אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פתירת בעיות ✔ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
מה הסוד של אליעד כהן בפתרון בעיות בעזרת ניתוח סיבתיות?

אליעד כהן מציג נוסחה של ניתוח סיבתיות שהיא כלי יעיל לפתרון בעיות, הפחתת פחדים ורצונות שליליים, והחלשת מחשבות שמכבידות על האדם. על פי הנוסחה, כל בעיה או מחשבה נובעת ממערכת של סיבה ותוצאה. במטרה לשנות או להחליש רצון או מחשבה, יש להבין את הסיבה שמובילה לתוצאה ולהעריך את הקשר ביניהם. המטרה היא לזהות אם הסיבה אכן מחייבת את התוצאה, ואם לא, החלשת הרצון או המחשבה נעשית באופן טבעי.

כדי להדגים את השיטה, אליעד מציין דוגמה של אדם שרוצה שיאהבו אותו, אך לא מרגיש טוב עם הרצון הזה ורוצה להחליש אותו. אם נשאל "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", נגלה שלעיתים התשובה היא "כי אני לא מעריך את עצמי מספיק". השאלה המרכזית היא אם הסיבה הזו באמת מקדימה את הרצון שיאהבו אותו, ואם היא מחייבת את הרצון הזה. אם התשובה היא לא, אז הרצון ייחלש, וזהו שלב חשוב בניתוח סיבתיות.

איך ניתוח סיבתיות עוזר בהחלשת רצון?

הנוסחה מציעה ארבע שאלות שמסייעות להחליש רצון או מחשבה שלילית:

1. האם התוצאה מחויבת? - האם באמת צריך להיות רצון כזה או מחשבה כזו? לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו אם הוא באמת רוצה שיאהבו אותו ברמה כזו.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה? - האם הרצון להיות נאהב באמת נובע מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות נוספות או שונות?

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה? - האם חוסר הערכה עצמית באמת מחייב רצון כזה, או שאפשר להעריך את עצמי גם אם אינני רוצה שיאהבו אותי?

4. האם הסיבה עצמה מחויבת? - אם אדם טוען "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול אם זה נכון או אם אפשר להעריך את עצמי גם ללא השכלה.

אליעד מסביר ששאלות אלו בודקות את הקשר בין סיבה לתוצאה, ובמהלך התהליך מתחילים להבין שהרצון או המחשבה לא תמיד מחויבים כפי שנראה בהתחלה. ברגע שמבינים שאין קשר סיבתי מוחלט, הרצון או המחשבה מתחילים להיחלש.

דוגמאות נוספות ליישום ניתוח סיבתיות

במהלך ההרצאה, אליעד מספק מספר דוגמאות להמחשה של ניתוח סיבתיות:

- חוקר משטרה והאישום ברצח: אם שוטר מאשים אדם ברצח בגלל שיש לו משקפיים, השאלה הראשונה תהיה: האם המשקפיים באמת מחייבים את הרצח? אם לא, הקשר הסיבתי נשבר.

- קורונה וסגר: כאן, אם נשאל אם הקורונה מחייבת סגר, השאלות הנוספות יכולות להיות: האם הסגר באמת נגרם רק בגלל הקורונה? האם יש סיבות נוספות לסגר, כמו שיקולים פוליטיים או כלכליים?

- פחד מצחוק של אחרים: אדם יכול לשאול אם הצחוק של אחרים באמת מחייב פחד, והאם אפשר להישאר שליו גם כאשר צוחקים עליו.

איך ליישם את הנוסחה בחיים האישיים?

הנוסחה של ניתוח סיבתיות נועדה לא רק להחליש רצונות שליליים, אלא גם כדי לפתור בעיות ולהתמודד עם פחדים וחרדות. כל אדם יכול להשתמש בשיטה הזו כדי להבין את הסיבות שמובילות לרגשות או מחשבות מסוימות, ולבצע את השאלות המפורטות על מנת להחליש את הקשר בין הסיבה לתוצאה. ברגע שנשאלות השאלות בצורה נכונה, תהליך החלשת הרצון או המחשבה נעשה באופן טבעי.

מה ניתן ללמוד משיטה זו?

אליעד מציין שהשיטה יכולה לשמש במגוון תחומים של החיים - התמודדות עם פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, ובעיות אישיות נוספות. מדובר בשיטה שיכולה לעזור לאדם להבין את מהות הרצון או המחשבה, ולהתמודד איתם בצורה יותר ברורה ומועילה. הכוח של ניתוח סיבתיות טמון ביכולת לזהות סיבות מיותרות ולהחליש אותן, כך שהרגשות והתגובות לא יהיו כל כך חזקות.
מהי הנוסחה הנקראת ניתוח סיבתיות ואיך היא קשורה להחלשת רצון?

