אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הקשבה ✔איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:39איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
האם אפשר לשפר את יכולת הריכוז או שהיא קבועה מראש?

אליעד כהן פותח את הדיון בשאלה האם ניתן לשפר את יכולת הריכוז או שמדובר בתכונה קבועה שלא ניתן לשנות אותה. עלתה דוגמה של אדם שהיה מטופל בריטלין עד כיתה ז', ואחרי שהחליט להפסיק לקחת את התרופה, בתחילה לא הצליח להתרכז כלל, אך בהמשך הצליח ללמוד לשלוט בזה בהדרגה. מכאן עולה הטענה שאולי כן ניתן לשפר את הריכוז עם הזמן. מנגד, אליעד כהן מציג אפשרות אחרת לפיה ייתכן שבשני המצבים האדם לא באמת שיפר את הריכוז שלו, אלא רק חשב שהוא מרוכז או לא מרוכז בגלל חוסר הבנה או חוסר מודעות עצמית. לדוגמה, אדם יכול לחשוב שהוא מרוכז כשהוא בכלל לא מרוכז או להיפך.

מהי בעצם בעיית ריכוז ומדוע אנשים מתקשים להתרכז?

אנשים מתארים את בעיית הריכוז שלהם למשל בכך שהם יושבים בכיתה ומרגישים חוסר יכולת להקשיב, מתחממים ומאבדים סבלנות במהרה. אך אליעד כהן מעלה את האפשרות שהבעיה אינה באמת בריכוז אלא בנושא המשעמם או בחוסר העניין שיש לאותו אדם. אילו הנושא היה מעניין ומושך במיוחד, אותו אדם כנראה היה מצליח להתרכז ללא בעיה. הוא נותן דוגמה של תלמיד שלא מצליח להתרכז בשיעור, אבל יכול לשבת שעות ולהתרכז במשחק מחשב. מכאן ברור שלעיתים ההגדרה "הפרעת קשב וריכוז" איננה תמיד מדויקת, ולעיתים הבעיה היא פשוט שהנושא לא מעניין מספיק עבור האדם.

האם הבעיה היא אמיתית או שמדובר באבחון מוטעה?

אליעד כהן מסביר כי כל אדם תמיד מרוכז במשהו, אלא שלא תמיד הוא מרוכז במה שמצופה ממנו. לדוגמה, ילד בכיתה יכול להיות מרוכז לחלוטין במחשבות על ההפסקה או על משחקים במקום בשיעור עצמו. מכאן עולה השאלה האם באמת מדובר ב"בעיה" או שמדובר רק בפער בין הציפייה של הסביבה לבין מה שהאדם מעוניין להתרכז בו באופן טבעי.

מה קובע במה האדם יבחר להתרכז?

אליעד מסביר עיקרון פשוט: אדם תמיד יתרכז במה שהוא חושב שיביא לו יותר תועלת ופחות סבל. אם הילד חושב שיותר מועיל לו לחשוב על ההפסקה במקום על השיעור, הוא באופן טבעי יפנה לשם את הריכוז שלו. אם פתאום המצב יהיה מסוכן או חשוב במיוחד, כמו למשל כשאדם בורח מאריה שרודף אחריו, הוא מיד מתרכז בסכנה ואין לו בעיה של ריכוז, כי התועלת בבריחה ברורה וגדולה מכל מחשבה אחרת.

האם אפשר להחליט באופן מודע לשפר את הריכוז?

יש טענה לפיה אפשר לשפר ריכוז באופן מודע על ידי שכנוע עצמי שהדבר הלא - מעניין לכאורה הוא כן בעל ערך רב. אפשר לנסות להמחיש את התועלת הממשית או הרגשית של נושא מסוים, וכך לשפר את הריכוז בו. מנגד, עולה השאלה מדוע האדם צריך לנסות לשכנע את עצמו בדבר כזה, אם המוח שלו כבר הגיע למסקנה שהנושא האחר מועיל לו יותר. לפעמים הבעיה איננה מוטיבציה אלא עלות גבוהה מדי של הריכוז בדבר מסוים, למשל כשאדם מתקשה להבין את החומר ואז הוא מרגיש מושפל או מיואש.

איך שיפור השכל משפיע על יכולת הריכוז?

אליעד מדגיש כי אחת הדרכים היעילות לשפר ריכוז היא לשפר את יכולת ההבנה והשכל באופן כללי. כשהאדם מבין בקלות רבה יותר את החומר הנלמד, העלות של הריכוז יורדת משמעותית. במקום להרגיש חסר אונים ומושפל כי הוא לא מבין, האדם מרגיש שהוא יכול להתמודד עם החומר. כתוצאה מכך, קל לו יותר להישאר מרוכז לאורך זמן.

כיצד משפיעים גורמים פיזיים ורגשיים על הריכוז?

אליעד כהן מציין שגורמים פיזיים כמו רעב, עייפות, חום, כאב או אי - נוחות פיזית, עשויים להקשות מאוד על הריכוז. במקרים אלו הגוף שולח איתותים חזקים יותר מכל נושא אחר. לכן, שמירה על תזונה נכונה, שינה מספקת וסביבה נוחה הם דרכים פרקטיות מאוד לשפר ריכוז. הוא מדגים זאת דרך מאכלים הגורמים לקפיצות סוכר והפרעות לריכוז.

האם באמת יש לאדם הפרעת קשב או שהבעיה נמצאת בסביבה?

אליעד מעלה ביקורת על כך שמערכת החינוך, המורים וההורים לפעמים מחליטים שלילד יש הפרעת קשב, כאשר ייתכן שהבעיה בכלל היא במורה שלא מצליח לעניין את הילד או לא מלמד בצורה שמתאימה לו. הוא מביא כדוגמה את המשפט ההלכתי "מכים אותו עד שיאמר רוצה אני", שמראה כיצד ניתן להפוך מצב רצוי או לא רצוי בהתאם לכוחו של מי שמחליט. באותה מידה, ניתן לומר שהמורה הוא זה שאינו מרוכז בתלמיד ובצרכים שלו.

כיצד ניתן בכל זאת לשפר את יכולת הריכוז בפועל?

אליעד כהן מציע ארבעה צעדים מרכזיים לשיפור הריכוז:
  • להבין ולהמחיש את הערך והתועלת שיש בדבר שאליו רוצים להתרכז, או להראות מה יקרה אם לא יתרכזו בו.
  • להפחית את הקשיים הקוגניטיביים, למשל על ידי למידה יעילה יותר ושיטות להבנת החומר.
  • לטפל בגורמים פיזיים ורגשיים כמו רעב, עייפות, או חוסר ביטחון וחרדות, המונעים מהאדם להתרכז.
  • לפתח ולחזק את השכל הכללי, וכך להוריד את עלות ההבנה של נושאים חדשים ומורכבים.
האם תרופות כמו ריטלין הן פתרון מספיק?

אליעד מבהיר כי תרופות יכולות לעזור באיזון פיזיולוגי לטווח קצר, אך הן אינן פותרות את שורש הבעיה, בעיקר אם הבעיה היא חוסר עניין או קושי בהבנה. לכן, לצד תרופות, חשוב מאוד להשקיע בפן החינוכי, ההתנהגותי והקוגניטיבי ולא להסתפק רק בכדורים.

לסיכום, אליעד כהן מסביר כי הריכוז תמיד קיים, אלא שהוא מופנה לדבר שנתפס כמועיל ביותר. כדי לשפר ריכוז, צריך להדגיש את הערך החיובי ולהקטין את הקושי שבדבר שרוצים להתמקד בו.
האם ניתן לשפר את יכולת הריכוז או שמדובר במשהו קבוע מראש?

הדיון התחיל כשאדם אחד סיפר על חווייתו האישית עם ריטלין עד כיתה ז'. לאחר שהפסיק לקחת ריטלין, הוא הרגיש שבהתחלה לא הצליח להתרכז כלל, אבל עם הזמן למד לשלוט בזה בהדרגה. הוא רואה בכך ראיה לכך שאפשר לשפר את יכולת הריכוז. מצד שני, עלתה האפשרות שאולי לא באמת חל שינוי של ממש ביכולת הריכוז עצמה, אלא בשיפוט העצמי של האדם לגבי כמה הוא מרוכז או לא. הופיעה הדוגמה של מישהו שלא היה מרוכז בכלל, אך לעיתים חשב בטעות שהוא כן מרוכז, או להפך - אדם שהיה מרוכז מאוד, אבל חשב בטעות שהוא לא מצליח להתרכז.

מה פירוש "בעיית ריכוז" ולמה בעצם אנשים טוענים שיש להם קושי להתרכז?

יש מי שמספר שהקושי מתבטא בכך שהוא יושב בכיתה, מתוסכל מכך שהוא לא מצליח להקשיב, חם לו, והוא פשוט לא יכול להמשיך ולהתמקד בדברי המורה. נשאלת השאלה האם זו אכן בעיית ריכוז, או שהבעיה היא שהתוכן עצמו לא מעניין מספיק. אם היה מדובר בנושא מסעיר ומלהיב, ייתכן שהאדם היה מרותק עד כדי כך שהדברים היו נקלטים לו בקלות. לכן, ייתכן שמה שמכונה "הפרעת קשב וריכוז" לפעמים הוא בעצם חוסר עניין אמיתי בחומר הנלמד, ולאו דווקא חוסר יכולת טכנית להתרכז.

האם באמת "הכל בראש" או שיש כאן אבחון אובייקטיבי?

