא מצליח לתת אמון באנשים כי הוא מפחד כשדוחים אותו, בן אדם שנטשו אותו בן אדם שבגדו בו כל מיני כאלה והוא לא מצליח להתקדם קדימה הוא מרגיש כרגע תקוע הוא לא מצליח לתת אמון לא מצליח לאהוב לא מצליח לשנוא לא מצליח זה כי יש לו טראומה מהעבר שכשהוא עשה את זה הוא הרגיש רע.

עד כאן הבנו, לכן יש מצבים שזה מחויב לטפל בטראומה אתה לא יכול להגיד לבן אדם לדוגמה "אז אל תחשוב על זה" לא כי ביומיום יש לו עכשיו בעיה ואחרי שמתחקרים את הבן אדם "ממה נובע זה שאתה לא נותן אמון ממה נובע זה שאתה כועס, ממה נובע זה שאתה משהו? כי יש לי טראומה, טראומה מהעבר בעבר קרה ככה וככה ולכן זה משפיע ככה וככה" זיכרון שניצרב לו בילדות מאמא שלו מסבתא שלו מסבא שלו. עכשיו השאלה היא איך מוחקים טראומה איך מנטרלים טראומה מה התשובה?

ש: הטלת ספק.

אליעד: מה זה אומר תן דוגמה.

ש: שיטיל ספק בטראומה.

אליעד: מה זה אומר?

ש: בעבר.

אליעד: מה זה אומר דוגמה, לדוגמה תן דוגמה לטראומה ואיך להטיל ספק.

ש: אז דוגמה דחו אותו בילדות.

אליעד: בן אדם נגיד פעם רצה מישהי והיא אמרה לו לא השפילה אותו בפני כולם מאז הוא מפחד להתחיל עם בחורות, "למה אתה מפחד להתחיל עם בחורות? נזכרתי כי פעם בבית הספר רציתי מישהי והיא אמרה לי לא" כן מה עושים?

ש: להטיל ספק בכל הסיפור כל מה שהוא חושב על.

אליעד: מדהים עכשיו תסביר לי מה זה אומר פרקטית, מה אתה אומר לו הוא עכשיו בטיפול.

ש: היא אמרה לו לא מה אתה חושב שזה אומר על.

אליעד: לא הבנתי.

ש: היא אמרה לו לא אוקי.

אליעד: אמרה לו לא כן.

ש: להטיל ספק היא בטוח אמרה לו לא.

אליעד: בטוח אמרה לו לא.

ש: אוקי שישאל את עצמו.

אליעד: מי אמר שזה קרה אולי זה לא קרה?

ש: בא נניח שזה קרה.

אליעד: יפה כי זה כמו להגיד לו תטיל בזיכרון ולא תהיה לך טראומה אנחנו לא הולכים לכיוון של תמחק את הזיכרון כי זה לא רלוונטי, כי אם הוא ימחק את הזיכרון שזה קרה אז הוא ימחק גם את כל הזיכרון של כל העבר שלו לא רלוונטי כרגע למרות שבלית ברירה אם זה כל כך רע תמחק את כל הזיכרון אם אתה מוכן לוותר על זה שאתה זוכר איך קוראים לך גם את זה נמחק לך, עוד פעם אבל בהנחה שלא הולכים עד לשם אז כן?

ש: להטיל ספק שזה היה רע הוא חווה את זה כרע באותו זמן.

אליעד: כן.

ש: אז שיטיל ספק בכל המחשבות של למה הוא חשב אז שזה היה רע ולהטיל בזה ספק.

אליעד: אוקי אז מה שהוא אמר זאת תשובה נכונה, התשובה היא כזאת ברגע שבן אדם יש לו טראומה ממשהו שקרה בעבר, עכשיו מה זה אומר טראומה? אירוע שקרה בעבר שבן אדם פירש אותו בצורה רעה חווה אותו כדבר רע ומאז כאילו כל ההתניות שלו נוצרו כהמשך של האירוע שקרה בעבר. אם בן אדם רוצה לשנות את זה את רצף האירועים הוא צריך לחזור לנקודה שהייתה בעבר, מישהו פה ראה את הסרט "בחזרה לעתיד back to the future"? יפה אז יש שמה סצנות שהם כאילו חוזרים לעבר משנים איזה משהו ואז כאילו כל רצף האירועים שנוצרו אחר כך משתנה.

