אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה החלטות עובדות ופירושים ✔עובדות ופירושים, מהי עובדה? מהו פירוש? למה לא לערבב עובדות ופירושים? מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים? איך המוח מתייחס...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
עובדות ופירושים, מהי עובדה? מהו פירוש? למה לא לערבב עובדות ופירושים? מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים? איך המוח מתייחס לעובדות ופירושים? חוסר ביטחון עצמי עובדות ופירושים, קבלת החלטות עובדות ופירושים, עובדה או פירוש
מהן עובדות ומהם פירושים?

עובדה היא דבר שאינו שנוי במחלוקת וכולל מידע שמוסכם על ידי כולם, כלומר, משהו שקרה או נאמר, ואין ספק בקיומו. לדוגמה, אם מישהו אמר "אתה טיפש", זו עובדה. פירוש, לעומת זאת, הוא התוספת האישית או ההשערה לגבי הסיבה או המשמעות שמאחורי העובדה. לדוגמה, אם מישהו אומר "אתה טיפש", והפירוש הוא שהוא התכוון להשפיל אותנו - זהו פירוש ולא עובדה. כל אדם עשוי לפרש את המילים בצורה שונה. דוגמה נוספת: אם מישהו אומר "ראיתי שולחן יפה", זו עובדה שראית שולחן, אבל אם אתה אומר שהוא "יפה", מדובר בפירוש שלך שיכול להיות שונה מאדם אחר.

מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים?

כאשר מערבבים עובדות ופירושים, המוח עלול להיתקל בכמה בעיות. כאשר אנו מצרפים בין העובדה לבין פירוש אישי, ישנה נטייה לקחת את הפירוש ולייחס לו את אותו תוקף כמו לעובדה. לדוגמה, אם מישהו אומר "ראיתי בחורה יפה", אמנם הוא ראה בחורה, אך ייתכן שזו לא הייתה הבחורה היפה ביותר בעיני אחרים, ולכן העניין של "יפה" הוא רק פירוש. הבעיה נוצרת כאשר אנו מאמצים את הפירוש כעובדה, ומתחילים להרגיש בטוחים בו, מה שיכול להוביל לסבל או בלבול אם הפירוש הוא שלילי.

שני הנזקים העיקריים כאשר מערבבים עובדות ופירושים

הנזק הראשון הוא כאשר הפירוש מקבל כוח של עובדה. לדוגמה, אם מישהו אמר לך "אתה טיפש", ואתה מפרש את זה כהשפלה מכוונת, עשוי להיווצר סבל מיותר, כי לא בהכרח כוונתו הייתה כזו. לעיתים, פירוש חיובי יכול לגרום לאדם להרגיש טוב, אך אם מדובר בפירוש שלילי, זה יכול לגרום לסבל.

הנזק השני הוא כאשר העובדה עצמה מאבדת את בטחונה. אם אנו מערבבים את העובדה עם הפירוש, המוח מתחיל לפקפק גם בעובדות האמיתיות, כי אנחנו לא בטוחים אם הן מבוססות על מידע אמיתי או על ספקות. לדוגמה, אם אדם אומר לעצמו "קראתי 100 ספרים, אז אני בטוח שאוכל לקרוא גם את הספר הזה", הוא מערבב בין העובדה (קראתי 100 ספרים) לבין הפירוש (לכן בטוח שאוכל לקרוא את הספר הזה), ובמקרים כאלה אם הפירוש לא מתממש, ייתכן שגם העובדה תיפגע, ויהיה ספק גם בנוגע אליה.

מדוע ערבוב בין עובדות לפירושים גורם לחוסר ביטחון עצמי?

כאשר אדם מערבב בין עובדות לפירושים, הוא מתחיל לחשוב שהפירושים הם חלק מהמציאות, מה שעלול ליצור בלבול בחיים האישיים. זה גורם לכך שקשה לקבל החלטות, כי המוח לא יודע להבחין בין העובדות לבין התוספות הסובייקטיביות שלנו עליהן. לדוגמה, אם אדם לא בטוח אם הוא יכול לקרוא ספר מסוים, אף על פי שהוא יודע לקרוא ספרים אחרים, הוא מתחיל להטיל ספק ביכולת הזו, בגלל שהסיבה שהוא בטוח ביכולתו - היא רק פירוש ולא עובדה מוחלטת.

כיצד להימנע מערבוב בין עובדות ופירושים?

כדי להימנע מערבוב עובדות ופירושים, עלינו להיות מודעים לכל פרט. יש להפריד באופן ברור בין מה שנמצא בתוך תחום העובדות לבין מה שקשור לפרשנות האישית שלנו. לדוגמה:
  • אם מישהו אמר לי משהו - זו עובדה.
  • אם אני מפרש את זה ככוונה לפגוע בי - זה פירוש.
  • אם קניתי משהו - זו עובדה.
  • אם אני מאמין שהדבר יועיל לי - זו פרשנות אישית.
כדי להבין את המציאות בצורה ברורה, עלינו להכיר בכך שמה שקורה כרגע הוא עובדה, בעוד שהזיכרון או המחשבה על העבר והעתיד הם כבר פרשנויות שיש בהן ספק. יש יתרון לפרשנויות במקרים מסוימים, כי הן יכולות להעניק תחושת ביטחון, אבל הן עשויות גם לערער את הביטחון כאשר מדובר בפרשנויות שליליות.
מהן עובדות ומהם פירושים?

