אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טורדנות מחשבתית ✔שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
מהן השיטות הטיפוליות ב - OCD ומהם הכלים להתמודד עם מחשבות טורדניות והתנהגויות כפייתיות?

הפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD) כוללת התנהגויות חזרתיות וטקסים לא הגיוניים שהאדם מתקשה לשלוט בהם, וכוללת מחשבות טורדניות (פולשניות). אליעד כהן מציע גישה טיפולית שמבוססת על הבנת המניעים שמובילים את האדם לבצע פעולות מסוימות, גם כשאלו אינן הגיוניות. בהנחות אלו, הוא מציע איך לעזור למטופל להבין את מניעיו ולהתמודד עם התנהגויות לא רצויות.

כיצד מתחילים להתמודד עם התנהגות טורדנית או כפייתית? בשיחה עם אדם שיש לו התנהגות שאינה הגיונית, השאלה הראשונה היא למה הוא מבצע את ההתנהגות הזו. למשל, אדם שמעשן ורוצה להפסיק, אך לא מבין למה הוא מעשן, חשוב לשאול אותו על התועלת שהוא רואה בעישון. כאשר התשובה היא "לא יודע" או "בלי היגיון", אליעד מציע להסביר לו שאין פעולה שאין לה היגיון. כל פעולה, גם אם היא נתפסת כחסרת היגיון, נעשית מתוך מניע מסוים, אם מודע ואם לא מודע.

במקרה שמישהו טוען שהוא עושה משהו "בלי היגיון", אליעד מציע להציג לו את השאלה מה ההיגיון שמאחורי הפעולה. לדוגמה, אם אדם אומר "אני מעשן בלי היגיון", יש להדגים לו ששום פעולה לא נעשית בלי היגיון, ויש תמיד סיבה שמובילה להתנהגות. אם אין תשובה ברורה, אליעד ממליץ להראות איך הפעולה נשלטת על ידי מניע מנטלי או רגשי. במילים אחרות, יש להראות לאדם שהוא לא עושה את הדבר בלי סיבה, אלא כי הוא מאמין שזה טוב עבורו, גם אם הסיבה היא לא בהכרח הגיונית.

אם האדם לא מצליח להסביר את הסיבה, אליעד מציע לבחון את הסיבות הלא נכונות שהוא מביא, ולשלול אותן אחת אחרי השנייה. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא מפחד מג'וקים "בגלל איך שהם נראים", יש להראות לו שזה לא הגיוני כי ההופעה של הג'וק לא מסכנת אותו, ואז האדם מבין שהפחד הוא לא בגלל איך שהם נראים אלא ממניע אחר. כל שלב בתהליך כולל חקירה של כל תשובה שמביא המטופל עד שמצליחים לחשוף את המניע האמיתי.

שיטה נוספת שואל אליעד היא לשלול את הסיבות הלא נכונות ולהתמקד בסיבות שיכולות להיות נכונות. כל סיבה לא נכונה שנשללת מאפשרת לאדם להגיע לתשובה האמיתית, לפעמים מדובר בסיבות משניות, כמו התניה שנוצרה במוח בעקבות חוויות עבר.

אליעד מציין דוגמה של אדם שנכנס למקווה מתוך אמונה דתית כדי להיטהר, אבל כשהוא מאבד את האמונה הוא נשאר עם ההתנהגות הזו. לעיתים, התנהגויות כאלה מתקיימות לא מתוך אמונה אלא מתוך תחושת הרגל או תחושת תועלת משנית שנוצרה. כך, גם אם הפעולה אינה הגיונית או אינה תואמת את אמונתו החדשה, האדם ממשיך בה מתוך התניה מסוימת.

אליעד...
איך ניתן לטפל בהתנהגויות כפייתיות, טקסים לא הגיוניים ומחשבות טורדניות?

הסיפור שמציג אליעד כהן מתאר סיטואציות בהן אדם מבצע התנהגויות טורדניות או לא הגיוניות, אך לא תמיד יודע להסביר את מניעיהם. לדוגמה, אדם שמעשן אך אינו מבין את הסיבה לכך, או אדם שמרגיש צורך לפתח הרגלים שמנוגדים להיגיון. המפתח לפתרון הבעיה, לפי אליעד, הוא להבין שההתנהגויות של האדם לא נעשות "בלי היגיון". כל פעולה, גם אם נדמה שהיא נעשית בלי סיבה, נעשית מתוך מניע נסתר, ותפקיד המטפל הוא לחשוף את המניע הזה.