הועלתה הטענה שבעצם כולם מרוכזים כל הזמן במשהו, רק לא תמיד במשהו שהסביבה מצפה שנתמקד בו. למשל, התלמיד עשוי להיות עסוק בעולמו הפנימי במקום בשיעור: בזמן השיעור הוא מרוכז במחשבות על מה שיקרה בהפסקה, בחוויות מאתמול, או אולי במחשבות על משחק מחשב שהוא אוהב. מנקודת המבט של המורה או של המאבחנים, אומרים על אותו תלמיד שהוא אינו מצליח להתרכז. אבל האמת היא שהוא כן מרוכז - רק בנושא אחר. הרעיון המרכזי הוא שאדם נוטה להפנות את הריכוז שלו לכיוון שהוא מאמין שיביא לו יותר טוב ופחות רע.

איך פועלת הבחירה שלנו במה להתרכז?

הוסבר עיקרון: בכל רגע נתון, האדם מתמקד בעניין שנראה לו מועיל יותר או מספק יותר ביחס לאלטרנטיבה. אם ילד חושב שלחשוב על ההפסקה יביא לו יותר הנאה או פחות סבל מאשר לשמוע את השיעור, מוחו טבעית עובר להתעסק בהפסקה. לעומת זאת, אם השיעור יתפס בעיניו כמאוד משמעותי, חשוב ואפילו קריטי (נניח שזו הזדמנות משמעותית להצליח במשהו שיקר לו) - הוא ממילא יבחר להתרכז. דוגמה קיצונית לכך היא מצב של סכנה אמיתית: אם רודף אחריו אריה, האדם מיד נהיה מרוכז בלברוח ובשמירה על חייו. אין כאן 'בעיית ריכוז', ישנו צורך חזק שדוחף את תשומת הלב למקום אחד.

אז האם ניתן "להחליט" לשפר ריכוז, או שהדבר תלוי באינטרס הפנימי?

יש הטוענים שאם האדם רוצה בכנות לשפר את הריכוז, הוא צריך למצוא דרך לשכנע את עצמו שהנושא המשעמם לכאורה כן יעשה לו טוב, או למפות לעצמו מה יהיו ההשלכות השליליות אם לא יצליח להתמקד בו. אולם, עלתה השאלה למה בכלל לעשות זאת אם המוח באופן טבעי מקבל החלטה מושכלת שדבר אחר עדיף לו כרגע. לעיתים, הרצון להשתפר בלימודים לא מספיק חזק בהשוואה לתועלת שמגיעה ממחשבות על משחקים או בילויים, ולכן האדם 'מתפזר' בהכרה שלו. אך אם פתאום תצוץ סיבה חזקה מאוד שבגינה הלימוד הופך להכרחי (לדוגמה, הצלחה במבחן גורלית, איום ממשי בעונש גדול, או הזדמנות ייחודית לרווח עצום) - ממילא הריכוז יעלה.

שיפור הריכוז דרך "שיפור השכל"

התחדד רעיון חשוב: גם אם ברור שיש עניין ותועלת בדבר מסוים, לעיתים יש לאדם עלות גבוהה בהתמקדות בו. למשל, אם החומר הנלמד קשה להבנה, האדם עלול להרגיש מושפל, חסר אונים או פשוט מותש מלהיאבק בו. במצב כזה, למרות היתרונות שבידיעה "אם אלמד זה יביא לי טוב", המוח אומר: "אבל העלות גבוהה מדי, אני לא מצליח להבין, ולכן אני מעדיף לברוח למחשבות נעימות יותר". אם מפתחים את יכולת ההבנה, לומדים לחבר בין מושגים ולפרש אותם בקלות, העלות בריכוז פוחתת מאוד. כתוצאה מזה, גם אם החומר עדיין לא מרתק, לפחות הוא כבר לא מרגיש בלתי אפשרי או משפיל. שיפור השכל הוא אפוא דרך להקטין את הקושי, ומכאן - לשפר את הריכוז.

הפרעות פיזיות והשפעתן על קשב וריכוז

נוסף על כך, יש מקרים שאנשים לא מתרכזים כי גופם משדר איתותים חזקים יותר מכל נושא אחר: רעב, עייפות, חום, חולי. במצב כזה, אפילו הדבר המעניין ביותר לא מצליח לתפוס אותם לזמן ארוך, כי הגוף דורש מענה. אם מטפלים בצרכים פיזיים - אוכלים כראוי, מאזנים רמות סוכר, מקפידים על שעות שינה, הופכים את סביבת הלמידה לנוחה יותר - במקרים רבים יכולת הריכוז עולה. לפעמים ממליצים לאנשים להפחית ממתקים או מאכלים גורמי נפילה באנרגיה, כדי שהגוף לא ייכנס לטלטלות שיפריעו לשהות בריכוז רציף.

מי מחליט למי יש "הפרעת קשב" ואיך מושפעים מכך?

כאן עולה ביקורת: לעיתים החברה, המורים, או ההורים בוחרים להגדיר את הילד כבעל "הפרעת קשב", בעוד שהילד בכלל מרגיש שהבעיה היא במורה שלא מלמד באופן מעניין או בשיטה שמתאימה לו. אפשר לדמיין מצב שהכיתה משעממת מאוד, והתלמיד עסוק בלחשוב על דברים אחרים. המורה קובע שיש לו "בעיית קשב". אולם אם נהפוך את התמונה - אולי לתלמיד יש נושאים אחרים חשובים ביותר בעיניו, והמורה אינו "מרוכז" מספיק כדי לראות שאלה הם הצרכים האמיתיים של התלמיד. מאחר שהמורה או המאבחן הם בעלי הסמכות, הם שמחליטים איך להגדיר את המצב.

הדוגמה הקיצונית: "רוצה אני" והכפיה החיצונית

נזכרה דוגמה: ישנו רעיון הלכתי ישן שאומר "מכים אותו עד שיאמר רוצה אני". אם אדם מסרב לקיים מצווה מסוימת, אפשר להפעיל עליו כוח פיזי עד שהוא מצהיר "רוצה אני" ועושה את הפעולה. לכאורה, נשמעת השאלה "האם הוא באמת רוצה, או שהוא רק נכנע לכוח?". התשובה המסורתית היא "בעומק נשמתו הוא כן רוצה, אלא שהיצר הרע מונע זאת, וכעת אנו סילקנו את המכשול". טענה זו יכולה להפוך גם בכיוון ההפוך: אפשר להכריח מישהו לאכול מאכל האסור עליו ולהגיד "בעומק נשמתך אתה כן רוצה". הדוגמה הזו מדגישה שאפשר להגדיר "חוסר רצון" או "חוסר ריכוז" גם כבעיה של האדם, ואפשר להגדיר את זה בדיוק להפך. הכל תלוי בכוח ובשליטה של מי מעלה את הטענה.

השורה התחתונה: כיצד בכל זאת משפרים יכולת ריכוז?

1.

הבנת התועלת שבנושא

יש לבדוק מדוע ללמוד או להתמקד בעניין מסוים בכלל משתלם. אם האדם לא מבין מה יצא לו מזה, או מהן ההשלכות אם לא יעשה זאת, מוחו לא ישקיע בכך אנרגיה. לכן, אחד האפיקים הוא להראות לעצמך או לאחרים בצורה משכנעת את הערך הממשי, הרגשי או הפרקטי, שיגיע מריכוז בנושא.

2.

הפחתת הקשיים והעלויות

אם קשה מאוד להבין את החומר, או שהאדם לא מכיר שיטות לימוד יעילות, או שהוא עייף ורעב - אפשר לפעול להפחתת הקשיים. ברגע שההרגשה ש"זה קשה מדי" יורדת, החשק להתרכז עולה. לפעמים זו בדיוק הנקודה שמסבירה למה יש אנשים שנראים בעלי "פוטנציאל לא מנוצל": בפועל, הם לא יודעים מאיפה להתחיל להבין, אז הם מוותרים מהר.

3.

בדיקת מנגנונים פיזיים ורגשיים

לפעמים הבעיה איננה בחומר אלא בסביבה הרועשת, או בהפרעות פנימיות כמו חששות, חרדות, תחושת חוסר ביטחון וכדומה. כשטפלים בגורם הרגשי, מגלים פתאום שיש יכולת ללמוד ולהתרכז מצוין.

4.

חיזוק השכל באופן כללי

ככל שהאדם מתרגל יותר הבנה וחשיבה רחבה, כך העלות של לימוד נושאים חדשים פוחתת. במקום שהלימוד ייתפש כמאמץ אדיר, הוא הופך לחוויה מובנת וקלה, והדחייה הטבעית יורדת.

ומה לגבי תרופות ואבחונים מקצועיים?

הדיון הציג עמדה שעשויה לטעון שתרופות כדוגמת ריטלין הן רק פתרון נקודתי. הן עשויות לעזור באיזון מסוים של המוח, או בהכוונת הקשב לאורך זמן קצר, אך הן אינן מחליפות חיפוש עומק אחר הסיבות לחוסר הריכוז. אפשרי שהתרופות יקלו על חלק מהתופעות הפיזיולוגיות, אך אם לאדם אין שום עניין בחומר, או שיש לו קושי עצום בהבנה, התרופה לא תפתור לגמרי את הבעיה. מנגד, יש הטוענים שיש מצבים נוירולוגיים אמיתיים שדורשים תרופה כדי לייצב את הקשב, אך גם אז חשוב להשקיע בפן החינוכי וההדרכתי, ולא להסתפק רק בכדורים.

הוויכוח: סביבה משעממת או בעיה אישית?

