אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמכרות לאכילה ✔אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל ✔ כיצד מטפלים באנורקסיה ובהפרעות אכילה באופן יעיל? הטיפול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:54אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
כיצד מטפלים באנורקסיה ובהפרעות אכילה באופן יעיל?

הטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות דורש בראש ובראשונה הבנה עמוקה של ההיגיון והאמונות הפנימיות של האדם הסובל מההפרעה. אליעד כהן מדגיש כי המפתח המרכזי לטיפול הוא בירור יסודי של הסיבות והגורמים שמונעים מהמטופל לאכול. לא מדובר בכפייה או בשכנוע חיצוני בלבד, אלא בניתוח עמוק ומפורט של כל האמונות, הפחדים והמחויבים הפנימיים של האדם.

מדוע אנורקסיה מתפתחת וכיצד לזהות את הסיבות לה?

על מנת לטפל באנורקסיה, יש להבין מהיכן היא התחילה. אחת הדרכים היעילות ביותר לעשות זאת היא לשאול את המטופל שאלות ממוקדות שיעזרו לו לזהות כיצד ומתי החל המצב. לדוגמה, אם מדובר בנערה שהתחילה להיות אנורקסית, יש לברר מתי היא החלה להימנע מאכילה, ומה הייתה הסיבה הראשונית לכך. הבירור הזה מאפשר לה לראות שאנורקסיה אינה מצב קבוע או מחויב המציאות, אלא תהליך שהחל בנקודת זמן מסוימת ויכול להשתנות.

לדוגמה, אם הבחורה אומרת שהיא הפסיקה לאכול בגלל פחד להשמין, צריך להבין למה הפחד הזה קיים אצלה. אולי היא הייתה מלאה בעבר וחוותה הערות פוגעניות, אולי הלחץ החברתי והציפיות גרמו לה לפתח דימוי גוף שלילי. הזיהוי המדויק של הסיבות האלו הוא הבסיס להמשך הטיפול.

כיצד מחלישים את הסיבות לאי - אכילה אצל אדם אנורקסי?

אחרי שמזהים את הסיבות, יש להתחיל להחליש אותן. אליעד כהן מדגים כי אם הסיבה המרכזית היא פחד מהשמנה, צריך לבדוק עם המטופלת מדוע הפחד מהשמנה כל כך חזק עבורה. האם זה בגלל דימוי עצמי נמוך? פחד מדחייה חברתית? על ידי בירור זה, ניתן להחליש בהדרגה את הפחדים הללו, ולהראות לה שהם אינם באמת הכרחיים כפי שהיא חושבת.

איך אפשר לעודד אדם אנורקסי לראות את היתרונות שבאכילה?

חלק נוסף בטיפול הוא הגברת ההבנה של המטופל לגבי היתרונות הטמונים באכילה. יש לגרום לו לראות כי היתרונות שבאכילה גדולים יותר מהחסרונות שהוא רואה בה. למשל, להראות למטופלת שאכילה מסייעת לבריאות, מעניקה לה תחושת חיוניות, ומשפרת את המצב הרגשי והחברתי שלה. ככל שהיא תכיר ביתרונות האלה ותהיה מודעת להם, כך ההסתייגות והרתיעה שלה מאכילה עשויות לרדת.

מדוע חשוב לא להכריח אדם אנורקסי לאכול?

נקודה משמעותית נוספת שאליעד כהן מדגיש היא שאין טעם להכריח את המטופל לאכול. כפייה יוצרת התנגדות, ודווקא מחזקת את ההפרעה. הוא מדגים כי במקום לומר למטופלת "את חייבת לאכול", עדיף לגשת אליה בצורה מכילה ואמפתית: "אין בעיה שאת לא אוכלת, אבל בואי נבין את ההיגיון שלך. אולי נוכל לפתור זאת בדרך אחרת". גישה זו מעודדת את המטופל לפתוח את עצמו ולשתף ברגשותיו ובחששותיו.

מה הקשר בין הפרעות אכילה לדימוי עצמי ולקבלה עצמית?

