אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
מה הסוד של אליעד כהן בפתרון בעיות בעזרת ניתוח סיבתיות?

אליעד כהן מציג נוסחה של ניתוח סיבתיות שהיא כלי יעיל לפתרון בעיות, הפחתת פחדים ורצונות שליליים, והחלשת מחשבות שמכבידות על האדם. על פי הנוסחה, כל בעיה או מחשבה נובעת ממערכת של סיבה ותוצאה. במטרה לשנות או להחליש רצון או מחשבה, יש להבין את הסיבה שמובילה לתוצאה ולהעריך את הקשר ביניהם. המטרה היא לזהות אם הסיבה אכן מחייבת את התוצאה, ואם לא, החלשת הרצון או המחשבה נעשית באופן טבעי.

כדי להדגים את השיטה, אליעד מציין דוגמה של אדם שרוצה שיאהבו אותו, אך לא מרגיש טוב עם הרצון הזה ורוצה להחליש אותו. אם נשאל "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", נגלה שלעיתים התשובה היא "כי אני לא מעריך את עצמי מספיק". השאלה המרכזית היא אם הסיבה הזו באמת מקדימה את הרצון שיאהבו אותו, ואם היא מחייבת את הרצון הזה. אם התשובה היא לא, אז הרצון ייחלש, וזהו שלב חשוב בניתוח סיבתיות.

איך ניתוח סיבתיות עוזר בהחלשת רצון?

הנוסחה מציעה ארבע שאלות שמסייעות להחליש רצון או מחשבה שלילית:

1. האם התוצאה מחויבת? - האם באמת צריך להיות רצון כזה או מחשבה כזו? לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו אם הוא באמת רוצה שיאהבו אותו ברמה כזו.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה? - האם הרצון להיות נאהב באמת נובע מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות נוספות או שונות?

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה? - האם חוסר הערכה עצמית באמת מחייב רצון כזה, או שאפשר להעריך את עצמי גם אם אינני רוצה שיאהבו אותי?

4. האם הסיבה עצמה מחויבת? - אם אדם טוען "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול אם זה נכון או אם אפשר להעריך את עצמי גם ללא השכלה.

אליעד מסביר ששאלות אלו בודקות את הקשר בין סיבה לתוצאה, ובמהלך התהליך מתחילים להבין שהרצון או המחשבה לא תמיד מחויבים כפי שנראה בהתחלה. ברגע שמבינים שאין קשר סיבתי מוחלט, הרצון או המחשבה מתחילים להיחלש.

דוגמאות נוספות ליישום ניתוח סיבתיות

במהלך ההרצאה, אליעד מספק מספר דוגמאות להמחשה של ניתוח סיבתיות:

- חוקר משטרה והאישום ברצח: אם שוטר מאשים אדם ברצח בגלל שיש לו משקפיים, השאלה הראשונה תהיה: האם המשקפיים באמת מחייבים את הרצח? אם לא, הקשר הסיבתי נשבר.

- קורונה וסגר: כאן, אם נשאל אם הקורונה מחייבת סגר, השאלות הנוספות יכולות להיות: האם הסגר באמת נגרם רק בגלל הקורונה? האם יש סיבות נוספות לסגר, כמו שיקולים פוליטיים או כלכליים?

- פחד מצחוק של אחרים: אדם יכול לשאול אם הצחוק של אחרים באמת מחייב פחד, והאם אפשר להישאר שליו גם כאשר צוחקים עליו.

איך ליישם את הנוסחה בחיים האישיים?

הנוסחה של ניתוח סיבתיות נועדה לא רק להחליש רצונות שליליים, אלא גם כדי לפתור בעיות ולהתמודד עם פחדים וחרדות. כל אדם יכול להשתמש בשיטה הזו כדי להבין את הסיבות שמובילות לרגשות או מחשבות מסוימות, ולבצע את השאלות המפורטות על מנת להחליש את הקשר בין הסיבה לתוצאה. ברגע שנשאלות השאלות בצורה נכונה, תהליך החלשת הרצון או המחשבה נעשה באופן טבעי.

מה ניתן ללמוד משיטה זו?

אליעד מציין שהשיטה יכולה לשמש במגוון תחומים של החיים - התמודדות עם פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, ובעיות אישיות נוספות. מדובר בשיטה שיכולה לעזור לאדם להבין את מהות הרצון או המחשבה, ולהתמודד איתם בצורה יותר ברורה ומועילה. הכוח של ניתוח סיבתיות טמון ביכולת לזהות סיבות מיותרות ולהחליש אותן, כך שהרגשות והתגובות לא יהיו כל כך חזקות.
מהי הנוסחה הנקראת ניתוח סיבתיות ואיך היא קשורה להחלשת רצון?

נוסחה שניתן להשתמש בה כדי לפתור מגוון רחב של בעיות אישיות ורגשיות נקראת ניתוח סיבתיות. הרעיון הוא שכאשר רוצים להחליש רצון, או להיפטר ממחשבה שלילית, אפשר לנתח את הסיבה והתוצאה שבאות לידי ביטוי בציר הזמן. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה, וכך ניתן לשאול שאלות החושפות את מקור המחשבה או הרצון ואת מידת ה"חיוב" שלהם.

דוגמה שכיחה היא מצב שבו אדם רוצה שיאהבו אותו. אדם כזה עלול לסבול מכך שהרצון הזה מנהל אותו, והוא מעוניין להחליש את הרצון. השאלה הנשאלת היא: מדוע הוא בכלל רוצה שיאהבו אותו? כששואלים "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", לוקחים את המחשבה "אני רוצה שיאהבו אותי" והופכים אותה לתוצאה. הסיבה, למשל, עשויה להיות "אני לא מעריך את עצמי מספיק". בשלב זה נשאלת השאלה אם אכן חוסר הערכה עצמית מקדים בציר הזמן את הרצון שיאהבו, והאם הוא מחייב את הרצון הזה. אם מתברר שאפשר לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא לרצות שיאהבו אותי, הקשר הסיבתי נחלש, והרצון עצמו נחלש.

מדוע כל כך חשוב להבין מהי סיבה ומהי תוצאה?

דוגמה להמחשת חשיבות ההבחנה בין סיבה לתוצאה היא שריפת דף נייר באש: האש היא הסיבה, שריפת הנייר היא התוצאה. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה בציר הזמן. אם מישהו טוען שיש סיבה, אבל מסתבר שה"סיבה" קרתה אחרי ה"תוצאה", אי אפשר להגדיר זאת כסיבה אמיתית.

לכן, כאשר מחפשים את סיבת הרצון (למשל, "למה אני רוצה שיאהבו אותי?"), יש לוודא שהסיבה אכן קדמה לרצון ולא התרחשה אחריו. אם מוצאים סיבה פוטנציאלית, אך מתברר שהיא הופיעה רק לאחר שכבר היה רצון - אז היא לא יכולה להיות הסיבה האמיתית.

איך השאלות של ניתוח סיבתיות מסייעות להחלשת רצון?

יש ארבע שאלות עיקריות העוזרות בפירוק הקשר שבין סיבה לתוצאה ובהחלשתו של רצון לא רצוי:

1. האם התוצאה מחויבת?

האם באמת חייב להיות מצב שבו יש רצון כזה או מחשבה כזאת? לדוגמה, אדם השואל את עצמו "האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי ברמה כה גבוהה?". לפעמים עצם השאלה עשויה לגרום להבחין שהרצון אינו כה חזק.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה?

