אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמודדות עם נכות ✔אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
איך להתמודד עם שכול ואובדן?

אובדן ושכול הם חלקים טבעיים מחיי האדם, אך הם מציבים אתגרים רגשיים עמוקים. התמודדות עם אובדן, בין אם מדובר במוות של אדם אהוב, פרידה זוגית, פיטורים, או אובדן בריאות, דורשת גישה מורכבת ורגישה. אליעד כהן מסביר את הדרך להתמודד עם הכאב העמוק הזה, תוך שהוא מציע דרכי התמודדות שנראות על פני השטח כלא פשוטות.

האם יש הבדל בין אובדן של הורה לאובדן של ילד?

אליעד מציין את העובדה כי כאשר הורים מאבדים את ילדיהם, התחושה קשה בהרבה, מאשר אובדן הורים, שכן המוות של הורים נתפס כ"דרך הטבע". לעומת זאת, מותו של ילד הוא אירוע שמערער את תחושת הסדר, שכן זה לא מצופה להיות כך. זה מעורר את השאלה - האם באמת האהבה לאותו אדם אמיתית? האם אנחנו אוהבים את אדם אחר כי הוא עונה על צורך פנימי שלנו?

למה אמפתיה מקלה אך אינה פותרת את הכאב?

אחת הדרכים הנפוצות ביותר שבהן מישהו מנסה להתמודד עם אובדן היא על ידי קבלת אמפתיה מהסובלים. השיחה עם חברים או בני משפחה שמבינים את הכאב יכולה להקל במידה מסוימת, שכן תחושת ההבנה היא צעד חשוב בתהליך הריפוי. עם זאת, למרות שהאמפתיה מקלה על הכאב, היא אינה פותרת את תחושת החיסרון העמוק שנוצר בעקבות האובדן. עדיין קיימת תחושת געגוע, תחושת חוסר והזדהות עם האובדן.

מהם הנוכלים המתקשרים ומדוע הם מציעים פתרונות דמיוניים?

אליעד מציין גם את התופעה של מתקשרים או "נוכלים", אשר מציעים לאבלים ליצור קשר עם אהוביהם שנפטרו, ולעיתים מוכרים להם מסרים חיוביים כמו "הילד שלך חי במקום אחר, והוא שמח". נוכלים אלו מציעים אשליה שהאובדן לא מוחלט ומנסים למכור תחושת נוחות לאדם, כשהם מציינים שהאהוב לא באמת נעלם. הכוונה כאן היא למכור שקר שייתן לאדם תחושת רוגע ואשליה שהוא עדיין נמצא בקשר עם הקרוב שנפטר.

האם אפשר לחוות את האדם שאבד כאילו הוא עדיין חי?

ישנם ניסיונות שונים להחיות את זכרו של אדם שנפטר, אך כאלו אינם מבטלים את האובדן. אחת הגישות היא לומר כי הערכים שהאדם הזה ייצג חיים איתך, או שמורשתו חיה בקרבך. כמו כן, לעיתים מנסים ליצור "הנצחה" או "אתר זיכרון" לאדם שנפטר, מתוך מטרה ליצור תחושת קשר עמו. אך גם גישה זו לא יכולה להחזיר את התחושה הממשית של הימצאות האדם בחיים.

מהי התשובה העמוקה יותר להתמודד עם אובדן?

אליעד מציע פתרון עמוק יותר להתמודדות עם אובדן. לדעתו, כשאדם מתאבל על אדם שנפטר, הוא לא מתגעגע רק לאדם עצמו, אלא לתחושות הרגשיות שהוא קיבל ממנו - כמו אהבה, ביטחון, תחושת שייכות וכו'. המפתח, לדבריו, הוא להבין שתחושות אלו לא תלויות בהכרח באדם החיצוני, אלא ניתן להשיג אותן גם מבלי האדם שנפטר. זהו אתגר אישי למצוא את הדרכים למלא את הצרכים הרגשיים האלו באופן עצמאי, ולפתח את היכולת להשיג את האושר והתחושות הללו מבפנים.

