אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אובססיות ✔שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
מהן השיטות הטיפוליות ב - OCD ומהם הכלים להתמודד עם מחשבות טורדניות והתנהגויות כפייתיות?

הפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD) כוללת התנהגויות חזרתיות וטקסים לא הגיוניים שהאדם מתקשה לשלוט בהם, וכוללת מחשבות טורדניות (פולשניות). אליעד כהן מציע גישה טיפולית שמבוססת על הבנת המניעים שמובילים את האדם לבצע פעולות מסוימות, גם כשאלו אינן הגיוניות. בהנחות אלו, הוא מציע איך לעזור למטופל להבין את מניעיו ולהתמודד עם התנהגויות לא רצויות.

כיצד מתחילים להתמודד עם התנהגות טורדנית או כפייתית? בשיחה עם אדם שיש לו התנהגות שאינה הגיונית, השאלה הראשונה היא למה הוא מבצע את ההתנהגות הזו. למשל, אדם שמעשן ורוצה להפסיק, אך לא מבין למה הוא מעשן, חשוב לשאול אותו על התועלת שהוא רואה בעישון. כאשר התשובה היא "לא יודע" או "בלי היגיון", אליעד מציע להסביר לו שאין פעולה שאין לה היגיון. כל פעולה, גם אם היא נתפסת כחסרת היגיון, נעשית מתוך מניע מסוים, אם מודע ואם לא מודע.

במקרה שמישהו טוען שהוא עושה משהו "בלי היגיון", אליעד מציע להציג לו את השאלה מה ההיגיון שמאחורי הפעולה. לדוגמה, אם אדם אומר "אני מעשן בלי היגיון", יש להדגים לו ששום פעולה לא נעשית בלי היגיון, ויש תמיד סיבה שמובילה להתנהגות. אם אין תשובה ברורה, אליעד ממליץ להראות איך הפעולה נשלטת על ידי מניע מנטלי או רגשי. במילים אחרות, יש להראות לאדם שהוא לא עושה את הדבר בלי סיבה, אלא כי הוא מאמין שזה טוב עבורו, גם אם הסיבה היא לא בהכרח הגיונית.

אם האדם לא מצליח להסביר את הסיבה, אליעד מציע לבחון את הסיבות הלא נכונות שהוא מביא, ולשלול אותן אחת אחרי השנייה. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא מפחד מג'וקים "בגלל איך שהם נראים", יש להראות לו שזה לא הגיוני כי ההופעה של הג'וק לא מסכנת אותו, ואז האדם מבין שהפחד הוא לא בגלל איך שהם נראים אלא ממניע אחר. כל שלב בתהליך כולל חקירה של כל תשובה שמביא המטופל עד שמצליחים לחשוף את המניע האמיתי.

שיטה נוספת שואל אליעד היא לשלול את הסיבות הלא נכונות ולהתמקד בסיבות שיכולות להיות נכונות. כל סיבה לא נכונה שנשללת מאפשרת לאדם להגיע לתשובה האמיתית, לפעמים מדובר בסיבות משניות, כמו התניה שנוצרה במוח בעקבות חוויות עבר.

אליעד מציין דוגמה של אדם שנכנס למקווה מתוך אמונה דתית כדי להיטהר, אבל כשהוא מאבד את האמונה הוא נשאר עם ההתנהגות הזו. לעיתים, התנהגויות כאלה מתקיימות לא מתוך אמונה אלא מתוך תחושת הרגל או תחושת תועלת משנית שנוצרה. כך, גם אם הפעולה אינה הגיונית או אינה תואמת את אמונתו החדשה, האדם ממשיך בה מתוך התניה מסוימת.

אליעד...
איך ניתן לטפל בהתנהגויות כפייתיות, טקסים לא הגיוניים ומחשבות טורדניות?

הסיפור שמציג אליעד כהן מתאר סיטואציות בהן אדם מבצע התנהגויות טורדניות או לא הגיוניות, אך לא תמיד יודע להסביר את מניעיהם. לדוגמה, אדם שמעשן אך אינו מבין את הסיבה לכך, או אדם שמרגיש צורך לפתח הרגלים שמנוגדים להיגיון. המפתח לפתרון הבעיה, לפי אליעד, הוא להבין שההתנהגויות של האדם לא נעשות "בלי היגיון". כל פעולה, גם אם נדמה שהיא נעשית בלי סיבה, נעשית מתוך מניע נסתר, ותפקיד המטפל הוא לחשוף את המניע הזה.

בהתחלה, אליעד מציע לשאול את האדם מדוע הוא עושה את הפעולה, ובמקרה שהוא אומר "בלי היגיון" או "לא יודע", יש להראות לו שאין פעולה שנעשית באמת ללא היגיון. ההיגיון הזה יכול להיות תוצאה של מניעים תת - הכרתיים שהוא לא מודע להם, ולכן כל פעילות, גם אם היא נראית אובססיבית או כפייתית, היא למעשה נשלטת על ידי מחשבה או רגש כלשהו.

כאשר אדם מציין שהוא עושה משהו "בלי היגיון", אליעד מציע לתקוף את התשובה הזאת מהזווית של הצגת מניעים נוספים. למשל, אם אדם אומר שהוא עושה את הפעולה כי "זה מה שעושים", יש להוכיח לו שגם התנהגות כזאת אינה אקראית, אלא יש לה סיבה שהיא קשורה למחשבה או תחושה מסוימת. אם לא מצליחים לחשוף את המניע המודע, יש להתחיל לבחון את המניעים הלא מודעים והלא נכונים שייתכן שהאדם מאמין בהם.

איך להתמודד עם סיבות לא נכונות שמובילות להתנהגות?

השלב הבא בטיפול הוא להבין שלפעמים האדם ימצא סיבות שקריות להתנהגותו. לדוגמה, אם אדם טוען שהוא מעשן "כדי להירגע", אך הוא לא באמת יודע למה הוא מעשן, יש לשאול אותו האם הוא חושב שזה באמת עוזר לו להירגע, ולגלות אם מדובר בהסבר שהוא המציא לעצמו כי הוא לא יודע לתת תשובה אחרת. אליעד מסביר שמטופל שיחשוב על הסיבות הלא נכונות ויבין שהן שקריות, יוכל להימנע מלהיעצר בתשובות השגויות הללו ולזכות בהבנה אמיתית של המניע ההתנהגותי.