לדוגמה, "אני רוצה שיאהבו אותי כי אני לא מעריך את עצמי". האם הרצון הזה נובע רק מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות אחרות או נוספות? ייתכן שהרצון להיות נאהב בכלל נובע מגורמים אחרים, ולכן לא בהכרח זו התוצאה היחידה.

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה?

במקרה של "אני לא מעריך את עצמי מספיק", נשאל: האם זה שחסרה לי הערכה עצמית מחייב בהכרח רצון להיות נאהב? אולי אפשר להמשיך לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא להרגיש צורך חזק באהבה חיצונית. ברגע שרואים שהסיבה לא חייבה את התוצאה, הרצון מתחיל להיחלש.

4. האם הסיבה עצמה מחויבת?

אם אדם אומר "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול: "האם באמת אין לי השכלה?" או "האם זה שאין לי השכלה מחייב שלא אעריך את עצמי?". אם מתברר שאפשר להעריך את עצמי גם בלי השכלה, הרי שאין הכרח באותה סיבה (חוסר הערכה), ואז הרצון שהתבסס עליה נחלש עוד יותר.

אילו דוגמאות ממחישות את ניתוח הסיבתיות?

ישנן כמה דוגמאות מפורטות להמחשת השיטה:
  • חוקר משטרה והאישום ברצח:

    אם שוטר עוצר אדם ומאשים אותו ברצח ראש הממשלה בטענה "יש לך משקפיים, ולכן רצחת", עולה מיד השאלה "האם זה שיש לי משקפיים בהכרח אומר שרצחתי?" במקרה זה הסיבה לא מחייבת את התוצאה, והאישום נחלש. אם השוטר מוסיף סיבות שאינן מחייבות, והאדם מצליח לסתור אותן, הוא ייצא לחופשי. הרעיון דומה לרצון: בכל פעם שיש סיבה המניעה את הרצון, אפשר לשאול אם היא באמת מחייבת את התוצאה או בכלל קיימת.
  • דוגמה על קורונה וסגר:

    יש קורונה (סיבה) וסגר (תוצאה). נשאלות השאלות:

    - האם התוצאה מחויבת? כלומר, האם באמת חייבים לעשות סגר?

    - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? כלומר, האם הסגר באמת נובע רק בגלל הקורונה, או שיש סיבות נוספות (שיקולים פוליטיים, כלכליים וכו)?

    - האם הסיבה מחייבת את התוצאה? כלומר, האם קיום מגפה מחייב תמיד סגר, או שאפשר להגיב אחרת?

    - האם הסיבה עצמה מחויבת? לדוגמה, האם אכן יש נתונים שמוכיחים במאה אחוז את מצב המגפה?
  • להחליש מחשבות שליליות או פחד:

    "אני מפחד כי צוחקים עלי." נשאלת השאלה האם הצחוק מחייב בהכרח פחד, או שאפשר להישאר שליו למרות הצחוק. האם הסיבה (צחוק של אחרים) באמת קיימת ומקדימה את התוצאה (פחד), והאם היא מחייבת את הפחד? כך אפשר להחליש פחדים או חרדות על ידי פירוק הקשר הסיבתי.
  • מצב של בגידה:

    "למה אני עצוב? כי אשתי בגדה בי." נשאל: "האם זה מחייב להיות עצוב?" מתברר שלמרות בגידה, יש אנשים שאינם עצובים. אם כך, הבגידה לא בהכרח מחייבת צער, ומכאן אפשר להמשיך לנתח ולמצוא סיבות נוספות, עד שההיקשרות הרגשית לאותו מצב מתערערת.
  • הערכה עצמית וכסף:

    "אדם רוצה כסף כי הוא צריך להצליח בחיים." אפשר לשאול: "האם באמת חייבים להצליח בחיים?" וגם אם כן, "האם חייבים כסף כדי להצליח?" או "האם באמת יש מחויבות להצליח דווקא כך?" אם מגלים שלא הכל מחויב, הרצון להיאחז בסיבה נחלש, וכך גם התוצאה.
כיצד ניתן ליישם את הנוסחה בכל תחומי החיים?

כל בעיה אפשר לקחת ולבדוק מה הסיבה לה. לאחר מכן שואלים אם הסיבה אפשרית, אם היא מקדימה את התוצאה, ואם היא מחייבת בהכרח את התוצאה. בנוסף, אפשר גם לבחון אם הסיבה עצמה בכלל קיימת או מחויבת. ברגע שמגלים שהסיבה לא בהכרח תקפה, אפשר לראות איך הקשר בינה לבין התוצאה נחלש, ובאותו רגע נחלשות גם המחשבות והרגשות השליליים או הרצונות הלא רצויים.

