אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול במחלות נפש ✔המתחזים, למה מתחזים? ההיגיון מאחורי המתחזים, קורבנות המתחזים, אישה שמתחזה לגבר, הפרעות נפשיות והתחזות, לורין מיכאלי המתחזים,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
המתחזים, למה מתחזים? ההיגיון מאחורי המתחזים, קורבנות המתחזים, אישה שמתחזה לגבר, הפרעות נפשיות והתחזות, לורין מיכאלי המתחזים, מתחזים בעלי הפרעות נפשיות, איך לא ליפול קורבן למתחזים? למה אנשים מתחזים? שי בנבנישתי המתחזים
מהם המניעים מאחורי תופעת ההתחזות?

ההרצאה מתארת את ההיגיון שמאחורי התופעה של התחזות, ומציגה מקרה של אישה שמתחזה לגבר כדי ליצור קשרים רומנטיים עם נשים אחרות. המתחזה מעלה את השאלה אם מדובר בהפרעה נפשית, פסיכופתיה או במניע רגשי עמוק - הרצון לקבל אהבה והערכה בדרך שהיא לא מסוגלת להשיג על ידי זהות אמיתית שלה.

איך נוצר הצורך בהתחזות?

ההתחזות הזו מתחילה ממקרה שבו אישה רצתה להיות חברה של אחרת, אך נתקלת בסירוב. כדי להתגבר על הדחייה, היא החליטה להתחזות לגבר וליצור קשרים רומנטיים עם נשים, תוך שהיא מציגה את עצמה כדמות מושכת שנכנסת לחיים של נשים אחרות. המניע העמוק מאחורי ההתחזות הוא הצורך הרגשי העמוק של האדם לקבל תשומת לב ואהבה, תחושות שהוא לא מסוגל להשיג באמצעות הזהות האמיתית שלו.

האם מדובר בהפרעה נפשית?

אליעד מציין כי למרות שהתופעה עשויה להיראות כמו פיצול אישיות או הפרעה נפשית, מדובר למעשה בניסיון רגשי מאוד פשוט. המתחזה לא מתמודדת עם פיצול אישיות, אלא עם הצורך להשיג אהבה על ידי יצירת זהות אחרת. התחזות לא נובעת בהכרח ממחלה נפשית, אלא ממנגנון רמאות עצמית שמסייע לאדם לקבל את מה שהוא לא יכול לקבל בדרכים אחרות.

הקשר בין התחזות לטכנולוגיה והמדיה החברתית

ההרצאה מציינת את תפקיד המדיה החברתית והטכנולוגיה בתהליך ההתחזות. פלטפורמות כמו פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק מאפשרות לאנשים ליצור פרופילים פיקטיביים, להעלות תמונות מזויפות ולהעמיד פנים שהם דמויות שונות ממה שהם באמת. בנוסף, אפשרויות לשנות קול ולזייף שיחות וידאו מקלות על המתחזים להסתיר את הזהות האמיתית שלהם.

הסיבות לכך שאנחנו מתחזים ביומיום

אליעד מדבר גם על התחזות יומיומית: אנשים שמציגים רק צדדים חיוביים של עצמם ברשתות החברתיות או שמפרסמים תמונות מחויכות, בעוד שבמציאות הם סובלים או מתמודדים עם קשיים. לפי אליעד, כל אדם עשוי להתחזה, אפילו אם מדובר בשקרים קטנים, כדי לקבל תשומת לב ואישור מאחרים.

הקורבנות וההיגיון מאחורי ההתחזות

הקורבנות של המתחזים, אומר אליעד, נמצאים במצב שבו הם מרגישים רעב לאהבה. הם מתפתים להאמין לאנשים שמציעים להם תשומת לב ואהבה רבה במהירות, גם כשיש סימנים שיכולים להצביע על כך שהקשר לא אמיתי. אליעד מציע שבמקרים כאלה, על הקורבן לשאול את עצמו אם אהבה זו באמת אמיתית או שהיא פשוט אשליה.

איך להימנע מהתחזות?

כדי להימנע מהתחזות ולהיות פחות חשופים למניפולציות רגשיות, אליעד מציע לאהוב את עצמך ולהיות פחות תלוי באישור מאחרים. אם אדם מרגיש בטוח בעצמו, הוא פחות יצטרך להסתמך על שקרים או התחזויות כדי לקבל תשומת לב ואהבה. כמו כן, הוא מציע לפתח יכולת לזהות את הסימנים של התחזות, כמו הצעה לאהבה מיידית מדי או התחמקות מקשר פנים מול פנים.

הקשר בין אהבה עצמית למניעת הונאות רגשיות

בסופו של דבר, ההבנה האמיתית של האהבה העצמית מאפשרת לאדם להימנע מהתחזות, הן מצד עצמנו והן מצד אחרים. כשאנחנו אוהבים את עצמנו, אנו לא צריכים להסתמך על זהויות מזויפות או להתחנן לאהבה שהיא לא אמיתית.
מהו המקרה של התחזות אישה לגבר וכיצד הוא מתקשר לתוכנית "המתחזים"?

נספר על מקרה מורכב שבו אישה מתחזה לגבר, ובתור "גבר" היא יוצרת קשרים רומנטיים ורגשיים עם נשים שונות. יש עדויות שטוענות שהיא גרמה לחלק מהנשים הללו לשינויים קיצוניים בחייהן, כולל גירושים. הסיפור הזה פורסם בתוכנית "המתחזים" בהנחיית חיים אתגר, ושם עלה חשד (לא בהכרח ודאי ב - 100 אחוז) שאותה אישה מנהלת רומנים וירטואליים עם נשים, מציגה את עצמה כגבר, ודרך כך גורמת טלטלות משמעותיות.

האם מדובר בהפרעה נפשית או שיש כאן היגיון אחר?

השאלה העולה היא האם מדובר בפיצול אישיות, הפרעה נפשית, פסיכופתיה, או שאולי יש כאן הסבר אחר ופשוט יותר: אדם שמרגיש שבזהותו האמיתית הוא לא יכול לזכות באותה אהבה והערכה, ולכן הוא בונה לעצמו זהות מזויפת שתהיה אטרקטיבית יותר בעיני אחרים. במקום להיתפס כמשוגע או מפוצל אישיות, ייתכן שהאישה פועלת מתוך צורך רגשי עמוק לקבל תשומת לב ואהבה, ולא מאמינה שזה יקרה לה כדמותה האמיתית.

איך הסיפור החל לפני 20 שנה?

באחת העדויות, נטען כי לפני שני עשורים הגיעה המתחזה (כאישה) לאישה אחרת, וביקשה ממנה להיות "חברה שלה". אותה אישה סירבה וחתכה כל אפשרות לחברות. הסירוב, כך נראה, יצר אצל המתחזה רצון למצוא דרך לעקוף את הדחייה. היא אמרה לעצמה: "איך בכל זאת אכנס לחיי האישה הזו ואגרום לה להיות קרובה אליי?" והתשובה שמצאה היא להתחזות לגבר וליצור עם אותה אישה מערכת יחסים רומנטית, בלי שתדע שמדובר באותה אישה שנדחתה בעבר.

למה דווקא זהות גברית?

יש מצבים שבהם אישה מעוניינת להתקרב לאישה אחרת, אך היא משוכנעת שהדרך היחידה לזכות באמון או בקשר משמעותי היא דרך התקשרות רומנטית. כך, היא יוצרת זהות גברית מושכת: "גבר" שמבטיח אהבה עצומה, תשומת לב גדולה, אולי גם מבטיח יציבות או כסף. הקורבן, שמתכתב עם "הגבר" לכאורה, עשוי להתאהב או להיקשר רגשית, בלי לדעת שזו אותה אישה שנדחתה או שלא הצליחה להתקרב בדרכים רגילות.