בהמשך, הוא מספק דוגמה של אדם שמפחד מג'וקים. ראשית, האדם מציין כי הוא מפחד מהם "כי הם נראים ככה". אבל, כשבוחנים את המחשבה הזאת, נגלה שהיא לא הגיונית - למה צריך לפחד בדיוק מההופעה של ג'וק אם הוא לא מסוכן? ההיגיון שנמצא כאן הוא שהאדם לא מפחד רק מההופעה של הג'וק אלא שזאת אובססיה המובילה אותו להימנע ממגע עימם, אף שהפחד הזה לא בהכרח מבוסס על סיבה ממשית.

הסיבות המשניות להתנהגות אובססיבית

בהתנהגויות טורדניות כמו OCD, אליעד מסביר שהאדם לא תמיד עושה פעולה כיוון שהיא נראית לו הגיונית, אלא בגלל תועלת משנית שהתפתחה לאורך הזמן. לדוגמה, אדם דתי שנכנס למקווה מתוך אמונה כי הדבר יגרום לו להיטהר עשוי להמשיך לפקוד את המקום גם אם הוא כבר לא מאמין בדברים האלה. התועלת שהוא חווה מכך היא תחושת ניקיון או תחושה נפשית חיובית - תועלת שנוצרה משימוש חוזר במנהג, ולא מההיגיון הפנימי שבו התחיל אותו.

אליעד מדגים את התהליך עם דוגמה נוספת - אדם שעבר תקופה קשה ויום אחד צחצח שיניים בצורה שונה והצליח לאחר...
עכשיו יש מצבים שמישהו יש לו משהו שמטריד אותו ואז שואלים אותו למה זה מטריד אותך והוא לא יודע למה זה מטריד אותו יש לו איזה התנהגות משהו שהוא רוצה להפסיק נגיד הוא מעשן והוא רוצה להפסיק נגיד לעשן, אוקי ואז שואלים אותו למה אתה מעשן מה הטוב שיוצא לך מזה הוא אומר לא יודע אוקי.

ש: זה מטריד אותו.

אליעד: כן והוא רוצה להפסיק, "למה אתה מעשן? לא יודע בלי היגיון" אז קודם כל כשמישהו אומר בלי היגיון אומרים לו מסבירים לו "אתה רובוט לא רק רובוט עושה דברים בלי היגיון ואם באמת היית עושה בלי היגיון היית עושה עוד דברים אחרים בלי היגיון למה דווקא אתה עושה את זה בלי היגיון" אם בן אדם אומר "אני עושה דברים בלי היגיון" אומרים לו "אז למה דווקא את הפעולה הזאת אתה עושה בלי היגיון אין עוד פעולות נוספות" אז קודם כל משכנעים אותו שמה שהוא עושה זה עם היגיון.

ש: רגע לא הבנתי את זה.

אליעד: עכשיו אתה בא למישהו שעושה משהו אתה אומר לו למה אתה עושה את זה הוא אומר לך לא יודע אני עושה את זה בלי היגיון אז יש כמה דרכים להראות לו שהוא עושה את זה עם היגיון.

ש: איך זה עובד?

אליעד: אומרים לו דרך אחת מי עושה דברים בלי היגיון רובוט, עכשיו מי עוד עושה דברים בלי היגיון משוגע "אתה משוגע? לא אני לא משוגע" נגיד שהוא יגיד לך "אני משוגע בזה" נגיד "אוקי אז למה דווקא בזה בוא נמצא את ההיגיון למה אתה משוגע דווקא בזה" זה כמו לדחוף היגיון לאין היגיון נגיד לו "אם באמת היית פועל בלי היגיון אז למה דווקא את זה למה שאר הדברים אתה עושה בצורה הגיונית" ומצד האמת אף אחד בעולם לא עושה דברים בלי היגיון גם משוגע בבית משוגעים הוא לא עושה דברים בלי היגיון, הוכחה נניח שזאת הוכחה שעובדה שזה רק בתחום מסוים.

הישות היחידה בעולם שעושה דברים בלי היגיון זה רובוט רובוט פועל בלי שום היגיון הוא עושה כי ככה אמרו לו כי ככה נראה לו וזהו, כל בן אדם שיש לו בחירה יש לו איזה היגיון אוקי.

ש: גם אלוהים.

ש: לא אכפת לי עכשיו הלאה, אוקי עכשיו אז ככה אז כאשר רוצים לעזור למישהו שעושה התנהגות לא הגיונית לפעמים לא יודעים מה הסיבה שהוא עושה את זה מה הטוב שהוא חושב שיכול לצאת לו מזה וגם פה יש צריך לחדד יש מה הטוב שיוצא לו מזה ויש מה הטוב שהוא חושב שיכול לצאת לו מזה לפני שהוא עשה את זה, אם אתה שואל אותו "מה יוצא לך מזה טוב? כלום" מה הטוב שחשבת שיצא לך מזה לפני שעשית את זה זאת השאלה.

אוקי ואז מה שאני רוצה לחדש פה בעניין שאמרנו את זה הרבה מאוד פעמים ונגיד את זה בצורה שונה שלפעמים אם לא יודעים מה הסיבה שבגלל בן אדם עושה את מה שהוא עושה מה שצריך לעשות זה לעזור לו להבין מה בטוח לא הסיבה זה הכל, כאילו אחד הדברים שתוקעים את הבן אדם מלמצוא מה הסיבה האמיתית שבגללה הוא עושה את הדברים זה בגלל שבראש שלו יש לו סיבות שקריות למה הוא עושה את הדברים ואם אתה תשלול לו את השקריות והוא יהיה בטוח שהשקריות הן שקריות והוא לא יחשוב עליהן יותר אז יקפוץ לו האמיתי.

בן אדם יש לו התנהגות שהוא עושה "למה אתה עושה את זה" ואז הוא מביא תשובה לא נכונה, למה הוא מביא תשובה לא נכונה כי הוא לא יודע מה הנכונה אז הוא אומר "טוב אני חייב איזו תשובה בוא נביא איזו תשובה לא נכונה, אתה יודע אני עושה את זה בגלל x" וזה לא קשור ל - x. מה שאני מנסה לחדד או לחדש זה שחלק מהטיפול אם לא יודעים מה הסיבה האמיתית זה לשלול את כל הסיבות הלא אמיתיות ושהבן אדם יהיה בטוח שהסיבות האחרות הן לא אמיתיות עד שהוא יגיע למצב שהוא יגיד אני לא יודע כי אם הוא עדיין ממשיך לחשוב על הסיבות הלא אמיתיות שהן האמיתיות יש בעיה חייב לשלול את הסיבות הלא אמיתיות. אוקי עכשיו בוא נוסיף עוד משהו בנושא, זה הבנו את זה אתה הבנת את העניין?