שלבים עיקריים:
  • לזהות את הבעיה או הרצון ולנסח אותם כתוצאה. לדוגמה: "אני רוצה שיאהבו אותי."
  • לשאול: "למה קיימת התוצאה הזו?" (למצוא את הסיבה). למשל: "כי אני לא מעריך את עצמי."
  • לשאול אם הסיבה באמת קיימת לפניהם של התוצאה ואם היא אכן מחייבת אותה. למשל: "האם חוסר הערכה עצמית מחייב רצון באהבה מאחרים?" אם לא, הרצון נחלש.
  • לשאול מה הסיבה לסיבה. למשל: "למה אני לא מעריך את עצמי? אולי כי אין לי השכלה." ואז שוב לבדוק אם זה באמת נכון ומחייב.
  • להמשיך בתהליך בכל פעם שצצה סיבה חדשה. באותו אופן ששוטר מביא טענה "כי יש לך משקפיים, " ומראים שזה לא מחייב רצח, וכך הלאה. כאשר נגמרות ה"סיבות" או מתברר שאין סיבה באמת מחייבת, הרצון או המחשבה השלילית נחלשים.
כאשר מתרגלים את הניתוח הזה באופן עקבי, אפשר לגלות שהוא חל על מגוון מצבים: פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, תחושת בגידה, חוסר הערכה עצמית, ואפילו רצון עז בדברים שונים. בכל פעם ניגשים לסיבה שמאחורי התוצאה, שואלים אם היא מחייבת, שואלים אם היא עצמה אמיתית או הכרחית, וכך מתרחש תהליך שגורם לרצון או למחשבה הלא רצויה להיחלש או להיעלם.
דוגמה לניתוח סיבתיות, איך לנתח תהליך סיבתי? תרגול ניתוח סיבתיות, מהי סיבה? מהי תוצאה? ניתוח סיבתיות של סגר הקורונה, מה הנוסחה של אליעד כהן? מה השיטה של אליעד כהן? האם הסיבה מחויבת? האם הסיבה אפשרית? האם הסיבה אולי נכונה? האם הסיבה חוקית? האם הסיבה בטוח לא נכונה? האם אפשר לרצות משהו בלי סיבה? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? האם התוצאה מחויבת? מה הסיבה של הסיבה? נוסחה להחליש רצון, נוסחה להשתחרר מרצון
חוסר ערך עצמי השאלה הראשונה השתחררות מחשבה שלילית התוצאה מתחייבת מהסיבה לא מעריך את עצמי ocd הפרעה טורדנית התמודדות עם פחד למה לא להעריך את עצמך לטפל ב ocd צריך להצליח בחיים 4 שאלות לניתוח 4 שאלות לניתוח בעיות 4 שאלות של ניתוח סיבתיות eip איך להחליש איך להחליש את הרצון איך להחליש רצון איך לנתח איך לנתח את הסיבה איך לנתח סיבה איך לנתח סיבה ותוצאה איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור כל בעיה איך לפתור פחד אליעד כהן בעיה בעיות הדרך של אליעד כהן החלשת הרצון הנוסחה של אליעד כהן הסוד הסוד של אליעד כהן השיטה של אליעד כהן השכל של אליעד כהן להחליש להחליש את הרצון להחליש רצון להטיל ספק ברצון להשתחרר מהרצון להשתחרר מרצון לנתח לנתח את הסיבה לנתח סיבה ותוצאה לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור כל בעיה לפתור פחד לשאול לשאול שאלות לשנות את הרצון לשנות רצון מה הסוד של אליעד כהן מצא את ההבדלים נוסחאות נוסחה נוסחה לפתרון בעיות ניתוח בעיות ניתוח סיבתיות ניתוח קשר סיבה ותוצאה סוד סודות סיבה סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ברצון פחד פחדים פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות רצון שאלה שאלות שאלות לניתוח בעיות שאלות של ניתוח סיבתיות שחרור מהרצון שיטת eip שינוי רצון תוצאות
יחסי עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה
יחסי עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה
... עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה איך מתמודדים עם בעיות עם המנהל בעבודה ופתרונות לשיפור היחסים? במקרה של בעיות בעבודה, אחת השאלות המרכזיות שמועלות היא כיצד להתמודד עם תכונות מסוימות במנהל, תכונות שהן בעייתיות בעיניי העובדים. לדוגמה, אם מנהל מציג תכונות אגו חזקות שמפריעות לעובדים, חשוב ... גישה מאוד ברורה למצבים כאלה: אם המנהל מציג תכונה מסוימת שמפריעה, יש לשאול את עצמך קודם כל למה הוא מתנהג כך. בדרך זו ניתן להבין את שורש הבעיה, ואז להציע דרכים להתמודד עם התנהגותו. מה ניתן לעשות כשהמציאות לא תואמת את הרצון? אליעד מציע עקרון חשוב מאוד: כאשר מציאות לא תואמת את רצוננו, יש שלוש דרכים להתמודד עם המצב. ... שהיא, והשלישית היא לשאול את עצמנו אם אנחנו רוצים להמשיך לסבול. אליעד מדגיש כי אם אנחנו בוחרים בשיטה השנייה, כלומר, לשנות את רצוננו, אז הבעיה תיפתר. כיצד להתמודד עם מנהל עם אגו חזק? כאשר המנהל מציג אגו חזק, אחד הפתרונות הוא להבין מה עומד מאחורי התנהגות זו. אליעד מציע לחשוב על שורש הבעיה, שיכולה להיות חוסר ביטחון עצמי. במקרה כזה, ניתן למלא את האגו של המנהל בדרכים אחרות, כך שהוא לא יצטרך להפעיל את האגו על העובדים. אם למשל, המנהל מרגיש טוב כשהעובדים מחמיאים לו, ... שליטה, ניתן למלא לו את הרצון בדרכים אחרות, למשל באמצעות כבוד או תמיכה בעבודתו. 2. לנטרל את הרצון: ניתן לנטרל את הרצון של המנהל על ידי פתרון בעיות אחרות שיש לו, שיכולות להסביר את התנהגותו, למשל חוסר ביטחון עצמי. 3. לספק רצון אחר יותר חזק: אם המנהל רוצה להתנסות על העובדים, ניתן להפעיל רצון אחר שמונע ממנו את ... הוא מגיב. דרך השאלות ניתן להבין יותר את הדפוסים והמניעים של המנהל, ובכך להבין כיצד ניתן להשפיע עליו או לשפר את היחסים עמו. איך פותרים בעיות עם המנהל בעבודה בצורה פסיכולוגית? פתרון בעיות עם המנהל לא חייב להיות קשור לשינוי ישיר של המנהל. ניתן לעיתים להימנע מהצורך לשנות אותו ישירות על ידי פתרון בעיות פסיכולוגיות בעבודת צוות, פירגון, ומילוי הרצונות של המנהל בדרכים שונות, כך שהוא ירגיש טוב יותר ויפסיק להתנהג בצורה לא מתאימה. איך להתמודד עם אגו חזק בעבודה? כיצד לשנות את ההתנהגות של המנהל? פסיכולוגיה הפוכה בעבודה כיצד לשפר את היחסים עם המנהל? פתרונות לבעיות עם המנהל בעבודה ש: נגיד המנהל שלך מהצוות יש לו תכונות מסוימות שנתפסות בעייני ובעיני שאר חברי הצוות כתכונות שקשה לנו להתמודד איתם. עכשיו הוא לא משנה אותו, הוא