אליעד מסביר שהפרעות אכילה, ובפרט אנורקסיה, קשורות קשר הדוק לתפיסה של האדם את עצמו. רבים הסובלים מהפרעה זו תלויים מאוד באישור חיצוני ובאהבה מותנית מהסביבה. הם מאמינים שאם הם לא יראו בצורה מסוימת, לא יקבלו אהבה, הערכה או הערצה מהסביבה. לפיכך, הטיפול חייב לכלול גם עבודה על קבלה עצמית ללא תנאי, כך שהמטופל יוכל להעריך ולאהוב את עצמו בלי קשר למשקלו או למראהו החיצוני.

כיצד ניתן לתמרן מחשבות קיימות לטובת הטיפול?

דרך נוספת שאליעד מציע היא להשתמש במחויבים הפנימיים של המטופל לטובתו. למשל, אם למטופלת חשוב מאוד להיות חזקה ובריאה, ניתן להדגיש שאכילה במינון נכון תחזק את הגוף שלה ותשפר את הבריאות, וכך לייצר מוטיבציה פנימית לאכילה, על בסיס מחויבים שכבר קיימים אצלה ממילא.

מה עושים אם הטיפול לא מתקדם כפי שמצפים?

אם הטיפול אינו מתקדם, אליעד מציין שזה משום שלא נחשפו עדיין כל הסיבות האמיתיות לאי - אכילה או שלא הוחלשו מספיק החסרונות הנתפסים של אכילה. במקרה כזה, יש להמשיך לחקור ולברר יותר לעומק, עד שכל החששות והסיבות להתנגדות יתגלו ויטופלו.

לסיכום, מהי הגישה הנכונה לטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה?

הגישה הנכונה לטיפול היא גישה של הבנה, הכלה ואמפתיה. במקום לכפות או לשכנע בכוח, חשוב לחשוף לעומק את האמונות והמחויבים הפנימיים, להחליש את הפחדים, ולהדגיש את היתרונות של שינוי הרגלי האכילה. התהליך צריך להיות הדרגתי, מכיל ומבוסס על הבנה אמיתית של ההיגיון הפנימי של המטופל. רק כך ניתן לייצר שינוי מחשבתי אמיתי ויציב שיסייע למטופל להשתחרר מהפרעות האכילה ולהחזיר לעצמו את איכות חייו.
כיצד ניתן לטפל באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות?

אנורקסיה היא הפרעת אכילה שמובילה לירידה קיצונית במשקל בעקבות פחד עז מהשמנה. לרוב, מדובר בהתניה מחשבתית שבה האכילה נתפסת כדבר שלילי ומזיק. הטיפול באנורקסיה דורש הבנה מעמיקה של התפיסות הפנימיות של האדם הלוקה בהפרעה, ולא רק כפייה חיצונית של אכילה.

מהו הבסיס להפרעה וכיצד מזהים אותו?

ראשית, חשוב לזהות מתי ואיך החלה ההפרעה. יש לבדוק עם האדם הסובל ממנה אם הוא תמיד היה כך, או שמדובר בשינוי שהתרחש בנקודת זמן מסוימת. כאשר מבררים כיצד התחיל התהליך, ניתן לגרום לו להבין שמדובר במצב שנוצר ולא משהו מחויב וקבוע.

מדוע אדם אנורקסי מפחד לאכול?

במקרים רבים, אנורקסיה נובעת מפחד מהשמנה, שמתפתח לאמונה שאכילה היא דבר שלילי. לעיתים, פחד זה קשור לחוויות עבר של דימוי גוף שלילי, חוויות רגשיות קשות, או לחץ חברתי. כדי לטפל בכך, יש לחקור את הסיבות שמובילות לרצון להימנע מאוכל ולזהות את המחויבים המנטליים שמובילים לאמונה זו.

כיצד ניתן לשנות את תפיסת המציאות של אדם אנורקסי?

1. לזהות את הסיבות להימנעות מאכילה - יש לחשוף את כל הסיבות האפשריות שהובילו להתפתחות ההפרעה, כולל סיבות פנימיות שלא תמיד ייחשפו בקלות.

2. להחליש את הסיבות השליליות - לאחר שזוהו המחויבים, יש לערער אותם ולבחון אם הם באמת הכרחיים.

3. להגדיל את היתרונות שבאכילה - יש לשכנע שהיתרונות של אכילה עולים על החסרונות הנתפסים.

4. להראות שהמצב אינו מחויב - כאשר המטופל מבין שהמצב הנוכחי נוצר בתהליך ולא היה קיים תמיד, הוא יכול להתחיל לראות אפשרות לשינוי.

מדוע כפייה אינה הפתרון?