ש: אפשר להמחיש את זה?

אליעד: כן מה אתה רוצה להגיד?

ש: לא אתה יכול להמחיש את זה.

אליעד: בן אדם מפחד מג'וקים.

ש: כי אני יכול לעלות על אלף סיבות כאילו.

אליעד: אתה פה הלאה, בן אדם מפחד מג'וקים "למה אתה מפחד מג'וקים? בגלל איך שהם נראים" עכשיו הוא באמת מאמין שהוא מפחד מג'וקים בגלל איך שהם נראים ואז אומרים לו "כן אבל מה זה משנה איך הם נראים" ואז הוא אומר "טוב אני לא יודע אם זה בגלל זה יכול להיות שזה לא בגלל זה, טוב אז מה הסיבה? לא יודע" למה כי בראש שלו הוא עדיין בורח "כן אבל אולי זה בגלל איך שהם נראים" אתה אומר שזה בגלל איך שהם נראים בא נבדוק אם זאת אמת או לא אמת וצריך או להיות בטוחים שזאת האמת או להיות בטוחים שזאת לא האמת או להיות בטוחים שזאת חצי אמת אבל אין מצב "אני לא יודע אם זה בגלל זה בוא נחפש סיבה אחרת".

כי אז המוח כל הזמן כשהוא אומר לא יודע מה התשובה "טוב זה בגלל איך שהם נראים" אתה אומר שזה בגלל איך שהם נראים תסביר מה הבעיה שלך באיך שהם נראים עד שתגיד תהיה בטוח שזה לא בגלל איך שהם נראים אתה צריך להיות בטוח שזה לא איך שהם נראים, חייב להיות בטוח שזה לא בגלל איך שהם נראים אוקי ואז הוא מביא תשובה אחרת "טוב כי הם חיים בביוב" אוקי אז אתה אומר לו "כן אבל אתה יודע גם עכברים חיים בביוב ואתה לא מפחד מעכברים במעבדה בבית הספר ליטפת אותם" ואז הוא אומר "טוב אז זה לא בגלל זה, אז בגלל מה זה? לא יודע" אבל בתת מודע הוא חוזר ל - "כן זה בגלל שהם חיים בביוב" אדוני חייבים לדעת מה האמת אין פה בערך.

מבחינתי להתמקד בלשלול את האפשרות הלא נכונה זה לא פחות חשוב מלמצוא את האפשרות הנכונה ורק כששוללים הרבה פעמים רק כששוללים את הלא נכון רק אז קופץ הנכון וכמו שאמר רבי נחמן אם תדע מה זה לא אז בסוף תדע מה זה כן מעצמו, כשיש לך בעיה אם תשלול את כל האופציות הלא נכונות יקפוץ לך הנכון.

ש: הלא נכון אתה מוותר הלא נכון אתה שולל אותו.

אליעד: כן עכשיו עוד דבר לנושא של טיפול ב - OCD בהתנהגות כפייתית לא הגיונית עוד דבר הרבה פעמים בן אדם עושה פעולה שהוא חושב שהיא לא הגיונית כי היא מביאה לו תועלת משנית בדרך עקיפה מה לדוגמה נגיד בן אדם נניח דתי, לא בוא ניתן דוגמה אחרת נגיד אחר כך נביא עוד דוגמאות נגיד בן אדם נגיד דתי אוקי שכל שבוע נגיד.

ש: הולך למקווה.

אליעד: הלך למקווה אוקי סבבה ואז יום אחד הוא מפסיק להאמין בדת והוא עדיין מרגיש צורך ללכת למקווה אומרים לו "כן אבל אתה לא דתי למה אתה הולך למקווה", עכשיו נניח נגיד שהוא חווה את זה כמשהו שמציק לו והוא רוצה לטפל בזה בסדר בהנחה שזה המקרה ואז מנסים להבין רגע אבל הוא הלך למקווה בהתחלה כי הוא חשב שיש לו עבירות והוא צריך להיטהר או רוח רע או משהו כזה עכשיו ברגע שאתה מבין שאין בזה היגיון אז למה אתה עושה דבר בלי היגיון הרי אתה לא מאמין.

ש: הוא עדיין מאמין.

אליעד: לא והוא באמת לא מאמין שיש רוחות רעות הוא לא מאמין שיש רוחות רעות.

ש: סתם עשה לו הרגשה טובה זה עשה לו הרגשה טובה והוא ממשיך בה.

אליעד: אבל למה זה עשה לך הרגשה טובה כי חשבת שאתה מגרש רוחות רעות אבל אין עכשיו רוחות רעות.

ש: אסתטיקה לא יודע ניקיון.

אליעד: הוא הלך בפעם הראשונה למקווה כי הוא חשב שזה יגרש רוחות רעות ככה הוא עשה עשר שנים ועכשיו הוא לא מאמין בזה למה הוא ממשיך ללכת זה כמו אנשים נגיד שחזרו "בשאלה" שהם עדיין נשארו דתיים בראש שרים שירי שבת עושים קידוש כל מיני כאלה מה אתה לא מאמין בזה הכל זה דמיון למה שלא תחגוג עוד חגים דמיוניים.

ש: הרגלים דברים מורכבים.

אליעד: לא יש בעיה עם משהו אחר כן.

ש: זה נתן לו יותר מאשר רק הרוחות רעות.

אליעד: אז מה שקורה זה משהו כזה הבן אדם הלך למקווה בפעם הראשונה כדי לגרש את הרוחות רעות ואז באותו יום שהוא הלך למקווה או באותה תקופה הוא האמין שהוא מגרש את הרוחות רעות ואז זה נגיד נתן לו באותו יום נגיד אנרגיה לעבוד להצליח דברים כאלה, אנרגיה להצליח הוא האמין בעצמו שעכשיו יהיה לו טוב זה וזה עשה לו תחושה טובה ואז נצרב לו במוח שללכת למקווה זאת תחושה טובה בלי קשר כבר לרוחות הרעות ולכן הוא המשיך ללכת למקווה גם כשאין רוחות רעות לא בגלל שהוא חשב שיש רוחות רעות אלא בגלל התועלת המשנית.