לא ... מרוב שהאגו שלו מאוים מהבוס שמעליו הוא יתחיל לדבר יפה אליכם בגלל שהוא מפחד עוד יותר ממי שמעליו. יש כל מיני דרכים. ש: איך אפשר לדעת מה הסיבה? אליעד: להפעיל את השכל, לחשוב להתבונן, חסר סיבות? אפשר גם לדעת, נגיד כשהוא מדבר לראות בדיוק מה הוא מדבר, מה הוא מנסה לומר, מה הוא מנסה לשדר, מה פה מה שם. יש כל מיני דרכים. ש: אנחנו חוקרים את זה כבר הרבה זמן עוד לא עלינו על הסיבה. אליעד: כי זה לא המקצוע שלכם, המקצוע שלכם זה דברים אחרים לחקור בעיות אחרות. טוב הבנו? הוא צריך את השכל שלי להכניס בתוכו ותתפטר הבעיה , האלה. ש: גם אליעד אמר שאם אתה רוצה להבין מישהו איך הוא חושב אז תיקח את זה קצת אחורה, תשאל אותו שאלות כמה שאלות, מה הוא יעשה בסיטואציה כזו או כזו ואז תראה איך הוא מגיב כמו ... אדם תגיד מה אתה אומר על מה שקורה בסוריה, אם היית המלך היית עדיין על הכסא, מה לדעתך כביכול משהו כזה ואז לראות את הדרכי חשיבה שלו ואז משם לנתח. אליעד: זה לא מסובך, התשובה היא שזה הכל ביחד, תראי יש את המחויבים אם בן אדם מדבר אליך באגו קודם כל יש שתי אפשרויות או שהוא לא מודע לזה או שהוא מודע לזה. ואם הוא לא מודע לזה אז אפשר להגיד לו תקשיב תשים לב שאתה מדבר לא יפה ובזה נגמר הבעיה. ובוא נניח שהוא מודע לזה וזה עושה לו טוב אז קודם כל יש מחויב, מחויב שאם זה עושה לו טוב לדבר אליכם לא יפה אז מוכרח שחסר לו התועלת שהוא מקבל מזה שהוא מדבר אליכם לא יפה, קודם כל ... שהוא יישאר עם הרצון הוא יוותר עליו למען רצון אחר. אפשרות שלישית זה לנטרל לו את הרצון, למה הוא רוצה את זה? כי ככה וככה, בוא נפתור לו בעיות אחרות ואז הוא לא ירצה את זה. הבנת? תסביר את האופציות. ש: 1. זה למלא לו את זה בדרך אחרת. 2. זה לנטרל לו את זה. אליעד: ואז הוא נשאר עם הרצון אבל הרצון התמלא בדרך אחרת. 2? ש: 2 ... שאלת? ש: מה ההבדל בין לנטרל את הרצון לבין למלא לו את הרצון בדרך אחרת? אליעד: הבוס שלו נגיד יש לו צורך להתנשא על העובדים, אפשרות אחת אין בעיה בוא ניתן לו את זה אבל בדרך מבוקרת, בבוקר נבוא נגיד לו שלום, נקנה לו מתנות וזה וזה הוא ירגיש שהוא מלך והוא יפסיק להציק לנו. ש: זה הנטרול. אליעד: לא הוא נשאר עם הרצון להציק לך ... להתנשא עליך, כאילו תשלול את הצורך שלו להתנשא עליך. יש בוס שבא בבוקר לעבודה, אומר אני רוצה להרגיש שהם מכבדים אותי, עכשיו אפשרות אחת אין בעיה תכבד אותו בדרך אחרת הוא לא יצעק עליך, ואפשרות שניה תגרום לו לבוא בבוקר לעבודה בלי אני רוצה שהם יכבדו אותי למה? למה תשאל, למה הוא רוצה שיכבדו אותו? כי נגיד מישהו אחר לא קיבל ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי ... נפגע ממי, מי לקח סמכויות שאינן שלו - כל אלו נחשבים דברים פחות חשובים אם הם לא מפריעים להשגת המטרה המרכזית. למה נוצרים קונפליקטים בעבודה וכיצד ניתן לפתור אותם? קונפליקטים בין עובדים נוצרים בעיקר ... עובד אחד אומר: זה בסמכות שלי, למה הוא מתערב לי? ועובד אחר יכול להרגיש שהוא נפגע באופן אישי בגלל אמירה כלשהי ומחליט להפסיק לשתף פעולה. במצבים אלו, הפתרון הוא תמיד להחזיר את העובדים אל המטרה ... הצוות, כלומר, לעורר בהם מודעות למטרה המשותפת, ולהדגיש מהי המשימה האמיתית החשובה שיש לבצע. כאשר עובד טוען שפגעו בו, או שהאחר מתערב בעניינים לא שלו, הפתרון הוא לגרום לו להבין שבעצם המטרה הסופית שלו ... לראות בבירור את כל ההיבטים של הסיטואציה: מה עיקר ומה תפל, מה מחויב ומה לא מחויב. במילים אחרות, צריך לבצע ניתוח מעמיק של המצב, לזהות את הסיבות ואת התוצאות האפשריות לכל החלטה. לדוגמה, כאשר יש ויכוח בין עובדים, אתה כמנהל צריך לבדוק לעומק למה הם רבים ומה בדיוק הסיבה לקונפליקט, ורק לאחר מכן להחליט איך לפתור את זה. היכולת לקבל החלטות בצורה מדויקת תלויה באימון יומיומי שבו אתה מנתח סיטואציות שונות ומנסה להבין את הגורמים האמיתיים לבעיות. כשאתה מתאמן על חשיבה זו באופן שגרתי, המוח שלך לומד לקבל החלטות טובות יותר ומהירות יותר בזמן אמת. איך לדעת כמה משאבים להשקיע בפתרון בעיות של עובדים? שאלה נוספת שעליך לשאול את עצמך כמנהל היא כמה משאבים וזמן להשקיע בפתרון בעיות אישיות של עובדים. התשובה לכך ... והבנת המוטיבציה האישית של כל עובד. ככל שהניתוח שלך יהיה יסודי וממוקד יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר במצבי לחץ, קונפליקטים ואי - וודאות. איך לפתור בעיות בעבודה? קבלת החלטות תחת לחץ ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1 איך נכון לקבל החלטות כשיש כמה בעיות בו זמנית? כאשר מתמודדים עם מצב שבו יש כמה בעיות או משימות שדורשות פתרון בו - זמנית, חשוב להבין שאין שיטה אחת מוחלטת ונכונה לכולם. אליעד כהן מסביר ... את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן בצורה מפורטת. מה הבעיה בשיטה של לטפל קודם במה שהכי חשוב? הגישה הראשונה, הנפוצה ביותר, גורסת שכאשר יש לאדם מספר בעיות או משימות, הוא צריך לזהות את החשובה ביותר ולהתחיל לפתור אותה. לכאורה, זאת השיטה האידיאלית, מכיוון שהיא מאפשרת להשיג את הטוב המקסימלי. ... אחר כבר ממתין זמן רב מדי, בזמן שאתה מטפל במנה החשובה, הבעיה השנייה כבר עלולה להחמיר באופן בלתי הפיך. כך, לפעמים טיפול בבעיה אחת יוצר בעיה גדולה יותר במקום אחר. האם תמיד כדאי לטפל קודם במשימה הדחופה ביותר? אליעד מוסיף ... שקל לעומת 200 או 400 שקל - הגיוני שהוא יתחיל לטפל קודם בבעיה שההפסד שלה הוא הגדול ביותר. אך הבעיה בשיטה זו היא שלעיתים קרובות אין מספיק זמן אפילו לבדוק מה באמת הכי דחוף. כלומר, ... משימות ממה שניתן לבצע בפועל (לדוגמה: אם צריך 28 שעות כדי לפתור את כל המשימות, אבל בפועל יש רק 20 שעות). במצב כזה, הוא אומר, ברמה הפנימית - ... האדם יכול להקל על עצמו אם ישאל שאלות כמו האם בכלל משנה לי לפתור את כל המשימות? או מה יקרה אם לא אפתור אותן? שאלות כאלה מפחיתות את הלחץ הרגשי, אבל לא פותרות את הבעיה האמיתית ברמה הפרקטית החיצונית. איך נכון לפעול כשאין לך אפשרות לבדוק הכל לעומק? אליעד מציע גישה נוספת לפתרון בעיות כשהזמן מוגבל: לבדוק מה הסיכוי שלך לפתור את הבעיה, לצד החשיבות שלה. לפעמים יש בעיה מאוד חשובה, אבל הסיכוי לפתור אותה קטן מאוד, ומנגד קיימות בעיות קטנות יותר שאולי הסיכוי לפתור אותן גבוה מאוד. למשל, אם יש לך משימה קריטית שתיקח המון זמן, וייתכן שתיכשל בה, אולי עדיף לפתור שלוש בעיות קטנות שבטוח תצליח לפתור, כי סך התועלת שתצבור יהיה גבוה יותר. מה החשיבות של מהירות ויכולת חשיבה בקבלת ... היא לנצל זמנים רגועים כדי לבצע סימולציות או תרגולים על בעיות אפשריות. כשיש לאדם זמן פנוי, כדאי לו לבדוק ולנתח בעיות היפותטיות כדי לפתח את היכולת לקבל החלטות נכונות בזמן אמת. כך המוח מתרגל את ... חייב שיהיו לו כלים מוכנים מראש במחשבה. האם תמיד קיימת דרך לפתור בעיות? אליעד מסביר גם שלפעמים אין פתרון מוחלט. לדוגמה, אם אדם תקוע במדבר בלי מים, אין לו באמת מה לעשות ברמה הפרקטית. עם ...
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
... לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה האם מודעות לשורש הבעיה באמת פותרת אותה? הרצאה זו של אליעד כהן מתמקדת בשאלה חשובה: האם מספיק שנדע את שורש הבעיה כדי לפתור אותה? ישנה תפיסה נפוצה שאומרת שכאשר אדם מזהה את שורש הבעיה שלו, הוא כבר נמצא בחצי הדרך לפתרון, או אפילו יותר מזה - שאם אדם יודע בדיוק מהי הבעיה העמוקה שלו, היא תיפתר מאליה. אליעד כהן מתמודד באופן מעמיק עם התפיסה הזו ומפרק אותה לגורמים בעזרת דוגמאות והסברים מפורטים. מה הטעות הנפוצה בזיהוי שורש הבעיה? אליעד מסביר שרבים חושבים בטעות שהם איתרו את שורש הבעיה שלהם, אך למעשה, פעמים רבות מדובר רק בגורם שטחי או חלקי של הבעיה, ולא בשורש האמיתי. הוא מביא כדוגמה אדם שחווה חרדה לאורך זמן רב, ומגיע לנקודה שבה הוא כביכול מגלה מהו המקור לחרדה שלו. למשל, הוא מבין שהוא בחרדה בגלל אירוע שקרה בעבר, או עקב ... עם רגשות שליליים. ולכן, הגילוי של השורש הראשון לא תמיד מביא לפתרון מלא, כי לא נחשף עדיין השורש העמוק ביותר. האם זיהוי שורש הבעיה מספיק כדי לפתור אותה בפועל? אליעד משתמש בדוגמה ברורה נוספת שממחישה את הטעות הזאת: אם מישהו מגלה שיש לו פנצר ברכב, האם עצם הגילוי יתקן את הפנצר? כמובן שלא. לדעת מה הבעיה אינו מספיק כדי לפתור אותה באופן מעשי. כלומר, גילוי והבנה הם רק שלבים ראשונים, הכרחיים אמנם, אך הם אינם השלב האחרון או היחיד בתהליך פתרון הבעיה. מהו באמת השורש האמיתי של בעיה כלשהי? אליעד מבהיר שהשורש האמיתי של כל בעיה הוא תמיד הפרשנות האישית של האדם לאירועים מסוימים. השורש אינו האירוע עצמו או התחושה עצמה, אלא האופן שבו האדם מפרש ומעניק משמעות לתחושה או לאירוע. לדוגמה, מישהי שמבצעת ... לה אחרי מותה. אם לא משנים את הפרשנות העמוקה הזאת, עצם הזיהוי שהבעיה קיימת לא ישנה דבר. אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות בצורה מלאה ויסודית, צריך להגיע עד לשורש העמוק ביותר של הפרשנות - להבין מדוע אנחנו מפרשים דברים בצורה מסוימת ולא אחרת. רק כשמבינים שהפרשנות שלנו אינה מחויבת, ויכולה להשתנות, אנו באמת יכולים לפתור את הבעיה לחלוטין. מדוע הבעיה לא נפתרת רק מהגילוי של השורש? אליעד מסביר שהבעיה לא נפתרת מעצמה ברגע הגילוי, כי הגילוי עצמו הוא רק מודעות ראשונית. ללא פעולת שינוי בתפיסות ובפרשנויות הפנימיות, המצב הנפשי או הרגשי לא ישתנה. למשל, גם אם אדם מבין שהפרשנות ... הרגלי המחשבה שלו, החרדה תישאר בעינה. לסיכום, הגילוי של שורש הבעיה הוא שלב קריטי אך לא מספיק כשלעצמו. כדי להגיע לפתרון מלא ומוחלט, האדם צריך להעמיק לשורשים העמוקים ביותר של הפרשנות שלו ולבחון אותן מחדש באופן יסודי.
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד איך פותרים בעיות מהשורש? כדי לפתור בעיה בשורשה, אומר אליעד כהן, צריך קודם כל לבדוק ... את הנחות היסוד של השאלה עצמה. כשאדם אומר שיש לו בעיה והוא לא מצליח לפתור אותה מהשורש, עליו לבדוק קודם כל את ההנחות הבסיסיות שעליהן נשענת השאלה שלו. כלומר, לפני שאדם מחפש פתרונות, הוא צריך לשאול את עצמו האם בכלל קיימת בעיה, ואם כן, האם באמת יש לה פתרון בשורש. אליעד מדגיש שבלי לבדוק את הנחות היסוד של השאלה, לא ניתן להגיע לפתרון אמיתי ושלם. לדוגמה, כשאדם מתלונן שיש לו בעיה שהוא פותר אותה שוב ושוב והיא כל הזמן חוזרת, הוא מניח מראש מספר דברים: שבאמת קיימת בעיה. שקיים שורש לבעיה הזו. שקיים פתרון לשורש. שהוא עצמו לא מצליח ליישם את הפתרון הזה בשורש. כל ההנחות האלה חייבות להיבדק לעומק, ולא להילקח כמובן מאליו. האם יש בכלל בעיה אמיתית? אליעד כהן מביא דוגמה לכך שאם אדם מרגיש שיש לו בעיה, זה עדיין לא אומר שיש לו בעיה באמת. התחושה שיש לאדם בעיה, לא מוכיחה שהיא קיימת במציאות באופן מוחלט. זו רק תחושה ... אבל תחושה אינה מהווה הוכחה אובייקטיבית לכך שקיימת בעיה אמיתית. אליעד מסביר שהדרך לבדוק זאת לעומק היא לשאול, מי אמר בכלל שיש בעיה? או איך אני יודע בוודאות שיש בעיה? אולי אין שום בעיה?. כל עוד האדם לא בירר זאת לעומק, הוא יישאר תקוע בתחושה של בעיה שלא נפתרת. מה עושים עם בעיות שחוזרות על עצמן? כשאדם טוען שיש לו בעיות שחוזרות שוב ושוב, אליעד מציע לבדוק לעומק מדוע הוא לא מצליח לפתור אותן בשורשן. ה
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
... מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור ... איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים למה אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות צריך? אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות נדרשות כדי לפתור בעיה רגשית או נפשית, מכיוון שטיפול בבעיות כאלו אינו מוצר קבוע שניתן לרכוש אותו מראש בחנות או לצפות מראש בדיוק מה יקרה בו. להבדיל משירותים טכניים, כמו החלפת מגבים במוסך, שבהם איש המקצוע יודע מראש בדיוק מה הבעיה, הפתרון תלוי רק בו, וקיימים מקרים דומים מהעבר, בטיפול רגשי המצב שונה לגמרי. הבעיה והפתרון תלויים לא רק במטפל אלא גם במטופל ובנסיבות האישיות שלו, ולכן לא ניתן לנבא במדויק את מספר הפגישות הנדרש. למה החלפת חלקים במוסך שונה מטיפול בבעיה רגשית? כאשר אדם מגיע למוסך, לדוגמה כדי להחליף וישרים, הטכנאי יודע בדיוק מה צריך לעשות, הפתרון תלוי אך ורק בו, והלקוח אינו נדרש ... רגשי או פסיכולוגי המצב שונה בתכלית. המטפל אינו יכול לדעת בדיוק מה מסתתר בתוך הראש של המטופל, ואינו יכול לספק מוצר מדף מוגמר. גם אם המטפל מומחה ובעל ניסיון, הפתרון דורש שיתוף פעולה מלא של המטופל, שצריך להבין, להפנים וליישם את ההסברים שקיבל. מדוע בעיות גדולות יכולות להיפתר במהירות ובעיות קטנות עלולות להימשך זמן רב? אנשים רבים מתייחסים לבעיות רגשיות כגדולות או קטנות לפי מידת המצוקה שהם חווים. לפעמים קורה שאדם סובל מטראומה קשה או מבעיה חמורה מאוד במשך שנים רבות, אך ברגע שהוא מקבל את ההסבר או הכלים המתאימים, הוא משתחרר ממנה במהירות. לעומת זאת, יש מצבים שנראים קטנים יחסית, כמו משהו שמציק בעוצמה נמוכה, אך מסתבר שהבעיה נטועה עמוק בתוך דפוסי החשיבה, הטראומות והאמונות של האדם, ולכן תהליך הפתרון אורך זמן רב. מדוע מי שמבטיח פתרון ב - X פגישות משקר? מי שמתחייב לפתור בעיה רגשית או נפשית במספר פגישות מסוים, בהכרח אינו אומר אמת. כדי לדעת מראש תוך כמה פגישות ניתן לפתור בעיה, המטפל צריך לדעת במדויק מה מתרחש במחשבות וברגשות של המטופל, לוודא שהפתרון תלוי רק בו עצמו, ושאין צורך בשום ... מדויק של פגישות, עושה זאת כדי להרגיע את המטופל, אך בכך הוא מטעה אותו. איך ההצלחה בטיפול תלויה גם במטופל? בטיפול נפשי או רגשי, המטפל יכול לספק כלים, הסברים, ונוסחאות שונות לפתרון הבעיה, אך המטופל הוא זה שצריך ... אדם שמפחד מאריה ונבהל מאוד יכול לקבל הסבר שהאריה שהוא רואה הוא בכלל בובה. המטפל יכול להסביר זאת במגוון דרכים, אך אם המטופל לא יבין או לא יפנים את ההסבר, הבעיה לא תיפתר. לפעמים המטופל מבין במהירות, ולפעמים לוקח זמן רב יותר להפנים את ההסבר. האם יש מצבים רגשיים ללא פתרון בכלל? קיימות בעיות שאין להן פתרון, כמו הרצון לדעת מראש מספרים של הלוטו, או לרצות להרגיש טוב באופן מוחלט ללא תחושת רע כלל. אך רוב הבעיות הנפשיות והרגשיות כמו טראומות, חרדות, משברים, פחדים, והפרעות שונות, הן בעיות שיש להן פתרונות או לפחות שיפור משמעותי. השאלה החשובה היא האם אפשר לפתור את הבעיה, ולא תוך כמה זמן אפשר
לפתור בעיות מהשורש, איך לדעת שהבעיה לא תחזור? איך לדעת שההתמכרות לא תחזור? איך לדעת שטיפלת בשורש הבעיה? האם מצאת את שורש הבעיה? איך לזהות איש מקצוע טוב? איך לבחור איש מקצוע? טיפול בבעיות מהשורש, טיפול בסימפטום, טיפול בשורש
לפתור בעיות מהשורש, איך לדעת שהבעיה לא תחזור? איך לדעת שההתמכרות לא תחזור? איך לדעת שטיפלת בשורש הבעיה? האם מצאת את שורש הבעיה? איך לזהות איש מקצוע טוב? איך לבחור איש מקצוע? טיפול בבעיות מהשורש, טיפול בסימפטום, טיפול בשורש
לפתור בעיות מהשורש, איך לדעת שהבעיה לא תחזור? איך לדעת שההתמכרות לא תחזור? איך לדעת שטיפלת בשורש הבעיה? האם מצאת את שורש הבעיה? איך לזהות איש מקצוע טוב? איך לבחור איש מקצוע? טיפול בבעיות מהשורש, טיפול בסימפטום, טיפול בשורש איך לדעת אם הבעיה שלך נפתרה באמת ולא תחזור שוב? כאשר אתה נתקל בבעיה כלשהי, טבעי שתחפש דרך לפתור אותה. הפתרון יכול להיות באמצעות עצמך, בעזרת איש מקצוע, או דרך חבר שמסייע ... החשובה ביותר היא: איך תדע שהבעיה נפתרה באמת, באופן כזה שהיא לא תחזור שוב בעתיד? אליעד כהן מסביר שהדרך לוודא שהבעיה לא תחזור היא להבין את שורש הבעיה ולטפל בו לעומק, ולא רק בסימפטומים. לעיתים, נדמה לנו שהבעיה נפתרה רק כי התסמינים שלה נעלמו, אך בפועל, כל עוד השורש לא ... חמורה יותר. איך לזהות אם הבעיה טופלה בשורש או רק בסימפטום? כדי לוודא שהבעיה באמת נפתרה, חשוב לשאול את עצמך או את איש המקצוע שאלות יסודיות וברורות: האם ברור לך מהי בדיוק הבעיה? האם זיהית את המקור המדויק לבעיה? האם הטיפול שניתן התייחס לשורש הבעיה או רק לסימפטומים שלה? איך אתה יודע שהגורם לבעיה לא יחזור בעתיד? דוגמה לבעיה טכנית - איך לדעת שהבעיה באמת נפתרה? לדוגמה, אם הרכב שלך עושה רעשים, ואתה הולך למוסך ... השאלות הללו, יש סיכון ממשי שהבעיה תחזור. דוגמה נוספת היא נזילת מים בבית: אם איש המקצוע פתר את ... לא תחזור לעולם? כאשר מדובר בבעיות מורכבות יותר כמו התמכרויות, חרדות או דיכאון, החשיבות של טיפול בשורש הבעיה גבוהה אף יותר. למשל, אם נגמלת מסמים, לא מספיק להפסיק לעשן - חייבים להבין את הסיבה הראשונית שהובילה להתמכרות. מדוע התחלת לעשן מלכתחילה? האם ... לבחור איש מקצוע שבאמת מטפל בבעיה מהשורש? אליעד כהן מדגיש כי איש מקצוע אמיתי ואיכותי לא יתחמק משאלות. אם תשאל אותו על מקור הבעיה ועל הדרך שבה הוא פתר אותה, הוא יענה לך בצורה מפורטת וברורה. ... כמו: תסמוך עליי, טיפלתי בבעיה, או למה אתה דואג? כרגע אין בעיה. אמירות כאלה מרמזות שהוא לא פתר באמת את השורש, וייתכן שהוא ...