בהתחלה, אליעד מציע לשאול את האדם מדוע הוא עושה את הפעולה, ובמקרה שהוא אומר "בלי היגיון" או "לא יודע", יש להראות לו שאין פעולה שנעשית באמת ללא היגיון. ההיגיון הזה יכול להיות תוצאה של מניעים תת - הכרתיים שהוא לא מודע להם, ולכן כל פעילות, גם אם היא נראית אובססיבית או כפייתית, היא למעשה נשלטת על ידי מחשבה או רגש כלשהו.

כאשר אדם מציין שהוא עושה משהו "בלי היגיון", אליעד מציע לתקוף את התשובה הזאת מהזווית של הצגת מניעים נוספים. למשל, אם אדם אומר שהוא עושה את הפעולה כי "זה מה שעושים", יש להוכיח לו שגם התנהגות כזאת אינה אקראית, אלא יש לה סיבה שהיא קשורה למחשבה או תחושה מסוימת. אם לא מצליחים לחשוף את המניע המודע, יש להתחיל לבחון את המניעים הלא מודעים והלא נכונים שייתכן שהאדם מאמין בהם.

איך להתמודד עם סיבות לא נכונות שמובילות להתנהגות?

השלב הבא בטיפול הוא להבין שלפעמים האדם ימצא סיבות שקריות להתנהגותו. לדוגמה, אם אדם טוען שהוא מעשן "כדי להירגע", אך הוא לא באמת יודע למה הוא מעשן, יש לשאול אותו האם הוא חושב שזה באמת עוזר לו להירגע, ולגלות אם מדובר בהסבר שהוא המציא לעצמו כי הוא לא יודע לתת תשובה אחרת. אליעד מסביר שמטופל שיחשוב על הסיבות הלא נכונות ויבין שהן שקריות, יוכל להימנע מלהיעצר בתשובות השגויות הללו ולזכות בהבנה אמיתית של המניע ההתנהגותי.

בהמשך, הוא מספק דוגמה של אדם שמפחד מג'וקים. ראשית, האדם מציין כי הוא מפחד מהם "כי הם נראים ככה". אבל, כשבוחנים את המחשבה הזאת, נגלה שהיא לא הגיונית - למה צריך לפחד בדיוק מההופעה של ג'וק אם הוא לא מסוכן? ההיגיון שנמצא כאן הוא שהאדם לא מפחד רק מההופעה של הג'וק אלא שזאת אובססיה המובילה אותו להימנע ממגע עימם, אף שהפחד הזה לא בהכרח מבוסס על סיבה ממשית.

הסיבות המשניות להתנהגות אובססיבית

בהתנהגויות טורדניות כמו OCD, אליעד מסביר שהאדם לא תמיד עושה פעולה כיוון שהיא נראית לו הגיונית, אלא בגלל תועלת משנית שהתפתחה לאורך הזמן. לדוגמה, אדם דתי שנכנס למקווה מתוך אמונה כי הדבר יגרום לו להיטהר עשוי להמשיך לפקוד את המקום גם אם הוא כבר לא מאמין בדברים האלה. התועלת שהוא חווה מכך היא תחושת ניקיון או תחושה נפשית חיובית - תועלת שנוצרה משימוש חוזר במנהג, ולא מההיגיון הפנימי שבו התחיל אותו.

אליעד מדגים את התהליך עם דוגמה נוספת - אדם שעבר תקופה קשה ויום אחד צחצח שיניים בצורה שונה והצליח לאחר...
עכשיו יש מצבים שמישהו יש לו משהו שמטריד אותו ואז שואלים אותו למה זה מטריד אותך והוא לא יודע למה זה מטריד אותו יש לו איזה התנהגות משהו שהוא רוצה להפסיק נגיד הוא מעשן והוא רוצה להפסיק נגיד לעשן, אוקי ואז שואלים אותו למה אתה מעשן מה הטוב שיוצא לך מזה הוא אומר לא יודע אוקי.

ש: זה מטריד אותו.