אנשים מתקשים לפעמים להסכים אם מקור הבעיה הוא אצל הילד - "אין לו יכולת קשב" - או שמא זו המערכת הלימודית שמפספסת אותו ולא מעניינת אותו בכלל. ייתכן שהמציאות מורכבת יותר: לפעמים יש באמת קושי אובייקטיבי, אך במקרים אחרים אפשר לפתור חלק מהקשיים על ידי שינויים בהוראה, בתוכן או בהבנה האישית. מכל מקום, עיקרון "אדם מתרכז במה שהוא חושב שיועיל לו" נשאר תקף, ובסופו של דבר, אם העניין יעלה או אם תהליכי ההבנה ישתפרו, עולה הסיכוי שהאדם יצליח להתמקד.

לסיכום: כי תמיד יש ריכוז, רק הוא הולך למקום שהכי משתלם

בין אם מכנים זאת "בעיית ריכוז" ובין אם לא, העובדה היא שהאדם תמיד מפנה את תשומת הלב שלו למקום שמרגיש לו שנותן יותר טוב ופחות רע. כדי לגרום לו למקד את הריכוז במקום רצוי, יש לעבוד על שני הצדדים: הגברת המשיכה החיובית והפחתת הקושי הכרוך בלמידה או בכל נושא מבוקש. לפעמים הפתרון פשוט יותר - לספק תשובה לצרכי הגוף, להפוך את הסביבה לנוחה ולהבהיר את הערך שבדבר. ולפעמים הפתרון הוא רחב ועמוק יותר - לשנות את צורת החשיבה, להגדיל את השכל, להוריד את רמת השעמום ולפתח מוטיבציה אמיתית מבפנים.
עכשיו תתרכזו טוב האם ניתן לשפר יכולת ריכוז זאת השאלה, ריכוז האם ניתן לשפר יכולת ריכוז כן או לא?

ש: כן.

אליעד: כן אוקי למה אתה חושב?

ש: כי אני הייתי עם ריטלין עד כיתה ז' ואז החלטתי שאני לא לוקח יותר ובהתחלה לא הייתי מרוכז בכלל לא הצלחתי ולאט לאט שלטתי בזה.

אליעד: אחלה עכשיו השאלה היא מה שאמרת זה נכון או לא כי אולי לא היית מרוכז וחשבת שקודם היית מרוכז ואחר כך לא ויכול להיות שבשניהם לא היית מרוכז ובשניהם כן היית מרוכז, היה אחד שהיה כל כך לא מרוכז שלפעמים הוא חשב שהוא מרוכז כשהוא לא מרוכז והיה אחד שהיא מאוד מרוכז רק הוא התבלבל הוא חשב בטעות שהוא לא מרוכז.

ש: אז אני אגיד לך אני לפני זה לא יכולתי לשבת בכיתה ולהתרכז יותר מדי זמן במה מדברים במה מלמדים.

אליעד: תסתכל אתה מכיר מישהו שסובל מבעית ריכוז?

ש: אני.

אליעד: מה לדוגמא מה זה אומר ריכוז, מה זה אומר בעיית ריכוז "לא מצליח להתרכז" מה זה אומר?

ש: אני מפרש בעיית ריכוז אצלי שאני יושב ואני לא מצליח להקשיב ונהיה לי חם ואני פשוט לא יכול לשבת.

אליעד: אבל זאת לא בעיית ריכוז אולי זאת בעיה שמה שהוא אומר לא מעניין אותך, דרך אגב גם אם המורה בבית הספר היה מדבר על נושאים יותר מעניינים היית מקשיב אז זאת לא בעיה בך זאת בעיה בו יכול להיות, דרך אגב גם אתה אם היית מבקש מהמורה.

ש: אבחנו אצלי אבל בעיית קשב.

אליעד: תתרכז בסדר גם אלה שאבחנו אצלך בעיית קשב וריכוז.

ש: גם הם לא.

אליעד: תקשיב רגע תתרכז בא נגיד שאתה לא רצית להקשיב בבית הספר סבבה אבל היית בא הביתה נגיד משחק שעות במה?

ש: משחק מחשב.

אליעד: נגיד משחק מחשב עכשיו נגיד תבקש מאלה ויכולת לשחק עליו שעות להתרכז בו שעות אבל תבקש מאלה שעשו לך את הפרעת הקשב והריכוז את האבחון לשחק שעות במשחק הזה תראה גם הם לא מצליחים להתרכז "יש לך בעיה להתרכז הפרעת קשב וריכוז אתה לא מצליח להתרכז במשחק", מה אז מה זה אומר שאולי להם יש בעיית קשב וריכוז כי הם לא מצליחים להתרכז במשחק.

ש: תמיד מרוכזים השאלה במה.

אליעד: יפה אז מההתחלה אז קודם כל כולם מרוכזים כל הזמן במשהו השאלה במה, זאת אומרת שבעצם בעיית ריכוז פירושו בעיית ריכוז בנושא מוגדר. קודם כל בא נתחיל מזה כולם מרוכזים כל הזמן בן אדם הוא היה בכיתה מהרגע שהוא נכנס לכיתה הוא היה מרוכז בהפסקה "הפסקה מה אני אעשה בהפסקה מה היה אתמול בהפסקה" לא משנה משהו הבן אדם מרוכז במשהו אין דבר כזה בעיית ריכוז אתה תמיד מרוכז במשהו. השאלה היא האם ניתן לשפר את המיומנות שלך להתרכז במשהו מוגדר, תשובה מה התשובה?

ש: כן.

אליעד: כן ולא, סתם מה כן?

ש: אבל למה להאמין למה כן.

אליעד: למה כן אז בא נחשוב בהיגיון.

ש: אם הוא בדרך כלל מרוכז.

אליעד: מה אתה נותן תשובה לפני שהבנת את השאלה קודם כל צריך לשאול במה תלוי אם אתה מרוכז במה אתה מרוכז, היא אומרת עניין במה תלוי עניין?

ש: רצון.

אליעד: במה תלוי רצון מה זה אומר רצון, לא מה אומר רצון בן אדם מרוכז במה שהוא חושב שיעשה לא יותר טוב מרע זה הכל אם אתה יושב בכיתה והמורה מדבר על משהו ואתה חושב שיצא לך יותר תועלת מלחשוב על ההפסקה תחשוב על ההפסקה ואם אתה חושב שיצא לך יותר תועלת מלהקשיב למורה אתה תקשיב למורה זה כל הסיפור כולו, לא היה סיפור שונה ולא יהיה סיפור שונה.

ש: אז מה הקטע שהם.

אליעד: חכה רגע.

ש: עבדו עלי.

אליעד: עבדו עליך.

ש: עבדו עלי?

אליעד: כן עכשיו שנייה קודם כל ככה בן אדם במאה אחוז מהמקרים מתרכז במה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב מרע, מאה אחוז בן אדם לדוגמא עייף לא מצליח להתרכז באיזה ספר למה כי הוא חושב שהתועלת שתהיה לו מלישון גדולה מהתועלת שיבוא לו מהבנת הספר אבל אם לדוגמא נגיד עכשיו היה רודפים אחריו פתאום באריה פתאום הוא נהיה ערני, איך כי הוא חושב שלברוח מהאריה מביא לו יותר תועלת מלישון זה מה שהוא חושב.

עכשיו אז בעצם השאלה היא מאחר שבסופו של דבר בן אדם תמיד מתרכז במה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב מרע אז בעצם מה זה אומר לשפר יכולת ריכוז, איך משפרים את יכולת הריכוז אתה יכול להגיד תראה אם זה יהיה יותר מעניין אני אתרכז בזה אבל איך ניתן לשפר יכולת ריכוז הרי בכל מקרה כולם מתרכזים כל הזמן ומה שהם חושבים שיעשה להם יותר טוב מרע.

ש: אם תהפוך הרבה דברים לטוב אני לא אלך על הכל אבל אם תהפוך כמה שיותר דברים.

אליעד: כן אבל אז לא שיפרת את יכולת הריכוז זה כמו לשאול איך לראות דברים כטובים אם תראה אותם כטובים אז אתה ממילא תתרכז בהם יותר אבל לא שיפרת בזה את יכולת הריכוז.

ש: אתה צריך לשאול את עצמך איך הדבר הזה שאותו אני הולך לשמוע יעזור לי.

אליעד: למה שתעשה כזה דבר הרי המוח שלך כבר עשה את השקלול וגילה שיותר טוב לך לחשוב על משהו אחר.

ש: אז תטיל בו ספק.

אליעד: למה שבן אדם ירצה לעשות כזה דבר זאת גם מחשבה עקומה בן אדם אומר "אוקי המוח שלי גילה לי שעדיף לי לחשוב", ה - default של הבן אדם שהוא תמיד מרוכז במה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב למה לשנות את זה מלכתחילה "לא אני רוצה לחשוב שזה יעשה לי יותר טוב" למה שתרצה לחשוב כזה דבר חשבת וחשבת הגעת למסקנה שעדיף לך לחשוב על משהו אחר.

ש: אם המחשבה הזאת לא נותנת לך שום תועלת.

אליעד: לא, בסדר מה האמת שגם כשאתה אומר "אני רוצה להתרכז בלימודים" אתה לא באמת רוצה להתרכז כי אם היית רוצה היית מתרכז אתה רוצה להגיד שאתה רוצה ועדיין להתרכז במשהו אחר.

ש: זאת אומרת שאתה חושב שהלימודים הם לא טובים בשבילך אז אל תלמד.