עובדה היא כל דבר שברור לכולם שקרה או נאמר, ושאין עליו ספק. לדוגמה, אם מישהו אמר "אתה טיפש", עצם האמירה היא עובדה. פירוש הוא מה שאנחנו מוסיפים על העובדה, כמו הסבר או סיבה אפשרית שהתרחשה מאחורי הקלעים. אם מישהו אמר "אתה טיפש" ומסיקים מזה שהוא ניסה לפגוע בנו, זו כבר פרשנות ולא בהכרח עובדה. גם במקרה של "ראיתי שולחן יפה": ראיית שולחן היא עובדה, אך הטענה שהוא "יפה" תלויה בטעם אישי או בהשקפת עולם.

דוגמאות נוספות:
  • מישהו קנה לי מתנה, זו עובדה. ההנחה שהוא עשה זאת כי הוא אוהב אותי, זו פרשנות. ייתכן שהוא קנה אותה מסיבה אחרת לגמרי.
  • הזיכרון שלנו על מה שקרה אתמול הוא פרשנות ביחס להווה: אנחנו זוכרים שזה קרה, אך ייתכן שהזיכרון שלנו מתעתע. לכן עצם הזכירה היא לא תמיד עובדה מוחלטת.
מה קורה כאשר מערבבים עובדות ופירושים?

ברגע שמשלבים יחד עובדות עם פרשנויות במחשבה אחת ("ראיתי בחורה יפה", במקום "ראיתי בחורה" + "היא נראתה לי יפה"), עלולות להתרחש שתי תופעות הפוכות במוח:

1. הפרשנויות מתחילות לקבל תוקף של עובדות.

כשאומרים "ראיתי בחורה יפה" בביטחון מלא, הרכיב "יפה" נכנס לתודעה כעובדה, למרות שהוא רק פירוש סובייקטיבי. אם הפרשנות חיובית, היא עשויה לגרום להרגשה טובה, אך אם היא שלילית, נגרמים סבל ובלבול על בסיס משהו שאינו בהכרח אמיתי. לדוגמה, אם מישהו אמר לי "אתה טיפש" ואני מפרש שהוא התכוון להשפיל אותי, אני מרגיש פגוע, למרות שלא בטוח שזו הייתה כוונתו האמיתית.

2. העובדות עצמן מאבדות את ודאותן.

כאשר מערבבים בין עובדה לפירוש, המוח מתחיל לפקפק גם בדברים שהם כן ודאיים. הוא מתקשה להבחין מתי המידע מבוסס ומתי הוא מבוסס רק על השערות. לדוגמה, אם אדם אומר לעצמו "קראתי בעבר מאה ספרים, לכן אני בטוח שאוכל לקרוא את הספר הזה", הוא מערבב בין עובדה (קראתי מאה ספרים) לבין פירוש (לכן בוודאות אוכל לקרוא גם את הספר הנוכחי). במקרים כאלה, אם מתעורר ספק כלשהו בפרשנות, המוח מתחיל לפקפק גם בעצם העובדות, מה שיוצר חוסר ביטחון בהחלטות העתידיות.

מדוע ערבוב עובדות ופירושים מוביל לחוסר ביטחון עצמי?

כשמוח אחד מתרגל לראות עובדות ופירושים כיחידה אחת, הוא פחות מסוגל להסתמך על החלק העובדתי כמקור ודאי. מצב זה עלול ליצור:
  • קושי בקבלת החלטות: המוח כבר לא בטוח אם הוא באמת יודע את העובדות, כי הפרשנויות התערבבו בכל דבר.
  • חוסר ודאות כללית: כשרוצים להסיק מסקנות מעובדות, פתאום לא ברור מה באמת קרה ומה רק נדמה שקרה. כך נוצר בלבול לגבי היכולות והידע שלנו.
כיצד להימנע מערבוב בין עובדות ופירושים?