אם ניגשים למטופל בגישה של כפייה - "את חייבת לאכול" - לרוב ייווצר אפקט הפוך של התנגדות. במקום זאת, יש לגשת מתוך הבנה והכלה: "אין בעיה שאת לא אוכלת, אך אנו רוצים להבין מדוע. מה ההיגיון מאחורי זה?". גישה זו יכולה לגרום למטופל להיפתח ולשתף ברגשותיו.

מה הקשר בין דימוי עצמי לקבלה עצמית?

הפרעות אכילה רבות נובעות מתלות בהערכה חיצונית. מטופלים מרגישים שעליהם לשמור על דימוי גוף מסוים כדי להיות אהובים או מקובלים. חלק מהטיפול כולל חיזוק קבלה עצמית ללא תנאים, כך שהמטופל יוכל לראות את ערכו ללא קשר למשקל או מראה חיצוני.

כיצד ניתן לתמרן את המחשבות של המטופל כדי לעזור לו?

במקום להתעמת עם המחויבים שלו, יש להשתמש במחויבים אחרים שכבר קיימים אצלו לטובתו. לדוגמה, אם יש לו מחויב חזק להיראות בריא או להיות חזק, ניתן להשתמש בכך כדי לעודד אכילה דרך היבטים של בריאות וכוח.

סיכום

הטיפול באנורקסיה דורש הבנה מעמיקה של אמונותיו הפנימיות של המטופל. במקום לכפות עליו אכילה, יש להבין את ההיגיון שעומד מאחורי ההימנעות ממנה וליצור שינוי מחשבתי הדרגתי. על ידי חשיפת הסיבות, החלשת הפחדים והגדלת היתרונות שבאכילה, ניתן לסייע לאדם לשנות את דפוסי החשיבה שלו ולצאת מהמעגל ההרסני של ההפרעה.
ש: אנורקסיה.

אליעד: מה איתה אנורקסיה מה איתה.

ש: איך מטפלים בזה.

אליעד: בחורה שרוצה להיראות כמוה ואז כל מה שהיא עושה אחרי שהיא אוכלת.

ש: ואז היא כאילו מפסיקה כמעט לאכול וכל הזמן יורדת במשקל יורדת ויורדת, לוקחים אותה לטיפולים ולזה ושוקלים אותה שוב עוד שבעים גרם ירדו.

אליעד: אוקי ולמה היא לא רוצה לאכול כי מה, איזה מחויב נכנס לה לראש?

ש: לא חקרתי את זה.

אליעד: אוקי אז מה השאלה באופן כללי מה לעשות?

ש: איך מטפלים.

אליעד: אז בגדול באופן יחסי נגיד שאנשים יש להם את ההתניה במוח שלאכול זה טוב כי ככה לימדו בן אדם לאכול זה טוב אתה בדיכאון תאכל, משעמם לך תאכל לאכול זה טוב אחר כך נלחמים בלא לאכול יותר מדי אבל אצלה יש התניה הפוכה לאכול זה רע היא מחויב לה שלאכול זה רע. ככה אני מניח שכאילו אם זה קשה היא תגיד "אני אוכלת אני מרגישה שאני עומדת למות, לא יכולה להכניס את האוכל לגוף התחושה לא נעימה לי" לא יודע משהו כלשהו. מה שצריך לעשות זה כמובן לבדוק, קודם כל לבדוק לשאול אותה "תמיד היית ככה?" קודם כל להראות לה שזה לא מחויב.

איך מראים לה שזה לא מחויב? "מאיזה גיל התחלת להיות אנורקסית? אין בעיה שאת אנורקסית הכל בסדר בואי נבדוק אבל מה ההיגיון בזה כדי שנשכנע את ההורים שלך שזה בסדר שיתנו לך להמשיך להיות אנוקסית, אוקי איך זה התחיל מה היה, מה את מרגישה, למה את חושבת שעדיף להיות אנוקסית" קודם כל מזהים את המחויבים שלה. עכשיו כשהיא מספרת את הסיפור אז גם רואים איך זה נוצר ואז היא בעצם רואה שהיה תהליך של היווצרות שזה לא מחויב אלא שזה נוצר.

