אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חוסר ודאות ✔כתיבת הסכם, יעוץ לעורכי דין, איך לכתוב הסכם בצורה נכונה? כתיבת חוזה, איך כותבים הסכם קבלן? מי כותב הסכם? איך לנסח הסכם טוב? איך לנסח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨כתיבת הסכם, יעוץ לעורכי דין, איך לכתוב הסכם בצורה נכונה? כתיבת חוזה, איך כותבים הסכם קבלן? מי כותב הסכם? איך לנסח הסכם טוב? איך לנסח חוזה? איך לכתוב חוזה מסחרי? הסכם גירושין, חוזה עבודה, הסכם עובד מעביד, שיטות לכתוב הסכם מסחרי, איך לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי? יעוץ ליטיגציה, יעוץ משפטי, חלק 4
ולהלן כמה נקודות לגבי כתיבת הסכם בצורה נכונה:

מבנה לוגי של כתיבת הסכם

הסכמות מסחריות, עשויות להיות מורכבות מתנאים מצטברים כאלו ואחרים. לדוגמה: אם תביא את הסחורה למקום מסוים ואם הסחורה תהיה באיכות טובה ואם תביא את הסחורה בזמן מסוים, אז תקבל תשלום מסוים.

ואת ההסכמה הזאת, ניתן כמובן לכתוב בכמה צורות שונות. לדוגמה, האם קודם לדבר על המיקום של להיכן צריכה להגיע הסחורה, או קודם לדבר על מתי צריך לספק את הסחורה, או בכלל לדבר קודם על איכות הסחורה שצריכה להיות מסופקת. מה קדם למה?

או לדוגמה מקרים של: אם יקרה תנאי X, אז אם יקרה A אז... ואם יקרה B אז... שאפשרי לנסח דברים כאלו במגוון רחב של צורות ומבנים שונים.

וברמת העיקרון כתיבת הסכם וניתוח הסכם, היא כמו כתיבת תרשים זרימה במדעי המחשב. וצריך לדעת איך לבנות נכון ואיך להציג ההסכמות המסחריות. בפרט במקרים שניתן להציג את אותה הסכמה בדרכים שונות. ולכל דרך שההסכם ייכתב, עשויה להיות משמעות על הפירושים האפשריים של ההסכם.

סימני פיסוק ותחביר בכתיבת הסכם

כמו כן קריטי ביותר להבין, שצריך לדעת לקרוא הסכם עם סימני פיסוק כתובים ולא כתובים. ויש משמעות לכל פסיק ונקודה בניסוח של הסכם. ואם שמים פסיק או נקודה או סימן פיסוק כזה או אחר במשפט, זה עשוי לשנות לו את כל המשמעות מקצה לקצה. ויש גם את כל עניין סימן הסוגריים ועניין הסוגריים בתוך סוגריים שעשוי לשנות את כל המשמעויות של המשפט. כי את אותה הפסקה, ניתן לקרוא בצורות שונות ובפירושים שונים, בהתאם למיקום הצבת הסוגריים במקומות שונים בפסקה.

וברמת העיקרון, מי שרוצה להעמיק עוד בעניין הזה, יכול לפתוח חומרים של תיקים בבית המשפט, שדנים בפירושים שונים של הסכמים. וכל אחד שם סימני פיסוק שונים וכל אחד שם סוגריים במקום שונה ומפרש את הטקסט כמו שבא לו.


ולכן במידה וזה הסכם שקריטי לדעת שהוא מנוסח נכון, צריכים לחשוב לא רק על האם כתוב בו את מה שאתה רוצה לראות שכתוב בו, אלא גם שהוא מנוסח בצורה נכונה, שיהיה הרבה יותר קשה בעתיד, לפרש אותה בצורה שונה ממה שהתכוונת.

המשמעות של כל פסקה בפני עצמה

נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון כאשר מנסחים הסכם, היא העניין של משמעות כל פסקה בפני עצמה ולא דווקא בהקשר הכללי של ההסכם. פירוש: כי לפעמים ההסכם בכללותו אומר משהו אחד בצורה מאוד ברורה, אבל מי שיקרא רק פסקה ספציפית בלי לקרוא את כל שאר ההסכם, הוא עשוי לפרש את הפסקה הזאת, כנוגדת את מה שרצית לומר.

ובמבחן המציאות, לפעמים השופט ואפילו עורכי הדין שעושים ליטיגציה בבא היום בבית המשפט, לא תמיד מצליחים לתפוש ראש על כל ההסכם כולו כיחידה אחת, ולפעמים יגיע הליטיגטור הנבל, שיוציא את הפסקה מהקשרו של ההסכם, או אפילו שיסתכל על התחלת הפסקה בלי להסתכל על הסוף שלה וכיו"ב. ויביא מכך ראיה למה שבא לו.

במילים אחרות, חשוב להשתדל שגם כל פסקה בפני עצמה, לא תהיה לה משמעות שנוגדת את מה שאתה רוצה שיהיה כתוב. ולא לסמוך רק על זה, שאיפשהו במקום אחר בהסכם כתוב מה שאתה רוצה.

ולמה אני אומר שצריכים להשתדל ולא אומר את זה כהגדרה מוחלטת, לדוגמה, שצריכים לוודא? תשובה: כי בעולם האמיתי לא באמת ניתן שכל פסקה תגיד את כל מה שאתה רוצה לומר. כי אי אפשר בתוך כל פסקה לכתוב את כל ההסכם כולו.

אבל עדיין צריכים לשים לב לכך, שלפעמים מפסקה מסוימת בפני עצמה, ניתן לקבל רושם הפוך ממה שרוצים לומר בכללות הדברים, למי שלא יעמיק ולא יקרא את כל ההסכם מהתחלה ועד הסוף.

איך לנסח הסכם בצורה ברורה וחד משמעית

להלן קצת דוגמאות לאיך לנסח הסכם בצורה ברורה וחד משמעית כמה שאפשר ואיך להימנע מטעויות בכתיבת הסכם ומטעויות שמגדילות את האפשרות לפרש במספר פירושים את מה שההסכם אומר.

הגדרת מושגים בהסכם / הגדרות של מושגים בהסכם - אם אתה רוצה להגדיל את הסיכוי לכך שבבא היום לא יוציאו את דבריך מהקשרם, אז תעבור על כל המושגים שמופיעים בהסכם, ותוודא שאין להם כמה פירושים אפשריים - כי כאן אתה יכול ליפול ובגדול, בפרשנות של ההסכם שכל אחד יפרש אותו איך שבא לו. וכל מושג, צריכה להיות לו הגדרה ברורה וחד משמעית עד כמה שאפשר.


כדאי לוודא עקביות בשימוש באותו ביטוי שיש לו את אותה הכוונה. לדוגמה אם נניח אתה מוכר למישהו סחורה של כלי בית, אז תשתדל לאורך כל ההסכם להשתמש במילה סחורה כאשר אתה מתכוון לסחורה. ותשתדל לא להשתמש במושגים שונים לתיאור אותו הרעיון, לדוגמה אל תקרא לסחורה פעם אחת סחורה, פעם אחת מוצרים, פעם אחת חומרים, פעם אחת כלי בית וכיו"ב. כי אם תשתמש במושגים שונים, זה מגדיל את הסיכוי לכך שמישהו מתישהו יגיד שהפירוש של המושגים שונה.


כמו כן, אם בחרת להשתמש במושגים שונים, אז צריך להגדיר בצורה ברורה, בסעיף ההגדרות בהסכם, שכלי הבית / הסחורה / המוצרים וכיו"ב, יש להם את אותה המשמעות לאורך ההסכם.


כמו כן, אם בחרת להגדיר לדוגמה שלכלי הבית שאתה מוכר, קוראים בהסכם במושג "סחורה", הרי שעליך לוודא 1 - שבכל מקום בהסכם שאתה מתייחס לכלי הבית, אתה משתמש בהגדרה של סחורה. 2- עליך לוודא שבשום מקום בהסכם אין שימוש במילה סחורה, בהקשר שהוא לא כלי הבית.