אליעד: כן והוא רוצה להפסיק, "למה אתה מעשן? לא יודע בלי היגיון" אז קודם כל כשמישהו אומר בלי היגיון אומרים לו מסבירים לו "אתה רובוט לא רק רובוט עושה דברים בלי היגיון ואם באמת היית עושה בלי היגיון היית עושה עוד דברים אחרים בלי היגיון למה דווקא אתה עושה את זה בלי היגיון" אם בן אדם אומר "אני עושה דברים בלי היגיון" אומרים לו "אז למה דווקא את הפעולה הזאת אתה עושה בלי היגיון אין עוד פעולות נוספות" אז קודם כל משכנעים אותו שמה שהוא עושה זה עם היגיון.

ש: רגע לא הבנתי את זה.

אליעד: עכשיו אתה בא למישהו שעושה משהו אתה אומר לו למה אתה עושה את זה הוא אומר לך לא יודע אני עושה את זה בלי היגיון אז יש כמה דרכים להראות לו שהוא עושה את זה עם היגיון.

ש: איך זה עובד?

אליעד: אומרים לו דרך אחת מי עושה דברים בלי היגיון רובוט, עכשיו מי עוד עושה דברים בלי היגיון משוגע "אתה משוגע? לא אני לא משוגע" נגיד שהוא יגיד לך "אני משוגע בזה" נגיד "אוקי אז למה דווקא בזה בוא נמצא את ההיגיון למה אתה משוגע דווקא בזה" זה כמו לדחוף היגיון לאין היגיון נגיד לו "אם באמת היית פועל בלי היגיון אז למה דווקא את זה למה שאר הדברים אתה עושה בצורה הגיונית" ומצד האמת אף אחד בעולם לא עושה דברים בלי היגיון גם משוגע בבית משוגעים הוא לא עושה דברים בלי היגיון, הוכחה נניח שזאת הוכחה שעובדה שזה רק בתחום מסוים.

הישות היחידה בעולם שעושה דברים בלי היגיון זה רובוט רובוט פועל בלי שום היגיון הוא עושה כי ככה אמרו לו כי ככה נראה לו וזהו, כל בן אדם שיש לו בחירה יש לו איזה היגיון אוקי.

ש: גם אלוהים.

ש: לא אכפת לי עכשיו הלאה, אוקי עכשיו אז ככה אז כאשר רוצים לעזור למישהו שעושה התנהגות לא הגיונית לפעמים לא יודעים מה הסיבה שהוא עושה את זה מה הטוב שהוא חושב שיכול לצאת לו מזה וגם פה יש צריך לחדד יש מה הטוב שיוצא לו מזה ויש מה הטוב שהוא חושב שיכול לצאת לו מזה לפני שהוא עשה את זה, אם אתה שואל אותו "מה יוצא לך מזה טוב? כלום" מה הטוב שחשבת שיצא לך מזה לפני שעשית את זה זאת השאלה.

אוקי ואז מה שאני רוצה לחדש פה בעניין שאמרנו את זה הרבה מאוד פעמים ונגיד את זה בצורה שונה שלפעמים אם לא יודעים מה הסיבה שבגלל בן אדם עושה את מה שהוא עושה מה שצריך לעשות זה לעזור לו להבין מה בטוח לא הסיבה זה הכל, כאילו אחד הדברים שתוקעים את הבן אדם מלמצוא מה הסיבה האמיתית שבגללה הוא עושה את הדברים זה בגלל שבראש שלו יש לו סיבות שקריות למה הוא עושה את הדברים ואם אתה תשלול לו את השקריות והוא יהיה בטוח שהשקריות הן שקריות והוא לא יחשוב עליהן יותר אז יקפוץ לו האמיתי.

בן אדם יש לו התנהגות שהוא עושה "למה אתה עושה את זה" ואז הוא מביא תשובה לא נכונה, למה הוא מביא תשובה לא נכונה כי הוא לא יודע מה הנכונה אז הוא אומר "טוב אני חייב איזו תשובה בוא נביא איזו תשובה לא נכונה, אתה יודע אני עושה את זה בגלל x" וזה לא קשור ל - x. מה שאני מנסה לחדד או לחדש זה שחלק מהטיפול אם לא יודעים מה הסיבה האמיתית זה לשלול את כל הסיבות הלא אמיתיות ושהבן אדם יהיה בטוח שהסיבות האחרות הן לא אמיתיות עד שהוא יגיע למצב שהוא יגיד אני לא יודע כי אם הוא עדיין ממשיך לחשוב על הסיבות הלא אמיתיות שהן האמיתיות יש בעיה חייב לשלול את הסיבות הלא אמיתיות. אוקי עכשיו בוא נוסיף עוד משהו בנושא, זה הבנו את זה אתה הבנת את העניין?