הדרך הפשוטה היא לשים לב בזמן אמת מהי עובדה ומהו פירוש. לדוגמה:
  • "מישהו דיבר אליי" - עובדה.
  • "הוא דיבר אליי בכוונה לפגוע בי" - פירוש, כי לא בטוח מה הוא חשב באמת.
  • "קניתי משהו כי אני מאמין שזה יעזור לי" - עצם הקנייה היא עובדה, אבל עצם האמונה שעזרתו מובטחת היא פירוש.
חשוב להבין שגם ההווה עצמו מוגדר כעובדה שקורת ברגע זה, בעוד הזיכרון על העבר או מחשבה על העתיד הם כבר פירושים ברמה מסוימת של ספק. יש יתרונות גם לפרשנויות (הן יכולות לתת ביטחון כשנוח לנו), אבל הן עלולות להזיק כשמדובר בפרשנויות שליליות, ולא פחות מכך לערער את הביטחון שלנו גם בדברים שהם בבירור עובדות.
להתחיל לחשוב להסביר לתת הגדלת ביטחון עצמי לערבב עובדות ופירושים פירוש שלילי בחורות ביטחון עצמי נמוך חיוביות הגברת הביטחון העצמי תודעה איך המוח איך המוח מתייחס לעובדות ופירושים איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי האם ביטחון עצמי עובד הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי החלטה החלטות החלטות עובדות ופירושים החלטיות המוח המוח מתייחס לעובדות ופירושים העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון חוסר ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי עובדות ופירושים חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חסר ביטחון עצמי לא לערבב עובדות ופירושים לבנות ביטחון עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להחליט להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעצים את הביטחון העצמי להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להתייחס לעובד להתייחס לעובדים לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי למה לא לערבב עובדות ופירושים לערבב עובדות ופירושים לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לקבל החלטה לקבל החלטות לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים מוח עובדה עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פרשנות או עובדה קבלת החלטה קבלת החלטות קבלת החלטות עובדות ופירושים רוצה ביטחון עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור הביטחון העצמי תחושת ביטחון עצמי
ליהנות מהסבל, להבין למה רע לך, פרשנות אישית, לסבול בכיף, חשיבה נייטרלית, להיות מאושר, הכל טוב, משמעות החיים, לקבל ייסורים באהבה, מה טוב ברע, למצוא את הטוב שברע, חלק 1
ליהנות מהסבל, להבין למה רע לך, פרשנות אישית, לסבול בכיף, חשיבה נייטרלית, להיות מאושר, הכל טוב, משמעות החיים, לקבל ייסורים באהבה, מה טוב ברע, למצוא את הטוב שברע, חלק 1
... הוא נותן דוגמה של אדם החוזר לביתו ומריח ריח שרוף, ומגלה שהבית נשרף. עצם העובדה שהבית נשרף, היא רק עובדה. מי שהופך את זה לדבר רע או טוב הוא האדם עצמו. הוא עושה זאת באמצעות המחשבות והפרשנויות שלו לגבי האירוע. לדוגמה, כשאתה רואה שולחן, מי רואה את השולחן - המוח שלך או השולחן עצמו? כמובן שהמוח והתודעה הם אלה שרואים. וכך בדיוק גם כשאתה רואה בית שנשרף - זוהי רק תמונה שהתודעה ... אינו נמצא במציאות עצמה. הסבל אינו קיים בצורה אובייקטיבית אלא הוא תוצאה של הפירושים הסובייקטיביים שהאדם מעניק לדברים שקורים לו. אם אדם נפגע או סובל, זה לא נובע ... הוא לקחת אחריות ולומר אני בוחר להפוך את זה לרע, וכך להכיר באפשרות של שינוי מוחלט בפרשנות האישית של האירוע. מהי נקודת ההתחלה לשינוי התפיסה? אליעד מסביר כי כל עוד האדם ...
מחלוקת על הצדיק, חסרונות במציאות, סם החיים וסם המוות, צדיק ורשע, בריאת העולם, ליקוטי מוהרן ח"א יב, רבי נחמן מברסלב, לימוד תורה, העולם הבא, לשם שמים, קושיות על הצדיק, חלק 1
מחלוקת על הצדיק, חסרונות במציאות, סם החיים וסם המוות, צדיק ורשע, בריאת העולם, ליקוטי מוהרן ח"א יב, רבי נחמן מברסלב, לימוד תורה, העולם הבא, לשם שמים, קושיות על הצדיק, חלק 1