אליעד: אתה לא חושב שהם לא טובים ואתה לומד בלית ברירה לא משנה בהנחה שאין אפשרות כזאת. אתם פה פספסתם משהו בסיסי אתם לא הייתם מרוכזים מה דיברנו בן אדם מתרכז במה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב מרע, נכון זאת אומרת שכדי לגרום לך להתרכז במשהו צריך שתחשוב שלהתרכז בו יעשה לך יותר טוב מרע.

עכשיו איך עושים את זה אפשרות אחת על ידי גורמים לך להבין כמה תועלות יצא לך מזה שתתרכז בדבר וכמה רע יהיה לך אם לא תתרכז בדבר זאת אפשרות אחת, אפשרות שנייה היא שגורמים לכך שכשתתרכז בדבר יהיה לך פחות רע מלהתרכז שיהיה לך פחות רע להתרכז. בשביל לגרום לך להתרכז ב - x או שנשכנע אותך שאם תתרכז בזה יהיה לך מאוד טוב או שנשכנע אותך שאם לא תתרכז בזה יהיה לך מאוד רע זה צד אחד ויש עוד צד למשוואה, מה העלות שלך להתרכז מה הקושי שלך להתרכז.

אחת מהסיבות שבן אדם קשה לו להתרכז זה כי הוא לא מבין מה מדברים איתו כי הוא לא יודע איך לגשת למידע, כי הוא לא יודע איך לנתח אותו ואז העלות להתרכז גדלה ואז לא משנה כמה תועלת יביא לו הדבר שאם הוא יתרכז בו אבל התועלת יורדת כי העלות להתרכז גדלה, אם בן אדם לדוגמא מנסה להתרכז בלימודים והוא לא מבין בשכל איך להבין אז תחושת ההשפלה והחוסר אונים שלו מלהבין את הנלמד מפריעה לו להתרכז כי הוא לא מבין ואז הוא אומר "נכון שזה יציל את חיי אבל אני מרגיש מושפל מזה שאני לא מבין".

ולכן הדרך לשפר יכולת ריכוז היא על ידי שיפור השכל באופן כללי כי אם אתה תשפר את השכל והיה לך יותר שכל יהיה לך יותר קל להבין ואם יהיה לך יותר קל להבין העלות להתרכז תקטן וכשהעלות להתרכז תקטן אוטומטית התועלת מהדבר תגדל ואז יהיה לך יותר קל להתרכז זה הכל. עכשיו ולמה עוד פעם לא עליתם על התשובה כי צריך לנתח מלכתחילה מה אמרנו להבין את השאלה לפני התשובה והשאלה היא זה במה תלוי אם אתה מתרכז או לא מזה שאתה חושב שלהתרכז יעשה לך יותר טוב מרע, במה תלוי אם אתה חושב שזה יעשה לך יותר טוב מרע בתועלות שלך להתרכז ובנזקים שלא תתרכז ובתועלות ונזקים אם תתרכז גם זה יש לזה איזו עלות.

ובמה נובעת העלות להתרכז מזה שאתה לא מבין אתה לא יודע איך לגשת לזה אתה לא מבין את זה קשה לך להבין את זה אבל אם בן אדם מפתח את השכל יותר קל לו להתרכז, למה כי הוא לא צריך להתאמץ להבין זה מבין בשנייה. מה אתה אומר?

ש: שני דברים אולי הם קוראים לזה ריכוז חוסר ריכוז אבל הם מתכוונים שזה חוסר הבנה יש לו בעיה הוא לא מבין מספיק כאילו שעושים להם את המבחנים אז בודקים אותם בתחומים מסוימים רואים פה הוא לא עוקב.

אליעד: על מה אתה מדבר מה נושא השיחה עכשיו?

ש: על זה על ריכוז.

אליעד: מה איתו מי זה הם?

ש: אלא שקוראים לזה שיש בעיית ריכוז.

אליעד: מה האמת אם הם רוצים שתתרכז בלימודים.

ש: לא איך הם בודקים למה אתה לא מרוכז הם עושים לך מבחנים בתחומים מסוימים ואז הם רואים פה אתה פחות טוב פה אתה יותר טוב.

אליעד: בסדר בשביל זה צריך לעשות מבחן אבחון.

ש: לא ואז הם רואים שכאילו בתחום הזה יש לך חוסרים.

אליעד: אז אמרו אז מה אם אמרו קח את הבן אדם הכי לא מרוכז במשהו כמו יש איזה רבי אחד שאמר מכים אותו עד שיאמר רוצה אני, ראיתם את זה שאם בן אדם לא מניח תפילין או משהו יש תפיסה שאומרת הכה אותו עד שהוא יגיד רוצה אני כאילו עד שהוא יגיד "אני רוצה להניח תפילין" ואז הוא יניח אותן ואז שאלו אבל מה זאת אומרת אבל כאילו הוא לא באמת רוצה אז היה איזה רב אחד שאמר כזה דבר תראה כל יהודי בתוכו רוצה לשמור מצוות הוא לא שומר אותן כי יש לו יצר רע עכשיו אנחנו נכה אותו חזק עד שהוא יגיד רוצה אני הוא לא שיקר הוא באמת רוצה רק הוא לא ידע שהוא רוצה.

עכשיו מה האמת שאפשר לקחת את אותו רב להכות אותו עד שהוא יאכל חזיר עד שיאמר רוצה אני לאכול חזיר ביום כיפור, נכה אותו מספיק חזק הוא יאכל חזיר ביום כיפור וגם ישתה לו את הדם אחר כך סבבה ואז נגיד מה ההוכחה והוא בתוך תוכו רוצה לשתות את הדם של החזיר אלא מה הוא פשוט יש לו דמיונות פחדים מאלוהים דמיוני אבל אם נכה אותו מספיק חזק הוא יאמר רוצה אני לאכול את החזיר.

מה שאני מנסה להגיד אותו דבר עם הקשב וריכוז זה אותו דבר, כל דבר אתה יכול לגלגל אותו או שהנושא לא מעניין או לגלגל אותו על ההוא שלא מבין אפשר לגלגל את זה על מי שרוצים בקיצור יכולים לגלגל את זה אצל מי שרוצים. עכשיו מי מחליט למי יש בעיית קשב וריכוז למי שיש יותר כוח להחליט את זה מאחר שההורה או המורה הוא בשלטון הוא מחליט שהילד לא יכול להתרכז זה הכל אבל אם זה היה הפוך הילד היה אומר "אתה לא מתרכז אתה לא מבין אותי בכלל אני מנסה להסביר לך שלא מעניין אותי השיעור ואתה לא מרוכז אתה אומר לי תמשיך ללמוד".

ש: עוד שאלה לגבי הנושא של.

אליעד: כן אתה הבנת מה הפתרון לשפר את הריכוז?

ש: כן מצד אחד זה התועלות או כמה רע זה יעשה לו מצד שני זה לבדוק מה העלות אולי הוא לא מבין מספיק.

אליעד: איך מנמיכים את העלות?

ש: על ידי חיזוק השכל.

אליעד: ואם השכל מתחזק יותר קל לך להבין דברים ואז העלות קטנה הלאה יפה.

ש: זאת אחת הדרכים להוריד את העלויות יכול להיות עוד עלויות.

אליעד: נכון ואיזה עוד דרכים יש לדוגמא לבדוק למה הוא לא מצליח להתרכז, נכון לבדוק למה הוא לא מצליח להתרכז למה כי חלק מהמחשבה שלו מוסטת לזה שהוא רעב נכון תאכל יהיה לך יותר קל להתרכז ומזה גם גזרו שיש כאילו מאכלים יותר טובים לריכוז הם לא באמת יותר טובים לריכוז בהנחה שהם יותר נוחים לגוף אז הגוף יותר נוח לו יותר נוח לו אתה פחות חושב על צרכי הגוף כי צרכי הגוף יותר חשובים מהשיעור, אם תהיה רעב ועייף אתה לא יכול להתרכז בשיעור כי הגוף פשוט המוח מנתב אנרגיה לגוף. מה אתה רוצה להגיד?

ש: כמו למשל אתה אוכל ממתקים אז כאילו הסוכר עולה בבת אחת ואז זה יוצר אצלו.

אליעד: מה רצית לשאול או להגיד?

ש: לגבי תרופות פסיכיאטריות אם זה אותו עיקרון.