ש: אפשר להמחיש את זה?

אליעד: כן מה אתה רוצה להגיד?

ש: לא אתה יכול להמחיש את זה.

אליעד: בן אדם מפחד מג'וקים.

ש: כי אני יכול לעלות על אלף סיבות כאילו.

אליעד: אתה פה הלאה, בן אדם מפחד מג'וקים "למה אתה מפחד מג'וקים? בגלל איך שהם נראים" עכשיו הוא באמת מאמין שהוא מפחד מג'וקים בגלל איך שהם נראים ואז אומרים לו "כן אבל מה זה משנה איך הם נראים" ואז הוא אומר "טוב אני לא יודע אם זה בגלל זה יכול להיות שזה לא בגלל זה, טוב אז מה הסיבה? לא יודע" למה כי בראש שלו הוא עדיין בורח "כן אבל אולי זה בגלל איך שהם נראים" אתה אומר שזה בגלל איך שהם נראים בא נבדוק אם זאת אמת או לא אמת וצריך או להיות בטוחים שזאת האמת או להיות בטוחים שזאת לא האמת או להיות בטוחים שזאת חצי אמת אבל אין מצב "אני לא יודע אם זה בגלל זה בוא נחפש סיבה אחרת".

כי אז המוח כל הזמן כשהוא אומר לא יודע מה התשובה "טוב זה בגלל איך שהם נראים" אתה אומר שזה בגלל איך שהם נראים תסביר מה הבעיה שלך באיך שהם נראים עד שתגיד תהיה בטוח שזה לא בגלל איך שהם נראים אתה צריך להיות בטוח שזה לא איך שהם נראים, חייב להיות בטוח שזה לא בגלל איך שהם נראים אוקי ואז הוא מביא תשובה אחרת "טוב כי הם חיים בביוב" אוקי אז אתה אומר לו "כן אבל אתה יודע גם עכברים חיים בביוב ואתה לא מפחד מעכברים במעבדה בבית הספר ליטפת אותם" ואז הוא אומר "טוב אז זה לא בגלל זה, אז בגלל מה זה? לא יודע" אבל בתת מודע הוא חוזר ל - "כן זה בגלל שהם חיים בביוב" אדוני חייבים לדעת מה האמת אין פה בערך.

מבחינתי להתמקד בלשלול את האפשרות הלא נכונה זה לא פחות חשוב מלמצוא את האפשרות הנכונה ורק כששוללים הרבה פעמים רק כששוללים את הלא נכון רק אז קופץ הנכון וכמו שאמר רבי נחמן אם תדע מה זה לא אז בסוף תדע מה זה כן מעצמו, כשיש לך בעיה אם תשלול את כל האופציות הלא נכונות יקפוץ לך הנכון.

ש: הלא נכון אתה מוותר הלא נכון אתה שולל אותו.

אליעד: כן עכשיו עוד דבר לנושא של טיפול ב - OCD בהתנהגות כפייתית לא הגיונית עוד דבר הרבה פעמים בן אדם עושה פעולה שהוא חושב שהיא לא הגיונית כי היא מביאה לו תועלת משנית בדרך עקיפה מה לדוגמא נגיד בן אדם נניח דתי, לא בוא ניתן דוגמא אחרת נגיד אחר כך נביא עוד דוגמאות נגיד בן אדם נגיד דתי אוקי שכל שבוע נגיד.

ש: הולך למקווה.

אליעד: הלך למקווה אוקי סבבה ואז יום אחד הוא מפסיק להאמין בדת והוא עדיין מרגיש צורך ללכת למקווה אומרים לו "כן אבל אתה לא דתי למה אתה הולך למקווה", עכשיו נניח נגיד שהוא חווה את זה כמשהו שמציק לו והוא רוצה לטפל בזה בסדר בהנחה שזה המקרה ואז מנסים להבין רגע אבל הוא הלך למקווה בהתחלה כי הוא חשב שיש לו עבירות והוא צריך להיטהר או רוח רע או משהו כזה עכשיו ברגע שאתה מבין שאין בזה היגיון אז למה אתה עושה דבר בלי היגיון הרי אתה לא מאמין.

ש: הוא עדיין מאמין.

אליעד: לא והוא באמת לא מאמין שיש רוחות רעות הוא לא מאמין שיש רוחות רעות.