... את דבריו. למה הצדיק מדבר בצורה שנראית כסותרת את עצמו? הצדיק חייב לדבר באופן שמשאיר מקום לפירושים שונים, כי אם היה מדבר באופן ברור וישיר בלבד, אף אחד לא היה מבין אותו באמת. ... כהן מסביר שכל דבר שקיים חייב להכיל חסרונות, אחרת הוא לא היה יכול להיות קיים. עצם הקיום פירושו שהדבר הזה אינו אינסופי ואינו מוחלט, ולכן חייב שיהיו בו חסרונות. למשל, כוס קיימת, אך היא לא אינסופית ולכן בהכרח יש בה ... שרבי נחמן אומר שתורה שבכתב היא הפנימיות, המהות, הדברים הברורים, בעוד שתורה שבעל פה היא הפירושים, ההסברים והלבושים החיצוניים. כאשר האדם לומד רק תורה שבעל פה, ללא חיבור ... הוא לומד לשם שמיים, הוא מתחבר לפנימיות של התורה ולמהות החיים, ואז הוא מתאחד עם הצדיק. מה פירוש נשיקין לפי רבי נחמן? אליעד מסביר שנשיקות לפי רבי נחמן הן בחינת הידבקות רוחא ברוחא, ... ולא מתקרבת אליו, כי הוא לא רואה את הפנימיות, אלא את החיצוניות בלבד. אולם, ברמת האחדות המוחלטת, אלוהים תמיד נמצא באחדות מושלמת עם האדם, והתחושה של הריחוק היא רק בפרספקטיבה של ...
מחלוקת על הצדיק, חסרונות במציאות, סם החיים וסם המוות, צדיק ורשע, בריאת העולם, ליקוטי מוהרן ח"א יב, רבי נחמן מברסלב, לימוד תורה, העולם הבא, לשם שמים, קושיות על הצדיק, חלק 2
מחלוקת על הצדיק, חסרונות במציאות, סם החיים וסם המוות, צדיק ורשע, בריאת העולם, ליקוטי מוהרן ח"א יב, רבי נחמן מברסלב, לימוד תורה, העולם הבא, לשם שמים, קושיות על הצדיק, חלק 2
... וגם בן של רבקה (הצדיקה) . זאת אומרת, בתוך התורה של הצדיק יש אפשרות של הבנה טובה והבנה רעה. מי שצדיק יצליח להבין את הטוב, ומי שרשע יפרש את זה באופן שלילי. מה הקשר בין פירוש רע לתורה של הצדיק לבין שפע חומרי בעולם? רבי נחמן מסביר מדוע בכלל יש אפשרות שהתורה של הצדיק תתפרש לרעה. אליעד מתאר שרבי ... שאומרים עליו ומצליח לפרש אותם לטוב, להחזיר אותם אל השורש המקורי הטהור. יוצא מכאן שהצדיק מפיק תועלת גדולה מכך שחולקים עליו, כי הוא יכול לזקק מתוך הביקורת את הטוב המוחלט. בכך הוא בעצם מתקן ומעלה את כל המציאות. מדוע אדם לא חוזר בתשובה מיד אחרי שלומד תורה של הצדיק? אליעד מסביר שהסיבה שאדם לא חוזר בתשובה מיד אחרי לימוד התורה, היא בגלל הפירושים והעיוותים האישיים שלו. האדם מפרש את התורה לפי מה שהוא עצמו - אם הוא אדם ישר, הוא יבין את התורה בצורה ישרה. אם הוא ... אליעד מדגיש שהרע והטוב במציאות תלויים בפרשנות של האדם. ככל שאדם יהיה יותר ישר, כך הוא יראה יותר טוב במציאות. הוא מסביר שמה שנראה כאילו רע לאדם מסוים, הוא בעצם טוב מוחלט מנקודת מבטו של הצדיק, כי הוא מסוגל לראות את הטוב העמוק שמוסתר אפילו בתוך הרע. איך להבין את המציאות לפי אליעד כהן? אליעד מסכם שהמציאות היא תמיד מושלמת מצד עצמה, והבעיה היא תמיד באיך שהאדם תופס אותה. אם אדם יתחבר באמת לצדיק ולתורה שלו מתוך קדושה ואמת, הוא יוכל לראות שהכל טוב מוחלט. כל הבעיות, הקושיות, והסבל באים רק בגלל פירושים מוטעים של האדם עצמו. מהו סם החיים וסם המוות? למה חולקים על הצדיק? איך להבין את רבי נחמן מברסלב? מה הסיבה שיש רע במציאות? למה אנשים לא חוזרים בתשובה מיד? מהו הפירוש של יעקב אחי אביה? איך הצדיק מתקן את הרע? ...
חינוך ילדים עקשנים, השמנה אצל ילדים, איך לשכנע אנשים, NLP, איך לחנך ילדים, בעיות בחינוך ילדים מתבגרים, חינוך ילדים, איך לשכנע ילדים, ילדים בעייתיים, בעיות התנהגות אצל ילדים
חינוך ילדים עקשנים, השמנה אצל ילדים, איך לשכנע אנשים, NLP, איך לחנך ילדים, בעיות בחינוך ילדים מתבגרים, חינוך ילדים, איך לשכנע ילדים, ילדים בעייתיים, בעיות התנהגות אצל ילדים
