אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בהפרעה נפשית ✔איך לרפא סכיזופרניה? איך להפוך משוגע לחכם? איך לרפא מחלות נפש? איך לשכנע משוגעים? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לרפא סכיזופרניה? איך להפוך משוגע לחכם? איך לרפא מחלות נפש? איך לשכנע משוגעים? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? איך לגרום למישהו להסכים איתך? איך להתמודד עם חולי נפש? איך לטפל בהפרעת אישיות? אולי אני משוגע? אולי הוא צודק?
איך לרפא סכיזופרניה והפרעות נפש באמצעות בירור האמת?

הגישה המרכזית שאליעד כהן מציג לטיפול בהפרעות נפשיות קשות, כגון סכיזופרניה, פרנויה והפרעות אישיות שונות, מתבססת על בירור האמת יחד עם המטופל, במקום ניסיון לשכנעו שהוא טועה. הרעיון המרכזי הוא שלא נכון לנסות לשכנע אדם עם תפיסות שווא שהן שגויות, אלא צריך לנהל איתו דיאלוג אמיתי ולברר יחד איתו האם הוא צודק או לא.

למה גישה ישירה לשכנוע בדרך כלל נכשלת?

הטעות הנפוצה בטיפול בסכיזופרנים ואנשים עם מחשבות שווא היא שהמטפל מניח מראש שהוא "הבריא" ושהמטופל הוא "המשוגע" שצריך לתקן. לדוגמה, אם אדם טוען שעוקבים אחריו, המטפל הממוצע יגיד לו מיד: "אף אחד לא עוקב אחריך", ובכך ייצור התנגדות אצל המטופל. המטופל ירגיש לא מובן, לא יקשיב למטפל, והטיפול ייכשל.

אליעד מדגיש שכדי להצליח בטיפול, הגישה צריכה להיות שונה לחלוטין. במקום להתנגד למטופל, צריך להניח שאולי המטופל באמת צודק ואולי המטפל טועה, או אולי שניהם טועים. חשוב לבדוק את הטענות של המטופל באופן כן ורציני, כאילו הן טענות של מומחה או של אדם חכם במיוחד.

איך ליישם את הגישה באמצעות דוגמאות?

כאשר מטופל אומר "יש מצלמה נסתרת בקיר שעוקבת אחריי", התגובה הנכונה היא לא לומר לו שהוא מדמיין, אלא להציע לבדוק יחד האם יש מצלמה כזו. המטפל צריך לשאול את המטופל שאלות ענייניות כמו: "למה אתה חושב שיש מצלמה?", "האם ראית אותה?", "היכן בדיוק היא מוסתרת?". בדיקה כזו יוצרת אמון ותחושה אצל המטופל שמתייחסים אליו ברצינות, ובכך מקרבת להסכמה ולהבנה הדדית.

אליעד מבטיח שבמאה אחוז מהמקרים שבהם מתייחסים ברצינות לטענות המטופל ובודקים איתו ביחד, מגיעים בסופו של דבר להסכמה. או שמגלים שאכן יש מצלמה, או שמגלים שאין מצלמה, או שמגיעים להבנה עמוקה יותר לגבי המקור של מחשבת השווא.

דוגמה נוספת היא אדם שטוען "יש פה פיל" כשאחרים לא רואים שום פיל. במקום לפסול אותו מיד, צריך לשאול אותו שאלות כגון: "למה אתה חושב שיש פה פיל?", "איך הפיל נראה?", "מה בדיוק גורם לך לחשוב כך?". אם המטפל מדבר עם המטופל בכבוד, כאילו הוא אדם חשוב או אפילו אלוהים עצמו, אז המטופל ישתף פעולה ברצון ובסופו של דבר יגיעו יחד לאמת.

מדוע הכבוד והפתיחות קריטיים להצלחת הטיפול?

נקודה מרכזית בהרצאה של אליעד כהן היא החשיבות של כבוד הדדי ושל פתיחות אמיתית בין המטפל למטופל. אם המטפל בטוח שהוא צודק ושאינו יכול לטעות, הוא לא יצליח לשכנע את המטופל ואף לא יוכל להבין את נקודת המבט שלו. לעומת זאת, כשהמטפל בא מתוך הבנה שאולי המטופל צודק, נפתח מקום אמיתי לשיח, והמטופל מרגיש נוח יותר לבטא את מחשבותיו ורגשותיו. עצם היחס המכבד גורם למטופל להיות פחות מתגונן ויותר פתוח לשינוי אמיתי.

כיצד הגישה הזו מתאימה למצבי שכנוע בחיי היומיום?

אליעד כהן מסביר שהשיטה מתאימה לא רק להפרעות נפשיות, אלא גם למצבים יומיומיים של שכנוע. למשל, ילד שלא רוצה להכין שיעורי בית. במקום לכפות עליו את הדעה שלך ("אתה חייב להכין שיעורים!"), כדאי לברר איתו למה הוא לא רוצה, מה מניע אותו, אולי באמת כרגע עדיף לו לשחק, ואולי אפשר למצוא פתרון ביניים.

דוגמה נוספת קשורה לדיונים פוליטיים - אם אדם תומך בביבי נתניהו והשני מתנגד לו, שניהם בדרך כלל בטוחים בצדקת דרכם. אבל אם ינסו לשאול בכנות "אולי השני צודק?", יוכלו להגיע להבנה ולמכנה משותף. הגישה הזו מאפשרת לפתור ויכוחים מורכבים וליצור הבנה אמיתית בין אנשים.

איך לבצע בפועל את תהליך בירור האמת?

הדרך המעשית לברר את האמת היא לשאול שאלות ענייניות ויסודיות. למשל, אם המטופל טוען שעוקבים אחריו במסוק, אפשר לשאול אותו:
  • מי בדיוק עוקב אחריך?
  • למה אתה חושב כך?
  • איזה הוכחות יש לך לכך?
באותו זמן המטפל צריך גם לשאול את עצמו:
  • האם אני בטוח שאין מעקב אחריו?
  • האם יש סיכוי שהמטופל צודק ואני טועה?
שאלות אלו יוצרות דיאלוג פתוח, מקרבות את המטופל למטפל, ומאפשרות להגיע להסכמה או לפחות להבנה טובה יותר של המצב.

האם קיימים מצבים בהם המטפל אינו יודע איך לברר את האמת?

אליעד כהן מדגיש שאם המטפל אינו יודע איך לבדוק את האמת באופן ישיר, עדיין עליו להיות פתוח לאפשרות שהמטופל צודק. עצם ההבנה הזאת - "אולי הוא צודק ואני משוגע" - כבר מייצרת דינמיקה בריאה של טיפול ושיח.

לסיכום, הגישה המרכזית של אליעד כהן מתבססת על הנחות יסוד פשוטות אך מהפכניות:
  • לא לשלול מראש את טענות המטופל.
  • להתייחס בכבוד וברצינות לכל טענה.
  • לברר יחד מה האמת בלי הנחות מוקדמות.
  • להיות פתוח לכך שהמטופל צודק.
כך, לפי אליעד, אפשר לרפא גם הפרעות נפש קשות וגם להצליח לשכנע ולהגיע להסכמות במצבים מורכבים בחיים.
איך אפשר לרפא סכיזופרניה והפרעות נפש קשות?