איך ניגשים לחיפוש תחושות חסרות?

הצעד הראשון הוא לכתוב את הדברים שהאדם שאיבדנו העניק לנו - שמחה, משמעות, ביטחון, אכפתיות ועוד. לאחר מכן, עלינו לשאול את עצמנו איך אפשר להשיג את אותן תחושות בעצמנו, מבלי להיות תלויים בגורם חיצוני. תהליך זה אמנם קשה ומאתגר, אך זו הדרך למצוא את העוצמה הפנימית ולהתגבר על האובדן.

למה הצעה זו מעוררת התנגדות?

הצעה זו עשויה לעורר התנגדות קשה, משום שהיא מציגה את האובדן כמשהו שניתן להתמודד איתו, ולא כתחושת חוסר מוחלטת. כאשר אדם מאבד מישהו אהוב, הוא עלול להרגיש שההוראה לראות את האובדן כהזדמנות צמיחה ומילוי פנימי מערערת את תחושת האבל והכאב. אך לדעת אליעד, זוהי הדרך להתמודדות האמיתית והעוצמתית ביותר.

האם אובדן הוא תמיד הזדמנות לצמיחה?

לפי אליעד, אובדן, למרות היותו כואב מאוד, עשוי להיות "הדבר הכי טוב שקרה לך בחיים", משום שהוא מאלץ את האדם למצוא את האושר שהיה תלוי במישהו אחר, מתוך עצמו. הוא מסביר שלפעמים דווקא בעטיין של האובדן, האדם מוצא דרכים חדשות ומעמיקות לחוות אהבה ושמחה פנימיים, מה שמוביל אותו להתפתחות וצמיחה אישית.

האם אפשר ליישם את העקרונות גם באובדן בריאות או פיטורים?

אליעד טוען שמדובר באותו העיקרון גם כאשר מדובר באובדן של עבודה, בריאות, או פיטורים. גם כאן על האדם למצוא פתרון פנימי שיחליף את הפונקציה החסרה וימלא את הצרכים הרגשיים שצמחו בעקבות האובדן. המפתח הוא להבין איך להשיג את תחושת הביטחון והיציבות מבפנים, במקום להיות תלוי בגורם החיצוני.

מהי הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן?

הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן היא להבין שהתשובות לא נמצאות באחרים או בזיכרונותיהם, אלא פנימה, בתוך עצמך. יש ללמוד לזהות את התחושות שהייתה לך בעטיין של האדם שאיבדת, ולמצוא דרכים להשיג את אותן תחושות בעצמך, מבלי להיות תלוי בגורם חיצוני.
איך אפשר להתבונן בשאלה של אובדן ושכול?

התמודדות עם שכול ואובדן, כמו אובדן של ילד, הורה או אדם אהוב אחר, כוללת גם מצבים של פרידה זוגית, פיטורים מעבודה או אובדן בריאות (כמו הפיכה לנכה). כל אלה הם דוגמאות למשהו שעשה לאדם טוב ונלקח ממנו. יש מי שיטען שקל יותר להשלים עם מוות של הורים כי זה "דרך הטבע", אך ברגע שהנושא באמת כואב, השאלה "למה זה משנה אם זה דרך הטבע?" מתעוררת. אם האהבה אמיתית, עצם הטבעיות או אי - הטבעיות לא אמורה להשפיע על עוצמת הכאב.

מדוע אמפתיה עוזרת אך לא פותרת את הכאב לגמרי?

יש דרך בסיסית לעזור לאדם שאיבד קרוב: לגלות אמפתיה ולהגיד לו "אני מבין את הצער שלך" או "אני משתתף בצערך". אמפתיה כזאת עוזרת לו להרגיש שהוא אינו לבד או אינו "דפוק" בכך שהוא מתאבל. אלא שבפועל, גם אם מרגישים אמפתיה כנה, האדם עדיין מתגעגע לילד שנפטר, לבן זוג שעזב או להורה שהלך לעולמו. לכן אמפתיה מקלה, אבל לא באמת פותרת את תחושת החיסרון העמוק שנוצר.