... לילד שלא רוצה עזרה? אליעד מסביר תחילה שיש להבחין בין העובדות עצמן לבין הפירושים שנותנים להן. אם ילדה לא רוצה שההורה יעזור לה, זוהי העובדה. הפרשנות שההורה נותן, לדוגמה שהילדה עקשנית או עצבנית, היא כבר פירוש, ולא עובדה אובייקטיבית. הוא מציע תמיד להיצמד לעובדות בלבד. למשל, אם הילדה מקללת את אמא שלה, העובדה היא שהיא מקללת, ולא שהיא עצבנית. היא עצבנית הוא פירוש שההורה נותן להתנהגות. אליעד מדגיש שכדי ... שאין לה חברים או שהיא עצבנית ואלימה. אליעד מסביר כי אלו פירושים, ולא עובדות. למשל, ההורה טוען שאין לילדה חברים כי היא לא יוצאת מהבית. אך אליעד מבהיר שהעובדה היחידה היא שההורה לא רואה אותה יוצאת מהבית, והפירוש שהילדה בודדה או שאין לה חברים הוא רק ... הילדה מתפרשת לי כבעייתית, במקום לומר שהיא בעייתית בצורה מוחלטת . מה לעשות כשהילדה לא מבקשת עזרה? אם ... לעזור בפועל? אליעד מציע שתי אסטרטגיות עיקריות: אסטרטגיה מוחלטת - לשאול למה אני בכלל רוצה לעזור לה? ... הרצון והצורך לעזור, והדבר יפסיק להציק לו. אסטרטגיה יחסית - להחליט שמקבלים את העובדה שרוצים לעזור, ואז לבדוק כיצד אפשר ... להראות לה התנהגות מודעת בעצמו. לדוגמה, במקום לומר משפט מוחלט כמו האדם הזה טיפש, להגיד משפט שמביע ... מההורה להטיל ספק במחשבות של עצמה, ולא להאמין להן באופן מוחלט. איך לעזור לילדה להתמודד עם בדידות ...
מודעות רוחנית, התפתחות אישית, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך, איך להיצמד לאמת, איך לקרוא אנשים, תת מודע, שלמות עצמית, שלמות רגשית, מאה אחוז, סובייקטיביות, אובייקטיביות
מודעות רוחנית, התפתחות אישית, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך, איך להיצמד לאמת, איך לקרוא אנשים, תת מודע, שלמות עצמית, שלמות רגשית, מאה אחוז, סובייקטיביות, אובייקטיביות
... לקרוא אנשים, תת מודע, שלמות עצמית, שלמות רגשית, מאה אחוז, סובייקטיביות, אובייקטיביות מהו דיוק מוחלט ואיך הוא מוביל לשלמות עצמית? אליעד מסביר שהמפתח לשלמות עצמית ולחוויה של מאה אחוז הוא היכולת להגיע לדיוק מוחלט. כאשר מישהו אומר משפט כמו אתה כתבת בספרך..., הוא אינו מדייק באמת, מפני שאינו יודע בוודאות אם הדברים כתובים כך ... מדוע אליעד ממליץ לפקפק אפילו בזיכרון שלנו? לדברי אליעד, הזיכרון האנושי אינו אמין באופן מוחלט, ולכן חשוב לפקפק אפילו בו. לדוגמה, כשמישהו אומר קראתי ש..., עליו לשאול את עצמו: האם באמת קראתי או שרק נדמה לי שקראתי? זוהי דוגמה נוספת ליישום הדיוק המוחלט שאליעד ממליץ עליו. עצם ההטלת ספק בזיכרון עוזרת לאדם להתחבר לאמת פנימית עמוקה יותר ולמנוע שגיאות שנובעות מהנחות ... כלל. זהו מצב תודעתי שבו אתם כבר לא מושפעים מרגשות סובייקטיביים ביחס למציאות, מצב של שוויון מוחלט בחוויה שלכם את הדברים. הוא מדגיש כי במצב אידיאלי, אתם אפילו לא מבחינים בשינוי, כאילו שהוא לא קרה כלל. כשמישהו יאמר ... העצמית שאליעד מתאר - מצב שבו כל חוויה סובייקטיבית מתבטלת לחלוטין. איך לתרגל את הדרך לדיוק מוחלט באופן מעשי? אליעד מציע תרגול מעשי לפיתוח דיוק מוחלט: כאשר אתם צופים בחדשות או בהרצאה, רשמו לעצמכם לאחר מכן בדיוק מה נאמר. לאחר מכן השוו את הרשימה שלכם לתוכן המקורי ... תוכלו לראות את ההבדל בין מה שחשבתם ששמעתם, לבין מה שנאמר בפועל. תרגול זה יסייע לכם להבחין בין עובדות לבין פירושים או השערות, וכך תחזקו את היכולת שלכם לדייק ולהיות מודעים למה שאתם קולטים. כיצד הדיוק משפיע על תחושת האני? ... אדם מתחיל לדייק בנוגע לתחושות שלו, הוא מתחיל לשים לב שגם תחושת האני היא תחושה סובייקטיבית ולא עובדה אובייקטיבית . אליעד אומר שכאשר אתם מתחילים לומר אני מרגיש ש..., אתם מבינים שתחושת האני אינה מוחלטת, ושגם היא נתונה לפרשנות. מתוך תהליך זה מתפתחת מודעות לכך שתחושת האני עשויה להיות אשליה. ברגע שמגיעים להבנה זו, ... בסופו של דבר? המטרה הסופית של השיטה שאליעד מציג בהרצאה היא להביא את האדם למצב של שתיקה פנימית מוחלטת, שבה הוא כבר לא יכול לדבר או לחשוב במונחים של הגדרות וקטגוריות, כי הוא מבין שכל הגדרה או מחשבה שהוא מייצר היא לא האמת המוחלטת. במצב זה, האדם חי את החיים באופן ישיר, ללא פירושים, ללא שיפוט וללא הפרדות מלאכותיות בין יש לאין. מה זה דיוק מוחלט? איך לתרגל מודעות עצמית? איך לקרוא אנשים? מהי חוויה כפולה? איך לפתח שלמות רגשית? מהו ההבדל בין סובייקטיבי ...