נוסחה שניתן להשתמש בה כדי לפתור מגוון רחב של בעיות אישיות ורגשיות נקראת ניתוח סיבתיות. הרעיון הוא שכאשר רוצים להחליש רצון, או להיפטר ממחשבה שלילית, אפשר לנתח את הסיבה והתוצאה שבאות לידי ביטוי בציר הזמן. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה, וכך ניתן לשאול שאלות החושפות את מקור המחשבה או הרצון ואת מידת ה"חיוב" שלהם.

דוגמה שכיחה היא מצב שבו אדם רוצה שיאהבו אותו. אדם כזה עלול לסבול מכך שהרצון הזה מנהל אותו, והוא מעוניין להחליש את הרצון. השאלה הנשאלת היא: מדוע הוא בכלל רוצה שיאהבו אותו? כששואלים "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", לוקחים את המחשבה "אני רוצה שיאהבו אותי" והופכים אותה לתוצאה. הסיבה, למשל, עשויה להיות "אני לא מעריך את עצמי מספיק". בשלב זה נשאלת השאלה אם אכן חוסר הערכה עצמית מקדים בציר הזמן את הרצון שיאהבו, והאם הוא מחייב את הרצון הזה. אם מתברר שאפשר לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא לרצות שיאהבו אותי, הקשר הסיבתי נחלש, והרצון עצמו נחלש.

מדוע כל כך חשוב להבין מהי סיבה ומהי תוצאה?

דוגמה להמחשת חשיבות ההבחנה בין סיבה לתוצאה היא שריפת דף נייר באש: האש היא הסיבה, שריפת הנייר היא התוצאה. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה בציר הזמן. אם מישהו טוען שיש סיבה, אבל מסתבר שה"סיבה" קרתה אחרי ה"תוצאה", אי אפשר להגדיר זאת כסיבה אמיתית.

לכן, כאשר מחפשים את סיבת הרצון (למשל, "למה אני רוצה שיאהבו אותי?"), יש לוודא שהסיבה אכן קדמה לרצון ולא התרחשה אחריו. אם מוצאים סיבה פוטנציאלית, אך מתברר שהיא הופיעה רק לאחר שכבר היה רצון - אז היא לא יכולה להיות הסיבה האמיתית.

איך השאלות של ניתוח סיבתיות מסייעות להחלשת רצון?

יש ארבע שאלות עיקריות העוזרות בפירוק הקשר שבין סיבה לתוצאה ובהחלשתו של רצון לא רצוי:

1. האם התוצאה מחויבת?

האם באמת חייב להיות מצב שבו יש רצון כזה או מחשבה כזאת? לדוגמה, אדם השואל את עצמו "האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי ברמה כה גבוהה?". לפעמים עצם השאלה עשויה לגרום להבחין שהרצון אינו כה חזק.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה?

לדוגמה, "אני רוצה שיאהבו אותי כי אני לא מעריך את עצמי". האם הרצון הזה נובע רק מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות אחרות או נוספות? ייתכן שהרצון להיות נאהב בכלל נובע מגורמים אחרים, ולכן לא בהכרח זו התוצאה היחידה.

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה?

במקרה של "אני לא מעריך את עצמי מספיק", נשאל: האם זה שחסרה לי הערכה עצמית מחייב בהכרח רצון להיות נאהב? אולי אפשר להמשיך לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא להרגיש צורך חזק באהבה חיצונית. ברגע שרואים שהסיבה לא חייבה את התוצאה, הרצון מתחיל להיחלש.

4. האם הסיבה עצמה מחויבת?

אם אדם אומר "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול: "האם באמת אין לי השכלה?" או "האם זה שאין לי השכלה מחייב שלא אעריך את עצמי?". אם מתברר שאפשר להעריך את עצמי גם בלי השכלה, הרי שאין הכרח באותה סיבה (חוסר הערכה), ואז הרצון שהתבסס עליה נחלש עוד יותר.

אילו דוגמאות ממחישות את ניתוח הסיבתיות?