הסיכום מתאר בפירוט את הגישה המומלצת על ידי אליעד כהן לטיפול ולריפוי של סכיזופרניה, פרנויה, פיצול אישיות, והפרעות נפש קשות אחרות. במקום הגישה הנפוצה של ניסיון לשכנע אדם שהוא טועה ("אתה מדמיין", "אתה משוגע"), הגישה היעילה ביותר, לפי אליעד כהן, היא בירור משותף של האמת. השיטה מבוססת על ההבנה העמוקה שתמיד קיימת האפשרות שהמטופל צודק והמטפל טועה, או ששניהם טועים, ולכן אין לבוא בגישה של עליונות אלא מתוך רצון אמיתי וכנה לברר את האמת ביחד.

מדוע לא כדאי לנסות לשכנע את המטופל שהוא טועה?

כאשר אדם סכיזופרן אומר, לדוגמה, שעוקבים אחריו, הגישה הנפוצה והלא נכונה היא להגיד לו: "אתה טועה, אף אחד לא עוקב אחריך". גישה זו לא יעילה כי היא מיד סוגרת את האדם וגורמת לו להתבצר עוד יותר בעמדתו. לפי ההסבר, ככל שמנסים לשכנע אדם שהוא טועה, כך הוא פחות פתוח להקשיב או לשנות את דעתו.

לדוגמה, אדם הטוען שיש מצלמה נסתרת בקיר שמצלמת אותו, מיד לומר לו שהוא מדמיין רק יגרום לו להרגיש מנותק ומבודד. במקום זאת, יש לומר: "אולי באמת יש מצלמה, אולי אתה צודק, בא נבדוק את זה ביחד". ברגע שהאדם מרגיש שהמטפל פתוח להקשיב לו ברצינות, הוא מתחיל להיפתח לשיחה משמעותית ואמיתית יותר.

איך בדיוק מבצעים את הבירור המשותף של האמת?

אליעד כהן מדגים זאת בעזרת מספר דוגמאות מעשיות:
  • אדם שטוען שעוקבים אחריו עם הליקופטר - במקום לפסול מיד את הטענה שלו, על המטפל לשאול אותו: "מה גורם לך לחשוב כך? האם ראית את ההליקופטר יותר מפעם אחת? איך בדיוק הוא עוקב אחריך?" המטפל צריך במקביל לשאול את עצמו: "למה אני בטוח שהוא טועה? האם אני באמת יודע שאין הליקופטר שעוקב אחריו?" על ידי בירור משותף, גם המטפל וגם המטופל מתחילים לחקור יחד את המציאות ולמצוא מכנה משותף.
  • אדם הטוען שיש פיל בחדר שאחרים לא רואים - במקום לומר מיד שאין שום פיל, המטפל ישאל בכבוד ובסקרנות: "מה אתה מתכוון כשאתה אומר פיל? איך אתה רואה אותו? האם הפיל הזה דומה לפילים שאנחנו מכירים או שהוא שונה?" הגישה היא להקשיב לו כאילו הוא פרופסור או אפילו אלוהים, ולכבד מאוד את נקודת המבט שלו כדי להגיע לתובנות אמיתיות.
מה החשיבות של כבוד ופתיחות בטיפול בהפרעות נפש?

הגישה המרכזית שמוצגת בהרצאה מבוססת על כבוד מלא ופתיחות אמיתית לטענות של המטופל. אליעד מדגיש שהטעות העיקרית של מטפלים היא תחושת העליונות: "אני נורמלי והוא המשוגע". כאשר המטפל מגיע בגישה כזו, הוא סוגר מראש את האפשרות להבין לעומק את המטופל. המטפל חייב להיות פתוח לאפשרות שהוא עצמו טועה והמטופל צודק, או ששניהם טועים. עצם הגישה המכבדת והפתוחה מובילה את המטופל להרגיש מובן יותר ומאפשרת לדיאלוג להיות אפקטיבי ומשמעותי.

כיצד ניתן ליישם את הגישה במצבי שכנוע אחרים?

אליעד מסביר שהשיטה יעילה לא רק להפרעות נפשיות, אלא גם בכל מצב שדורש שכנוע. לדוגמה, אם ילד לא רוצה להכין שיעורי בית, ההורה לא צריך להכריח אותו מיד אלא לברר איתו בכנות: "למה אתה לא רוצה לעשות שיעורים? אולי באמת כדאי לך לשחק עכשיו? אולי יש דרך אחרת לפתור את זה?" בדיקה משותפת של האמת מאפשרת למצוא פתרון מוסכם שמתאים לשני הצדדים.

גם בוויכוחים פוליטיים השיטה עובדת. אם אדם תומך בביבי ואחר מתנגד, במקום לשכנע בכוח, הגישה תהיה לברר ביחד איפה כל צד אולי טועה, איפה הוא צודק, ומה אפשר ללמוד מהאחר. רק בגישה כזו אפשר להגיע להסכמה אמיתית.

איך מתמודדים עם ספקות ועם אי - ודאות במהלך הבירור?

אחד ההיבטים החשובים של הגישה הוא ההכרה בכך שאף אחד לא יכול להיות בטוח לחלוטין במציאות. כשבודקים טענה של המטופל כמו "יש מצלמה נסתרת" או "עוקבים אחריי", השאלות הופכות להיות כלי לבירור עמוק ואמיתי. בשלב מסוים, המטפל והמטופל עשויים לגלות שהם לא בטוחים לגמרי מי צודק, ולכן עליהם להמשיך לבדוק ביחד. תהליך זה מקרב את המטפל והמטופל ויוצר קשר של אמון וכבוד.

מה ההבדל המרכזי בין גישה זו לגישות טיפוליות אחרות?

ההבדל העיקרי הוא שגישות טיפוליות מסורתיות בדרך כלל מבוססות על תפיסת עליונות של המטפל והניסיון "לתקן" את המטופל. לעומת זאת, הגישה שאליעד מציג מבוססת על פתיחות הדדית, ספקנות בריאה וחקירה משותפת של האמת. לפי אליעד, גישה זו מביאה להסכמה ב - 100% מהמקרים אם היא מיושמת באופן מלא ובכנות אמיתית.

כיצד ניתן ללמוד עוד על יישום השיטה?

אליעד מציע למי שמעוניין ללמוד עוד על הגישה הזו לחפש באינטרנט מושגים כמו "איך לגרום למישהו להסכים איתך", "איך לשכנע אנשים", "טיפול בהפרעות נפשיות", "איך להסביר דברים" ו"איך לשכנע משוגעים", כדי להרחיב את ההבנה של דיאלוג פתוח וכבוד אמיתי במהלך טיפול ושכנוע.
איך ניתן לרפא אנשים סכיזופרניים והפרעות נפש קשות אחרות?