כשאומרים לו "איך הבעיה התחיל?" כשהוא מספר איך היא התחילה תוך כדי שהוא מספר איך היא התחילה הוא בעצם גם מבין שהיא לא תמיד הייתה, הוא גם מבין שזה משהו שעכשיו הוא בתוצאה של משהו שהתחיל לא שהוא נולד כזה. ואז מנסים להבין מה ההתנגדות שלה לאכול בגדול מה ההתנגדות, להגיד להורים תשאלו את הילדה למה את לא אוכלת, מה היא תגיד יש לך מושג כלשהו?

ש: אמרתי אני אשאל קודם כל.

אליעד: בגדול צריך לבדוק מה המחויבים כי היא מפחדת שאם היא תאכל ישנאו אותה כי אם היא תאכל היא תהיה לא בריאה, כי מה?

ש: היא בעיקר מפחדת מלהשמין היא הייתה כנראה מלאה.

אליעד: ואז הלכה לכיוון ההפוך למה היא כל כך מפחדת מזה אז זה דבר ראשון, דבר ראשון צריך למצוא את הסיבות שהיא לא רוצה לאכול ולהחליש אותן ולמצוא את הסיבות הפנימיות גם כן כי כנראה היא גם לא תחשוף את כל הסיבות צריך לחשוף את הסיבות הפנימיות ודבר נוסף אחר כך צריך להגדיל את הסיבות שהיא כן רוצה לאכול. צריך לגרום לה שבמוח שלה תיווצר התניה שהיתרונות שיוצאים לה מלאכול גדולים מהחסרונות שיוצאים לה מלאכול, שיתרונות שיוצאים לה מלאכול גדולים מהחסרונות שיוצאים לה מלאכול.

ואם שכנענו אותה שהיתרונות בלאכול גדולים מהחסרונות בלאכול והיא הבינה את זה וממשיכה להיות אנורקסית זה אומר שלא חשפנו את כל החסרונות שהיא חושבת שיש בלאכול, יש דברים שלא דיברנו עליהם או שלא פתרנו באמת את הבעיות שלה. זה מחויב במאה אחוז זה פשר העניין, הפשיטות זה כמו כל התנהגות טורדנית אחרת מה המחויב אבל אלא מה כשההורים רואים שהבת שלהם אנורקסית הם לא תמיד רואים את זה כאיזו מהות הם אומרים "טוב היא אנורקסית יש לה בעיה, כואב לה הרגל יש לה בעיה כואב לה הראש יש לה בעיה" אבל לראות את זה כמהות יש לה מחויב יש לה אמונה מאוד חזקה שיש לה כל מיני הנחות יסוד שאומרות לה שלאכול זה רע.

מה הנחות היסוד האלה אומרות למה לאכול זה רע, עכשיו אם באים אליה בקטע של "את חייבת לאכול" רוב הסיכויים לא יודע אם זה רוב הסיכויים, הרבה מאוד מקרים היא תתנגד ותגיד עוד יותר "אני לא רוצה לאכול לא משתפת פעולה, לא מדברת איתכם" אבל בהנחה שרוצים לעזור לה אז לא צריך לבוא מהקטע של "את חייבת לאכול" מהקטע של "אין בעיה שאת לא אוכלת אך אנחנו רוצים להבין למה, רוצים לדעת מה לכתוב במצבה מתה למען מה, רוצים לדעת למה מה ההיגיון אולי יש דרך לפתור לך את זה בדרך אחרת לדעת מה ההיגיון". מה שאני מנסה להגיד שזה לא לבוא בקטע של לשלול אותה, אם באים בקטע של לשלול אותה יהיה לה רע צריך לבוא בקטע של לנסות להכיל אותה.

ש: כמו הפרעה.

אליעד: נכון כמו בהרבה ווריאציות אחרות גם זה לא תמיד מחויב אבל בנושאים האלה זה ככה בדרך כלל, ואז הבן אדם יכול להיפתח "תראה אתה יודע את האמת כי אז כשאכלתי קרה לי ככה וככה ואז היה לי רע ככה וככה לכן החלטתי ללכת לצד השני" ואז גם אפשר להסביר את הקטע של "את צריכה לדעת לאהוב את עצמך בלי תנאים ואז מה אכפת לך שתאכלי, זה שאת רוצה לאכול", עכשיו מה האמת? שעוד פעם אם היא תאהב את עצמה בלי תנאים היא גם כן לא תצליח לאכול אז למה היא צריכה לאכול אבל "תאהבי את עצמך בלי תנאים" במובן של "לא אכפת לך מהנזקים שייגרמו לך גם אם תשמיני נגיד ותאכלי" אבל מצד שני "אל תאהבי את עצמך בלי תנאים ותאכלי".