מה שקורה הרבה פעמים בן אדם לדוגמה, אני אתן דוגמה נגיד בן אדם נגיד הייתה לו תקופה קשה אוקי ויום אחד נגיד בבוקר הוא צחצח שיניים באופן אקראי הוא צחצח בצורה שונה מביום רגיל ואז באותו יום הצליח לו טוב, אוקי ואז הוא אומר לעצמו "רגע מה קרה היום שהצלחתי לא יודע אני חייב לשחזר את זה, לא יודע מה טוב המשחת שיניים" אוקי ואז למחרת הוא אומר "אוקי בא ננסה את זה" ואז זה עבד. עכשיו למה זה עבד מאוד סיבה גם כי הוא האמין שהוא יצליח ואז זה מגדיל את הסיכוי שהוא יצליח כי אז הוא מתאמץ יותר הוא פחות מתייאש וכו' והוא מדבר עם לקוח ובראש כבר יש לו מחשבה שאומרת "הלקוח ירצה כי צחצחתי שיניים וזה אמור להשפיע" ואז זה עובד לו.

ואז מתישהו הוא מבין שזה לא קשור בכלל לצחצוח שיניים והוא עדיין מרגיש צורך לצחצח את השיניים ככה, למה לא בגלל שהוא חושב שהצחצוח שיניים בצורה הספציפית הזאת יעזור לו אלא בגלל שנוצרה לו התניה במוח שכשהוא מצחצח שיניים יש לו יום יותר טוב. אוקי או נגיד כשבן אדם נגיד יש לו איזו אמונה תפלה נגיד שהוא קורא תהילים והוא חושב שזה יעזור לו, בסדר ואז יום אחד אומרים שזה לא נותן כלום והוא עדיין ממשיך לקרוא תהילים למה כי יש לו בראש התניה שכשהוא קורא תהילים ככה זה כאילו זה עושה טוב בלי קשר לסיבה המקורית.

ולכן מה שצריך לעשות הרבה פעמים למצוא לא רק, לפעמים כאילו אומרים אוקי למה בן אדם קורא תהילים כי אלוהים יעזור לו אבל אתה לא מאמין באלוהים אז למה אתה קורא תהילים אבל לפעמים זה בגלל תועלת משנית שיכול להיות שנוצרה לך התניה שכשקוראים תהילים זה יותר טוב, במקור זה היה בגלל שחשבת שאלוהים יעזור לך עכשיו כבר בלי העזרה אתה קורא תהילים מסיבה אחרת. עכשיו גם יש את הדברים האלה גם הפוך נגיד לדוגמה בן אדם היה באיזה בית לא אכל בבוקר ארוחת בוקר חטף סחרחורת באותו בית פעם ראשונה שהוא חטף סחרחורת נכנס להתקף חרדה מזה והייתה לו חרדה יכול להיות, יכול להיות לא אכל נהייתה לו סחרחורת נהיה בלחץ מהסחרחורת חטף התקף חרדה ואז הוא היה בחרדה מהחרדה ואז היה מצב גרוע.

אחר כך מה שקרה הבן אדם אמר "אוקי" הוא לא הבין מה קרה פה בדיוק אז הוא אמר "אוקי אני לא יודע מה קרה מה שאני יודע ששמה חטפתי חרדה" ואז נכנסה לו בראש מחשבה "שמה יש חרדה" ואז מה שקורה עכשיו פעם הבאה שהוא נכנס לאותו בית הוא כבר אומר "רגע זה הולך לקרות לי החרדה" ואז מה שקורה עובדתית שכשהוא נכנס לאותה דלת הוא פותח את הדלת הוא מתחיל לחשוב על להיכנס לבית ומתחילים לו תסמיני חרדה, למה כי הוא מדמיין את מה שקרה לו פעם קודמת הוא אומר "זה הולך לקרות לי עוד פעם כי עובדה שזה קרה שם" ואז מה האמת שהוא באמת מתחיל להרגיש תסמיני חרדה ואז הוא אומר "הנה אתה רואה הוכחה עכשיו אני פה בבית הזה ויש לי תסמיני חרדה".

או בן אדם לדוגמה נגיד בכביש יום אחד נגיד הוא לא היה מרוכז בכביש נגיד הוא כמעט עשה תאונה עכשיו כל פעם כשהוא נוסע באותו כביש יש לו בראש מחשבה "רגע אני הולך לעשות תאונה" ואז הוא בגלל המחשבה עצמה שהוא הולך לעשות תאונה הוא מתחיל לא להתרכז בכביש ואז הוא מרגיש סחרחורת ומה שזה לא יהיה הוא אומר "הנה אני הולך לעשות תאונה" ואז הוא עוד יותר מפחד אחרי כמה פעמים כבר יש לו כבר הוכחה שבכל פעם שהוא היה בכביש יש לו כבר כאילו הוכחות שהוא הולך לעשות תאונה ואז הוא עוד יותר מפחד וכו' והכל התחיל בכלל ממשהו שלא קשור כאילו באופן אקראי קרה איזה משהו ועכשיו זה בכלל בגלל התועלת המשנית או הנזק המשני.

ואיך יוצאים מזה ומה זה אומר חוץ מזה זה אומר עוד דבר זה אומר הבן אדם צריך לחבר את הפעולה שהוא עושה לתכלית הסופית שלה ולא לפעול מתוך הרגל יש שני דברים, איך המוח עובד המוח עושה פעולות ולמוח אין כוח לחשוב כל הזמן מה טוב ומה רע אז הוא אומר "אני כבר רגיל שזה טוב עושים את זה" לא כל הזמן בודק מה טוב ומה רע הוא עושה דברים מתוך הרגל, בן אדם שרוצה לצאת מדבר כזה הוא צריך להגיד "אני לא עושה דברים יותר מתוך הרגל" או "מנסה לא לעשות דברים מתוך הרגל כל פעולה אני רוצה להיות בטוח מה התוצאה שהיא מביאה לי" ואז ממילא זה מנתק את הדברים שבן אדם עושה בגלל תועלות שבעבר הגיעו מסיבות מסוימות.