דהיינו, אתה צריך לוודא שמושג שהוגדר בפסקת ההגדרות בהסכם, אין בו שימוש שלא לפי ההגדרה. ולא רק לוודא שבכל מקום אתה משתמש בהגדרה לפי הצורך.

במילים אחרות אם הגדרת שהחתול שלך, בכל מקום בהסכם יוגדר כ"מיצי", הרי שתוודא שבשום מקום אין התייחסות לחתול שלא באמצעות ההגדרה של "מיצי". אבל תוודא גם שהמושג "מיצי" לא משמש להגדרה של משהו אחר במקביל.


אל תגדיר הגדרות שחופפות אחת את השניה - לדוגמה אל תגדיר הגדרה אחת בשם "הסחורה" והגדרה אחרת בשם "הסחורה של הלקוח", אלא אם הסחורה של הלקוח, מתייחסת לתת קבוצה של ההגדרה הקודמת של הסחורה באופן כללי.

דהיינו, כבר קרו מקרים, שהסחורה הוגדרה כ X. והסחורה של הלקוח הוגדרה כ Y. כאשר אין קשר בין X לבין Y. ולכן אם לדוגמה Y הוא חלק מ X, אז הגיוני להגדיר שהסחורה של הלקוח, היא תת קבוצה מתוך קבוצת הסחורה הכללית. אם לא, אז תגדיר 2 הגדרות נפרדות. 1 - הסחורה של הלקוח. 2 - הסחורה של משהו אחר וכיו"ב. (ע"ע תורת הקבוצות).


קודם כל תגדיר את ההגדרה ורק אחר כך תשתמש בה - דהיינו, אם אתה רוצה לדבר על משהו באמצעות שימוש בהגדרה כלשהי, אז קודם כל תגדיר את המשהו ואת ההגדרה שלו ורק אחר כך תשתמש בהגדרה הזאת. כי יש עורכי דין שבטעות מגדירים מושג כלשהו בהסכם, אחרי שכבר נעשה שימוש בהסכם בהגדרה הזאת. במילים אחרות, יתכן שיהיה ספק מה משמעות המושג, לפני שהוא הוגדר.


אל תשתמש בהצהרות שדורסות הכל - לדוגמה, אל תשתמש בהגדרות בהסכם שאומרות רעיונות כגון: "על אף האמור בכל מקום אחר בהסכם" וכיו"ב. שמטרת האמירה הזאת, היא להגיד שהפסקה הזאת היא יותר חזקה מכל מקום אחר שכתוב משהו אחר בהסכם. אל תשתמש בהגדרות כאלו. כי יתכן בטעות שיהיו כמה הגדרות שסותרות את כל שאר ההסכם, ואז יהיה ספק למי להקשיב.

ובכללי, אם יתכן שיש משהו שסותר את מה שאתה רוצה לומר, אז תתקן אותו, ואל תסתפק בלומר "על אף האמור בכל מקום אחר בהסכם".


כל המוסיף גורע - ברמת העיקרון הרבה פעמים, פירוט יתר הורס את משמעות ההסכם. לדוגמה "הספק יספק את כל המוצרים בזמן, לרבות את הנעליים האדומות". שהתוספת של הנעליים האדומות, עשויה לגרום למישהו להבין שמדובר רק על הנעליים האדומות ולא על שאר הנעליים.

וברמת העיקרון עורכי דין משתמשים בניסוחים כאלו, כאשר עשוי להיות ספק האם ההגדרה הכללית, כוללת גם את הנעליים האדומות. אז הם מפרטים שזה כולל גם את הנעליים האדומות. אבל זה יוצר בעיה, שמישהו עשוי לחשוב שמדובר רק על הנעליים האדומות. ולמרות שכתוב "מבלי לגרוע X ולרבות Y", הרי שעדיין מישהו ישאל, למה פירטו דווקא את הנעליים האדומות?!

ולכן הדרך הנכונה יותר, תהיה לטפל בהגדרה ולא לפרט סתם את הכלל העקרוני, אלא להגדיר אותו מחדש.


אל תסמוך על פסקאות שאומרות, שהפירוש של הפסקאות יהיה לפי ההקשר שלהן. כי עדיף מאוד שלא תגיע למצב שלפסקה יש כמה פירושים אפשריים.


אם אתה מדבר על איזה נושא, תדבר עליו במקום אחד בהסכם ולא בכמה מקומות. לדוגמה, אתה רוצה לתאר איך יתבצע התשלום, אז תרכז את כל מה שקשור לאיך יתבצע התשלום, במקום אחד ולא בכמה מקומות בהסכם. כל מה שאתה רוצה לומר על משהו, תאמר אותו במקום אחד ולא כדרך אגב במקומות שונים בהקשרים שונים. ככה יהיה יותר קל להבין מה אתה רוצה לומר.

שים לב שאתה לא מתייחס לאותו נושא בהסכם, במקומות שונים, בצורה שונה, גם אם אין סתירה בין הדברים וכל שכן אם אפשרית סתירה בין כל אחד מהדברים, במידה והוא יעמוד בפני עצמו.

לדוגמה: נניח שבמקום אחד אתה כותב שהמזמין ישלם עבור X Y Z, ובמקום אחר בהסכם תכתוב, שהמזמין משלם עבור X Y בלי Z. הרי שלכאורה אין סתירה בין הדברים. אבל מתישהו מישהו יוכל לטעון, שפסקה אחת סותרת את השניה לגבי Z.

כמו כן אל תכתוב במקום אחד בהסכם חצי רעיון ובמקום אחר חצי רעיון נוסף. לדוגמה, אל תכתוב במקום אחד, המזמין ישלם רק אם יקרה X ובמקום אחר תכתוב שהמזמין ישלם רק אם יתקיים Y. לכאורה אין סתירה, כי אפשרי שיש 2 תנאים שצריכים להתקיים. אבל העניין נתון לפרשנות אפשרית. האם בהתקיים תנאי 1 בלבד, האם כבר אז חלה חובת התשלום.

הדרך להימנע מצרות, היא לקחת כל נושא ולהתייחס אליו פעם אחת בהסכם, ולא במקומות שונים בהסכם, ובלי כפילויות זהות או שונות של אותו הרעיון.


אל תחזור על אותם הדברים במספר מקומות שונים בהסכם. אם אתה רוצה לומר משהו, תאמר אותו פעם אחת ולא כמה פעמים. כי אם אתה אומר משהו כמה פעמים, זה גם גורם להסכם להיות יותר ארוך וגם מישהו יכול לפרש את החזרתיות שלך, בצורה שגויה. שאתה היית חייב לחזור על הדברים, כי פעם אחת לא הספיק לומר את מה שרצית לומר.

כמו כן, יתכן שמתישהו תרצה לשנות משהו בהסכם ואז תשנה אותו במקום אחד אבל תשכח לשנות אותו במקום אחר. וגם בגלל זה, רצוי להשתמש בהגדרות ולא לכתוב את משמעות ההגדרות באופן מפורש בכל פעם מחדש. לדוגמה, סכום של ההסכם, לכתוב אותו פעם אחת בלבד, ואחר כך לקרוא לו לדוגמה "סכום התמורה" וכיו"ב, גם כדי שלא בטעות תשנה אותו במקום אחד ותשכח לשנות אותו במקום אחר. וכבר קרו מקרים מעולם וכולי...

שינוי הסכם / תחזוקת הסכם - השיקול הזה, נכנס גם לשיקול של עד כמה ההסכם קל לתחזוקה ולשינוי / היכולת לשנות את ההסכם בקלות, בהתאם לצורה שבה הוא נכתב.


אם אתה חוזר על משהו, תחזור עליו באותה הדרך. לדוגמה אם אתה רוצה לומר "כולל הנעליים האדומות, הצהובות והכחולות", אז בכל מקום אחר בהסכם שבו תרצה לחזור על הפירוט של צבעי הנעליים, תחזור עליו באותו הסדר ולא בסדר אחר. כי מתישהו מישהו עשוי לפרש את הסדר השונה, כדי להוציא את דבריך מהקשרם.