זוהר, קבלה, לימוד ספר הזוהר, תורת הקבלה, מי כתב את ספר הזוהר, לימוד קבלה, פירוש לספר הזוהר, ללמוד קבלה, ללמוד זוהר, חיפוש האושר, דרך רוחנית, רבי נחמן מברסלב
זוהר, קבלה, לימוד ספר הזוהר, תורת הקבלה, מי כתב את ספר הזוהר, לימוד קבלה, פירוש לספר הזוהר, ללמוד קבלה, ללמוד זוהר, חיפוש האושר, דרך רוחנית, רבי נחמן מברסלב
... קבלה, לימוד ספר הזוהר, תורת הקבלה, מי כתב את ספר הזוהר, לימוד קבלה, פירוש לספר הזוהר, ללמוד קבלה, ללמוד זוהר, חיפוש האושר, דרך רוחנית, רבי נחמן מברסלב מהי הדרך האפקטיבית ללמוד את ... המשמעות של כתיבתו? אליעד כהן מפרט בהרחבה על ספר הזוהר ומקורו. הוא מציין כי ספר הזוהר הוא למעשה ספר פירושים על התורה, שנכתב בארמית ומיוחס לרבי שמעון בר יוחאי. הוא מסביר שלמרות שהספר מתיימר להיות פירוש לתורה שניתנה על ידי אלוהים, ישנם ויכוחים ומחלוקות לגבי זהות הכותב ולגבי הפרשנות האמיתית של הטקסט. הוא מתאר את תהליך החשיפה של הזוהר לפני כ - 600-700 שנה ואת העובדה שהספר לא היה מוכר לפני כן בקרב העם היהודי. אליעד מציין כי במשך השנים נוספו לספר הזוהר שכבות רבות של פרשנויות ופירושים שונים, כמו אלו של הארי, הרמחל, הבעל שם טוב והחסידות, שלעיתים פירשו מחדש את כוונותיו של הזוהר באופן ...
שקרים אמינים, איך לזהות שקרים? איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? חוק ומשפט, יעוץ לשופטים, איך לשקר אנשים? איך להישמע אמין?
שקרים אמינים, איך לזהות שקרים? איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? חוק ומשפט, יעוץ לשופטים, איך לשקר אנשים? איך להישמע אמין?
... לזהות שקרים? איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? ... הוא בדרך כלל להימנע מלקחת אחריות. דרך נוספת לזיהוי שקרים היא שימוש בפירושים במקום עובדות. אדם עשוי לומר אני נסעתי בזהירות במקום לציין את העובדות המדויקות כמו עברתי בצומת באור ירוק. כאשר יש ערבוב בין עובדות לפרשנויות, עולה הסבירות שהסיפור הוא שקר. הגזמה של נסיבות ... שקר. הפרטים הללו לא תמיד תורמים להבנת הסיפור אלא רק מסיחים את הדעת מהעובדות. הבדל בין עובדות לפירושים כדי לאמת את אמינות הסיפור, יש להבחין בין עובדות לבין פירושים סובייקטיביים. לדוגמה, כאשר מישהו אומר היא בגדה בי, מדובר בעובדה שהיא ניתנת לאימות (אם כי ייתכן שהדובר משקר). אך אם הוא מוסיף היא הרסה לי את החיים, זהו פירוש סובייקטיבי שמצביע על מניע רגשי ולא על עובדה מוחלטת. כיצד לבדוק אם אדם משקר? יש מספר דרכים ... עלינו להיות מודעים לכל סיפור שאנו מספרים לעצמנו. עלינו להפריד בין העובדות לבין הפירושים ולשאול את עצמנו אם אנו מתארים את המצב כפי שהוא קרה ... כאשר היא קשה, נוכל להימנע מהונאה עצמית. סיכום ומסקנה אם אדם מציג יותר פירושים מאשר עובדות, יש סבירות גבוהה שהוא משקר או לפחות מעוות את המציאות. הדרך להתמודד עם זאת היא לנתח את מה שנאמר, להבחין בין עובדות לפירושים ולשאול שאלות קריטיות. מי שרוצה להיות אדם ... מציאות לבין פרשנות. איך לזהות שקרים? איך לדעת אם מישהו משקר? הבדל בין עובדות לפירושים איך להימנע מהונאה עצמית? הפסיכולוגיה של ... באדום וגרם לתאונה, הוא יטען שהנהג השני עבר באדום, ולא הוא. שימוש בפירושים במקום בעובדות - במקום לומר נסעתי באור ירוק, השקרן יאמר נסעתי בזהירות או הוא נכנס בי בפראות, כאשר אלה לא עובדות אלא פרשנויות סובייקטיביות. הגזמה של נסיבות - כדי לגרום לשקר ... בגיהינום. הצגת קורבנות מוגזמת - אדם שקרן ינסה להציג את עצמו כקורבן מוחלט וימנע מלקחת אחריות. שימוש בפרטים שאינם רלוונטיים - כאשר מספרים סיפור אמיתי, הפרטים ממוקדים ועובדתיים. בשקר, הרבה פעמים יש עומס של פרטים לא רלוונטיים שמטרתם להסיח את הדעת. הבדל בין עובדה לפירוש כדי לבדוק אם סיפור אמין, יש להבחין בין עובדות לבין פרשנויות: עובדה: היא בגדה בי - ייתכן שהדובר משקר, אך זו עדיין טענה עובדתית. פירוש: היא הרסה לי את החיים - זהו פירוש סובייקטיבי שאינו ניתן לאימות. עובדה: נכנסתי לצומת באור ירוק.