ואם נחזור עוד פעם לאיזו שיחה קודם שדיברנו, למצוא את המחויבים שלה מה הדברים שהיא כן רוצה מה הדברים שכן מחויבים לה ובהם להשתמש כדי לתמרן אותה נגד המחויב שלה שלא לאכול. זה הסיפור הפשיטות מה שאתה צריך להגיד להורים צריך לנסות להבין את ההיגיון שלה במקום איך אנחנו יכולים לפתור את זה בא ננסה להבין את ההיגיון שלה, אנחנו לא מבינים את ההיגיון שלה טוב צריך להבין את ההיגיון שלה, מה לעשות ככה זה עובד. את הבנת? אוקי.
להבין תנאים להתמודד עם פחדים לעזור תהליכים קושי הפרעת התנהגות כפייתית לטפל ב ocd לא רוצה לאכול לפתור לבדוק אוכל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בעיה בעיות בעיות אכילה דיאטה הפרעה הפרעות הפרעות אכילה הפרעות התנהגות הפרעת אכילה הפרעת התנהגות הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התנהגות ירידה ירידה במשקל לרדת במשקל לרזות עודף משקל
4 אפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות, ניתוח תהליך הפסקת התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית
4 אפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות, ניתוח תהליך הפסקת התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית
... תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית מהן האפשרויות להתמודדות אחרי שהבנת למה אתה מכור? כאשר אדם מזהה את הסיבה להתמכרות שלו, בין אם מדובר בהתמכרות לאכילה רגשית, לעישון, או לכל התנהגות אחרת, עומדות בפניו ארבע אפשרויות ... יודע גם שההתמכרות גורמת לנזקים, ובכל זאת מחליט להמשיך בה באופן מודע. הוא משקלל את היתרונות והחסרונות ומגיע למסקנה שהתועלת שהוא מפיק מההתמכרות ... בנושאים אלה ניתן למצוא באתר EIP.co.il. איך להיגמל מהתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לאכילה רגשית איך להפסיק לחשוב על משהו? תהליך שינוי הרגלים התמודדות עם ... גמילה מהתמכרות? כאשר אדם מבין למה הוא מכור למשהו - בין אם זו התמכרות לעישון, אכילה רגשית, או כל הרגל אחר - עולות בפניו ארבע אפשרויות שונות ... שונות והבנת מנגנון הרצון באתר. איך להיגמל מהתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לאכילה רגשית איך להפסיק לחשוב על משהו? תהליך שינוי הרגלים התמודדות עם ...
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
... ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה איך לא להשמין בתקופת הקורונה? הקורונה גרמה לרבים לעבור לסגר בבית, דבר שגרם להרבה אנשים לאכול יותר, לעלות במשקל ולהרגיש תקועים. השאלה המרכזית היא איך לשמור על המשקל ולא להשמין בסגר הקורונה, לאור השפעתו על התנהגויות האכילה. אליעד מציין שהשמנה נובעת בעיקר מהכמות שנכנסת לפה ולאו דווקא מהכמות של הספורט שנעשה. אמנם פעילות גופנית היא חיובית ומומלצת, אך אם לא אוכלים נכון, משמינים, ללא קשר למאמץ הגופני. חשוב להבין שהשמנה היא לא תוצאה של חוסר פעילות גופנית בלבד, אלא אם אוכלים יותר ממה שהגוף מוציא, אז בהחלט נצבור עודפים. למה לא מספיק רק להתאמן? אחת הסיבות המרכזיות לכך שאין זה מספיק רק להמליץ על פעילות גופנית כדי למנוע השמנה, היא שהתמודדות עם ההשמנה היא הרבה יותר מורכבת מההמלצה הכללית תתאמן. רוב האנשים בבתים בזמן הקורונה מוצאים את עצמם אוכלים מתוך שעמום או כדי להתמודד עם רגשות לא נעימים. ההמלצה לאכול פחות, ולפני הכל, להבין