אם אתה רוצה לכתוב משהו, תכתוב משהו ולא כדרך אגב. אלא תכתוב אותו בצורה ישירה. ואל תתקמצן או תתעצל לכתוב עוד פסקה. אלא תכתוב את הדבר בצורה ישירה ומפורשת.


שים לב לחוסר סימטריה בניסוחים שונים. לדוגמה, בהתחייבויות לא סימטריות בין הצדדים. לדוגמה הלקוח יעשה X וגם Y וגם Z. והספק יעשה Z וגם Y, בלי X. למה השמיטו את X? האם במכוון? בשוגג? למה זה לא כתוב באותו הסדר ובעקביות?

אופי לכתיבת הסכם בצורה נכונה

ניתן גם להבין, שכדי לכתוב הסכם בצורה נכונה, לא מספיק לזרוק מילים על גבי הכתב שיהיה ניתן להבין מהן את מה שאתה רוצה, אלא גם צריך לדעת לנסח את הכל בצורה ברורה. ובשביל זה מי שכותב את ההסכם, צריך גם שיהיה לו אופי מדויק ולא רק תעודת עורך דין. כמובן שצריכים גם אופי וגם רצון. כי אופי ויכולת דיוק בלי רצון להשתמש בהם, גם זה עשוי ליצור בעיה.

בכל מקרה, מי שלא אוהב להיכנס לפרטים, מי שלא אוהב דיוק, מי שאין לו עצבים, כנראה שהוא יכתוב הסכם פחות טוב, כי הוא לא ישים לב לאיך שהוא כותב את הדברים.

מוקשים בהסכם באופן מודע

שים לב שלפעמים אתה תרצה דווקא בכוונה לנסח משהו בצורה מעורפלת מבחינת ההסכם, כי אתה לא רוצה להגיע עכשיו להסכמה מסחרית בנושא. ואתה מעדיף לדחות את הבעיה האפשרית, לעתיד לבוא. ולכן אתה אולי בכוונה תרצה דווקא לנסח דברים בהסכם, בצורה לא ברורה משיקולים שונים.

לפעמים יש נטייה לעורכי דין, לכתוב דברים דווקא כדרך אגב ולא בצורה ישירה. ודווקא במקומות שונים בהסכם ודווקא בצורה מתחכמת, כי הם מניחים, שעורך הדין של הצד השני, הוא טיפש ולא ישים לב להתחכמות שלהם.

מה שצריכים לדעת זה, שכאשר אתה מנסה להתחכם, זה מגדיל את הסיכוי לצרות וזה מגדיל את הסיכוי שהשופט בבית המשפט יפסוק נגדך. אולי העורך דין של הצד השני, טיפש ולא יקלוט את העוקצים ששמת לו בהסכם, אבל בסיכוי גבוה שגם השופט לא יקבל את דעתך. ובפרט שיש את אומד דעת הצדדים, שעשוי לגרום לשופט לומר, שבגלל שכתבת את הדברים בצורה מתחכמת ולא ישירה, אדרבה, זה אומר שאומד דעת הצדדים, היתה הפוכה מההתחכמות שלך. כי הכל כתוב ברור, למעט איזו התחכמות, שהיא לא היתה באומד דעת הצדדים. ולכן ההתחכמות שלך, עשויה לשמש נגדך.


אז מה הבנו עד כה?

כתיבת הסכם בצורה נכונה היא מיומנות מקצועית.

1 - הכל מתחיל בהבנה של ההסכמות המסחריות, בלי שום קשר לכתיבת ההסכם.

2 - הבנת ההסכמות המסחריות, מתחילה בהבנה של ההסכמות המסחריות במקרה הפשוט והתרחיש הטוב ביותר, והיא ממשיכה אל לקיחה בחשבון של כל מיני מקרי קיצון, ומה יקרה בתרחיש כזה או אחר.

3 - יש תהליך של קבלת החלטות מסחריות, שהוא לא קשור לכתיבת ההסכם ולא קשור לשיקולים משפטיים.

4 - יש תהליך של ניהול משא ומתן שמתרחש על ההסכמות המסחריות, שהוא צריך להיות בהתאם לשיקולים מסחריים ועל פי לוגיקה של ניהול משא ומתן.

5 - עורך דין מומחה לתחום שאתה צריך בעל ניסיון במה שאתה צריך, יכול לעזור לך בכל הנ"ל, אבל:

6 - צריך לעשות הפרדה בין ההבנה המשפטית של עורך הדין, לבין ההבנה המסחרית שלו, שהיא בדרך כלל פחות טובה מאשר הידע המשפטי שלו, כי הוא עורך דין שיש לו את הראיה המשפטית ולא את הראיה המסחרית הטובה ביותר לתחום שבו הוא עוסק בייצוג משפטי.

7 - את ההסכמות המסחריות אתה אמור לקבל ולא עורך הדין שלך.

8 -עורך הדין לא תמיד יחשוב על כל תרחישי הקיצון ועל כל המבנה של העסקה בצורה מלאה. זכור, עורך דין הוא מומחה למשפטים בתחום X ואולי גם יש לו ידע וניסיון בתחום X, אבל הוא לא באמת יודע הכל על תחום X ולא בהכרח שיש לו ראיה מסחרית נכונה על תחום X.

9- אחרי גיבוש ההסכמות המסחריות, יש את שלב כתיבת ההסכם. וצריך לדעת איך לנסח את ההסכם, מבחינת המבנה הלוגי שלו, מבחינת הסדר של ההסכם, מבחינת הניסוחים של ההסכם.

10 - זכור שיש הטיה קוגניטיבית אנושית, לרצות להאמין שכתוב בהסכם רק את מה שרוצים שיהיה כתוב בהסכם. טבעו של האדם, לא לראות שאולי יש פירוש אחר שונה, למה שבעיניו ברור מאליו.

11 - זכור, השופט, לא בהכרח יפרש את ההסכם, כמו שאתה רוצה לפרש אותו.


לסיכום: ככל שאתה פחות מבין את העסקה שאתה מבצע, ככל שהעסקה שאתה מבצע מורכבת יותר, ככל שהצד השני חכם יותר ממך ומקצועי יותר ממך, ככל שאתה חושש יותר מהפרת ההסכם, ככל שאתה רוצה להיות יותר בטוח בכך שגם שופט בבית משפט יבין את ההסכם כמו שאתה רוצה, ככה חשוב יותר לוודא שההסכם כתוב בצורה נכונה כנ"ל.