ישנן כמה דוגמאות מפורטות להמחשת השיטה:
  • חוקר משטרה והאישום ברצח:

    אם שוטר עוצר אדם ומאשים אותו ברצח ראש הממשלה בטענה "יש לך משקפיים, ולכן רצחת", עולה מיד השאלה "האם זה שיש לי משקפיים בהכרח אומר שרצחתי?" במקרה זה הסיבה לא מחייבת את התוצאה, והאישום נחלש. אם השוטר מוסיף סיבות שאינן מחייבות, והאדם מצליח לסתור אותן, הוא ייצא לחופשי. הרעיון דומה לרצון: בכל פעם שיש סיבה המניעה את הרצון, אפשר לשאול אם היא באמת מחייבת את התוצאה או בכלל קיימת.
  • דוגמה על קורונה וסגר:

    יש קורונה (סיבה) וסגר (תוצאה). נשאלות השאלות:

    - האם התוצאה מחויבת? כלומר, האם באמת חייבים לעשות סגר?

    - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? כלומר, האם הסגר באמת נובע רק בגלל הקורונה, או שיש סיבות נוספות (שיקולים פוליטיים, כלכליים וכו)?

    - האם הסיבה מחייבת את התוצאה? כלומר, האם קיום מגפה מחייב תמיד סגר, או שאפשר להגיב אחרת?

    - האם הסיבה עצמה מחויבת? לדוגמה, האם אכן יש נתונים שמוכיחים במאה אחוז את מצב המגפה?
  • להחליש מחשבות שליליות או פחד:

    "אני מפחד כי צוחקים עלי." נשאלת השאלה האם הצחוק מחייב בהכרח פחד, או שאפשר להישאר שליו למרות הצחוק. האם הסיבה (צחוק של אחרים) באמת קיימת ומקדימה את התוצאה (פחד), והאם היא מחייבת את הפחד? כך אפשר להחליש פחדים או חרדות על ידי פירוק הקשר הסיבתי.
  • מצב של בגידה:

    "למה אני עצוב? כי אשתי בגדה בי." נשאל: "האם זה מחייב להיות עצוב?" מתברר שלמרות בגידה, יש אנשים שאינם עצובים. אם כך, הבגידה לא בהכרח מחייבת צער, ומכאן אפשר להמשיך לנתח ולמצוא סיבות נוספות, עד שההיקשרות הרגשית לאותו מצב מתערערת.
  • הערכה עצמית וכסף:

    "אדם רוצה כסף כי הוא צריך להצליח בחיים." אפשר לשאול: "האם באמת חייבים להצליח בחיים?" וגם אם כן, "האם חייבים כסף כדי להצליח?" או "האם באמת יש מחויבות להצליח דווקא כך?" אם מגלים שלא הכל מחויב, הרצון להיאחז בסיבה נחלש, וכך גם התוצאה.
כיצד ניתן ליישם את הנוסחה בכל תחומי החיים?

כל בעיה אפשר לקחת ולבדוק מה הסיבה לה. לאחר מכן שואלים אם הסיבה אפשרית, אם היא מקדימה את התוצאה, ואם היא מחייבת בהכרח את התוצאה. בנוסף, אפשר גם לבחון אם הסיבה עצמה בכלל קיימת או מחויבת. ברגע שמגלים שהסיבה לא בהכרח תקפה, אפשר לראות איך הקשר בינה לבין התוצאה נחלש, ובאותו רגע נחלשות גם המחשבות והרגשות השליליים או הרצונות הלא רצויים.