איך בנויה ההיגיון שמאחורי ההתחזות?

יש אנשים שמתחזים כדי להרוויח כסף במרמה, או כדי להשיג טובות הנאה חומריות. אבל במקרה הזה, יתכן שהרווח הוא כולו רגשי. האדם שמתחזה מרגיש: "אם אהיה אני עצמי, לא יקבלו אותי, אבל אם אציג את עצמי כדמות אחרת, אהובה ומושכת יותר, אקבל אהבה." זה יכול להסביר איך המתוחכמת הזו השקיעה זמן וכסף, רק כדי לקבל יחס ואשליה של חיבה, אף שהיא מודעת לכך שבעולם האמיתי זה כנראה לא יחזיק מעמד אם הקורבן תגלה את האמת.

האם מדובר בפיצול אישיות או דווקא בניסיון נואש לזכות בקרבה?

רבים רואים סיפור קיצוני כזה ומניחים שמדובר בהפרעת אישיות חמורה, אך ייתכן שזו בסך הכל "רמאות עצמית" מכוונת: האדם מתחזה, יודע שהוא לא מי שהוא מציג את עצמו, אך הוא בוחר בכך ביודעין, כדי למלא חוסר עמוק באהבה. אין זה בהכרח אדם "משוגע", אלא אדם שבדרך עקלקלה מנסה לקבל את מה שלא הצליח להשיג בנסיבות רגילות.

כיצד הטכנולוגיה והמדיה החברתית תורמות לתופעה?

בעידן הנוכחי, יש מגוון פלטפורמות המאפשרות אנונימיות או זיוף זהות:
  • פרופילים פיקטיביים בפייסבוק, באינסטגרם ובטיקטוק, שבהם ניתן להעלות תמונות של אנשים אחרים, לכתוב ביוגרפיה כוזבת ולהעמיד פנים שמדובר ב"בן אדם אמיתי".
  • כלים טכנולוגיים לשינוי קול או זיוף שידור וידאו, כך שאפילו שיחת וידאו לא תמיד מבטיחה שמי שמולנו אכן קיים במציאות.
  • אפשרות לפתוח כמה חשבונות במקביל, ולקבל "לייקים" או תגובות מחשבונות נוספים של אותו אדם, כדי לשוות מראה אמין לפרופיל.
  • ריחוק פיזי, שמקל על מתחזים לספק תירוצים למה לא להיפגש פנים מול פנים.
כל זה מאפשר למי שרוצה לבנות מציאות בדיונית שלמה, בלי שהקורבן יבדוק או יראה במו עיניו מי באמת עומד מאחורי הקשר.

דוגמאות לתירוצים נפוצים שהמתחזים משתמשים בהם
  • "אני בטיסות כל הזמן בגלל העבודה שלי, קשה לי להיפגש או אפילו להיכנס לשיחת וידאו."
  • "המשפחה שלי עוברת גירושים קשים, אין לי ראש או זמן להיפגש."
  • "אני חייל במבצע סודי, אסור לי לצלם את עצמי בווידאו או להיחשף כעת."
  • "נכנסתי לך לפייסבוק אלפיים פעם ביום, כי אני אוהב אותך בטירוף. אני עושה הכל למענך."
  • "הסיפור שלי מורכב, אבל בקרוב נוכל להיפגש. בבקשה אל תוותרי עליי."
התירוצים הללו מאפשרים למתחזה לדחות שוב ושוב את המפגש הפיזי ולשמר את ההצגה הווירטואלית, בעוד הקורבן, שמקווה לקשר אמיתי, ממשיך להמתין.

האם כולנו עוסקים בהתחזות קלה ביומיום?

לפעמים נטען שכל העולם הוא סוג של "התחזות". אנשים שמעלים רק תמונות מחויכות לפייסבוק, בעוד במציאות הם מתוסכלים או מדוכאים, למעשה מציגים צד אחד לא מייצג. יש שטוענים שגם התייפות חיצונית מוגזמת או משחק תפקידים חברתי הם סוג של רמאות, אבל כמובן לא ברמה הפלילית של "המתחזים". עדיין, העיקרון הבסיסי דומה: "איני בטוח שאוהבו אותי כמו שאני, אז אציג עצמי כמשהו אידיאלי יותר."

למה הקורבנות מסכימות להשתכנע גם כשיש סימני אזהרה ברורים?

לשאלה הזו יש הסבר פסיכולוגי עמוק: לעיתים הקורבן מרגיש/ה רעב לאהבה או להתעניינות חיצונית. ברגע שמישהו (גם אם וירטואלי ומסתורי) מציף אותה במחמאות, במסרים רומנטיים וב"יחס מיוחד", היא מתקשה לוותר על המתיקות הזו, למרות כל הדגלים האדומים. וכך היא נכנסת למערכת יחסים אשלייתית, מתעלמת מסתירות שונות בתקווה שהכל יתגלה לבסוף כחוויה אמיתית.

היבטים של רמאות הדדית: האם גם הקורבן מרמה את עצמה?

יש האומרים שלא רק המתחזה משקר, אלא גם הקורבן משקרת לעצמה. היא רואה שסיפורים לא מסתדרים ושהדמות נעלמת בתירוצים מופרכים, ובכל זאת מעדיפה להיאחז באשליה. זה עשוי לקרות מפני שהקורבן גם היא זקוקה להרגשה שהיא רצויה ואהובה. הרווח שבאשליה גובר לפעמים על הרצון לבדוק מהי האמת.

מדוע אהבה עצמית משמשת תרופה למתחזים ולקורבנות כאחד?

כשאדם באמת אוהב את עצמו, הוא לא מרגיש צורך קיצוני לזכות באישור בכל מחיר, ולכן קטן הסיכוי שימציא לעצמו זהויות כוזבות. במקביל, אדם בטוח בעצמו לא מתפשר בקלות על קשרים מעורפלים ולא מתפתה להאמין למישהו שטוען "אני אוהב אותך עד כלות" יומיים אחרי שהכירו. ככל שאנשים מתמלאים יותר בביטחון ואהבה עצמית, כך פוחת הסיכון לרמאות משני הכיוונים.

איך אפשר לזהות סימני אזהרה ולא להיפגע?
  • לשאול: "האם האדם הזה מציע לי אהבה גדולה ומהירה מדי?" לרוב אהבה קיצונית ומהירה במיוחד צריכה לעורר סימני שאלה.
  • לבדוק: "האם הוא כל הזמן מתרץ למה לא להיפגש פיזית?" אם כן, יש כאן סיכון להונאה.
  • להשתמש בשיחת וידאו באיכות טובה, ולראות באמת מי עומד מעבר לקו, אבל גם אז להיות מודעים לאפשרות של זיוף מתקדם.
  • להפעיל היגיון בריא: אם הסיפורים נשמעים משונים מדי, כדאי לחקור אותם לעומק, ואולי להתייעץ עם חבר / ה.
  • לזכור: "אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, ייתכן שזה באמת לא אמיתי."
מה עם הסיכון שהאהבה המופרזת תהפוך לאיום?

יש לא מעט מקרים שבהם אנשים ש"מפגיזים" באהבה ובמתנות בתקופה קצרה מצפים אחר כך ל"פדות את הצ'ק". אם זה לא קורה כפי שרצו, הם עלולים להגיב באלימות או בכעס קיצוני. כך שבכל קשר שנראה מושלם בקצב חשוד, חייבים להפעיל זהירות, כי "אהבה על תנאי" פותחת פתח למצבים קשים בהמשך.