אליעד: לא יודע אני יודע דבר אחד שמה שאני אומר זה בטוח נכון והוא עובד מה יש כל השאר לא יודע תביא נושא ספציפי נבדוק אותו.
מידע הפרעות להיות מרוכז חולי נפש הורה אנשים חיצוניות סיבה איך לייצר מוטיבציה עלות לשלוט ב adhd איך להתרכז איך לשמור איך לשמור על איך לשמור על ריכוז איך לשפר איך לשפר ריכוז בעיה בעיות בעיות קשב בעיות קשב וריכוז בעיות ריכוז בעיית קשב בעיית קשב וריכוז בעיית ריכוז הפרעה הפרעות הפרעות קשב הפרעות קשב וריכוז הפרעות ריכוז הפרעת קשב הפרעת קשב וריכוז הפרעת ריכוז הצלחה הקשבה יכולות יכולת יכולת ריכוז יכולת ריכוז גבוהה לא מצליח לא מצליח להתרכז להצליח להצליח להתרכז להתרכז למידה לשמור לשמור על לשמור על ריכוז לשפר לשפר ריכוז מצליח מצליח להתרכז מצליחים קושי קושי להתרכז קשב קשב וריכוז קשיים ריכוז ריכוז בזמן למידה ריכוז וקשב שיפור שיפור יכולות שיפור יכולת שיפור יכולת ריכוז
זוגיות, מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
זוגיות, מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
... מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית למה אנשים מקשיבים פחות לבן הזוג ככל שעובר הזמן? בהתחלת הזוגיות, כשבני הזוג ... בשלב ההיכרות הראשונית, ישנה התרגשות רבה וסקרנות טבעית להכיר את עולמו של הצד השני. בשלב זה קיימת הקשבה רבה לכל פרט ופרט בסיפורים של בן הזוג, מכיוון שהכל ... ומה הם עשו בכל רגע נתון. עם זאת, ככל שעוברות השנים, זוגות רבים חווים ירידה משמעותית ברמת ההקשבה לפרטים היומיומיים של הצד השני. אחת הסיבות לכך ... שהשגרה יוצרת מצב שבו כל שיחה נראית מוכרת וצפויה. אליעד כהן מביא דוגמה על כך שאנשים מצליחים להקשיב לעצמם במשך כל החיים, חוזרים שוב ושוב על אותן פעולות יומיומיות כמו אכילה ונשימה, ועדיין אינם מתייאשים מכך. ובכל זאת, כשמדובר בהקשבה לאחר, נוצר קושי עם השנים. האם ההקשבה חייבת לדעוך עם השנים בזוגיות? למרות שהקשבה לפרטים מדויקים יכולה לרדת, אין זה הכרחי שההקשבה הכללית וההבנה של בן הזוג תפחת. אליעד מסביר שלפעמים דווקא זוגות שחיים יחד שנים ארוכות יכולים להבין זה את זה טוב יותר אפילו כשהם מקשיבים פחות לכל מילה. כלומר, הקשר יכול להתעמק, וההבנה עשויה ... שחי עם בן זוגו זמן רב יכול לזהות מה בן זוגו צריך רק מהבעת פנים או שפת גוף, הרבה יותר מאדם אחר שמקשיב היטב אך לא מכיר אותו לעומק. מה גורם לאנשים להקשיב או לא להקשיב? הקשבה תלויה בכמה גורמים עיקריים: מידת העניין בנושא עליו מדברים. אנשים מקשיבים למה שמעניין אותם באופן אישי. תועלת ישירה או עקיפה - האם האדם שמקשיב ירגיש תועלת מכך שהוא מקשיב, למשל על ידי תחושת קרבה, סיפוק אישי, או רווח אחר כלשהו. ... אישיות אחרות יתקשה להתרכז ולגלות עניין במה שבן זוגו אומר. יחס בין העלות לתועלת - ככל שהמאמץ להקשיב גדול יותר והתועלת קטנה, ההקשבה תפחת, ולהיפך. אליעד כהן מציג דוגמה על קריאת עיתון - ... אנשים בוחרים להעמיק בשיחות לפי רמת העניין והתועלת המופקת מהן. מדוע זוגות נשארים יחד גם כאשר ההקשבה פוחתת? אליעד מסביר שהסיבה העיקרית שזוגות נשארים יחד אינה קשורה תמיד לרמת ההקשבה או לאיכות הקשר, אלא תלויה באלטרנטיבות העומדות ... בחוסר שביעות רצון כי הם חוששים משינוי ומעדיפים את המוכר, גם אם הוא לא מושלם. איך אפשר לשפר את ההקשבה בזוגיות? אליעד כהן מציע פתרון חלקי: מי שרוצה שיקשיבו לו צריך לנסות להפוך את דבריו למעניינים ורלוונטיים ... ערך ברור למאזין. אך אליעד מדגיש שזה לא תמיד אפשרי, לעיתים בן הזוג פשוט לא פנוי מנטלית או רגשית להקשבה, לא משנה כמה האדם האחר ישתדל. לדברי אליעד, בני זוג חכמים ינסו להטות את המאזניים לטובת ההקשבה על ידי הדגשת התועלות שמקבל הצד שמקשיב. למשל, אם ההקשבה יוצרת תחושת קרבה, אדם שרוצה שיקשיבו לו יכול להדגיש את חשיבותה של קרבה זו ולהפוך את ההקשבה למשתלמת יותר עבור בן הזוג. מצד שני, אליעד מציין ...
איך לזהות הזדמנויות לשכנע? איך לפרוץ לתת מודע? איך למנוע פריצה למוח שלך? איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך ליצור הקשבה? איך לשכנע מישהו? איך להעביר מסרים בעייתיים? פרצה בתת מודע, איך לשתול מחשבות?
... לזהות הזדמנויות לשכנע? איך לפרוץ לתת מודע? איך למנוע פריצה למוח שלך? איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך ליצור הקשבה? איך לשכנע מישהו? איך להעביר מסרים בעייתיים? פרצה בתת מודע, איך לשתול מחשבות? וכאן אבאר עוד רעיון ושיטה, איך באפשרותך להעביר למישהו מסרים, שהוא לא רוצה להקשיב להם? ואיך באפשרותך לשתול מחשבות בתת ההכרה של מישהו, תוך כדי זה ... איתם. רק תשים לב שזה לא יבוא על חשבון שיעורי הבית שלך. כאשר בעצם בהתחלת המשפט שאמרת, המשפט העביר את הילד לעמדת הקשבה. ועכשיו דרכו ניתן להוסיף עוד משפטים ורעיונות שיכולה להיות להם ... והרעיון הוא, שיש מסרים שאם תאמר אותם לאדם השני, הוא יהיה מולך במצב של התגוננות וסגירות רגשית. והוא לא ירצה להקשיב לך . ויש מסרים שהאדם השני מאוד רוצה להקשיב לך אליהם, מסרים שעושים טוב לאדם השני. ועליך לדעת לזהות את הרגע שבו האדם השני רוצה להקשיב לך וכן רוצה לחשוב שאתה צודק, כדי שתוך כדי זה תעביר מסר נוסף, מתוך המסרים שהאדם השני לא רוצה להקשיב לך . כי לפעמים המוח של בני האדם, לא ממש מפותח, ואין להם כוח וחשק לנתח את כל הרעיונות שהם שומעים ולהתייחס לכל רעיון בפני עצמו. ולפעמים הבן אדם עובר למצב של הקשבה התנגדות, והוא בכך מפספס את התגובה הנכונה שהוא היה אמור להגיב, לכל מסר בפני עצמו. כי לפעמים יש גם את ההפך, שמישהו לא מקשיב למסר שאם היו אומרים לו אותו בפני עצמו, הוא כן היה מקשיב לו. אבל בגלל שאמרו לו אותו, בהקשר של מסר אחר שהוא שלילי בעיניו, ... הוא היה אומר אותם בפני עצמם, היית מתנגד אליהם. וצריך לדעת לזהות כל מסר בפני עצמו, ולהגיב בהתאם. ולא להיות בעמדת הקשבה התנגדות, שמונעת תגובה נכונה מכל מסר בפני עצמו. ...
רטוריקה, לגרום למישהו להקשיב לך, איך להשתיק מישהו? איך להתווכח עם מישהו? שיטות שכנוע, איך ליצור הקשבה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לשכנע מישהו? אומנות הויכוח
רטוריקה, לגרום למישהו להקשיב לך, איך להשתיק מישהו? איך להתווכח עם מישהו? שיטות שכנוע, איך ליצור הקשבה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לשכנע מישהו? אומנות הויכוח