נגיד לדוגמה אנשים נגיד בחרו ביבי פעם ראשונה כי חשבו נגיד שיהיה להם טוב אוקי עכשיו הם בוחרים ביבי כי הם רגילים לבחור...
למה הוא מעשן נפשית כדי להירגע משוגע אלוהים עישון תסמינים להתקפי חרדה חיוביות נחמן הרגשה זיכרון obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיבית קומפולסיבית אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להפסיק איך להפסיק לעשן איך לטפל איך לטפל בהתנהגות טורדנית איך לטפל בהתנהגות כפייתית גמילה מעישון הגיוני היגיון הפסקת עישון הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעת התנהגות כפייתית התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות טורדניות טיפולי טיפולים טירדה טקסים טקסים לא הגיוניים טרדות טרוד כפייתיות להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק להפסיק לעשן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לעשן מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות פולשניות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון סובל מהפרעה טורדנית סיגריה סיגריות עישון עישון סיגריות שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות שיטות טיפוליות ב ocd
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את הסיבה שבגללה הוא חוזר על הפעולה הזאת. ובנוסף, האדם חושב שהפעולה הזאת היא מיותרת, גוזלת ממנו משאבים מיותרים, ואפילו גורמת לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה. ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. זא כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, אז האדם לא יתלונן עליה. ואדרבה, האדם יהיה מרוצה מכך שיש לו אינסטינקטים טובים, וטבע שני טוב וכיוב. אבל ברגע שהאדם לא מרוצה מאותה התנהגות, אז היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה. זא, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה אובססיבית או לא אובססיבית. התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ההתנהגות שלו. האם הוא מפרש אותה כהתנהגות ... הוא חושב, שההתנהגות הזאת, גורמת לו לנזק? וכיוב. כי כל התנהגות באשר היא, היא בפני עצמה, היא אינה טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות הפרעת התנהגות אובססיה וכיוב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה. ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה האדם חושב, שהוא בוחר בבחירה חופשית, ... כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות ... כהפרעת אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים אוהב את עצמו, בלי שום תנאים וכיוב, הרי שהאדם היה אולי מודע לכך שיש לו אובססיות וכיוב, אך הוא לא היה סובל מהן, אלא היה מקבל אותן באהבה. כך שעיקר הבעיה האמיתית של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם. ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה לעשות. זא כל עשייה של האדם, מתחילה ... על דברים שהאדם עושה אותם. ומה שגורם לאדם לעשות איזה דבר, הוא בעצם הרצון העצמי שלו עצמו. ומי שחושב שהרצון העצמי שלו, משרת את המטרות שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות התמכרויות וכיוב. אבל מי שחושב שהרצון העצמי שלו, לא משרת את המטרות שלו. דהיינו, מי שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא ... אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, שבו זמנית, האדם גם רוצה עוד רצונות אחרים. כגון לדוגמה להישאר ... אחד שהוא להישאר עם השערות על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם ... כמה דקות, היא דווקא הסבה לו אושר רב. ואם האדם לא היה מפיק כל הנאה שהיא מההתמכרות שלו, הרי שהוא לא היה עושה אותה. ואם באותו הרגע שהאדם רוצה לפעול בצורה אובססיבית, אם באותו הרגע האדם באמת היה חושב, שהדבר שאותו הוא רוצה לעשות, הוא מביא לו יותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה ... הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות אובססיבית, תביא לו יותר תועלת מיידית, מאשר נזק בטווח הרחוק וכיוב. כך שבכל מקרה, האדם תמיד עושה, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש ... הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה. ומי שיעמיק עוד יבין, כי האדם אובססיבי בצורה כמעט מוחלטת, לכך שהרצון שלו יתמלא תמיד. זא האדם אובססיבי לכך שהוא תמיד ירגיש טוב, כמה שיותר טוב. ושהמציאות תהיה כפי מה שהוא רוצה, בכל רגע ורגע, לפי מה שהוא רוצה באותו הרגע. וכל בני האדם בעולם, כולם אובססיביים לכך, שהם ירגישו טוב, שהמציאות תהיה כרצונם, שהם לא יסבלו וכולי. ולאדם יש את הרצון הבסיסי שלו, שהוא הרצון להרגיש טוב. ובנוסף, יש לאדם רצונות שונים, שהאדם חושב שהם אלו שיגרמו לו להרגיש טוב. ובגלל שהאדם אובססיבי להרגיש טוב, אז האדם מחויב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
אובססיות טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן לגורמים עד שהן נעלמות. מה הופך אובססיה להיות כזו? תשובה: חוסר ההיגיון שבה. אם זה הגיוני זה לא אובססיבי. הדרך לפרק אובססיה היא על ידי שמכניסים אותה אל השכל. הדרך היחידה לפרק את השקר, היא על ... שבו, מפרקים אותו מנשקו = מבודדים את השקר מהאמת. ואז השקר נופל מעצמו. ברמה המעשית הדרך להעלים אובססיה, היא על ידי זה שחוקרים את השורש השכלי שלה. גם התנהגות אובססיבית יוצאת מכוח אל הפועל על ידי האדם עצמו. ההתנהגות האובססיבית אינה מתרחשת מעצמה, אלא האדם עצמו הוא זה שעושה את הפעולה עצמה. האדם רוצה לעשות את הפעולה ואז הוא עושה אותה. גם אם זו אובססיה, עדיין האדם הוא זה שבוחר לעשות אותה. כדי לפרק את האובססיה, על האדם להתמקד בשורש שיוצר את ההתנהגות האובססיבית, דהיינו, להתמקד ברצון שלו שמניע אותו לעשות את מה שהוא