ההסבר מתייחס לכל סוגי המחלות הנפשיות, גם לסכיזופרניה, פרנויה, פיצול אישיות והפרעות קליניות אחרות. הרעיון המרכזי הוא שלא צריך לנסות "לרפא" את האדם בכך שמשכנעים אותו שהוא טועה. במקום זאת, יש לבוא בגישה של בירור האמת יחד עם המטופל, מתוך ההבנה שאולי הוא צודק ואולי המטפל הוא זה שטועה.

כאשר אדם סכיזופרן טוען, לדוגמה, שעוקבים אחריו, הגישה השגויה היא לנסות לסתור אותו מיד, להגיד לו "אף אחד לא עוקב אחריך" ולצפות שהוא ישתכנע. גישה כזו כמעט אף פעם לא עובדת. לעומת זאת, הגישה המומלצת היא לבדוק איתו יחד האם באמת עוקבים אחריו. זה אומר לשאול אותו: "מי עוקב אחריך?", "למה אתה חושב שעוקבים אחריך?", "איפה הם נמצאים?" ולברר את הטענות שלו ברצינות.

מדוע חשוב להתייחס לטענות המטופל ברצינות?

על פי ההסבר, בכל אינטראקציה בין מטפל למטופל יש אפשרות שהמטופל צודק והמטפל טועה, שהמטפל צודק והמטופל טועה, או ששניהם טועים (או ששניהם צודקים בדרך מורכבת יותר). אם באים למטופל בתחושה של "אני הנורמלי, אתה המשוגע", סוגרים את הדלת להבנה אמיתית, וכמעט אין סיכוי להגיע להסכמה.

דוגמה נוספת היא אדם שטוען שיש מצלמה נסתרת בקיר שעוקבת אחריו. במקום לומר לו "אתה מדמיין", הגישה צריכה להיות: "אולי באמת יש מצלמה מוסתרת, אולי אני לא מודע לכך. בא נבדוק יחד". במאה אחוז מהמקרים, אם בודקים יחד את האמת עם גישה פתוחה, מגיעים לנקודה משותפת של הסכמה.

איך דוגמת הפיל ממחישה את הגישה?

אם אדם טוען "יש פה פיל", ואחרים לא רואים אותו, הגישה המומלצת היא לא ישר לומר "אין פה שום פיל". במקום זאת, שואלים אותו למה הוא מתכוון, איך הוא רואה את הפיל הזה, ומה מוביל אותו למסקנה שמדובר בפיל. צריך לדבר איתו בכבוד, כאילו הוא פרופסור באוניברסיטה או אפילו אלוהים שמדבר אל האדם, ולנסות להבין למה הוא מתכוון.

כיצד מיישמים את הגישה במצבי שכנוע אחרים?

הרעיון הזה תקף לא רק בטיפול בהפרעות נפשיות, אלא גם בכל מצב שכנוע אחר. לדוגמה, אם ילד לא רוצה לעשות שיעורי בית, במקום לגשת אליו בגישה של "אני צודק, אתה טועה, אתה חייב לעשות שיעורים", אפשר באמת לבדוק איתו: למה הוא לא רוצה, אולי הוא צודק, אולי כרגע עדיף לו לשחק, אולי יש דרך ביניים.

הדבר נכון גם בוויכוחים פוליטיים, כמו בין מי שאוהב את ביבי למי ששונא אותו. אם אחד הצדדים בטוח שהוא צודק לגמרי והשני טועה, אין אפשרות לדיאלוג. אבל אם באמת בודקים יחד "אולי יש פה משהו שאני לא רואה, אולי הצד השני גם צודק בנקודות מסוימות", אפשר להגיע להבנה משותפת.

איך אפשר לבדוק בפועל מה האמת?

מי שאומר "עוקבים אחרי בהליקופטר" או "יש פה מצלמה מוסתרת", אפשר לשאול אותו: "איך הגעת למסקנה הזאת?", "מה גורם לך לחשוב כך?", "האם יש הוכחות?" ובאותה מידה המטפל צריך לשאול את עצמו: "למה אני חושב שלא עוקבים אחריו?", "האם אני בטוח שאני לא טועה?".

ייתכן שבמהלך השאלות והבדיקות אנשים יגלו שהם לא יודעים בוודאות את התשובה, ושניהם יצטרכו להמשיך ולברר. עצם הגישה הזאת - לקחת את הטענות של המטופל ברצינות ולשאול את השאלות הנכונות - מקרבת מאוד את המטופל למטפל, ופותחת אפשרות להגיע להסכמה ולשיפור במצב הנפשי.

איך ללמוד עוד על יישום השיטה?