איך קשורים מתקשרים נוכלים לנושא של התמודדות עם שכול?

יש אנשים שמבקשים עזרה מ"מתקשרים" הטוענים שהם מדברים עם המתים. מתקשרים אלו (שכונו כאן "נוכלים") אומרים לאבלים "הילד שלך חי במקום אחר, והוא שמח" כדי לתת לאדם תחושה שהאהוב לא באמת נעלם. בדרך כלל הם ימכרו מסרים חיוביים בלבד, כי אם יגידו לאדם ההפך - שזה היה רע או שהנפטר כועס - הספק של האבל רק יגבר והוא לא ירצה לשלם. בדרך זאת, המשתתף מקבל אשליה שהילד או הקרוב "עדיין כאן" ושהכל בסדר, אך זהו פתרון דמיוני שלא עוקר מן השורש את תחושת האובדן.

איך אפשר לחוות את האדם שאבד כאילו הוא עדיין חי?

יש גם גישה שאינה בהכרח קשורה ל"מתקשרים", אבל יוצרת אשליה דומה. לפיה אומרים לאבל: "הערכים שלו חיים איתך, הזיכרונות שלו חיים בקרבנו, הרוח שלו לא באמת נעלמה." עושים אתר הנצחה, מדברים על "מורשתו" או אומרים "הוא היה אהוב ומיוחד, " כדי לתת תחושה שהנפטר עדיין נוכח. גם זו דרכו של אדם לנסות להרגיש שהאובדן לא מוחלט. אך למרות כל המאמצים ליצור הרגשה שהאהוב "נשאר", עדיין חסרה החוויה הממשית שלו בחיי היום - יום.

מהי התשובה העמוקה יותר להתמודדות עם אובדן?

מעבר לאמפתיה או לניסיונות דמיוניים להרגיש שהנפטר עדיין כאן, יש תשובה עמוקה יותר: להבין שכל מה שהאובדן נתן לך אפשר, עקרונית, להשיג גם בלעדיו. כשמישהו נפטר, האדם מרגיש שחסר לו מה שהנפטר סיפק לו - שמחה, ביטחון, תחושת אהבה, משמעות, קירבה משפחתית וכו'. אך במבט עמוק, מדובר בצורך של האדם עצמו בתחושות האלה, והן לא בהכרח תלויות בישות חיצונית.

איך ניגשים בפועל לחיפוש התחושות החסרות?

מומלץ לקחת דף ולרשום: מה הילד (או האדם) שנתן לי אושר העניק לי בפועל? האם זו תחושת אהבה? אכפתיות? משמעות בחיים? תחושת שייכות? ברגע שמזהים את התחושות הספציפיות, אפשר לשאול "איך משיגים את אותן תחושות בלי האדם שנפטר?" למרות שזה נשמע קשה, זהו הכיוון האמיתי: לגלות איך למלא את הצרכים הרגשיים מבפנים (או בדרכים אחרות) במקום להיות תלויים בגורם חיצוני.

למה העמדה הזאת מעוררת התנגדות?

היא מעוררת התנגדות כי היא מציגה את האדם שאבד כסוג של "חפץ" שממלא פונקציה רגשית. זה מכעיס אבל גם מצביע על האמת הבסיסית: בסופו של דבר, אנו אוהבים ומחבקים את מי שמשלים חסרים פנימיים שלנו או מעורר בנו תחושות טובות. כשאומרים "אהבתי את הילד שלי", למעשה הילד מילא צרכים רגשיים משמעותיים. כשלוקחים זאת מאיתנו, אנחנו נשארים עם החיסרון. הפתרון, אם מחפשים עומק אמיתי, הוא לזהות את הצרכים הללו ולראות איך אפשר למלא אותם מבפנים.