... לגרום למישהו להקשיב לך, איך להשתיק מישהו? איך להתווכח עם מישהו? שיטות שכנוע, איך ליצור הקשבה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לשכנע מישהו? אומנות ... סיטואציה שבה הצד השני נראה כאילו הוא לא מקשיב כלל. במקום להתייחס להסבר החדש שניתן לו, הוא ממשיך לחזור על ... ליד הנעליים שלך ולכן לכלכת. הוא לא מוכן להקשיב להסבריך, אלא חוזר שוב ושוב על הטענה שלו. האם חוסר ההקשבה הוא תמיד בעיה של הצד השני? אליעד כהן מציג נקודה ... הבינו אותו. לפעמים האדם שחושב שהצד השני לא מקשיב לו, בעצם לא באמת מקשיב לטענות שמועלות מולו. כלומר, ייתכן שהצד שחושב שהוא צודק ... מה שהצד השני טוען, ולכן הוא תופס אותו כלא מקשיב. יחד עם זאת, קיימת אפשרות נוספת שבה המשכנע דווקא כן מבין את ... את הצד השני. כיצד אפשר לגרום לצד השני להקשיב באמת לטענות שלך? לפי אליעד כהן, ישנה שיטה מרכזית וחשובה ... צורך לחזור על עצמו שוב ושוב. אם אחרי שהבין שהקשיבו לו והבינו אותו, הוא בכל זאת ממשיך לחזור על הטענה שלו, ... שהבנתי את מה שאמרת. האם אתה מוכן עכשיו להקשיב לטענה שלי?. זה גורם לצד השני להתמקד בעניין עצמו, במקום ... ושוב על אותה טענה, אלא שהיא גם פותחת דלת להקשבה אמיתית ולהתקדמות בדיון. כשאדם מרגיש שמבינים אותו, הוא ... שהבנת את הטענה של הצד השני? איך מונעים חוסר הקשבה בדיאלוג? דרכים לשיפור התקשורת בעת ויכוח איך לגרום למישהו להקשיב לך באמת? מדוע עלול אדם לחזור שוב ושוב על הטענה שלו ולא להקשיב להסבר שניתן לו? כאשר מנסים לשכנע מישהו במשהו, כמו ... לפעמים נוצרת תחושה שהצד השני אינו באמת מקשיב. במקום להתמודד עם הטענה החדשה שהוצגה, הוא חוזר שוב ושוב על ... אם יש דיון בין אדם דתי לאתאיסט, ובמקום שיקשיבו לטיעוני הצד השני, כל אחד חוזר על עמדתו שלו שוב ושוב, ... הנעליים שלך, חוזר על כך שוב ושוב, ולא מוכן להקשיב להסבר למה הלכלוך לא קשור אליך. אליעד מתאר שהדבר יכול ... כל הזמן על אותו דבר כמו חמור (כדימוי), לא מקשיב לטענות הנגד החדשות, ופשוט מתעלם מהסבריך. האם ייתכן שהבעיה היא בעצם בחוסר הקשבה של המשכנע? מועלה הרעיון שלפעמים, אם אתה כמשכנע מרגיש שהצד השני לא מקשיב, אולי בעצם אתה לא מקשיב לו. יכול להיות שהוא ממשיך לחזור על דבריו מכיוון שהוא ... לוודא קודם כל שהצד השני מבין שאתה באמת מקשיב לו ומבין אותו. כדי שזה יקרה, חשוב להציג בפניו את הטענה ... את העמדה שלך. בכך נוצרת הרגשה אצל הצד השני שהקשיבו לו באמת, והוא מפסיק להרגיש צורך לחזור שוב ושוב על ... הרי כבר הבהרנו שאכן הבנתי אותך. האם תרצה להקשיב עכשיו לדעתי? איך מתמודדים עם טענות חוזרות ונשנות בדיון מדוע ... להראות שהבנת את הטענה של הצד השני איך מונעים חוסר הקשבה בדיאלוג דרכים לשיפור התקשורת בעת ויכוח עכשיו נניח ... את ההוא שהוא מנסה לשכנע אותו שהוא בעצם לא מקשיב לו אלא כל הזמן חוזר על הטענה שלו עוד פעם ועוד פעם. אתה ... לא זה וחוזר על הטענה וחוזר על הטענה, הוא לא מקשיב אתה אומר לו תקשיב רגע בוא תקשיב אני מסביר לך טענה אחרת והבן אדם עבור המשכנע הוא חווה את זה ...
איך ליצור עניין? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לרצות להקשיב לך? איך לעניין מישהו? איך לקרוא אנשים? איך להבין מישהו? איך להבין אנשים? איך ליצור הקשבה? איך לדלות מידע?
איך ליצור עניין? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לרצות להקשיב לך? איך לעניין מישהו? איך לקרוא אנשים? איך להבין מישהו? איך להבין אנשים? איך ליצור הקשבה? איך לדלות מידע?
... ליצור עניין? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לרצות להקשיב לך? איך לעניין מישהו? איך לקרוא אנשים? איך להבין מישהו? איך להבין אנשים? איך ליצור הקשבה? איך לדלות מידע? איך ליצור עניין ולגרום לאנשים להקשיב לך? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה כיצד ליצור עניין בשיחה עם אדם ולהגביר את הרצון שלו להקשיב ולהתעניין במה שאתה אומר. אליעד מסביר כי יצירת עניין לא נובעת רק מהצגת פתרונות שטחיים או הצעות מיידיות, אלא מהבנה מעמיקה של רצונות האדם ויכולת להתחבר אליהם באופן שיביא אותו לרצות להקשיב ולדבר איתך. מה המשמעות של ליצור עניין בשיחה? המשמעות של יצירת עניין היא לגרום לאדם השני להיות מעוניין להקשיב לך ולהמשיך בשיחה. לדברי אליעד, כדי להשיג זאת, עליך להבין את הרצונות והצרכים של האדם ... כמו קר לי, ניתן להסיק הרבה מידע על מצבו הפיזי, הרגשי והנפשי, וכך לדעת איך ליצור עניין ולעורר את רצונו להקשיב. כיצד ניתן לזהות את רצונות האדם תוך שני משפטים? השאלה המרכזית שהועלתה בהרצאה הייתה כיצד ... בשיחה קצרה, במיוחד כשיש לך רק שני משפטים כדי להבין את האדם. אליעד מציין שכדי להבין את הרצונות, יש להתחיל בהקשבה לדברים שהאדם אומר ולנסות לזהות חיסרון או צורך כלשהו שמוביל אותו לשיחה. לדוגמה, אם ... של אחרים? איך לדלות מידע משני משפטים? האם אפשר לדעת הרבה משני משפטים? איך ליצור עניין ולגרום לאנשים להקשיב לך? השאלה שמוצגת בתחילת השיחה היא כיצד ליצור עניין ולגרום לאדם שיחה עם מישהו אחר להמשיך, במילים אחרות איך ליצור את האינטרס של האדם השני להקשיב ולהתעניין. אליעד מציין שמטרה זו לא ניתנת להשגה רק על ידי תחבולות או הצעות שטחיות. מדובר בהבנה מעמיקה של רצונות האדם וההבנה כיצד ליצור קשר עם אותם רצונות בצורה שמזמינה את האדם לשוחח ולהקשיב. הדרך הראשונה לאבחן עניין היא להבין את הרצונות של האדם. עליך להקשיב במהרה ולהבין את הצרכים של האדם תוך מספר משפטים, ולהתאים את דבריך בהתאם. אם מישהו אומר משהו ... הסיפור מתחיל בשאלה כיצד ליצור עניין תוך שני משפטים. אליעד מציין שכדי להבין את הרצונות של האדם, יש להתחיל בהקשבה לדברים שהוא אומר, ולנסות לזהות חיסרון כלשהו בחיים שלו שמוביל אותו לאותו שיחה. ... אני יש לי גיליתי שיטה איך להרגיש טוב תיצור לו עניין. הבנת המהות של יצירת עניין זה בעצם ליצור לו אינטרס להקשיב לך נכון? ש: זה ברור כן. אליעד: עכשיו למה אינטרס של להקשיב לך כי הוא חושב שאם הוא יקשיב לך זה יעשה לו טוב אז אתה צריך לזהות מה יעשה לו טוב. ש: איך מזהים מה יעשה לו טוב? אליעד: ... עכשיו אחרת, מה התשובה מה אתה חושב שתהיה התשובה? ש: פחות באופן מוחלט זה יעבוד לי כאילו? אליעד: לא אז תקשיב בוא ננתח את מהות השאלה מה מהות השאלה שלו, מהות השאלה שלו זה בעצם איך תוך שני משפטים אתה כבר ... זה כבר אפשר לזהות מה החסרונות של הבן אדם השני וכבר לשתול לו את המחשבה שאתה תמלא לו אותם כדי שהוא ירצה להקשיב לך זאת השאלה שלו. עכשיו מה מהות השאלה מהות השאלה היא שני משפטים לכאורה זה רק שני משפטים ...
זוגיות, מערכות יחסים, איך לדעת מה מישהו אוהב? איך לדעת מה מישהו מרגיש? איך לדעת מה מישהו רוצה? איך לדעת מה מישהו לא אוהב? איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? איך לקרוא מחשבות? חלק 2
זוגיות, מערכות יחסים, איך לדעת מה מישהו אוהב? איך לדעת מה מישהו מרגיש? איך לדעת מה מישהו רוצה? איך לדעת מה מישהו לא אוהב? איך לקרוא אנשים? איך להבין אנשים? איך לקרוא מחשבות? חלק 2
... למשל, אישה עשויה לראות בגבר כזה שותף שמשדר הצלחה או יוקרה. אך הוא מדגיש שאין מדובר בכלל גורף, ויש נשים שמחפשות דווקא תכונות אחרות לחלוטין, כמו כנות, הקשבה, או לב טוב. אליעד נותן דוגמה קלאסית לכך שאישה ... אנשים אחרים? אליעד מסכם באמירה שכדי להבין מה האדם השני רוצה או מרגיש, צריך להיות קשובים למעשים שלו, להתבטאויותיו, למה שהוא משבח ולמה שהוא מגנה. זוהי הקשבה פנימית וקריאה בין השורות, לא רק הקשבה מילולית. לעיתים קרובות, אין צורך לשאול ישירות ... בן הזוג בכלל לא אוהב מזגן ומעדיף את החום. זה מדגיש את הצורך להבין שההעדפות הן אישיות ומשתנות בין בני אדם. זוגיות והעדפות אישיות תקשורת בין - אישית והקשבה פנימית איך לפרש התנהגות וכעס של אחרים ... הבסיס לחיים נוחים, לביטחון כלכלי, או אולי לתחושה שיש להן שותף שמשדר הצלחה או יוקרה. יחד עם זאת, יש נשים אחרות שיעדיפו תכונות אחרות, כמו לב טוב, יכולת הקשבה או כנות. האם כולן פועלות לפי אותה נורמה? ש: ... יש אינסוף גוונים והעדפות הפוכות. כדי להבין מה האדם השני רוצה, צריך להיות קשובים למעשים שלו, להתבטאויות שלו, למה שהוא משבח ולמה שהוא מגנה. זוהי הקשבה פנימית, לא רק הקשבה מילולית, אלא גם קריאה בין השורות. זוגיות והעדפות אישיות תקשורת בין - אישית והקשבה פנימית איך לפרש התנהגות וכעס של אחרים ... מניח שמישהו אמר לו את זה כי ככה וככה יכול להיות שבראש שלו זה יהיה ככה וככה כי אחרת למה שהוא יחשוב כזה דבר, בסדר יש בזה עוד המון והמון דברים. ש: זאת הקשבה, קוראים לזה הקשבה. אליעד: נכון זה לא הקשבה רק לפשוט. ש: זאת לא הקשבה באוזן אלא הקשבה. אליעד: אני אומר אבל מעבר לזה זה לא רק. ש: קשובה מהמילה קשוב. אליעד: נכון אבל אני אומר זה כהקשבה במובן פנימי יותר כאילו את גם מודעת למה ...