חלק מהנושאים שבהם עוסק התוכן: חוק החוזים, איך לנסח הסכם בצורה נכונה? טעויות בניסוח הסכמים, טעויות של עורכי דין, האם אפשרי לסמוך על עורך דין? מה עורך דין לא יספר לך? מתי לסמוך על עורך דין? איך לבדוק עורך דין? איך לראיין עורך דין? איך לבחור עורך דין? רשלנות של עורך דין, איך לשכנע שופט בבית משפט
איך לכתוב הסכם עם ספק בית משפט אתה לא רוצה להבין לקרוא ראיונות לגרום למישהו להבין לתאר לנסח הסכם בצורה נכונה לזכור חושש איך כותבים הסכם איך כותבים הסכם קבלן איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי איך לכתוב איך לכתוב הסכם איך לכתוב הסכם בצורה נכונה איך לכתוב הסכם עם לקוח איך לכתוב הסכם עם ספק איך לכתוב הסכם עם שותף איך לכתוב חוזה איך לכתוב חוזה מסחרי איך לנסח איך לנסח הסכם איך לנסח הסכם טוב איך לנסח חוזה איך לנתח איך לנתח הסכם איך לנתח הסכם עסקי גירושים גירושין הסכם הסכם גירושים הסכם גירושין הסכם התקשרות הסכם טוב הסכם למתן שירותים הסכם מסחרי הסכם עובד מעביד הסכם עסקי הסכם קבלן הסכם שיתוף פעולה מסחרי הסכמים חוזה חוזה מסחרי חוזה עבודה חוזים חוסר ודאות חוסר וודאות טעויות טעויות בכתיבת הסכם טעויות בכתיבת הסכם התקשרות טעויות בכתיבת הסכמים טעות יועץ יעוץ יעוץ ליטיגציה יעוץ לעורכי דין יעוץ משפטי כיצד לנתח כתיבת הסכם כתיבת הסכמים כתיבת חוזה כתיבת חוזים לטעות ליטיגציה לכתוב לכתוב הסכם לכתוב הסכם בצורה נכונה לכתוב הסכם מסחרי לכתוב הסכם עם לקוח לכתוב הסכם עם ספק לכתוב הסכם עם שותף לכתוב חוזה לכתוב חוזה מסחרי לנסח לנסח הסכם לנסח הסכם טוב לנסח חוזה לנתח לנתח הסכם לנתח הסכם עסקי לקוח לקוחות מי כותב הסכם מסחר ספק ספקות עבודה עובד עובדים עורך דין עורך דין חוזים עורכי דין עסק עסקים עריכת דין פעולה שותפות שותפים שיטות שיטות לכתוב הסכם שיטות לכתוב הסכם מסחרי
חלק 1
... חוזה עבודה, הסכם עובד מעביד, שיטות לכתוב הסכם מסחרי, איך לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי? יעוץ ליטיגציה, יעוץ משפטי, חלק 1 וכאן נדבר על נושא של כתיבת הסכמים וכתיבת ...
חלק 2
... לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך ... עצמה שדורשת המון מיומנויות שונות, כדי לדעת לזהות שמה שכתוב, ניתן לפרש אותו גם הפוך. וזה קשור ליכולת להטיל ספק ולעניין של עובדה ופירוש ושל ניתוח סיבתיות ושל ...
חלק 3
... חוזה עבודה, הסכם עובד מעביד, שיטות לכתוב הסכם מסחרי, איך לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך כותבים ... לבחור יועץ מקצועי איך לבחור עורך דין מקצועי? אז איך לבחור יועץ עסקי שיעזור לך ואיך לבחור עורך דין וכולי, אלו נושאים אחרים שאפשר ללמוד עליהם כאן לבחור יועץ וכאן לבחור ספק וגם כאן לראיין וכולי. למה יכולים להגיע לבית משפט, אם יש ... לדעת אם ניתן לפרש משהו בצורה הפוכה? אז איך ניתן לדעת האם ניתן לפרש את הפסקה בהסכם, בצורה הפוכה ממה שאתה מפרש אותה ומבין אותה? תשובה: יש כאן עולם שלם של ללמוד להטיל ספק עובדה ופירוש כנל, אבל ברמת העיקרון, כאשר אתה קורא הסכם ...
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
... בין האפשרויות - יאבד או לא יאבד - הוא שמוביל אותו לחרדה. החרדה נובעת לא מהמציאות עצמה אלא מאי - הוודאות ומהאפשרויות הפתוחות. הספק הזה מטריד את האדם וגורם לו למתח נפשי ולדמיונות שליליים. איך אפשר לעזור למישהו שסובל מחרדה? כשהאדם מגיע עם חרדה מחוסר וודאות, אליעד מציע להיכנס לנעליו של אותו אדם. לדוגמה, אם מגיע אליך אדם שמפחד שיש לו מחלה בלתי ידועה, עליך לדמיין שאתה בעצמך חווה את החרדה הזו. לאחר שאתה מצליח ... וששום דבר לא באמת חשוב באופן מוחלט, רק אז תוכל להעביר לו את התובנה הזו. המפתח הוא הבנת מהות החרדה והיכולת להקל עליה. הבנת חוסר הוודאות חרדה נובעת לעיתים מחוסר הוודאות. אנשים חרדים כאשר הם לא יודעים את התשובה או את העתיד, והדבר הזה יוצר מתח. אם אדם היה יודע בוודאות שהמצב לא ישתנה או שהוא ידע את התשובה, הוא היה רגוע יותר. ... וחרד ממנה, היה רגוע יותר אם היה יודע בוודאות מה יש לו, אפילו אם זה היה דבר קשה כמו סרטן. הבעיה האמיתית היא חוסר הידיעה והספק שמאיים על האדם. כיצד אימון בהתמודדות עם אי - ודאות יכול להקל על החרדות? אליעד טוען שדרך פרקטית להתמודד עם החרדה היא להכיר בעובדה שאין מנוס מחוסר ודאות בחיים. מי שמתקשה להתמודד עם חרדות מחוסר ודאות, יכול להתאמן באמצעות מציאת נקודות אחרות בחייו שבהן הוא חווה חוסר ודאות, ולנסות להכיל אותן רגשית באופן מלא. לאחר שהוא מצליח להתמודד עם חוסר ודאות במצבים אחרים, הוא יוכל להעתיק את היכולת הזו גם לתחום החרדה הנוכחית. המשמעות של אין מה לעשות בהקשר של חרדה ההבנה שאין פתרון או שליטה במצב מסוים, יכולה דווקא ... של מקור החרדה. 3. להבהיר לאדם שהידיעה המוחלטת, גם אם היא שלילית, יכולה להקל עליו יותר מאי - ידיעה. 4. להסביר שהחרדה נובעת מחוסר הוודאות ולחפש דרכים להכיל אותה במקום להילחם בה. 5. להתאמן על התמודדות עם אי - ודאות בחיים, ולהיעזר בנקודות חוסר ודאות אחרות ככלי לעזור לאדם להתמודד עם החרדה. סיכום ההבנה של מהות החרדה והיכולת להבחין בין חוסר הוודאות לבין האמיתות האובייקטיביות היא המפתח לטיפול בחרדות. על ידי עזרה לאדם להתמודד עם אי - ודאות, הוא יכול ללמוד לנהל את פחדיו ולהשתחרר מהם. כל שינוי בתפיסה וביכולת להכיל את הלא - נודע עוזר להוריד את רמות החרדה. איך להתגבר על חרדות ופחדים? למה חוסר ודאות גורם לחרדה? איך להכיל אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? כלים להתמודדות עם חוסר ודאות בחיים למה אנשים סובלים מחרדות ופחדים מחוסר ודאות? חרדה היא תחושה שמופיעה כאשר האדם מרגיש שמשהו משמעותי באמת עומד על הפרק, ושאם יקרה דבר רע, התוצאה תהיה הרסנית או בלתי נסבלת עבורו. למעשה, כל אדם שחווה חרדה ... עצמה, אלא מהאפשרות שהוא יחלה בה, מההשלכות של המחלה או מחוסר הידיעה מה באמת קורה בגופו. למעשה, האדם חרד מהאפשרויות השונות ומהחוסר ודאות הכרוך בהן. לעומת זאת, אם היה יודע בוודאות שהוא חולה במחלה ספציפית, אפילו אם זו מחלה קשה כמו סרטן, הוא היה נרגע במידה מסוימת, כי הוודאות הייתה מאפשרת לו ... - הוודאות ומהאפשרויות