איך להצליח בחיים בכל תחום? איך להצליח בכל תחום? סודות ההצלחה, חוקי ההצלחה בכל תחום, להצליח בתחום אחד ולא להצליח בתחום אחר, להצליח בעסקים, להצליח בזוגיות, להצליח לפתור בעיות, הדרך להצליח בכל תחום היא אותה הדרך
איך להצליח בחיים בכל תחום? איך להצליח בכל תחום? סודות ההצלחה, חוקי ההצלחה בכל תחום, להצליח בתחום אחד ולא להצליח בתחום אחר, להצליח בעסקים, להצליח בזוגיות, להצליח לפתור בעיות, הדרך להצליח בכל תחום היא אותה הדרך
... להצליח בחיים בכל תחום? איך להצליח בכל תחום? סודות ההצלחה, חוקי ההצלחה בכל תחום, להצליח בתחום אחד ולא להצליח בתחום אחר, להצליח בעסקים, להצליח בזוגיות, להצליח לפתור בעיות, הדרך להצליח בכל תחום היא אותה הדרך איך להצליח בחיים בכל תחום? הצלחה נראית לפעמים כאילו היא שונה בכל תחום, אבל אליעד מציין שמדובר בנוסחה אחת וייחודית להצלחה, שהיא זהה בכל התחומים, בין אם מדובר בזוגיות, עסקים, בריאות, או אפילו בהצלחה בליהנות מהחיים או בטיפול במחלות. ... הצלחה במגוון תחומים. כיצד עצות שונות מתחלקות? אליעד מחלק את העצות לשני סוגים עיקריים: 1. עצות מעשיות וספציפיות - אלו עצות שמיועדות לבעיה מאוד מוגדרת, לדוגמה, אם אדם שואל איך להימנע ממצב שבו נגמר לו הדלק במהלך נסיעה, התשובה תהיה למלא את הדלק לפני הנסיעה. 2. עצות ... להחלה במגוון מצבים ובתחומים שונים. האם עצות מעשיות באמת מועילות? עצות מעשיות, לדברי אליעד, עלולות להיות מוגבלות. הן לרוב לא נותנות פתרונות לצעדים שמתאימים לכל מצבים. לדוגמה, אם העצה היא אל תהיה נחמד יותר מדי כדי שהבחורה תתעניין בך, נשאלת השאלה - מה זה אומר בדיוק ... הוא יודע כיצד לפתח את הדרך הנכונה לפעול. כלומר, כשחושבים באופן הגיוני ומעמיק, קל יותר להתאים את המעשה הנכון לכל סיטואציה, גם כאשר הפתרונות אינם מוגדרים מראש. אם אדם מבין את הלוגיקה מאחורי פעולה מסוימת, הוא יוכל להחיל את אותו עיקרון על מצבים אחרים, גם אם הם לא ... אפשר להחיל אותו גם על תחומים אחרים, כמו למשל בזוגיות, שותפות עסקית או בריאות - העיקרון הוא לחזק את הקשר בין שני הגורמים על מנת להשיג תוצאה יציבה. הצלחה בכל תחום היא תוצאה של גישה מנטלית אחת הצלחה, אם כן, היא לא רק עניין של לבצע את הפעולות הנכונות בתחום מסוים, אלא בעיקר נובעת מצורת חשיבה נכונה ויעילה. אדם שמבין איך לחשוב נכון יוכל להצליח לא רק בתחום בו הוא מתמקד, אלא גם בתחומים אחרים. לדוגמה, אם אדם מצליח לפתור בעיות בעסק על ידי חשיבה נכונה, סביר להניח שהוא יוכל ליישם את אותו ההיגיון גם בתחומים אחרים כמו זוגיות או בריאות. הקשר בין ... לנהל את הזוגיות שלו או להתמודד עם קשיים רגשיים. בסופו של דבר, הצלחה אחת נובעת מהמנטליות והמחשבה, ולא רק מהמעשים החיצוניים. מדוע כל הבעיות בעולם ניתנות להסבר בעזרת קונפליקטים בין שני כוחות? הבעיות שאנו פוגשים בכל תחום בחיים, אם בזוגיות, בעסקים או בבריאות, נובעות לרוב מקונפליקטים בין שני כוחות מנוגדים או משלימים. ההצלחה היא ... מאחורי הצלחה מאפשרת לאדם להצליח בתחומים שונים. ההצלחה לא נובעת רק ממעשים נכונים אלא גם מהבנה של עקרונות החשיבה המהותיים שמובילים לתוצאה טובה. מי שמבין כיצד לנהל את הקונפליקטים בחייו, יוכל להצליח בכל תחום בו הוא פועל. הצלחה בעסקים הצלחה בזוגיות עצות חשיבה כלליות התמודדות עם בעיות רגשיות יצירת איזון בין כוחות שונים מדוע הדרך להצליח בכל תחום בחיים היא אותה דרך? ההסבר מתבסס על הרעיון שכל תחום בחיים, בין אם מדובר בהצלחה בזוגיות, בעסקים, בבריאות או בכל נושא אחר, מבוסס על עיקרון דומה. בסופו של דבר, אותה נוסחה מנטלית משותפת מאפשרת להגיע להישגים שונים. ההצלחה בזוגיות, בניהול עסק, בגידול ילדים, בפתרון בעיות רגשיות ואפילו במציאת תרופה למחלות - כולם נובעים מאותו עיקרון של הבנה ויישום חשיבה נכונה. כיצד ניתן לחלק עצות לשני סוגים? העצות מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות: 1. עצות מעשיות וספציפיות: עצות המתאימות לבעיה מאוד מוגדרת. למשל, כדי שלא ייגמר לך הדלק בנסיעה, מלא דלק מראש או כדי שלא ייגמרו לך המים החמים, הדלק את הבוילר. מדובר בעצות ... שאליו הן שייכות. 2. עצות כלליות ומהותיות: עצות המלמדות כיצד לחשוב נכון. הן לא רק מציעות פעולה אחת, אלא מציגות דרך חשיבה המאפשרת לפתור בעיות שונות במגוון תחומים. למשל, אם אתה רוצה שמישהו יאהב אותך, תעשה לו טוב. זו דוגמה לעצה מהותית, שניתן ליישם מול עובדים, מול ילדים, מול בני זוג ואף מול עצמך. האם עצות מעשיות עלולות להיות מוגבלות? עצות מעשיות מביאות פתרון נקודתי, אך עלולות להיות בעייתיות כאשר צריך להתאים אותן למצבים שונים מעט. לדוגמה, בעצה אל תהיה נחמד יותר מדי כדי שהבחורה תתעניין ... בזוגיות או בבריאות. אך אם הוא ילמד כיצד לחשוב נכון, הוא יוכל להבין לעומק מה שנכון בעסק ולהסיק מסקנות גם בנוגע ליחסי אנוש, לטיפול בבעיות רפואיות או לכל נושא אחר. ההרחבה מתחילה ברגע שמבינים את המהות שמאחורי ההצלחה, ולא רק את הפעולות החיצוניות. מה הקשר בין הצלחה בתחום ... מצליח בתחום מסוים בזכות צורת החשיבה שלו (ולא במקרה), אותה צורת חשיבה תוביל אותו להישגים גם בתחומים אחרים. לדוגמה, מנהל עסקים שיודע לפתור בעיות בעסק באמצעות היגיון נכון, יוכל להשתמש באותו היגיון גם כדי לנהל טוב יותר את הזוגיות שלו או להתמודד עם קשיים רגשיים. ... ולא נבעה מצורת חשיבה נכונה, אין הכרח שתהיה לו הצלחה דומה גם בתחומים אחרים. מדוע הכל מתנקז לשאלת איך חושבים נכון? בסופו של דבר, כל בעיה בעולם - זוגיות, מחלות, הרמוניה בין צוות עובדים, בישול או כל תחום אחר - מתבטאת בניסיון לחבר בין שני גורמים או להפריד ביניהם, לייצר ... כיצד נוצרת הצלחה עקבית שאינה מקרית. כך אפשר לרכוש הבנה רחבה יותר שתעזור בכל אתגר. הצלחה בעסקים הצלחה בזוגיות עצות חשיבה כלליות התמודדות עם בעיות רגשיות יצירת איזון בין כוחות שונים להצליח במערכות יחסים, 2 סוגים של עצות להצלחה, מנטורים להצלחה, 2 סוגים של שיטות להצליח, איך ...