שלבים עיקריים:
  • לזהות את הבעיה או הרצון ולנסח אותם כתוצאה. לדוגמה: "אני רוצה שיאהבו אותי."
  • לשאול: "למה קיימת התוצאה הזו?" (למצוא את הסיבה). למשל: "כי אני לא מעריך את עצמי."
  • לשאול אם הסיבה באמת קיימת לפניהם של התוצאה ואם היא אכן מחייבת אותה. למשל: "האם חוסר הערכה עצמית מחייב רצון באהבה מאחרים?" אם לא, הרצון נחלש.
  • לשאול מה הסיבה לסיבה. למשל: "למה אני לא מעריך את עצמי? אולי כי אין לי השכלה." ואז שוב לבדוק אם זה באמת נכון ומחייב.
  • להמשיך בתהליך בכל פעם שצצה סיבה חדשה. באותו אופן ששוטר מביא טענה "כי יש לך משקפיים, " ומראים שזה לא מחייב רצח, וכך הלאה. כאשר נגמרות ה"סיבות" או מתברר שאין סיבה באמת מחייבת, הרצון או המחשבה השלילית נחלשים.
כאשר מתרגלים את הניתוח הזה באופן עקבי, אפשר לגלות שהוא חל על מגוון מצבים: פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, תחושת בגידה, חוסר הערכה עצמית, ואפילו רצון עז בדברים שונים. בכל פעם ניגשים לסיבה שמאחורי התוצאה, שואלים אם היא מחייבת, שואלים אם היא עצמה אמיתית או הכרחית, וכך מתרחש תהליך שגורם לרצון או למחשבה הלא רצויה להיחלש או להיעלם.
דוגמה לניתוח סיבתיות, איך לנתח תהליך סיבתי? תרגול ניתוח סיבתיות, מהי סיבה? מהי תוצאה? ניתוח סיבתיות של סגר הקורונה, מה הנוסחה של אליעד כהן? מה השיטה של אליעד כהן? האם הסיבה מחויבת? האם הסיבה אפשרית? האם הסיבה אולי נכונה? האם הסיבה חוקית? האם הסיבה בטוח לא נכונה? האם אפשר לרצות משהו בלי סיבה? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? האם התוצאה מחויבת? מה הסיבה של הסיבה? נוסחה להחליש רצון, נוסחה להשתחרר מרצון
שאלה סוד שיטת eip האם אפשר להישאר ערך עצמי גבוה חיזוק ערך עצמי מקום בלי זמן מטפל ב אוסידי כיצד לנתח סיבה ותוצאה פחד 4 שאלות לניתוח 4 שאלות לניתוח בעיות 4 שאלות של ניתוח סיבתיות eip איך להחליש איך להחליש רצון איך לנתח איך לנתח סיבה ותוצאה איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור כל בעיה איך לפתור פחד אליעד אליעד כהן בעיה בעיות הדרך של אליעד הדרך של אליעד כהן החלשת הרצון הנוסחה של אליעד הנוסחה של אליעד כהן הסוד הסוד של אליעד הסוד של אליעד כהן השיטה של אליעד השיטה של אליעד כהן השכל של אליעד השכל של אליעד כהן כיצד לנתח להחליש להחליש את הרצון להחליש רצון להטיל ספק ברצון להשתחרר מהרצון להשתחרר מרצון לנתח לנתח סיבה ותוצאה לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור כל בעיה לפתור פחד לשאול לשאול שאלות לשנות את הרצון לשנות רצון מה הסוד של אליעד כהן מצא את ההבדלים נוסחאות נוסחה נוסחה לפתרון בעיות ניתוח בעיות ניתוח סיבתיות ניתוח קשר סיבה ותוצאה סוד סודות סיבה סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ברצון פחד פחדים פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות רצון שאלה שאלות שאלות לניתוח בעיות שאלות של ניתוח סיבתיות שחרור מהרצון שיטת eip שינוי רצון תוצאות
בעיות / התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית?