איך התחזות כזו מתפתחת להרבה קורבנות?

ברגע שהמתחזה רואה שזה עובד עם קורבן אחד, היא עשויה להשתמש באותה טכניקה לעוד ועוד קורבנות. אפשר לפתוח כמה פרופילים, לשנות מדי פעם פרטים מסוימים, להבטיח סיפורים שונים, ובכך לצוד אנשים שמחפשים אהבה ולא בודקים עד הסוף את אמיתות הזהות. זו יכולה להיות תופעה נרחבת, ולא מקרה אחד מבודד.

האם יש אחריות על הקורבן?

שאלה זו מורכבת. ברור שהמתחזה הוא האשם המרכזי, אבל לעיתים הקורבן סייעה לעצמה ליפול למלכודת כי היא רצתה בכל מאודה להיאחז באשליה. בדומה לאדם שמכור לסם, לפעמים גם מי שמתחבר לדמות בדיונית עוצם עיניים כדי להמשיך להרגיש את "האהבה הווירטואלית" שמציעים לו.

האם זה נפוץ? האם כדאי להישמר באופן כללי?

בתקופתנו, התשובה היא כן. יש המון פרופילים מזויפים, חלקם אפילו מופעלים על ידי אנשים מקצועיים מאוד בתחום ההונאות, ואחרים על ידי אנשים בודדים שמחפשים סיפוק רגשי. זה נכון לכל מיני פלטפורמות, מפייסבוק ועד אפליקציות היכרויות. חשוב לשים לב כשמדברים עם מישהו במשך שבועות או חודשים ו"משהו לא מסתדר".

הקשר בין אהבת עצמי לבין היכולת להבחין בשקרים

כשאדם חש בטוח יותר בזהותו, הוא לא מושפע ממחמאות מוגזמות או מתירוצים מופרכים. הוא שואל עצמו: "האם הסיפור הזה הגיוני? האם הקשר איתי מבוסס על מציאות או רק על מילים ודמיונות?" כך, האהבה העצמית מגינה עליו מפיתוי של דמות מושלמת שמסתתרת מאחורי מסך.

אילו שאלות אנו צריכים לשאול את עצמנו?
  • האם גם אני משתמש במסכות קלות ביומיום כדי להשיג יחס טוב יותר מאנשים סביבי?
  • האם אני 'קורבן' למקרה שבו אני יודע שהצד השני אולי לא ישר, אבל אני מעדיף להתעלם מכך כי נעים לי להאמין שהוא כן?
  • האם אני מפתח תלות בקשר וירטואלי, במקום לצאת לעולם וליצור מערכות יחסים אמיתיות?
  • איפה אני מגזים או מזייף מידע על עצמי, ואיך זה משפיע על הסביבה שלי?
  • האם יש לי מוכנות להודות בפני עצמי כשמשהו מריח לא טוב, או שאני מספר לעצמי סיפורים כדי להרגיש יותר טוב?
דוגמאות להמחשה של "הצד השני" של ההתחזות
  • אדם שמפחד להיפגש פיזית, כי אז יגלו שהוא לא בעל חזות מרשימה כפי שתיאר, או בכלל לא מין אחר.
  • אדם שמשתף פעולה עם חבר/ה מאחורי הקלעים, כדי לכתוב הודעות רומנטיות ולהיראות שנון ויוצא דופן, בעוד בפועל הוא לא מסוגל לשיחה כזו בזמן אמת.
  • אנשים שמשתמשים בפילטרים דיגיטליים מורכבים, עד כדי כך שברגע שהם שוכחים להפעיל את הפילטר, מתגלה אדם שונה לגמרי והצד השני נדהם.
  • סיפורים על אנשים שמציגים עצמם כבעלי מקצוע יוקרתי (טייס, רופא, עורך דין), ובפועל הם מחוסרי עבודה, ויושבים מול המחשב כל היום בונים אשליה.
למה לעיתים הקורבן ממשיך בקשר גם מול סתירות?

כי הקורבן חושב: "עדיף לי להאמין שזה אמיתי, כי זה נותן לי אושר זמני, מאשר לקבל את המצב שבאמת מרמים אותי." התחושה של קבלת תשומת לב כביכול אוהבת לפעמים חזקה יותר מהשכל שאומר "הסיפורים הללו חסרי היגיון."

כיצד להתגונן מפני מצבים כאלה?
  • ליזום פגישה פיזית בשלב מוקדם יחסית של ההיכרות, ולא להסתפק רק בהתכתבויות ממושכות מדי.
  • לבדוק מדוע האדם "נורא עסוק" או "בנוי מתירוצים". אם הם רבים ומסובכים, יתכן שיש הסתרה.
  • לשים לב למחמאות גדולות מדי ומהירות מדי. כשמישהו מוקסם מאיתנו במהירות ללא הכרות מעמיקה, זה נשמע חשוד.
  • לערב אנשים נוספים: להראות לחבר/ה את ההתכתבויות ולקבל חוות דעת נוספת, שהרי לעיתים מבחוץ רואים סימני הונאה יותר בקלות.
  • להכיר בכך שיש אנשים בעולם שעושים זאת לפרנסתם או מתוך דחף רגשי עמוק, ולגלות ערנות אמיתית.
הסיבה של המתחזה: "אני זקוק לאהבה שאני לא משיג בצורה אמיתית"

זו לב הסיפור: הבחורה המתחזה בסיפור כנראה הרגישה שהיא חייבת ללבוש "דמות גברית" כדי לזכות באהבה או בקרבה לנשים אחרות. היא נכשלה כשניסתה להתקרב כאישה, ולכן יצרה תפקיד מומצא. זאת לא בהכרח מחלה נפשית, אלא מנגנון שאנשים בודדים מפעילים כדי להשיג תחושת שייכות ותשומת לב.

הסיבה של הקורבן: "אני רוצה להאמין שאוהבים אותי בצורה מושלמת"

כשמגיע מישהו שמצהיר אהבה גדולה, עם ריגושים והתלהבות, אבל נמנע כל הזמן מפגישה במציאות, יש ספקות. ועדיין, לפעמים האדם יעדיף את הספק והתירוצים על פני לא לקבל בכלל ריגושים. כך נוצר קשר שכולו מבוסס שקר, אבל שני הצדדים (המתחזה והמרומה) נהנים מהאשליה, לפחות לזמן מה.

למה הסיפור כל כך גדול וכיצד הוא ממשיך?

בתוכנית "המתחזים" חשפו את הפרטים כדי להמחיש כמה קל לאדם אחד להשפיע על חייהם של רבים, אם רק יש לו גישה אינטרנטית וכישרון המצאה. במקרים מסוימים, הסיפור יצא מפרופיל אחד יחיד, והתרחב לרשת פרופילים רחבה. אנשים מתגרשים, רבים, מסתכסכים, ובסוף מגלים שהכל נשען על הודעות ממישהי שלקחה זהות שלא באמת קיימת.