הפתוחות, שמטרידות את האדם וגורמות לו למתח נפשי ודמיונות שליליים. איך אפשר לעזור למישהו שסובל מחרדה מחוסר ודאות? אליעד מציע דרך פרקטית ויעילה לעזור למישהו שסובל מחרדה ופחד, והיא להיכנס לנעליו של אותו אדם. לדוגמה, אם מגיע אליך אדם שחרד שיש לו מחלה בלתי ידועה, תדמיין ... לו מחלה קשה או אם הוא לא יודע בכלל? התרגיל הזה מאפשר לאדם לראות שהחרדה שלו לא נובעת מהמציאות עצמה, אלא מחוסר יכולתו להכיל את חוסר הוודאות. כיצד אימון בהתמודדות עם אי - ודאות יכול להקל על החרדות? לפי אליעד כהן, ההתמודדות האמיתית עם חרדה מתחילה מהבנה שאין מנוס מחוסר ודאות בחיים. מי שמתקשה להתמודד עם חרדות מחוסר ודאות, יכול להתאמן באמצעות מציאת נקודות אחרות של חוסר ודאות בחייו, ולנסות להכיל אותן רגשית באופן מלא. לאחר שיצליח לעשות זאת, הוא יוכל להבין שגם החרדה הנוכחית שמטרידה אותו היא בסך הכל אי - ודאות נוספת, שניתן להתמודד ... של מה באמת מפריע לו. להבהיר לו שדווקא הידיעה המוחלטת, אפילו אם מדובר בידיעה שלילית, מרגיעה יותר מאי - ידיעה מוחלטת. להסביר שחוסר הוודאות הוא שמזין את החרדה, ולחפש דרכים להכיל את חוסר הוודאות במקום להילחם בה. להתאמן על התמודדות עם מצבי חוסר ודאות בתחומים אחרים, כדי להעתיק את ההצלחה הזו גם לנושא החרדה הספציפי. איך להתגבר על חרדות ופחדים? למה חוסר ודאות גורם לחרדה? איך להכיל אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? למה חוויית לא משנה יכולה להעלים את החרדה? הרעיון ... דבר, החרדה משתחררת. ברגע שמצליחים לחוות זאת, אפשר להעביר למטופל את אותו שחרור ולהסביר לו כיצד גם הוא יכול לפעול כך. מדוע חוסר הוודאות גורם לאדם חרדה כה גדולה? יש אנשים שאומרים: אם רק הייתי יודע שאני בטוח חולה במחלה קשה - הייתי כבר רגוע יותר מאשר לא לדעת בכלל. הסיבה היא שהאדם מפחד מהלא ... בוודאות שיאבד את הכסף, הוא כבר יעכל זאת וימשיך הלאה. אבל כשאין ודאות, הוא תקוע בין שתי אפשרויות: אולי יאבד הכל, אולי לא - והספק הזה מייצר חרדה עצומה. איך להתמודד עם חרדה של חוסר ודאות? באופן פרקטי, אפשר לחפש בכל אדם נקודת חוסר ודאות בחייו, ולהבין מדוע הוא אינו מסוגל להכיל את אותה אי - ידיעה. כאשר מוצאים את הדוגמה האישית הזו, מנסים לפתור אותה באופן מוחלט מבחינה רגשית: כלומר, להבין שאין מנוס ממצבים של חוסר ודאות בחיים, ולגלות שאפשר להרגיש שלם גם בתוך אי - הוודאות. לאחר שמשיגים את ההבנה והניסיון הרגשי הזה, קל יותר להעביר את הפתרון לאדם אחר שסובל מחרדה. הוא יוכל לראות ...
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות? מה גורם לחוסר ביטחון וחוסר ודאות בחיים? אליעד כהן מסביר כי הסיבה שאנשים חווים חוסר ביטחון, חוסר ודאות ותחושה של בלבול בחיים אינה נובעת מעצם חוסר הוודאות עצמה, אלא דווקא מהשילוב בין ודאות ואי - ודאות. כאשר אדם חווה מצב של חוסר ודאות מוחלט, כזה שבו אין לו שום ביטחון בשום דבר - לא במי הוא, לא במה טוב ומה רע, אפילו לא בהאם הוא חי או מת - במצב קיצוני כזה ... מוחלט בחיים? הדרך היחידה לצאת ממעגל הסבל של חוסר ודאות היא באמצעות חיפוש האמת. האמת היא הדבר הוודאי היחיד והיציב ביותר בחיים. לפי אליעד כהן, כאשר האדם מתרחק מהאמת, הוא נכנס למצב של ספקות רבים, תהיות וחוסר ודאות. לעומת זאת, ככל שהאדם מתקרב לאמת המוחלטת, כך הוא מתקרב לוודאות מוחלטת, ולכן הוא ירגיש יציבות ושלווה אמיתית. אליעד מדגיש ... לא הגיעו לאמת מוחלטת בנושא אחד, הם עדיין נמצאים בספק וחוסר ודאות. לדברי אליעד, מי שרוצה לחיות חיים של שקט נפשי ושלמות, חייב לבחור לפחות דבר אחד ולברר אותו לעומקו, בלי להשאיר ספקות ושאלות. כאשר הוא יגיע לוודאות מוחלטת לגבי אותו הדבר, הוא יוכל להשתמש בו כבסיס יציב ואיתן לבניית ודאות גם בתחומים אחרים בחיים. מה המשמעות של ודאות מוחלטת או חוסר ודאות מוחלט? אליעד מבהיר שוודאות מוחלטת וחוסר ודאות מוחלט הם למעשה שני קצוות המובילים לאותו מקום - למצב של שקט נפשי מוחלט ושלמות פנימית. בשני המצבים הללו האדם אינו סובל, ... הוא אינו יכול להשיג, ולכן הוא שליו, ובמצב של חוסר ודאות מוחלט, הרצון העצמי שלו מתבטל והוא אינו סובל כלל. הבעיה של האדם נמצאת תמיד באזור האמצעי, בו קיימת עירוב של ודאות ואי - ... את האמת בחיים? ההמלצה של אליעד כהן לאדם החווה חוסר ודאות היא לקחת נושא או תחום אחד ולהתמקד בו לעומק, עד שהוא מגיע לוודאות מוחלטת לגביו. התהליך הזה דורש חקירה מעמיקה, בירור ... שמאפשר לו לחיות חיים של שלווה ויציבות, ללא ספקות וחוסר ביטחון. אליעד מדגיש שחשוב לזכור שהסבל הוא תמיד תוצר של ידיעה חלקית - לא של ידיעה מוחלטת או אי - ידיעה מוחלטת - ... האמת, שהיא הוודאות היחידה בעולם. איך להתמודד עם חוסר ודאות? מהי הסיבה לסבל בחיים? איך להגיע לוודאות מוחלטת? מדוע אנשים מרגישים מבולבלים? איך למצוא את האמת? מה לעשות כשאין לי ... סובל? הפעם אני רוצה להשיב על שאלת חוסר ביטחון, חוסר וודאות בחיים, האדם לא יודע מה לעשות, לאן ללכת? ויש להבין, שאין האדם מרגיש רע בגלל חוסר וודאות, כי אם היה לחלוטין בחוסר וודאות היה מרגיש טוב, אבל אם יש גם וודאות וגם אי וודאות, יש אומללות. כי חוסר וודאות מוחלט, האדם לא היה יכול להיות לו רע, כי לא היה רוצה כלום, היה איבוד של חוסר הרצון העצמי, ואז לא היה רוצה לחוות וודאות ... הייתה שאלה. בן אדם צריך להבין, שוודאות מושלמת וחוסר וודאות מוחלט, בשני המקרים תרגיש טוב באותה המידה. ואדם סובל תמיד מכיוון אין חוסר וודאות. אם היה וודאי לאדם מה הוא רוצה, והיה יודע בוודאות שיכול בוודאות להשיג, היה בשקט ואין סבל. אבל אין וודאות שאפשר להשיג את הדבר, אז הוא רוצה את הדבר ומרגיש רע כי לא בטוח שישיג. ואם הייתה וודאות מוחלטת, לא הייתה בעיה. כי האדם ...
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