אז אותו דבר מה שבן אדם צריך לעשות פרקטית זה לעשות לעצמו סוג של דמיון מודרך להיכנס לתוך התחושות לשחזר את הסיטואציה שהייתה לו פעם לשחזר את הסיטואציה ממש להתחבר לאותם דברים שהוא פעם, למרות שרוב האנשים לא ירצו לעשות את זה כי הם מנסים לברוח מזה וזה כאילו עשה להם כל כך רע אז זאת טראומה והם לא רוצים להיכנס לזה אבל הדרך לצאת ממה שנוצר מהטראומה היא בעקבות זה שנכנסים לטראומה עוד פעם ובן אדם צריך לדמיין שהוא ילד ושאמא שלו נוטשת אותו שהיא עוזבת אותו, שהוא מרגיש חסר אונים שהוא מרגיש אבוד שהוא מרגיש דחוי מה שזה לא יהיה לדמיין את זה, ומה אז? שנייה ולחוות את זה אחרת ועל ידי זה שהוא יחווה את זה אחרת ממילא כל מה שישתלשל מזה אחר כך ממילא ישתנה.

עכשיו מה זה אומר לחוות את אחרת מה לדוגמה? בא ניקח דוגמה ספציפית נגיד בן אדם בא אומר "שלום", נגיד מישהי באה אמרה "שלום אני לא מצליחה להתחבר לרגשות שלי" אוקי מה את לא מצליחה להתחבר לרגשות? חבר שלה והיא לא מצליחה לשמוח מזה כאילו היא שמחה היא שמחה מזה אבל היא לא מצליחה להתחבר לזה שהיא שמחה מזה לא מצליחה להתחבר לרגשות, אוקי מפה לשם משם לפה זה נבע מאיזו טראומה מה הטראומה תמציאי טראומה, איזו טראומה לדעתך יכולה ליצור לה מצב שהיא לא תתחבר נגיד לרגשות?

ש: שפעם מישהו שהיא אהבה מאוד עזב אותה.

אליעד: אוקי ואז מה זה גרם?

ש: גרם לה לא לתת את הלב במאה אחוז.

אליעד: יפה אז נכון.

ש: שברון לב אז היא לא רוצה להיות בשברון לב.

אליעד: נכון אז עובדתית מה שאחראי לזה מה שהגענו שהייתה איזו טראומה בעבר שהיא מאוד אהבה מישהו והוא מת וכל מיני כאלה ואז אוטומטית המוח שלה הלך למקום של "לא מזדהה יותר עם הרגשות" מאז לא רע לה יותר מדי ולא טוב לה יותר מדי, יפה עכשיו נגיד במקרה כזה נגיד שהיא רוצה לשנות היא רוצה עכשיו להיות מסוגלת לדוגמה נגיד לשמוח מזה שהיא הולכת להתחתן נניח מה היא אמורה לעשות עם הזיכרון של העבר, עוד פעם אמרנו היא אמורה להיכנס לזיכרון של העבר של ההוא שהיא אהבה אותו והוא מת נגיד אבל מה היא אמורה לעשות עם הזיכרון הזה?

ש: היא אמורה לכאוב את הכאב עד הסוף ולרצות אותו להטיל ספק בזה שהיא צריכה להימנע ממנו ולהיכנס לאהוב עד הסוף.

אליעד: יפה אז זה דומה בדיוק למה שדיברנו בהתחלה כי אמרנו יש שני היבטים יש את ההיבט שאומר שבן אדם יכול להשתחרר מהרצון הרע על ידי שהוא מטיל ספק "מה זה משנה" והוא רואה שזה לא משנה ויש את המצבים שבן אדם יכול להשתחרר מתחושה רעה על ידי זה שהוא ראה מה היתרונות שזה נותן לו ואז הוא מוותר על היתרונות. עכשיו פה נגיד במקרה הזה לדוגמה היא לא אמורה להטיל ספק במי אמר שזה רע שהבן אדם מת כי אם היא תלך על ה - "מי אמר שזה רע", נגיד לדוגמה שהיא תתחבר לסיטואציה שבה היא אהבה מאוד מישהו והוא מת.