בהסבר המקורי מצוין שאפשר לגשת לאתר ולחפש נושאים כמו "איך לגרום למישהו להסכים איתך", "איך להסביר את עצמך", "טיפול בהפרעות נפשיות" או "איך לשכנע משוגעים". יש שם הרחבות על האופן שבו עורכים דיון עם אדם בעל טענות קיצוניות, ועל הדרך לשאול שאלות ולבדוק את האמת יחד.
ספקנות תיעדוף להתייחס בכבוד רצון מסירות לשכנע מישהו איך להתמודד עם חולי נפש לטפל במחלת נפש חוסר ודאות לפתור שאלות נכונות אולי אני משוגע אולי הוא צודק איך לגרום איך לגרום לאנשים איך לגרום לה איך לגרום לה להסכים איתך איך לגרום לו איך לגרום לו להסכים איתך איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו להסכים איך לגרום למישהו להסכים איתך איך לגרום למישהי איך להפוך איך להפוך משוגע לחכם איך להשפיע איך להשפיע על אנשים איך להתמודד איך להתמודד עם חולי נפש איך לטפל איך לטפל בהפרעות אישיות איך לטפל בהפרעת אישיות איך לרפא איך לרפא מחלות נפש איך לרפא סכיזופרן איך לרפא סכיזופרניה איך לשכנע איך לשכנע אנשים איך לשכנע מישהו איך לשכנע מישהו להסכים איתך איך לשכנע משוגע איך לשכנע משוגעים אישיות אני משוגע בעיה נפשית בעיות נפשיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות התמודדות חולה נפש חולי נפש חכם טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפולים טיפש כיצד לשכנע אנשים לגרום לגרום לאישה לגרום לאנשים לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לה להסכים איתך לגרום לו לגרום לו להסכים איתך לגרום למישהו לגרום למישהו להסכים לגרום למישהו להסכים איתך לגרום למישהי לגרום למשוגע לגרום למשוגעים להסכים להסכים איתך להפוך להפוך משוגע לחכם להשפיע להשפיע על אנשים להתמודד להתמודד עם חולי נפש לטפל לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לרפא לרפא מחלות נפש לרפא סכיזופרן לרפא סכיזופרניה לשכנע לשכנע אנשים לשכנע מישהו לשכנע מישהו להסכים לשכנע מישהו להסכים איתך לשכנע משוגע לשכנע משוגעים מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל מישהו להסכים איתך משוגע משוגעים נפש סכיזופרן סכיזופרניה פסיכיאטר פסיכיאטריה צודק שיגעון שכנוע
פסיכיאטריה, סכיזופרניה, מחלות נפשיות, הפרעות נפשיות, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי, טיפול בהפרעה נפשית, שסעת, בריאות הנפש, חלק 2
פסיכיאטריה, סכיזופרניה, מחלות נפשיות, הפרעות נפשיות, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי, טיפול בהפרעה נפשית, שסעת, בריאות הנפש, חלק 2
פסיכיאטריה, סכיזופרניה, מחלות נפשיות, הפרעות נפשיות, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי, טיפול בהפרעה נפשית, שסעת, בריאות הנפש, חלק 2 למה אנשים מפחדים ללמוד על מחלות נפש? אליעד כהן מסביר שהסיבה שאנשים מפחדים ללמוד על מחלות נפש היא שהם חוששים להידבק במחלה בעצמם, או לחשוף בתוכם משהו שכבר קיים אך מודחק. לדוגמה, כאשר אדם לומד על סכיזופרניה או הפרעה נפשית אחרת, הוא עלול לחשוב שאולי גם הוא סובל מההפרעה הזו, או שהיא עשויה להתפרץ אצלו אם רק יחשוב עליה. אליעד מתאר שזו למעשה תגובה של הכחשה. אדם שלא רוצה להכיר במחלה נפשית או בחולשה נפשית שלו, יחוש פחד גדול ללמוד על הנושא מחשש שהמחלה תתגלה בו. לדבריו, אם האדם באמת היה בריא נפשית לחלוטין, לא הייתה לו שום בעיה ללמוד על כל מחלת נפש או אפילו להיכנס למוסד פסיכיאטרי. אולם, מאחר ובאופן כלשהו כל אדם נושא בתוכו היבטים של מחלת נפש מודחקת, הוא מפחד שהלימוד על המחלה יחשוף את אותה המחלה שכבר קיימת בו בפוטנציאל. כיצד סיפורו של רבי נחמן מדגים את הפחד ממחלת נפש? אליעד מביא כדוגמה את סיפורו של רבי נחמן, המספר על מדינה שבה התושבים היו בטוחים שהם חיים חיים טובים ומאושרים. רבי נחמן אמר להם שאם באמת טוב להם, הם יוכלו לעזור למדינה אחרת של ... לעזור לאחרים פשוט הציף את המצוקה שלהם אל פני השטח. בצורה דומה, אדם שלומד על מחלות נפש עלול לחשוף בתוכו מחלה נפשית שהייתה קיימת בו בהדחקה. מה הקשר בין שלמות נפשית למחלת נפש? אליעד מסביר שהמושג מושלם משמעותו הכל. כדי להיות באמת מושלם, אדם צריך להכיל בתוכו את כל הצדדים, כולל הצדדים החולים. אדם שמחשיב את עצמו כמושלם חייב להכיר בעובדה שהוא מכיל בתוכו גם בריאות נפשית וגם מחלה נפשית, גם פתרונות וגם חסרונות. מי שחושב שהוא רק בריא או רק מושלם ללא מחלה, נמצא בהכחשה עצמית ואינו מושלם באמת. דווקא היכולת להודות שיש בתוכך גם צדדים חולים, הופכת אותך למושלם ... וכך להיקלע לבלבול ואובדן מוחלט של אמונה בכל דבר. מדוע אדם חושש שידביקו אותו במחלת נפש? הפחד להידבק ממחלת נפש נובע למעשה מחוסר ההכרה שהמחלה כבר קיימת באופן מסוים בתוך האדם. כאשר אדם מאמין שהוא נורמלי לחלוטין, הוא מפחד שיחשפו אצלו את ההפרעה הנפשית שקיימת בו בצורה מוסתרת. אם הוא היה מודע לכך שההפרעה כבר נמצאת אצלו, לא היה לו ממה לפחד. הפחד הגדול ביותר הוא לא לגלות מחלה חדשה, אלא לגלות שהמחלה הזו כבר נמצאת בתוכך ופשוט הייתה מודחקת עד כה. לסיכום: איך להתמודד עם הפחד ממחלות נפש? ההתמודדות שאליעד מציע לפחד הזה היא להכיר באמת: שאין אדם שהוא לחלוטין נורמלי או לחלוטין חולה נפש. לכל אדם יש את כל ההיבטים בתוכו. ברגע שהאדם מבין זאת לעומק, הוא מאבד את הפחד שיגלו אצלו משהו נסתר, כי הוא כבר יודע שהכל נמצא בתוכו מלכתחילה. כך, הוא כבר לא מאוים מלימוד על מחלות נפש, ולא מפחד להידבק מהן. האם אפשר להידבק ממחלות נפש? האם לימוד על סכיזופרניה גורם להשתגע? איך להתמודד עם פחד ממחלות נפש? האם אני חולת נפש? מה הקשר בין שלמות למחלת נפש? איך לא להידבק בהפרעה נפשית? את אומרת שכשאת למדת על מחלות נפש אז יש אחד הדברים שאנשים מפחדים שאם הם ילמדו את זה הם ידבקו בזה נכון? ש: זה אני פחדתי שאני אדבק. אליעד: אבל מה האמת אז למה לא נדבקת בזה או שאולי את עכשיו בתהליכי הדבקות. ש: ... אני קולט עליך משהו כזה. מה האמת? אז התשובה פשוטה התשובה אם אתה מתכחש לכך שאתה חולה נפש אז אתה מת מפחד לגלות שאתה גם חולה נפש ואז אתה אומר עזוב לא רוצה ללמוד לא רוצה שהמחלה תתפרץ אבל אם אתה באמת בריא מה אכפת לך ללמוד על