הצעד הסופי: כיצד ניתן למנוע התפתחות של קורבנות נוספים?
  • להסכים לקבל את האפשרות המציאותית שיש שקרים ותרמיות, ולא לטמון את הראש בחול.
  • להעלות מודעות בקרב חברים ומשפחה: "אל תמהרו להאמין לכל מה שקוראים אונליין."
  • לדבר בפתיחות על חששות ועל דגלים אדומים עם אנשים קרובים, במקום לשמור לעצמנו את הפנטזיה הנעימה.
  • להיות מוכנים לראות את האמת על חשבונם של הריגושים הזמניים.
לסיכום

התחזות היא תופעה המונעת מצורך עמוק להרגיש אהבה והערכה, אצל האדם המתחזה. במקביל, הקורבן עשוי בעצמו לחפש אהבה עד כדי התעלמות מסימני אזהרה. בעידן הדיגיטלי, התחזות קלה פי כמה, בעזרת פרופילים פיקטיביים, תמונות גנובות, טכניקות לשינוי קול ועוד. מי שרוצה למנוע מעצמו להיפגע, כדאי שיאמץ זהירות בריאה, יפגוש את האדם מאחורי המסך פנים מול פנים בהקדם, וישאל שאלות נוקבות כשמשהו מרגיש לא הגיוני. מעל לכל, אהבה עצמית מספקת לאדם ביטחון, מונעת ממנו להתחנן לאישור מזויף, ומפחיתה את הפיתוי להיות גם מתחזה וגם מרומה.

שאלות לסיום
  • איפה אני מתחזה לעצמי או לאחרים כדי לזכות באהבה?
  • האם אני מודע לסימני אזהרה כשמתקרב אליי אדם ש"יותר מדי מושלם" ומהיר בהחלטותיו?
  • האם אני נותן אמון עיוור במישהו זר, בלי שבדקתי שאכן יש לו קיום אמיתי?
  • איך אני יכול לחזק את האהבה שלי לעצמי, כדי לצמצם את הסיכון להיפגע מהתחזות או לשקוע בה בעצמי?
  • האם יש סביבי אנשים שעלולים ליפול קורבן לסיפורי פנטזיה, והאם אני יכול לסייע להם לראות את האמת?
סיום והתבוננות נוספת