מדוע אפשר לראות באובדן גם הזדמנות לצמוח?

הטענה היא שבמובן מסוים, לפעמים אובדן הוא "הדבר הכי טוב שקרה לך בחיים, " משום שהוא מאלץ אותך לגלות איך להשיג את האושר שהיה תלוי בגורם חיצוני - מתוכך. כך למשל, אם לא היית מאבד את הילד או את הקרוב, לא היית מחפש דרך למצוא את החיבור הרגשי מבפנים. בהמשך, מי שמוצא בתוכו את העוצמה והאהבה שהוא קיבל מהאחר, עשוי להכיר בערך הצמיחה שהאובדן הוביל אליה.

האם זה נכון גם לאובדן בריאות או פיטורים?

למעשה כן. אדם שאיבד את מקום עבודתו יחפש תחליף להכנסה או ליציבות. אדם שנעשה נכה ומאבד את היכולת להשתמש בידיים או רגליים, צריך לחפש פתרון שיחליף את הפונקציה החסרה או ימצא דרך להיות מאושר בלעדיה. גם בפרידה רומנטית - האדם מתגעגע לתחושות שהיה לו עם בן או בת הזוג. ברגע שרואים שהכמיהה היא למעשה לתחושות פנימיות, אפשר לנסות לייצר אותן גם בלי אותו אדם.

איפה אפשר להמשיך וללמוד על התמודדות עם אובדן?