פסיכיאטריה, סכיזופרניה, מחלות נפשיות, הפרעות נפשיות, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי, טיפול בהפרעה נפשית, שסעת, בריאות הנפש, חלק 1
פסיכיאטריה, סכיזופרניה, מחלות נפשיות, הפרעות נפשיות, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי, טיפול בהפרעה נפשית, שסעת, בריאות הנפש, חלק 1
פסיכיאטריה, סכיזופרניה, מחלות נפשיות, הפרעות נפשיות, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי, טיפול בהפרעה נפשית, שסעת, בריאות הנפש, חלק 1 מהי סכיזופרניה והאם באמת אין לה פתרון? אליעד כהן מדבר בהרצאה זו על סכיזופרניה (שסעת), מחלות נפשיות, וטיפולים אפשריים בהפרעות נפשיות, תוך התייחסות מפורטת לתפיסות הרווחות בפסיכיאטריה ובפסיכולוגיה. הוא מתאר את הסכיזופרניה כמחלה נפשית המאופיינת בהתקפים פסיכוטיים, המובילים להתדרדרות מתמשכת לאורך הזמן. הוא מדגיש שקיים טיפול תרופתי, אך טוען שהתרופות אינן מרפאות את המחלה, אלא רק מפחיתות ... המחלה בצורה נסבלת יותר. הוא נותן דוגמה למחלה כמו איידס, שגם עבורה יש טיפול תרופתי שמאפשר חיים ממושכים, אך לא ריפוי מוחלט. לדבריו, זו בדיוק הטענה של פסיכיאטרים רבים לגבי סכיזופרניה. אליעד מעביר ביקורת נוקבת על התפיסה הזאת, וטוען כי ההצהרה שאין פתרון לסכיזופרניה אינה מוחלטת ומייצגת אינטרס כלשהו של אנשי המקצוע. הוא מסביר שלפסיכיאטרים יש אינטרס כלכלי ברור להשאיר אנשים תלויים בטיפול התרופתי, מה שמוביל לפרנסה ארוכת טווח עבורם. מה האינטרס של מומחים לומר שאין פתרון לסכיזופרניה? אליעד כהן טוען כי אנשי מקצוע, כמו פסיכיאטרים, אומרים שאין פתרון לבעיה משום שהם אינם מכירים פתרון אמיתי או מוחלט למחלה. לדבריו, אדם שאינו יודע את הפתרון מעדיף להכריז שהבעיה חסרת פתרון כדי לא להודות ... כי הם אינם מתעמקים מספיק במחלה, ולכן מעדיפים לומר שאין פתרון. הוא מציע שאם מומחה באמת מאמין שאין פתרון לבעיה כלשהי, הוא לא אמור להרצות עליה. מה זה מחלת נפש לפי אליעד כהן? לפי אליעד, מחלת נפש היא למעשה צורת חשיבה חריגה שאינה מתיישבת עם הנורמות החברתיות המקובלות. הוא טוען שכל מחלה נפשית, כמו סכיזופרניה או הפרעות נפשיות אחרות, מקורה במבנה חשיבה מסוים, תפיסות ואמונות עמוקות של האדם כלפי עצמו וכלפי המציאות. לדבריו, אדם הסובל ממחלה נפשית הוא אדם שלא הצליח להסתגל באופן מלא למחויבים החברתיים, והוא סובל משום שהתפיסות שלו מתנגשות עם אלו של הסביבה. הוא מסביר כי חוסר ההתאמה בין התפיסות של האדם לאלו של החברה גורם לסבל לא רק לו עצמו אלא גם לסביבתו, והסביבה מגדירה אותו כחולה נפש משום שהתנהגותו שונה וחריגה. אבל בפועל, לטענתו, אין גבול חד בין נורמלי לבין חולה, משום שבמידה מסוימת לכולם יש תפיסות חריגות שיכולות להיתפס כמחלת נפש. האם טיפול קוגניטיבי יכול לרפא סכיזופרניה והפרעות נפשיות אחרות? אליעד כהן מדבר בהרחבה על הטיפול הקוגניטיבי ומסביר שיש בו פוטנציאל לעזור מאוד לאנשים הסובלים מסכיזופרניה והפרעות נפשיות אחרות. הוא מציין כי המטרה של הטיפול הקוגניטיבי היא ליצור אצל המטופל סתירה פנימית בין מה שהוא חושב שקיים לבין מה שהוא בטוח שקיים. למשל, אם אדם רואה אישויות ... וכך לשבור את האמונה באשליה. כאשר האדם מצליח ליצור סתירה בין מה שהוא חשב לבין מה שהוא בטוח יותר שנכון, הוא מפסיק לראות את הפיל, וכך משתפר מצבו. מדוע לחולי נפש יש סיכוי גבוה יותר להגיע לתובנות עמוקות? אליעד טוען שלאנשים הסובלים ממחלות נפש יש פוטנציאל גבוה יותר להגיע להבנה עמוקה של המציאות, דווקא בגלל החריגות שלהם והחשיבה הבלתי שגרתית. הוא מסביר כי בריא נפשית הוא למעשה אדם שמסוגל לאזן בין מחשבות מנוגדות ולא להיכנס לקונפליקט פנימי מתמשך. חולי נפש סובלים משום שהם אינם מצליחים לאזן בין מחשבותיהם הסותרות. יחד עם זאת, הוא מדגיש שחולי הנפש נמצאים במצב שבו הם מסוגלים לחוות מחשבות ופרספקטיבות שונות באופן קיצוני, ולכן, אם יצליחו לאזן בין הסתירות בתפיסתם, הם יוכלו להגיע להבנת המוחלט. איך אפשר באמת לרפא הפרעות נפשיות באופן עמוק ומוחלט? אליעד כהן מציע שהדרך האמיתית לריפוי מוחלט היא על ידי הבנת שורש החשיבה של המחלה. לשם כך, אדם שרוצה לעזור לאחר צריך למצוא בתוכו את המקום בו הוא בעצמו חולה נפש במידה מסוימת, להבין את ההיגיון והחוסר היגיון שבחשיבה הזו, ולהשתמש בתובנות האלו כדי לעזור לאחרים להשתחרר מאותה תפיסה. הוא טוען שטיפול קוגניטיבי אכן יכול ... ולא רק על התאמה שטחית למציאות חברתית. הוא מסכם את ההרצאה בכך שהאמת המוחלטת נמצאת בשילוב כל הזוויות האפשריות, ולכן כדי להגיע אליה אדם צריך להבין את כל ההפרעות הנפשיות לעומקן. האם יש ריפוי לסכיזופרניה? מהי מחלת נפש באמת? טיפול קוגניטיבי בסכיזופרניה מדוע פסיכיאטרים אומרים שאין פתרון? האם אפשר לרפא
תסמונת עליסה בארץ הפלאות, אשליה אופטית, חוש הראיה, נערה 30 זהויות, נערה 30 דמויות, פיצול אישיות, טיפול בהפרעה נפשית, מסע בזמן, אי אפשר לחזור בזמן, הפרעת אישיות, עיוותים בתפיסת המציאות, הנערה בעלת 30 הזהויות
תסמונת עליסה בארץ הפלאות, אשליה אופטית, חוש הראיה, נערה 30 זהויות, נערה 30 דמויות, פיצול אישיות, טיפול בהפרעה נפשית, מסע בזמן, אי אפשר לחזור בזמן, הפרעת אישיות, עיוותים בתפיסת המציאות, הנערה בעלת 30 הזהויות