כל עוד יש בעולם אנשים בודדים וצמאי אהבה, וכל עוד יש אפשרות להתחבא מאחורי מסכים, תופעת המתחזים תמשיך להתקיים. הדרך למנוע פגיעה אישית היא לפקוח עיניים, לחפש עקביות בין מילים למעשים, לאמת מידע כשמרגיש לנו מוזר, ולא לפחד להפסיק קשר כשהוא נשען על שקרים ותירוצים. כמו כן, חשוב לזכור שכל אחד מאיתנו יכול למצוא את עצמו גם בצד המרומה וגם בצד המרמה, אם הוא לא מודע לצורך העמוק שלו באהבה וליכולת שלו לתת לעצמו את הביטחון הדרוש.
למה אנשים קורבנות למתחזים? נוכלים מתחזים, ארוטומניה, איך לא ליפול עם מתחזים בפייסבוק? איך לא ליפול עם מתחזים ברשת? איך להישמר ממתחזים? אהבה שקרית, התאהבות שקרית, גברים מתחזים, נשים מתחזות, השכל של המתחזים, קורבנות מתחזים, פיצול אישיות ומתחזים, קורבנות המתחזים, התחזויות בפייסבוק, גבר שמתחזה לאישה, אישה שמתחזה לגבר, בחורה שמתחזה לגבר, גבר שמתחזה לבחורה, זוגות מתחזים, התחזות בדייטים, סוגים של מתחזים, התחזות באינסטגרם, התחזות באינטרנט, מתחזים באינסטגרם, מתחזים באינטרנט, איך לא ליפול עם גברים מתחזים? איך לא ליפול עם מתחזים באינטרנט? איך לא ליפול עם מתחזים באינסטגרם? אנשים מתחזים, בני זוג מתחזים, התמודדות עם גברים מתחזים, מתחזים ברשת, נפגעי המתחזים, פחד מפני מתחזים, קורבנות של מתחזים, אלימות נגד נשים, רצח נשים, המתחזים שי בנבנישתי, המתחזים לורין מיכאלי, נוכלים רומנטיים, פסיכולוגיה של שקרנים, פסיכולוגיה של רמאים, פסיכולוגיה של שרלטנים, פסיכולוגיה של מתחזים, פסיכולוגיה של נוכלים, איך חושבים שקרנים? איך חושבים רמאים? איך חושבים שרלטנים? איך חושבים מתחזים? איך חושבים נוכלים? מתחזים ים אביטן, הונאה רומנטית, איך לזהות מתחזה? העוקץ הרומנטי
טיפול במחלת נפש תחושת ביטחון עצמי לשים לב זהיר המציאות הונאה רומנטית פגישה פיזית התקדמות אמת אחת טיפול בהפרעת אישיות התמודדות עם גבר איך לא ליפול איך לא ליפול קורבן למתחזים אישה אישה שמתחזה לגבר אנשים מתחזים בחורה בחורה שמתחזה לגבר בחורות בעיה נפשית בעיות נפשיות ההיגיון מאחורי המתחזים היגיון המתחזים הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות נפשיות והתחזות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות התחזות חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לא ליפול קורבן למתחזים להתחזות לורין מיכאלי לורין מיכאלי המתחזים לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח ליפול ליפול קורבן למתחזים למה אנשים מתחזים למה מתחזים מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מתחזה מתחזה לגבר מתחזים מתחזים בעלי הפרעות נפשיות נפש נשים פסיכיאטר פסיכיאטריה קורבן קורבנות המתחזים קורבנות מתחזים שי בנבנישתי המתחזים
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות איך להתמודד עם הפחד שצוחקים עלי בגלל מחלת נפש? אחת הסוגיות המורכבות שאליעד כהן הציג עוסקת בפחד ובחרדה חברתית שנובעים ממחלת נפש , ובמיוחד מהחשש שאחרים צוחקים על האדם או לועגים לו בגלל שהוא מאובחן כחולה נפש, נוטל כדורים פסיכיאטריים או אושפז בעבר בבית חולים פסיכיאטרי. אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם פחדים מסוג זה מתבססת על שתי גישות מרכזיות, אותן הוא מפרט בצורה יסודית: הגישה הראשונה מתמקדת בבירור העובדות ... ההיגיון שעומד מאחורי מחלות נפש? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש אינה רק בעיה או הפרעה פסיכיאטרית סתמית, אלא שיש בה היגיון ושכל אמיתי. כל מחלה נפשית משקפת פרספקטיבה אחרת על המציאות, פרספקטיבה שלא מובנת לרוב האנשים ולכן נתפסת כמשוגעת או לא נורמלית. אליעד מסביר זאת באמצעות דוגמאות מפורטות: ... מאמין? לדבריו, כל הפרעה נפשית מבטאת פרספקטיבה של אמת מסוימת, גם אם היא חריגה ולא מקובלת חברתית. אליעד מסביר כי החכמים ביותר הם אלו שיכולים להבין לעומק את ההיגיון שמאחורי ... האם אפשר להירפא מכל מחלת נפש? אליעד כהן מציין שכל מחלת נפש יכולה להיות מובנת וניתנת לטיפול, בתנאי שמבינים את השורש האמיתי שלה. הטיפול הנכון הוא לא בהכרח לשנות את ההבנה שהאדם חולה נפש, אלא לעזור לו לראות את המצב מפרספקטיבות נוספות. המטרה היא להביא את האדם למצב שבו הוא מחזיק בשתי פרספקטיבות במקביל - מבין את ההיגיון של המחלה, ... האם אפשר להירפא ממחלת נפש? איך לעזור לאדם שרוצה להתאבד? איך לעזור לילד שלא רוצה לעשות שיעורים? מי נחשב חולה נפש? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליי? האם משוגע הוא חכם יותר? מה לעשות אם אני חושב שאנשים צוחקים עלי ושאנשים לועגים לי מכך שאני מאובחן כחולה נפש או מכך שאובחנתי כחולה נפש בעבר ואף אושפזתי מכך? מה לעשות אם אנשים לועגים לי על זה שאושפזתי בגלל מחלת נפש בעבר? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני חולה נפש או שיגלו שיש לי הפרעה נפשית או הפרעה פסיכיאטרית? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני לוקח כדורים פסיכיאטרים או שיגלו שבעבר לקחתי כדורים פסיכיאטרים ל
מטפל בהפרעת אישיות, מטפל בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעות אישיות, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? מי יכול לטפל בהפרעות נפשיות? כמה אתה בריא נפשית? מי יכול לרפא מחלות נפש? מי יכול לרפא משוגעים?
מטפל בהפרעת אישיות, מטפל בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעות אישיות, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? מי יכול לטפל בהפרעות נפשיות? כמה אתה בריא נפשית? מי יכול לרפא מחלות נפש? מי יכול לרפא משוגעים?
מטפל בהפרעת אישיות, מטפל בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעות אישיות, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? מי יכול לטפל בהפרעות נפשיות? כמה אתה בריא נפשית? מי יכול לרפא מחלות נפש? מי יכול לרפא משוגעים? למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות קשות? הקושי בטיפול בהפרעות נפשיות קשות, כגון סכיזופרניה פרנואידית, הפרעת אישיות גבולית או פיצול אישיות, נובע בעיקר מכך שההתמודדות איתן דורשת ... מספיק בשחייה, עשוי לטבוע יחד איתו. באופן דומה, המטפל שמנסה להיכנס לראשו של אדם הסובל מהפרעות נפשיות עלול להישאב אל עולמו המעוות של המטופל. הסכנה היא אמיתית כי המטפל ... הפנימי של המטופל כדי לעזור לו באמת, אך בו זמנית לשמור על זהותו ועל השפיות שלו. ככל שההפרעה הנפשית של המטופל חמורה יותר, כך עולמו הפנימי מעוות וקיצוני יותר, והאתגר עבור המטפל הולך וגדל בהתאם. מי יכול לטפל בהפרעות נפשיות מורכבות? היכולת לטפל באדם הסובל ממחלה נפשית מורכבת תלויה לחלוטין בעוצמה הנפשית, ביציבות ובביטחון העצמי של ... לאדם טיפש מבלי להידבק בטיפשותו. המשמעות היא שאדם באמת בריא נפשית יוכל לעזור לאדם הסובל מהפרעה נפשית קשה, כמו סכיזופרניה, מבלי להידבק בהפרעה שלו או לאבד את יציבותו הנפשית. מי יכול לרפא מחלות נפש? ריפוי של מחלות נפש אינו רק עניין של ידע תיאורטי או רפואי, אלא בעיקר עניין של עוצמה ... הנסיכה הקסומה, שבו הגיבור שותה רעל ללא