יש שמציעים לחפש מידע רחב יותר על הנושא: איך להתמודד עם אובדן, איך להתמודד עם שכול, איך להתמודד עם מוות או פרידה, איך להתמודד עם נכות, איך להרגיש טוב לבד וכדומה. כל אלו מכוונים לאותו שורש - לנסות להבין את הסיבות האמיתיות לכאב, ואז לראות איך למלא את החסכים באופן פנימי.
שכול ואובדן, ניכור משפחתי, ניכור הורי, ניכור מהמשפחה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם אובדן בן זוג, תגובה לאובדן, כאב על אובדן, התמודדות עם אובדן אח, התמודדות עם אובדן בת זוג, התמודדות עם אובדן אחות, התמודדות עם אובדן אב, התמודדות עם אובדן כלב, התמודדות עם אובדן תינוק, התמודדות עם אובדן אמא, התמודדות עם אובדן הורים, התמודדות עם אובדן חברה, התמודדות עם אובדן חבר, התמודדות עם אובדן בן, התמודדות עם אובדן בת, התמודדות עם אובדן בבית, התמודדות עם אובדן הורה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם אובדן ומוות, התמודדות עם מוות ואובדן, התמודדות עם מוות של חתול, התמודדות עם מוות של חבר, התמודדות הורים עם אובדן ילדים, התמודדות עם אובדן של כלב, התמודדות עם מוות של מטופל, הורה שכול, אחים שכולים, אח שכול, הנצחה, התמודדות עם איבוד, איך להמשיך הלאה? איך לשחרר אחרי פרידה? איך להמשיך הלאה בחיים? התמודדות עם אובדן עובר, התמודדות עם מוות פתאומי, איך להתמודד עם צער? תהליך אבלות, תחושת אובדן, איך לעזור לאדם אבל? התמודדות עם אובדן אחים, התמודדות עם אובדן משפחה, התמודדות עם מוות של אב, התמודדות עם מוות של אח, התמודדות עם מוות של אחות, התמודדות עם מוות של אמא, התמודדות עם מוות של בבית, התמודדות עם מוות של בן, התמודדות עם מוות של בן זוג, התמודדות עם מוות של בת, התמודדות עם מוות של בת זוג, התמודדות עם מוות של הורים, התמודדות עם מוות של ילד, התמודדות עם מוות של כלב, התמודדות עם מוות של עובר, התמודדות עם מוות של של כלב, התמודדות עם מוות של תינוק
לרמות מטפל ילד להפסיק לחשוב עליו האדם בחיים משמעותי אובדן חברה תגובה להשפיע אנשים ניכור הורי אובדן אובדן במשפחה אובדן ושכול אובדן ילד אובדן ילדים איך להמשיך הלאה איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה במשפחה בעל חיים בעלי חיים דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הורה הורות הורים התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות הורים התמודדות הורים עם אובדן ילד התמודדות הורים עם אובדן ילדים התמודדות עם אבל התמודדות עם אובדן התמודדות עם אובדן במשפחה התמודדות עם אובדן ילד התמודדות עם מוות התמודדות עם מוות של חיית מחמד התמודדות עם נכות התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידות התמודדות עם שכול חיות יוצאים מאהבה ילד ילדה ילדים לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיפרד מאהבה להמשיך להמשיך הלאה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד להתמודד עם אבל להתמודד עם אובדן להתמודד עם אובדן ילד להתמודד עם מוות להתמודד עם נכות להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידות להתמודד עם שכול למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מוות מוות של חיית מחמד משפחה מתגברים על אהבה נכות נפרדים מאהבה פירוד פרידה פרידות שברון לב שכול
איך להתמודד עם נכות? איך להתמודד עם מחלה? התמודדות עם נכות, התמודדות עם מחלה, נולדתי מכוער, אני חושב שאני מכוער, איך להתמודד עם החיים? איך לראות את החיים כמשחק? איך להתמודד עם אסון?
איך להתמודד עם נכות? איך להתמודד עם מחלה? התמודדות עם נכות, התמודדות עם מחלה, נולדתי מכוער, אני חושב שאני מכוער, איך להתמודד עם החיים? איך לראות את החיים כמשחק? איך להתמודד עם אסון?