עכשיו אם ואז נגיד לה "טוב עכשיו את צריכה לחוות את זה אחרת" אז אם היא תנסה לחוות את זה אחרת מהזווית של "מה זה משנה שהוא מת אז מה אם הוא מת" זה דווקא יחזק את המקום שהיא נמצאת בו כרגע של לא להזדהות עם הרצונות. אז היא לא צריכה להרוס את זה כביכול את הזיכרון מהמקום של להטיל ספק ברצון אלא למחוק את הזיכרון הזה באמצעות השימוש במה שהסברתי תחווי את הרע וכשתחווי את הרע מזה שהוא מת אל תברחי מהרע הזה, אל תברחי מהרע אל תטילי ספק ברע "מי אמר שזה משנה אולי לא אכפת לי שהוא מת" ואז ממילא הרי היא לא תזדהה עם הטוב אלא תהיי מוכנה לשאת את הרע בתמורה לטוב שאת מקבלת.

אוקי זה לדוגמה מקרה שאנחנו לא רוצים אנחנו רוצים לחבר את הבן אדם נגיד לרגשות שלו לדוגמה, אוקי לעומת זאת יש מקרים שזה הפוך נגיד בן אדם נגיד מפחד לעשות משהו כי הוא פעם נכשל באיזה מבחן, אוקי תחזור אחורה בבקשה בזיכרון תחזור למבחן שנכשלת תחווה את חוויית הכישלון "מי אמר שזה משנה מה זה משנה" וכן תצא מהתחושה של הרע ואם אתה תצא מהתחושה של הרע אז יהיה לך יותר קל עכשיו נגיד לנסות עוד פעם או לעשות דברים חדשים או כל מיני כאלה.

ראיתם עוד פעם הכל תלוי לאיפה רוצים להוביל את הבן אדם אבל עוד נוסיף ונעמיק ברגע שבן אדם יש לו אירוע בעבר שקרה לו ושמשפיע עליו עד עצם היום הזה שההחלטות שלו בהווה מושפעות, בהווה וגם בעבר מושפעות ממה שקרה לו בעבר של העבר כי תתפלאו אומנם זה נראה כאילו ברור מאליו אבל אנשים גם אחרי העשרות שנים יש להם איזו אמונה בראש שמנהלת אותם והאמונה הזאת התחילה בגיל שש התחילה ביום ההוא, קרה איזה אירוע ומאז הבן אדם מאמין מאז כאילו המוח שלו סובב לו משהו מסוים ואז הוא מאמין בזה וזה מנהל אותו כל המשך החיים.

ואם בן אדם רוצה לשנות אם בן אדם מצליח לזהות את האמונה ומצליח לזהות מאיפה היא נולדה האמונה הזאת והוא רוצה, עכשיו גם לא מחויב גם לזהות מאיפה היא נולדה כי זה לא משנה אם אתה יודע מאיפה היא נולדה אתה יכול להטיל בזה ספק ואם אתה לא יודע מאיפה היא נולדה אז אתה גם יכול להטיל בזה ספק להשתחרר מזה, אני רק מציין בהנחה שאתה יודע מאיפה היא נולדה ואתה אומר "הנה זה הסיבה אתה יודע למה אני מאמין בזה? כי בגיל זה וזה אמרו לי ככה והרגשתי מאוד רע מאז נכנסה לי מחשבה למוח ש - x".