מה גורם לך לאכול, היא הצעד הראשון כדי למנוע אכילה מיותרת. אכילה רגשית: איך להתמודד עם התיאבון? הקורונה לא יצרה בעיות חדשות, אלא רק הבעיות שהיו קיימות קיבלו הדגשה חזקה יותר. לדוגמה, אנשים שנמצאים במערכות יחסים קשות, ככל הנראה, במהלך הסגר, ימצאו את המצב קשה עוד יותר. זה בדיוק המצב עם אכילה רגשית: אם אדם היה נתון לדיכאון או תחושות קשות לפני הקורונה, הסגר רק העצים את תחושות אלו, והאדם יפנה לאוכל כדי להתמודד ... לזהות את הצורך הרגשי שגורם לאכילה ולחפש לו תחליף. זה יכול להיות תחום לימודים, יצירת מטרות חדשות או כל פעילות אחרת שמספקת את הצורך הרגשי. איך לצמצם אכילה רגשית? כדי להימנע מאכילה רגשית, צריך להבין שהיא לא נובעת מהקורונה עצמה, אלא מהצורך להתמודד עם רגשות של שעמום, חרדה או עצב. אליעד מציע למצוא ... לא נעימים. במקום זאת, יש להתמקד בלימוד, הצבת מטרות חדשות, פיתוח השכל, והתרכזות בתחומים שמספקים עניין והישג אישי. כל שינוי כזה יכול לעזור להימנע מהשמנה ולשמור על בריאות פיזית ונפשית בתקופה מאתגרת זו. השמנה דיאטה תזונה קורונה התמודדות עם הקורונה בטלה שיעמום איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? אז איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? היתה אחת שקראו לה קורונה, והיא באה לבקר אותנו. מרוב שאהבנו אותה נכנסנו לסגר, ומה אנשים עושים בסגר? אוכלים, משמינים ועולים במשקל. השאלה היא איך לא ל
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
... מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל? למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? האם ... עשוי לגלות שהוא נכנס להתמכרות חדשה. אליעד מציין כי לעיתים כשפותרת בעיה אחת, נוצרת בעיה חדשה. לדוגמה, כאשר אדם נגמל מעישון, הוא עשוי לפתח התמכרות לאכילה או התמכרות אחרת. התופעה הזו עשויה להיות מבלבלת, אבל ההסבר לכך טמון בטבע ההתמכרות. מהותה של התמכרות היא לא רק הרגל רע, אלא היא תוצאה של ריקנות פנימית או תחושת חוסר. אנשים ...
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
... דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית , גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה מהן שלוש הדרכים לטיפול בהתמכרות ומהי הדרך היעילה ביותר? התמכרות היא מצב שבו אדם עושה פעולה מסוימת למרות שהוא כבר לא מעוניין בה, מתוך תחושה שהפעולה מספקת לו משהו טוב או מפחיתה תחושה שלילית. אליעד כהן מסביר שישנן שלוש דרכים עיקריות לטיפול בהתמכרויות, בין אם מדובר בהתמכרות לסקס, התמכרות לאוכל , עישון מריחואנה או כל התמכרות אחרת. למה אנשים מתמכרים בכלל? אליעד כהן מדגים מספר דוגמאות להתמכרויות נפוצות: התמכרות לסרטי סקס: אדם שמרגיש רע כשהוא לבד ומאמין שסרטי סקס ישפרו את הרגשתו. התמכרות לאוכל: אדם שמרגיש דיכאון ומאמין שהאוכל יעזור לו להתגבר עליו. התמכרות לסיגריות או מריחואנה: אדם שמשעמם לו ומאמין שעישון יסייע לו להפיג את השעמום. לדבריו, בכל התמכרות ישנו דפוס קבוע: ... שתפסיק להיות קיימת. לדברי אליעד, רק כשמטפלים בשורש הבעיה ניתן באמת להשתחרר מההתמכרות, ובכך לפתור את הבעיה באופן מלא וקבוע. איך לטפל בהתמכרות לסקס? גמילה מאכילה רגשית מהי הדרך הכי טובה להיגמל מעישון? טיפול בהתמכרויות איך להתמודד עם שעמום בלי להתמכר? גמילה מהתמכרות לסרטי סקס איך להשתחרר מדיכאון בלי אוכל? ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של ... מקושרת לתכלית שלה, על ידי זה האכילה הופכת להיות בריאה יותר. אכילה עם מחשבה ועם דעת. לעומת זאת, כאשר האדם שוכח את התכלית של האכילה שלו, על ידי זה נוצרת התמכרות לאכילה עצמה, מה שתמיד גורר אחריו בעיות בריאותיות, כגון השמנה, בעיות תזונה וכיוב. כאשר האדם זוכר את התכלית שלשמה הוא אוכל, ... שובע = מילוי הרצון = שלמות. בנוסף האכילה בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על האדם, אינו מצפה מהאדם לשום דבר ומקבל את האדם כפי שהוא. התמכרות לאכילה מתוקה שאינה בריאה, נובעת מהתמכרות לאהבה ולקבלה ...
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
... לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל מהי אכילה רגשית ואיך להתמודד איתה? אכילה רגשית היא מצב שבו אדם אוכל לא מתוך רעב פיזי, אלא כתגובה לרגשות שונים כמו שעמום, עצב, דיכאון, או תסכול. מדובר בשימוש באוכל כדי להתמודד עם מצבים רגשיים, ... חיוביות ומפתח את התפיסה שאוכל יכול לשפר את מצב הרוח במצבים של קושי רגשי. איך להתמודד עם אכילה רגשית? הדרך העיקרית להתמודד עם אכילה רגשית היא לזהות את הרגשות החיוביים שהאוכל מספק ולהשיג אותם בדרכים אחרות שאינן קשורות לאוכל. לדוגמה, אם האוכל משמש כנחמה, ניתן לחפש פעילות אחרת שמספקת ... הרגשות הטובים של העבר. האם אפשר למחוק את הזיכרון של הקשר הזה? כן, אחת השיטות להתמודד עם אכילה רגשית היא לשנות את הזיכרון שקשור בין אוכל לרגשות טובים. כאשר אדם לא ילך לאכול כשמרגיש רע, הוא לא יחזק את הקשר בין אוכל לרגשות חיוביים. ברגע שהתניה זו לא ... אחרות. מה קורה אם אני נכשל ונפנה לאוכל בכל זאת? אם אדם נכשל ונפנה לאוכל במצבים של אכילה רגשית, ההתניה הזו יכולה להתחדש. עם זאת, אפשר להתחיל שוב ולנסות להימנע מאוכל גם כאשר קשה. לאורך זמן, אם לא תחזק את הקשר הזה שוב ושוב, הוא יתחיל להיחלש. ... המוח יתחיל לשכוח את ההתניה הזו. כיצד להתמודד עם התמכרויות נוספות? העקרונות שניתנים על אכילה רגשית תקפים גם להימנעות מהתמכרויות אחרות כמו עישון, סקס או חוויות רגשיות כמו געגועים לאקס. כל התמכרות כזו מבוססת על חוויות חיוביות שנוצרו בעקבות התניות, ... יעזור לשכוח את הקשר של אוכל = תחושה טובה או כל התמכרות אחרת. סיכום: דרכי ההתמודדות עם אכילה רגשית 1. להבין כי אכילה רגשית היא אכילה מתוך רצון למלא צורך רגשי ולא פיזי. 2. לזהות את ההתניות החיוביות שקשורות לאוכל ולנסות למצוא דרכים אחרות להשיג את אותם רגשות חיוביים. 3. ... תחביבים או חיבור חברתי. איך להפסיק התמכרות? איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? מהי אכילה רגשית? איך להתמודד עם התמכרויות? הבנת מנגנוני זיכרון ושכחה מהי אכילה רגשית? שאלה: מה זה בעצם אכילה רגשית? תשובה: אכילה רגשית היא מצב שבו בן אדם אוכל לא רק מתוך רעב פיזי, אלא מתוך סיבות רגשיות. כלומר, במקום לאכול כי חסר לגוף אנרגיה, אוכלים כי מרגישים משועממים, מדוכאים, ... דוגמה פשוטה? תשובה: אם מישהו רעב באמת - הוא ילך לאכול כדי לספק צורך הישרדותי, וזה לא אכילה רגשית. אבל אם בן אדם משועמם, בודד או מתוסכל, ואז הוא פונה לאוכל בשביל להרגיש טוב יותר או כדי למלא איזשהו חלל רגשי, זו אכילה רגשית. שאלה: איפה אפשר ללמוד עוד על הגדרת אכילה רגשית? תשובה: אפשר להיכנס לאתר ולכתוב