... להתמודד עם נכות? איך להתמודד עם מחלה? התמודדות עם נכות , התמודדות עם מחלה, נולדתי מכוער, אני חושב שאני מכוער, איך ... את החיים כמשחק? איך להתמודד עם אסון? איך להתמודד עם נכות או מחלה בחיים? כשאדם נולד עם נכות, או כאשר הוא מרגיש מכוער, ... להתמודד עם כל אתגר בהצלחה ובעניין. איך להתמודד עם נכות? איך להתמודד עם מחלה? איך להפוך חיסרון ליתרון? איך לראות את ...
איך להתמודד עם...? התמודדות עם... - רשימת נושאים להתמודדות בחיים, רשימה של נושאים להתמודדות בחיים - עם מה אתה מתמודד? איך להתמודד עם כל דבר בחיים?
... עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך להתמודד עם מישהו? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך להתמודד עם מתח? איך להתמודד עם מתח נפשי? איך להתמודד עם נכות? איך להתמודד עם סבל? איך להתמודד עם סבל של אדם קרוב? איך ... עם מריבה התמודדות עם מריבות התמודדות עם משבר זוגי התמודדות עם מתח התמודדות עם מתח נפשי התמודדות עם נחשים התמודדות עם נטישה התמודדות עם נכות התמודדות עם סבל התמודדות עם סבל של אדם קרוב התמודדות עם ...
ביטוח, למה לבטח את עצמך? למה לרכוש ביטוח? למה לעשות ביטוח? למה לא לעשות ביטוח? למה לא לבטח את עצמך? למה לא לרכוש ביטוח? סוכני ביטוח, סוגים של ביטוח, הביטוח הטוב ביותר, חלק 1
ביטוח, למה לבטח את עצמך? למה לרכוש ביטוח? למה לעשות ביטוח? למה לא לעשות ביטוח? למה לא לבטח את עצמך? למה לא לרכוש ביטוח? סוכני ביטוח, סוגים של ביטוח, הביטוח הטוב ביותר, חלק 1
...ההיגיון שמאחוריו, כמו גם את הצדדים הפחות חיוביים שלו. הוא מציג את התפיסות הנפוצות לגבי הצורך בביטוח ובוחן אותן מנקודת מבט פילוסופית ומעשית. מה עומד מאחורי הצורך בביטוח? אליעד מסביר כי בבסיס הביטוח עומד הפחד האנושי מפני חוסר ודאות. אנשים חוששים שיקרה להם משהו רע, כגון מחלה קשה, נכות, תאונה, או אובדן פרנסה, ולכן הם מוכנים לשלם סכום קבוע בכל חודש על מנת להגן על עצמם מפני אותו פחד. הביטוח בעצם מבטיח לאדם שאם יקרה לו אירוע קשה, תהיה לו תמיכה כלכלית שכביכול...
נכות ומחלה כרונית, איך להיות מאושר עם נכות קשה? איך להיות מאושר עם מחלה כרונית? איך להיות מאושר עם כאב כרוני? איך להתמודד עם נכות פיזית? איך להתמודד עם מחלה כרונית? איך להתמודד עם כאב כרוני? נכות קשה, אני נכה, להיות נכה
נכות ומחלה כרונית, איך להיות מאושר עם נכות קשה? איך להיות מאושר עם מחלה כרונית? איך להיות מאושר עם כאב כרוני? איך להתמודד עם נכות פיזית? איך להתמודד עם מחלה כרונית? איך להתמודד עם כאב כרוני? נכות קשה, אני נכה, להיות נכה
... ומחלה כרונית, איך להיות מאושר עם נכות קשה? איך להיות מאושר עם מחלה כרונית? איך להיות מאושר עם כאב כרוני? איך להתמודד עם נכות פיזית? איך להתמודד עם מחלה כרונית? איך להתמודד עם כאב כרוני? נכות קשה, אני נכה, להיות נכה איך להתמודד עם נכות פיזית ולהיות מאושר? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד רגשית עם נכות פיזית, מחלה ... למציאות. אליעד מדגיש שאם אדם מבין לעומק שהבעיה אינה המוגבלות אלא התפיסה שלו אותה, הוא יכול להתחיל לחוות חיים מאושרים ושלמים יותר, גם במצבים הכי מורכבים. איך להתמודד עם נכות קשה? איך להיות מאושר עם מחלה כרונית? התמודדות עם כאב כרוני פער בין רצוי למצוי ...
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים
... משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים למה הורים וילדים רבים כל הזמן? הסיבה המרכזית שבגללה יש מריבות בין הורים לילדים, ובפרט במקרה של אימהות וילדים, נעוצה בצורך של כל צד להאשים את הצד השני בחוסר שביעות הרצון הפנימית שלו מעצמו. כאשר אדם מרגיש לא טוב עם עצמו, הוא מחפש סיבה חיצונית להרגשתו, ואז קל לו להאשים מישהו שקרוב אליו, כמו אמא, אבא או ילד. אליעד מסביר שאם אדם נמצא לבד במדבר ואין לו את מי להאשים, הוא יאלץ להאשים רק את עצמו. לעומת זאת, כשיש מישהו אחר בקרבתו, כמו אמא או ילד, טבעי ונוח יותר להפנות את האשמה כלפי אותו אדם. האם אנחנו באמת רבים על מה שנראה לנו? לפי ... רבים בגללן אינן הסיבות האמיתיות, אלא רק תירוצים. למעשה, כשאמא ובנה רבים, הם לא רבים על הדברים שהם חושבים שהם רבים עליהם. המריבות על נושאים קטנים כמו למה הילד לא סידר או למה האמא לא הכינה משהו, הן רק סימפטומים לתסכול פנימי עמוק יותר. אליעד אומר שהצעד הראשון לפתרון הוא להבין את הבעיה האמיתית, לשים הכל על השולחן, ולהיות כנים עם עצמנו לגבי הסיבות האמיתיות לתסכול. מהו הפתרון האמיתי לבעיות בין הורים וילדים? הפתרון שהציע אליעד הוא תיאום ציפיות. המריבות בין ההורים לילדים נובעות מכך שלכל אחד יש ציפיות שונות. לדוגמה, ילד מצפה מאמו שתאהב אותו בלי תנאים, אך האם לא תמיד יכולה לעמוד בציפייה הזאת באופן מושלם. כך נוצר מצב שהילד מאשים את האם שאינה אוהבת אותו מספיק, והאם מרגישה תסכול שהילד אינו מעריך את מה שהיא כן נותנת. אליעד מדגיש ששני הצדדים צריכים לשבת ולברר בכנות את הציפיות האמיתיות שלהם זה מזה. האם באמת קיימת אהבה ללא תנאים בין אם לילדיה? אליעד מעלה את הטענה שהילד רוצה לקבל אהבה ללא תנאים כי הוא בעצמו לא מצליח לאהוב את עצמו ללא תנאים. הוא מסביר שהאם חושבת שהיא ... לאמו שהיא בכלל לא יודעת לאהוב, שהיא אוהבת רק את עצמה ושהיא משקרת לו. האם תנסה להוכיח שהיא כן אוהבת, אך התהליך רק יסלים את המריבה. למה קשה להוכיח אהבה בין הורה לילד? אחת הבעיות המרכזיות ביחסי הורים וילדים היא חוסר היכולת להוכיח אהבה. אליעד מבהיר שאין דרך אמיתית להוכיח שאתה אוהב מישהו. הילד יכול תמיד לטעון שלא אוהבים אותו מספיק, ויהיו לו תמיד הוכחות לכך. האם מנגד יכולה תמיד לטעון שכן, והמריבה לא תסתיים. אליעד ממליץ לנתק את הדיון מניסיונות להוכיח אהבה, ולהתמקד במקום זאת בהבנת הסיבות הפנימיות לחוסר שביעות הרצון של כל אחד מהצדדים. האם הורים צריכים לאהוב את ילדיהם ללא תנאים? אליעד מדגיש שלאהוב ללא תנאים הוא רעיון שלא באמת ניתן לממש אותו באופן מלא. הוא מסביר שאמא כן אוהבת את ילדה ללא תנאים במובן מסוים, אך לא באופן מוחלט. מצד אחד, אמא מוכנה לקבל את הילד עם חסרונות רבים שלא הייתה מקבלת מאף אחד אחר, ומצד שני, היא לא יכולה לתת לו בדיוק את מה שהוא רוצה ...
בעיה חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול
בעיה חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול
... חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול איך לגרום ... ועמוק יותר, העולם בנוי באופן כזה שתמיד יהיו דברים שלא תרצה או שיגרמו לך להרגיש חסר. אין אפשרות להגיע למצב מוחלט שבו כולם ירצו לדבר איתך או שכולם יסכימו איתך, כי מצב כזה בעצם היה מבטל את עצם קיומך ואת חוויית ... שיסרבו לדבר איתך, ולחוות את זה כבחירה שלך במקום כמשהו שנכפה עליך. איך לגרום למישהו לדבר איתך? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? איך לפתור סכסוכים במשפחה? דחייה חברתית במשפחה מה לעשות אם מישהו כועס עליך? איך להרגיש מאושר באמת? למה אנשים ...
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
... מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית מהם סוגי האלימות המילולית והנפשית בזוגיות וכיצד הם משפיעים על בני הזוג? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את ... עשוי להוות מכה לא פחות חמורה. אליעד מציין כי חוסר אכפתיות או חוסר התייחסות מצד אחד מבני הזוג יכול להיות חמור מאוד, שכן הוא עשוי לגרום תחושת בידוד, חוסר קיום ואף אובדן זהות למי שלא מקבל את הפירגון שהוא זקוק לו. חוסר ההתייחסות הזה יכול להיות כל כך חמור, עד שבני הזוג עשויים להתחיל להרגיש כאילו הם אינם קיימים בעיני השני. מהי הדרך ...
בעיות במשפחה, בעיות עם ההורים, יחסי הורים וילדים, שקרים במשפחה, כיבוד הורים, מערכות יחסים, טיפול משפחתי, כיבוד אב ואם, בעיות עם אמא, מריבות עם אמא, לקבל את עצמך, לעשות שלום בית
בעיות במשפחה, בעיות עם ההורים, יחסי הורים וילדים, שקרים במשפחה, כיבוד הורים, מערכות יחסים, טיפול משפחתי, כיבוד אב ואם, בעיות עם אמא, מריבות עם אמא, לקבל את עצמך, לעשות שלום בית
... במשפחה, בעיות עם ההורים, יחסי הורים וילדים, שקרים במשפחה, כיבוד הורים, מערכות יחסים, טיפול משפחתי, כיבוד אב ואם, בעיות עם אמא, מריבות עם אמא, לקבל את עצמך, לעשות שלום בית כיצד נוכל להתמודד עם בעיות במשפחה ויחסי הורים וילדים? ההרצאה של אליעד עוסקת בשורה של נושאים הקשורים לבעיות במשפחה, במיוחד ביחסי הורים וילדים. במהלך השיחה, אליעד נוגע בכמה בעיות המרכזיות שיכולות להיווצר בתוך משפחות, כולל קונפליקטים עם ההורים, כיבוד הורים, בעיות עם אמא, שקרים במשפחה, וכן התמודדות עם עצמך ושלום בית. כיצד ניתן להתמודד עם מריבות עם אמא ולשמור על כיבוד הורים? מריבות עם אמא הן נושא מרכזי בהרצאה, כשאליעד מסביר שחשוב להבין את הקונפליקטים ... עצמך ולבצע עבודה פנימית, כך שניתן לשמור על כבוד הדדי בתוך מערכת היחסים. אחת מהשאלות שמעסיקות את המשתתפים בשיחה היא איך ניתן לשמור על הכבוד וההבנה כלפי ההורה גם כשיש קונפליקטים. האם נכון תמיד לומר את האמת במשפחה, גם אם זה גורם לאי נוחות? שאלה נוספת שעולה במהלך השיחה היא האם חשוב להיות אמיתי ... עם זאת, הוא גם מציין שזו לא תמיד הדרך הנכונה. ברגע שאתה מתחיל לשקר, אתה בעצם בונה מערכת יחסים של חנפנות, ולא של כבוד אמיתי. כיצד להתמודד עם תחושת האשמה במשפחה? אליעד עוסק גם בנושא של תחושת האשמה, ואיך הרבה פעמים אנחנו שמים את האשמה על אחרים במקום לקחת אחריות על החלק שלנו. דוגמה שהוא מביא היא מצב שבו אתה מרגיש צורך להסביר להורה משהו, אך עשוי להיתקל בבעיות של קבלה או הבנה. לפעמים אתה רוצה לעזור, אך לא בטוח אם זה יעזור או לא, ואז מגיעה השאלה האם זה מה שאתה באמת יכול לשנות. מהם הצעדים לשיפור מערכת היחסים במשפחה? בשיחה זו אליעד מציע כמה כלים שיכולים לשפר את היחסים בתוך המשפחה, במיוחד בהקשר של כיבוד הורים. הוא מדבר על הצורך לקבל את עצמך, לנסות להיות אמיתי, ולהתמודד עם המורכבות של רגשות אשמה וכעס כלפי ההורים. הוא מדגיש את החשיבות של קבלה עצמית כדי לא להימנע מהשיחה האמיתית עם ההורים, וכיצד יש להתמודד עם קונפליקטים מתוך ראייה של שינוי פנימי, ולא בהכרח חיצוני. בעיות במשפחה יחסי הורים וילדים כיבוד הורים מריבות עם אמא שלום בית שקרים במשפחה כיצד להתמודד עם אשמה במשפחה?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמודדות עם נכות, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התמודדות עם נכות, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בתל אביב, מאמן אישי בטלפון, אימון אישי לביטחון עצמי בתחום התמודדות עם נכות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 20_07_2025 השעה 09:50:00 - wesi1