... במצבים רגישים אם יחשוף את עצמו לסיטואציות בהן הוא מפחד, ובמהלך הזמן, המוח יוכל להתרגל למצב ולהגיב בצורה פחות אינסטינקטיבית. מדוע פחדים רבים מבוססים על חוסר ודאות? פחדים רבים נובעים מחוסר ודאות. אדם עשוי לפחד לא משום שיש איום מיידי, אלא משום שהוא לא יודע מה יקרה בעתיד. לדוגמה, פחד ממעבר דרך צומת מסוכן או הליכה על גשר תלוי יכול להיות לא רק פחד מהכביש או מהסיכון הפיזי, אלא גם פחד מחוסר שליטה במציאות ותחושת חוסר ודאות לגבי העתיד. המוח שלנו לא יודע לחזות את התוצאה, ומכאן הפחד. מה הקשר בין פחדים לרצונות? הפחדים קשורים לרצונות במובן זה, שלפעמים אדם פוחד לאבד דבר מה שהוא רוצה או לחשוב על ... שהוא פוחד ממנו אינו בהכרח מהווה איום אמיתי, הוא יכול להתחיל להתמודד עם החרדה. כל פחד, בסופו של דבר, נובע מאי - ודאות. כדי להתגבר על הפחד, אדם צריך להטיל ספק במה שהוא חושש ממנו ולשאול את עצמו למה אני באמת פוחד מזה? התשובה לכך לרוב תהיה חוסר ודאות, ולא סכנה ממשית. אם המוח מבין זאת, הוא יכול להפסיק את התגובה האוטומטית של הפחד. מה הקשר בין אינסטינקטים, פחדים והרגלים? אינסטינקטים, פחדים והרגלים קשורים זה בזה. אנחנו ... האינסטינקט הראשוני שלו הוא לקפוץ או לברוח - זהו פחד טבעי. אך אם אותו אדם חושש לצאת מהבית מחשש שאולי יקרה לו משהו רע, זו כבר חרדה - תגובה המבוססת על חוסר ודאות ולא על איום ממשי. כיצד פועלים האינסטינקטים בפחדים שלנו? האינסטינקטים קשורים ישירות לפחדים שלנו. לדוגמה, כאשר אדם רואה איום מוחשי כמו חיה טורפת, המוח שלו מפעיל במהירות תגובת ... ולשלוט בתגובות שלו. שינוי אינסטינקטים מתרחש דרך תהליך למידה, שבו אנו מלמדים את המוח שלא כל גירוי מפחיד מחייב תגובה חדה. מדוע פחדים רבים מבוססים על חוסר ודאות? הפחדים הגדולים ביותר של בני האדם אינם נובעים מסכנות אמיתיות, אלא מחוסר ודאות. למשל, אנשים רבים חוששים מהעתיד, מהכישלון או מאובדן כלשהו, למרות שאין הוכחה לכך שדבר רע אכן יקרה. למשל, אדם שמפחד מהכביש לא באמת פוחד מהכביש עצמו, אלא מהמשמעות שהכביש מייצג עבורו - הוא לא יודע אם יקרה לו משהו רע בעת חצייתו, ולכן הוא מפתח חרדה. הפחד הזה מתעצם משום שהמוח שלנו מתקשה להתמודד עם חוסר ודאות, והוא מייצר תרחישים שליליים. מה הקשר בין רצונות לפחדים? במהלך ההרצאה הוסבר כי פחדים קשורים באופן ישיר לרצונות. כאשר אדם מפחד לאבד כסף, הוא למעשה מפחד מהמשמעות של החיסרון - ... בהתאם להשלכות שהוא מדמיין. איך ניתן להתגבר על פחדים וחרדות? אליעד מציע שהדרך האפקטיבית ביותר להתגבר על פחדים היא להבין את מקורם. אם נבין שכל פחד נובע מחוסר ודאות, ושאין באמת סכנה אמיתית ברוב המקרים, נוכל בהדרגה לשנות את הדפוס שלנו ולהפחית את הפחדים. התרגול הנכון הוא לשאול את עצמנו: למה אני מפחד מזה? ולנסות לרדת לשורש העניין. לרוב, ... מול קהל כנראה למד בעבר שמצבים כאלה הם מסוכנים או מביכים. אליעד מסביר שהרגלים ניתן לשנות - בדיוק כמו אינסטינקטים. אם אדם רוצה להפסיק לפחד, הוא צריך להטיל ספק באמונות שלו ולבחון מחדש את הדפוסים שעליהם מבוסס הפחד. מהי הדרך להפסיק לפעול מתוך אינסטינקטים ולבחור באופן חופשי? כדי להפסיק לפעול מתוך אינסטינקטים ולבחור באופן חופשי, עלינו ...
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות? מה עושים עם חוסר ודאות בחיים? אליעד כהן מסביר לעומק את הסיבה שבגללה אנשים סובלים מחוסר ודאות בחיים, ואיך אפשר להתמודד איתה בצורה הנכונה. הוא מסביר כי כל הקשיים הרגשיים והפיזיים שאדם חווה נובעים למעשה מחוסר ודאות. אליעד אומר שהבעיה האמיתית אינה המציאות עצמה, אלא הרצון לשנות אותה. כלומר, אדם אינו סובל כי המציאות היא ... היה פשוט משנה את המצב ולא היה נשאר רצון שאינו מתממש. הקושי והסבל נוצרים בגלל הספק ואי הידיעה אם ניתן לשנות את המצב או לא. זהו בדיוק מה שמכניס את האדם למתח, ללחץ ולתחושה של סבל. לפיכך, כל הסבל של האדם נובע מחוסר ודאות, מהספק האם אני יכול לשנות או לא? האם אפשר ליהנות מחוסר ודאות? אליעד כהן נותן נקודת מבט מעניינת נוספת: חוסר ודאות הוא דווקא הדבר שמאפשר את הריגושים ואת העניין בחיים. לדוגמה, אדם שהולך ללונה פארק ונהנה מהמתקנים עושה זאת ... מראש במדויק מה יקרה בכל רגע ורגע, החוויה לא הייתה מרגשת ולא מעניינת בכלל. לכן, חוסר ודאות הכרחי לריגושים ולהתחדשות בחיים. האדם תמיד מחפש את החדש והלא ידוע, ואם היה יודע הכל מראש, היה מרגיש שאין טעם בחיים. איך לפתור את הקונפליקט בין ודאות לחוסר ודאות? הפתרון שהציע אליעד הוא חיבור ההפכים. כלומר, האדם צריך להגיע למצב שבו קיימים אצלו שני רבדים בו זמנית: רובד פנימי של ודאות מוחלטת רובד חיצוני של חוסר ודאות הרובד הפנימי הוא מצב שבו האדם מגיע לוודאות מוחלטת שהכל טוב באותה מידה, שהכל אחד ואין שום הבדל אמיתי בין ... כגון: למה אני רוצה את מה שאני רוצה? מי החליט שזה טוב וזה רע? למה אני מפחד מחוסר ודאות? למה חשוב לי לדעת מה יקרה? דרך השאלות הללו, האדם יכול להגיע למסקנה הסופית, המוחלטת והברורה שהכל הוא אחד. כאשר אדם מגיע לוודאות הפנימית הזו, שהכל טוב באותה מידה, הוא מסוגל ליהנות באמת מחוסר הוודאות של החיים, בדיוק כמו שנהנים ממשחק. מה הקשר בין אחדות לנפרדות ביחס לחוסר ודאות? אליעד מסביר שבעולם יש שני מצבים שונים: המצב הפנימי - מצב של אחדות מוחלטת, שבו הכל זהה במהותו. המצב ... באופן מלא מהנפרדות החיצונית ומהאי ודאות שבה. בכך הוודאות הפנימית מאזנת את חוסר הוודאות החיצונית, וחוסר הוודאות החיצונית מאזנת את הוודאות הפנימית, ויוצרת מצב של חיים שלמים ומאוזנים, עם ריגוש פנימי ותחושה טובה בו ... אחד. בשלב הזה, האדם מגיע לוודאות פנימית שכל האפשרויות זהות בערכן. מכאן ואילך, חוסר הוודאות כבר אינו דבר מפחיד או מאיים אלא הזדמנות להתרגש, לחוות ולהתחדש. אליעד מדגיש שוב ושוב כי הסוד הוא תמיד בחיפוש האמת. ברגע שהאדם מבין שהכל הוא משחק, הוא יכול ליהנות מהמשחק עצמו למרות חוסר הוודאות שבו, בדיוק משום שהוא יודע בוודאות מוחלטת שזה רק משחק. בסיכום דבריו, אליעד מאחל לכל אחד להגיע למצב של ודאות וחוסר ודאות בו זמנית, וכך לחיות חיים שלמים, מהנים ומאוזנים. איך להתמודד עם חוסר ודאות? מהי משמעות החיים? איך להגיע לוודאות פנימית? איך לחיות ללא פחד מחוסר ודאות? איך ליהנות מהחיים למרות חוסר הוודאות? מה הקשר בין אחדות לנפרדות? איך להפוך את החיים למשחק? הפעם, תשובה לגבי חוסר וודאות בחיים. השאלה שנשאלה, מה לעשות לגבי חוסר וודאות? ואם נתבונן, נראה שכל הבעיות בחיים נוצרות מחוסר בוודאות. והבעיה היא לא באמת במציאות עצמה, הבעיה היא שאדם ... לשנות את המציאות, לא הייתה לו בעיה, כיוון שאין אפשרות לשנות ואין מה לעשות ואין ספק וזה מה שיש. וכן, אם האדם רוצה לשנות, ולא מצליח, זו הבעיה האמיתית וזה הסבל האמיתי, וזה אומר שכל הסבל של האדם, זה הרצון לשנות את המציאות. והספק האם הוא יכול או לא יכול לשנות. וניתן פרספקטיבה מעניינת, הריגוש והעניין בחיים מגיע רק כשיש חוסר וודאות, ותכף נפתור את הקונפליקט כי חוסר הוודאות הוא שנותן התחדשות, רוצה דבר חדש, אדם מחפש תמיד דברים חדשים, וכדי להתחדש חייב שתהיה חוסר וודאות , כי הכל היה ידוע מראש היה משעמם. הריגושים בחיים אפשריים אך ורק כשיש חוסר וודאות, והשאלה היא רצינית, מה עכשיו עושים? אם הדינאמיקה האמיתית היא