מה זה אכילה רגשית ולראות שם הסברים נוספים ומפורטים. מהן הדרכים להתמודד עם אכילה רגשית? שאלה: נאמר שיש המון דרכים להתמודד, אבל מה העיקרית ביותר? תשובה: הדרך העיקרית והטובה ביותר היא להבין מהם הרגשות הטובים שהאוכל מספק לך (כגון נחמה, ... כזה, אפשר להשתמש גם בדרך אחרת, שהיא חלקית אבל עדיין יכולה לעזור. זו דרך שמתמקדת בהבנה שאכילה רגשית מופעלת על ידי זיכרון, ואז מנסים למחוק או להחליש את הזיכרון שמקשר בין אוכל לבין הרגשה טובה. איך קשור מנגנון הזיכרון לאכילה רגשית? שאלה: מדוע בכלל המוח חושב שאוכל הוא פתרון לרגשות שליליים? תשובה: זה קורה כי בעבר, כאשר בן אדם היה ילד, קישרו לו ברגעים חיוביים הרבה ענייני אוכל - ... וגם יש לו עניין רגשי? תשובה: אז לפעמים האלמנט הפיזי והרגשי מתערבבים. אבל כשמדברים על אכילה רגשית, מתכוונים בעיקר לחלק שבו אתה אוכל לא כדי לספק רעב אמיתי, אלא כדי למלא ריק או קושי רגשי. איך מחיקת זיכרון יכולה לעזור? שאלה: מה הרעיון בביטול או ... כך גם עם עישון או עם התמכרויות אחרות. מהו המחיר של הפתרון הזה? שאלה: אז אם אני נמנע מאכילה רגשית, עדיין יישאר לי רע. זה לא פותר לי את הרע. תשובה: נכון. לכן יש פתרון עמוק יותר - למצוא דרך אמיתית לגרום לעצמך להרגיש טוב בלי אוכל. אבל הפתרון של למחוק את הזיכרון שאוכל עושה טוב יפתור לפחות את בעיית האכילה הרגשית. ייתכן שתצטרך להתמודד עדיין עם מצב רוח ירוד, חרדה או שעמום, אבל כבר לא תסבול גם מההשמנה או ההלקאה העצמית על אכילה מיותרת. אז מה כן מומלץ לעשות במצבים רעים? שאלה: אם אני בכל זאת נשאר עם הרגשות השליליים, מה עושים? תשובה: האידיאל הוא באמת ... וירידות, אבל לאורך זמן, בלי חיזוק שלילי, הזיכרון הזה נחלש. סיכום הדרכים להתמודד עם אכילה רגשית שאלה: אפשר סיכום מלא ושיטתי? תשובה: 1. להבין שהאכילה הרגשית נובעת מרצון למלא צורך רגשי ולא צורך פיזי. 2. לזהות שזו התניה חזקה במוח, שנוצרה בגלל זיכרונות חיוביים (ימי הולדת, חגים, מסיבות) שבהם אוכל היה חלק ...
מינוס בבנק / חובות - מהי המהות הרוחנית של מינוס בבנק? איך לצאת ממינוס בבנק?
... את תחושת החסר של הגוף. הגוף לא מאכיל את עצמו ולא הולך לאכול מעצמו. תחושת החסר של התודעה בעקבות תחושת החסר של הגוף, היא זו שיוזמת את פעולת האכילה. אכילה מעבר לנצרך = השמנה עלייה במשקל. אכילה מעבר לנצרך נובעת בתחושה של חסר רגשי של התודעה, גם כאשר הגוף עצמו אינו חסר את ...
קונפליקטים פנימיים - כיצד להימנע מקונפליקט פנימי בין הרצונות שלך?
... ההפוכה של רצונו, נובעים מחוסר אחדות בין הרצונות השונים של האדם. לדוגמה: אדם רוצה לעשות דיאטה ולרדת במשקל. במקביל הוא גם רוצה ליהנות מאוכל. התנגשות של הרצונות השונים גורמת ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... האובססיבית תפקידה למלא חסר כלשהו שהאדם מתכחש אליו. התנהגות אובססיבית כגון אכילה אובססיבית עבודה אובססיבית עישון אובססיבי וכיוב, לכל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמכרות לאכילה, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התמכרות לאכילה, איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למתבגרים, מורה רוחני, קואצ'ינג אישי בנושאי התמכרות לאכילה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2832 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 07:03:16 - wesi1