בעיות התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית? בעיות. ספקות. התלבטויות. כיצד הכי יעיל להתמודד עם בעיה צרה שאלה מאוד גדולה? תשובה: הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כל בעיה, היא על ידי פירוק שלה לגורמים קטנים יותר ממנה. לפרק בעיה לגורמים = לקחת בעיה גדולה ולהגיע לשורש שלה על ידי שמפרקים אותה לגורמים קטנים. לפרק בעיה לגורמים = להבין את המהות של הבעיה ולא להסתכל על הצורה החיצונית שלה. לפרק בעיה לגורמים = להבין את המחשבה שיוצרת את הבעיה הספציפית. לפרק בעיה לגורמים = להגיע להנחות היסוד ודפוסי החשיבה שבגללם הבעיה קיימת. ברמה המעשית: כדי לפרק בעיה לגורמים, צריך לשאול עליה שאלות. לשאול שאלות על בעיה = לשאול האם הבעיה הייתה קיימת אם המצב היה שונה קצת? קח בעיה. נסה להבין מהו הדבר המרכזי שיוצר את הבעיה? מהו הדבר הקטן ביותר שאם המציאות הייתה אחרת רק באותו פרט קטן, לא הייתה בעיה? נסה להבין מהו השורש של הבעיה. מהו הגורם שאם הוא לא היה לא הייתה בעיה? כאשר האדם שואל שאלות על הבעיה, על ידי זה הוא מפרק אותה לגורמים. כאשר הבעיה מתפרקת לגורמים, הגורמים השוליים נעלמים והאדם יכול להתמקד בשורש המהותי של הבעיה. לפרק בעיה לגורמים = למפות את הבעיה, לחלק אותה לחלקים ולהגיע לשורש שלה. ככל שהאדם קרוב יותר לשורש של הבעיה, כך הוא קרוב יותר אל הפתרון. כאשר הגעת לשורש של הבעיה, נסה לפרק גם אותו לגורמים. אל תראה אותו כדבר אחד בעייתי. נסה להבין היכן נמצאת ההתנגשות שיוצרת את הבעיה. בעיה צרה = התנגשות = שני גורמים = חוסר אחדות. כל
קיבעון מחשבתי / חופש מחשבתי / יצירתיות / לחשוב מחוץ לקופסא - איך לצאת מקיבעון מחשבתי? איך להיות יצירתי?
... לחשוב מחדש פירושו, להתחיל את הכל, מהבסיס של הנושא. לא להניח שהבסיס כבר ידוע, אלא להתחיל תמיד מהתחלה ומהבסיס הבסיסי ביותר. כאשר האדם רוצה לפתור בעיה כלשהי, עליו לבדוק בעיקר את הנחות היסוד הבסיסיות ביותר של הבעיה. להתחיל מחדש, פירושו לא להניח שום דבר כמובן מאליו, אלא לחקור את הנושא כולו מחדש. ...
סיבוכים - איך לצאת מתסבוכת גדולה של ספקות / שאלות?
... עליו לקחת נקודה אחת בודדת של בעיה אחת, מתוך כל הכמות הגדולה של הבעיות, ולנסות להתמודד רק איתה. ולא לקפוץ מבעיה לבעיה, כי זה לעולם לא יסתיים. צריך לקחת את הבעיה הגדולה, לפרק אותה לגורמים ולהתמודד עם כל גורם בפני עצמו. ההסתבכות ... לחדור לעומק של אף אחד מהם. כדי לפתור בעיה באשר היא, לשם כך יש לאתר את השורש הפנימי שלה. כאשר האדם נוטש בעיה, לפני שהוא מגיע לשורש שלה, ועובר להתמודד עם בעיה אחרת, הרי שזו התמודדות לא יעילה. על האדם לנסות ולהשתדל לקחת בכל פעם, רק גורם אחד מתוך כל הבעיה הגדולה ולהתמודד רק איתו. בהיבט של הסתבכות מחשבתית וספקות, על האדם לקחת ... ולצלול אל השורש הפנימי של הבעיה, ולא רק לקפוץ מבעיה לבעיה לרוחב. על האדם לדעת להתרכז בעומק ובשורש שממנו נובעות ... אל השורש הראשון והאמיתי של הבעיה, הבעיה נעלמת מעצמה. הבעיה, נובעת רק מחוסר הבנה. כאשר מגיעים אל השורש הראשון באמת של הבעיה, הבעיה נעלמת מעצמה. ...
הדחקה רגשית - ממה נובעת הדחקה? איך לא להדחיק רגשית? איך להתמודד?
... הספציפית. על האדם לדעת, כי קיימת דרך לא להצטרך להדחיק שום דבר. הדרך היא על ידי הפיכת הדבר שאותו מדחיקים לשכל ולהיגיון. פירוש: לכל בעיה רגשית יש פתרון. הדרך לפתור כל בעיה רגשית, היא על ידי ההפיכה שלה לשכל ולהיגיון. להפוך בעיה רגשית לשכל = להבין את ...
בעיות - מהי מהותה של בעיה? איך להתמודד עם כל בעיה? איך לפתור בעיות?