ש: סתם עשה לו הרגשה טובה זה עשה לו הרגשה טובה והוא ממשיך בה.

אליעד: אבל למה זה עשה לך הרגשה טובה כי חשבת שאתה מגרש רוחות רעות אבל אין עכשיו רוחות רעות.

ש: אסתטיקה לא יודע ניקיון.

אליעד: הוא הלך בפעם הראשונה למקווה כי הוא חשב שזה יגרש רוחות רעות ככה הוא עשה עשר שנים ועכשיו הוא לא מאמין בזה למה הוא ממשיך ללכת זה כמו אנשים נגיד שחזרו "בשאלה" שהם עדיין נשארו דתיים בראש שרים שירי שבת עושים קידוש כל מיני כאלה מה אתה לא מאמין בזה הכל זה דמיון למה שלא תחגוג עוד חגים דמיוניים.

ש: הרגלים דברים מורכבים.

אליעד: לא יש בעיה עם משהו אחר כן.

ש: זה נתן לו יותר מאשר רק הרוחות רעות.

אליעד: אז מה שקורה זה משהו כזה הבן אדם הלך למקווה בפעם הראשונה כדי לגרש את הרוחות רעות ואז באותו יום שהוא הלך למקווה או באותה תקופה הוא האמין שהוא מגרש את הרוחות רעות ואז זה נגיד נתן לו באותו יום נגיד אנרגיה לעבוד להצליח דברים כאלה, אנרגיה להצליח הוא האמין בעצמו שעכשיו יהיה לו טוב זה וזה עשה לו תחושה טובה ואז נצרב לו במוח שללכת למקווה זאת תחושה טובה בלי קשר כבר לרוחות הרעות ולכן הוא המשיך ללכת למקווה גם כשאין רוחות רעות לא בגלל שהוא חשב שיש רוחות רעות אלא בגלל התועלת המשנית.

מה שקורה הרבה פעמים בן אדם לדוגמא, אני אתן דוגמא נגיד בן אדם נגיד הייתה לו תקופה קשה אוקי ויום אחד נגיד בבוקר הוא צחצח שיניים באופן אקראי הוא צחצח בצורה שונה מביום רגיל ואז באותו יום הצליח לו טוב, אוקי ואז הוא אומר לעצמו "רגע מה קרה היום שהצלחתי לא יודע אני חייב לשחזר את זה, לא יודע מה טוב המשחת שיניים" אוקי ואז למחרת הוא אומר "אוקי בא ננסה את זה" ואז זה עבד. עכשיו למה זה עבד מאוד סיבה גם כי הוא האמין שהוא יצליח ואז זה מגדיל את הסיכוי שהוא יצליח כי אז הוא מתאמץ יותר הוא פחות מתייאש וכו' והוא מדבר עם לקוח ובראש כבר יש לו מחשבה שאומרת "הלקוח ירצה כי צחצחתי שיניים וזה אמור להשפיע" ואז זה עובד לו.

ואז מתישהו הוא מבין שזה לא קשור בכלל לצחצוח שיניים והוא עדיין מרגיש צורך לצחצח את השיניים ככה, למה לא בגלל שהוא חושב שהצחצוח שיניים בצורה הספציפית הזאת יעזור לו אלא בגלל שנוצרה לו התניה במוח שכשהוא מצחצח שיניים יש לו יום יותר טוב. אוקי או נגיד כשבן אדם נגיד יש לו איזו אמונה תפלה נגיד שהוא קורא תהילים והוא חושב שזה יעזור לו, בסדר ואז יום אחד אומרים שזה לא נותן כלום והוא עדיין ממשיך לקרוא תהילים למה כי יש לו בראש התניה שכשהוא קורא תהילים ככה זה כאילו זה עושה טוב בלי קשר לסיבה המקורית.

ולכן מה שצריך לעשות הרבה פעמים למצוא לא רק, לפעמים כאילו אומרים אוקי למה בן אדם קורא תהילים כי אלוהים יעזור לו אבל אתה לא מאמין באלוהים אז למה אתה קורא תהילים אבל לפעמים זה בגלל תועלת משנית שיכול להיות שנוצרה לך התניה שכשקוראים תהילים זה יותר טוב, במקור זה היה בגלל שחשבת שאלוהים יעזור לך עכשיו כבר בלי העזרה אתה קורא תהילים מסיבה אחרת. עכשיו גם יש את הדברים האלה גם הפוך נגיד לדוגמא בן אדם היה באיזה בית לא אכל בבוקר ארוחת בוקר חטף סחרחורת באותו בית פעם ראשונה שהוא חטף סחרחורת נכנס להתקף חרדה מזה והייתה לו חרדה יכול להיות, יכול להיות לא אכל נהייתה לו סחרחורת נהיה בלחץ מהסחרחורת חטף התקף חרדה ואז הוא היה בחרדה מהחרדה ואז היה מצב גרוע.