... עליסה בארץ הפלאות, אשליה אופטית, חוש הראיה, נערה 30 זהויות, נערה 30 דמויות, פיצול אישיות, טיפול בהפרעה נפשית , מסע בזמן, אי אפשר לחזור בזמן, הפרעת אישיות, עיוותים בתפיסת המציאות, הנערה בעלת 30 הזהויות מהי תסמונת עליסה בארץ הפלאות וכיצד היא משפיעה על תפיסת המציאות? תסמונת עליסה בארץ הפלאות היא תופעה ...
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, מרגיש דקירות, מרגיש שדוקרים אותי, דמיונות שווא, פרנויות, טיפול נפשי, טראומה, טיפול בהפרעת אישיות, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעה נפשית גבולית
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, מרגיש דקירות, מרגיש שדוקרים אותי, דמיונות שווא, פרנויות, טיפול נפשי, טראומה, טיפול בהפרעת אישיות, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעה נפשית גבולית
טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, מרגיש דקירות, מרגיש שדוקרים אותי, דמיונות שווא, פרנויות, טיפול נפשי, טראומה, טיפול בהפרעת אישיות, טיפול במחלות נפש, טיפול בהפרעה נפשית גבולית מה לעשות כשמישהו מרגיש שדוקרים אותו ולא יודע למה? כאשר אדם מתלונן על כך שהוא מרגיש תחושה ... דקירה או תחושה אחרת, אפילו ללא גירוי פיזי ממשי, לדוגמה, כאשר אדם קטוע רגל מרגיש כאב ברגל שכבר איננה. האם תחושת דקירה ללא סיבה פיזית מעידה על מחלת נפש? לפי אליעד כהן, תחושת דקירה כשלעצמה לא מעידה בהכרח שהאדם סובל ממחלת נפש או סכיזופרניה. אם מישהו מרגיש דקירה ללא סיבה חיצונית, זו יכולה להיות תופעה פיזיולוגית - נוירולוגית ... מעצמה. האם טיפול תרופתי תמיד הכרחי במצבים כאלה? אליעד כהן מדגיש שטיפול תרופתי אינו בהכרח הפתרון היחיד. במקרה שהוא מתאר, האדם שכבר נטל כדורים פסיכיאטריים הפסיק ליטול אותם לאחר שהבין שהבעיה לא הייתה נפשית או פסיכיאטרית, אלא תחושה פיזיולוגית או פנימית, שלא בהכרח מצריכה טיפול תרופתי. הפתרון לפי אליעד הוא תמיד בדיקת האמת לעומקה, בירור עובדתי והסבר הגיוני לאדם שמרגיש את התחושות, ולא אוטומטית להפנות לטיפול נפשי או פסיכיאטרי, אלא רק לאחר שלילה של בעיות פיזיות. טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות האם דקירות בגוף הן הזיות? איך להתמודד עם כאבי פנטום? מה לעשות כשמרגישים דקירה בגוף ללא סיבה? האם תחושות מוזרות בגוף מעידות על בעיה נפשית? הזיות שמיעה וראייה - איך להתמודד? ...
מיזולוגיה, עיוותי חשיבה לא הגיונית, למה מישהו לא חושב בהיגיון? איך נוצרת חשיבה מעוותת? איך נוצרת הפרעת אישיות? למה מישהו חושב בצורה לא הגיונית? הסקת מסקנות מוטעות, למה מישהו מפחד לחשוב בהיגיון? טיפול בהפרעה נפשית
מיזולוגיה, עיוותי חשיבה לא הגיונית, למה מישהו לא חושב בהיגיון? איך נוצרת חשיבה מעוותת? איך נוצרת הפרעת אישיות? למה מישהו חושב בצורה לא הגיונית? הסקת מסקנות מוטעות, למה מישהו מפחד לחשוב בהיגיון? טיפול בהפרעה נפשית
... עיוותי חשיבה לא הגיונית, למה מישהו לא חושב בהיגיון? איך נוצרת חשיבה מעוותת? איך נוצרת הפרעת אישיות? למה מישהו חושב בצורה לא הגיונית? הסקת מסקנות מוטעות, למה מישהו מפחד לחשוב בהיגיון? טיפול בהפרעה נפשית למה מישהו חושב בצורה לא הגיונית? ... וכך לעזור לו להקטין את החשש מלעזוב את המקום שבו הוא תקוע. מה הקשר בין חשיבה לא הגיונית להפרעת אישיות? אליעד כהן מציין שעיוותי חשיבה חמורים ומתמשכים עלולים להוביל להפרעות אישיות שונות. ככל שהחשיבה המעוותת הופכת לדפוס ... משמעותיות ביחסים בין - אישיים, בעבודה, בחיי היומיום ובתחושת הערך העצמי שלו. כך, למשל, הפרעת אישיות גבולית, הפרעת אישיות נרקיסיסטית, או הפרעות אחרות, כוללות בתוכן עיוותי חשיבה כרוניים ומתמשכים. הטיפול בהפרעות אישיות ובעיוותי חשיבה דורש לרוב התייחסות ... לא חושבים בהיגיון? איך נוצרת חשיבה מעוותת? איך מתמודדים עם פחד מחשיבה הגיונית? כיצד נוצרת הפרעת אישיות? איך מתקנים הסקת מסקנות מוטעות? מהו טיפול ...
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... בבעיה ולא בסימפטום טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות טיפול בבעיות התנהגות טיפול בבעיות נפשיות טיפול בבעיות קשב טיפול בבעיות קשב וריכוז טיפול בבעיות שינה טיפול בבעיות של עובדים טיפול בבעלי חיים טיפול בגמגום טיפול בדחיינות ... בהפרעה דו קוטבית טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה נפשית גבולית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות אכילה טיפול בהפרעות חרדה טיפול בהפרעות למידה טיפול בהפרעות מיניות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות טיפול בהפרעות נפשיות קשות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהפרעת אישיות גבולית טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים טיפול בהפרעת אכילה טיפול בהפרעת התנהגות טיפול בהפרעת חרדה טיפול בהצפה טיפול בהצפה רגשית טיפול בהתאבדות טיפול ... טיפול בזיכרון רע טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול בחרדה טיפול בחרדה אצל ילדים טיפול בחרדה אצל מבוגרים טיפול בחרדה בדייט טיפול בחרדה ודיכאון טיפול בחרדה ופחד טיפול בחרדה ... במהות טיפול במועקה טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפש קשות טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול במחשבה טיפול במחשבה טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות אובדניות טיפול במחשבות טורדניות טיפול במחשבות מציקות טיפול במחשבות ... פסיכותרפיה טיפול פסיכיאטרי טיפול קוגנטיבי טיפול קוגניטיבי טיפול קוגניטיבי בדיכאון טיפול קוגניטיבי בחרדה טיפול קוגניטיבי התנהגותי טיפול קוגניטיבי התנהגותי ... במחלות טיפול רגשי במחלות נפש טיפול רגשי במחלות נפש קשות טיפול רגשי למבוגרים טיפול רגשי קוגניטיבי טיפול שורשי בבעיות טיפול שכלי טיפול תרופתי טיפול תרופתי ב ocd טיפול תרופתי בדיכאון טיפול ... עמוק לטפל בבעיה לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות לטפל בבעיות ההתנהגות לטפל בבעיות התנהגות לטפל בבעיות מהשורש לטפל בבעיות נפשיות לטפל בבעיית התנהגות לטפל בגמגום לטפל בדחף לטפל בדיכאון לטפל בדיכאון כרוני לטפל בדיכאון קליני כרוני לטפל בדיסלקציה לטפל בדמיון ... לטפל בהמון בעיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה נפשית קשה לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות חרדה ל