חשש, כיוון שפיתח חיסון מראש. באופן דומה, אדם שמטפל במחלות נפש חייב שיהיה לו חיסון פנימי נגד ההפרעה הנפשית שאותה הוא מטפל. במילים אחרות, המטפל חייב להכיר לעומק את ההפרעה הנפשית, להבין אותה, ואף שיהיה בו את הפוטנציאל להיות במצב דומה, אך בו ... מטפל שיש לו את ההפרעה (או לפחות את הפוטנציאל אליה) ואת התרופה לה, יוכל באמת לעזור לאדם עם הפרעה נפשית קשה ולרפא אותו. איך אפשר לדעת אם מישהו שפוי מספיק לעזור לאחרים? ... מידת השפיות של אדם היא לראות האם הוא מסוגל להיכנס לתוך עולמו של אדם אחר, בעיקר אדם שחולה במחלת נפש קשה, להבין את עולמו בצורה עמוקה ומדויקת, ואז לצאת ממנו ללא פגע. אם ... שני, אם המטופל חזק יותר באמונותיו המעוותות, הוא עלול לגרור את המטפל לתוך עולמו. לסיכום, הטיפול במחלות נפש ובהפרעות אישיות דורש חוסן נפשי ויציבות עצומה מצד המטפל. היכולת לעזור באמת תלויה ... המעוות שלו. רק אדם שמסוגל לעמוד בכך מבלי להיפגע, יוכל לעזור ולרפא באמת אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות קשות. טיפול בהפרעות אישיות טיפול בסכיזופרניה פרנואידית מי יכול לרפא מחלות נפש? איך להתמודד עם חולי נפש? המבחן של השפיות המבחן של הבריאות הנפשית איך לדעת אם אני שפוי? למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הטיפול בהפרעות נפשיות קשות, כגון סכיזופרניה פרנואידית או הפרעת אישיות גבולית, מהווה אתגר גדול לא רק בגלל המורכבות של ההפרעות עצמן, אלא ...
טיפול בהפרעת אישיות, טיפול בסכיזופרניה, חושב שהוא המשיח, מחשבות שווא של גדלות, שיגעון גדלות, טיפול במחלות נפש, פסיכיאטריה, דלוזיה, תסביך משיח, חושב שאני המשיח, תסמונת נפוליאון, מגלומניה
טיפול בהפרעת אישיות, טיפול בסכיזופרניה, חושב שהוא המשיח, מחשבות שווא של גדלות, שיגעון גדלות, טיפול במחלות נפש, פסיכיאטריה, דלוזיה, תסביך משיח, חושב שאני המשיח, תסמונת נפוליאון, מגלומניה למה אדם חושב שהוא המשיח או סובל משיגעון גדלות? אליעד כהן מסביר בפירוט את תופעת מחשבות ... את נקודת האמת שבה, ולבסוף מנתבים את הרצון הבסיסי (למשל, הרצון לעזור לאחרים) לכיוונים בריאים ומעשיים יותר. מה הטעות בטיפול הפסיכיאטרי המסורתי במקרים כאלו? אליעד מותח ביקורת על טיפול פסיכיאטרי נפוץ שבו פשוט מדביקים לאדם תווית של סכיזופרן, פרנואיד או הפרעת אישיות, בלי להתעמק בסיבות האמיתיות שמובילות לאמונה הזו. לטענתו, גישה כזו אינה פותרת את הבעיה באמת, אלא רק מספקת אבחנה שטחית וקצרה שלא נוגעת בשורש הבעיה. ...
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, מרגיש דקירות, מרגיש שדוקרים אותי, דמיונות שווא, פרנויות, טיפול נפשי, טראומה, טיפול בהפרעת אישיות, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעה נפשית גבולית
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, מרגיש דקירות, מרגיש שדוקרים אותי, דמיונות שווא, פרנויות, טיפול נפשי, טראומה, טיפול בהפרעת אישיות, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעה נפשית גבולית
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, מרגיש דקירות, מרגיש שדוקרים אותי, דמיונות שווא, פרנויות, טיפול נפשי, טראומה, טיפול בהפרעת אישיות, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעה נפשית גבולית מה לעשות כשמישהו מרגיש שדוקרים אותו ולא יודע למה? כאשר אדם מתלונן על כך שהוא מרגיש תחושה מוזרה כמו דקירות בגופו ואומר דוקרים אותי, הדבר ... איננה. האם תחושת דקירה ללא סיבה פיזית מעידה על מחלת נפש? לפי אליעד כהן, תחושת דקירה כשלעצמה לא מעידה בהכרח שהאדם סובל ממחלת נפש או סכיזופרניה. אם מישהו מרגיש דקירה ללא סיבה חיצונית, זו יכולה להיות תופעה פיזיולוגית - נוירולוגית רגילה. הבעיה מתעוררת רק כשהאדם מפרש את התחושה כעובדה ... היחיד. במקרה שהוא מתאר, האדם שכבר נטל כדורים פסיכיאטריים הפסיק ליטול אותם לאחר שהבין שהבעיה לא הייתה נפשית או פסיכיאטרית, אלא תחושה פיזיולוגית או פנימית, שלא בהכרח מצריכה טיפול תרופתי. הפתרון לפי אליעד הוא תמיד בדיקת האמת לעומקה, בירור עובדתי והסבר הגיוני לאדם שמרגיש את התחושות, ולא אוטומטית להפנות לטיפול נפשי או פסיכיאטרי, אלא רק לאחר שלילה של בעיות פיזיות. טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות האם דקירות בגוף הן הזיות? איך להתמודד עם כאבי פנטום? מה לעשות כשמרגישים דקירה בגוף ללא סיבה? האם תחושות מוזרות בגוף מעידות על בעיה נפשית? הזיות שמיעה וראייה - איך להתמודד? ...
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
... וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש מהי תחושת ניתוק מהמציאות וכיצד היא מתבטאת? תחושת ניתוק מהמציאות, הידועה גם בשם דיסוציאציה, היא מצב בו האדם חווה שהוא אינו מחובר ... שהבעיה ממשיכה לרוץ בתת - מודע ולהטריד את האדם, ובסופו של דבר היא תתפרץ בצורות שונות, ביניהן תחושת ניתוק. כיצד הדחקה גורמת לתחושת ניתוק והפרעות נפשיות אחרות? אליעד מדגיש כי כל הפרעה נפשית, כולל הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות זהות דיסוציאטיביות (פיצול אישיות), הפרעות אישיות גבוליות, סכיזופרניה וחרדות, מתחילה תמיד מבעיה קטנה יחסית שלא טופלה והודחקה. ההדחקה יוצרת אפקט מצטבר, ובשלב מסוים הבעיה שהייתה פשוטה ... הבעיות המודחקות עולות לפני השטח ומתחילות להציק ביתר עוצמה, דבר המתבטא בקושי להירדם ובתחושת אי - שקט נפשי קשה יותר מאשר במהלך היום. האם הפרעות נפשיות הן גנטיות לפי אליעד כהן? אליעד שולל את הרעיון שהפרעות נפשיות הן תוצאה של גנטיקה בלבד. לטענתו, בכל המקרים מדובר בבעיות שהודחקו לאורך זמן ולא טופלו כראוי, ולכן הפכו להפרעה נפשית. הוא מסביר שהטענה לגנטיקה עולה כאשר אנשי מקצוע אינם מצליחים למצוא פתרון ברור או להסביר את המצב, ולכן מאשימים את הגנטיקה במקום להבין ... אמיתי ומתמשך של בעיותיו. תחושת ניתוק מהמציאות איך מפסיקים להדחיק רגשות? הפרעות דיסוציאטיביות האם סכיזופרניה היא תוצאה של הדחקה? האם הפרעות נפשיות גנטיות? דיסוציאציה רגשית והפרעת זהות מה גורם לתחושת ריחוף? אליעד: מה זה דיסוציאציה? דיסוציאציה זה תחושת ניתוק! מה זה תחושת ניתוק? ... באמת זה רץ לו בראש? אליעד: כן רץ לו, אם זה לא בלב שלם זה רץ לו, אם יש לך בעיה ואתה באמת פותר אותה אז זה לא רץ לך בתת מודע. עכשיו, כל ההפרעות הנפשיות התחילו ממצב שבן אדם הדחיק משהו ולא טיפל בזה עד שזה יצא מפורפורציה, אבל לאמיתו של דבר הכל התחיל ממשהו פשוט שלא פתרו אותו. ש: יש טענה ...
סכיזופרניה, טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות, איך אפשר להתרפא ממחלות נפשיות ללא כדורים? להבריא מסכיזופרניה ללא טיפול תרופתי, החלמה מסכיזופרניה, טיפול במחלות נפש, דמיונות שווא, שמיעת קולות, מחלת הרדיפה, משחקי חשיבה
סכיזופרניה, טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות, איך אפשר להתרפא ממחלות נפשיות ללא כדורים? להבריא מסכיזופרניה ללא טיפול תרופתי, החלמה מסכיזופרניה, טיפול במחלות נפש, דמיונות שווא, שמיעת קולות, מחלת הרדיפה, משחקי חשיבה
... טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות, איך אפשר להתרפא ממחלות נפשיות ללא כדורים? להבריא מסכיזופרניה ללא טיפול תרופתי, החלמה מסכיזופרניה, טיפול במחלות נפש, דמיונות שווא, שמיעת קולות, מחלת הרדיפה, משחקי חשיבה מהי סכיזופרניה וכיצד היא מתבטאת? סכיזופרניה היא מצב שבו האדם חווה הזיות מסוגים שונים - הוא ...
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש, הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים
טיפול במחלות נפש , הדרכת הורים, טיפול בהפרעות נפשיות, איך להפוך משוגע לחכם? איך להפוך ילד קטן לילד בוגר? איך לגדל ילדים חכמים? איך לגרום לילד להתגבר? טעויות בחינוך ילדים, להתייחס לחולה נפש כאל בריא, להתייחס לילד כאל בוגר, חינוך ילדים איך להפוך ילד קטן או אדם עם הפרעות נפשיות לבוגר ואחראי? אחת ההמלצות המרכזיות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו עוסקת בשאלה כיצד ניתן לקחת ילד קטן, או אפילו אדם מבוגר עם הפרעות נפשיות, ולגרום להם להתנהג בצורה בוגרת, שקולה ואחראית יותר. לדבריו, ילד קטן דומה למעשה לאדם מבוגר הסובל מבעיות נפשיות, משום שההתנהגות הילדותית, אם הייתה מוצגת על ידי אדם בוגר, הייתה נתפסת כשיגעון או כחוסר שפיות. ההבדל העיקרי הוא שילדים הם ... הילדותית כסבירה או טבעית, בעוד שאותה התנהגות אצל מבוגר נתפסת כבעייתית. אליעד מסביר שלמעשה ההתנהגות הילדותית או ההתנהגות של אדם עם הפרעה נפשית הן תוצר ישיר של ההתייחסות של הסביבה אליו. ככל שהסביבה מתייחסת לאדם כאל משוגע או כאל ילד קטן חסר יכולת, היא בעצם מחזקת אצלו ... חלש, מוגבל או חסר יכולות, יאבד את המוטיבציה להתפתח וימשיך להתנהג באותו האופן. מה הטעות העיקרית בגישה החינוכית לילדים ולאנשים עם בעיות נפשיות? הטעות המרכזית שאליעד מזהיר מפניה היא היחס המקובל שבו מתייחסים לילדים קטנים בשפה ובגישה ילדותית. לדוגמה, כשמבוגרים משתמשים ... שהילד ממשיך להתנהג באופן שאינו בוגר, כי הוא למעשה מקבל אישור חברתי להישאר באותה נקודה שבה הוא נמצא. כך בדיוק גם ביחס לאדם הסובל מבעיות נפשיות. אם מתייחסים אליו כאל משוגע ומאשרים לו בהתייחסות הזו את מצבו הנוכחי, האדם נשאר לכוד במצבו ואינו מצליח להיחלץ ממנו. היחס המשפיל או המזלזל מחזק את ההפרעה ואת תחושת חוסר הערך העצמי, ומונע מהאדם להתפתח ולהשתפר. מהי הגישה הנכונה שתעזור לילד או לאדם עם בעיות נפשיות להתקדם? הגישה המומלצת ביותר לפי אליעד היא להתייחס לאדם, בין אם הוא ילד קטן או מבוגר עם בעיות נפשיות, באופן שבו היינו מתייחסים לאדם נורמטיבי, בוגר וחכם. הגישה הזו כוללת מספר עקרונות בסיסיים: שימוש בשפה בוגרת ומכבדת, ללא שפה ... אני אישית לא רואה אותה, אני מבין שאתה מרגיש ככה. לנהל שיחות בגובה העיניים, שבהן המבוגר מנסה להבין את נקודת המבט של הילד או האדם בעל הפרעה נפשית, גם אם הוא לא מסכים איתה. לא להדביק תוויות של משוגע או ילד קטן, כי התוויות האלה גורמות לילד או לאדם להמשיך ולהישאר במצבם ולא להתפתח. המסר של אליעד הוא שההתייחסות חייבת להיות מבוססת על היגיון וכבוד הדדי, והיא צריכה להיות עקבית. אם תתייחסו לאדם בעל הפרעה נפשית או לילד קטן כאדם בוגר, רציני ובעל יכולת, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהוא יתחיל להתנהג בהתאם לאופן שבו אתם תופסים אותו. מה לעשות כשלא מבינים את ההיגיון של הילד או האדם עם הפרעה נפשית? אליעד מודה שיש מצבים שבהם אנחנו לא מבינים את ההיגיון של האדם השני. ייתכן שהוא טוען משהו שנראה לנו לא הגיוני לחלוטין, כמו ... ומתמשכת, כדי שהאדם יפנים את המסר שהוא בוגר, מסוגל ואחראי, וכך יתחיל להתנהג בהתאם. לסיכום, ההתייחסות הרצינית והמכבדת לילד או לאדם עם הפרעות נפשיות, בשפה בוגרת ועם הרבה סבלנות והבנה, יכולה להוביל אותם לפיתוח התנהגות בוגרת, שקולה ובריאה יותר. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות בוגר טעויות בחינוך ילדים איך לגרום לילד קטן להתנהג בצורה ... בהיגיון, ולהתייחס אליו בצורה שמכבדת אותו כבוגר, תוך שמירה על היגיון של המבוגר. אליעד מסביר גם כיצד יש לתקשר עם ילדים או אנשים עם הפרעות נפשיות - אם ילד או אדם משוגע טוען שמשהו בלתי הגיוני קורה, יש לנסות להבין את עולמו ולדבר איתו בהיגיון. אם ילד טוען שיש מפלצת בחדר, ... מרגיש כך. מדובר בהצגת הגישה של תקשורת מבוססת על כבוד הדדי, שמבוססת על היגיון ולא על גישה של אתה לא בסדר. מהו המפתח בחינוך ילדים ובטיפול בהפרעות נפשיות? ההמלצה היא להיות עקביים בהתייחסות לבן אדם עם בעיות נפשיות כמו לנורמלי, ולהימנע מלכנות אותו כמשוגע. אם מתייחסים אליו כאל משוגע, זה מגביר את הסיכוי שהוא יישאר במצבו הנוכחי. כשהורים או מורים מתייחסים לילד קטן כאל אדם בוגר, הם מעודדים אותו להתנהג בצורה בוגרת. התייחסות כזו נותנת סיכוי הרבה יותר גבוה להתפתחות בריאה. טיפול בהפרעות נפשיות טיפול במשוגעים איך לחנך ילדים בוגרים איך לגרום לילד להיות בוגר טעויות בחינוך ילדים ...
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
... לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? אליעד כהן מציע שיטה שבה ניתן לרפא כל מחלה נפשית, ללא יוצא מן הכלל, תוך כדי שיפור חשיבתו ההגיונית של האדם הסובל מההפרעה. גישתו מבוססת על ההנחה שההפרעה הנפשית נובעת מחוסר בהיגיון או מהשגת תובנות לא נכונות שגורמות לאדם לחוות מציאות distorted. הדרך לרפא את המחלות הנפשיות היא פשוטה - דרך שיחה הגיונית. מהו השורש של כל מחלה נפשית? השורש של כל מחלה נפשית, בין אם מדובר בסכיזופרניה, דיכאון או חרדה, הוא חוסר בהיגיון או חשיבה לא מסודרת. אליעד מציין, כי אדם עם הפרעה נפשית יכול לחוות רעיונות לא הגיוניים, כמו פחד מחוצנים או מחשבות שווא אחרות, אך בסופו של ... היגיון שמובילים למצוקה נפשית. הסיבה שהשיטה פועלת ב - 100% מהמקרים על פי אליעד, השיטה הזו תצליח ב - 100% מהמקרים ולא ב - 99% בלבד. כל אדם הסובל מהפרעה נפשית לא יכול לחשוב בהיגיון מלא ולכן הוא סובל מההפרעה. הדרך להחזיר לו את היכולת לחשוב ... חשיבה מסודרת ורגועה יוכל לשפר את מצבו הנפשי. החשיבה ההגיונית ותהליך הריפוי כדי להגיע להחלמה מלאה, האלמנט החשוב ביותר הוא תהליך שבו האדם הסובל מההפרעה נפשית ישתמש בהיגיון בשיחה רגועה. אליעד מציין שחשוב לדבר עם האדם על נושאים נייטרליים, כמו ... ויתחיל להחלים. אליעד מדגיש שבאמצעות שיחה נוחה והדרגתית, המטופל יכול לחזור למצב של איזון נפשי תוך זמן קצר. ההיגיון שבבסיס השיטה המטופל הסובל מההפרעה הנפשית פועל על פי היגיון אחר. לדוגמה, אדם הסובל מהפרנויה וחש שחוצנים רודפים אחריו יכול ... המטופל. המסר הסופי: כל אחד יכול להיות חכם ומאוזן נפשית לסיום, אליעד מדגיש כי כל אחד יכול ללמוד לחשוב בהיגיון ולסייע לאנשים אחרים לרפא את עצמם מהפרעות נפשיות. השיטה שלו מבוססת על העובדה שההיגיון הוא המפתח לכל ריפוי, ואם אדם יפתח את יכולות ההיגיון שלו ויתמקד בהם, הוא יוכל לעזור גם לאחרים להתמודד עם ההפרעות הנפשיות שלהם ולהגיע לאיזון נפשי אמיתי. איך לרפא סכיזופרניה? מומחה לבריאות הנפש איך