מוטיבציה להצלחה, דחיינות, מעט גם כן טוב, קצת זה גם טוב, או הכל או כלום, התמדה ונחישות, הכל או לא כלום, מוטיבציה עצמית, הגברת מוטיבציה, איך להניע את עצמך? הנעה עצמית, חוסר מוטיבציה
מוטיבציה להצלחה, דחיינות, מעט גם כן טוב, קצת זה גם טוב, או הכל או כלום, התמדה ונחישות, הכל או לא כלום, מוטיבציה עצמית, הגברת מוטיבציה, איך להניע את עצמך? הנעה עצמית, חוסר מוטיבציה
... כמה פעמים, ובכך להרגיל את המוח להתחיל בעשייה. האם מעט זה גם טוב יכול לעזור להתמודד עם חוסר ודאות? אליעד משתמש במטאפורה של ערפל כדי להמחיש את הדרך בה אנשים יכולים להתמודד עם חוסר ודאות. אדם שמנסה להגיע ליעד רחוק, אך יש ערפל כבד שמונע ממנו לראות את הדרך קדימה, לא יכול לחכות שהערפל יתפזר. במקום זאת, עליו להתקדם צעד אחד קטן ... הצעד הבא. באמצעות התקדמות קטנה, האדם לא רק ירגיש שהוא עושה משהו, אלא יוכל גם להתמודד עם חוסר ודאות ולהרגיש שהוא מתקרב יותר ויותר ליעד. האם גישה של מעט זה גם טוב יעילה גם במקרים של דחיינות בשל חוסר אIDEל? אליעד מציין כי לעיתים אנחנו נמנעים ... ובסופו של דבר הלמידה תהיה יעילה הרבה יותר. כיצד דוגמת הערפל קשורה להצלחה ולהתמודדות עם חוסר ודאות? אליעד משתמש בדימוי נוסף כדי להמחיש את הרעיון: אדם שרוצה להגיע ליעד מרוחק, אך יש ערפל כבד שמונע ממנו לראות את הדרך קדימה. האדם לא יכול ... להתקדם צעד אחד קטן בכל פעם, ורק אז יוכל לראות את הצעד הבא. בצורה זו הוא מסוגל להתמודד עם חוסר ודאות מוחלטת ולהתקדם בהדרגה אל עבר המטרה שלו. הוא גם נותן דוגמה של חקירה עצמית פנימית, שבה האדם שואל שאלות על החיים, המציאות והאמת. אף שאי אפשר ...
איך להיות קשה להשגה? איך להתנהג כקשה להשגה? מה זה אומר להיות קשה להשגה? איך לשדר שאתה קשה להשגה? איך להתנהג בצורה של קשה להשגה? מה זה התנהגות של קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרדוף אחריך? איך ליצור תשוקה? טיפים לזוגיות
איך להיות קשה להשגה? איך להתנהג כקשה להשגה? מה זה אומר להיות קשה להשגה? איך לשדר שאתה קשה להשגה? איך להתנהג בצורה של קשה להשגה? מה זה התנהגות של קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרדוף אחריך? איך ליצור תשוקה? טיפים לזוגיות
... להיות קשה להשגה במערכת יחסים מתאר את ההתנהגות שבה אדם אינו זמין תמיד, בוחר להימנע מלתת מענה מידי לבקשות, ובכך יוצר דינמיקה של חוסר ודאות . זהו אמצעי שיכול להגביר את הערך שלך בעיני הצד השני, מתוך הרגשה שאתה לא תמיד זמין ושהשגתך ... הצד השני מבקש לפגוש אותך, לא תמיד כדאי לקבוע פגישה מיידית. גם אם אתה מעוניין להיפגש ויש לך את הזמן הפנוי, ישנה חשיבות בהשארת איזשהו חוסר ודאות לגבי הזמינות שלך. זה לא רק עניין של לסרב באופן ישיר, אלא לפעמים גם לשדר חוסר רצון על אף שאתה ... צריך לקבוע. גם אם אתה רוצה וגם אם אתה יכול, נסה לשדר לפעמים שאתה לא יכול או לא רוצה. זה מגביר את הערך שלך בעיני הצד השני. 2. ליצור חוסר ודאות אם אתה תמיד אומר כן, הצד השני יודע שברגע שהוא ירצה אותך - הוא יקבל אותך. להיות קשה להשגה פירושו לשדר חוסר ודאות: לפעמים להסכים, לפעמים לסרב. לפעמים להגיב מיד, לפעמים לחכות. לא להיות תמיד ספר פתוח אלא ... כדאי להשתמש בה, לפעמים לא. השאלה היא איך לשדר ערך גבוה - וזה נעשה על ידי כך שאתה לא תמיד נגיש, לא תמיד צפוי, ויוצר דינמיקה של חוסר ודאות מסוים. איך להיות קשה להשגה? איך להגביר משיכה בזוגיות? האם משחקי כוח עובדים במערכות יחסים? ...
איך להצליח למכור? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, לזהות נקודת תורפה, איך לטפל בהתנגדות מכירה? איך לטפל בסירוב? התמודדות עם לקוח, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, להצליח במכירות, רטוריקה
איך להצליח למכור? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, לזהות נקודת תורפה, איך לטפל בהתנגדות מכירה? איך לטפל בסירוב? התמודדות עם לקוח, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, להצליח במכירות, רטוריקה
... ומאפשרות לשומע לפקפק ולהתנגד ביתר קלות. כשאומרים יש שמש בחוץ, זה נתפס כעובדה מוצקה, אך אם אומרים נראה לי שיש שמש בחוץ, השומע עשוי לחוש חוסר ודאות ולהתנגד ביתר קלות. לדוגמה, אם מוכר אומר ללקוח הבית הזה מתאים לך, האמירה נשמעת משכנעת ואמינה ... איך שימוש במילים כמו אולי ויכול להיות משפיע על השומע? לעיתים כדאי לנסח את דברי האדם האחר בצורה פחות החלטית מכפי שהוא אמר בפועל, כדי לשתול ספק בראשו. למשל, אם לקוח טוען המוצר לא מתאים לי, אפשר לענות אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה לא ... שכנוע. דוגמה נוספת לכך היא כשמישהו אומר המוצר הזה לא טוב, אפשר לומר אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה יכול לא להיות טוב. המילה אולי יוצרת חוסר ודאות בתודעה של השומע, מה שמאפשר להמשיך ולנסות לשכנע אותו בכיוון הרצוי. איך להשתמש נכון בשילוב של ... לשומע את הרושם שיש פה רק דעה סובייקטיבית. אם אומרים יש שמש בחוץ, זה מצטייר כעובדה מוצקה, אבל אם אומרים נראה לי שיש שמש בחוץ, זה משדר חוסר ודאות ומאפשר לשומע לדחות את הרעיון ביתר קלות. מתי דווקא כן להשתמש בדיבור סובייקטיבי? למרות יתרון ... בביטויים כמו אולי ויכול להיות משפיע על השומע? ישנם מקרים שבהם מנסחים את עמדת האחר באופן מסויג יותר ממה שהוא אמר בפועל, כדי להטמיע מסר של חוסר ודאות. למשל, אם מישהו אומר המוצר הזה לא מתאים לי, אפשר להשיב: אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה ... צריך לדבר בצורה אובייקטיבית, מה זה אומר לדבר בצורה אובייקטיבית? להתנסח בצורה שישתמע שהדבר הזה תמיד נכון ושכולם מסכימים על זה ללא צל צלו של ספק ושזה בוודאות מוחלטת נכון, בן אדם צריך כמו שהוא אומר את המילה אני קיים ואין לו ספק לגבי המילה אני ככה הוא צריך כשהוא אומר את העמדה שלו להגיד ככה זה אין פה ספקות. לעומת זאת כמו שבן אדם לא מאמין שיש חייזרים נגיד מפלצות ואם אתה תדבר על זה אתה יודע בספרי ...