עושה. על ... את הפעולה. כאשר ישנו רצון מודחק שהאדם מתעלם ממנו, הרצון הזה יוצר התנהגות בלתי ברורה שנחשבת לאובססיבית. אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ולא עושה באובססיה דברים אחרים?! קיימת סיבה שבגללה יש לאדם דווקא את האובססיה הזאת. קיימת סיבה שבגללה האובססיה התחילה דווקא בתקופה כלשהי. קיימת סיבה לכך שהאובססיה היא כפי שהיא ולא בצורה אחרת. על האדם להבין שיש סיבה לאובססיה ועליו לאתר אותה. הדרך לאתר את הסיבה של האובססיה , היא על ידי זה שלא מקבלים אותה כמובנת מאליה, אלא חוקרים את השורש השכלי וההגיוני שלה. אם האובססיה הייתה חסרת היגיון לחלוטין, אז מדוע אין לאותו אדם גם אובססיות אחרות?! מוכרח שיש סיבה מדוע האובססיה כפי שהיא. מה שיוצר את האובססיה זה הרצון של האדם. אם האדם לא היה רוצה הוא לא היה עושה. האדם בוחר לעשות את הפעולה האובססיבית. על האדם לחקור את הרצון שלו ולהגיע לשורש שלו = להבין מנין הרצון עצמו נובע. כאשר האדם מגיע לשורש ולהבנה של הרצון שממנו נובעת האובססיה, באותו הרגע האובססיה כבר אינה
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך תחושה של כפייה וללא בחירה עצמית. כאשר האדם מרגיש שהוא מוכרח לעשות איזה משהו, בלי ... זאת או לא, הרי שיש לאדם סוג של אובססיה. כמו כן, לפעמים, אובססיות והתמכרויות נוצרות, על ידי זה שהאדם מתרגל לעשות איזה דבר (לדוגמה: עישון אכילה לא בריאה וכיוב). עד שההרגל הופך לטבע של האדם, ... הנשאלת היא, כיצד אפשר להיגמל מאובססיות ומהתמכרויות? תשובה: כדי להצליח להיגמל מכל אובססיה והתמכרות, לשם כך על האדם להחזיר לעצמו, את כוח הבחירה החופשית שלו. זא, מאחר שמהותה של האובססיה, היא בכך שהאדם עושה אותה ללא תחושה של בחירה, ממילא זה אומר, כי כדי לשלוט באובססיה, לשם כך יש צורך להחזיר לאדם את יכולת הבחירה שלו. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי כל התנהגות שאותה עושה האדם, יש רק אחת משתי ... הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה האדם, על ידי זה שהוא מוצא את נקודות השליטה שלו במצב. דהיינו, על האדם ... באפשרותו של האדם להתגבר על האובססיה , אם הוא רק ירצה... ...
אובססיות - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות?
אובססיות - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות? וכל אובססיה היא רעה, כי היא יוצרת תלות וסבל, בין האדם לבין הצורה של המציאות. והרצון של האדם שהמציאות תהיה כרצונו, היא האובססיה הכי גדולה בעולם. ובפרט כאשר יש לאדם אובססיה חולנית, שהוא כל הזמן רוצה לשנות את המציאות, בלי שהוא מבין בכלל למה הוא רוצה לשנות אותה, שאז האדם סובל תמיד. אבל יש אובססיה אחת טובה, והיא האובססיה של האדם, אל האמת והמהות שאינה מוגדרת כלל. והאדם סובל תמיד, רק משום שבתוכו הוא אובססיבי, להשיג את האחדות עם המהות האחת. והלחץ הנפשי של האדם, להתאחד עם השלמות של המציאות, בא לידי ביטוי, בכך שהאדם כל הזמן מנסה לשנות את ... משום צורה שהיא, כי הוא רוצה את המהות, שהיא חסרת כל צורה. ומי שהוא פיקח, הוא משיג את האובססיה האמיתית שלו, שהיא שהמציאות תהיה כרצונו תמיד. והוא משיג זאת, על ידי זה שהוא לומד ומבין את המציאות, למה היא כך ולא אחרת. שעל ידי ההבנה, נוצרת אהבה של האדם למציאות. ואז האדם זוכה לממש את האובססיה שלו, להתחבר אל אחדות המציאות, שהיא האני האמיתי של האדם. ואז, כאשר האדם אובססיבי באמת להתחבר לאחדות המציאות, אז על ידי זה הוא יכול להכיל בתוכו גם את האובססיות של העולם הזה, דהיינו, את הרצונות השונים שיש לאדם בעולם הזה, כגון לאכול לא לסבול וכולי. כי בלי שהאדם ממלא את האובססיה האמיתית שלו, שהיא להתאחד עם המציאות, הוא סובל תמיד מהמון אובססיות של שקר, דהיינו, הרצונות שלו. אבל כאשר האדם ממלא את האובססיה שלו, דהיינו, מבין את המציאות ומתאחד איתה, על ידי זה הוא נהנה מכל האובססיות והרצונות של העולם. ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
... Obsessive Compulsive Disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית ... מרגיש שלקחו לו את הבחירה החופשית שלו, ושהוא פועל כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, ... הוא חוזר עליה. וזה יוצר תחושה של תסכול עמוק וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה לכך היא, שטיפול ב ... מתחייב, שמי שיגלה למה באמת הוא עושה את הפעולה בפעם הראשונה, זה ישחרר אותו מביצוע חוזר ונשנה של פעולות מיותרות. והרעיון הוא, שה - ocd והאובססיה, מבטאת את העוצמה ואת החשיבות שהאדם מייחס לביצוע הפעולה בפעם הראשונה ... של ביצוע הפעולה הראשונה, ואז ממילא הוא גם לא יחזור על הפעולה בצורה מיותרת. ובוודאות של 100%, שכל מי שחוזר על פעולות בצורה מיותרת ובצורה אובססיבית, הרי שזה אומר, שאו שכאשר הוא עושה את הפעולה בפעם הראשונה, אז הוא לא ...
שינוי אופי, שינוי התנהגות, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, אובססיות, עצלנות, רגישות יתר, עצבנות יתר, רגזנות יתר, ריצוי אחרים, לרצות אחרים, בעיות התנהגות, קושי להחליט, להיות שלם עם החלטה בחוסר וודאות, לא מצליח להחליט
שינוי אופי, שינוי התנהגות, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, אובססיות, עצלנות, רגישות יתר, עצבנות יתר, רגזנות יתר, ריצוי אחרים, לרצות אחרים, בעיות התנהגות, קושי להחליט, להיות שלם עם החלטה בחוסר וודאות, לא מצליח להחליט
... אופי, שינוי התנהגות, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, אובססיות , עצלנות, רגישות יתר, עצבנות יתר, רגזנות יתר, ריצוי אחרים, לרצות אחרים, בעיות התנהגות, קושי להחליט, להיות שלם עם החלטה בחוסר וודאות, לא מצליח להחליט למה אנשים סובלים מהתנהגויות כמו ריצוי, דחיינות ואובססיות? הסיבה המרכזית לכך שאנשים סובלים מבעיות כמו ריצוי אחרים, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, עצלנות, רגישות יתר ועצבנות יתר, ... דחיינות? מה לעשות עם מחשבות טורדניות? איך להפסיק לרצות אחרים? כיצד להיות שלם עם החלטות בחוסר ודאות? איך להשתחרר מאובססיות? כיצד להתמודד עם רגישות יתר? למה קשה להחליט? ...