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה מה פירוש להקשיב לגוף? להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף צריך או מבקש ברגע נתון ולפעול בהתאם. למשל, אם אדם חש רעב, להקשיב לגוף אומר לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. דוגמה לכך היא אדם שרעב בזמן העבודה, אך עסוק בפגישות או במשימות ולכן דוחה את האכילה, וזה מצב של אי - הקשבה לגוף. דוגמה הפוכה היא כאשר אדם אוכל מעבר למה שהגוף צריך כי הוא נהנה מהאוכל באופן רגשי, למרות שהגוף מאותת שהוא כבר שבע. מהן ההשלכות של אי - הקשבה לגוף? אי - הקשבה לגוף עלולה לגרום לפגיעה בבריאות הגופנית. לדוגמה, אדם שחש עייפות אך ממשיך לעבוד או להתאמן מתוך מחויבות או התמכרות, פוגע בגוף בטווח הארוך. דוגמה נוספת היא ... או תנועה, אך בשל מצב רגשי כגון דיכאון או חוסר חשק, הוא מדחיק את הצורך הזה ולא מקשיב לגוף. האם תמיד כדאי להקשיב לגוף? כדי להחליט אם כדאי להקשיב לגוף או לא, יש לשקול את המטרות האישיות של האדם. אם המטרה המרכזית של האדם היא בריאות הגוף, אזי הוא יבחר לפעול בהתאם לסימני הגוף ככל האפשר. אולם, אם יש לו מטרות ... לבין הרגלים מזיקים או מצבים רגשיים שגורמים לתחושת רעב מדומה. איך משלבים בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי? האידיאל הוא לשלב בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי. תחילה חשוב לזהות מה הגוף מאותת, ואז להפעיל שיקול דעת ולבחון האם מה שהגוף מבקש תואם את הבריאות הכוללת ואת המטרות האישיות. ... יכול להשתמש בשכלו כדי להבין שמדובר בהרגל לא בריא ולבחור אלטרנטיבה בריאה יותר. האם הקשבה ללב או לשכל דומה להקשבה לגוף? העיקרון דומה מאוד: גם בהקשבה ללב או לשכל קיימת סכנת הטעיה. הלב יכול להיות מושפע מפחדים, דמיון או רצונות לא רציונליים, והשכל יכול להטעות בעקבות הנחות מוטעות או הסקות שגויות. לעיתים ... של הגוף הוא אותנטי או מושפע מהרגלים לא בריאים שהשתרשו בו. מה השורה התחתונה לגבי הקשבה לגוף? בשורה התחתונה, חשוב תמיד להשתמש בשיקול דעת לצד הקשבה לגוף. יש לבדוק את הסיבות שגורמות לנו להרגיש צרכים גופניים, לוודא שאנחנו קוראים נכון את סימני הגוף, ולשקול אם הצורך הזה אמיתי או רגשי. לא מומלץ להקשיב לגוף בצורה מוחלטת בלי להפעיל את ההיגיון, כיוון שהגוף עלול לטעות, ואנחנו עלולים לפרש אותו בצורה שגויה. כמו כן, כאשר נוצרת התנגשות בין הלב לשכל או בין הגוף לשכל, ... עצמו? האם הגוף חכם או טיפש? טיפול במחלות ללא תרופות כמה שעות לישון בלילה? האם להקשיב לגוף או לשכל? התמודדות עם אכילה רגשית כיצד לבנות הרגלים בריאים לאורך זמן מה פירוש להקשיב לגוף? להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף רוצה או צריך ברגע נתון, ולפעול בהתאם. לדוגמה, כאשר אדם רעב, המשמעות של להקשיב לגוף היא לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. אם הגוף מאותת על רעב אך האדם עסוק בעבודה או בצפייה בטלוויזיה, ייתכן שיידחה את האכילה, וזוהי דוגמה לאי - הקשבה לגוף. דוגמה נוספת היא כאשר אדם שבע, אך הוא ממשיך לאכול מתוך רצון רגשי, אף על פי שהגוף עצמו כבר אינו זקוק למזון. מה המשמעות של לא להקשיב לגוף? כאשר האדם לא מ
טיפים לניהול שיחה, איך להקשיב למישהו? איך להתייחס למישהו? איך להבין מישהו? איך לנהל שיחה? איך לפתח שיחה? על מה לדבר בשיחה? איך ליצור כימיה? איך לפתח תקשורת? טיפים למערכות יחסים, זוגיות
טיפים לניהול שיחה, איך להקשיב למישהו? איך להתייחס למישהו? איך להבין מישהו? איך לנהל שיחה? איך לפתח שיחה? על מה לדבר בשיחה? איך ליצור כימיה? איך לפתח תקשורת? טיפים למערכות יחסים, זוגיות
... לניהול שיחה, איך להקשיב למישהו? איך להתייחס למישהו? איך להבין מישהו? איך לנהל שיחה? איך לפתח שיחה? על מה לדבר בשיחה? איך ליצור כימיה? איך לפתח תקשורת? טיפים למערכות יחסים, זוגיות איך קורה שאנשים מדברים בלי להקשיב באמת? אליעד כהן מסביר שהרבה פעמים בשיחות אנשים לא באמת מקשיבים למה שהצד השני אומר. הצד השני יכול להגיד משפט חשוב או אישי, אבל מי שמקשיב לו בכלל לא מתייחס למה שנאמר, אלא מחכה שהתור שלו לדבר יגיע. כך נוצרת תחושה של התעלמות וחוסר חיבור רגשי. לדוגמה, אדם יכול לספר סיפור אישי ומרגש, ... מתנות ומחוות חומריות אינן תמיד מועילות, כי אנשים רבים יעדיפו הקשבה אמיתית והבנה מדויקת של דבריהם על פני כל מחווה חומרית. איך ניתוח שיחות מוקלטות משפר את ההקשבה וההבנה? אליעד כהן מציע תרגול פשוט לשיפור ההקשבה וההבנה העמוקה של הצד השני באמצעות הקלטת שיחות. יש להקשיב לשיחה מוקלטת לאחר סיומה ולשים לב: אילו משפטים נאמרו, ואיך נאמרו? האם הייתה התייחסות לכל משפט, או שנושאים הוחמצו? אילו מילים חזרו על עצמן, ומה הרגש ... שלך, כדאי להשתמש בניסוח אחר. איך להבדיל בין חוסר התאמה לבין חוסר הקשבה? אליעד כהן מציין שלעיתים נראה שהבעיה היא חוסר התאמה בין שני אנשים, אך בפועל מדובר פשוט בחוסר מודעות להקשבה אמיתית. הוא מציע לבדוק אם חוסר ההתייחסות קיים גם בשיחות אחרות עם אנשים שונים, או שזה רק עם אדם מסוים. אם באופן כללי אין מודעות להקשבה, הבעיה איננה בחוסר התאמה אלא בחוסר מודעות להקשבה ולתגובה הולמת. אם יש מודעות להקשבה ואדם עדיין בוחר שלא להגיב, זו כבר בחירה מודעת. האם מאמץ ההקשבה באמת שווה את זה? אליעד כהן מדגיש שאין חובה להשקיע במאמץ הזה, אלא שזה תלוי במטרה. מי שרוצה ליצור קשר משמעותי, לגרום לצד השני להרגיש אהוב ומוערך, חייב ללמוד להקשיב ולהתייחס במדויק. יש אנשים שמשקיעים רבות במתנות חומריות, אבל ההשקעה האמיתית והיעילה יותר תהיה להקשיב ולהגיב באופן מדויק למה שהצד השני אומר ומרגיש. כיצד לתרגל הקשבה ביום - יום כדי ליצור כימיה ותקשורת טובה? כדי להפוך את התקשורת לאיכותית ולהגביר את תחושת החיבור, אליעד ממליץ על מספר פעולות פשוטות ביום - יום: להקשיב לכל מילה שהצד השני אומר ולא לדלג על משפטים או רעיונות. לשים לב למילים או רעיונות חוזרים, להדגשים, ולרגשות שמאחוריהם. להשתמש בשפתו של הצד השני כדי ... להתאים את התגובה. לתרגל ניתוח שיחות באופן עקבי כדי לשפר את ההקשבה בזמן אמת. אליעד מוסיף שניתן גם לתרגל את ההקשבה באמצעות תרגילים יומיומיים כמו לזכור משפטים מתוך שיחה קצרה או מתוך כתבות שקוראים. ככל שהמודעות לפרטים בשיחה עולה, כך גדל הסיכוי לשפר את