בעיות - מהי מהותה של בעיה? איך להתמודד עם כל בעיה? איך לפתור בעיות? בעיות. מהי מהותן של בעיות? איך להתמודד? בעיה: השורש של המילה בעיה נובע מהמילה הארמית בעיא, שפירוש רצון משאלה בקשה. בעיה = רצון שאינו מלא. כל רצון שיש לאדם שאינו מלא = תחושת חסר = בעיה. ככל שהרצון לשנות את המציאות גדול יותר = בעיה גדולה יותר. כאשר יש חוסר התאמה בין הרצון של האדם לבין הרצון של המציאות = בעיה . מה עושים? הולכים לשורש של הבעיות = לשורש של הרצונות. על האדם לחקור ולהגיע אל השורש של הרצונות שלו. על האדם לנסות להבין מהו הרצון הראשון שיוצר את כל הרצונות בעיות בקשות השתוקקות שלו. כדי לפתור את כל הבעיות כולן, על האדם להגיע אל השורש שלהן, שהוא שורש הרצון האישי של האדם. על האדם לשאול את עצמו תמיד, מהו הרצון הפנימי שבו שיוצר את הרצונות שלו. על האדם לחפש את הסיבה ... הסיבה של הסיבה של רצונותיו. על האדם להגיע אל הרצון הראשון שלו, שהוא השורש של הבעיות שלו. כאשר האדם מגיע אל השורש הראשון ומבין אותו, אז הבעיות כולן הופכות לדברים טובים ולהנאה. חפש את שורש הרצון, תמצא את שורש הבעיות = תגיע אל השלמות. ...
פתרונות / בעיות - למה למרות שנדמה לך שאין פתרון, אכן יש פתרון?
פתרונות בעיות - למה למרות שנדמה לך שאין פתרון, אכן יש פתרון? לפעמים נדמה לאדם כאילו אין פתרון לבעיה שלו. אך באמת מצד האמת הפתרון אכן קיים. הסיבה שבגללה האדם אינו מוצא את הפתרון לבעיות שלו, היא רק משום הצורה שבה הוא מחפש את הפתרונות. הצורה שבה האדם מחפש את הפתרונות לבעיות שלו, היא תוצאה של הנחות היסוד שלו. האדם מניח הנחות יסוד כלשהן, ועל בסיסן של הנחות היסוד האלו הוא מנסה למצוא פתרון לבעיות שלו. הדרך הטובה ביותר למצוא את הפתרון האמיתי כאשר לא מוצאים את הפתרון, היא על ידי בדיקת הנחות היסוד שעל בסיסן האדם מחפש את הפתרון. כאשר האדם בודק את הנחות היסוד שלו לעומקן, על ידי זה הוא מגלה שישנן הנחות יסוד שלא בהכרח שהן נכונות. הנחות היסוד האלו שאינן נכונות, הן אלו שחוסמות את האדם מלמצוא את הפתרון האמיתי. וזה משום שהן מצמצמות את החשיבה שלו ולא מאפשרות להגיע אל האמת. כאשר קיימת אצל האדם אפילו הנחת יסוד אחת כלשהי שאינה נכונה, הנחת היסוד הזו היא הגבול שמפריד בין האדם לבין הפתרון לבעיה שלו. הנחת היסוד השגויה מטעה את האדם ולא מאפשרת לו לראות את הדברים כפי שהם באמת. ולכן האדם אינו מוצא את הפתרון. כאשר האדם בודק את הנחות יסוד שלו, בודק אותן בצורה יסודית לעומק, על ידי זה הוא מגלה שמרחב האפשרויות שלו גדל. הוא כבר לא מצומצם לטווח מאוד ספציפי של פתרונות, אלא כמות הפתרונות גדלה. אם אינך מוצא את הפתרון, הרי שקיימת אצלך הנחת יסוד כלשהי שגויה. הנחת יסוד שגויה יכולה להיות, גם מההיבט שבו האדם חושב בטעות, שכדי שיהיה לו ... כלשהי. גם זו הנחת יסוד שגויה. כאשר האדם חוקר את כל הנחות היסוד שלו, על ידי זה הפתרון צץ מעצמו. וכאשר האדם מאמת את כל הנחות היסוד שלו בשלמות אמיתית, אז הוא מגלה שהבעיה בכלל לא קיימת. הוא אינו מוצא את הפתרון, הוא פשוט מבין שאין בכלל בעיה. כאשר האדם מבין את המציאות כפי שהיא באמת, דהיינו, האדם מבין את הלוגיקה שלפיה עובדת המציאות כולה. באותו הרגע האדם ... בשלמות, טוב לו תמיד. ברמה המעשית: פשוט תחקור את הנחות היסוד שלך באשר הן. עד שהבעיה תעלם מעצמה. ...
פסיכולוגיה הפוכה / מניפולציות / לקרוא אנשים - מהי פסיכולוגיה הפוכה? איך לעשות פסיכולוגיה הפוכה?