ניהול דיונים יעילים, איך לשאול שאלות נכונות? איך להגיע להסכמה? פירושים של שאלה, הנחות יסוד של שאלה, סיפור של שאלה, ניתוח שאלה, האם לעבור נושא בדיון? מהי השאלה הנכונה? איזו שאלה לשאול? מבנה תקין של תשובה לשאלה, תשובה מלאה
ניהול דיונים יעילים, איך לשאול שאלות נכונות? איך להגיע להסכמה? פירושים של שאלה, הנחות יסוד של שאלה, סיפור של שאלה, ניתוח שאלה, האם לעבור נושא בדיון? מהי השאלה הנכונה? איזו שאלה לשאול? מבנה תקין של תשובה לשאלה, תשובה מלאה
... דיונים יעילים, איך לשאול שאלות נכונות? איך להגיע להסכמה? פירושים של שאלה, הנחות יסוד של שאלה, סיפור של שאלה, ניתוח שאלה, האם לעבור נושא בדיון? מהי השאלה הנכונה? איזו שאלה לשאול? מבנה ... שאלות נכונות, אליעד כהן מסביר שכדאי קודם כל להבין לעומק את מבנה השאלה עצמה, וכן את כל מה שקשור לשאלה כגון הנחות יסוד, פירושים אפשריים, והסיפור מאחורי השאלה. היכולת לנהל דיון עם אנשים אחרים משפרת גם את היכולת של האדם לנהל דיונים פנימיים עם עצמו, ... אבל לא מחייבת הסכמה איתן. אפשר להבין שאלה ואף לענות עליה בלי להסכים כלל עם הנחות היסוד שלה. מה עושים כשיש אי הסכמה לגבי הפירוש של שאלה? אליעד מסביר שכאשר יש אי הסכמה לגבי התשובה לשאלה, כדאי לבדוק אם בכלל מסכימים על השאלה עצמה. הרבה פעמים הבעיה בדיונים ... התשובה במקום לוודא שהשאלה ברורה לכל הצדדים. אם לא מצליחים להסכים על השאלה עצמה, מומלץ ללכת אחורה ולבדוק מהן הנחות היסוד, פירושי המילים, או הסיפור שמאחוריה. לדוגמה, בשאלה האם אני צריך להתפטר?, אפשר לפרש אותה בכמה דרכים: האם צריך להגיש מכתב התפטרות עכשיו, ... מציע שכשיש מחלוקת על התשובה, לא לרוץ מיד לתשובה אלא לבדוק קודם כל איך אפשר בכלל לדעת מהי התשובה הנכונה. האם תמיד יש מספר פירושים אפשריים לשאלה? אליעד טוען שתמיד יש מספר פירושים אפשריים לכל שאלה או משפט, כי כל מילה בעולם יכולה לקבל פירושים רבים בהתאם להקשר ולחוויה האישית של כל אדם. הוא מסביר שכשיש חילוקי דעות, לעיתים קרובות הם נובעים מכך שכל צד מפרש את השאלה באופן שונה. לפעמים מחלוקת על התשובה בעצם נובעת מפירושים שונים לשאלה המקורית. האם תמיד חשוב לברר את כל הפירושים האפשריים? לדבריו, ברוב המקרים לא חייבים לברר כל פירוש אפשרי. מספיק לבדוק את הפירושים רק כשמתעוררת אי - הסכמה, או כשיש ספק או מחלוקת משמעותית על התשובה. לדוגמה, אם מישהו שואל מתי נלך לים? ומישהו אחר עונה ... לא נלך לים, אולי התכוון השואל למשהו אחר לגמרי, למשל: מתי ניסע לטיול?, ולכן יש כאן אי - הבנה שניתן לפתור רק על ידי בירור הפירושים האפשריים. כיצד להתנסח ולשאול שאלות בצורה ברורה? אליעד ממליץ להתנסח באופן ברור, בלי מילים מיותרות וסיפורים לא נחוצים. אם ... הבנה והסכמה על השאלה עצמה לפני התשובה. לבחון את הנחות היסוד של השאלה, גם בלי להסכים עליהן. לשים לב למעבר בין נושאים ולהחליט אם זה מועיל או מפריע לדיון. לברר פירושים אפשריים של שאלות כשיש מחלוקת או ספק. להימנע ממילים מיותרות וסיפורים לא נחוצים כששואלים שאלות. כשיש אי - הסכמה, לבדוק ... כוונת השואל ולא למהר להכריע. איך לשאול שאלות נכונות? מהן הנחות יסוד של שאלה? איך לנהל דיונים יעילים? האם תמיד יש כמה פירושים לשאלה? איך מזהים מעבר נושא בשיחה? כיצד למצוא תשובה נכונה לשאלה? איך להתנסח בצורה ברורה? האם צריך להסכים על הנחות היסוד ... איך לדעת איך מוצאים תשובה לשאלה? איך לדעת האם אנחנו עוברים נושא או לא? למה חשוב לנתח איך מנתחים שאלות? האם לשאלה יש מספר פירושים אפשריים? איך למצוא פירושים שונים לשאלה? האם אתה בטוח שהבינו אותך כשאתה שואל שאלה? מתי ללכת לשאלה אחת אחורה? בכל פעם שאין הסכמה, במה תלוי האם יש מספר פירושים אפשריים לשאלה? האם זה משנה האם יש מספר פירושים לשאלה? לשאלות יש תשובות בפורמט מסוים, יש פורמט תשובה לכל שאלה, כשלא מסכימים על התשובה, לראות אולי לא מסכימים על השאלה, ...