אז אם רוצים למחוק זה צריך לחזור לאותה סיטואציה ורוב האנשים יהיה להם קשה לעשות את זה כי הרי הם חיים בהדחקה אבל צריך לנסות לחזור לאותה סיטואציה לנסות לחוות את התחושות הרעות מחדש ואז להכיל אותן להתמודד איתן אחרת, לראות אותן בפרספקטיבה אחרת בצורה שונה שתשנה את המשך השתלשלות האירועים החל מאותו, לדוגמה נגיד זוג נגיד שרבים על איזה משהו ואז יום אחד הם שואלים את עצמם "למה אנחנו רבים כל כך הרבה הרי על מה אנחנו רבים בעצם, מה הוא אמר לי בסך הכל אמר לי ככה מה אמרתי לו בסך הכל ככה מה רבנו" ואז כל אחד יושב עם עצמו ומנתח אומר "מה באמת רבנו? כי אז היא אמרה לי ככה והוא אמר לי ככה ומאז התחלנו לריב".

מאז כאילו איזו מחשב נשתלה בראש נגיד הבחורה אמרה לו לא הוא אמר לה כן איזה משהו ומאז הבן אדם יש לו איזה רגשי נחיתות יש לו כעס ומאז עכשיו כל פעם שהוא אומר לה ככה היא כועסת עליו על משהו שקרה אז וכו'. מה שצריך לעשות זה לחזור לאותו אירוע לחוות אותו ולבודד אותו להגיד "רגע זה משנה זה לא משנה, זה טוב זה רע זה, חייב על האירוע בהווה", למרות שזה קצת שונה ממה שאמרתי קודם אבל עוד פעם לחזור לאירוע המקורי לראות אותו בעיניים ולהיצמד לאמת, לראות מה האמת האם זה מחייב את זה שמעכשיו ואילך זה תמיד יהיה ככה.

האם לדוגמה בן אדם נגיד יכול לחזור לדבר שקרה בעבר נגיד לסלוח לדבר הזה להתגבר עליו או לראות את זה בפרספקטיבה אחרת ואז זה מאפשר לו להתנהל קדימה. הבנו החוכמה היא זה לדעת לזהות את הנחת היסוד שמנהלת את הבן אדם והעוד יותר חוכמה זה גם לדעת, שזה כבר פחות מחויב לדעת לזהות מאיפה זה נוצר ועוד יותר חוכמה זה לדעת להטיל בזה ספק או לשנות את זה אבל שלב ראשון לזהות בכלל את הנחת היסוד. בן אדם בדרך כלל כשהוא פועל ומאמין במשהו הוא לא יודע שמה שגרם לו להאמין בזה זו איזה הנחת יסוד מסוימת שמלווה אותו.

זה כמו שיש ביהדות משפט שאומר "אם פגע בך מנוול זה" כאילו אם בן אדם פוגש את היצר הרע ואתה רוצה להיפטר ממנו מה שאתה צריך לעשות זה ללכת ללמוד תורה בבית המדרש ואז כאילו אתה תיפטר מיצר הרע. אם אתה תלמד תורה היצר הרע יברח אבל יש משפט שאומר אדוני אבל כשאתה הולך ללמוד תורה מי לומד איתך תורה גם היצר הרע גם הוא בא איתך ללמוד תורה, שניכם לומדים תורה ביחד אתה לא יכול להיפטר ממנו כי הוא לומד איתך את התורה, אתה חושב שאתה לומד תורה כדי להיפטר ממנו אבל אז הוא אומר לך תלמד תורה ואז זה בכלל מחזק אותו עוד יותר אתה נהיה עוד יותר מושחת מאשר מקודם.

אוקי מה שאני מנסה להגיד בן אדם יש לו איזה אמונה בתוך המוח שהוא בטוח שהוא בא בדף נקי הוא בטוח בא עם דף חלק, בטוח שהוא מטיל ספק אבל איזה מטיל ספק יש לו אמונה כל כך חזקה שהוא אפילו לא רואה שיש לו את האמונה הזאת בכלל. אז שלב ראשון לזהות את האמונה שלב שני לראות מאיפה היא נוצרה היא מחויבת או אפשרית.

ש: יש לי שאלה על זה פעם שמעתי אותך שאתה אומר שלפעמים כדאי או אני חושב ששמעתי שלפעמים כדאי כאילו עזוב מה היה איך היה מה זה בא תבדוק למה עכשיו אתה מגיב ככה, אם הבנתי את זה נכון.

אליעד: אמת.