... פסיכולוגיה הפוכה? פסיכולוגיה הפוכה, מאפשרת לאדם להשיג את התוצאה הרצויה, ללא מאבק, אלא על ידי שימוש ביותר שכל ותבונה. פסיכולוגיה הפוכה מאפשרת, לפתור את הבעיה בצורה מתוחכמת שקטה ועקיפה. ואיך ... הפוכה? תשובה: כדי להשתמש בפסיכולוגיה הפוכה, על האדם לחקור את הפסיכולוגיה של הצד הבעייתי. לחקור את הפסיכולוגיה של הצד הבעייתי, פירושו, לחקור את הבעיה להבין את המניעים של הצד השני להבין את צורת החשיבה והלוגיקה של הבעיה להבין את הסיבות שיוצרות את הבעיה להבין את השכל של הצד השני לדעת את ... את מה שקורה לו בתת מודע, ואת דפוסי החשיבה של האדם, שחושב אחרת ממך. ואחרי שהאדם מבין את הפסיכולוגיה של הצד השני, דהיינו, מבין את הפסיכולוגיה של הבעיה, עכשיו האדם יכול לעשות פסיכולוגיה הפוכה. ולעשות פסיכולוגיה הפוכה, פירושו, להשתמש בצורת החשיבה של הבעיה, כדי לפתור אותה. וזה יוצר את היתרון של פסיכולוגיה הפוכה. שהוא נובע, מכך שלא מתנהל מאבק. כך שהבעיה נפתרת מעצמה ובשקט. מאבק מחלוקת ... דהיינו, צורת המחשבה של הצד השני, כך תוכל להשתמש בצורת המחשבה שלו, כדי לגרום לו להיכנע מעצמו וכדי לנצח את עצמו. פסיכולוגיה הפוכה, יעילה כשיטה לפתרון בעיות בכלל. כל בעיה שיש לאדם, עליו לחקור את צורת החשיבה ואת השכל של הבעיה. כאשר האדם מבין באמת את צורת המחשבה של הבעיה קונפליקט, ממילא הוא מגיע לשורש הבעיה, והבעיה נפתרת מעצמה. כדי לפתור בעיות באשר הן, תנסה תמיד לחקור את צורת המחשבה שיוצרת את הבעיה. באחריות מלאה: כאשר תבין בשלמות את צורת המחשבה של הצד השני היריב, הבעיה תעלם מעצמה. להבין בשלמות, פירושו להגיע למהות ולשורש של צורת המחשבה של היריב. השתמש במניפולציה של פסיכולוגיה הפוכה, כדי לחקור את שורש הבעיות, והן ייעלמו מעצמן ללא מאבק. ...
בעיות / פתרונות - איך לא להחליף בעיה אחת בבעיה אחרת? איך לפתור בעיות באמת?
בעיות פתרונות - איך לא להחליף בעיה אחת בבעיה אחרת? איך לפתור בעיות באמת? בעיות. איך לצאת מכל הבעיות באמת? מי שיתבונן יראה, כי בדכ האדם פותר את הבעיות שלו באמצעות זה שהוא מתעסק עם בעיות אחרות. לדוגמה, אדם שלא טוב לו בביתו, פותר את הבעיה של מערכת היחסים הזוגית שלו בבית, באמצעות זה שהוא מתמכר לעבודה (וורקוהוליק), דהיינו, מתעסק עם בעיה אחרת. הדבר דומה לאדם שכואבת לו הרגל, ואז כדי לפתור את הבעיה הוא נותן לעצמו מכה ביד. הכאב של היד מסיח את דעתו מהכאב של הרגל. האדם רגיל לפתור את הבעיות שלו באמצעות בעיות אחרות. האדם אינו מאושר בגלל X, אז הוא מתמכר לאיזה שיגעון כלשהו ומרגיש טוב יותר. נמצא שהוא החליף מחלה אחת במחלה אחרת. האדם לדוגמה חסר ביטחון עצמי, ואז כדי להשיג ...
פרקטיקה / חשיבה מופשטת - מתי חשיבה פרקטית לא טובה? מה יותר טוב מפרקטיקה?
... מופשטת. על האדם להבין, כי לפעמים הרצון להיות פרקטי פוגע באדם. לדוגמה: אדם מדמיין פיל ורוד דמיוני שתוקף אותו. אדם כזה עלול לחפש פתרון פרקטי מה לעשות נגד הפיל הדמיוני, כאשר בפועל הוא לא צריך שום פתרון פרקטי, אלא רק להבין שאין בכלל בעיה. לפעמים הריצה של האדם אל הפתרון הפרקטי, מונעת ממנו לראות את התמונה המלאה ולהבין שבכלל אין בעיה. על האדם להיות מסוגל לעצור ולא לרוץ לחפש פתרון. כי לפעמים בכלל הבעיה לא באמת קיימת. אדם שנמצא באמצע חלום ויש לו בעיה מאוד גדולה, הפתרון הטוב ביותר עבורו הוא להבין שהוא באמצע חלום. הפתרון התודעתי הוא הפתרון האמיתי שראוי להיקרא פתרון פרקטי, כי רק הוא משיג באמת עבור האדם