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
... הנזק יהיה קטן יותר. כלומר, הגיוון נתפס כדרך לניהול סיכונים במצבים של חוסר ודאות. האם באמת כדאי לגוון? אליעד טוען שבעולם אידיאלי, אין צורך אמיתי בגיוון. אם אדם היה יודע ... הוא מודה שיש מצבים שבהם צריך או כדאי לגוון. הסיבה המרכזית לכך היא חוסר ודאות או חוסר יכולת לדעת בדיוק מה האידיאלי בכל רגע נתון. לדוגמה, אדם שלא יודע בוודאות מה המניה ... מהסיכון שבהחלטה אחת שגויה. במקרה כזה הגיוון הופך לדרך חכמה להתמודד עם חוסר הוודאות . דוגמה נוספת היא באימונים: לפעמים מתאמן לא יודע בוודאות איזה תרגיל הוא הכי אידיאלי עבורו, ... עליו לשאול את עצמו האם הוא עושה זאת כי זה באמת טוב עבורו או פשוט מתוך חוסר ודאות וחוסר ידיעה. מה הדרך האידיאלית לפעול לגבי גיוון? הגישה האידיאלית שאליעד מציע היא לשאוף תמיד ... לכלי שימושי מאוד. במילים אחרות, גיוון הוא בעצם כלי שמתאים לתנאים של חוסר ודאות או חוסר שלמות, אך איננו המצב האידיאלי. לדוגמה, כאשר אתה צמא, אין שום טעם לגוון - הפתרון ...
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
... העולם לא יקרוס. אף אחד לא כותב על המצבה כאן נקבר אדם שניסה ולא הצליח. יותר חשוב לחיות חיים של משמעות, להתפתח ולהתמודד עם חוסר ודאות מאשר להישאר במצב של קיפאון מתמשך. האם צריך להאמין שהכל יהיה טוב כדי לנסות? אליעד כהן מדגיש שלא חובה להאמין שיהיה טוב כדי לפעול. מי שמספר לך ... נכונים, והחיים מורכבים מניסיונות, הצלחות וכישלונות. פחד מכישלון פחד מפרידה התמודדות עם כישלון חרדת ביצוע איך להתמודד עם חוסר ודאות? איך להתמודד עם הפחד מפני פרידה והחשש להישאר לבד כל החיים? פחד מפרידה מתעורר כאשר אדם נשאר בזוגיות לא טובה מתוך חשש שיישאר לבד לשארית חייו. ... להבין שהפחד מוצדק - אכן יש אפשרות שהמצב יחמיר. - לדעת שגם אם יהיה גרוע יותר, זה לא אומר שאסור לנסות. - לפתח יכולת להתמודד עם חוסר ודאות וללמוד להסתדר לבד. - לשחרר את הצורך להבטיח הצלחה ולפעול למרות החששות. לסיכום: הפחד מהגרוע יותר יכול לשתק אותך ולמנוע ממך לחיות. אבל האמת היא ... לא מחויב שהפחד ישאיר אותך במקום שבו אינך רוצה להיות. פחד מכישלון פחד מפרידה התמודדות עם כישלון חרדת ביצוע איך להתמודד עם חוסר ודאות
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
... אחרים כמו לימודים או מקום מגורים. השאלה שמעסיקה רבים היא איך לדעת אם הדבר או האדם שאנו מתלבטים לגביהם מתאים לנו. מקור הדילמה - חוסר ודאות הדילמה נובעת בעיקר מחוסר ודאות. אם אדם היה יודע באופן מוחלט אם הדבר שהוא ... נמצא תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק. למשל, אם אדם שואל את עצמו אם מערכת יחסים מסוימת תביא לו אושר או סבל, ההתלבטות נובעת מהמקום של חוסר הוודאות בנוגע לתוצאה של מערכת היחסים הזו. הרבה ... משפחה, אך היא לא בטוחה אם הגבר שהיא איתו אכן מתאים לכך, זו דילמה שנובעת מהחוסר בהירות. הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית לא תמיד הספק נובע מהדבר עצמו, אלא לפעמים הבעיה היא שאנחנו ... לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים, כדאי להתחיל מהם ואז להתמקד בחלקים הלא ברורים. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאיים ולא להתמקד בספק עד שלא פותרים את החלקים הברורים. כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק? כשהאדם פועל להשגת מטרות ברורות, הוא מתחיל ... מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים. דילמות בזוגיות איך לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו ... אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר שאנו מתלבטים לגביו הוא הדבר הנכון עבורנו? מקור הדילמה - חוסר ודאות הדילמה נוצרת בגלל חוסר ודאות. אם אדם היה בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע ... בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא התלבטות. אך כאשר יש ספק - הדילמה נולדת. לפעמים ההתלבטות נובעת מחוסר ... אנו לומדים יאפשר לנו עבודה טובה בעתיד, או האם מקום העבודה הנוכחי ייתן לנו את מה שאנו מחפשים. הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית לעיתים, הספק אינו נובע מחוסר ידיעה לגבי הדבר עצמו, אלא ... יש חלקים ברורים - קודם כל יש לפתור אותם, ורק אז לגשת למה שלא ברור. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאי, ולפתור אותו לפני שניגשים אל הספק. כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק? כאשר אדם פועל להשיג מטרות ברורות, הוא מתחיל ... להבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו. כיצד לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כתיבת הסכם, יעוץ לעורכי דין, איך לכתוב הסכם בצורה נכונה? כתיבת חוזה, איך כותבים הסכם קבלן? מי כותב הסכם? איך לנסח הסכם טוב? איך לנסח חוזה? איך לכתוב חוזה מסחרי? הסכם גירושין, חוזה עבודה, הסכם עובד מעביד, שיטות לכתוב הסכם מסחרי, איך לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי? יעוץ ליטיגציה, יעוץ משפטי, חלק 4
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חוסר ודאות, מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חוסר ודאות, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטורינג, אימון אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי בטלפון בתחום חוסר ודאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3350 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 02:54:06 - wesi1