לפתח חשיבה לוגית? שיטות לריפוי עצמי בכל תחום נפשי הקשר בין חיפוש אמת לבין פיתוח חוסן נפשי השאלה המרכזית: כיצד להפוך כל אדם הסובל מכל הפרעה נפשית לאדם חכם לפחות כמו אדם נורמלי, ואולי אף יותר? האם באמת קיימת דרך פשוטה וישירה שיכולה ... שיטה שתיקח אדם המתמודד עם פרנויה, סכיזופרניה או כל הפרעה אחרת, ותהפוך אותו לאדם בעל היגיון ובעל יכולת חשיבה חדה. ההסבר מתחיל בקביעה שכל אדם חולה נפש לכאורה, שורש הבעיה שלו הוא חוסר היגיון כלשהו. כאשר אדם מדמיין שחוצנים רודפים אחריו, או ... המציאות ובהתאם, ליקוי בחיבור להיגיון. כדי לסייע לו, צריך קודם כל לחזק בתוכו את יכולת החשיבה ההגיונית. מדוע דווקא ההיגיון הוא התרופה האמיתית לכל הפרעה נפשית? ישנה שאלה מתבקשת: מדוע לא לנסות, במקום לדבר על היגיון, לדבר ישירות על השיגעון? ... עובד בכל מאה אחוז מהמקרים? התשובה כאן מוצגת באופן חד משמעי: כן. נטען שזה עובד ב - 100 אחוז מהמקרים ולא ב - 99 אחוזים. כלומר, כל אדם בעולם שיש לו הפרעה נפשית, הסיבה להפרעה נעוצה באיזשהו היעדר של חשיבה הגיונית, וכאשר מחזקים את החשיבה ההגיונית ... 60, אז ייתכן שהאדם הנורמלי יספוג מן השיגעון יותר ממה שהמשוגע יספוג מן ההיגיון. זו הסיבה שרבים נרתעים מלשוחח באופן פתוח וארוך עם אנשים הסובלים ממחלות נפש, מפני שהם חוששים להיסחף אל אותו צד לא הגיוני ולהתחיל לדמיין ולהזדהות עם המצב ההזוי של ... מצליח לעבור על כל הטיעונים ולא להיאבד בתוך שום רעיון דמיוני, זה אומר שיש לו יכולת חשיבה הגיונית גבוהה במיוחד. אדם כזה יכול להתחבר לכל מי שחווה הפרעה נפשית (כי הוא כבר מכיר את הכיוונים האלה), מבלי להיסחף אל השיגעון. הבעיה של מטפלים רבים: חוסר יכולת אמיתית להכיל את שיגעון המטופל ישנה אמירה חריפה: מטפל, פסיכיאטר , פסיכולוג, או כל איש מקצוע שלא באמת מסוגל להבין את ההיגיון של המטופל, לעולם לא יצליח לרפא אותו באמת. ייתכן שהוא ייתן תרופות פסיכיאטריות, ייתן כלים התנהגותיים או תמיכה רגשית, אבל לא יגיע לרמת ריפוי מלאה. מטפלים רבים ... הם עלולים להיסחף גם כן, עקב אותה דוגמת מים חמים וקרים. אם הם היו חזקים מספיק, כלומר, בעלי היגיון מוחלט, הם לא היו מפחדים לדבר לעומק עם כל חולה נפש, כי אין שום סיכוי שישתגעו. לכן, כדי להגיע לטיפול במאה אחוז הצלחה, נדרש אדם עם היגיון ... אחרים אל מחוץ לשיגעון שלהם. הרעיון המעשי: לשפוך שכל לראשו של המטופל דרך נושאים נטולי קונפליקט כל הסיכום חוזר לנקודת המוצא: כדי לרפא אדם הסובל מהפרעה נפשית, מדיכאון, מחרדה או משיגעון, לא חייבים לרוץ ולהתפלמס על המחשבה הדמיונית שעליה הוא ... איננה עולה בקנה אחד עם החשיבה המסודרת. הוא יבריא כתוצאה מכך. כיצד הדבר מייצר תקווה לטיפול בכל ההפרעות? נטען בתוכן הזה שהשיטה הזו תקפה לכל סוגי המחלות הנפשיות, בכל עוצמה ובכל מגוון. בין אם מדובר בסכיזופרניה, בדיכאון קליני, בחרדה איומה או בכל ...
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... באנשים טיפול בבגידה טיפול בבדידות טיפול בביישנות טיפול בבעיה טיפול בבעיה גורם נזק טיפול בבעיה ולא בסימפטום טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות טיפול בבעיות התנהגות טיפול בבעיות נפשיות טיפול בבעיות קשב טיפול בבעיות קשב וריכוז טיפול בבעיות שינה טיפול בבעיות של עובדים טיפול בבעלי חיים טיפול בגמגום טיפול בדחיינות טיפול בדחיינות קשה טיפול ... בהלם קרב טיפול בהעדפה מינית טיפול בהערכה עצמית טיפול בהפרעה טיפול בהפרעה ביפולרית טיפול בהפרעה דו קוטבית טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה נפשית גבולית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות אכילה טיפול בהפרעות חרדה טיפול בהפרעות למידה טיפול בהפרעות מיניות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות טיפול בהפרעות נפשיות קשות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהפרעת אישיות גבולית טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים טיפול בהפרעת אכילה טיפול בהפרעת התנהגות טיפול בהפרעת חרדה טיפול בהצפה טיפול בהצפה רגשית טיפול בהתאבדות טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול ... בהתנהגות טורדנית טיפול בהתקף חרדה טיפול בהתקפי חרדה טיפול בזהות מגדרית טיפול בזהות מינית טיפול בזיכרון רע טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול בחרדה טיפול בחרדה אצל ילדים טיפול בחרדה אצל מבוגרים טיפול בחרדה בדייט טיפול בחרדה ודיכאון טיפול בחרדה ופחד טיפול בחרדה חברתית טיפול בחרדה חברתית ... חופשית טיפול בלקוח מתלונן טיפול בלקוחות טיפול בלקויות למידה טיפול במאניה דיפרסיה טיפול במהות טיפול במועקה טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפש קשות טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול במחשבה טיפול במחשבה טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות אובדניות טיפול במחשבות טורדניות טיפול במחשבות מציקות טיפול במחשבות רדיפה טיפול במחשבות שווא ... פסיכולוגי בחרדות טיפול פסיכולוגי לילדים טיפול פסיכולוגי נגד חרדה טיפול פסיכותרפי טיפול פסיכותרפיה טיפול פסיכיאטרי טיפול קוגנטיבי טיפול קוגניטיבי טיפול קוגניטיבי בדיכאון טיפול קוגניטיבי בחרדה טיפול קוגניטיבי התנהגותי טיפול קוגניטיבי התנהגותי בסכיזופרניה טיפול קוגניטיבי התנהגותי לחרדה טיפול קצר טיפול קצר מועד טיפול רגשי טיפול רגשי במחלות טיפול רגשי במחלות נפש טיפול רגשי במחלות נפש קשות טיפול רגשי למבוגרים טיפול רגשי קוגניטיבי טיפול שורשי בבעיות טיפול שכלי טיפול תרופתי טיפול תרופתי ב ocd טיפול תרופתי בדיכאון טיפול תרופתי בחרדה טיפול תרופתי ... בלי להיות מושפע לטפל באפשרות לטפל באפשרות שהבעיה תחזור לטפל באשפוז לטפל באשפוז בגלל דיכאון עמוק לטפל בבעיה לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות לטפל בבעיות ההתנהגות לטפל בבעיות התנהגות לטפל בבעיות מהשורש לטפל בבעיות נפשיות לטפל בבעיית התנהגות לטפל בגמגום לטפל בדחף לטפל בדיכאון לטפל בדיכאון כרוני לטפל בדיכאון קליני כרוני לטפל בדיסלקציה לטפל בדמיון מודרך לטפל בהדחקה לטפל בהורים לטפל בהמון בעיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה נפשית קשה לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות חרדה ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על המתחזים, למה מתחזים? ההיגיון מאחורי המתחזים, קורבנות המתחזים, אישה שמתחזה לגבר, הפרעות נפשיות והתחזות, לורין מיכאלי המתחזים, מתחזים בעלי הפרעות נפשיות, איך לא ליפול קורבן למתחזים? למה אנשים מתחזים? שי בנבנישתי המתחזים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול במחלות נפש, למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול במחלות נפש, איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי ועסקי, קואצינג, מאמן אישי להרזיה בתחום טיפול במחלות נפש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3279 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:02:07 - wesi1