האם אפשרי לרפא כל מחלת נפש? האם אפשר לרפא כל הפרעת אישיות? להפוך משוגע לחכם, איך לטפל בפרנויה? טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול בשמיעת קולות, טיפול בדה פרסונליזציה, טיפול בפיצול אישיות, מחלות נפש
האם אפשרי לרפא כל מחלת נפש? האם אפשר לרפא כל הפרעת אישיות? להפוך משוגע לחכם, איך לטפל בפרנויה? טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול בשמיעת קולות, טיפול בדה פרסונליזציה, טיפול בפיצול אישיות, מחלות נפש
... אפשרי לרפא כל מחלת נפש? האם אפשר לרפא כל הפרעת אישיות? להפוך משוגע לחכם, איך לטפל בפרנויה? טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול בשמיעת קולות, טיפול בדה פרסונליזציה, טיפול בפיצול אישיות, מחלות נפש האם אפשרי לרפא כל מחלת נפש? איך אפשר לרפא הפרעות אישיות? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מתמודד עם השאלה אם ניתן לרפא את כל סוגי ההפרעות הנפשיות, כולל סכיזופרניה, פרנואיה והפרעות אישיות. בעוד שגישה רווחת מדברת על כך שההפרעות הנפשיות אינן ניתנות לריפוי מוחלט, אלא רק ניתן להסתפק בהפחתת התסמינים בעזרת תרופות, אליעד מציע גישה שונה. הוא טוען כי ניתן לרפא את כל האנשים, לא משנה מהי ההפרעה הנפשית ממנה הם סובלים, ולהפוך אותם לאנשים חכמים ומאוזנים לחלוטין. מהי גישת הריפוי של אליעד כהן? הגישות הרפואיות הרווחות טוענות כי המחלה אינה ניתנת לריפוי מוחלט אלא רק לטיפול שנועד להסתיר את הסימפטומים. בהתאם לכך, יש המשתמשים בתרופות פסיכיאטריות בניסיון להוריד את ההתנהגות הבעייתית של החולים. אולם אליעד כהן טוען שהטיפול אמנם אינו קסם, אך הוא אפשרי ואינו דורש תרופות. לפי גישתו, כל אדם הסובל מהפרעה נפשית יכול להחלים לחלוטין ולהפוך לאדם חכם ומפוקח, ללא קשר לסוג ההפרעה או למידה הקודמת. מהו טיפה שכל? הטענה המרכזית של אליעד היא שכל אדם יכול להחלים אם יש לו טיפה שכל. הכוונה היא, ... או לא, אם הוא מבדיל בין דלת לקיר, או אם הוא יודע לאכול אוכל רגיל ולא שולחן או אבן, אז יש לו היגיון בסיסי, גם אם הוא סובל ממחלת נפש חמורה. אליעד מדגיש כי גם אנשים שמגיעים למצבים של אובדן קשר עם המציאות יכולים להחלים אם יש להם יכולת בסיסית להבחין בין יש לאין. איך עוזרים למי שלא רוצה עזרה? במקרים בהם אדם סובל ממחלת נפש ואינו רוצה לקבל עזרה, אליעד מציין כי ניתן לעזור לו גם אם הוא מתנגד. הוא מסביר כי יש צורך להבין את המניע הרגשי שמזין את ההתנהגות הלא רציונלית שלו, ובכך לבנות את הדרך בה ניתן ... או לשתף פעולה, ניתן להשתמש בהיגיון בסיסי ולעזור לו דרך השיחה עם הסובלים ממנו או שיחה אישית בנושאים אחרים. ההיגיון שמאחורי טיפול בהפרעות נפשיות השלב הראשון בטיפול הוא ללמוד את המטרה האישית של האדם. לדוגמה, אם אדם סובל מפרנואידיה ומאמין שמישהו רודף אחריו, על המטפל להבין למה הוא חושב כך, ואילו אינטרסים רגשיים ... אדם יתחיל להפעיל היגיון במצבים פשוטים, כמו לא לסבול מקור, כך ניתן להרחיב את החשיבה ההגיונית גם לתחומים אחרים של החיים, כולל הפרעות נפשיות. מהו רעיון רבי נחמן לגבי נקודת שכל אחת? לסיום, אליעד מציין את רעיון רבי נחמן מברסלב לפיו גם אם נותרה לאדם רק נקודת שכל אחת, הוא עדיין יכול לשנות את חייו. כל אדם, גם אם עבר ... יכולת הבחנה, אפשר לעזור לו לשוב לחשוב בצורה הגיונית ולהפוך לאדם בריא ומאוזן. לסיכום, אליעד כהן טוען כי כל אדם יכול להחלים ממחלת נפש אם יש לו טיפה שכל להבחין בין מצבים בסיסיים במציאות. באמצעות פיתוח חשיבה הגיונית והתמודדות עם אינטרסים רגשיים, ניתן לרפא את כל ההפרעות הנפשיות. הפרעות נפשיות סכיזופרניה ופרנואידיות חרדות ומחשבות טורדניות טיפול בהפרעות אישיות שיטות לפיתוח חשיבה הגיונית מהי הגישה הרווחת לגבי טיפול בחולי נפש? רבים מאמינים שלא ניתן לרפא לחלוטין אנשים עם הפרעות נפשיות, כמו סכיזופרניה, פרנויה או הפרעת אישיות. לפי גישה זו, כל מה שאפשר לעשות הוא להעלים את התסמינים בעזרת תרופות, בתקווה שהתרופות יחלישו את ההתנהגות או המחשבות הבעייתיות. הרעיון המקובל הוא שאי אפשר להפוך את האדם לבריא לגמרי, אלא רק למנוע ממנו להציג את הסימפטומים הקשים שלו. מהי הטענה של אליעד כהן באשר לאפשרות לרפא חולי נפש לחלוטין? אליעד כהן טוען שניתן לרפא את כל האנשים בעולם שהם חולי נפש, לא משנה עד כמה המצב שלהם חמור או איזו הפרעת אישיות יש להם. הוא גם סבור שאפשר לא רק להוציא אותם מההפרעה, אלא להפוך אותם לאנשים חכמים במיוחד, כאלה שיוכלו להצליח בכל תחום שיבחרו בו. אין זה קסם או קוס פוקוס, אבל הוא טוען שזה ... די בקיומה של היכולת להבדיל בין דברים על מנת להתחיל בתהליך ריפוי. כיצד אפשר לעזור גם למי שלא מעוניין בטיפול? ישנם אנשים חולי נפש שאומרים אני לא רוצה שתעזרו לי, אני בריא ואתם המשוגעים. אפילו אותם אפשר לרפא, למרות שהדבר מורכב יותר מאשר לסייע למי שמצהיר שהוא רוצה עזרה. בנוסף, קיימת חלוקה נוספת: יש מי ... את החשיבה ההגיונית בתחומים שמעניינים אותו, לאט לאט ההיגיון מתפשט גם לתחומים אחרים, כולל התחומים שבהם מופיעה הפרנויה או ההפרעה הנפשית. מהו הרעיון של רבי נחמן לגבי נקודת שכל אחת? רבי נחמן אמר שגם אם נשארה באדם רק נקודה אחת מן השכל, אפשר לבנות איתה את כל החשיבה מחדש. גם אם מישהו עבר טראומות קשות, סומם או התנתק לגמרי מהמציאות, כל עוד יש בו שמץ של יכולת הבחנה, ניתן להוציא אותו מכל בעיה נפשית. הרעיון הוא שאותו גרעין של היגיון בסיסי מספיק כדי לבנות מחדש חשיבה מסודרת ורציונלית. האם באמת ניתן לרפא את כולם? לסיכום, הטענה היא שכן, כל אדם בעולם שיש לו היכולת הבסיסית ... הרגשי שמזין את המחשבה או ההתנהגות הלא רציונלית, ומטפלים גם בו. תזכרו EIP: Everything is possible. הכל אפשרי, ושיהיה בהצלחה. הפרעות נפשיות סכיזופרניה ופרנואידיות חרדות ומחשבות טורדניות