ניהול דיונים, איך לנתח דברים? איך לברר מה האמת? מה לעשות כשלא מסכימים? איך ליצור הסכמה? על מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים
ניהול דיונים, איך לנתח דברים? איך לברר מה האמת? מה לעשות כשלא מסכימים? איך ליצור הסכמה? על מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים
... על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים איך לנהל דיון נכון ולהגיע לאמת? אליעד כהן מסביר בהרחבה כיצד לנהל דיונים בצורה נכונה ... מדגיש כי הבעיה המרכזית בדיונים נובעת מכך שאנשים רבים מתווכחים בלי לוודא קודם שהם מסכימים על העובדות הבסיסיות. אליעד מציע דרך ברורה לנהל את הדיון כך שיהיה יעיל ומדויק, תוך התמקדות במספר עקרונות ... הדבר הראשון שיש לעשות לפי אליעד הוא לבדוק קודם כל על מה כן מסכימים. לפני שנכנסים לויכוח על פירושים שונים, יש לוודא הסכמה על העובדות. לדוגמה, אם מתווכחים על אירוע מסוים, יש לשאול שאלות פשוטות כמו האם אתה מסכים שהאירוע הזה קרה?, האם אתה מסכים שהיית במקום?, ורק לאחר שיש הסכמה מלאה על העובדות, אפשר לעבור להתווכח על הפירושים. אליעד נותן דוגמה לשני אנשים המתווכחים על שולחן. הם צריכים לוודא תחילה ששניהם מסכימים שיש ... שאנחנו בכלל רוצים שיהיה טוב לילד? ורק לאחר מכן להתקדם הלאה. למה לא כדאי להסכים על משפטים עם פירושים רבים? נקודה חשובה נוספת שאליעד מדגיש היא שלעולם אין להסכים על משפט שיש לו מספר פירושים אפשריים. תמיד לפני שמסכימים על משהו, יש לוודא שכל הצדדים מבינים את המשפט בצורה זהה. הוא מביא דוגמה של אדם שאומר לאחר אתה הרמת את הקול. במקום זה עדיף לנסח עובדה ברורה כמו האם אתה מסכים שהקול שלך נשמע לי גבוה מהרגיל?. המשפט האחרון מבוסס על עובדה חושית ברורה, ולא על פירוש שיכול להיות סובייקטיבי. איך אפשר לדעת אם טענה נכונה או לא? אליעד מסביר שכדי לדעת אם טענה נכונה, חשוב להבין תחילה את הטענה לעומק, ולוודא שכל המשתתפים בדיון מסכימים על פירושה המדויק. הוא נותן דוגמה של משפט אחד ועוד אחד שווה שש. תחילה יש להבדיל בין השאלה האם זה נכון שאחד ... גם על חשיבות התעדוף והסדר של השאלות. לדבריו, תמיד יש לשאול במה תלוי הסדר של השאלות? לפני שמחליטים באיזה סדר להתייחס אליהן. הוא נותן דוגמה של אדם שיוצא לשליחויות: עליו לקבוע האם חשוב לו יותר ... על מציאת התשובה. דוגמה נוספת שהוא מביא היא המשפט לפני שנכנסים לבית, צריך לנגב רגליים. לפני שמחליטים אם זה נכון או לא, כדאי לשאול קודם במה תלוי אם צריך לנגב את הרגליים לפני שנכנסים?. בצורה זו ... לשאול שאלות פשוטות ולא מורכבות. לפרק כל שאלה לחלקים פשוטים וברורים. לוודא תחילה הסכמה מלאה על העובדות. להימנע מהסכמה על משפטים בעלי פירושים מרובים. לשאול תמיד במה תלוי סדר השאלות לפני שמתחילים לענות. להפשיט שאלות מורכבות עד לרמת ... איך להימנע מטעויות בדיונים? איך לדעת מה השאלה הנכונה? איך לפשט שאלות מורכבות? האם יש הסכמה על העובדות? חוסר הסכמה על עובדות או פירושים, לא להסכים על עובדה עם מספר פירושים, האם יש מספר פירושים אפשריים? איך לנהל דיונים עם עצמך? איך ליצור מחלוקת עם עצמך? האם משהו נכון? איך לדעת האם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על עובדות ופירושים, מהי עובדה? מהו פירוש? למה לא לערבב עובדות ופירושים? מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים? איך המוח מתייחס לעובדות ופירושים? חוסר ביטחון עצמי עובדות ופירושים, קבלת החלטות עובדות ופירושים, עובדה או פירוש
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: החלטות עובדות ופירושים, מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: החלטות עובדות ופירושים, איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן רוחני, מאמן אישי בתל אביב, קואצ'ר לזוגיות בתחום החלטות עובדות ופירושים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2266 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 20:41:16 - wesi1