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
... טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או ... כאילו היא עונה על הצורך לשלוט במשהו, אך למעשה מדובר בהדחקה של פחדים עמוקים יותר. אנשים רבים מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה ... למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. אם המוח מייצר מחשבות כאלו כחלק מהמנגנון של הדחקת פחדים או רגשות ... מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול לפתח אובססיות סביב עניינים שוליים כמו ניקיון או סדר, כי זה מספק לו תחושת משמעות או מטרה. כך, מחשבה כמו אני חייב לשטוף ידיים יכולה ... להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד מהמוות או תחושת חוסר ערך, טיפול בשורש הזה יוביל לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח ... שלהם נוטה ללא הפסקה לייצר OCD חדש, כך שפעם אחת מפחדים ממשהו אחד, אחר כך ממשהו אחר, ולא מפסיקים להחליף אובססיה. במקרה כזה, אפילו אם פותרים מחשבה טורדנית ספציפית או מצליחים לטפל בצורה נקודתית, עלולה להופיע מחשבה טורדנית חדשה. לכן ... אדם מפחד ממקור עמוק יותר (למשל פחד מהמוות, תחושה שרע לו ממשהו בילדות, או חוסר באהבה), והמוח בורח לפתח אובססיה אחרת כדי להסיח את הדעת מהבעיה האמיתית. למשל, בן אדם מפחד מאוד מהמוות, וכדי להימנע ממחשבות על הנושא, הוא מתחיל להיות ... להם משהו משמעותי בחיים, והם מנסים למלא את החוסר על ידי התעסקות כפייתית. כשהחיים נראים ריקים, הופכת האובססיה לעיסוק מרכזי שדרכו מרגישים אנרגיה, מטרה או סיבה להיות מוטרדים. כך, המחשבה הטורדנית (כמו אני חייב לסגור את הדלת X פעמים ... לברוח מהסבל העמוק יותר. מדוע חלק מהאנשים בוחרים במחשבות טורדניות שוב ושוב? מבחינה רגשית, המחשבה האובססיבית מביאה גם רווח מסוים: היא מסיחה את הדעת מבעיה גדולה יותר (כמו פחד מהמוות או כאב נפשי אחר). היא נותנת תחושה של משמעות או ... שבטיפול בשורש הבעיה? כאשר או - סי - די חוזר על עצמו בצורות שונות, כדאי לזהות את הדחף הפנימי שיוצר את האובססיה. במקום כל פעם להתמודד עם המחשבה החדשה, מומלץ לגלות מהו הפחד העמוק, הצורך או החוסר שגורמים למוח לייצר שוב ושוב אובססיות. אם מטפלים רק בפחד הספציפי (למשל לשטוף ידיים), ייתכן שבעתיד יופיע פחד חדש (לסגור דלת, לבדוק שוב ושוב משהו אחר וכו). לכן ... - סי - די. ברגע שמטפלים בצורך המרכזי (פחד, חוסר משמעות, קושי רגשי מהעבר וכדומה), פחות נוצר צורך לחפש אובססיה חדשה. כך ניתן למנוע את הישנות או - סי - די בדרכים שונות ומשונות ולצאת ממעגל המחשבות הכפייתיות. איך למצוא את הסיבה העמוקה לחוסר שקט נפשי דרכים לזיהוי משמעות מול אובססיות חוזרות כיצד לטפל במחשבות טורדניות והפרעות חרדה מה הקשר בין הפחדים העמוקים לבין התנהגות כפייתית מחשבות אובססיביות טורדניות, OCD וחוסר משמעות בחיים, OCD ושעמום, OCD ומשמעות בחיים, OCD וריקנות, OCD כמנגנון הגנה, OCD כמנגנון הדחקה, ... כמנגנון הגנה, הפרעה טורדנית כפייתית כמנגנון הדחקה, הפרעה טורדנית כפייתית והדחקה רגשית, שטיפת ידיים אובססיבית, למה אני כל הזמן שוטף ידיים? ocd גורמים, למה כל הזמן יש לי הפרעה טורדנית כפייתית אחרת? למה המוח מייצר לי הפרעה טורדנית ... כפייתית כל הזמן? מה גורם ל OCD? ocd מחשבות טורדניות, ocd מחשבתי, למה אני כל הזמן סובל מהתנהגות אובססיבית אחרת? למה בכל פעם יש לי OCD חדש? למה אני ממציא לעצמי OCD? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מOCD? איך לטפל ב OCD קשה? למה ... טורדניות? איך לטפל במחשבות טורדניות קשות? איך לטפל במחשבות טורדניות שחוזרות על עצמן? איך לטפל במחשבות אובססיביות קשות? איך לטפל במחשבות אובססיביות שחוזרות על עצמן? דרכי טיפול ב OCD, האם ocd זה גנטי? ocd האם זה עובר, ocd חמור, ocd טיפול עצמי, למה יש לי OCD? ocd ... ידיים, התמודדות עם ocd, למה אני כל הזמן סובל מהפרעה טורדנית כפייתית אחרת? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית אחרת? למה המוח מייצר לי התנהגות אובססיבית? למה אני סובל מהתנהגות אובססיבית כל הזמן? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה בכל פעם יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה אני ממציא לעצמי התנהגות אובססיבית? למה אני כל הזמן סובל מ OCD אחר? למה כל הזמן יש לי OCD אחר? למה המוח מייצר לי OCD? למה אני סובל מ OCD כל הזמן? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מהתנהגות אובססיבית? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית קשה? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית שחוזרת על עצמה? למה אני סובל ממחשבות טורדניות כל הזמן? למה כל הזמן יש לי מחשבות טורדניות חדשות? למה בכל פעם יש לי ...
פאראפיליות, שנאה עצמית, סטיות מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה
פאראפיליות, שנאה עצמית, סטיות מיניות, סטיות מוזרות, האשמה עצמית, למה אני חולה נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות מיניות, פאראפיליה