ש: עכשיו איך זה קשור לכאן ואיך מתייחסים לזה.

אליעד: אני אסביר לך אם בא בן אדם עם בעיה "מה מפריע לך? הרצון הזה והזה, הרצון הזה אתה חושב שהוא מחויב?" אם אתה אומר "לא הוא לא מחויב" והגעת לזה שהוא לא מחויב והצלחת להשתחרר ממנו סבבה אבל אם אתה אומר "לא הוא מחויב לי, למה?" ואז אתה עושה ניתוח למה ולמה "לא יודע", אוקי ואז אתה לא יודע עכשיו בא נראה אז לפעמים קופץ "ומתי זה התחיל זה תמיד, נולדת ככה מאז שנולדת?" הרי כדי להראות לפעמים לבן אדם שמשהו לא מחויב אומרים לו "רגע ואיך שנולדת כבר לא רצית שיקללו אותך ואם כשהיית נולד ישר היו אומרים לך שאתה נכה היה מפריע לך? לא".

זאת אומרת לא נולדת עם זה איפשהו נכנס לך לראש "אני לא רוצה להיות נכה" נכנס לך לראש "אני רוצה שיאהבו אותי", הרי...
איך להתמודד עם פחד סליחה איך נוצרים להחליש להאמין להזדהות היגיון להפסיק לחשוב על מישהו גוקים אכילת בשר יוצאים מאהבה איך לטפל איך לטפל בטראומה איך למחוק איך למחוק זיכרון איך למחוק זיכרונות אכילת בשר בעל חיים בעלי חיים דמיון דמיון מודרך דמיונות הצלחה הרגשה הרגשה של ניתוק הרגשת ניתוק התחברות התעללות התעללות בבעלי חיים זיכרון זיכרון רע זיכרונות חיות חיים טבעונות טיפול טיפול בדמיון טיפול בדמיון מודרך טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומה רגשית טראומות לאכול בשר להצליח להצליח להתחבר לרגשות להתחבר להתחבר לרגשות לטיפול לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות למחוק למחוק זיכרון למחוק זיכרון טראומטי למחוק זיכרון מהמוח למחוק זיכרון מהראש למחוק זיכרונות למחוק זיכרונות טראומטיים למחוק זיכרונות מהמוח למחוק זיכרונות מהראש למחוק זיכרונות רעים למחוק טראומה למחוק טראומות למחוק מחשבה למחוק מחשבות מחיקת מחיקת זיכרון מחיקת זיכרון טראומטי מחיקת זיכרון מהמוח מחיקת זיכרון מהראש מחיקת זיכרון רע מחיקת זיכרונות מחיקת זיכרונות טראומטיים מחיקת זיכרונות מהמוח מחיקת זיכרונות מהראש מחיקת זיכרונות רעים מחיקת טראומה מחיקת טראומות מחיקת מחשבה מחיקת מחשבות מטופל מטופלים מטפל ניתוק ניתוק רגשי ניתוקים צמחונות צמחונים קרניבורים רגש רגשות שיטות שיטות לטיפול שיטות לטיפול בטראומה תחושה תחושה של ניתוק תחושות תחושת ניתוק תחושת ניתוק רגשי
טוב אמיתי ונצחי / פוסט טראומה / להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות
... שיש לאדם אחרי שהוא מרגיש רע. כי שום שיטה ודרך בעולם, לא יכולים לשכתב מחדש את ההיסטוריה הרגשית של האדם. והאדם תמיד נשאר עם טראומה רגשית . מלבד השכל של האחדות, שכאשר האדם זוכה אליו, אז ...
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... זה, דוגמה בפעם הראשונה שהתיישבתי הכיסא חשבתי שהוא יהיה יותר נוח עכשיו אני מבין שהוא לא נוח כמו שציפיתי עד עכשיו אני בטראומה איך זה יכול להיות אלא מה שאני מקבל את זה, זה אחד נכון יש מגבלה וזה צמצום. ש: זאת טראומה רגשית אם אתה אומר. אליעד: אותו דבר הכל אותו דבר. ש: יש חרדה מודחקת הכוונה היא אם אתה מתכוון. אליעד: לא, זה עכשיו אתה מנסה לנתח לי אני רק באתי להדגים את זה ...
דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
... שכל עוד טראומה מהעבר לא טופלה באופן מלא, היא תמשיך להשפיע על האדם, גם אם הוא חושב שהאירוע מאחוריו. הדוגמה הנוספת היא זוג נשוי שקרה ביניהם אירוע שלילי, והאישה עדיין נושאת טראומה רגשית שלא טופלה. ברגע שיקרה אירוע דומה, אפילו קל, היא מיד תיזכר באירוע ההוא, וכל הרגשות השליליים יצופו מחדש. לכן, כדי לפתור דחיינות ...
הדרכת הורים, הילד לא עושה כלום, הילד בדיכאון, הילד סגור בחדר, הילד לא יוצא מהחדר, הילד לא רוצה לעשות כלום, הילד לא מתקשר, הינדיק, הילד בלי חברים, הילד מסתגר, הילד לא רוצה לצאת מהחדר
הדרכת הורים, הילד לא עושה כלום, הילד בדיכאון, הילד סגור בחדר, הילד לא יוצא מהחדר, הילד לא רוצה לעשות כלום, הילד לא מתקשר, הינדיק, הילד בלי חברים, הילד מסתגר, הילד לא רוצה לצאת מהחדר
... כל היום, ההורה צריך לשבת איתו ולראות יחד איתו, בלי להעיר ובלי לנסות לחנך או להוכיח אותו. המטרה היא ליצור אמון בין ההורה לילד. אליעד מסביר שבדרך כלל הילד מסתגר כחלק ממנגנון הגנה לאחר שחווה טראומה רגשית, כמו חרם בבית הספר או אירוע אחר שגרם לו להרגיש פגיע. כאשר ההורה ...
איתור צרכי הלקוח - מה זה צרכי הלקוח? מה הלקוח צריך? מה זה אומר לאתר את צרכי הלקוח? למה לאתר את צרכי הלקוח? איך לאתר את צרכי הלקוח? איך לא לאתר את צרכי הלקוח? טעויות של אנשי מכירות? איך אסור לאתר את צרכי הלקוח? איך לא להכשיל עסקה? מהם הצרכים של הלקוח? - חלק 1
... באופן ישיר, אלא שהם בתת המודע שלו. לדוגמה לקוח שרוכש רכב יוקרה חדש, כי הוא רוצה לפצות את עצמו על איזו טראומה רגשית שהוא עבר בילדות. יכול להיות שהצורך שלו ברכישת הרכב החדש, היא ...
למה אני מרגיש חלש? למה אני מרגיש דפוק? איך לא להרגיש חלש? איך להפסיק להרגיש חלש? ניתוח מקרה לדוגמה, פוסט טראומה מודחקת, איך לחקור רגש שלילי? האם אני באמת דפוק? האם אני באמת חלש? למה אני חושב משהו על עצמי? חרדת ביצוע, אני חלש ביחס לאחרים, לא מצליח להתרכז בדברים, לא מצליח להוציא רישיון נהיגה, נכשל בהמון תחומים, תגובת שרשרת, איך לצאת מלופ? איך להפסיק לופ?
... ממקרה פרטי שקרה לו ושלא קרה לאחרים, מה שיצר אצלו תגובת שרשרת וכולי. ההבנה הזאת, אמורה לעזור לאדם לא להרגיש חלש. כי הוא מבין, שהוא לא באמת חלש ביחס לאחרים, אלא שהוא עבר סוג של תאונת דרכים טראומה רגשית , שהשפיעה עליו. ברגע שיש לאדם הבנה שהוא מבין את עצמו, אז, אם הוא מחזק אצל עצמו את החשיבה ההגיונית שלו, דהיינו, לחשוב בהיגיון באופן כללי, אז ממילא התחושות הרעות הלא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טראומה רגשית, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טראומה רגשית, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, מורה רוחני מומלץ, טיפול הוליסטי בנושא טראומה רגשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4531 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:42:52 - wesi1