אחר כך מה שקרה הבן אדם אמר "אוקי" הוא לא הבין מה קרה פה בדיוק אז הוא אמר "אוקי אני לא יודע מה קרה מה שאני יודע ששמה חטפתי חרדה" ואז נכנסה לו בראש מחשבה "שמה יש חרדה" ואז מה שקורה עכשיו פעם הבאה שהוא נכנס לאותו בית הוא כבר אומר "רגע זה הולך לקרות לי החרדה" ואז מה שקורה עובדתית שכשהוא נכנס לאותה דלת הוא פותח את הדלת הוא מתחיל לחשוב על להיכנס לבית ומתחילים לו תסמיני חרדה, למה כי הוא מדמיין את מה שקרה לו פעם קודמת הוא אומר "זה הולך לקרות לי עוד פעם כי עובדה שזה קרה שם" ואז מה האמת שהוא באמת מתחיל להרגיש תסמיני חרדה ואז הוא אומר "הנה אתה רואה הוכחה עכשיו אני פה בבית הזה ויש לי תסמיני חרדה".

או בן אדם לדוגמא נגיד בכביש יום אחד נגיד הוא לא היה מרוכז בכביש נגיד הוא כמעט עשה תאונה עכשיו כל פעם כשהוא נוסע באותו כביש יש לו בראש מחשבה "רגע אני הולך לעשות תאונה" ואז הוא בגלל המחשבה עצמה שהוא הולך לעשות תאונה הוא מתחיל לא להתרכז בכביש ואז הוא מרגיש סחרחורת ומה שזה לא יהיה הוא אומר "הנה אני הולך לעשות תאונה" ואז הוא עוד יותר מפחד אחרי כמה פעמים כבר יש לו כבר הוכחה שבכל פעם שהוא היה בכביש יש לו כבר כאילו הוכחות שהוא הולך לעשות תאונה ואז הוא עוד יותר מפחד וכו' והכל התחיל בכלל ממשהו שלא קשור כאילו באופן אקראי קרה איזה משהו ועכשיו זה בכלל בגלל התועלת המשנית או הנזק המשני.

ואיך יוצאים מזה ומה זה אומר חוץ מזה זה אומר עוד דבר זה אומר הבן אדם צריך לחבר את הפעולה שהוא עושה לתכלית הסופית שלה ולא לפעול מתוך הרגל יש שני דברים, איך המוח עובד המוח עושה פעולות ולמוח אין כוח לחשוב כל הזמן מה טוב ומה רע אז הוא אומר "אני כבר רגיל שזה טוב עושים את זה" לא כל הזמן בודק מה טוב ומה רע הוא עושה דברים מתוך הרגל, בן אדם שרוצה לצאת מדבר כזה הוא צריך להגיד "אני לא עושה דברים יותר מתוך הרגל" או "מנסה לא לעשות דברים מתוך הרגל כל פעולה אני רוצה להיות בטוח מה התוצאה שהיא מביאה לי" ואז ממילא זה מנתק את הדברים שבן אדם עושה בגלל תועלות שבעבר הגיעו מסיבות מסוימות.