... נפש? למה אני חולה מין? למה אני סוטה מין? למה אני אובססיבי? למה אני מכור? איך לא להאשים את עצמי? למה אני פסיכופט? פדופיליה, הפרעות ... מיניות, הפרעות נפשיות, התמכרויות לא הגיוניות, או אובססיות מוזרות. אנשים רבים מרגישים רע מאוד עם עצמם כאשר הם מגלים שיש להם התנהגויות ... יש לו סטייה מינית, התמכרות לא הגיונית, או התנהגות אובססיבית ומוזרה, עליו להבין שהתשובה היא: כי אני רעב מאוד. במקרה זה, הרעב הוא לא בהכרח ... משיכה להתנהגויות מיניות מוזרות או לא הגיוניות, אובססיות, או התמכרויות משונות. לדוגמה, אישה שיוצאת מזוגיות גרועה עלולה להתאהב מיד בגבר ... ייעלם, גם ההתנהגות המוזרה, הסטיות המיניות והאובססיות הלא הגיוניות ייעלמו. אליעד מדגיש שאין צורך לשנוא את עצמך או לכעוס על עצמך, ... בהתמכרויות? מהו רעב רגשי? איך להתמודד עם התנהגות אובססיבית? איך להפסיק לשנוא את עצמי? מה גורם להפרעות נפשיות מוזרות? איך לטפל ... איך לא לכעוס על עצמך? וויריזם, מאזוכיזם, אובססיה לא הגיונית, איך לקבל את עצמך? סטייה לא הגיונית, איך לא להאשים את עצמך? טיפול ...
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
... והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD מה גורם לאדם לפתח מחשבה טורדנית לא הגיונית? מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, אובססיות או התמכרויות מוזרות - כל אלה יכולים להיגרם מכמה סיבות, כאשר אחת הסיבות המרכזיות ביותר היא הדחקה. כדי להבין את המנגנון הזה לעומק, נתחיל בהסבר מפורט על מהי בדיוק הדחקה ואיך היא מובילה לפיתוח של הפרעות טורדניות לא הגיוניות כמו OCD, מיזופוניה או כל אובססיה אחרת. מהי הדחקה וכיצד היא יוצרת הפרעות טורדניות? הדחקה היא מצב שבו אדם מוטרד מבעיה אמיתית והגיונית, אך במקום להתמודד איתה באופן ישיר, הוא מתעלם ... הייתה לו את הבעיה הקטנה הזו להתעסק בה. מדוע אדם יעדיף לסבול מבעיה קטנה במקום להתמודד עם הבעיה האמיתית? ההסבר הפשוט הוא שהבעיה הקטנה, למשל מיזופוניה, אובססיה לניקיון או פחד לא הגיוני אחר, היא בעיה הרבה יותר נוחה להתעסקות עבור המוח מאשר הבעיות הגדולות. אם האדם לא היה מוטרד מהרעש, הוא היה צריך להתמודד ... או שלא במודע להתמקד דווקא בבעיה הזניחה והקטנה, ולהעצים אותה בצורה מוגזמת, כדי להסיח את הדעת מהבעיות הגדולות והכואבות יותר. כיצד מנגנון ההדחקה יוצר אובססיות מוזרות אחרות? אותו עיקרון עובד גם במקרים נוספים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD). למשל, אדם שיש לו אובססיה לשטיפת ידיים, לניקיון קיצוני בבית, לבדיקה חוזרת של דלתות, מנעולים, גז, חשמל ועוד. כל אלו הם דוגמאות לבעיות קטנות יחסית, אך שהמוח הפך אותן למפלצת ... חוסר סיפוק מתמיד, עלול לפתח התנהגות כפייתית של בדיקות חוזרות ונשנות, רק כדי להסיח את דעתו מהתחושה העמוקה של חוסר תכלית. מה הסכנה בהפסקת ההתעסקות עם האובססיה הקטנה? כאן מגיעה נקודה חשובה מאוד: אם אדם רוצה להשתחרר מהמחשבות הטורדניות או מהאובססיות המוזרות הללו, הוא חייב להבין שאם הוא רק יפסיק להיות מוטרד מאותה בעיה קטנה ושולית, הבעיות האמיתיות והקשות יותר יצופו מחדש. המוח כבר לא יעסוק ברעש ... או בניקיון כפייתי, ואז האדם ייאלץ להתמודד עם הבדידות, חוסר המשמעות, הדאגות הכלכליות, או כל בעיה אחרת שהדחיק עד כה. איך ניתן להתמודד נכון עם OCD ואובססיות לא הגיוניות? הפתרון הפרקטי שמציע אליעד הוא להתמודד ישירות עם הבעיות האמיתיות והעמוקות של החיים. במקום להדחיק אותן ולברוח להתעסקות אובססיבית בבעיות שוליות, יש לטפל באופן מודע ומכוון בבעיות הגדולות יותר. אם אדם יטפל בבעיות הללו בצורה עמוקה ורצינית, המוח שלו לא יצטרך להמציא יותר בעיות ... מחשבה טורדנית לא הגיונית? מה הקשר בין הדחקה ל - OCD? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? סיבות להפרעה טורדנית כפייתית למה רעש לעיסה מפריע לי? מה לעשות כשיש אובססיה מוזרה? שלום חברים, הפעם נדבר על איך יכולה להיווצר אצל אדם מחשבה טורדנית לא הגיונית, פחד לא הגיוני, אובססיה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית או הפרעה טורדנית לא הגיונית כמו OCD. יש לכך סיבות רבות, ואחת מהן היא הדחקה. מהי הדחקה? הדחקה היא מצב שבו אדם מוטרד ... ניקח לדוגמה אדם שיש לו בעיות כלכליות, לא יודע מה המשמעות של חייו, מרגיש בדידות או שילוב של כל אלו, אך אינו רוצה לחשוב על כך. במצב כזה, המוח יכול לפתח אובססיה לא הגיונית, כמו מיזופוניה. מה זה מיזופוניה? מיזופוניה היא רגישות קיצונית לרעשים מסוימים, למשל קול של אנשים נושמים או רעש של לעיסה בזמן אוכל. ... של לעיסה, ולהפוך אותו למפלצת שמעסיקה אותו כל הזמן. זה קורה בכל סוגי ה - OCD אותו הדבר נכון גם לגבי הפרעות טורדניות כפייתיות אחרות. יש אנשים שיש להם אובססיה לגבי ניקיון, שטיפת ידיים, סדר מסוים בבית או כל דבר אחר. פעמים רבות, מדובר במנגנון בריחה - המוח לוקח נושא חסר חשיבות יחסית, הופך אותו לבעיה גדולה, ומאפשר לאדם להעסיק את עצמו בזה במקום להתמודד עם הבעיות האמיתיות. מה הסכנה? אם אתה סובל מחרדה לא הגיונית, פחד לא הגיוני או כל סוג של אובססיה מוזרה, ואתה רוצה להיפטר ממנה, עליך לקחת בחשבון דבר חשוב - כאשר תסיר את הבעיה הלא הגיונית, הבעיות האמיתיות עלולות לצוץ. כלומר, אם תפסיק להיות ... OCD או כל הפרעה טורדנית אחרת. תחשבו על זה. ואם אתם רוצים מידע נוסף, תוכלו להיכנס לאתר ולחפש OCD לא הגיוני, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מיזופוניה, אובססיה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית, הדחקה ולקבל מידע נוסף. בהצלחה! ...
דברים אסורים - ממה נובעת המשיכה של האדם לדברים אסורים?
... גם לגבי המשיכה של האדם לעשות שטויות ודברים אסורים. ואפילו התנהגות טורדנית כפייתית, דהיינו, אובססיות למיניהן, גם בהן יש את העניין שהאדם עושה דווקא את מה שהוא לא צריך לעשות. והשאלה היא, מדוע האדם נהנה לעשות את מה שאסור לו לעשות? ממה זה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אובססיות, האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אובססיות, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ינג לילדים, קואצ'ר לזוגיות, אימון אישי לביטחון עצמי בנושא אובססיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 17:59:57 - wesi1