איכות התקשורת וליצור קשרים עמוקים ומשמעותיים יותר. אמנות ההקשבה וההתייחסות למילים מדויקות דרכים לחיזוק הקשר הזוגי ניתוח שיחות מוקלטות והתאמה רגשית איך לגרום לאדם להרגיש שמקשיבים לו? כיצד לשפר יכולות תקשורת ביום - יום? איך ליצור כימיה בשיחה? למה לפעמים אנשים מדברים אבל לא מתייחסים למה שהצד השני אמר? שאלה: איך ייתכן ששני אנשים ... במהלך שיחה, אחד הצדדים פשוט שומע שמדברים אליו, אבל הוא לא ממש מקשיב לרעיונות או למילים שהאחר ביטא. במקום זה, הוא רק ממתין שהשני יסיים לדבר, כדי שיוכל להשמיע את הנושא שלו. כך נוצרים מצבים שבהם משפט חשוב או שיתוף ... מרגיש שלא מגיבים לדבריו? תשובה: פעמים רבות הוא מרגיש שלא מקשיבים לו. האדם השני עלול לחוש דחייה, חוסר הערכה או חוסר אכפתיות. אם מדובר במערכת זוגית, מי שמספר דבר חשוב מצפה לקבל תשומת לב ספציפית למילים שאמר. כשזה לא ... עושה מחוות גדולות, אבל בפועל הוא מפספס את הנקודה העיקרית - להקשיב למילים, לרעיונות, לרגשות. יש אנשים שישמחו יותר מתגובה אמיתית לשיחה, לעומת מחווה חומרית. ההתייחסות המדויקת למילים שנאמרות יכולה לייצר קרבה גדולה ... שיחה מוקלטת ולהבין את העומק שבדברי האחר? שאלה: מהי הדרך לתרגל הקשבה אמיתית? תשובה: אפשר לקחת שיחת טלפון מוקלטת (או כל שיחה אחרת), להאזין לה שוב, ולשים לב לכל משפט שנאמר. לאחר מכן, ניתן לרשום במחברת: אילו משפטים ... שהוא אמר, במיוחד אם רוצים שהוא ירגיש מובן. איך לתרגל את ההקשבה וההתייחסות בזמן אמת? שאלה: האם צריך להיות מומחה גדול כדי ליישם את זה בזמן אמת? תשובה: אפשר להתחיל בתרגול ב - offline, כלומר, אחרי ... המילים, הרגשות והמסרים שעוברים בשיחה, ולא להתעלם מהם. מדוע ההקשבה למילים עשויה להיות יותר חשובה ממתנות או מחוות גדולות? שאלה: האם זה יכול להחליף מחוות רומנטיות כמו מתנות? תשובה: לפעמים כן. אנשים רבים מעדיפים שמי שמולם באמת יקשיב להם, יתייחס למה שהם אומרים, ישים לב לכל מילה, ויגיב בהתאם. מחוות חומריות אמנם עשויות לשמח, אבל הן לא תמיד יוצרות תחושת הבנה עמוקה באותה צורה שהקשבה מדויקת יכולה ליצור. שאלה: איך מיישמים את זה ביום - יום? תשובה: בכל שיחה, בין אם היא קצרה או ארוכה, משתדלים להתמקד במה שהאחר אומר, לחפש את הרגשות ...
טיפים איך להתחיל עם בחורה, איך לכבוש בחורה, איך להתחיל עם בנות, איך להתחיל עם בחורות, NLP, טכניקות לשכנוע, איך לשכנע בחורה, הכרויות, דייטים, איך לגרום לבחורה להתאהב בך, זוגיות
טיפים איך להתחיל עם בחורה, איך לכבוש בחורה, איך להתחיל עם בנות, איך להתחיל עם בחורות, NLP, טכניקות לשכנוע, איך לשכנע בחורה, הכרויות, דייטים, איך לגרום לבחורה להתאהב בך, זוגיות
... דברים יומיומיים. מילוי צרכים רגשיים: הקשבה, אמפתיה, עידוד, לתת תחושת ערך עצמי לאחר (את חזקה, את ... יצירת תחושת ערך עצמי גבוה אצלה במחיצתך, הקשבה, דאגה, אמפתיה, ומענה קבוע לצרכים הפיזיים והרגשיים שלה. ... אליעד: אתה יכול בבקשה לתת לי לענות לו, תקשיב אני מסביר לך עוד פעם, ברמה הלוגית טכנית אתה צריך לגרום לה ... הוא הרגיש טוב. אליעד: טוב טוב בא נתקדם, תקשיב אנשים המוח שלהם יותר פרימיטיבי אוקי? היא רוצה לחשוב שהיא ... אליעד: לא תפסיק אל תבנה על זה, אתה מוכן להקשיב לי, אל תבנה על זה אנחנו מלמדים אותו להתחיל עם מישהי ... יפה, אז אם נגיד היא לא אוהבת את זה שלא מקשיבים לה, מה היא כן אוהבת? שמקשיבים לה, זאת אומרת. ש: לעשות את זה ככה על כל דבר כאילו? אליעד: ... זאת אומרת שאם אתה שואל אותה מה שלומך? והקשבת לה שתי דקות רצוף היא אומרת איזה טוב. ש: שניה והיא המפקדת ... תתחיל לבנות חוויות טובות, חוויות של הקשבה, של הערכה זה לא מסובך כל כך. ש: ואיך אני, השאלה שלי ... מילא הוא מדבר איתך אבל אתה תדבר איתי, תקשיב אתה צריך להגיע למצב שאתה תרגיש מושפל, זה הסיפור. ש: לא אני לא רוצה. אליעד: אתה לא מקשיב אני מסביר לך, לא אתה לא הבנת, התכוונתי לומר שאם אתה תגיד לא ...
איך להתחבר לאנשים? איך לרכוש חברים? להתעניין בכדורגל, להתחבר עם אנשים, מיומנויות חברתיות, מיומנות חברתית, תקשורת בין אישית, כישורי שיחה, לפתח שיחה, מיומנות שיחה, קשרים חברתיים, חלק 2
איך להתחבר לאנשים? איך לרכוש חברים? להתעניין בכדורגל, להתחבר עם אנשים, מיומנויות חברתיות, מיומנות חברתית, תקשורת בין אישית, כישורי שיחה, לפתח שיחה, מיומנות שיחה, קשרים חברתיים, חלק 2
... השיחה צריכה להיות מנוהלת בצורה שתהיה מועילה ומרגיעה לאדם השני. חשוב להקשיב לפחדים, רצונות ותחומי העניין של הצד השני. ברגע שמבינים מה מטריד או מלהיב את האדם השני, אפשר לפתח שיחה שתהיה הרבה יותר משמעותית ומועילה. הוא ... פיתוח שיחה עם אדם לא מוכר דורש הרבה יותר משאלות פשוטות. מדובר בתהליך שמצריך הקשבה מעמיקה, תשומת לב לפרטים ויכולת להבין את הצד השני. ברגע שמצליחים לזהות את מה שמניע את האדם, השיחה תתפתח בצורה טבעית ואמיתית יותר. אליעד ממליץ ... עם מישהו לא מוכר? כיצד ליצור קשרים חברתיים? מיומנויות חברתיות ופיתוח שיחה הקשבה פעילה בשיחות איך לגרום לאנשים להתעניין בשיחה? איך לפתח שיחה עם מישהו לא מוכר? במהלך ההרצאה, אליעד הסביר כיצד לפתח שיחה עם מישהו שלא מכירים, ... צריכה להיות מנוהלת באופן כזה שתהיה מועילה ומרגיעה לאדם השני. חיבור מתחיל בהקשבה לפחדים, רצונות ותחומי עניין של האדם השני. כך, ברגע שמבינים את הדברים שמטרידים או מלהיבים את האדם השני, אפשר לפתח שיחה שתהיה הרבה יותר ... שיחה עם אדם לא מוכר יש הרבה יותר מכל פשוט לשאול שאלות. זהו תהליך שמצריך הקשבה מעמיקה, תשומת לב לפרטים ויכולת להבין את הצד השני. ברגע שמצליחים לזהות מה מניע את האדם, השיחה נרקמת בצורה טבעית ואמיתית יותר. אליעד ממליץ ... עם מישהו לא מוכר? כיצד ליצור קשרים חברתיים? מיומנויות חברתיות ופיתוח שיחה הקשבה פעילה בשיחות איך לגרום לאנשים להתעניין בשיחה? ...
איך להתחבר לאנשים? איך להשיג חברים אמיתיים? איך לרכוש חברים חדשים? איך ליצור קשרים חברתיים? איך ליצור חברויות? איך להכיר אנשים? איך לפתח קשרים חברתיים? מיומנויות חברתיות, כישורים חברתיים
איך להתחבר לאנשים? איך להשיג חברים אמיתיים? איך לרכוש חברים חדשים? איך ליצור קשרים חברתיים? איך ליצור חברויות? איך להכיר אנשים? איך לפתח קשרים חברתיים? מיומנויות חברתיות, כישורים חברתיים
... איך אפשר לגרום לאנשים להרגיש טוב. הוא מדגיש את החשיבות של הקשבה , אמפתיה, תשומת לב והערכה, ונותן דוגמה לאוכל, שכולנו מוכנים להתאמץ כדי להשיג אותו כי הוא מספק לנו תחושה טובה. בדיוק באותה צורה, אם אדם יוכל לספק תחושה טובה לאנשים, הם ... מתנות, אלא מדובר ביצירת הרגשה טובה ברמה הרגשית והנפשית, כגון הקשבה, הבנה, ומתן הערכה אמיתית לאדם האחר. אך הוא גם מסביר שאין זה מספיק רק לעשות טוב בצורה חד - צדדית. אם האדם ייתן יותר מדי ללא גבולות, הוא עלול למצוא את עצמו מנוצל. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הקשבה, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הקשבה, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, יועץ פילוסופי, טיפול רגשי בנושא הקשבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 29_05_2025 השעה 19:57:26 - wesi1