את התכלית הרצויה. על האדם להבין שפעולות לא פותרות בעיות. דיבור לא פותר בעיות. וגם מחשבות לא פותרות בעיות. שום פעולה דיבור מחשבה של האדם, לא יכולים להביא אותו אל האושר האמיתי. מה כן? תשובה: אך ורק חשיבה והבנה לעומק של המציאות. על האדם לעשות פעולות דיבור ומחשבה רק אל הכיוון של חיפוש האמת בלבד. על האדם להבין שמצד האמת אי אפשר לפתור שום בעיה, משום שבאמת אין בכלל בעיה. הפתרון הפשוט ביותר לכל הבעיות , הוא להתעורר מהחלום ולהבין שבכלל הכל טוב תמיד בשלמות. רק שהפתרון הזה נראה לאדם לא פרקטי, אז הוא ממשיך להילחם בדמיונות שלו. איך מתעוררים מהשינה? על ידי שמחפשים את האמת. ככל שהאדם מחפש יותר את האמת בכל תחום, על ידי זה השכל שלו מתחזק, הדמיון שלו נעלם ואז הוא רואה שהכל כבר טוב. הפתרון הפרקטי האמיתי הוא לחפש את האמת ולדעת את האמת. כל שאר הפתרונות באשר הם, הם בסך הכל להחליף מחלה ובעיה אחת במחלה ובעיה אחרת. לסיכום: על האדם לעצור ולהתבונן ולוודא כי הוא אכן חושב בצורה נכונה, כי רק זה הפתרון הפרקטי היחיד שיכול לעזור לו באמת. ...
בעיות - איך להתמודד עם המון בעיות בצורה יעילה? מהי הדרך הנכונה לטיפול בבעיות?
בעיות - איך להתמודד עם המון בעיות בצורה יעילה? מהי הדרך הנכונה לטיפול בבעיות? בעיות. לפעמים על האדם להתמודד עם בעיות שונות. והשאלה היא, איך אפשר להתמודד בצורה יעילה עם המון בעיות בבת אחת? והתשובה היא, כי באפשרותו של האדם להתמודד עם המון בעיות בבת אחת, על ידי זה שהוא מוצא מכנה משותף בין כמה שיותר בעיות, ומתמודד עם השורש של הבעיות, ולא רק עם הסימפטומים החיצוניים של הבעיות. ברגע שיש לאדם מספר בעיות שאיתן הוא צריך להתמודד, על האדם לנסות למצוא את הקשר שיש בין הבעיות, ודרך זה לגלות את השורש של הבעיות. וכאשר האדם מגלה את השורש של הבעיות, על ידי זה, ממילא קל יותר לאדם להתמודד עם דבר אחד באופן יסודי, ולוודא שהבעיות לא יחזרו, מאשר להתמודד עם מספר גדול של בעיות שונות. ונוסיף: ישנם מצבים שבהם האדם לא יודע איך להתמודד עם השורש של הבעיות. ולפעמים, באמת יותר קל לטפל בסימפטומים של המחלה מאשר בשורש שלה. כגון לדוגמה, כאשר אין תרופה לשורש של המחלה. אך יחד עם זאת, תמיד טוב לדעת מהו השורש של הבעיה, גם אם אין לאדם מושג איך לטפל בשורש שלה. משום, שכאשר האדם יודע מהו שורש המחלה, על ידי זה יכול להיות שהוא פתאום ימצא את התרופה ... משום, שהוא לא יראה את הקשר שיש בין התרופה, לבין שורש המחלה שבה הוא רוצה לטפל. כך שתמיד רצוי לדעת מהו שורש הבעיה, גם אם אין לאדם עדיין פתרון לשורש הבעיה. וכדי לגלות את שורש הבעיות, לשם כך יש למצוא מכנה משותף בין בעיות, ודרכו לגלות את שורש הבעיות. ואיך מוצאים מכנה משותף בין בעיות? תשובה: על ידי זה שמנסים למצוא קווי דמיון בין בעיות שונות. ונסביר: באפשרותו של האדם לקחת מספר בעיות שונות, ולנסות לשאול את עצמו: מה דומה בבעיות האלו? איזה דברים חוזרים על עצמם בבעיות האלו? איזה דברים נראים דומים בבעיות האלו? קח בעיה כלשהי, ותתעלם לרגע אחד מה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פתירת בעיות, איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פתירת בעיות, איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לקשב וריכוז, קואצ'ינג אישי, מאמן קריירה בתחום פתירת בעיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:35:04 - wesi1