נגיד לדוגמא אנשים נגיד בחרו ביבי פעם ראשונה כי חשבו נגיד שיהיה להם טוב אוקי עכשיו הם בוחרים ביבי כי הם רגילים לבחור...
יהדות תורה מצוות אלוהים הבנה אמיתית תסמינים של התקפי חרדה חיוביות הפנימיות מקובל חברתית להציג חייב זיהוי לא יודע למה ללא סיבה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיבית קומפולסיבית אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להפסיק איך להפסיק לעשן איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בהתנהגות טורדנית איך לטפל בהתנהגות כפייתית גמילה מעישון הגיוני היגיון הפסקת עישון הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעת התנהגות כפייתית התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות טורדניות טיפולי טיפולים טירדה טקסים טקסים לא הגיוניים טרדות טרוד כפייתיות כפייתית לא הגיוני להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק להפסיק לעשן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לעשן מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות פולשניות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון סובל מהפרעה טורדנית סיגריה סיגריות עישון עישון סיגריות שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות שיטות טיפוליות ב ocd
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
... מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית מהי מחשבה טורדנית ולמה היא מציקה לנו? מחשבות מטרידות, או מחשבות טורדניות, הן מחשבות שחוזרות על עצמן שוב ... האמיתית שבה אנו נמצאים, וגורמות לנו לחוש תחושות של חרדה, פחד או אי נוחות. לפי אליעד, מחשבה טורדנית היא מחשבה שמגיעה באופן חוזר ונשנה ... לדוגמה, אם אדם מדמיין כל הזמן שהבית שלו נשרף, אף שהבית כלל לא עולה באש במציאות, זוהי מחשבה טורדנית. לעומת זאת, אם הוא רואה את ביתו עולה באש באופן ממשי, זו אינה מחשבה טורדנית אלא תגובה למצב אמיתי. למה מחשבות טורדניות מטרידות אותנו? מחשבות טורדניות מציקות לנו בעיקר כי הן גורמות לנו ... גורמת לתחושת מצוקה, כיוון שהוא לא מעוניין שיפטרו אותו, והוא מפחד מכך. המחשבה הופכת לטורדנית כאשר היא מופיעה שוב ושוב ללא הצדקה מציאותית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? אליעד מסביר שישנן שתי אסטרטגיות מרכזיות להתמודדות עם מחשבה טורדנית: אסטרטגיה ראשונה - בדיקת האמת: ... אסטרטגיה שנייה - נטרול הפחד דרך השוויון: אפשר להגיד לא אכפת לי אם זה יקרה. לדוגמה, אם המחשבה הטורדנית היא אולי יפטרו אותי, אפשר לומר אז ... כוח המחשבה עליו. איך עוזרת לנו התנהלות יומיומית מול האמת? אליעד מדגיש שהתמודדות יעילה עם מחשבות טורדניות מחייבת אותנו להתנהל ביומיום בצורה ... כאשר אנחנו מדייקים בהתנהלות שלנו ולא מגזימים או מנפחים מצבים, קל לנו יותר להבחין ולנטרל מחשבות טורדניות כשמופיעות, כי אנחנו מורגלים יותר להבחין באמת. למשל, אם אדם רגיל להגזים בתיאורים שלו, הוא יתקשה יותר להתמודד עם מחשבות טורדניות כשהן מופיעות, כי הוא כבר רגיל לעיוות האמת. מה עושים כשמפחדים לפגוע באחרים? כשעולה פחד טורדני לפגוע באנשים אחרים, אליעד ממליץ לברר שני ... ההבנה שהערך שלנו לא תלוי בחכמה, הצלחה או דעות של אחרים, אנחנו יכולים להשתחרר באמת מכל מחשבה טורדנית, פחד או חרדה. השחרור מגיע כשאנחנו מוכנים לאהוב את עצמנו בלי תנאים וללא צורך באישור או קבלה חיצונית. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? איך להפסיק לפחד לפגוע באחרים? מה ...
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית? למה המוח מייצר מחשבות טורדניות לא הגיוניות? לפעמים אדם חושב מחשבה שמטרידה אותו, אך המחשבה עצמה הגיונית, ולכן הוא מבין מדוע הוא מוטרד ואינו מייחס לכך בעיה מיוחדת. ... הוא לא מצליח להיפטר מהן, למרות שהוא יודע שאין בהן היגיון. במקרה כזה, השאלה המתבקשת היא למה המוח מייצר בכלל מחשבה טורדנית, ואיך זה קורה שהאדם חושב מחשבה שהוא עצמו יודע שהיא אינה הגיונית, ובכל זאת לא מסוגל להפסיק. מה גורם לאדם להמשיך לחשוב מחשבה טורדנית לא הגיונית? קיימות סיבות רבות להופעת מחשבות טורדניות, אך סיבה מרכזית נוספת שאליעד מציג כאן היא שלפעמים, המחשבה הטורדנית עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא רק סימפטום לבעיה אחרת עמוקה יותר, שקשורה באופן שבו האדם מתייחס למחשבות שלו. מה זאת אומרת? לדוגמה, אדם ... וידא בפועל שנעל את הדלת. לכאורה זה נראה לא הגיוני, כי אם הוא בדק ונעל, מדוע המחשבה עדיין טורדת אותו? האם המחשבה הטורדנית באמת נגרמת בגלל הספק עצמו? לעיתים קרובות, לא מדובר באמת בשאלה אם הדלת נעולה או לא נעולה. בפועל, ייתכן מאוד שהאדם מוטרד ממחשבה עמוקה ... בטוח אם הוא נעל דלת שנעל בפועל, אולי הוא לא נורמלי או משהו לא בסדר איתו. החשש הזה גורם לו להמשיך לחשוב את המחשבה הטורדנית. איך מחשבות על המחשבה הטורדנית מחזקות אותה? כאשר אדם חושב מחשבה טורדנית, הוא כמעט תמיד חושב עליה מחשבות נוספות, כגון האם אני שפוי?, האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי?, אולי יש לי בעיה רצינית?. מחשבות אלו מייצרות אצל האדם חרדה נוספת, ובכך מחזקות את המחשבה הטורדנית הראשונה. ככל שהאדם מנסה להיאבק במחשבה הטורדנית או להבין למה היא לא הגיונית, הוא ממשיך להזין אותה באנרגיה נוספת ומגביר אותה. דוגמה מפורטת למחשבה טורדנית על נעילת דלת לדוגמה, אדם מתמודד בכל בוקר עם המחשבה נעלתי את הדלת או לא?. הוא יודע שהוא סגר אותה, אבל עדיין המחשבה חוזרת שוב ושוב. כאשר ... אז אולי יש לי בעיה בזיכרון או בשפיות שלי. הפחד הזה מכך שאינו שפוי או שהזיכרון שלו לקוי הוא הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית . איך תת - המודע משתמש במחשבה טורדנית? המוח, ובפרט התת - מודע, עשוי להשתמש במחשבה הטורדנית כדרך לבדוק או לחקור סוגיות עמוקות יותר שהאדם מוטרד מהן. לדוגמה, התת - מודע מייצר את הדילמה של נעילת הדלת כדי לאפשר לאדם להתעסק ולחקור ... ישאל את עצמו ישירות אם הוא סומך על הזיכרון שלו, התת - מודע מייצר לו סיטואציה יומיומית, כביכול פשוטה, אך טורדנית, כדי שדרכה הוא יוכל לבדוק את שאלת האמון שלו בעצמו. כלומר, הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית היא לעיתים קרובות מחשבה אחרת, עמוקה יותר, שהאדם חושב על עצמו, כגון האם אני שפוי? או האם הזיכרון שלי אמין?. החשש האמיתי הזה, שיכול להיות אפילו נסתר מהאדם עצמו, הוא זה שמפעיל את המנגנון הטורדני, כי המוח מנסה לברר את החשש העמוק באמצעות יצירת סיטואציה שנראית כביכול תמימה. איך מטפלים במחשבה טורדנית באופן נכון? הדרך לטיפול נכון במחשבה הטורדנית אינה רק להתמודד עם השאלה החיצונית עצמה, כגון האם הדלת נעולה?, אלא להבין מהי המחשבה העמוקה יותר שמסתתרת מאחוריה, ולטפל במחשבה השנייה ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. ... על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו ... לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של ... של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד עם ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 אפשרויות לסיפוק צרכים רגשיים עי העבודה. 1 - העבודה ... אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. אל תעצור כאן. נסה להבין מדוע הוא אינו רוצה לשוב הביתה. גם כאן אל תעצור בכך שהוא ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ברצון של האדם. אם לא היה לאדם את הרצון לעשות אותן הוא לא היה עושה אותן. רצון יוצר אחריו פעולה. אין לאדם אפשרות שלא לעשות את מה שהוא רוצה, ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות ... את הסיבה הראשונה שבגללה הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. ... אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... כזה לדוגמא, האדם לא באמת נותן מענה לרצון שלו לאכול יותר. כי הוא מאזן אותו ולא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם כוחות שונים שכל אחד מהם מושך אותו לכיוון אחר, במקרה כזה גם אם האדם חי באיזון כלפי חוץ, הרי שטוב יותר יהיה אם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טורדנות מחשבתית, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טורדנות מחשבתית, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי, הדרכה, קאוצינג בנושאי טורדנות מחשבתית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 07:26:25 - wesi1