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
... ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע למה אי אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש גם ... אינה יכולה להתקיים ללא בעיות. הוא מסביר זאת דרך דוגמה: אם תיקחו אדם ותספקו לו את כל צרכיו בתוך חדר סגור, ללא שום בעיה להתמודד איתה, הוא יתחיל להתחרפן ולהמציא לעצמו הפרעות נפשיות , משום שהתודעה מחויבת להימצאות בעיה כדי לשמור על משמעות וקיום. המוח חייב בעיה, ולכן גם לאחר שבן אדם משיג את מטרותיו, ומרגיש ... יכול לבחור בעיה אחרת, כמו התמודדות עם פחדים, ביישנות, או ניקיון הבית. ברגע שהוא ישקיע אנרגיה ומחשבות בבעיה החדשה, הבעיה הקודמת תיחלש או תיעלם. לפי אליעד, במקרים רבים בעיה נפשית כמו פרנויה נעלמת ברגע שהאדם מתחיל להתמקד בבעיה חדשה ופרקטית יותר. כיצד נוצרת הפרעה נפשית בעקבות חוסר משמעות? אליעד כהן מסביר שברוב המקרים הפרעות נפשיות נוצרות כאשר לאדם חסרה משמעות. כאשר המוח והתודעה מרגישים שחסרה להם בעיה להתמודד איתה, הם מייצרים הפרעה נפשית שתעניק תחושת משמעות. לפיכך, טיפול בהפרעה נפשית יכול להיות פשוט יותר ממה שחושבים: נותנים לאדם בעיה חדשה ונורמטיבית להתמודד איתה, כמו לדאוג לסידור החדר, להיראות טוב או להצליח בעבודה. ההתמקדות בבעיה החדשה והברורה יוצרת משמעות חדשה וברורה, וכך פעמים רבות ההפרעה הנפשית הקודמת נעלמת או מתפוגגת. מדוע חייבים תחושת פחד או חוסר כדי ליהנות ממשהו? אליעד מסביר עוד, שכדי ליהנות ממשהו בחיים, חייבת ... שהאדם לא בחר בה משתלטת על חייו. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שחייב להיות רע, ולכן עדיף לבחור את הרע באופן מודע ומתוכנן. גישה זו יכולה להקל על ההתמודדות עם החיים ואף למנוע הפרעות נפשיות משמעותיות. האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לבחור בעיות? מדוע תמיד יש חיסרון בחיים? איך נוצרת הפרעה נפשית? האם חייבים לסבול כדי ליהנות? כיצד ליצור משמעות בחיים? ...
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
... ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה בלי טיפול? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם באופן עצמאי? אלו שאלות שנוגעות לאפשרות של טיפול עצמי בהפרעות נפשיות. אליעד כהן מסביר בהרצאה כי בהחלט יתכן שמחלת נפש תעבור מעצמה, גם אם מדובר במחלות נפשיות קשות. הוא מדגיש כי אף על פי שאין להמליץ על חכות מחלת נפש שתעבור לבד, מבחינה לוגית ניתן להבין שההפרעה עשויה להיפתר מעצמה. הוא מסביר שמהות מחלת הנפש היא מחשבה לא הגיונית שמפריעה לאדם ולסביבתו. אם מחשבה לא הגיונית כזו לא מפריעה לסביבה, כמו במקרה שבו אדם מדבר עם חבר דמיוני רק במקום פרטי, לא תיחשב כמחלת נפש. אך כאשר אדם מתחיל לשוחח עם חבר דמיוני ברחוב או להפריע לסביבה, עלולה להיווצר הפרעה נפשית כמו סכיזופרניה. ההסבר של אליעד כהן טמון בכך שמחשבה לא הגיונית יכולה לבוא ולהיעלם. כלומר, מחשבות כאלה אינן יציבות תמיד ויכולות להשתנות, מה שיכול להוביל לכך שבן אדם יפסיק לחשוב בצורה לא הגיונית ויחזור למצב רגיל. אליעד כהן מציין כי חולים בהפרעות נפשיות לא צריכים בהכרח לחכות שהבעיה תעבור מעצמה, אך מבחינה לוגית, ההפרעה יכולה להיעלם גם ללא טיפול. הסיבה לכך, לפי אליעד כהן, היא ההבנה העמוקה כיצד הפרעה נפשית נוצרת. אם מישהו מבין איך מחלת נפש נוצרה, הוא יכול להבין גם איך היא עשויה להיעלם מעצמה. הוא גם מציין כי במקרים רבים, ישנם סיבות שגורמות להיווצרות הפרעה נפשית, וישנן סיבות שיכולות לעזור להיעלמותה. בנוסף, אליעד כהן מציין שחשוב להבין שגם אם ניתן להחלים ממחלת נפש מעצמו, ישנם פתרונות לטיפול במחלות נפש, כולל טיפול ללא תרופות או כדורים. הוא מדגיש כי מדובר בהיבטים שונים של טיפול בהפרעות נפשיות, שיש להם פתרונות שונים אשר יכולים להיות יעילים, בהתאם למקרה הספציפי. האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? איך נגרמות הפרעות נפשיות? מהם טיפולים בהפרעות נפשיות? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? מהו טיפול בהפרעה נפשית ללא תרופות? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש ללא טיפול? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לרפא סכיזופרניה? איך להפוך משוגע לחכם? איך לרפא מחלות נפש? איך לשכנע משוגעים? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? איך לגרום למישהו להסכים איתך? איך להתמודד עם חולי נפש? איך לטפל בהפרעת אישיות? אולי אני משוגע? אולי הוא צודק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בהפרעה נפשית, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בהפרעה נפשית, איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר מומלץ, מאמן לזוגיות, אימון אישי לאורח חיים בריא בתחום טיפול בהפרעה נפשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 16:07:19 - wesi1