מהי הנוסחה למצוא תשובות לשאלות? איך להמציא נוסחה לפתור בעיות? איך למצוא נוסחה למצוא תשובות לשאלות? מהי נוסחה לתשובות לשאלות? איך לזהות את סוג השאלה? סוגים של שאלות, נוסחה לשאלות מסוג האם צריך משהו, איך לענות על השאלה האם צריך?
מהי הנוסחה למצוא תשובות לשאלות? איך להמציא נוסחה לפתור בעיות? איך למצוא נוסחה למצוא תשובות לשאלות? מהי נוסחה לתשובות לשאלות? איך לזהות את סוג השאלה? סוגים של שאלות, נוסחה לשאלות מסוג האם צריך משהו, איך לענות על השאלה האם צריך?
... הנוסחה למצוא תשובות לשאלות? איך להמציא נוסחה לפתור בעיות? איך למצוא נוסחה למצוא תשובות לשאלות? מהי נוסחה לתשובות לשאלות? איך לזהות את סוג השאלה? סוגים של שאלות, נוסחה לשאלות מסוג האם צריך משהו, איך לענות על השאלה האם צריך? מהי נוסחה למציאת תשובות לשאלות? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד למצוא נוסחה שתאפשר לענות על שאלות מכל סוג שהוא. הוא מתמקד במיוחד בשאלות מסוג האם צריך? וטוען כי הדרך האפקטיבית להתמודד עם שאלות כאלו היא קודם כל לזהות את סוג ... בדיוק איזה סוג מידע מחפשים, קל יותר למצוא תשובות או לפתח נוסחה למציאת תשובות. לדוגמה, הוא מתאר את ההבחנה בין שאלות שונות: שאלות האם צריך?, שאלות איפה? ושאלות מתי?. הוא משווה זאת לשאלות במתמטיקה, שבהן ברור לנו כיצד לגשת לפתרון בהתאם לסוג השאלה. הוא מדגים שבשאלות מתמטיות אנו מזהים מיד את סוג השאלה, כמו חיבור, כפל או שאלה עם סוגריים, ואז מפעילים נוסחה מתאימה לפתרון. באותו אופן, הוא טוען, עלינו לזהות סוגים שונים של שאלות בחיים ולגבש עבורן נוסחה מתאימה. כיצד מזהים את המבנה של שאלות? כדי להבין מה הנוסחה הנדרשת, אליעד מסביר שצריך קודם כל להבין היטב מהי השאלה. הוא אומר ששאלה היא בעצם סוג של מחשבה שמטרתה להוביל אותנו למידע מסוים (התשובה). הוא מביא ... התשובה תהיה צבע ולא שעה או מקום. מכאן הוא מסיק שכדי לפתח נוסחה, עלינו להבין בדיוק מהו סוג התשובה הרצוי. כאשר אנחנו יודעים איזו תשובה אנחנו מחפשים, קל יותר לפתח את הנוסחה שתוביל אותנו אליה. מהי הנוסחה לשאלות מסוג האם צריך? אליעד מתעמק במיוחד בשאלות מסוג האם צריך?, כמו למשל: האם צריך כסף?, האם צריך לחיות?, האם צריך ללכת לעבודה? ועוד. הוא מסביר ... מה לחיות?, אולי התשובה תהיה כדי להרגיש טוב. לכן, לפי אליעד, הנוסחה להתמודד עם שאלות מסוג האם צריך? היא לשאול בשביל מה? עד שמגיעים למטרה הבסיסית, למחויב המוחלט או להבנה שאין באמת משהו שצריך. למה חשוב לזכור בשביל מה ... ומתחיל להרגיש לחץ וחרדה כי הוא הפך משהו אפשרי (כסף) למחויב. הפתרון שאליעד מציע הוא תמיד לזכור ולהזכיר לעצמנו את השאלה בשביל מה אני צריך את זה? וכך לא ללכת לאיבוד בצרכים מדומים. איך לפתח נוסחה למציאת תשובות לשאלות בכלל? אליעד נותן שיטה כללית לפיתוח נוסחאות לכל סוגי השאלות. לדבריו, יש להבין היטב את המושגים המרכזיים בשאלה, ולשאול את עצמנו מה בוודאות חייב להיות בתשובה. לדוגמה, בשאלה מה הצבע של השולחן? ... היטב את המושג המרכזי (צבע), קל יהיה למצוא את התשובה ולבנות נוסחה. כך גם בשאלות מסוג האם צריך?, התשובה חייבת לכלול את המושג צריך, ולכן חובה להבין בדיוק מהו צורך ומה מטרתו. האם לכל שאלה יש נוסחה ברורה? אליעד מסביר שלעתים אין נוסחה ברורה, למשל בשאלות אקראיות כמו איזה מספר יעלה בהגרלת הלוטו?. בשאלות אלו, המידע שנרצה לדעת הוא אקראי, ולכן אין נוסחה לגלות אותו. עם זאת, שאלות של צורך או שאלות של מידע מוגדרות היטב תמיד יאפשרו בניית נוסחה, אם נדע להגדיר במדויק את סוג המידע המבוקש. לסיכום, אליעד כהן מלמד בהרצאה זו שכל שאלה יכולה להיפתר בעזרת נוסחה, אם נדע לזהות נכון את סוג השאלה, את המבנה שלה ואת המטרה המדויקת של התשובה המבוקשת. בשאלות האם צריך? הנוסחה היא תמיד לשאול בשביל מה? עד שנגיע להבנה מה באמת נחוץ ומה לא. איך לזהות סוגי שאלות? מה זה שאלות מסוג האם צריך? כיצד לענות על שאלות האם צריך? איך לפתח נוסחה לתשובות? למה חשוב לשאול בשביל מה? כיצד למצוא תשובות לשאלות קשות? איך לזהות את המבנה של השאלה? איך לזהות את התבנית של השאלה? חשיבה מופשטת, מהי שאלה? ... לא צריך שום דבר? צריך בשביל מה, בשביל מה צריך? למה צריך? מה הסיבה שצריך? איך נוצר צורך? האם צריך כסף? האם צריך לחיות? האם צריך לאכול? האם צריך להרגיש טוב? למה לזכור למה צריך משהו? ...
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון? מהי הדרך להתמודד עם בעיות שאין להן פתרון? בן אדם שמתמודד עם בעיה שאינו מצליח לפתור אותה, יכול להרגיש רע. למעשה, עיקר הסבל נובע מהתחושה שהוא לא מצליח לפתור את הבעיה. השאלה הגדולה היא - האם באמת יש פתרון לבעיה או שמא הבעיה היא כזו שאין לה פתרון כלל? אליעד כהן מסביר שלעיתים סבל האדם לא נובע מהבעיה עצמה, אלא מהתחושה שהוא לא יודע אם יש פתרון. כאשר אדם מתמודד עם בעיה ומרגיש שהוא לא מוצא פתרון, הוא נמצא במצב של ספק. אם הוא היה בטוח באופן מוחלט שיש פתרון והוא יודע מה הוא, הוא היה מוצא את הדרך לממש אותו. אלא אם כן היה הפתרון כזה שהוא לא יכול לממש אותו, ואז בעצם הוא לא באמת מצא פתרון. האם יש
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הדרך של אליעד, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הדרך של אליעד, איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בטלפון, מאמן אישי לילדים נוער והורים, קואצינג מומלץ בתחום הדרך של אליעד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 20_07_2025 השעה 03:37:52 - wesi1